Dodaj do ulubionych

Poczytałam ostatnie opinie

22.08.05, 11:50

I co? W 9O proc. zwykłe bicie piany. Szkoda czasu. Za ładna pogoda!
"Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się smutno, kiedy umrzesz". JULIAN TUWIM
Obserwuj wątek
    • glen_road Re: Poczytałam ostatnie opinie 22.08.05, 11:51
      joannabarska napisała:

>
      > I co? W 9O proc. zwykłe bicie piany. Szkoda czasu. Za ładna pogoda!
      > "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się smutno, kiedy umrzesz". JULIAN TUWIM

jedni biją inni spijają...
      do której grupy Ty należysz?
    • borbali Re: Poczytałam ostatnie opinie 22.08.05, 12:29
      Ja nie bedę smutny jak odejdzie twój czerwony faworyt.Wręcz przeciwnie.Będę
      cieszył się.
      Współczuję z powodu utraty żródła piany,ale myślę,że sama zaczniesz pić nawet
      śmietankę pod warunkiem,że weżmiesz się do uczciwej pracy i przestaniesz
      liczyć na układy.
      • andrze_n borb. przecie ty holubisz Tuska a wiec i UKLADY 22.08.05, 12:32
        "cymes" ? alez to tylko marchewka z miodem, potrawa-symbol pieniadza i
        zamoznosci
        • faksymile kocham ją 22.08.05, 12:33
          • ratatatam a ja nie 22.08.05, 14:38
            slini sie i pluje na ulice
      • nabukko [...] 22.08.05, 12:34
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • bracia_zbrojek Re: Poczytałam ostatnie opinie 22.08.05, 13:40
          Joanna locuta, causa finita!!! A tu teraz siedzą: fani poszczegolnych
          kandydatów na prezia, członkowie ich sztabów wyborczych, małolaci, frustraci, a
          także emeryci, rencisci (jak maja kompa) oraz urlopowicze lub pracujący ,gdy
          szef pozwala bądz nie widzi. Czasami zaglądamy i my, którzy jeszcze Księżyca
          nie ukradli.
        • borbali [...] 22.08.05, 14:09
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • ratatatam gruczoly slinowe joannybarskiej... 22.08.05, 14:16
      joannabarska napisała:
      > Trzeba miec bardzo zdrowe nerwy, aby tu dyskutować.
      fanjoasi napisał:
      > naprawde? a ja myslalem ze wystarcza sprawnie dzialajace gruczoly slinowe

z dyskusji na forum regionalnym lublin
      (joannabarska chciala tam zdaje sie pluc na kogos- wcale nie w przenosni...)
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=27937750
      • bracia_zbrojek Re: gruczoly slinowe joannybarskiej...-Nasze też! 22.08.05, 14:51
        My się tam p. Barskiej nie dziwimy. A plucia tu mrowie - czyścimy stale ekran
        monitora jak poczytamy niektóre (wiele!) opinie. Na forum lubelskim bylismy
        chyba raz czy dwa. Nudne. Ale nie tak zwariowane jak inne. Oszołomow chyba
        bardziej pilnują na "Lublinie".
        • ratatatam widac ten typ tak ma ... 22.08.05, 15:52
          to pewnie takie fizjologiczno-ideologiczne sklonnosci - zupelnie jak sklonnosc
          dzialaczy SLD do klamstwa
    • janbezziemi Re: Poczytałam ostatnie opinie 22.08.05, 16:01
      No,no...nie sądziłem,ze p. Barska zechce sie tak reklamowac!
    • ratatatam prawda o joannie be 22.08.05, 16:02
      obawiam sie ze prawda o "joanniebarskiej" moze byc znacznie mniej zabawna -
      zwlaszcza jakby tak siegnac do historii z lat PRL, a zwlaszcza z lat 50tych..
      • joannabarska Re: prawda o joannie be 22.08.05, 16:30
        No,ratatamie, w latach pięćdziąstych waliłam młotkiem po jąderkach co
        poniektorych wrogów klasowych. Stuknij sie, chłopie, w łeb. Masz go jeszcze, bo
        Ci odrąbałam? Albo moze Ci nie urósł - jestes w łonie...
        • ratatatam Re: prawda o joannie be 22.08.05, 16:36
          lata 50te skonczyly sie jak wiadomo w 1959... pani miala zdaje sie wtedy 20
          kilka lat ... ( dobrze policzylem? ) a ja zupelnie nie mialem na mysli pani
          zaangazowania w stalinowski aparat terroru i represji... - gdyby tak bylo
          zlozylbym stosowne doniesienie do prokuratury oraz zawiadomil IPN

:]
          • joannabarska Do Brunera z Lublina 22.08.05, 17:04
            W 1959 skonczyłam 3o lat. To raz. Co do doniesienia - nie lubię kapusi,
            niezaleznie od czasu, kiedy działają. Dziś ponoć donos zwie sie wypełnieniem
            obywatelskiego obowiązku. No,ładnie. Może pozostałośc po poprzednim systemie?
            Byli wówczas tacy, co chcieli mi dołozyć, ale nie ze mną takie numery ,Brunerze
            z Lublina. (Jestem wg Ciebie tu znana? Ejże,bez przesady!)
            • ratatatam Hans Kloss? :] 22.08.05, 18:24
              heh niech pani nie przesadza z tym Brunerem bo pomysle ze z pani Hans Kloss - a
              ten jak wiadomo byl sowieckim agentem :] to mowi pani 30 lat w 1959? wiec
              zasadniczo ( i calkim teoretycznie ) miala pani szanse zalapac sie na wbijanie
              igiel pod paznokcie przesluchiwanych wiezniomw zamku lubelskiego, katowni na
              swiętoduskiej czy na ul. chopina... w kazdym razie ciesze sie, ze pani tego
              nie robila, a co do kapusiow ... prosze pani ... pawka morozow to raczej
              element pani tradycji ideologicznej. Byc moze pani punkt widzenia na sciganie
              komunistycznych zbrodniarzy bylby nieco inny gdyby pani dziadka zacwiczyli na
              zamku lubelskim a jego nastoletniego wowczas syna - mojego pozniejszego ojca-
              uczynili kaleką w rawiczu i strzelcach opolskich, domyslaem sie, ze te nazwy
              nie brzmia dla pani obco... wie pani nasze rodzinne historie i doswiadczenia
              zbierane przez pokolenia maja kolosalny wplyw na nasze dzisiejsze zycie...
    • ratatatam chyba sie mylisz 22.08.05, 16:09
      "joannabarska" jest w lublinie osoba dosyc znana i rozpoznawana ( nie tylko na
      forum i nie tylko poprzez swoj specyficzny styl prowadzenia dyskusji) -
      natomiast "prezu nie znam osobiscie - poza kontaktami na forum, wystarczy
      jednak porownac wypowiedzi jb. i p. latwo da sie zauwazyc roznice formy (
      tresci rzadko) - prezu to nastoletni gamoń - w przeciwienstwe do pani barskiej
      ktora nie jest ani nastoletnia ani gamoniowata - no chyba ze rozdwojenie jazni
      rowineloby sie u niej na taka skale... niczego nie mozna wykluczyc
    • ratatatam Re: Poczytałam ostatnie opinie 23.08.05, 08:30
      a jak tam lektura dzisiejszych opinii?
      • sawa.com Re: Poczytałam ostatnie opinie 23.08.05, 09:26
        Czytam z zainteresowaniem waszą wymianę zdań. Szkoda że tak półgębkiem. Mój
        ojciec pochodzi spod Lublina. W czasach o których mowa był niewiele starszy od
        Joannybarskiej. W czasie wojny młodziutki łącznik w BCH, marzący o szlifach
        oficerskich. Po wojnie w podchorążówce ale jak zaczęto komunizować armię -
        odchodzi z wojska. Grozę Zamku Lubelskiego znam z rodzinnych opowieści w
        dzieciństwie. "świętoduski" słyszałam tą nazwę wieki temu. Myślałam, że ona
        nigdy nie istniała. A tu proszę jest wymieniona w dyskusji na forum.

Lubeszczyzna to Ziemia o bardzo ciekawej historii.
        • ratatatam "swiętoduski" 23.08.05, 09:37
          to jedno z miejsc w Lublinie gdzie mieścil sie UB - koscioł i klasztor
          karmelitów bosych przy ulicy swietoduskiej, podobno ludzie przechodzac tamta
          ulica slyszeli nieludzkie wycie przesluchiwanych
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka