skok17 23.08.05, 07:45 Nie rozumiem tej eufori przecież to jawne wyłudzanie pieniedzy od pacjentów. Bo jakie ma wyjście skoro wspaniało myślny dyrektor opdowie że nie ma kasy i zabiegów dla NFZ nie bedzie robił Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anoresk Re: Szpital wypożycza sale operacyjne 23.08.05, 08:11 NFZ-u nie przeskoczysz. A gdyby szpital wykonywał zabiegi bez refundacji , pogłębiałby swoje pewnie i tak duże długi. Nie jest to oczywiście szczęśliwe rozwiązanie , mając na uwadze , że na zabieg w trybie normalnym czeka się od kilku miesięcy do roku . Ale jakieś jest. Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Normalność-prywatyzacja nadejdzie powoli 23.08.05, 08:32 Kmioty nie chcą całkowitej prywatyzacji służby zdrowia, ale ta nadejdzie, powoli, latami, ale przyjdzie i wreszcie będziemy mieli normalną, nie marnującą naszych pieniędzy opiekę zdrowotną. Odpowiedz Link Zgłoś
micro5 Re: Szpital wypożycza sale operacyjne 23.08.05, 09:45 Macie efekty rządzenia przez AWS, PiS i PO to czeka szpołeczeństwo oni się utrzymają i wyleczą Odpowiedz Link Zgłoś
bylystudent A PENSJE PŁACI W RATACH 23.08.05, 09:47 Sprawa była w toruńskiej Gaz Wyb opisywana mniej więcej przed miesiącem- dlaczego dopiero teraz w ogólnopolskim? Wynajmowanie sali jest następnym krokiem dyr. Nowaka po wynajmowaniu gabinetów na prywatne praktyki lekarskie w budynku szpitala tym samym lekarzom, którzy pracują w nich na etacie. Czyli jest tak: do 12 pan Dr pracuje na etacie, przyjmuje (powiedzmy) 12 pacjentów, do 17 PRYWATNIE 36 pacjentów. Takie są proporcje. Dodam, że opłat za ogrzewanie, prąd i inne takie "drobiazgi" nie pobiera się. GOŁY CZYNSZ! """""W swoim gabinecie nie mam sali operacyjnej, a w szpitalu są doskonałe warunki - mówi dr Małgorzata Bagniewska-Iwanier, specjalista chorób oczu, która w grudziądzkiej lecznicy pracuje na oddziale okulistycznym, a oprócz tego przyjmuje pacjentów prywatnie.""""" I nie musi mieć, wykładać sporej kasy, bo przecież zostanie jej to WYPOŻYCZONE. A w sumie ona tego nawet tak nie odbiera -bo przecież pracuje na tym sprzęcie cały dzień. Zresztą dyr. Nowak spokojnie powdraża sobie programy oszczędnościowe a po wyborach kolejny raz pojedzie jako "konsultant" do Min. Zdr. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.es Re: Szpital wypożycza sale operacyjne 23.08.05, 11:01 Nie mam nic przeciwko.Tylko Urząd Skarbowy powinien skontrolować jak to z podatkami jest.W ubiegłym roku pan profesor zaproponował mi rok czekania na drobny zabieg w szpitalu lub wizytę "po 16" w tym samym miejscu.Jak poprosiłem o rachunek, to się skrzywił jakby cytrynę zeżarł. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzywal Szpital wypożycza sale operacyjne 23.08.05, 16:05 Jeśli nie dojdzie do przekrętów (a przecież dojdzie) to wszystko w porządku. Niech szpital zarabia. Tylko jedna uwaga. Jeśli lekarz prywatnie może przeprowadzić operację to dlaczego nie może zrobić tego szpital ? Przecież zawsze to będzie tańsze niż zabieg prywatny. Odpowiedz Link Zgłoś