sq2bnx Prokuratura do WYMIANY !!! 02.09.05, 16:15 Ponieważ prokurtura jest ślepa na ewidentne kłamstwa Cimoszenki, winna byc do końca roku (najpóźniej) wymieniona w całości łącznie ze swoim rzecznikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie oświa 02.09.05, 16:15 Jeszcze jeden dowód na to, że trzeba iść do wyborów i rozprawić się ostateczne z tym badziewiem po-prlowskim. Paszli won ruskie sabaki wsadzić chołotę do paki! Odpowiedz Link Zgłoś
akff Miodowicz Jarucka wczasy 02.09.05, 16:20 pereop napisał: > Za błąd ortograficzny proszę o wybaczenie > > Głąbie, mamusia nie nauczyła pisać po polsku...???????? > > Palancie, nie wtrącaj się bo oberwiesz... > O proszę co za cham :)) coś jak Miodowicz ;)) Daj spokój pułkownikowi. On już na wczasach z Jarucka. Tusk wysłał ich na zasłużony wypoczynek. Odpowiedz Link Zgłoś
pereop Re: Miodowicz Jarucka wczasy 02.09.05, 16:23 > Daj spokój pułkownikowi. On już na wczasach z Jarucka. Tusk wysłał ich na > zasłużony wypoczynek. Na pewno "zasłużony" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Konstanty! Pułkowniku! Jarucką! Zwróć! Nam! 02.09.05, 19:06 by "Odnowić oblicze Tej Ziemi" - czyli o tym, co zmieniło moje zycie i dlaczego było to Radio Maryja. > the_dzidka < Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Miodowicz Jarucka wczasy 02.09.05, 16:27 akff napisał: > > Daj spokój pułkownikowi. On już na wczasach z Jarucka. Tusk wysłał ich na > zasłużony wypoczynek. A, co mieli czekac az czerwona cholota wsadzi do wiezienia Jarucka? Niedoczekanie, gest kozakiewicza, tu sie zgina dziob pingwina... Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Miodowicz Jarucka wczasy 02.09.05, 16:29 hehe, Jarucka, swieta prawicy... Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Miodowicz Jarucka wczasy 02.09.05, 16:32 yeellow napisał: > hehe, Jarucka, swieta prawicy... I dobrze, a wy jej szukajta i tak nie znajdzieta... Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Miodowicz Jarucka wczasy 02.09.05, 16:33 Kaczor schowal pod spodnice? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
akff Na ołtarze Jarucką 02.09.05, 16:39 yeellow napisał: > hehe, Jarucka, swieta prawicy... Na ołtarze Jarucką i to szybko ----------czasami poczytaj cimoszewicz.hk.pl/ www.antyprawica.republika.pl/ www.spieprzajdziadu.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Św."Bł.(!)"Jarucka Wszystkich Konstantych!..hehe 02.09.05, 19:12 yeellow napisał: > hehe, Jarucka, swieta prawicy... Odpowiedz Link Zgłoś
akff Teraz Kur.... MY TKM 02.09.05, 16:37 studioturos napisał: > akff napisał: > > > > Daj spokój pułkownikowi. On już na wczasach z Jarucka. Tusk wysłał ich na > > zasłużony wypoczynek. > A, co mieli czekac az czerwona cholota wsadzi do wiezienia Jarucka? > Niedoczekanie, gest kozakiewicza, tu sie zgina dziob pingwina... Prawo i Sprawiedliwość - ha ha ha Teraz kur....... MY!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos WŁAŚNIE TKM! 02.09.05, 16:58 akff napisał: > studioturos napisał: > > akff napisał: > > > > > > Daj spokój pułkownikowi. On już na wczasach z Jarucka. Tusk wysłał > ich na > > > zasłużony wypoczynek. > > A, co mieli czekac az czerwona cholota wsadzi do wiezienia Jarucka? > > Niedoczekanie, gest kozakiewicza, tu sie zgina dziob pingwina... > > Prawo i Sprawiedliwość - ha ha ha Teraz kur....... MY!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: WŁAŚNIE TK-y Wy w studio!!! 02.09.05, 19:16 by "Odnowić oblicze Tej Ziemi" - czyli o tym, co zmieniło moje zycie i dlaczego było to Radio Maryja. > the_dzidka < Odpowiedz Link Zgłoś
gerwazy_seru Re: Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie oświa 02.09.05, 16:22 Taa zwyklego obywatela za taką "pomylke" by zbesztali, zmieszali z blotem i musialby nie wiadomo jakie konsekwencje ponosic. Ale pan Cimoszewicz moze sie mylic i wszystko jest mu umarzane... ehh zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie oświa 02.09.05, 16:23 zwykly obywatel nie ma okazji do takiej pomylki, wiec nie boj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor UMORZYC komune - morem 02.09.05, 16:29 gerwazy_seru napisał: > Taa zwyklego obywatela za taką "pomylke" by zbesztali, zmieszali z blotem i > musialby nie wiadomo jakie konsekwencje ponosic. Ale pan Cimoszewicz moze sie > mylic i wszystko jest mu umarzane... ehh zycie. Drogi Gerwazy-seru, Cimoszewicz "moze sie mylic i wszystko jest mu umarzane" dopoty, dopoki chociaz jeden komunista jest przy wladzy, w sadzie i prokuraturze. Nie narzekaj wiec na zycie, jak to robisz na tym forum, tylko - IDZ NA WYBORY. Wez ze soba wszytkich z rodziny, ktorzy sa uprawnieni do glosowania, wszystkich przyjaciol i sasiadow, kolegow i kolezanki z pracy - I GLOSUJCIE na lepsze zycie. Zycie bez Cimoszewiczow, Kwasniewskich, Naleczow i ich calej koterii prokuratorsko-sadowniczej. TO JEST WASZA JEDYNA RZECZ NAD KTORA MACIE KONTROLE. Juz w pierwszy dzien po wyborach zobaczysz roznice. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: UMORZYC komune - morem 02.09.05, 16:30 tak jak zobaczyles 8 lat temu wybierajac AWS :-) Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: UMORZYC komune - morem 02.09.05, 16:49 yeellow napisał: > tak jak zobaczyles 8 lat temu wybierajac AWS :-) Czytaj dokladnie. Obecnie wybieramy I SEJM I PREZYDENTA. 8 lat temu prezydentem byl CZERWONY a wedle Konstytucji to przez taki uklad sil czerwoni mieli 66% przewage nad Sejmem, bo tyle trzeba do obalenia KAZDEGO prezydenckiego veta. Tak wiec, jesli Twoja pamiec nie jest "wybiorczo" skrzywiona, powinienes zauwazyc, ze prezydent korzystal z tego prawa veta nadzwyczaj czesto, kladac na przyslowiowe lopatki WSZYSTKIE proby reform proponowane przez AWS. Oczywiscie, teraz caly ten gnoj wylewa sie na AWS, no bo pamiec wielu ludzi i ich prawdomownosc nie jest lepsza niz ich obecnego kandydata - Cimoszewicza Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: UMORZYC komune - morem 02.09.05, 16:51 tak, tak, to wszystko wina Kwasniewskiego :-). Takiego ministra Debskiego tez Kwasniewski kazal odstrzelic, a nie ministra koledzy z mafii. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: UMORZYC komune - morem 02.09.05, 17:00 yeellow napisał: > tak, tak, to wszystko wina Kwasniewskiego :-). Takiego ministra Debskiego tez > Kwasniewski kazal odstrzelic, a nie ministra koledzy z mafii. No to dodaj jeszcze do tej listy komendanta Papale i Baranine, co to "nie chcial ale musial" i gleit na wyjazd z kraju dla Mazura ;) O, jeszcze jedno- Kuno-Zagle Odpowiedz Link Zgłoś
brynk A gdzie jest pani Jolka Preziowa - .... 02.09.05, 16:32 .... przeciez maiła przewodzić sztabowi wyborczemu oszustowi Cimoszewiczowi ? Widac , zesie zawiodła na nim i poszła w sina dal ... Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: A gdzie jest pani Jolka Preziowa - .... 02.09.05, 16:50 brynk napisał: > .... przeciez maiła przewodzić sztabowi wyborczemu oszustowi Cimoszewiczowi ? > Widac , zesie zawiodła na nim i poszła w sina dal ... Po tym umorzeniu przestala...krwawic. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: A gdzie jest pani Jolka Preziowa - .... 02.09.05, 16:51 za to zaczelo wielu na forum. Krwawic, lzawic i drzec szaty. Zabawny widok :-) Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: A gdzie jest pani Jolka Preziowa - .... 02.09.05, 17:05 yeellow napisał: > za to zaczelo wielu na forum. Krwawic, lzawic i drzec szaty. Zabawny widok :-) To tylko reakcja uczciwych na kolejne znizanie kraju do poziomu bialoruskiego bantustanu w wykonaniu czerwonych pomiotow. Bedzie to jednak krotkotrwale i przyniesie odwrotny od zamierzonego przez komuno-mafie rezultat. Wyborcy "umorza komune- na amen" ..."Zabawny widok" - cieszcie sie czerwoni, bo to tylko pare tygodni przy zlobie zostalo Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: A gdzie jest pani Jolka Preziowa - .... 02.09.05, 17:08 hohoho, uczciwych :-). Widze, ze szykuje sie zmiana przy zlobie... Wyglodniali, juz przebieraja nogami... Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: A gdzie jest pani Jolka Preziowa - .... 02.09.05, 17:18 fromwindsor napisał: > yeellow napisał: > > > za to zaczelo wielu na forum. Krwawic, lzawic i drzec szaty. Zabawny wido > k :-) > > To tylko reakcja uczciwych na kolejne znizanie kraju do poziomu bialoruskiego > bantustanu w wykonaniu czerwonych pomiotow. > Bedzie to jednak krotkotrwale i przyniesie odwrotny od zamierzonego przez > komuno-mafie rezultat. Wyborcy "umorza komune- na amen" > ..."Zabawny widok" - cieszcie sie czerwoni, bo to tylko pare tygodni przy > zlobie zostalo Moze sie do tego czasu preziowa tzn "dama pierwsza" chwilowo przejsciowa ksywa"ksiezniczka nie wykrwawi... Bo jej serce krwawi , mowila.A te listy tych "darczyncow" to trzeba bedzie spod krwawiacego serduszka przedstawic opini publiczej , Juz ekspertyzy lewego eksperta lewizny cimoszewicza sie do niczego nie przydadza....o Wilanowie tez sobie pogadamy i i dzialkach pod inwestycje i takich tam "drobiazgach" Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos [...] 02.09.05, 16:34 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pereop Re: ;))) 02.09.05, 16:35 > Nie strasz nie strasz bo sie zesrasz. Pierwszy bedzie pierwszy! no proszę z postu na post coraz niższy poziom prezentujesz. A ja myślałem, że niżej upaść nie można ;)) Brawo :) Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: ;))) 02.09.05, 16:59 pereop napisał: Dostosowuje sie do ciebie, abys cos pojal. Jak myslisz, co prokuratorzy teraz zrobia, zapuszcza brode? Bo spojrzec w lustro to chyba nie da rady! Odpowiedz Link Zgłoś
jlengiew Re: ;))) 02.09.05, 16:59 studioturos wyluzuj bo złą robotę robisz. Polskę mają budować ludzie inteligentni i praworządni, ludzie idei. Chamów tak samo mało nam potrzeba jak komuchów i złodziei z obu stron barykady politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: ;))) 02.09.05, 17:01 jlengiew napisał: > studioturos wyluzuj bo złą robotę robisz. Polskę mają budować ludzie > inteligentni i praworządni, ludzie idei. Chamów tak samo mało nam potrzeba jak > komuchów i złodziei z obu stron barykady politycznej. > Naprawde?, cholera, znowu sie nie zalapie! Odpowiedz Link Zgłoś
faraon1981 Jedno mnie zastanawia 02.09.05, 16:34 Czytam te wszystkie głosy i widzę, jak się zapowietrzacie pisząc o dyspozycyjnej prokuraturze... Wyjaśnijcie mi jedno. Jaki interes ma prokuratura, by być dyspozycyjną wobec ludzi, którzy odchodzą za miesiąc? I czy przypadkiem nie stara się raczej przypodobać tym, którzy przyjdą i przez cztery lata będą decydować o awansach? Tak na logikę. Bez ideologicznych złudzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Jedno mnie zastanawia 02.09.05, 16:35 logika? zbyt wiele wymagasz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jerzyk444 Re: Jedno mnie zastanawia 02.09.05, 16:39 Nieważne! Po trupach do żłoba - oto program prawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
gator1945 Ależ to proste, Watsonie! 02.09.05, 16:44 Trzeba ratować co sie jeszcze da z obecnego układu. A nuż Cimoszewicz jednak zostanie prezydentem i ochroni panie i panów prokuratorów, którzy mu się zasłużyli. A może i do Kancelarii weźmie? Tak jak ochronie podlegali prokuratorzy, którzy "zgubili" dokumenty jednego z prezydenckich ministrów i nie mogli mu postawić zarzutów przez ile - 7 czy 8 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzyk444 Re: Ależ to proste, Watsonie! 02.09.05, 16:46 tak, tak, to nie mogli być "polscy" prokuratorzy, bo na pewno by wszystkich wsadzili... Póki co, to teczka Kaczyńskiego się wzięła i "zgubiła" - kandydat PiS-u nie ma swojej teczki, świetne! Odpowiedz Link Zgłoś
gator1945 Re: Ależ to proste, Watsonie! 02.09.05, 16:49 O co Ci właściwie chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Ależ to proste, Watsonie! 02.09.05, 16:51 jerzyk444 napisał: > tak, tak, to nie mogli być "polscy" prokuratorzy, bo na pewno by wszystkich > wsadzili... Póki co, to teczka Kaczyńskiego się wzięła i "zgubiła" - kandydat > PiS-u nie ma swojej teczki, świetne! Gluuuupie, jest to, ze wciskasz tu Kaczynskiego. Dorzuc jeszcze do kompletu, 'konska morde' Giertycha, i moze jeszce cos na temat Miodowicza? Co? Mysl, mysl ~ to nie boli! Odpowiedz Link Zgłoś
jerzyk444 Re: Ależ to proste, Watsonie! 02.09.05, 16:58 ... o to mi chodzi, że to brednie pisać, że prokuratorzy chcąc się załapać na stołki umorzyli śledztwo przeciwko Cimoszewiczowi. Ja rozumiem wiarę w teorie spiskowe, ale to jest myślenie a la KAczyński - co nie jest po naszej myśli, to pewnie oszukali, zabrali itd. Takie bolszewickie myślenie w głowie prawicowego kandydata na prezia. Odpowiedz Link Zgłoś
gator1945 Re: Ależ to proste, Watsonie! 02.09.05, 17:08 Taaak? A niby dlaczego nazywasz to bredniami? I co to ma wspólnego z teorią spiskową. Po prostu, robiło się dla tej ekipy rzeczy niezbyt zgodne z prawem (np. zatrzymanie Modrzewskiego, zwolnienie Edwarda M.), więc teraz albo się za to zapłaci albo trzeba szukać protektora, który obroni dyspozycyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Ależ to proste, Watsonie! 02.09.05, 16:58 jerzyk444 napisał: > tak, tak, to nie mogli być "polscy" prokuratorzy, bo na pewno by wszystkich > wsadzili... Póki co, to teczka Kaczyńskiego się wzięła i "zgubiła" - kandydat > PiS-u nie ma swojej teczki, świetne! Metody UBeckie to wyciągnąć teczkę Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Jedno mnie zastanawia 02.09.05, 17:02 faraon1981 napisał: > Czytam te wszystkie głosy i widzę, jak się zapowietrzacie pisząc o > dyspozycyjnej prokuraturze... > > Wyjaśnijcie mi jedno. > > Jaki interes ma prokuratura, by być dyspozycyjną wobec ludzi, którzy odchodzą > za miesiąc? I czy przypadkiem nie stara się raczej przypodobać tym, którzy > przyjdą i przez cztery lata będą decydować o awansach? > > Tak na logikę. Bez ideologicznych złudzeń. Albo sa gupi, albo licza na cud... Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Jedno mnie zastanawia 02.09.05, 17:03 moze nie boja sie Kaczki - nieudacznika :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
janlol Re: Jedno mnie zastanawia 02.09.05, 20:37 > Jaki interes ma prokuratura, by być dyspozycyjną wobec ludzi, którzy odchodzą > za miesiąc? To z przyzwyczajenia, mój drogi, z przyzwyczajenia :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: ALEZ SPIEPRZAJ powiedzialem! 02.09.05, 16:42 to zabawne. Umorzajac postepowanie wobec Kaczynskiego tez? Ja wiem, ze wszyscy, ktorzy nie podporzadkuja sie juz teraz bezwzglednie interesom nadchodzacej wladzy popelniaja seppuku. Kaczynscy zaczna od wyrzucenia paru niepokornych sedziow i zaraz bedzie wszystko chodzic jak w zegarku. Jak to uprosci procedure... - legitymacja PiS jest? Jak jest, to niewinny, jak nie ma, do mamra :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Robienie ludziom wody z mozgu 02.09.05, 16:47 przez Wymiar Niesprawidliwosci / tj. warszawska prokurature/ i tak Cimoszewiczowi juz nie pomoze. Pomogli mu jako Obywatelowi Cimoszewiczowi, nie pomogli jako kandydatowi na prezydenta. To tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: ALEZ SPIEPRZAJ powiedzialem! 02.09.05, 16:51 yeellow napisał: > to zabawne. Umorzajac postepowanie wobec Kaczynskiego tez? Dobra, jeszcze raz. Tam chodzilo o drobna pomylke, tu o grube miliony (redukcja na poziomie 90%!) Wieksza szkodliwosc spoleczna, jest cos takiego! > Ja wiem, ze wszyscy, ktorzy nie podporzadkuja sie juz teraz bezwzglednie > interesom nadchodzacej wladzy popelniaja seppuku. Kaczynscy zaczna od > wyrzucenia paru niepokornych sedziow i zaraz bedzie wszystko chodzic jak w > zegarku. Jak to uprosci procedure... A co zrobili czerwoni po dojsciu do wladzy? Rozbili..., terzz bedzie odwrotnie... > - legitymacja PiS jest? Jak jest, to niewinny, jak nie ma, do mamra :-) Paralityk, czy co? Chyba jeszcze PO, nie zapominaj tez o LPR i MW. Duzo tego. Kto pojdzie siedziec? Czerwoni... Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: ALEZ SPIEPRZAJ powiedzialem! 02.09.05, 16:53 tak jak Kaczor obiecal rozprawic sie z agencjami :-). Nieudacznicy moga tylko smieszyc :-). Zreszta, zaraz zaczna gryzc sie wzajemnie i to bedzie najweselsze. Odpowiedz Link Zgłoś
micro8 ehh 02.09.05, 16:45 to rywinlandii ciąg dalszy. potrzebny ktoś, kto jej żywot ukróci, a nie przedłuży. dlatego głosuję na Tuska (Kaczyński jest zbyt radykalny no i socjalista). a w wyborach do parlamentu polecam (wasrszawiakom) Grzegorza Kostrzewę Zorbasa (nr 9 na liście PO), specjalistęo od bezbieczeństwa międzynarodowego. zerknijcie na www.kandydatinternautow.blog.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
blond_kasi koło szamba słychać plusk..., proste pytania... 02.09.05, 18:53 czy tusk, reklamujący się jako "człowiek z zasadami" odpowiada za działania swoich ludzi? no bo tak sie glupio składa, że pułkownik, którego "wynalazkiem" jest jarucka, należy do partii, której szefem jest tusk, :)? a w dodatku tusk - niczym paser - ma korzyść z wiadomej działalności pułkownika..., :). kiedyś ludzie w polsce mówili "liberał-aferał"; chodzilo o partię "tuska z zasadami", czyli tzw. kongres liberalno-demokratyczny. dziś piszą: koło szamba słychać plusk, to kampanie zaczął tusk"..., :). Odpowiedz Link Zgłoś
polakmoronslayer Re: koło szamba słychać plusk..., proste pytania. 02.09.05, 22:57 Kasia k.. jej mac socjaldemokratka wie najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
jlengiew Re: ;))) 02.09.05, 16:54 Mam podejrzenie, że ty studioturos jesteś prowokatorem pracującym dla SLD. Twoje chamskie wypowiedzi stawiają w złym świetle tych, w których obronie stajesz. Wydaje mi się, że jesteś klonem drugiej generacji, który ma za zadanie pokazać jakie to oszołomy ci przeciwnicy Cimki i komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: ;))) 02.09.05, 17:09 jlengiew napisał: > Mam podejrzenie, że ty studioturos jesteś prowokatorem pracującym dla SLD. > Twoje chamskie wypowiedzi stawiają w złym świetle tych, w których obronie > stajesz. Wydaje mi się, że jesteś klonem drugiej generacji, który ma za zadanie > > pokazać jakie to oszołomy ci przeciwnicy Cimki i komuny. Jestem klonem trzeciej generacji o korej jeszcze nie wiesz! I za wczesnie sie nie zdradze... ---- StudioTuros Brak wyobraźni jest chorobą www.twarda.kylos.pl - lecznica Odpowiedz Link Zgłoś
jlengiew Re: ;))) 02.09.05, 17:18 > Jestem klonem trzeciej generacji o korej jeszcze nie wiesz! I za wczesnie sie > nie zdradze... Ha,ha,ha. Ale żart. Nie mogę! Żałosne. Obraz prawicowca, który prezentujesz jest dokładnie taki jaki chcą wmówić ludziom SLD i spółka. Pytanie tylko czy taki jesteś na prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: ;))) 02.09.05, 17:21 jlengiew napisał: > Obraz prawicowca, który prezentujesz jest dokładnie taki jaki chcą wmówić > ludziom SLD i spółka. Pytanie tylko czy taki jesteś na prawdę. To niech dalej wmawiaja. Jak mowil jeden kretyn w TV "jestem jaki jestem" i wykorzystuje internet do walki tak jak umiem... Naprawde (razem) jaki jestem "nie wie nikt" wlacznie ze mna... Odpowiedz Link Zgłoś
jlengiew Re: ;))) 02.09.05, 17:46 studioturos napisał: > wykorzystuje internet do walki tak jak umiem... To skieruj lufę w przeciwnika a nie walisz po swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Szkoda P.jlengiew!, to jest bezcenny "swój":-)n/t 02.09.05, 19:25 jlengiew napisał: > studioturos napisał: > > wykorzystuje internet do walki tak jak umiem... > > To skieruj lufę w przeciwnika a nie walisz po swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Re: Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie oświa 02.09.05, 16:59 HAnibal lecteur nieumyślnie zabijał i zjadał swoje ofiary,nie mozna wobec tego,mowic iż popełnil przestępstwo,i to by było na tyle.Można tylko dodać ze szalet jest doktorem(SIC)prawa i byłym ministrem sprawiedliwości,ten od akcji czyste rece.można w ten sposób uniewinnic wszystkich np.kierowcow,sprawcow wypadków ze skutkiem śmiertelnym,przeciez nikt nie udowodni że dzialali umyslnie. Odpowiedz Link Zgłoś
milton.friedman Prokuratorzy! Cimoszewicz świadomie zataił - dowód 02.09.05, 17:05 Panowie Prokuratorzy! Nie trzeba być Sherlockiem Holmesem, aby zauważyć, że doszło do świadomego zatajenia posiadania akcji Orlenu oraz do składania fałszywych zeznań przed Komisją. Proszę zestawić obie wypowiedzi: Włodzimierz Cimoszewicz w dniu 30 lipca 2005 r. w trakcie zeznań przed Komisją: "Ja mogę w tej chwili - po tym, jak już pan (zwraca się do Giertycha) oczywiście publicznie się na ten temat wypowiedział, a ja sięgnąłem z powrotem do przepisów i uzmysłowiłem sobie to, że powinienem był podać stan majątkowy na 31 grudnia 2001 r. - potwierdzić, że popełniłem pomyłkę, podając stan majątkowy na kwiecień 2002 r. Nawiasem mówiąc, wdawałoby mi się to logiczne." źródło: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,57080,2849765.html Twierdzi, że uswiadomił sobie dopiero w lipcu 2005 r., że powinien złożyć deklaracje o stanie posiadania na dzień 31.12.2001 r. a nie na dzień składania deklaracji w kwietniu 2002 r. To proszę zestawić to z listem z dnia 27 listopada 2002 r.: Włodzimierz Cimoszewicz Warszawa, 27 listopada 2002 r. w odpowiedzi na list Stefaniuka: "Szanowny Pan Przewodniczący F. J. Stefaniuk (...) Dnia 31 grudnia ubiegłego roku moje oszczędności dewizowe wynosiły 608 dolarów 32 centy. Mam nadzieję, że tym razem poziom precyzji jest wystarczający. Natomiast byłem wtedy posiadaczem 700 szt. akcji spółki Agora, które wedle ówczesnego kursu notowań giełdowych miały wartość 35 tys. 980 zł. Ponieważ połowa tych akcji należy do mojego syna, mogę stwierdzić, że byłem właścicielem akcji o wartości 17 tys. 990 zł, a więc mieści się to precyzyjnie we wcześniejszym stwierdzeniu mówiącym o akcjach o wartości kilkunastu tysięcy zł. (...)" źródło: wiadomosci.onet.pl/1147867,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
milton.friedman Fragmenty z przesłuchania Cimoszewicza 02.09.05, 17:06 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,57080,2849765.html Poseł Roman Giertych: Czyli składając oświadczenie 30 kwietnia na przykład 2004, składa się na dzień 31 grudnia 2003. Pan Włodzimierz Cimoszewicz: Tak, to prawda. Poseł Roman Giertych: Składając oświadczenie w kwietniu 2002 r., składa się na dzień 31 grudnia 2001 r. Pan Włodzimierz Cimoszewicz: Tak, to prawda. Poseł Roman Giertych: Czy w oświadczeniu majątkowym za 2002 r. zamieścił pan posiadane przez siebie akcje PKN Orlen? Pan Włodzimierz Cimoszewicz: Nie, nie zamieściłem. Poseł Roman Giertych: Dlaczego? Pan Włodzimierz Cimoszewicz: Była to pomyłka. Zamieściłem tam stan informacji o moim majątku w momencie wypełniania tego oświadczenia. Poseł Roman Giertych: Chce pan powiedzieć, że zamieścił pan w 2002 r. posiadane akcje na dzień, na kwiecień 2002 r. Tak? Pan Włodzimierz Cimoszewicz: Ja nie miałem tych akcji w kwietniu 2002, więc o tym nie napisałem. Jak powiedziałem, sprzedałem je 4 i 9 stycznia 2002. Ja mogę w tej chwili - po tym, jak już pan oczywiście publicznie się na ten temat wypowiedział, a ja sięgnąłem z powrotem do przepisów i uzmysłowiłem sobie to, że powinienem był podać stan majątkowy na 31 grudnia 2001 r. - potwierdzić, że popełniłem pomyłkę, podając stan majątkowy na kwiecień 2002 r. Nawiasem mówiąc, wdawałoby mi się to logiczne. Ale to nie jest istotne, co wydawałoby mi się logiczne. Przepisy prawa rzeczywiście wymagają podania tego stanu majątku na koniec roku budżetowego poprzedniego. Jednak słyszane przeze mnie w pańskiej wypowiedzi publicznej stwierdzenie, że ja dopuściłem się kłamstwa, o tyle nie ma sensu, że z kłamstwem mamy do czynienia wtedy, kiedy ktoś chce ukryć prawdę. Otóż na początku października 2001 r. w jawnym oświadczeniu majątkowym podałem wszystkie informacje dotyczące posiadanych przeze mnie akcji. W związku z tym jaki byłby sens... Poseł Roman Giertych: No właśnie... Pan Włodzimierz Cimoszewicz: ...ukrywania tego, że posiadałem je w grudniu? Poseł Roman Giertych: Właśnie to stanowi przedmiot naszego zainteresowania, dlatego że, panie marszałku, pan jest marszałkiem Sejmu i doskonale pan wie, jak każdy poseł, że składa się oświadczenie na dzień 31 grudnia, co dodatkowo jest logiczne, dlatego że do tego oświadczenia zawsze załącza się PIT, który też się składa na dzień 31 grudnia roku poprzedniego. I w związku z tym pominięcie przez pana posiadanych przez siebie akcji PKN Orlen budzi zainteresowanie, tym bardziej że przecież wypełnienie fałszywe oświadczenia jest, jak pan dobrze wie, zgodnie z art. 233 Kodeksu karnego przestępstwem. I stąd nasze zainteresowanie, dlaczego pan w kwietniu 2002 r. pominął posiadane przez siebie akcje PKN Orlen. I stąd mam pytanie. Czy w kwietniu 2002 r. znał pan informacje, wiedział pan o tym, że Andrzej Modrzejewski został zatrzymany, później że sąd stwierdził niewłaściwość tego zatrzymania, że wybuchła z tym związana afera? (...) Pan Włodzimierz Cimoszewicz: Nie zasłaniam się nieznajomością prawa. Stwierdzam publicznie, że pomyliłem się w kwietniu 2002 r., podając stan swojego majątku na kwiecień 2002 r., a nie na 31 grudnia 2001 r. Odpowiedz Link Zgłoś
milton.friedman Fragmenty z korespondencji ze Stafaniukiem 02.09.05, 17:07 wiadomosci.onet.pl/1147867,11,item.html Warszawa, 6 listopada 2002 r. Pan Poseł Włodzimierz Cimoszewicz Komisja Etyki Poselskiej informuje uprzejmie, że na podstawie art. 35 ust. 6 ustawy o wykonywaniu mandatu posła i senatora dokonała analizy oświadczeń majątkowych posłów porównując ich treść z dołączoną kopią rocznego zeznania podatkowego. W trakcie analizy Komisja stwierdziła uchybienia w złożonych przez Pana oświadczeniach majątkowych. W związku z tym na podstawie art. 8 ust. 3 regulaminu Komisji Etyki Poselskiej Komisja zwraca się z prośbą o uzupełnienie brakujących danych dotyczących: - w pkt I - kwoty środków pieniężnych zgromadzonych w walucie obcej, wartości papierów wartościowych - w pkt II - wartości domu i gospodarstwa rolnego - w pkt V - czy posiada Pan akcje spółek prawa handlowego. Czy akcje PKN ORLEN zostały przez Pana sprzedane? Ze względu na pilność sprawy prosimy o złożenie wyjaśnień do sekretariatu Komisji, pokój 338 - budynek K, do 13 listopada 2002 r. Przewodniczący Komisji Franciszek Jerzy Stefaniuk Warszawa, 8 listopada 2002 Szanowny Pan Przewodniczący F. J. Stefaniuk W odpowiedzi na Pańskie pismo z dnia 6 listopada w sprawie rzekomych uchybień w moim oświadczeniu majątkowym pozwalam sobie zwrócić uwagę Pana Przewodniczącego na: 1. Niedopuszczalność użycia określenia "uchybienia" sugerującego nieprawidłowości w moim oświadczeniu; 2. W pkt. I sformułowania: "kilkaset $" i "akcje wartości kilkunastu tysięcy zł" są jedyną sensowną formą odpowiedzi, ponieważ: a. dają wyobrażenie o wartości tych składników mojego majątku, b. wartość ta jest, zwłaszcza w przypadku akcji, zmienna, zależnie od giełdowego kursu dnia. 3. W pkt. II opisałem zarówno swój dom w Warszawie jak i posiadane gospodarstwo rolne - w obu przypadkach chodzi o majątek posiadany przeze mnie od co najmniej kilkunastu lat. Nie jestem w stanie odpowiedzieć wprost na pytanie o ich wartość, ponieważ jest to możliwe do stwierdzenia: a. przez rzeczoznawcę, którego nie mam zamiaru powoływać, b. przy sprzedaży, której nie mam zamiaru dokonywać. 4. Pytanie Pana Przewodniczącego dotyczące pkt. V jest po prostu niestosowane, ponieważ sam fakt jego postawienia w sytuacji, gdy w odpowiedniej rubryce formularza udzieliłem odpowiedzi, można zinterpretować jako próbę podważenia prawdziwości tej odpowiedzi. Akcje PKN Orlen sprzedałem, jak również to pytanie Pana Przewodniczącego traktuję jako wykraczające poza Pańskie kompetencje. Z poważaniem W. Cimoszewicz Do wiadomości: Pan Marek Borowski Marszałek Sejmu RP Warszawa, 27 listopada 2002 r. Szanowny Pan Przewodniczący F. J. Stefaniuk W nawiązaniu do wcześniejszej korespondencji dotyczącej mojego oświadczenia majątkowego uprzejmie powiadamiam, że po zwróceniu się do mojego banku uzyskałem informacje pozwalające mi odpowiedzieć bardziej precyzyjnie na dwa pytania dotyczące moich oszczędności. Dnia 31 grudnia ubiegłego roku moje oszczędności dewizowe wynosiły 608 dolarów 32 centy. Mam nadzieję, że tym razem poziom precyzji jest wystarczający. Natomiast byłem wtedy posiadaczem 700 szt. akcji spółki Agora, które wedle ówczesnego kursu notowań giełdowych miały wartość 35 tys. 980 zł. Ponieważ połowa tych akcji należy do mojego syna, mogę stwierdzić, że byłem właścicielem akcji o wartości 17 tys. 990 zł, a więc mieści się to precyzyjnie we wcześniejszym stwierdzeniu mówiącym o akcjach o wartości kilkunastu tysięcy zł. W przypadku wartości mojego domu w Warszawie i gospodarstwa rolnego, po raz kolejny zmuszony jestem stwierdzić, że nie jestem w stanie udzielić odpowiedzi bardziej precyzyjnej. Nie znam wartości tych składników mojego majątku. Nie będę przeprowadzał w tej chwili ekspertyzy rzeczoznawców. Dla zaspokojenia oczekiwań Komisji nie posłużę się żadną wymyśloną dowolnie wielkością, ponieważ biorę odpowiedzialność za to oświadczenie. Z poważaniem W. Cimoszewicz Do wiadomości: Pan Marek Borowski Marszałek Sejmu RP Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Fragmenty z korespondencji ze Stafaniukiem 02.09.05, 17:11 listopad 2002. Czyli juz po zlozeniu wszystkich oswiadczen. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Fragmenty z korespondencji ze Stafaniukiem 02.09.05, 17:15 yeellow napisał: > listopad 2002. Czyli juz po zlozeniu wszystkich oswiadczen. Rob za debila na forum dla debili, dobrze...? Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Fragmenty z korespondencji ze Stafaniukiem 02.09.05, 17:15 wcialem Ci sie w role? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
milton.friedman Re: Fragmenty z korespondencji ze Stafaniukiem 02.09.05, 17:45 yeellow napisał: > listopad 2002. Czyli juz po zlozeniu wszystkich oswiadczen. No właśnie. Nie wspomniał wówczas o akcjach Orlenu, choć mógł sprostować. Natomiast przed Komisją stwierdził: "Ja mogę w tej chwili (przyp.: 30 lipca 2005 r.) - po tym, jak już pan oczywiście publicznie się na ten temat wypowiedział, a ja sięgnąłem z powrotem do przepisów i uzmysłowiłem sobie to, że powinienem był podać stan majątkowy na 31 grudnia 2001 r. - potwierdzić, że popełniłem pomyłkę, podając stan majątkowy na kwiecień 2002 r." Ile trzeba mieć złej woli, żeby twierdzić, że Cimoszewicz nieświadomie nie wspomniał o akcjach Orlenu i że nie skłamał zeznając przed Komisją? Odpowiedz Link Zgłoś
fxvi Stafaniukowi pisal, ze CELOWO zatail...Mianowicie: 03.09.05, 02:09 > Szanowny Pan Przewodniczący F. J. Stefaniuk > > W odpowiedzi na Pańskie pismo z dnia 6 listopada w sprawie rzekomych uchybień > w > moim oświadczeniu majątkowym pozwalam sobie zwrócić uwagę Pana (...)[ze]: > 4. Pytanie Pana Przewodniczącego dotyczące pkt. V jest po prostu niestosowane, > ponieważ sam fakt jego postawienia w sytuacji, gdy w odpowiedniej rubryce > formularza udzieliłem odpowiedzi, można zinterpretować jako próbę podważenia > prawdziwości tej odpowiedzi. Akcje PKN Orlen sprzedałem, jak również to > pytanie Pana Przewodniczącego traktuję jako wykraczające poza Pańskie > kompetencje. > Z poważaniem W. Cimoszewicz > Do wiadomości: Pan Marek Borowski Marszałek Sejmu RP > Warszawa, 27 listopada 2002 r. Odpowiedz Link Zgłoś
narat Re: Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie oświa 02.09.05, 17:07 Szary obywatel tego ponurego kraju byłby ścigany przez fiskusa, miałby już na karku komornika i osiłków z grup "windykacyjnych", natomiast spolegliwa i dyspozycyjna prokuratura umarza śledztwo w sprawie mar(py)szałka, to wstyd i hańba. Oszukał skarb państwa, oszukał komisję orlenowską i za to powinien odpowiedzieć. Swoją drogą, ciekawy jestem, czy urząd skarbowy dokona domiaru podatku za 2001 rok. Prokuraturę natomiast należy rozliczyć po wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzyk444 Tuskowi też szubienica? 02.09.05, 17:10 Masz rację, niech się wezmą za Tuska, który też zataił w oświadczeniu wartość swoich dwóch mieszkań (z 300 tyś na 30 i 200 tyś na 20 - kiepski był z matmy). I jeszcze innych posłów też. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Tuskowi też szubienica? 02.09.05, 17:18 jerzyk444 napisał: > Masz rację, niech się wezmą za Tuska, który też zataił w oświadczeniu wartość > swoich dwóch mieszkań (z 300 tyś na 30 i 200 tyś na 20 - kiepski był z matmy). > > I jeszcze innych posłów też. Akcje Orlenu NIE zostaly wpisane, mieszkania ZOSTALY, nie ma wiec mowy o TYM samym zatajeniu, jak to ladnie nazywasz! Pocaluj sie... lub czasopisma... Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Tuskowi też szubienica? 02.09.05, 17:23 a Kaczynski nie wpisal swoich dochodow :-). Bedzie wisial? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Tuskowi też szubienica? 02.09.05, 17:24 yeellow napisał: > a Kaczynski nie wpisal swoich dochodow :-). Bedzie wisial? ;-) Bedzie! W galerii ktora kiedys stworzymy ku czci prawdziwych antykomuchow! Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Tuskowi też szubienica? 02.09.05, 17:25 przeciez to socjalista jest, prawie komuch :-) Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Tuskowi też szubienica? 02.09.05, 17:30 yeellow napisał: > przeciez to socjalista jest, prawie komuch :-) Kocham socjalistów, sczególnie jak są "prawie jak komuch"!!! A Kaczyńskiego wielbię i modlę sie do niego po nocach, oczywiście w przerweach miedzy modłami do o.Rydzyka! Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Módlllmy Sięęę do Ojca Rycyka..razem w studio!!! 02.09.05, 19:39 studioturos napisał: > A Kaczyńskiego wielbię i modlę sie do niego po nocach, oczywiście w przerweach > miedzy modłami do o.Rydzyka! by "Odnowić oblicze Tej Ziemi" - czyli o tym, co zmieniło moje zycie i dlaczego było to Radio Maryja. > the_dzidka < Odpowiedz Link Zgłoś
jerzyk444 Dialektyka prawicy 02.09.05, 21:48 Acha, czyli skoro Tusk 2 razy zaniżył dochody dziesięciokrotnie, czyli w sumie o pół miliona to jest ok? No pięknie, to nowa matematyka w/g Tuska czy Kaczynskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie oświa 02.09.05, 17:13 jakiego podatku, ignorancie? Gdzie oszukal Skarb Panstwa? Kogo "osilki z grup windykacyjnych" scigaja za bledy w oswiadczeniu majatkowym? Chyba pozyczales od mafii i masz zle wspomnienia... Odpowiedz Link Zgłoś
gator1945 Re: Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie oświa 02.09.05, 17:13 a opłata skarbowa od pożyczki od córki? Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie oświa 02.09.05, 17:13 to nie byla pozyczka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gator1945 Re: Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie oświa 02.09.05, 17:14 a skąd to wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie oświa 02.09.05, 17:15 a skad Ty wiesz, ze pozyczka? Jak dam Ci pieniadze, zebys mi przywiozl z USA laptopa, to to bedzie pozyczka? Odpowiedz Link Zgłoś
gator1945 Re: Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie oświa 02.09.05, 17:18 A co to w takim razie było? Jak na razie tego się od kandydata nie dowiedzieliśmy... A co do przywiezienia komputera - wtedy to byś musiał zapłacić cło i VAT na granicy. I akcjami dopuszczonymi do obrotu publicznego obrac się inaczej niż komputerami. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie oświa 02.09.05, 17:20 dowiedzielismy sie, tylko nie sluchales. Sprawdz sobie. Nie chodzi o clo i VAT, chodzi o to, czy ta kasa bylaby dla Ciebie pozyczka. Odpowiedz Link Zgłoś
gator1945 Re: Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie oświa 02.09.05, 17:25 Przypomnij mi więc co to właściwie było i jaki dokument to potwierdza? No wiec analogia zakupu komputera i akcji jest nieadekwatna. To są zupełnie inne rzeczy i inaczej się nimi obraca. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie oświa 02.09.05, 17:27 analogia dotyczyla przekazania pieniedzy na konkretny zakup. Nie rozumiesz, czy udajesz? Jak moge Ci przypomniec cos, czego ponoc nigdy nie wiedziales? Nie badz leniem, poszukaj sobie w sieci. To dobre cwiczenie, moze wykonasz je tez nastepnym razem, zanim napiszesz kolejne glupstwo :-). Odpowiedz Link Zgłoś
gator1945 Re: Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie oświa 02.09.05, 17:34 No więc zakup zakupowi nie równy i dobrze o tym wiesz. Powtarzam - analogia jest całkowicie chybiona. No dobrze, przyznaję, nie wiedziałem. Ty mi w dwóch-trzech zdaniach napisz co to było. I jakie dokumenty to potwierdzają. Odpowiedz Link Zgłoś
gator1945 No więc jednak to była pożyczka i nie zapłacił op- 02.09.05, 17:47 łaty skarbowej? Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie oświa 02.09.05, 17:28 yeellow napisał: > dowiedzielismy sie, tylko nie sluchales. Sprawdz sobie. > Nie chodzi o clo i VAT, chodzi o to, czy ta kasa bylaby dla Ciebie pozyczka. Do jasnej cholery, przestan w koncu platac, sam Cimoszewicz mowil ze to byla pozyczka od corki. Za pozyczone i kredyt pod to kupil akcje!!! To jest w protokole! Potem oddal dlugi i reszte odeslal do stanow, tak powiedzial. Nie zarobil nic, lub prawie nic (?!) na tych akcjach! Takie sa fakty (tak mowil!), pytanie tylko czy to prawda???????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Re: Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie oświa 02.09.05, 17:54 Sprawa ma o wiele więcej aspektów,ilustruje dziwną niefrasobliwość "prawnika".Przecież szalet również wyłudził kredyt,zapewne złożył falszywe oświadczenie majątkowe w momencie składania wniosku kredytowego. Bank wymaga "udziału własnego" przy czym udzial szaletu był również "pożyczką".Cała ta historia to pasmo "przegięć"prawa,świadczy o kompletnym jego lekceważeniu lub idiotyzmie wrodzonym.Fakty są jednak inne,był 2001/2002 "drużyna mistrzów" nie zastanawiała się nad konsekwencjami za kilka lat,brali wszystko co się nawinęło.Normalnie jak to każda mafia,a szalet jeśli się wyróznił to co najwyżej kompletnym ignoranctwem w każdej dziedzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie oświa 02.09.05, 22:03 zib11 napisał: > Sprawa ma o wiele więcej aspektów,ilustruje dziwną > niefrasobliwość "prawnika".Przecież szalet również wyłudził kredyt,zapewne > złożył falszywe oświadczenie majątkowe w momencie składania wniosku > kredytowego. Bank wymaga "udziału własnego" przy czym udzial szaletu był > również "pożyczką".Cała ta historia to pasmo "przegięć"prawa,świadczy o > kompletnym jego lekceważeniu lub idiotyzmie wrodzonym.Fakty są jednak inne,był > 2001/2002 "drużyna mistrzów" nie zastanawiała się nad konsekwencjami za kilka > lat,brali wszystko co się nawinęło.Normalnie jak to każda mafia,a szalet jeśli > się wyróznił to co najwyżej kompletnym ignoranctwem w każdej dziedzinie. Przestrzegam przed pochopnymi opiniami. Jak dowodzi minione 60 lat czerwoni swietnie sobie daja rade, gorzej z narodami, ktorymi rzadza. Oni sa ignorantami z tej prostej przyczyny, ze zawsze uwazali ze prawo jest dla nich... Po 89 roku nic sie nie zmienilo, od malych spraw do wielkich. A wiec to ze Cimoszewicz tyle "pomylek" popelnil wynika z tego, ze w jego swiecie nikt nie powinien go sprawdzac, samo to ze on jest on wystarczy za prawo... Idiotami nie sa, raczej jakimis cholernymi pijawkami, co wysysaja co sie da, a potem Narodowi zmieniaja ustroj, bo wszystko zezarli, to takie kleszcze przyczepione do nas i pijace wszelkie soki zycia... Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie oświa 02.09.05, 17:47 a na czyje nazwisko ten laptop będzie kupiony,ten jest prawnym wlascicielem. Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Re: Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie oświa 02.09.05, 17:58 W podobny(własciwie taki sam)sposób tłumacza się inni bosowie mafijni,tam też majątek nigdy nie jest ich,należy do żony,synsa,czy corki.Miliony ktorymi obracają są zazwyczaj pozyczone,szalet,czy dziad/jeden czort. Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Re: Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie oświa 02.09.05, 17:59 Dotyczy to oczywiście wypowiedzi Wirusowego zapalenia wątroby(żółtaczka). Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 Polskie prawo jest jak pajeczyna bąk (Cimoszewicz) 02.09.05, 17:14 sie przbije a mucha (Jarucka)ugrzeznie. Tak dziala polska prokurara. Kruk krukowi oka nie wykole. To nie sa moje slowa tylko zaslyszane ale pasuja:-) Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Polskie prawo jest jak pajeczyna bąk (Cimosze 02.09.05, 17:48 Nic dziwnego ze klasyfikuja Polska praworzadnosc gdzies na 430 miejscu w swiecie.Ostatni raport Fundacji Batorego okresla polska prokurature jako jedna z najbardziej skorumpowanych na swiecie. Wrcajac do cima.Ukrecil leb sprawie Olina,teraz tw sie kolesiowi odwdzieczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Re: Polskie prawo jest jak pajeczyna bąk (Cimosze 02.09.05, 18:25 rom48 napisał: > sie przbije a mucha (Jarucka)ugrzeznie. Tak dziala polska prokurara. Kruk kruko > wi oka nie wykole. To nie sa moje slowa tylko zaslyszane ale pasuja:-) A ja słyszałem lepszą wesję , bardziej oddającą rzeczywistość : "ku rwa ku rwie łba nie urwie" Odpowiedz Link Zgłoś
markmig Re: Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie oświa 02.09.05, 17:49 Pierdu, pierdu, panie Kujawski, pierdu, pierdu panie Cimoszenko... Jakby to był zwykły obywatel, to by beknął... Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Jarucka, "przypadkowy" informatyk to akcje PO 02.09.05, 18:11 Chcę tylko powiedzieć, że w tym sezonie wyborczym nie ma świętych. Rząd utworzy Platforma. Cimosz byłby dobry na prezydenta z wielu powodów, ale niech większość zdecyduje. Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas BŁE HE HE HE HE HE! CIMOSZENKO GÓRĄ.... 02.09.05, 18:18 ... Śmiech pusty mnie ogarnia. Cimoszenko zełgał swoje oświadczenia majątkowe a prokuratura umarza sprawę... Ciekawe. Co? Gdyby chodziło o zwykłego człowieka to już by miał przerąbane.... A Cimoszenko jest w porządku.... Ot sprawiedliwość komunistyczna... I prokuratura niezależna..... błe he he he he he ... Eh. szkoda słów. Mafii nie da się pokonać... Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Re: Jarucka, "przypadkowy" informatyk to akcje PO 02.09.05, 18:19 trzy powody?tylko obiektywnie dotyczące cimoszewicza i tylko jego? Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas ZWYKŁEGO OBYWATELA JUŻ BY ZAKATRUPILI... 02.09.05, 18:32 ..urzędy skarbowe , prokuratura , sądy. A Cimoszenko jest w porządku. Ot sprawiedliwość . Jedyna nadzieja ,że Polacy otrzeźwieją wreszcie i w wyborach nie będą głosować na tą kłamliwą zgraję z SLD-PZPR z Cimoszenką-Pinokiem na czele. Jedyna nadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas CIEKAWE CZY KWAŚNIEWSKA JESZCZE KRWAWI 02.09.05, 18:33 Po decyzji prokuratury krwotok zapewne ustał.... Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Re: CIEKAWE CZY KWAŚNIEWSKA JESZCZE KRWAWI 02.09.05, 18:56 Może jej i krwawi,ale serce? Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Jarucka, "przypadkowy" informatyk to akcje PO 02.09.05, 22:09 chris12 napisał: > Chcę tylko powiedzieć, że w tym sezonie wyborczym nie ma świętych. > Rząd utworzy Platforma. Cimosz byłby dobry na prezydenta z wielu powodów, ale > niech większość zdecyduje. A w ktoryms byl? Zawsze jakis przekret: a to wyksztalcenie, a to sprawa klaska, ze o goleni nie wspomne. Ja wiem ze czerwonym bardziej pasuje PO, ale raczej bedzie to PISPO niz POPIS, wtedy dopiero czerwoni nasraja w gacie. A jak Kaczynski zostanie prezydentem, to sami sie wystrzelaja, bedzie taniej dla panstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
cx16 Brawo!!! Tylko Borowski !!! 02.09.05, 18:36 Kompletna kompromitacja prokuratury!!! Może teraz w końcu do ludzi dotrze: TYLKO MAREK BOROWSKI !!! Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos ALE COOO? BOROWSKI? 02.09.05, 22:10 cx16 napisał: > Kompletna kompromitacja prokuratury!!! > Może teraz w końcu do ludzi dotrze: > TYLKO MAREK BOROWSKI !!! Odpowiedz Link Zgłoś
yarixch ale cyrk, zamiast WC notabene dr praw odeslac do 02.09.05, 18:46 lamusa, zrobiono kabaret z prokuratury ,hihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
3gr Cimo ma uklady, prokurator na smyczy 02.09.05, 18:51 Komunistyczne powiazania i podporzadkowanie prokuratury - oto recepta niewinnosc towarzysza Cimoeszewicza. Zatail i nie bedzie mial za to zadnych prawnych konsekwencji. Co za skorumpowany kraj! Cimoszewicz - kombinator do puszczy! Wyrzucic gnijace resztki komuchow do smietnika historii!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek31 Re: Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie oświa 02.09.05, 19:07 Decyzja prokuratury nie mogła byc inna. Wyraz temu dawałem w poprzednich postach. To nie prokuratura o tym decydowała, lecz obowiązujące prawo. Kto tego nie może zrozumieć, to jego sprawa. Wiele osób przedstawia fakty tak jak chciałaby widzieć, a nie jak wyglądają w rzeczywistosci. Tylko człowiek niedouczony lub nieznający prawa może sądzić, że rzecz którą się wcześnie ujawniło można zataić. Jest to tym przykrzejsze, że sądzili tak i nadal sądzą osoby w przeszłości zajmujące bardzo wysokie stanowiska. Niektórzy rzekomo prawnicy. Często tak się dzieje, gdy na dane stanowiska wybiera się osoby mało kompetentne, ale za to dyspozycyjne. Osoba taka nie musi być fachowcem. To inni za nią odwalają robotę. Ona ogranicza się do złożenia podpisu na " wychodzącym " piśmie, oraz pokazania się w odpowiednim towarzystwie. Gdyby było innaczej, to osoby na wysokie stanowiska były by wybierane w drodze konkursu. Ale takimi osobami trudno by było manipulować. Cimoszewicz był pierwszym świadkiem który uwidocznił jak niektórzy członkowie komisji d.s. Orlenu nagminnie w czasie przesłuchań łamią prawo. W dodatku był / według mnie nadal jest / pierwszym kandydatem do objęcia urzędu prezydenta. Niektórzy członkowie komisji stworzyli "polityczny szwadron śmierci" który za wszelką cenę, nie przebierając w środkach usiłował zadać mu śmierć polityczną. Co z tego wyszło. Ośmieszenie Komisji. Uwidocznienie jak marnymi fachowcami są niektórzy jej członkowie. Do Cimoszewicza mam pretensje o to, że zgodził się na debatę w sejmie w sprawie "ustawy górniczej". Uważam, że każda ustawa poddana pod głosowanie w wyniku stosowania przemocy / górnicy / z mocy prawa powinna być nieważna. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie oświa 02.09.05, 19:33 Brawo. Nic dodać, nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie oświa 02.09.05, 22:15 uu1 napisała: > Brawo. Nic dodać, nic ująć. To nie dodawaj, ujac mozesz, i tak za duzo napisalas... Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie oświa 02.09.05, 22:14 wlodek31 napisał: > Decyzja prokuratury nie mogła byc inna. Wyraz temu dawałem w poprzednich > postach. To nie prokuratura o tym decydowała, lecz obowiązujące prawo. Kto tego > > nie może zrozumieć, to jego sprawa. Wiele osób przedstawia fakty tak jak > chciałaby widzieć, a nie jak wyglądają w rzeczywistosci. Tylko człowiek > niedouczony lub nieznający prawa może sądzić, że rzecz którą się wcześnie > ujawniło można zataić. Jest to tym przykrzejsze, że sądzili tak i nadal sądzą > osoby w przeszłości zajmujące bardzo wysokie stanowiska. Niektórzy rzekomo > prawnicy. Często tak się dzieje, gdy na dane stanowiska wybiera się osoby mało > kompetentne, ale za to dyspozycyjne. Osoba taka nie musi być fachowcem. To > inni za nią odwalają robotę. Ona ogranicza się do złożenia podpisu na " > wychodzącym " piśmie, oraz pokazania się w odpowiednim towarzystwie. Gdyby > było innaczej, to osoby na wysokie stanowiska były by wybierane w drodze > konkursu. Ale takimi osobami trudno by było manipulować. > Cimoszewicz był pierwszym świadkiem który uwidocznił jak niektórzy > członkowie komisji d.s. Orlenu nagminnie w czasie przesłuchań łamią prawo. W > dodatku był / według mnie nadal jest / pierwszym kandydatem do objęcia urzędu > prezydenta. Niektórzy członkowie komisji stworzyli "polityczny szwadron śmierci > " > który za wszelką cenę, nie przebierając w środkach usiłował zadać mu śmierć > polityczną. Co z tego wyszło. Ośmieszenie Komisji. Uwidocznienie jak marnymi > fachowcami są niektórzy jej członkowie. > Do Cimoszewicza mam pretensje o to, że zgodził się na debatę w sejmie w > sprawie "ustawy górniczej". Uważam, że każda ustawa poddana pod głosowanie w > wyniku stosowania przemocy / górnicy / z mocy prawa powinna być nieważna. Mam nieodparte wrazenie, ze piszesz o cimoszewiczu. Nic nie umie, odwalaja za niego robote, w dodatku zatrudnia nie te panie co powinien, ale unie pokazac morde gsy tego trzeba, o i jest z odpowieddniej partii, taki bezpartyjny fachowiec, z LSD... Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Czy oni już zawsze będą bezkarni !!!!? 02.09.05, 19:41 sądownictwo kpi ze sprawiedliwości, tym samym kpi z N A R O D U P O L S K I E G O władza kpi z N A R O D U P O L S K I E G O NARODZIE POLSKI JAK DŁUGO JESZCZE NA TO POZWOLIMY ???? Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: A Ty kim jesteś? Trybunem ludowym? 02.09.05, 21:38 Twoim nocnym koszmarem jest Naród, który kiedyś się wk i powie dość tego! Odpowiedz Link Zgłoś
lena133 Re: Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie oświa 02.09.05, 20:05 Zastanawiam się jak będą wyglądały oświadczenia majątkowe przyszłych posłów, skoro wolno oszukiwać to pewnie wielu z tego prawa skorzysta, a uczciwym i tak nikt nie uwierzy.W takich chwilach mam ochotę uciekać z tego kraju gdzie pieprz rośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie oświa 02.09.05, 20:34 Czy naprawdę przeczytałaś uzasadnienie umorzenia? A, co do ucieczki, nie ma chyba większych trudności? Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie oświa 02.09.05, 21:54 uu1 napisała: > Czy naprawdę przeczytałaś uzasadnienie umorzenia? A, co do ucieczki, nie ma > chyba większych trudności? Nie zrozumiales! To jest klon watoiacy w sens istnienienia! Powinienes go poprzec zamiast byc zgrzyźliwy... Powinienes napisac: ja tam zaraz uciekne, jak tylko michnik powie gdzie jest ten pierwszy milion co mi go wolno ukrasc! A ty z jakimis umorzeniami, uzasadnieniami... Zreszta uzasadnienie jest smieszne! Przeciez nie chodzi o to, kiedy Cimoszko MIAL akcje, bo to bylo wiadomo, tylko dlaczego nie napisal KIEDY je sprzedal, ile zarobil, i dlaczego sie tym w oswiadczeniach nie pochwalil. To samo dotyczy BMC. Mial obowiazek sprzedac przedtem jak zaczal byc ministrem, a jeszcze w styczniu je mial... Smieszne i tragiczne... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie oświa 02.09.05, 22:07 Nie można zataić czegoś, co raz zostało podane do publicznej wiadomości. Zwalczacie go nie z powodów o których piszesz, tylko dlatego, ze jest groźny. Nie oburza Cię fakt, że L. Kaczyński finansuje kampanię z pieniędzy Urzędu Stołecznego. Nie pytasz skąd pieniądze na kampanię gostka ze zbyt ściągniętymi warkoczykami. To was nie oburza. Czy to jest w porządku? Odpowiedz Link Zgłoś
niemiec.niemiec Re: Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie oświa 02.09.05, 20:12 Prokuratura chciala najwidoczniej pomoc Cimoszewiczowi a wyrzadzila mu niedzwiedzia przysluge. Takie tendencyjne traktowanie politykow SLD wywola tylko wzburzenie u ludzi. Te czasy, kiedy bez konsekwencji mozna bylo klamac o swoim wyksztalceniu minely bezpowrotnie. Teraz Cimoszewicz przekona sie o tym bolesnie. Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Wolna Polska to sprawiedliwe sądy 02.09.05, 20:22 i nieskorumpowani prokuratorzy i sędziowie. Na to przyjdzie nam niestety poczekać.Klęską ostatnich lat nie jest tylko chora gospodarka ale przede wszystkim to,że w sądach im prokuraturach zostawiono czerwoną skorumpowaną zarazę. Ciosem dla nich jest ustawa umożliwiająca robienie karier prawniczych osób z poza układu. To początek drogi.Bez wymiany tych spolegliwych urzędasów będziemy swiadkami takich decyzji taka jak ta co to chłop zawinił a cygana powiesili. Swoja drogą dajcie juz sobie spokój z tym cimoszenką. Towarzysz już jedynie ma szansę na prezydenta ale byłych członków plenum pzpr. Niech sceźnie w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
temida3 Re: Wolna Polska to sprawiedliwe sądy 02.09.05, 20:43 Smoku, nie zasypuj gruszek w ...> Bądź czujny i rozniecaj ogniki prawdy. Historia to nauka wszystykich nauk, ale w naszym kraju niestety lubi sie powtarzać! >forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=28520960&a=28543117 Odpowiedz Link Zgłoś
dolenicz Tu nie zaszla zmiana 02.09.05, 21:00 smok5 napisał: > i nieskorumpowani prokuratorzy i sędziowie. Na to przyjdzie nam niestety > poczekać.Klęską ostatnich lat nie jest tylko chora gospodarka ale przede > wszystkim to,że w sądach im prokuraturach zostawiono czerwoną skorumpowaną > zarazę. Ciosem dla nich jest ustawa umożliwiająca robienie karier prawniczych > osób z poza układu. To początek drogi.Bez wymiany tych spolegliwych urzędasów > będziemy swiadkami takich decyzji taka jak ta co to chłop zawinił a cygana > powiesili. Swoja drogą dajcie juz sobie spokój z tym cimoszenką. Towarzysz już > jedynie ma szansę na prezydenta ale byłych członków plenum pzpr. Niech sceźnie > w spokoju. "Wszystkie zwierzeta sa rowne, ale niektore sa rowniejsze" (G. Orwell) Pod tym wzgledem, od czasow peerelowskiego syfu niewiele sie zmienilo na polskim folwarku. Odpowiedz Link Zgłoś