platformiak Re: Religa zrezygnował z wyborów, poparł Tuska 02.09.05, 13:52 wszystko dizie w dobrym kierunku.. zostalo ejscze 15 kandydatow. Odpowiedz Link Zgłoś
whj Tusk postawił 2 flaszki więcej od Kaczora 02.09.05, 13:52 Religa witaj w sadzawce. Honorowy szambonurek - a to ci zaszczyt. Odpowiedz Link Zgłoś
antytusk Religa dał d..y 02.09.05, 14:06 Do tej pory miałem dla tego faceta duży szacunek, ale po tym co zrobił stracił całą swoją reputację i dobre imie. Zrezygnować na rzecz takiego ci..a ?! Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Religa dał d..y 02.09.05, 14:13 > Zrezygnować na rzecz takiego ci..a ?! ci..a?? Moze chodzilo Ci o CImoszewiczA? Nie, nigdy... To nie w stylu Religi. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Religa dał d..y 02.09.05, 21:41 Sluchaj, synku. Jesli ufales Relidze, a on stawia na Tuska, to tylko twoja dziecinna przekora (bo przeciez wiesz lepiej, prawda?) kaze ci sie buntowac. Pomysl, czy warto. A moze jestes jak choragiewka? Wiatr zawieje - i juz Religa i to co mowi jest be. Odpowiedz Link Zgłoś
casio7 Re: Religa zrezygnował z wyborów, poparł Tuska 02.09.05, 14:13 szkoda.....bo wsród tego stada baranów (czytaj pseudo polityków, a w duszy homo sovieticus) wydawał mi się jedynym człowiekiem dla którego poszedł bym oddać głos. A tak........pojadę na weekend - byle dalej od tego cyrku. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
stachu44 Operacja sie udala ale .. - i to sa nasze autoryty 02.09.05, 14:13 Minuta ciszy ... Odpowiedz Link Zgłoś
rafikman "Człowiek z zasadami" dwa słowa jedno kłamstwo.. 02.09.05, 14:22 Ciekawe czy te pieniądze na kampanię Tuska (ok. 35 mln zł) to z tej jego ciężkiej pracy na wysokościach ?? A może wyłozyli to byli pracownicy (obecnie bezrobotni) upadłych po nieudolnej prywatyzacji przedsiębiorstw ??? Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: "Człowiek z zasadami" dwa słowa jedno kłamstw 02.09.05, 21:44 Jak ja uwielbiam lekture forow. Co list, to jakos wiecej i wiecej ten bogacz Tusk wydaje na kampanie. Ide o zaklad, ze w polowie wrzesnia bedzie to juz 100 milionow. Odpowiedz Link Zgłoś
m_lex > WYBORÓW NIE ROZTRZYGNĄ UMOWY KANDYDATÓW! < 02.09.05, 14:25 i całe szczęście, bo wyborcy profesora Religi w większości NIE POPRĄ szemranego, pozbawionego klasy i charakteru Tchóska - zagłosują na Cimoszewicza, część na Kaczyńskiego, a wielu zostanie niestety w domach. cimoszewicz.hk.pl Odpowiedz Link Zgłoś
parkometr Tymczasowo Ukryty Salon Kłamc-UW 02.09.05, 14:31 To jest rozwinięcie skrótu TUSK: T ymczasowo U kryty S alon K łamc-UW Odpowiedz Link Zgłoś
micro8 Re: Religa zrezygnował z wyborów, poparł Tuska 02.09.05, 14:39 bardzo dobra decyzja ze strony Religi. liczę, że Tusk tym bardziej wygra. No bo co mamy do wyboru? Kontynuację rywinlandu lub jeszcze bardziej rozdętą biurokrację w polityce wewnętrznej oraz radykalizm w polityce zagranicznej. A propos tej drugiej - polecam głosowanie w Warszawie na kandydata z listy PO Grzegorza Kostrzewę-Zorbasa (nr 9 zdaje się). Przekonałem się do niego czytając krótką biografięi parę słów programu, polecam uwadze na jego blogu (!)- www.kandydatinternautow.blog.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: Religa zrezygnował z wyborów, poparł Tuska 02.09.05, 16:15 micro8 napisał: > Grzegorza Kostrzewę-Zorbasa to już go nie zapraszaja i nie drukują... Odpowiedz Link Zgłoś
ppppppp6 Re: CZEGO SZUKA DOBRY CHIRURG W MCDONALDZIE?!... 02.09.05, 14:44 Cze McVitek. Błagam wymyśl coś nowego. Fantazji Wam tam w sldowie brakuje? [Pewnie tak, widać po "profesjonalnej" kampanii WC.] Odpowiedz Link Zgłoś
vitek25 Re: CZEGO SZUKA DOBRY CHIRURG W MCDONALDZIE?!... 02.09.05, 14:48 profesjonalna kampania czyli co? obklejenie całej Polski makulaturą, żeby później wyłudzić od podatników zwrot kosztów, że niby to parlamentarna kampania była?... ;P znowu zmieniasz nicka... ;P Odpowiedz Link Zgłoś
ppppppp6 Re: CZEGO SZUKA DOBRY CHIRURG W MCDONALDZIE?!... 02.09.05, 14:51 Jasne. Macie Nałęcza. Ten pomoże .... .Dobry wybór na rzecznika. Po co plakaty. A jaka troska o podatnika. Niczym Jaskiernia i Pęczak. Odpowiedz Link Zgłoś
vitek25 Re: CZEGO SZUKA DOBRY CHIRURG W MCDONALDZIE?!... 02.09.05, 14:56 gdzie by tam Jaskiernia mógł się z Wieczerzakiem, Jamrożym, Wąsaczem, Piskorskim równać w trosce o podatnika... a Nałecz, faktycznie, nie zdziała tyle ile np. taki Miodowicz! ten to ma dopiero łeb!... ;P Odpowiedz Link Zgłoś
ppppppp6 Re: CZEGO SZUKA DOBRY CHIRURG W MCDONALDZIE?!... 02.09.05, 15:06 Widzisz Witek. Tu się z Tobą zgodzę w 100%. Mam tylko prośbę. Uchwyć tylko właściwą skalę. To Pęczak, Jaskiernia, Jakunowska, Sobotka, Janik, Oleksy, Kwaśniewski, Cimoszewicz, Miller, Nikolski i dziesiątki innych przywarci byli do władzy od 1993 roku bez przerwy. To nie Wieczerzak i Jamroży rządzi w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
vitek25 Re: CZEGO SZUKA DOBRY CHIRURG W MCDONALDZIE?!... 02.09.05, 15:14 no to mógłbys sie zdziwic, interesujac sie blizej Wieczerzakiem i Jamrozym...a przypominam, że Kaczynscy, Rokita, Tusk, Piskorski, Ujazdowski, Krzaklewski, Dębski i setki innych przspaani byli do władzy od 1989 bez przerwy...a teraz pan Tusk sie przebudzil io jest "obrzony " odprawą dla prezesa (JEDNEGO?!) w Orlenie!!... Odpowiedz Link Zgłoś
freon ale sie sztabowcy Cimocha wsciekaja... :) 02.09.05, 15:19 A tak się ślinili na myśl jak to będą wkrótce z Włodkiem rządzić. Mam dla Vitków newsa - żubrami sobie porządzicie. Miłych snów. Odpowiedz Link Zgłoś
vitek25 WAAADZA i KAAAASA, ideały dresiarskie... 02.09.05, 15:23 Platfuskom się w głowach nie moze pomiescic, ze ktos moze miec te dwa ideały tam gdzie pan Tusk ma zasady - czyli w du...e.... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: WAAADZA i KAAAASA, ideały dresiarskie... 02.09.05, 21:46 ktos moze je miec w du*ie, ale tym kims na pewno nie jest Cimosz. Odpowiedz Link Zgłoś
jozef6 Ty ppppppp... czyli pppppinczerek 02.09.05, 19:55 Poszczekaj jeszcze troszeczkę. Uważaj o ci kasy na kawiarenke internetową zabraknie... Odpowiedz Link Zgłoś
abram777 To zwykły handel 04.09.05, 12:36 Przecież to zwykły handel. Religa nie ma najmniejszych szans na prezydenta, więc chce ugrać jak najwięcej włączając się w kampanię Tuska. Teka ministra zdrowia do wzięcia... Odpowiedz Link Zgłoś
ppppppp6 Re: i 10 groszy masz ze sztabu Tuska za posta, co 02.09.05, 14:46 Vituś, a Tobie nie płac Cimoszewicz? Czyli woluntariat. Czyn społeczny. Dobra gierkowska tradycja. Odpowiedz Link Zgłoś
vitek25 Re: i 10 groszy masz ze sztabu Tuska za posta, co 02.09.05, 14:51 ano niestety, nikt mi za poglądy nie płaci, wiem ze to niemodne w dobie "Platformy Obywatelskiej"... Odpowiedz Link Zgłoś
ppppppp6 Re: i 10 groszy masz ze sztabu Tuska za posta, co 02.09.05, 14:54 Te dobrze. Ja tam dziś po wypłatę do Tuska idę. Brak mi faktycznie ideowości. Tylko kasa u nas. Całe szczęście są socjaliści ... . Odpowiedz Link Zgłoś
vitek25 Re: i 10 groszy masz ze sztabu Tuska za posta, co 02.09.05, 15:08 Tak... A ja siedząc tu za darmo, daję dowód ze jestem niezaradny, tępy i leniwy..."niewydajny"... No i na pewno kradnę, rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: i 10 groszy masz ze sztabu Tuska za posta, co 02.09.05, 16:32 vitek25 napisał: > Tak... A ja siedząc tu za darmo, daję dowód ze jestem niezaradny, tępy i > leniwy..."niewydajny"... No i na pewno kradnę, rzecz jasna. Najgorsi mordercy XX i XXI wieku to idealiści: Hitler, Stalin, Bin Laden ... Odpowiedz Link Zgłoś
vitek25 Re: i 10 groszy masz ze sztabu Tuska za posta, co 02.09.05, 16:47 a najwięksi głupcy to materialiści...ciekawe kto ci definicję idealizmu podawał... Pinochet? :P Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: i 10 groszy masz ze sztabu Tuska za posta, co 02.09.05, 21:47 Biorac pod uwage, ze pewnie piszesz z pracy, to, niestety, kradniesz. Taka prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
darex4 Re: Religa zrezygnował z wyborów, poparł Tuska 02.09.05, 14:45 Religa zrezygnował ale pojawił sie nowy kandydat - szkoda tylko, że Waldek Nowak nie chce kandydowć, bo jako jedyny otwarcie przyznaje się kim jest- komikiem nie politykiem. A przecież naszym politykom komizmu nie brakuje tylko im się wstyd do tego przyznać. Brawo dla faceta za odwagę i billboardy Odpowiedz Link Zgłoś
buffalo_bill BRAWO PANIE PROFESORZE!!! 02.09.05, 14:55 Słuszna decyzja we właściwym momencie. Odpowiedz Link Zgłoś
agorasa brawo 02.09.05, 15:01 i tak nie mial szans , nie medialny. --- mandaryna na zywo www.cycek.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Religa zrezygnował z wyborów, poparł Tuska 02.09.05, 15:03 Bardzo racjonalnie postąpil wyscofując się. Niestety (No, może w ogóle ie powinien, czy się nadakę, ni wiem) nie miał szans mino, że jest godnym zaufania człowiekiem. A że poparł Tuska to i nie dziwota - podobnie wyważony i nie było sensu by obydwaj kandydowali. Posunięcie b. dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Oby to sie nie skonczylo Olewchowskim od s. zagran 02.09.05, 15:11 Oby to sie nie skonczylo Olewchowskim jako ministrem spraw zagranicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
politologm Re: Oby to sie nie skonczylo Olewchowskim od s. z 03.09.05, 00:08 A ja bym chciał aby wlaśnie tak się to skończyło! Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Rezygnacja Religi w kiepskim stylu. 02.09.05, 15:17 1. Jeżeli Religa twierdzi, że popierając Tuska będzie realizował swoją wizję Polski, to najwyraźniej nie wie co mówi. Przecież Tusk jest neoliberałem i jego wizja Polski ma się nijak do wizji Polski, którą powinna mieć partia Centrum - wizja chrześcijańsko-demokratyczna, której istotą jest zapewnienie obywatelom bezpieczeństwa socjalnego! W tej sytuacji najbliżej Relidze jest do PiS, chyba że profesor nie wie jaką partię tworzył i jaki jest jej program (może ona w ogóle nie ma programu ta partia Centrum!?). Popieranie neoliberała jakim jest Tusk świadczy o tym, że Religa nie wie w jakim kierunku idzie i chce iść z tym, który danym momencie wydaje się być najsilniejszym (tzw. I-sze polityczne prawo silniejszego). 2. Jeżeli Religa bierze na szefa swojej kampanii wyborczej tak skompromitowanego faceta jak Andrzej Anusz (plagiat pracy magisterskiej), to trudno się dziwić, że nie mógł wygrać tych wyborów. Od AWS, RS AWS itp. należy być jak najdalej. Jeżeli Religa nie był w stanie stworzyć nowej jakości politycznej (na prawicy lub centroprawicy - a nie mógł!), to po licho pchał się do wyborów prezydenckich, nie mając porządnego zaplecza politycznego, organizacyjnego i intelektualnego? Oczywiście znalazł trochę kiepskich ludzi, którzy wynajęli się do wydawania cudzych pieniędzy, ale to za mało żeby zaistnieć efektywnie w wyborach prezydenckich. A teraz popieranie neoliberała Tuska, każe sądzić, że Religa nie bardzo wie o co tak naprawdę chodzi dzisiaj w polskiej polityce i jakie powinny być jej priorytety. 3. Nie wiem co zrobi w tej sytuacji PiS, gdyż oprócz dobrego kandydata - Lecha Kaczyńskiego ma w strukturach regionalnych partii niesamowite miernoty (szczyt miernoctwa bije Kraków, gdzie na listach so Sejmu są wyjątkowe zera intelektualne, zawodowe i moralne!!!). Szkoda mi tego ugrupowania, ale boję się, że sami bracia Kaczyńscy i Ludwik Dorn nie wygrają tych wyborów. Ja będę głosował na Lecha Kaczyńskiego. Chciałbym, żeby w drugiej turze stanęli do walki Lech Kaczyński oraz Donald Tusk. Apeluję do wszystkich ludzi dobrej woli: NIE GŁOSUJCIE NA TEGO ODRAŻAJĄCEGO KOMUCHA, KRĘTACZA, BUFONA I AROGANTA - TOWARZYSZA WŁODZIMIERZA CIMOSZEWICZA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: Rezygnacja Religi w kiepskim stylu. 02.09.05, 15:50 Wzbogacenie Tuska tez w kiepskim stylu.. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Rezygnacja Religi w kiepskim stylu. 02.09.05, 16:09 Przestańcie używać kretyński nazw. "neoliberalizm". Co za idiotyzm. W Polsce klasyfikacja polityków nie ma żadnego sensu. Wszystko jest niekonsekwentne. To bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: Rezygnacja Religi w kiepskim stylu. 02.09.05, 16:10 jm19 napisał: > Nie wiem co zrobi w tej sytuacji PiS, gdyż oprócz dobrego kandydata - Lecha > Kaczyńskiego ma w strukturach regionalnych partii niesamowite miernoty (szczyt > > miernoctwa bije Kraków, gdzie na listach so Sejmu są wyjątkowe zera > intelektualne, zawodowe i moralne!!!). niestety, nie tylko w Krakowie -wiem z własnego doświadczenia P. kaczyński jest duzo słabszym politykiem- najlepszym kandydatem jest p.WC Trzeba było droga prawico wystawić lepszych kandydatów- teraz histeryczne okrzyki o postkomunie( było 15 lat minęło..) i obrażanie się na ludzi to dziecinada . Polska to zbyt powazna sprawa i bardzo powazne sprawy przed nami, żeby pozwoloc sobie na słabego polityka na urzędzie prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
zen16 Głosowałbym na Niego. Na Tuska nie będę. 02.09.05, 15:21 Tacy jak prof Religa nie użyli by nigdy w kampani wyborczej takich chamskich chwytów jak Tusk z Miodowiczem. Dziwię sie zatem Profesorowi, że wspiera Tuska. Program czyt. obietnice to nie wszystko. Liczy się jeszcze postawa człowieka. Tusk się skompromitował. Odpowiedz Link Zgłoś
ciumcia Re: Głosowałbym na Niego. Na Tuska nie będę. 02.09.05, 15:36 > Głosowałbym na Niego. Na Tuska nie będę. Czy to nie Ty napisałeś: > Ja bezpartyjny i moi bezpartyjni znajomi mamy takie preferencje: > głosować na Cimoszewicza forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=26616752&a=26625064 Jak widać w obozie Cimokia nawet jego wyborcy kłamią. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Głosowałbym na Niego. Na Tuska nie będę. 02.09.05, 16:19 To nie głosuj. A myślisz, że Tusk podkładał te świnie? No to gratuluję znajomości ludzkiej natury. Odpowiedz Link Zgłoś
wask1 Re: Religa zrezygnował z wyborów, poparł Tuska 02.09.05, 15:44 alkocholik zrezygnował a poparł nie lepszego od siebie Odpowiedz Link Zgłoś
zeox Do zwolenników PO 02.09.05, 15:59 Panowie i Panie - skończmy wreszczie z "Użyteczymi Idiotami" = lewica, jest to ostatnia szansa Pamiętajcie każdy głos się liczy! Nie dajmy po raz kolejny przegosować sie baranom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Religa zrezygnował z wyborów, poparł Tuska 02.09.05, 16:02 Co Ty kmiotku wiesz o alkohiliźmie? Odpowiedz Link Zgłoś
zeox Re: Religa zrezygnował z wyborów, poparł Tuska 02.09.05, 16:15 Wydaje się że ten alkocholik jest nieskończenie więcej warty niż ty kmiocie! Lewicowcy "Użyteczni idioci" jak to powiadał tov Lenin - wasz czas dobiega końca!! Odpowiedz Link Zgłoś
langston CZYLI RZADZIC BEDZIE ANGELA MERKEL??? 02.09.05, 16:20 Niemiaszki namawiaja na Tuska bo wiadomo Kaszub (Autonomia Slaska i Kszub im sie marzy) zadnych wycen zagrabionego i zniszczonego przez Niemcow majatku nie robil...Olechowski za plecami... moze Polska nawet podatki z Ziem Odzyskanych do Berlina odprowadzac pozwoli. Odpowiedz Link Zgłoś
galantaria Re: Religa zrezygnował z wyborów, poparł Tuska 02.09.05, 16:29 Jak pan moze panie profesorze tak nas zostawiac...sa jeszcze ludzie ,ktorzy w pana wierza i chcieli glosowac tylko na pana!czemu sie pan wycofuje ???? przeciez to jeszcze nie koniec kampanii!!!wciaz moze sie duzo zdarzyc!!!!!! niech pan nas nie zostawia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Religa zrezygnował z wyborów, poparł Tuska 02.09.05, 16:39 galantaria napisała: > Jak pan moze panie profesorze tak nas zostawiac...sa jeszcze ludzie ,ktorzy w > pana wierza i chcieli glosowac tylko na pana!czemu sie pan wycofuje ???? Brak kasy. Taka jest prawda. Lepiej teraz niż po I turze. Odpowiedz Link Zgłoś
langston _O jedno polityczne ZERO mniej uffffffffffffffff 02.09.05, 16:29 p. Religa nareszcie moze zajmie sie pan tym co pan potrafi robic doskonale leczenie serc-tak przysluzy sie pan Polsce najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Teraz pora na Kaczora poprzec jednego tenora 02.09.05, 18:19 Ale czy Kaczynskiemu wystarczy klasy? Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Teraz pora na Kaczora poprzec jednego tenora 02.09.05, 18:26 doktorhabilitowany.1 napisał: > Ale czy Kaczynskiemu wystarczy klasy? Takiej jaka ty soba reprezentujesz ? Czy cimoszewicz? A moze prezio? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Teraz pora na Kaczora poprzec jednego tenora 02.09.05, 18:32 alfredkujot napisał: > doktorhabilitowany.1 napisał: > > > Ale czy Kaczynskiemu wystarczy klasy? > > Takiej jaka ty soba reprezentujesz ? Nie, Kaczynski jest o siedem klas nizej ode mnie, gdyby sie mocno postaral,moglby sie wspiac o klase wyzej (niz obecnie posiada) i poprzec Tuska:)) > Czy cimoszewicz? A moze prezio? Jak chcesz to mozesz sobie popierac Cimoszewicza lub prezia, ja szanuje odmiennosc pogladow. Mam tylko nadzieje, ze takich politykow nie popiera wielu takich jak ty. Uspokoiles sie po naszym ostatnim spotkaniu, czy dalej bedziesz w niewybredny sposob obrazal innych internautow? Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Teraz pora na Kaczora poprzec jednego tenora 02.09.05, 18:40 doktorhabilitowany.1 napisał: > alfredkujot napisał: > > > doktorhabilitowany.1 napisał: > > > > > Ale czy Kaczynskiemu wystarczy klasy? > > > > Takiej jaka ty soba reprezentujesz ? > Nie, Kaczynski jest o siedem klas nizej ode mnie, gdyby sie mocno > postaral,moglby sie wspiac o klase wyzej (niz obecnie posiada) i poprzec > Tuska:)) > > Czy cimoszewicz? A moze prezio? > Jak chcesz to mozesz sobie popierac Cimoszewicza lub prezia, ja szanuje > odmiennosc pogladow. Mam tylko nadzieje, ze takich politykow nie popiera wielu > takich jak ty. Uspokoiles sie po naszym ostatnim spotkaniu, czy dalej bedziesz > w niewybredny sposob obrazal innych internautow? Moj rozsadek obrazali tacy jak ty "pluarlisci"kilkadziesiat lat. Bezkarnie jestem obrazany przez gangsterow ktorzy z jakis powodow twierdza ze sa np prokuratorami,politykami... Albo tacy "tolerancyjni" preferujacy "wielopogladowosc" Okazac sie za chwile mozne wg lewizny ze gangster to nie gangster, mafiozo ale "myslacy inaczej", ktorego "poglady" nalezy szanowac. Taka "dialektyka" lewizny i socjomanipulacje i tyle . Kt Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Teraz pora na Kaczora poprzec jednego tenora 02.09.05, 18:46 > > Moj rozsadek obrazali tacy jak ty "pluarlisci"kilkadziesiat lat. > Bezkarnie jestem obrazany przez gangsterow ktorzy z jakis powodow > twierdza ze sa np prokuratorami,politykami... > Albo tacy "tolerancyjni" preferujacy "wielopogladowosc" > Okazac sie za chwile mozne wg lewizny ze gangster to nie gangster, mafiozo > ale "myslacy inaczej", ktorego "poglady" nalezy szanowac. > Taka "dialektyka" lewizny i socjomanipulacje i tyle . I jeszcze cos , mafia tzw pzpr.ub-sld stara sie wmawiac ze spoleczenstwo ich nie lubi bo sa lewica tymczasem zadna lewica nie sa a lewizna. Spoleczenstwo ma dosc lewizny i organizacji paramafijnej a nie lewicy . Pzpr-ub -sld nie jest zadna lewica a organizacja paramafijna majaca korzenie i uzaleznienia od kgb i moskwy. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Teraz pora na Kaczora poprzec jednego tenora 02.09.05, 19:03 alfredkujot napisał: > I jeszcze cos , mafia tzw pzpr.ub-sld stara sie wmawiac ze spoleczenstwo > ich nie lubi bo sa lewica tymczasem zadna lewica nie sa a lewizna. > Spoleczenstwo ma dosc lewizny i organizacji paramafijnej a nie lewicy . > Pzpr-ub -sld nie jest zadna lewica a organizacja paramafijna majaca > korzenie i uzaleznienia od kgb i moskwy. Absolutnie sie z tym zgadzam. Ale zeby pozostac upierdliwym dodam, ze i prawica musi sie poprawic, zrezygnowac z 'socjalistycznej nadbudowy' w postaci populistycznej retoryki i jak to porzadna prawica powinna robic - brac byka za rogi, a nie podlizywac sie silnym grupom jak bylo w wypadku kielbasy gorniczej. Stad wzial sie m.in. moj zal do Kaczynskich - duzo mowia, ale jak maja rozwiazac jakis problem to nagle wychodzi 'sprawiedliwosc spoleczna' i dupa, problemy zostaja i jeszcze sie mnoza. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Teraz pora na Kaczora poprzec jednego tenora 02.09.05, 19:22 doktorhabilitowany.1 napisał: > alfredkujot napisał: > > I jeszcze cos , mafia tzw pzpr.ub-sld stara sie wmawiac ze spoleczenstwo > > ich nie lubi bo sa lewica tymczasem zadna lewica nie sa a lewizna. > > Spoleczenstwo ma dosc lewizny i organizacji paramafijnej a nie lewicy . > > Pzpr-ub -sld nie jest zadna lewica a organizacja paramafijna majaca > > korzenie i uzaleznienia od kgb i moskwy. > Absolutnie sie z tym zgadzam. Ale zeby pozostac upierdliwym dodam, ze i prawica > > musi sie poprawic, zrezygnowac z 'socjalistycznej nadbudowy' w postaci > populistycznej retoryki i jak to porzadna prawica powinna robic - brac byka za > rogi, a nie podlizywac sie silnym grupom jak bylo w wypadku kielbasy gorniczej. No zaraz, to byla przeciez populistyczna zagrywka prezia i cimoszewicza. Ta "kielbasa wyborcza" A pozatym nie nalezy mylic socjalizmu z polityka socjalna. Polska jest najbrdziej asocjalna w calej EU. W Polsce ma miejsce to so socjologia nazywa katastrofa spoleczna. > > Stad wzial sie m.in. moj zal do Kaczynskich - duzo mowia, ale jak maja > rozwiazac jakis problem to nagle wychodzi 'sprawiedliwosc spoleczna' i dupa, > problemy zostaja i jeszcze sie mnoza. No zaraz kto tu duzo mowil ? Cztery lata temu ? Fachowcy mieli byc ... i byli ...fachowcy ..malwersanci , zlodzieje, mafiozi agenci i afery, afery .. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Teraz pora na Kaczora poprzec jednego tenora 02.09.05, 18:51 Naduzywasz slowa dialektyka, podobnie jak to czynili marksisci:)) Powinnismy do karac tych co lamia prawo, a nie tych, ktorzy mysla inaczej. O tym czy ktos jest 'mafioza' czy gangster powinien decydowac sad. I o rozwoj niezawislego i sprawnego sadownictwa powinnismy zabiegac. Nie szanuje wypowiedzi (a te sa czesto odbiciem pogladow), ktore nawoluja do nienawisci, dyskryminacji i lamania prawa, ot tyle. Do wiezienia za poglady raczej bym nie wsadzal, chyba, ze to poglady lamiace Konstytucje i konwencje praw czlowieka. poza tym prawo przewiduje cala game kar, tylko nalezy je umiejetnie stosowac. Nie wystarcz komus przypiac latki ganstera, jeszcze trzeba umiec go udupic dowodami, a do tego musimy odpolitycznic i odsitwic prokurature. Zgodzisz sie, ze na razie prokuratura to 'zero' i jak maja cos znalezc na kogos wplywowego, czy znanego w miasteczku, to dupa. I z tym powinnismy skonczyc. Amen. A niekulturalnym zachowaniem tylko utwierdzamy naszych oponentow w ich przekonaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Teraz pora na Kaczora poprzec jednego tenora 02.09.05, 19:08 doktorhabilitowany.1 napisał: > Naduzywasz slowa dialektyka, podobnie jak to czynili marksisci:)) Oni nie- slowa - naduzywali ale naduzywali praktykujac. Powinnismy do > > karac tych co lamia prawo, a nie tych, ktorzy mysla inaczej. A o kimmyslisz konkretnie ? O tym czy ktos > jest 'mafioza' czy gangster powinien decydowac sad. A okazalo sie ze sie nie da bo: I o rozwoj niezawislego i > sprawnego sadownictwa powinnismy zabiegac. Dopiero "powinnismy zabiegac " A moze sprobuj zaproponowac jak widzialbys te zabiegi ? Inaczej co proponujesz ? Nie szanuje wypowiedzi (a te sa > czesto odbiciem pogladow), ktore nawoluja do nienawisci, dyskryminacji i > lamania prawa, ot tyle. Zaraz , to musialbys rozwinac .Prokuratura i sady lamia prawo,dyskryminuja w sposob wyrazny - to sie zapytac trzeba w koncu kto tutaj dyskryminuje i lamie prawo ? Wychodzi ze ci ktorzy maja stac na strazy prawa, Czyli co ?szanowac prawo w "wykonaniu" gangsterow w togach ? Mozna mowic jeszcze o prawie ? Czy jest to raczej cos takiego jak usankcjonowane bezprawie ? Do wiezienia za poglady raczej bym nie wsadzal, chyba, > ze to poglady lamiace Konstytucje i konwencje praw czlowieka. No ale jesli sady i prokuratorzy sa tymi ktorzy lamia konstytucje i konwencje praw czlowieka ? poza tym prawo > przewiduje cala game kar, tylko nalezy je umiejetnie stosowac. Przez kogo ? Kto ma umiejetnie stosowac skorumpowane sadownictwo ? Nie wystarcz > komus przypiac latki ganstera, jeszcze trzeba umiec go udupic dowodami, Okazuje sie ze skorumpowana prokuratura potrafi "utopic" dowody. a do > tego musimy odpolitycznic i odsitwic prokurature. A jak sobie to mialoby wygladac w praktyce to "musimy odpolitycznic i odsitwic" Zgodzisz sie, ze na razie > prokuratura to 'zero' i jak maja cos znalezc na kogos wplywowego, czy znanego w > > miasteczku, to dupa. I z tym powinnismy skonczyc. Amen. No a jak sobie wyobrazasz to " powinnismy skonczyc" ? Kto? jak? gdzie? i kiedy? > A niekulturalnym zachowaniem tylko utwierdzamy naszych oponentow w ich > przekonaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Teraz pora na Kaczora poprzec jednego tenora 02.09.05, 19:34 W sprawie sadownictwa i prokuratury moze byc jeszcze dlugo ciezko, bo caly system i mentalnosc jego przedstawicieli szwankuje. Nalezaloby wprowadzic sprawny system ewaluacji sedziow, ktory by ich motywowal do sprawnej i bezstronnej pracy. Np. Niech asesorzy i sedziowie spawuja urzad rotacyjnie i kadencyjnie - przez dwa lata pracuja w grodzkich, sadzacy, ktorzy mieliby najwiecej spraw zamknietych (lacznie z droga odwolawcza), po 2 latach przechodziliby do sadu wyzszej instancji (z lepszymi zarobkami), zastepujac tych, ktorzy mieliby tam najmniej spraw zalatwionych. I tak coraz wyzej. Az do SN., NSA i TS. Jednoczsnie na drodze podobnej eliminacji powinna powstac grupa doswiadczonych sedziow zajmujacymi sie w kazdym sadzie od 2 instancji w gore sprawami najbardziej skomplikowanymi. Wprowadzilbym tez sady 'dzielnicowe' obsadzane przez poczatkujacych sedziow, do rozwiazywania spraw drobnych (moglyby sie miescic np. w Urzedach Gmin, Miast i w innych placowkach utrzymywanych przez samorzady lokalne (taki sedzia np. zarabialby tyle co nauczyciel, ale po dwoch latach dobrzy by awansowal). Jezeli chodzi o immunitet, powinna powstac izba skladajaca sie z doswiadczonych (wylanianych moze podobna droga - sukcesow zawodowych, komisja (ale wlaczajaca prawnikow z innych korporacji, a nie tylko sedziow, ktora by zajmowala sie przekroczeniem uprawnien, lub lamaniem prawa. Oczywiscie dobrzby bylo uproscic prawo i tworzyc lepsze w parlamencie - do tego bym zmniejszyl liczbe poslow a pozostalym zwiekszyl kwote na zatrudnianie legislatorow, niekoniecznie czlonkow korporacji, po prostu ekspertow. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Teraz pora na Kaczora poprzec jednego tenora 02.09.05, 19:42 doktorhabilitowany.1 napisał: No to jeszcze prokuratura - jaki masz pomysl zeby sprawy docieraly na sale sadowa ? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Teraz pora na Kaczora poprzec jednego tenora 02.09.05, 19:57 Prokuratura tez - kadencyjna i rotacyjna, zeby sie prokurator nie wiazal za bardzo z jednym srodowiskiem. Minister powinien kontrolowac prokurature, ale bez mozliwosci kontaktowania sie z prokuratorami 'wykonawczymi' kontakt z prokuratura powinien sie ograniczac do sprawozdawczosci i kontroli dokumentow. Kontrole powinni prowadzic ludzie niezwiazani z prokuratura (vide - cywilna kontrola nad armia). Zasady awansu i zagadnienie immunitetu - jak w przypadku sadow w moim poprzednim poscie, takze w przypdku kontrolerow. Prokurator powinien podpisywac kontrakt na np. 15 lat, z kara za nieuzasadnione zerwanie. Przestepstwa popelniane przez sedziow i prokuratorow, a zwiazane z ich praca nie powinny ulegac przedawnieniu, przed uplywem powiedzmy 20 lat, lub 10 po skonczeniu kontraktu. Masz jakies dodatkowe pomysly? Na pewno trzeba by to porzadnie dopracowac, bo w takich ad hoc pomyslach sa pewnie luki, ale system powinien byc dynamiczny, a praca w nim traktowana jak sluzba Panstwu w wojsku czy policji. Sedziowie i prokuratorzy powinni czuc sie kontrolowani, ale niezalezni, dobrze wynagradzani i niepodatni na przkupstwo, znajomosci i inne wplywy. przekonani, ze wiecej zyskaja na dobrej pracy niz 'skoku w bok'. Odpowiedz Link Zgłoś
vitek25 DAS IST QUATSCH, HERR TUSK !...;P 02.09.05, 16:32 ten smieszny pakt dla 40 % (spirytusu) :P... Traktujecie wyborców jak barany na giełdzie trzody chlewnej....które mozna "odsprzedać", ale elektorat Religi krętacza Tuska nie poprze!... Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka elektorat Religi mowi po niemiecku????? 02.09.05, 16:36 a nie jest to przypadkiem elektorat czerwonych wodzow ktorzy jego sladow szukaja gdzie sie da? :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
langston JA JA HERR TUSK TY NASZ DOBRY NAJEMNIK BYC 02.09.05, 16:47 Niemiaszki namawiaja na Tuska bo wiadomo Kaszub (Autonomia Slaska i Kszub im sie marzy) zadnych wycen zagrabionego i zniszczonego przez Niemcow majatku nie robil...Olechowski za plecami... moze Polska nawet podatki z Ziem Odzyskanych do Berlina odprowadzac pozwoli. Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka niemiaszki to niestety najczesciej uzywane slowo 02.09.05, 16:57 na tym forum - przez naczelnego od serwerow gabciomaleszke - tez. Nie wierzysz - to sprawdz.. Rano byl ´atak gejowy´ rezyserowany przez glownych propagatorow GW do spraw kampanii Cimoszewicza na Tuska a teraz jest ´mniejszosciowy´? Podwojnej taktyki ciag dalszy... a ja powtarzam W SEJMIE BEDZIE I PIS I PO. I BARDZO DOBRZE ZE MAJA ROZNE ZDANIA W NIEKTORYCH KWESTIACH INACZEJ NIE BYLOBY DEMOKRACJI. mafijno zlodziejska zgodnosc SLDowska nam juz nie potrzebna... Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: niemiaszki to niestety najczesciej uzywane sl 02.09.05, 18:24 tatonka napisał: > a ja powtarzam > W SEJMIE BEDZIE I PIS I PO. I BARDZO DOBRZE ZE MAJA ROZNE ZDANIA W NIEKTORYCH > KWESTIACH INACZEJ NIE BYLOBY DEMOKRACJI. > mafijno zlodziejska zgodnosc SLDowska nam juz nie potrzebna... Yo! Niech sie spieraja, ale konstruktywnie. Troche sie boje jednak, ze nasi politycy za bardzo chca, zeby ich bylo na wirzchu. I mam nadzieje,z e beda mieli wystarczajaca wiekszosc, zeby moc przeprowadzic potrzebne zmiany, tak ze 300 zdyscyplinowanych i rozsadnych poslow (tylko czy tylu uda sie znalezc?) Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka politycy maja nam nie przeszkadzac w pracy 02.09.05, 18:40 i maja nie lamac prawa i nie krasc. Bo majatek panstwa buduje sie przez lata. A duzo byc ich wcale nie musi.. Duzo to jest SLDowcow a przy ich podejsciu do majatku panstwowego i do prawa panstwowego bedziemy miec rozbiory nie dalej jak za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: politycy maja nam nie przeszkadzac w pracy 02.09.05, 18:57 tatonka napisał: > i maja nie lamac prawa i nie krasc. Bo majatek panstwa buduje sie przez lata. > A duzo byc ich wcale nie musi.. podpisywam sie nogami, rekami i brzuchem:-) jednal, zeby ich moglo byc mniej, najpierw musi byc ich wiecej. Tu sie troche obawiam, ze nie zmniejsza swej liczby w nadchodzacej kadencji, ale moze choc nastepcom urzadza maly, przytulny parlamencik z dobra obsluga legislacyjna. I niech sie zajma powaznymi sprawami a nie utrudnianiem zycia obywatelom. Lekkie, sprawne panstwo, ale by to bylo piekne. > Duzo to jest SLDowcow a przy ich podejsciu do majatku panstwowego i do prawa > panstwowego bedziemy miec rozbiory nie dalej jak za rok. Nie tylko SLDowcy przejawiaja taki stosunek, musimy dalej byc uwazni i patrzec na rece przyszlym zwyciezcom. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
chateau [...] 02.09.05, 17:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka Chcialam zauwazyc ze moi znajomi 02.09.05, 17:27 sklaniajacy sie ku Kaczynskiemu bardzo cenia kaszebskosc Kaszeb... Jakies komentarze jeszcze? :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
langston Ja tez cenie kaszubskosc Kaszub ale... 02.09.05, 17:32 nie cenie niemieckosci Kaszub. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Ja tez cenie kaszubskosc Kaszub ale... 02.09.05, 17:49 A co to jest niemieckość Kaszub? :O Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: Ja tez cenie kaszubskosc Kaszub ale... 02.09.05, 17:52 "Niemieckosc" Kaszub to przylaczenie Kaszub do Niemiec. Jeszcze cos ci wyjasnic? Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka to nonsens 02.09.05, 18:24 nie te czasy. Niemcy juz przylaczyli swoj wschod i nie za dobrze sobie z tym radza.. Sa tylko dobrze zorganizowani i maja duze doswiadczenie w produkcji roznych urzedow, urzedzikow, przepisow i papierkow... To moze byc duzo bardziej niebezpieczne.. Ale jesli poradzimy sobie z komuna- z Niemcami od tej strony tez. Odpowiedz Link Zgłoś
langston poki co moze nonsens 02.09.05, 18:26 ...no teraz moze nie, ale nastepne pokolenie wychowane w centrum tzw. "wypedzonych" to kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka to jest tylko to 02.09.05, 17:56 ze dla Niemcow jestesmy szczepem rosyjskim ktory przypadkowo (wskutek zawieruchy wojennej) znalazl sie na terenach dawniej germanskich :). I wcale nie wynika to nawet ze zlej woli tylko z tego ze nauke historii rozpoczynaja dopiero w gimnazjum a i tam czesto kuleje:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka wszystko dobrze tylko pamietaj 02.09.05, 17:52 ze nawet najuczciwszych zabija arogancja.. Turysci z Niemiec czy kontakty naukowe z Niemcami nie zubazaja budzetu panstwa.. Mozna byc na tyle glupim by odrzucic to co mozna wziasc a oddac przez glupote to co mozna ochronic i czego dawac nie wolno. Amerykanie intensywnie wspolpracowali i wspolpracuja z Niemcami przez caly czas trwania konfliktu politycznego. To tylko maly przyklad. A mnie sie np nie podoba ze dla Niemcow jestesmy bracmi Rosjan a nasze produkty np ziolowe sprzedawane sa w sklepach jako rosyjskie.... Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: wszystko dobrze tylko pamietaj 02.09.05, 17:55 calkowicie sie z Toba zgadzam. Nie chce tylko ktos bedac na najwyzszym urzedzie w Polsce reprezentowal interesy Niemiec. Nie mowie ze takim bylby Tusk, ale Angela Merkel wyraznie go "namascila", a sama buduje w Berlinie centrum tzw. "wypedzonych" Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka niech buduje 02.09.05, 18:05 Niemcom jest ono najwyrazniej potrzebne dla odzyskania rownowagi psychicznej. Tego nikt nie powstrzyma. Pogrozki z fotela prezydenckiego tez nic nie dadza. Za to w kazdym wiekszym miescie niemieckim sa muzea Holocaustu w ktorych ubolewa sie nad ofiarami zydowskimi, ukraincami i rosjanami...Takie padaja tam okreslenia Tereny polskie zas to wielka enigma.. To sa wlasnie efekty rzadow komuny w Polsce. O planowych czystkach inteligencji na terenie GG o powstaniu warszawskim i masakrze nikt tu nie slyszal. Mimo wszystko lepiej dogadywac sie z Merkelowa niz z tutejszymi socjalistami dla ktorych jestesmy jak mowie - odlamkiem Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
langston oby oby 02.09.05, 18:25 oby, oby... ale jej polityczny ojciec Khol bez nacisku Thatacher i Busha seniora (bo Francja jak zawsze nadstawiala tylko pewna czesc ciala)-nie chcialby granicy na Odrze i to jeszcze w 1991roku. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: JA JA HERR TUSK TY NASZ DOBRY NAJEMNIK BYC 02.09.05, 18:40 langston napisał: > Niemiaszki namawiaja na Tuska bo wiadomo Kaszub (Autonomia Slaska i Kszub im > sie marzy) zadnych wycen zagrabionego i zniszczonego przez Niemcow majatku nie > robil...Olechowski za plecami... moze Polska nawet podatki z Ziem Odzyskanych > do Berlina odprowadzac pozwoli. Alez nieladne rzeczy piszesz. Przeciez Kaszubi opowiedzieli sie w wiekszosci za Polskoscia, bo Niemcy ich strasznie probowali zgermanizowac, zas Polacy, jako pokrewny narod, gwarantowali wieksza szanse na uszanowanie ich jezyka, historii i tozsamosci. Kaszubi i Slowincy to ostatni przedstawiciele dawniej licznej grupy jezykow zachodnioslowianskich, z ktorej sie wywodzili np. Wieleci, ktorych najpierw rozgromil dunski biskup Absalom, a potem dokonczyli Niemcy. Ja Kaszubow bardzo lubie i im ufam oraz uwazam ich za stuprocentowych Polakow. A Niemcy dali im sie w historii bardzo we znaki, wiec uwazam Twoje oceny za niesprawiedliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
langston ZLE MNIE OCENIESZ TEZ SZANUJE KASZUBOW 02.09.05, 18:42 ...ale Niemcy chetnie wlaczyliby Kaszuby do Reichu Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: ZLE MNIE OCENIESZ TEZ SZANUJE KASZUBOW 02.09.05, 19:12 langston napisał: > ...ale Niemcy chetnie wlaczyliby Kaszuby do Reichu Wlasnie nie wiem co oTobie myslec, bo czasem piszesz rzeczy, ktore brzmia dwuznacznie... Wierze Ci, kiedy piszesz, ze szanujesz Zydow, Ukraincow i Kaszubow, ale czasem Ci sie wyrywa zdanie, ktore sie temu zdaje przeczyc. A co do Nimcow, to pewnie niektorzy chcieliby odzyskac Slask, Wielkopolske, Pomorze i Mazury, niejeden Polak pewnie tesknie spoglada ku Kresom. Ale historia ma swe prawa, panstwa zmieniaja granice, przeksztalca sie tozsamosc. Na ziemiach, gdzie dzis jest Berlin, kiedys mieszkali Slowianie, Slask do podzialu dzielnicowego byl Polski, a piastowski pozostal jeszcze dluzej itd. Nie podejrzewam Tuska o spolegliwosc w stosunku do jakichkolwiek roszczen, sadze, ze on historie czuje podobnie jak ludnosc 'Ziem Odzyskanych'. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: ZLE MNIE OCENIESZ TEZ SZANUJE KASZUBOW 02.09.05, 19:19 Boje sie ze rzady Tuska i PO (jednomandatowe okregi itp) to wlasnie krok w kierunku rozbicia dzielnicowego. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: ZLE MNIE OCENIESZ TEZ SZANUJE KASZUBOW 02.09.05, 19:39 Bez przesady. Musza dzialac w obrebie konstytucji, ktora nie zezwala na rozbijanie jednosci Panstwa Polskiego. Oczywiscie ten pomysl z jednomandatowkami nie jest cudowny, ale chyba przyznasz, ze nalezaloby cos zrobic, zeby centrale partyjne nie wpisywaly na liste np. z Wachocka kandydata z Pcimia. Zeby posel reprezentowal wyborcow, dal ktorych nie jest figurantem i wobec ktorych musialby byc lojalny? Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: ZLE MNIE OCENIESZ TEZ SZANUJE KASZUBOW 02.09.05, 20:47 Niby tak tylko ja niechce "Polski powiatowej", "Polski malych ojczyzn"(jak mnie wkurza to niemieckie stwierdzenie), gdzie obywatel bedzie czyl zwiazek tylko z lokalna wspolnata zapominajac o panstwie jako calosci. Nie chce Polski gdzie "szlachcic na zagrodzie rowny wojewodzie" bo juz to w historii przerabialismy i marnie sie skonczylo. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: ZLE MNIE OCENIESZ TEZ SZANUJE KASZUBOW 02.09.05, 21:13 To musimy znalezc jeszcze lepsze wyjscie. Bo jak narazie, to w parlamencie mamy ok 100 znanych (niekoniecznie kompetentnych) ale aktywnych i rozpoznawalnych twarzy, a reszta to paprotki, zwlaszcza w Sramooborze i LPRze, tam jest normalny kult wodzowski. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: DAS IST QUATSCH, HERR TUSK !...;P 02.09.05, 21:52 A wyborcy Religi to sama, kurna, elita. I kierujac sie wlasnym wielkim rozumem zrobia wszystkim na zlosc i zaglosuja na... Kaczusie? Az jestem ciekaw. Skoro ich ukochany lider poparl Tuska, to pora wypowiedziec mu posluszenstwo, tak? Gdzie tu logika? Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Brawo panie Profesorze!!! Gratuluje decyzji 02.09.05, 17:00 No tylko ze Religa dlugo romansowal z pzpr, potem sld. I tez stypendydysta- z USA koniec lat 70-tych. Po powrocie pracowal na chirurgi w spitalu wolskim na kasprzaka w warszawie. Potem w zespole Toloczki, zanim sie przeniosl do katowic,gdzie ludziom przeszczepial serca swin, o czym tvp jako o sukcesach polskiej medycyny glosno donosila....Prosze mnie poprawic jesli sie myle....Ludzie maja krotka pamiec ale nie wszyscy. No bez "ulozenia" sie z pzpr-sld mysle nie byloby to takie proste. Odpowiedz Link Zgłoś