Dodaj do ulubionych

Tusk ani PO nie przekroczą 22%. Zakład o 200 zł?

07.09.05, 08:48
Chętnie przyjmę dwa zakłady (każdy o stówę):
1. Że Tusk w I turze nie przekroczy 22% (i w ogóle nie wiadomo, czy wejdzie
do II tury).
2. Że PO nie zdobędzie więcej niż 22% głosów w wyborach do Sejmu.
Niestety, mam tylko dwie stówy. W tej sytuacji pierwszeństwo przysługuje Don
Camille Pissarro (nie mylić z Francisco Pizarro).
Obserwuj wątek
    • asienka32 Re: Tusk ani PO nie przekroczą 22%. Zakład o 200 07.09.05, 08:49
      A jak Tusk przeskoczy 22% a PO nie???
    • ossey Re: Dzieciaku , wez te dwie stówy i idz na piwo 07.09.05, 08:51
      przynajmnie sobie urzyjesz , a tak je stracisz.
      • miskorabol Re: Dzieciaku , wez te dwie stówy i idz na piwo 07.09.05, 08:55
        prawica jeszcze padnie zobaczycie.
        -----
        Miejsce osseya i porawicy jest w Tworkach
    • ksiundz Ja idę o zakład, że w parlamentarnych PIS i PO po 07.09.05, 08:54
      24-26% - nie będzie dużej różnicy.
      Co do Prezia - elektorat już niestety wybrał.
    • nielubiegazety2 Obraziłaś Niezapowiedzianego 07.09.05, 08:57
      Zresztą Camile_PISsaro to szpieg :))))

Na piwo tzeba iść w przypadku wyegzeplifikowanym <ROTFL> przez drogą Asieńkę.

Co ja gadam. Z wszystkimi tu wymienionymi mogę iść na piwo, bez względu na
      wynik wyborczy.
      • asienka32 Po Twoich wynikach w ankiecie WPROST 07.09.05, 09:04
        to jednak radziłabym uważać z kim chadzasz na piwo ;).

A swoją drogą ciekawym doswiadczeniem mogłoby być takie spotkanie... Sądząc po
        gorączce na FK to kufelki latałyby nad stołem w obie strony :)))
        • nielubiegazety2 Re: Po Twoich wynikach w ankiecie WPROST 07.09.05, 09:10
          > A swoją drogą ciekawym doswiadczeniem mogłoby być takie spotkanie... Sądząc
          > po gorączce na FK to kufelki latałyby nad stołem w obie strony :)))

Tylko wtedy gdy za barem usiądzie nadredaktor.

Nie wypominaj mi ankiety. Przynałem się bez bicia:( , a Tusk już jest za
          bezłatnymi studiami.
          Jest znacznie gorzej. Portretu Gucwy jak nie było tak nie ma :((((((((
          • asienka32 Nie wypominam, doceniam szczerość 07.09.05, 09:14
            więc jeśli uraziłam PRZEPRASZAM.

Kto to jest Gucwa? Bo jedyne skojarzenie mam do wrocławskie ZOO.
            • nielubiegazety2 Re: Nie wypominam, doceniam szczerość 07.09.05, 09:26
              Marszałek sejmu z ZSL za czasów pierwszej Solidarności
              • nielubiegazety2 Wtedy się śpiewało 07.09.05, 09:32
                Za dolary NATO jak tu zrobić krótko
                Kuronia premierem, a Michnika Gucwą.

I mamy za petrodolary Michnika nadpremiera.

Ja miałbym się obrazić?????
                Tym posądzeniem mnie obrażasz :(((((((

Ja jestem taki
                :)
                • asienka32 Odbierz poczyę 07.09.05, 10:45

• nielubiegazety2 Boszzzz. To mąz stanu 07.09.05, 11:06
                    Drugi, co ja mówię pierwszy, Piłsudski.
                    • asienka32 Koniecznie w ramki i na ścianę 07.09.05, 11:08
                      w reprezentacyjnym miejscu w domu :)))

Jak sobie sprawisz do tego doczepiane wąsy, to będziesz miał uniwersalny
                      portret aktualny rownież na 11 XI :)
          • ksiundz Ankieta zbudowana jest częściowo na zasadzie 07.09.05, 11:57
            bycia trochę w ciąży. Np. czy jesteś nad częściową odpłatnością studiów. Było i
            inne, podobne pytanie. Sprawa jest prosta - nie chcesz uczyć się czy leczyć w
            instytucjach publicznych ? Lecz się w prywatnych i odpisuj od podatku.
        • ksiundz Te spotkania internetowe :))) Brałem udział w kilk 07.09.05, 11:53
          u i okazuje się, że największe internetowe zbóje i krzykacze bywa, że są
          cichymi spokojnymi osobnikami :)))
          • asienka32 Internet jest dobrym miejscem, żeby pokrzyczeć 07.09.05, 11:59
            dla tych co maja cieniutki głos :)
            Jak to było w spocie: Nidgy nie wiesz, kto siedzi po drugiej stronie.
            • ksiundz No kampania edukuje - już coś wiemy: 07.09.05, 12:08
              www.cimoszenko.info/obrazy/cimek_carex.jpg
    • tebe Re: Tusk ani PO nie przekroczą 22%. Zakład o 200 07.09.05, 10:27
      Ciekawa propozycja :-)
      Sam się z Tobą nie założę ale wkrótce będziesz się mogła tu założyć z wszystkimi
      i nawet (chyba) coś wygrać nie ryzykując dwóch stów.
      Pozdrawiam
      • plopli Re: Tusk ani PO nie przekroczą 22%. Zakład o 200 07.09.05, 12:38
        Jakieś szczegóły? Polidea? Polidea2? Czekamy!
    • nat.ka Re: Tusk ani PO nie przekroczą 22%. Zakład o 200 07.09.05, 10:46
      stówe czego? może petrodolary?:))))
    • jagnieszkaa Co, tchórz was obleciał, dzielni forumowicze? 07.09.05, 11:39
      Którzy macie tyle cywilnej odwagi, by anonimowo obrzucać błotem Cimoszkę? Skoro
      tacy jesteście pewni siebie, to 200 zł leży na ulicy. Widzę, że aż tak pewni
      nie jesteście... Czemuż to pewność wygranej Tuska i PO nagle wam zmalała?
      • zygmunt55 Rokita gada w radio i im opadło 07.09.05, 12:02
        Też by mi na ich miejscu pewność zmalała. Wczoraj dali pogadać Rokicie w PR1 i
        stąd ta niepewnośść.
        Dopóki nie chwalą się Rokitą, dopóty im idzie. Ale czy Rokitę da się
        skutecznie ukryć przed elektoratem?
        Czy elektorat wytrzyma informację o tym, że Rokita będzie premierem?
        I Tuskowi musi opaść, mimo że to stosunkowo młody mężczyzna.
        Więcej Rokity. Życzę sobie.
      • trevik Re: Co, tchórz was obleciał, dzielni forumowicze? 07.09.05, 12:14
        W obecnej sytuacji demoskopowej sa dwa powody, aby stawiac takie zaklady jak Twoj:
        - trzeba byc idiota
        - aktywnie chciec manipulowac ludzmi, ktorzy patrza na drugich przy dokonywaniu
        wyborow (taki wplyw na niezdecydowanych, ktorzy chyba w kazdym panstwie decyduja
        o wyborach).

Jednak poki co raczej nie ma sie co martwic, choc sadze, ze lewica jeszcze
        wyciagnie cos przed samymi wyborami, aby za wszelka cene Tuskowi upilowac, bez
        wzgledu na metody (konfrontacja w drugiej turze Tusk - Cimoszewicz to przegrana
        Cimoszewicza prawie pewna, konfrontacja z Kaczorem to znacznie wieksza szansa na
        zwyciestwo Cimoszewicza, powiedzialbym, ze calkiem realna). Czerwoni nie beda
        ryzykowac - danie prezydentury i 2/3 posłów w sejmie prawicy może się dla starej
        gwardii skończyć tragicznymi w skutkach zmianami ustrojowymi (jak wklepia
        dekomunizacje do konstytucji dobierajac tak kryteria, ze sami sie nie zalapia to
        bedzie amen) i w lewicy zostanie niewyrobiony politycznie plankton pokroju
        Olejniczaka. Spodziewam sie jeszcze jakiegos mega-swinstwa z ich strony.
        Niestety na Kaczorow liczyć nie można w solidarnej grze prawicy, bo ich ego i
        ambicje sa zdecydowanie poza wszelkimi wartościami: wie, że utrzymanie
        status-quo oznacza koalicje z platforma, najwyzej pare stolkow mniej dla PiS,
        ale dosc komfortowe rzady, walka z platforma moze sie skonczyc brakiem
        wiekszosci tych partii w sejmie i koniecznoscia dobranie jeszcze jednego
        koalicjanta - ktorego? albo rządzić mniejszościowo i g. w panstwie zrobic - ten,
        kto mi mowi, ze Kaczynscy to patrioci rozbawia mnie do lez: patriotyzm moze tak,
        ale sa wazniejsze sprawy.
        • nielubiegazety2 Re: Co, tchórz was obleciał, dzielni forumowicze? 07.09.05, 13:09

• nielubiegazety2 Re: Co, tchórz was obleciał, dzielni forumowicze? 07.09.05, 13:19
            Powiem krótko. Kłamie jak z nut.
            Jak to się dzieje?
            W mediach piszą prawie wylącznie o parze Tusk-Cimoszewicz a dwukrotnie
            usłyszłem z ust PISowców. Platforma nie jest dla nas wrogiem. Tym wrogiem jest
            postkomunizm.
            Poproszę [bez ironii] o wiadomość kiedy powiedział to ktoś z PO.

Zwolennik PO ofiarą michnikowej propagandy.
            Bez komentarza.
            • trevik Re: Co, tchórz was obleciał, dzielni forumowicze? 08.09.05, 11:37
              > dwukrotnie
              > usłyszłem z ust PISowców. Platforma nie jest dla nas wrogiem. Tym wrogiem jest
              > postkomunizm.

Wiesz - z ust PISowcow to wlasnie mozna uslyszec, bo co rusz w jakims punkcie
              platforme podgryzaja i podkreslaja roznice programowe ustawiajac sie wlasnie do
              PO w opozycji i "aby nie bylo" dodaja, ze PO nie jest dla nich wrogiem. Gdyby PO
              podgryzalo w kazdym mozliwym momencie PiS (zwlaszcza krytykowalo ich gospodarcze
              "rozwiazania", ktore bardziej powinny byc opatrzone podpisem "zyczenia") i
              dodawalo po kazdej wypowiedzi, ze "PiS nie jest dla nich wrogiem, tylko
              postkomunizm" to zauwazylbys ta smiesznosc.

Oczywiscie, ze o Kaczynskim pisac nie pisza, a nie pisza, bo go nie lubia -
              facet ma olbrzymi elektorat negatywny i trzeba sobie z tego zdawac sprawe,
              tudziez jest uwazany za nieprzewidywalnego a nieprzewidywalny polityk dla tych,
              ktorzy maja troche lepsze rozeznanie w swiecie jest z gory stracony (chocby i
              programy mial niewiadomo jakie).

Nie jestem fanem Wyborczej, tak jak Wyborcza nie jest "organem" PO. Kto ma
              prawdziwa sympatie wyborczej: Tusk czy Cimoszewicz to juz powinienes wiedziec po
              kilku naglowkach i sposobie redagowania i dobierania informacji.

Gruss, T.
      • adam_l27 Re: Co, tchórz was obleciał, dzielni forumowicze? 07.09.05, 18:21
        jagnieszka może całe akcje Orlenu byś postawiła ?? jak hazard to hazard...
    • asienka32 Ja po prsotu droga Jagnieszo 07.09.05, 11:49
      nie zamierzam w panienkę o lewicowych poglądach inwestować nawet 200 zł.
      Pieniądze wyrzucone w błoto, bo obiecanej wygranej pewnie i tak nie odzyskam.
    • bush_w_wodzie ja sie chetnie zaloze 07.09.05, 11:53
      mam tylko jeden problem: w jaki sposob mi zaplacisz?
      • asienka32 Najpierw poproś o zdjęcie :)))) 07.09.05, 11:55
        aktywistek partyjnych nie wybiera się według klucza urody.
        • bush_w_wodzie Re: Najpierw poproś o zdjęcie :)))) 07.09.05, 12:02
          asienka32 napisała:

> aktywistek partyjnych nie wybiera się według klucza urody.

nie mam nic przeciwko zdjeciom - a nawet lubie je znajdowac w skrzynce
          pocztowej ;-)

natomiast zastanawiam sie jak jagnieszkaa pzesle mi moje wygrane dwie stowy.
          przeciez nigdy nie wiadomo kto jest po drugiej stronie wiec numeru konta nie
          podam :-). moge natomiast rozwazyc propozycje honorowego zakladu w ktorym strona
          przegrywajaca wplaca dwie stowy na caritas lub polska akcje humanitarna

• asienka32 Słonko :)))) 07.09.05, 12:04
            czy Ty kiedykolwiek dostałeś od jakiegoś lewicowca obiecane pieniądze???
            • bush_w_wodzie Re: Słonko :)))) 07.09.05, 12:06
              asienka32 napisała:

> czy Ty kiedykolwiek dostałeś od jakiegoś lewicowca obiecane pieniądze???
              >

ten aspekt mnie wlasnie niepokoi. zaklad jest atrakcyjny ale potrzebne sa
              solidne gwarancje
              • asienka32 Żelazny list od Prezia i można się zakładać:) 07.09.05, 12:19

• jagnieszkaa To bardzo proste, proszę pana Busza. Bufor! 07.09.05, 12:19
            Wiem od Taty, że w konspirze robiło się różne rzeczy za pomocą buforu.
            Chcą skontaktować się ze sobą dwie osoby: "A" i "B". Ale nie chcą wzajemnie sie
            ujawniać. Więc każda z nich prosi kogoś, do kogo ma zaufanie, i kontaktują sie
            ze sobą (przekazują materiały) osoby "a" i "b".
            Wymieńmy się na priva adresami e-mailowymi naszych przyjaciół, którzy zechcą
            podjąć się tego pośrednictwa, i już!
            Już się cieszę z wygranej!
            Jagnieszka
            P.S. Jutro PAP poda najnowsze wyniki: Tusk 28%, Kaczor 24%, Cimoszko 15%...
            • bush_w_wodzie Re: To bardzo proste, proszę pana Busza. Bufor! 07.09.05, 12:28
              fajnie. kto podejmie sie roli buforu?
              • jagnieszkaa Re: To bardzo proste, proszę pana Busza. Bufor! 07.09.05, 12:49
                Ja swojego bufora mam. Pan musi swojego sam znaleźć. Nie uwierzę, że nikt nie
                chce zrobić Panu takiej przysługi.
                • bush_w_wodzie Re: To bardzo proste, proszę pana Busza. Bufor! 07.09.05, 14:13
                  jagnieszkaa napisał:

> Ja swojego bufora mam. Pan musi swojego sam znaleźć.
                  > Nie uwierzę, że nikt nie chce zrobić Panu takiej przysługi.

sprobuje choc to tudniejsze niz mogloby sie wydawac. moze moglbym liczyc na
                  dodatkowa motywacje w postaci dodatkowego zera do kazdej stowy?
            • pralinka.pralinka Re: To bardzo proste, proszę pana Busza. Bufor! 07.09.05, 13:38
              jagnieszkaa napisał:

> P.S. Jutro PAP poda najnowsze wyniki: Tusk 28%, Kaczor 24%, Cimoszko 15%...

No to jesteś Jagnieszko/szku przegrana/ny :)
              • jagnieszkaa Re: To bardzo proste, proszę pana Busza. Bufor! 07.09.05, 13:53
                Dlaczego, proszę pana/i pralinki?
                • pralinka.pralinka Re: To bardzo proste, proszę pana Busza. Bufor! 07.09.05, 13:56
                  jagnieszkaa napisał:

> Dlaczego, proszę pana/i pralinki?

Ponieważ 28 jest jeszcze ciągle większe od 22 :)

PS.Wątpliwości płciowe mam wskutek informacji, że "jagnieszkaa napisał"
                  • jagnieszkaa Re: To bardzo proste, proszę pana Busza. Bufor! 07.09.05, 14:05
                    Przepraszam, Pralinko, ale spytam złośliwie: czy Pani potrafi czytać ze
                    zrozumieniem?
                    Czy jutro jest pierwsza tura?
                    Jagnieszka
                    P.S. Ja jestem ona
    • leszek.sopot Przekrocza 07.09.05, 12:36
      jagnieszkaa napisał:

> Chętnie przyjmę dwa zakłady (każdy o stówę):
      > 1. Że Tusk w I turze nie przekroczy 22% (i w ogóle nie wiadomo, czy wejdzie
      > do II tury).

Tu sa dwa elementy. Po pierwsz - przekroczy 22 proc, a po drugie - wejdzie do
      II tury.

> 2. Że PO nie zdobędzie więcej niż 22% głosów w wyborach do Sejmu.

To zalezy od tego jak wilu ludzi pojdzie do wyborow. Mala frekwencja bdzie
      sprzyjala PO, ktora to partia ma bardzo dobrze zmobilizowany elektorat. Tak
      wiec przy malej frekwencji PO moze miec ok. 30 proc, a przy mniejszej ok. 25
      proc.

> Niestety, mam tylko dwie stówy. W tej sytuacji pierwszeństwo przysługuje Don
      > Camille Pissarro (nie mylić z Francisco Pizarro).

No to po co to publiczne wezwanie do zakladu?
      • nurni Re: Przekrocza 07.09.05, 13:10
        > To zalezy od tego jak wilu ludzi pojdzie do wyborow. Mala frekwencja bdzie
        > sprzyjala PO, ktora to partia ma bardzo dobrze zmobilizowany elektorat.

???

Dobrze zorganizowany elektorat ma SLD czy LPR.
        Mysle ze bedzie tak jak zawsze - obie te partie zyskaja wiecej niz mowia to
        sondaze. Sa to partie "niemodne" trudno do nich dzis sie przyznac. Podobnie
        wyglada Samoobrona. Podobnie wygladal kiedys Tyminski.
        Jesli z jakas partia kojarzy sie ludziom ostracyzm mediow sa zdecydowanie mniej
        chetni by ujawniac swoje prawdziwe preferencje.
        Dlatego zgadzam sie z Jagnieszka. Rzeczywisty wynik PO zawsze bedzie duzo
        nizszy niz ten deklarowany w sondazach. Spodziewam sie sporych przeplywow
        elektoratu PO(juz przy urnie) na rzecz SLD i daj Boze na rzecz PIS.
        • humbak Re: Przekrocza 07.09.05, 13:13
          Możliwe że masz racje. Zwłaszcza że wygląda na to iż na PO zdecydowało się ostatnio sporo niezdecydowanych, a Ci mogą jeszcze zrezygnować.
        • leszek.sopot Re: Przekrocza 07.09.05, 13:22
          nurni napisał:

> > To zalezy od tego jak wilu ludzi pojdzie do wyborow. Mala frekwencja bdzi
          > e
          > > sprzyjala PO, ktora to partia ma bardzo dobrze zmobilizowany elektorat.
          >
          > ???
          >
          > Dobrze zorganizowany elektorat ma SLD czy LPR.

Zadna partia nie prowadzi tak zmasowanej akcji plakatowej, bilbordowej i
          ulotkowej jak PO. Efektem tego jest duza moblizacja ich elektoratu. Oslabia tez
          innych - wielu wyborcow moze pomyslec, ze skoro hasla PO sa wszedzie, to nie ma
          sensu glosowac na kogos innego lub nawet, ze nie warto isc na wybory.

> Mysle ze bedzie tak jak zawsze - obie te partie zyskaja wiecej niz mowia to
          > sondaze. Sa to partie "niemodne" trudno do nich dzis sie przyznac.

Tez uwazam, ze tak bedzie.

> Podobnie
          > wyglada Samoobrona. Podobnie wygladal kiedys Tyminski.
          > Jesli z jakas partia kojarzy sie ludziom ostracyzm mediow sa zdecydowanie
          mniej chetni by ujawniac swoje prawdziwe preferencje.

Zgoda.

> Dlatego zgadzam sie z Jagnieszka. Rzeczywisty wynik PO zawsze bedzie duzo
          > nizszy niz ten deklarowany w sondazach. Spodziewam sie sporych przeplywow
          > elektoratu PO(juz przy urnie) na rzecz SLD i daj Boze na rzecz PIS.

Szkoda, ze nie ma juz UW, wtedy bylby takze mozliwy przeplyw w strone tej
          partii, ale Frasyniuk wykopal unitom grob.
          Bedzie nizszy, ale na pewno wyzszy od 22 proc. Watpie by poparcie dla PO spadlo
          ponizej 25 proc. Zalezy to zreszta od reakcji konkurentow politycznych. Jesli
          straca zimna krew, to przypuszczam, ze PO moze nawet podskoczyc w notowaniach -
          jako tej partii, ktora jest za stabilizacja sytuacji w kraju i gwarancja
          ograniczenia wplywow "oszolomow".
      • jagnieszkaa Re: Przekrocza 07.09.05, 13:23
        1. "Przejdzie do II tury" jest nieważnym komentarzem, umieszczonym w nawiasie.
        W zakładzie liczy się wymierny konkret, tu: 22%.
        2. "Zależy" od wielu czynników, m.in. od frekwencji właśnie. Ale obowiązku
        zakładania się o dwie stówy nie ma.
        3. Publiczne wezwanie do zakładu po to, by ktoś odważył się założyć. Forumowy
        konkwistador ma pierwszeństwo (do jutra, co niniejszym ogłaszam), ale może z
        niego nie skorzystać. Wtedy również przed Panem otworzy się taka szansa.
        • x2468 Re: Przekrocza 07.09.05, 13:44
          Wywalili mnie juz 2X.Brawo.Nic tak nie cieszy jak dzialania mysiej bis.Do tego
          cenzora ktory popiera Cimoszke a jego ciezka praca w g..sie obraca.Co widac po
          sondazach. A ja tylko poradzilem Jgnieszce aby zamiast wyrzucac pieniadze przez
          okno kupila za te 200 Zl.lekarstwo na zmiany starcze.Co prawda podalem nazwe
          pewnego specyfiku.,jesli to bylo powodem usuniecia mojego postu to oczekuje
          konsekwencji i usuniecia wszystkich wpisow Warki Strong.To przeciez jest
          kryptoreklama pewnej cieczy o slabym dzialaniu moczopednym.A moze WS wolno
          reklamowac poniewaz zyski z sprzedazy tego plynu plyna do kolegi Kulczyka?
    • frank_drebin Eeee tam o pol litra to bym sie zalozyl, ale 07.09.05, 13:54
      o 200 zl nie warto ;)
    • a.gajewski1 Re: Tusk ani PO nie przekroczą 22%. Zakład o 200 07.09.05, 19:22
      Ja moge postawic 1000zł. Jak dasz jakąś gwarancje to możemy się zakładać:)
    • x-y-z Re: Tusk ani PO nie przekroczą 22%. Zakład o 200 07.09.05, 19:23
      Zdobędzie nawet mniej, pod warunkiem, że Naród zrozumie mechanizm kolejnych już
      w ten sam sposób prowadzonych wyborów. Za pomocą sondaży daje się Narodowi do
      zrozumienia, że prócz 2 -3 wskazanych partii, reszta to płotki. I Naród chcąc
      oddać liczący się głos idzie jak ćma do światła i wybieraj spośród tych
      wskazanych przez biznesowców, obce elementy, zdrajców , itp.
      Tak, tak - wiem, to wydaje sie nieprawdopodobne, ale spójrzcie wstecz,
      przyponijcie sobie - jak wyglądały poprzednie kampanie.
    • me-e IDE JESZCZE DALEJ... 07.09.05, 20:08
      ...i twierdze ,ze po nie przekroczy 15 procent...malo tego II tury nie
      bedzie...dodam jeszcze ,ze lsd nie przkroczy progu wyborczego a ich kandydat
      cimoszeno zostanie aresztowany najpozniej po wyborach...-)))
    • camille_pissarro Re: Tusk ani PO nie przekroczą 22%. Zakład o 200 07.09.05, 21:26
      Ja moge postawić zdecydowanie wyższe nominały:

1) PO bedzie miało > 30%

2) D.Tusk będzie miał tez więcej jak 35% w I turze ( jeśliw ogóle nie skończy
      sie na I turze )

"Wszystko jest piekne, wystarczy tylko umieć dobrze spojrzeć" /Camille~Pissarro/
      • jagnieszkaa Niech Pan stawia, ile Pan chce. 07.09.05, 21:41
        Ale niech Pan to zrobi!
        Jagnieszka
        • camille_pissarro Re: Niech Pan stawia, ile Pan chce. 07.09.05, 21:54
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=28745009&a=28747161
          • jagnieszkaa Czy Panu nie wstyd? 07.09.05, 22:02
            Jeśli Pan nie ma potwierdzenia, to tylko dowód na to, że Pan go nie ma. To nie
            jest dowód na to, że taka wpłata nie nastąpiła. Te pieniądze zostały wpłacone
            31 maja 2005 i ja mam pokwitowanie nadania oraz skan z tego pokwitowania.
            W jaki sposób zamierza Pan mnie przeprosić? Publicznie? Na forum?
            Jagnieszka
            • camille_pissarro Absolutnie nie,ponieważ nie dostałem żadnego skanu 07.09.05, 22:07
              z pokwitowania wpłaty, zatem za co mam przepraszać ??????
            • jagnieszkaa Czyja to korespondencja? 07.09.05, 22:08
              Witam,

tak jak sugerowałem wczesniej , wygrana przez mnie stów mozna
              przekazać na jakiś zbozny cel np. Fundacje CARITAS .Dowód wpłaty
              mnie nie interesuje , wierzę w pani uczciwość.Sam fakt , ze
              odezwała sie pani z uregulowaniem kwestii zakładu świadczy też o
              pani poczuciu honoru ( w dzisiejszym świecie walorze stosunkowo
              rzadkim )Aha, w opisie transakcji mozna dopisać "od Gerarda"

Pozdrawiam serdecznie i wiosennie Gerard

----
              • camille_pissarro Re: Czyja to korespondencja? 07.09.05, 22:20
                Zdanie niestety zmieniłem bo straciłem do Pani wszelkie zaufanie, zwłaszcza po
                dzisiejszej zaczepce...
    • iza.bella.iza Pani Jagnieszko! Przyjmuję zakład:))) 07.09.05, 22:53
      jagnieszkaa napisał:

> Chętnie przyjmę dwa zakłady (każdy o stówę):
      > 1. Że Tusk w I turze nie przekroczy 22% (i w ogóle nie wiadomo, czy wejdzie
      > do II tury).

Tusk wejdzie do drugiej tury z poparciem ok. 30% a może nawet więcej.

> 2. Że PO nie zdobędzie więcej niż 22% głosów w wyborach do Sejmu.

Jeśli w kampanii PiS-u będzie więcej takich wyskoków Kurskiego jak to miał
      miejsce dzisiaj w TVN, to PO może zdobyć nawet ok. 30%. Jeśli PiS zacznie znów
      z najwięksża siłą uderzać w SLD, to PO bedzie mieć niewiele ponad 22%, ale
      ryzykuję:)

> Niestety, mam tylko dwie stówy. W tej sytuacji pierwszeństwo przysługuje Don
      > Camille Pissarro (nie mylić z Francisco Pizarro).

Don Camille jak na razie się nie zgłosił, ale chętnie ustąpię mu pierwszeństwa.
      Mnie wystarczy sama satysfakcja:)

Pzdr. Iza
      • iza.bella.iza Sorry Camille:) 07.09.05, 22:55
        iza.bella.iza napisała:

> Don Camille jak na razie się nie zgłosił, ale chętnie ustąpię mu
        pierwszeństwa.
        >
        > Mnie wystarczy sama satysfakcja:)
        >
        > Pzdr. Iza

Weszłam na wątek po przerwie w czytaniu i nie zauważyłam, że wszedłeś do gry:).
        • camille_pissarro Re: Sorry Camille:) 07.09.05, 23:34
          Nie ma za co przepraszać , chetnie ustąpię pola ;-)))
          Widzę , że typy mamy zblizone, choć Twoje odnosnie Tuska sa ciut
          ostrożniejsze...
          Ja nie chcę wdawać się w utarczki werbalne z afirmatorami poczynań
          Stowarzyszenia Ordynacka , tym bardziej , że te osoby sa jeszcze pod kuratelą
          tatusia ;-))))
    • a.gajewski1 Ja stawiam 1000zł, ale nikt mi nie odpowiedział bo 08.09.05, 00:47
      nie chodzi tu o zakład, ale o wywołanie wrażenia, że PO dostanie mało. Musze Cie
      zmartwic. Nie ma znaczenia czy slusznie czy nie slusznie PO wygra te wybory. Tak
      ok. 30% Tusk po wycofaniu sie Cimoszewicza wygra w pierwszej turze(i to nie
      dlatego ze tak powinno byc, ale ku temu idzie)
    • op90op Zakłady polityczne - www.polidea.pl 08.09.05, 07:15
      Tam możesz wygrać i 700 zł jeśli poprawnie wytypujesz.
    • jagnieszkaa Od dziś zakład jest otwarty dla wszystkich. 08.09.05, 07:32
      1. Sentymentalnie preferowany przeze mnie camille_pissarro okazał się być
      agresywnym i aroganckim gburem, który bez najmniejszego powodu oczernia
      uczciwych ludzi (proszę samemu sprawdzić), i dlatego Jagnieszka z tym panem
      rozmawiać więcej nie będzie.
      1. Odpowiadam panu Leszkowi z Sopotu: w tej chwili nikt nie ma pierwszeństwa,
      (camille_pissarro został usunięty z tej gry). Zapraszam.
      2. Odpowiadam pani Izie.Izie: też uprzejmie zapraszam.
      3. Odpowiadam panu a.gajewskiemu1: do zakładu, jak do tanga, trzeba dwojga.
      Jeśli Pan chce postawić swój tysiąc przeciwko moim dwóm stówom, to ja nie mam
      nic naprzeciw. Ale nie mogę postawić tysiąca, bo go nie posiadam, podobnie jak
      nie posiadam miliona, miliarda i innych wielkich kwot. TEN zakład jest o dwie
      stówy (właściwie: dwa zakłady, po stówie każdy).
      4. Odpowiadam op90op: uważam, że to fenomenalny pomysł i zrobię wszystko, by
      zwiększyć pulę nagród choćby do 1000 zł. Sama też zagram. Fantastyczne!!!
      Polecam z przekonaniem: www.polidea.pl
      • op90op Do: jagnieszkaa 08.09.05, 08:12
        Cóż, www.polidea.pl jest ciekawą inicjatywą. Polecam każdemu Kto interesuje się polityką w stopniu większym niż w Fakcie.

op90op loginem tymczasowym, bo gdzieś zapodziałem swoje hasło...

hiisi

polidea.pl/User/hiisi
      • camille_pissarro Re: Od dziś zakład jest otwarty dla wszystkich. 08.09.05, 13:38
        Miałbym watpliwości czy słowo "sentymentalnie" jest adekwatne , nie wspominając
        juz o nieco "wznioślejszych"epitetach.
        Należy się bowiem zastanowić czy przedkładanie na FK korespondencji ( nota bene
        nikomu i niczemu nie urągującej , ale mimo wszystko zwierającej pewne treści
        natury poufnej ) jest czynnościa nagminną dla osób, symptyków "cyrku z
        Ordynackiej " - jedynie najuczciwszych i nieskazitelnych ???
        Camille_pissarro , nie tyle został usuniety z tej gry ale sam zadecydował , ze
        nie chce w niej partycypować , co wymaga sprostowania na podane przez
        Jagnieszkę rozmijające sie z prawdą fakty....
    • independent100 nie przekroczą 22% ale po 6 miesiacach rządzenia 08.09.05, 08:52
      narud naiwny, cierpi na sklerozę, na pewno wejdzie pan Prezydent Tusk do 2 tury
      a PO bedzie miała decydujący wpływ na politykę. Potem ludziom znowu się odmieni.
    • brokowisko Re: Tusk ani PO nie przekroczą TRUSK - 1000% !!! 08.09.05, 09:34
      Nie media trusk - powinno być Media TUSK ! To wyjaśnia zarzuty postawione przez
      PiS! PO ma się zrewanżowąć po wyborch!Szczegóły niedługo!
      A tak apropo: w Polsce czysty jest tylko papier toaletowy - przed użyciem!
    • testbest Re: Tusk ani PO nie przekroczą 22%. Zakład o 200 08.09.05, 10:51
      A ja chętnie się założę !!!
      Myślę, że na PO będą głosować inteligentni ludzie może i głosowałabym na PiS
      ale nie lubię ich kampanii i ich kalkulator to jeden wielki przekręt.
      Reklamy również zwłaszcza motyw o dzieciach, widać, że nie mają małych dzieci,
      bo pieluchy zabawki wózki ubranka dziecięce są obłożone 22% Vat em a więc
      spadek do 15% spowoduje mniejszy koszt utrzymania dzieci np.
      W momencie kiedy w ten genialny kalkulator zamiast w odpowiednich rubrykach
      typu jedzenie (na które jest też nie tylko VAT 7% a ludzie wydają też mnóstwo
      kasy na chemię) wpisze się w rubrykach 7% 22% odpowiednie kwoty to nagle
      wszystkim wychodzi że jednak w podatku 15% będą mieli więcej.
      I to mnie tak zniechęciło, manipulacja
      • maurycy20 Re: Tusk ani PO nie przekroczą 22%. Zakład o 200 08.09.05, 12:54
        "aferał" będzie drążony, będzie poniżej 10%, I TAK MA BYĆ!
    • libra12 Re: Tusk ani PO nie przekroczą 22%. Zakład o 200 08.09.05, 12:52
      z wielkom przyjemnoscią dam cie w prezencie 10 zl zebyś kupił sobie troche
      rozumu na rynku,slyszałem ze swiński leb jest ostatnio w cenie więc proponuje
      sprzedaj swój,pozdrawiam
    • adalberto3 Dzisiaj już tylko 28 % - ciekawe jakie jeszcze .. 08.09.05, 12:58
      ..argumenty ma w rękawie. Dotychczasowe chyba już się wyczerpały ( rezygnacja
      Religi, namaszczenie przez Angelę Merkel, prezydenta Koehlera, fundację
      Batorego, artykuły w czasopismach widzące w nim męża opatrzności ).
      • jagnieszkaa Prekognicja to u nas rodzinne... 08.09.05, 13:23
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=28708304&a=28719452
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka