Dodaj do ulubionych

Za Tuskiem stoją służby specjalne i media

09.09.05, 07:45
ale przegra i tak
Obserwuj wątek
    • ksiundz Dzisiaj Trybuna w osobie Pana Pilawskiego dołączył 09.09.05, 07:47
      a do spisku :(((
    • kahlil Re: Za Tuskiem stoją służby specjalne i media 09.09.05, 10:13
      tomek6665 napisał:

> ale przegra i tak

> DU BIST KRANK!
    • johnny-kalesony Re: Za Tuskiem stoją służby specjalne 09.09.05, 10:18
      A za lewicą stoi szkoła specjalna! O! :o)

PO - zdrawiam
      Keep Rockin'
    • masz99 Dobry dowcip 09.09.05, 10:25
      hehe ... dobry dowcip!
      1. Slużby specjalne sa pod kontrolą poskomunistów. Więc albo nonsensem jest
      twierdzić, że służby cokolwiek robią przeciw Cimoszewiczowi, albo obecnie
      panująca ekipa (a Cimoszewicz jest jej istotnym członkiem) jest na tyle
      niekompetentna, że mając pełna władzę przez 4 lata nie potrafila odpowiednio
      zreformować służb. Innymi słowy w obu scenariuszach wypada to fatalnie dla
      Cimosza.
      2. Istotnie media mają lepsze mniemanie o Tusku. Nic dziwnego, liczba afer
      spowodowanych przez kolegów Cimoszewicza, powodują, że także wielu dziennikarzy
      ma już dość SLD.
      3. Kampania Cimoszewicza oparta jest na haśle o jego niezależności w istocie
      więc, opiera się o oczywiste kłamstwo. Cimoszewicz od 15 lat pełnił i pełni
      rózne funcje z ramienia SLD i poprzedniczki tej partii.

tomek6665 napisał:

> ale przegra i tak
    • normalny.normals Re: Za Cimoszewiczem stoi lewa kasa. 09.09.05, 10:27
      100 tys $
      • blackout.9491 Za Cimoszewiczem stoi Naród ! 09.09.05, 13:50
        Za tym upudrowanym jąkałą Donaldem .... stoi motłoch.
        • johnny-kalesony Re: Za Cimoszewiczem stoi Naród ! 09.09.05, 14:00
          > Za Cimoszewiczem stoi Naród !

Jak to, to już zmienili nazwę? No tak, ostatecznie "Ordynacka" i "Towarzystwo"
          są już medialnie skompromitowane ...

Pozdrawiam
          Keep Rockin'
        • a.adas Re: Za Cimoszewiczem stoi Naród ! 09.09.05, 15:14
          Naród? Chciałeś napisać: "lud" i to "pracujący", tak?. Jeśli to nie jest
          przejęzyczenie, to mamy doczynienia z faszystowskim skrzywieniem w stronę
          Gietycha, Rydzyka i Macierwicza. A tego to bysmy nie chcieli, o nie...
    • adalberto3 Nie tyle służby specjalne, co media ... 09.09.05, 14:23
      ..popierane przez niektóre grupy lobbystyczne zgrupowane wokół Fundacji Batorego
      ( trzeba sprawdzić czy król nie przekręcił się w swoim grobie na Wawelu ).
      W pobliżu są partyjni kolesie z poprzednich wcieleń ( KLD, UD, UW ). Niektórzy
      też nieźle skorzystali na uwłaszczeniu.
    • independent100 ranking mediów "za Tuskiem" 09.09.05, 14:51
      1. Polsat-Wydarzenia (wczorajszy Lis był OK)
      2. Wydarzenia (Dworak dba o swojego kolegę :)))
      3. Fakty
      • independent100 Re: ranking mediów "za Tuskiem" 09.09.05, 14:52
        independent100 napisał:

> 1. Polsat-Wydarzenia (wczorajszy Lis był OK)
        > 2. Wydarzenia (Dworak dba o swojego kolegę :)))
        > 3. Fakty

- soryy , nie wydarzenia tylko wiadomości
      • johnny-kalesony Re: ranking mediów "za Tuskiem" 09.09.05, 14:58
        To świadczy tylko o tym, że w momentach, gdy ważą się losy naszego kraju jest
        jednak ktoś, kto myśli rozsądnie. Ktoś, kto może zdoła wytłumaczyć ogłupionym
        przez lewicę obywatelom, że jeżeli wybiorą sobie ich na kolejną kadencję, obudzą
        się w państwie-przybudówce Rosji.

PO-zdrawiam
        Keep Rockin'
        • independent100 brak słów - co za ciemnota tutaj siedzi 09.09.05, 14:59
          johnny-kalesony napisał:

> To świadczy tylko o tym, że w momentach, gdy ważą się losy naszego kraju jest
          > jednak ktoś, kto myśli rozsądnie. Ktoś, kto może zdoła wytłumaczyć ogłupionym
          > przez lewicę obywatelom, że jeżeli wybiorą sobie ich na kolejną kadencję,
          obudz
          > ą
          > się w państwie-przybudówce Rosji.
          >
          > PO-zdrawiam
          > Keep Rockin'
          • johnny-kalesony Re: brak słów - co za ciemnota tutaj siedzi 09.09.05, 15:05
            Skoro brak Ci słów, to najwyraźniej nie jesteś taką jasnotą, za jaką chcesz
            uchodzić.
            Przeanalizuj to, co stało się na Węgrzech, gdy tamtejszy lewicowy rząd
            przeprowadził ustawioną pod dyktando Gazpromu prywatyzację sektora energetycznego.
            Historia magistra vitae est.
            Wierzę, że Polacy będą mądrzy po szkodzie. Po węgierskiej - nie własnej.

PO-zdrawiam
            Keep Rockin'
            • independent100 A JA WAM MÓWIĘ ŻE TO LIPA 09.09.05, 15:16
              inwestycja nie dojdzie do skutku, skończy się na papierach i badaniach, moze
              wykopia kawałek rowka.
              • johnny-kalesony Re: A JA WAM MÓWIĘ ŻE TO LIPA 09.09.05, 15:32
                Jak rozumiem, masz na myśli bałtycką rurę.
                Ta sprawa jest już przesądzona. SLD-owska ekipa, ze zdumiewająco zgodnym z
                interesami Rosji zapałem, wycofała się ze wstępnej umowy z norweskim Statiolem
                na budowę rurociągu, zapewniającego nam dywersyfikację dostaw. Przypominam:
                rurociąg miał łączyć wybrzeża RP i Norwegii.
                Diabeł tkwi w szczegółach. Tutaj szczegółem jest mały przepis, mówiący o tym, że
                pod dnem morskim rurociągi nie mogą się krzyżować. Innymi słowy: albo rura
                RP-Norwegia, albo Rosja-Niemcy.

Rosjanie uzyskali w ten sposób dwie kolosalne korzyści:
                1. Sprzedaż swojego surowca do Niemiec z pominięciem tranzytu.
                2. Fizyczne zablokowanie możliwości dotarcia Polski do norweskich źródeł gazu; a
                co za tym idzie - uzyskanie przez Rosję pozycji faktycznego monopolisty w RP.

Musisz przyznać, że gdyby projekt rządu Jerzego Buzka doszedł do skutku, to
                Rosja zmuszona byłaby przyjmować nasze warunki.
                No cóż, ale od czego mają pachołów z SLD ...

W powyższym poście pisałem natomiast na temat spółki PGNiG, której przejęcie
                (które gładko nazywa się "prywtyzacją") przez państwo rosyjskie może doprowadzić
                do podporządkowania strategicznego rynku energetyki polskiej decyzjom Kremla.

PO-zdrawiam
                Keep Rockin'
                • independent100 Re: A JA WAM MÓWIĘ ŻE TO LIPA 09.09.05, 15:45
                  johnny-kalesony napisał:

> Jak rozumiem, masz na myśli bałtycką rurę.
                  > Ta sprawa jest już przesądzona. SLD-owska ekipa, ze zdumiewająco zgodnym z
                  > interesami Rosji zapałem, wycofała się ze wstępnej umowy z norweskim Statiolem
                  > na budowę rurociągu, zapewniającego nam dywersyfikację dostaw. Przypominam:
                  > rurociąg miał łączyć wybrzeża RP i Norwegii.
                  > Diabeł tkwi w szczegółach. Tutaj szczegółem jest mały przepis, mówiący o tym,
                  ż
                  > e
                  > pod dnem morskim rurociągi nie mogą się krzyżować. Innymi słowy: albo rura
                  > RP-Norwegia, albo Rosja-Niemcy.
                  >
                  > Rosjanie uzyskali w ten sposób dwie kolosalne korzyści:
                  > 1. Sprzedaż swojego surowca do Niemiec z pominięciem tranzytu.
                  > 2. Fizyczne zablokowanie możliwości dotarcia Polski do norweskich źródeł
                  gazu;
                  > a
                  > co za tym idzie - uzyskanie przez Rosję pozycji faktycznego monopolisty w RP.
                  >
                  > Musisz przyznać, że gdyby projekt rządu Jerzego Buzka doszedł do skutku, to
                  > Rosja zmuszona byłaby przyjmować nasze warunki.
                  > No cóż, ale od czego mają pachołów z SLD ...
                  >
                  > W powyższym poście pisałem natomiast na temat spółki PGNiG, której przejęcie
                  > (które gładko nazywa się "prywtyzacją") przez państwo rosyjskie może
                  doprowadzi
                  > ć
                  > do podporządkowania strategicznego rynku energetyki polskiej decyzjom Kremla.
                  >
                  >
                  > PO-zdrawiam
                  > Keep Rockin'

- z tym skrzyrzowaniem to jest rzeczywiście problem i patrząc wstecz mozna
                  zaryzykować stwierdzenie że należało wybudować ten rurociąg (z Norwegią)
                  chociażby dlatego żeby utrudnić Ruskim plany. nie należy zapominać że to Rokita
                  podpisał kontrakt z Rosją na ogromne dostawy gazu którego i tak nie można było
                  wykorzystać, trudno było też przewidzieć że Niemcy nas w ten sposób wy...ją a w
                  Rosji będzie taka skrajnie antypolska polityka.
                  • johnny-kalesony Re: A JA WAM MÓWIĘ ŻE TO LIPA 09.09.05, 16:11
                    Właśnie dlatego poprzedni rząd prowadził politykę zgodną z interesami RP w
                    odróżnieniu od bezlitośnie nam panującego, obecnego rządu, który prowadzi
                    politykę zgodną z interesami FR oraz Lwa Rywina, Leszka Millera, Aleksandry
                    Jakubowskiej, Czarzastego, Pęczaka i Łapińskiego.

Pozdrawiam
                    Keep Rockin'
            • adalberto3 Re: brak słów - co za ciemnota - odp. 09.09.05, 15:27
              "Supermeni" z PO należą do typowej grupy koniunkturalistów - Rokita jednego
              dnia chce sprzedawać resztki Eureko, następnego przeprowadzać nacjonalizację
              części energetyki.
              Osobiście czekam, że z taką samą stanowczością wypowie się w sprawie Eureko.
              Fakty wskazują, że ta prywatyzacja została przeprowadzona z naruszeniem wielu
              zasad działających w każdym normalnym państwie. Właściwie całą decyzję należy
              anulować. Chyba, że Jan Maria pod dywanikiem pełnej prywatyzacji Eureko chce
              ukryć przekręty kolesi z UW.
    • pan.nikt Re: Za Tuskiem stoją służby specjalne i media 09.09.05, 15:00
      To Siemiatkowski zdradził SLD??
    • independent100 a tyg. WPROST to media czy służby specjalne? 09.09.05, 15:20
      • adalberto3 Re: a tyg. WPROST to media czy służby specjalne? 09.09.05, 15:31
        Czasopismo związane z obcym kapitałem i stojącym za nim grupami lobbystycznymi.
        Przeglądam je tylko on-line, kiedyś można było wyczytać na okładce jakieś ich
        powiązania z niemieckim "Focus-em".
        • independent100 Re: a tyg. WPROST to media czy służby specjalne? 09.09.05, 15:39
          adalberto3 napisał:

> Czasopismo związane z obcym kapitałem i stojącym za nim grupami
          lobbystycznymi.
          > Przeglądam je tylko on-line, kiedyś można było wyczytać na okładce jakieś ich
          > powiązania z niemieckim "Focus-em".

- dla mnie zadziwiajaca jest "synchronizacja" działań służb specjalnych i tego
          tygodnika, myślę że to jedna firma.
          • p.smerf Re: a tyg. WPROST to media czy służby specjalne? 09.09.05, 16:18
            > - dla mnie zadziwiajaca jest "synchronizacja" działań służb specjalnych i tego
            > tygodnika, myślę że to jedna firma.

Nie Ty jeden.
          • adalberto3 Re: a tyg. WPROST to media czy służby specjalne? 09.09.05, 16:29
            Może mają odpowiednie pieniądze i każdą informację mogą kupić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka