ksiundz Dzisiaj Trybuna w osobie Pana Pilawskiego dołączył 09.09.05, 07:47 a do spisku :((( Odpowiedz Link Zgłoś
kahlil Re: Za Tuskiem stoją służby specjalne i media 09.09.05, 10:13 tomek6665 napisał: > ale przegra i tak > DU BIST KRANK! Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Za Tuskiem stoją służby specjalne 09.09.05, 10:18 A za lewicą stoi szkoła specjalna! O! :o) PO - zdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
masz99 Dobry dowcip 09.09.05, 10:25 hehe ... dobry dowcip! 1. Slużby specjalne sa pod kontrolą poskomunistów. Więc albo nonsensem jest twierdzić, że służby cokolwiek robią przeciw Cimoszewiczowi, albo obecnie panująca ekipa (a Cimoszewicz jest jej istotnym członkiem) jest na tyle niekompetentna, że mając pełna władzę przez 4 lata nie potrafila odpowiednio zreformować służb. Innymi słowy w obu scenariuszach wypada to fatalnie dla Cimosza. 2. Istotnie media mają lepsze mniemanie o Tusku. Nic dziwnego, liczba afer spowodowanych przez kolegów Cimoszewicza, powodują, że także wielu dziennikarzy ma już dość SLD. 3. Kampania Cimoszewicza oparta jest na haśle o jego niezależności w istocie więc, opiera się o oczywiste kłamstwo. Cimoszewicz od 15 lat pełnił i pełni rózne funcje z ramienia SLD i poprzedniczki tej partii. tomek6665 napisał: > ale przegra i tak Odpowiedz Link Zgłoś
blackout.9491 Za Cimoszewiczem stoi Naród ! 09.09.05, 13:50 Za tym upudrowanym jąkałą Donaldem .... stoi motłoch. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Za Cimoszewiczem stoi Naród ! 09.09.05, 14:00 > Za Cimoszewiczem stoi Naród ! Jak to, to już zmienili nazwę? No tak, ostatecznie "Ordynacka" i "Towarzystwo" są już medialnie skompromitowane ... Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Za Cimoszewiczem stoi Naród ! 09.09.05, 15:14 Naród? Chciałeś napisać: "lud" i to "pracujący", tak?. Jeśli to nie jest przejęzyczenie, to mamy doczynienia z faszystowskim skrzywieniem w stronę Gietycha, Rydzyka i Macierwicza. A tego to bysmy nie chcieli, o nie... Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Nie tyle służby specjalne, co media ... 09.09.05, 14:23 ..popierane przez niektóre grupy lobbystyczne zgrupowane wokół Fundacji Batorego ( trzeba sprawdzić czy król nie przekręcił się w swoim grobie na Wawelu ). W pobliżu są partyjni kolesie z poprzednich wcieleń ( KLD, UD, UW ). Niektórzy też nieźle skorzystali na uwłaszczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
independent100 ranking mediów "za Tuskiem" 09.09.05, 14:51 1. Polsat-Wydarzenia (wczorajszy Lis był OK) 2. Wydarzenia (Dworak dba o swojego kolegę :))) 3. Fakty Odpowiedz Link Zgłoś
independent100 Re: ranking mediów "za Tuskiem" 09.09.05, 14:52 independent100 napisał: > 1. Polsat-Wydarzenia (wczorajszy Lis był OK) > 2. Wydarzenia (Dworak dba o swojego kolegę :))) > 3. Fakty - soryy , nie wydarzenia tylko wiadomości Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: ranking mediów "za Tuskiem" 09.09.05, 14:58 To świadczy tylko o tym, że w momentach, gdy ważą się losy naszego kraju jest jednak ktoś, kto myśli rozsądnie. Ktoś, kto może zdoła wytłumaczyć ogłupionym przez lewicę obywatelom, że jeżeli wybiorą sobie ich na kolejną kadencję, obudzą się w państwie-przybudówce Rosji. PO-zdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
independent100 brak słów - co za ciemnota tutaj siedzi 09.09.05, 14:59 johnny-kalesony napisał: > To świadczy tylko o tym, że w momentach, gdy ważą się losy naszego kraju jest > jednak ktoś, kto myśli rozsądnie. Ktoś, kto może zdoła wytłumaczyć ogłupionym > przez lewicę obywatelom, że jeżeli wybiorą sobie ich na kolejną kadencję, obudz > ą > się w państwie-przybudówce Rosji. > > PO-zdrawiam > Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: brak słów - co za ciemnota tutaj siedzi 09.09.05, 15:05 Skoro brak Ci słów, to najwyraźniej nie jesteś taką jasnotą, za jaką chcesz uchodzić. Przeanalizuj to, co stało się na Węgrzech, gdy tamtejszy lewicowy rząd przeprowadził ustawioną pod dyktando Gazpromu prywatyzację sektora energetycznego. Historia magistra vitae est. Wierzę, że Polacy będą mądrzy po szkodzie. Po węgierskiej - nie własnej. PO-zdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
independent100 A JA WAM MÓWIĘ ŻE TO LIPA 09.09.05, 15:16 inwestycja nie dojdzie do skutku, skończy się na papierach i badaniach, moze wykopia kawałek rowka. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: A JA WAM MÓWIĘ ŻE TO LIPA 09.09.05, 15:32 Jak rozumiem, masz na myśli bałtycką rurę. Ta sprawa jest już przesądzona. SLD-owska ekipa, ze zdumiewająco zgodnym z interesami Rosji zapałem, wycofała się ze wstępnej umowy z norweskim Statiolem na budowę rurociągu, zapewniającego nam dywersyfikację dostaw. Przypominam: rurociąg miał łączyć wybrzeża RP i Norwegii. Diabeł tkwi w szczegółach. Tutaj szczegółem jest mały przepis, mówiący o tym, że pod dnem morskim rurociągi nie mogą się krzyżować. Innymi słowy: albo rura RP-Norwegia, albo Rosja-Niemcy. Rosjanie uzyskali w ten sposób dwie kolosalne korzyści: 1. Sprzedaż swojego surowca do Niemiec z pominięciem tranzytu. 2. Fizyczne zablokowanie możliwości dotarcia Polski do norweskich źródeł gazu; a co za tym idzie - uzyskanie przez Rosję pozycji faktycznego monopolisty w RP. Musisz przyznać, że gdyby projekt rządu Jerzego Buzka doszedł do skutku, to Rosja zmuszona byłaby przyjmować nasze warunki. No cóż, ale od czego mają pachołów z SLD ... W powyższym poście pisałem natomiast na temat spółki PGNiG, której przejęcie (które gładko nazywa się "prywtyzacją") przez państwo rosyjskie może doprowadzić do podporządkowania strategicznego rynku energetyki polskiej decyzjom Kremla. PO-zdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
independent100 Re: A JA WAM MÓWIĘ ŻE TO LIPA 09.09.05, 15:45 johnny-kalesony napisał: > Jak rozumiem, masz na myśli bałtycką rurę. > Ta sprawa jest już przesądzona. SLD-owska ekipa, ze zdumiewająco zgodnym z > interesami Rosji zapałem, wycofała się ze wstępnej umowy z norweskim Statiolem > na budowę rurociągu, zapewniającego nam dywersyfikację dostaw. Przypominam: > rurociąg miał łączyć wybrzeża RP i Norwegii. > Diabeł tkwi w szczegółach. Tutaj szczegółem jest mały przepis, mówiący o tym, ż > e > pod dnem morskim rurociągi nie mogą się krzyżować. Innymi słowy: albo rura > RP-Norwegia, albo Rosja-Niemcy. > > Rosjanie uzyskali w ten sposób dwie kolosalne korzyści: > 1. Sprzedaż swojego surowca do Niemiec z pominięciem tranzytu. > 2. Fizyczne zablokowanie możliwości dotarcia Polski do norweskich źródeł gazu; > a > co za tym idzie - uzyskanie przez Rosję pozycji faktycznego monopolisty w RP. > > Musisz przyznać, że gdyby projekt rządu Jerzego Buzka doszedł do skutku, to > Rosja zmuszona byłaby przyjmować nasze warunki. > No cóż, ale od czego mają pachołów z SLD ... > > W powyższym poście pisałem natomiast na temat spółki PGNiG, której przejęcie > (które gładko nazywa się "prywtyzacją") przez państwo rosyjskie może doprowadzi > ć > do podporządkowania strategicznego rynku energetyki polskiej decyzjom Kremla. > > > PO-zdrawiam > Keep Rockin' - z tym skrzyrzowaniem to jest rzeczywiście problem i patrząc wstecz mozna zaryzykować stwierdzenie że należało wybudować ten rurociąg (z Norwegią) chociażby dlatego żeby utrudnić Ruskim plany. nie należy zapominać że to Rokita podpisał kontrakt z Rosją na ogromne dostawy gazu którego i tak nie można było wykorzystać, trudno było też przewidzieć że Niemcy nas w ten sposób wy...ją a w Rosji będzie taka skrajnie antypolska polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: A JA WAM MÓWIĘ ŻE TO LIPA 09.09.05, 16:11 Właśnie dlatego poprzedni rząd prowadził politykę zgodną z interesami RP w odróżnieniu od bezlitośnie nam panującego, obecnego rządu, który prowadzi politykę zgodną z interesami FR oraz Lwa Rywina, Leszka Millera, Aleksandry Jakubowskiej, Czarzastego, Pęczaka i Łapińskiego. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Re: brak słów - co za ciemnota - odp. 09.09.05, 15:27 "Supermeni" z PO należą do typowej grupy koniunkturalistów - Rokita jednego dnia chce sprzedawać resztki Eureko, następnego przeprowadzać nacjonalizację części energetyki. Osobiście czekam, że z taką samą stanowczością wypowie się w sprawie Eureko. Fakty wskazują, że ta prywatyzacja została przeprowadzona z naruszeniem wielu zasad działających w każdym normalnym państwie. Właściwie całą decyzję należy anulować. Chyba, że Jan Maria pod dywanikiem pełnej prywatyzacji Eureko chce ukryć przekręty kolesi z UW. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Za Tuskiem stoją służby specjalne i media 09.09.05, 15:00 To Siemiatkowski zdradził SLD?? Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Re: a tyg. WPROST to media czy służby specjalne? 09.09.05, 15:31 Czasopismo związane z obcym kapitałem i stojącym za nim grupami lobbystycznymi. Przeglądam je tylko on-line, kiedyś można było wyczytać na okładce jakieś ich powiązania z niemieckim "Focus-em". Odpowiedz Link Zgłoś
independent100 Re: a tyg. WPROST to media czy służby specjalne? 09.09.05, 15:39 adalberto3 napisał: > Czasopismo związane z obcym kapitałem i stojącym za nim grupami lobbystycznymi. > Przeglądam je tylko on-line, kiedyś można było wyczytać na okładce jakieś ich > powiązania z niemieckim "Focus-em". - dla mnie zadziwiajaca jest "synchronizacja" działań służb specjalnych i tego tygodnika, myślę że to jedna firma. Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: a tyg. WPROST to media czy służby specjalne? 09.09.05, 16:18 > - dla mnie zadziwiajaca jest "synchronizacja" działań służb specjalnych i tego > tygodnika, myślę że to jedna firma. Nie Ty jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Re: a tyg. WPROST to media czy służby specjalne? 09.09.05, 16:29 Może mają odpowiednie pieniądze i każdą informację mogą kupić. Odpowiedz Link Zgłoś