Dodaj do ulubionych

Frasyniuk: Demokraci potrzebni w Sejmie

22.09.05, 21:04
"Jeśli Demokraci nie znajdą się w Sejmie, Platforma Obywatelska nie zdoła
zrealizować swoich reform gospodarczych."

Nie ma to jak skromność! Sukcesu życzę - ze 2% może się uzbiera. Ludzie mają
już dość pouczania przez Mazowieckiego et consortes.
Obserwuj wątek
    • elfhelm Frasyniuk: Demokraci potrzebni w Sejmie 22.09.05, 21:07
      może bym głosował na PO... ale hasłowość programów, wchodzenie PiSowi w 4
      litery (nie zważając na często chamskie ataki) i postawa "plemjela z Krakowa"
      mnie skutecznie zniechęcają.
      Daję ostatnią szansę PD - wejdą to dobrze, będzie poważna partia opozycyjna
      hamująca nadmierne rozdawnictwo budżetowe. Nie wejdą no to trudno.
      Przekonuje mnie też gdyński lider - Krzysztof Pusz. Może moje miasto będzie
      miało wreszcie porządnych posłów z PD i PO???
      Jak na razie związani z Gdynią są Arciszewska z PiS, Senyszyn i Różański z
      SLD. Ich dobrą cechą jest to, że nie było słychać, by wcinali się w sprawy
      miasta. Ale to trochę za mało...
      • agnesagnes Re: Frasyniuk: Demokraci potrzebni w Sejmie 22.09.05, 21:12
        elfhelm napisał:

> Daję ostatnią szansę PD - wejdą to dobrze, będzie poważna partia opozycyjna
        > hamująca nadmierne rozdawnictwo budżetowe.

Rozdawnictwo budżetowe to oni już mieli okazję hamować - w rządzie z AWS. Może
        jak dostaną 1-2% to przestaniemy wreszcie wysłuchiwać publicznie ględzących
        wiedzących lepiej "autorytetów". Na szczęscie Władek robi wszystko co może,
        żeby nawet dotacji z budżetu nie dostali :-)
        • robertw18 MAZOWIECKI, BALCEROWICZ - NAS URZĄDZILI 22.09.05, 21:32
          MAZOWIECKI, BALCEROWICZ - NAS URZĄDZILI
          GIEREMEK NADAL NAS URZĄDZA W EUROPIE.
          Najwyższy czas ich poskromić...
          Pozdr.

• mbishop Sam się urządziłeś matole 22.09.05, 23:31
            A tym, których opluwasz podziękuj za to, że żyjesz we w miarę cywilizowanym
            kraju z szansami na przyszłość.

I więcej optymizmu. Z takim podejściem nie wróżę Ci nic dobrego w przyszłości -
            nawet w systemie powszechnej szczęśliwości, który zadekretują Kaczor z Giertychem
        • olek_pijaczek DEMOKRACI TAK !! ALE FRASYNIUK TO NIE DEMOKRATA !! 25.09.05, 16:19
          FRASYNIUK TO BOLSZEWICKA CZERWONA REAKCJA !
          NIE MAJĄCA NIC WSPÓLNEGO Z DEMOKRAJĄ !
      • kataryna.kataryna Re: Frasyniuk: Demokraci potrzebni w Sejmie 22.09.05, 21:23
        elfhelm napisał:

> może bym głosował na PO... ale hasłowość programów, wchodzenie PiSowi w 4
        > litery (nie zważając na często chamskie ataki) i postawa "plemjela z Krakowa"
        > mnie skutecznie zniechęcają.

"Plemjela"? Nabijasz się z wady wymowy Rokity?

• elfhelm nie w sumie nie o to mi chodziło 22.09.05, 21:37
          prawdę mówiąc, oglądam tak mało telewizji, że wyleciało mi zupełnie z głowy, że
          ma on wadę wymowy (wtedy napisałbym jeszcze Klakowa).
          Chodziło mi o to, że Rokita jest dla mnie wielkim nadętym bufonem. Tak go
          odbieram i uważam go za polityka nadambitnego w stosunku do rzeczywistych
          możliwości i wartości.
          PO ma wielu bardziej ciekawych i bardziej kompetentnych polityków z Bogdanem
          Zdrojewskim, Adamem Szejnfeldem, Bronisławem Komorowskim czy Tomaszem
          Szczypińskim na czele.
      • robertw18 MAZOWIECKI, BALCEROWICZ - NAS URZĄDZILI 22.09.05, 21:30
        GIEREMEK NADAL NAS URZĄDZA W EUROPIE.
        Najwyższy czas ich poskromić...
        Pozdr.
        • mbishop powtarzasz się... 22.09.05, 23:32

• panidalloway Re: Frasyniuk: Demokraci potrzebni w Sejmie 22.09.05, 21:44
        Też tak uważam i zagłosuję na PD. Wahałam się, ale premier z Krakowa przekonał
        mnie, żeby na jego partię pod żadnym pozorem nie głosować.
      • forresty Re: Frasyniuk: Demokraci potrzebni w Sejmie 25.09.05, 13:54
        oddałem swój głos na PD. poczułem się jak doktor podtrzymujący przy życiu
        pacjenta w stanie agonalnym ale co tam... Niech się jeszcze trochę pomęczy.
        Jestem chyba tym promilem społeczeństwa które myśli w perspektywie 4 lat i widzi
        że po kompromitacji POPIS w przyszłych wyborach które wedle moich przewidywań
        odbędą się za lat trzy rozsądni ludzie nie będą mieli na kogo głosować. Bo
        nastepne wybory to będzie popis ale w wykonaniu Leppera i Elpeera do spółki z
        jakimś potworkiem który powstanie z nieboszczki SLD. Na prawicy i centrum nie
        będzie już alternatywy dlatego moim glosem rzuciłem koło ratunkowe które uratuje
        życie formacji potrzebnej za parę lat.
        W zamian za ten głos żądam dymisji Frasyniuka który pozwolił na tę szopkę
        wyborczą w wykonaniu PD. Rządam usunięcia z partii Belki- niejakiego plemieja
        dotychczasowego rządu który wsławił się łupieniem podatników którzy mieli odwagę
        i ochotę oszczędzać cieżko zarobione pieniądze oraz niejakiego ministr Hausnera
        - twórcy gospodarki wirtualnej pod hasłem "praca dla każdego". takiej gospodarki
        panie ministrze nie ma nigdzie na swiecie. Przynajmniej ja nie znam kraju w
        którym nie ma bezrobocia. Chodzi mi tylko aby w tym kraju żyło sie lepiej i nie
        musiał utrzymywać stada rozpijaczonych ludzi którym nic się w życiu nie chce
        • xiadz.dobrodziej Re: Frasyniuk: Demokraci potrzebni w Sejmie 25.09.05, 14:02
          Głosowałem na nich z tego samego powodu... A co do Frasyniuka to nie wiem, on
          sie jako boxer moze jeszcze przydac.. Moze w koncu ktos pokaze Giertychowi gdzie
          jego miejsce jest - czyli tam gdzie z Golota ostatnio przebywal:)
    • q_vw Frasyniuk: Demokraci potrzebni w Sejmie 22.09.05, 21:14
      Tym razem Frasyniuk ma rację. PO przydałby sie taki koalicjant jak PD, bo z
      PiS może być różnie...
      • agnesagnes Re: Frasyniuk: Demokraci potrzebni w Sejmie 22.09.05, 21:44
        q_vw napisał:

> PO przydałby sie taki koalicjant jak PD,

Po co im koalicjant bez poparcia społecznego, ale za to z przerośniętym
        zbiorowo ego?
        • util Kto ma przerośnięte ego? 22.09.05, 22:29
          agnesagnes napisała:

> Po co im koalicjant bez poparcia społecznego, ale za to z przerośniętym
          > zbiorowo ego?

Demokraci i przerośniete ego? Hm... To który z polityków nie ma
          przerośnietego ego?

Donald Tusk nie ma, a ma Tadeusz Mazowiecki?

Lech Kaczyński nie, Geremek tak?

Roman Giertych nic a nic, a Jerzy Hausner nad wyraz?

Andrzej Lepper skromny, Marek Edelman megalomanem?

Waldemar Pawlak vs. Frasyniuk

Janusz Korwin Mikke vs. Jan Lityński

Poczytałabyś kapkę o historii Polski. Tak od 1944 może...

Poza tym jeśli mieliby być brani pod uwagę po wyborach jako koalicjant to znaczyoby, że poparcie społeczne zdobyli. Myślenie ma przyszłość.
          • elfhelm Porównaj Ziobrę z Filarem 22.09.05, 22:32
            albo Senyszynową z Bogdanem Lisem
          • agnesagnes Re: Kto ma przerośnięte ego? 22.09.05, 23:37
            > Poczytałabyś kapkę o historii Polski. Tak od 1944 może...

No właśnie poczytałam i dlatego na PeDe głosować nie zamierzam. Na szczęście
            nie tylko ja. Ludzie maja dosc besserwisserstwa. Koniec.

>
            > Poza tym jeśli mieliby być brani pod uwagę po wyborach jako koalicjant to
            znacz
            > yoby, że poparcie społeczne zdobyli. Myślenie ma przyszłość.

Frasyniuk ze swoim poparciem w granicach bledu statystycznego proponuje
            koalicje najsilniejszej partii. To wlasnie nazywam przerosnietym ego.

• util Nie tak, nie tak. Trochę dobrej woli. 23.09.05, 00:25
              agnesagnes napisała:
              > Frasyniuk ze swoim poparciem w granicach bledu statystycznego proponuje
              > koalicje najsilniejszej partii. To wlasnie nazywam przerosnietym ego.

Może jeszcze "żąda koalicji"?
              Demokraci: "Przyszły premier Jan Rokita, zamiast pozywać nas do sądu, powinien szukać partnera do podejmowania trudnych decyzji." Aż tak kontrowersyjna to wypowiedź? Może jednak ciut racji mają? Czy demokraci.pl mylą się z definicji?

Reasumując: Mogę sobie wyobrazić, że istnieją wyborcy PO lub sympatycy PiS, którzy nie przepadają za Demokratami i nigdy już ich nie polubią. Ale trudno mi pojąć, dlaczego tylu z nich woli poselskie ławy bez np. Tadeusza Mazowieckiego niż z nim. Zwolennicy LPR, Macierewicza, Samoobrony - ich trudno podejrzewać o pragmatyzm - mają swoje fobie, swój świat - ich argumenty mnie nie interesują, ich wyroki są nieodgadnione. Ale dojrzali wyborcy PiS lub PO?
              • zwykly2 Re: Nie tak, nie tak. Trochę dobrej woli. 23.09.05, 05:25
                Tak na marginesie: czy pan Mazowiecki nie błm przypadkiem posłem PRL-u?
                Mój kolega mawiał: Ciało raz puszczone w ruch puszcza się stale.
              • agnesagnes Tak, tak - i Twój cyctat to potwierdza. 23.09.05, 13:40
                > Demokraci: "Przyszły premier Jan Rokita, zamiast pozywać nas do sądu,
                powinien
                > szukać partnera do podejmowania trudnych decyzji."

Powinien? Powinien szukać wśród planktonu? Po co? Jak PeDe zyska poparcie
                społeczne, to będzie rozmawiać o koalicjach, a dopóki ma poparcie w granicach
                błędu statystycznego, to niech nie poucza społeczeństwa i niech nie "przylepia"
                się do zwycięzców licząc na wczołganie się do parlamentu.

>Aż tak kontrowersyjna to wyp
                > owiedź? Może jednak ciut racji mają? Czy demokraci.pl mylą się z definicji?

Wypowiedź nie jest kontrowersyjna tylko bezczelna i śmieszna- to tak jakby
                mając 1 zł proponować milionerowi spólkę.

• xiadz.dobrodziej Re: Tak, tak - i Twój cyctat to potwierdza. 25.09.05, 14:05
                  > Wypowiedź nie jest kontrowersyjna tylko bezczelna i śmieszna- to tak jakby
                  > mając 1 zł proponować milionerowi spólkę.

To sie chyba know-how nazywa i jest calkiem popularne w rozwinietyuch panstwach
            • taki-i-owaki Re: Kto ma przerośnięte ego? 23.09.05, 07:44
              Przerośnięte ego to dla mnie plakaty "Premier z Krakowa" albo "Prezydent Tusk" na kilka miesięcy przed wyborami.
              • zwykly2 Re: Kto ma przerośnięte ego? 23.09.05, 07:53
                Nie przejmuj się, to są tylko odchylenia. Jak ma się zachowywać człowieczek
                wychowany przez mamusie i ciocię, które mu powtarzały że jest wyjątkowym!
    • nielubiegazety2 Frasyniuk to odmiana Nałęcza z ciężarówką :)) 22.09.05, 21:18
      Ktoś już to na FK napisał:
      Przyczepiło się gó..o do statku i woła płyniemy!!

Dookoła Wojtek
      ... dziś byli stalinowcy stanowią najpotężniejszą mafię świata, lepiej
      zorganizowaną niż Cosa Nostra, międzynarodowy homoseksualizm czy filateliści.
      Ich święta wspólnota polega na wzajemnym zmywaniu z siebie win i na genialnie
      skomponowanych żalach na swój zły los zgwałconej i wyeksploatowanej
      niewinności.
      Leopold Tyrmand "Cywilizacja komunizmu" Londyn 1972
      Jak to w mafii przeszło na dzieci.
      • chaynik Re: Frasyniuk to odmiana Nałęcza z ciężarówką :)) 22.09.05, 21:27
        Ale to juz bylo ......... i nie wroci wiecej. I chwala Bogu amen.
      • ewa9823 Frasyniuk to bohater 22.09.05, 21:28
        dzięki niemu możesz tu krzyczeć bo gdyby nie tacy ludzie jak Frasyniuk to tacy
        ludzie jak ty byliby nadal posłuszni totalitaryzmowi
        • broetje Re: Frasyniuk to bohater 22.09.05, 21:31
          dość kombatanctwa
          • ewa9823 Re: Frasyniuk to bohater 22.09.05, 21:38
            dlaczego dość kombatanctwa.. ludzi mądrych nie wyrzuca się na śmietnik
            historii.. tylko głupek tak zrobi.. a nie sądzę abyś Ty należał do takich
            • agnesagnes Re: Frasyniuk to bohater 22.09.05, 21:42
              >dlaczego dość kombatanctwa.. ludzi mądrych nie wyrzuca się na śmietnik
              > historii.. tylko głupek tak zrobi.. a nie sądzę abyś Ty należał do takich

Hehehehe - dokształć się gdzie Brytyjczycy posłali Churchilla po wojnie :-) A
              chyba nie twierdzisz, że mimo swoich przeszłych zasług przy odzyskiwaniu
              niepodległości Frasyniuk był Churchillem :-) BTW - przeszłe zasługi nie są
              żadną rekomendacją do rządzenia krajem.
              • elfhelm hmmm 22.09.05, 21:52
                Churchill triumfalnie wrócił na stanowisko szefa rządu w 1951 r.
                Frasyniuk Churchillem nie jest, ale do Sejmu mógłby wrócić. Zresztą
                niekoniecznie on, ale warto głosować na Bogdana Lisa czy Mariana Filara.
                • nielubiegazety2 Na Belkę i Hausnera jeszcze bardziej <LOL> 22.09.05, 21:55
                  Dookoła Wojtek
                  niewinności.
                • agnesagnes Re: hmmm 22.09.05, 21:56
                  elfhelm napisał:

> Churchill triumfalnie wrócił na stanowisko szefa rządu w 1951 r.

Bo laburzysci nie mieli jeszcze swojego Blaira wtedy ;-)

> Frasyniuk Churchillem nie jest, ale do Sejmu mógłby wrócić.

Po co? Żeby pouczać maluczkich wspólnie z Adasiem M. kto jest człowiekiem
                  honoru ? Dość!

>Zresztą
                  > niekoniecznie on, ale warto głosować na Bogdana Lisa czy Mariana Filara.

Szkoda głosu marnować.

• mbishop Re: hmmm 22.09.05, 23:34
                    agnesagnes napisała:

> elfhelm napisał:
                    >
                    > > Churchill triumfalnie wrócił na stanowisko szefa rządu w 1951 r.
                    >
                    > Bo laburzysci nie mieli jeszcze swojego Blaira wtedy ;-)
                    >
                    > > Frasyniuk Churchillem nie jest, ale do Sejmu mógłby wrócić.
                    >
                    > Po co? Żeby pouczać maluczkich wspólnie z Adasiem M. kto jest człowiekiem
                    > honoru ? Dość!

Ktoś musi mówić prawdę. Nawet jeśli jest bolesna i nie przysparza mówiącym
                    chwały. I za to ich szanuję.

> >Zresztą
                    > > niekoniecznie on, ale warto głosować na Bogdana Lisa czy Mariana Filara.
                    >
                    > Szkoda głosu marnować.

Jasne, lepiej zmarnować na Ziobrę.
                    No comments
                    • agnesagnes Re: hmmm 22.09.05, 23:42
                      mbishop napisał:

>
                      > Ktoś musi mówić prawdę. Nawet jeśli jest bolesna i nie przysparza mówiącym
                      > chwały. I za to ich szanuję.

Za co "ich" szanujesz? Za obściskiwanie się z Jaruzelem? Za uwiarygadnianie
                      Belki i Hausnera? Szanuj dalej - może dobiją do 2%.

>
                      > > >Zresztą
                      > > > niekoniecznie on, ale warto głosować na Bogdana Lisa czy Mariana Fi
                      > lara.
                      > >
                      > > Szkoda głosu marnować.
                      >
                      > Jasne, lepiej zmarnować na Ziobrę.

Lepszy Ziobro niż Belka&Frasyniuk. Zapomniałaś też, że do wyboru jest nie tylko
                      Ziobro.

> No comments

No właśnie.
                      • taki-i-owaki Re: hmmm 23.09.05, 07:50
                        "Zapomniałaś też, że do wyboru jest nie tylko Ziobro."

Tiaaaa, są jeszcze POłkownicy Miodowicz i Brochwicz, Jacek Kurski (pseudonim Goebbels), kurator Marciniak (hobby-skarb państwa), no i młodzi jurni z Młodzieży Wszechpolskiej. Gratuluję wyboru...
                • ewa9823 Re: hmmm 22.09.05, 22:25
                  dajmy szansę małym, duzi sobie poradzą i niekoniecznie z korzyścią dla nas a
                  Bogdan Lis czy Frasyniuk czy Lityński to ludzie, którzy powinni znaleźć się w
                  sejmie
                  • agnesagnes Re: hmmm 22.09.05, 23:45
                    ewa9823 napisała:

> dajmy szansę małym, duzi sobie poradzą i niekoniecznie z korzyścią dla nas a
                    > Bogdan Lis czy Frasyniuk czy Lityński to ludzie, którzy powinni znaleźć się w
                    > sejmie

Stanowczo nie powinni - i na szczęscie sie nie znajdą. Może też nie dostaną
                    mojej ciężko zarobionej kasy, bo nie przekroczą 3% czego im serdecznie życzę.
              • ewa9823 Re: Frasyniuk to bohater 22.09.05, 22:22
                a co jest rekomendacją do rządzenia Krajem???
            • nielubiegazety2 Takich bohaterów, nic mu nie umniejszając, są 22.09.05, 21:53
              przynajmniej dziesiątki tysięcy. Ich Frasyniuk wysłał na śmietnik. Teraz ma
              stracha bo może ich spotkać. Bufon i prostak.
              Ja z własnego prawa brałem nadania gdy Władziu trąbił w autobusie.

Rozmienił się na drobne i nie dziwota, że go ludzie wrzucaję do fontanny.
              PD 2,99% i chwatit.

Dookoła Wojtek
              niewinności.
              • mbishop nie chrzań 22.09.05, 23:38
                nielubiegazety2 napisał:

> przynajmniej dziesiątki tysięcy. Ich Frasyniuk wysłał na śmietnik.

Hm, tak się składa, że to Frasyniuk posiedział w komunistycznym pierdlu, a nie
                te "dziesiątki tysięcy"

Teraz ma
                > stracha bo może ich spotkać. Bufon i prostak.

Kto jak kto, on na pewno stracha nie ma.

> Ja z własnego prawa brałem nadania gdy Władziu trąbił w autobusie.
                >
                > Rozmienił się na drobne i nie dziwota, że go ludzie wrzucaję do fontanny.
                > PD 2,99% i chwatit.

Nie pojął zasad marketingu politycznego. Nie ma to nic wspólnego z
                rozmienianiem się na drobne. To nadal człowiek godny szacunku.
                • nielubiegazety2 [...] 22.09.05, 23:42
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • mbishop ? 23.09.05, 00:20
                    A jakiś argument?
        • trawozerca a co to ma do wyborow do Sejmu? 23.09.05, 03:36
          j.w.
    • tmkmk Re: Frasyniuk: Demokraci potrzebni w Sejmie 22.09.05, 21:40
      oczywiscie ze Frasyniuk ma racje,
      ale jest juz za pozno..
      pis przescignie po, i wtedy zobaczymy klase po, czy wejda w koalicje czy nie..
    • t-800 Re: Frasyniuk: Demokraci potrzebni w Sejmie 22.09.05, 21:41
      Mam nadzieję, że nie zdobędą 3 proc. i się nie załapią na dotacje budżetowe.
    • alkud Frasyniuk powinien wrócić do zawodu :))) 22.09.05, 21:43
      Bo jest ten...tego śmieszny... i ta megalomania... jak w całej pedecji

Islam Movie Project
    • 2560a Re: Frasyniuk: Demokraci potrzebni w Sejmie 22.09.05, 21:44
      Frasyniuk: Demokraci potrzebni w Sejmie!
      Poniewaz nie bardzo potrzebujemy w Sejmie zlodziei i bylych agentow , to mam
      nadzieje ze pan Frasyniuk juz do Sejmu kandydowac nie bedzie.
      • kataryna.kataryna Re: Frasyniuk: Demokraci potrzebni w Sejmie 22.09.05, 21:46
        2560a napisał:

> Frasyniuk: Demokraci potrzebni w Sejmie!
        > Poniewaz nie bardzo potrzebujemy w Sejmie zlodziei i bylych agentow , to mam
        > nadzieje ze pan Frasyniuk juz do Sejmu kandydowac nie bedzie.

A co niby Frasyniuk ukradł?
        • agnesagnes Re: Frasyniuk: Demokraci potrzebni w Sejmie 22.09.05, 21:50
          kataryna.kataryna napisała:

> 2560a napisał:
          >
          > > Frasyniuk: Demokraci potrzebni w Sejmie!
          > > Poniewaz nie bardzo potrzebujemy w Sejmie zlodziei i bylych agentow , to
          > mam
          > > nadzieje ze pan Frasyniuk juz do Sejmu kandydowac nie bedzie.
          >
          >
          >
          > A co niby Frasyniuk ukradł?

Księżyc - wspólnie z Kaczorami ;-)
        • mg2005 Re: Frasyniuk: Demokraci potrzebni w Sejmie... 22.09.05, 21:53
          ..jak wrzód na d...
        • uu1 Re: Frasyniuk: Demokraci potrzebni w Sejmie 22.09.05, 22:03
          2560a napisał: złodziei i byłych agentów. W. Frasyniuk chyba niczego nie
          ukradł. Na forum nic o tym nie pisano.
        • trawozerca 2560a sie pomieszalo najwidoczniej 23.09.05, 03:42
          No, Frasyniuk ukradl, nie pamietasz? ;-) Pieniadze "S" wyprowadzil z banku i
          nie raczyl oddac SB - to go i w DTV zlodziejem nazwali...cwierc wieku temu ;-)
          • 2560a Re: 2560a sie pomieszalo najwidoczniej 23.09.05, 21:43
            trawozerca napisał:

> No, Frasyniuk ukradl, nie pamietasz? ;-) Pieniadze "S" wyprowadzil z banku i
            > nie raczyl oddac SB - to go i w DTV zlodziejem nazwali...cwierc wieku temu ;-)
            Nic mi sie nie pomieszalo. Niby dlaczego mial oddac pieniedze do SB.I nie tylko
            o pieniadze z konta "solidarnosci" mi chodzilo ale o pieniadze przechodzace
            przez jego rece, ktory ugrzezly w jego kieszeni. Pieniadze ze zbiorek w
            zakladach, ze sprzedazy roznych znaczkow, "banknotow", nalepek zapalczanych,
            medali itp. drobiazgow.Do tego trzeba dodac kwoty plynace od polonii i innych
            zagranicznych zrodel.To wszysttko wsiaklo!To ze DTV nazwal go zlodziejem to
            jedna sprawa a to ze ON JEST zlodziejem to calkiem inna inszosc.Powinienes
            pamietac, ze juz w III RP, kiedy skonczyl sie okres niepewnosci dla demokracji,
            jedyne co uslyszelismy od pana Walesy i kierownictwa zwiazku zamiast
            rozliczenia finansowego, bylo stwierdzenie , ze wszystko wydano na potrzeby
            zwiazku.Zadnego rozliczenia, tylko oswiadczenie. Nie jestem dzieckiem , znam
            sytuacje i z kraju i emigracji i wiem doskonale , ze pieniedzy nie wydano,
            pieniadze przywlaszczono sobie. Nikt nigdy nie dowie sie ile bylo i gdzie
            poszlo. Jedynymi objawami defraudacji byly nagle wzbogacenia sie dzialaczy
            zwiazku. Zarowno w kraju jak i na emigracji.Szczesc im Boze!
          • agnesagnes Re: 2560a sie pomieszalo najwidoczniej 23.09.05, 23:02
            trawozerca napisał:

> No, Frasyniuk ukradl, nie pamietasz? ;-) Pieniadze "S" wyprowadzil z banku i
            > nie raczyl oddac SB - to go i w DTV zlodziejem nazwali...cwierc wieku temu ;-)

To był Pinior a nie Frasyniuk baranku.
      • panidalloway Re: Frasyniuk: Demokraci potrzebni w Sejmie 22.09.05, 22:39
        2560a napisał:

> Frasyniuk: Demokraci potrzebni w Sejmie!
        > Poniewaz nie bardzo potrzebujemy w Sejmie zlodziei i bylych agentow , to mam
        > nadzieje ze pan Frasyniuk juz do Sejmu kandydowac nie bedzie.

Szykuj sie na Dzień Przeprosin! Już sobie zacznij przygotowywać mowę. Powinno
        iść jakos tak: "Bardzo przepraszam Pana Wadysława Frasyniuka, że bezpodstawnie
        nazwałem go złodziejem i byłym agentem. Przyznaję, że postąpiłem w sposób
        niegodny. Żałuję swojego postępku. Serdecznie Pana Frasyniuka przepraszam. Na
        swoją obronę mogę powiedzieć tylko tyle, że jestem inicjatorem Dnia Przeprosin,
        a inicjatywa ta jest w miarę zabawna"
    • nordwest11 PD to nie partia tylko koalicja notabli 22.09.05, 21:50
      Demokraci.pl niech spadają na drzewo. Do Mazowieckiego mam jeszcze szacunek, bo
      to bądź co bądź był pierwszy niekomunistyczny premier po 1945 roku. Ale z
      Frasyniuka jest kawał chama, a już Belka, Hausner i Bochniarz jako autorytyty,
      to szczyt bezczelności i hipokryzji. Im szybciej ta formacja zniknie z
      polskiego życia politycznego, tym lepiej. W tej chwili to nie jest partia
      polityczna, tylko koalicja notabli z salonu, którzy za wszelką cenę chcą
      funkcjonować dalej na świeczniku i w świetle reflektorów. Mieli swoje 5 minut i
      to nie jeden raz - 1989-1990, 1992-1993, 1997-2000, a jeśli liczyć udział
      Hausnera i Belki, to ta formacja od 1989 niemal cały czas w jakiejś postaci
      jest u władzy. Starczy - adieu!
    • niezapowiedziany PRZECIEZ TO WSZYSTKO UMOZLIWIL PIS!!!!!!!!!!!!!!!! 22.09.05, 21:54
      te cala aktywacje roznych SdPl, LPR, PD, Samoobrony umozliwil nie kto inny jak Kaczynski swoimi chorymi pomyslami na koniec kampanii. DZIE-KU-JE-MY!!!
      • nielubiegazety2 Niezapowiedziany wypij melisę. W poniedziałek 22.09.05, 22:00
        będzie po wyborach. I oboje się uśmiechniemy.

Kaczysta nieustannie pozdrawia :)

Dookoła Wojtek
        niewinności.
        • agnesagnes Re: Niezapowiedziany wypij melisę. W poniedziałek 22.09.05, 22:02
          nielubiegazety2 napisał:

> będzie po wyborach. I oboje się uśmiechniemy.
          >
          > Kaczysta nieustannie pozdrawia :)

Tak czy siak po wyborach będzie rządzić Kaczor Donald :-) Niezły Disney z tego
          będzie ;-)
    • frank_drebin Nie bedac zwolennikiem PO musze stwierdzic, ze 22.09.05, 22:05
      wypowiedz Frasyniuka jest z cyklu - "podczepilo sie g......... do okretu i mowi
      plyniemy". Zycze PeDelom cichego, spokojnego i nie bolacego zejscia. W koncu
      tam polowa partii na kroplowce i pod namiotem tlenowym. Niech wiec zapewnia
      sobie spokojny dom starcow, a nie pchaja sie do sejmu.
      • ewa9823 tylko PD mówi o organizacjach pozarządowych 22.09.05, 22:28
        i dlatego powinni być w Sejmie
        • frank_drebin Re: tylko PD mówi o organizacjach pozarządowych 22.09.05, 22:33
          A co ma piernik do wiatraka ? Zreszta jesli chodzi akurat o tzw. organizacje
          pozarzadowe to okolo 99 % z nich zyje tylko i wylacznie z pieniedzy rzadowych,
          samorzadowych itp. Czyli socjalizm, ale z ludzka twarza. Zreszta dla wielu osob
          takie organizacje to sposob na calkiem wygodne i dostatnie zycie, a do tego
          jeszcze uchodza za filantropow, wielkich naprawiaczy ludzkosci, itp. itd. Znam
          to troche z autopsji niestety.
        • login39 Niech mowia dalej, poza sejmem 23.09.05, 08:59
      • taki-i-owaki Re: Nie bedac zwolennikiem PO musze stwierdzic, z 23.09.05, 08:05
        "Niech wiec zapewnia sobie spokojny dom starcow, a nie pchaja sie do sejmu."

Najwięcej osób przed 30 rokiem życia w stosunku do wszystkich kandydatów jest na listach demokratów.pl.
        • zwykly2 Re: Nie bedac zwolennikiem PO musze stwierdzic, z 23.09.05, 08:13
          "Młodość myśli że starość jest głupia, starość wie że młodość jest głupia.
        • login39 A jak bylo przed wyborami do UE? 23.09.05, 09:01
          Bo srednia wieku maja tam najwieksza.
    • qfc Re: Frasyniuk: Demokraci potrzebni w Sejmie, jak.. 22.09.05, 22:27
      ... swini siodlo.
    • gobi03 jak dziura w moście 22.09.05, 22:33
      Mam nadzieję, że po tych wyborach przejdą do historii i tak już zostanie.
      • ewa9823 Re: jak dziura w moście 22.09.05, 22:35
        no widzisz, gdyby nie było dziury w moście to nie miałbyś o czym pisać
    • frank_drebin Ja to nawet zainicjuje zbiorke na kanape dla nich. 22.09.05, 22:38
      Niech sobie usiada, pogaworza o tym jak to przypadkowe spoleczenstwo znowu ich
      nie docenilo, nie doroslo do demokracji itp. Zreszta o czym tu mowic. Nawet ich
      faworyt, ktorym sie pare miesiecy temu onanizowali czyli Belka nie za bardzo
      chce miec z nimi cos wspolnego - nie wystepuje w spotach wyborczych itp. Ma ich
      gleboko w d... i tylko lata teraz za tym zeby sobie zalatwic jakies wygodne
      ladowanie za granica bo wie, ze predzej pieklo zamarznie niz PeDely wejda do
      sejmu a on zostanie poslem.
      • ewa9823 Re: Ja to nawet zainicjuje zbiorke na kanape dla 22.09.05, 22:41
        wejdą do sejmu - możemy się założyć o dobre whiski :)
        • frank_drebin Re: Ja to nawet zainicjuje zbiorke na kanape dla 22.09.05, 22:47
          1. Powinno byc "whisky".
          2. Wole biala jakos rudej wody na myszach nie trawie.
          3. Rozumiem dziecino, ze masz nocna zmiane w sztabie PeDelow - nie wiem, czy
          wiesz ale na razie zatrudnianie mlodocianych w godzinach nocnych jest
          zabronione. Wiec czym predzej niech cie zdejma bo ktos jeszcze oskarzy PeDelow
          o wykorzystywanie nieletnich (w sztabie wyborczym oczywiscie).
          4. Jak juz sie zakladam sie to z powaznymi ludzmi, a nie z nickami w necie.
          • ewa9823 Re: Ja to nawet zainicjuje zbiorke na kanape dla 22.09.05, 23:11
            ok :( dzieckiem nie jestem
    • douglasmclloyd Komu? (n/t) 22.09.05, 23:17
    • wislok1 Do czego ? 23.09.05, 00:19

• agnesagnes Do pouczania maluczkich :-) 23.09.05, 00:24
        A tu maluczcy siurpryze zrobili i nie słuchają - może zmienić społeczeństwo ;-
        ) ?
    • wuuuj [...] 23.09.05, 00:26
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • jola69 Re Ci Demokraci nie potrzebni w sejmie 23.09.05, 03:41
      Przerabialismy uklad AWS i UW.
      Przeciez to ci sami ludzie, bez honoru.
      Podziekowalismy im w 2001 r.- po co
      znow sie pchaja do koryta.
      • mago13 Re: Re Ci Demokraci nie potrzebni w sejmie 23.09.05, 07:59
        jola69 napisał:

> Przerabialismy uklad AWS i UW.
        > Przeciez to ci sami ludzie, bez honoru.
        > Podziekowalismy im w 2001 r.- po co
        > znow sie pchaja do koryta.
        To Ty głosujesz na tych którzy pchają się do koryta ?Dziwna logika,wam już
        dziękuję teraz dajcie moim się nażreć?
      • taki-i-owaki Re: Re Ci Demokraci nie potrzebni w sejmie 23.09.05, 08:09
        > Przerabialismy uklad AWS i UW.
        > Przeciez to ci sami ludzie, bez honoru.
        > Podziekowalismy im w 2001 r.- po co
        > znow sie pchaja do koryta.

Masz oczywiście na myśli: Tuska, Rokitę, Schetynę, Kaczyńskich, Ujazdowskiego, Piłkę itd.
    • pikof Glosami demokratow podzieli sie POPiS 23.09.05, 11:10
      Bo i tak nie zdobeda 5%. Specjalne podziekowania dla Pani Luczywo
    • tja22 Re: Frasyniuk: Demokraci potrzebni w Sejmie 23.09.05, 11:52
      Demokraci potrzebni w Sejmie tak jak g**** przyklejone do płynącego okrętu,
      które na dodatek krzyczy: PŁYNIEMY!!!!
    • bush_w_wodzie demokraci szkodliwi w sejmie 23.09.05, 12:09
      bratajac sie z poskomunistami skreslili sie sami ostatecznie.
    • piotr7777 Re: Frasyniuk: Demokraci potrzebni w Sejmie 23.09.05, 13:20
      Też tak uważam i oddałbym głos na PD gdybym był pewny zwycięstwa PO. Niestety
      tak nie jest - i muszę zagłosować na Platformę przy wszystkich zastrzeżeniach
      do tej formacji. Drugi powód - listę w moim okręgu otwiera Antoni Piechniczek,
      zasłużony trener i ...nic poza tym a listę PO Andrzej Sośnierz, były szef
      najlepszej w Polsce Regionalnej Kasy Chorych.
    • antysalon daje im 1,587 %, czyli sukces jak na rozowa kanape 23.09.05, 18:41
    • nanabun Re: Frasyniuk: Demokraci potrzebni w Sejmie 23.09.05, 21:19
      Piszcie sobie co chcecie - ja i tak głosuje na Demokratów. Wolę jak sa w sejmie
      ludzie inteligentni i przyzwoici. A jak nie wejdą do sejmu to trudno,
      przynajmniej będę miał czyste sumienie. Pogadamy za rok jak zaczną wyłazic
      kolejne afery, tym razem z prawej strony :) a za cztery lata śmieszny ludek
      podrepcze głosować na komuszków :)
      • agnesagnes Re: Frasyniuk: Demokraci potrzebni w Sejmie 23.09.05, 22:59
        >Pogadamy za rok jak zaczną wyłazic
        > kolejne afery, tym razem z prawej strony :) a za cztery lata śmieszny ludek
        > podrepcze głosować na komuszków :)

"Śmieszny ludek" i "przypadkowe społeczeństwo" już pokazało co myśli o
        Mazowieckim et consortes. A Ty nie zapominaj, że popierając demokratów
        głosujesz na komuszka Belkę i komuszka Hausnera.
        • kiczkis Frasyniuk.. - Chcialaby dusza do Raju?? 25.09.05, 12:36
          agnesagnes Data: 23.09.05, 22:59 - napisala:

"Śmieszny ludek" i "przypadkowe społeczeństwo" już pokazało co myśli o
          Mazowieckim et consortes. A Ty nie zapominaj, że popierając demokratów
          głosujesz na komuszka Belkę i komuszka Hausnera.
          ------------------------------------------------

Dodaj jeszcze iz tacy z nich "demokraci", jak z Oli Jakubowskiej wzor
          prawdomownosci a z Cimoszenki uczciwosci..

Ile jeszcze razy zmienia nazwe by zatrzec slady za soba, gdyz oczywistym jest
          iz byla to kolejna transformacja "pod pokoleniowa", czyli pod tych, ktorzy nie
          pamietaja(lub slabo sobie kojarza) Unie DEMOKRATYCZNA!!

- Droga kolejnych faz larwalnych i przepoczwarzen oraz transformacji(i
          mutacji), te same kregi i ci sami niemal ludzie doszli od UNII Demokratycznej
          do.. PARTII Demokratycznej!! - Ale kupa pozostala ta sama! - I taki sam kolorek
          i zapaszek ma!

kiczkis

• nfa05 Re: Frasyniuk: Demokraci potrzebni w Sejmie 25.09.05, 12:56
      Lepsze hasło: naukowcy potrzebni na uczelniach !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka