Dodaj do ulubionych

Giertych odmładza Ligę

23.09.05, 07:12
T o co potrafi tow.Piarda zupelnie przypomina mi szympansa z naszego ZOO w
Oliwie.Szympans sypal w ludzi piaskiem i rzucal kamieniami,dlatego na klatce
wisialo ostrzezenie.Piarda czyni zupelnie to samo,za co otrzymuje awans i
nagrody i zaufanie wodza.Coz za niesprawiedliwosc!!!
Obserwuj wątek
    • lamia34 Re: Giertych odmładza Ligę 23.09.05, 07:48
      Jeśli Gertrych ze swoją młodzieżą wszechpolską dojdą do władzy to Polska już
      zgineła. Młodzież wszechpolska to nowe Hitlerjugen , zajrzyjcie na ich stronę -
      pełno tam rasizmu i nienawiści!
      • otak_onie Re: Giertych odmładza Ligę 23.09.05, 07:52
        Czy jest na tym forum ktos glosuje na LPR?
        • tppiotr Re: Giertych odmładza Ligę 23.09.05, 07:59
          Ja nie.
          • otak_onie Re: Giertych odmładza Ligę 23.09.05, 08:12
            tppiotr napisał:

> Ja nie.
            Ty sie nie liczysz :))))
            • polska_dla_polakow BRAWO GIERTYCH! WRESZCIE POLACY BEDA U SIEBIE! 23.09.05, 14:09
              Brawo Giertych!
              Skonczmy z rzadami skorumpowanej oligarchii.
              Polska ma byc rzadzona przez POLAKOW i ma sluzyc POLAKOM!
              GLOSUJEMY ZA POLSKA! WYBIERAMY LPR!
        • niestaly_czytelnik Ja głosuję na LPR. 23.09.05, 08:40
          Ja będę głosować na Ligę Polskich Rodzin. Na tym forum widać po prostu efekt
          akcji pana Cimoszewicza - "piszcie na forum ile możecie". Znam wiele osób,
          które będą głosować na LPR.
          • otak_onie Re: Ja głosuję na LPR. 23.09.05, 09:01
            niestaly_czytelnik napisał:

> Ja będę głosować na Ligę Polskich Rodzin. Na tym forum widać po prostu efekt
            > akcji pana Cimoszewicza - "piszcie na forum ile możecie". Znam wiele osób,
            > które będą głosować na LPR.
            >
            Co na forum GazWyb robi dobry czlowiek? :))))
            Moze jest nas wiecej, kto jeszcze za LPR?
          • dziecina.betlejemska Re: Ja głosuję na LPR. 23.09.05, 11:47

> Ja będę głosować na Ligę Polskich Rodzin.

Powiedz cos o sobie. Jak sie nazywasz, ile masz lat, skąd pochodzisz, jakie masz wykształcenie i gdzie pracujesz.

Nigdy jeszcze nie spotkałem zwolennika LPR. Jestem ciekaw co to za dziwadło, bo jednak jakiś procent chce na LPR głosować. Gdzie ci wszyscy popaprańcy z LPR się chowają? Jak wyglądają?
            • salamanderking Re: Ja głosuję na LPR. 23.09.05, 13:52
              Wszystkie osoby głosujące na LPR, które znam, to ludzie, którzy nie lubią bądź
              zwyczajnie nie potrafią samodzielnie myśleć. Widać Bozia poskąpiła im szarych
              komórek. Co tacy ludzie robią? Pozwalają, aby ktoś myślał za nich, bo to
              wygodne. A tym kimś jest oczywiście ojciec dyrektor. Rydzyk każe głosować na
              Ligę, to głosują. No bo jakże nie słuchać księdza? Jeszcze jaka kara boska
              przyjdzie za niegłosowanie na LR...
              • polska_dla_polakow Re: Ja głosuję na LPR. TAK TRZYMAC. 23.09.05, 14:17
                Salamanderkot, czy jak mu tam, napisal:
                >>Wszystkie osoby głosujące na LPR, które znam, to ludzie, którzy nie lubią
                bądź zwyczajnie nie potrafią samodzielnie myśleć. ... A tym kimś jest
                oczywiście ojciec dyrektor. Rydzyk każe głosować na Ligę, to głosują.<<

GDYBYS SAM POTRAFIL MYSLEC NIE PISALBYC KNOTOW. SKORO OSOBY POPIERAJACE LPR NIE
                MYSLA SAMODZIELNIE, A DO NICH NALEZY I TWOIM ZDANIEM, DYREKTOR RYDZYK, TO NIBY
                KOGO ON SLUCHA?! SAM UDOWODNILES, ZE NIE MYSLISZ. POWIELASZ POLECENIA ZA KTORE
                OCZEKUJESZ ZAPLATY. ZALOSNA MOTYWACJA.
                • deltalima Re: Ja głosuję na LPR. TAK TRZYMAC. 23.09.05, 14:40
                  ojciec rydzyk słucha tylko i wyłącznie swego rozbuchanego ego, które dąży do
                  sprawowania 'rządu dusz' za cenę każdej podłości.
            • niestaly_czytelnik Re: Ja głosuję na LPR. 23.09.05, 14:13
              > Powiedz cos o sobie. Jak sie nazywasz, ile masz lat, skąd pochodzisz, jakie
              mas
              > z wykształcenie i gdzie pracujesz.

Precyzyjnych danych nie mogę z powodów ozcywistych udzielić, ale podam co mogę.
              Otóż:
              - mam około 30-tki.
              - mam wykszt. wyższe techniczne (mgr. inż.) - Politechnika - Telekomunikacja.
              - od zawsze jestem związany z jednym z największych miast Dolnego Sląska.
              - pracuję w firmie telekomunikacyjnej.
              • przecinaki Re: Ja głosuję na LPR. 23.09.05, 14:53
                taaa... nie ma nic gorszego niz inzynier.. inzynier wierzy ze na wszystko jest
                prosty sposob, ze kazdy problem ma jakies logiczne wyjasnienie i ze kazdy
                inzynier kazdy problem potrafi rozwiazac...
                :)
                pozdrawiam
                35 lat, dr inz, od 3 lat poza Polska :)
                zaglosuje na... zielonych :D
                • niestaly_czytelnik Re: Ja głosuję na LPR. 23.09.05, 15:35
                  Zawsze się znajdzie jakieś wytłumaczenie, nie? Jak rozumiem zwolennicy XIX
                  wiecznego liberalizmu i komuny nie muszą nic brać na logikę - im wystarczą
                  emocje, czyż nie? No i empirycznie rzecz biorąc - to by się zgadzało. Nie
                  rozumiem tego znaczka ":)" po stwierdzeniu, że jesteś poza Polską. Czy nie
                  znasz przysłowia o tonącym statku i nielubianych zwierzątkach z długimi ogonami?
                  A, zaciekawiłeś mnie tymi "zielonymi" - bo z kontekstu nie wynika, że chodzi o
                  Dulary$. Czy może chodzi o PSL?
                  • przecinaki Re: Ja głosuję na LPR. 23.09.05, 18:48
                    wytlumaczenie czego?
                    co do emocji i logiki - to pomijajac ze to absurdalne rozroznienie, mysle ze
                    wszyscy kierujemy sie glownie emocjami :)
                    zreszta - logiczne wnioski oparte na odmiennych przeslankach sa inne, czyz nie?
                    wiec jesli roznimy sie w aksjologii to nie powinno Cie dziwic ze dokonujemy
                    odmiennych wyborow.
                    o inzynierach to taki zart, uogolnienie, acz oparte na dlugoletnich doswiadczeniach.
                    mam wrazenie ze dla inzyniera, zwolennika LPR ale tez np PiS, Korwina-Mikke i w
                    mniejszym stopniu PO swiat jest prosty. a dla mnie jest skomplikowany. to jest
                    podstawowa roznica.
                    podoba mi sie ze nazywasz mnie szczurem uciekajacym z tonacego okretu :) to
                    bardzo mile. i typowe, wybacz..
                    i nie dziw sie ze ludzie podejrzewaja zwolennikow LPR o faszystowskie inklinacje
                    - bo coz to niby bylo w Twoim przypadku jak nie kwestionowanie mojego prawa do
                    zabierania glosu w sprawach Polski?
                    Macie sklonnosc do odmawiania ludzia prawa glosu.
                    A co do Zielonych - to chodzilo mi o taka partie - Zieloni 2004, a konkretnie o
                    takiego mulata-homoseksualiste ktoremu jedna z poslanek LPR jako "osobie nie w
                    pelni polskiego pochodzenia" odmowila prawa wystepowania w telewizji publicznej.
                    Pozdrawiam Cie serdecznie i zycze milego wieczoru :)
            • niestaly_czytelnik Re: Ja głosuję na LPR. 23.09.05, 14:17
              dziecina.betlejemska napisał:

> Nigdy jeszcze nie spotkałem zwolennika LPR. Jestem ciekaw co to za dziwadło,
              bo
              > jednak jakiś procent chce na LPR głosować. Gdzie ci wszyscy popaprańcy z LPR s
              > ię chowają? Jak wyglądają?

Jeszcze uzupełnię, bo zapytałeś o wygląd (nie będzie to naciągane):
              Mam 188 cm wzrostu, szatyn, 98 kg wagi, a przy tym nie wyglądam na grubego.
        • polska_dla_polakow Re: Giertych odmładza Ligę 23.09.05, 14:05
          Brawo Giertych! Wreszcie ktos cos robi dla Polski.
          Bedziemy glosowac na LPR, na Polske!
        • gobi03 Re: Giertych odmładza Ligę 23.09.05, 14:11
          Ja miałem głosować na LPR, ale nie zagłosuje na dziadół, bo nie odważyli się
          założyć formu na swojej witrynie. Platforma ma forum i można tam dyskutować, a
          LPR boi się wyjść do ludzi. Nie interesuje mnie teraz to, co sami chcą
          zakomunikować. Ja chcę dowiedzieć się tego, co mnie interesuje. Chcę zadawać
          pytania i dostwać odpowiedzi.
          Giertych boi się pytań.
      • taki-i-owaki Powtórka z historii: NSDAP 23.09.05, 08:19
        to już kiedyś było. LPR jest na etapie nocy długich noży. Wtedy Hitler pozbył się konkurenta Ernesta Rohma i jego SA. Dzisiaj Giertych pozbywa się patronatu Radia Maryja i bojówek moherowych beretów. Jego determinacja jest tak wielka, że zdecydował się na mniejsze poparcie w wyborach, bo celem jest partia karna i zdyscyplinowana. Kiedy za 4 lata PO i PiS będą skompromitowane, jak myślicie? Na kogo zagłosują Polacy? Przecież zawsze tęsknili do rządów silnej ręki. Robi się coraz brunatniej...
        • niestaly_czytelnik Wiesz co? 23.09.05, 08:57
          Tym ciagłym powtarzaniem, że LPR kojarzy wam się z partiami niemieckimi z
          czasów II WŚ nic tak naprawdę nie zwojujecie. I tak wam się nie uda
          przylepienie takiej łatki według przykazań nadredaktora. Elektorat widzi w
          mediach wizerunek Giertycha - i widać, że trafia on w aktualne potrzeby
          zdegradowanego przez socliberałów kraju. Da się odczuć u zwykłych ludzi
          potrzebę rządów silnej ręki, ukrócenia samowoli zarówno bandziorów ulicznych
          jak i aferzystów w pięknych garniturach, powstrzymania afer przywatyzacyjnych,
          ukrócenia ulg podatkowych (wprowadził je rząd KL-D), oszustw hipermarketów i
          skłócania nas przez siły trzecie z sąsiednimi krajami (z Niemcami włącznie). W
          tłumie rozmemłanych politykierów ("moja mamusia to ma 1600 zł, a ja na
          kominie", "poprawimy wasz poziom życia, ale nie od razu"), Giertych wydaje się
          być politykiem najkonkretniejszym i dającym pewność zmiany zastanego status
          quo. Tym bardziej, że może pochwalić się już dotychczas całkiem niezłym
          portfolio z wnioskami końcowymi nt. afery Orlenu włącznie.
          • taki-i-owaki Hatrol i WBR też rozliczy? 23.09.05, 10:37
            > Tym ciagłym powtarzaniem, że LPR kojarzy wam się z partiami niemieckimi z
            > czasów II WŚ nic tak naprawdę nie zwojujecie.

Przynajmniej będę mógł powiedzieć, że ostrzegałem. Uważaj na siebie bo rewolucja pożera swoje dzieci.

Twój szlachenty Giertych też ma sporo za paznokciami. Hatrol i Wielkopolski Bank Rolniczy, tajemnicze przeistoczenie SN w LPR...
            • bladatwarz Re: Hatrol i WBR też rozliczy? 23.09.05, 10:59
              I od dwoch lat czerwona prokuratura nic nie moze zrobic, momo ze Hatka zrzekl
              sie immunitetu, a Giertych nie unika przesluchan. Bzdury kolego pleciesz.
              • taki-i-owaki Re: Hatrol i WBR też rozliczy? 23.09.05, 11:29
                sprawa byłaby już dawno załatwiona, gdyby nie przeniesienie sprawy z prokuratury
                w Krakowie do "czerwonej" (jak ją nazywasz" prokuratury w Kaliszu. Tam sprawa
                dziwnie utknęła.
                • niestaly_czytelnik Sprawa Hatki już dawno wyjaśniona. 23.09.05, 14:24
                  To jest jedna z waszych metod - kojarzyć na siłę i nieprawdziwie nielubianą
                  prawicę z lewakami. Po prostu zamiast obrzucac przeciwnika g..wnem obrzucacie
                  go samymi siebie (komuchami, czyli tez g...nem).
                  • taki-i-owaki Re: Sprawa Hatki niewyjaśniona 23.09.05, 15:24
                    > To jest jedna z waszych metod - kojarzyć na siłę i nieprawdziwie nielubianą

Nie zarzucaj mi stosowania kłamstwa, które sam stosujesz. Sprawa posła Hatki nie jest wyjaśniona. Wszystko wskazuje na to, że ktoś usilnie ją przeciąga aby ten mógł zdobyć znów immunitet.

Pod koniec lat 90. w Kaliszu działał Wielkopolski Bank Rolniczy. Za kadencji Hatki doszło do nadużyć (działanie na szkodę banku i wyprowadzenie kilku milionów złotych do spółki Hatrol), którymi w 2001 roku zajęła się Prokuratura Okręgowa w Kaliszu. Członkami rady nadzorczej WBR i Hatrolu byli także Roman Giertych i Marek Kotlinowski. Zarzuty postawiono Hatce, który stracił immunitet.
                    Śledztwo trwało cztery lata. Na początku 2005 roku prokuratura miała już akt oskarżenia dotyczący działalności Hatki w WBR. Niestety decyzją Prokuratury Krajowej śledztwo połączono z postępowaniem w sprawie Hatrolu w Krakowie. Tutaj sprawa utknęła...
          • salamanderking Re: Wiesz co? 23.09.05, 14:08
            Ja nie ulegam wływowi mediów, ja tych członków i zwolenników Ligi Polskich
            Rodzin widziałem na własne oczy! I wiem, co to za ludzie... Nie chcę żyć w
            kraju, gdzie wykrzykuje się bezkarnie na ulicach antysemickie hasła. A jeśli
            tacy zwolennicy rządów silnej ręki będą dalej wspierać Ligę, na samych hasłach
            się nie skończy - przejdą do realizacji. Niby dbają o polskość, polskie
            produkty, polskich obywateli. Ale np. kobieta, dokonująca aborcji to już nie
            Polka, prawda? Gej też nie. Ktoś o mieszanym pochodzeniu - no skądże. Giertych
            dąży chyba do tego, aby obywatelami Polski byli tylko wygoleni na łyso,
            przypakowani, wiernie mu posłuszni bezmózgowcy i tępe, bogobojne dewotki.
            • niestaly_czytelnik Re: Wiesz co? 23.09.05, 14:36
              > Ja nie ulegam wływowi mediów,
              Nawet o tym nie wiesz, te metody są bardzo sprytne. Poczytaj książkę Roberto
              Cialdiniego.

> ja tych członków i zwolenników Ligi Polskich
              > Rodzin widziałem na własne oczy!

Ja też ich widziałem (niestety tam nie należę :-() - członkowie MW to młodzi
              ludzie, świetnie wykształceni, dobrze ubrani i mający szeroką wiedzę na temat
              historii i polityki - gadałem z nimi kilkakrotnie. Ty pewnie widziałeś w
              TelAvizji jakiegoś karka, który stał obok demonstracji MW, bo był z NOP-u, ale
              tylko jego zawzięcie pokazywali - zapewne nieprzypadkowo.

> się nie skończy - przejdą do realizacji.

Po to się na nich głosuje, aby przeszli do realizacji a nie gderali jak stare
              baby z unii wolnosci czy platformy, po wyborach majac w d...pie co wcześniej
              mówili.

> Ale np. kobieta, dokonująca aborcji to już nie
              > Polka, prawda? Gej też nie. Ktoś o mieszanym pochodzeniu - no skądże.
              Giertych

Również taka biedna (z różnych przyczyn) kobieta i gej są Polakami, choć tego
              im nie odbieraj!

> dąży chyba do tego, aby obywatelami Polski byli tylko wygoleni na łyso,
              > przypakowani, wiernie mu posłuszni bezmózgowcy i tępe, bogobojne dewotki.

Patrz wyżej - na temat TelAvizji.
              • deltinho Re: Wiesz co? 23.09.05, 17:39
                co to jest "TelAvizji"?

to coś z lprowskiego slangu?
    • maruda.r Giertych woli młodszych chłopców... 23.09.05, 08:58
    • deltalima Re: Giertych odmładza Ligę 23.09.05, 10:42
      Gniew lokalnych działaczy jest zrozumiały, ale zrozumiałe są też motywy
      Giertycha. On planuje na parę lat naprzód. Za cztery lata Liga będzie miała
      całe pokolenie oblatanych w parlamencie trzydziestolatków, którzy mają wynieść
      Giertycha do władzy. Na razie - w sondażach i zapewne w wyborach - robi krok
      wstecz, ale tak naprawdę gotuje się do skoku.

ten akapit spowodował, że ciarki przeszły mi po grzbiecie. to tak jakbyśmy byli
      w niemczech pod koniec lat dwudziestych XX wieku.
      • salamanderking Re: Giertych odmładza Ligę 23.09.05, 13:43
        Mam nadzieję, że nigdy do tego nie dojdzie. Jak można nie widzieć, że LPR to
        zwykła sekta działająca pod przykrywką partii politycznej? Jak w ogóle mogło
        dojść do czegoś takiego? Moim zdaniem powinno podjąć się krokiu prawne w
        kierunku rozwiązania tej partii. Młodzież Wszechpolska (obecnie trzon Ligii) ma
        za sobą tyle kompromitujących, często agresywnych wystąpień, że jak sobie
        pomyślę o tym, iż tacy ludzie wejdą do sejmu, to zwyczajnie nie chce mi się
        wierzyć. To jak film science-fiction. Ja widziałem kilka razy manifestacje
        członków owej "Nadziei dla Polski" i zastanawiałem się - czy nie cofnąłem się w
        czasie o jakieś 65 lat? Bo przecież to się w głowie nie mieści, że ktoś może
        dziś wyjść na ulicę i wygłaszać hasła, których aż strach cytować.
        • niestaly_czytelnik Sekta to UD vel PD 23.09.05, 15:49
          Twój Francyniuk tworzy sektę która mieści się na jednej kanapie w kilku
          szafach. Teraz wyjmuje się z szafy zombie zwane mazowiecki - patrząc na to
          zombie żyje ono naraz w dwóch światach: tym i tamtym. Podobnie gieremek.
          Jest też piękna Henryka, DDR-owskiej urody Hausner, uczeń Balcerowicza, i... no
          właściwie to wszystko chyba poza równie kanapową młodzieżówką: Wojtkiem Surym i
          tym kolesiem z Krakowa, którego inicjałów nie pamiętam, a który coś pultał o
          zdelegalizowaniu Młodzieży Wszechpolskiej - ale to raczej MW mogłaby
          zdelegalizować jego :-(((
          • deltinho Re: Sekta to UD vel PD 23.09.05, 17:38
            Same cięzkie argumenty: kanapa, zombie, DDr-owska uroda. Świetnie wspisują się w
            kampanie LPR i Młodzieży Weszpolskiej....
          • hippolit.kwass Re: Sekta to UD vel PD 23.09.05, 17:44

> Twój Francyniuk tworzy sektę która mieści się na jednej kanapie w kilku
            > szafach. Teraz wyjmuje się z szafy zombie zwane mazowiecki - patrząc na to
            > zombie żyje ono naraz w dwóch światach: tym i tamtym. Podobnie gieremek.
            > Jest też piękna Henryka, DDR-owskiej urody Hausner, uczeń Balcerowicza, i...
            no
            >
            > właściwie to wszystko chyba poza równie kanapową młodzieżówką: Wojtkiem Surym
            i
            >
            > tym kolesiem z Krakowa, którego inicjałów nie pamiętam, a który coś pultał o
            > zdelegalizowaniu Młodzieży Wszechpolskiej - ale to raczej MW mogłaby
            > zdelegalizować jego :-(((
            >

Skąd w Tobie człowieku tyle agresji? Gdy czytam Twoje wywody to utwierdzam się
            w przekonaniu, że to co pisze i mówi się o LPR i MW ma w sobie wiele prawdy. A
            przecież mienicie się katolikami, prawda? Więc jak to jest z zasadą o
            nadstawianiu drugiego policzka, że o ósmym przykazaniu nie wspomnę?
    • and-j1 ŁYSA GWARDIA GIERTYCHA, PODPORZADKOWANA WODZOWI 23.09.05, 16:56
    • chrust Romek to niezly karierowicz,oferta dla Romka 23.09.05, 18:17
      Dla wladzy zrobilby wszystko. Nasmaruj sie smalcem, Romek, a potem zadzwon.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka