kasia20055 29.09.05, 07:19 Sprawy Cimoszewicza były umarzane ekspresowo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prawopl [...] 29.09.05, 07:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty Re: warto zweryfikować 29.09.05, 07:49 nie tylko warto ale jest taka koniecznosc Tych złodzijui łapowników co to mienia sie resortem sprawiedliwosci nalezało by pozamykac a co najmniej odsunac od koryt Odpowiedz Link Zgłoś
jawu Oczyścić Wassermana 29.09.05, 10:08 Zdaje się, że p.Wasserman był prokuratorem za PRLu. Jeśli gorliwie wykonywał swoje obowiązki, to należy go oczyścić. Jesli olewał swoje obowiązki, to też nalezy go oczyścić. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Oczyścić Wassermana 29.09.05, 10:09 jawu napisał: > Zdaje się, że p.Wasserman był prokuratorem za PRLu. Jeśli gorliwie wykonywał > swoje obowiązki, to należy go oczyścić. Jesli olewał swoje obowiązki, to też > nalezy go oczyścić. Tych paru wsadzonych za odmowe słuzby wojskowej i napisy na murach.... dłobnostka.... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
bialamyszkabiala Re: Oczyścić Wassermana 29.09.05, 10:54 Zbigniew Wasserman, pracownik prokuratury w Krakowie od roku 1972. Od momentu powstania pracuje w Prokuraturze Apelacyjnej... Odpowiedz Link Zgłoś
golcon W V RP ROZLICZYMY NADGORLIWCÓW IV RP 29.09.05, 08:01 Po klęsce rządów oszołomów prawicowych, co napewno nastąpi , rządy zjednoczonej lewicy w odwecie odsuną od żłobu i pieniędzy wszystkich nadgorliwców IV RP. Spirala nienawiści i odwetu będzie się nakręcać. Dokąd to zmierza?. Odpowiedź prosta; do wojny domowej, do utraty państwowości. Po I Wojnie Światowej, po powstaniu Państwa Polskiego, ludzie potrafili się zjednoczyć pomimo, że walczyli przeciwko sobie pod zaborcami. Stało się tak, bo wszyscy dużo wycierpieli pod zaborami i najważniejszym było utrzymanie państwa. Dzisiaj pewna grupa nadętych byłych opozycjonistów nadaje ton bezsensownej walce, w myśl zasady Stalina: "Im bardziej rozwinięty komunizm ,tym więcej wrogów". Uważam, że wszelkie niegodziwości powinny być rozliczane indywidualnie a nie poprzez moc prawa ( pytanie czy to prawo nie jest naruszeniem prawa). Pamiętajmy co mówił nasz Wielki Wieszcz : "Gwałt gwałtem się odciska". Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: W V RP ROZLICZYMY NADGORLIWCÓW IV RP 29.09.05, 08:33 To smutne co piszesz, ala taka jest prawda, że PiS wygrał wybory na podsycaniu nienawiści do rządzącej lewicy na hasłach rozliczeń. Wygląda na to że społeczeństwo jest ogarnięte tymi uczuciami, nie wie tylko, że zwycięzcy robiąc tzw. porządek sami staną się podobni do rozliczanych i zmuszą do nienawiści kolejne warstwy społeczeństwa.A ile te rozliczenia będą kosztować podatnika - tego nikt nie mówi, najważniejsza jest walka polityczna. Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Re: W V RP ROZLICZYMY NADGORLIWCÓW IV RP 29.09.05, 12:02 sceptyk40 napisała: >A ile te rozliczenia będą kosztować podatnika - A ile kosztuje gnoj w roznych instytucjach, klanowe powiazania rodzinne z czasow PRL, prawdopodobna wspolpraca z mafia? Odpowiedz Link Zgłoś
johndoe Re: W V RP ROZLICZYMY NADGORLIWCÓW IV RP 29.09.05, 13:53 sceptyk40 napisała: .A ile te rozliczenia będą kosztować podatnika - > tego nikt nie mówi, a ile kosztuje fabryka osocza? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: W V RP ROZLICZYMY NADGORLIWCÓW IV RP 29.09.05, 14:01 johndoe napisał: > sceptyk40 napisała: > .A ile te rozliczenia będą kosztować podatnika - > > tego nikt nie mówi, > > a ile kosztuje fabryka osocza? A ile POPiS dostnie z budżetu państa...?? PO chyba zrezygnuje z tego bo podobno grosza dotacji nie biorą ..... Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: W V RP ROZLICZYMY NADGORLIWCÓW IV RP 29.09.05, 09:48 komuchy -jako bezposrednio zainteresowani w trwaniu ubeckiego ukladu, moga sie zamknac,maja jeszcze czas i ostatnia szanse Odpowiedz Link Zgłoś
kapusniaczek41 Re: W V RP ROZLICZYMY NADGORLIWCÓW IV RP 29.09.05, 10:02 Chłopie, czy Ty nie rozumiesz, że Wasze miejsce pozostało na Kubie lub Korei Północnej?! Poeinno być Ci wstyd przyznawać się do lewicy w polskim wykonaniu, ale okradanie narodu musi się skończyć i zapewne za cztery lata znane będą nazwiska wszystkich umoczonych. Właśnie oni obawiają się postawienia przed osądem Narodu i ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ. Mącą niezorientowanym w głowach swoimi hasełkami na sztandarach, a postępują tak jak carowie. W kraju ma być tylko car i rab! Odpowiedz Link Zgłoś
znudzilsiekalboj Re: W V RP ROZLICZYMY NADGORLIWCÓW IV RP 29.09.05, 10:28 Ej, nie polaryzuj tutaj gościu. Wasze, nasze to miałes w PRLu. Z Kuby i Korei PŁN przedstawiciele polskiej lewicy zostaliby wywaleni od razu lub mogliby zostać dysydentami. Za cztery lata obyś kolejnych nazwisk nie poznał. Z całego serca życzę. Nie szarp już tego Narodu deklinacją, bo nie jest, do cholery, Twój. Odpowiedz Link Zgłoś
johndoe Re: W V RP ROZLICZYMY NADGORLIWCÓW IV RP 29.09.05, 13:56 znudzilsiekalboj napisał: > Ej, nie polaryzuj tutaj gościu. Wasze, nasze to miałes w PRLu. Z Kuby i Korei P > ŁN przedstawiciele polskiej lewicy zostaliby wywaleni od razu lub mogliby zosta > ć dysydentami. Na kubie lub w korei nasza lewica mialaby sie doskonale. przystosowalaby sie po prosto do tamtego koryta, tak jak to bylo w polsce przed 1990. polska lewica to miller, kwasniewski, cimoszewicz, oleksy, szmajdzinski, janik itd. itp. nie znam kraju w tym wszechswiecie, gdzie mogliby byc dysydentsmi Odpowiedz Link Zgłoś
znudzilsiekalboj Re: W V RP ROZLICZYMY NADGORLIWCÓW IV RP 29.09.05, 10:18 Przesadzasz z tym wieszczem. To tylko populoteatrzyk, który był dominantą IIIRP. Trwa ona, jak widać, w najlepsze. Nie ma żadnej czwartej. Jedni bedą czyścić, drudzy przywracać normalność (chodzi jednak o to samo). O ile jest jakiś progres w istotnych dziedzinach i kontynuacja, o tyle charakter walki politycznej nie ma znaczenia. Do tej pory był progres i to jest najistotniejsze. Jeżeli chce się mówić o przełomie to warto spojrzeć na to zagadnienie z wiekszą pokorą. Nie ma żadnych zwiastunów przełomu. Ironia w tytule Twojej wypowiedzi tylko wpisuje się w koloryt IIIRP, która odejdzie w przeszłość dopiero, gdy odejdą od władzy ludzie wychowani w tamtym systemie, co nie oznacza automatycznie, że czwarta ma być jakosciowo lepsza. Owszem, byli lepsi i gorsi, ale to kanon w PRLu stworzonych wyobrażeń nadawać będzie jeszcze ton w Polsce przez jakiś czas. Poza tym element zmiany systemu politycznego był już w Trzeciej wałkowany przez prawicę. Ja go nigdy nie poprę. Odpowiedz Link Zgłoś
jb777 Kabaret w polityce - ja wolę teatr 29.09.05, 12:35 Mamy alternatywę interpretacyjną: Albo plany PiSu są poważne - i mamy nadciagajaca burzę. A z naturą się Panowie nie igra. Zapłaki w ręku dziecka to pożar (kto sieje wiatr...). Obyście nie padli ofiarą swojej polityki. Albo pojawienie się przecieku i tych planów w GW to świadoma zagrywka PiSu (przeciek kontrolowany) przed czekającymi nas wyborami. To co powiedział Wałęsa o JK i LK by do tego artykułu pasowało. Oni ciągle walczą a jak nie ma z kim to próbują sprowokować. Teraz zależy im na sprowokowaniu PO i Tuska. Dobrze że zrezygnował z udziału w rozmowach. Przecież oczyszczenie kadr (tzw dekomunizacja czy lustracja) przynajmniej w prokuraturze jest banalnie prosta. Nie trzeba żadnych spec ustaw a tym bardziej zmian konstytucji. I dziwię się że tacy specjaliści jak Panowie L. Kaczyński, Ziobro czy Wasserman tego nie wiedzą. Raczej wiedzą ale ten sposób nie byłby w stanie rozjuszyć PO a o to przecież chodzi. Panowie odróżnijcie poczucie humoru od ośmieszania czegoś co jest cholernie poważne, ważne i skomplikowane. Wasze traktowanie polityki grozi katastrofą. Chyba zagłosuję jednak na Tuska. Mam nadzieję że ochroni kraj przed takimi projektami. Panie Tusk - czeka Pana cholernie trudna prezydentura. PS A w/w prostota lustracji i dekomuniazacji w Prokuraturze to fakt. Na spokojnie, spokojnym i nie wtajemniczonym politykom mogę pomóc jb777@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ubu66 Taaaa, przypomina mi to postawe arabów w Europie 03.10.05, 22:16 ...chca byc w Europie traktowani po europejsku a "u siebie" zarzynac białasów. Nie ma tego. Demokracja nie jest dla bandy czrwonoskówrych, bo sami jej nie stosowali., dlatego nie moga sie na nią powoływac. TO OCZYWISTE !! A zadnej sprali nie bedzie, bo komuchy do koryta juz nie wrócą. Odpowiedz Link Zgłoś
zibi1010 A jak sobie durna kasiowy obrazasz prace prokurat. 29.09.05, 08:05 weryfikujaca klamliwe (sfabrykowane dowody) miesiacami w trakcie kampani wyborczej w stosunku do jednego z najpowazniejszych kandydatow na najwyzszy urzad w panstwie???? I tak falszywi oskarzyciele osiagneli swoj cel polityczny - pozostaje tylko miec nadzieje, ze spotka ich za to represja karna - przynajmniej "reke", jesli nie "glowe"! Odpowiedz Link Zgłoś
orffeusz Re: KONIECZNA JEST WERYFIKACJA SŁUŻB RP 29.09.05, 08:31 Najważniejsza jest weryfikacja i surowy odsiew sędziów , prokuratorów - większa część powinna zostać usunięta ze stanowisk. Tego nie zrobiono i mamy to co mamy - karykaturę wymiaru sprawiedliwości. Komenda główna i wojewódzkie Policji - często siedliska zakamuflowanych gangsterów - konieczna jest tam precyzyjna weryfikacja. Surowa weryfikacja i nowe przepisy na temat policji miejskiej, której przydatnośc jest minimalna - te fundusze powinna dostać Policja i zostać zdecydowanie wzmocniona po weryfikacji. Urzędy skarbowe i wydziały urbanistyki i architektury - miejsca dużej korupcji i nieudolności. Dokładna lustracja stanowisk i zmniejszenie o połowę obsady uzredników. Jasno określone przepisy o koncesjach i ich zmniejszenie do minimum. Podatek liniowy i zdecydowane uproszczenie całego systemu podatkowego. Bezwzględna i surowa walka z korupcją i nepotyzmem. Specjalne surowe prawo antykorupcyjne z cakowitym przepadkiem mienia. Osobista materialna odpowiedzialność urzędników państwowych za wszelkie błędne decyzje i szkody . Ograniczenie ilości urzędników o połowę. Odpowiedz Link Zgłoś
wc3 Gdzie się podziała bezinteresowność WS, US, UKS ? 29.09.05, 08:37 Popieram w całośći orffeusza. Odpowiedz Link Zgłoś
aaargh Re: KONIECZNA JEST WERYFIKACJA SŁUŻB RP 29.09.05, 08:58 Ale co ma do tego, co piszesz, pomysł PiS? No, chyba, że według Ciebie kraść i przyjmować łapówki mogą tylko osoby związane kiedyś z PRL-em...? Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard.ostrowski Re: KONIECZNA JEST WERYFIKACJA SŁUŻB RP 29.09.05, 09:44 No coz,jezeli tego PiS nie zrobi/poza podatkiem liniowym!!!,bo tej "koncepcji PO"-nie rozumiem!/,to znaczy,ze nadal pozostajemy,w "sieci czerwonej pajeczyny"!!!,stworzonej za rzadow,po 1989,niestety rowniez,z udzialem PO!!!/KLD,UD,UW!!!/.Szkoda,ze tak mala byla frekwencja w Wyborach!!!,pomimo "ulomnosci"Ordynacji Wyborczej!!!,bo gdyby PiS mogl rzadzic SAMODZIELNIE!!!to nie byloby teraz tego cyrku,w rodzaju"zlapal kozak tatarzyna,a tatarzyn,za leb trzyma"!!!Moze jak p.L.Kaczynski wygra wybory prezydenckie to bedzie szansa na jakas NORMALNOSC!,a na to trzeba minimum10lat/prezydentury!!!/,zeby "posprzatac"te stajnie Augiasza!OSTRY107. Odpowiedz Link Zgłoś
rebjot Re: KONIECZNA JEST WERYFIKACJA SŁUŻB RP 29.09.05, 10:45 Nie rozpędzaj się tak z tą weryfikacją stanowisk w policji bo potem będziesz płakał, że nie ma Cię kto bronić (tylko nie mów, że i dziś nie ma kto, bo, choć to w jakimś stopniu prawda, po tych czystkach może być jeszcze gorzej) Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: A jak sobie durna kasiowy obrazasz prace prok 29.09.05, 09:50 zibi1010 napisał: > weryfikujaca klamliwe (sfabrykowane dowody) miesiacami w trakcie kampani > wyborczej w stosunku do jednego z najpowazniejszych kandydatow na najwyzszy > urzad w panstwie???? I tak falszywi oskarzyciele osiagneli swoj cel polityczny > - > pozostaje tylko miec nadzieje, ze spotka ich za to represja karna - > przynajmniej "reke", jesli nie "glowe"! powtarzam-komuchy moga sie zamknac ,bo i tak nikt ich nie slucha,to oni sa zakala naszego panstwa Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Wpisac do konstytucji prokurature jako organ 29.09.05, 08:28 KONSTYTUCYJNY - bo nim NIE JEST ! To uzależni ja od polityków i ich telefonów ! Odpowiedz Link Zgłoś
masochista Nic nie rozumiecie. Nie będzie żadnej weryfikacji. 29.09.05, 09:15 Potrzebne są stołki dla całej rzeszy PiS'owców. Trzeba stworzyś dodatkowe ministerstwo, instytut, departament, inspektorat, komisję, po prostu kolejny urząd. W tym celu należy wymyślić ideologię, wykreować potrzebę. Za nasze pieniądze dać wysokie pensje armii nowym urzędnikom, o jedynie słusznej orientacji, którzy będą badali zawartość cukru w cukrze. Odpowiedz Link Zgłoś
bialamyszkabiala Re: Nic nie rozumiecie. Nie będzie żadnej weryfik 29.09.05, 09:25 Kilka pomysłów na nowe miejsca pracy już PiSuje mają... Odpowiedz Link Zgłoś
orffeusz Re: CAŁY RESORT SPRAWIEDLIWOŚCI DO WYMIANY 29.09.05, 09:38 skala niekompetencji, korupcji oraz zwyczajnego lenistwa w resorcie sprawiedliwosci w centrali oraz wszystkich delegaturach wojewodzkich i powiatowych jest zastraszająca - KONIECZNA JEST BEZWZGLĘDNA I SUROWA WERYFIKACJA I WIELE NIEZALEŻNYCH DOCHODZEŃ - to uważam za absolutny priorytet A TAKŻE CAŁKOWICIE POZBAWIĆ SĘDZIÓW I PROKURATORÓW IMMUNITETU Odpowiedz Link Zgłoś
rebjot Re: CAŁY RESORT SPRAWIEDLIWOŚCI DO WYMIANY 29.09.05, 11:45 Weryfikacja nie równa się weryfikacji. Niekompetentnych i leniwych powinno się zweryfikować pod kątem ich fachowości. Niestety zapowiadana przez PiS weryfikacja będzie miała charakter polityczny a nie merytoryczny. A korupcją powinny się zająć odpowiednie służby i weryfikacja do tego nie jest niezbędna Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Prokuratorzy powinni być wybierani w wyborach 29.09.05, 09:50 powszechnych, podobnie jak obecnie burmistrzowie. Być może sędziowie też. Tylko to może zapewnić im niezależność od klik politycznych a nam obywatelom sprawiedliwy system. Takie rozwiązania istnieją w świecie. Prokuratorzy są wybierani przez lud w USA nie wiem czy sędziowie też. U nas takie pomysły głosił Rokita. Odpowiedz Link Zgłoś
jb777 To jakiś nieprzemyślany pomysł 29.09.05, 12:04 sawa.com napisała: > powszechnych, podobnie jak obecnie burmistrzowie. Przecieżdo Sejmu też wybieramy i co ?? Chciałbyś /-ała żeby o sprawiedliwości orzekała Beger, Lepper i inni znawcy?? Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: To jakiś nieprzemyślany pomysł 29.09.05, 18:06 jb777 napisał: > sawa.com napisała: > > > powszechnych, podobnie jak obecnie burmistrzowie. > > Przecieżdo Sejmu też wybieramy i co ?? Chciałbyś /-ała żeby o sprawiedliwości > orzekała Beger, Lepper i inni znawcy?? Absolutnie nie! Do wyboru mogą stawać osoby mające odpowiednie kwalifikacje, praktykę, nieposzlakowana opinię etc etc. I wybierany byłby tylko szef prokuratorów na danym terytorium administracyjnym. Nie znam szczegółów trybu wyborczego ze Stanów. Ale wiem, że wybierają. Wybierają zdaje się też szeryfa. Myślę, że Rokita wróci do tych swoich pomysłów. Oczywiście, że nie ma rozwiązań idealnych, także i ten zapewne ma swoje jakieś wady. Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Re: Nic nie rozumiecie. Nie będzie żadnej weryfik 29.09.05, 09:58 bialamyszkabiala napisała: > Kilka pomysłów na nowe miejsca pracy już PiSuje mają... Sprawa ma się inaczej :-(. Cały potencjał intelektualny PiS i PO (pomijając kadry kierownicze dla przemysłu, administracji i polityki społecznej) to jakaś 1/10;1/20 potrzebnych ludzi. Jeżeli mają jeszcze zamiar tworzyć nowe części systemu no to zdrowia życzę. Oczywiście będą musieli wykorzystywać fachowców obcych im ideowo ale ze starych nadań. Tak będą się rodzić konflikty fachowców z ideowcami do następnych wyborów. Smutne że w tyłek dostaniemy my wszyscy bo na budowę nowego to nie ma szans bo i nie widać programow. Odpowiedz Link Zgłoś
bialamyszkabiala Re: Nic nie rozumiecie. Nie będzie żadnej weryfik 29.09.05, 11:16 Oto jeden z pomysłów: Program Wyborczy PiSujów: Naprawa państwa i ładu społecznego I. Oczyszczenie państwa 3. Trzeba powołać urząd antykorupcyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
raduk 15 lat za pozno 29.09.05, 09:42 ale lepiej niz w ogole, wiekszosc tych szubrawcow jest na emeryturze, albo zaraz przejdzie, na pohybel komuchom Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Re: 15 lat za pozno 29.09.05, 12:06 raduk napisał: > ale lepiej niz w ogole, wiekszosc tych szubrawcow jest na emeryturze, albo zara > z > przejdzie, na pohybel komuchom Wcale nie jest za pozno. Rozmaite powiazania klanowe dalej dzialaja. Jesli teraz nie zrobi sie z tym porzadku, to bedzie to gangrenowac nastepne pokolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Obiecuję służyć IV RP do samego końca, mojego 29.09.05, 09:45 lub jej..amen...buahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahaahhaha !!! Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Obiecuję służyć IV RP do samego końca, mojego 29.09.05, 09:54 mangold napisał: > lub jej..amen...buahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahaahhaha !!! mozecie sie smiac,prosze bardzo,lecz to smiech wasz ostatni,czy chcecie czy tez nie ,zostaniecie zweryfikowani pod wzgledem przydatnosci do pracy dla najjasniejszej rzeczpospolitej,lustracja i dekomunizacje -brzmi wrogo?tak -bo jestescie wrogami tego kraju-moskiewskie slugusy Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Obiecuję służyć IV RP do samego końca, mojego 29.09.05, 09:59 m15 napisał: > mozecie sie smiac,prosze bardzo,lecz to smiech wasz ostatni,czy chcecie czy tez > > nie ,zostaniecie zweryfikowani pod wzgledem przydatnosci do pracy dla > najjasniejszej rzeczpospolitej,lustracja i dekomunizacje -brzmi wrogo?tak -bo > jestescie wrogami tego kraju-moskiewskie slugusy Biedny m15, coś wam to ładowanie IV RP nie wychodzi, system się wiesza ?/ buahahahaha może wirus.....ptasi....buahahaha A tak juz bez żartów..wiesz jak ja nie lubie Kaczorów... teraz pokazuja swoja małostkowośc ...PO zreszta też..proponuje Ci, żebyśmy ramię w ramie poszli na najbliższe wybory i zagłosowali na Borowskiego :-DD...nie będziesz żałował tak jak teraz, chociaż wiem, że publicznie sie do tego nie przyznasz...bo to wstyd..hehe.. pozdrawiam P.S. Chyba jesteś jedynym zwolennikiem PiS z którym chce mi sie jeszcze rozmawiać ..mimo tej Twojej zacietości...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Obiecuję służyć IV RP do samego końca, mojego 29.09.05, 10:12 > P.S. Chyba jesteś jedynym zwolennikiem PiS z którym chce mi sie jeszcze > rozmawiać ..mimo tej Twojej zacietości...pozdrawiam no to mi dokopales tym wyróznieniem:)) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Próbuję Cię zdyskredytować w oczach Twojej partii 29.09.05, 10:17 m15 napisał: > > > P.S. Chyba jesteś jedynym zwolennikiem PiS z którym chce mi sie jeszcze > > rozmawiać ..mimo tej Twojej zacietości...pozdrawiam > no to mi dokopales tym wyróznieniem:)) A tak przy okazji... " Bóg, Honor i Ojczyznaniech zabrzmi w nas, Prawo i Sprawiedliwość, Prawo i Sprawiedliwość prowadzi nas!!" -kto to, q***, napisał ?? Rozwaliło mnie...buahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Próbuję Cię zdyskredytować w oczach Twojej pa 29.09.05, 11:57 Hi. Twój ulubiony rozmówca jest najczystszej próby bolszewikiem tylko to się jeszcze nie przebiło do jego świadomości. Jeżeli będziesz pracował nad nim, komuchy będą miały z niego wielki pożytek. PS Będzie padać bo jamniki nisko latają. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Próbuję Cię zdyskredytować w oczach Twojej pa 29.09.05, 12:05 uu1 napisała: > Hi. Twój ulubiony rozmówca jest najczystszej próby bolszewikiem tylko to się > jeszcze nie przebiło do jego świadomości. Jeżeli będziesz pracował nad nim, > komuchy będą miały z niego wielki pożytek. > PS Będzie padać bo jamniki nisko latają. Więc uważaj abyś ni otarł się o glebę!Lataj ciut wyżej:-) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Próbuję Cię zdyskredytować w oczach Twojej pa 29.09.05, 12:18 Wprawdzie nie zrozumiałem jaką to wielką myśl wydaliłeś z siebie ale gdzie mi tam do brytana intelektu. PS. Będzie padać bo jamniki lataja nisko. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Próbuję Cię zdyskredytować w oczach Twojej pa 29.09.05, 12:34 uu1 napisała: > Wprawdzie nie zrozumiałem jaką to wielką myśl wydaliłeś z siebie ale gdzie mi > tam do brytana intelektu. > PS. Będzie padać bo jamniki lataja nisko. Ja z braterską radą a ty zaraz o wydalaniu.Słuchaj rad to latając nie będzisz zachaczał o szamba!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re:"Zachaczał" mówisz? 29.09.05, 12:44 Rozmawiałem kiedyś z panem szambiarzem ale on zahaczył o 7. klasę szkoły podstawowej. PS Będzie padać bo jamniki latają nisko. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re:"Zachaczał" mówisz? 29.09.05, 12:53 uu1 napisała: > Rozmawiałem kiedyś z panem szambiarzem ale on zahaczył o 7. klasę szkoły > podstawowej. > PS Będzie padać bo jamniki latają nisko. No to masz haka na mnie a do błędu się przyznaję!Miłych lotów:-) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re:"Zachaczał" mówisz? 29.09.05, 12:59 Gdy pewien poborowy został wcielony do wojsk lotniczych, mamusia powiedziała - synku, lataj nisko i wolno. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re:"Zachaczał" mówisz? 29.09.05, 13:13 uu1 napisała: > Gdy pewien poborowy został wcielony do wojsk lotniczych, mamusia powiedziała - > synku, lataj nisko i wolno. :-) Jak masz poczucie humoru(poprawnie?)to traktuj me wypowiedzi jak żart.No a teraz ląduję:-) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re:"Zachaczał" mówisz? 29.09.05, 13:17 Ładnie, jak powiedział płk K. Miodowicz i poszedł odwiedzić A. Jarucką. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re:"Zachaczał" mówisz? 29.09.05, 13:23 uu1 napisała: > Ładnie, jak powiedział płk K. Miodowicz i poszedł odwiedzić A. Jarucką. Trafiłeś w mój czuły punkt!Dorzuć jeszcze Brochwicz i zacznę znowu latać:-) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re:"Zachaczał" mówisz? 29.09.05, 13:30 > Trafiłeś w mój czuły punkt!Dorzuć jeszcze Brochwicz i zacznę znowu latać:-) Dorzucam i przebijam Nowkiem i Wassermannem. Mam nadzieję, ze chodzi o wysoki lot a nie odlot. I pamiętaj o Ikarze. Pomyśnych wiatrów. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re:"Zachaczał" mówisz? 29.09.05, 13:34 uu1 napisała: Pomyśnych wiatrów. :-)) To jeszcze groch z kapusta dorzuć...hehe > > Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re:"Zachaczał" mówisz? 29.09.05, 13:39 > To jeszcze groch z kapusta dorzuć...hehe Tyle zer szykuje się do rządzenia. Wystarczy je zestawić parami. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re:"Zachaczał" mówisz? 29.09.05, 13:57 uu1 napisała: > > Trafiłeś w mój czuły punkt!Dorzuć jeszcze Brochwicz i zacznę znowu latać: > -) > Dorzucam i przebijam Nowkiem i Wassermannem. Mam nadzieję, ze chodzi o wysoki > lot a nie odlot. I pamiętaj o Ikarze. Pomyśnych wiatrów. :-)) Lot będzie na średnim pułapie bo czuję,że mi podrzucisz na pokład Ziobro!Na niskim pułapie przed wyrzuceniem pasażerów mogę na serio zaHaczyć o szambo i dlatego ma asekuracja.O Ikarze pamiętam i dzięki za radę:-) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re:"Zachaczał" mówisz? 29.09.05, 14:04 Wracaj szczęśliwie z opróżnionym pokładem. Przygotuję następną porcję. Chociaż na ziemi też czają się niebezpieczeństwa. Np. zahaczenie o ziobro Aaadama. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Ty na poważnie czy żartujesz? 29.09.05, 10:01 Stalina tu czytam czy innego Bieruta? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Ty na poważnie czy żartujesz? 29.09.05, 12:00 F. Dzierżyński w czystej postaci. Tak wygląda pierwsza linia walki o IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Ślubowanie na IV RP 29.09.05, 09:45 Jest to ewidentny zamach na trzecią władzę. Pisałem, że PiS to partia o tendencjach totalitarnych i miałem rację - mogę mieć nadzieję, że na zapowiedziach się skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Ślubowanie na IV RP 29.09.05, 09:55 piotr7777 napisał: > Jest to ewidentny zamach na trzecią władzę. Pisałem, że PiS to partia o > tendencjach totalitarnych i miałem rację - mogę mieć nadzieję, że na > zapowiedziach się skończy. nie licz bratku na to ,koniec poblazania przestepcom ,takze tym w togach Odpowiedz Link Zgłoś
rebjot Re: Ślubowanie na IV RP 29.09.05, 10:53 Czy liczba 15 przy literze m to Twój wiek czy iloraz inteligencji? Odpowiedz Link Zgłoś
gargamel.z.rm IV RP jest i pozostanie tylko w kaczych glowkach 29.09.05, 10:04 To smieszne,ze usiluja wcisnac ludziom po stalinowsku cos czego nie chca. Odpowiedz Link Zgłoś
rebjot Re: Ślubowanie na IV RP 29.09.05, 10:51 Nie skończy się. Znając inkwizytorskie zapędy Wassermana i Ziobry można się spodziewać, że będą forsowali "oczyszczanie" wymiaru sprawiedliwości (nota bene z wymierzaniem sprawiedliwości niewile będzie to miało wspólnego)Tyle tylko, że będą musieli wprowadzać swe pomysły "kuchennymi drzwiami" bo na zmianę konstytucji szanse są niewielkie (na szczęście) Odpowiedz Link Zgłoś
gargamel.z.rm Bzdura.Wywalic zlych i niesprawiedliwych tylko 29.09.05, 09:48 Wystarczy przyjrzec sie sprawom w aferach gospodarczych po 1989r. i odwolaniom od wyrokow, w tym do Strasburga. Bandziorow w togach z czasow PRL niech wskaze opozycja oraz inni poszkodowani przez rezim.Polacy nie chca kaczej Konstytucji i napewno nie zaakceptuja jej w referendum, a bez takiego nikt nie ma prawa stosowac kaczych przepisow. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Bzdura.Wywalic zlych i niesprawiedliwych tylk 29.09.05, 09:53 gargamel.z.rm napisał: > Wystarczy przyjrzec sie sprawom w aferach gospodarczych po 1989r. i odwolaniom > od wyrokow, w tym do Strasburga. Bandziorow w togach z czasow PRL niech wskaze > opozycja oraz inni poszkodowani przez rezim. Przecież wystarczy postępowanie dyscyplinarne na normalnych zasadach (przypominam, że zgodnie z ustawą o IPN termin przedawnienia tzw. zbrodni komunistycznych biegnie dopiero od 1 stycznia 1990 r.) Odpowiedz Link Zgłoś
gargamel.z.rm Re: Bzdura.Wywalic zlych i niesprawiedliwych tylk 29.09.05, 10:02 Kaczorom chodzi bardziej o zastraszenie i podporzadkowanie sobie wymiaru sprawiedliwosci niz o jego naprawe. Starych sedziow i prokuratorow z czasow PRL nalezy wyslac na emerytury rozliczajac oczywiscie wczesniej winnych urzedowych przestepstw. Odpowiedz Link Zgłoś
xsawer Re: Ślubowanie na IV RP 29.09.05, 10:07 Czary-mary, hokus-pokus. Przysięgam uroczyście, że będę kradł równie dyskretnie jak do tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
shago no to Kryże do lamusa 29.09.05, 10:31 przeciez skazał Bronka Komorowskiego za manifestację przed Grobem Nieznanego Żołnierza w stanie wojennym. chyba był gorliwy, co? Odpowiedz Link Zgłoś
hernandez TKM !!!!Pisuary wymienia wszystkich kogo moga 29.09.05, 11:10 na swoich wielbicieli.. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Ślubowanie na IV RP 29.09.05, 11:13 kasia20055 napisała: > Sprawy Cimoszewicza były umarzane ekspresowo. A nie wydaje ci się , że było to w trybie wyborczym. Jak by było powoli to byś buzię rozdarła na opieszałość prokuratury. Jak się chce psa uderzyć to kij sie znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
zgw Re: Ślubowanie na IV RP 29.09.05, 11:29 W V RP zaczniemy szukać nadgorliwców z PiS.I tak to się kręci ten nieszczęsny interes oszołomów i frustratów. Odpowiedz Link Zgłoś
demokrata.antyfaszysta "swietny prawnik" stosuje nieistniejace prawo 29.09.05, 12:03 Dokad Polacy nie zaakceptuja wypocin nazywanych Konstytucja IVRP stosowanie jakichkolwiek jej przepisow jest bezprawiem. Niestety nasz "swietny prawnik" uczyl sie prawa w PRLu wiec nie powinno to nikogo dziwic. Odpowiedz Link Zgłoś
koalanw Jak ktoś jest Polakiem to będzie za przysięgą. 29.09.05, 12:55 Nowy sejm jest? zmienić się wiele nie zmieni, grdzie serce on ma tamtych się trzyma korzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Czy możesz rozwinąć tę myśl? 29.09.05, 13:06 Korzenie zmieniamy co 4 lata ? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Czy możesz rozwinąć tę myśl? 29.09.05, 13:18 Nie dresuj gościa. Tak mu się napisało. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Czy możesz rozwinąć tę myśl? 29.09.05, 13:19 Się napisało? Rozumiem, już nie dresuję :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Czy możesz rozwinąć tę myśl? 29.09.05, 13:32 Świetnie. Myśl puchem ulatuje, wraca kamieniem. A może to chodziło o plotkę? Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Czy możesz rozwinąć tę myśl? 29.09.05, 14:41 A może o halucynacje? Odpowiedz Link Zgłoś
bialamyszkabiala Re: Raz sierpem, raz młotem czerwoną hołotę! 29.09.05, 15:08 Hołota uciekła, a kaczki - do piekła...;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
xvart Cyba pora żeby w sprawie wypowiedział się sędzia 29.09.05, 14:02 od razu na wstępie zaznaczę, że ja swoje ślubowanie skłądałem po 1990 roku. Mnie zatem projekt PiS nie dotyczy. Myślę, że podobnie jak większość prawników jestem przeciw weryfikacji sędziów i prokuratorów po 16 latach od zmiany ustroju. Weryfikację trzeba było zrobic w 1989 roku a nie teraz. Po pierwsze kto miałby dokonywać weryfikacji? Politycy? Czy to jest najbardziej uczciwa i nieskorumpowana grupa zawodowa w Polsce? Adwokaci? A może poprosimy o ocenę przestępców czy są zadowoleni z "usług" wymiaru sprawiedliwości? Po drugie jakie miało by być kryterium weryfikacji? Z moich własnych obserwacji wynika, że ci prokuratorzy, którzy byli niepokorni za komuny i przeciwstawiali się wypaczaniu wymiaru sprawiedliwości, teraz w "nowej" Polsce są albo adwokatami, albo mają spore kłopoty z awansem. A ci, którzy wtedy byli dyspozycyjni świetnie dogadują się dzisiaj z politykami (także tymi z prawicy) i awansują. Po trzecie wielką wartością przemian po 1989 roku była autentyczna niezależność sądów od polityków. Bycie politykiem naprawę w sądzie niczego nie ułatwia. Można mieć kumpla, który jest Ministrem Sprawiedliwości i trafić do aresztu. I to jest wartość, której nie można zmarnować. Bo ja nie chcę żyć w kraju, w którym wyroki są wydawane pod polityczne dyktando jak w PRL. No i jeszcze kwestia wybierania sędziów w wyborach powszechnych. Może ktoś mi powie jak sędzia ma prowadzić kampanię wyborczą? Są tu dwa wyjścia: 1. pieniądze od "sponsorów" z biznesu, 2. od partii politycznych. Tak jest w USA, gdzie wszyscy sędziowie są wprost kojarzeni z jedną z partii politycznych. Przy całym szacunku dla 10 % obywateli, którzy popierają jedną z partii rolniczych, czy aby na pewno ideą pomysłodawców tego typu reformy jest aby Pan Przewodniczący miał wpływ na obsadę 1.000 etatów sędziowskich? I jeszcze jeden argument przeciw weryfikacji. W 1989 roku odbyła się weryfikacja byłych oficerów SB. I jak służby pracują dzisiaj? Czy nie widać tego po aferze "Orlenu"? Odpowiedz Link Zgłoś
mch1983 Niech Wasserman zacznie od siebie 29.09.05, 14:39 Wasserman to były PRLowski prokurator , który oskrażał min. studentów za niechęć do Ludowego Wojska Polskiego. niech się w końcu zdecyduje z tymi swoimi poglądami na historię. Odpowiedz Link Zgłoś
bialamyszkabiala Re: Niech Wasserman zacznie od siebie 29.09.05, 15:11 Punkt widzenia zależy... itd. itp. Odpowiedz Link Zgłoś
bon.ton.bon Re: Niech Wasserman zacznie od siebie 29.09.05, 15:19 Sprawiedliwy Wodnik to skromny facet, gdzieżby tam śmiał zaczynać od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
gacek1956 DEKOMUNIZACJA CAŁEJ SFERY OD WOJSKA ,POLICJI, 29.09.05, 15:23 SĄDÓW ,URZĘDNIKÓW KAŻDEGO SZCZEBLA OD SOŁTYSA PO MINISTRA ITP. Odpowiedz Link Zgłoś
zetp pomysł na weryfikację kadr 29.09.05, 16:10 Prozno by szykac w dzisiejszej Polsce grupy zawadowej, ktoraby ulegla wiekszej demoralizacji niz prawnicy ogolnie, a prokuratorzy i sedziowie w szczegolnosci! Nawet lekarzom do nich daleko! Lata zupelnej bezkarnosci, brak jakiegokolwiek nadzoru spowodowaly niewyobrazalny nepotyzm i calkowite zdziczenie moralne zdecydowanej wiekszosci prawnikow polskich (mam ich troche w rodzinie - wiem co mowie)! Samorzady, ktorych zadaniem bylo i jest nadal czuwanie nad poziomem kadr zajmowaly sie wylacznie i zajmuja nadal obrona swych interesow za wszelka cene. Czynia to poprzez niedopuszcznie w praktyce niemal zupelnie do zawodow prawniczych ludzi, ktorzy nie maja w rodzinie prawnika, bronia osoby naruszajace prawo i w sposob ewidentny zachowuja sie niemoralnie. Prosze popatrzec co wyczyniaja po zmianie ustawy w sprawie aplikacji. Nie wspominam juz o immunitecie zapewniajacym calkowita bezkarnosc w kazdej sytuacji czy "odejscie w stan spoczynku", a nie przejscie na emeryture. Okazuje sie, ze ludzie obdarowani przez prawo tak ogromnymi przywilejami, a pozbawieni kontroli wynaturzaja sie w tepie zastraszajacym. Odrebna rzecza jest weryfikacja sedziow i prokuratorow aktywnych zawodowo w PRL. Podobnie jak w sluzbach specjalnych i w wojsku zakonserwowano tu najwiekszych zbirow i drani ferujacych polityczne wyroki bez zmrozenia oka! Trzeba sobie uswiadomic role, jaka odgrywa aparat sprawiedliwosci w kraju jako trzecia wladza. Przy wlasciwie dzialajacych prokuraturach i sadownictwie nie maja szans niemal zadne przkrety, zlodziejstwa i dranstwa w aparacie wladzy. Dlatego ludzie pelniacy obowiazki w sadach i prokuraturach MUSZA byc ludzmi prawymi, uczciwymi, niepodatnymi na korupcje i wplywy polityczne. Bez tego kraj sie nie podniesie! Wszelkie zas proby jakiejkolwiek oceny i weryfikacji spotykaja sie i beda sie spotykac z histerycznymi sprzeciwami i powolywanie sie na "autorytety", ktore taz powinny zostac kiedys zweryfikowane! Odpowiedz Link Zgłoś
xvart Re: pomysł na weryfikację kadr 29.09.05, 17:52 Po pierwsze nie podoba mi się wkładanie do jednego worka sędziów i prokuratorów z adwokatami, radcami i notariuszami. Bo sędziów powołuje na stanowisko Przydent RP- organ wybrany w wyborach powszechnych przez Naród. Prokuratorów powołuje na stanowisko Minister Sprawiedliwości - organ wybrany przez Sejm. Egzaminy na aplikacje sądową i prokuratorską od lat odbywają się przed komisjami państwowymi pod nadzorem ministerstwa. No i jeszcze jeden drobiazg. Nie ma czegoś takiego jak korporacja sędziów czy prokuratorów. Organy samorządu sedziowskiego od pewnego czasu mają charakter jedynie doradczy a ich opinie nie są dla nikogo formalnie wiążące. Nie uważam, za dobre, aby zawód sędziego wykonywały osoby, które orzekały kary śmierci w procesach politycznych w latach 80-tych. Za skandal uważam pobieranie emerytur sędziowskich przez stalinowskich pseudo-sedziów po 3 miesięcznym przeszkoleniu. Ale uważam, że do tego własnie powstał IPN, aby zwalczać takich ludzi w ramach postępowań dyscyplinarnych. Nie widze natomast potrzeby powoływania komisji złożonej z polityków do weryfikacji wszystkich sędziów bo taka komisja nic nie da (poza oczywiście możliwością wywierania nacisku na konkretnych sedziów przez polityków np. w aferze paliwowej). Bo najważniejsze jest to, aby tzw. proces weryfikacji nie przetrącił kręgosłupa III władzy i nie uczynił jej zależną od polityków i ich mocodawców w biznesie. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek pomysł na weryfikację kadr 04.10.05, 01:45 xvart napisał: > Po pierwsze nie podoba mi się wkładanie do jednego worka sędziów i prokuratorów > > z adwokatami, radcami i notariuszami. Bo sędziów powołuje na stanowisko > Przydent RP- organ wybrany w wyborach powszechnych przez Naród. Prokuratorów > powołuje na stanowisko Minister Sprawiedliwości - organ wybrany przez Sejm. > Egzaminy na aplikacje sądową i prokuratorską od lat odbywają się przed > komisjami państwowymi pod nadzorem ministerstwa. > No i jeszcze jeden drobiazg. Nie ma czegoś takiego jak korporacja sędziów czy > prokuratorów. Organy samorządu sedziowskiego od pewnego czasu mają charakter > jedynie doradczy a ich opinie nie są dla nikogo formalnie wiążące. > Nie uważam, za dobre, aby zawód sędziego wykonywały osoby, które orzekały kary > śmierci w procesach politycznych w latach 80-tych. Za skandal uważam pobieranie > > emerytur sędziowskich przez stalinowskich pseudo-sedziów po 3 miesięcznym > przeszkoleniu. Ale uważam, że do tego własnie powstał IPN, aby zwalczać takich > ludzi w ramach postępowań dyscyplinarnych. Nie widze natomast potrzeby > powoływania komisji złożonej z polityków do weryfikacji wszystkich sędziów bo > taka komisja nic nie da (poza oczywiście możliwością wywierania nacisku na > konkretnych sedziów przez polityków np. w aferze paliwowej). > Bo najważniejsze jest to, aby tzw. proces weryfikacji nie przetrącił kręgosłupa > > III władzy i nie uczynił jej zależną od polityków i ich mocodawców w biznesie. Powyższa argumentacja pachnie mi prl-em a może czymś gorszym. Odwracanie kota ogonem i udawanie, że problemu nie ma a jeśli nawet jest, to nie da się rozwiązać. Może pisał to nie sędzia, tylko ktoś kto chce być sędzią we własnej sprawie. Słowo weryfikacja oznacza "sprawdzenie prawdziwości czegoś", "stwierdzenie czyichś kwalifikacji". Tylko tyle. Sposób weryfikacji nie jest podany w jej definicji. Sugerowanie takiego sposobu jak powyżej jest czystą demagogią. Bo kto będzie sprawdzał sprawdzających, itp.? "Wrzucenie do jednego worka" sędziów, prokuratorów z adwokatami, radcami i notariuszami jest jak najbardziej słuszne. Brakuje w nim jeszcze tylko rzeczoznawców, ekspertów, biegłych, itd. Weryfikacja nie ma polegać na tym, że jakieś "ciało" złożone z "jedynych wybitnych" i "jedynych uczciwych", ustali np. 20 norm etycznych i moralnych i będzie decydować kto je spełnia a kto nie. Sposób weryfikacji może być bardzo prosty i to taki, że nie będzie budził niczyich wątpliwości. Otóż analizie powinny podlegać wyroki, procesy, dochodzenia, umorzenia, opinie, zaświadczenia, itp. z ostatnich 15 lat, pod kątem ich zgodności z prawem, stronniczości i ewentualnego fałszowania lub ukrywania faktów. Na podstawie takiej analizy powstać może lista osób, które mogły być skorumpowane. Taką analizę mogą przeprowadzać kilkuosobowe zespoły złożone z młodych prawników i innych specjalistów. Wnioski z tych analiz w odniesieniu do konkretnych osób rozpatrywałby już normalny sąd. Podobnie powinna też przebiegać weryfikacja wszelkich decyzji urzędowych związanych z dotacjami, prywatyzacją, różnymi fundacjami itd. Odpowiedz Link Zgłoś