Dodaj do ulubionych

LPR w sejmie :)

IP: 192.168.5.* / *.uznam.net.pl 23.09.01, 21:52
To jest optymistyczna wiadomosc wyborow. Widac jest czesc swiadomego
spolecznstwa ktore nie glosuje na Zydow i zdrajcow. To ci ktorych swiadomosc
polityczna jest duza dzieki Radio Maryja. Oby oboz patriotyczno narodowy rosl w
sile, trzeba wybudowac centrum polonia im tercio millenio. Dbajmy o to aby
przyszle pokolenia byly chociaz madrzejsze. Bronmy Polski przed niemicka i
zydowksa zaraza. Pierdolonemu eselde trzeba przeszkadzac w niszczeniu kraju jak
to tylko mozliwe. Niech zyje wolna polska, my ja wyzwolimy, niech ojciec Rydzik
stanie nam na czele, powiesic czerwonych zdrajcow i pacholki radzieckie.
Oczyscic kraj z wrogow narodu. Kochany ojciec dyrektor robi tyle ciezkiej pracy
dla narodu, a tylu chce go zniszczyc, ludzie bez sumien, otumanieni przez
propagande, chca zniczyc to centrum polskosci. Bezintereoswnie broni polski,
nasz bohater, on bedzie swietym, tyla dobrego dla Polski nikt nie robi. Niech
zyje LPR i kontynuuje swoja ciezka prace i chroni Polske, razem jeszcze zmienim
oblicze tej ziemi.
Obserwuj wątek
    • Gość: masti Re: LPR w sejmie :) IP: *.waw-mec.dialup-ppp.ids.pl 23.09.01, 22:08
      Go�ć portalu: MMM napisał(a):

> To jest optymistyczna wiadomosc wyborow. Widac jest czesc swiadomego
      > spolecznstwa ktore nie glosuje na Zydow i zdrajcow. To ci ktorych swiadomosc
      > polityczna jest duza dzieki Radio Maryja. Oby oboz patriotyczno narodowy rosl w
      >
      > sile, trzeba wybudowac centrum polonia im tercio millenio. Dbajmy o to aby
      > przyszle pokolenia byly chociaz madrzejsze. Bronmy Polski przed niemicka i
      > zydowksa zaraza. Pierdolonemu eselde trzeba przeszkadzac w niszczeniu kraju jak
      >
      > to tylko mozliwe. Niech zyje wolna polska, my ja wyzwolimy, niech ojciec Rydzik
      >
      > stanie nam na czele, powiesic czerwonych zdrajcow i pacholki radzieckie.
      > Oczyscic kraj z wrogow narodu. Kochany ojciec dyrektor robi tyle ciezkiej pracy
      >
      > dla narodu, a tylu chce go zniszczyc, ludzie bez sumien, otumanieni przez
      > propagande, chca zniczyc to centrum polskosci. Bezintereoswnie broni polski,
      > nasz bohater, on bedzie swietym, tyla dobrego dla Polski nikt nie robi. Niech
      > zyje LPR i kontynuuje swoja ciezka prace i chroni Polske, razem jeszcze zmienim
      >
      > oblicze tej ziemi.

Moge nie lubic SLD i innych czerwonych ale jak slysze, ze cos jest dzieki RM to noz sie w kieszenie otwiera. jak mozna chwalic kogos kto robi przekrety na kazdym kroku, nadaje nielegalnie (bo przekraczaniekoncesji np. jesli chodzi o moc nadajnikow jest nielegalne).
      Krotko mowiac ZYGAC MI SIE CHCE JAK TO SLYSZE :(((
      • Gość: MMM Re: LPR w sejmie :) IP: 192.168.5.* / *.uznam.net.pl 23.09.01, 22:16
        Gość portalu: masti napisał(a):

> Moge nie lubic SLD i innych czerwonych ale jak slysze, ze cos jest dzieki RM to
        > noz sie w kieszenie otwiera. jak mozna chwalic kogos kto robi przekrety na kaz
        > dym kroku, nadaje nielegalnie (bo przekraczaniekoncesji np. jesli chodzi o moc
        > nadajnikow jest nielegalne).
        > Krotko mowiac ZYGAC MI SIE CHCE JAK TO SLYSZE :(((

To sa czerwone klamstwa. Ulegles komunistycznej propagandzie. RM nie robi
        przkrewtow wiekszych niz jest to konieczne dla ratowania polski. Zydomasoni nie
        daja im zasiegu a slowo prawdy musi dotrzec do wszystkich, dlatego oni bohatersko
        zwiekszaja moc ryzykujac sankcjami
        • Gość: Piotr_M Re: LPR w sejmie :) IP: *.gazeta.pl 24.09.01, 16:48
          Gość portalu: MMM napisał(a):

> To sa czerwone klamstwa. Ulegles komunistycznej propagandzie. RM nie robi
          > przkrewtow wiekszych niz jest to konieczne dla ratowania polski. Zydomasoni nie
          > daja im zasiegu a slowo prawdy musi dotrzec do wszystkich, dlatego oni bohaters
          > ko zwiekszaja moc ryzykujac sankcjami

To ja bohatersko wypne sie w ich strone i pokaze im swoja czerwona zydomasonska
          dupe. Moze byc?
      • Gość: Wojtek Re: LPR w sejmie :) IP: 212.7.145.* 24.09.01, 22:06
        Gość portalu: masti napisał(a):

> Gość portalu: MMM napisał(a):
        >
        > > To jest optymistyczna wiadomosc wyborow. Widac jest
        czesc swiadomego
        > > spolecznstwa ktore nie glosuje na Zydow i zdrajcow.
        To ci ktorych swiadomo
        > sc
        > > polityczna jest duza dzieki Radio Maryja. Oby oboz
        patriotyczno narodowy r
        > osl w
        > >
        > > sile, trzeba wybudowac centrum polonia im tercio
        millenio. Dbajmy o to aby
        >
        > > przyszle pokolenia byly chociaz madrzejsze. Bronmy
        Polski przed niemicka i
        >
        > > zydowksa zaraza. Pierdolonemu eselde trzeba
        przeszkadzac w niszczeniu kraj
        > u jak
        > >
        > > to tylko mozliwe. Niech zyje wolna polska, my ja
        wyzwolimy, niech ojciec R
        > ydzik
        > >
        > > stanie nam na czele, powiesic czerwonych zdrajcow i
        pacholki radzieckie.
        > > Oczyscic kraj z wrogow narodu. Kochany ojciec
        dyrektor robi tyle ciezkiej
        > pracy
        > >
        > > dla narodu, a tylu chce go zniszczyc, ludzie bez
        sumien, otumanieni przez
        > > propagande, chca zniczyc to centrum polskosci.
        Bezintereoswnie broni polsk
        > i,
        > > nasz bohater, on bedzie swietym, tyla dobrego dla
        Polski nikt nie robi. Ni
        > ech
        > > zyje LPR i kontynuuje swoja ciezka prace i chroni
        Polske, razem jeszcze zm
        > ienim
        > >
        > > oblicze tej ziemi.
        >
        > Moge nie lubic SLD i innych czerwonych ale jak slysze,
        ze cos jest dzieki RM to
        > noz sie w kieszenie otwiera. jak mozna chwalic kogos
        kto robi przekrety na kaz
        > dym kroku, nadaje nielegalnie (bo
        przekraczaniekoncesji np. jesli chodzi o moc
        > nadajnikow jest nielegalne).
        > Krotko mowiac ZYGAC MI SIE CHCE JAK TO SLYSZE :(((

I oto wlasnie chodzilo temu gosciowi, ktory sprowokowal
        ta dyskusje.

Panowie,
        Troche wyobrazni, dajecie sie podpuszczac jak male
        naiwne dzieciaki.
    • Gość: Balzer Re: LPR w sejmie czyli blazny w lawach sejmowych IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.01, 22:17
      Najwazniejsze ze dupki z LPR nie beda mialy zadnego wplywu na dzialania sejmu.
      Beda poprostu garstka blaznow z ktorych bedzie mozna sie posmiac
      • Gość: .,. Re: LPR w sejmie czyli blazny w lawach sejmowych IP: 192.168.5.* / *.uznam.net.pl 24.09.01, 14:16
    • Gość: F Re: LPR w sejmie :) IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.01, 22:23
      Popieram w całej rozciągłości. O. Rydzyk powinien
      dostać nobla w kategorii "Robienie wody z mózgu" i
      parafię na Kamczatce. A Liga może sobie wziąć w dzierżawę
      Madagaskar - ciepło, miło i brudasów nie ma.Byle tylko
      wszyscy wyjechali w diabły - Wrzodak, Bender & alteri.
    • nanabun Re: LPR w sejmie :) 23.09.01, 22:29
      LPR w sejmie, to partia faszystowska w sejmie. Wypowiedź jej zwolennika to
      jasno potwierdza.
    • Gość: Arek Re: Liga Pierdzacych Ropuch w Sejmie IP: *.abo.wanadoo.fr 23.09.01, 22:33
      Brawo Polonia, brawo wszystkie stany. Tylko czekac na sojusz z Lepperem.
      A prpo kuchni polskiej polecam Rydzy w smietanie.
      • Gość: aa Re: Liga Pierdzacych Ropuch w Sejmie IP: *.zm-skawina.com.pl 24.09.01, 14:30
        LPR - Polscy Talibowie.
    • Gość: magda Re: LPR w sejmie :) IP: 192.160.110.* 24.09.01, 14:40

> polityczna jest duza dzieki Radio Maryja. Oby oboz patriotyczno narodowy rosl w
      >
      > zydowksa zaraza. Pierdolonemu eselde trzeba przeszkadzac w niszczeniu kraju jak
      >
      > to tylko mozliwe. Niech zyje wolna polska, my ja wyzwolimy, niech ojciec Rydzik
      >
      > Oczyscic kraj z wrogow narodu. Kochany ojciec dyrektor robi tyle ciezkiej pracy
      >
      > zyje LPR i kontynuuje swoja ciezka prace i chroni Polske, razem jeszcze zmienim
      >
      > oblicze tej ziemi.

To sa chyba jakies jaja, bo nie wierze, zeby ktos mial takie poglady ...... No
      chyba, ze niespełna ....
      Ksenofobia, populizm, zasciankowsc.
      Przypominam, bo o. Rydzyk pewnie tego ne rbi,Ze Chrystus tez był żydem .....
      • Gość: vox Re: LPR w sejmie :) IP: *.wsjoe.czest.pl 24.09.01, 14:50
        Czyli jeszcze jeden LePeR w parlamencie!!!
      • Gość: Andrzej Re: LPR w sejmie :) IP: *.law.uj.edu.pl 24.09.01, 14:58

> > To jest optymistyczna wiadomosc wyborow. Widac jest czesc swiadomego
        > > spolecznstwa ktore nie glosuje na Zydow i zdrajcow. To ci ktorych swiadomo
        > sc
        > > polityczna jest duza dzieki Radio Maryja. Oby oboz patriotyczno narodowy r
        > osl w
        > >
        > > sile, trzeba wybudowac centrum polonia im tercio millenio. Dbajmy o to aby
        >
        > > przyszle pokolenia byly chociaz madrzejsze. Bronmy Polski przed niemicka i
        >
        > > zydowksa zaraza. Pierdolonemu eselde trzeba przeszkadzac w niszczeniu kraj
        > u jak
        > >
        > > to tylko mozliwe. Niech zyje wolna polska, my ja wyzwolimy, niech ojciec R
        > ydzik
        > >
        > > stanie nam na czele, powiesic czerwonych zdrajcow i pacholki radzieckie.
        > > Oczyscic kraj z wrogow narodu. Kochany ojciec dyrektor robi tyle ciezkiej
        > pracy
        > >
        > > dla narodu, a tylu chce go zniszczyc, ludzie bez sumien, otumanieni przez
        > > propagande, chca zniczyc to centrum polskosci. Bezintereoswnie broni polsk
        > i,
        > > nasz bohater, on bedzie swietym, tyla dobrego dla Polski nikt nie robi. Ni
        > ech
        > > zyje LPR i kontynuuje swoja ciezka prace i chroni Polske, razem jeszcze zm
        > ienim
        > >
        > > oblicze tej ziemi.
        >
        >
        > To sa chyba jakies jaja, bo nie wierze, zeby ktos mial takie poglady ...... No
        > chyba, ze niespełna ....
        > Ksenofobia, populizm, zasciankowsc.
        > Przypominam, bo o. Rydzyk pewnie tego ne rbi,Ze Chrystus tez był żydem .....

Nie nie, ten tekst powyżej to są oczywiste kpiny. Ale moje doświadczenie z
        uczestnictwa w forach dyskusyjnych pokazuje, że tego typu jaja są na ogól brane
        na poważnie. Tu się zresztą naprawdę nie ma z czego śmiać. Dodajcie sobie głosy
        Samoobrony i LPR (lustrzane odbicie tej samej głupoty), dodajcie do tego 50%
        głosów które padły na PiS (tylko 50 %, bo jednak jest pewna różnica, mimo
        wszystko) i wtedy sobie uświadomimy jaki procent głosujących po prostu niczego
        nie pojął i nie rozumie o co w tym wszystkim chodzi.

• Gość: magda Re: LPR w sejmie :) IP: 192.160.110.* 24.09.01, 15:09
          > Nie nie, ten tekst powyżej to są oczywiste kpiny. Ale moje doświadczenie z
          > uczestnictwa w forach dyskusyjnych pokazuje, że tego typu jaja są na ogól brane
          >
          > na poważnie. Tu się zresztą naprawdę nie ma z czego śmiać. Dodajcie sobie głosy
          >
          > Samoobrony i LPR (lustrzane odbicie tej samej głupoty), dodajcie do tego 50%
          > głosów które padły na PiS (tylko 50 %, bo jednak jest pewna różnica, mimo
          > wszystko) i wtedy sobie uświadomimy jaki procent głosujących po prostu niczego
          > nie pojął i nie rozumie o co w tym wszystkim chodzi.
          >

jesli to kpiny to ...... uffff , ale wcale nie jestem taka pewna ..... W ogole
          nie zaluje, ze nie poszlam na wybory (choc to raczej sytuacja mnie z tego
          wybawila), to tez moje prawo, wiec niech nikt sie nie burzy, ze teraz narzekam,
          bo nie narzekam, tylko po prostu nic nie rozumiem .. rzeczywiscie, nie miesci mi
          sie w glowie, jak mozna wierzyc p. Lepperowi, tzn. haslom przez niego
          rzucanym .... echhhhh ..... chyba nie zrozumiem nigdy ...
        • Gość: krotki Re: LPR w sejmie :) IP: *.torun.mm.pl 24.09.01, 19:59

> > To sa chyba jakies jaja, bo nie wierze, zeby ktos mial takie poglady .....
          > . No
          > > chyba, ze niespełna ....
          > > Ksenofobia, populizm, zasciankowsc.
          > > Przypominam, bo o. Rydzyk pewnie tego ne rbi,Ze Chrystus tez był żydem ...
          > ..
          >
          > Nie nie, ten tekst powyżej to są oczywiste kpiny. Ale moje doświadczenie z
          > uczestnictwa w forach dyskusyjnych pokazuje, że tego typu jaja są na ogól brane
          >
          > na poważnie. Tu się zresztą naprawdę nie ma z czego śmiać. Dodajcie sobie głosy
          >
          > Samoobrony i LPR (lustrzane odbicie tej samej głupoty), dodajcie do tego 50%
          > głosów które padły na PiS (tylko 50 %, bo jednak jest pewna różnica, mimo
          > wszystko) i wtedy sobie uświadomimy jaki procent głosujących po prostu niczego
          > nie pojął i nie rozumie o co w tym wszystkim chodzi.
          >

Uwaga kolego prawniku istnieją prawa autorskie ja dawno juiz pisałem że MMM
          sobie "jaja" robi ( prawa autorskie dotyczą że robi jaja a nie że je ma)

A na poważnie albo ,my obaj jesteśmy ślepi i przeceniamy ludzi albo ten świat
          nie dla nas

Pozdrawiam -
          Ja parafianin RM
    • Gość: pat Re: LPR w sejmie tu gówno i tam gówno IP: 157.158.65.* 24.09.01, 15:00
      No cóż tak to jest z socjalistami, że bardzo się nie lubią jak Hitler i Stalin
      np. Dla mnie to bez różnicy narodowi czy internacjonalistyczni takie samo gówno.
      Jak ktoś uważa, że należy sterować wszystkim ręcznie, to i nie dziwota, że ludzie
      wolą aby robili to swoi. Przecież pomysł aby w sejmie były szwaczki i praczki i
      spawacze i murarze bo będą mogli zadbać o interes grupowy czyli wyrywając coś dla
      siebie jest tylko powielany w wersji narodowej. Polacy chcą wyrwać coś dla siebie
      i to wszystko. A element opcy klasowo czy narodowo należy tępić. To jest zasrane
      lewicowe myślenie drogie moje lewe ścierwa. Jak ktoś stwarza przywileje dla
      mniejszości narodowej to czemu by nie dla większości. Ot i wszystko. Pamiętajcie
      nie czepiajcie się LPR jeżeli jest wam bliska sprawiedliwość społeczna. Ciekawe
      czemu sprawiedliwości społecznej nie można nazwać sprawiedliwością po prostu.
      Widocznie jest to niesprawiedliwość - no bo co.
    • Gość: io Re: LPR w sejmie :) IP: 217.153.88.* 24.09.01, 15:32

> polityczna jest duza dzieki Radio Maryja. Oby oboz patriotyczno narodowy rosl
      w
      >
      > zydowksa zaraza. Pierdolonemu eselde trzeba przeszkadzac w niszczeniu kraju
      jak
      >
      > to tylko mozliwe. Niech zyje wolna polska, my ja wyzwolimy, niech ojciec
      Rydzik
      >
      > Oczyscic kraj z wrogow narodu. Kochany ojciec dyrektor robi tyle ciezkiej
      pracy
      >
      > zyje LPR i kontynuuje swoja ciezka prace i chroni Polske, razem jeszcze
      zmienim
      >
      > oblicze tej ziemi.

ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha
      ha ha ha ha ha ha ha ha ha .

Z tym Rydzykiem i radiem Ma Ryja to trochę kretynie przesadziłes.
      Żal dupę sciska.
      A z tych politycznych analfabetów tylko będzie można się posmiać, partii
      nieudaczników!!!! (może Gabrysiowi odwali znowu palma i będą jaja :-))

LIGA PORĄBANYCH RAMOLI - LIGA RZADZI LIGA RADZI, LIGA NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI -
      IDŹ SIĘ LEPIEJ POWIES
    • Gość: Piotr_M Parafraza IP: *.gazeta.pl 24.09.01, 17:03
      To jest (mimo wszystko) optymistyczna wiadomosc wyborow. Dzieki wyborom
      zobaczylismy, ze jest czesc nieswiadomego spolecznstwa, ktorej ojciec Rydzyk
      wytlumaczyl, ze nie glosuje sie na "Zydow" i "zdrajcow". To ci, ktorych
      swiadomosc polityczna jest zmanipulowana przez Radio Maryja. Miejmy nadzieje,
      ze "oboz patriotyczno narodowy" reprezentowany przez LPR zgnije w przydroznym
      rowie. Dbajmy o to, aby przyszle pokolenia nie zostaly oglupione przez malowanych
      obroncow Polski przed "niemiecka i zydowksa zaraza".

Wspolczujmy tym biednym ludziom, ktorzy nie posiadaja zdolnosci do wlasnej,
      niezaleznej oceny rzeczywistosci.
    • Gość: Teofil Re: LPR w sejmie :) IP: *.gazeta.pl 24.09.01, 17:09
      O, nasz drogi MMM się odezwał. Dawno Cię nie słyszałem. Odpisuję Ci za każdym razem tak samo, więc zrobię
      to
      i teraz, nie licząc, że mi odpowiesz.
      1. Nie jestem komunistą, nie głosowałem na SLD (to żeby była jasność, z jekich pozycji piszę). Jestem katolikiem,
      mam magisterium z teologii.
      2. W związku z tym - przestań, proszę, ogłaszać RM i LPR obrońcami katolicyzmu. To, co robi RM nie ma wiele
      wspólnego z nauczaniem Kościoła, a bardzo czesto jest tego nauczania zdecydowanym zaprzeczeniem. Liczba
      błędów doktrynalnych popełnianych na antenie RM w ciągu jednego dnia jest zatrważająca. Podobny jest poziom
      teologiczny Naszego Dziennika.
      3. Jeszcze raz Ci radzę - spróbuj (to nie boli) zamiast słuchać RM i czytać ND zobaczyć, co NAPRAWDĘ mówi
      Kościół Katolicki na tematy społeczne (o teologii nie wspominając). Weź do ręki dokumenty II Soboru
      Watykańskiego, poczytaj encykliki papieskie (zwłaszcza te z ostatnich 10 lat). Pomyśl.
      Może tym razem mi odpowiesz?
      Pozdrawiam - T.
      • Gość: MMM Re: czerwona propaganda zmienila swoja taktyke IP: 192.168.5.* / *.uznam.net.pl 25.09.01, 12:53
        Szerzy sie wewnatrzkatolicka dywersja wpierana przez komunistow i masonerie.
        Ataki zewnetzrne jako niewystarczjace zostaly wsparte przez proby zniszczenia
        KK od srodka, ale prawdziwi katolicy nie dadza sie otumanic lozom masonskim.
        • Gość: Teofil Re: czerwona propaganda zmienila swoja taktyke IP: *.gazeta.pl 25.09.01, 14:24
          Rozumiem, że �prawdziwi katolicy� to ty. A więc jeszcze raz, do znudzenia: czy czytałeś
          KIEDYKOLWIEK
          dokumenty II Soboru Watykańskiego? Czy miałeś w ręku encykliki papieskie? Choćby te kilka
          ostatnich? Przyjacielu, konkrety. Nie podsuwam Ci tekstów kontrowersyjnych teologów albo kogoś,
          kogo nazywasz �dywersantem�. Mówię o OFICJALNYM NAUCZANIU Kościoła Katolickiego, którego
          najwyraźniej nie znasz. Czy może Jana Pawła II także nazwiesz �wewnętrznym wrogiem Kościoła�?
          Katolikiem nie jest ten, kto głosno o sobie tak mówi, ale ten, kto żyje (stara się żyć) zgodnie z nauką
          Kościoła. A nauka Kościoła jest w wielu tematach ZDECYDOWANIE SPRZECZNA z tym, co głosi RM
          i ND.
          Czytaj dokumenty Kościoła. Warto. Myśl. To nie boli.
          Pozdrawiam. T.
          • Gość: Kanibal Re: czerwona propaganda zmienila swoja taktyke IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.01, 15:00
            Szanowny Teofilu,
            prosze, podpowiedz mi jak odroznic OFICJALNE stanowisko Kosciola od PRYWATNYCH
            opinii przedstawicieli kleru, zwlaszcza tak wplywowych jak O. Rydzyk. Czy RM to
            rzeczywiscie PRYWATNE radio ww. O.? Czy Kosciol naprawde nie ma nic wspolnego z
            szerzeniem ksenofobii, antysemityzmu, ciemnoty, glupoty i nienawisci przez RM. A
            jesli nie ma, to czemu o tym nie powie? Jak pamietam w 1999 roku Jan P.II
            powiedzial publicznie O. Rydzykowi "robicie swietna robote".
            Pozdrawiam. K.
            • Gość: Teofil Re: czerwona propaganda zmienila swoja taktyke IP: *.gazeta.pl 25.09.01, 15:35
              Odpowiadam.
              1. Jak odróżnić? Najlepszy znany mi sposób to POZNAĆ naukę Koścoła. Wtedy nie ma wątpliwości -
              jak słyszę głupoty to wiem, że to głupoty. W razie czego mam też dobrą podstawę do dyskusji. Zresztą
              naprawdę nikt, kto przeczytał (tzn. przeczytał, zrozumiał i akceptuje) choćby dokumenty Vaticanum II
              nie będzie antysemitą czy ksenofobem. Problem w tym, że niewielu czyta, jeszcze mniej akceptuje...
              2. Czy Kościół uczestniczy? Zależy, co rozumiesz przez Kosciół. Jeśli poszczególnych ludzi, to niestety
              tak, zapewne. Tyle, że nie każdy, kto głośno mówi, że jest katolikiem, wypowiada się w imieniu
              Kościoła. Niestety - jest całe multum ludzi (tak, także w sutannach...) którzy �w imieniu Kościoła�
              głoszą prywatne poglądy i opinie. Niewątpliwie jednym z nich jest o. Rydzyk.
              3. Nie pamiętam takiego stwierdzenia z ust Jana pawła II, ale możliwe, że miało miejsce. Problem w
              tym, że RM to ni tylko te brednie, z którymi często sie je kojarzy. Nie bronię RM (mam na nie wręcz
              alergię:), mówię tylko, że są w nim i niezłe audycje. Trzeba też zrozumieć różnicę między o.
              Rydzykiem i paru - przepraszam - oszołomami, a tłumami prostych ludzi, którzy - często w
              najlepszej wierze - dają im wiarę.
              Wiadomo natomiast, że zarówno Rzym jak i ks. prymas (którego trudno przecież posądzać o
              lewicowe poglądy:))) kilkakrotnie już próbowali �przyciąć� to radio (gdzieś po tym forum krąży m. in. list
              prymasa do dyraktora RM i do prowincjała redemptorystów. Dlaczego te próby się nie udają? Trudno
              mi powiedzieć. Wiem natomiast, że papież np. wypowiadając się o mediach katolickich ANI RAZU nie
              wymienił RM. Warto też zwrócić uwagę na konkretne posunięcia Jana Pawła II. Choćby na to, że kiedy
              RM zaczęło zyskiwać poparcie w niektórych (małych, ale głośnych) kręgach na KUL, papież uczynił
              biskupem lubelskim (a więc i �głową� uniwersytetu) bp. Życińskiego, który zawsze RM krytykuje i sam
              prowadzi dialog chrześcijańsko - żydowski...
              Nie próbuję idealizować sytuacji. Chcę tylko powiedzieć, że nie można utożsamiać Kościoła z
              wypowiedziami paru fanatyków. Kościół to także ks. Tishner, abp. Życiński i wielu, wielu innych.
              Kościół to także ja. Oczywiście, że wszelkie wynaturzenia bardziej się rzucaja w oczy, ale to nie jest
              cała prawda.
              Mam nadzieję, że moja odpowiedź Cię satysfakcjonuje.
              Pozdrawiam - T.
              • Gość: Kanibal Re: czerwona propaganda zmienila swoja taktyke IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.01, 16:07
                Tak, dziekuje Ci bardzo.
    • Gość: ab Re: LPR w sejmie :) IP: 63.238.114.* 24.09.01, 19:54
      wszysko byloby dobrze gdybys tylko przestal klnac i szukac odwetu. Mysle ze
      wiekszosc tych ktorzy glosowali na LPR nie reprezentuje Twoich pogladow.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka