Dodaj do ulubionych

Czy PO w końcu pokazała swój program?

04.10.05, 20:56
Wszędzie teraz można przeczytać jaki to PiS ma okropny program, a ma przecież kiepski, ale zarazem oprócz krytyki tego programu nic się nadal o programie PO nie można dowiedzieć poza sloganami, których styl przypomina nowomowę Tuska. Czy cały czas musimy być świadkami wyborów wizerunkowych? Media i wolontariusze z obu partii każą nam wybierać między kimś kto dąży abyśmy byli biedni a tym, który dąży aby garsta najbogatszych była była jeszcze bogatsza. Kpina. Media i obie partie się chyba po prostu kompromitują w oczach sporej części społeczeństwa.
Gdzie można znaleźć uczciwe i bezstronne krytyki obu programów? W "GW" ich nie znalazłem.
Obserwuj wątek
    • gosia_chello Re: Czy PO w końcu pokazała swój program? 04.10.05, 21:01
      PO pokazala tylko "ruszt", pewnie beda na nim piec kielbaski ... "wybiórcze"
      • leszek.sopot Re: Czy PO w końcu pokazała swój program? 04.10.05, 21:08
        Ale dzisiaj Marcinkiewicz pochwalił za coś Rokitę, za jakiś plan rządzenia, ale czy pokazał mu Rokita też program, czy też PiS po prostu jest zadowolony z tego, że PO przestało poburkiwać na temat konstruowania rządu?
        • gosia_chello Re: Czy PO w końcu pokazała swój program? 04.10.05, 21:12
          pochwalil go za to ze w ogole PO cos zdecydowala ;)
          • 9111951u Re: Czy PO w końcu pokazała swój program? 05.10.05, 15:31
            ona lody kręci z socjalistami !
        • 9111951u Re: Czy PO w końcu pokazała swój program? 05.10.05, 08:21
          Czy mozna nie pochwalać 12 apostołow, nawet jesli wśród nich jest Judasz ?
    • pan.nikt Re: Czy PO w końcu pokazała swój program? 04.10.05, 21:05
      PO POkazała co miała.
      Program rządu, nie RZĄDZENIA.
      Program technicznej konstrukcji rządu.

PO była tak pewna swojej wygranej wyborczej, że zwyczajnie olała PROGRAM
      RZĄDZENIA, a zajęła siętym co najwazniesze czyli STOŁKAMI.
      Przegrała i ma pretensje do całego świata.

Oby do końca wyborów, wtedy, będzie się działo.
      • leszek.sopot Re: Czy PO w końcu pokazała swój program? 04.10.05, 21:16
        Tak przypuszczałem. Ja już trochę pod wpływem kampanii medialnej boję się, że obu partiom zależy tylko na rozdrapaniu tego, co jest do rozdrapania, z tym, że jedni ponoć rozdrapią i jak się bogaci nachapią to coś z tego wyniknie, a jak się nachapią biedacy od Kaczki to bida z nędzą nastanie. Pomyślałem więc sobie, że chętnie bym się głębiej wczytał w coś co zachęciłoby mnie do głosowania na Tuska. Niestety nic poza sloganami nie znajduje. Wskutek tego coraz bardziej się zniechecam do tej całej szopki wyborczej. Niedługo będę miał chyba odwagę twierdzić, że po jednej i drugiej stronie tych targów są sami popaprańcy.
        • 9111951u Re: Czy PO w końcu pokazała swój program? 05.10.05, 08:46
          czy duch może być kampanią ?
    • dr.kidler Re: Czy PO w końcu pokazała swój program? 04.10.05, 21:12

PiS ma ale nie chce pokazac.
      PO nie ma ale pokazuje.
      • leszek.sopot Re: Czy PO w końcu pokazała swój program? 04.10.05, 21:18
        dr.kidler napisał:

>
        > PiS ma ale nie chce pokazac.
        > PO nie ma ale pokazuje.

A więc żadnego światełka w tunelu:(
        • lvlarynat Jak na "nie ma" to całkiem sporo tego niemania 04.10.05, 22:12
          serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2951547.html
          leszek.sopot napisał:

> dr.kidler napisał:
          >
          > >
          > > PiS ma ale nie chce pokazac.
          > > PO nie ma ale pokazuje.
          >
          > A więc żadnego światełka w tunelu:(
          • leszek.sopot Jest trochę "jak", mało na temat "co" 04.10.05, 23:33
            Można przeczytać jak wygląda teoria Rokity na temat rządzenia. Obawiać się mozna tego jak ci politycy to zrozumieją i jak konkretnie będą postępowac aby być w zgodzie z regulaminem. Ciekawy np. jestem jak będzie wyglądało prawne zawieszenie sejmowego biura legislacyjnego i komu politycznie to biuro będzie podlegało. Znajdą odpowiednich fachowców, którzy nie dopuszczą do "i czasopisma"?
            • 9111951u Re: Jest trochę "jak", mało na temat "co" 05.10.05, 08:34
              W podzięce za 12 apostołow i ruszt PiS prześle PO katechizm !
              • leszek.sopot Re: Jest trochę "jak", mało na temat "co" 05.10.05, 11:47
                9111951u napisała:

> W podzięce za 12 apostołow i ruszt PiS prześle PO katechizm !

12 czy 13 - wszystko jedno. Jezus zamieniał wodę w wino, niestety żaden poseł tego nie potrafi i być może na platformerskim ruszcie będą się piec tylko kości PiS.
                • lvlarynat Na moje oko co do "co" to PiS z PO są sobie bliscy 05.10.05, 12:41
                  Ma być - dla odmiany na bogobojną modłę - jak w etatystyczno-monastycznym
                  komuniźmie. Czyli od każdego wedle możliwości, a każdemu różnie: dla "dziadów"
                  minimum wedle potrzeb, cnotliwym jakiś bonusik górką - czyli po uważaniu,
                  wedle zasług, a dla ojców załozycieli - wedle potrzeb i jeszcze cos na zaś.
                  Ponoć kaczor Jarosław już wręczył Marcinkiewiczowi kodeks moralny, Rokita -
                  szczegóły organizacyjne, Mech - litanię w intencji powszechnego dobrobytu.
                  I tak kawałek do kawałeczka, a "niech w kazdym panuje duch boży, to całość sama
                  sie złoży".
                  Tylko jeszcze nie rozgryzłem czemu ta państwowo-klasztorna reguła ma sie
                  nazywać IV Rzeczpospolitą, ani co się zrobi z tymi, którzy sie nie
                  zakwalifikują ani do klauzury ani do pierdla? Wykształcić na lekarzy, oiłkarzy,
                  siatkarki lub elektroników i wyeksportować? A co ze starszymi wiekiem?
                  Ograniczyć sie do lzenia pod pręgierzem?
                  Sam wiec widzisz Leszku, że trzeba dopracować szczegóły...

• leszek.sopot Re: Na moje oko co do "co" to PiS z PO są sobie b 05.10.05, 12:48
                    lvlarynat napisał:

> A co ze starszymi wiekiem?
                    > Ograniczyć sie do lzenia pod pręgierzem?
                    > Sam wiec widzisz Leszku, że trzeba dopracować szczegóły...

Szczegóły już dopracowuje się w Gniewie (jedna z gmin z największym bezrobociem na Pomorzu), gdzie biznesmen zrobił konkurs z nagrodami dla ludu pracującego (zwyciężczyni zarabia 800 zł): "Rozebrały się do majtek, żeby wygrać"
                    Link:
                    miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,2952489.html
                    • lvlarynat Czy ta pani w Gniewie pokazała program rządowy? 05.10.05, 17:23
                      • leszek.sopot raczej biznesmen 05.10.05, 17:35
                        Nie wiem czy realizował on program PiS czy PO, ale skłaniałbym się w stronę programu PO, bo biznesmen pokazał przecież, jak sie powinno odbywać dzielenie jego skumulowanego kapitału. Trochę igrzysk, trochę śmiechu, ale atrakcja erotyczna chyba żadna. Rozebrać babcię do rosołu... Takie igrce i zabawy klasy wyższej z plebsem - to chyba program PO?
                • 9111951u Re: Jest trochę "jak", mało na temat "co" 05.10.05, 15:20
                  ja tylko zwracam uwagę, ze ten szkodnik wszedł w układy( kręci lody) z
                  Kaczyńskim i podesłał mu w programie 12 apostołów raz z rusztem !
          • panidalloway Ja tylko pytam. 05.10.05, 14:51

Podnoszenie standardów jest oczywiście miłe i korzystne.
            Ale chciałabym wiedzieć, czy jest to list wyjęty z przepastnej szuflady Pana
            Rokity, czy dokument, pod którym podpisują się członkowie tej partii, a w
            szczególności kandydat na prezydenta. Nie jest to dla mnie oczywiste, bo
            postawa „jestem za a nawet przeciw” zdobyła sobie uznanie wielu polityków.
            Interesuje mnie też bardzo, co to takiego ukrywanie życiorysów. Nie chodzi mi
            tutaj o skojarzenie z zabawą w zimno-ciepło, ale o to, jakie konkretnie
            informacje o swoim życiu ma podać polityk, aby nie być narażonym na
            zarzut „ukrywania życiorysu”. Witam też z radością postulat podniesienie
            standardów legislacji. Chciałabym więc poznać przygotowane przepisy w sprawie
            otwarcia i udostępnienia archiwów IPN. Czy będą one wymagały zmiany ustawy,
            czy też rząd obejdzie się bez robienia sobie takich kłopotów? Czy ministrowie
            na koniec okresu sprawozdawczego będą podawać dane dotyczące procentu wykonania
            planowanych oszczędności i czy w gablotce zawisną zdjęcia przodowników? Pytam
            tylko.
            • leszek.sopot Re: Ja tylko pytam. 05.10.05, 15:36
              panidalloway napisała:

>
              > Podnoszenie standardów jest oczywiście miłe i korzystne.
              > Ale chciałabym wiedzieć, czy jest to list wyjęty z przepastnej szuflady Pana
              > Rokity, czy dokument, pod którym podpisują się członkowie tej partii, a w
              > szczególności kandydat na prezydenta. Nie jest to dla mnie oczywiste, bo
              > postawa „jestem za a nawet przeciw” zdobyła sobie uznanie wielu pol
              > ityków.
              > Interesuje mnie też bardzo, co to takiego ukrywanie życiorysów. Nie chodzi mi
              > tutaj o skojarzenie z zabawą w zimno-ciepło, ale o to, jakie konkretnie
              > informacje o swoim życiu ma podać polityk, aby nie być narażonym na
              > zarzut „ukrywania życiorysu”.

Rokita może dysponuje jakąś większą liczbą taśm z podsłuchów SB i pragnie by całe społeczeństwo mogło sobie kupic płytki CD z nagraniami? Można zgadywać, że pułkownicy PO nie zasypywali gruszek w popiele i nie na darmo Kurtyka zostanie szefem IPN. Tyle wysiłku miałoby pójść na nic?

> Witam też z radością postulat podniesienie
              > standardów legislacji. Chciałabym więc poznać przygotowane przepisy w sprawie
              > otwarcia i udostępnienia archiwów IPN. Czy będą one wymagały zmiany ustawy,
              > czy też rząd obejdzie się bez robienia sobie takich kłopotów? Czy ministrowie
              > na koniec okresu sprawozdawczego będą podawać dane dotyczące procentu wykonania planowanych oszczędności i czy w gablotce zawisną zdjęcia przodowników? Pytam tylko.

Można twoje pytania jeszcze dalej drążyć. Bo równie intrygujące jest to umiejscowienie ponad posłami biura legislacyjnego (nie wiem czy rządu czy sejmu). Można się było przypatrzeć tym ekspertom prawnym, którzy objaśniali przepisy posłom w komisjach śledczych i jak te ich interpretacje wykorzystywał Wasserman czy Giertych. Ja rozumiem strach Rokity przed dopisaniem do ustawy słów "inne rośliny" czy "czasopisma", ale jak to w praktyce ma wyglądać - jeśli taki ekspert będzie ponad posłem, to kto będzie odpowiadał za stanowione prawo - chyba nie posłowie. A więc po co będą potrzebni te darmozjady. Może to pomysł, którego efektem będzie likwidacja nie tylko Senatu, ale i Sejmu, a za to będziemy mieli malutki 12-osobowy rząd z premierem i wiecepremierem wraz z rozbudowanym działem prawnym?
        • 9111951u Re: Czy PO w końcu pokazała swój program? 05.10.05, 09:36
          tak 12 apostołow i ruszt !
      • jaerk Re: Czy PO w końcu pokazała swój program? 04.10.05, 21:37
        Cyzby PIS się wstydził??;-)
        • pan.nikt Re: Czy PO w końcu pokazała swój program? 04.10.05, 21:43
          A czego PiS ma się wstydzić?
          PiS jako tworzacy rząd chce wiedzieć, czy warto się z PeOwiakami bawić. Jeżeli
          uzna za słuszne będzie negocjowało program rządu w zaciszu gabinetów i ogłosi
          juz gotowy wspólny program koalicji.
          • jaerk Re: Czy PO w końcu pokazała swój program? 04.10.05, 22:00
            Mam obawy (oby niesłuszne), że PIS nie ma spójnego programu. Chyba, mimo iż
            chcieli zwyciężyc w wyborach, nie przewidzieli wygranej. To może być jeden z
            powodow dla których J.K. nie chce być przemierem - boi się kompromitacji. To
            jest również powód dla którego brat za wszelką cenę chce wygrać prezydenturę -
            łatwiej jest panować (prezydent) niż rządzić (premier) w takim kraju jak Polska.
            • 9111951u Re: Czy PO w końcu pokazała swój program? 05.10.05, 09:13
              ale dostał w prezencie 12 apostołow tylko nie powiedziano , kto Judaszem jest !
          • 9111951u Re: Czy PO w końcu pokazała swój program? 05.10.05, 16:48
            12 apostołów + ruszt !
    • adalberto3 Przestali powtarzać 3 x 15, 3 x 15, 3 x 15 .... 05.10.05, 00:46
      ... taraz wymyślają nową wersję.
      • 9111951u Re: Przestali powtarzać 3 x 15, 3 x 15, 3 x 15 .. 05.10.05, 08:03
        Nie masz racji , za sprawa nawiedzonej duchem Hanki dwojga nazwisk niejaki
        Maria dwojga imion wypłodził program rządzenia a w nim ; 12 apostołow,
        przepraszam ministrów, którym jak przystało na apostółow przypisał krzyż ,
        przepraszam ruszt !! Jeno zapomniał dodac , kto wśród tych 12 apostołow
        Judaszem jest !
        zatem nie mów, ze Po nie ma programu !
        zresztą oni wogóle wolą mówić na teamta programu PiSu , którego jak sami
        uroczyście oświadczyli "nie ma " , p[o czym posypało się :
        On jest nierealistyczny, on bedzie kosztował budzet rozcnie dodatkowe 13 mld
        złotych, wzrośnie akcyza na paliwa !!! jak na program , którego jak przysiegają
        nie ma !
      • dachs Re: Przestali powtarzać 3 x 15, 3 x 15, 3 x 15 .. 05.10.05, 17:07
        przestali, bo się okazało, ze przeciętny rodak uwaza iż 22 to mniej niż 15.
        • leszek.sopot Re: Przestali powtarzać 3 x 15, 3 x 15, 3 x 15 .. 05.10.05, 17:09
          dachs napisał:

> przestali, bo się okazało, ze przeciętny rodak uwaza iż 22 to mniej niż 15.

A 15 to więcej niż 7 lub zero procent.
          • dachs Re: Przestali powtarzać 3 x 15, 3 x 15, 3 x 15 .. 05.10.05, 17:23
            po pierwsze, PiS będzie musiał niezadługo ujednolicić VAT (wymóg unijny) do
            podstawowej stawki. Jest nią teraz 22 więc 7 możesz już zacząć zapominać.
            15 niestety też. Choć jest szansa, że rząd nie będzie się trzymał radykalnych
            obietnic wyborczych.
            Po drugie - weź tak ulubione w propagandzie lekarstwa.
            Lekarstwo samo w sobie jest obłożone VAT-em 7%. Ale jego skladniki (zwykła
            chemia) już 22%-towym.
            Chyba nie sprawi Ci kłopotu przeliczyć sobie ile kosztuje (bez VAT-u) lekarstwo
            wyprodukowane ze skladników VATem 22% i VATem 15%.
            A potem dolicz obowiązujący w każdym wypadku VAT.
            • leszek.sopot Re: Przestali powtarzać 3 x 15, 3 x 15, 3 x 15 .. 05.10.05, 17:44
              A przewidujesz zaprzestanie refendacji części ceny leków po obniżeniu VAT na 15 proc.? Jeśli tak - bo mniej pieniędzy w budżecie, to obniżenie VAT też nic by nie dało.
              Stawka VAT na książki = zero procent (na razie). Ile będą kosztowały książki i podręczniki po podniesieniu VAT? Ile rodzice będą musieli wydać więcej pieniędzy na każde dziecko wysyłając je do szkoły? Już dziś nie wszystkich stać na kupowanie ciągle zmieniających się podręczników.
              • dachs Re: Przestali powtarzać 3 x 15, 3 x 15, 3 x 15 .. 05.10.05, 17:57
                leszek.sopot napisał:

> A przewidujesz zaprzestanie refendacji części ceny leków po obniżeniu VAT na 15
                > proc.?
                Platforma nic nie mówiła o zaprzestaniu refundacji.

> Stawka VAT na książki = zero procent (na razie). Ile będą kosztowały książki i
                > podręczniki po podniesieniu VAT?

Jeszcze raz powtarzam. PiS będzie musiało podnieść VAT do stawki podstawowej
                czyli 22%. Od tej chwili będziesz za książki płacił nie zero a 22% (zamiast
                możliwych 15-tu).
                Jeżeli Twoje dziecko zdaje w przyszłym roku maturę, to jeszcz Ci się może taki
                wariant opłacić. Ci co mają małe dzieci, będą skazani na kilkanaście lat
                22%-owego VATu za podręczniki.
                • leszek.sopot Re: Przestali powtarzać 3 x 15, 3 x 15, 3 x 15 .. 05.10.05, 18:26
                  Z ksiązkami będzie chyba tak jak piszesz - z tym, że nie 22 proc. ale 7 proc. (do 31 XII 2007 obowiązuje zero proc.), ale co z refundacją cen leków przy zmniejszonych dochodach z VAT?
                  • dachs Re: Przestali powtarzać 3 x 15, 3 x 15, 3 x 15 .. 05.10.05, 18:42
                    a dlaczego miałyby być nie refundowane? Przecież ta sprawa nigdy nie podlegała
                    debacie. Wystarczająco wiele pieniędzy marnuje sie teraz przez nieprawdopodobny
                    bałagan w słuzbie zdrowia, by po jej uzdrowieniu znalazły się środki także na
                    refundację.
                    Sam powiedz, czy jest zdrowa sytuacja w której szpitalowi nie opłaca się
                    przyjmować pacjenta?
    • gorby a list Rokity do Marcinkiewicza ? 05.10.05, 15:34
      Czy nie swiadczy o tym,ze PO wie czegio chce i ma dokladny program rzadzenia
      Polska w przeciwienstwie do PiS,ktory przedstawil 144 stony belkotu w stylu
      PRL ?
      • 9111951u Re: a list Rokity do Marcinkiewicza ? 05.10.05, 15:35
        12 apostołów i ruszt, toż to niesamowite oni wiedzą czego chcą !
        • x2468 Re: a list Rokity do Marcinkiewicza ? 05.10.05, 16:03
          Gdybys byl normalnie rozwijajacym sie dzieckiem,to bys wiedzial ze program
          przedstawia partia ktora wygrala wybory.Gdybys umial czytac i rozumial co
          mowia,to bys wiedzial ze wybory wygral PiS.I to juz pare dni temu.Czy zapoznales
          sie z tym programem?Moze go tutaj strescisz.Ja niestety potrzebuje pomocy.Sam
          nie potrafie programu PiS zrozumiec.Zreszta z moich krewnych i znajomych nikt
          teja bajki pt.Program PiS nie pojal.
          • 9111951u Re: a list Rokity do Marcinkiewicza ? 05.10.05, 16:06
            no tak, pewno dlatego Hanka dwoja nazwisk wraz ze szkodnikiem zapodawała:
            "to program nierealny, to będzie kosztwoać budżet rocznie dodtakowo 13 mld
            złotych, podtanicy za ten program srogo zapłacą "!
            No to ja już ci nic nie pomogę na to ,ze fatamorganę widzą twoi idole, ale nie
            martw się, na pustyni intelektualnej taka fatamorgana często występuje !
            • x2468 Re: a list Rokity do Marcinkiewicza ? 05.10.05, 17:04
              Bzdury to potrafisz pisac.To wie kazdy kto twoje wypociny czytal.Moze jednak
              potrafisz sklecic pare zdan,w ktorych wyjasnisz jak Kaczuchy maja zamiar
              wybudowac te tysiace mieszkan ktore w swojej wyborczej bajce obiecuja?Jak chca
              utrzymac ceny paliw?I wreszcie kto i za jakie pieniadze bedzie finansowal
              bezplatne studia dla wszystkich?Jak PiS chce rozwiazac klopoty Stoczni
              Gdanskiej?To tylko drobiazgi jakie znalazly sie w bajce
              Kaczynskich.Najsmieszniejsze jest jednak to,ze te wszelakie dobra maja spasc na
              "wszystkich Polakow"przy niezmienionych podatkach.
              • teen69 Re: PO pokazała program jak... 05.10.05, 19:04
                facet wieczorem rozchylajac płaszcz. Program pokazała ale jakby troche malutki.
                Stąd kompleks i okoliczności : ciemno, park i płaszcz no i łysy do kompletu.
                • teen69 Re: PO pokazała program jak... 05.10.05, 19:08
                  Pis niczego nie zbuduje, nawet jednego mieszkania, nic nie zrobi, nic nie
                  zmieni. Poza oczywiscie zamianą jednych głupich na swoich z PiS kompetentnych
                  oczywiscie w urzedach, spólkach itd. A potem Hawaje, i co tam kto woli byle z
                  palmami.Nie udało sie i trudno.
                  • zwykly2 Re: PO pokazała program jak... 05.10.05, 19:38
                    Po pokazała.....Jana wielu imon Rokitę w stringach!
    • panidalloway Ele mele dudki 06.10.05, 10:18

Tekst musi być krótki.
      Pytałam, bo diabeł tkwi w szczegółach.
      Ale spór między Michnikiem i Ziemkiewiczem jest nadal według najwspanialszych
      forumowiczów problemem o większej doniosłości niż list Rokity Wielkiego do
      niespodziewanego szefa, przyjęty przez tego ostatniego życzliwie.
      Rozumiem, dlaczego tak jest i nie będę się już dłużej wygłupiać jakimiś
      próbami dyskusji nad przydługim produktem Pana Jana.
      Pis wygrał przez chwilę nieuwagi. Układ Rokita Kaczyńscy nagle się
      zdezaktualizował. Nastąpiła gwałtowna konieczność obrony Tuska i
      zminimalizowania potworności nocnej zmiany. A zadanie ograniczenia roli GW i
      tak i tak pozostało nadrzędne.
      Więc jeszcze tylko dwa słowa. Lub trochę więcej. Uważam, że opracowanie
      reguł, zasad, zlikwidowanie dziur legislacyjnych, umożliwiających wpisywanie
      bezkarnie dowolnej rangi urzędnikowi, co mu się lub komuś tam spodoba do
      tekstu doniosłych ustaw, usprawnienie procesu legislacyjnego w sejmie,
      szczególnie wobec stale obniżającego się poziomu intelektualnego posłów, oraz
      ich zmniejszającego się zainteresowania sprawami państwa, walka z korupcją i
      tym podobne są bardzo potrzebne.
      Tylko jakoś nie mogę sobie wyobrazić inteligentnych, kompetentnych urzędników
      podejmujących samodzielne decyzja pod czujnym spojrzeniem panów Rokity, Ziobry
      i Wassermana.
    • panidalloway Trele morele 06.10.05, 12:09

Dyskutantów było wiele
      Pochowali się jak płazy
      I czekają na rozkazy.
      Bo nie wiedzą czy się lubią
      Czy też jednak bardziej czubią
      Nieulękli ich wodzowie
      No i zamęt maja w głowie.

Wiem, że powinno być wielu, ale nie mówi się trelu morelu.
      • leszek.sopot Srutu tutu pęczek drutu 06.10.05, 20:48
        Dzisiaj pewnie też nic nie dowiemy się na temat tego jaka wspaniała ma być IV RP, a przecież dyskutowac będą dwaj popisowi liderzy, którzy prześcigali się w dowodzeniu jakim to wielkim błędem były konsekwencje OS. Wtórował im w tym Rokita i Radio Maryja, którzy Mazowieckiego zrównali do Kiszczaka, a całe "udeckie-uwolskie" środowisko traktowali gorzej niz komunistów. Dziś dwaj liderzy swoje zasady postępowania, które pokazali przy zwalczaniu części posolidarnościowej opozycji, będą wcielali w życie. Wpierw jednak zgodnie z tymi swoimi zasadami moralnymi boksują sie nawzajem aby mieć więcej miejsca dla siebie. Dziś jeden nawet postraszył za pośrednictwem profesora od serca, że jak zagłosuję na Kaczora to umrę - pewnie na serce.
        Ech, najmodniejsze staja sie dziś dziecięce wyliczanki, bo i taki poziom polityków mamy. Czy na to zasłużyliśmy? Niektórzy są z nich dumni, jeśli tak, to ja im na to: strtututu pęczek drutu.
    • panidalloway Po co tak się męczył 06.10.05, 13:39

Ten biedny Rokita
      POPISał,popisał
      Nikt tego nie czyta.

Nikogo nie interesuje, jaka Polska wyłania się z tego dokumentu?
      Przesłuchali Jarucką, Gronkiewicz Walz zwołała konferencję w hospicjum, Lech
      Kaczyński wydał broszurę, jakiś facet z PO oskarżył Marcinkiewicza, że
      świadomie składał fałszywe zeznania majątkowe i dodał, że robi to( oskarża ) w
      swoim imieniu, a nie w imieniu PO i ogólnie złapał Kozak Tatarzyna. Śmiesznie
      jest, to prawda.
      Przypominam wam jednak o prześwietni, ze walczyliście na tym forum o dziejową
      sprawiedliwość, o nową uczciwą Polskę. A kiedy zostały przedstawione
      podwaliny tego nowego domu naszego, nic a nic was to nie interesuje? Nikt się
      nawet nie pofatyguje, żeby bić brawo?
      Wszystko dlatego, że miało być inaczej? Że wszyscy niezależnie od tego, kogo
      udawali pracowali w pocie czoła na układ – Lech prezydentem, Rokita
      premierem , a reszta się nie liczy? Nie liczy i kwiczy.
    • panidalloway No i co? 06.10.05, 16:05
      No i pstro.
      A podobno o coś szło.
      To już nie ma na forum nawet klakierów Rokity, żeby pochwalić biedaka?
      Teraz sobie uzmysłowiłam, ze cały egzotyczny tercet prawniczy pochodzi z
      Krakowa i przypomniałam sobie jak w na początku tworzenia Platformy zjechał do
      Krakowa tercet założycielski. Tusk powiedział wówczas,że jakby połączyć Gdańsk
      Z Krakowem specjalnym korytarzem, to byłaby Polska właśnie. Wtedy pomyślałam
      sobie, że plecie od rzeczy, a teraz myślę, że ktoś tę myśl podjął.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka