Dodaj do ulubionych

Podsumowanie kampanii prezydenckich

07.10.05, 19:12
Az ciezko sie czasem zdecydowac. Ale mimo wszystko po raz pierwszy mamy sytuacje ze nie musimy wybierac miedzy mniejszym a wiekszym zlem. Chyba Tusk jednak lepszy. Choc szkoda czasem wyraznej linii polityki zagranicznej kaczora :(
Obserwuj wątek
    • baat-man Re: Podsumowanie kampanii prezydenckich 07.10.05, 19:16
      W takim razie bedzie to powtorka z rzadow AWS-UW.
      Juz sam fakt, ze Wyborcza tak agituje za Tuskiem powinien dac wiele do myslenia.
      • minimum1 Re: Podsumowanie kampanii prezydenckich 07.10.05, 19:25
        baat-man napisał:
        > Juz sam fakt, ze Wyborcza tak agituje za Tuskiem powinien dac wiele do
        > myslenia

Juz sam fakt, ze Radio Maryja tak agituje za Kaczyńskim powinien dac wiele do
        myslenia...

• almagus Re: Solidaryzm bez liberalizmu to budowa 3 000 000 07.10.05, 21:34
          Solidaryzm bez liberalizmu, "to budowa 3 000 000 mieszkań na wzór Grecki czy
          Hiszpański powiedział kandydat". Dla mnie to jest istny Meksyk cztery blachy
          faliste na ściany i piąta na dach , a w około dla utrzymania prawa i
          sprawiedliwości zasobnych urzędników drut kolczasty.
          Tak odbieram to gadanie Pana Lecha Kaczyńskiego.
          • czago TRUDNY WYBÓR 07.10.05, 22:31
            Jednak prawdopodobnie zagłosuję na Tuska, ale bedę kibicował zwycięstwu
            Kaczyńskiego. Zagłosuję na Tuska bo nieco bardziej odpowiada mi jego wizja
            polityki zagranicznej choć uważam, że jest on człowiekiem podstępnym i
            nieszczerym. Przejawiło się to podczas "sprawy Jaruckiej", a ostatnio gdy
            zarzucił Kaczyńskiemu utratę środków na warszawskie metro podczas gdy to
            właśnie jego koledzy z Platformy do tego doprowadzili odpowiednio głosując w
            tej sprawie. Takich nieczystych zagrań u Kaczyńskiego nie było. Jego też
            bardziej cenię po prostu jako człowieka.
            • mysz_polna5 Re: TRUDNY WYBÓR 07.10.05, 22:33
              czago napisał:

> Jednak prawdopodobnie zagłosuję na Tuska, ale bedę kibicował zwycięstwu
              > Kaczyńskiego. Zagłosuję na Tuska bo nieco bardziej odpowiada mi jego wizja
              > polityki zagranicznej choć uważam, że jest on człowiekiem podstępnym i
              > nieszczerym. Przejawiło się to podczas "sprawy Jaruckiej", a ostatnio gdy
              > zarzucił Kaczyńskiemu utratę środków na warszawskie metro podczas gdy to
              > właśnie jego koledzy z Platformy do tego doprowadzili odpowiednio głosując w
              > tej sprawie. Takich nieczystych zagrań u Kaczyńskiego nie było. Jego też
              > bardziej cenię po prostu jako człowieka.

ejjjjjjjjjj, czy ty jestes trzezwy, czy nacpany?
              • davidmors Re: TRUDNY WYBÓR - Kaczor czy Donald ? 07.10.05, 22:44
                Lepiej głosować na Kaczyńskiego. O Tusku piszą tak:

"..Udzial Tuska w 1992 r, w nocnym zamachu stanu( patrz film "Nocna zmiana"),
                gdzie nalezal do kierownictwa tej haniebnej zdrady podkazal, ze jest
                bezwzglednym wrogiem lustracji, ze ma bardzo duzo do ukrycia w swoim
                zyciorysie.
                Tusk to czlowiek bez twarzy Z JEDNA ZASADA, ze zasady zawsze mozna zmieniac.
                Jako niewierzacy wzial w ubieglym tygodniu slub katolicki, zeby wygladac jak
                katolik. Po 27 latach malzenstwa, na dwa tygodnie przed wyborami nagle sie
                nawrocil..."
                • minimum1 Re: TRUDNY WYBÓR 07.10.05, 22:49
                  czy to są wybory do rady parafialnej?
                • czago Re: TRUDNY WYBÓR - Kaczor czy Donald ? 08.10.05, 00:19
                  davidmors napisał:

> Lepiej głosować na Kaczyńskiego. O Tusku piszą tak:
                  >
                  > "..Udzial Tuska w 1992 r, w nocnym zamachu stanu( patrz film "Nocna zmiana"),
                  > gdzie nalezal do kierownictwa tej haniebnej zdrady podkazal, ze jest
                  > bezwzglednym wrogiem lustracji, ze ma bardzo duzo do ukrycia w swoim
                  > zyciorysie.
                  > Tusk to czlowiek bez twarzy Z JEDNA ZASADA, ze zasady zawsze mozna zmieniac.
                  > Jako niewierzacy wzial w ubieglym tygodniu slub katolicki, zeby wygladac jak
                  > katolik. Po 27 latach malzenstwa, na dwa tygodnie przed wyborami nagle sie
                  > nawrocil..."

To, że jako niewierzący wziął ślub kościelny potwierdza, że jest człowiekiem
                  fałszywym. Chyba, że z tym ślubem to nieprawda.
            • mordzinas Re: TRUDNY WYBÓR 07.10.05, 22:48
              czago napisał:

> Jednak prawdopodobnie zagłosuję na Tuska, ale bedę kibicował zwycięstwu
              > Kaczyńskiego. Zagłosuję na Tuska bo nieco bardziej odpowiada mi jego wizja
              > polityki zagranicznej choć uważam, że jest on człowiekiem podstępnym i
              > nieszczerym. Przejawiło się to podczas "sprawy Jaruckiej", a ostatnio gdy
              > zarzucił Kaczyńskiemu utratę środków na warszawskie metro podczas gdy to
              > właśnie jego koledzy z Platformy do tego doprowadzili odpowiednio głosując w
              > tej sprawie. Takich nieczystych zagrań u Kaczyńskiego nie było. Jego też
              > bardziej cenię po prostu jako człowieka.

TUSK jest podstepny i nieszczery .....a mimo to zagłosujesz na
              niego....???????

Dziwny jesten ten świat - mawiał nieodżałowany Czesław Niemen.

• czago Re: TRUDNY WYBÓR 08.10.05, 00:14
                mordzinas napisał:

> czago napisał:
                >
                > > Jednak prawdopodobnie zagłosuję na Tuska, ale bedę kibicował zwycięstwu
                > > Kaczyńskiego. Zagłosuję na Tuska bo nieco bardziej odpowiada mi jego wizj
                > a
                > > polityki zagranicznej choć uważam, że jest on człowiekiem podstępnym i
                > > nieszczerym. Przejawiło się to podczas "sprawy Jaruckiej", a ostatnio gdy
                >
                > > zarzucił Kaczyńskiemu utratę środków na warszawskie metro podczas gdy to
                > > właśnie jego koledzy z Platformy do tego doprowadzili odpowiednio głosują
                > c w
                > > tej sprawie. Takich nieczystych zagrań u Kaczyńskiego nie było. Jego też
                > > bardziej cenię po prostu jako człowieka.
                >
                > TUSK jest podstepny i nieszczery .....a mimo to zagłosujesz na
                > niego....???????
                >
                > Dziwny jesten ten świat - mawiał nieodżałowany Czesław Niemen.
                >

Być może zagłosuję na Tuska bo nie strzeli żadnej gafy na arenie
                miedzynarodowej. Tam jego nieszczerość i podstępność nie będzie miała
                znaczenia - mam przynajmniej taką nadzieję. Chyba, że w ostatniej chwili coś mi
                się odmieni...
          • adas313 Re: Solidaryzm bez liberalizmu to budowa 3 000 00 07.10.05, 23:07
            Tak, ośmioletni plan budowy :o)

Ciekawe czy Kaczyński wie, że Hiszpania ruszyła po liberalizacji gospodarki...
            • mm999 TUSK BEZMUSK 07.10.05, 23:10
        • ormoczuwa Re: Podsumowanie kampanii prezydenckich 07.10.05, 22:34
          minimum1 napisał:

Juz sam fakt, ze Radio Maryja tak agituje za Kaczyńskim powinien dac wiele do
          > myslenia...
          ==============================

Jak najbardziej powinien. Dziękuję.
          J.
          • roman.rowny TUSKOWI NIE POMOGŁO TEŻ VALIUM !!!!!!!!!!!!!! 07.10.05, 23:54
            Tusk wprawdzie
            był dzisiaj spokojny
            jak baranek

ALE !
            braku inteligencji i profesjonalizmu
            nie da sie skorygować farmaceutycznie !
            • johnbralczyk Re: TUSKOWI NIE POMOGŁO TEŻ VALIUM !!!!!!!!! 07.10.05, 23:59
              roman.rowny napisał:

> Tusk wprawdzie
              > był dzisiaj spokojny
              > jak baranek
              >
              > ALE !
              > braku inteligencji i profesjonalizmu
              > nie da sie skorygować farmaceutycznie !

wczorajsza slepa agresja Tuska
              wyszla mu bokiem !
              ale dzisiejsza debata go dobila !
              • tu-sk-ubany Re: TUSKOWI NIE POMOGŁO TEŻ VALIUM !!!!!!!!! 08.10.05, 00:12
                johnbralczyk napisał:

> roman.rowny napisał:
                >
                > > Tusk wprawdzie
                > > był dzisiaj spokojny
                > > jak baranek
                > >
                > > ALE !
                > > braku inteligencji i profesjonalizmu
                > > nie da sie skorygować farmaceutycznie !
                >
                > wczorajsza slepa agresja Tuska
                > wyszla mu bokiem !
                > ale dzisiejsza debata go dobila !

tusk skompromitowal sie haniebnie
                sprawa hospicjum !

on by wlazl do kostnicy
                aby tylko znieslawic Kaczynskiego !
                • waldek_grabski Re: TUSKOWI NIE POMOGŁO TEŻ VALIUM !!!!!!!!! 08.10.05, 09:44
                  tu-sk-ubany napisał:

> johnbralczyk napisał:
                  >
                  > > roman.rowny napisał:
                  > >
                  > > > Tusk wprawdzie
                  > > > był dzisiaj spokojny
                  > > > jak baranek
                  > > >
                  > > > ALE !
                  > > > braku inteligencji i profesjonalizmu
                  > > > nie da sie skorygować farmaceutycznie !
                  > >
                  > > wczorajsza slepa agresja Tuska
                  > > wyszla mu bokiem !
                  > > ale dzisiejsza debata go dobila !
                  >
                  > tusk skompromitowal sie haniebnie
                  > sprawa hospicjum !
                  >
                  > on by wlazl do kostnicy
                  > aby tylko znieslawic Kaczynskiego !

Tusk to nie jest
                  zwykly kandydat na prezia !
                  w jego kampanii
                  tak jak za komuny
                  cel uswieca srodki !
      • timoszyk Re: Podsumowanie kampanii prezydenckich 07.10.05, 19:51
        I pomyslec, ze USA, napotezniejszy kraj na swiecie, potrafil polaczyc funkcje
        premiera z funkcja prezydenta. Takze i wielu krajach europejskich jest
        faktycznie bardzo podobnie, bo zamiast prezydenta maja napedzajacych turystow
        monarchow o uprawnieniach bliskich zeru. Polski prezydent, o ile mi wiadomo,
        turystow nie napedza.
        Dawnymi czasy byl tylko krol, czesto wladca absolutny. Z czasem zaczely
        zwyciezac idee republikanskie, gloszace ze dziedziczenie wladzy nie ma racji
        bytu, wiec przydano krolowi "pierwszego pomocnika", czyli premiera. Amerykanie,
        tworzacy swoj ustroj od podstaw, nie musieli ograniczac wladzy krola na raty,
        wiec od razu zastapili go wybieranym powszechnie prezydentem, ale w Europie ten
        dualizm pozostal. W niektorych krajach zastapiono krola prezydentem, a dla
        politykow to mnozenie stanowisk stanowi zawsze lakomy kasek. Przy tym gawiedz
        moze sie nieco pobawic z okazji wyborow, dowartosciowac i karmic zludzeniem, ze
        jednak zyje w systemie demokratycznym.

Wac
      • ajkaj Re: Podsumowanie kampanii prezydenckich 07.10.05, 21:23
        tak myślą mądrzy Polacy
        a przecież ten facet nie ma żadnej wizji, opowiada jakieś plotki
        nie jest nic a nic inteligentny
        to wstyd dla Polaków, żeby nie mieć inteligentnego prezydenta?
        Tusk nie dorasta Kwaśniewskiemu ani Wałęsie do pięt
        • almagus Re: Wolisz państwo urzędników i mistyków? 07.10.05, 21:37

Proces Franza Kafki (genialny Żyd) jest wzorem IV rzeczpospolitej Kaczyńskich.
          Perypetie niewinnego Pana K. po urzędach kończą się karą śmierci i to przez
          wbicie noża w serce.
          Jak to pasuje do mistycznonacjonalistycznych nastrojów zwolenników imperium
          wiary i kary śmierci?
          Galicyjski poziom państwa urzędników reprezentuje ugrupowanie popierające
          Lecha Kaczyńskiego. Potwierdza to wynik głosowania na PiS w tym rejonie,
          włączenie się Rodziny Radia Maryja, Ojca Rydzyka, poziom wypowiedzi ,
          oskarżenia Ziobry, zapowiedź państwa komisji, zachowanie się Kaczyńskiego i
          poza kamerdynera Marcinkiewicza, no i twój post dużymi literami, to jak rozkaz,
          albo decyzja urzędasa!
        • evald Re: Podsumowanie kampanii prezydenckich 07.10.05, 22:43
          Witam!

Jacy madrzy Polacy? Madrzy polacy popieraja tuska, ktory jest bardziej
          inteligenty i mowi bardzo logicznie. Byly zreszta robione wielokrotnie badania i
          to sa fakty, a nie Twoje wymysly. Tuska popieraja inteligentni (wiekszosc).

Pozdrawiam
          • tosza13 Re: Podsumowanie kampanii prezydenckich 09.10.05, 00:34
            czy napewno inteligentni. pensjonariusze więzień
            też
            • evald Re: Podsumowanie kampanii prezydenckich 13.10.05, 10:53
              Na pewno. ?jak mowie byly robione badania nie raz. A co do wiezien, to nie
              dziwie sie, bo nawa partii Prawo i Sprawiedliwosc (choc powinnobyc Piesc i
              Socjalizm) niezbyt dobrze im sie kojarzy jak siedza w wiezieniu. Ale to nijak
              sie ma do insynuacje zera Ziobro, ze PO popieraja bandyci(poza skojarzeniami
              nazwy przez wiezniow). Zreszta jesli Ziobro twierdzi, ze wiekszosc Polakow to
              bandyci to ja gratuluje. Juz z samego tego poowdu nie zaglosuje na PiS bo to
              chore.
      • pjuk Tusk - cmentarna hiena !!! 07.10.05, 23:35
        wykorzystywaniem tragedii umierajacych ludzi w hospicjach na potrzeby kampanii
        wyborczej Tusk sie zdyskwalifikowal !
        -----------------------------------
    • langston A ja pamietam jak Prezio wysylal do mnie ulotki 07.10.05, 19:42
      ...a jeszcze rok temu prezio znany jako "magister" wysylal broszury bym
      glosowal na UE.i to za moje pieniadze.
      • marek10004 Re: nawazniejsze wybory w historii Polski 07.10.05, 20:12
        To nie jest zadna przesada. Za dwa dni Polacy zadecyduja, czy cos sie w ich
        kraju bedzie mialo szanse sie zmienic, czy tez afery i korupcja nadal beda
        krolowac.
        Dla mnie wybor jest oczywisty. L. Kaczynski, syn postancow warszawskich i sam
        uczciwy czlowiek, jest dla Polski nadzieja. Z kolei dla wszystkich aferzystow i
        kolegow prezia smiertelnym zagrozeniem. Dlatego tez mamy do czynienia ze
        skonsolidowana proba zdyskredytowania go. Przyjrzyjmy sie kto jest przeciwko
        niemu: Gazeta Wyborcza, Kwasniewski, cala prasa niemiecka. Na dokladke jeszcze
        Walesa, czlowiek ktory od zawsze bronil Wachowskiego, i nigdy nie przeprowadzil
        dekomunizacji, co bylo grzechem smiertelnym, a jako prezydent sie zblaznil.
        Tusk nie moze sie nawet przyrownywac do Kaczynskiego. Bardzo nieciekawa rola
        odegrana przy obalaniu rzadu Olszewskiego, oraz nawet nie ukrywana nadzieja
        wszystkich aferzystow ze bedzie dla nich gwarantem bezkarnosci, dla mnie
        przynajmniej go dyskwalifikuje. Zreszta sam Tusk wyraznie powiedzial ze nic im
        nie zrobi, po to aby zapewnic sobie ich mafijne poparcie w drugiej turze.
        Dodatkowo, Tusk jest po prostu przecietnie inteligietnym czlowiekiem,
        absloutnie nie pasujacym do roli prezydenta, ktora go zwyczajnie przerasta.
        Jedno wiem na pewno. Korupcja w Polsce doszla do tak mostrualnych rozmiarow, ze
        w tej chwili Polska potrzebuje przede wszyskim uczciwego prezydenta, ktory
        bedzie mial dosc sily i osobistej uczciwosci, aby rozgonic to parszszywe
        towarzystwo. Bez tego pierwszgo kroku, nic w Polsce nie bedzie mozna zmienic,
        bo nie mozna budowac domu na zgnilych fundamentach. Nawet najlepsze pomysly
        gospodarcze nic nie dadza, jesli beda wykorzstywane dla zaspokojenia interesow
        tylko garstki krwiopijcow.
        Tym czlowiekiem jest L. Kaczynski i na pewno nie jest nim D.Tusk.
        Mam nadzieje ze w niedziele Polska da sobie szanse. Jest wielu, ktorzy tej
        szansy chca Polski pozbawic. Ci stawiaja na Tuska.

• jaroslaw_sieminski Re: nawazniejsze wybory w historii Polski 07.10.05, 20:42
          A je jestem wnukiem Powstancow Warszawkich, i oni nauczyli mnie aby
          nie ufac socjalistom. A tak chwalony tu L. Kaczynski to zwykly socjalista.

Wystarczy juz tych socjalistycznych eksperymantow!!!
          • marek10004 Re: nawazniejsze wybory w historii Polski 07.10.05, 21:05
            L. Kaczyski nie jest zadnym socjalista. To ci ktorzy probuja go zdyskredytowac,
            tak go przedstawiaja. Szkoda ze Twoi dziadkowie nie wytlumaczyli Ci procesu
            manipulowania ludzmi.
            • dzimdzirimdzi72 Re: nawazniejsze wybory w historii Polski 07.10.05, 21:14
              szkoda, że ktoś (dziadkowie) nie wyjaśnił na czym polega socjalizm
              zapisz się w takim razie na ekonomię
              • mm999 TUSK "ŁOWCA SKÓR" 07.10.05, 21:25
          • avin Re: nawazniejsze wybory w historii Polski 07.10.05, 21:12
            jaroslaw_sieminski napisał:

> A je jestem wnukiem Powstancow Warszawkich, i oni nauczyli mnie aby
            > nie ufac socjalistom. A tak chwalony tu L. Kaczynski to zwykly socjalista.
            >
            > Wystarczy juz tych socjalistycznych eksperymantow!!!
            A ja jestem katolikiem i nie ufam ludziom, ktorzy przez 27 lat zyja bez slubu
            koscielnego a na miesiac przed przystapieniem do kampanii wyborczej zawieraja w
            tajemnicy slub. Tusk skompromitowal sie w moich oczach nie przez fakt zawarcia
            slubu lecz chcac ten fakt ukryc. To swiadectwo falszu i takiego czlowieka
            nie potrafie uszanowac.
            • haen1950 Re: nawazniejsze wybory w historii Polski 07.10.05, 22:15
              avin napisał:

"A ja jestem katolikiem i nie ufam ludziom, ktorzy przez 27 lat zyja bez slubu
              koscielnego a na miesiac przed przystapieniem do kampanii wyborczej zawieraja w
              tajemnicy slub. Tusk skompromitowal sie w moich oczach nie przez fakt zawarcia
              slubu lecz chcac ten fakt ukryc. To swiadectwo falszu i takiego czlowieka
              nie potrafie uszanowac."

A ja,jak mi ktoś mówi, że jest katolikiem aż do śmierci, to od razu sprawdzam,
              czy mam jeszcze porfel w kieszeni.
            • xtrin Re: nawazniejsze wybory w historii Polski 07.10.05, 22:34
              avin napisał:
              > Tusk skompromitowal sie w moich oczach nie przez fakt zawarcia
              > slubu lecz chcac ten fakt ukryc. To swiadectwo falszu i takiego czlowieka
              > nie potrafie uszanowac.

Czyli wolałbyś, by się z tym faktem obnosił? Wiara na pokaz?
              Zapewne ślub kościelny Tuska miał związek z jego kandydowaniem, ale właśnie owe
              nieobnoszenie się z nim świadczy o nim jak najlepiej. Nieobnoszenia się, ale nie
              ukrywania, to ogromna różnica. Nie rozumiem tego zarzutu, ze zrobił to w
              tajemnicy. Miał zrobić z tego wydarzenie medialne? Po prostu wziął ślub w gronie
              najbliższych czy jak mu tam pasowało. I nigdy nie zaprzeczał temu, więc gdzie
              tajemnica?
              • mysz_polna5 Re: nawazniejsze wybory w historii Polski 07.10.05, 22:38
                xtrin napisała:

> avin napisał:
                > > Tusk skompromitowal sie w moich oczach nie przez fakt zawarcia
                > > slubu lecz chcac ten fakt ukryc. To swiadectwo falszu i takiego czlowieka
                > > nie potrafie uszanowac.
                >
                > Czyli wolałbyś, by się z tym faktem obnosił? Wiara na pokaz?

> Zapewne ślub kościelny Tuska miał związek z jego kandydowaniem, ale właśnie
                owe
                > nieobnoszenie się z nim świadczy o nim jak najlepiej. Nieobnoszenia się, ale
                ni
                > e
                > ukrywania, to ogromna różnica. Nie rozumiem tego zarzutu, ze zrobił to w
                > tajemnicy. Miał zrobić z tego wydarzenie medialne? Po prostu wziął ślub w
                groni
                > e
                > najbliższych czy jak mu tam pasowało. I nigdy nie zaprzeczał temu, więc gdzie
                > tajemnica?

Tajemnica sie rypla. Jesli nie bylo to koniunkturalne, to skoro wytrzymal bez
                koscielnego 27 lat, to mogl to jeszcze wytrzymac 1-3 m-ce? Jasne, co?
                • xtrin Re: nawazniejsze wybory w historii Polski 07.10.05, 22:46
                  > Tajemnica sie rypla. Jesli nie bylo to koniunkturalne, to skoro wytrzymal bez
                  > koscielnego 27 lat, to mogl to jeszcze wytrzymac 1-3 m-ce? Jasne, co?

1-3 m-ce i pózniej co? Wyzywanie z ambony, że żyją w Belwederze bez ślubu czy
                  szopka medialna pt "Para prezydencka na ślubnym kobiercu"?
                  • mysz_polna5 Re: nawazniejsze wybory w historii Polski 07.10.05, 22:57
                    xtrin napisała:

> > Tajemnica sie rypla. Jesli nie bylo to koniunkturalne, to skoro wytrzymal
                    > bez
                    > > koscielnego 27 lat, to mogl to jeszcze wytrzymac 1-3 m-ce? Jasne, co?
                    >
                    > 1-3 m-ce i pózniej co? Wyzywanie z ambony, że żyją w Belwederze bez ślubu czy
                    > szopka medialna pt "Para prezydencka na ślubnym kobiercu"?

Ty nie rozumiesz co ty mowisz,i co piszesz!!
                    Kwasniewski slubu koscielnego nie mial, i nie slyszalam, zeby byl przez to byl
                    medlialnie dyskrymionowany, czy wyzywany z ambony. Gdyby go mial, to pewnie
                    bylby wyzywany z ambony zjazdowej PZPR/SLD :))))))))))))))))))))
                    • czago Re: nawazniejsze wybory w historii Polski 08.10.05, 00:37
                      mysz_polna5 napisała:

> Ty nie rozumiesz co ty mowisz,i co piszesz!!
                      > Kwasniewski slubu koscielnego nie mial, i nie slyszalam, zeby byl przez to
                      byl
                      > medlialnie dyskrymionowany, czy wyzywany z ambony. Gdyby go mial, to pewnie
                      > bylby wyzywany z ambony zjazdowej PZPR/SLD :))))))))))))))))))))

I tutaj jesteś w błędzie. Środowisko SLD nikogo nie dyskryminuje. Czy ktoś ma
                      ślub kościelny czy nie, czy wierzy w Boga czy nie, to jego osobista sprawa. W
                      przeciwieństwie do tzw. prawicy, gdzie fakt nie posiadania ślubu kościelnego
                      jest od razu napiętnowany nie tylko z ambony.
                    • xtrin Re: nawazniejsze wybory w historii Polski 08.10.05, 01:44
                      mysz_polna5 napisała:
                      > Ty nie rozumiesz co ty mowisz,i co piszesz!!
                      > Kwasniewski slubu koscielnego nie mial, i nie slyszalam, zeby byl przez to byl
                      > medlialnie dyskrymionowany, czy wyzywany z ambony. Gdyby go mial, to pewnie
                      > bylby wyzywany z ambony zjazdowej PZPR/SLD :))))))))))))))))))))

Hyhyhy... no sorry, ale porównanie z leksza mało trafne. Kwaśniewski był
                      obiektem krytyki ze strony prawicy z wielu powodów, jego "niekatolickość"
                      zresztą też była mu wielokrotnie wypominana. Ale przede wszystkim Kwaśniewski
                      jest politykiem lewicy, a Tusk bądź co bądź wywodzi się z obozu
                      prawicowo-postsolidarnościowego, który to jest "nacechowany religijnie" i u
                      polityka tej opcji napewno byłoby to mocno podkreślane. Zresztą... nie ma co
                      gdybać, widać jak jest krytykowany za ślub, strach pomyśleć jakby po nim
                      jeżdżono gdyby go nie miał. Tu na tej stronie są wpisy "człowiek, który żyl 27
                      lat bez ślubu kościelnego nie nadaje się na prezydenta".
            • macoomba ciekawe... 07.10.05, 22:44
              co byś powiedział/a gdyby zamiast skromnego ślubu było to rozdmuchane - zapewne
              podniosłyby się głosy, że oto odbywa się pokazówka - ślub jest wykorzystywany w
              kampanii wyborczej. Cichy ślub byłzdecydowanie lepszy i jest właśnie
              zaprzeczeniem obłudy. Ja nie ufam KAczyńskiemu bo za pieniądze podatników
              wydaje na 3 dni przed wyborami ulotkę reklamującą jego strategię na 15 lat,
              wszędzie widzi spiski, no i jak trzeba pokazać się na otwarciu szybkiej kolejki
              podmiejskiej to na urlopie nie jest, ale jak trzeba walczyć o pieniądze z UE na
              metro to na urlopie jest (i nie wysyła swoich zastępców). Czy to nie jest
              włąśnie obłuda??
          • ormoczuwa Re: nawazniejsze wybory w historii Polski 07.10.05, 22:38
            jaroslaw_sieminski napisał:

> A je jestem wnukiem Powstancow Warszawkich, i oni nauczyli mnie aby
            > nie ufac socjalistom. A tak chwalony tu L. Kaczynski to zwykly socjalista.
            >
            > Wystarczy juz tych socjalistycznych eksperymantow!!!
            ====================

Oczywiście !
          • tosza13 Re: nawazniejsze wybory w historii Polski 09.10.05, 00:38
            A dziadkowie nie powiedzieli Ci że z wrogami Polski i z Niemcami trzeba walczyć?
        • almagus Re: nawazniejsze wybory w historii Polski,bo zanim 07.10.05, 21:59
          Gadasz jak nakręcony z opozycji do nowej Polski!
          Bo zanim Matoł z sensem wystęka, że liberał to jego męka, a Żyd
          Sorosz, psiororz oraz jakiś stolorz rozkradli Polskie i pozostawili nam tylko
          Wsze Polskie, to żaden rozum tego nie wytrzyma, chyba, że rozumu ni ma.

Najlepsi w wyborach są ludzie z Rybnika , Katowic , Poznania, bo nie chcą
          oszołomów!!
          • marek10004 Re: nawazniejsze wybory w historii Polski,bo zani 07.10.05, 22:09
            A jaki jest kolor twojego dresu.
            • almagus Re: nawazniejsze wybory w historii Polski,bo zani 07.10.05, 22:13
              Pytasz jak biskup Petz czy majteczki też?
              Lepiej nie kręć i idź na wybory, nawet możesz iść w dresie i tak Cię lubię!
        • ormoczuwa Re: nawazniejsze wybory w historii Polski 07.10.05, 22:38
          marek10004 napisał:

"(...) Tym czlowiekiem jest L. Kaczynski i na pewno nie jest nim D.Tusk.
          > Mam nadzieje ze w niedziele Polska da sobie szanse. Jest wielu, ktorzy tej
          > szansy chca Polski pozbawic. Ci stawiaja na Tuska. "
          ====================================

Tym czlowiekiem jest D. Dusk i na pewno nie jest nim L. Kaczyński. Itd... na
          abarot. -
          >
    • langston OTO UCZCIWOSC TUSKA I PO !!! 07.10.05, 19:43
      Na stonie www.wislakrakow.pl posel PO Andrzej Pawelec namawia do glosowania na
      Tuska bo:"...dzieki Jego wstawiennictwu mamy drzwi otwarte do przewodniczacego
      Komisji Sportu w Sejmie, pana Miroslawa Drzewieckiego..."!!!!!!!!

Napisalem do tego szefa komisji sportu czy oznacza to jakies ukladziki i
      otrzymalem odpowiedz:

"...Witam, z przykroscia odczytalam Pańska poczte. No coz, zdaje sie, ze to
      niefortunnosc uzywanych sformulowan. Wyszlo fatalnie i zareczam, ze
      nieprawdziwie. prosze nie wyciagac takich wnioskow - jak ponizej.Szkoda, ze pan
      Pawelec jest nadal - jak wynika z listu - nieswiadom swego czynu. Przekaze
      poczte adresatowi, a poki co przepraszam w jego imieniu za uczyniona
      niezrecznosc: Edyta Sancewicz, asystent posla Drzewieckiego, 42 636-38-70..."

Jakies kliki, ukladziki, towarzycho...Oj nie ladnie....

WSTYD PANIE TUSK!!!!!!!!!!!!

• taziuta Re: Mów za siebie :-) 07.10.05, 19:44
      Dla mnie wybór między Tuskiem a Kaczyńskim to właśnie wybór między mniejszym
      (Tusk) a większym (Kaczyński) złem. Dobrym kandydatem jest Borowski :-)

marcus_crassus napisał:

> Az ciezko sie czasem zdecydowac. Ale mimo wszystko po raz pierwszy mamy
      > sytuacje ze nie musimy wybierac miedzy mniejszym a wiekszym zlem. Chyba Tusk
      > jednak lepszy. Choc szkoda czasem wyraznej linii polityki zagranicznej
      > kaczora :(
      • moki1 Dla czerwonych Tusk mniejszym złem 07.10.05, 20:13
        To ważna wskazówka, że dla zwolenników czerwonych Tusk jest mniejszym złem.
        Dziękuję.
        • taziuta Re: Pocałunek śmierci? :-) 07.10.05, 21:28
          Sądzisz, że ta informacja przysporzy głosów Kaczyńskiemu?

moki1 napisał:

> To ważna wskazówka, że dla zwolenników czerwonych Tusk jest mniejszym złem.
          > Dziękuję.
    • ciekawymbardzo Re: Kamyk do szabu Donalda Tuska 07.10.05, 19:56
      Ciekawe są zwłaszcza ostatnie akapity.
      Jak daleko można się posunąć w politycznej walce? Kłamstwa, obelgi, pomówienia.
      W tym świetle, sprawa Jaruckiej wygląda dla mnie inaczej.
      www.pulsbiznesu.pl/content.aspx?sid=2284&guid=46434D95-C49C-4D75-B1E8-66778C6D3779
      • mordzinas TUSK TO AGRESJA I BEZCZELNOŚĆ . 07.10.05, 20:12
        Niczym się nie różni od prezia Kawaśniewskiego.

Jeśli zostanie wybrany trzeba odłożyć marzenia o Polsce ucziwej na kojne
        10 lat...
        • mordzinas HOSPICJUM ,METRO - TO MANIPULACJA TUSKA. 07.10.05, 20:20
          Zarzuty wobec Kaczyńskiego dotyczące hospicjum i metra w Warszawie to
          nic innego jak ubecka prowokacja sztabu Tuska. Jego wizerunek człowieka
          ucziwego i spokojnego prysł jak bańka mydlana.
          Tusk i PO nie potrafi wygrać z Kaczyńskim na merytoryczne argumenty.
          Dlatego chwyta się tak habiebnych metod.

Tusk jesteś szumowiną . Jesteś podły i nikczemny.
          A pani Waltz to baba nie tyle bezczelkna co wyjątkowo chamska.
          Jak mogła iść wywłoka to hospicjum i tam robić brudną kampanię
          Tuska???
          Sama zarabia miesiecznie ok 100 000 złotych i idzie do tych biedaków
          robić kampanię Donalda...

Szumowiny z PO . Jesteście tacy sami jak zbiry z PZPR-SLD -SDPL
          • ecot Re: HOSPICJUM ,METRO - TO MANIPULACJA TUSKA. 07.10.05, 22:39
            dobra ubecy juz sa a gdzie zydzi masoni pedofile i inne szkardztwa zapomniałeś?!
          • ormoczuwa Re: HOSPICJUM ,METRO - TO MANIPULACJA TUSKA. 07.10.05, 22:43
            mordzinas napisał:

"(...) Szumowiny z PO . Jesteście tacy sami jak zbiry z PZPR-SLD -SDPL"
            ======================

Ino sie nie zesrej !
    • maydays Re: Podsumowanie kampanii prezydenckich 07.10.05, 20:16
      PREZYDENT TUSK :)
    • nike33 Re: Podsumowanie kampanii prezydenckich 07.10.05, 20:37
      kocham Henryke Bochniarz bo zawiodłem się na Tusku po ostatnich debatach: w
      TVN i GW. Okazało się, że to Tusk wyszedł na pierwszego pieniacza RP.
    • alkud I TAK WYGRA KORWIN-MIKKE 07.10.05, 20:38
      Na pohybel służbom specjalnym
      i potentatom medialnym!

kochamislam.pl
      • adas313 Re: I TAK WYGRA KORWIN-MIKKE 07.10.05, 22:54
        Wygra, to pewne.

Z Leszkiem Bublem, Liwiuszem Ilaszem i Janem Pyszko.
    • feliks-50 To media wylansowały tych błaznów ! 07.10.05, 20:39
      I to jest żałosne tak jak ci kandydaci.
      Olewam całe wybory naczelnego złodzieja kraju.
      • alterpars Fekwencja 40% :-DDDDD 07.10.05, 20:45
        ...oznacza ze 60% wyborcow ma ten smieszny kraik w nosie. Zreszta podobnie jak
        ja. Juz Jan Pietrzak sugerowal ze najlepszym wyjsciem z kryzyu bedzie
        wypowiedzenie wojny USA i natychmiastowa kapitulacja...
        • smutas80 Re: Fekwencja 40% :-DDDDD 07.10.05, 20:53
          Czy jak Polska wypowie wojnę USA i skapituluje, to będzie tak dobrze jak w
          Iraku czy jak w Afganistanie?

A może tak dobrze jak na Haiti, jednym z najbiedniejszych krajów świata.
          • alterpars Re: Fekwencja 40% :-DDDDD 07.10.05, 21:00
            Mnie to szczerze mowiac zwisa i uwazam ze polacy we wlasnym kraju i tak rzadzic
            nie potrafia. Zreszta USA to byl przyklad-zreszta ludziom zyje sie tam
            nienajgorzej Mozemy to zrobic i z Francuzami i z Niemcami (posredno to sie juz
            dzieje w UE). Zreszta czegokolwiek bys nie napisal to i tak fakt pozostaje
            faktem 60% ma ten kraj w d....
        • boszul Re: Fekwencja 40% :-DDDDD 07.10.05, 20:58
          alterpars napisał:

> ...oznacza ze 60% wyborcow ma ten smieszny kraik w nosie. Zreszta podobnie jak
          > ja. Juz Jan Pietrzak sugerowal ze najlepszym wyjsciem z kryzyu bedzie
          > wypowiedzenie wojny USA i natychmiastowa kapitulacja...
          Wiesz co ty jesteś poP.... przetłumaczyć? ...pełniącym obowiązki Polaka
          • alterpars Re: Fekwencja 40% :-DDDDD 07.10.05, 21:02
            dziekuje za wytlumaczenie skrotu. Nieee ja juz nawet nie jestem poP. Ja juz mam
            inne obywatelstwo :-DDDDDDD
            • boszul Re: Fekwencja 40% :-DDDDD 07.10.05, 21:10
              alterpars napisał:

> dziekuje za wytlumaczenie skrotu. Nieee ja juz nawet nie jestem poP. Ja juz mam
              >
              > inne obywatelstwo :-DDDDDDD
              Coś z tej Polski jednak wyniosłeś...potrafisz się zachować przyzwoicie..
              aczkolwiek rzadko...
              • alterpars Re: Fekwencja 40% :-DDDDD 07.10.05, 21:26
                No jasne ze tak. A Ty tam wciaz siedzisz? W sumie tez podziwiam chociaz nie
                przejawiem sklonnosci az tak sadomasochistycznych. Zycze trafnego wyboru i oby
                tym razem sie udalo....
            • minimum1 Re: Fekwencja 40% :-DDDDD 07.10.05, 21:11
              a w tym innym kraju będziesz chodził na wybory
              czy też będziesz miał go w dupie?
              • alterpars Re: Fekwencja 40% :-DDDDD 07.10.05, 21:25
                Jasne ze nie ja mam w niedziele lepsze rzecyz do roboty niz wybory. Ja sie
                przychylam do tej wiekszosci ktora ma to w nosie kto ich przez nastepne cztery
                lata bedzie mamil
    • ajkaj Re: Podsumowanie kampanii prezydenckich 07.10.05, 21:07
      Właśnie trwa ostatnia debata. Tusk gdzieś coś słyszał, coś widział, atakuje i
      pomawia. Dolny Śląsk jest największym "placem" bezrobocia w UNII, rządzi tym
      regionem PO, co Wy na to? Tusk obciąża Kaczyńskiego za słaby rozwój stolicy, nie
      pamiętając, że tam też rządziła PO. Ale czepia się "broszury", bzdur, nie jest
      przygotowany do żadnej debaty, bez "suflerów" nie potrafi nic.
      • mordzinas HANIEBNA KOLEJNA DEBATA TUSKA. W TV 1. 07.10.05, 21:13
        Kolejny spektal nienawiści do Lecha Kaczyńskiego.
        Zamiast argumentów merytorycznych Donald próbuje w prymitywny sposób
        wyprowadzić z równowagi Lecha Kaczyńskiego.
        Żeby te ataki miały jeszcze charakter merytoryczny... A tu tylko
        demagogia i bezczelność.

Tusk zachowuje się jak oszołom. Mam nadzieję ,że Polacy wyciągną z
        tego właściwe wnioski i nie będą głosować na Donalda co "rrrrr"
        wypowiedzieć nie potrrrrrafii.

Tusk jesteś na dnie.

LECH KACZYŃSKI - PREZYDENT IV RZECZPOSPOLITEJ.
        • ajkaj Re: HANIEBNA KOLEJNA DEBATA TUSKA. W TV 1. 07.10.05, 21:20
          też tak sądzę, ale przekonaj o tym naród, skoro Kaczyńskiego "trzeba" tylko
          opluwać, jak ten Durczok tendencyjnie pyta, jak ułatwia prymitywowi ucieczki od
          odpowiedzi na poważne pytania

"Zabici wracali z Iraku do domu" cytat z Mądrego Tuska
          • boba222 Re: HANIEBNA KOLEJNA DEBATA TUSKA. W TV 1. 07.10.05, 21:33
            > "Zabici wracali z Iraku do domu"

No w ustach prezydenta Kaczyńskiego, który całą swoją kampanię opiera na hasłach
            solidaryzmu i pochylania się nad biedniejszymi i tymi, którzy "głosu nie mają",
            w jego ustach stwierdzenie, że tych paru zabitych trzeba odnieść do tego, co
            Polska osiągnęła dzięki misji w Iraku i zobaczyć, jak wygląda bilans korzyści,
            no nie wiem, to go trochę dyskwalifikuje.
          • macoomba źle zapamiętałeś 07.10.05, 22:50
            przed "do domu" były słowa "już nie", coś w stylu "zabici żołnierze polscy
            wracali, już nie do domu, ale ... (i dalsz częśc wypowiedzi).
          • andrzejkwiatek4 Re: HANIEBNA KOLEJNA DEBATA TUSKA. W TV 1. 08.10.05, 21:25
            ajkaj napisała:

> też tak sądzę, ale przekonaj o tym naród, skoro Kaczyńskiego "trzeba" tylko
            > opluwać, jak ten Durczok tendencyjnie pyta, jak ułatwia prymitywowi ucieczki od
            > odpowiedzi na poważne pytania
            >
            > "Zabici wracali z Iraku do domu" cytat z Mądrego Tuska
        • minimum1 Tusk zdyskwalifikowany w 2. rundzie !!!!! 07.10.05, 21:21
          odgryzł Kaczorowi lewe(!)ucho...
          • ciekawymbardzo Re: Tusk, tym razem wygrał 07.10.05, 21:29
            Był po prostu bardziej świeży i nie tak bardzo agresywny. Jak to wpłynie na
            wyniki zobaczymy w poniedziałek.
            Mimo wszysto oddam głos na Kacyńskiego.
            • boba222 Re: Tusk, tym razem wygrał 07.10.05, 21:37
              Tak, tym razem wygrał Tusk.
              Wczoraj był remis, a ponieważ jestem pro-tuskowy, więc prawdopodobnie po odjęciu
              moich preferencji był remis ze wskazaniem na Kaczyńskiego.
              Ale dzisiaj wyraźnie Tusk. W pierwszej części atakował, a owszem, ale bardziej
              finezyjnie niż wczoraj. Widać, że ktoś mu powiedział, że ma być znowu sobą.
              Wczoraj rola pitbulla wyraźnie mu nie leżała, stąd to zdenerwowanie.
              W środkowej części był raczej remis - Tusk nie potrzebnie dał się sprowokować i
              poruszył sprawę hospicjum. To mu nie pomaga.
              Ale trzecia część poszła znowu na Tuska. Kaczyński zdyskwalifikował się
              zwłaszcza przy kwestii irackiej.
              • abyss Tusk to żywa kompromitacja! 07.10.05, 22:07
                Chyba inne mamy oczy i uszy.
                Jak byśmu potzrebowali nowego Kwasa, to głosujmy na Tuska.
                Z jakiego śmietnika tego gostka wygrzebali?
                Czy on ma jeden, ale własny, poglad na jakąkolwiek sprawę?
                • boba222 Re: Tusk to żywa kompromitacja! 07.10.05, 22:08
                  Dziękuję za rzeczowy komentarz do debaty ;-)
            • abyss Że co? 07.10.05, 22:04
            • ajkaj Re: Tusk, tym razem wygrał 07.10.05, 22:17
              co wygrał, nie miał nic do powiedzenia i był chroniony przez Durczoka, by nie
              odpowiadać na trudne pytania, jakąś odrazę facet budzi, taki dupek sepleniący,
              facet bez jaj, jak nie wie co mówić, ogląda się do tyłu, jakby szukał suflera,
              jakby się nauczył na pamięć odpowiedzi na wcześniej zadane mu pytania i się boi,
              by nie pomylićkolejności odpowiedzi, IQ poniżej 100
              • ormoczuwa Re: Tusk, tym razem wygrał 07.10.05, 22:52
                ajkaj napisała:

> co wygrał, nie miał nic do powiedzenia i był chroniony przez Durczoka, by nie
                > odpowiadać na trudne pytania, jakąś odrazę facet budzi, taki dupek sepleniący,
                > facet bez jaj, jak nie wie co mówić, ogląda się do tyłu, jakby szukał suflera,
                > jakby się nauczył na pamięć odpowiedzi na wcześniej zadane mu pytania i się
                boi ,by nie pomylićkolejności odpowiedzi, IQ poniżej 100
                =======================================

Bardzo tendencyjna refleksja ! jak u ... Durczoka.
            • ormoczuwa Re: Tusk, tym razem wygrał 07.10.05, 22:50
              ciekawymbardzo napisał:

> Był po prostu bardziej świeży i nie tak bardzo agresywny. Jak to wpłynie na
              > wyniki zobaczymy w poniedziałek.
              > Mimo wszysto oddam głos na Kacyńskiego.
              ============================

Mimo wszystko oddam głos na Tuska !
        • adas313 Re: HANIEBNA KOLEJNA DEBATA TUSKA. W TV 1. 07.10.05, 22:36
          > Kolejny spektal nienawiści do Lecha Kaczyńskiego.

Hehehe... ciekawe gdzie, Tusk - jakkolwiek złośliwy - potrafił w paru miejscach
          pochwalić PiS, Kaczor na taki gest nie zdobył się ani razu.

Aha, już wiem, manipulacja.

> Żeby te ataki miały jeszcze charakter merytoryczny.
          > Tusk zachowuje się jak oszołom.

Podaj _konkretne_ przykłady (a następnie porównaj z pustą lodówką i znikającymi
          zabawkami).

> na Donalda co "rrrrr"

Biorąc pod uwagę dykcję to trzeba by głosować chyba na profesora Miodka (co
          skądinąd byłoby rozsądne). Kaczyński mistrzem sztuki wymowy nie jest.
        • ecot Re: HANIEBNA KOLEJNA DEBATA TUSKA. W TV 1. 07.10.05, 22:44
          > Tusk zachowuje się jak oszołom. Mam nadzieję ,że Polacy wyciągną z
          > tego właściwe wnioski i nie będą głosować na Donalda co "rrrrr"
          > wypowiedzieć nie potrrrrrafii.

Łech-kaczka zachowuje się jak oszołom. Mam nadzieję ,że Polacy wyciągną z
          tego właściwe wnioski i nie będą głosować na lecha co "prezydentury"
          wypowiedzieć nie potrafi tylko coś tam mamrocze.
          • boba222 Re: HANIEBNA KOLEJNA DEBATA TUSKA. W TV 1. 07.10.05, 22:56
            > lecha co "prezydentury" wypowiedzieć nie potrafi

On mówi coś w rodzaju "prezentura". Może tak mu się właśnie kojarzy i cieszy się
            już na prezenty, które jako prezydent będzie otrzymywał?
            • ecot Re: HANIEBNA KOLEJNA DEBATA TUSKA. W TV 1. 07.10.05, 23:00
              czyżby nowiutki Księżycek?!
        • ormoczuwa Re: HANIEBNA KOLEJNA DEBATA TUSKA. W TV 1. 07.10.05, 22:48
          mordzinas napisał:

>" Kolejny spektal nienawiści do Lecha Kaczyńskiego. (...) > Tusk jesteś
          na dnie.
          > LECH KACZYŃSKI - PREZYDENT IV RZECZPOSPOLITEJ."
          ===============================

DONALD TUSK - PREZYDENT IV RZECZPOSPOLITEJ ! I tyle.

• adas313 Re: HANIEBNA KOLEJNA DEBATA TUSKA. W TV 1. 07.10.05, 22:57
            > DONALD TUSK - PREZYDENT IV RZECZPOSPOLITEJ

DONALD TUSK - PREZYDENT _III_ RZECZPOSPOLITEJ.

• mysz_polna5 Re: HANIEBNA KOLEJNA DEBATA TUSKA. W TV 1. 07.10.05, 22:59
              adas313 napisał:

> > DONALD TUSK - PREZYDENT IV RZECZPOSPOLITEJ
              >
              > DONALD TUSK - PREZYDENT _III_ RZECZPOSPOLITEJ.
              >

III tak, ale nie IV!
              • adas313 Re: HANIEBNA KOLEJNA DEBATA TUSKA. W TV 1. 07.10.05, 23:04
                Bo IV nie będzie.

Podbijanie numerków i zmiana szyldu do niczego nie prowadzi. Co więcej, często
                za zmianą liczebnika porządkowego idzie w parze socjalizm...
                • rafal.szczesny Re: HANIEBNA KOLEJNA DEBATA TUSKA. W TV 1. 09.10.05, 15:38
      • 28plk7b Re: Podsumowanie kampanii prezydenckich 07.10.05, 22:03
        Tusk to nadaje się do teatrzyku jako marionetka poruszana przez Miodowicza
      • ecot Re: Podsumowanie kampanii prezydenckich 07.10.05, 22:47
        ty chyba nie byłeś nigdy na śląsku wiesz ile ludzi siedzi w niemczech aw polsce
        korzysta ze statusu bezrobotnego przy leczeniu
    • tomi1972 DEBATA w TVP - wasze zdanie 07.10.05, 21:26
      Wypowiedz się - kto Cię przekonał - Kaczyński, Tusk, żaden z powyższych?
      Ostatni sondaż przed wyborami - głosują tylko ci, którzy chcą!
      A wyniki dostępne od ręki!
      www.ganmat.com
      Bez reklam, bez opłat i całkowicie anonimowo!!!
      ZAPRASZAM!!!
      • alterpars Re: DEBATA w TVP - wasze zdanie 07.10.05, 21:28
        Nikt mnie nie przekonal. Mechanizm jest prosty. Zwalic na komune wszystko zle.
        Obiecac to co bedzie dobrze jak sie dorwia do koryta a potem....zwalic ze komuna
        poczynila takie straty ze i tak sie nie da nic zrobic.....Buahahahaha a 60%
        Polakow ma i tak w nosie co sie bedzie dzialo z tym krajem. I ja ich rozumiem
        • abyss Re: DEBATA w TVP - wasze zdanie 07.10.05, 22:03
          Zal Cimoszenki, co?
          • 28plk7b Re: DEBATA w TVP - wasze zdanie 07.10.05, 22:05
            Żal dupy nie ściska gdy czar TUSKA pryska
          • czago Re: DEBATA w TVP - wasze zdanie 08.10.05, 00:42
            abyss napisał:

> Zal Cimoszenki, co?

Niedługo wszystkim może być żal...
      • ajkaj Re: DEBATA w TVP - wasze zdanie 07.10.05, 21:54
        z przykrością stwierdzam, że inteligencja Tuska jest mało wystarczająca, to
        Kwaśniewski i Wałęsa przy nim są superinteligentami
        on nie radzi sobie z rozwiązywaniem problemów słownych
        mówi źle, prezentuje się źle
        ja się wstydzę takiego przywódcy
        • 28plk7b Re: DEBATA w TVP - wasze zdanie 07.10.05, 21:59
          Wygląda na wystraszonego,targanego wewnętrznymi sprzecznościami,podatny na
          podpowiedzi niekoniecznie dobre.Na arenie europejskiej poziom Albanii.
        • ormoczuwa Re: DEBATA w TVP - wasze zdanie 07.10.05, 22:56
          A ja wstydzę się przywódcy Kaczyńskiego !
    • the.bill1 Ale TUSK był w debacie SZTUCZNY!!! 07.10.05, 21:28

On w ogóle nie prowadził dialogu, tylko nauczył się kilu formułek, które
      recytuje, W OGÓLE, ALE TO W OGÓLE ich nie uzasadniając, nawet jeśli Kaczyński go
      o to prosi.
      Tusk wygląda na sługusa, takiego jak inni figuranciw III RP.
      Dla nie go bardziej liczy sie opinia kolegów z zagranicy, niż interesy Polski.
      On po prostu nie wie co to sa interesy Polski. Ani razu nie powiedział nic o
      interesie Polski.
      Tusk jest niebezpieczny, bo jest uległy i może byc marionetka w rękach agentury
      i ośrodków zagranicznych. A przecież z tym chcemy skończyć!
      Głosujmy na właściwego kandydata.
      • alterpars Re: Ale TUSK był w debacie SZTUCZNY!!! 07.10.05, 21:30
        A kto to jeswt wlasciwy kandydat???????? Dla mnie to OK jesli tusk nie widzi
        rozwoju polski bez scislej wspolpracy z USA i UE.
        • tu-sk-ubany A MOŻE TUSK TO NASŁANY ROBOT ??????????????????? 08.10.05, 00:16
          i mówi też
          tak sztucznie jak rrobot !!!
      • boszul Re: Ale TUSK był w debacie SZTUCZNY!!! 07.10.05, 21:37
        the.bill1 napisał:

>
        > On w ogóle nie prowadził dialogu, tylko nauczył się kilu formułek, które
        > recytuje, W OGÓLE, ALE TO W OGÓLE ich nie uzasadniając, nawet jeśli Kaczyński g
        > o
        > o to prosi.

I ten przestrach w oczkach...że służby specjalne poczeszą Dorn,Wasserman i Ziobro......nie ma zgody..
        > Tusk wygląda na sługusa, takiego jak inni figuranciw III RP.
        > Dla nie go bardziej liczy sie opinia kolegów z zagranicy, niż interesy Polski.
        > On po prostu nie wie co to sa interesy Polski. Ani razu nie powiedział nic o
        > interesie Polski.
        > Tusk jest niebezpieczny, bo jest uległy i może byc marionetka w rękach agentury
        > i ośrodków zagranicznych. A przecież z tym chcemy skończyć!
        > Głosujmy na właściwego kandydata.
      • abyss Re: Ale TUSK był w debacie SZTUCZNY!!! 07.10.05, 22:02
        A i owszem.
        Tusk to okropny hipokryta.
        Głosuja na niego miłośnicy Kwasa, bo tak jak Kwas będzie leniem do kwadratu.
        Specjalista od wetowania.
    • no.to.ladnie Lepper ze zdjęcia 07.10.05, 21:30
      Była kiedyś tak kreskówka Gumisie. Na pokazanym w artykule zdjęciu p. Lepper
      chyba niezupełnie niechcący został sfotografowany w pozie ogra i to niezbyt
      mądrego. Oczywiście zbieżność sytuacji jest całkowicie przypadkowa;)
    • 1futrzak Jeszcze Polska nie zgineła póki kandyduje JKM na 07.10.05, 21:32
      Jeszcze Polska nie zgineła póki kandyduje JKM na prezydenta!!
    • doktorhabilitowany.1 KOCHANI! ŻYCZĘ WAM WSZYSTKIM WYGRANEJ:)) 07.10.05, 21:49
      Bo kocham Was jak własne dzieci. W sumie ten post nie zakłóciłby ciszy
      wyborczej, chyba, że przyznałbym np. jutro, że idę głosować na Tuska;)
      Niemniej, niezależnie od Waszych preferencji i orientacji, życzę wszystkim
      wyborów jednoturowych i wszystkiego dobrego w nowej kadencji, wielu radosnych
      chwil, jak najmniej afer i skandali, ukojenia nerwów, realizacji ambicji (byle
      nie po trupach) i duuuuużo zdrowia:)))
      Niezależnie kogo wybierzemy, zawsze będziemy świadomi kim i czym jesteśmy, więc
      nawet najgorszy kretyn nie zmieni jednak naszego życia w piekło (chyba, że
      będzie ścigał autorów niesprzyjających mu postów). Trzymajcie się cieplutko, to
      mój ostatni post dzisiaj i w tej odsłonie wyborczej, chyba, że w weekend nie
      wytrzymam;)))... I pamiętajcie: nie piszcie nic, czego moglibyście się wstydzić,
      Bądźcie dzielni! Piję za Wasze zdrowie!
      • boba222 Re: KOCHANI! ŻYCZĘ WAM WSZYSTKIM WYGRANEJ:)) 07.10.05, 21:57
        cheers!
        • davidmors Prawdziwe oblicze Tuska ! 07.10.05, 22:50
          "To TUSK promował w swej wizycie np. w Zielonej Górze, Erykę Steinbach,
          występując jako jej obrońca, obrońca idei budowy centrum wypędzonych, jako
          historyk nie chce wiedziec, że wypędzonymi byli w pażdz 1939 - Wielkopolscy
          patrioci byli powstańcy Wielkopolscy, nauczyciele, księża, urzędnicy, chłopi
          było ich 1,7 mln, 1 milion 700 tysiecy Polakow..."
          • ormoczuwa Re: Prawdziwe oblicze Tuska ! 07.10.05, 23:01
            davidmors napisał:

> "To TUSK promował w swej wizycie np. w Zielonej Górze, Erykę Steinbach,
            > występując jako jej obrońca, obrońca idei budowy centrum wypędzonych, jako
            > historyk nie chce wiedziec, że wypędzonymi byli w pażdz 1939 - Wielkopolscy
            > patrioci byli powstańcy Wielkopolscy, nauczyciele, księża, urzędnicy, chłopi
            > było ich 1,7 mln, 1 milion 700 tysiecy Polakow..."
            =================================

Szkoda, że autor powyższego nie zechciał recenzować argumentów Tuska wobec
            Steinbach wyłożonych w czasie ich spotkania w Gdańsku... Szkoda. Jas znam je
            i jestem zbudowany -
            • adas313 Re: Prawdziwe oblicze Tuska ! 07.10.05, 23:06
              > Jas znam je i jestem zbudowany.

Przytocz :o)

• ajkaj Re: KOCHANI! ŻYCZĘ WAM WSZYSTKIM WYGRANEJ:)) 07.10.05, 22:20
        a idź do diabła, co nas obchodzi na kogo głosujesz, jesli na Tuska to twój pozim
        IQ jestoczywisty, a doktoraty za masełko nabyte
        • minimum1 Re: KOCHANI! ŻYCZĘ WAM WSZYSTKIM WYGRANEJ:)) 07.10.05, 22:23
          cóż... w tm przypadku próba przekazania znaku pokoju się nie powiodła...
        • ormoczuwa Re: KOCHANI! ŻYCZĘ WAM WSZYSTKIM WYGRANEJ:)) 07.10.05, 23:02
          ajkaj napisała:

> a idź do diabła, co nas obchodzi na kogo głosujesz, jesli na Tuska to twój
          pozi m
          > IQ jestoczywisty, a doktoraty za masełko nabyte.

IQ - wątpliwy argument by bronić zauszników Kaczyńskiego -
      • mordzinas Re: KOCHANI! ŻYCZĘ WAM WSZYSTKIM WYGRANEJ:)) 07.10.05, 22:32
        doktorhabilitowany.1 napisał:

> Bo kocham Was jak własne dzieci. W sumie ten post nie zakłóciłby ciszy
        > wyborczej, chyba, że przyznałbym np. jutro, że idę głosować na Tuska;)
        > Niemniej, niezależnie od Waszych preferencji i orientacji, życzę wszystkim
        > wyborów jednoturowych i wszystkiego dobrego w nowej kadencji, wielu radosnych
        > chwil, jak najmniej afer i skandali, ukojenia nerwów, realizacji ambicji
        (byle
        > nie po trupach) i duuuuużo zdrowia:)))
        > Niezależnie kogo wybierzemy, zawsze będziemy świadomi kim i czym jesteśmy,
        więc
        >
        > nawet najgorszy kretyn nie zmieni jednak naszego życia w piekło (chyba, że
        > będzie ścigał autorów niesprzyjających mu postów). Trzymajcie się cieplutko,
        to
        >
        > mój ostatni post dzisiaj i w tej odsłonie wyborczej, chyba, że w weekend nie
        > wytrzymam;)))... I pamiętajcie: nie piszcie nic, czego moglibyście się
        wstydzić
        > ,
        > Bądźcie dzielni! Piję za Wasze zdrowie!

Dlatego ,ze tyle pijesz - wypłukałeś komórki mózgowe z czaszki i
        zagłosujesz tak jak zapowiadasz.
        • doktorhabilitowany.1 Pax vobiscum et tibi nec minus:)) 09.10.05, 03:40
          Skąd wiesz ile piję? Zwróć uwagę, że zwróciłeś uwagę, tylko na uwagę na kogo
          nie przyznałem, że idę głosować:)) I do mojego toastu. a olałeś moje życzenia i
          przemyślenia, które miały stanowić rodzaj gałązki oliwnej... Jak się czujesz z
          takim poziomem żółci? potrafisz tak długo żyć?
    • kubartek1 Re: Podsumowanie kampanii prezydenckich 07.10.05, 21:52
      Branie ślubu kościelnegopo 27 latach na potrzeby kampanii prezydenckiek świadczy
      o Tusku że jest niewiarygodny i taki człowiek nie może byćprezydentem
      • ajkaj Re: Podsumowanie kampanii prezydenckich 07.10.05, 22:05
        To ciekawe, dlaczego w żadnej TV tego nie wyciągnęli? Ano, bo... . Już widzę jak
        się miga z tym ślubem. Jego żona czytała wyuczone formułki do TV, na tle...
        obrazka świętego.
        Dlaczego dziś cisza, że Dworak kupił 116 aut do TV. Nigdzie ani słowa.
        Teraz dobrze widać jak cwaniacy trzymaja się kupy.
        Tusk się zachowuje tak, jakby się nauczył na pamięć pewnych formułek
        i stara się słuchać kontrkandydata, by w miarę dobrze wyuczoną formułkę
        wyrecytować w odpowiednim miejscu, ale by przyłożyć.
      • mysz_polna5 Re: Podsumowanie kampanii prezydenckich 07.10.05, 22:09
        kubartek1 napisał:

> Branie ślubu kościelnegopo 27 latach na potrzeby kampanii prezydenckiek
        świadcz
        > y
        > o Tusku że jest niewiarygodny i taki człowiek nie może byćprezydentem

Slub koscielny po ilus tam latach, to zaden argument, choc moze swiadczyc to o
        jego koniunkturalizmie, a nie o potrzebie przstrzegania sakramentu. Jesli
        chodzi o mnie mnie, to on (i kazdy inny tez), moze zyc na kocia lape. Nic mi
        do tego!
        Ale, jak dla mnie pan Tusk, jest niewlasciwa osoba do pelnienie tej funkcji,
        bo sprawia wrazenie ~ u.g.o.d.o.w.c.a, ktora to ceche stara sie pokryc
        populistycznymi sloganami. Papatrzcie na jego zdjecia: najpierw wytrzeszczone
        galy, bo sam nie wierzyl, ze tak latwo mu idzie, a potem zlosc, i unikanie
        spojrzenia. A jak juz, to niepewnosc. Ten facet, sprawia na mnie czlowieka,
        ktory przegrywa.
        Po rzadach postkomuchow, potrzebny jest czlowiek bardziej zdecydowany, i takie
        wrazenie sprawia na mnie Kaczynski.
        A teraz pedaly, homosie i zlodzieje na ktorych glowach czapka gore ~ huzia na
        mnie. Hej ho, umie gryzc, bom mysz_polna :)))))))))))!
      • mordzinas TUSK TO KLON KWAŚNIEWSKIEGO 07.10.05, 22:12
        Jeżeli wygra Tusk Polska nie ma szans na żadne pozytywne zmiany.
        Już Kwaśniewski go namaścił twierdząc ,że będzie kontynuował jego
        prezydenturę . Jakie to wymowne.

Tusk określa się jako człowiek z zasadami.
        Ale tak naprawdę to tylko wyborcze paplanie.
        Człowiekiem z zasadami to właśnie Lech Kaczyński. Kaczor nie zmienia
        poglądów w zależności od koniunktury politycznej. Kaczor jest
        autentyczny .
        Tusk to pozer i manipulator z " towarzystwa medialnego" ,które tumani
        Polaków od 16 lat.
        Jakie to żałosne ,że Tusk własnie teraz ,tuz przed wyborami wział ślub
        kościelny.... Do tej pory nie potrzebował tego.... Co za instrumentalne
        i koninkturalne wykorzystywanie religii. Co za obłuda...

W kapanii Tusk pokazał prawdziwe oblicze. To już nie ten spokojny
        wyważony marszałek sejmu. Teraz to sprytny manipulator , agresywny
        oszczerca. W duecie ze sprzyjającymi mediami próbował zniszczyć
        wizererunek Lecha Kaczyńskiego.

Ale najgorsze jest to ,że te ataki na Kaczyńskiego nie są
        merytoryczne , tylko są bezczelnymi ,ordynarnymi kłamstwami!!!!!

Tusk pokazał w obu debatach swoją prymitywną naturę , która tak
        skutecznie przez te lata skrywał.

Przecież te zarzuty co do metra to przecież jawna prowokacjia ludzi
        ze sztabu PO!!!!

A sprawa hospicjum .... Nie sądziłem ,że lidzie Platformy będa zdolni
        do takiej podłości. Wykorzystywanie ludzi umierających do celów
        kampani wyborczej było haniebne i podłe. To po prostu sku rwy syn stwo -
        nazwijmy rzecz po imieniu.

Tusk odkrył swoją prawdziwą twarz. Teraz już widać jak na dłoni ,że
        jest klonem Kwasniewskiego i Cimoszewicza.

Jeżeli Polacy go wybiorą to marzenia o ucziwej Polsce musimy odłożyć
        na kolejne 10 lat. 10 lat - tak tak. Bo nastepne wybory "towarzystwo
        medialne" będzie przygotowywac już od listopada tego roku...

Biedna Ty Polsko - ojczyzno moja.
        • adas313 Re: TUSK TO KLON KWAŚNIEWSKIEGO 07.10.05, 22:45
          Obłuda? Manipulacja?

Odsyłam do słownika wyrazów obcych i encyklopedii w celu sprawdzenia definicji
          tychże.

Kaczor mówi o prawie i sprawiedliwości, jednak gdy sąd nakazał mu przeproszenie
          Wachowskiego Kaczyński się na sąd obraził.

Dowodem jego troski o ubogich i prostych ludzi stała się kultowa już odzywka pod
          adresem pewnego mieszkańca Warszawy.

Metro? Prowokacja PO? A co Kaczyński ma do powiedzenia na temat 100 mln Euro,
          które jakiś czas temu Warszawa miała dostać a nie dostała, bo ratusz zawalił
          sprawy formalne? Niekompetentni podwładni? A kto ich nie dopilnował? A może to
          PO sabotowała działania Kaczyńskiego?

Kaczyński dzisiaj pokazał jak widzi rządzenie Polską: według niego on się dogada
          z rządem, a Tusk będzie ten rząd sabotował, czy to oznacza że nie widzi dla PO
          miejsca w rządzie? Jeśli widzi to jak sobie wyobraża zgodną współpracę dla dobra
          Polski?
          • tusk_plusk Re: TUSK TO KLON KWAŚNIEWSKIEGO 09.10.05, 00:28
            zgadza sie !
      • xtrin Re: Podsumowanie kampanii prezydenckich 07.10.05, 22:43
        A cóż ma piernik do wiatraka? I cóż mial Tusk zrobić w tej sytuacji?
        Żyje z żoną od x lat, mają wspólne dzieci i chyba udane małżeństwo, ale bez
        ślubu kościelnego. Jakie były tego powody - nie wnikam, nie wiem czy
        kiedykolwiek się z tego tłumaczyli, a i "tłumaczyć" tego nie mają obowiązku.
        Pewnie nie zajmowało to specjalnie ich myśli, bo jakie w zasadzie ma to
        znaczenie, jeżeli było im dobrze z sobą? Praca, obowiązki rodzinne, kariera
        polityczna - pewnie i nie było czasu się tym zając.
        I teraz zaczyna facet kandydować na najwyższy urząd w katolickim kraju.
        Oczywistym jest, że sprawa wyjdzie na jaw prędzej czy później. Ślub pary
        prezydenckiej byłby wielkim wydarzeniem, superszopką, której mieli pełne prawo
        nie chcieć, a do tego pewnie i skandalem. Więc, jeżeli byli w zgodzie z
        sumieniem przysięgnac przed Bogiem swoją miłość etc, to jakie mogło być lepsze
        rozwiązanie, niż cichy ślub na początku kampanii? Wbrew temu, co niektórzy
        próbuja wmawiać nie był ten ślub żadną tajemnicą, był po prostu ich osobistą sprawą.
        Wyciąganie tego typu argumentów jest po prostu niską zagrywką, mniej więcej na
        poziomie wyznawców Rydzyka.
        • tosza13 Re: Podsumowanie kampanii prezydenckich 09.10.05, 01:08
          dobrze napisałeś;
          jeżeli byli w zgodzie z sumieniem przysięgnac przed Bogiem swoją miłość
          tylko czy byli?
      • ormoczuwa Re: Podsumowanie kampanii prezydenckich 07.10.05, 23:04
        kubartek1 napisał:

> Branie ślubu kościelnegopo 27 latach na potrzeby kampanii prezydenckiek
        świadczy o Tusku że jest niewiarygodny i taki człowiek nie może byćprezydentem

Brednia tak żałosna, że nie zasługuje na komentarz !
    • pocalujta_wujta Glosujcie na Andrzeja 07.10.05, 22:08
      On wie czego chce kraj. Zaorane szosy wjazdowe do miast, karanie laniem po
      tylku... jak ktos podpadnie Samoobronie i takie inne.

A tak poza tym to krowy beda dawac lepsze mleko od razu jak A.L. zostanie
      prezydentem.
      • mysz_polna5 Re: Glosujcie na Andrzeja 07.10.05, 22:11
        pocalujta_wujta napisał:

> On wie czego chce kraj. Zaorane szosy wjazdowe do miast, karanie laniem po
        > tylku... jak ktos podpadnie Samoobronie i takie inne.
        >
        > A tak poza tym to krowy beda dawac lepsze mleko od razu jak A.L. zostanie
        > prezydentem.

Zaczynam sie wahac, wobec takiej agitacji. Ale, powiedz mi ~ czy krowy tez
        beda opalone, jak nasz mulat:)))))))))?
    • frank_drebin Najbardziej mnie rozczulil komentarz prezia - 07.10.05, 22:11
      cytuje:
      "Widzę billboardy, klipy telewizyjne, broszury, książki, listy w naszych
      skrzynkach pocztowych. To niezwykle droga kampania i wszyscy, którzy tak chętnie
      mówią o oszczędnościach, powinni zastanowić się, co zrobić, żeby te kampanie
      były skromniejsze i skrócone. Nie ma powodu - podkreślił prezydent - żeby aż
      tyle pieniędzy wydawać".
      1. "Widze ....,listy w naszych skrzynkach pocztowych"
      Na duzym palacu jest skrzynka pocztowa i prezio sam wyjmuje z niej listy mam
      rozumiec ?
      2. "Nie ma powodu - podkreślił prezydent - zeby az tyle pieniedzy wydawac". Za
      to jak prezio wydawal pieniadze na swoje palacyki, w ktorych bywal raz w roku,
      tabuny doradcow ze starej, komunistycznej gwardii, wozenie sazmochodem sluzbowym
      przez borowikow swoich owczarkow i operacje plastyczne to bylo wszystko oki i
      dla dobra kraju mam rozumiec.
      Ten facet ma naprawde ludzi za kretynow, ze takie duby smalone gada.
      • mordzinas TUSK - OBŁUDA ZAKŁAMANIE I PODŁOŚĆ 07.10.05, 22:20
        Przecież ten człowiek nie ma żadnych poglądów. Zmienia je w
        zależności od okoliczności.

A Kaczyńskiemu zarzuca to co właśnie jemu można zarzucić.
        Bezczelność - to jego cecha i metoda walki .
        Nie wiem. Jak trzeba być otępiałym aby nie zauważyć kwaśniewskiego
        charakteru Tuska.

Tusk prezydentem - zero zmian. Bogaci będą jeszcze bardziej bogatsi.

Biedni mogą prosić Boga o szybszą śmierć.

Głosujemy na Tuska ...
      • boba222 Re: Najbardziej mnie rozczulil komentarz prezia - 07.10.05, 22:22
        Najlepsze jest jednak: "Nie ma powodu - podkreślił prezydent - żeby aż
        tyle pieniędzy wydawać"

Ależ jest taki powód. Ten powód to rospisanie przez aktualnie urzędującego
        prezydenta wyborów parlamentarnych i prezedenckich na rózne terminy.
        • mysz_polna5 Re: Najbardziej mnie rozczulil komentarz prezia - 07.10.05, 22:29
          boba222 napisał:

> Najlepsze jest jednak: "Nie ma powodu - podkreślił prezydent - żeby aż
          > tyle pieniędzy wydawać"
          >
          > Ależ jest taki powód. Ten powód to rospisanie przez aktualnie urzędującego
          > prezydenta wyborów parlamentarnych i prezedenckich na rózne terminy.

Ano wlasnie, jak slusznie o tym przypominasz. A jego prawo Veta / on to
          tlumaczy, ze tak uchwali Sejm /, to co? Pewnie to moja amerykanska kuzynka
          Mickey Mause :))))))))))))))))))
        • mordzinas SPRAWA HOSPICJUM DYSKWALIFIKUJE TUSKA I PO 07.10.05, 22:30
          Jeszcze nikt w kampani wyborczej nie wykorzystywał ludzi umierających.

Teraz taką metodę walki obrała Platforma i Tusk.

Naprawdę nie mogę uwierzyć ,że ludzie PO posunęli się do takiej
          perfidii , do takiej podłości.

Kampania Tuska przypmina mi kampanię Kwacha 10 lat temu. Też
          łgał ,prowokował . Taki sam jest dzisiaj Tusk/

Jeśli wygra te wybory będzie "znakomitym" nastepcom prezia.

Nadzieja ,ze ludzie zauważą tę podłość i manipulacje sztabu Tuska i
          nie wybiorą szumowiny na najwyższy urząd.

LECH KACZYŃSKI - PREZYDENTEM IV RZECZPOSPOLITEJ !!!!
    • me-e STAWIAM I GLOSUJE NA ...KACZORA 07.10.05, 22:33
      ...chociaz, politykom nie wierze...ale wierze ,ze kaczynski z zaserwowanych nam
      obietnic przedwyborczych...jest w stanie dotrzymac slowa...w skali
      nieporownywalnie wiekszej niz to co cienki tusk obiecuje w swych obietnicach
      przedwyborczych...dodam na zakonczenie, ze tusk to czlowiek bez duszy co
      udowodnil swoim postepowaniem w brew interesom czystosci polski ,ze sie tak
      wyraze ...a dusza kazdemu czlowiekowi jest niezbedna...nie glosujcie na
      zimnego, nakreconego czytaj; zakreconego uleglego bolszewikom
      tuska ...donalda...-)))
      • mordzinas Re: STAWIAM I GLOSUJE NA ...KACZORA 07.10.05, 22:42
        Ja też stawiam na Kaczora. Ale z "towarzystwem medialnym " ciężko
        mu będzie wygrać.
        Gdyby rodacy byli istotami rozumnymi ,które znają historię swojego
        kraju , gdyby potafli przeanalizować przyczyny i skutki zdarzeń
        polityczno gospodarczych - to nigdyby nie rządziliby tu PZPR-SLD i
        magister Kwaśniewski zwany preziem....
        Nigdyby do władzy nie doszedł pan Tusk , którego formacja polityczna
        doprowadziła do skrajnej nedzy ponad 60 procent rodaków.

Gdyby ,gdyby gdyby.

Gdyby Polacy chcieli przez chwilę pomyśleć... Przecież używanie mózgu
        nie boli. A jednak większośc nie chce go używać i dlatego daje się
        manipulować takim gołębiarzom jak Kwaśniewski a teraz Tusk.
        Smutne ale niestety prawdziwe.
      • usiruf Chcesz miec 3 miliony mieszkan czy kaszanke 07.10.05, 22:43
        w lodowce? Bo nie wiem o ktore obietnice ci chodzi.
        • davidmors Kogokolwiek, byle nie Tuska ! 07.10.05, 22:48
          "To TUSK promował w swej wizycie np. w Zielonej Górze, Erykę Steinbach,
          występując jako jej obrońca, obrońca idei budowy centrum wypędzonych, jako
          historyk nie chce wiedziec, że wypędzonymi byli w pażdz 1939 - Wielkopolscy
          patrioci byli powstańcy Wielkopolscy, nauczyciele, księża, urzędnicy, chłopi
          było ich 1,7 mln, 1 milion 700 tysiecy Polakow..."
          - - -
          Czy takiego gościa można robić prezydentem RP? No NIE !!!!
      • xtrin Re: STAWIAM I GLOSUJE NA ...KACZORA 07.10.05, 22:55
        Pomijając już nawet ekonomiczną niemożliwośc realizacji obietnic Kaczyńskiego,
        to same jego obietnice, choć dla wielu kuszące, mnie nie pociągają wogóle. Bo
        cóż on nam oferuje? Dzielenie biedy, skrajny konserwatyzm w dziedzinie szeroko
        pojętej moralności i etyki, zaściankowe poczucie narodowości i niekończące się
        rozliczanie przeszłości. Źle rozkłada akcenty - zamiast podkreślać nieuchronność
        kary stawia na podwyższenie jej wymiaru, zamiast rozwoju proponuje łatanie
        dziur, zasiłki zamiast rozwoju gospodarki i rozliczanie starych krzywd zamiast
        nowoczesnych sposobów walki z korupcją. Ja jednak podziękuję.
      • patrycjasol Re: STAWIAM I GLOSUJE NA ...KACZORA 07.10.05, 23:59
        no popatrz a ja się tam boję że on będzie chciał realizować te swoje wydumane
        kacze obietnice wyborcze
    • san_cai Głos na Tuska - głosem na metody "smutnych panów" 07.10.05, 22:54
      płk. Miodowicza i płk. Brochwicza
    • kiauczau Re: Podsumowanie kampanii prezydenckich 07.10.05, 22:55
      Kaczor to jednak pan z panów, ze starej szlachty łomzyńskiej herbu Pomian zdaje
      się, a Tusk cóż, człowiek zacny, ale kudy jemu.
    • mutek13 Re: biedny Kaczyński-wygrać musi 07.10.05, 23:02
      jak nie wygra to Radio z Torunia się na niego obrazi, tyle w niego
      zainwestowali: wyobrażacie sobie potem: na TVP1 radio maryja, na TVP2 radio
      maryja itd... bo tylko "prawe i sprawiedliwe" media będą nadawać, resztę dla
      czystości eteru się wykosi...
    • dupaasi Głosuje na Kaczyńskiego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.10.05, 23:11
      Głosuje na Kaczyńskiego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • 28plk7b Re: Głosuje na Kaczyńskiego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.10.05, 23:13
        A TUSKA traktujemy Moczem
    • banfield Powiedzmy sobie szczerze już teraz. 07.10.05, 23:13
      Tusk nie ma żadnych szans na prezydenturę .Nie mówie o jakości debat, poziomie
      kandydatów etc.Zostaje czysta statystyka. Bo na kogo przejdą głosy większości
      zwolenników "małych" kandydatów w II turze ?
      • 28plk7b Re: Powiedzmy sobie szczerze już teraz. 07.10.05, 23:15
        Tusk dostanie b.dużo głosów od H.Bochniarzowej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka