Dodaj do ulubionych

TUSK i KACZYNSKI: Obaj są swietni!! Serio!

11.10.05, 23:08
Popatrzylem troche na debate i sie wzruszylem tak, ze az wylaczylem TV.
Wylaczylem TVN, bo wreszcie doczekalismy sie kandydatow na prezydenta, za
ktorych nie musimy sie wstydzic. Ktorzy sa jednak wielkimi ludźmi, wielkimi
Polakami (tak, tak). I w sumie nie moge znieśc jak dwoch tak swietnych ludzi,
o niepodleglosciowym rodowodzie, mimo calej ich kultury, jednak oklada sie po
glowie. Dla mnie to za duzo. Serio. Już to, ze Stolcman, Cimorra i ekipa sa
out to jest sukces wystarczajacy (choć klatwa Kwacha *terminy) wisi).
Panowie - Polska moze być z Was obu dumna! Tak trzymać! Dziekuje Wam za
klase, z jaka prowadzicie swoja kampanie. I nie zmieni tego ani Kurski, ani
Waltz, ani Protasiewicz. Uczciwa Polska zaczyna zwyciezać Millerow, Kwachow,
Naumanow, etc. Dzieki Bogu!
Obserwuj wątek
    • niezapowiedziany Re: TUSK i KACZYNSKI: Obaj są swietni!! Serio! 11.10.05, 23:18
      Walt to przesadzila z tym hospicjum (chociaz mowila prawde). Potem pojawili sie w PO i kolejni szefowe hospicjow. (mysle, ze tu reakcja byla oddolna na jawne klamstwo PiS). ale co masz do Protasiewicza??

(i sorry, zestawianie tej dwojki z Kurskim, nawet przy maksymalnej krytyce jest po prostu nieporozumieniem).
      akcje Kurskiego:
      1. spot z lodowka (pokazujacy polowe prawdy)
      2. oskarzenie o brak programu (co bylo zwykla manipulacja)
      3. ataki politokow PiS na PO (ze antypolska, zaglodzi narod, spisek obcych itp, itd)
      3. sugerowanie przez KAczynskiego, ze Tusk bedzie prowadzil polityke zaleznosci Polski od innych panstw (nadal to powtarza. dzis znow czytalem kolejny jakis wywiad. mimo, ze pare dni temu powiedzial, ze to musiala byc "metafora" albo go zle zrozumiano...)
      4. Kaczynski: mam cos na Tuska ale nie powiem (Lepper bis)
      5. dziejsze oskarzenia swietnie sie w te konwencje wkompnowuja, tylko pewnie troche reakcja i odbior ich przerosl

w czasie tej kampanii stracilem sympatie do KAczynskiego. a naprawde ja mialem (a od dawna jestem sympatykiem PO). z reszta na tym forum wielokrotnie go bronilem, co latwo sprawdzic.
      jestem zawiedziony.
      • prof_dr_hab Protasiewicz 11.10.05, 23:21
        wzbudza moja nieufnosc. Mysle, ze to jest czlowiek, z ktorym nie chcialbym miec
        wiele do czynienia. Brzmi to moze dziwnie, ale na zlego czlowieka mi wyglada.
        • niezapowiedziany Re: Protasiewicz 11.10.05, 23:30
          mylisz sie :) (nie oceniaj ludzi po pozorach) ja znam opinie ludzi, ktorzy w PO dzialali, pozniej odeszli (wiadomo - jak w kazdej organizacji sa frakcje i podzialy), ale o Protasiewiczu wypowiadaja sie z sympatia - to nie jest osoba, ktora zabiega przed wszystkim o swoja pozycje polityczna, ktora jest bezwzgledna czy nastawiona na sukces bez przebierania w srodkach.
          to jest szczery czlowiek.
        • trouble_maker Faktycznie... 11.10.05, 23:41
          ...brzmi to dziwnie ;-)
      • kropekuk Osobiscie podejrzewam Kurskiego takze o PLAGIAT 11.10.05, 23:23
        KODEKSU BLAIRA - Kaczynski angielskiego nie zna, a ta tania szuja mogla pragnac
        sie przed Kaczorami wykazac. I mowe Blaira jako Kacza Kaczorowi wcisnela (nie
        jest tajemnica, ze mowy tronowe pisza politykom zaufani ludzie, piorem zawodowo
        wladajacy).
        • prof_dr_hab Na zamowienie PO/brata/GW? 11.10.05, 23:25
          Bo nie wykluczam takiej przebieglosci..
          • kropekuk Dla wlasnej spieprzonej w wedrowce po roznych 11.10.05, 23:29
            partiach i partyjkach KARIERY - gosc sie wypalil jako dziennikarz jeszcze jako
            zupelnie mlody czlowiek. Tylko - pardon - qrewstwo mu pozostalo. I tyle.
      • fluteplayer Re: TUSK i KACZYNSKI: Obaj są swietni!! Serio! 11.10.05, 23:29
        Otoz to. Ja sie caly czas dziwie Kaczynskiemu, ze zarzucal Tuskowi agresywnosc w
        prowadzeniu kampanii, skoro cala strategia PiSu (i pana Lecha z reszta tez)
        polegala na agresywnym atakowaniu Platformy, czy to przez spoty wyborcze, czy
        tez wypowiedzi w mediach, konczac na zupelnie zenujacym sojuszu z Radiem Maryja...
        Jako zwolennik Tuska jeszcze w momencie kiedy jego poparcie w sondazach wynosilo
        ok, 5%, musze powiedziec, ze Kaczynskiego zawsze szanowalem, ale te jego placze
        i stekanie w kolejnych debatach, jak to on jest krzywdzony, mocno dzialaja mi na
        nerwy.
        • niezapowiedziany Re: TUSK i KACZYNSKI: Obaj są swietni!! Serio! 11.10.05, 23:35
          "Jako zwolennik Tuska jeszcze w momencie kiedy jego poparcie w sondazach wynosil
          o ok, 5%, musze powiedziec, ze Kaczynskiego zawsze szanowalem"

pozdrawiam :). ja tez z tych pierwszych procentow na dlugo sprzed kampanii (z reszta przed kampania Tusk byl lepszy :D).
          • fluteplayer Re: TUSK i KACZYNSKI: Obaj są swietni!! Serio! 11.10.05, 23:45
            niezapowiedziany napisał:

> pozdrawiam :). ja tez z tych pierwszych procentow na dlugo sprzed kampanii (z r
            > eszta przed kampania Tusk byl lepszy :D).

Moze i byl lepszy, ja i tak zawsze typa lubilem i mam nadzieje ze wygra te
            wybory. A Kaczynski niech lepiej zostanie na stanowisku Prezydenta Warszawy i
            wprowadzi w zycie te wizje ktora tak wdziecznie ostatnio wysmazyl na ulotkach.
            Jako Warszawiak z calego serca bede go dopingowal.
    • prof_dr_hab Ale niech wygra 11.10.05, 23:18
      Kaczynski.
      • kropekuk A Jacek Kurski na premiera? 11.10.05, 23:46
        Taki Prawy i Sprawiedliwy:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30261571
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka