kataryna.kataryna 13.10.05, 22:27 15 tys na hospicja daje w 2005 roku rządzony przez PO Gdańsk. Czy pani Hania już kupiła bilet na najbliższy pociąg do Gdańska, żeby i tam wystąpić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa9823 Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 13.10.05, 22:29 zapraszenie dla dobrej Pani Hani Gronkiewicz do Gdańska na walcowanie w Hospicjum Gdańskim gdzie rządzi PO Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 13.10.05, 22:37 ewa9823 napisała: > zapraszenie dla dobrej Pani Hani Gronkiewicz do Gdańska na walcowanie w > Hospicjum Gdańskim gdzie rządzi PO No i się durna Waltz doigrała, ciągnęła temat, ciągnęła, aż się doprosiła o kontratak. Skuteczny, nokautujący wręcz. Tusk nic nie mógł na to odpowiedzieć. W ogóle Kaczyński jest dzisiaj niezły, im bliżej wyborów, tym on bardziej wyluzowany. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 13.10.05, 22:40 kataryna.kataryna napisała: > ewa9823 napisała: > > > zapraszenie dla dobrej Pani Hani Gronkiewicz do Gdańska na walcowanie w > > Hospicjum Gdańskim gdzie rządzi PO > > > No i się durna Waltz doigrała, ciągnęła temat, ciągnęła, aż się doprosiła o > kontratak. Skuteczny, nokautujący wręcz. Tusk nic nie mógł na to odpowiedzieć. > W ogóle Kaczyński jest dzisiaj niezły, im bliżej wyborów, tym on bardziej > wyluzowany. ---------- Tak to jest kiedy pozwala się bufetowej szaleć w plenerze. Kaczor jest wyluzowany bo .... :) Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 13.10.05, 23:57 No to sie calkiem wyluzuje jak wygra i zacznie wprowadzac w zycie ten swoj narodowy socjalizm !! Biedna ta Polska... Odpowiedz Link Zgłoś
gargamel.z.rm czy to nowa rewelacja twojego szefa Kurskiego ? 13.10.05, 22:42 Wypadaloby podac jakis link,prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
szpikulec1 Re: czy to nowa rewelacja twojego szefa Kurskiego 13.10.05, 22:44 nie tak zaczepnie, spokoj Kaczynskiego zachowuj. Odpowiedz Link Zgłoś
gargamel.z.rm Kaska zapomniala,ze to Kaczor, a nie prez. Gdanska 13.10.05, 22:55 chce byc prezydentem RP i ze to on ma byc czysty jak lza.Nie bronie palanta z Gdanska ale usprawiedliwianie kaczej obludy dranstwem w Gdansku jest dowodem braku krytycyzmu wobec kandydata. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Gdańsk: Stella nie płaci i arcybiskupowi jest .:-) 13.10.05, 22:44 ..bliżej Tuska?, vide ślub kościelny PO 27-iu latach?? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30377592&a=30377592 Odpowiedz Link Zgłoś
il_siciliano Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 13.10.05, 22:53 kataryna.kataryna napisała: > 15 tys na hospicja daje w 2005 roku rządzony przez PO Gdańsk. Czy pani Hania > już kupiła bilet na najbliższy pociąg do Gdańska, żeby i tam wystąpić? Kataryna, skąd ta frustracja? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 13.10.05, 22:54 il_siciliano napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > 15 tys na hospicja daje w 2005 roku rządzony przez PO Gdańsk. Czy pani Ha > nia > > już kupiła bilet na najbliższy pociąg do Gdańska, żeby i tam wystąpić? > > Kataryna, skąd ta frustracja? Z obrzydzenia. Tym, że można sobie robić kampanię w hospicjum i się tym szczycić. Odpowiedz Link Zgłoś
gargamel.z.rm to nie ten z Gdanska chce byc prezydentem RP 13.10.05, 22:58 i nie on staje przed sadem opinii spolecznej w tej chwili. PiSowska gra jest jak zwykle durna i w stylu PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 13.10.05, 23:13 no ale przeciez PO zabiera ludziom nawet jedzenie, wiec nie wiem, w czym jest niescisla... Kaczynski natomiast mowi, ze nalezy sie dzielic, po czym okazuje sie ze na swoj gabinet wydaje mnostwo pieniedzy. PO przynajmniej nie jest obludna. Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 PO jest obłudna jak fundacja Tuska. Jest obłudna 13.10.05, 23:30 (delikatnie) jak jej obecni popieracze Kwas Bermaniątko i Wałęsa. Tak obłudna jak ślub Tuska wzięty po to by mógł przystępować w świetle kamer do sakramentu komunii świętej. Tak obłudna jak udawany liberalizm Tuska. Tak obłudna jak Tusk wiecznie zmieniający poglądy i co trzy lata przyznający rację Kaczorom i tak obłudna, jak Wałęsa, który z tego powodu chwali Tuska i gani Kaczorów. Tak obłudna jak Hiena Gronkiewicz Walz. Tak obłudna jak życiorys Tuska, w którym zapomniał o KLD. Tak obłudna jak święte obrazki w tle żony Tuska. Tak obłudna jak Tusk posługujący się czarnym PR Kaczyńskich z czasów inwigilacji prawicy. Tak obłudna jak Tusk który parę lat temu nie widział korupcji. Tak obłudna jak Tusk gdy bredził o własnej martyrologii mieszkaniowej. To tylko pierwsze kilka wrażeń dotyczących obłudy. Odpowiedz Link Zgłoś
zalogowany.franek Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 13.10.05, 23:19 kataryna.kataryna napisała: > > Z obrzydzenia. Tym, że można sobie robić kampanię w hospicjum i się tym > szczycić. Mniej Cię obrzydza oskarżenie więźniów hitlerowskich obozów o służenie w niemieckiej armii? I żałosne kłamstwa Kaczora, że nic o akcji Kurskiego nie wiedział? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 13.10.05, 23:21 zalogowany.franek napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > > > Z obrzydzenia. Tym, że można sobie robić kampanię w hospicjum i się tym > > szczycić. > > Mniej Cię obrzydza oskarżenie więźniów hitlerowskich obozów o służenie w > niemieckiej armii? A skąd wniosek, że mnie mniej obrzydza? Tyle, że Kaczyński tę sprawę zamknął tak jak trzeba było - przeprosił (trzy razy) i pozbył się Kurskiego. Tusk ani Gronkiewicz nie zdobyli się na razie na żadną refleksję. I żałosne kłamstwa Kaczora, że nic o akcji Kurskiego nie > wiedział? Nic mi nie wiadomo o tym, żeby to były kłamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
zalogowany.franek Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 13.10.05, 23:32 kataryna.kataryna napisała: > > A skąd wniosek, że mnie mniej obrzydza? Tyle, że Kaczyński tę sprawę zamknął > tak jak trzeba było - przeprosił (trzy razy) i pozbył się Kurskiego. Tusk ani > Gronkiewicz nie zdobyli się na razie na żadną refleksję. > Tusk kilkakrotnie mówił, że to było wyjątkowo niestosowne i obiecał, że nic takiego się więcej nie powtórzy. > > I żałosne kłamstwa Kaczora, że nic o akcji Kurskiego nie > > wiedział? > > > > Nic mi nie wiadomo o tym, żeby to były kłamstwa. A jesteś w stanie wyobrazić sobie sytuację, kiedy o sprawie przez kilka tygodni (!) mówi pół Warszawy i pół Gdańska, a Kaczor o tym nic nie wie? Kaczyński choćby przy sprawie insertu do Gazety udowodnił, że kłamać w żywe oczy potrafi jak mało kto. Zresztą - poczytaj sobie wtorkowy wywiad z Sygnałów Dnia; sam Kaczor, w sposób nieco tylko mniej ohydny niż Kurski, domagał się "wyjaśnienia, czy to prawda, czy to nieprawda". Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 13.10.05, 23:42 zalogowany.franek napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > > > A skąd wniosek, że mnie mniej obrzydza? Tyle, że Kaczyński tę sprawę zamk > nął > > tak jak trzeba było - przeprosił (trzy razy) i pozbył się Kurskiego. Tusk > ani > > Gronkiewicz nie zdobyli się na razie na żadną refleksję. > > > > Tusk kilkakrotnie mówił, że to było wyjątkowo niestosowne i obiecał, że nic > takiego się więcej nie powtórzy. A przeprosił? A Gronkiewicz, co ona mówi? Zdaje się, że jest zadowolona z siebie. Dzisiaj taka uśmiechnięta siedziała na widowni. Powiedziała, że jej wstyd? Przeprosiła? Nie? No więc nie porównujmy reakcji obu sztabów. > > I żałosne kłamstwa Kaczora, że nic o akcji Kurskiego nie > > > wiedział? > > > > > > > > Nic mi nie wiadomo o tym, żeby to były kłamstwa. > > A jesteś w stanie wyobrazić sobie sytuację, kiedy o sprawie przez kilka tygodni > (!) mówi pół Warszawy i pół Gdańska, a Kaczor o tym nic nie wie? Pół Warszawy i pół Gdańska mówiło przed wywiadem o tym co Kurski w nim powie? Kaczyński > choćby przy sprawie insertu do Gazety udowodnił, że kłamać w żywe oczy potrafi > jak mało kto. Tia, niewielu jest takich kłamców w polskiej polityce :) Zresztą - poczytaj sobie wtorkowy wywiad z Sygnałów Dnia; sam > Kaczor, w sposób nieco tylko mniej ohydny niż Kurski, domagał się "wyjaśnienia, > > czy to prawda, czy to nieprawda". Czytałam i wcale tak tego nie odbieram. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 13.10.05, 23:46 > Zresztą - poczytaj sobie wtorkowy wywiad z Sygnałów Dnia; sam > Kaczor, w sposób nieco tylko mniej ohydny niż Kurski, domagał się "wyjaśnienia, > > czy to prawda, czy to nieprawda". > "Czytałam i wcale tak tego nie odbieram." moim zdaniem trudno to inaczej odebrac. moglabys napisac, jak to zrozumialas? Odpowiedz Link Zgłoś
zalogowany.franek Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 13.10.05, 23:49 kataryna.kataryna napisała: > > A przeprosił? A Gronkiewicz, co ona mówi? Zdaje się, że jest zadowolona z > siebie. Dzisiaj taka uśmiechnięta siedziała na widowni. Powiedziała, że jej > wstyd? Przeprosiła? Nie? No więc nie porównujmy reakcji obu sztabów. > A Kurski powiedział, że mu styd? A przeprosił? Reakcje sa oczywiście nieporównywalne, tak samo jak i sprawy są nieporównywalne, o czym Kaczor (a Ty za nim) zdaje się zapominać. > > Pół Warszawy i pół Gdańska mówiło przed wywiadem o tym co Kurski w nim powie? > Nie, pół Warszawy i pół Gdańska mówiło o tym, że sztab Kaczyńskiego zaatakuje Tuska, oskarżając jego dziadków o służbę w Wehrmachcie. > > Tia, niewielu jest takich kłamców w polskiej polityce :) > Kłamał, i tyle się liczy. Nawet mu brew nie drgnęła. > > Czytałam i wcale tak tego nie odbieram. "Do nas przychodzą różni ludzie (to znaczy nie do mnie, do moich współpracowników), czy to prawda, czy to nieprawda? Niech to druga strona wyjaśni, nie my w końcu." "krótko mówiąc, że Donald Tusk na takie rzeczy [na służbę dziadka w Wehrmachcie] nie miał żadnego wpływu." "Donald Tusk nie odpowiada za to, kim był jego dziadek, a zresztą tam nie jest powiedziane, że był." bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 14.10.05, 00:00 zalogowany.franek napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > > > A przeprosił? A Gronkiewicz, co ona mówi? Zdaje się, że jest zadowolona z > > > siebie. Dzisiaj taka uśmiechnięta siedziała na widowni. Powiedziała, że j > ej > > wstyd? Przeprosiła? Nie? No więc nie porównujmy reakcji obu sztabów. > > > > A Kurski powiedział, że mu styd? A przeprosił? Przeprosił. Reakcje sa oczywiście > nieporównywalne, tak samo jak i sprawy są nieporównywalne, o czym Kaczor (a Ty > za nim) zdaje się zapominać. Dlaczego są nieporównywalne? Nie rozumiem dlaczego bardziej ohydne jest pomylenie dziadka z bratem dziadka niż zasłanianie się umierającymi w walce wyborczej. Dla mnie to bardzo podobna kategoria obrzydzenia, naprawdę. > > Pół Warszawy i pół Gdańska mówiło przed wywiadem o tym co Kurski w nim po > wie? > > > > Nie, pół Warszawy i pół Gdańska mówiło o tym, że sztab Kaczyńskiego zaatakuje > Tuska, oskarżając jego dziadków o służbę w Wehrmachcie. No i co? Jeśli wiedzieli, że nie zamierzają atakować w ten sposób to co mieli zrobić? Ja nie wierzę, że miały być plakaty z Tuskiem w mundurze Wehrmachtu. I nie dziwię się, że Kaczyński wiedząc, że takich planów nie ma nie zapobiegał im. Bo ich nie było. > > Tia, niewielu jest takich kłamców w polskiej polityce :) > > > > Kłamał, i tyle się liczy. Nawet mu brew nie drgnęła. Nie śledziłam sprawy więc nie bardzo wiem o czym konkretnie mówisz a zwłaszcza na jakiej podstawie. > > Czytałam i wcale tak tego nie odbieram. a wcześniej: "od dwóch miesięcy jesteśmy bombardowani w różny sposób – a to, że jakiś clip przygotowujemy na temat rodziny Donalda Tuska, a że jakieś ulotki, plakaty... To jest wszystko nieprawda." > "Do nas przychodzą różni ludzie (to znaczy nie do mnie, do moich > współpracowników), czy to prawda, czy to nieprawda? Niech to druga strona > wyjaśni, nie my w końcu." a wcześniej: "Jacek Kurski bardzo jasno powiedział, że to w ogóle z Donaldem Tuskiem nie ma nic wspólnego, tylko pan tego nie zacytował. Znaczy krótko mówiąc, że Donald Tusk na takie rzeczy nie miał żadnego wpływu." > "krótko mówiąc, że Donald Tusk na takie rzeczy [na służbę dziadka w > Wehrmachcie] nie miał żadnego wpływu." > > "Donald Tusk nie odpowiada za to, kim był jego dziadek, a zresztą tam nie jest > powiedziane, że był." > > bez komentarza. I co tu Kaczyński powiedział? Że nie jego sztab jest od wyjaśniania plotek a wszyscy tylko ich o to pytają. Powinni pytać drugą stronę bo to ona jest w stanie wyjaśnić sprawę. Tak ja to rozumiem. I tylko mogę się zastanawiać dlaczego nie znalazł się ani jeden dziennikarz, który by spytał sztab Tuska o te plotki rzekomo od dawna krążące po Warszawie i Gdańsku bo to bardzo zastanawiające. Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 14.10.05, 00:04 > Przeprosił. Sorry, ze sie wtrace, ale za co przeprosil? Bo mnie sie wydaje, ze za drobna pomylke, czy nie? Za pomylenie dziadka z dziadkiem stryjecznym.... Nie dosyc, ze szuja, to jeszcze drugi raz szuja (a dowod w postaci ksiazki samego Tuska, ktory o tym bracie dziadka napisal - kpina). Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 14.10.05, 00:16 kataryna.kataryna napisała: > zalogowany.franek napisał: > > A Kurski powiedział, że mu styd? A przeprosił? > > > > Przeprosił. Tia - przeprosił, mówiąc tak: "przepraszam pana Donalda Tuska, za to, że pomuliłem jego dziadka z rodzonym bratem tego dziadka", po czym dodał, że mu wstyd za to, że przysporzył kłopotów braciom Kaczyńskim. Przed kolegami partyjnym juz mu nie jest wstyd. Te przeprosiny są tyle warte, co "przepraszam za to, że nazwałam kogoś świnią. ja się pomuliłam - to świnia, to bydlę". W życiu bym nie podejrzewała, że w przypadku tak skandalicznego zachowania, jakie jest udziałam Kurskiego, będziesz bronic jego autora. :( Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza korekta 14.10.05, 00:18 Miało być: Te przeprosiny są tyle warte, co "przepraszam za to, że nazwałam kogoś świnią. ja się pomyliłam - to nie świnia, to bydlę". Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 14.10.05, 00:18 iza.bella.iza napisała: > kataryna.kataryna napisała: > > > zalogowany.franek napisał: > > > > A Kurski powiedział, że mu styd? A przeprosił? > > > > > > > > Przeprosił. > > > Tia - przeprosił, mówiąc tak: "przepraszam pana Donalda Tuska, za to, że > pomuliłem jego dziadka z rodzonym bratem tego dziadka", po czym dodał, że mu > wstyd za to, że przysporzył kłopotów braciom Kaczyńskim. Przed kolegami > partyjnym juz mu nie jest wstyd. Te przeprosiny są tyle warte, co "przepraszam > za to, że nazwałam kogoś świnią. ja się pomuliłam - to świnia, to bydlę". > > W życiu bym nie podejrzewała, że w przypadku tak skandalicznego zachowania, > jakie jest udziałam Kurskiego, będziesz bronic jego autora. :( A bronię??? Gdzie?! Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 14.10.05, 00:39 kataryna.kataryna napisała: > A bronię??? > > Gdzie?! Wtrącę swoje trzy grosze, ale do sprawy przeprosin. Te przeprosiny Kurskiego są warte tyle co splunięcie, dlatego tak naprawdę nic nie znaczą. I to nawet nie z powodów, o których pisze Iza(choć one już pokazały "skruchę" Kurskiego). Wystarczyło popatrzeć na tego ... dzisiaj u Olejnik, gdy przepraszał, a po chiwli insynuował możliwość związku pomiędzy bratem dziadka, a dzisiejszą "miękką" polityką Tuska wobec Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 14.10.05, 02:16 kataryna.kataryna napisała: > A bronię??? > > Gdzie?! TU: "Dlaczego są nieporównywalne? Nie rozumiem dlaczego bardziej ohydne jest pomylenie dziadka z bratem dziadka niż zasłanianie się umierającymi w walce wyborczej. Dla mnie to bardzo podobna kategoria obrzydzenia, naprawdę." Bronisz Kurskiego poprzez relatywizowanie jego czynu i zrównywanie go z tym, co zrobiła Gronkiewicz. Dla przypomnienia - konferencja w hospicjum została zwołana przez jego szefostwo i po tym jak to się Kaczynski za m.in. moje i Twoje pieniądze chwalił w pewnej kosztownej broszurce (dodanej nota bene do GW) swoimi osiągnięciami na stanowisku prezydenta Warszawy. A najśmieszniejsze jest to, że dopiero dziś, gdy Kurski wyleciał (?) z PiS, Ziobro sprawę konferencji w hospicjum zaczyna eksploatować dla zrównoważenia wyskoku swego sztabowego kolegi. Wcześniej jakoś, aż tak bardzo go to nie bulwersowało. Ja Hanki nie bronię - przekroczyła granicę dobrego smaku, ale nie da się tego porównać z wyczynem Kurskiego. Inni w tym wątku juz dość o tym napisali, więc ja nie będę tego powtarzać. Odpowiedz Link Zgłoś
noiska Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 14.10.05, 11:26 A gdyby HGW została zaproszona na cmentarz to tam także prowadziłaby kampanię przed wyborczą? (na prezydenta Warszawy )- No i gdy dziś wychodzi na jaw że więcej w Jej konferencji było mijania się z prawdą (kłamstwa) niż prawdy, to nie wymaga chyba komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 14.10.05, 22:01 noiska napisała: > A gdyby HGW została zaproszona na cmentarz to tam także prowadziłaby kampanię > przed wyborczą? Gdyby babcia miała wąsy to byłby dziadek. Rozmawiajmy o faktach a nie o bajkach. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 14.10.05, 12:20 iza.bella.iza napisała: > kataryna.kataryna napisała: > > > > A bronię??? > > > > Gdzie?! > > TU: > > "Dlaczego są nieporównywalne? Nie rozumiem dlaczego bardziej ohydne jest > pomylenie dziadka z bratem dziadka niż zasłanianie się umierającymi w walce > wyborczej. Dla mnie to bardzo podobna kategoria obrzydzenia, naprawdę." > > > Bronisz Kurskiego poprzez relatywizowanie jego czynu i zrównywanie go z tym, co > > zrobiła Gronkiewicz. Mylisz się, nie bronię Kurskiego, po prostu w przeciwieństwie do Ciebie uważam czyn Gronkiewiczowej za równie ohydny. I chyba mam prawo. A może jest jakiś powszechnie obowiązujący ranking ohydności, żebym się mogła zapoznać i dostosować? Ja Hanki nie > bronię - przekroczyła granicę dobrego smaku, ale nie da się tego porównać z > wyczynem Kurskiego. Inni w tym wątku juz dość o tym napisali, więc ja nie będę > tego powtarzać. A czy Ty i inni dopuszczacie, że można mieć inne odczucia? Że ktoś może to co zrobiła Gronkiewicz uznawać za równie ohydne? Nie bagatelizuję czynu Kurskiego porównując go z Waltzową, raczej odwrotnie, potępiam Waltzową porównując ją z Kurskim. Fakt, że się z Tobą nie zgadzam w ocenie Waltzowej nie znaczy, że usprawiedliwiam Kurskiego, taka interpretacja jest manipulacją. Nie wmawiaj mi czegoś czego nie powiedziałam i nie uważam. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 14.10.05, 21:59 kataryna.kataryna napisała: > Mylisz się, nie bronię Kurskiego, Według Ciebie umniejszanie wagi jakiegoś występku nie jest obroną? > po prostu w przeciwieństwie do Ciebie uważam > czyn Gronkiewiczowej za równie ohydny. Twoja wola. Dla mnie sugestia, że Tusk jest odszczepieńcem i zdrajcą, który opowiada się za niemiecką a nie polska racja stanu i którego rodzina współpracowała z wrogiem - a do tego w gruncie rzeczy sprowadzaja się wypowiedzi Kurskiego - nie jest równoznaczna z tym, że Gronkiewicz wykorzystała w kampanii wyborczej sprawę finansowania warszawskich hospicjów. Przy okazji - czy to, że od dwóch dni Ziobro z PiS wykorzystuje sytuację hospicjów do prowadzenia sporów kampanijnych jest mniej ohydne, niż to wykorzystała to kiedyś Gronkiewicz z PO? Czy zwołana w tej sprawie konferencja prasowa sztabu wyborczego Lecha Kaczyńskiego jest w porządku, bo nie odbyła się w hospicjum? Czy nie jest ohydne to, że podano na niej naciągane dane i zasugerowano, że za finansowanie hospicjów w Gadńsku i Poznaniu odpowiedzialność ponosi Donald Tusk, gdyż burmistarzami tam są jego partyjni koledzy? > I chyba mam prawo. A może jest jakiś > powszechnie obowiązujący ranking ohydności, żebym się mogła zapoznać i > dostosować? Masz prawo pisać i mówić, co myślisz. Ja mam prawo podjąć się krytki tego, gdy robisz to na publicznym forum. > A czy Ty i inni dopuszczacie, że można mieć inne odczucia? > Że ktoś może to co > zrobiła Gronkiewicz uznawać za równie ohydne? O to samo mogę zapytać Ciebie. Od kilku dni dość bezpardonowo oceniasz postępek Gronkiewicz i z trudem przyjmujesz to, że inni oceniają go inaczej. > Nie bagatelizuję czynu Kurskiego > porównując go z Waltzową, raczej odwrotnie, potępiam Waltzową porównując ją z > Kurskim. > > Fakt, że się z Tobą nie zgadzam w ocenie Waltzowej nie znaczy, że > usprawiedliwiam Kurskiego, taka interpretacja jest manipulacją. Moja interpretacja nie jest manipulacją - tak po prostu odbieram to, co piszesz o obu sprawach i nic na to nie poradzę. Z resztą tak samo o wyczynach Kurskiego i Gronkiwicz mówią politycy PiS, z wyraźną intencją zrównania ich. Dodają nawet - proszę, myśmy Kurskiego ukarali i przeprosili Tuska za jego postępownie, więc jesteśmy cacy, a ta ohydna PO nie przeprasza Kaczyńskiego i nie karze Hanki za równie wstrętne postępowanie. > Nie wmawiaj mi > czegoś czego nie powiedziałam i nie uważam. Niczego Ci nie wmawiam - piszę jedynie to, co myślę o na temat Twoich wypowiedzi, tak jak zawsze to robiłam. Przykro mi, że trudno jest Ci przyjąć to, że tym razem jestem do Ciebie w opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
zalogowany.franek Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 14.10.05, 00:17 kataryna.kataryna napisała: > > Przeprosił. > A przypomnij jeszcze, za co przeprosił? Za "pomyłkę". Śmiechu warte. > > Dlaczego są nieporównywalne? Nie rozumiem dlaczego bardziej ohydne jest > pomylenie dziadka z bratem dziadka niż zasłanianie się umierającymi w walce > wyborczej. Dla mnie to bardzo podobna kategoria obrzydzenia, naprawdę. > Jeśli uważasz, że gdyby Kurski powiedział o bracie dziadka (niechby nawet ten brat dziadka w Wehrmachcie służył, siłą wcielony jak 3/4 Kaszubów) i wszystko byłoby OK, to mi się odechciewa rozmawiać. > > No i co? Jeśli wiedzieli, że nie zamierzają atakować w ten sposób to co mieli > zrobić? Po prostu zamknąć dzioby. To tak trudno zrozumieć? > Ja nie wierzę, że miały być plakaty z Tuskiem w mundurze Wehrmachtu. I > nie dziwię się, że Kaczyński wiedząc, że takich planów nie ma nie zapobiegał > im. Bo ich nie było. > Nie, nie miało być plakatów z Tuskiem w mundurze. Miało być dokładnie tak, jak jest. Żeby naiwniacy myśleli, że biedny Kaczyński o niczym nie wiedział. > > Nie śledziłam sprawy więc nie bardzo wiem o czym konkretnie mówisz a zwłaszcza > na jakiej podstawie. > > O właśnie, jedno zdanko i oszustwa Kaczora mamy z głowy. O ile łatwiej, prawda? > a wcześniej: > > "od dwóch miesięcy jesteśmy bombardowani w różny sposób – a to, że jakiś > clip > przygotowujemy na temat rodziny Donalda Tuska, a że jakieś ulotki, plakaty... > To jest wszystko nieprawda." > i co z tego? > > a wcześniej: > > "Jacek Kurski bardzo jasno powiedział, że to w ogóle z Donaldem Tuskiem nie ma > nic wspólnego, tylko pan tego nie zacytował. Znaczy krótko mówiąc, że Donald > Tusk na takie rzeczy nie miał żadnego wpływu." > i co z tego? > > I co tu Kaczyński powiedział? Że nie jego sztab jest od wyjaśniania plotek a > wszyscy tylko ich o to pytają. To bzdurę powiedział; od wyjaśniania plotek o tym, że sztab Kaczyńskiego chce zrobić to i to, jest właśnie sztab Kaczyńskiego. Zresztą to jest mało istotne; przecież widać jak na dłoni, że Kaczor powtórzył insynuacje Kurskiego. Co więcej, nie miał do Kurskiego żadnych pretensji; te się pojawiły dopiero wtedy, kiedy załapał, że na całej aferze więcej straci niż zyska Powinni pytać drugą stronę bo to ona jest w > stanie wyjaśnić sprawę. Tak ja to rozumiem. I tylko mogę się zastanawiać > dlaczego nie znalazł się ani jeden dziennikarz, który by spytał sztab Tuska o > te plotki rzekomo od dawna krążące po Warszawie i Gdańsku bo to bardzo > zastanawiające. Co jest zastanawiające? To, że dziennikarze nie spytał sztabu Tuska o to, czy to prawda, że Kaczory chcą wypalić z takiej broni? A skąd sztab Tuska miał to wiedzieć? Krążące plotki nie mówiły: "dziadek Tuska był w Wehrmachcie", ale: "Kaczory wyciągną Tuskowi dziadków z Wehrmachtu". Nikt zresztą nawet nie zastanawiał się nad tym, czy sam fakt służby w Wehrmachcie jest prawdą; przecież to w istocie nie ma żadnego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 14.10.05, 00:36 zalogowany.franek napisał: > > Dlaczego są nieporównywalne? Nie rozumiem dlaczego bardziej ohydne jest > > pomylenie dziadka z bratem dziadka niż zasłanianie się umierającymi w wal > ce > > wyborczej. Dla mnie to bardzo podobna kategoria obrzydzenia, naprawdę. > > > > Jeśli uważasz, że gdyby Kurski powiedział o bracie dziadka (niechby nawet ten > brat dziadka w Wehrmachcie służył, siłą wcielony jak 3/4 Kaszubów) i wszystko > byłoby OK, to mi się odechciewa rozmawiać. To nie rozmawiaj jeśli masz łaskę robić. Być może trudno Ci zrozumieć, że dla mnie czyn Gronkiewicz jest tak samo ohydny jak Kurskiego, nie widzę różnicy w ohydności. > > No i co? Jeśli wiedzieli, że nie zamierzają atakować w ten sposób to co m > ieli > > zrobić? > > Po prostu zamknąć dzioby. To tak trudno zrozumieć? Nie wiem kto rozpuszczał plotki i dlaczego (choć znam i na ten temat plotki), wiem, że żaden plakat z Tuskiem w mundurze się nie ukazał i wierzę, że nie miał się ukazać. > > Ja nie wierzę, że miały być plakaty z Tuskiem w mundurze Wehrmachtu. I > > nie dziwię się, że Kaczyński wiedząc, że takich planów nie ma nie zapobie > gał > > im. Bo ich nie było. > > > > Nie, nie miało być plakatów z Tuskiem w mundurze. Miało być dokładnie tak, jak > jest. Żeby naiwniacy myśleli, że biedny Kaczyński o niczym nie wiedział. To znaczy jak? Dziennikarka miała spontanicznie zadać pytanie? A gdyby nie zadała, mieli plan B? A jeśli to było tak dokładnie zaplanowane to dlaczego Kurski się pomylił co do dziadków i pogrążył siebie i Kaczyńskiego? Gdyby to rzeczywiście tak miało być to Kurski powiedziałby o bracie dziadka i nikt by go nie mógł oskarżyć o oszczerstwo. Więc co, to, że się pomylił też było wykalkulowane? > > Nie śledziłam sprawy więc nie bardzo wiem o czym konkretnie mówisz a > zwłaszcza > > na jakiej podstawie. > > > > > > O właśnie, jedno zdanko i oszustwa Kaczora mamy z głowy. O ile łatwiej, prawda? Rozumiem, że sam stosujesz takie metody i sądzisz innych podług siebie ale przyjmij do wiadomości, że można nie być na bieżąco ze wszystkimi sprawami a z tą akurat nie jestem bo jeśli jako strona występuje Gazeta to nie bardzo mam gdzie zweryfikować informacje więc się nawet nie próbowałam zgłębiać. Jesteś w stanie to przyjąć czy będziesz się upierać, że kłamię? Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum A NA TAKA WIELKOSC MILOSC SIE MIEDZY WAMI ZANOSILO 14.10.05, 00:47 kataryna.kataryna napisała: > zalogowany.franek napisał: > > To nie rozmawiaj jeśli masz łaskę robić. Być może trudno Ci zrozumieć, że dla > mnie czyn Gronkiewicz jest tak samo ohydny jak Kurskiego, nie widzę różnicy w > ohydności. Musisz troche stonowac Kasia,bo gotowa jestes obrazic absztyfikanta. Odpowiedz Link Zgłoś
zalogowany.franek Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 14.10.05, 00:57 kataryna.kataryna napisała: > zalogowany.franek napisał: > > > > Dlaczego są nieporównywalne? Nie rozumiem dlaczego bardziej ohydne > jest > > > pomylenie dziadka z bratem dziadka niż zasłanianie się umierającymi > w wal > > ce > > > wyborczej. Dla mnie to bardzo podobna kategoria obrzydzenia, napraw > dę. > > > > > > > Jeśli uważasz, że gdyby Kurski powiedział o bracie dziadka (niechby nawet > ten > > brat dziadka w Wehrmachcie służył, siłą wcielony jak 3/4 Kaszubów) i wszy > stko > > byłoby OK, to mi się odechciewa rozmawiać. > > > > To nie rozmawiaj jeśli masz łaskę robić. Być może trudno Ci zrozumieć, że dla > mnie czyn Gronkiewicz jest tak samo ohydny jak Kurskiego, nie widzę różnicy w > ohydności. > Owszem, trudno. Ale przede wszystkim nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, że gdyby Kurski mówił o bracie dziadka, a nie o dziadku - uważałabyś, że wszystko jest w porządku. Mogłabyś odpowiedzieć? > > Nie wiem kto rozpuszczał plotki i dlaczego (choć znam i na ten temat plotki), > wiem, że żaden plakat z Tuskiem w mundurze się nie ukazał i wierzę, że nie miał > > się ukazać. > > Ja nie twierdziłem, że miały się ukazywać jakiekolwiek plakaty. > > To znaczy jak? Dziennikarka miała spontanicznie zadać pytanie? A gdyby nie > zadała, mieli plan B? A jeśli to było tak dokładnie zaplanowane to dlaczego > Kurski się pomylił co do dziadków i pogrążył siebie i Kaczyńskiego? Gdyby to > rzeczywiście tak miało być to Kurski powiedziałby o bracie dziadka i nikt by go > > nie mógł oskarżyć o oszczerstwo. Więc co, to, że się pomylił też było > wykalkulowane? Przecież nawet, gdyby nie było wywiadu w Angorze, o sprawie i tak byłoby głośno. Dzień wcześniej, wieczorem, w TVN Kurski powiedział dokładnie to samo - przez nikogo o nic nie pytany. Jedyna sprawa, której i ja nie rozumiem, to pudło Kurskiego. > > Rozumiem, że sam stosujesz takie metody i sądzisz innych podług siebie ale > przyjmij do wiadomości, że można nie być na bieżąco ze wszystkimi sprawami a z > tą akurat nie jestem bo jeśli jako strona występuje Gazeta to nie bardzo mam > gdzie zweryfikować informacje więc się nawet nie próbowałam zgłębiać. Jesteś w > stanie to przyjąć czy będziesz się upierać, że kłamię? > > Przepraszam. Gazeta przez prawie 2 miesiące rozmawiała z ludźmi Kaczora o publikacji wkładki w ramach akcji "Przejrzysta Polska" (żeby nie było wątpliwości - Kaczor o wszystkim wiedział), potem przez kilka dni na różne sposoby próbowała wymóc zmianę daty publikacji. I prośbom o zmianę daty publikacji, i w ogóle zaangażowaniu Kaczora w sprawę, zaprzeczali później publicznie sam Kaczor i jego zastępca Urbański, kłamiąc w dość ohydny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja KASIA JUZ SPI 14.10.05, 01:54 zalogowany.franek napisał: > Przepraszam. Kasia juz zasnela,sprobuj jutro,OK! Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Wtrącę się:) 14.10.05, 15:26 kataryna.kataryna napisała: > > To nie rozmawiaj jeśli masz łaskę robić. Być może trudno Ci zrozumieć, że dla > mnie czyn Gronkiewicz jest tak samo ohydny jak Kurskiego, nie widzę różnicy w > ohydności. > Co do tej różnicy, którą ja widzę: gdyby H-G na tej konferencji powiedziała, że Lech wydaje pieniądze na broszurę zamiast dofinansować to hospicjum i świadomie naraża tych chorych ludzi na śmierć głodową, co obciąży jego sumienie - wtedy uznałabym takie gadanie za haniebne. Kurski nie tylko wywlókł Tuskowi tego dziadka ale stąd wywiódł, że Tusk jest proniemiecki i dlatego dla Polski groźny. Zresztą uważam, że nie popełnił żadnej pomyłki; dobrze wiedział, że nie chodzi o dziadka - rzucił błotem licząc, że zawsze się coś przylepi i udało się! Wystarczy przeczytać niektóre posty na tym forum. Osobiście jestem przekonana, że Lech wiedział o jakimś planie skompromitowania Tuska ale wierzę, że mu wmówiono, że to jest prawda. Dopiero jak Tusk przedstawił papiery bracia się ocknęli. Poza tym czytałam, że ten typas już przeginał i dostał zakaz udzielania wywiadów. Za samą niesubordynację powinien został wyrzucony ze sztabu, bo wszelkie kroki podejmowane przez sztab powinny mieć akceptację Lecha. Nie podoba mi się nieustające wałkowanie sprawy hospicjów, bo jest grubo po czasie i wygląda na robienie szumu w celu zatarcia złego wrażenia po tamtej sprawie. Dzisiaj Ziobro znowu miał konferencję prasową no i zaprezentował słupki oraz liczby (błędne, była zabawa z wyjaśnianiem), które miałyby dowodzić, że w Warszawie opieka spoęłczna dostajue dużo więcej niż w Gdańsku i Poznaniu (chyba to był Poznań) ale dziennikarze zaraz wyłapali, że nie wzięto pod uwagę różnicy w ilości mieszkańców! Daliby sobie spokój. > > > > Ja nie wierzę, że miały być plakaty z Tuskiem w mundurze Wehrmachtu > . I > > > nie dziwię się, że Kaczyński wiedząc, że takich planów nie ma nie z > apobie > > gał > > > im. Bo ich nie było. > > > Ja jestem daleko od Warszawy ale w TVN24 słyszałam 2 tygodnie temu Rolickiego, który mówił, że PiS szykuje coś z grubej rury na Tuska i że to może zmienić tendencję. > > To znaczy jak? Dziennikarka miała spontanicznie zadać pytanie? Właśnie w Angorze padło pytanie czy to prawda, że... Dlaczego nikt z braci dziennikarskiej nie zapytał wcześniej albo dlaczego nie zapytał oficjalnie sztab Lecha? Niektórzy mogliby powiedzieć, że ten wywiad w Angorze był właśnie tym na co niektórzy czekali - być może żadna inna gazeta nie zgodziła się czegoś takiego zamieścić? A gdyby nie > zadała, mieli plan B? A jeśli to było tak dokładnie zaplanowane to dlaczego > Kurski się pomylił co do dziadków i pogrążył siebie i Kaczyńskiego? To jest wstrętna szuja, ten facet. Zrobił to całkowicie świadomie licząc na to, że niektórzy uwierzą. Jest głupcem. Gdyby to > rzeczywiście tak miało być to Kurski powiedziałby o bracie dziadka i nikt by go > > nie mógł oskarżyć o oszczerstwo. To by nie zadziałało, bo wziął to z książki, którą sam Tusk napisał. > Więc co, to, że się pomylił też było > wykalkulowane? Oszczerstwo było wykalkulowane, niestety:( ps Wolałabym, żeby Lech był prezydentem a Rokita premierem. W tej sytuacji wolę, żeby był nim Tusk - razem ze wsystkimi jego wadami. Wszystko jednak wskazuje na to, że Ty masz rację i ten układ się zawali i będą następne wybory a ich rezultat jest jedną wielką zagadką. Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: Wtrącę się:) 14.10.05, 15:50 Rzecz w tym, że dla Kataryny to wszystko jedno. Dla niej konferencja HGW w hospicjum niczym nie różni sie od tego, z czym wyskoczył Kurski. Nie przekonasz jej, bo i tak wie swoje. Dlaczego? Też się nie dowiesz. To pytanie parę osób jej w tym wątku zadawało i nikt jakoś się nie dowiedział. Ot takie równanie z paroma niewiadomymi. Za trudne, żeby je rozwiązać. Znane są tylko wnioski. Że Tusk to łajza i dureń, a Kurskiemu noga się podwinęła. Zostaw lepiej Katarynę w spokoju. Nie męcz jej. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Wtrącę się:) robisz to z powodów emocjonalnych? 15.10.05, 08:23 wartburg4 napisał: > Rzecz w tym, że dla Kataryny to wszystko jedno. Dla niej konferencja HGW w > hospicjum niczym nie różni sie od tego, z czym wyskoczył Kurski. ----------- Dziadek Tuska podpisał 3 grupę volkslisty (było 5 grup) i dlatego jako Niemiec został wcielony do Wehrmachtu. Tusk, z wykształcenia historyk, doskonale zorientowany w dziejach brata dziadka o samym dziadku pisał, że całą wojnę spędził w obozach i był bojownikiem o Polskę. Tusk kłamie. To gorsze od tego z czym wyskoczyła Gronkowiec :) Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Dorzucę swoje 3 grosze. Wybór prezydenta 14.10.05, 22:19 motywowany tym, co powiedział Kurski (a dziś już wiemy teraz co nieco) nie jest zbyt racjonalny. Będę powtarzał do znudzenia. Nie zamienię Kurskiego na Wałęsę. Nie zamienię Kurskiego na Bermaniątko ani na Kwasa. Powiem więcej nie zamienię Kurskiego na Abp. Życimskiego. Dlatego wybieram Kaczyńskiego. A różnica między Kurskim a Hieną jest oczywista. Kampania to jest wojna na haki i podkładanie nóg. Tylko jedni odnajdują haki a drudzy haki produkują. Zdziwił mnie dziś rano w TOK-FM Lis od wczoraj już drugi raz), gdy powiedział świętojebliwie oburzonemu półgłówkowi Wołkowi, by wyszedł z piaskownicy. Jeszcze jedno. Z uwagi na całkowity bezstronności wielkich mediów każdy głos, zarzut od Kaczyńskiego musi mieć większy kaliber. Nie mam złudzeń jak wyglądałyby sondaże oraz szanse Kaczyńskiego i Tuska gdyby mendia nie stanowiłyby jednolitego frontu antykaczego. W tym kontekście wcale się nie dziwię, że Kaczyński korzysta z koncernu medialnego Rydzyka. Inaczej zostałby najpierw opluty i później zignorowany lub najpierw ignorowany i na koniec opluty. Bez rzeczywistej możliwości obrony. Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: Dorzucę swoje 3 grosze. Wybór prezydenta 14.10.05, 22:31 Jesteś jak zdarta płyta. W kółko to samo. Nawet nie chce się czytać tego, co piszesz. Nie rozumiem, dlaczego trwonisz tyle energii. Mam wrażenie, że inni odbierają to podobnie i że też nie trawią tego, co spłodzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Nie czytaj.Nie ma przymusu.Nie trawisz wypij miętę 15.10.05, 00:32 Wrzuć na luz. Nie irytuj się. Taka jest prawda o Donaldzie Puczymordzie. Nie odnoszę tego do całego PO - nerwusku. Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 13.10.05, 23:43 kataryna.kataryna napisała: > Kaczyński tę sprawę zamknął > tak jak trzeba było - > Tak? To dlaczego najpierw brał Kurskiego w obronę? W "Die Welt" jest dzisiaj dobry komentarz na temat braku reakcji Kaczyńskiego (od poniedziałku do wtorku wieczorem) któremu wydawało się pewnie, że ugra coś na oszczerstwach Kurskiego, że sprawa pozostanie niewyjaśniona, a do Tuska brud jakiś się przyklei. Dopiero kiedy zorientował się, że ta strategia wyrządziła mu więcej szkód niż korzyści, zdecydował się na ucieczkę do przodu i na przeprosiny. Na wywiad Kurskiego powinien był zareagować natychmiast po jego ukazaniu się w poniedziałek, a bronił go jeszcze we wtorek rano w 1. programie PR. "Jacek Kurski nie rozmija się z prawdą", to jego słowa. Żałosna, pozbawiona cienia wiarygodności kreatura. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 13.10.05, 23:44 kataryna.kataryna napisała: > A skąd wniosek, że mnie mniej obrzydza? Tyle, że Kaczyński tę sprawę zamknął > tak jak trzeba było - przeprosił (trzy razy) i pozbył się Kurskiego. Tusk ani > Gronkiewicz nie zdobyli się na razie na żadną refleksję. Tusk się zdobył na refleksję, tak gwoli prawdy, a ja nie widzę powodu, żeby Tusk czy Gronkiewicz mieli przepraszać Kaczyńskiego. Na pewno Gronkiewicz powinna przeprosić wszystkich urażonych pacjentów hospicjum i ich rodziny. Ale nie sądzę, żeby byli urażeni, bo by ich Ziobro wyciągnął z kapelutka. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 13.10.05, 23:49 wiewiorzasta napisała: > kataryna.kataryna napisała: > > > A skąd wniosek, że mnie mniej obrzydza? Tyle, że Kaczyński tę sprawę zamk > nął > > tak jak trzeba było - przeprosił (trzy razy) i pozbył się Kurskiego. Tusk > ani > > Gronkiewicz nie zdobyli się na razie na żadną refleksję. > > Tusk się zdobył na refleksję, tak gwoli prawdy, a ja nie widzę powodu, żeby Tus > k > czy Gronkiewicz mieli przepraszać Kaczyńskiego. Na pewno Gronkiewicz powinna > przeprosić wszystkich urażonych pacjentów hospicjum i ich rodziny. I co, przeprosiła? Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 13.10.05, 23:53 kataryna.kataryna napisała: > I co, przeprosiła? Nie wiem. Napisałam, że powinna. Ale na pewno nie Kaczyńskiego. Pewnie nie ma innych urażonych, są tylko zadowoleni, bo ktoś od maja zwrócił w końcu uwagę na sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 13.10.05, 23:56 " Pewnie nie ma innych urażonych, są tylko zadowoleni, bo ktoś od maja zwrócił w końcu uwagę na sprawę." najbardziej urazony jest Kaczynski. od kiedy to temat smierci, kalectwa itd stal sie wstydliwy? od kiedy to jest jakas inna grupa spoleczna, ktora ma byc zamilczana, ktora trzeba gdzies ukryc, ktora nie moze byc strona?! do jasnej cholery, Papiez umieral na naszych oczach i nikt nie powie, ze to nie bylo swiadectwo dawane nam wszystkim. dlaczego los tych ludzi, dlaczego ich stan ma byc jakim odjeciem ich ze spoleczenstwa?! Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 13.10.05, 23:59 niezapowiedziany napisał: > " Pewnie nie ma innych urażonych, są tylko zadowoleni, bo ktoś od maja zwrócił > w > końcu uwagę na sprawę." > > najbardziej urazony jest Kaczynski. Fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 13.10.05, 23:53 przeciez z inicjatywa wyszedl dyrektor. a on dziala w imieniu pacjentow. (a jesli tu maja do niego pretensje to albo oni albo ich rodziny, opiekunowie powinni zadac od niego wyjasnien i domagac sie przeprosin. NIE KACZYNSKI!) Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 13.10.05, 23:50 otoz to. dlaczego Kaczynski mialby byc adresatem przeprosin? woda sodowa mu juz tak uderzyla? moze on juz uwierzyl, ze wszystkich reprezentuje i szacunek dla innych to szacunek dla niego. Kwasniewski: "atak na mnie, to atak na urzad prezydenta RP!!!" :))) tu urazony mogl byc ktos trzeci. przeprosin wobec siebie domaga sie Kaczynski :)) swoja droga, pacjentow reprezentuje chyba dyrektor osrodka wiec to on powinien byc oburzony. jak wiemy, on wystapil z inicjatywa. nalezaloby zatem zapytac, czy to oburzenie nie jest pacjentom imputowane. no chyba ze przyjmujemy teze, ze dyrektor dziala na szkode pacjentow, ktorych jedynym obronca jest LEch Kaczynski. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 13.10.05, 23:48 zalogowany.franek napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > > > Z obrzydzenia. Tym, że można sobie robić kampanię w hospicjum i się tym > > szczycić. > > Mniej Cię obrzydza oskarżenie więźniów hitlerowskich obozów o służenie w > niemieckiej armii? I żałosne kłamstwa Kaczora, że nic o akcji Kurskiego nie > wiedział? Dlaczego zakładasz, że Kaczor wiedział? Czy nie zohydza ciebie to, jak postapił z Mazowieckim Rokita, a Miodowicz i Brochwicz z Cimoszewiczem? Odpowiedz Link Zgłoś
zalogowany.franek Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 13.10.05, 23:53 leszek.sopot napisał: > zalogowany.franek napisał: > > > Dlaczego zakładasz, że Kaczor wiedział? Na przykład dlatego, że nawet ja wiedziałem dwa tygodnie wcześniej, że sztab Kaczyńskiego przygotował taką bombę. > Czy nie zohydza ciebie to, jak postapił z Mazowieckim Rokita, a Miodowicz i Bro > chwicz z Cimoszewiczem? Oczywiście, że mi się to nie podoba. Ale bardziej nie podoba mi się zachowanie ludzi z PiSu, którzy w Cimoszewicza walili ramię w ramię z Miodowiczem, a teraz się tego wypierają i oskarżają Miodowicza o bezpodstawne ataki. To jest dopiero hipokryzja. Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 14.10.05, 00:01 zalogowany.franek napisał: > > Na przykład dlatego, że nawet ja wiedziałem dwa tygodnie wcześniej, że sztab > Kaczyńskiego przygotował taką bombę. Zgadza się. Zapowiedzi tego krążyły nawet na tym forum. Sam zwróciłem na to uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 14.10.05, 00:05 zalogowany.franek napisał: > Oczywiście, że mi się to nie podoba. Ale bardziej nie podoba mi się zachowanie > ludzi z PiSu, którzy w Cimoszewicza walili ramię w ramię z Miodowiczem, a teraz > > się tego wypierają i oskarżają Miodowicza o bezpodstawne ataki. To jest dopiero > > hipokryzja. Ale chyba nie Kaczyński walił ramię w ramię z Miodowiczem a dzisiaj się wypiera i oskarża MIodowicza? Odpowiedz Link Zgłoś
zalogowany.franek Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 14.10.05, 00:20 kataryna.kataryna napisała: > > Ale chyba nie Kaczyński walił ramię w ramię z Miodowiczem a dzisiaj się wypiera > > i oskarża MIodowicza? A czy ja napisałem, że to był Kaczyński? A czy Tusk przyprowadził Jarucką? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 14.10.05, 00:08 zalogowany.franek napisał: > leszek.sopot napisał: > > > zalogowany.franek napisał: > > > > > > Dlaczego zakładasz, że Kaczor wiedział? > > Na przykład dlatego, że nawet ja wiedziałem dwa tygodnie wcześniej, że sztab > Kaczyńskiego przygotował taką bombę. To ciekawe. To może także słyszałeś już co ta afera ma zatuszować. Jaką inną bombę. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 14.10.05, 00:21 zalogowany.franek napisał: > leszek.sopot napisał: > > > zalogowany.franek napisał: > > > > > > Dlaczego zakładasz, że Kaczor wiedział? > > Na przykład dlatego, że nawet ja wiedziałem dwa tygodnie wcześniej, że sztab > Kaczyńskiego przygotował taką bombę. Mówi to teraz także Donald i dlatego mogę zrozumiec to dlaczego tak starannie była przygotowana i wyreżyserowana odpowiedź Protasiewicza, Tuska i mediów. W jaki sposób coś mogło ze sztabu PiS przeniknąć do mediów i Tuska - chyba tylko poprzez Kurskiego, który - jak GW napisała - nie krył się z tym, że szuka "niemieckich haków" na Donalda. Jeżeli Kaczyński wówczas o tym wiedział i nie zareagował to zrobił źle (wogóle zrobił fatalnie, że zgodził sie na Kurskiego w PiS - wbrew opinii Borsuka), ale nie znaczy to, że wiedział, że w wywiadzie w Angorze o tym bultgerier powie. Ja raczej przypuszczam, że Kurski nakręcał się sam, a dodatkowo jeszcze doładował sobie akumulatory w rodzince Radia Maryja. > > > Czy nie zohydza ciebie to, jak postapił z Mazowieckim Rokita, a Miodowicz > i Brochwicz z Cimoszewiczem? > > Oczywiście, że mi się to nie podoba. Ale bardziej nie podoba mi się zachowanie > ludzi z PiSu, którzy w Cimoszewicza walili ramię w ramię z Miodowiczem, a teraz się tego wypierają i oskarżają Miodowicza o bezpodstawne ataki. Pamiętam wypowiedź Lecha Kaczyńskiego, w której prosił o wytłumaczenie jaką rolę pełnią pułkownicy przy sprawie Cimoszewicza. Wasserman jednak tak samo ohydnie zachowywał sie jak Miodowicz i Giertych. > To jest dopiero hipokryzja. Jednak Lech stał jakby obok tej nagonki. Ja cały czas miałem wrażenie, że nie pochwala tego co się dzieje. Zresztą pamiętając jego wypowiedzi z wielu lat on zawsze był bliższy np. opinii środowiska GW i UW niż bliźniak i reszta PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
zalogowany.franek Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 14.10.05, 00:38 leszek.sopot napisał: > > Mówi to teraz także Donald i dlatego mogę zrozumiec to dlaczego tak starannie b > yła przygotowana i wyreżyserowana odpowiedź Protasiewicza, Tuska i mediów. W ja > ki sposób coś mogło ze sztabu PiS przeniknąć do mediów i Tuska - chyba tylko po > przez Kurskiego, który - jak GW napisała - nie krył się z tym, że szuka "niemie > ckich haków" na Donalda. Jeżeli Kaczyński wówczas o tym wiedział i nie zareagow > ał to zrobił źle (wogóle zrobił fatalnie, że zgodził sie na Kurskiego w PiS - w > brew opinii Borsuka), ale nie znaczy to, że wiedział, że w wywiadzie w Angorze > o tym bultgerier powie. Ja raczej przypuszczam, że Kurski nakręcał się sam, a d > odatkowo jeszcze doładował sobie akumulatory w rodzince Radia Maryja. > Moim zdaniem nie jest ważne, czy Kaczor wiedział, kiedy dokładnie Kurski z tym wyskoczy (choć i tego bym nie wykluczał). Ale sam fakt, że zdawał sobie sprawę, że taki atak jest szykowany (a to moim zdaniem jest poza wszelką wątpliwością) i mu nie zapobiegł - jest dostatecznie kompromitujący. A poranne wywiady Kaczora, w któych zwyczajnie powtarza oszczerstwa Kurskiego, to już po prostu ohyda, ni mniej, ni więcej. > > > > > > Czy nie zohydza ciebie to, jak postapił z Mazowieckim Rokita, a Mio > dowicz > > i Brochwicz z Cimoszewiczem? > > > > Oczywiście, że mi się to nie podoba. Ale bardziej nie podoba mi się zacho > wanie > > ludzi z PiSu, którzy w Cimoszewicza walili ramię w ramię z Miodowiczem, a > teraz się tego wypierają i oskarżają Miodowicza o bezpodstawne ataki. > > > Pamiętam wypowiedź Lecha Kaczyńskiego, w której prosił o wytłumaczenie jaką rol > ę pełnią pułkownicy przy sprawie Cimoszewicza. Wasserman jednak tak samo ohydni > e zachowywał sie jak Miodowicz i Giertych. > > a właśnie. > > To jest dopiero hipokryzja. > > > Jednak Lech stał jakby obok tej nagonki. Ja cały czas miałem wrażenie, że nie p > ochwala tego co się dzieje. Ja z kolwi nie przypominam sobie, żeby Tusk się tym zachwycał. Fakt jest taki, że żaden z nich nie zareagował, a teraz kaczor cynicznie próbuje sprawę wykorzystać dla swoich celów, mącąc ludziom w głowach. Zresztą pamiętając jego wypowiedzi z wielu lat on z > awsze był bliższy np. opinii środowiska GW i UW niż bliźniak i reszta PiS. Tu akurat zgoda. Kaczorów nie znoszę (obydwu), ale kiedy popatrzę na ich kumpli z PiSu (Dorn, Jurek, Kamiński) to blixniacy wydają mi się uosobieniem spokoju, umiaru i politycznych elegantów. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 14.10.05, 00:57 zalogowany.franek napisał: > Tu akurat zgoda. Kaczorów nie znoszę (obydwu), ale kiedy popatrzę na ich kumpli z PiSu (Dorn, Jurek, Kamiński) to blixniacy wydają mi się uosobieniem spokoju, umiaru i politycznych elegantów. Bez przesady. Ja do Jarka mam zupełnie inny stosunek niż do Lecha i nie wiem w czym ty widzisz przewagę Jarka nad np. Wassermanem czy Dornem. Lech, w przeciwieństwie do swojego brata, nigdy nie był agresywny i napastliwy. Można było z nim podyskutowac na najbardziej drażliwe tematy bez narażenia się na flekowanie i nie uciekał od odpowiedzi. Taki jest też teraz podczas kampanii. Odpowiedz Link Zgłoś
szpikulec1 Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 13.10.05, 22:54 Co sie dziwisz, posluchaj Tuska to sie tez sfrustrujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
b.e.l.l.a Re: Tusk nie jest prezydentem Gdanska manipulo! 13.10.05, 22:56 Ale rządzi tam Platforma :P Odpowiedz Link Zgłoś
ugarit ale o co Wam chodzi? Przecież nie mają kasy .. 13.10.05, 22:58 na jakieś hospicja bo wcześniej dali dotację na kolejny komiksu Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
gargamel.z.rm a co Tusk ma do tego z Gdanska ? 13.10.05, 23:07 Dlaczego np. radni z PiS nie wzieli go za wszarz ws hospicjow ? Odpowiedz Link Zgłoś
palnick [...] 13.10.05, 23:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gargamel.z.rm o kaczych fundacjach napisano juz tomy 13.10.05, 23:17 Jest sporo na ten temat w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Pytałeś o związek Tuska z prez. Gdańska. 13.10.05, 23:21 dostałeś odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
takitamjeden Re: Tusk ma szemrane interesy z tym z Gdanska. 13.10.05, 23:20 jesu!!!ale ma poparcie bezrobotnych .. no i kij Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: Tusk ma szemrane interesy z tym z Gdanska. 13.10.05, 23:28 powoływanie sie na Głos Wybrzeża jest raczej kompromitujące. Rozumiem, że osoby spoza Trójmiasta mogą tego nie wiedzieć. Głos Wybrzeża to organ SLD, własność barona Jędykiewicza, którego redaktorem naczelnym przez długi czas był Marek Formela, czyli kontrkandydat obecnego prezydenta miasta w ostatnich wyborach. Cała jego kampania była oparta na kompletnych pierdach w Głosie Wybrzeża. Przerżnął z Adamowiczem okrutnie, wyleciał z gazety jak udupili Jędykiewicza, ale linia pisma nie zmieniała się ani na jote do dzisiaj. To raczej mało wiarygodne źródło. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
ugarit no dobra Wiemy już, że ta gazeta Ci się nie podoba 14.10.05, 00:06 ale w którym miejscu (w cytowanym tu tekście) jest przekłmanie?? Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: no dobra Wiemy już, że ta gazeta Ci się nie p 14.10.05, 14:38 ugarit napisał: > ale w którym miejscu (w cytowanym tu tekście) jest przekłmanie?? --------- "Głos Wybrzeża" opisał w sobotę układ gdański, czyli powiązania polityczne i gospodarcze w rodzinnym mieście szefa Platformy Obywatelskiej Donalda Tuska.Według gazety, układ funkcjonuje w czworokącie: Fundacja Liberałów, Fundacja Dar Gdańska, biuro poselskie Tuska i urząd miejski. Tworzący układ politycy PO znają się jeszcze z czasów Kongresu Liberalno-Demokratycznego. Gdańsk jest wszak kolebką nie tylko "Solidarności", ale także rodzimych liberałów. Jak pisze "Głos Wybrzeża", Fundacja Liberałów (w której radzie zasiada Tusk) zarabia na wynajmowaniu Tuskowi lokalu na jego biuro poselskie. Płaci za to Sejm. Fundacja Liberałów wynajmuje też lokal wydawnictwu Millenium Media, którego szef kieruje też Fundacją Dar Gdańska. Firma MM, podobnie jak wcześniej Dar Gdańska, wydaje albumy o Gdańsku, kupowane chętnie na nagrody i upominki przez urząd miejski rządzony przez miejscowych polityków PO. Swój udział w powstawaniu albumów miał Tusk, który pobierał za to honoraria. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot ale nim rządzi 13.10.05, 23:15 Prezydent Gdańska biega do Tuska na dywanik, a nie na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: i zastepuje radnych w nadzorowaniu wydatkow ? 13.10.05, 23:21 na pewno w takie drobiazgi się nie bawi, ale gdy jego radna została złapana po pijaku, to za nia poleciał dać poręczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
gargamel.z.rm Re: i zastepuje radnych w nadzorowaniu wydatkow ? 13.10.05, 23:26 Sam widzisz,ze zaczepki PiS sa infantylne. Nie wiem za kogo dawal Kaczor poreczenia ale o nepotyzmie panujacym w W-wie pod rzadami Kaczora napisano sporo wiecej. Zalosni jestescie wy,bezkrytyczni jego zwolennicy. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: i zastepuje radnych w nadzorowaniu wydatkow ? 13.10.05, 23:33 O jaką tobie żałośność chodzi? O tą, że Gdańsk wogóle się nie przejmuje hospicjami, ale za to wykupuje nakłady książek Tuska wydanych porzez jego fundację mającą pomagać dzieciom z rodzin alkoholowych? Odpowiedz Link Zgłoś
gargamel.z.rm Re: i zastepuje radnych w nadzorowaniu wydatkow ? 13.10.05, 23:36 Jakie masz na to dowody ? Czy masz jakies dane z ksiegowosci UM ? Plucie na kogos jest latwe ale trzeba je uzasadnic konkretnymi dowodami. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: i zastepuje radnych w nadzorowaniu wydatkow ? 13.10.05, 23:44 gargamel.z.rm napisał: > Jakie masz na to dowody ? Czy masz jakies dane z ksiegowosci UM ? Plucie na > kogos jest latwe ale trzeba je uzasadnic konkretnymi dowodami. Chyba się już sam zaplułeś. Poproś swoich kolegów radnych z PO o potwierdzenie ile tysięcy książek wydanych przez Tuska urząd miejski kupił i przez ile lat prezydent miasta rozdawał je jako prezenty. Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: i zastepuje radnych w nadzorowaniu wydatkow ? 13.10.05, 23:49 z tego co pamietam to album Tuska Byl sobie Gdansk to jedna z najlepiej sprzedanych ksiazek w Polsce. Kilkaset tysiecy tego sprzedano. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: i zastepuje radnych w nadzorowaniu wydatkow ? 13.10.05, 23:55 franciszekszwajcarski napisał: > z tego co pamietam to album Tuska Byl sobie Gdansk to jedna z najlepiej > sprzedanych ksiazek w Polsce. Kilkaset tysiecy tego sprzedano. Łączny nakład albumu mógł tyle wynieść - było 5 tomów i dodatkowo jeszcze wersje niemiecka i polska. Nadmienię tylko, że równocześnie powstał pomysł aby pokazać polski Gdańsk i prześladowania Polaków w Gdańsku - nie zyskał niestety finansowego wsparcia urzędu miejskiego, któremu być może po prostu bardzo zależy na dobrych układach ze Związkiem Miast Hanzeatyckich i nie chce rozdrapywac ran. Tak więc najpopularniejszy album o Gdańsku, jest o niemieckim Gdańsku. Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: i zastepuje radnych w nadzorowaniu wydatkow ? 13.10.05, 23:58 kolejne edycje albumu nie musialy byc finansowane przez miasto. nie bylo takiej potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: i zastepuje radnych w nadzorowaniu wydatkow ? 14.10.05, 00:04 franciszekszwajcarski napisał: > kolejne edycje albumu nie musialy byc finansowane przez miasto. nie bylo takiej potrzeby. To prawda, ale też były, choć w mniejszej liczbie, kupowane przez urząd. Każde z małych wydawnictw chciałoby mieć przed drukiem pewność, że spłaci swoje koszty - albumowi Tuska zapewniło to miasto i mogli bardzo szybko zrobić dodruk. Śmieszy mnie trochę to, że album z archiwalnymi zdjęciami i pocztówkami poprzedzony skromnym wstępem Donalda, jest określany mianem książka - chyba tylko po to aby ładniej brzmiało. PS Czy wiesz, że na terenie filii obozu Sttuthof w Kokoszkach w autentycznych poobozowych barakach do dziś mieszkają ludzie? Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: i zastepuje radnych w nadzorowaniu wydatkow ? 14.10.05, 00:05 widzialem. Jas Blaszkowski ladny material zrobil. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: i zastepuje radnych w nadzorowaniu wydatkow ? 14.10.05, 00:23 franciszekszwajcarski napisał: > widzialem. Jas Blaszkowski ladny material zrobil. Nie zrobił o tym o czym ja napisałem. W jego relacji ludzie mieszkają w barakach przeniesionych z obozu. Ja natomiast napisałem o ludziach, któzy do tej pory w filii obozu mieszkają. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kidler Re: ale nim rządzi 14.10.05, 00:10 leszek.sopot napisał: > Prezydent Gdańska biega do Tuska na dywanik, a nie na odwrót. Kaczynski nie musi do nikogo biegac. Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 13.10.05, 23:12 na miejscu PiSu nie brnąłbym w porównywanie finansów i poziomu zarządzania w Warszawie i w Gdańsku. To równie nieskuteczne, jak ciągnięcie tematu "przepraszania". Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 14.10.05, 00:15 zanim zaczęło się aferę z hospicjum,że nie dostało 600 tys tylko 500tys. trze- ba było sprawdzić ile dostają hospicja w innych miastach,bo w niektórych nie dostają nic. I nikt nie robi afery.A L.Kaczyński powinien wyrażnie powiedzieć, że nie jest zwolennikiem uśmiercania staruszków. Odpowiedz Link Zgłoś
porter11 Ile mieszkań buduje się rocznie w Gdańsku? Jakie 14.10.05, 02:41 jest tam bezrobocie? Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 13.10.05, 23:16 A czy trwa teraz konkurs, kto pokaze najbardziej nedznego samorzadowca z partii, ktore popieraja kandydatow, czy moze mowa o tym, nad czym maja kandydaci bezposrednia piecze. Zawsze mialas zdrowy dystans, nie wiem, skad jest taki kurs, Gruss, T. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 13.10.05, 23:19 trevik napisał: > A czy trwa teraz konkurs, kto pokaze najbardziej nedznego samorzadowca z partii > , > ktore popieraja kandydatow, czy moze mowa o tym, nad czym maja kandydaci > bezposrednia piecze. Jedyną rzeczą nad którą Tusk ma bezpośrednią pieczę jest jego partia. Sam niedawno pouczał Cimoszewicza, że trzeba brać odpowiedzialność za swoich współpracowników. > Zawsze mialas zdrowy dystans, nie wiem, skad jest taki kurs, Jak będę pisać tak samo ale o Tusku to będzie dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
gargamel.z.rm Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 13.10.05, 23:22 A kim byl wtedy Cimoszewicz ? Czy szefem SLD ? Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 13.10.05, 23:38 > Jedyną rzeczą nad którą Tusk ma bezpośrednią pieczę jest jego partia. Sam > niedawno pouczał Cimoszewicza, że trzeba brać odpowiedzialność za swoich > współpracowników. Zgadza sie, jednak w Polsce sytuacja jest taka, ze gdyby odpowiednio gleboko siegnac to z kazdej partii i srodowisk bylych czy obecnych kandydatow jestesmy w stanie wyciagnac odpowiednia ilosc szumowin niemalze w kazdej ilosci, tylko trzeba umiec szukac: kiedys poznalem srodowisko samorzadowcow i wiem o czym mowie - podzialy lewica/prawica na poziomie samorzadow to chyba najwieksze oszustwo z jakim mamy do czynienia w Polsce. Mozna i z tego krwawo w kazdym kawalku rozliczac kandydatow, zwlaszcza, ze z tymi ludzmi malo maja do czynienia, tylko pytanie, czy to jeszcze bedzie mialo jakikolwiek sens. Mnie interesuje kierunek zmian, oby byl na lepsze: sytuacje na dzien dzisiejszy znam, az za dobrze. Mozna przypatrywac sie cyrkowi, ktorzy robia kandydaci, ja rozumiem ta socjotechniczna przepychanke, nawet to komentowac, kto komu bardziej dowalil, ale zejsc na ten poziom przy dyskusji merytorycznej na zasadzie odgryzania sie to naprawde troche nisko (zwlaszcza, jak porownasz centralizacje obu partii: PO i PiS, ta pierwsza jest zdecydowanie mniej scentralizowana i relacje Warszawy i Kaczynskiego, jej prezydenta oraz Tuska, ktory Gdanskiem nie zarzadza i miasta, ktore przytoczylas). > Jak będę pisać tak samo ale o Tusku to będzie dobrze? Dlaczego niby ma byc dobrze? Uwazasz, ze ja jestem sztabowcem PO? Bynajmniej. Jestem tym, ktory jest w takiej sytuacji, ze bardzo nie chce, aby wygral ktos, kto moze wiecej zniszczyc niz poprawic i komu bardzo nie ufam. Zaznaczam, ze nie jestem ani starym komunistycznym agentem (za mlody aby wogole moc byc), ani zlodziejem, ani nikim, kto chcialby cos zarobic na ciemnych ukladach. Nie cierpie po prostu socjalizmu i widze w nim nieszczescie, bo wiem, jak wyglada jego zaawansowane stosowanie, tudziez towarzyszacy mu etatyzm (w Niemczech wielu problemow nie potrafia rozwiazac ta metoda majac nieslychanie sprawny aparat urzedniczy i panstwo a wielu sie ludzi, ze w Polsce ktos cos takiego sprawi... zycze powodzenia). Na miejscu Tuska wolalbym tez kogos mocniejszego - mocnego i sprawniego lidera opcji bardziej prorynkowej z tych dwoch, ale mam takiego kandydata, jak mam i co mam z tym zrobic? Gruss, T. Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Gdańsk - 12,16 mln PLN na domy pomocy społecznej 13.10.05, 23:20 www.gdansk.pl/gdansk/files/other/89/32_file.pdf dział 852. Odpowiedz Link Zgłoś
baldrik Re: Gdańsk - 12,16 mln PLN na domy pomocy społecz 13.10.05, 23:31 BłąD, franciszku, z pisiorami nie dyskutuje się na argumenty. Oni są nieprzemakalni na racjonalną dyskusję Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: Gdańsk - 12,16 mln PLN na domy pomocy społecz 13.10.05, 23:32 ale sztabowcy z PO to czytają, niech chłopaki wiedzą gdzie poszukać danych, bo jeszcze sami fujarki nie znajdą :)) Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 Bezczelne kłamstwo zwolennika PO! 14.10.05, 00:19 Co za bezczelność podawać kłamstwo z linkiem. Na co liczyłeś, że nikt nie sprawdzi? Przecież podajesz sumę zarezerwowaną w budżecie miasta na wszystkie domy pomocy społecznej. DPS!!! To zupełnie co innego niż hospicjum! Odpowiedz Link Zgłoś
gargamel.z.rm wez tabletke na uspokojenie i przeczytaj ponownnie 14.10.05, 00:35 Moze nie rozumiesz tekstu ? Odpowiedz Link Zgłoś
pro_michnik I jaka szkoda ze Kaczynski .... 13.10.05, 23:34 Nie przekazal jednej kopii danych ,,Gronkiewiczowi"...ech:(((..To musialo by byc piekne-durny,tepy usmieszek zazenowania tej baby.Szkoda Panie Lechu!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum FRANEK:TY UPATRZYLES SOBIE KASZUBA 14.10.05, 00:34 franek,jak Ty Upatrzyles Sobie Kaszuba,to na niego glosuj,bo mialkosc twoich pogladow jest nieuleczalna. Posiedzial facet troche w Senacie i chce go rozwiazac,a co by bylo jakby w Sejmie posiedzial? Wystarczy zwykle ograniczenie ilosci poslow i senatorow,a nie uwiad umyslowy jaki prezentuje Tusk. Ja od dawna jestem za tym,zeby bylo 50 senatorow i 200 poslow i przy okazji trzeba zmniejszyc trzodke prezydenckich doradcow o czym Tusk nie wspomina. Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Ad vocem 15 tyś. 14.10.05, 00:31 Widzę, że Kataryna ostatnio mocno się zaangażowała po jednej stronie. Szkoda, bo lubię czytać Jej komentarze. Do rzeczy: nie znam struktury budzetu Gdańska (trzeba by być specjalistą od trójmiejskich finansów, by móc to wszystko osądzić, osobiście podejrzewam, że Kaczyński TEŻ manipuluje liczbami - jak mu wygodnie), być moze dodatkowe pieniądze schowane są jeszcze pod innymi pozycjami - tak też się zdarza w budzetach:) Jednak po pierwsze: to nie PO opowiada się po stronie Polski solidarnej/socjalnej tylko PiS, większą kompromitacją są więc wydarzenia w Warszawie niż taki czy inny układ cyferek w budżecie Gdańska (który przypominam jest cztery razy mniejszym miastem od Warszawy!!). Najbardziej istotny jest nie fakt ILE w Warszawie wydaje się na hospicja w liczbach bezwzględnych, tylko JAK ZMIENIŁA SIĘ struktura procentowa wydatków za kadencji Kaczyńskiego. Procenty są zawsze wiarygodniejsze niż liczby bezwzględne. Podobną operację przeprowadzić by trzeba dla Gdańska, pokazywanie li tylko suchych liczb nic nie da. Uwaga końcowa: widocznie Imć Adamowicz nie jest aż takim surowym i bezlitosnym władcą, skoro gdańszczanie powierzyli mu już w pierwszej turze w 2002 rządy na kolejną kadencję? Zobaczymy jak będzie w przyszłym roku w Warszawie! Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Ad vocem 15 tyś. 14.10.05, 00:35 Juz nie lubie czytac komentarzy K.K.!! Jak mozna popierac ludzi , ktorzy tak bredza o solidaryzmie i sprawiedliwosci spolecznej !! Przeciez ten temat - socjalizmu polacy przerabiali juz od dawna z wiadomym skutkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9823 Re: Ad vocem 15 tyś. 14.10.05, 09:13 bezrobotni to wiedzą i dlatego głosują na Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Na półce Jaruzelskiego był R.Scruton czy K. Marks? 14.10.05, 09:25 Mieliśmy konserwatyzm w stylu Scrutona czy komunizm z absolwentami wieczorowego uniwersytetu marksizmu-leninizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Ad vocem 15 tyś. 14.10.05, 11:10 Yeah, ad vocem. W W-wie PiSu jest wysoko, w Gdańsku PO mało, jesli chodzi o pozycję budżetową "hospicja". Zatem wygląda że PiS realizuje solidaryzm, PO zaś liberalizm, jak w programach partii. Można tu jeszcze pogłębić analizę, ale głupio wyskakiwac jak Gronkiwicz-Waltz z atakiem... To że Gdańsk jest 4 razy mniejszym miastem (przy której to informacji nie wiadomo dlaczego stawiasz triumfalny wykrzyknik) w żaden sposób nie usprawiedliwa prawie 40-krotnie mniejszego budżetu na pomoc hospicjom:). Wybacz, ale z taka logiką nie dowiedziesz bezstronności po-wca i stronniczości pisówki:) Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: Ad vocem 15 tyś. 14.10.05, 11:15 freemason napisał: > Widzę, że Kataryna ostatnio mocno się zaangażowała po jednej stronie. Szkoda, > bo lubię czytać Jej komentarze. > Też tak to odbieram. Wypracowała sobie tutaj b. mocną pozycję i tak głupio ją traci angażując się w obronę czegoś, czego żaden niezależnie myślący człowiek bronić nie będzie. Ciekaw jestem, co ją tak uzależniło. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Ad vocem 15 tyś. 14.10.05, 11:18 A czemu tak poniżej pasa walisz? - "żaden niezależnie myślący człowiek" - przecież to sformułowanie to jawny szantaż moralny i -także - absurd. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Ad vocem 15 tyś. 14.10.05, 12:13 loppe napisał: > A czemu tak poniżej pasa walisz? - "żaden niezależnie myślący człowiek" - > przecież to sformułowanie to jawny szantaż moralny i -także - absurd. Widać inaczej nie potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
zwykly2 Re: Ad vocem 15 tyś. 14.10.05, 12:30 Nie rozumiem, ale Kaczyński nie jest chyba pacjentem Hospicjum. Z programu PO wynika że pacjenci powinni płacić za leczenie, więc czy Waltz dobrze zaadresowała swoje pretensje? Odpowiedz Link Zgłoś
normalny.normals Re: Autorka postu 14.10.05, 12:55 Też to zauważyliście? Pewnie zaraz dostanie mi się do fanów Kataryny ale powiem szczerze - jestem rozczarowany postawą Kataryny w ostatnich tygodniach. Jestem rozczarowany tym, że zagubiła obiektywizm, i trzeźwość sądów, które zawsze cechowały jej komentarze. Równowaga została wyraźnie zachwiana, jakoś nie mogę uwierzyć, że Katarynie nie przeszkadza gdy Kaczyński obiecuje prostym ludziom „gruszki na wierzbie” tak jak robił to 4 lata temu Leszek Miller. Jakoś nie mogę uwierzyć, że nie przeszkadza jej iż tacy ludzie jak Kurski zostali przez PiS wprowadzeni do sejmu żeby budować lepszą IV RP. Jednak Kataryna nie założyła wątku, w którym potępiłaby postępowanie Kaczyńskiego czy Kurskiego ale za to chętnie zakłada o wydatkach na hospicja w Gdańsku. Nie bulwersowały jej sugestie młodzieżówki PiS-u na temat teczki Tuska ale oburzył ją Tusk pytający później o teczkę Jarosława Kaczyńskiego. Nie zauważyłem żeby przeszkadzał jej flirt PiS-u z Radiem Maryja i Naszym Dziennikiem ale przychylność Gazety dla Tuska nie jeden raz wytyka i krytykuje. Jeszcze kilka przykładów by się znalazło. W wątku: „Już po Kurskim... i dobrze...” Kataryna napisała: „(...)mleko się rozlało. Jutro pewnie w Gazecie będzie sążnisty komentarz Pacewicza lub Stasińskiego na ten temat, sztab Tuska będzie to wałkował, Kwaśniewski poprze jeszcze bardziej otwarcie, Borowski zaapeluje do głosowania na Tuska. Kaczyński nie ma szans. A wystarczyło pilnować Kurskiego, który dzisiaj Kaczora po prostu załatwił i tyle.” Ostatnie danie szczególnie jest ciekawe w tej wypowiedzi – Kurski załatwił Kaczora a wystarczyło go pilnować to by załatwił kogo innego. Wygląda na to, że tylko po to Kaczor wziął go do swego sztabu wyborczego i wprowadził do sejmu.... Może jestem naiwny i za głupi ale nie rozumiem jak można pieprzyć o odnowie moralnej, o przyzwoitości władzy, o wysokich standardach, o budowie nowej lepszej IV RP a potem wraz o. Rydzykiem grać na uprzedzeniach, lękach i religijności niewykształconych ludzi. Kurski nie urodził się wczoraj i Kaczyński dobrze wiedzial kogo przyjmuje. Ale chęć zagrabienia elektoratu LPR-u stała się ważniejsza niż jakieś tam hasełka o przyzwoitości w życiu publicznym. Gdyby nawet było tak jak sugerował Kurski, że dziadek Tuska służył w Wermachcie, to tylko dlatego Tusk jest gorszym Polakiem, nie jest patriotą i ponosi odpowiedzialność za czyny wszystkich swoich przodków do 4 pokoleń wstecz? Zwyczajne żerowanie na ciemnocie ludzi, którzy nie znają pokręconej historii własnego kraju, odwieczne straszenie Niemcem, żydami i masonami, tylko że chwilowo masona zastąpił liberał. Jeśli na tym ma być budowana IV RP, to ja już poproszę o tę V Samoobrony i SLD – Lepper przynajmniej nie przebiera się w płaszczyk moralisty i opowiada bajek o odnowie moralnej. P.S. Konferencja HGW w hospicjum to też było żenujące widowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
normalny.normals Re: Ani prawo, ani sprawiedliwość 14.10.05, 15:05 wiadomosci.onet.pl/1178229,,,,,,4528,itemspec.html Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: Ani prawo, ani sprawiedliwość 14.10.05, 15:37 Życiński to facet z klasą. Według arcybiskupa, nie wystarczy, aby Lech Kaczyński odciął się i powiedział, że nie bierze za to odpowiedzialności. "Działania poszczególnych członków partii, zwłaszcza członków sztabu, są działaniami, które rzutują na innych członków sztabu. W tym przypadku piłatowe umycie rąk jest rozwiązaniem zdecydowanie zbyt łatwym. Zaszkodziło kiedyś wizji Piłata" - zaznaczył. Odpowiedz Link Zgłoś
normalny.normals Re: Ani prawo, ani sprawiedliwość 14.10.05, 15:43 wartburg4 napisał: > Życiński to facet z klasą. > > Według arcybiskupa, nie wystarczy, aby Lech Kaczyński odciął się i powiedział, > że nie bierze za to odpowiedzialności. "Działania poszczególnych członków > partii, zwłaszcza członków sztabu, są działaniami, które rzutują na innych > członków sztabu. W tym przypadku piłatowe umycie rąk jest rozwiązaniem > zdecydowanie zbyt łatwym. Zaszkodziło kiedyś wizji Piłata" - zaznaczył. Dokładnie, o to chodzi! Dlatego dziwię się, że niektórzy niby rozsądni i inteligentni ludzie tego nie dostrzegają albo nie chcą dostrzec.... bardzo to smutne.... Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: Autorka postu 14.10.05, 22:20 zgadzam sie w pelni. mam takie same odczucia. a o kataryne bardzo cenilem. "Może jestem naiwny i za głupi ale nie rozumiem jak można pieprzyć o odnowie moralnej, o przyzwoitości władzy, o wysokich standardach, o budowie nowej lepszej IV RP a potem wraz o. Rydzykiem grać na uprzedzeniach, lękach i religijności niewykształconych ludzi. Kurski nie urodził się wczoraj i Kaczyński dobrze wiedzial kogo przyjmuje. Ale chęć zagrabienia elektoratu LPR-u stała się ważniejsza niż jakieś tam hasełka o przyzwoitości w życiu publicznym." a to jest kwintesencja calej sytuacji. to co najbardziej boli. bo to sa zawiedzione nadzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
normalny.normals Re: Autorka postu 14.10.05, 22:33 niezapowiedziany napisał: > zgadzam sie w pelni. mam takie same odczucia. a o kataryne bardzo cenilem. > > "Może jestem naiwny i za głupi ale nie rozumiem jak można pieprzyć o odnowie > moralnej, o przyzwoitości władzy, o wysokich standardach, o budowie nowej > lepszej IV RP a potem wraz o. Rydzykiem grać na uprzedzeniach, lękach i > religijności niewykształconych ludzi. Kurski nie urodził się wczoraj i Kaczyńsk > i > dobrze wiedzial kogo przyjmuje. Ale chęć zagrabienia elektoratu LPR-u stała się > ważniejsza niż jakieś tam hasełka o przyzwoitości w życiu publicznym." > > a to jest kwintesencja calej sytuacji. to co najbardziej boli. bo to sa zawiedz > ione nadzieje. > Może Kataryna przymyka oko na pewne sprawy bo w obecnej sytuacji tak ważnej dla Polski uznała że cel uświęca środki? A może zawsze tak sądziła tylko my mieliśmy fałszywe wyobrażenie i niej, a może... może... Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Wielkie rozczarowanie 14.10.05, 22:54 normalny.normals napisał: > Może jestem naiwny i za głupi ale nie rozumiem jak można pieprzyć o odnowie > moralnej, o przyzwoitości władzy, o wysokich standardach, o budowie nowej > lepszej IV RP a potem wraz o. Rydzykiem grać na uprzedzeniach, lękach i > religijności niewykształconych ludzi. Kurski nie urodził się wczoraj i Kaczyńsk > i > dobrze wiedzial kogo przyjmuje. Ale chęć zagrabienia elektoratu LPR-u stała się > ważniejsza niż jakieś tam hasełka o przyzwoitości w życiu publicznym. Gdyby > nawet było tak jak sugerował Kurski, że dziadek Tuska służył w Wermachcie, to > tylko dlatego Tusk jest gorszym Polakiem, nie jest patriotą i ponosi > odpowiedzialność za czyny wszystkich swoich przodków do 4 pokoleń wstecz? > Zwyczajne żerowanie na ciemnocie ludzi, którzy nie znają pokręconej historii > własnego kraju, odwieczne straszenie Niemcem, żydami i masonami, tylko że > chwilowo masona zastąpił liberał. Jeśli na tym ma być budowana IV RP, to ja już > poproszę o tę V Samoobrony i SLD – Lepper przynajmniej nie przebiera się > w > płaszczyk moralisty i opowiada bajek o odnowie moralnej. > > P.S. Konferencja HGW w hospicjum to też było żenujące widowisko. Podpisuję pod tymi słowami wszystkimi czterama łapami, co czynię z prawdziwą przykrością. Nikt mnie nigdy w życiu tak nie roczarował jak Kaczyńscy i to w dodatku w tak krótkim czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
normalny.normals Re: Wielkie rozczarowanie 14.10.05, 23:00 iza.bella.iza napisała: > > > Podpisuję pod tymi słowami wszystkimi czterama łapami, co czynię z prawdziwą > przykrością. Nikt mnie nigdy w życiu tak nie roczarował jak Kaczyńscy i to w > dodatku w tak krótkim czasie. To jest już nas czworo... to i tak dużo na tym forum gdzie zapanował obecnie szał polowania na przodków. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Wielkie rozczarowanie 14.10.05, 23:06 normalny.normals napisał: > iza.bella.iza napisała: > > > > > > > Podpisuję pod tymi słowami wszystkimi czterama łapami, co czynię z prawdz > iwą > > przykrością. Nikt mnie nigdy w życiu tak nie roczarował jak Kaczyńscy i t > o w > > dodatku w tak krótkim czasie. > > > To jest już nas czworo... to i tak dużo na tym forum gdzie zapanował obecnie > szał polowania na przodków. Jest nas więcej, tylko wielu ludziom ręce opadły przy tym zalewie bzdur i nie chce im się pisać. Ja też ostatnio mało się udzielam, bo przecież przekonanych nie przekonam. Fora intrnetowe to nie jest reprezentatywny obraz. Przypomnij sobie, co się tu działo, gdy w grze wyborczej brał udział Cimoszewicz - miało sie wrażenie, że ma on 80% poparcia w narodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
normalny.normals Re: Wielkie rozczarowanie 14.10.05, 23:14 iza.bella.iza napisała: > normalny.normals napisał: > > > iza.bella.iza napisała: > > Podpisuję pod tymi słowami wszystkimi czterama łapami, co czynię z > prawdz > > iwą > > > przykrością. Nikt mnie nigdy w życiu tak nie roczarował jak Kaczyńs > cy i t > > o wdodatku w tak krótkim czasie. > > > > To jest już nas czworo... to i tak dużo na tym forum gdzie zapanował obec > nie > > szał polowania na przodków. > Jest nas więcej, tylko wielu ludziom ręce opadły przy tym zalewie bzdur i nie > chce im się pisać. Ja też ostatnio mało się udzielam, bo przecież przekonanych > nie przekonam. Fora intrnetowe to nie jest reprezentatywny obraz. Przypomnij > sobie, co się tu działo, gdy w grze wyborczej brał udział Cimoszewicz - miało > sie wrażenie, że ma on 80% poparcia w narodzie. Pamiętam. Ten zalew śmiecia też mnie odrzuca ale bardziej przykre jest to, gdy ci po których nigdy byś się nie spodziewała stają po innej stronie... Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Wielkie rozczarowanie 15.10.05, 00:15 normalny.normals napisał: > Pamiętam. Ten zalew śmiecia też mnie odrzuca ale bardziej przykre jest to, gdy > ci po których nigdy byś się nie spodziewała stają po innej stronie... Dla mnie nie jest przykre to, ze niektórzy moim forumowi przyjaciele (mam nadzieję, że tak nadal jest) wybrali inną opcję polityczna niż ja. Sama długo się wahałam. Nie mam też żalu o to, ze wytykaja błędy tym, których nie popierają. Dla mnie przykre jest to, że jak juz raz dokonali wyboru, to zatracili wszelki krytycyzm wobec tych, których popierają ia stronę przecina krytykują przesadnie i niewspółmiernie do przewin. Odpowiedz Link Zgłoś
normalny.normals Re: Wielkie rozczarowanie 15.10.05, 00:23 iza.bella.iza napisała: > normalny.normals napisał: > > > > Pamiętam. Ten zalew śmiecia też mnie odrzuca ale bardziej przykre jest to > , gdy > > ci po których nigdy byś się nie spodziewała stają po innej stronie... > > Dla mnie nie jest przykre to, ze niektórzy moim forumowi przyjaciele (mam > nadzieję, że tak nadal jest) wybrali inną opcję polityczna niż ja. Sama długo > się wahałam. Nie mam też żalu o to, ze wytykaja błędy tym, których nie > popierają. Dla mnie przykre jest to, że jak juz raz dokonali wyboru, to > zatracili wszelki krytycyzm wobec tych, których popierają ia stronę przecina > krytykują przesadnie i niewspółmiernie do przewin. Doskonale to ujęłaś, użyłem pewnego uproszczenia ale dokładnie to miałem na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
projagi Re: Wielkie rozczarowanie 15.10.05, 00:26 I ja się pod Waszymi stwierdzeniami podpisuję. Odpowiedz Link Zgłoś
normalny.normals Re: Wielkie rozczarowanie 15.10.05, 00:27 projagi napisała: > I ja się pod Waszymi stwierdzeniami podpisuję. Witamy w klubie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: Wielkie rozczarowanie 15.10.05, 11:59 Juz to wcześniej zrobiłem, ale dla jasności wpisuję się na listę jeszcze raz. Cieszy mnie, że jeszcze nie wszyskim pomąciło sie w glowach. projagi napisała: > I ja się pod Waszymi stwierdzeniami podpisuję. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Wielkie rozczarowanie 15.10.05, 00:38 iza.bella.iza napisała: > normalny.normals napisał: > > > > Pamiętam. Ten zalew śmiecia też mnie odrzuca ale bardziej przykre jest to > , gdy > > ci po których nigdy byś się nie spodziewała stają po innej stronie... > > Dla mnie nie jest przykre to, ze niektórzy moim forumowi przyjaciele (mam > nadzieję, że tak nadal jest) wybrali inną opcję polityczna niż ja. Sama długo > się wahałam. Nie mam też żalu o to, ze wytykaja błędy tym, których nie > popierają. Dla mnie przykre jest to, że jak juz raz dokonali wyboru, to > zatracili wszelki krytycyzm wobec tych, których popierają ia stronę przecina > krytykują przesadnie i niewspółmiernie do przewin. Bo to może chodzić o to, że dla jednych ważne jest co inne niż dla drugich. I to jest naturalne. Widzę np., że część z nas jest przekonana czy dała się przekonać, że Tusk pójdzie na rękę "salonowi", że jest ich i nie da im krzywdy zrobić. Wywodzą to stąd, że go popiera GW, media, SLD, SdPl. Ja w to nie wierzę. Mam Tuska za porządnego gościa. Dla innych ważniejszy jest arcypatriotyzm Kaczyńskich i nie zważają na to, że ich pomysły na uzdrowienie gospodarki są zabójcze. Sama jestem arcypatriotka ale patriotyzm nie musi być demonstrowany na każdym kroku i wyciągany jako argument w dyskusji przy każdej okazji. Wydaje mi się, że niekoniecznie świadczy o dobrze pojętym patriotyźmie obejmowanie troską tylko części społeczeństwa i odsądzanie od czci i wiary wszystkich, którzy chcą po prostu mieć dobrą pracę (u kogoś lub u siebie) i sprawnie zorganizowany aparat państwa i liczą na to, że płacone przez nich podatki będą rozsądnie przez to państwo wydawane. Wydaje mi się, że Kaczyńscy nie rozumieją obecnych czasów/uwarunkowań. Nie biorą pod uwagę aspiracji młodzieży (mamy wyż). Mogą ich zrażać do siebie właśnie tą troską nad bezrobotnymi, słabszymi itd. podczas gdy trzeba najpierw mieć masę pieniędzy w budżecie, by było co dzielić (i to młodzi mają na to zarobić). No i dotowanie biedy nie jest żadną metodą, bo tylko ją utrwala! Ach, co za galimatias! Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 14.10.05, 09:28 to w telewizji padło, w debacie może? dobrze tak po-wcom! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 14.10.05, 09:35 Jest zasadnicza róznica pomiędzy tymi danymi PO nie obiecuje cudów.Państwo może pooc na tyle, na ile je stac. Równocześnie Kaczyński obiecuje państwo solidarne (czyt.socjalne) zapominając o swojej polityce wobec hospicjów w Warszawie. A. Odpowiedz Link Zgłoś
ypsilon.ypsi Re: A u was murzynów biją! 14.10.05, 10:49 kataryna.kataryna napisała: > 15 tys na hospicja daje w 2005 roku rządzony przez PO Gdańsk. Czy pani Hania > już kupiła bilet na najbliższy pociąg do Gdańska, żeby i tam wystąpić? Czy to PO ma gębę pełną haseł o Polsce solidarnej i socjalnej? To Tusk czy Kaczyński "dba" o wszystkich biednych i odrzuconych? Oczywiście że nie ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby PO przy okazji dowalić.... Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: A u was murzynów biją! 14.10.05, 11:03 Nie no...................., ale zauważ - PiS w W-wie daje na hospicja wieokrotnie więcej niż PO w Gdańsku (z uwzględnieniem różnicy w liczbie ludności), więc PiS REALIZUJE solidaryzm (a PO liberalizm w Gdańsku),a Gronkiwiecz wychodzi i kłamliwie mówi że PiS nie realizuje. Logicznie, panowie! Odpowiedz Link Zgłoś
gorby PO w Gdansku daje na Domy Pomocy Spolecznej 14.10.05, 11:14 Chcecie dowalic PO ale robicie to jak PZPR - falsz, niedomowienia, polprawdy. Ile W-wa przeznaczyla na DPSy ? Odpowiedz Link Zgłoś
ypsilon.ypsi Re: A u was murzynów biją! 14.10.05, 11:33 loppe napisał: > Nie no...................., ale zauważ - PiS w W-wie daje na hospicja > wieokrotnie więcej niż PO w Gdańsku (z uwzględnieniem różnicy w liczbie > ludności), więc PiS REALIZUJE solidaryzm (a PO liberalizm w Gdańsku) Czy PO ma na swoich sztandarach hasło solidaryzmu społecznego? To Kaczyński tym się chwali - nie Tusk. Ani Tusk nie jest prezydentem Gdańska, ani PO nie mami ludzi rozdawaniem pieniędzy, usprawiedliwanie się Kaczyńskiego sytuacją w innych miastach jest żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: A u was murzynów biją! 14.10.05, 11:38 Hola, hola. PiS nie zaatakował PO że mało daje na hospicja, to Waltz-PO zatakowała PiS że daje mało: porównanie pozycji budżetowej W-waPiS i GdańskPO pokazuje że obie partie realizują swoje programy, tak, tak (nie wiem dlaczego sugerujesz, że ktoś tu zagania liberałów z PO do łożenia na hospicja, temat dyskusji jest przeciez zupełnie inny, a te 15tys. w Gdańsku idealnie pasuje do PO). Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Przykro się robi gdy forumowicze, których lubię i 14.10.05, 12:27 cenię, jednocześnie zwolennicy Tuska, w odpowiedzi na negatywne posty o Tusku (moje są czasem faktycznie złośliwe) odpowiadają wrzutkami ad personam. Odpowiedz Link Zgłoś
ypsilon.ypsi Re: A u was murzynów biją! 14.10.05, 13:47 loppe napisał: > Hola, hola. PiS nie zaatakował PO że mało daje na hospicja, to Waltz-PO > zatakowała PiS że daje mało: porównanie pozycji budżetowej W-waPiS i GdańskPO > pokazuje że obie partie realizują swoje programy, tak, tak (nie wiem dlaczego > sugerujesz, że ktoś tu zagania liberałów z PO do łożenia na hospicja, temat > dyskusji jest przeciez zupełnie inny, a te 15tys. w Gdańsku idealnie pasuje do > PO). Wyciągnięcie Gdańska ma pokazać jak to PO mało daje na hospicja a PiS dużo, tylko jest jedna różnica PO nigdy nie pchało się do wyborów z obietnicami solidaryzmu i rozdawnictwa publicznych pieniędzy - to Kaczyńscy oszukuja ludzi że wszystkim na wszystko dadzą i dla wszystkich wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: A u was murzynów biją! 14.10.05, 13:51 ypsilon.ypsi napisał: > loppe napisał: > > > Hola, hola. PiS nie zaatakował PO że mało daje na hospicja, to Waltz-PO > > zatakowała PiS że daje mało: porównanie pozycji budżetowej W-waPiS i Gdań > skPO > > pokazuje że obie partie realizują swoje programy, tak, tak (nie wiem dlac > zego > > sugerujesz, że ktoś tu zagania liberałów z PO do łożenia na hospicja, tem > at > > dyskusji jest przeciez zupełnie inny, a te 15tys. w Gdańsku idealnie pasu > je do > > PO). > > > Wyciągnięcie Gdańska ma pokazać jak to PO mało daje na hospicja a PiS dużo, > tylko jest jedna różnica PO nigdy nie pchało się do wyborów z obietnicami > solidaryzmu i rozdawnictwa publicznych pieniędzy - to Kaczyńscy oszukuja ludzi > że wszystkim na wszystko dadzą i dla wszystkich wystarczy. Oczywiście, że uważa, że trzeba dać: Gonkiewicz-Waltz: Dostałam bardzo dużo telefonów od ludzi, którzy czekaj ze swoimi chorymi, po ileś dni, ja będę o to walczyć. Ja za rok zrobię konferencję, obiecuję wszystkim, w moim biurze poselskim, którego dzisiaj nie ma, żeby nie było problemów gdzie ona jest robiona, i zapytam się Kaczyńskiego ile w roku 2006. n systematycznie zmienia, mamy liczby. Katarzyna Kolenda-Zaleska: Ale powstały dwa nowe hospicja. Hanna Gronkiewicz-Waltz: To trzeba dać więcej pieniędzy. Katarzyna Kolenda-Zaleska: Nie wiadomo skąd je brać, to są decyzje budżetowe. Hanna Gronkiewicz-Waltz: To są rzeczy priorytetowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ypsilon.ypsi Re: A u was murzynów biją! 14.10.05, 14:03 kataryna.kataryna napisała: > ypsilon.ypsi napisał: > > > loppe napisał: > > > > > Hola, hola. PiS nie zaatakował PO że mało daje na hospicja, to Walt > z-PO > > > zatakowała PiS że daje mało: porównanie pozycji budżetowej W-waPiS > i Gdań > > skPO > > > pokazuje że obie partie realizują swoje programy, tak, tak (nie wie > m dlac > > zego > > > sugerujesz, że ktoś tu zagania liberałów z PO do łożenia na hospicj > a, tem > > at dyskusji jest przeciez zupełnie inny, a te 15tys. w Gdańsku idealni > e pasu > > je do PO). Wyciągnięcie Gdańska ma pokazać jak to PO mało daje na hospicja a PiS dużo,tylko jest jedna różnica PO nigdy nie pchało się do wyborów z obietnicami > > solidaryzmu i rozdawnictwa publicznych pieniędzy - to Kaczyńscy oszukuja > ludz że wszystkim na wszystko dadzą i dla wszystkich wystarczy. > > Oczywiście, że uważa, że trzeba dać: > Gonkiewicz-Waltz: Dostałam bardzo dużo telefonów od ludzi, którzy czekaj ze > swoimi chorymi, po ileś dni, ja będę o to walczyć. Ja za rok zrobię > konferencję, obiecuję wszystkim, w moim biurze poselskim, którego dzisiaj nie > ma, żeby nie było problemów gdzie ona jest robiona, i zapytam się Kaczyńskiego > ile w roku 2006. n systematycznie zmienia, mamy liczby. > Katarzyna Kolenda-Zaleska: Ale powstały dwa nowe hospicja. > Hanna Gronkiewicz-Waltz: To trzeba dać więcej pieniędzy. > Katarzyna Kolenda-Zaleska: Nie wiadomo skąd je brać, to są decyzje budżetowe. > Hanna Gronkiewicz-Waltz: To są rzeczy priorytetowe. Jeżeli mamy się licytować, która strona PiS czy PO obiecujte więcej rozdawnictwa publicznych pieniędzy i zwiększenia wydatków z budżetu państwa to mogę cię zasypać cytatami i przykładami na ten temat. Rozumiem, że według ciebie to PO na prawo i lewo obiecuje że zapewni wszyskim Polakom bezpieczeństwo socjalne? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: A u was murzynów biją! 14.10.05, 14:10 ypsilon.ypsi napisał: > Jeżeli mamy się licytować, która strona PiS czy PO obiecujte więcej rozdawnictw > a > publicznych pieniędzy i zwiększenia wydatków z budżetu państwa to mogę cię > zasypać cytatami i przykładami na ten temat. Po prostu zadałam kłam Twojemu twierdzeniu, że Gronkiewicz jest usprawiedliwiona bo nie obiecuje. Różnica jest taka, że Kaczyńksi daje, a Gronkiewicz krzyczy, że za mało daje. Bardzo bym chciała, żeby Waltzowa została prezydentem Warszawy, niechby się sprawdziła. Rozumiem, że według ciebie to PO n > a > prawo i lewo obiecuje że zapewni wszyskim Polakom bezpieczeństwo socjalne? No jak tak rozumiesz to masz poważny problem z interpretacją prostych tekstów. Odpowiedz Link Zgłoś
ypsilon.ypsi Re: A u was murzynów biją! 14.10.05, 14:20 kataryna.kataryna napisała: > ypsilon.ypsi napisał: > > > Jeżeli mamy się licytować, która strona PiS czy PO obiecujte więcej > rozdawnictw > > a > > publicznych pieniędzy i zwiększenia wydatków z budżetu państwa to mogę ci > ę > > zasypać cytatami i przykładami na ten temat. > > > > Różnica jest taka, że Kaczyńksi daje, a Gronkiewicz krzyczy, że za mało daje. Różnica jest taka - Kaczyński krzyczy że dużo daje, a Gronkiewicz zwróciła uwagę na to, że Kczyński daje mniej niż o tym krzyczy. > Rozumiem, że według ciebie to PO na > > prawo i lewo obiecuje że zapewni wszyskim Polakom bezpieczeństwo socjalne? > > > > No jak tak rozumiesz to masz poważny problem z interpretacją prostych tekstów. Błyskotliwa odpowiedź, szkoda tylko że nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: A u was murzynów biją! 14.10.05, 14:24 ypsilon.ypsi napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > ypsilon.ypsi napisał: > > > > > Jeżeli mamy się licytować, która strona PiS czy PO obiecujte więcej > > > rozdawnictw > > > a > > > publicznych pieniędzy i zwiększenia wydatków z budżetu państwa to m > ogę ci > > ę > > > zasypać cytatami i przykładami na ten temat. > > > > > > > > Różnica jest taka, że Kaczyńksi daje, a Gronkiewicz krzyczy, że za mało d > aje. > > > Różnica jest taka - Kaczyński krzyczy że dużo daje, a Gronkiewicz zwróciła uwag > ę > na to, że Kczyński daje mniej niż o tym krzyczy. Taak? Nie przypominam sobie żeby Kaczyński przed wyskokiem Waltzowej deklarował ile daje na hospicja. W ogóle nie bardzo sobie przypominam, żeby poruszał ten temat. Nie dorabiaj wytłumaczenia. > > Rozumiem, że według ciebie to PO na > > > prawo i lewo obiecuje że zapewni wszyskim Polakom bezpieczeństwo so > cjalne? > > > > > > > > No jak tak rozumiesz to masz poważny problem z interpretacją prostych tek > stów. > > > > Błyskotliwa odpowiedź, szkoda tylko że nie na temat. Nie oczekiwałeś chyba, że poważnie potraktuję Twoje niby-pytanie w którym nieudolnie próbowałeś przypisać mi swoje wyobrażenie moich poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
ypsilon.ypsi Re: A u was murzynów biją! 14.10.05, 15:01 kataryna.kataryna napisała: > ypsilon.ypsi napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > ypsilon.ypsi napisał: > > > > > > > Jeżeli mamy się licytować, która strona PiS czy PO obiecujte > więcej > > > > > rozdawnictw > > > > a > > > > publicznych pieniędzy i zwiększenia wydatków z budżetu państw > a to m > > ogę ci > > >zasypać cytatami i przykładami na ten temat. > > > > > > Różnica jest taka, że Kaczyńksi daje, a Gronkiewicz krzyczy, że za > mało daje. > > > > > > Różnica jest taka - Kaczyński krzyczy że dużo daje, a Gronkiewicz zwrócił > a uwagę > > na to, że Kczyński daje mniej niż o tym krzyczy. > > Taak? Nie przypominam sobie żeby Kaczyński przed wyskokiem Waltzowej >deklarował ile daje na hospicja. W ogóle nie bardzo sobie przypominam, żeby >poruszał ten > temat. Nie dorabiaj wytłumaczenia. Zasada solidaryzmu społecznego, którą tak chełpi się Kaczyński to też polityka społeczna do której zalicza się opieka paliatywna. > > > Rozumiem, że według ciebie to PO na > > > > prawo i lewo obiecuje że zapewni wszyskim Polakom bezpieczeńs > two so > > cjalne? > > > > > > No jak tak rozumiesz to masz poważny problem z interpretacją prosty > ch tekstów. > > > > Błyskotliwa odpowiedź, szkoda tylko że nie na temat. > >Nie oczekiwałeś chyba, że poważnie potraktuję Twoje niby-pytanie w którym > nieudolnie próbowałeś przypisać mi swoje wyobrażenie moich poglądów. Gdybym był złośliwy to powiedziałbym że niewiele oczekuję po ostatnich twoich wpisach na FK... ale powiem - tak, czekałem na kilka słów prawdy z twojej strony na temat kampanii PiS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Ejze ! 14.10.05, 14:22 kataryna.kataryna napisała: > Bardzo bym chciała, żeby Waltzowa została > > prezydentem Warszawy, niechby się sprawdziła. Wez sobie Hiene do swego ratusza ok? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Ejze ! 14.10.05, 14:24 nurni napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > Bardzo bym chciała, żeby Waltzowa została > > > > prezydentem Warszawy, niechby się sprawdziła. > > Wez sobie Hiene do swego ratusza ok? :) No toż właśnie mówię o swoim ratuszu. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni kadry................. 14.10.05, 14:31 kataryna.kataryna napisała: > nurni napisał: > > > kataryna.kataryna napisała: > > > > > Bardzo bym chciała, żeby Waltzowa została > > > > > > prezydentem Warszawy, niechby się sprawdziła. > > > > Wez sobie Hiene do swego ratusza ok? :) > > > > No toż właśnie mówię o swoim ratuszu. Ach tak. W-wa Hieny moze po prostu nie przezyc. Dodatkowo najlepsi fachowcy od rzadzenia tym miastem wyrzuceni precz do parlamentu europejskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
t1s Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 14.10.05, 13:07 kataryna.kataryna napisała: > 15 tys na hospicja daje w 2005 roku rządzony przez PO Gdańsk. Czy pani Hania > już kupiła bilet na najbliższy pociąg do Gdańska, żeby i tam wystąpić? Nie pojedzie bo się boi iść na dworzec. Tam tak niebezpiecznie, bo Kaczor na straż miejską nie łoży. Odpowiedz Link Zgłoś
t1s Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 14.10.05, 13:23 Donek natomiast pociągiem nie jeździ, bo spaceruje po ulicach. I "spotyka prostych ludzi", w których próbuje "obudzić tą ogromną pozytywną energię":) Piękne to i wzruszające, i żywcem chyba wyjęte z jakiejś patetycznej szmiry:) A Donek wyuczone regułki duka i duka nieprzerwanie. I wdzięczy się jak Nałęcz. Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 14.10.05, 14:11 Czy GW poda słupki i przeliczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
t1s Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 14.10.05, 14:29 pro.filutek1 napisał: > Czy GW poda słupki i przeliczenia? Nie poda, bo Donek sobie zasłużył! Odpowiedz Link Zgłoś
ypsilon.ypsi Re: Ziobro dał ciała z dzisiejszymi słupkami 14.10.05, 21:36 Kolejny raz okazało się że Pisy mają duże problemy z liczeniem - kompromitacja... Odpowiedz Link Zgłoś
petrokles Re: Gdańsk - 15 tys na hospicja 15.10.05, 12:16 Hania-srania, sekciara jedna Odpowiedz Link Zgłoś