Dodaj do ulubionych

Egzystencja za 500 zł BRUTTO

IP: 213.135.34.121, 213.135.34.30, 213.135.34.* 03.04.01, 09:45
Rząd przygotowuje propozycje ustalenia płacy minimalnej dla absolwentów na 500 zł brutto (co
oznacza, że od tego będą odliczone podatki). Czy w związku z tym należałoby:
a) zażądać przedstawienia przykładu jak za te pieniądze można przeżyć w Polsce 2001 ?
b) zażądać badań psychiatrycznych urzędników Ministerstwa Pracy ?
c) zażądać dymisji ministra pracy ?
Obserwuj wątek
    • Gość: sifaka Re: Egzystencja za 500 zł BRUTTO IP: 213.135.34.121, 213.135.34.30, 213.135.34.* 03.04.01, 15:19
      Może jednak A ?
    • Gość: kasia Re: Egzystencja za 500 zł BRUTTO IP: 155.245.35.15, 155.245.254.* 03.04.01, 15:36
      Absolwentow wyzszych uczelni?
      • Gość: marijka Re: Egzystencja za 500 zł BRUTTO IP: 213.25.97.* 03.04.01, 15:40
        Sądzę, że najlepiej byłoby gdyby jakis minister udowodnił na własnym
        przykładzie, ze za te pieniadze mozna przezyc.
        • Gość: Indris Re: Egzystencja za 200 zł - lansuje TOK-FM IP: 213.135.34.121, 213.135.34.30, 213.135.34.* 03.04.01, 16:03
          Właśnie (3.3.2001 godz 15) w TOK-FM prowadzący mówili, że jak trzeba będzie to będą pracować i za
          200. Rozpiski wydatków oczywiście nie podawali, ale lansowali ideę, żeby w ogóle znieść płacę
          minimalną. Uwaga na tych znawców !
          • Gość: Ryszard Re: Egzystencja za 200 zł - lansuje TOK-FM IP: *.abo.wanadoo.fr 03.04.01, 17:16
            Temat wcale nie jest smieszny a Wy go traktujecie w ten sposob. Nalezy sie
            chyba zastanowic w jaki sposob zmusic rzad do przedstawienia rachunku ze
            skladek socjalnych pobieranych od pracownikow. Mam przyjaciela , ktory byl big
            vice bossem w jednej z powaznych instytucji w Wwie. Byl dobry w swoim fachu i o
            ile wiem wiecej przynosil Polsce dolarow niz wydawal i zarabial. Ale wiatry sie
            zmienily, jego styropian nie byl taki jak trzeba i nie odnowiono z nim umowy na
            nastepna kadencje. No i co? Z dobrej , kilkutysiecznej pensji (kilka lat temu )
            zlecial na kuroniowke . Pytam go , no ale przeciez placiles skladke na fundusz
            pracy? No tak , odpowiada mi on, ale to nie ma nic do rzeczy.Ja wprawdzie
            jestem nietutejszy, ale w "starym kapitalizmie" jest cos takiego jak wyplaty z
            funduszy dla bezrobotnych i zwiazane jest to ze: skladka, czasem paracy,
            wysokoscia zarobkow.. Ktorys z reformatorow musial przeczytac w MF , ze jest
            skladka a juz dalej nie chcialo mu sie studiowac. I pomyslec, ze na zachodzie
            jest to baza , podstawa calego systemu prawa pracy.. pzdr. R
            • Gość: Indris Re: Egzystencja za 200 zł - lansuje TOK-FM IP: 213.135.34.121, 213.135.34.30, 213.135.34.* 03.04.01, 17:39
              Pewnie, że nie jest to śmieszne. Sęk w tym, że dla reformatorów z aktualnego rządu ideałem stosunków pracy są
              Stany Zjednoczone z r. mniej więcej 1850. Korwin-Mikke (nie z rządu) jest na tyle szczery, że mówi o tym
              otwarcie a inni forsują po cichu i na raty.
              • Gość: ania Re: Egzystencja za 200 zł IP: 157.25.122.* 09.04.01, 09:50
                za takie pieniądze nie da się przeżyć i nikt mi tego
                nie udowodni, bo to jest nierealne

ludzi z MF należałoby poddać pkt b i c bo a jest
                niemożliwy do zrealizowania

jest to jakieś chore zamydlenie oczu ludziom bez
                pracy - teraz nie macie ani grosza, a możecie mieć 200
                zł, kiedy nie ma się nic to i 5zł to spora kwota, no
                chyba że ma być to suma przeznaczana na jedzenie a
                mieszkamy pod mostem lub w schronisku

wtedy wytarczy na chleb

to jest obużające !!!!!!!!!!
                ania
    • Gość: marian Re: Egzystencja za 500 zł BRUTTO IP: *.brntfd1.on.wave.home.com 10.04.01, 00:59
      Zagladam tu i tam na forum-slucham od czasu do czasu tv polonia.Widac ze zycie
      w Polsce jest coraz ciezsze.Wiec dlaczego tak malo Polakow robi-burze mozgow-
      jak zarobic wiecej ,co zrobic zeby bylo lepiej itd.To prawdziwy rarytas
      zobaczyc na forum prawdziwa analize obecnej sytuacji i przyszlosci.Za to bardzo
      duzo obrazania sie.Smieszy mnie sluchanie o zapewnieniach jak to Zachodnia
      Europa otworzy porfel po przyjeciu Polski>W mentalnosci Zachodu jest zarabiac a
      nie placic.Jesli Polacy o tym zapomna to beda znowu glupcami.
      • Gość: XYZ Re: Egzystencja za 500 zł BRUTTO IP: *.enter.net 10.04.01, 06:16
        niestety rzad nie ma pomyslow na bezrobocie i pozostala reszte Przyszla moda na
        obiecanki od uni dla naszego spoleczenstwa.Czym to sie skonczy wszyscy
        wiemy.Polacy maja towar ktory nie maja za co kupic a panstwa uni stanowiska
        pracy.Jak sie ma te 500 do wjazdu do Europy na jakim koniu i jak daleko.Totalna
        drwina z Polakow.Ze narod to wszystko wytrzymuje Senator na Senatora a czerwoni
        ponoc chca rozwiazac senat Tylko tak dalej a wroca kartki lecz beda to kartki
        na pieniadze zeby ludzie nie zapomnieli ich wygladu a moze zobaczyli chociaz
        raz gdyz beda to unijne Z Powazaniem XYZ

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka