jsawiuk Re: Kurski ponownie przed sąd partyjny 15.10.05, 19:23 Kurski powiedział, że dziadek Tuska zgłosił się na ochotnika do Wehrmachtu. Dziadek Tuska do Wehrmachtu trafił przymusowo, aby ocalić swoje życie, po przejściu przez obóz i roboty przymusowe. W związku z czym to co powiedział Kurski jest kłamstwem, pomówieniem i bezczeszczeniem pamięci człowieka który wystarczająco wiele przeszedł za życia, w dodatku na potrzeby kampanii wyborczej. Dziennikarzom sprawdzenie tej informacji i zdementowanie tego, co mówił Kurski zajęło ok. 2 dni. Można więc przyjąć, że Kurski informacji nie sprawdził lub zataił to czego się dowiedział. W obu przypadkach działał w złej wierze. Sąd partyjy to za mało za coś takiego. Na miejscu Tuska pozwałbym Kurskiego do sądu zaraz po wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz Nauczka dla następców 15.10.05, 19:42 jsawiuk napisał: > Kurski powiedział, że dziadek Tuska zgłosił się na ochotnika do Wehrmachtu. > Dziadek Tuska do Wehrmachtu trafił przymusowo, aby ocalić swoje życie, po > przejściu przez obóz i roboty przymusowe. Jak na razie nie ma dowodów, że "trafił przymusowo" - wiadomo tylko tyle, że był w Wehrmachcie. Być może pod przymusem, być może nie: np. na ochotnika, albo na "przymusowego ochotnika", bo obawiał się represji, choć akurat w danym momencie formalnie nic mu nie groziło. > W związku z czym to co powiedział > Kurski jest kłamstwem, pomówieniem i bezczeszczeniem pamięci człowieka który > wystarczająco wiele przeszedł za życia, Być może jest kłamstwem, ale być może nie. Ani Kurski nie przedstawił dowodów, ani Tusk junior - kontrdowodów. Oczywiście Kurski nie powinien był stawiać takich zarzutów, jeśli dowodów nie miał - mógł co najwyżej powiedzieć, że dziadek służył w Wehrmachcie. Ale też i Tusk junior nie musiał kłamać, twierdząc że dziadek nie miał z Wehrmachtem nic wspólnego. > w dodatku na potrzeby kampanii > wyborczej. No właśnie: po co Tusk wciągał swojego dziadka w kampanię wyborczą? I nie tylko dziadka, ale i matkę. Czyżby to miało świadczyć o tym, że sam niczego sobą nie reprezentuje, że musi podpierać się nieboszczykiem bądź mamusią??? Wniosek z tego taki: jeśli nie jesteś czegoś pewien, to nie ruszaj, bo może być smród. Wniosek drugi: lepiej polegać na sobie, a nie na innych, nawet jeśli to członkowie rodziny. Wniosek trzeci: nie kłam, bo kłamstwo ma krótkie nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Nauczka dla następców 15.10.05, 21:18 1) Jesli Kurski mial te informacje zglosilby od razu skad wie i dlaczego. Wiec nie mozna zakladac, ze "na razie wiadomo". 2) Dziadka w kampanie wciagnal pipnczen Kaczora Kurski 3) Kurski klamal i nadal klamie. 4) wyrzucenie Kurskiego z parti bylo tymczasowe pod publiczke. Tak klamstwo ma krotkie nozki. Nozki bajkopisarza Kaczynskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e ZA CO... 15.10.05, 19:27 ...GO ,wydalili z pis...za poszukiwanie prawdy do biaqlej kosci...przeciez wybory prezydenckie ...to nie wybory w labedziach wielkich...pozatym ludzie sa omylni wezmy taka gronkiewicz-waltz...- Odpowiedz Link Zgłoś
psssyt Kaczor Donald jest Gęsią... 15.10.05, 19:55 histeryzuje, nadyma się, dziobie, a potem piszczy, piszczy: dowiem się, prawdy, dowiem sie prawdy, i znowu: dziobie, nadyma się etc. TO WIEMY JUŻ, JAK SIĘ BĘDZIE ZACHOWYWAŁ W TRUDNYCH SYTUACJACH!!! Przy nim Kwasniewski był silnym człowiekiem :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
igielka82 Re: ZA CO... 15.10.05, 19:59 me-e napisał: > ...GO ,wydalili z pis...za poszukiwanie prawdy do biaqlej kosci...przeciez > wybory prezydenckie ...to nie wybory w labedziach wielkich...pozatym ludzie sa > omylni wezmy taka gronkiewicz-waltz...- Po pierwsze dlatego Że Kurski nie atakował Tuska tylko jego dziadka, a Tusk jak i każdy inny człowiek nie może odpowiadać za czyny innego człowieka, nawet dziadka. Wtedy nawet Tuska na świecie nie było. Po drugie dlatego że Kurski powiedział nieprawde, gdyż dziadek Tuska nie wstąpił dobrowolnie do armii Niemieckiej, z której notabene uciekł i wstąpił do armii Polskiej. Po trzecie dlatego że PiS podłożył Kurska do powiedzenia tego, bo PiS wiedział o zamiarach Kurska, a po ogólnej reakcji na tą nowinke PiS nie miał innego wyjścia jak usunąć Kurska. Za tą omylność się płaci. A sprawa Kurski - Gronkiwicz różni się choćby tym, że ona atakował Kaczyńskiego który żyje i może się bronić, dziadek Tuska już nie zyje więc i bronić się nie może, a zagraniem poniżej pasa jest oskarżać wnuka o czyny dziadka. Mój dziadek w czasie wojny został wywieziony do obozu gdzieś w Niemczech i słuch po nim zaginął, walczył o Polske. I przykładowo staruje do wyborów i mam w spotach reklamowych ze mój dziadek walczył o wolność kraju i został wywieziony do obozu, a teraz zjawia się taki Kurski i mówi mi że mój dziadek walczył przeciwko Polsce i jeszcze że ja to ukryłam przed ludźmi i że widziałam o tym...i ja mam za to odpowiadac, że mój dziadek zrobił źle?? Co jak się okazuje jest nieprawdą. Dajcie spokój. Człowiek może odpowiadać za siebie i swoje dzieci do pewnego momentu a nie za przeszłość (nieprawdziwą) swoich krewnych. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: ZA CO... 15.10.05, 20:02 ...a czy dziadek tuska...to rodzina dla tuska elekta prezydenta...-))) ...pzd Odpowiedz Link Zgłoś
merkury2 ZA PODANIE PRAWDY O TUSKU 16.10.05, 09:53 me-e napisał: > ...GO ,wydalili z pis...za poszukiwanie prawdy do biaqlej kosci...przeciez > wybory prezydenckie ...to nie wybory w labedziach wielkich...pozatym ludzie sa > omylni wezmy taka gronkiewicz-waltz...- JEST FAKTEM, ŻE DZIADEK TUSKA SŁUŻYŁ W ARMII HITLEROWSKIEJ. JEŻELI WEŹMIEMY POD UWAGĘ, ŻE DO TEJ ARMII NIE WCIELANO POLAKÓW, TO NALEŻY SĄDZIĆ, ŻE TUSKOWIE PRZED WOJNĄ OKREŚLALI SIEBIE JAKO NIEMCÓW. WYSTARCZY POPATRZEĆ NA TWARZ DONALDA TUSKA, ŻEBY ZAUWAŻYĆ NORDYCKĄ BUTĘ I COŚ Z NAZIZMU. Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Co groziło za niepodpisanie Volkslisty? 15.10.05, 19:56 Wysiedlenie do GG.Ale tam były niższe racje żywnościowe,łapanki,roboty przymusowe i bycie ,,poddanym''.Tak żyli rodzice braci Kaczyńskich.I 1944 walczyli w Powstaniu z Niemcami.Czyi przodkowie to Polacy? Volksdojcze czy Powstańcy Warszawscy?Kto powinien być Prezydentem Polski :Polak czy Niemiec?Odpowiedzcie sobie platformersi,oczywiście ci co się mają za Polaków a nie za ..europejczyków''albo ,,obywateli świata'' ? Odpowiedz Link Zgłoś
szumak szkoda tego roku 1918! 15.10.05, 20:04 byłbyś kolego przy białorusi (razem z całą uroczą kongreswką) a my tu spokojnie moglibyśmy pracować i się bogacić a że po niemiecku? trudno Odpowiedz Link Zgłoś
psssyt Q 15.10.05, 20:07 szumak napisała: > byłbyś kolego przy białorusi (razem z całą uroczą kongreswką) > a my tu spokojnie moglibyśmy pracować i się bogacić > a że po niemiecku? > trudno Szumak, co ty gadasz, Poznańczanie i Ślązacy są znani z prawdomówności! W przeciwieństwie do Tusków :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Co groziło za niepodpisanie Volkslisty? 15.10.05, 20:05 ...dlatego wielu ginelo w masowych egzekucjach... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Co groziło za niepodpisanie Volkslisty? 15.10.05, 20:11 gorsza praca, szykany ze strony wladz hitlerowskich, i brak kredytow dla mlodych malzenstw (Hitler dawal duzo kasy mlodym malzonkom, "czytsym rasowo", na zagospodarowanie). Czytalem kiedys biografie i wspomnienia Kardynala Bronislawa Kominka, Slazaka z Radlina, gdzie to wszytsko opisal. Obozy byly tylko dla szabrownikow, defraudatorow, i walczacych z bronia w reku przeciwko hitlerowcom. Jeden z wujkow mojej mamy, powstaniec slaski, tak dlugo mial spokoj, dopoki nie wstapil do AK, i nie podjal walki Trafil do Oswiecimia. "Wyciagnal" go stamtad drugi wujek mojej mamy, rodzony brat wujka Adama, Johann, ktory byl niemieckim policjantem, i sfalszowal "jego papiery" (w tym donosy "przyjaciol" wujka Adama, tez powstancow slaskich) me-e napisał: > ...dlatego wielu ginelo w masowych egzekucjach... Odpowiedz Link Zgłoś
gss87 Re: Co groziło za niepodpisanie Volkslisty? 15.10.05, 22:42 Masz rację. Czasy były straszne. To była wojna. Na Śląsku często zdarzało się, że brat walczył z bronią przeciwko bratu - tak bylo podczas powstan slaskich. Był taki artykuł niedawno w katowickim dodatku Wyborczej o Slazakach w niemieckiej armii, którzy dostali sie do alianckiej niewoli we Wloszech i nastepnie przechodzili do armii Andersa. Pod koniec wojny Niemcy ponosili takie straty w ludziach, że brali do wojska wszystkich. Jedyne co można było zrobić to uciec. Ale wtedy narażało się rodzinę. Nie życzę nikomu podejmowania takich decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: Co groziło za niepodpisanie Volkslisty? 15.10.05, 23:00 > Obozy byly tylko dla szabrownikow, defraudatorow, > i walczacych z bronia w reku przeciwko hitlerowcom. Just wrong. Prosimy o niebalamonceniye nom sam ! Mysle, ze nie klamiesz. Po prostu nie miales pojecia (-jak, nawiasem, jeszcze ktos inny.....) Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: Co groziło za niepodpisanie Volkslisty? 15.10.05, 23:05 Pozatym nie bylo i nie ma czegos takiego jak "Powstania Slaskie" ! (To mitologia. Notabene tak samo jak okreslenie "Zaolzie" itp.) Byla tylko "Górnoslaska Wojna Domowa", a niektórzy, w tym tez bardzo znane, powazne i ogólnie uznane Osoby, mówia o "Powstaniach >polskich< na Slasku". Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Co groziło za niepodpisanie Volkslisty? 15.10.05, 23:12 mam pojecie! i to jakie!!"ujek" mojego szwagra - gorola - zostal zabity przez hitlerowcow (mieszkal pod Czestochowa), bo handlowal "rabanka". Na poczatku znajomosci z moja siostra szwagier to ciagle ojcu wypominal, az w koncu tesciowa mojej siostry powiedziala o co biegalo (nikt poza onym "bohaterskim" wujkiem z rodziny "goroli" nie ucierpial); Rozmawialem z wieloma ludzmioe - dzieki "ujkowi Adamowi" tez zw ieloma powstancami slaskimi - 9i wszyscy mowili, ze dopoki nikt nie "zakablowal" (czesto z przyczyn czysto przyziemnych: "lepszy Wohnung=mieszkanie" w kamienicy albo "ciepla posadka", albo awans), to byl spokoj. O tym wspominal tez krad Kominek, metropolita wroclwski i wspanialy czlowiek. Dlaczego mam moim krewnym, kard. Kominkowi, nie wierzyc, a uwierzyc Tobie? Podaj jakies przyklady wilhelm4 napisał: > > Obozy byly tylko dla szabrownikow, defraudatorow, > > i walczacych z bronia w reku przeciwko hitlerowcom. > > Just wrong. Prosimy o niebalamonceniye nom sam ! > > Mysle, ze nie klamiesz. > Po prostu nie miales pojecia (-jak, nawiasem, jeszcze ktos inny.....) > Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Volkslista a codzienne zycie 15.10.05, 23:12 mam pojecie! i to jakie!!"ujek" mojego szwagra - gorola - zostal zabity przez hitlerowcow (mieszkal pod Czestochowa), bo handlowal "rabanka". Na poczatku znajomosci z moja siostra szwagier to ciagle ojcu wypominal, az w koncu tesciowa mojej siostry powiedziala o co biegalo (nikt poza onym "bohaterskim" wujkiem z rodziny "goroli" nie ucierpial); Rozmawialem z wieloma ludzmioe - dzieki "ujkowi Adamowi" tez zw ieloma powstancami slaskimi - 9i wszyscy mowili, ze dopoki nikt nie "zakablowal" (czesto z przyczyn czysto przyziemnych: "lepszy Wohnung=mieszkanie" w kamienicy albo "ciepla posadka", albo awans), to byl spokoj. O tym wspominal tez krad Kominek, metropolita wroclwski i wspanialy czlowiek. Dlaczego mam moim krewnym, kard. Kominkowi, nie wierzyc, a uwierzyc Tobie? Podaj jakies przyklady wilhelm4 napisał: > > Obozy byly tylko dla szabrownikow, defraudatorow, > > i walczacych z bronia w reku przeciwko hitlerowcom. > > Just wrong. Prosimy o niebalamonceniye nom sam ! > > Mysle, ze nie klamiesz. > Po prostu nie miales pojecia (-jak, nawiasem, jeszcze ktos inny.....) > Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: A czy to jest kampania dziadek kontra rodzice 15.10.05, 20:20 ...nie, to kapania prezydenka ...-))) ...pzd Odpowiedz Link Zgłoś
igielka82 Re: A czy to jest kampania dziadek kontra rodzice 15.10.05, 20:38 aaaa a to który duszków będzie prezydentem duszek Tusk czy duszek Kaczyński??? Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: A czy to jest kampania dziadek kontra rodzice 15.10.05, 20:44 ...aaaa co igielka nie wie kiedy II tura wyborow...brunetki, bladynki ja wszyskie was dziewczynki...-))) ...bialoglowa igielka82 napisała: > aaaa > > a to który duszków będzie prezydentem duszek Tusk czy duszek Kaczyński??? Odpowiedz Link Zgłoś
igielka82 Re: A czy to jest kampania dziadek kontra rodzice 15.10.05, 21:01 bez komentarza ciekawe jaki ty masz kolor włosów jeśli nie kapujesz o co mi chodzi, ale to już nie mój problem...że ostatnia komóreczka Ci się przegrzała... Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: A czy to jest kampania dziadek kontra rodzice 15.10.05, 21:05 igielka82 napisała: > bez komentarza > > ciekawe jaki ty masz kolor włosów jeśli nie kapujesz o co mi chodzi, ale to już > > nie mój problem...że ostatnia paroweczka Ci się przegrzała... ...wlasnie, ta paroweczka nie ma nic wspolnego z komoreczka...wlosy mam rude...a wlasciwie kasztan...-))) > Odpowiedz Link Zgłoś
igielka82 Re: A czy to jest kampania dziadek kontra rodzice 15.10.05, 21:16 Nie przekręcaj moich postów bo cie zgłosze do skasowania Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: A czy to jest kampania dziadek kontra rodzice 15.10.05, 21:19 igielka82 napisała: > Nie przekręcaj moich postów bo cie zgłosze do skasowania ...nie rob tego igielciu...prosze...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: A czy to jest kampania dziadek kontra rodzice 15.10.05, 21:10 me-e napisał: > ...aaaa co igielka nie wie kiedy II tura wyborow...brunetki, bladynki ja > wszyskie was dziewczynki...-))) Jak sobie szukasz dziewczyny drogi meee to proponuje serwis - randki. No chyba ze zaraz anna-dark da odpowiedz na twoj anons. Pasowalibyscie do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: A czy to jest kampania dziadek kontra rodzice 15.10.05, 21:14 bio.mum napisała: > me-e napisał: > > > ...aaaa co igielka nie wie kiedy II tura wyborow...brunetki, bladynki ja > > wszyskie was dziewczynki...-))) > > Jak sobie szukasz dziewczyny drogi meee to proponuje serwis - randki. No chyba > ze zaraz anna-dark da odpowiedz na twoj anons. Pasowalibyscie do siebie. ...czy to znaczy ,ze w gazecie na forum ...trzeba byc bez uczuc...czytj; bezpluciowcem...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: A czy to jest kampania dziadek kontra rodzice 15.10.05, 23:30 bio.mum: na twoja "wscieklizne umyslowa" i normalna- ludzka glupote - to i agencje towarzyskie nie pomoga bio.mum napisała: > me-e napisał: > > > ...aaaa co igielka nie wie kiedy II tura wyborow...brunetki, bladynki ja > > wszyskie was dziewczynki...-))) > > Jak sobie szukasz dziewczyny drogi meee to proponuje serwis - randki. No chyba > ze zaraz anna-dark da odpowiedz na twoj anons. Pasowalibyscie do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: A czy to jest kampania dziadek kontra rodzice 15.10.05, 23:49 silesius.monachijski napisał: > bio.mum: na twoja "wscieklizne umyslowa" i normalna- ludzka glupote - to i > agencje towarzyskie nie pomoga Ja rowniez cie serdecznie pozdrawiam. Obys bez koniecznosci uzywania takich inwektyw Dzien Papieski swiecil. Poza tym, ja nie mam nic wspolnego z agencjami towarzyskimi, ale nie potepiam tych, ktorzy maja. Jesli tobie pomagaja sie zrelaksowac...cos..kwestia gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: A czy to jest kampania dziadek kontra rodzice 15.10.05, 23:54 Ciekawe czy s.m. przestał korzystać z agencji towarzyskich? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: A czy to jest kampania dziadek kontra rodzice 16.10.05, 00:16 uu1: ja nie musze - naprawde - korzystac z "uslug" agencji towarzyskich. wystarczy mi burdel pana D.Tuska i jego psa lancuchowego, p. kutasiewicza (sorry protasiewicza), ktory ponoc 9 lat "studiowal", "dzialajac" w samorzadzie studenckim. Warty pac palaca. Albo: "mowil dziad do obrazu...." uu1 napisała: > Ciekawe czy s.m. przestał korzystać z agencji towarzyskich? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: A czy to jest kampania dziadek kontra rodzice 15.10.05, 23:56 To skorzystaj z glowy na karku, a nie z jezyka, uwlaczajacego Twoim przeciwnikom politycznym. Nie napisalbym tego, co napisalem, gdybys - choc troche - pomyslala, i - zamiast inwektyw pod adresem Kaczynskiego i jego zwolennikow - oparla/oparl sie li tylko na faktach. A te sa dla p. Tuska bardzo bolesne!!! bio.mum napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > bio.mum: na twoja "wscieklizne umyslowa" i normalna- ludzka glupote - to > i > > agencje towarzyskie nie pomoga > > > Ja rowniez cie serdecznie pozdrawiam. Obys bez koniecznosci uzywania takich > inwektyw Dzien Papieski swiecil. Poza tym, ja nie mam nic wspolnego z agencjami > > towarzyskimi, ale nie potepiam tych, ktorzy maja. Jesli tobie pomagaja sie > zrelaksowac...cos..kwestia gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: A czy to jest kampania dziadek kontra rodzice 16.10.05, 00:07 silesius.monachijski napisał: > To skorzystaj z glowy na karku, a nie z jezyka, uwlaczajacego Twoim > przeciwnikom politycznym. Nie napisalbym tego, co napisalem, gdybys - choc > troche - pomyslala, i - zamiast inwektyw pod adresem Kaczynskiego i jego > zwolennikow - oparla/oparl sie li tylko na faktach. A te sa dla p. Tuska bardzo bolesne!!! Nie skomentuje tego. Ten kto czyta twoje posty latwo moze sie zorientowac jakiego ty jezyka uzywasz pod adresem innych osob. Ale jeszcze by tego brakowalo, zebym wchodzila w dyskusje z toba. Wole sobie pasjansa postawic. Miej ostanie slowo, tylko tym razem postaraj sie tak, zeby cie nie wycieli za uzywanie plugawego jezyka. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: A czy to jest kampania dziadek kontra rodzice 15.10.05, 21:00 Nie, to jest test wiarygodnosci: kto z otwarta przylbica staje przed wyzwaniem, jakie stawia prawda o rodzinnym koligacjach, a kto chowa glowe w piasek i "rznie glupa"! igielka82 napisała: > Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: A czy to jest kampania dziadek kontra rodzice 15.10.05, 21:05 igielka82 napisała: > Pozdrawiam Agata Pozdrawiam Agata; ) Odpowiedz Link Zgłoś
patriota9 kłamca 15.10.05, 20:10 Tusk mówi że w domu się o dziadku nie mówiło a jednoczesnie twierdzi że dziadka do Wehrmachtu wcielili na siłę. Tymczasem w zaświadczeniu z archiwum (Deutsche Dienststelle) podano datę wcielenia a nie sposób. Mamy więc kolejne kłamstwo Tuska. Poza tym bez świadomego aktu zgody Niemcy nigdy nie wcielali do Wehrmachtu gdyż uzbrojenie potencjalnego wroga byłoby zbyt niebezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
monopol A Ty nieuk 15.10.05, 20:21 Mało wiesz o wcielaniu Polaków do Wehrmachtu, radzę popytać historyków. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota9 Re: Kurski ponownie przed sąd partyjny 15.10.05, 20:12 Tusk mówi że w domu się o dziadku nie mówiło a jednoczesnie twierdzi że dziadka do Wehrmachtu wcielili na siłę. Tymczasem w zaświadczeniu z archiwum (Deutsche Dienststelle) podano datę wcielenia a nie sposób. Mamy więc kolejne kłamstwo Tuska. Poza tym bez świadomego aktu zgody Niemcy nigdy nie wcielali do Wehrmachtu gdyż uzbrojenie potencjalnego wroga byłoby zbyt niebezpieczne. > To prawda, że to właśnie Tusk rozpętał całą aferę. Gdyby od razu przyznał, że > dziadek służył w armii okupanta, to sprawa rozeszłaby się po kościach - > ostatecznie trudno, żeby odpowiadał za to, co jego przodkowie robili. > Niestety, zaczął kręcić, kłamać, no i sprawa się rypła. > A tak w ogóle, to po co było wyciągać dziadka z grobu w pierwszych > reklamówkach? Chciał się nim podeprzeć, bo widać sam nie ma wystarczających > zasług. A dziadek wywinął mu figla... Odpowiedz Link Zgłoś
czur-czur-ra idioci czy hieny? 15.10.05, 20:15 jak jeszcze raz zobaczę, usłyszę lub przeczytam wypowiedź któregoś z bliźniaczych specjalistów od moralności, to się porzygam. Oni nadal nic nie rozumieją czy cynicznie udają, że nie kapują? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: idioci czy hieny? 15.10.05, 23:33 tuskowi nawet ksiezyc nie jest znany: tylko wlasne przyrodzenie i stolec (na ktorym zasiadlby chetnie jako "nowy Kwach" lomginus napisał: > tylko księżyc jest im znany... Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn To już tak jest. 15.10.05, 20:31 Trza się pakować. Wybór pomiędzy tuskiem a kaczyńskim to dla mnie jak wybieranie pomiędzy amputacją członka a odjęciem worka mosznowego. Nikt nikogo nie ma prawa stwiać przed takim wyborem. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: To już tak jest. 15.10.05, 20:37 kupsztajn napisała: > Trza się pakować. Wybór pomiędzy tuskiem a kaczyńskim to dla mnie jak wybierani > e > pomiędzy amputacją członka a odjęciem worka mosznowego. Nikt nikogo nie ma praw > a > stwiać przed takim wyborem. ...mee, jak zwykle w przeciwnym kierunku ...pod warunkiem ,ze kaczynski zostanie prezydentem... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: To już tak jest. 15.10.05, 20:40 Ale gdybyś przed takim wyborem stanął, wybierz wariant drugi. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: To już tak jest. 15.10.05, 20:53 Pozostaje jeszcze glowa: a te stracil Tusk, nie Kaczynski. Wiec... glowa do gory1!! kupsztajn napisała: > Trza się pakować. Wybór pomiędzy tuskiem a kaczyńskim to dla mnie jak wybierani > e > pomiędzy amputacją członka a odjęciem worka mosznowego. Nikt nikogo nie ma praw > a > stwiać przed takim wyborem. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: To już tak jest. 15.10.05, 20:58 Po cholerę Ci głowa jak stracisz to co opisał <kupsztajn>? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: To już tak jest. 15.10.05, 21:02 Bo moj organ myslenia mam na karku, a nie miedzy nogami! Wystarczy? uu1 napisała: > Po cholerę Ci głowa jak stracisz to co opisał <kupsztajn>? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: To już tak jest. 15.10.05, 21:05 Będziesz myślał o tym, jakie piękne miałbyś życie, gdybyś miał pozostałe organy? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: To już tak jest. 15.10.05, 23:01 a po co myslec: wszystko mam na swoim miejscu, i wykorzystuje zgodnie z Bozym przeznaczeniem. Juz Arystoteles piszac "O duszy" wszystko dokladnie opisal (Kaczynski to dzielo zna - sam sprawdzalem; Tusk raczej nie). Glowe mam na karku, a reszte... zgodnie z Bozym zamyslem i przeznaczeniem uu1 napisała: > Będziesz myślał o tym, jakie piękne miałbyś życie, gdybyś miał pozostałe organy > ? Odpowiedz Link Zgłoś
lomginus Re: To już tak jest. 15.10.05, 21:58 Pan Leszek jasno sprawę stawia. Obciąć WOREK JA ZOSTAJĘ. Śrorek uber alles. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e dlaczego TUSK OCZERNIA...WEHRACHT... 15.10.05, 20:34 ...przeciez to tak jakby oczernial dziadka...- Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Cenzurujcie...ale J.K. to i tak SZMATA 15.10.05, 20:58 Chciałeś napisać Jacek Kurski? Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 Tak o Kurskiego Jatzka chodzi... 15.10.05, 21:03 ale sza.... bo mnie znowu (6 raz dzisiaj) ocenzuruja.... uu1 napisała: > Chciałeś napisać Jacek Kurski? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski [...] 15.10.05, 21:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Ślicznie. Wzbudzasz mój zachwyt. 15.10.05, 22:58 dzeikuje za zachwyt i pochwale - pewnie nieszczere. Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Kurski ponownie przed sąd partyjny 15.10.05, 20:57 Tusk nie wiedzial. Gdyby wiedzial, nie ryzykowalby klamstwa, bo jesli bylaby to prawda to Kurski z latwoscia by mial te dokumenty. Nie wiedzieli wiec zaprzeczyli. A dziadek Tuska byl patriota, wiec tym bardziej nie spodziewal sie tego Tusk, ze byl w Wehrmaachcie (wxielony sila) i pozniej uciekl i walczyl przeciwko niemcom (o tym z tego co wiem tez Tusk nie mowil bo nie wiedzial). Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Kurski ponownie przed sąd partyjny 15.10.05, 20:59 Znasz tekst o muszkach? Odpowiedz Link Zgłoś
igielka82 Re: TUSK...ZREZYGNUJ... 15.10.05, 21:44 Jak ukradli księżyc to i Polske ukradną :D Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Ja przynajmniej mam swój kawałeczek Polski 15.10.05, 21:56 ...jakiej klasy jezeli mozna wiedziec...-))) ...pzd Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: O co Ci chodziło?? 15.10.05, 22:12 Sorki. Się urwało. Chodzi mi o to, jaki realny wpływ, wyłączając kit jaki jest wciskany przed wyborami, mam na los m o j e g o kraju? Zero, nul. Mogę się skarżyć w składzie desek albo u pani J. Pitery (nomen omen). Odpowiedz Link Zgłoś
igielka82 Re: O co Ci chodziło?? 15.10.05, 22:18 to fakt, wpływu nie mamy. ale ja uważam że mniejszym złem będzie Tusk. I zamierzam oddać na niego swój głos. W to że Tusk nie wiedział o swoim dziadku jeszcze mogę uwierzyć, ale w to że Kaczyński nie wiedział o planach Kurskiego nie uwierze. Zresztą PiS zapowiadał że ma haka na Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: A jakie to ma znacenie? :-)) 15.10.05, 22:26 Zło jest zawsze złem, nawet tycie, tyciusieńkie. Obydwaj nie mają kwalifikacji na objęcie urzędu o który się ubiegają. Zwłaszcza moralnych. PS. PO bez zapowiedzi uruchomiła sforę pułkowników. Odpowiedz Link Zgłoś
igielka82 Re: A jakie to ma znacenie? :-)) 15.10.05, 22:40 Ale powinno się zagłosować Dlatego trzeba wybrać kandydata który będzie mniejszym złem. > Obydwaj nie mają kwalifikacji > na objęcie urzędu o który się ubiegają. Zwłaszcza moralnych Ale jeśli nie pójdziesz zagłosować to dasz wolną furtkę jednemu, a jeśli zagłosujesz to możesz zmniejszyć jego szanse na wygraną. Ja dlatego idę zagłosować na Tuska żeby kaczyński nie wygrał. Dla mnie Kaczyński jest człowiekiem fałszywym i mu nie ufam, zresztą to bliźniak, a jakoś się tak dziwnie składa że wszystkie bliźniaki jakie znałam (a było ich sporo) były dwulicowe. Z drugiej strony Na Pierwszą damę lepsza będzie Tuskowa, bo Kaczyńska ma wadę wymowy. O Kaczyńskim w polityce było głośno i jakoś nie pamiętam go pozytywnie, a o Tusku spokojnie. Jeden i drugi po partiach skacza jak pchełka. A jeśli o Warszawe chodzi to jeszcze przed kampanią w tamtym roku negowano Kaczyńskiego jako prezydenta. Z tych i jeszcze paru powodów nie dam swojego głosu Kaczyńskiemu, raz sie wykazywał i mu nie wyszło. "z dwuch kaczorów wybieram Donalda" i wam też radze...a zrobicie co będziecie uważali za słuszne i właściwe... Odpowiedz Link Zgłoś
igielka82 Re: A wersja - przekreślona kartka? 15.10.05, 22:50 Zrobisz jak uważasz... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: A wersja - przekreślona kartka? 15.10.05, 22:54 Jasne. Porozmawiamy (na temat efektów ) za rok. PS. W Wąchocku wybory parlamentarne trwają do dzisiaj. Po prostu było hasło - wszyscy do urny. I tylko sołtys się zmieścił. Odpowiedz Link Zgłoś
adamw Stalinowscy oprawcy smieja sie za grobu,a Kurski.. 15.10.05, 21:48 staje w jednym szeregu z propagandzistami osławionego 4 departamentu UB! Tfu... takieje men*y w polskiej polityce jeszcze nie widziałem...Miałem pana Kurskiego za Gleba Pawłowskiego propagadny PiS, teraz to juz przesadził- niewinna owieczka, doprawdy. Ilu biedaków wcielonych na siłe, przeszło przez Andersa, następnie trafiło w łapy UB czy bezpośrenio na białe niedzwiedzie z zaproszenia NKWD? Ślązacy, Kaszubi- z identycznymi zarzutami... Zapewne niedługo "przypadkiem" wspomi o zaplutych karłach reakcji... Przecież powszechnie wiadomo, że armia Andersa byłą reakcyjna i de facto faszystowska, prawdsa gadzino...Smutno, jak smutno że doszło do czasów w których takie szmatławe jednostki jak p. Kurski mienią się politykami reprezentującymi jakąkolwiek rację stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
lomginus Re: Kurski ponownie przed sąd partyjny 15.10.05, 21:48 Kurski - "rozporkowiec" Pisuarowy powraca do łask-aczek.(?) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e NA KOGO ODDA SWE GLOSY ...TUSK 15.10.05, 21:53 ...po ewentualnej rezygnacji z wyscigu do fotela prezydenckiego...pytaja sie dzis retorycznie...nowinny wyborcze... Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: Kur(ew)ski to szmata 16.10.05, 12:48 A Miodowicz i Brochwicz anioły w ludzkich ciałach. Zdaje się, że zwolennicy Tuska zapominają, kto zainicjował bezpardonową kampanię. Albo reprezentują moralność Kalego. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Kurski...NIE-UTONOL... 15.10.05, 22:38 ...wrecz przeciwni ...niczym lodz podwodna zaczol sie wynirzac...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Kurski...NIE-UTONOL... 15.10.05, 22:48 me-e napisał: > ...wrecz przeciwni ...niczym lodz podwodna zaczol sie wynirzac...-))) "winirzac"-do dna? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Kurski...NIE-UTONOL... 15.10.05, 22:51 Nie wiem czemu ale ilekroć widzę <me-e> mam odruch wymiotny. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Kurski...NIE-UTONOL... 15.10.05, 22:52 uu1 napisała: > Nie wiem czemu ale ilekroć widzę <me-e> mam odruch wymiotny. ...uu ...mee, to samo niczym vice versa...- Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Kurski...NIE-UTONOL... 15.10.05, 23:12 Trochę bez sensu. Powiedz, jak facet w 37. roku życia, może być tak niestrawny? Masz partnerkę czy kota? Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Kurski...NIE-UTONOL... 15.10.05, 23:15 uu1 napisała: > Trochę bez sensu. Powiedz, jak facet w 37. roku życia, może być tak niestrawny? > Masz partnerkę czy kota? ...mam reke...frajerze...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Kurski...NIE-UTONOL... 15.10.05, 23:22 Powinienem był się domyśleć. Tracisz nerwy - to dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Kurski...NIE-UTONOL... 15.10.05, 23:25 uu1 napisała: > Powinienem był się domyśleć. Tracisz nerwy - to dobrze.... ...no, sam widzisz...a uu siebie widzisz...-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Kurski...NIE-UTONOL... 15.10.05, 22:51 veglie napisał: > me-e napisał: > > > ...wrecz przeciwni ...niczym lodz podwodna zaczol sie wynurzac...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryna65 Ten się śmieje kto się śmieje ostatni czyli KURSKI 15.10.05, 22:40 mówcie co chcecie. Facet ma po prostu albo niesamowitą intuicję albo szczęście. Cokolwiek by to nie było, jest urodzonym politykiem. Potrafi mądrze zaryzykować i dziś zbiera tego owoce. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Ten się śmieje kto się śmieje ostatni czyli K 15.10.05, 22:44 Wszyscy mordercy, oczekujący w USA na wykonanie wyroku, otrzymują listy od kobiet. Często z propozycjami matrymonialnymi. Nic Ci to nie mówi? Odpowiedz Link Zgłoś
igielka82 Re: Ten się śmieje kto się śmieje ostatni czyli K 15.10.05, 22:54 Facet jest poprostu kozłem ofiarnym PiS i bliźniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e NIE MA NIEBIESKICH ROZ...NIESTETY 15.10.05, 22:49 ...ale za to jest prawdziwy tusk...-))) www.orzelpocztowy.pl/tusk_len/index.htm Odpowiedz Link Zgłoś
gss87 I dlatego na niego głosuję 15.10.05, 22:55 Bo się zna na piłce, a Kaczor nie. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e mee...tez 15.10.05, 22:58 gss87 napisał: > Bo się zna na piłce, a Kaczor nie. ...chociaz, preferuje hokej na lodzie...kaczory na ksiezyc...polska dla sportowcow... Odpowiedz Link Zgłoś
nakazim Re: Kurski ponownie przed sąd partyjny 15.10.05, 22:57 I tak oto tworzy się IV RP. Proponuję Kurskiego na premiera, a Urbana na prezydenta!!! Metody Kaczyńskich nawet jego najgorszym wrogom raczej się nie przyśniły!!!!!!Gratuluję wszystkim uwiedzionym urokiem bliżniaków Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: Kurski przed sąd, a Wehrmacht na front ? 15.10.05, 23:03 To oczywiste ,że media są stronnicze i popierają Tuska . Jednak ta sprawa przeszłości rodziny prezydenta jest ważna w kontekście niedomówień z poprzednikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Kurski przed sąd, a Wehrmacht na front ? 15.10.05, 23:09 Te, które popierają Kaczyńskiego nie są stronnicze. Boże, broń. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Kurski przed sąd, a Wehrmacht na front ? 15.10.05, 23:14 uu1 napisała: > Te, które popierają Kaczyńskiego nie są stronnicze. Boże, broń. ...Nie wiem czemu ale ilekroć widzę <uu> mam odruch wymiotny...czyzby to jego beztronnosc...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Kurski przed sąd, a Wehrmacht na front ? 15.10.05, 23:17 Musisz powtarzać po mnie? Wymyśl coś. A co do bezstronności - obydwaj kandydaci maja u mnie tę samą notę. Domyśl się jaką? Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Kurski przed sąd, a Wehrmacht na front ? 15.10.05, 23:18 uu1 napisała: > Musisz powtarzać po mnie? Wymyśl coś. A co do bezstronności - obydwaj kandydaci > maja u mnie tę samą notę. Domyśl się jaką? ...uu...czekam...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Nie zagłosuję na żadnego. 15.10.05, 23:30 ...tylko sobie uszu na zlosc nie odmroz...bedzie mee, ciebie brakowalo ,ze uu...-))) ...typowy z ciebie lewak zawziety...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 [...] 15.10.05, 23:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Nie zagłosuję na żadnego. 15.10.05, 23:41 uu1 napisała: > Niby długo żyjesz a tak jakoś bez sensu. Nie widzisz, że to co się w tych > wyborach dzieje to s....stwo? I to Ci nie przeszkadza? Aprobujesz to? Wobec > tego, jeżeli ja nazywając to po imieniu jestem lewakiem, kim Ty jesteś? ...mee, jest republikaninem z wielkimi sklonosciami do demokratow ( czasami) ... a kampania prezydencka w polsce jak na mee, gusta jest cienka...czytaj;nad podziw umiarkowana...za sprawa glownie kaczynskiego...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 [...] 15.10.05, 23:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
polska444 Jeszcze jeden niby-Polak będzie rządził tym krajem 15.10.05, 23:11 jeśli wybierzecie Tuska. Jakie to jest smutne, po tych wszystkich latach rządów Żydokomuny. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Jeszcze jeden niby-Polak będzie rządził tym k 15.10.05, 23:16 polska444 napisała: > jeśli wybierzecie Tuska. Jakie to jest smutne, po tych wszystkich latach rządów > > Żydokomuny. > Student z Medresy ojca Tadeusza dał głos!!! Odpowiedz Link Zgłoś
qwww Re: Jeszcze jeden niby-Polak będzie rządził tym k 15.10.05, 23:47 tiaa, a Kaczor-Kalkstein to Polak? albo Kurski - kiedy przeprosi za brata pracownika Koszernej szmaty i za rozwalanie ROPu? Odpowiedz Link Zgłoś
berberis Czarzasty z IV Rzeczpospolitej ????????? 15.10.05, 23:18 Jeśli takie jednostki dalej będą w łasce rządzących, to będę namawiał moje dzieci aby szybko opóściły to nasze bagno. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Czarzasty z IV Rzeczpospolitej ????????? 15.10.05, 23:21 berberis napisał: > Jeśli takie jednostki dalej będą w łasce rządzących, to będę namawiał moje > dzieci aby szybko opóściły to nasze bagno. ...za wyganianie dzieci...z domu grozi kryminal...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Czarzasty z IV Rzeczpospolitej ????????? 15.10.05, 23:30 me-e napisał: > berberis napisał: > > > Jeśli takie jednostki dalej będą w łasce rządzących, to będę namawiał moj > e > > dzieci aby szybko opóściły to nasze bagno. > > > ...za wyganianie dzieci...z domu grozi kryminal...-))) Ale jesteś obryty w prawie.A ha!!!! trochę wyżej pytanie czeka i czeka Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Ciekawe ile Kurski bierze za godzinę? 15.10.05, 23:32 Tyle co "tirówka", czy więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e WALESA ZNOW ...WAS OSZUKUJE 15.10.05, 23:54 ...tusk to len ...i kto by pomysla...taki rodowod...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski WALESA = BOLEK i TUSK 16.10.05, 00:03 po co wiecej mowic? warty pac palaca !!! . www.wirtualnapolonia.com/teksty.asp?TekstID=9677 me-e napisał: > ...tusk to len ...i kto by pomysla...taki rodowod...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: WALESA = BOLEK i TUSK 16.10.05, 01:13 Silesius, czytam te Twoje linki i... nic. Tuska nie kocham, ale wolę pacykowanego katola od Jedynego Prawdziwego Katola. Trzcinkę od Szeryfka, co brak wzrostu resztą nadgania. Poczytaj sobie "Wojnę domową we Francji" Jasienicy, a ichniejszy terror okaże się działaniem bandy niespełnionych adwokacin, co szczudełek potrzebowali, żeby się lepiej poczuć. Tacy mnie przerażają. A Polonia, od dwana słaby kontakt z rzeczywistością posiada. Na linki ichniejszej strony wystarczy zerknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: WALESA = BOLEK i TUSK 16.10.05, 01:51 I co z tego, ze u Ciebie NIC? Polonia wyczuwa falsz na odleglosc, a tym bardziej ja - znam Donaldzika Tuskowatego od przeszlo 20 lat. To przyslowiowa "dupa" i oszust (nie tylko medialny) 1 klasy. Moze Ty tego nie widzisz. Ale: ja wiem. I dlatego mowie: nie Donaldziku leniu! do roboty (powaznej), a nie na prezydencki stolec!! I tyle narazie. Nie cierpie leniow. Nawet moj wrog nr. 1 w "demokratyczej" (jak zwal tak zwal) Polsce to dostrzegl; . www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=6293&zaznacz=donald%20tusk magdolot napisała: > Silesius, czytam te Twoje linki i... nic. > Tuska nie kocham, ale wolę pacykowanego katola od Jedynego Prawdziwego Katola. > Trzcinkę od Szeryfka, co brak wzrostu resztą nadgania. Poczytaj sobie "Wojnę > domową we Francji" Jasienicy, a ichniejszy terror okaże się działaniem bandy > niespełnionych adwokacin, co szczudełek potrzebowali, żeby się lepiej poczuć. > Tacy mnie przerażają. > A Polonia, od dwana słaby kontakt z rzeczywistością posiada. Na linki > ichniejszej strony wystarczy zerknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: WALESA ZNOW ...WAS OSZUKUJE 16.10.05, 00:10 me-e napisał: > ...tusk to len ...i kto by pomysl...taki rodowod...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
maedith Re: Kurski ponownie przed sąd partyjny 16.10.05, 00:05 co.ty.powiesz napisała: > To prawda, że to właśnie Tusk rozpętał całą aferę. Gdyby od razu przyznał, że > dziadek służył w armii okupanta, to sprawa rozeszłaby się po kościach - > ostatecznie trudno, żeby odpowiadał za to, co jego przodkowie robili. > Niestety, zaczął kręcić, kłamać, no i sprawa się rypła. > A tak w ogóle, to po co było wyciągać dziadka z grobu w pierwszych > reklamówkach? Chciał się nim podeprzeć, bo widać sam nie ma wystarczających > zasług. A dziadek wywinął mu figla... TUSK ROZPETAŁ AFERE?ty jestes głupi,ale twóKUR...TEZ NIE JEST TAKI MADRY ZA JAKIEGO SIE UWAŻA,MOZE ZMIENIAC PSEUDO I STO RAZY I TAK ZAWSZE BEDE WIEDZIEC ZE TO ON BO MA WCIAZ TE SAMA MENTEALNOSC I TEN SAM FANATYCZNY SOPOSOB WYPOWIEDZI. I DZIALA NA TYN FORUM SIEJAC FERMRNT OD CZTERECH TYGODNI ALBO I WIECEJ.GLUPICH TU NIE ZNAJDZIECIE. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski TUSK = SWIETY TURECKI 16.10.05, 00:20 gdzieby on afere rozpetal? on sr. w gacie, jesli tylko sie do niego doczepia. Nie przeceniaj swoje bozyszcze !! maedith napisała: > co.ty.powiesz napisała: > > > To prawda, że to właśnie Tusk rozpętał całą aferę. Gdyby od razu przyznał > , że > > dziadek służył w armii okupanta, to sprawa rozeszłaby się po kościach - > > ostatecznie trudno, żeby odpowiadał za to, co jego przodkowie robili. > > Niestety, zaczął kręcić, kłamać, no i sprawa się rypła. > > A tak w ogóle, to po co było wyciągać dziadka z grobu w pierwszych > > reklamówkach? Chciał się nim podeprzeć, bo widać sam nie ma wystarczający > ch > > zasług. A dziadek wywinął mu figla... > > > TUSK ROZPETAŁ AFERE?ty jestes głupi,ale twóKUR...TEZ NIE JEST TAKI MADRY ZA > JAKIEGO SIE UWAŻA,MOZE ZMIENIAC PSEUDO I STO RAZY I TAK ZAWSZE BEDE WIEDZIEC ZE > > TO ON BO MA WCIAZ TE SAMA MENTEALNOSC I TEN SAM FANATYCZNY SOPOSOB WYPOWIEDZI. > I DZIALA NA TYN FORUM SIEJAC FERMRNT OD CZTERECH TYGODNI ALBO I WIECEJ.GLUPICH > TU NIE ZNAJDZIECIE. Odpowiedz Link Zgłoś
maedith Re: Polska język trudna być. 16.10.05, 00:30 WIDAC,PISZA BARANY TYLKO KTO ICH ZROZUMIE montania del alma Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Polska język trudna być. 16.10.05, 00:32 Była taka piosenka - Ludzie listy piszą.. Odpowiedz Link Zgłoś
maedith Re: TUSK = SWIETY TURECKI 16.10.05, 00:24 A TY CO CZYTAC NIE UMIESZ?czy moze ci sie myli co kto napisal? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski JUZ MNIÉ "TNA" CENZORZY; A JEDNAK 16.10.05, 00:34 Oszusta, klamce zwyczajnego, i "pseudoliberala" z KLD, zawsze kopne w tylek. Znam dziela Ludwika von Misesa, Friedricha von Hayeka, znam - doskonale "O demokracji w Ameryce" Alexisa de Tocqevilla, znam Raymonda Arona (o nim pisalem prace magisterska, przeciwstawiajac go chamskim i prosowieckim pogladom J.P. Sartreè, czytalem Alberta Camusa, wiele ksiazek Orwella: w tym "Rok 1984"(ach jak bardzo opisuje rzeczywistosc medialna w Polsce A.D. 2005), i "Folwark zwierzecy" (Swinie zawsze przy korycie). Otoz: Pan Lech Kaczynski gwarantuje zmiane; p. Donlad Tusk gwarantuje, ze nowe "swinie" sie przy korycie znajda. Kto ma oczy, niech patrzy, kto ma uszy, niechaj slyszy. I znane powiedzenie: "Tylko krowa nie zmienia pogladow, ale tylko swinia zmienia je dla wlasnej wygody". Szkoda, ale zanosi sie na to, ze Orwellowskie "swinie" z "Folwarku zwierzecego" znow zagarna koryto maedith napisała: > A TY CO CZYTAC NIE UMIESZ?czy moze ci sie myli co kto napisal? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: JUZ MNIÉ "TNA" CENZORZY; A JEDNAK 16.10.05, 00:48 Dużo czytałeś. Przeczytaj jeszcze "O skutecznym rad sposobie" Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: JUZ MNIÉ "TNA" CENZORZY; A JEDNAK 16.10.05, 00:51 Przeczytalem: dla Tuska nie ma tam miejsca w charakterze "naprawiacza"Rzeczypospolitej. Za wysokie progi na Tuska nogi !!! uu1 napisała: > Dużo czytałeś. Przeczytaj jeszcze "O skutecznym rad sposobie" Odpowiedz Link Zgłoś
maedith Re: JUZ MNIÉ "TNA" CENZORZY; A JEDNAK 16.10.05, 00:52 ŚWIETNIE,cieszę sie że te same ksiazki czytamy.DROBNA RÓŻNICA POGLADÓW CO DO OSTATNICH,BOCHATERÓW,TWOJEJ WYPOWIEDZI.I NIE DLA WŁĄSNEJ WYGODY,TYLKO ŻE WIERZE W TO CO MÓWIE. NO ALE WYBORY SĄ 23.jA IDE SPAĆ I TOBIE PROPONUJE TO SAMO Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: JUZ MNIÉ "TNA" CENZORZY; A JEDNAK 16.10.05, 01:07 JA TEZ SIE CIESZE! KTO CZYTA NIE BLADZI!! POCZYTAJ "GLEBIEJ" WTEDY - MOZE - MNIE ZROZUMIESZ maedith napisała: > ŚWIETNIE,cieszę sie że te same ksiazki czytamy.DROBNA RÓŻNICA POGLADÓW CO DO > OSTATNICH,BOCHATERÓW,TWOJEJ WYPOWIEDZI.I NIE DLA WŁĄSNEJ WYGODY,TYLKO ŻE WIERZE > > W TO CO MÓWIE. > NO ALE WYBORY SĄ 23.jA IDE SPAĆ I TOBIE PROPONUJE TO SAMO Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: TUSK = WIRTUALNY KANDYDAT... 16.10.05, 00:25 ...kaczynski to czlowiek...tymi recami walsanymi do wszystkiego dochodzi...a ile wirtualnych klod pod kaczynskiego nogi i tych realnych al'kapciowy i bolek...bylo na jego drodze do prezydentury...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
maedith Re: TUSK = WIRTUALNY KANDYDAT... 16.10.05, 00:29 me-e napisał: > ...kaczynski to czlowiek...tymi recami walsanymi do wszystkiego dochodzi...a > ile wirtualnych klod pod kaczynskiego nogi i tych realnych al'kapciowy i > bolek...bylo na jego drodze do prezydentury...-))) NASTEPNA CO NIE POTRAFI ZDANIA SKLECIC Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: TUSK = WIRTUALNY KANDYDAT... 16.10.05, 00:35 No, co Ty. To jest podobno On. Wiesz jak przeklina. Jak towarzysz Stefan Olszowski na zesłaniu w "Sojedinionnych sztatach". Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: TUSK = WIRTUALNY KANDYDAT... 16.10.05, 01:03 uu1 napisała: > No, co Ty. To jest podobno On. Wiesz jak przeklina. Jak towarzysz Stefan > Olszowski na zesłaniu w "Sojedinionnych sztatach". ...no, prosze niczym...nozyce- Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: TUSK = WIRTUALNY KANDYDAT... 16.10.05, 00:47 me-e napisał: > ...kaczynski to czlowiek...tymi recami walsanymi do wszystkiego dochodzi...a > ile wirtualnych klod pod kaczynskiego nogi i tych realnych al'kapciowy i > bolek...bylo na jego drodze do prezydentury...-))) Co to jest???:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: TUSK = WIRTUALNY KANDYDAT... 16.10.05, 01:04 veglie napisał: > me-e napisał: > > > ...kaczynski to czlowiek...tymi recami walsanymi do wszystkiego dochodzi. > ..a > > ile wirtualnych klod pod kaczynskiego nogi i tych realnych al'kapciowy > i > > bolek...bylo na jego drodze do prezydentury...-))) > Co to jest???:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ...to jest mee, w calej swej okazlosci...kapusto...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski TUSK ZAWSZE JEST NA HAJU 16.10.05, 01:29 me-e napisał: > veglie napisał: > > > me-e napisał: > > Oglaliscie jego "drzace" rece podczas debat z Kaczynskim? I szympansi usmiech? Przeciez to stworzenie Boze bez kokainy czy amfetaminy wogole geby nie jest w stanie otworzyc!! Szkoda, bo moznaby poslac Tuska na odwykowke. Ale gdzie??? . "Usmiech Tuska" . www.wirtualnapolonia.com/teksty.asp?TekstID=9677 > > > ile wirtualnych klod pod kaczynskiego nogi i tych realnych al' > ciowy > > i > > > bolek...bylo na jego drodze do prezydentury...-))) > > Co to jest???:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) > > > ...to jest mee, w calej swej okazlosci...kapusto...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
maedith Re: TUSK ZAWSZE JEST NA HAJU 16.10.05, 01:34 silesius.monachijski napisał: > me-e napisał: > > > veglie napisał: > > > > > me-e napisał: > > > > Oglaliscie jego "drzace" rece podczas debat z Kaczynskim? I szympansi usmiech? > Przeciez to stworzenie Boze bez kokainy czy amfetaminy wogole geby nie jest w > stanie otworzyc!! Szkoda, bo moznaby poslac Tuska na odwykowke. Ale gdzie??? > . > "Usmiech Tuska" > . > www.wirtualnapolonia.com/teksty.asp?TekstID=9677 > > > > ile wirtualnych klod pod kaczynskiego nogi i tych realnych > al' > > > ciowy > > > i > > > > bolek...bylo na jego drodze do prezydentury...-))) > > > Co to jest???:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) > > > > > > ...to jest mee, w calej swej okazlosci...kapusto...-))) Badzmy poważni,mysle ze przeginacie z tymi narkotykami,do cholery.Rozumiem,sympatie i antypatie ,ale bez przesady,to sa poważne oskarżenia Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: TUSK ZAWSZE JEST NA HAJU 16.10.05, 01:47 ...moze , masz racje...ale spojz na gdznsk...gdzie Rzadzi po i tusK...syf... syfa...syf...gonii...syfa...i co zescie uczyniliscie tuska...a co uczynicie...JESZCZE...-___ Odpowiedz Link Zgłoś
maedith Re: TUSK ZAWSZE JEST NA HAJU 16.10.05, 01:58 me-e napisał: > ...moze , masz racje...ale spojz na gdznsk...gdzie Rzadzi po i tusK...syf... > syfa...syf...gonii...syfa...i co zescie uczyniliscie tuska...a co > uczynicie...JESZCZE...-___ niewiem,ja patrze na Warszawe,gzie rzadzi Kaczynski i naprawde tragedią dla Polski bedzie jak zrobi to samo z całą Polska i za granica.Ja sobie poradze.Jak Kaczynski wygra te wybory,pakuje walizki i spadam do Hiszpani,gdzie naorawde wszystkim żyje sie dobrze.A co sie stanie z POLSKA ZA RZĄDÓw KACZYNSKIEGO,wole nie wiedziec,ale to bedzie przykre doswiadczenie dla wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: TUSK ZAWSZE JEST NA HAJU 16.10.05, 01:54 A kto mowil o tym, ze mial - jeszcze niedawno - problemy z alkoholem i (nie powiem z czym)? Bo to bylo "nosne medialnie"? Oczywiscie tow. Donaldzik! Odpowiedz Link Zgłoś
maedith Re: TUSK ZAWSZE JEST NA HAJU 16.10.05, 02:02 silesius.monachijski napisał: > A kto mowil o tym, ze mial - jeszcze niedawno - problemy z alkoholem i (nie > powiem z czym)? Bo to bylo "nosne medialnie"? Oczywiscie tow. Donaldzik! Znajajdz mi POLAKA,któ nie miał problemów z alkocholem,żyjąć w tym kraju.No może ja nie miałam,ale pewnie dlatego że wiekszosć z dziesieciu ostatnich lat,mieszkałam za granicą Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski JA TEZ NIE MIALEM; NIE JESTEM TUSKIEM 16.10.05, 02:20 nalogowym alkoholikiem i -to chyba pewne - "fanem" amfetanimy maedith napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > A kto mowil o tym, ze mial - jeszcze niedawno - problemy z alkoholem i (n > ie > > powiem z czym)? Bo to bylo "nosne medialnie"? Oczywiscie tow. Donaldzik! > > > Znajajdz mi POLAKA,któ nie miał problemów z alkocholem,żyjąć w tym kraju.No > może ja nie miałam,ale pewnie dlatego że wiekszosć z dziesieciu ostatnich > lat,mieszkałam za granicą Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_451 są i poważniejsze... 16.10.05, 13:08 www.wirtualnapolonia.com/opinie.asp?opinia=40913 Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski HEILIGER JOSEF TUSK = POLNISCHER PATRIOT 16.10.05, 00:23 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30476336&a=30478962 Odpowiedz Link Zgłoś