dan3iger 17.10.05, 21:05 Wybieram Polskę "liberalną" (czyli wolną) a nie "solidarną" czyli dominowaną przez związki zawodowe i socjal. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
juice99 Kaczyński: nie będę prezydentem z plasteliny 17.10.05, 21:05 Tuskowi zarzuca się brak konkretów, ale jak dzisiaj słuchałem Kaczyńskiego, to mógłbym powiedzieć dokładnie to samo. hasła, hasła i jeszcze raz hasła, a potem "się zobaczy" i "jakoś to będzie"... Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: Kaczyński: nie będę prezydentem z plasteliny 17.10.05, 21:13 Kazdy szuka potwierdzenia tylko tego, co sam już wymySlił, lub też inni mu w takim mysleniu dopomogli. Stąd też uważam, że cokolwiek by nie powiedział, Twoja opinia byłaby taka sama. Ja z kolei uważam, że Kaczor był sensowny i wybronił się przed natarczywością dziennikarzy, którzy mieli już gotowe sugestie. Widać też, że ma pomysł na prezydenturę. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 NIE BĘDZIE. BO W OGÓLE NIE BĘDZIE PREZYDENTEM:-)) 17.10.05, 22:29 Tej 10-procentowej różnicy już nie odrobi. Można się wyzbyć złudzeń, pisaki. Odpowiedz Link Zgłoś
pace1 Re: NIE BĘDZIE. BO W OGÓLE NIE BĘDZIE PREZYDENTEM 17.10.05, 22:31 nick3 napisał: > Tej 10-procentowej różnicy już nie odrobi. Można się wyzbyć złudzeń, pisaki. Zludzeniem jest chyba ta 10% roznica... Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_mrowek Piskaczki z powrotem do kurnika marsz!Grypa panuje 17.10.05, 22:44 Odpowiedz Link Zgłoś
lebierre LUDZIE NIE BREDZCIE O EKONOMICZNEJ WIEDZY TUSKA 18.10.05, 17:42 Przeciez to mgr historii Pomorza, ktory jak sie okazalo nie zna nawet losow wlasnych dziadkow! Jesli chodzi o ekonomie to z doswiadczenia wiem (jestem ekonomista) ze tacy przyuczeni specjalisci powtarzaja w kolko pare wyuczonych sloganow i nie ogarniaja calosci spraw. Do tego kazdy koncern wycycka ich z zamknietymi oczami. Ostatnie pietnascie lat to rzady takich liberalow (z UW/KLD/SLD) w polaczeniu z biznesmenami z SLD/SB - efekt trwale wysokie bezrobocie i obrastanie w tluszcz mafijnych ukladow. Jesli interesuje was przedluzenie tego ukladu glosujcie na Tuska bo on tego nie zmieni! Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: NIE BĘDZIE. BO W OGÓLE NIE BĘDZIE PREZYDENTEM 17.10.05, 23:47 Tak, Lepper do końca mówił, że wygra, a wszystkie sondaże są sfałszowane przez "wiadome siły". Odpowiedz Link Zgłoś
marek10004 Re: do juice99 17.10.05, 21:35 Przeczytalem Twoja wypowiedz i stwierdzam ze w mojej opinii jestes manipulantem. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: do juice99 17.10.05, 21:40 Mój post powyżej też do tego osobnika się odnosi,tylko w międzyczasie sypnęło postami. Odpowiedz Link Zgłoś
patriot2k Pamietam jak prezydent Kwasniewski.. 17.10.05, 22:18 konkretnie skomentowal dla dziennikarzy wypowiedzi Zachodu, by odstapic od nicejskiego systemu glosow. Cos mniej wiecej: "Masz to, co samżeś podpisal." To bylo bardzo dobre, panie prezydencie. Trzeba pilnowac swego interesu. Twardo jak wtedy i .. jak trzeba. Silny prezydent to jest to! To bylo dobre.. Pozdrawiam ziomków! Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 Przestroga dla nastepvy Kwasniewskiego 17.10.05, 23:01 The fact is, America has very little left to trade - very little left that the rest of the world even wants. Unless the world ends, America herself is going to go bankrupt. The Federal Reserve System has created tons and tons of new money, again at record-shattering levels, throughout Bush's presidency and far in excess of any increase in American productivity (which actually is declining). The inflation of the money supply now has grown so large that the death of the dollar is a certainty. There is no saving the dollar at this point. It is doomed. Of course, if the world comes to an end, then it won't matter. Price inflation is raging through America, likely at the rate of 10-15%, not the 3% that the government would have us believe. Honestly, now, is there anything you bought recently that isn't at least 10% higher than just last year? And, what with the growing trade deficit and the inevitable arrival of higher interest rates due to the billowing money supply, price inflation can only get worse. Hyperinflation, as in wheelbarrows full of dollars to buy a loaf of bread...unless the world ends, of course. The unemployment rate is skyrocketing, despite what our government tells us. What's more, there have been new annual records for personal and small business bankruptcies set, year after year, recently. Now, the other shoe is about to drop, with truly major corporations on the ropes and about to fold. Delphi, which was spun off by General Motors a few years ago, just declared bankruptcy. Delphi employs 50,000 people. How many do you suppose will be laid off as that huge parts supplier finds its business outsourced to the Far East? General Motors itself and Ford both are very near the edge, too, as are a great many other large companies. The only thing that keeps American corporations afloat is the low rate of interest still prevailing for their bonds and bank loans (thanks to the Federal Reserve's massive and criminal expansion of the money supply). And stock prices are much higher than they should be, which helps keep companies and pension funds alive, the result of massive government rigging of American financial markets. But interest rates will have to increase, else America cannot sell more debt to finance the trade deficit and Bush's incredible deficit spending...unless the world comes to an end, of course. Bush knows all this. The new bankruptcy laws that just went into effect will result in the effective slavery of most of America's population, who will be unable to pay their debts and unable to escape them via bankruptcy. This, alone, guarantees an overthrow of America's government, and it knows it. Since our government is unafraid to enact these bankruptcy laws, it obviously knows that there will be no day of reckoning because - you guessed it - the world is ending. Our southern border was thrown wide open by a president who calls patriotic Minutemen trying to police it "vigilantes" and who does his best to thwart them. As a race, White Americans are vilified and held in check at every turn, even though it already is too late to head off the end of America as we once knew it. The flood of illegal immigrants is bankrupting hospitals and all other providers of social services throughout America and will, by itself, be the death of America...unless the world ends first. With the end of social services and the bankruptcy of America will come full-blown race war throughout the country. Again, Bush knows all this, yet does nothing. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek2005 Tusk: pracowity i odpowiedzialny...CZY KTOKOLWIEK? 18.10.05, 00:53 Czy KTOKOLWIEK zatrudniłby takiego pracownika? www.orzelpocztowy.pl/tusk_len/index.htm Odpowiedz Link Zgłoś
juice99 Re: do juice99 17.10.05, 23:49 to zemsta za to że kiedyś tak określiłem to co Ty pisałeś? Kaczyński po prostu moim zdaniem nie odpowiadał konkretnie. a dziennikarze byli dokładnie tak samo natarczywi jak w piątek. Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: do juice99 18.10.05, 13:26 ale Tusk dał ciała, bo go przyparli do muru jak dzieciaka w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm ja dziś załatwiłem zaświadczenia :))) 17.10.05, 23:13 do głosowania na II turę dla mojej siostry i jej kolegi w Warszawie. Dzisiaj poszły priorytetem. No i Tusk ma 2 głosy więcej. Z tego wnioskuję, że Kaczka nie tylko nie będzie prezydentem z plasteliny, ale w ogóle nie będzie prezydentem III RP. I jeszcze jedno. To żałosne, że Kaczka chce zmienić numer RP, skoro nie był on zmieniany przez całą II RP z takimi wydarzeniami jak wojna z bolszewikami, 2 konstytucje czy też zamach majowy. A tu jakieś pisiorki chcą za mężów stanu robić. Obleśne. Odwalcie się od Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Załatw sobie inne zaświadczenia 18.10.05, 00:01 elfhelm napisał: > do głosowania na II turę dla mojej siostry i jej kolegi w Warszawie. Dzisiaj > poszły priorytetem. No i Tusk ma 2 głosy więcej. > Z tego wnioskuję, że Kaczka nie tylko nie będzie prezydentem z plasteliny, ale > w ogóle nie będzie prezydentem III RP. > I jeszcze jedno. To żałosne, że Kaczka chce zmienić numer RP, skoro nie był on > zmieniany przez całą II RP z takimi wydarzeniami jak wojna z bolszewikami, 2 > konstytucje czy też zamach majowy. > A tu jakieś pisiorki chcą za mężów stanu robić. > Obleśne. Odwalcie się od Polski. Prawie dobrze porównałeś. Wtedy była wojna z bolszewikami a teraz z czerwonymi złodziejami, którzy "przypadkiem" popierają Tuska. IV Rzeczpospolita - uczciwa ma być przeciwieństwem III - akceptującej prawnie usankcjonowane złodziejstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: ja dziś załatwiłem zaświadczenia :))) 18.10.05, 00:24 elfhelm napisał: > do głosowania na II turę dla mojej siostry i jej kolegi w Warszawie. Dzisiaj > poszły priorytetem. No i Tusk ma 2 głosy więcej. Z tego wnioskuję, że Kaczka nie tylko nie będzie prezydentem z plasteliny, ale w ogóle nie będzie prezydentem III RP. Nie wyobrazam sobie innej mozliwosci. Pozdrawiam. > Odpowiedz Link Zgłoś
cimokio [...] 17.10.05, 21:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Re: Kaczyński: nie będę prezydentem z plasteliny 17.10.05, 21:12 germanofil a germanofob - Wyborcza nie omieszkała wytknąć różnicy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
loppe powinno być germanofobem 17.10.05, 21:12 od kiedy to "germanofile" budują muzea powstań antyniemieckich Gazeto? Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: powinno być germanofobem 18.10.05, 13:28 buduje też muzeum Żydów polskich, czyli jest Żydem może? Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 DAJMY SZANSE KACZYNSKIM ! 17.10.05, 21:14 Obaj zaklinaja sie ,ze maja recepte na Polske ! Pod warunkiem ,ze jesli ni wypali ..... chron ich Boze ! Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryna65 KACZYŃSKI TO RÓWNY GOŚĆ! SPOKO KOLEŚ! 17.10.05, 21:15 Polska ma być może niepowtarzalną szansę na prezydenta z prawdziwego zdarzenia! Po dzisiejszym programie można tylko utwierdzic się w wyborze: Kaczyński na prezydenta!!! NIe bójmy się Kaczyńskich... oni na pewno nie zawiodą!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Kaczyński to prawdziwy mąż stanu !!! 17.10.05, 21:23 Kaczyński to prawdziwy mąż stanu !!! mandaryna65 napisała: > Polska ma być może niepowtarzalną szansę na prezydenta z prawdziwego zdarzenia! > > Po dzisiejszym programie można tylko utwierdzic się w wyborze: Kaczyński na > prezydenta!!! > > NIe bójmy się Kaczyńskich... oni na pewno nie zawiodą!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Kaczyński to prawdziwy mąż stanu !!! 17.10.05, 21:25 anna-dark napisała: > Kaczyński to prawdziwy mąż stanu !!! Na miare ŁUKASZENKI !!! > > mandaryna65 napisała: > > > Polska ma być może niepowtarzalną szansę na prezydenta z prawdziwego > zdarzenia! > > > > Po dzisiejszym programie można tylko utwierdzic się w wyborze: Kaczyński > na > > prezydenta!!! > > > > NIe bójmy się Kaczyńskich... oni na pewno nie zawiodą!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: Kaczyński to prawdziwy mąż stanu !!! 17.10.05, 21:28 Obyś nigdy Łukaszenki nie musiał doświadczać - albo jemu podobnych. hrabia.m.c napisał: > anna-dark napisała: > > > Kaczyński to prawdziwy mąż stanu !!! > > > > Na miare ŁUKASZENKI !!! Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Kaczyński to prawdziwy mąż stanu !!! 17.10.05, 21:29 Wystarczy mi prezydent Warszawy i wszysyko jasne!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Tusk nie radzi sobie nawet z historią rodziny 17.10.05, 21:32 Tusk nie radzi sobie nawet z historią rodziny. A to historyk, ponoć. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Tusk nie radzi sobie nawet z historią rodziny 17.10.05, 21:37 Kaczynski umowy o budowe chodnika ,nie potrafi wyegzekwowac, a prawnik podobno??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark A dzisiaj się nawet uśmiechnął do giejów... 17.10.05, 21:39 A dzisiaj się nawet uśmiechnął do giejów...Idzie ku lepszemu. hrabia.m.c napisał: > Kaczynski umowy o budowe chodnika ,nie potrafi wyegzekwowac, > a prawnik podobno??? > :) Odpowiedz Link Zgłoś
trogar Re: A dzisiaj się nawet uśmiechnął do giejów... 17.10.05, 22:48 Jak z tego widać prezydent Kaczyńśki dla politycznych Korzyści jest w stanie zbratać sie z gejami. Czy chcecie włąsnie takiego politykiera na prezydenta. Kaczyński to profesor prawa, adwokat wyszkolony w prawnicejgadce w przeinaczaniu faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
pace1 Re: A dzisiaj się nawet uśmiechnął do giejów... 17.10.05, 23:01 trogar napisał: > Jak z tego widać prezydent Kaczyńśki dla politycznych Korzyści jest w stanie > zbratać sie z gejami. > Czy chcecie włąsnie takiego politykiera na prezydenta. > Kaczyński to profesor prawa, adwokat wyszkolony w prawnicejgadce w > przeinaczaniu faktów. Moze usmiechy dla gay'ow byly nawroceniem po smierci Papieza? Skoro Kaczka Donald nagle z ateisty zrobil sie katolikiem i nawet dzieki papiezowi wzial slub koscielny z kobieta z ktora zyl przez ponad 20 lat ...? Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Kaczyński to prawdziwy mąż stanu !!! 18.10.05, 00:09 hrabia.m.c napisał: Wystarczy mi prezydent Warszawy > i wszysyko jasne!!!! Jeśli masz jakieś zastrzeżenia, to tylko świadczy jak silni są czerwoni złodzieje, których popierasz i których nie chce rozliczyć Twoja opcja. Kaczyński, jako Prezydent RP, będzie miał pełną możliwość zlikwidowania prawa tworzonego we współpracy z przestępcami. Odpowiedz Link Zgłoś
pace1 Re: Kaczyński to prawdziwy mąż stanu !!! 17.10.05, 22:14 hrabia.m.c napisał: > > Na miare ŁUKASZENKI !!! > Bardzo zlej miary uzywasz "hrabio" ... Jest jedyna szansa dla Polakow i Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: Czy mąż stanu ni wiem ale prezydent Warszawy 17.10.05, 21:33 Ciumcia, na pewno nie wiesz jeszcze paru innych rzeczy. A Twoje polityczne komentarze chyba sobie wydrukuję. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Czy mąż stanu ni wiem ale prezydent Warszawy 18.10.05, 00:13 hrabia.mileyski napisał: Ciumcia, na pewno nie wiesz jeszcze paru innych rzeczy. > A Twoje polityczne komentarze chyba sobie wydrukuję. Nie zapomnij swoich też wydrukować. Będzie można podawać dzieciom jako przykład głupoty, bezmyślności i zaslepienia mimo oczywistych faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: Czy mąż stanu ni wiem ale prezydent Warszawy 18.10.05, 03:40 1normalnyczlowiek napisał: > Nie zapomnij swoich też wydrukować. Będzie można podawać dzieciom jako przykład > głupoty, bezmyślności i zaslepienia mimo oczywistych faktów. Oczekuję sprostowania Twojej wypowiedzi, bo sądzę, że w tym zamieszaniu mogłes pomylić mnie z tym podszywaczem, który niejeden raz kalał szlachetna krew. Przybrał nick "hrabia.m.c" i to jego wypowiedzi mogły Cię bulwersować. Ten osobnik nie tylko nie posiada przymiotów szlachetnie urodzonych, ale zwyczajnie brak mu elementarnej kultury. Sprawdź raz jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Czy mąż stanu ni wiem ale prezydent Warszawy 18.10.05, 19:20 hrabia.mileyski napisał: > 1normalnyczlowiek napisał: > > Nie zapomnij swoich też wydrukować. Będzie można podawać dzieciom jako przykład > > głupoty, bezmyślności i zaslepienia mimo oczywistych faktów. > Oczekuję sprostowania Twojej wypowiedzi, bo sądzę, że w tym zamieszaniu mogłes > pomylić mnie z tym podszywaczem, który niejeden raz kalał szlachetna krew. > Przybrał nick "hrabia.m.c" i to jego wypowiedzi mogły Cię bulwersować. > Ten osobnik nie tylko nie posiada przymiotów szlachetnie urodzonych, ale > zwyczajnie brak mu elementarnej kultury. > Sprawdź raz jeszcze. Oczywiście, że masz rację. Bardzo przepraszam. Z powodu braku czasu, próbuję czasami zbyt szybko skomentować całą dyskusję i stąd takie wpadki. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Czy mąż stanu ni wiem ale prezydent Warszawy 17.10.05, 22:12 A jednak bardzo polecam poniższego linka img97.imageshack.us/my.php?image=wstyd11ov.jpg Nie widzieliście??? przyjemnej zabawy... Widzieliście - uśmiechnijcie się jeszcze raz... Odpowiedz Link Zgłoś
dzina_au Re: Tusk i jego niechciany temat, Polska 17.10.05, 23:35 Usmiechnelam .. sie. Tusk i polskosc, 1987, "Znak". "Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro- śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń? Polskość to nienormalność - takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu." Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Tusk i jego niechciany temat, Polska 18.10.05, 00:04 dzina_au napisała: > Usmiechnelam .. sie. > Tusk i polskosc, 1987, "Znak". > "Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro- > śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń? Polskość to > nienormalność - takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesną uporczywością, kiedy > tylko dotykam tego niechcianego tematu." Ja nie mam zamiaru twierdzic, że ktoś mu tego nie podpowiedział... ale jest w tym zamknięta mądrość... Dam przykład: Pyta Polak Polaka - jak leci?? a ten odpowiada - jak krew z nosa.... Pyta Francuz Francuza - comment ça va?? a ten odpowiada - ça va très bien... Uśmiechnij się zatem jeszcze raz... Czy ja mówię, że Tusk będzie dobrym prezydentem?? Nie, ja twierdzę tylko, że Kaczyński za żadne Chiny nie powinien nim być... Uśmiechnij się jeszcze raz... Zawszeć do trzech razy... Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Tusk i jego niechciany temat, Polska 18.10.05, 00:50 Sclavus napisał: > Ja nie mam zamiaru twierdzic, że ktoś mu tego nie podpowiedział... Buziaki Sclavus:)Mialam sie nie przyznawac, ale niech wszyscy wiedza. Przyjaciel poznany na forum GW, dziwne co? Wrecz niewiarygodne. Do tego dwa razy starszy. Emigrant i poeta, ktory nigdy nie mial nic wspolnego z komunizmem w sensie przyznawania orderow. A tak, gwoli scislosci walczacy z nim do momentu, dopoki go nie "wyprosili" z Polski. Wspanialy czlowiek. Zabije mnie, jak sie dowie, ze to napisalam, ale wystarczy tydzien i mi wybaczy; )) Bije poklony panie Andrzeju, do samej pieprzonej ziemi:) Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: Kaczyński to prawdziwy mąż stanu ale inaczej 17.10.05, 21:25 www.spieprzajdziadu.pl Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kaczyński to prawdziwy mąż stanu !!! 17.10.05, 22:04 A dopiero co pisałaś, że nie jest mężem stanu... zdecyduj się... Odpowiedz Link Zgłoś
sternsternhard Re: KACZYŃSKI TO RÓWNY GOŚĆ! SPOKO KOLEŚ! 17.10.05, 21:27 Ja wiem, że to jest chamskie co napiszę, ale wpadło mi dzisiaj do głowy, gdy słuchałem wiadomości. Dlaczego Kaczyński jeździ po Polsce, gdy drób ma być w zamknięciu? Odpowiedz Link Zgłoś
ciumcia Re: KACZYŃSKI TO RÓWNY GOŚĆ! SPOKO KOLEŚ! 17.10.05, 21:29 Jak kaczor dojdzie do władzy, to drób będzie zamykał "nieprawomyślnych". Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg drodzy kaczo-sztabowcy, nie tak nachalnie... 17.10.05, 21:34 rozumiem, że kampania adresowana jest do prostaczków, ale tu poziom chyba (?) jest wyższy niż w polsacie. Takie żarliwe agitki nikogo nie przekonają. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: KACZYŃSKI TO RÓWNY GOŚĆ! SPOKO KOLEŚ! 17.10.05, 22:03 mandaryna65 napisała: > Polska ma być może niepowtarzalną szansę na prezydenta z prawdziwego zdarzenia! > > Po dzisiejszym programie można tylko utwierdzic się w wyborze: Kaczyński na > prezydenta!!! > > NIe bójmy się Kaczyńskich... oni na pewno nie zawiodą!!!! ...się nie zawiodą... na korycie... Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: KACZYŃSKI TO RÓWNY GOŚĆ! SPOKO KOLEŚ! 18.10.05, 00:23 sclavus napisał: > ...się nie zawiodą... na korycie... Dla Kaczyńskiego to "koryto" a dla Tuska czym "to" jest? Złotą miską. W prezencie od czerwonych złodzieji i innych pseudobiznesmenów? Odpowiedz Link Zgłoś
trogar Prezydentura Kaczyńskiego to niebezieczeństwo 17.10.05, 22:45 Kaczyński naobiecywał niestworzonych rzeczy związkowcom i rolnikom. Przez nadmiernie rozbudowane prawa związków zawodowych Wielka Brytania na przełomie lat 70/80 popadał w wielki kryzys gospodarczy, poprzez nierentowność firm wiele z nich zostało zamkniętych, a robotnicy strajkowali w obronie miejsc pracy. Dopiero Margaret Thatcher wzięła zwiazki zawodowe "za pysk" i wyprowadziła Wielka brytanie z Kryzysu. Czy nie możemy się uczyć na będach innych?? i byc wreszcie mądrzy przed szkodą. Głosujmy na Tuska, on nie da rozwalić naszej gospodarki. Tylko on daje biednym przysłowiową wędkę a nie tylko socjalną "Rybę". Tylko on wspiera ludzką kreatywność, a nie będzie nami sterować "ręcznie" jak chce Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
lisle MAMY NADZIEJE ZE WOGOLE NIE BEDZIESZ !!!!! 17.10.05, 21:15 a z plasteliny tym bardziej ! Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: Kaczyński: modelina jest bardziej plastyczna: 17.10.05, 21:20 Następny co ma bogate życie wewnętrzne. Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas KACZYŃSKI JEST OK. 17.10.05, 21:25 Kaczyński to porządny gość i jemu oddam swój głos w tą niedziele. Tuska kiedyś lubiłem. Do czasu ,kiedy pokazał swoją wredną naturę podczas kampanii wyborczej.Szczególnie podczas debat z Kaczyńskim. Podsumowując. Co będzie to będzie. Ale najważniejsze ,że nie bedę już musiał oglądać tych czerwonych chamskich i złodziejskich ryjów z PZPR- SLD na najwyższych urzędach w Polsce. Tak czy inaczej ku lepszemu idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: TUSK - człowiek z plasteliny !!! Czerwonej! 17.10.05, 21:21 anna-dark napisała: > TUSK - człowiek z plasteliny !!! Czerwonej! popieprzyło ci się dziecko kochane... z czerwonej to kaczorek, na czarnym tle... chyba jesteś daltonistką.. Odpowiedz Link Zgłoś
pace1 Re: TUSK - człowiek z plasteliny !!! Czerwonej! 17.10.05, 22:36 sclavus napisał: > anna-dark napisała: > > > TUSK - człowiek z plasteliny !!! Czerwonej! > > popieprzyło ci się dziecko kochane... z czerwonej to kaczorek, na czarnym tle.. > . > chyba jesteś daltonistką.. > Ty chyba musisz przeczytac zyciorys Lecha Kaczynskiego i jego rodziny... wtedy okaze sie ze nawet nie rozumiales co znaczy "czerwien" a coz wspominac o rozroznianiu kolorow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: TUSK - człowiek z plasteliny !!! Czerwonej! 17.10.05, 22:50 pace1 napisała: > sclavus napisał: > > > anna-dark napisała: > > > > > TUSK - człowiek z plasteliny !!! Czerwonej! > > > > popieprzyło ci się dziecko kochane... z czerwonej to kaczorek, na czarnym > > tle.. > > . > > chyba jesteś daltonistką.. > > > > > Ty chyba musisz przeczytac zyciorys Lecha Kaczynskiego i jego rodziny... wtedy > okaze sie ze nawet nie rozumiales co znaczy "czerwien" a coz wspominac o > rozroznianiu kolorow!!! Ja akurat historię "rodziny" mam w głebi... Stan na dzisiaj: Populizm i Socjalizm... Paranoja i Schizofrenia (polityczna - gdybyś nie wiedział)... Potwierdzam zatem: nie pomyliłem się co do kolorków... i jeszcze: Ech kaczence, złote kaczeńce.... Odpowiedz Link Zgłoś
teodorus1 [...] 17.10.05, 23:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: TUSK - człowiek z plasteliny !!! Czerwonej! 18.10.05, 00:30 sclavus napisiał: > popieprzyło ci się dziecko kochane... z czerwonej to kaczorek, na czarnym tle.. > chyba jesteś daltonistką.. A Ty popierasz wspólną platformę czerwonych złodzieji i "liberałów"? Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: TUSK - człowiek z plasteliny !!! Czerwonej! 18.10.05, 01:01 1normalnyczlowiek napisał: > A Ty popierasz wspólną platformę czerwonych złodzieji i "liberałów"? A ty popierasz faszystowskie, obojetne na zwyklego obywatela (spieprzaj dzadu!!!!)kaczki z nowej paczki? Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: TUSK - człowiek z plasteliny !!! Czerwonej! 18.10.05, 01:44 bio.mum napisała: > 1normalnyczlowiek napisał: > > A Ty popierasz wspólną platformę czerwonych złodzieji i "liberałów"? > A ty popierasz faszystowskie, obojetne na zwyklego obywatela (spieprzaj > dzadu!!!!)kaczki z nowej paczki? Od kiedy faszyzmem nazywa się rozliczanie złodzieji. Od kiedy złodziej to zwykły obywatel? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Tusk - człowiek z plasteliny 17.10.05, 21:21 Nie mogę - Gazeta napisała w miarę neutralny komentarz. Szok! Jestem pod wrażeniem! Kaczyński był w tym programie świetny! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Tusk - człowiek z plasteliny 17.10.05, 21:23 anna-dark napisała: > Nie mogę - Gazeta napisała w miarę neutralny komentarz. Szok! Jestem pod > wrażeniem! > > Kaczyński był w tym programie świetny! Być może... jak na kaczora chce Polski odwróconej DO obywatela... dupą??? Populizm i Socjalizm... Paranoja i Schizofrenia... tylko tyle może dać Polsce kaczorek... Odpowiedz Link Zgłoś
mvagner Re: Tusk - człowiek z plasteliny 17.10.05, 22:48 > chce Polski odwróconej DO obywatela... Tu właśnie jednak GW nie dosłyszała, było wyrażnie: przodem. Ale generalnie też jestem zszokowany. Albo Tusk jakoś podpadł, albo... Przyjacielu, w demokracji każdy jest populistą, albo członkiem partii kanapowej. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Tusk - człowiek z plasteliny 17.10.05, 22:51 mvagner napisał: > > chce Polski odwróconej DO obywatela... > Tu właśnie jednak GW nie dosłyszała, było wyrażnie: przodem. Ale generalnie też > jestem zszokowany. Albo Tusk jakoś podpadł, albo... > Przyjacielu, w demokracji każdy jest populistą, albo członkiem partii kanapowej > . Ale z Kaczyńskimi jest tak: oni są to wszystko do kwadratu.... Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Tusk - człowiek z plasteliny 18.10.05, 00:37 sclavus napisał: > Być może... jak na kaczora > chce Polski odwróconej DO obywatela... dupą??? > > Populizm i Socjalizm... > Paranoja i Schizofrenia... > tylko tyle może dać Polsce kaczorek... Jeżeli uznamy, że oszuści to też obywatele, to tak. Prawo i Sprawiedliwość Pomoc Oszustom Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: Kaczyński - mały człowiek z dużymi kompleksam 17.10.05, 21:29 Ciumcia - fajny nick i jak pasuje! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kaczyński - mały człowiek z dużymi kompleksam 17.10.05, 21:46 hrabia.mileyski napisał: > Ciumcia - fajny nick i jak pasuje! Jak na hrabiego, to niewiele masz do powiedzenia.... Odpowiedz Link Zgłoś
jurek46pink Re: Kaczyński - mały człowiek z dużymi kompleksam 17.10.05, 21:34 A skąd się u małych biora duże kompleksy ? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kaczyński - mały człowiek z dużymi kompleksam 17.10.05, 21:50 jurek46pink napisał: > A skąd się u małych biora duże kompleksy ? Normalka!!! Im mniejszy mały tym większe kompleksy... samo życie... Jednego wszak nie wiem: skąd u nich takie wygórowane ambicje do wielkości??? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Znasz zasadę dłoni??? 17.10.05, 21:52 Znasz zasadę dłoni??? sclavus napisał: > jurek46pink napisał: > > > A skąd się u małych biora duże kompleksy ? > > Normalka!!! Im mniejszy mały tym większe kompleksy... samo życie... > Jednego wszak nie wiem: skąd u nich takie wygórowane ambicje do wielkości??? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kaczyński - mały człowiek z dużymi kompleksam 17.10.05, 21:45 Aleksander (Wielki) był malutki... Napoleon był malutki... Stalin był malutki... Hitler był malutki... Kaczyński... no też jest malutki.... Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Wałęsa - jest malutki (a raczej niski) a Wielki !! 17.10.05, 21:51 Wałęsa - jest malutki (a raczej niski) a Wielki !! sclavus napisał: > Aleksander (Wielki) był malutki... > Napoleon był malutki... > Stalin był malutki... > Hitler był malutki... > Kaczyński... no też jest malutki.... Odpowiedz Link Zgłoś
skimbleshanks Re: Wałęsa - jest malutki (a raczej niski) a Wiel 17.10.05, 21:55 > Wałęsa - jest malutki (a raczej niski) a Wielki !! Jest wielki - Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg chciałbym wierzyć, że ten komentarz z głębi serca 17.10.05, 21:30 wypływa, ale nawet wtedy jest mylny: jako mieszkaniec Warszawy ostrzegam i napominam: Kaczyński nie jest KOMPETENTNY! To jest największy problem. W dzisiejszych czasach globalizacji nikogo nie interesuje lustracja (w której prawdziwe czerwone pająki są poza zasięgiem) ani przeszłość dziadka, wyzwanie to mądrze rządzić, ściągać inwestycje, ułatwiać działalność gospodarczą... Ale tego kaczuś nie umie i prawdę mówiąc go to nie interesuje, jego pasjonują rozłamy, podziały i wrogowie. Wersją prawdopodobną będą lata zastoju, tak jak kiedyś w Grecji czy Irlandii. Jeżeli chcecie w IV Rzeczypospolitej jeździć do roboty do Rumunii - proszę bardzo! Odpowiedz Link Zgłoś
mvagner Re: chciałbym wierzyć, że ten komentarz z głębi s 17.10.05, 23:00 Miałbyś m o ż e rację, gdyby chodziło o stanowisko premiera. Ale prezydent to strateg, gracz w skali makro, musi widzieć ogół, całość: całość kraju, w Europie, w świecie. A naiwnym jest, kto widzi w świecie tylko harmonię i współpracę. Toczy się gra, gdzie jeszcze ciągle przeważają sprzeczne interesy (Niemcy pokazali nam rurą), a w gruncie rzeczy po prostu egoistyczne. Dlatego głosuję na Lecha! Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: chciałbym wierzyć, że ten komentarz z głębi s 18.10.05, 00:42 qawsedrftg napisał: > Wersją prawdopodobną będą lata zastoju, tak jak kiedyś w Grecji czy Irlandii. > Jeżeli chcecie w IV Rzeczypospolitej jeździć do roboty do Rumunii - proszę bard > zo! Od kiedy to wsadzanie złodzieji powoduje upadek gospodarki? Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg BARDZO TRAFNE! i typowe... 18.10.05, 00:57 no właśnie! Przecież ani wsadzanie złodziei, ani proklamowanie IV, V, VI Rzeczypospolitej, ani wołanie o solidaryzm nie powoduje upadku gospodarki! Ale brak reform, brak wizji, brak postawienia na nowe technologie a nie socjal dla mas, brak odwagi i podjęcia niezbędnych kroków powoduje wieloletnią stagnację. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: BARDZO TRAFNE! i typowe... 18.10.05, 01:59 qawsedrftg napisał: no właśnie! Przecież ani wsadzanie złodziei, ani proklamowanie IV, V, VI > Rzeczypospolitej, ani wołanie o solidaryzm nie powoduje upadku gospodarki! > Ale brak reform, brak wizji, brak postawienia na nowe technologie a nie socjal > dla mas, brak odwagi i podjęcia niezbędnych kroków powoduje wieloletnią stagnac > ję. Od kiedy wsadzanie złodzieji przeszkadza w reformowaniu państwa? Przyczyną stagnacji jest chowanie głowy w piasek i myślenie, że złodzieje sie"nawrócą". Zapewniam Ciebie, że tzw. młoda lewica to potomkowie "czerwonych złodzieji", którzy doskonale wiedzą, że obecne prawo ich chroni i mają ochotę nas dalej okradać. Nie ma niczego głupszego jak przecistawianie sobie: czy ostrzej karać - czy skuteczniej łapać przestępców; czy rozliczyć pseudobiznesmenów - czy reformować gospodarkę. Złodziejstwo chronione prawnie jest największym problemem naszego państwa. Uważam, że jeśli nie byłoby nawet rządu ale wymiar sprawiedliwości działał tak jak powinien, to gospodarka by kwitła. Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg obowiązkowa wycieczka do Estonii! 18.10.05, 09:10 nic nie eliminuje "złodziei" lepiej niż wolny rynek. Jesteś nieudolny, nieuczciwy - przepadasz. Tymczasem kaczor chce kolejnych igrzysk, nie chleba. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: obowiązkowa wycieczka do Estonii! 18.10.05, 19:34 qawsedrftg napisał: > nic nie eliminuje "złodziei" lepiej niż wolny rynek. Jesteś nieudolny, > nieuczciwy - przepadasz. Tymczasem kaczor chce kolejnych igrzysk, nie chleba. Masz rację co do wolnego rynku. A kaczor nie chce igrzysk. To tacy jak Jaskiernia i jemu podobni polowaniem na czarownice nazywają rozliczanie złodzieji i odbieranie im wszystkiego co ukradli. Tusk natomiast ma nadzieję, że złodzieje sami się "nawrócą" i przestaną wszystko co się da wyłudzać od państwa i prywatnych firm. Wszyscy jesteśmy za wolnym rynkiem ale część z nas nie widzi, że prawo tworzyli przestępcy sami dla siebie. Trzeba z tym skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Re: Tusk - człowiek z plasteliny 17.10.05, 22:12 Ja programu nie widzialem i moze byl i ten program niezly, ale czym innym jest zmaganie sie z drugim kandydatem a czym innym tylko z mikrofonem, kiedy nikt nie porusza problemow i mozna przedstawiac bezkrytycznie swoje wizje, Gruss, T. Odpowiedz Link Zgłoś
phun Re: Kaczyński: nie będę prezydentem z plasteliny 17.10.05, 21:22 Przyszły premier skusił się niedawno na darmowy kurs angielskiego w Londynie i przyznał, że korzystał już z takich ofert wcześniej. Na finansowane przez Wielką Brytanię kursy wyjechali też m.in. Jan Rokita i Iwona Śledzińska Katarasińska z PO (to ta co parę miesięcy temu została złapana na jeździe w stanie nietrzeźwym) oraz asystent J.Kaczyńskiego. Taki kurs kosztuje kilka tysięcy złotych, czy naszych posłów na niego nie stać? Czy taki kurs nie wiąże się z jakimiś zobowiązaniami w przyszłości? Przecież rząd Wielkiej Brytanii nie zaprasza na darmowe kursy byle kogo i bez żadnego celu... Piotr Gadzinowski z SLD ocenia takie zachowanie polityków prawicy jako nieetyczne i uważa że powinni te kursy opłacać z własnej kieszeni aby nie było niedomówień. Marcinkiewicz i Śledzińska Katarasińska nie wpisali kursu do sejmowego rejestru korzyści co jest ich obowiązkiem... Przyszły premier tłumaczy: „To ogromna dawka angielskiego” – powiedział też że wcześniej m.in. był na miesięcznym wyjeździe w USA (opłaconym przez rząd tego kraju) a parę lat temu na koszt fundacji Boscha obserwował system edukacji w Niemczech – „więcej grzechów nie pamiętam. Za żadne nie żałuję, poprawy nie obiecuje” - chwali się Marcinkiewicz... Jeśli myślisz że nic, to jesteś w błędzie, partie polityczne otrzymują rekordowe zwroty pieniędzy za kampanie! Najwięcej oczywiście zgarną te które najczęściej mówiły o” tanim państwie i oszczędzaniu” – PIS oraz „nie biorący pieniędzy z państwowej kasy” PO. Oprócz zwrotu za kampanie będą też subwencję roczne, najwięcej dostanie PIS – ponad 22 mln złotych, PO dostanie prawie 21 mln zł . Jak wyliczył Piotr Skura kosztowne spoty reklamowe w najdroższym czasie antenowym w radiu i TV, podświetlane billboardy w najatrakcyjniejszych miejscach, plakaty, ulotki, gadżety i wojaże polityków po kraju kosztowały nas 100 milionów złotych! Czy to nie PO określa się mianem wroga przywilejów władzy i finansowania polityki z budżetu? Czy to nie kolejny przykład hipokryzji prawicy? Po sieci krążą już m.in. takie dowcipy: „Turysta pyta miejscowego, jak dojść do dworca PKP. Ten odpowiada – pójdzie pan 3 Tuski w lewo, przejdzie między dwoma Kaczorami, następnie 2 Tuski do przodu i przy jednym Kaczorze będzie już dworzec”. Plan PIS jest taki: mieć pełną kontrolę nad sędziami i prokuratorami, posiadać super komisję śledczą która będzie narzędziem do realizacji politycznych celów braci Kaczyńskich i wyeliminuje „niepoprawne” środowiska w społeczeństwie... A kierować tą machiną ma Zbigniew Ziobro Po przedstawieniu planów PIS co do Ministerstwa Sprawiedliwości przez Zbigniewa Ziobro, z gmachu przy Al. Ujazdowskich wynosi się wielu pracowników, ludzie boją się czystek... Taka sama sytuacja ma miejsce w MSWiA których służby mają zostać podporządkowane Ludwikowi Dornowi. Wiadomo już będą prześwietlane życiorysy dotychczasowych ludzi pracujących w tych resortach. „Każdy z nas boi się oszołomstwa. Ludzie nie mają zamiaru kopać się z koniem. Odchodzą koledzy z dużym doświadczeniem, z wyczuciem prawnym. Niestety odbywa się to ze szkodą dla urzędu” – tak komentuje panującą atmosferę jeden z prokuratorów. Ziobro nie chcę też rozdzielenia funkcji ministra i prokuratora generalnego. Swoją drogą czy to nie PIS będąc w opozycji nawoływał do odpolitycznienia tych dwóch resortów? To jest właśnie hipokryzja PIS o której wiele razy już pisałem i jeszcze pewnie pisać będę... Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: Kaczyński: nie będę prezydentem z plasteliny 17.10.05, 21:26 Czy istnieje spisek, którego byś nie potrafił zdemaskować? Odpowiedz Link Zgłoś
1gomez Re: Kaczyński: nie będę prezydentem z plasteliny 17.10.05, 21:28 to prawda.w sprawiedliwosci czy w sprawach wewnetrznych siedza sami zajebisci ludzie.sprawdzeni towarzysze odlat przynajmniej 20.dlaczego kaczynski chce sie pozbyc tak swiatlego grona Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Kaczyński: nie będę prezydentem z plasteliny 18.10.05, 00:50 phun napisała: > ponad 22 mln złotych, Jeśli dzięki Kaczyńskiemu złapiemy choć jednego "dużego" złodzieja, to od razu zwrócą się te koszty. A jak dwóch, trzech.....? Odpowiedz Link Zgłoś
read1 Wyborcza! Co wam się stało??? 17.10.05, 21:24 Artykuł o Kaczyńskim bez żadnego ataku? Oj, głowy polecą za niedopatrzenie, polecą! Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Gazeta wali w gacie - bo Kaczyński będzie preziem! 17.10.05, 21:25 Gazeta wali w gacie - bo Kaczyński będzie preziem! read1 napisał: > Artykuł o Kaczyńskim bez żadnego ataku? > > Oj, głowy polecą za niedopatrzenie, polecą! Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.b Dlatego własnie nie powinien wygrać 17.10.05, 21:32 żeby media i normalni ludzie nie musieli "walić w gacie".Dzięki za świetny argument za Tuskiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark To po co Gazeta była stronnicza w kampanii??? 17.10.05, 21:38 To po co Gazeta była stronnicza w kampanii??? A powinna być bezstronna, opiniotwórcza... ewka.b napisała: > żeby media i normalni ludzie nie musieli "walić w gacie".Dzięki za świetny > argument za Tuskiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.b Po drugiej stronie też są "wyraziste" media ;) 17.10.05, 21:41 i jakoś nie drżą przed prezydenturą Tuska (ubolewam nad tym),jedynie są zrozpaczone,że nie ich opcja wygrywa w sondażach. Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: To po co Gazeta była stronnicza w kampanii??? 17.10.05, 23:37 anna-dark napisała: > To po co Gazeta była stronnicza w kampanii??? A powinna być bezstronna, > opiniotwórcza... "powinna byc.." ble,ble,ble a ile ty masz latek ? to widac jakas nowosc dla Ciebie ta "stronniczosc" gazet Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: To po co Gazeta była stronnicza w kampanii??? 18.10.05, 13:42 Dlatego pora skończyć z tym PZPR-em, żeby było normalnie i uczciwie. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Dlatego własnie nie powinien wygrać 18.10.05, 00:55 ewka.b napisała: żeby media i normalni ludzie nie musieli "walić w gacie".Dzięki za świetny > argument za Tuskiem ;) Normalni nie muszą ale złodzieje tak. Chyba że zwolennicy liberalizacji uważają, że oszustow trzeba chronić tak jak to robiono w III RP. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_turkus do anny-dark 17.10.05, 22:01 nie wiem co ty bierzesz, ale lepiej odstaw te prochy... Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwy1 doglebna analiza ??????????? 17.10.05, 23:31 anna-dark napisała: > Gazeta wali w gacie - bo Kaczyński będzie preziem! a co ,gazete zamknie,pieniazki im odbierze czy moze zabroni czytac GW ? Odpowiedz Link Zgłoś
polska444 Ostatnio było trochę szumu wokół udziału mediów 17.10.05, 21:50 w kampanii prezydenckiej. Pomimo tego artykułu, i tak trudno będzie gazecie odzyskać opinię medium w miarę obiektywnego (a przynajmniej zachowującego pozory obiektywizmu). Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello Re: Wyborcza! Co wam się stało??? 17.10.05, 22:59 Udaja ze sa obiektywni. A dlaczego zabraklo tekstu o Financial Times, ktore wysmialo 3x15% ? Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: TUSK - człowiek z plasteliny !!! Czerwonej! 17.10.05, 21:24 anna-dark napisała: > TUSK - człowiek z plasteliny !!! Czerwonej! Ania! Dalej agituj na rzecz Kaczynskiego!! Dzieki takim jak ty, Tuskowi rosnie:))) Naprawde, malo na tym forum jest tak wybitnie ...hmm....inteligentnych inaczej:)) Z calego serce pozdrawiam. Daj z siebie wszystko;)) Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark bio.mum - walą mnie twoje wypowiedzi 17.10.05, 21:26 bio.mum - walą mnie twoje wypowiedzi. Tusk-plastelina, Kaczyński-mąż stanu! bio.mum napisała: > anna-dark napisała: > > > TUSK - człowiek z plasteliny !!! Czerwonej! > > Ania! Dalej agituj na rzecz Kaczynskiego!! Dzieki takim jak ty, Tuskowi > rosnie:))) Naprawde, malo na tym forum jest tak > wybitnie ...hmm....inteligentnych inaczej:)) Z calego serce pozdrawiam. Daj z > siebie wszystko;)) Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark UW i SLD było w Wa-wie przed Kaczyńskim 17.10.05, 21:30 UW i SLD było w Wa-wie przed Kaczyńskim - to wszystko tlumaczy, tą zapaść stolicy - to i tak cud, że Kaczyński zrobił/naprawił tyle, ile zrobił/naprawił. Inni by się totalnie wyłożyli. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Mąż stanu? Nie wiem, ale prezydent Warszawy ż 17.10.05, 21:52 A kiedy to on ze stanem ślub brał?? Czy to stąd ta jego homofobia??? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Chodzi ci o Stana Tym.??? Nie brał !!! 17.10.05, 21:54 Chodzi ci o Stana Tym.??? Nie brał !!! sclavus napisał: > A kiedy to on ze stanem ślub brał?? > Czy to stąd ta jego homofobia??? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Chodzi ci o Stana Tym.??? Nie brał !!! 17.10.05, 21:57 anna-dark napisała: > Chodzi ci o Stana Tym.??? Nie brał !!! > > sclavus napisał: > > > A kiedy to on ze stanem ślub brał?? > > Czy to stąd ta jego homofobia??? Ktoś z twoich powiedział, że Kaczyński jest mąż stanu a ty zaprzeczasz... to jak to jest??? Jest mężem stanu czy nie?? dark znaczy tylko ciemny(a)... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Chodzi ci o Stana Tym.??? Nie brał !!! 17.10.05, 22:01 Czasami znaczy również "ponury". Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Mąż stanu? Nie wiem, ale prezydent Warszawy ż 17.10.05, 22:58 sclavus napisał: > A kiedy to on ze stanem ślub brał?? > Czy to stąd ta jego homofobia??? Jak widac ponizej, do niej trzeba pisac duzymi literami. A chwalila sie dziewczyna, ze ma olbrzymia bibioteke...Szkoda mi tych ksiazek, ktore sie marnuja na jej polkach. Mistrzynia aluzji to ona nie jest, ale jesli chodzi o agitacje, to uklony. Tylko niestety moherowe berety nie siedza na forum gw, szczegolnie o tej porze. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Mąż stanu? Nie wiem, ale prezydent Warszawy ż 18.10.05, 01:00 bio.mum napisała: > sclavus napisał: > > A kiedy to on ze stanem ślub brał?? > > Czy to stąd ta jego homofobia??? > Jak widac ponizej, do niej trzeba pisac duzymi literami. A chwalila sie > dziewczyna, ze ma olbrzymia bibioteke...Szkoda mi tych ksiazek, ktore sie > marnuja na jej polkach. Mistrzynia aluzji to ona nie jest, ale jesli chodzi o > agitacje, to uklony. Tylko niestety moherowe berety nie siedza na forum gw, > szczegolnie o tej porze. Oczywiście, że w nocy grasują tylko złodzieje i ich zwolennicy. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: bio.mum - walą mnie twoje wypowiedzi 17.10.05, 21:39 nie jest tak jak myślisz, jeżeli stać cię na myslenie... po poprzednich postach widać tylko jedno: dark znaczy ciemny(a)... i naprawdę nic więcej... no więc, możesz sobie pisiać i pisiać do woli... Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Od kiedy nick coś znaczy, sclavussss??? 17.10.05, 21:42 Od kiedy nick coś znaczy, sclavussss??? sclavus napisał: > nie jest tak jak myślisz, jeżeli stać cię na myslenie... > po poprzednich postach widać tylko jedno: dark znaczy ciemny(a)... > i naprawdę nic więcej... no więc, możesz sobie pisiać i pisiać do woli... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Od kiedy nick coś znaczy, sclavussss??? 17.10.05, 21:59 anna-dark napisała: > Od kiedy nick coś znaczy, sclavussss??? > > sclavus napisał: > > > nie jest tak jak myślisz, jeżeli stać cię na myslenie... > > po poprzednich postach widać tylko jedno: dark znaczy ciemny(a)... > > i naprawdę nic więcej... no więc, możesz sobie pisiać i pisiać do woli... Dobrze napisałem!!! I po polsku i z sensem... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: bio.mum - walą mnie twoje wypowiedzi 17.10.05, 21:56 - Słyszałem pani Aneczko, że się Pani buduje. - Ależ wprost przeciwnie, panie Jareczku. Ja się walę. Odpowiedz Link Zgłoś
red_kapturek Re: bio.mum - walą mnie twoje wypowiedzi 17.10.05, 22:06 uu1 napisała: > - Słyszałem pani Aneczko, że się Pani buduje. > - Ależ wprost przeciwnie, panie Jareczku. Ja się walę. ... jak stara XIX kamienica z zardzewiałym piorunochronem i zarosłymi mchem rynnami... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: bio.mum - walą mnie twoje wypowiedzi 17.10.05, 22:09 Napewno chodzi o kamienicę? Odpowiedz Link Zgłoś
red_kapturek Re: bio.mum - walą mnie twoje wypowiedzi 17.10.05, 22:14 uu1 napisała: > Napewno chodzi o kamienicę? ... można zamienić kamienicę na pudernicę i nie wiązać tego z kosemtyką i jej tajnikami... walącej się pudernicy nie potrzebna ani pomadka, ani wodoodporny tusz do rzęs... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: bio.mum - walą mnie twoje wypowiedzi 17.10.05, 22:21 A może ona jeździła do Jarocina, przyzywała szatana, szatan przybył i jej nie opuszcza? PS. Czy szatan może przemieszczać się przez posty? Odpowiedz Link Zgłoś
red_kapturek Re: bio.mum - walą mnie twoje wypowiedzi 17.10.05, 22:37 uu1 napisała: > A może ona jeździła do Jarocina, przyzywała szatana, szatan przybył i jej nie > opuszcza? > PS. Czy szatan może przemieszczać się przez posty? Szatan, proszę szanowej pani, to zdolna bestia, dla szatana granic nie ma, wali się drzwami i oknami w najmniej spodziewanym momencie, a już przewalanie się przez posty w necie opanował do perfekcji. Także proszę pani: Achtung! Uwaga! Attention! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: bio.mum - walą mnie twoje wypowiedzi 17.10.05, 22:40 O, matko Tuska! Nie dziadek tylko ojciec nie Tuska tylko Miodowicza nie w Wehrmachcie tylko w KC Odpowiedz Link Zgłoś
red_kapturek Re: bio.mum - walą mnie twoje wypowiedzi 17.10.05, 22:09 red_kapturek napisała: uzupełnienie: XIX-wieczna kamienica... Odpowiedz Link Zgłoś
red_kapturek Re: bio.mum - walą mnie twoje wypowiedzi 17.10.05, 22:02 anna-dark napisała: > bio.mum - walą mnie twoje wypowiedzi. Tusk-plastelina, Kaczyński-mąż stanu Mąż stanu... przedzawałowego... a Regliga nieuchwytny. Fikołki anki spod dark gwiazdy skończą się najpóźniej 23.10. o godz. 20.00. Dajcie dziewczynie pobrykać. Tryska energią i optymizmem. A kaczka i tak będzie zatopiona blub... blub... blub... I po fikołkach. A później już tylko drobiowe szlochy. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: bio.mum - walą mnie twoje wypowiedzi 17.10.05, 22:07 red_kapturek napisała: > anna-dark napisała: > > > bio.mum - walą mnie twoje wypowiedzi. Tusk-plastelina, Kaczyński-mąż stan > u > > Mąż stanu... przedzawałowego... a Regliga nieuchwytny. > Fikołki anki spod dark gwiazdy skończą się najpóźniej 23.10. o godz. 20.00. > Dajcie dziewczynie pobrykać. Tryska energią i optymizmem. A kaczka i tak będzie > > zatopiona blub... blub... blub... I po fikołkach. A później już tylko drobiowe > szlochy. Idę na to... już się do niej nie odezwę... rzeczywiście nie ma po co... Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: bio.mum - walą mnie twoje wypowiedzi 17.10.05, 22:17 anna-dark napisała: > bio.mum - walą mnie twoje wypowiedzi. Tusk-plastelina, Kaczyński-mąż stanu! Skarbie!! "Wala mnie twoje wypowiedzi?? Czy to uchodzi, tak bardzo zanizac swoj i tak watpliwy poziom?? Ty to chyba Marta Kaczynska jestes, bo nie sadze, zeby ktokolwiek poza nia bronil tak bardzo tego napoleonika z bozej laski( wlasnie zeszlam do twojego poziomu honey). Odpowiedz Link Zgłoś
natazawa Re: bio.mum - walą mnie twoje wypowiedzi 17.10.05, 22:21 "wala mnie twoje wypowiedzi.Tusk-plastelina.Kaczynski-maz stanu!" Wow, to jest dopiero wypowiedz! Myslalam, ze z krzesla spadne. No coz, lepsza plastelina od betonu... Moze mi ktos wytlumaczy, co oznacza zwrot-"wala mnie twoje wypowiedzi"?:) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: bio.mum - walą mnie twoje wypowiedzi 17.10.05, 22:28 Wolne tłumaczenie "spieprzaj dziadu". Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: TUSK - człowiek z plasteliny !!! Czerwonej! 17.10.05, 21:28 Musisz byc bardzo blisko Tuska, skoro wiesz kiedy mu rosnie ! Potrafisz tez jemu zmniejszyc cisnienie ? Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.b A weż sobie zmień nicka,bo ten mnie wyraźnie 17.10.05, 21:50 drażni.Właśnie tego nie znoszę w Kościele - ludzi takiego pokroju,którzy podaja się za katolików,a wymiotują nienawiścią.Dlatego wyborcom Kaczora dziękujemy.I za ich Polskę też.Jestem katoliczką,ale 100 razy wolałabym normalnego ateistę niż oszołoma katolika Odpowiedz Link Zgłoś
polska444 Jak ktoś wali prawdę prosto z mostu - to oszołom 17.10.05, 21:55 Najlepszy taki, który szczerzy zęby do wszystkich, a w poglądach jest letni - tu trochę, tam trochę, w zależności od tego, co aktualnie przynosi większą korzyść. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Jak ktoś wali prawdę prosto z mostu - to oszo 17.10.05, 22:01 polska444 napisała: > Najlepszy taki, który szczerzy zęby do wszystkich, a w poglądach jest letni - > tu trochę, tam trochę, w zależności od tego, co aktualnie przynosi większą > korzyść. Lech Kaczyński??? Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.b Hitler też kiedyś walnął prawdę prosto z mostu 17.10.05, 22:02 ale rozumiem,że Ty tego źle nie oceniłbyś Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: TUSK - człowiek z plasteliny !!! Czerwonej! 17.10.05, 22:00 katolik_polski1 napisał: > Musisz byc bardzo blisko Tuska, > skoro wiesz kiedy mu rosnie ! > Potrafisz tez jemu zmniejszyc cisnienie ? Widzę, że wróciłeś do (swojej właściwej) formy... Odpowiedz Link Zgłoś
filipmar Re: Kaczyński: nie będę prezydentem z plasteliny 17.10.05, 21:26 dan3iger napisał: > Wybieram Polskę "liberalną" (czyli wolną) a nie "solidarną" czyli dominowaną > przez związki zawodowe i socjal. Pewnie nie ma jak Polska liberalna dac kazdemu wedke nie rybke. Tylko ze wedka ma spier... splawik i wczesniej sie z glodu umrze niz ta rybke zlowi. Odpowiedz Link Zgłoś
heiltusek [...] 17.10.05, 21:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Czy bedzie proces o falszywe dokumenty Tuska 17.10.05, 21:41 na innym forum już to wybełkotałes... czy takie powtarzanie się uważasz za stosowne?? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Powtarzać, powtarzać - Tusk kłamał wyborców!!! 17.10.05, 21:42 Powtarzać, powtarzać - Tusk kłamał wyborców!!! sclavus napisał: > na innym forum już to wybełkotałes... czy takie powtarzanie się uważasz za > stosowne?? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Powtarzać, powtarzać - Tusk kłamał wyborców!! 17.10.05, 21:47 Ty jesteś dark czy heiltusek?? Jakiś taki obojnak... niedorobiony...? Odpowiedz Link Zgłoś
skimbleshanks Re: Powtarzać, powtarzać - Tusk kłamał wyborców!! 17.10.05, 21:52 Po pierwsze: kłamał wyborcOM (celownik) albo o-kłamywał wyborców, ale nie ,,kłamał wyborców''. Po drugie: nie kłamał, a uporczywe powtarzanie, że kłamał, wcale tego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Naceluj się sam tym celownikiem. Tusk kłamał !!! 17.10.05, 21:53 Naceluj się sam tym celownikiem. Tusk kłamał !!! skimbleshanks napisał: > Po pierwsze: kłamał wyborcOM (celownik) albo o-kłamywał wyborców, ale nie > ,,kłamał wyborców''. > Po drugie: nie kłamał, a uporczywe powtarzanie, że kłamał, wcale tego nie zmien > i. Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Heilsovietusku! Tusk się urodził w 1957, kretynie 17.10.05, 22:32 Różne głupoty w życiu czytałem, ale na wypociny jołopa który uporczywie się domaga, żeby prokurator kogoś ścigał za czyny popełnione przez tego kogoś 9 lat przed jego P O C Z Ę C I E M - natykam się po raz pierwszy. No chyba, że chodzi o tego kopanego prądem prokuratora wannowego... Odpowiedz Link Zgłoś
gg1968 Re: Kaczyński: nie będę prezydentem z plasteliny 17.10.05, 21:29 >>Jak powiedział w sprawach międzynarodowych będzie dążył do tego "żeby pozycja >>Polski w NATO i Unii Europejskiej była pozycją "istotnego podmiotu". co to jest "pozycja istotnego podmiotu"? Po jakiemu on bredzi? >>Natomiast w sprawach krajowych chodzi o to, by "jakość państwa się poprawiła, >>by było to państwo równowagi społecznej, odwrócone do obywatela" - mówił >>Kaczyński. Którą częścią ciała? Odpowiedz Link Zgłoś
filipmar Re: Kaczyński: nie będę prezydentem z plasteliny 17.10.05, 21:30 Jak nie rozumiesz co to znaczy "istotny podmiot" to radze sie troche douczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
red_kapturek Re: Kaczyński: nie będę prezydentem z plasteliny 17.10.05, 22:29 gg1968 napisał: > >>Jak powiedział w sprawach międzynarodowych będzie dążył do tego "żeby > pozycja > >>Polski w NATO i Unii Europejskiej była pozycją "istotnego podmiotu". ===== > > co to jest "pozycja istotnego podmiotu"? Po jakiemu on bredzi? ===== 1. boża istoto, przecież pozycja istotnego podmiotu to jest pozycja podmiotu, który jest istotny, bo nieistotne podmioty nie mają mieć prawa żadenj pozycji, li tylko podmioty istotne mają zdolność zajmowania pozycji - i to jest istota tegoż podmiotu zdolna zajmować pozycję istotną... Kapejszen? > >>Natomiast w sprawach krajowych chodzi o to, by "jakość państwa się po > prawiła, > >>by było to państwo równowagi społecznej, odwrócone do obywatela" - mó > wił > >>Kaczyński. ========= > Którą częścią ciała? ========= 2. Kuperkiem, kolego/koleżanko, kuperkiem... inaczej będzie dziobanie... Odpowiedz Link Zgłoś
komentator10 Re: Kaczyński: nie będę prezydentem z plasteliny 17.10.05, 21:30 Ślub kościelny na żądanie Mundur dziadka gdzieś w tapczanie Raz liberał, raz socjalny raz agresywny, raz kulturalny... Robi wszystko co sztab każe Byle wzrosły mu sondaże!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Macie portret nie podrabiany Człowieka „z zasadami” Był elektryk prezydentem, Był magister bez tytułu pora na zasady Tuska! Ale...z oczy spadła łuska... Dość matania ,dość kłamania, I ciągłego przepraszania. Po człowieku z żelaza, Po człowieku ze stali Człowieka z plasteliny Prezydentem by wybrali???????? Odpowiedz Link Zgłoś
jurek46pink Słuchaj heil-dupek ! 17.10.05, 21:32 Ten smrodliwy do nudności komentarz rewindykacyjny rozsiewasz z temperamentem chorego maniaka poraz dziesiąty już na kilku forach. Kaczka płaci - cynamonem z gaci ? Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg po stężeniu takich osobliwych postów widać... 17.10.05, 21:37 ...że w kaczym sztabie grają va banque. Daremnie... Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Wyglada na to Lechu... 17.10.05, 21:36 .... ze faktycznie prezydentem (panstwa oczywiscie) z plasteliny nie bedziesz, bo nie bedziesz nim wcale ;-) Gruss, T. Odpowiedz Link Zgłoś
filipmar Re: Wyglada na to Lechu... 17.10.05, 21:41 trevik napisał: > .... ze faktycznie prezydentem (panstwa oczywiscie) z plasteliny nie bedziesz, > bo nie bedziesz nim wcale ;-) > > Gruss, T. Jak donald zostanie preziem to bedzie wetowal ustawy PiS a PO nie bedzie w stanie przeforsowac swoich ustaw. W ten sposob powstanie jedno wielkie bagno, nic sie nie zmieni a za 4 lata znowu bedzie czerwono.Cool Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 NIE WETOWAŁ PO-PIS WETOWAŁ PIS-LPR-SO 18.10.05, 02:41 nie bedzie przeciez swojej partii ustaw blokowal, a ustawy bez PO, czyli:PIS LPR SO to lepiej blokowac Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.b To dobrze,bo ma dużo do zrobienia w Warszawie ;) 17.10.05, 21:45 (sory Warszawiacy).Wg tej ulotki którą wydał - założenia są ambitne i nikt ich lepiej nie zrealizuje niż Lech K. Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg mam nadzieję, że będzie sprzątał po kaczej kolei 17.10.05, 21:48 na razie kiełbasę wyborczą ogłoszono do końca roku (bezpłatne przejazdy!), ale zapewne już za tydzień zmierzy się z niewdzięcznym zadaniem posprzątania bałaganu który zrobił. Gorzej z ogólnym marazmem - jak to posprzątać? Odpowiedz Link Zgłoś
tow_beton tow.Kaczyński jest jak stal z Huty im.Leniena! 17.10.05, 21:40 twardy towarzysz, solidarny. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: Kaczyński z kału lepiony 17.10.05, 21:43 Mój post powyżej jest bez adresata, bo na szczęście wypociny tego "inteligenta" zostały wystrzelone w kosmos. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 MOTLOCH SPOD SZATANSKICH SZTANDAROW WYJE 17.10.05, 21:47 Wycie to jest jego ostatnie ! Zaprowadzimy w Polsce porzadek i normalnosc ! Polska stanie sie znowu Polska ! Odpowiedz Link Zgłoś
tow_beton Re: MOTLOCH SPOD SZATANSKICH SZTANDAROW WYJE 17.10.05, 21:49 zgadzam się, jak Polska Ludowa! Odpowiedz Link Zgłoś
jurek46pink Re: MOTLOCH SPOD SZATANSKICH SZTANDAROW WYJE 17.10.05, 22:00 ja też się zgadzam. Z zastrzeżeniem, że ma byc ona antyżydowska, antypedalska, antymurzynska, antycyklistowska itd. itd. "Polska gospodyni, w tym pięknym stroju wygląda jak polne kwiecie" - z piesni regionalnych... Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: MOTLOCH SPOD SZATANSKICH SZTANDAROW WYJE 17.10.05, 22:11 Rozowy Jureczek odezwal sie na forum ? Powiedz Jurus szczerze ,masz troche stracha przed Kaczynskim ? Nie mowie o paradach,te mozesz tak czy tak zapomniec ! Odpowiedz Link Zgłoś
jurek46pink mam stracha przed polskim katolikiem 17.10.05, 22:14 w berecie z antenką Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 JURUS, PO CZYM POZNAC KATOLIKA W LECIE ? 17.10.05, 22:19 Po ...... zgadles ! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: JURUS, PO CZYM POZNAC KATOLIKA W LECIE ? 17.10.05, 22:30 Są dwa ważkie powody dla których mi Polska zbrzydła za dużo święconej wody za mało zwykłego mydła. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos46 Re: JURUS, PO CZYM POZNAC KATOLIKA W LECIE ? 17.10.05, 22:34 uu1 napisała: > Są dwa ważkie powody > dla których mi Polska zbrzydła > za dużo święconej wody > za mało zwykłego mydła. ================================ Dokladnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.b A weź sobie nicka zmień,bo ten mnie wyraźnie 17.10.05, 21:51 drażni.Właśnie tego nie znoszę w Kościele - ludzi takiego pokroju,którzy podaja się za katolików,a wymiotują nienawiścią.Dlatego wyborcom Kaczora dziękujemy.I za ich Polskę też.Jestem katoliczką,ale 100 razy wolałabym normalnego ateistę niż oszołoma katolika Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg on ma tyle wspólnego z katolicyzmem 17.10.05, 21:55 co radyjo, czyli tyle co ja z filozofią zen. Nie jest też katolikiem polskim (mariawitą)! Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.b Kościołowi opinię psuje,ale wiadomo skąd wzorce 17.10.05, 22:01 Mam nadzieję,że Kościół wreszcie wyjaśni sprawę radia M.Narazie wszyscy się boją,bo odejdą i stworzą nowy Kościół.Bóg z nimi - niech idą,bo to bedzie zdecydowanie lepiej dla Kościoła.Nawet jęsli to faktycznie są 3 miliony "wiernych" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
52gabi Niech żyje kaczyzm,rydzyzm i oszołomstwo! 17.10.05, 22:02 Wiwat karły , baby jagi ale od prezydentury wara! Odpowiedz Link Zgłoś
red_kapturek Re: A weź sobie nicka zmień,bo ten mnie wyraźnie 17.10.05, 22:47 ewka.b napisała: > drażni.Właśnie tego nie znoszę w Kościele - ludzi takiego pokroju,którzy podaja > > się za katolików,a wymiotują nienawiścią.Dlatego wyborcom Kaczora dziękujemy.I > za ich Polskę też.Jestem katoliczką,ale 100 razy wolałabym normalnego ateistę > niż oszołoma katolika Cechą wyróżniającą kaczo-maryjnych katolików jest notoryczny wstręt do czytania biblii. O refleksji nad słowem w niej zawartym z powyższych względów nie będę się rozpisywać. Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg tak wielkiej erudycji tu nie docenią 17.10.05, 21:54 nie to co na forum Naszego Dziennika albo Radyja. Ale zaraz... ani jedno ani drugie nie ma forum na swych stronach, dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
m.rycho Re: tak wielkiej erudycji tu nie docenią 17.10.05, 21:56 qawsedrftg napisał: > nie to co na forum Naszego Dziennika albo Radyja. Ale zaraz... ani jedno ani > drugie nie ma forum na swych stronach, dlaczego?< A po co?Oni i tak wiedzą najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś