smentuff Re: Jacek Kurski udawał Tuska? 19.10.05, 09:58 Jezu znowu? Ileż razy można obejrzeć 4 pancernych + psa aby wszyscy wiedzieli, że Niemcy są źli? Litości. Odpowiedz Link Zgłoś
eurecka Re: Jacek Kurski udawał Tuska? 19.10.05, 10:32 może i Tusk zostanie prezydentem, ale wtedy nic się w Polsce nie posunie do przodu za taki stan rzeczy będziemy odpowiedzialni my, wszyscy Polacy, dokonując takiego, a nie innego wyboru jeśli w wyborach parlamentarnych wygrałoby PO, to wybór Tuska na prezydenta byłby uzasadniony (choć nie po mojej myśli) ale wygrał PiS i dlatego teraz powinien wygrać Kaczyński, by coś się działo, by mieli szansę cokolwiek zrealizować z mojej obserwacji wynika jedno: wybory wygrał PiS, bo tak chciała większość Polaków, a teraz największe pretensje ma PO - rzucają się na wszystkie strony i stawiają warunki ja czegoś tu nie rozumiem! Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: Jacek Kurski udawał Tuska? 19.10.05, 11:04 smentuff napisał: > Jezu znowu? Ileż razy można obejrzeć 4 pancernych + psa aby wszyscy wiedzieli, > że Niemcy są źli? Litości. Czy to znaczy,ze Gustlik byl zly? Bo cos mi na to wyglada, ze dziadek Tuska zachowal sie jak Gustlik z 4 pancernych Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: Jacek Kurski udawał Tuska? 19.10.05, 10:04 bezatu7 napisała: > Jeżeli pan Protasiewicz ma dowody, to powinien je przedstawić, bo inaczej > jest to perfidne pomówienie. Rozumiem Pańskie oburzenie - w końcu wiadomo, że to PiS powinien mieć monopol na perfidne pomówienia... I jeszcze raz apeluję o nie porównywanie działań pana Kurskiego do działań Hanny Gronkiewicz. Pan Kurski - mówiąc o tym, że dziadek Tuska poszedł na ochotnika do Wehrmahtu - ordynarnie kłamał. Natomiast pani Gronkiewicz - mówiąc o warszawskich hospicjach - powiedziała PRAWDĘ. Można dyskutować, czy powinna ją mówić w takim kontekście (ja uważam, że powinna - nie widzę powodu żeby nie demaskować obłudy pana Kaczyńskiego), ale powiedziała PRAWDĘ. A że to prawda niewygodna dla pana Kaczyńskiego - trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.b Do redakcji "Wiadomości" - co,teraz gęba w kubeł? 19.10.05, 10:12 Wszytskie portale,prasa informują o tej fałszerce,a Waidomości,które się szczycą obiektywizmem i największym "wpływem" na opinię publiczną nagle zamilkły. W piątek mało nie narobili pod siebie z wrażenia włącznie z panią Dorotą Wysocką,któa po Wiadomościach miała minę męczeńską z powodu nowych "smutnych" faktów.I wtedy była Blitzkrieg,a teraz co - te fakty komuś w TVP nie pasują? Pani warakomskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Re: Jacek Kurski udawał Tuska? 19.10.05, 10:19 Następny cyrk z udziałem Błazna Kurskiego. Jak to jest polityka, to ja jestem Gożdzikowa. Odpowiedz Link Zgłoś
logogryf Re: Jacek Kurski udawał Tuska? 19.10.05, 10:28 KURSKI DALEJ JEST U KACZYŃSKIEGO Kurski udaje że go wyrzucili, Kaczyński udaje że go wyrzucił... niedawno (bardzo niedawno)pan Jacek Kurski w towarzystwie sztabowca od Kaczyńskiego pojawił się z dwiema siatami filmów do montażu w montażowni w Warszawie. Na pewno pomagał koledze zmontować jakąś bajkę dla dzieci, na użytek prywatny oczywiście. Może komuś pisze teksty do TV - też oczywiście tylko w ramach koleżeńskiej pomocy - całkiem prywatnie. W końcu bardzo solidarnie jest sobie w ciężkich czasach pomagać. Formalne wyrzucenie, choć pewnie bolesne - daje nowe możliwości - drugi raz nie wyrzucą i można działać pod swoim nazwiskiem - nie rzucając cienia na partię - przecież już się odcięli! I mogą taką prywatną wypowiedź cytować do woli. Po prostu "odna swołocz skazała..." lub nawet "odin Czukcza skazał..." Odpowiedz Link Zgłoś
jurek41 Re: Jacek Kurski udawał Tuska? 19.10.05, 10:32 Czemu Platforma umie tylko opowiadac bajki? i na dodatek kiepskie... probuja trafic... do ludzi... niemyslacych.... Odpowiedz Link Zgłoś
logogryf J.Kurski dalej pracuje dla Kaczyńskiego 19.10.05, 10:58 Widzisz, najsmutniejsze, że to nie bajki... po prostu opowiadał o tym mój bliski krewny, który widział bardzo niedawno aktualnego sztabowca od Kaczyńskiego i "byłego" sztabowca - Kurskiego, jak ręka w rękę, z dwiema siatkami filmów (no chyba że przynieśli je do montażowni - nie do montażu, a do utylizacji ;-) Możesz mi nie wierzyć, ale wolałabym, aby to była bajka, naprawdę. Po prostu mi żal marnowania takiej ilości czasu, energii, pomysłowości i pieniędzy na kampanie w ogóle. Wszelakie. Wiem, że dla niektórych to inwestycja, choć obarczona sporym ryzykiem... Co do tego, że J.Kurski teraz mówi "prywatnie" więc gada bezkarnie, bo drugi raz już go nie wyrzucą i nie idzie to na konto partii. Nie twierdzę, że to było zaplanowane. Po prostu jak sprawa się rypła, zaczął wykorzystywać nowe uwarunkowania i swoją nową sytuację. Jest szybki. Inteligencji i pomysłowości też nie można mu odmówić. Szkoda, że używa ich właśnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Bzdury,bzdury i jeszcze raz bzdury-"ponad sto %" 19.10.05, 10:40 To była wypoiedz wałęsy czy protasiewicza,chyba po wypiciu(z degustatorem tuskiem)ponad stuprocentowego spirytusu. A jeśli chodzi o meritum,fałszerstwo jest przestępstwem,a co miałoby dac kurskiemu zapytanie o dane i podpsianie się za tuskowatych-jaki podał adres,na który miala wpłynąć odpowiedz(?)-sztabu tuska-wszystko to kretynizm i kontynuacja korzystnej dla tuskowatych "kampanii dziadowskiej". Odpowiedz Link Zgłoś
eurecka Re: Jacek Kurski udawał Tuska? 19.10.05, 10:48 pan Tusk miło, że kocha sąsiadów; Polacy powinni kierować się miłością do bliźniego ale czasem trzeba umieć powiedzieć NIE! uważam, że Kaczyński potrafi to lepiej, choć też bliźnich nie odrzuca historia dziadków Tuska nie jest najważniejsza, ale kłamstwo, które (w ramach kampanii zapewne) padło z ust Tuska czyni go niewiarygodnym, a prezydent taki być nie powinien Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: PROFESOR LECH KACZYŃSKI PREZYDENTEM POLSKI!! 19.10.05, 10:49 mordzinas napisał: > pomimo akcji nienawiści i obrzydzania jaką prowadzą liberalne media. > No coz, chocby sie jak staraly, nie przescigna w tej dziedzinie Ojca Dyrektora i jego rydzyjka Odpowiedz Link Zgłoś
rafal8111 jesteś OSZOŁOMIONY!!!! nieuku profesor to poważny 19.10.05, 11:06 tytuł naukowy, który w gospodarce i tak by się nie przydał, bo nie byłby profesorem ekonomii. I nie byłby biedakiem i niezdarą, który twierdzi że nic nie ma. Prawnik a całe zycie niczego się nie dorobił, jak twierdzi! KŁAMCA i niedorajda Odpowiedz Link Zgłoś
jacekkur PiS PÓJDZIE NA KAŻDE ŚWIŃSTWO... 19.10.05, 11:10 Tylko ślepy nie widzi, jak bardzo Kaczyńscy dążą do zawładnięcia wszystkimi najwyższymi urzedami w Polsce. Jeśli naród polski jest na tyle głupi, że zasługuje na to, aby prezydentem był Lech Kaczyński to z pewnością tego się doczeka. Bo prawdą jest, że tacy są jego przedstawiciele jakim jest sam naród. Odpowiedz Link Zgłoś
gorby PiSiory swinie zadne koryta. Pod sad tego sk.. 19.10.05, 11:19 Tak w ogole to chyba Instytut zazadal prosby na pismie. Latwo sprawdzic kto podrabial i czyje podpisy. Dlaczego o tym GW nie pisze ? Odpowiedz Link Zgłoś
parkometr Sedno sprawy to fakt, że był w Wehrmachcie,a nie.. 19.10.05, 11:26 kto szuka i dlaczego. I najwyzszy czas, aby media piętnowały zdradę, a nie osobę (y),która ten fakt ujawnia. Odpowiedz Link Zgłoś
verushka1 Re: Jacek Kurski udawał Tuska? 19.10.05, 11:49 udawanie tuska tez nie jest godne.. w ogole cala ta sprawa to jakies brednie - zwlaszcza ze chodzi o urzad prezydenta. naprawde szkoda mi polaków, ktorzy beda wybierac prezydenta kierujac sie tym co robili jego przodkowie w czasie II wojny. a wyrzucenie Kurskiego wydaje mi sie rownie bzdurne jak caly halas wokol tej sprawy. swoja drogą jesli pis chce usuwac politykow ktorzy produkuja najgorsze brednie, nastepny w kolejnosci powinien byc marcinkiewicz za wypowiedzi na temat homoseksualizmu (polecam newsweek);-) Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: Jacek Kurski udawał Tuska? 19.10.05, 11:52 Chrzanią. Kurskiemu było by wstyd podszywać się za kogoś z Tuskiej Rodziny. Tak nisko nawet On by nie upadł;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
alexcomp Re: Jacek Kurski udawał Tuska? 19.10.05, 12:09 Perfidnym pomówieniem jest wyciąganie całej sprawy "dziadkowej" przez pisuarowców. Odpowiedz Link Zgłoś
vitriolic Onegdaj Pan Kaczyński z wielką troską 19.10.05, 12:15 wypowiadał się o Panu Kurskim. Mówił o tym jak ciążko przeżywa(Pan Kurski) wykluczenie z PiS(Ja to rozumiem jak czuje się poseł bez klubu...). Nie było tam słowa nagany. Dlaczego? Rewolucja moralna ante portas, kryj się kto może!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ziolo27051982 Re: Jacek Kurski udawał Tuska? 19.10.05, 12:26 Tuska nie da sie udawać na pewno nie raz odwiedzał swoich mocodawców w RFN, czeka nas 4 rozbiór a nie 4 Rzeczpospolita Odpowiedz Link Zgłoś
kurtho Re: Wygrywa Kaczyński? - BRON BOZE!!! 19.10.05, 13:52 sirandreas napisał: ... W dniu wyborów godz. 23.30 50.50% : 49.50% dla Kaczyńskiego > I tak już zostanie... > hahahahahaha... ...a w dniu nastepnym wszyscy rozsadni ludzie w Polsce pie..a sobie w leb, - a szkoda by bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Jacek Kurski udawał nieślubną córkę Tuska.... 19.10.05, 14:03 taka z niego k....a! Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 Re: Jacek Kurski udawał Tuska? Z pewnością tak !! 19.10.05, 14:20 Na polecenie Kaczorów oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
krysia.tuchalowa Takie "r" nie byle kto podrobi!! Stawiam na 19.10.05, 14:34 Jana Marie Władysława Rokite albo Andzie Gronkiewicz !! Odpowiedz Link Zgłoś
polska444 Kurski miał moralne prawo dochodzić prawdy 19.10.05, 14:57 Został bezwzględnie zaszczuty przez media za wypowiedź, która być może była PRAWDĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Po co taki prowokacyjny tytuł - insynuacja!!! 19.10.05, 15:10 Gazeta Wyborcza schodzi na psy!!! Jak można podawać informację, która jest prymitywną insynuacją??? Wypowiedź pana Karskiego jest żałosna. Można być stronniczym, ale trzeba zachować zdrowy rozsądek. Pan Karski niech się zajmie Dialogiem, który jest coraz gorszy, a nie demonstruje publicznie negatywnych cech swojego charaktetu!!! Pan Protasiewicz, to największy głupek, jakiego ostatnio oglądałem: zacietrzewienie, brak dystansu do problemu, arogancja, brak szacunku dla poglądów innych. Nadawałby się znakomicie na cenzora w PRL lub rzecznika komunistycznego rządu!!! Tusk nie może zostać prezydentem RP, bo wtedy taka gnida jak Protasiewicz, mogłaby zostać jakimś wysokim urzędnikiem w kancelarii prezydenta a to byłoby nieszczęściem dla Polski (prawie takim jak Donald Tusk jako prezydent RP)!!! Odpowiedz Link Zgłoś