nieve5 demokracja przepadla...... 27.10.05, 15:27 wczoraj lub w niedziele. Klejnot przepadł Klejnot przepadł w błocie,a wszyscy go szukają. Jedni na wschodzie,drudzy na zachodzie,jedni w rzekach, drudzy pośród kamieni. Ale Kabir, sługa, poznał się na nim i owinął go w sercu rąbkiem płaszcza Cz.Miłosz. Odpowiedz Link Zgłoś
diablica.26 Jesteśmy sławni!!! 27.10.05, 16:42 we wczorajszym "Metrze" były fragmenty tego wątku. Gorzej, jak nas teraz Kaczory namierzą i wsadzą za obrażanie majestatu :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ius_et_lex Re: Jesteśmy sławni!!! 27.10.05, 18:07 diablica.26 napisała: >Gorzej, jak nas teraz Kaczory > namierzą i wsadzą za obrażanie majestatu :-))) To by dopiero było, jeśli w zbiorowej celi! Chybaby ich szlag trafił, gdyby nas posłuchali...;-) Nie mogę tego znaleźć, może masz jakiś link?;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
diablica.26 Re: Jesteśmy sławni!!! 27.10.05, 18:25 ius_et_lex napisał: > To by dopiero było, jeśli w zbiorowej celi! Chybaby ich szlag trafił, gdyby nas > > posłuchali...;-) Jeśli nawet w kiciu będziemy podskakiwać, ześlą nas do kamieniołomów ;-) Mam wczorajsze wydanie papierowe Metra, ale możesz sprawdzić tu: www.metro.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pukpuk1 Re: Jesteśmy sławni!!! 28.10.05, 10:33 > Na Księżyc nas wyślą:-) To nie ukradli? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Jesteśmy sławni!!! 28.10.05, 16:22 To też im się nie udało... Księżyc im zwiał... - Przekleństwo! - krzyknął Jacek. - Zobaczymy, czy w niej jest co jeszcze? Rozgarnął płachtę i oniemiał: płachta była pusta... Chłopcy podnieśli się ciężko, pełni żałości i wstydu. - Strasznie byliśmy głupi! - rzekł głucho Jacek. Placek nic nie odrzekł, bo oczarowanym spojrzeniem patrzył na księżyc... Odpowiedz Link Zgłoś
ius_et_lex Re: emigracja na Antarktyde 27.10.05, 17:58 Ale tam... albo białe niedźwiedzie albo, co gorsze... pingwiny!;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: emigracja na Antarktyde 29.10.05, 17:34 Jakby Cie zadoptowało jakieś pingwinie małżeństwo, to może byś się zaadaptowała?;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
nieve5 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 27.10.05, 19:03 Nie krytykowac Ojca Chrzestnego,grozi antarktydą Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 27.10.05, 20:28 W niedalekiej przyszłości ścigane będzie prawem - z mocy prezydenckiego dekretu - jako działalność antypaństwowa: - używanie określenia "kaczka dziennikarska", - kolportowanie (a zwłaszcza czytanie dzieciom) paskudnych utworów, jak np. "Kaczka Dziwaczka" Brzechwy lub "Brzydkie kaczątko" Andersena. - wyświetlanie filmu braci (nomen omen) Marx "Kacza zupa", - wystawianie sztuki Ibsena "Dzika kaczka", - wyświetlanie kreskówek o Kaczorze Donaldzie (zwłaszcza!), - puszczanie kamieniami po wodzie tzw. "kaczek", - używanie w Warszawie nazw ulic takich jak: Kacza (na Woli) i Kaczy Dół (w Międzylesiu) - w innych miastach takoż, - publiczne śpiewanie pijackiej piosenki: "Cały dzień rodzina kacza kaczy kuper w wodzie macza...", - nazywanie paskudnych żółtych kwiatków "kaczeńcami". Wymienione powyżej przykłady działalności antypaństwowej będzie ścigać specjalny Urząd ds. Przestrzegania Poprawności Politycznej, podległy bezpośrednio Przezydentowi RP. Odpowiedz Link Zgłoś
nieve5 Re: Słońce 27.10.05, 20:22 Barwy ze słońca są.A ono nie ma Żadnej osobnej barwy,bo ma wszystkie. I cała ziemia jest niby poemat, A słońce nad nią przedstawia artyste. Kto chce malować świat w barwnej postaci, Niechaj nie patrzy nigdy prosto w słońce. Bo pamięć rzeczy,które widział straci, Łzy tylko w oczach zostaną piekące. Niechaj przyklęknie ,twarz ku trawie schyli I patrzy w promień od ziemi odbity. Tam znajdzie wszystko, cośmy porzucili: Gwiazdy i róże,i zmierzchy i świty. Cz.Miłosz Odpowiedz Link Zgłoś
czur-czur-ra Re: Szkoła przetrwania 27.10.05, 20:52 ja nie mam pomyslu. chwilowo jestem we Wloszech i mysle sobie, ze jak terazku..mykaczynscy dalej tak beda sobie pogrywac, to chetnie bym tu zostal, zwlaszcza ze dni terazku..jaberlusconiego sa policzone. Odpowiedz Link Zgłoś
ellex Re: Szkoła przetrwania 27.10.05, 21:51 Otworzyć stację radiowa i zrobic konkurencje RM? Odpowiedz Link Zgłoś
pukpuk1 Re: Szkoła przetrwania 28.10.05, 10:38 > Otworzyć stację radiowa i zrobic konkurencje RM? Myślisz, że mógłbyś być tak aż "niezależny", żeby stanowić konkurencję dla RM? Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Szkoła przetrwania 29.10.05, 09:03 Marzyciel:-))))) Niezależności w Kaczej RP mu się zachciało. Radio Maryja jedyną słuszną stacją radiową!! Odpowiedz Link Zgłoś
ius_et_lex Re: Szkoła prze_trwam_nia 29.10.05, 14:42 I TV TRWAM!!! Co za przewrotny tytuł wątku;-) Odpowiedz Link Zgłoś
alessandra.r "Titanik "we mgle 27.10.05, 23:06 wali Konopnicką i Norwidem.zazdrosna.chce zeby ją Metro wydrukowało Odpowiedz Link Zgłoś
alessandra.r Re: przecie to jeszcze nie 27.10.05, 23:39 1 listopada.Zamiast świeczki pod pomnikami i na grobach stawiać,przesłania do narodu Konopnickiej i Norwida śle,pani aurorka. Odpowiedz Link Zgłoś
zabanowany.henryk Re:przecie to jeszcze nie Aleksander lech kaczka? 27.10.05, 23:40 Odpowiedz Link Zgłoś
nieve5 Re:przecie to jeszcze nie Aleksander lech kaczka? 28.10.05, 18:41 Brat bliżniak panie Henryku. Odpowiedz Link Zgłoś
bo4do Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 28.10.05, 00:01 Badz uczciwy a napewno nic ci nie grozi Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 28.10.05, 00:11 bo4do napisał: > Badz uczciwy a napewno nic ci nie grozi Jaja sobie robisz? Kacza nie dla idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
pukpuk1 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 28.10.05, 10:40 > > Badz uczciwy a napewno nic ci nie grozi > > Jaja sobie robisz? Kacza nie dla idiotów. Media Markt też. Odpowiedz Link Zgłoś
alessandra.r Titanik 28.10.05, 09:05 Oglądam prognozę pogody i wszystkie znaki na niebie i na ziemi wskazują na to ze PiSuowski Titanik na oceanie kaczymskim,sam pójdzie na dno,pod balastrem własnych obiecanek cacanek.POprostu nie rozsądne byłoby na taki statek wsiadać Odpowiedz Link Zgłoś
alessandra.r a mogło być tak ładnie i demokratycznie. 28.10.05, 09:56 Mniejszy statek,a solidniejszy z uczciwszej stali. No ale jak się byłych piratów za kapitanów...,a bosmanów za majtków pokładowych. Szkoda,szkoda,szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
alessandra.r Re: a mogło być tak ładnie i demokratycznie. 28.10.05, 10:06 telewizja TRWAM,( jedyna,która będzie istniała)wyda film,o ktorym bedzie glośno pt.: TITANIK,PIĘKNY TITANIK Odpowiedz Link Zgłoś
alessandra.r Re: a mogło być tak ładnie i demokratycznie. 28.10.05, 10:43 nie,mówią że tytuł będzie inny:"PEŁNA LODÓWKA" szkoda że pod wodą Odpowiedz Link Zgłoś
pukpuk1 Re: a mogło być tak ładnie i demokratycznie. 28.10.05, 10:45 > nie,mówią że tytuł będzie inny:"PEŁNA LODÓWKA" > > szkoda że pod wodą > To te mieszkania też pod wodą będą budować?? Chyba muszę nauczyć się pływać bo na mieszkanko za darmo i pełną lodówkę CZEKAM. I już składam wypowiedzenie, bo za miesiąc praca nie będzie mi potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
alessandra.r Re: a mogło być tak ładnie i demokratycznie. 28.10.05, 12:05 Ja tam im nie wierze w te mieszkania i lodówki.Poczekam aż zatoną z elektem na maszcie.potem można bedzie demoktacje budować.A i film nakręcić "o kaczkach bliżniaczkach co Polskę spłukali" Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: a mogło być tak ładnie i demokratycznie. 28.10.05, 12:28 alessandra.r napisała: > Ja tam im nie wierze w te mieszkania i lodówki.Poczekam aż zatoną z elektem na > > maszcie.potem można bedzie demoktacje budować.A i film nakręcić "o kaczkach > bliżniaczkach co Polskę spłukali" Ja glosowalam na PiS, ale nie po to, zeby dostac pelna lodowke, czy mieszkanie. Sama o to dbam. Ty pewnie z PO, lub ze s/p SLD, i dlatego jestes rozgoryczony, ze tych pelnych lodowek i mieszkan dla ciebie nie starczy, a moze nawet i nie bedzie. Ot, liberal sie znalazl .Hahahahahahaha! Odpowiedz Link Zgłoś
alessandra.r Re: a mogło być tak ładnie i demokratycznie. 28.10.05, 13:07 mysz_polna5 napisała: > Ja glosowalam na PiS, ale nie po to, zeby dostac pelna lodowke, czy mieszkanie. > > Sama o to dbam. > Ty pewnie z PO, lub ze s/p SLD, i dlatego jestes rozgoryczony, ze tych pelnych > lodowek i mieszkan dla ciebie nie starczy, a moze nawet i nie bedzie. Ot, > liberal sie znalazl .Hahahahahahaha! A ja z Polski J nie musiałam dbać o swoją lodówkę,glosujac pis.Pełna jest,była i będzie,bez względu na burze i wiatry histori, i kacze zarazy.PRZETRWAM WSZYSTKO bo jestem liberałem. Odpowiedz Link Zgłoś
alessandra.r Re: a mogło być tak ładnie i demokratycznie. 28.10.05, 13:32 > p.s.do żednej parti nie należe,a glosowałam na POprawę bytu w tym kraju dla wszystkich.Nie na dyskryminaję. Odpowiedz Link Zgłoś
pukpuk1 Re: a mogło być tak ładnie i demokratycznie. 28.10.05, 13:49 Ja też kestem liberałem. Odpowiedz Link Zgłoś
alessandra.r Re: a mogło być tak ładnie i demokratycznie. 28.10.05, 14:03 pukpuk1 napisała: > Ja też kestem liberałem ok.spadam.3500 kilometrow z tąd robią właśnie wina. Jak namieszałam to przepraszam,nie było to zamierzone. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pukpuk1 Nie rodzic blizniakow 28.10.05, 10:43 Radzę nie rodzić bliźniaków, zwłaszcza jednojajowych. Może to zostać uznane za aluzję polityczną. Odpowiedz Link Zgłoś
nieve5 Re: Nie rodzic blizniakow 28.10.05, 19:09 a co z rodzeństwem?Jak ktoś już ma siostrę lub brata bliżniaka? Odpowiedz Link Zgłoś
ufo126 Re: Nie rodzic blizniakow 29.10.05, 13:31 Wczoraj wieczorem był ciekawy program na TVP Polonia,z Mannem,z udziałem blizniaków dzieci i dorosłych. Jak nie zlikwidują programu.Albo telewizji Polonia. Odpowiedz Link Zgłoś
pukpuk1 Re: Nie rodzic blizniakow 31.10.05, 09:33 nieve5 napisała: > a co z rodzeństwem?Jak ktoś już ma siostrę lub brata bliżniaka? Zapisać się do Partii. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 28.10.05, 12:25 malaszaramysz napisała: > Proszę uprzejmie o wpisywanie pomysłów jak przeżyć w Kaczolandzie i nie > zwariować. Jezeli jeszcze nie zwariowalas / a juz wyrazne symptomy dostrzegam /, to spakuj tobolki i ... na Madagaskar. No, moze byc jeszcze pare innych miejsc. Dla spanikowanych i rozhisteryzowanych ~ nie widze tutaj miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 28.10.05, 14:07 Kara banicji w Kaczej RP? Nie podoba się, to spadać? Kaczyści smutkiem straszą nawet w humorystycznym wątku:-(( Odpowiedz Link Zgłoś
diablica.26 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 28.10.05, 16:28 Kaczyści złagodnieli, zamiast "spieprzajcie, dziady" tylko wysyłają na Madagaskar :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 28.10.05, 17:21 Przynajmniej ciepło. Dobrze,że nie na Sybir:-)) Faktycznie, złagodnieli. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 28.10.05, 17:27 Wy PiSujce wierzycie? O, naiwne, naiwne, naiwne...;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
diablica.26 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 28.10.05, 17:36 Sądzisz, że ona tylko tak bajeruje, a jak nas namierzą to jednak na Sybir? Albo roboty publiczne przy budowie metra? Zaczynam się bać, co tu zrobic, żeby nie namierzyli? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 28.10.05, 17:38 Okopać się albo co? Odpowiedz Link Zgłoś
diablica.26 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 28.10.05, 17:39 Może nicka zmienić na jakiś poprawny politycznie, jak ave.duce :-) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 28.10.05, 17:41 kwa.dziadu.kwa ? Może być? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Proponuję: ave.duo.duce, np.;-))) 28.10.05, 17:43 Będzie jeszcze poprawniej! Odpowiedz Link Zgłoś
zona_leppera Re: Proponuję: ave.duo.duce, np.;-))) 28.10.05, 17:50 Już wymyśliłam, jak Wam się podoba? Teraz chyba mnie nie zamkną :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Proponuję: ave.duo.duce, np.;-))) 28.10.05, 17:51 Nie - teraz jesteś pod ochroną. Możesz nawet bezkarnie coś ukraść. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_leppera Re: Proponuję: ave.duo.duce, np.;-))) 28.10.05, 17:54 O nie, jesteśmy rodziną konserwatywną, z tradycyjnym podziałem ról. Jędruś kradnie, to znaczy, zarabia - ja przepuszczam. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Proponuję: ave.duo.duce, np.;-))) 28.10.05, 17:56 Przepuszczasz? W Kaczej RP niczego nie przepuszczą ani nie odpuszczą !! Odpowiedz Link Zgłoś
zona_leppera Re: Proponuję: ave.duo.duce, np.;-))) 28.10.05, 18:04 Zonie koalicjanta wszystko wolno, TKM! Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: CUDNE, tylko, czy Cie nie wsadzą...;-))) 28.10.05, 17:56 ... za plagiat??? Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: CUDNE, tylko, czy Cie nie wsadzą...;-))) 28.10.05, 17:58 Za wszystko mnie moga wsadzić. W ramach kamuflażu może taki nick: malezoltekaczatko ? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: CUDNE, tylko, czy Cie nie wsadzą...;-))) 28.10.05, 17:59 wielkiezoltekaczatko chyba? Odpowiedz Link Zgłoś
zona_leppera Re: CUDNE, tylko, czy Cie nie wsadzą...;-))) 28.10.05, 18:06 ave.duce napisała: > ... za plagiat??? Mnie? Wczuję się w rolę, kupię sobie gumiaki i będę lepsza niż prawdziwa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: CUDNE, tylko, czy Cie nie wsadzą...;-))) 28.10.05, 18:11 Gumofilce sobie lePPiej kup. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_leppera Re: CUDNE, tylko, czy Cie nie wsadzą...;-))) 28.10.05, 18:15 Racja, a do tego tradycyjny już berecik moherowy i dres. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkiezoltekaczatko Re: CUDNE, tylko, czy Cie nie wsadzą...;-))) 28.10.05, 18:16 I tak Ci się nie uda:-) Odpowiedz Link Zgłoś
zona_leppera Re: CUDNE, tylko, czy Cie nie wsadzą...;-))) 28.10.05, 18:19 Dlaczego, za duży iloraz? Zrobie se lobotomię :-) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: CUDNE, tylko, czy Cie nie wsadzą...;-))) 28.10.05, 18:21 Będziesz musiała.Nawet to "se" Ci nie wychodzi. Ale praktyka czyni mistrza. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: CUDNE, tylko, czy Cie nie wsadzą...;-))) 29.10.05, 11:49 Polecam elektrowstrząsy w dżakuzi;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
lesser.w.yakuzzi Re: CUDNE, tylko, czy Cie nie wsadzą...;-))) 29.10.05, 13:00 ..hehe.. ave.duce napisała: > Polecam elektrowstrząsy w dżakuzi;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: CUDNE, tylko, czy Cie nie wsadzą...;-))) 29.10.05, 13:54 Wasserman zadba o wodę... Leje mu się nieustannie z... tego, co mają Wodniki;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Im gorzej, tym lepiej! 29.10.05, 14:54 Cieszcie sie i miejcie 'przedwczesna' satysfakcje! Jak wiele glupkow wpisuje swoje mysli 'niewywazone', na te liste. Cipcip, cip! Odpowiedz Link Zgłoś
ius_et_lex Re: Im gorzej, tym lepiej! 29.10.05, 15:03 „gdyby głupota miała skrzydła, to mysz_polna5 latałaby jak gołębica”. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Im gorzej, tym lepiej! 29.10.05, 15:05 ius_et_lex napisał: > „gdyby głupota miała skrzydła, to mysz_polna5 latałaby jak gołębica̶ Stare, pewnie tak samo jak ty. Rusz glowa i wymysl cos sam. Myslenie nie boli :)))))))))))))))) Yeah Odpowiedz Link Zgłoś
ius_et_lex Re: Im gorzej, tym lepiej! 29.10.05, 15:19 mysz_polna5 napisała: > ius_et_lex napisał: > > > „gdyby głupota miała skrzydła, to mysz_polna5 latałaby jak gołębic > a̶ > > > > Stare, pewnie tak samo jak ty. Jestem młodszy od twoich kaczych idoli;-) > Rusz glowa i wymysl cos sam. Myslenie nie boli :)))))))))))))))) Yeah A ty lepiej nie ruszaj swoją głową;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Im gorzej, tym lepiej! 29.10.05, 15:46 ius_et_lex napisał: > Jestem młodszy od twoich kaczych idoli;-) To twoja sprawa. Nie jestes w moim typie;)))))) > A ty lepiej nie ruszaj swoją głową;-) Jak sie nie ma nic konkretnego do powiedzenia, to sie mowi tak jak ius_et_lex. Phiiii! 'i skuczno, i grustno, i nikomu ruku podat'. Bo im gorzej, to tym lepiej. Hop hop! Odpowiedz Link Zgłoś
pukpuk1 Re: Im gorzej, tym lepiej! 31.10.05, 10:28 > 'i skuczno, i grustno, i nikomu ruku podat'. Bo im gorzej, to tym lepiej. Hop > hop! > I kto tu krytykował przytaczanie cytatów? Odpowiedz Link Zgłoś
cheetah51 Re: Jakaś dzika mysz?! 03.11.05, 22:55 Skąd się tutaj wzięła? Przyzwyczajony jestem, że myszy to błyskotliwe interlokutorki, a to co?! Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Jakaś dzika mysz?! a numer "jej" Pięć!! i 10.11.05, 19:18 dlaczego taka "czarna"?? ..pytam.. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 28.10.05, 17:41 Wyprowadzanie kotów na spacer;-))) Namierzą, nie łudź sie. Wodnik Cię namierzy swoim elektrycznym jacuzzi;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 28.10.05, 17:43 Wykrywacz antykaczystów - nowy wynalazek elektrycznego Wodnika Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Wykrywacz antykaczystów... 28.10.05, 17:52 szybko by się przegrzał i byłoby krótkie sPiSknieęie w całej Polsce;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Wykrywacz antykaczystów... 28.10.05, 17:53 W Katowicach chyba się przegrzał. Prądu nie było:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Wykrywacz kaczystów... 28.10.05, 17:55 proponuję, ten się nie poPiSuje;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 28.10.05, 17:37 Mówisz,że jednak kamieniłomy na Syberii? Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 29.10.05, 14:51 malaszaramysz napisała: > Przynajmniej ciepło. Dobrze,że nie na Sybir:-)) Faktycznie, złagodnieli. Czy ty masz cos z mozgiem? Na Sybir, to napewno nie PiS wysylalo! Blah Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 29.10.05, 14:48 diablica.26 napisała: > Kaczyści złagodnieli, zamiast "spieprzajcie, dziady" tylko wysyłają na > Madagaskar :-))) 'spieprzaj dziaduwo' ze swoim sposobem rozumowani :))))))))))))))))! Odpowiedz Link Zgłoś
diablica.26 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 29.10.05, 16:34 Oto ten słynny kaczy poziom dyskusji :-) Z Młodzieży Weszpolskiej jesteś, prawda? A "dziadówa" pisze się przez "ó". Zalecam dogłębne studiowanie słownika ortograficznego, zamiast wyżywania się w wątkach, których nie rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 31.10.05, 13:22 Diablico, w Kaczej RP słownik ortograficzny jest na indeksie ksiąg zakazanych:-) Odpowiedz Link Zgłoś
diablica.26 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 31.10.05, 16:11 Oooops, a ja tu do grzechu namawiam i zamachu stanu, Rydzyk mnie obłoży ekskomuniką ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pukpuk1 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 31.10.05, 10:31 > 'spieprzaj dziaduwo' ze swoim sposobem rozumowani :))))))))))))))))! Widzę, że w pełni utożsamiasz się ze swoim przywódcą. Godne podziwu. Odpowiedz Link Zgłoś
ius_et_lex Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 31.10.05, 18:29 pukpuk1 napisała: > > > 'spieprzaj dziaduwo' ze swoim sposobem rozumowani :))))))))))))))))! > > Widzę, że w pełni utożsamiasz się ze swoim przywódcą. Godne podziwu. > Kult wodza obowiązuje Pisujów;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Tak, to hasło w sam raz dla fszystów! n/t 28.10.05, 16:30 mysz_polna5 napisała: >to spakuj tobolki i ... na Madagaskar. Było bardzo popularne wśród partyjnych, zwłaszcza tzw. moczrowców, w 1968 roku, a dotyczyło Żydów. Nowe wraca! Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Może już było, ale 28.10.05, 17:45 zakup czteroletniego zapasu środków antykoncepcyjnych :/ Szykuje się ich delegalizacja. Poza oczywiście 100% zakazu aborcji. Odpowiedz Link Zgłoś
pukpuk1 Re: Może już było, ale 31.10.05, 10:38 wiewiorzasta napisała: > zakup czteroletniego zapasu środków antykoncepcyjnych Rany nie pomyślałam o tym. Czym prędzę biegnę do kiosku wykupić zaps prezerwatyw. Co tam kiosk, do hipermarketu biegnę tylko takie z datą ważności co najmniej 5-letnią muszę trafić :) A jak by mi zostało to będę odsprzedawać z podziemia: - co dzisiaj mamy? - ekspres wieczorny - a przeglądu już nie ma? - wyszedł, ale może być życie warszawy - to poproszę 5 opakowań :)) Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica Nie da sie przezyc - isc w wielki wspanialy swiat 29.10.05, 09:26 Nie da sie przezyc - isc w wielki wspanialy swiat, stojacy otworem dla swiatlych. Inaczej - wariatkowo murowane. Niektorzy pojda za kraty jesli wczesniej nie wyjda na ochotnika. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Nie da sie przezyc - isc w wielki wspanialy s 29.10.05, 09:29 Kaczyści nam Madagaskar proponowali:-) Myślisz,że trzeba przyjąć propozycję znim nie zmienią jej na mniej atrakcyjną? Odpowiedz Link Zgłoś
ius_et_lex Re: Nie da sie przezyc - isc w wielki wspanialy s 29.10.05, 11:02 Za kraty? A za cóż to? Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Nie da sie przezyc - isc w wielki wspanialy s 29.10.05, 11:09 Za żywota:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ius_et_lex Re: Nie da sie przezyc - isc w wielki wspanialy s 29.10.05, 11:10 I "do żywota"?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pukpuk1 Re: Nie da sie przezyc - isc w wielki wspanialy s 31.10.05, 10:39 ius_et_lex napisał: > I "do żywota"?;-) Nie tylko 5 lat. No maksymalnie 10, jesli jeszcze raz społeczeństwo dokona demokratycznego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
auto258374 PIERWSZY PRAWDZIWY PORADNIK SURVIVALU 29.10.05, 15:36 Punkt pierwszy: 1. Nie podoba ci się tutaj, to sp*j tam gdzie ci się bardziej podoba Większość z was uważa za historyczną porażkę upadek PRL i ZSRS, ale zauważcie że imperialistyczna rewolucja - pomijając całe zło - dała wam paszporty i swobodę emigracji. Nie chcecie żyć pod nacjonalistą Kaczyńskim? Proszę, jeźdzcie na Kubę albo do Rosji - przecież ma 7,5% PKB, zero bezrobocia i 99% frekwencję na wyborach. I tak macie lepiej niż element reakcyjny, który (nie wiadomo po co) próbował opuścić PRL 20 lat temu. Oni nie dostawali paszportów i mieli do pokonania Żelazną Kurtynę oraz zasieki z pułapkami na ludzi na granicy NRD i RFN. Naprawdę, nikt was tu siłą trzymać nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Dlaczego na Kubę albo do Rosji ? 29.10.05, 16:22 Wolę Jamajkę albo słoneczną Portugalię. Odpowiedz Link Zgłoś
diablica.26 Re: Dlaczego na Kubę albo do Rosji ? 29.10.05, 16:36 A ja myślałam o Australii :-))) Tam jest liberalizm i teraz lato się zaczyna :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Dlaczego na Kubę albo do Rosji ? 29.10.05, 17:23 W Portugalii za dużo komarów!;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: PIERWSZY PRAWDZIWY PORADNIK SURVIVALU 29.10.05, 17:23 A co to takiego ZSRS? Odpowiedz Link Zgłoś
pukpuk1 Re: PIERWSZY PRAWDZIWY PORADNIK SURVIVALU 31.10.05, 10:44 Ja to się właśnie za czasów panowania nowego władcy obawiam żelaznych kurtyn (z czeterech stron), PRL-owskich pustek w sklepach, kartek na żywność, własności państwowej, prac społecznych, więzień politycznych, itd. I piszemy właśnie o tym jak to ponownie przetrwać. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: PIERWSZY PRAWDZIWY PORADNIK SURVIVALU 31.10.05, 16:23 Piękna sygnaturka! I jakże aktualna!;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
pukpuk1 Re: PIERWSZY PRAWDZIWY PORADNIK SURVIVALU 02.11.05, 12:02 ave.duce napisała: > Piękna sygnaturka! I jakże aktualna!;-))) Bo to tak dla uczczenia wątku właśnie miało być. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: PIERWSZY PRAWDZIWY PORADNIK SURVIVALU 03.11.05, 14:15 Domyśliłam się... trochę;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: najlepiej poddac sie autodekapitacji 29.10.05, 17:36 Samobójstwo? To sprzeczne z nauką!;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: a co nauka ma do samobojstwa? ma! 30.10.05, 06:28 Pisząc "nauka" miałam na myśli "naukę katolicką". Odpowiedz Link Zgłoś
pukpuk1 Re: WŁAŚNIE! tumanie, katolicka nauka! n/t 31.10.05, 10:50 Jedyna słuszna Nauka. Trzeba przyzwyczaić się do używania słów: Nauka Radio Telewizja Ojciec Partia Gazeta Pisane zawsze wielką literą, posiadające jedną jedyną (i słuszną) interpretację. Ciekawe kiedy zaczniemy jeszcze używać w innym (słusznym) znaczeniu słowo Internet. Kiedy powstanie "Nasz portal"? Czy Ojciec nie słyszał o tym, że coraz starsi ludzie korzystają z ineternetu? Przegapił lukę rynkową? A może nie będzie korzystał z szatańskich kanałów przekazu? Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: a co nauka ma do samobojstwa? ma! 31.10.05, 15:11 Wysłałam poczt. z pozdrowieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: a co nauka ma do samobojstwa? ma! 31.10.05, 16:30 Odebrałam i też wysłałam. Na naukę nigdy nie jest za późno;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
cheetah51 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 29.10.05, 18:21 Jeszcze nie wiem, ale może przydadzą się moje doświadczenia z głębi Rosji... Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Savannowy?????????? 29.10.05, 19:16 Wróciłeś? Z trochę innym nickiem? Odpowiedz Link Zgłoś
zabanowany.henryk Re:odpowiedz P. Savannowy??????????:-) 29.10.05, 20:24 Pani malaszaramysz napisała: > Wróciłeś? Z trochę innym nickiem? Odpowiedz Link Zgłoś
cheetah51 Re: Savannowy?????????? 02.11.05, 06:40 Skleroza nie boli, hasła zabył... Cos się mało mysz udziela, a żaby w ogóle niet?;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 30.10.05, 20:10 cheetah51 napisał: > Jeszcze nie wiem, ale może przydadzą się moje doświadczenia z głębi Rosji... O a jakie?W Rosji nigdy nie byłam,Nie wiem bałabym się. Odpowiedz Link Zgłoś
zabanowany.henryk Uprzejmie wpisuję: jakby nie liczyć 29.10.05, 23:34 malaszaramysz napisała: > Proszę uprzejmie o wpisywanie pomysłów... Odpowiedz Link Zgłoś
zabanowany.henryk Re:Jakby nie liczyć: 4 razy 111 równa się..?? 29.10.05, 23:35 malaszaramysz napisała: > Proszę uprzejmie o wpisywanie pomysłów Odpowiedz Link Zgłoś
zabanowany.henryk Jakby nie liczyć: chyba 444! ??? 29.10.05, 23:37 malaszaramysz napisała: > Proszę uprzejmie o wpisywanie pomysłów Odpowiedz Link Zgłoś
zabanowany.henryk Jakby nie liczyć: ?? a może się przeliczyłem??? 29.10.05, 23:38 malaszaramysz napisała: > Proszę uprzejmie o wpisywanie pomysłów Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Jak cheetah tylko wrócił, to Panu... 30.10.05, 06:31 ... Panie Henryku, odrazu się coś myli;-))) To jaki z Pana "Wielki Łowczy", no - JAKI??? Odpowiedz Link Zgłoś
zabanowany.henryk Jak cheetah tylko wrócił to we mnie duch Łowczego 30.10.05, 08:26 wstąpił,..chciała Pani rzec?:-) Pani ave.duce napisała: > Ale z Pana "Wielki Łowczy", no - NIEE??? Odpowiedz Link Zgłoś
zabanowany.henryk To jak: było $$$ ?;-)) Ależ oczywiście, że było!:) 30.10.05, 08:54 ..nno bo niby jak mogłoby nie być?:-) Pani ave.duce napisała niegdyś: "Ale z Pana Wielki ŁOWCZY..lub podobnie:)" Odpowiedz Link Zgłoś
zabanowany.henryk Re: Witam z samego rana Wielkiego Łowczego:-) n/t 30.10.05, 09:09 Witam!:-) P...Szefowo..."antyoszołomów"! :-)) Ale dlaczego "n/t"?? Pani Myszko!?, ..3/5 zespołu "kaczej drużyny" a Pani..n/t!:-) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Zaspana jeszcze jestem:-) 30.10.05, 09:14 Na nic innego mnie nie stać o tej porze:-)Coraz trudniej nie zwariować w tej Kaczej RP. Odpowiedz Link Zgłoś
zabanowany.henryk Re:Zaspana jeszcze jestem:-) Heyah P. Myszko!! 30.10.05, 10:08 "Coraz trudniej nie zwariować w tej Kaczej RP."???:-) ... za to jak z FKmarazmu "nasi" się pięknie wyrwali!?..no nie?? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
zabanowany.henryk Re: $$$ - życzę 444 i sześć ziober;-))) 30.10.05, 09:14 I nawzajem Pani a.D:), cokolwiek by miało owe sześć ziober znaczyć!:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: $$$ - życzę 444 i sześć ziober;-))) 30.10.05, 09:35 Panie Henryku, nie od dzisiaj wiadomo, że Ziobro = ZERO ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
zabanowany.henryk Re: $$$ - życzę 444 i sześć ziober;-))) 30.10.05, 10:04 Że ziobro_zero_kompletne nie od dzisiaj wiadomo:-) tylko dlaczego ich sześć? i to naraz..zaraz!!?? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: $$$ - życzę 444 i sześć ziober;-))) 30.10.05, 10:15 Jeszcze Panu mało?! Odpowiedz Link Zgłoś
cheetah51 Re: $$$ - życzę 444 i sześć ziober;-))) 08.11.05, 00:26 Nie wiem za bardzo, o co biega, ale też życzę Wielkiemu Łowczemu;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
zabanowany.henryk ??? sam już nie wiem, czy to byl dobry pomysł?? 29.10.05, 23:39 malaszaramysz napisała: > Proszę uprzejmie o wpisywanie pomysłów Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: PODZIEKUJMY? A za co? 30.10.05, 14:23 Pewnie za to że w Kaczolandi,wszyscy nie zwolennicy będą uznani za komunistów i złodziei,chociaż ani z jednym ani z drugim nie mają nic wspólnego.Pozostaje pytanie któremu prezydentowi należy za to podziękować?Może jednak nie byłemu? Odpowiedz Link Zgłoś
ius_et_lex Re: PODZIEKUJMY? A za co? 30.10.05, 15:34 Oczywiście, że nie... byłemu (nota bene: co był z niego za Prezydent bez... bliźniaka, fuj!), tylko miłościwemu wielce ELEKTOWI! Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e pozdrowienia 30.10.05, 12:08 z jednej z winnic z wyklętej przez RM, EUROPY. piję właśnie czerwone ,wytrawne :Protos de Rivera del Duero. Wasze zdrowie i tego wątku. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
zabanowany.henryk pozdrowienia. Wasze zdrowie i tego wątku. Dzięki:) 30.10.05, 12:16 Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: pozdrowienia - z polskiej wsi:-))) 30.10.05, 14:29 Za podzrowienia dzięki - tym bardziej, że z tak miłych "okoliczności przyrody" płynące. Ze wsi polskiej, popijając przy kominku również czerwone Vega Sicilia Reserva Especial, rocznik 1987 - wznoszę toast za kosmopolitów!;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: pozdrowienia 30.10.05, 14:40 Słowo wasze,onacza wszystkich,wpisujących się do tego wątku,może z wyjątkiem auror i innych mutacji. ps.od urodzenia jestem kobietą-wyjaśniam,bo wątek ten czytują rownież kacze zminimalizowane mózgi,z drugiej strony barykady. Odpowiedz Link Zgłoś
ius_et_lex Re: pozdrowienia - in vino veritas! 30.10.05, 15:45 ### Rien de rien... Il ne se passe jamais rien pour moi. Et je me demande pourquoi! Rien ... Il ne se passe jamais rien! ### Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: pozdrowienia - in vino veritas! 04.11.05, 12:59 "Me gusta el aire de la mańana cuando se asoma por la ventana y me recuerda cada amanecer, que sigo vivo,tanto o mas que ayer, que tengo todo el mundo por tener... la vida. Y que las cosas a mi alrededor son consecuencia de lo que yo soy. que cada quien le paga su valor... la vida." (Alberto Cortez) Odpowiedz Link Zgłoś
ius_et_lex Re: pozdrowienia - in vino veritas! 04.11.05, 15:50 Nie znam hiszpańskiego:-( Mogę prosić o tłumaczenie?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: pozdrowienia - in vino veritas! 04.11.05, 19:14 NIE MA PROBLEMU ZA CHWILKĘ,BO WCIĄGNEŁA MNIE "PASJONUJĄCA LEKTURA "JAKĄ JEST FK,I DOSTAŁAM ZAWROTÓW GŁOWY,dzisiejszej audycji w RM chyba już nie będę w stanie wys..łu..chać. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: pozdrowienia - in vino veritas! 06.11.05, 00:56 Lubię poranny powiew wiatru, który wdziera sie przez moje okno i przypomina mi o kazdym wschodzie słońca, że zyję tak samo albo więcej dziś aniżeli wczoraj, że mam cały świat aby miec... życie I że wszystkie rzeczy wokół mnie to konsekwencja tego kim jestem. że każdy płaci swoją własną wartośc... życie Odpowiedz Link Zgłoś
ius_et_lex Re: pozdrowienia - in vino veritas! :-)))))))) :D 06.11.05, 11:51 Dzięki, teraz na pewno łatwiej będzie przetrwać:-)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: pozdrowienia 30.10.05, 17:21 Twoje zdrowie:-)Czerwone,wytrawne, prosto z winnicy? Czysta rozkosz. Odpowiedz Link Zgłoś