Dodaj do ulubionych

Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej RP

• nieve5 demokracja przepadla...... 27.10.05, 15:27
      wczoraj lub w niedziele.

Klejnot przepadł
      Klejnot przepadł w błocie,a wszyscy go szukają.

Jedni na wschodzie,drudzy na zachodzie,jedni w rzekach,
      drudzy pośród kamieni.

Ale Kabir, sługa, poznał się na nim i owinął go w sercu
      rąbkiem płaszcza

Cz.Miłosz.
    • diablica.26 Jesteśmy sławni!!! 27.10.05, 16:42
      we wczorajszym "Metrze" były fragmenty tego wątku. Gorzej, jak nas teraz Kaczory
      namierzą i wsadzą za obrażanie majestatu :-)))
      • ius_et_lex Re: Jesteśmy sławni!!! 27.10.05, 18:07
        diablica.26 napisała:

>Gorzej, jak nas teraz Kaczory
        > namierzą i wsadzą za obrażanie majestatu :-)))

To by dopiero było, jeśli w zbiorowej celi! Chybaby ich szlag trafił, gdyby nas
        posłuchali...;-)

Nie mogę tego znaleźć, może masz jakiś link?;-)))
        • diablica.26 Re: Jesteśmy sławni!!! 27.10.05, 18:25
          ius_et_lex napisał:
          > To by dopiero było, jeśli w zbiorowej celi! Chybaby ich szlag trafił, gdyby nas
          >
          > posłuchali...;-)

Jeśli nawet w kiciu będziemy podskakiwać, ześlą nas do kamieniołomów ;-)

Mam wczorajsze wydanie papierowe Metra, ale możesz sprawdzić tu:
          www.metro.gazeta.pl
          • malaszaramysz Re: Jesteśmy sławni!!! 28.10.05, 09:18
            Na Księżyc nas wyślą:-)
            • pukpuk1 Re: Jesteśmy sławni!!! 28.10.05, 10:33
              > Na Księżyc nas wyślą:-)

To nie ukradli?
              • ave.duce Re: Jesteśmy sławni!!! 28.10.05, 16:22
                To też im się nie udało... Księżyc im zwiał...

- Przekleństwo! - krzyknął Jacek. - Zobaczymy, czy w niej jest co jeszcze?
                Rozgarnął płachtę i oniemiał: płachta była pusta...
                Chłopcy podnieśli się ciężko, pełni żałości i wstydu.
                - Strasznie byliśmy głupi! - rzekł głucho Jacek. Placek nic nie odrzekł, bo
                oczarowanym spojrzeniem patrzył na księżyc...
    • antithesis emigracja na Antarktyde 27.10.05, 17:13
      lub Grenlandie.
      • ius_et_lex Re: emigracja na Antarktyde 27.10.05, 17:58
        Ale tam... albo białe niedźwiedzie albo, co gorsze... pingwiny!;-)))
      • malaszaramysz Re: emigracja na Antarktyde 28.10.05, 17:25
        Za zimno, brrrrrrrr.
        • ave.duce Re: emigracja na Antarktyde 29.10.05, 17:34
          Jakby Cie zadoptowało jakieś pingwinie małżeństwo, to może byś się
          zaadaptowała?;-)))
    • nieve5 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 27.10.05, 19:03
      Nie krytykowac Ojca Chrzestnego,grozi antarktydą
      • tojajurek Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 27.10.05, 20:28
        W niedalekiej przyszłości ścigane będzie prawem - z mocy prezydenckiego
        dekretu - jako działalność antypaństwowa:

- używanie określenia "kaczka dziennikarska",
        - kolportowanie (a zwłaszcza czytanie dzieciom) paskudnych utworów, jak
        np. "Kaczka Dziwaczka" Brzechwy lub "Brzydkie kaczątko" Andersena.
        - wyświetlanie filmu braci (nomen omen) Marx "Kacza zupa",
        - wystawianie sztuki Ibsena "Dzika kaczka",
        - wyświetlanie kreskówek o Kaczorze Donaldzie (zwłaszcza!),
        - puszczanie kamieniami po wodzie tzw. "kaczek",
        - używanie w Warszawie nazw ulic takich jak: Kacza (na Woli) i Kaczy Dół (w
        Międzylesiu) - w innych miastach takoż,
        - publiczne śpiewanie pijackiej piosenki: "Cały dzień rodzina kacza kaczy
        kuper w wodzie macza...",
        - nazywanie paskudnych żółtych kwiatków "kaczeńcami".

Wymienione powyżej przykłady działalności antypaństwowej będzie ścigać
        specjalny Urząd ds. Przestrzegania Poprawności Politycznej, podległy
        bezpośrednio Przezydentowi RP.
    • nieve5 Słońce 27.10.05, 20:13
      • nieve5 Re: Słońce 27.10.05, 20:22
        Barwy ze słońca są.A ono nie ma
        Żadnej osobnej barwy,bo ma wszystkie.
        I cała ziemia jest niby poemat,
        A słońce nad nią przedstawia artyste.

Kto chce malować świat w barwnej postaci,
        Niechaj nie patrzy nigdy prosto w słońce.
        Bo pamięć rzeczy,które widział straci,
        Łzy tylko w oczach zostaną piekące.

Niechaj przyklęknie ,twarz ku trawie schyli
        I patrzy w promień od ziemi odbity.
        Tam znajdzie wszystko, cośmy porzucili:
        Gwiazdy i róże,i zmierzchy i świty.

Cz.Miłosz
    • czur-czur-ra Re: Szkoła przetrwania 27.10.05, 20:52

ja nie mam pomyslu. chwilowo jestem we Wloszech i mysle sobie, ze jak
      terazku..mykaczynscy dalej tak beda sobie pogrywac, to chetnie bym tu zostal,
      zwlaszcza ze dni terazku..jaberlusconiego sa policzone.
      • ellex Re: Szkoła przetrwania 27.10.05, 21:51
        Otworzyć stację radiowa i zrobic konkurencje RM?
        • pukpuk1 Re: Szkoła przetrwania 28.10.05, 10:38
          > Otworzyć stację radiowa i zrobic konkurencje RM?

Myślisz, że mógłbyś być tak aż "niezależny", żeby stanowić konkurencję dla RM?
          • malaszaramysz Re: Szkoła przetrwania 29.10.05, 09:03
            Marzyciel:-))))) Niezależności w Kaczej RP mu się zachciało. Radio Maryja
            jedyną słuszną stacją radiową!!
            • ius_et_lex Re: Szkoła prze_trwam_nia 29.10.05, 14:42
              I TV TRWAM!!! Co za przewrotny tytuł wątku;-)
    • alessandra.r "Titanik "we mgle 27.10.05, 23:06
      wali Konopnicką i Norwidem.zazdrosna.chce zeby ją Metro wydrukowało
    • alessandra.r przecie to jeszcze nie 27.10.05, 23:34
      • alessandra.r Re: przecie to jeszcze nie 27.10.05, 23:39
        1 listopada.Zamiast świeczki pod pomnikami i na grobach stawiać,przesłania do
        narodu Konopnickiej i Norwida śle,pani aurorka.
      • zabanowany.henryk Re:przecie to jeszcze nie Aleksander lech kaczka? 27.10.05, 23:40
        • nieve5 Re:przecie to jeszcze nie Aleksander lech kaczka? 28.10.05, 18:41
          Brat bliżniak panie Henryku.
    • bo4do Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 28.10.05, 00:01
      Badz uczciwy a napewno nic ci nie grozi
      • tojajurek Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 28.10.05, 00:11
        bo4do napisał:

> Badz uczciwy a napewno nic ci nie grozi

Jaja sobie robisz? Kacza nie dla idiotów.
        • pukpuk1 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 28.10.05, 10:40

> > Badz uczciwy a napewno nic ci nie grozi
          >
          > Jaja sobie robisz? Kacza nie dla idiotów.

Media Markt też.
    • alessandra.r Titanik 28.10.05, 09:05
      Oglądam prognozę pogody i wszystkie znaki na niebie i na ziemi wskazują na to ze
      PiSuowski Titanik na oceanie kaczymskim,sam pójdzie na dno,pod balastrem
      własnych obiecanek cacanek.POprostu nie rozsądne byłoby na taki statek wsiadać
    • alessandra.r a mogło być tak ładnie i demokratycznie. 28.10.05, 09:56
      Mniejszy statek,a solidniejszy z uczciwszej stali.
      No ale jak się byłych piratów za kapitanów...,a bosmanów za majtków pokładowych.
      Szkoda,szkoda,szkoda.
      • alessandra.r Re: a mogło być tak ładnie i demokratycznie. 28.10.05, 10:06
        telewizja TRWAM,( jedyna,która będzie istniała)wyda film,o ktorym bedzie glośno
        pt.:

TITANIK,PIĘKNY TITANIK
        • alessandra.r Re: a mogło być tak ładnie i demokratycznie. 28.10.05, 10:43

nie,mówią że tytuł będzie inny:"PEŁNA LODÓWKA"

szkoda że pod wodą

• pukpuk1 Re: a mogło być tak ładnie i demokratycznie. 28.10.05, 10:45
            > nie,mówią że tytuł będzie inny:"PEŁNA LODÓWKA"
            >
            > szkoda że pod wodą
            >

To te mieszkania też pod wodą będą budować??
            Chyba muszę nauczyć się pływać bo na mieszkanko za darmo i pełną lodówkę CZEKAM.
            I już składam wypowiedzenie, bo za miesiąc praca nie będzie mi potrzebna.
            • alessandra.r Re: a mogło być tak ładnie i demokratycznie. 28.10.05, 12:05
              Ja tam im nie wierze w te mieszkania i lodówki.Poczekam aż zatoną z elektem na
              maszcie.potem można bedzie demoktacje budować.A i film nakręcić "o kaczkach
              bliżniaczkach co Polskę spłukali"
              • mysz_polna5 Re: a mogło być tak ładnie i demokratycznie. 28.10.05, 12:28
                alessandra.r napisała:

> Ja tam im nie wierze w te mieszkania i lodówki.Poczekam aż zatoną z elektem
                na
                >
                > maszcie.potem można bedzie demoktacje budować.A i film nakręcić "o kaczkach
                > bliżniaczkach co Polskę spłukali"

Ja glosowalam na PiS, ale nie po to, zeby dostac pelna lodowke, czy mieszkanie.
                Sama o to dbam.
                Ty pewnie z PO, lub ze s/p SLD, i dlatego jestes rozgoryczony, ze tych pelnych
                lodowek i mieszkan dla ciebie nie starczy, a moze nawet i nie bedzie. Ot,
                liberal sie znalazl .Hahahahahahaha!
                • alessandra.r Re: a mogło być tak ładnie i demokratycznie. 28.10.05, 13:07
                  mysz_polna5 napisała:

> Ja glosowalam na PiS, ale nie po to, zeby dostac pelna lodowke, czy
                  mieszkanie.
                  >
                  > Sama o to dbam.
                  > Ty pewnie z PO, lub ze s/p SLD, i dlatego jestes rozgoryczony, ze tych
                  pelnych
                  > lodowek i mieszkan dla ciebie nie starczy, a moze nawet i nie bedzie. Ot,
                  > liberal sie znalazl .Hahahahahahaha!

A ja z Polski

J nie musiałam dbać o swoją lodówkę,glosujac pis.Pełna jest,była i będzie,bez
                  względu na burze i wiatry histori, i kacze zarazy.PRZETRWAM WSZYSTKO bo jestem
                  liberałem.

• alessandra.r Re: a mogło być tak ładnie i demokratycznie. 28.10.05, 13:32

> p.s.do żednej parti nie należe,a glosowałam na POprawę bytu w tym kraju dla
                    wszystkich.Nie na dyskryminaję.

• pukpuk1 Re: a mogło być tak ładnie i demokratycznie. 28.10.05, 13:49
                      Ja też kestem liberałem.
                      • alessandra.r Re: a mogło być tak ładnie i demokratycznie. 28.10.05, 14:03
                        pukpuk1 napisała:

> Ja też kestem liberałem

ok.spadam.3500 kilometrow z tąd robią właśnie wina.
                        Jak namieszałam to przepraszam,nie było to zamierzone.
                        pozdrawiam.
    • pukpuk1 Nie rodzic blizniakow 28.10.05, 10:43
      Radzę nie rodzić bliźniaków, zwłaszcza jednojajowych. Może to zostać uznane za
      aluzję polityczną.
      • nieve5 Re: Nie rodzic blizniakow 28.10.05, 19:09
        a co z rodzeństwem?Jak ktoś już ma siostrę lub brata bliżniaka?
        • ufo126 Re: Nie rodzic blizniakow 29.10.05, 13:31
          Wczoraj wieczorem był ciekawy program na TVP Polonia,z Mannem,z udziałem
          blizniaków dzieci i dorosłych.
          Jak nie zlikwidują programu.Albo telewizji Polonia.
        • pukpuk1 Re: Nie rodzic blizniakow 31.10.05, 09:33
          nieve5 napisała:

> a co z rodzeństwem?Jak ktoś już ma siostrę lub brata bliżniaka?

Zapisać się do Partii.
    • mysz_polna5 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 28.10.05, 12:25
      malaszaramysz napisała:

> Proszę uprzejmie o wpisywanie pomysłów jak przeżyć w Kaczolandzie i nie
      > zwariować.

Jezeli jeszcze nie zwariowalas / a juz wyrazne symptomy dostrzegam /, to spakuj
      tobolki i ... na Madagaskar. No, moze byc jeszcze pare innych miejsc.
      Dla spanikowanych i rozhisteryzowanych ~ nie widze tutaj miejsca.
      • malaszaramysz Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 28.10.05, 14:07
        Kara banicji w Kaczej RP? Nie podoba się, to spadać?
        Kaczyści smutkiem straszą nawet w humorystycznym wątku:-((
        • diablica.26 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 28.10.05, 16:28
          Kaczyści złagodnieli, zamiast "spieprzajcie, dziady" tylko wysyłają na
          Madagaskar :-)))
          • malaszaramysz Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 28.10.05, 17:21
            Przynajmniej ciepło. Dobrze,że nie na Sybir:-)) Faktycznie, złagodnieli.
            • ave.duce Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 28.10.05, 17:27
              Wy PiSujce wierzycie? O, naiwne, naiwne, naiwne...;-)))
              • diablica.26 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 28.10.05, 17:36
                Sądzisz, że ona tylko tak bajeruje, a jak nas namierzą to jednak na Sybir? Albo
                roboty publiczne przy budowie metra? Zaczynam się bać, co tu zrobic, żeby nie
                namierzyli?
                ;-)
                • malaszaramysz Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 28.10.05, 17:38
                  Okopać się albo co?
                  • diablica.26 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 28.10.05, 17:39
                    Może nicka zmienić na jakiś poprawny politycznie, jak ave.duce :-)
                    • malaszaramysz Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 28.10.05, 17:41
                      kwa.dziadu.kwa ? Może być?
                    • ave.duce Re: Proponuję: ave.duo.duce, np.;-))) 28.10.05, 17:43
                      Będzie jeszcze poprawniej!
                      • zona_leppera Re: Proponuję: ave.duo.duce, np.;-))) 28.10.05, 17:50
                        Już wymyśliłam, jak Wam się podoba? Teraz chyba mnie nie zamkną :-)))
                        • malaszaramysz Re: Proponuję: ave.duo.duce, np.;-))) 28.10.05, 17:51
                          Nie - teraz jesteś pod ochroną. Możesz nawet bezkarnie coś ukraść.
                          • zona_leppera Re: Proponuję: ave.duo.duce, np.;-))) 28.10.05, 17:54
                            O nie, jesteśmy rodziną konserwatywną, z tradycyjnym podziałem ról. Jędruś
                            kradnie, to znaczy, zarabia - ja przepuszczam. ;-)
                            • malaszaramysz Re: Proponuję: ave.duo.duce, np.;-))) 28.10.05, 17:56
                              Przepuszczasz? W Kaczej RP niczego nie przepuszczą ani nie odpuszczą !!
                              • zona_leppera Re: Proponuję: ave.duo.duce, np.;-))) 28.10.05, 18:04
                                Zonie koalicjanta wszystko wolno, TKM!
                        • ave.duce Re: CUDNE, tylko, czy Cie nie wsadzą...;-))) 28.10.05, 17:56
                          ... za plagiat???
                          • malaszaramysz Re: CUDNE, tylko, czy Cie nie wsadzą...;-))) 28.10.05, 17:58
                            Za wszystko mnie moga wsadzić. W ramach kamuflażu może taki nick:
                            malezoltekaczatko ?
                            • ave.duce Re: CUDNE, tylko, czy Cie nie wsadzą...;-))) 28.10.05, 17:59
                              wielkiezoltekaczatko chyba?
                          • zona_leppera Re: CUDNE, tylko, czy Cie nie wsadzą...;-))) 28.10.05, 18:06
                            ave.duce napisała:

> ... za plagiat???

Mnie? Wczuję się w rolę, kupię sobie gumiaki i będę lepsza niż prawdziwa ;-)
                            • malaszaramysz Re: CUDNE, tylko, czy Cie nie wsadzą...;-))) 28.10.05, 18:11
                              Gumofilce sobie lePPiej kup.
                              • zona_leppera Re: CUDNE, tylko, czy Cie nie wsadzą...;-))) 28.10.05, 18:15
                                Racja, a do tego tradycyjny już berecik moherowy i dres.
                                • wielkiezoltekaczatko Re: CUDNE, tylko, czy Cie nie wsadzą...;-))) 28.10.05, 18:16
                                  I tak Ci się nie uda:-)
                                  • zona_leppera Re: CUDNE, tylko, czy Cie nie wsadzą...;-))) 28.10.05, 18:19
                                    Dlaczego, za duży iloraz? Zrobie se lobotomię :-)
                                    • malaszaramysz Re: CUDNE, tylko, czy Cie nie wsadzą...;-))) 28.10.05, 18:21
                                      Będziesz musiała.Nawet to "se" Ci nie wychodzi. Ale praktyka czyni mistrza.
                                    • ave.duce Re: CUDNE, tylko, czy Cie nie wsadzą...;-))) 29.10.05, 11:49
                                      Polecam elektrowstrząsy w dżakuzi;-)))
                                      • lesser.w.yakuzzi Re: CUDNE, tylko, czy Cie nie wsadzą...;-))) 29.10.05, 13:00
                                        ..hehe..
                                        ave.duce napisała:

> Polecam elektrowstrząsy w dżakuzi;-)))
                                        • ave.duce Re: CUDNE, tylko, czy Cie nie wsadzą...;-))) 29.10.05, 13:54
                                          Wasserman zadba o wodę...
                                          Leje mu się nieustannie z... tego, co mają Wodniki;-)))
                                          • mysz_polna5 Re: Im gorzej, tym lepiej! 29.10.05, 14:54
                                            Cieszcie sie i miejcie 'przedwczesna' satysfakcje!
                                            Jak wiele glupkow wpisuje swoje mysli 'niewywazone', na te liste. Cipcip, cip!
                                            • ius_et_lex Re: Im gorzej, tym lepiej! 29.10.05, 15:03
                                              „gdyby głupota miała skrzydła, to mysz_polna5 latałaby jak gołębica”.
                                              • mysz_polna5 Re: Im gorzej, tym lepiej! 29.10.05, 15:05
                                                ius_et_lex napisał:

> „gdyby głupota miała skrzydła, to mysz_polna5 latałaby jak gołębica̶

Stare, pewnie tak samo jak ty.
                                                Rusz glowa i wymysl cos sam. Myslenie nie boli :)))))))))))))))) Yeah
                                                • ius_et_lex Re: Im gorzej, tym lepiej! 29.10.05, 15:19
                                                  mysz_polna5 napisała:

> ius_et_lex napisał:
                                                  >
                                                  > > „gdyby głupota miała skrzydła, to mysz_polna5 latałaby jak gołębic
                                                  > a̶
                                                  >
                                                  >
                                                  >
                                                  > Stare, pewnie tak samo jak ty.

Jestem młodszy od twoich kaczych idoli;-)

> Rusz glowa i wymysl cos sam. Myslenie nie boli :)))))))))))))))) Yeah

A ty lepiej nie ruszaj swoją głową;-)
                                                  • mysz_polna5 Re: Im gorzej, tym lepiej! 29.10.05, 15:46
                                                    ius_et_lex napisał:

> Jestem młodszy od twoich kaczych idoli;-)

To twoja sprawa. Nie jestes w moim typie;))))))

> A ty lepiej nie ruszaj swoją głową;-)

Jak sie nie ma nic konkretnego do powiedzenia, to sie mowi tak jak ius_et_lex.
                                                    Phiiii!
                                                    'i skuczno, i grustno, i nikomu ruku podat'. Bo im gorzej, to tym lepiej. Hop
                                                    hop!

• pukpuk1 Re: Im gorzej, tym lepiej! 31.10.05, 10:28

> 'i skuczno, i grustno, i nikomu ruku podat'. Bo im gorzej, to tym lepiej. Hop
                                                    > hop!
                                                    >

I kto tu krytykował przytaczanie cytatów?
                                                  • cheetah51 Re: Jakaś dzika mysz?! 03.11.05, 22:55
                                                    Skąd się tutaj wzięła?
                                                    Przyzwyczajony jestem, że myszy to błyskotliwe interlokutorki, a to co?!
                                                  • henryk.log Re: Jakaś dzika mysz?! a numer "jej" Pięć!! i 10.11.05, 19:18
                                                    dlaczego taka "czarna"??
                                                    ..pytam..
                • ave.duce Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 28.10.05, 17:41
                  Wyprowadzanie kotów na spacer;-)))
                  Namierzą, nie łudź sie. Wodnik Cię namierzy swoim elektrycznym jacuzzi;-)))
                  • malaszaramysz Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 28.10.05, 17:43
                    Wykrywacz antykaczystów - nowy wynalazek elektrycznego Wodnika
                    • ave.duce Re: Wykrywacz antykaczystów... 28.10.05, 17:52
                      szybko by się przegrzał i byłoby krótkie sPiSknieęie w całej Polsce;-)))
                      • malaszaramysz Re: Wykrywacz antykaczystów... 28.10.05, 17:53
                        W Katowicach chyba się przegrzał. Prądu nie było:-)
                        • ave.duce Re: Wykrywacz kaczystów... 28.10.05, 17:55
                          proponuję, ten się nie poPiSuje;-)))
              • malaszaramysz Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 28.10.05, 17:37
                Mówisz,że jednak kamieniłomy na Syberii?
                • ave.duce Re: BAGNA ;-))) n/t 28.10.05, 17:54

• ius_et_lex Re: BAGNA ;-))) i BAJORA ;-) n/t 29.10.05, 09:17

• mysz_polna5 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 29.10.05, 14:51
              malaszaramysz napisała:

> Przynajmniej ciepło. Dobrze,że nie na Sybir:-)) Faktycznie, złagodnieli.

Czy ty masz cos z mozgiem? Na Sybir, to napewno nie PiS wysylalo! Blah

• mysz_polna5 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 29.10.05, 14:48
            diablica.26 napisała:

> Kaczyści złagodnieli, zamiast "spieprzajcie, dziady" tylko wysyłają na
            > Madagaskar :-)))

'spieprzaj dziaduwo' ze swoim sposobem rozumowani :))))))))))))))))!
            • diablica.26 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 29.10.05, 16:34
              Oto ten słynny kaczy poziom dyskusji :-) Z Młodzieży Weszpolskiej jesteś, prawda?
              A "dziadówa" pisze się przez "ó". Zalecam dogłębne studiowanie słownika
              ortograficznego, zamiast wyżywania się w wątkach, których nie rozumiesz.
              • malaszaramysz Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 31.10.05, 13:22
                Diablico, w Kaczej RP słownik ortograficzny jest na indeksie ksiąg zakazanych:-)
                • diablica.26 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 31.10.05, 16:11
                  Oooops, a ja tu do grzechu namawiam i zamachu stanu, Rydzyk mnie obłoży
                  ekskomuniką ;-)
            • pukpuk1 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 31.10.05, 10:31

> 'spieprzaj dziaduwo' ze swoim sposobem rozumowani :))))))))))))))))!

Widzę, że w pełni utożsamiasz się ze swoim przywódcą. Godne podziwu.
              • ius_et_lex Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 31.10.05, 18:29
                pukpuk1 napisała:

>
                > > 'spieprzaj dziaduwo' ze swoim sposobem rozumowani :))))))))))))))))!
                >
                > Widzę, że w pełni utożsamiasz się ze swoim przywódcą. Godne podziwu.
                >

Kult wodza obowiązuje Pisujów;-)
      • ave.duce Re: Tak, to hasło w sam raz dla fszystów! n/t 28.10.05, 16:30
        mysz_polna5 napisała:

>to spakuj tobolki i ... na Madagaskar.

Było bardzo popularne wśród partyjnych, zwłaszcza tzw. moczrowców, w 1968 roku,
        a dotyczyło Żydów.
        Nowe wraca!
    • wiewiorzasta Może już było, ale 28.10.05, 17:45
      zakup czteroletniego zapasu środków antykoncepcyjnych :/ Szykuje się ich
      delegalizacja. Poza oczywiście 100% zakazu aborcji.
      • malaszaramysz Re: Może już było, ale 28.10.05, 17:48
        Nie było:-)Dobry pomysł.
        • wiewiorzasta Re: Może już było, ale 29.10.05, 13:55
          Praktyczny :)
      • pukpuk1 Re: Może już było, ale 31.10.05, 10:38
        wiewiorzasta napisała:

> zakup czteroletniego zapasu środków antykoncepcyjnych

Rany nie pomyślałam o tym. Czym prędzę biegnę do kiosku wykupić zaps
        prezerwatyw. Co tam kiosk, do hipermarketu biegnę tylko takie z datą ważności
        co najmniej 5-letnią muszę trafić :)
        A jak by mi zostało to będę odsprzedawać z podziemia:
        - co dzisiaj mamy?
        - ekspres wieczorny
        - a przeglądu już nie ma?
        - wyszedł, ale może być życie warszawy
        - to poproszę 5 opakowań
        :))
    • rakunica Nie da sie przezyc - isc w wielki wspanialy swiat 29.10.05, 09:26
      Nie da sie przezyc - isc w wielki wspanialy swiat, stojacy otworem dla swiatlych.

Inaczej - wariatkowo murowane. Niektorzy pojda za kraty jesli wczesniej nie
      wyjda na ochotnika.
      • malaszaramysz Re: Nie da sie przezyc - isc w wielki wspanialy s 29.10.05, 09:29
        Kaczyści nam Madagaskar proponowali:-) Myślisz,że trzeba przyjąć propozycję
        znim nie zmienią jej na mniej atrakcyjną?
      • ius_et_lex Re: Nie da sie przezyc - isc w wielki wspanialy s 29.10.05, 11:02
        Za kraty? A za cóż to?
        • malaszaramysz Re: Nie da sie przezyc - isc w wielki wspanialy s 29.10.05, 11:09
          Za żywota:-)
          • ius_et_lex Re: Nie da sie przezyc - isc w wielki wspanialy s 29.10.05, 11:10
            I "do żywota"?;-)
            • pukpuk1 Re: Nie da sie przezyc - isc w wielki wspanialy s 31.10.05, 10:39
              ius_et_lex napisał:

> I "do żywota"?;-)

Nie tylko 5 lat. No maksymalnie 10, jesli jeszcze raz społeczeństwo dokona
              demokratycznego wyboru.
    • auto258374 PIERWSZY PRAWDZIWY PORADNIK SURVIVALU 29.10.05, 15:36
      Punkt pierwszy:

1. Nie podoba ci się tutaj, to sp*j tam gdzie ci się bardziej podoba

Większość z was uważa za historyczną porażkę upadek PRL i ZSRS, ale zauważcie że
      imperialistyczna rewolucja - pomijając całe zło - dała wam paszporty i swobodę
      emigracji.

Nie chcecie żyć pod nacjonalistą Kaczyńskim? Proszę, jeźdzcie na Kubę albo do
      Rosji - przecież ma 7,5% PKB, zero bezrobocia i 99% frekwencję na wyborach.

I tak macie lepiej niż element reakcyjny, który (nie wiadomo po co) próbował
      opuścić PRL 20 lat temu. Oni nie dostawali paszportów i mieli do pokonania
      Żelazną Kurtynę oraz zasieki z pułapkami na ludzi na granicy NRD i RFN.

Naprawdę, nikt was tu siłą trzymać nie będzie.
      • malaszaramysz Dlaczego na Kubę albo do Rosji ? 29.10.05, 16:22
        Wolę Jamajkę albo słoneczną Portugalię.
        • diablica.26 Re: Dlaczego na Kubę albo do Rosji ? 29.10.05, 16:36
          A ja myślałam o Australii :-))) Tam jest liberalizm i teraz lato się zaczyna :-)))
        • ave.duce Re: Dlaczego na Kubę albo do Rosji ? 29.10.05, 17:23
          W Portugalii za dużo komarów!;-)))
      • ave.duce Re: PIERWSZY PRAWDZIWY PORADNIK SURVIVALU 29.10.05, 17:23
        A co to takiego ZSRS?
      • pukpuk1 Re: PIERWSZY PRAWDZIWY PORADNIK SURVIVALU 31.10.05, 10:44
        Ja to się właśnie za czasów panowania nowego władcy obawiam żelaznych kurtyn (z
        czeterech stron), PRL-owskich pustek w sklepach, kartek na żywność, własności
        państwowej, prac społecznych, więzień politycznych, itd.
        I piszemy właśnie o tym jak to ponownie przetrwać.
        • ave.duce Re: PIERWSZY PRAWDZIWY PORADNIK SURVIVALU 31.10.05, 16:23
          Piękna sygnaturka! I jakże aktualna!;-)))
          • pukpuk1 Re: PIERWSZY PRAWDZIWY PORADNIK SURVIVALU 02.11.05, 12:02
            ave.duce napisała:

> Piękna sygnaturka! I jakże aktualna!;-)))

Bo to tak dla uczczenia wątku właśnie miało być.
            • ave.duce Re: PIERWSZY PRAWDZIWY PORADNIK SURVIVALU 03.11.05, 14:15
              Domyśliłam się... trochę;-)))
    • summertime3 najlepiej poddac sie autodekapitacji 29.10.05, 17:25
      • ave.duce Re: najlepiej poddac sie autodekapitacji 29.10.05, 17:36
        Samobójstwo? To sprzeczne z nauką!;-)))
        • summertime3 a co nauka ma do samobojstwa? nic 29.10.05, 17:59
          • ave.duce Re: a co nauka ma do samobojstwa? ma! 30.10.05, 06:28
            Pisząc "nauka" miałam na myśli "naukę katolicką".
            • ciemna.kacza.masa Re: WŁAŚNIE! tumanie, katolicka nauka! n/t 30.10.05, 21:39
              • pukpuk1 Re: WŁAŚNIE! tumanie, katolicka nauka! n/t 31.10.05, 10:50
                Jedyna słuszna Nauka.

Trzeba przyzwyczaić się do używania słów:
                Nauka
                Radio
                Telewizja
                Ojciec
                Partia
                Gazeta

Pisane zawsze wielką literą, posiadające jedną jedyną (i słuszną) interpretację.
                Ciekawe kiedy zaczniemy jeszcze używać w innym (słusznym) znaczeniu słowo
                Internet. Kiedy powstanie "Nasz portal"? Czy Ojciec nie słyszał o tym, że coraz
                starsi ludzie korzystają z ineternetu? Przegapił lukę rynkową? A może nie
                będzie korzystał z szatańskich kanałów przekazu?
            • piaf.e Re: a co nauka ma do samobojstwa? ma! 31.10.05, 15:11
              Wysłałam poczt. z pozdrowieniami.
              • ave.duce Re: a co nauka ma do samobojstwa? ma! 31.10.05, 16:30
                Odebrałam i też wysłałam.

Na naukę nigdy nie jest za późno;-)))
    • cheetah51 Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 29.10.05, 18:21
      Jeszcze nie wiem, ale może przydadzą się moje doświadczenia z głębi Rosji...
      • malaszaramysz Savannowy?????????? 29.10.05, 19:16
        Wróciłeś? Z trochę innym nickiem?
        • zabanowany.henryk Re:odpowiedz P. Savannowy??????????:-) 29.10.05, 20:24
          Pani malaszaramysz napisała:

> Wróciłeś? Z trochę innym nickiem?
        • cheetah51 Re: Savannowy?????????? 02.11.05, 06:40
          Skleroza nie boli, hasła zabył... Cos się mało mysz udziela, a żaby w ogóle
          niet?;-)))
      • piaf.e Re: Szkoła przetrwania czyli jak przeżyć w Kaczej 30.10.05, 20:10
        cheetah51 napisał:

> Jeszcze nie wiem, ale może przydadzą się moje doświadczenia z głębi Rosji...

O a jakie?W Rosji nigdy nie byłam,Nie wiem bałabym się.
    • zabanowany.henryk Uprzejmie wpisuję: jakby nie liczyć 29.10.05, 23:34
      malaszaramysz napisała:

> Proszę uprzejmie o wpisywanie pomysłów...
    • zabanowany.henryk Re:Jakby nie liczyć: 4 razy 111 równa się..?? 29.10.05, 23:35
      malaszaramysz napisała:

> Proszę uprzejmie o wpisywanie pomysłów
    • zabanowany.henryk Jakby nie liczyć: chyba 444! ??? 29.10.05, 23:37
      malaszaramysz napisała:

• zabanowany.henryk Jakby nie liczyć: ?? a może się przeliczyłem??? 29.10.05, 23:38
      malaszaramysz napisała:

• ave.duce Re: Jak cheetah tylko wrócił, to Panu... 30.10.05, 06:31
        ... Panie Henryku, odrazu się coś myli;-)))
        To jaki z Pana "Wielki Łowczy", no - JAKI???
        • zabanowany.henryk Jak cheetah tylko wrócił to we mnie duch Łowczego 30.10.05, 08:26
          wstąpił,..chciała Pani rzec?:-)

Pani ave.duce napisała:

> Ale z Pana "Wielki Łowczy", no - NIEE???
          • ave.duce Re: To jak: było, czy nie było $$$ ?;-))) 30.10.05, 08:34

• zabanowany.henryk To jak: było $$$ ?;-)) Ależ oczywiście, że było!:) 30.10.05, 08:54
              ..nno bo niby jak mogłoby nie być?:-)

Pani ave.duce napisała niegdyś:
              "Ale z Pana Wielki ŁOWCZY..lub podobnie:)"
              • malaszaramysz Witam z samego rana Wielkiego Łowczego:-) n/t 30.10.05, 08:56
                • zabanowany.henryk Re: Witam z samego rana Wielkiego Łowczego:-) n/t 30.10.05, 09:09
                  Witam!:-) P...Szefowo..."antyoszołomów"!
                  :-))
                  Ale dlaczego "n/t"?? Pani Myszko!?,
                  ..3/5 zespołu "kaczej drużyny" a Pani..n/t!:-)
                  • malaszaramysz Zaspana jeszcze jestem:-) 30.10.05, 09:14
                    Na nic innego mnie nie stać o tej porze:-)Coraz trudniej nie zwariować w tej
                    Kaczej RP.
                    • zabanowany.henryk Re:Zaspana jeszcze jestem:-) Heyah P. Myszko!! 30.10.05, 10:08
                      "Coraz trudniej nie zwariować w tej Kaczej RP."???:-)
                      ...
                      za to jak z FKmarazmu "nasi" się pięknie wyrwali!?..no nie??
                      Pzdr
              • ave.duce Re: $$$ - życzę 444 i sześć ziober;-))) 30.10.05, 08:59

• zabanowany.henryk Re: $$$ - życzę 444 i sześć ziober;-))) 30.10.05, 09:14
                  I nawzajem Pani a.D:), cokolwiek by miało owe sześć ziober znaczyć!:-)
                  • ave.duce Re: $$$ - życzę 444 i sześć ziober;-))) 30.10.05, 09:35
                    Panie Henryku, nie od dzisiaj wiadomo, że Ziobro = ZERO ;-)))
                    • zabanowany.henryk Re: $$$ - życzę 444 i sześć ziober;-))) 30.10.05, 10:04
                      Że ziobro_zero_kompletne nie od dzisiaj wiadomo:-)
                      tylko dlaczego ich sześć? i to naraz..zaraz!!??
                      :-)
                      • ave.duce Re: $$$ - życzę 444 i sześć ziober;-))) 30.10.05, 10:15
                        Jeszcze Panu mało?!
                        • cheetah51 Re: $$$ - życzę 444 i sześć ziober;-))) 08.11.05, 00:26
                          Nie wiem za bardzo, o co biega, ale też życzę Wielkiemu Łowczemu;-)))
    • zabanowany.henryk ??? sam już nie wiem, czy to byl dobry pomysł?? 29.10.05, 23:39
      malaszaramysz napisała:

• mm48 PODZIEKUJMY PREZYDENTOWI KWASNIEWSKIEMU 30.10.05, 10:17
      • ave.duce Re: PODZIEKUJMY? A za co? 30.10.05, 14:14

• piaf.e Re: PODZIEKUJMY? A za co? 30.10.05, 14:23
          Pewnie za to że w Kaczolandi,wszyscy nie zwolennicy będą uznani za komunistów i
          złodziei,chociaż ani z jednym ani z drugim nie mają nic wspólnego.Pozostaje
          pytanie któremu prezydentowi należy za to podziękować?Może jednak nie byłemu?
          • ius_et_lex Re: PODZIEKUJMY? A za co? 30.10.05, 15:34
            Oczywiście, że nie... byłemu (nota bene: co był z niego za Prezydent bez...
            bliźniaka, fuj!), tylko miłościwemu wielce ELEKTOWI!
    • piaf.e pozdrowienia 30.10.05, 12:08
      z jednej z winnic z wyklętej przez RM, EUROPY.
      piję właśnie czerwone ,wytrawne :Protos de Rivera del Duero.
      Wasze zdrowie i tego wątku.
      pozdr.
      • zabanowany.henryk pozdrowienia. Wasze zdrowie i tego wątku. Dzięki:) 30.10.05, 12:16
      • ave.duce Re: pozdrowienia - z polskiej wsi:-))) 30.10.05, 14:29
        Za podzrowienia dzięki - tym bardziej, że z tak miłych "okoliczności przyrody"
        płynące.
        Ze wsi polskiej, popijając przy kominku
        również czerwone Vega Sicilia Reserva Especial, rocznik 1987 -
        wznoszę toast za kosmopolitów!;-)))
      • piaf.e Re: pozdrowienia 30.10.05, 14:40
        Słowo wasze,onacza wszystkich,wpisujących się do tego wątku,może z wyjątkiem
        auror i innych mutacji.

ps.od urodzenia jestem kobietą-wyjaśniam,bo wątek ten czytują rownież kacze
        zminimalizowane mózgi,z drugiej strony barykady.
      • ius_et_lex Re: pozdrowienia - in vino veritas! 30.10.05, 15:45
        ###

Rien de rien...
        Il ne se passe jamais rien pour moi.
        Et je me demande pourquoi!
        Rien ...
        Il ne se passe jamais rien!

###
        • piaf.e Re: pozdrowienia - in vino veritas! 04.11.05, 12:59
          "Me gusta el aire
          de la mańana
          cuando se asoma
          por la ventana
          y me recuerda cada amanecer,
          que sigo vivo,tanto o mas que ayer,
          que tengo todo el mundo
          por tener...
          la vida.
          Y que las cosas a mi alrededor
          son consecuencia de lo que yo soy.
          que cada quien le paga su valor...
          la vida."

(Alberto Cortez)
          • ius_et_lex Re: pozdrowienia - in vino veritas! 04.11.05, 15:50
            Nie znam hiszpańskiego:-( Mogę prosić o tłumaczenie?:-)
            • piaf.e Re: pozdrowienia - in vino veritas! 04.11.05, 19:14
              NIE MA PROBLEMU ZA CHWILKĘ,BO WCIĄGNEŁA MNIE "PASJONUJĄCA LEKTURA "JAKĄ JEST
              FK,I DOSTAŁAM ZAWROTÓW GŁOWY,dzisiejszej audycji w RM chyba już nie będę w
              stanie wys..łu..chać.
          • piaf.e Re: pozdrowienia - in vino veritas! 06.11.05, 00:56

Lubię poranny powiew wiatru,
            który wdziera sie przez moje okno
            i przypomina mi o kazdym wschodzie słońca,
            że zyję tak samo albo więcej dziś aniżeli wczoraj,
            że mam cały świat
            aby miec...
            życie
            I że wszystkie rzeczy wokół mnie
            to konsekwencja tego kim jestem.
            że każdy płaci swoją własną wartośc...
            życie
            • ius_et_lex Re: pozdrowienia - in vino veritas! :-)))))))) :D 06.11.05, 11:51
              Dzięki, teraz na pewno łatwiej będzie przetrwać:-))))))))))))
      • malaszaramysz Re: pozdrowienia 30.10.05, 17:21
        Twoje zdrowie:-)Czerwone,wytrawne, prosto z winnicy? Czysta rozkosz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka