Dodaj do ulubionych

Karty platnicze w Chorwacji

IP: *.pl.tesco / *.pl.tesco-europe.com 09.08.05, 09:02
Wiele osob na forum doradza placenie kartami- czy mozna uzywac karty debetowe
jak np. Maestro BPH?
Obserwuj wątek
    • Gość: Foxy Re: Karty platnicze w Chorwacji IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 22:02
      ?????
    • Gość: Gość Re: Karty platnicze w Chorwacji IP: *.chem.uni.wroc.pl 11.08.05, 09:28
      Płacenie kartami jest najtańsze (autostrady, paliwo, sklepy). Płaciłem Maestro
      i Visa, ta pierwsza jest tańsza ok.0,56-0,57 zł za 1kuna a visa ok. 0,59zł.
      • Gość: Foxy Re: Karty platnicze w Chorwacji IP: *.pl.tesco / *.pl.tesco-europe.com 11.08.05, 11:36
        Wielkie dzieki- czy moze wiesz jaka danine pobiera bank za operacje tzn. czy
        oplaca sie dokonywanie malych transakcji czy poprostu wyplacic wieksza gotowke?
        • Gość: Elwira Re: Karty platnicze w Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 09:31
          Witam, wypłacałam pieniądze z bankomaty i prowizja za 400 kun wyniosła 10 zł.
        • jot.be Re: Karty platnicze w Chorwacji 12.08.05, 09:49
          Gość portalu: Foxy napisał(a):

> Wielkie dzieki- czy moze wiesz jaka danine pobiera bank za operacje tzn. czy
          > oplaca sie dokonywanie malych transakcji czy poprostu wyplacic wieksza gotowke?

Przecież to zależy od banku, który wydał kartę, a nie od samej karty...
          Każdy bank ma inną tabelę prowizji..
          Nie da się odpowiedzieć na tak postawione pytanie..
          Pozd
    • brofran Re: Karty platnicze w Chorwacji 12.08.05, 14:36
      Mam wiec konkretne pytanie: czy ktos placil karta VISA ELEKTRON BZ-WBK?
      Nie ma z nimi problemow?
      Mam zamiar uzywac tej karty w Slowacji,Wegrzech i Chorwacji.
      • Gość: julo Re: Karty platnicze w Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 15:03
        Powiedzcie gdzie najlepiej tankować na Słowenii tak żeby zapłacić kartą. Czy
        jest dużo stacji przy drogach tranzytowych
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka