Dodaj do ulubionych

Logiczna analiza wyborców Tuska.

24.10.05, 17:58
Moje pisanie jest tylko odpowiedzią na dyskusję na tym forum na której nas-
wyborców Lecha zwyzywano od najgorszych.
Ponawiam to co wtedy odpisałem "markowizopola".
Nie ma Polaków gorszych i lepszych, w demokracji nie ma wyborców głupszych i
mądrzejszych, nie ma ciemnogrodu i jaśnie oświeconej inteligencji. Jest jeden
tylko Naród- my Polacy. Wzorem wielu zachodnich demokracji wygrał tem kto
dostał raptem 8% więcej niż konkurent, to właściwie i tak dużo.
Od razu zaczęła sie nagonkai bajanie jaka to hołota głosowała na Lecha i
jakie będą teraz plagi egipskie z powodu tego wyboru.
Przykro mi tak pisać ale wyborcy Tuska pokazali teraz przwdziwą twarz-
antydemokratyczni, zawistni, chamscy, z zerową tolerancją na inne poglądy.
Demokracja jest dla was wtedy gdy wygra "włąściwy" kandydat, gdy zwycięży
inny- to już sprawka ciemnego buractwa i biedoty.
Cieszy mnie tym bardziej wygrana Kaczora, bo to koniec marzeń o kraju w
którym (wybaczcie tak ostre porównanie ale na podstawie waszych postów w
pełni uzasadnione) topi sie w przeręblach kalekie noworodki- bo po co one
komu? Bogactwa toto nie wypracuje, tylko zasiłki by brało od państwa, a na te
zasiłki9 trzeba podatków i pan biznesmen nowego zestawu złotych sztućców
sobie nie kupi.
Pokazaliście swoją ohydną gebę która niewiele ma wspólnego z czyms co mozna
nazwac liberalizmem, pokazaliście gębę nienawistników dla których mieszkańcy
wsi to chamy, starsi to banda niegodna głosu ani emerytur, wschód to już
Białoruś.
Tak, tylko Warszawa i Poznań i jeszcze parę regionów to miejsca godne zwać
się Polską.
To chamstwo prezentowaliście już i przed wyborami, było ono jeszcze jedną
przyczyną waszej klęski, sporo osób się połapało jaki kraj chce im zafundowac
Tusk- rozwój dla Warszawy i nędza galicyjska dla całej prowincji.
Wyślijcie dzieci na studia o 400 kilometró od domu, policzcie sobie ile to
kosztuje, wy którzy mieszkacie w tykm samym mieście w którym studióją wasze
dzieci.
Złośliwie napiszę ze macie dobre towarzystwo, panowie ynteligenci, to nie
miasta ani zachód najliczniej poparł Tuska- tylko zakłady karne- ponad 90%.
Teraz apeluję już o spokój, naszej Ojczyźnie potrzebny jest nie tylko
prawicowy Prezydent, lecz i prawicowy rząd. Nie jątrzmy już dłużej, czerwona
hydra czai sie przyczajona i czeka na błędy zarówno PIS jak i PO.
Pamiętajcie Polacy o podstawowym haśle- zgoda buduje, niezgoda rujnuje.
Pomyślcie sobie co by sobie wyobrazili ludzie w mojej wiosce na Zamojszczyźne
gdyby weszli na to forum wieczorem po całym dniu ciężkiej pracy i przeczytali
sobie że są badą ciemniaków i hołotą, a to tacy sami Polacy jak ci z Poznania
i Trójmiasta.
Zatem powiedzmy sobie- wygrał lepszy, takie są regóły demokracji,
zaakceptujcie je wy, którzy zarzucacie Lechowi autorytane czy wręcz
dyktatorskie zapędy, i pomyślcie ilu swoich własnych rodakó obraziliscie
dzisiejszego dnie i wczorajszego wieczora na tym forum.
Pozdrawiam wszystkich Polakó którzy spełnili wczorak swój obywatelski
obowiązek.
Obserwuj wątek
    • bebe255 Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 18:02
      Dopiero co by było gdyby wygrał Donald Tusk? To przeciez sztab wyborczy
      kaczyńskiego zacząl od nienawiści i kłamstwa...
      • 9111951u Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 18:03
        ale mu nadal rośnie.
      • lortea Takie rzeczy są na porządku dziennym w 24.10.05, 18:07
        trakcie kampanii wyborczych, gorsze rzeczy sie zdarzają i nikt nie rozdziera
        szat z tego powodu. Poza tym o ile znam fakty to Dziadek i to nie jeden Tuska
        był w Wermachcie więc kłamstwa nie było.
        • bebe255 Re: Takie rzeczy są na porządku dziennym w 24.10.05, 18:12
          Nie chodzi o Wermacht, tylko o te wszystkie nierealne obietnice, o oczernianie
          oponenta i straszenie ludzi liberalizmem, który nie jest zlem. Sformulowanie:
          wybierajcie miedzy chrzescijanskim solidaryzmem a dzikim eksperymentem
          liberalnym bylo ponizej pasa.
    • idiotyzmy-kacze Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 18:06
      motłoch wybrał socjalizm to niech teraz pisuary ponoszą odpowiedzialność za rozbudzone płonne nadzieje motłochu. PO nie obiecywała swoim wyborcom budowania w Polsce socjalizmu tylko kapitalizm - dlatego też wspólny rząd z pisuarem byłby zdradą wyborców. PO powinna być w opozycji.
      • 9111951u Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 18:08
        Ja żadam aby tuk wypełnił swe wyborcze zobowiązania, że "on łączy" a nie
        dzieli , dlatego domagam się koalicji PO z LSD.
        • idiotyzmy-kacze Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 18:15
          Jeżeli umiesz liczyć (w co wątpię) to bez problemu dojdziesz do wniosku, że taka koalicja jest niemożliwa.
        • filut69 jak na Tuska nie głosowałaś to spieprzaj dziadu. 24.10.05, 21:05
          łączyć można podobne i sensowne a nie to co połączenia nie chce i zamiast
          zszywać szew rozrywa. Dlaczego teraz pisiory chcą teraz koalicji?
          Kogoś trzeba umoczyć przy rozliczaniu swoich obietnic.
          Z leperem lepeerem czy samą broną nie połączą się bo kaczy populizm przegrał by
          z nimi w przedbiegach.
      • lortea Polacy to dla ciebie motłoch? I właśnie przez 24.10.05, 18:09
        takie podejscie przegrał Tusk, jesteście zywym dowodem że wspaniale się stało
        że przegrał.
        • mctiggle motłoch zawsze pozostanie motłochem 24.10.05, 18:14
          bez względu na obywatelstwo
        • idiotyzmy-kacze Re: Polacy to dla ciebie motłoch? I właśnie przez 24.10.05, 18:23
          A gdzie ja napisałem że Polacy to motłoch ? Jak w każdym narodzie są ludzie normalni i motłoch. Nie możesz się pogodzić z tym, że kurdupel wygrał tylko dlatego, że złożył setki obietnic bez pokrycia i że tylko motłoch na to dał się nabrać ?
          • gosia_chello Re: Polacy to dla ciebie motłoch? I właśnie przez 24.10.05, 18:27
            No tak, 50% Polakow to motloch ? dziwie sie ze jeszcze nie emigrowales ...
            • idiotyzmy-kacze Re: Polacy to dla ciebie motłoch? I właśnie przez 24.10.05, 18:31
              Nie wszyscy głosowali na kurdupla z powodu socjalnych obietnic. Wielu z tych co głosowało uwierzyło w IV RP, rewolucję moralną itd. Co ciekawe ci wyborcy od początku zakładali, że kurdupel nie spełni socjalnych obietnic danych motłochowi. A jakoś dziwnie nie brali pod uwagę tego, że kurdupel może przekręcić także ich.
            • xtrin Re: Polacy to dla ciebie motłoch? I właśnie przez 24.10.05, 20:59
              1) Nikt nie twierdzi, że tylko "motłoch" na Kaczyńskiego głosował, ale że
              większość "motłochu" na Kaczyńskiego głosowała (nie mylić z "większość
              głosujących na Kaczyńskiego to motłoch").
              2) Niesmak nie stąd, że "motłoch" głosuje, ale stąd, że staje się przysłowiowym
              języczkiem u wagi.
              3) Nawet zakładając, że cały elektorat Kaczyńskiego jest "motłochem" (co nie
              jest oczywiście prawdą, patrz pkt 1), to sądząc po wynikach można jego
              liczebność określać na góra 28% narodu :).
      • gosia_chello Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 18:18
        Wszystkich wyborcow, ktorzy nie glosowali na Tuska nazywasz motlochem ?
        To typowe dla liberalow. Kto nie z nami, ten prymityw i motloch ?
        Zero tolerancji. I kto tu jest zacofany ?
        • patty_vare Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 19:01
          gosia_chello napisała:

> Wszystkich wyborcow, ktorzy nie glosowali na Tuska nazywasz motlochem ?
          > To typowe dla liberalow.
          Gosiu, chyba troche przeginasz z tymi uogólnieniami, nie uważasz?

> Kto nie z nami, ten prymityw i motloch ?
          > Zero tolerancji. I kto tu jest zacofany ?
          Nagle żądamy tolerancji? Buhahahahhaha :)))
          • gosia_chello Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 19:39
            To PO-wcy opowiadali sie za tolerancja. a teraz okazuje sie ze wcale
            tolerancyjni nie sa, bo nie akceptuja 8 mln. ludzi, ktorzy glosowali na innego
            kandydata .
            • patty_vare Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 20:03
              gosia_chello napisała:

> To PO-wcy opowiadali sie za tolerancja. a teraz okazuje sie ze wcale
              > tolerancyjni nie sa, bo nie akceptuja 8 mln. ludzi, ktorzy glosowali na innego
              > kandydata .

Gosiu, przede wszystkim mylisz tolerancję z akceptacją, a po drugie mylisz
              wkurzenie z nietolerancją. I jeszcze pragnę ci przypomnieć, że nazywanie kogoś
              przestępcą czy folksdojczem, bo ma zamiar głosować na Tuska, nie jest szczytem
              ani elegancji, ani tolerancji.
              A roześmiałam się, bo jedna z ostatnich rzeczy, jakie cechują Kaczyńskiego Lecha
              i większość jego wyborców, jest tolerancja dla inności.

I zeby było jeszcze śmieszniej - jest mi bardzo daleko do POwca :)))))
              A ty wszystko oczywiście wrzucasz do jednego worka - bo tak łatwiej.
              • gosia_chello Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 20:10
                A czy ja kogos nazywalam przestepca lub volksdojczem ?????

To nie PiS- owcy mowili ze druga strona jest nietolerancyjna, mowili to PO-wcy
                a teraz wielu ich zwolennikow zachowuje sie nietolerancyjnie wobec zwolennikow
                Lecha, nazywajac ich ciemnymi czy zacofanymi, tylko dlatego ze nie glosowali na
                ich pupila.
                Wkurzenie nie oznacza, ze wolno kogos obrazac.
                • patty_vare Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 20:17
                  gosia_chello napisała:

> A czy ja kogos nazywalam przestepca lub volksdojczem ?????

Nie bierz tak wszystkiego do sibie, ale poczytaj sobie niektóre wątki na forum -
                  fascynująca lektura.

> To nie PiS- owcy mowili ze druga strona jest nietolerancyjna, mowili to PO-wcy
                  > a teraz wielu ich zwolennikow zachowuje sie nietolerancyjnie wobec zwolennikow
                  > Lecha, nazywajac ich ciemnymi czy zacofanymi, tylko dlatego ze nie glosowali na
                  >
                  > ich pupila.

Myślę, że raczej chodzi o rozkład głosów. Na Kaczyńskiego głosowali przede
                  wszystkim ludzie mniej wykształceni i mniej zaradni, tacy, którzy wierzą w
                  gruszki na wierzbie.

> Wkurzenie nie oznacza, ze wolno kogos obrazac.

Byłam na tym forum kilkakrotnie obrażana, bo nazywano mnie przestępcą czy
                  członkinią mitycznego różowego salonu. Już to napisałam - Lortea napisał swój
                  post opierając się na zasadzie opluwać to my, ale nie nas.
                  • gosia_chello Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 22:07
                    > Nie bierz tak wszystkiego do sibie, ale poczytaj sobie niektóre wątki na
                    >forum fascynująca lektura.

Czasem wstydze sie na tym forum za teksty niektorych zwolennikow Lecha, czasem
                    za wpisy niektorych zwolennikow PO ...

> Myślę, że raczej chodzi o rozkład głosów. Na Kaczyńskiego głosowali przede
                    > wszystkim ludzie mniej wykształceni i mniej zaradni, tacy, którzy wierzą w
                    > gruszki na wierzbie.

Nie oznacza to ze na PO nie glosowali ludzie mniej wyksztalceni, a na Lecha nie
                    glosowali ludzie wyksztalceni.
                    PO tez obiecuje ze nie bedzie bezrobocia, a jaka masz gwarancje ze tak sie
                    stanie ?

> Byłam na tym forum kilkakrotnie obrażana, bo nazywano mnie przestępcą czy
                    > członkinią mitycznego różowego salonu.

Ja tez bylam obrazana i podobnie personalnie i to nie przez zwolennikow PiSu.

Lortea w tym co pisze ma wiele racji, zwlaszcza w kwestii tzw. elit.
    • trevik Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 18:12
      > Nie ma Polaków gorszych i lepszych, w demokracji nie ma wyborców głupszych i
      > mądrzejszych, nie ma ciemnogrodu i jaśnie oświeconej inteligencji.

To jest oczywista nieprawda, z tym, ze wlasnie owa polityczna poprawnosc
      nakazuje traktowac wszystkich wyborcow jak ludzi o identycznym potencjale
      intelektualnym i traktuje argumentacje kazdego jako wartosciowa, chocby nie
      wiem, jak byla glupia.
      I aby nie bylo: nie bede nazywal wyborcow Kaczynskiego ciemniakami, bo nie
      uwazam, ze to ciemniaki - ci inteligentniejsi z wyborcow Kaczynskiego maja inna
      hierarchie wartosci i inna wizje rozwoju panstwa niz ja, niekoniecznie z gruntu zla.

Natomiast nie odmowie sobie prawa nazwania ciemniakami i cwaniakami (te dwie
      grupy tam sa) wyborcow i stronnikow Leppera - jestem o ciemniactwie jednych i
      cwaniactwie drugich naprawde przekonany. A gdyby nawet Lepper wybory
      prezydenckie wygral to na pewno nie uznam, ze demokracja to taki ustroj, w
      ktorym glupota jest madroscia, co najwyzej pomysle, ze niektore narody do
      demokracji nie dojrzaly,

T.
      • 9111951u Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 18:13
        Ciemność, zapada ciemność, ciemno widzę.
      • lortea Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 18:17
        Nie przeczę że wśród yborców są różne grupy, ale od wczorajszego wieczora masa
        osób pisze tu nie czyniąc żadnego rozróżnienia, że wiecej niż połowa Polski to
        hołota niegodna prawa wyborczega.
        • a.adas Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 18:24
          lortea napisał:
          > Nie przeczę że wśród yborców są różne grupy, ale od wczorajszego wieczora
          masa
          > osób pisze tu nie czyniąc żadnego rozróżnienia, że wiecej niż połowa Polski
          to
          > hołota niegodna prawa wyborczega.
          === przed wczorajszym wieczorem masa osób pisała, że "wiecej niż połowa Polski
          to hołota niegodna prawa wyborczega." A do tego hołota: afe(libe)ralna,
          hilerowska, złodziejska, salonowa, yntelektualna i czerwona.
          Teraz ta masa osób nawołuje do zgody i zapomnienia o kłamstwach i
          świństwach "czasu walki" (kampanii wyborczej).

• trevik Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 18:26
          Na IV Rzeczpospolita, czyli wizje naprawy panstwa serwowane przez PiS glosowalo
          jak mysle niewielu: sama sprawdz, ilu glosujacych na Kaczynskich i PiS
          wiedzialo, co PiS chce zrobic _konkretnego_ z panstwem, co zlikwidowac, gdzie
          przerzucic ciezar wladzy wykonawczej itd. itp.

Wiekszosc glosowala za obietnicami, ktore wielu tutejszych zwolennikow
          Kaczynskiego wklada rowniez miedzy bajki (pisza teraz o weryfikacji obietnic w
          tonie, jakby rzucanie slow na wiatr bylo norma). Tylko co zrobic z tymi, ktorzy
          uwierzyli w te 3 miliony mieszkan i ubezpieczenia od bezrobocia? Oni sie o swoje
          jeszcze upomna a co im odpowiedzi ci forumowicze, ktorzy od poczatku nie za
          bardzo wierzyli w socjalizm PiSu i Kaczynskich? Ze to byl zart?

Ja nie jestem wrogiem porzadkowania panstwa i naprawde zycze Kaczynskim sukcesow
          w tym, co beda robic (o ile nie rozwala ekonomicznie panstwa, bo cel nie uswieca
          dla mnie wszystkich srodkow) - ja nie chce widziec w Polsce panstwa socjalnego i
          to nie dlatego, ze nie mam tolerancji dla pogladow wiekszosci, ale dlatego, ze
          uwazam sztuczne wyrownywanie dochodow X grupom interesu za zlodziejstwo w
          majestacie prawa,

T.
          • gosia_chello Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 18:29
            Czy przypuszczasz ze wszyscy wyborcy Tuska znali jego program ?
            Bardzo wielu glosowalo tylko dlatego, bo mlodszy i (podobno) przystojniejszy...
            czyli na produkt marketingowy
            • trevik Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 19:03
              Rowniez nie: Liberal dopiero nie ma zadnych szans w takich wyborach, jesli czyms
              tego nie okrasi. Natomiast mial do spelnienia role w moim i nie tylko moim
              mniemaniu bycia czynnikiem stabilizujacym koalicje PO i PiS (aby nikt nie mial
              nawet co myslec o niewychodzeniu z niej i zrealizowano najbardziej _wspolny_
              element programu, czyli naprawe panstwa): chyba nie ludzisz sie, ze elektorat PO
              przelknie rozdawnictwo PiSu: jak PO bedzie popieralo rozdawnictwo to wyleci z Sejmu.

T.
          • lortea Też mnie szlag trafiał gdy słyszałem sto obietnic 24.10.05, 18:31
            na dzień, zresztą z ust i ijednego i drugiego. Ale mania obiecywania nie jest
            polską specjalnością, kampanie robi się tak by wygrać wybory a nie udowodnić że
            jest się supermerytorycznym kandydatem.
          • patty_vare A teraz, drogie dzieci, pocałujcie Kaczuszkę 24.10.05, 19:05
            w kuperek :)))
            Masz rację, Trevik, jeszcze dodam do tego konkluzję, że IV RP może skończyć się
            na ulicy. Za dwa, trzy lata. Bo za dużo obiecali i do tego za dużo obiecali tym,
            którzy są na skraju wyczerpania, a ci mogą być gotowi na wszystko.
    • nocny.lot Uwielbian ten antyinteligencki belkot 24.10.05, 18:13
      Napisz jeszcze kilka przydlugich postow, prosze....
    • gosia_chello Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 18:16
      Choc jestem z Warszawy, a nie z polskiej prowincji, zgadzam sie z tym co
      piszesz.
      Mnie tez zaskakuje jak to "elity" ubolewaja, kiedy ich kandydaci przegrywaja,
      niby tacy tolerancyjni i otwarci, natychmiast nazywaja reszte kraju ciemnym
      zacofanym oszolomstwem. Bo tylko oni swiatli, swiatowi, wyksztalceni, madrzy,
      jako jedyni maja racje, tylko oni wiedza co jest dobre dla kraju, a w
      rzeczywistosci mysla tylko o tym, zeby im bylo dobrze.
      Ma byc dobrze dla wszystkich, a nie dla waskiej grupy ludzi, ktorym sie udalo,
      bo mieli warunki, sile lub pieniadze.
      Mowia duzo o wolnosci, ze ona jest najwazniejsza. Z wolnosci mozna korzystac,
      kiedy sie ma co do garnka wlozyc.
      Wlasnie po wyborach widac wyraznie prawdziwa twarz liberalow, kiedy z
      nienawiscia mowia o tych, ktorzy sa biedniejsi i mniej wyksztalceni.
      Ci wlasnie biedni, zlekcewazeni, odwrocili sie od Was, bo odkryli w Was ta
      nienawisc do ludzi, ktorzy lekko w zyciu nie maja.
      • 9111951u Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 18:19
        Niewiele obiecywał tuk po za " łączeniem " Polaków, jak wygląda ta obietnica
        wyborcza dawana Polakom każdy widzi już dziś gołym okiem.
      • idiotyzmy-kacze Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 18:21
        Motłoch wybrał sobie kurdupla na prezia i motłoch będzie miał gorzej. Najbardziej dostaną po grzbiecie te głupie baby w moherach jak im pisuar państwową służbę zdrowia do końca rozwali.
        • lortea Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 18:24
          Nie ma to jak liberalne słownictwo i liberalna kultura osobista:
          -motłoch
          głupie baby.
          Pomyśleć że nie ma dziś praktycznie teoretyka liberalizmu który by odrzucał
          demokrartyczne wynuku wyborów, wasze słowa pokazują wiec jacy z
          was "liberałowie"
          • gosia_chello Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 18:32
            nie odpowiadaj temu "kulturalnemu" inaczej, szkoda czasu i klawiatury ...
            • idiotyzmy-kacze Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 18:35
              przecież za to wam płacą, więc o co ci chodzi ?
          • idiotyzmy-kacze Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 18:34
            W którym miejscu odrzucam wynik wyborów ? W żadnym. To, że kurdupel wygrał wybory dzięki głosom wyborców, którzy uwierzyli w socjalne obietnice (motłochu) oraz bab w moherach w niczym nie zmienia tego, że będzie preziem.
            • lortea Nie należy do demokratycznych regół 24.10.05, 18:37
              opluwanie wyborców przeciwnej strony, i to w sposób wyjątkowo chamski.
              • idiotyzmy-kacze Re: Nie należy do demokratycznych regół 24.10.05, 18:46
                Naprawdę ??? To już my wyborcy Tuska nie jesteśmy volksdeutchami, zdrajcami Polski, salonowcami, różowymi świniami, aferałami, Niemcami itd. A to ciekawe bo jeszcze kilka dni temu byliśmy. I to było opluwanie w wyjątkowo chamski sposób wyborców przeciwnej strony a nie określenia typu motłoch czy też baba w moherowym berecie.
                • lortea Re: Nie należy do demokratycznych regół 24.10.05, 18:48
                  Kampania ma swoje prawa, w każdym kraju. Ja ostro jechałem po Gefrajtrze Tusku,
                  jego wyborców nie ruszałem.
              • patty_vare Opluwać to my, ale nie nas? 24.10.05, 19:21
      • bebe255 Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 18:22
        Zeby miec co do garnka wlozyc, trzeba miec prace, a nie czekac na zasilek z
        zalozonymi rekami
        • zoraida Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 18:25
          i niby Tusk by Ci tę pracę dał, co?
          Wysłał by Cię na roboty, za miskę strawy i dach nad głową. Ale bezrobocia by nie
          było.
          • bebe255 Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 18:29
            Na jakiej podstawie wysnuwasz takie stwierdzenie?? Rozumiem, ze wolisz zeby w
            Polsce byla kupa nierobow czekajacych tylko na zasilek??
        • gosia_chello Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 18:36
          Jakie interesy stworzysz na wschodzie, gdzie nie ma przemyslu ?

Nie kazdy jest w stanie z roznych wzgledow, glownie zdrowotnych, pracowac.
          Zlikwidowac ich, bo biora zasilki ?

A jesli dbac bedziesz tylko o przedsiebiorce, a nie o ludzi ktorzy u niego
          pracuja, to wkrotce zacznie sie wyzysk, ktory i teraz panuje np. w
          hipermarketach.
          • bebe255 Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 18:40
            Ty chyba nie zdajesz sobie sprawy z tego, ile ludzi czeka tylko na zasilki,
            kobiety nie piora ubran, ktrore dostaja od opieki bo im sie to nie oplaca,
            dostana przeciez nowe. Ile jest osob z postawa roszczeniowa, którym nie chce
            sie pracowac...? Takich ludzi mamy utrzymywac???
            • gosia_chello Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 18:42
              Nie, ja bronie ludzi, ktorzy naprawde nie maja zdrowia, sil i warunkow.
              A o tych PO tez woli zapomniec, bo oni nie produkuja wiec sa zbedni.
              • bebe255 Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 18:47
                O tych ludziach PO nie wspomina, wiec nie mozesz twierdzic, ze o nich
                zapomniala, przeciez PO nie ma zamiaru takich ludzi nie wspomagac. Chodzi o to,
                ze nie mozna wszystkim dawac zasilkow, tylko tym, którzy naprawde potrzebuja, a
                nie tym, którym sie nie chce pracowac. Ciekawa jestem, skad PIS ma zamiar wziac
                pieniadze na te wszystkie zasilki no i te 3 mln mieszkan, skoro zamierza
                obnizyc podatki
                • gosia_chello Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 19:45
                  >O tych ludziach PO nie wspomina, wiec nie mozesz twierdzic, ze o nich
                  > zapomniala

skoro nie wspomina, to znaczy ze zapomniala.

>Chodzi o to,
                  > ze nie mozna wszystkim dawac zasilkow, tylko tym, którzy naprawde potrzebuja,
                  >a nie tym, którym sie nie chce pracowac

Ale ja sie z tym zgadzam.
                  Ja po prostu nie chce, by ktos zabieral mi to co mam, a dawac mi nie musi.
                  Liberalowie do tej pory mi tylko zabierali

• patty_vare Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 20:07
                    gosia_chello napisała:

> Ale ja sie z tym zgadzam.
                    > Ja po prostu nie chce, by ktos zabieral mi to co mam, a dawac mi nie musi.
                    > Liberalowie do tej pory mi tylko zabierali

Przepraszam, że się wtrącę, ale mam pytanie - co ci do tej pory zabierali
                    liberałowie?
                    • gosia_chello Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 22:00
                      Wprowadzali lub zwiekszali podatki np. podatek od oszczednosci - wprowadzili go
                      liberalowie z SLD.
                      • patty_vare Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 22:18
                        gosia_chello napisała:

> Wprowadzali lub zwiekszali podatki np. podatek od oszczednosci - wprowadzili go
                        >
                        > liberalowie z SLD.

Fajnie musisz zarabiać, skoro masz takie oszczędności, że ci podatek Belki
                        straszny.
                        A poza tym coś jeszcze? Bo ja znam dziesiątki przykładów, gdzie socjaliści w
                        różnych ubrankach zabierali.
                        • gosia_chello Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 22:21
                          Mowie o tym podatku, bo jest spektakularny i dotyka wszystkich.
                          Moze dla Ciebie pare zlotych nie ma znaczenia, dla mnie ma.
                          • patty_vare Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 22:30
                            gosia_chello napisała:

> Mowie o tym podatku, bo jest spektakularny i dotyka wszystkich.
                            > Moze dla Ciebie pare zlotych nie ma znaczenia, dla mnie ma.

Ja nie gram na giełdzie, ani nie mam lokat bankowych. Mam rachunek bankowy, ale
                            nie zdążył jeszcze być na tyle długo zapełniony, żeby zarobić jakieś kokosy,
                            więc nie przesadzaj.
                            Wszystkich to dotknie podatek od bezrobocia - pracobiorców i pracowdawców.
                  • bebe255 Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 21:06
                    Kiedy Ci zabierali i w jaki sposob??
          • patty_vare Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 19:27
            gosia_chello napisała:

> Jakie interesy stworzysz na wschodzie, gdzie nie ma przemyslu ?

Można go stworzyć. Tylko przy coraz większych kosztach pracy i coraz
            sztywniejszym kodeksie pracy nikomu się nie będzie to opłacało.

> Nie kazdy jest w stanie z roznych wzgledow, glownie zdrowotnych, pracowac.
            > Zlikwidowac ich, bo biora zasilki ?

Schorowani nie biorą zasiłków, tylko renty albo emerytury. Zasiłki biorą bezrobotni.

> A jesli dbac bedziesz tylko o przedsiebiorce, a nie o ludzi ktorzy u niego
            > pracuja, to wkrotce zacznie sie wyzysk, ktory i teraz panuje np. w
            > hipermarketach.

Wiesz co pozwala gnoić ludzi przez pracodawców? Wysokie bezrobocie.
            Gnojony godzi się na gnojenie, bo woli zarabiać dwa pięćdziesiąt, niż nie
            zarabiać nic. Większa ilość miejsc pracy pozwoli gnojącemu pracowacy powiedzieć
            "spieprzaj, dziadu, idę do innej pracy".
            • gosia_chello Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 19:47
              > Schorowani nie biorą zasiłków, tylko renty albo emerytury. Zasiłki biorą
              >bezrobotni.

Czy ktos slyszal zeby liberalowie dodali kiedykolwiek emerytom lub rencistom?

> Wiesz co pozwala gnoić ludzi przez pracodawców? Wysokie bezrobocie.
              > Gnojony godzi się na gnojenie, bo woli zarabiać dwa pięćdziesiąt, niż nie
              > zarabiać nic. Większa ilość miejsc pracy pozwoli gnojącemu pracowacy
              powiedzieć

I wierzysz w to ze liberalowie zlikwiduja bezrobocie ?
              • patty_vare Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 20:06
                gosia_chello napisała:

> > Schorowani nie biorą zasiłków, tylko renty albo emerytury. Zasiłki biorą
                > >bezrobotni.
                >
                > Czy ktos slyszal zeby liberalowie dodali kiedykolwiek emerytom lub rencistom?

Gosiu, odpowiadaj na zadany temat, dobrze? I przypomnij mi, kiedy w Polsce
                rządzili liberałowie, bo chyba mi umknęło.

> > Wiesz co pozwala gnoić ludzi przez pracodawców? Wysokie bezrobocie.
                > > Gnojony godzi się na gnojenie, bo woli zarabiać dwa pięćdziesiąt, niż nie
                > > zarabiać nic. Większa ilość miejsc pracy pozwoli gnojącemu pracowacy
                > powiedzieć
                >
                > I wierzysz w to ze liberalowie zlikwiduja bezrobocie ?

Zlikwidować się nie da, to chyba nawet ty wiesz. A bezrobocie najlepiej
                ograniczać przez tworzenie nowych miejsc pracy, a nie przez rozdawanie zasiłków
                i zapomóg, nie uważasz?
                • gosia_chello Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 22:13
                  >przypomnij mi, kiedy w Polsce
                  > rządzili liberałowie, bo chyba mi umknęło.

A Balcerowicz to socjalista ? A Unia Wolnosci to socjalisci ? A SLD to
                  socjalisci ? (ci ostatni jesli tak to tylko z nazwy ...)

> Zlikwidować się nie da, to chyba nawet ty wiesz. A bezrobocie najlepiej
                  > ograniczać przez tworzenie nowych miejsc pracy,

A jaka jest gwarancja ze takie nowe miejsca pracy powstana ?

> a nie przez rozdawanie zasiłków i zapomóg, nie uważasz?

Czyli zlikwidowac wszystkie zasilki i zapomogi na zasadzie: czlowieku martw sie
                  sam o siebie ? A jak sobie nie radzisz to trudno, twoja strata ...
                  • patty_vare Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 22:25
                    gosia_chello napisała:

> A Balcerowicz to socjalista ? A Unia Wolnosci to socjalisci ?

A kiedy Balcerowicz czy UW _rządzili_? Chodzi mi o samodzielne rządy, a nie
                    koalicyjne. Bo w koalicjach wiadomo jak jest. Jeszcze pamiętam AWS-UW, gdzie
                    wszystko co złe, nawet jak wymyślone i wymuszone przez AWS było zwalane na UW.
                    Teraz czeka nas dokładnie to samo.

> A SLD to
                    > socjalisci ? (ci ostatni jesli tak to tylko z nazwy ...)

SLD to pomyłka dziejowa, bo sami nie wiedzą kim są. Ale poczytaj ich program
                    sprzed 4 lat. Całkiem podobny do PiSowego :)

> A jaka jest gwarancja ze takie nowe miejsca pracy powstana ?

Jeśli przedsiębiorcy, a więc pracowadcy, będą traktowani a priori jako
                    wyzyskiwacze, złodzieje czy wstrętni liberałowie, jeśli będą im rzucane kłody
                    pod nogi, to na pewno nie powstaną nowe miejsca pracy, bo nie będzie im się
                    chciało ich tworzyć, bo po co.
                    Trochę więcej szacunku dla ludzi, którzy dają pracę by się przydało, nie uważasz?

> Czyli zlikwidowac wszystkie zasilki i zapomogi na zasadzie: czlowieku martw sie
                    > sam o siebie ? A jak sobie nie radzisz to trudno, twoja strata ...

Napisałam chyba wyraźnie - bezrobocie nie zmaleje, gdy będzie stosowane tylko
                    rozdawnictwo. Nie napisałam, że należy zlikwidować rozdawnictwo, żeby
                    zmniejszyło się bezrobocie. Zresztą chyba tylko Korwin-Mikke ma takie pomysły,
                    ale dla niego wszyscy poza nim to socjaliści.
                    Nie przesadzaj i nie wkładaj w czyjeś klawiatury swoich wymysłów.
                    • gosia_chello Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 22:38
                      Balcerowicz trzyma w garsci polska gospodarke od lat.

> Trochę więcej szacunku dla ludzi, którzy dają pracę by się przydało, nie
                      uważasz?

alez ja mam duzo szacunku dla uczciwych przedsiebiorcow, ale jak widze jak
                      czesto biznes lobbuje (takze w palacu prezydenckim) i jest powiazany z aferami
                      w Polsce, to zaczynam patrzec na przedsiebiorcow i ich interesy z duzym
                      niepokojem

Z zasilkami jednak problem jest, bo byly pomysly by je znacznie ograniczyc lub
                      zlikwidowac i to padalo wlasnie ze strony liberalow.

• patty_vare Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 23:07
                        gosia_chello napisała:

> Balcerowicz trzyma w garsci polska gospodarke od lat.

Trochę przeceniasz rolę Balcerowicza. Jeśli już, to on pilnuje polskiej
                        złotówki. I ja poproszę, żeby on robił to jak najdłuzej, bo zobaczysz co się
                        stanie, jak Kaczyński faktycznie się zdecyduje zmienić konstytucję i zlikwidować
                        RPP.

> alez ja mam duzo szacunku dla uczciwych przedsiebiorcow, ale jak widze jak
                        > czesto biznes lobbuje (takze w palacu prezydenckim) i jest powiazany z aferami
                        > w Polsce, to zaczynam patrzec na przedsiebiorcow i ich interesy z duzym
                        > niepokojem

Tacy biznesmeni, którzy mogą sobie pozwolić na lobbowanie, to ułamek
                        biznesmenów. I oni akurat mają gdzieś wysokie koszty pracy i inne takie
                        pierdółki, bo jak im zacznie być za drogo, to przeniosą swoje firmy w bardziej
                        przyjazne środowisko.
                        Chodzi o szacunek dla ludzi, którzy nigdzie nie lobbują, a im się chce. Wrzucasz
                        bezsensownie i, przepraszam za porównanie, ale jedyne jakie sie narzuca, w iście
                        lepperowskim stylu wszystkich do jednego worka.

> Z zasilkami jednak problem jest, bo byly pomysly by je znacznie ograniczyc lub
                        > zlikwidowac i to padalo wlasnie ze strony liberalow.

Jedynym liberałem, który coś takiego głosi jest Janusz Korwin-Mikke. Ale on na
                        szczęście jest kuriozum z poparciem w granicach błędu statystycznego.
      • seth.destructor Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 18:26
        O rządach Kaczyńskiego będziemy mogli serialnie pogadać post factum. Ludzi
        martwi to, że problemy jak były tak będą, a oficjalna propaganda będzie
        wszystko wybielać. Kaczyński sprytnie wykorzystał szansę, by wygrać, nawet za
        cenę niehonorowych działań, jak argumenty ad familiam. W porównaniu z Tuskiem
        był bardziej przekonujący.

Problem w tym, że w rzeczywistości rozdarcie Polski na dwa obozy się pogłębi.
        Rozdarcie na bogatych i biednych, wykształconych i niewykształconych,
        miastowych i wsiowych. Obawiam się jednak, że promowane będą wszelkie postawy
        ciemnogrodzkie, a rozwojowe piętnowane. Kaczyński nie daje zadnej nadziei na
        rozwój kraju, on tylko ustabilizuje ustrój. I to przy walce o to, by za wyzsze
        wykształcenie i miastowość nie zaczęto karać
        • zoraida Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 18:28
          > O rządach Kaczyńskiego będziemy mogli serialnie pogadać post factum. Ludzi
          > martwi to, że problemy jak były tak będą, a oficjalna propaganda będzie
          > wszystko wybielać.
          ha,ha,ha - o tą propagandę to Ty się nie bój. Nawet dziecko wie, że media są
          protuskowe.
        • gosia_chello Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 18:39
          Sam sobie zaprzeczasz, bo mowisz na poczatku:

> O rządach Kaczyńskiego będziemy mogli serialnie pogadać post factum

A pozniej:

> Problem w tym, że w rzeczywistości rozdarcie Polski na dwa obozy się pogłębi.
          > Rozdarcie na bogatych i biednych, wykształconych i niewykształconych,
          > miastowych i wsiowych. Obawiam się jednak, że promowane będą wszelkie postawy
          > ciemnogrodzkie, a rozwojowe piętnowane. Kaczyński nie daje zadnej nadziei na
          > rozwój kraju, on tylko ustabilizuje ustrój. I to przy walce o to, by za
          wyzsze
          > wykształcenie i miastowość nie zaczęto karać

Zdecyduj sie na cos, bo to zabawne.
    • junkier Logika i wyborcy Kaczynskiego?? Od kiedy? 24.10.05, 18:22
      >>>>wyborcy Tuska pokazali teraz przwdziwą twarz- antydemokratyczni, zawistni,
      chamscy, z zerową tolerancją na inne poglądy.

Ale zes walnal! W rozpalaniu ZAWISCI, szczuciu biednych na bogatych (wg Kaczora
      dochod na osobe > 2,5 zl = bogacz = dowalic podatek "solidarnosciowy"), nikt
      nie polozyl wiekszych zaslug na przestrzeni ostatniej 5-latki jak wlasnie
      Kaczor! To juz jest szczyt przewrotnosci, Kaczor sam w perfidny sposob zeruje
      na bezinteresownej zawisci, jednej z najgorszych polskich cech narodowych, a
      jego zwolennicy posadzaja o to innych! No ale po tej kampanii przewrotnosci
      jaka widzielismy/slyszelismy, to czemu sie dziwic.

> Demokracja jest dla was wtedy gdy wygra "włąściwy" kandydat, gdy zwycięży
      > inny- to już sprawka ciemnego buractwa i biedoty.

Nie jakis anonimowy "inny", tylko ten konkretny Kaczynski z tym konkretnym
      pseudoprogramem goloslownych obietnic, na ktorego glosowali glownie mieszkancy
      slabo wyksztalceni z zacofanych, niestety, regionow tego kraju. Slow "ciemnego
      buractwo i biedota" uzyles sam.

>>>>Nie jątrzmy już dłużej, czerwona hydra czai sie przyczajona i czeka na
      błędy zarówno PIS jak i PO.

Nie nie kolego. JAk sie powiedzialo A to trzeba powiedziec tez B. W biurze
      krajowym PO urywaja sie telefony, ludzie NIE CHCA koalicji z demagogami z PIS-
      u, niech sami organizuja sobie rzady z Lepperem, LPR-em, fornalami z PSL-u i
      innym motlochem. Jezeli PO wejdzie w to, to albo wplywy Rokity nagle urosly
      albo odebralo im rozum i instynkt samoczachowawczy zarazem.

>>>czerwona hydra czai sie przyczajona

To hydra to PIS. PIS i SLD maja na 90% wspolny, bolszewicko-rozdzielniczy
      program gospodarczy. Jedno sa czarni, drudzy czerwoni i to jedyna roznica.
      Laczy ich jedno: ani jedni ani drudzy nie zapewnia Polsce dobrobytu bo nie
      potrafia nic ponad 1) dzielenie biedy przy pomocy 2) zatrudnianej na rachunek
      podatnika wlasnej klienteli partyjno-wyborczej.
      • lortea Re: Logika i wyborcy Kaczynskiego?? Od kiedy? 24.10.05, 18:27
        Nie jakis anonimowy "inny", tylko ten konkretny Kaczynski z tym konkretnym
        pseudoprogramem goloslownych obietnic, na ktorego glosowali glownie mieszkancy
        slabo wyksztalceni z zacofanych, niestety, regionow tego kraju.
        Ot i demokrata z platformy sie znalazł, proponuję by odtąd tylko Platforma
        Obywatelska a nie PKW, zatwierdzała kandydatów na prezydenta.
        • junkier Re: Logika i wyborcy Kaczynskiego?? Od kiedy? 24.10.05, 18:38
          lortea napisał:
          > Ot i demokrata z platformy sie znalazł, proponuję by odtąd tylko Platforma
          > Obywatelska a nie PKW, zatwierdzała kandydatów na prezydenta.

W Wawie mieszkam, a pochodze i czesto goszcze na mazowieckiej prowincji (58%
          dla Kaczora, wstyd), gdzie zreszta mieszka moja rodzina wiec badz laskaw(a) nie
          przypinac mi geby pieknoducha z Warszawy.

Niemniej obserwacje moje sa trafne: wies zyje na rachunku miasta (sam KRUS 16
          mld zl w skali roku, doplaty do kredytow, dotacje dla ARiMR, wielomiliardowa
          skladka do budzetu Brukseli, z ktorej przeciez fiannsowane sa glownie doplaty
          rolne, etp.). Jednoczesnie ci sami rolnicy nie przyjmuja oczywistych danych do
          wiadomosci, twierdza ze wszyscy ich oszukuje, "rzad", "Warszawa", "ci od
          skupu", itp. Nie maja przy tym zadnej swiadomosci (o wdziecznosci nie wspomne),
          ze bez tych dotacji z kieszeni mieszczuchow i znienawidzonej Warszawy wpadliby
          w prawdziwy niedostatek.

Czyli reasumujac: wyciagaje rece po pieniadze, z tego co dostaja sa
          niezadowoleni i obrazaja tych, ktorzy im daja, a na dodatek zaprzeczaja ze
          cokolwiek otrzymuja. I jak tu miec szacunek do tego typu ludzi? Chca miec
          swojego Kaczora albo innego populiste, to niech go maja ale niech nie wymagaja
          zeby myslacy (i pracujacey ciezko) ludzie mieli dla niech szacunek.
          • lortea Re: Logika i wyborcy Kaczynskiego?? Od kiedy? 24.10.05, 18:43
            Niemniej obserwacje moje sa trafne: wies zyje na rachunku miasta (sam KRUS 16
            mld zl w skali roku, doplaty do kredytow, dotacje dla ARiMR, wielomiliardowa
            skladka do budzetu Brukseli, z ktorej przeciez fiannsowane sa glownie doplaty
            rolne, etp.). Jednoczesnie ci sami rolnicy nie przyjmuja oczywistych danych do
            wiadomosci, twierdza ze wszyscy ich oszukuje, "rzad", "Warszawa", "ci od
            skupu", itp. Nie maja przy tym zadnej swiadomosci (o wdziecznosci nie wspomne),
            ze bez tych dotacji z kieszeni mieszczuchow i znienawidzonej Warszawy wpadliby
            w prawdziwy niedostatek.
            Wiesz jakie są emerytury rolnicze, wiesz że rolnik płaci podatki niezależnie
            od tego czy ma jakikolwiek dochód, wiesz ile podatku drogowego płaci wieś
            jeżdźac po polu uprawnym a nie drodze? Czytałeś coś o mechaniźmie duszenia
            inflacji na początku lat 90-tych przede wszystkim kosztem wsi.
            • junkier Re: Logika i wyborcy Kaczynskiego?? Od kiedy? 24.10.05, 18:53
              lortea napisał:
              > Wiesz jakie są emerytury rolnicze, wiesz że rolnik płaci podatki niezależnie
              > od tego czy ma jakikolwiek dochód, wiesz ile podatku drogowego płaci wieś
              > jeżdźac po polu uprawnym a nie drodze? Czytałeś coś o mechaniźmie duszenia
              > inflacji na początku lat 90-tych przede wszystkim kosztem wsi.

Jakbym slyszal dzialacza kolek rolniczych.

>>rolnik płaci podatki niezależnie od tego czy ma jakikolwiek dochód<<

Rolnik placi smieszne skladki KRUS, ktore wystarczaja na pokrycie 4% wydatkow
              tej szacownej isntytucji. Skladki podkreslam KWARTALNE w kwocie ok. 150 zl,
              czyli 50 zl miesiecznie. Prowadzac dzialalnosc gospodarcza w miescie placi
              podstawowa stawke 851 zl MIESIECZNIE, czy ma dochod czy nie. SPrawiedliwe, nie?

Podatek rolny jest forma podatku od nieruchomosci i w miescie tez go
              place.Inaczej sie nazywa.

>>>>wiesz ile podatku drogowego płaci wieś jeżdźac po polu uprawnym a nie drodze

Wiesz ile placi miasto podatku akcyzowego w cenie benzyny, ktory ma isc na
              drogi a nie idzie bo pieniadze z budzetu panstwa wyciagaja m.in. rolniczy
              lobbysci?

>>>>>Czytałeś coś o mechaniźmie duszenia inflacji na początku lat 90-tych
              przede wszystkim kosztem wsi.

No to jest zlota mysl godna co najmniej posla Lyzwinskiego z Samoobrony, a moze
              nawet samego Mistrza Andrzeja Leppera.

W kazdej normalnej gospodarce wysoka inflacja jest patologia. Nigdzie na
              swiecie ceny rolnicze nie leca 50% w gore w skali roku, chyba ze jest jakas
              katastrofa naturalna, powodz, susza itp. Niska inflacja jest korzystna dla
              gospodarki jako calosci i kazdego obywatela z osobna. Skoro wysoka inflacja
              jest OK to dlaczego ludzie nie domagaja sie jej nawrotu? Wiesz co piszesz?
              • junkier Re: Logika i wyborcy Kaczynskiego?? Od kiedy? 24.10.05, 18:55
                erratum

lortea napisał:
                > Wiesz jakie są emerytury rolnicze, wiesz że rolnik płaci podatki niezależnie
                > od tego czy ma jakikolwiek dochód, wiesz ile podatku drogowego płaci wieś
                > jeżdźac po polu uprawnym a nie drodze? Czytałeś coś o mechaniźmie duszenia
                > inflacji na początku lat 90-tych przede wszystkim kosztem wsi.

Jakbym slyszal dzialacza kolek rolniczych.

>>rolnik płaci podatki niezależnie od tego czy ma jakikolwiek dochód<<

Rolnik placi smieszne skladki KRUS, ktore wystarczaja na pokrycie 4% wydatkow
                tej szacownej isntytucji. Skladki podkreslam KWARTALNE w kwocie ok. 150 zl,
                czyli 50 zl miesiecznie. Prowadzac dzialalnosc gospodarcza w miescie placi
                podstawowa stawke 851 zl MIESIECZNIE, czy ma dochod czy nie. SPrawiedliwe, nie?

Podatek rolny jest forma podatku od nieruchomosci i w miescie tez go
                place.Inaczej sie nazywa.

>>>>wiesz ile podatku drogowego płaci wieś jeżdźac po polu uprawnym a nie drodze

Wiesz ile placi miasto podatku akcyzowego w cenie benzyny, ktory ma isc na
                drogi a nie idzie bo pieniadze z budzetu panstwa wyciagaja m.in. rolniczy
                lobbysci?

>>>>>Czytałeś coś o mechaniźmie duszenia inflacji na początku lat 90-tych
                przede wszystkim kosztem wsi.

No to jest zlota mysl godna co najmniej posla Lyzwinskiego z Samoobrony, a moze
                nawet samego Mistrza Andrzeja Leppera.

W kazdej normalnej gospodarce wysoka inflacja jest patologia. Nigdzie na
                swiecie ceny rolnicze nie leca 50% w gore w skali roku, chyba ze jest jakas
                katastrofa naturalna, powodz, susza itp. Niska inflacja jest korzystna dla
                gospodarki jako calosci i kazdego obywatela z osobna. Skoro wysoka inflacja
                jest BE to dlaczego ludzie nie domagaja sie jej nawrotu? Wiesz co piszesz?
              • lortea Re: Logika i wyborcy Kaczynskiego?? Od kiedy? 24.10.05, 19:01
                Nie jestem działaczem kółek, ani zadnej wiejskiej organizacji.

Wiem ile rolnik płaci, mam rodziców rolników.

Rolniczy lobbyści? Chory jesteś po wczorajszym wieczorze, gdyby takowi istnieli
                to mielibyśmy dawno i paliwo rolnicze i biopaliwa i wyższe dopłatu i nie
                sprzedani by wszelkiego przemysłu spożywczego w każde rece- tylko nie rolnikó
                którzy czesto chcieli zapłacić więcej niż jakiś cwaniaczek.
    • savena Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 18:25
      ty czytalas w moich myslach, sama bym tego tak dobrze nie napisala.
      • savena Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 18:31
        lortea moje poparcie oczywiscie bylo dla ciebie, twoja analize przjmuje jak swoja. pozdrawiam.
    • prof_dr_hab Dziekuje Ci za te madre slowa :))) 24.10.05, 18:26
      Kraj, w ktorym sa tacy ludzie jak Ty, to kraj gdzie warto zyc. Jestem pod
      wrazeniem Twojej madrosci i trafnej analizy. Coz, ludzie zyjacy bez zasad
      pewnie nawet nie zrozumieją o czym piszesz, szkoda chyba. Moje
      najserdeczniejsze pozdrowienia:))))
    • andrzejg bidula 24.10.05, 18:35
      ależ Cię musieli skrzywdzić
      to nie widziałeś takich samych słów ze strony PiSowców?

Hipokryta Pan jesteś.

Piszesz plując, aby sobie ulżyć, a kończysz 'a teraz spokój'.
      Daj Pan szanse innym skoro po wyborach ciągniesz ten gnój dalej.

A.
      • lortea Chodzi o to że kampanie już się skończyła, wybory 24.10.05, 18:39
        także. W normalnej demokracji nastałby czas zasypywania podziałów, wczorajsze
        słowa Lecha były dowodem na to że on tego chce. A tu z kolei morze inwektyw, to
        nie jest do zaakceptowania jako normalność dnia po wyborze.
        • idiotyzmy-kacze Re: Chodzi o to że kampanie już się skończyła, wy 24.10.05, 18:43
          Jeśli myślisz, że wyborcy PO to ludzie, którzy mówią, że deszcz pada jak ktoś im w twarz pluje to się grubo mylisz. Sposobem na kampanię pisuarów było topienie Platformy - teraz pisuary dostają za to rachunek.
          • tatonka wyborcy PO i PIS sa czesto malzenstwami 24.10.05, 20:22
            osobiscie znam conajmnije dwie takie rodziny a dowiaduje sie o wiekszej ilosci.
            Wiec po co bredzisz czlowieku? Do interesow medialnych ci to potrzebne???????
            Dodam ze mowa jest o malzonkach gdzie nie ma zbyt wielkiej roznicy wiekowej ani
            praktycznie zadnych roznic w poziomie wyksztalcenia....
            To sa dopiero idiotyczne insynuacje medialne. Dajcie juz ludziom odpoczac od
            swojej obecnosci tuby propagandowe ....
            • idiotyzmy-kacze Re: wyborcy PO i PIS sa czesto malzenstwami 24.10.05, 20:47
              tatonka, czy ty masz jakies problemy ze swoją psychiką ? Wszędzie widzisz spisek mediów. To pisuar osią swojej kampanii uczynił atakowanie Platformy i obiecywanie złotych gór. Niech więc zakłada koalicję ze swoimi sojusznikami z LPR i Samoobrony. Tym bardziej że programy mają niemal identyczne
    • ariadna-enta Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 18:50
      Do lortea- napisałeś przydługi elaborat i podsumowałeś nieprzebierając w
      słowach elektorat Donalda Tuska ,że niby ynteligencja ,nietolerancja dla innych
      {może nie ty,ale ale wielu zwolenników Kaczyńskiego mówi ,że to nie prawdziwi
      Polacy potomkowie werhmachtowców, złodzieje ,bezbożnicy itd}.Oburzacie się
      kiedy powie się o was wsioki czy buractwo-wiem,że to nie przyjemne ,ale
      nazywanie kogoś złodziejem i volksdojczem jest o wiele gorszym epitetem[Było
      tego dużo na forum przed wyborami}.Teraz triumfujecie i macie dziką radość z
      wygranej,ale gdyby wygrał Tusk to byś pisał,że wygrali Szwaby ,ateiści i co tam
      jeszcze. Jeżeli chcesz wiedzieć na Tuska głosowało wielu ludzi wierzących i
      praktykujących uczciwych, ze średnim wykształceniem,którym w dzisiejszej Polsce
      powodzi się czasami nienajlepiej. Faktycznie nie ma Polaków lepszych i
      gorszych,ale Twoja pisanina świadczy o tym,że wy się uważacie za lepszych .Z
      Twojego postu też wyziera chamstwo bo wsadziłeś{łaś} wszystkich zwolenników
      TUska do jednego worka i zrobiłaś z nich nieludzkie bestie co to by noworodka
      utopiły w przerębli i powybijali wszystkich starych i chorych{a propo w
      przeręblu topią dzieci właśnie ci niewykształceni bo mądry odda dziecko do
      adopcji. I jeszcze jedno Kaczyński nie wyprowadzi ludzi z biedy bo do tego
      trzeba trochę zaradności i pracowitości ,a nie czekanie aż pan prezydent
      wszystko da,a wielu w to wierzy.
      • lortea Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 18:57
        Może niedokładnie zatytułowałem post, chodziło mi o ludzi wypiwiadających się
        tu od wczorajszego wieczora, poza tym wzywałem do zakończenia tego.
        W żadnym punkcie zaś nie zasugerowałem ze jestem lepszy od zwolenników Tuska.
        • ariadna-enta Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 19:03
          lortea napisał:

> Może niedokładnie zatytułowałem post, chodziło mi o ludzi wypiwiadających się
          > tu od wczorajszego wieczora, poza tym wzywałem do zakończenia tego.
          > W żadnym punkcie zaś nie zasugerowałem ze jestem lepszy od zwolenników Tuska.

Dzięki za odpowiedż i że wytłumaczyłeś co nie co bo przedtem poczułam się lekko
          urażona Twoją wypowiedzią.
    • gregorak Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 20:21
      lortea napisał:
      > w demokracji nie ma wyborców głupszych i mądrzejszych
      Są, chociaż ich głos wyborczy znaczy tyle samo.

> Przykro mi tak pisać ale wyborcy Tuska pokazali teraz przwdziwą twarz-
      > antydemokratyczni,
      Nie szykuję zamachu stanu. Pan Kaczynski będzie prezydentem przez najbliższe 5
      lat. I ja to akceptuję.

>zawistni,
      O to, że Ty masz swojego Kaczynskiego a ja nie? Ja go Tobie nie zazdroszczę.

>chamscy,
      To jest w ogóle dosyć popularne zjawisko w Polsce.

>z zerową tolerancją na inne poglądy.
      Nie wydaje mi się to odpowiednie określenie. Wydaje mi się, ze tolerancyjnym
      trzeba być wtedy, gdy poglady danej osoby są osobistą sprawą danej osoby czy
      grupy, bez wiekszego negatywnego wplywu na życie innych. Tymczasem Wyborcy PiS
      zgotowali los, który wpłynie na losy społeczeństwa. Ja też jestem jego częścią.
      Czym ma to pokornie zaakceptować? Czy nie mam prawa do wyrażania mojego
      sprzeciwu wobec tego szkodliwego, moim zdaniem, wyboru? Niedługo nastepne
      wybory. Trzeba wyciągać wnioski z poprzednich.

> Teraz apeluję już o spokój, naszej Ojczyźnie potrzebny jest nie tylko
      > prawicowy Prezydent, lecz i prawicowy rząd.
      Jako wyborca PO nie chcę Wam przeszkadzać w tworzeniu Waszego prawicowego rządu.
      Niech się Kaziu dogada z Andrzejem, Romkiem, Waldkiem. Powodzenia!
      • lortea Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 20:27
        gregorak napisał:

> lortea napisał:
        > > w demokracji nie ma wyborców głupszych i mądrzejszych
        > Są, chociaż ich głos wyborczy znaczy tyle samo.

Napisałem wyraźnie że chodzi mi o demokratyczne reguły gry, w nich nie ma
        miejsca na jakiekolwiek różnicowanie wyborców.
        >
        > > Przykro mi tak pisać ale wyborcy Tuska pokazali teraz przwdziwą twarz-
        > > antydemokratyczni,
        > Nie szykuję zamachu stanu. Pan Kaczynski będzie prezydentem przez najbliższe 5
        > lat. I ja to akceptuję.

Świetnie że akceptujesz, ale wielu na tym foru, w pewnym momencie zdecydowana
        większość lała tyle pomyj na miliony Polaków ile się dało.

>
        > >zawistni,
        > O to, że Ty masz swojego Kaczynskiego a ja nie? Ja go Tobie nie zazdroszczę.

Idealny to on nie jest, wiem o tym, ale polityków idealnych ogólnie nie ma.

>
        > >chamscy,
        > To jest w ogóle dosyć popularne zjawisko w Polsce.

TYlko że ci tutaj przedstawiali sie jako inteligencja i takie tam.

>
        > >z zerową tolerancją na inne poglądy.
        > Nie wydaje mi się to odpowiednie określenie. Wydaje mi się, ze tolerancyjnym
        > trzeba być wtedy, gdy poglady danej osoby są osobistą sprawą danej osoby czy
        > grupy, bez wiekszego negatywnego wplywu na życie innych. Tymczasem Wyborcy PiS
        > zgotowali los, który wpłynie na losy społeczeństwa. Ja też jestem jego
        częścią.
        > Czym ma to pokornie zaakceptować? Czy nie mam prawa do wyrażania mojego
        > sprzeciwu wobec tego szkodliwego, moim zdaniem, wyboru? Niedługo nastepne
        > wybory. Trzeba wyciągać wnioski z poprzednich.

Na tym polegają demokratyczne wybory.

>
        > > Teraz apeluję już o spokój, naszej Ojczyźnie potrzebny jest nie tylko
        > > prawicowy Prezydent, lecz i prawicowy rząd.
        > Jako wyborca PO nie chcę Wam przeszkadzać w tworzeniu Waszego prawicowego
        rządu
        > .
        > Niech się Kaziu dogada z Andrzejem, Romkiem, Waldkiem. Powodzenia!

A jednak- ta piaskownica be i fuj, idę do innej. PO obiecywało od 2 lat
        koalicję z PIS.
        • gregorak Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 20:44
          lortea napisał:
          > A jednak- ta piaskownica be i fuj, idę do innej. PO obiecywało od 2 lat
          > koalicję z PIS.

Ja myślałem tak: Ziobro z Dornem i Wassermanem będą biegać po ulicach i łapać
          tych złodziei i aferzystów. No i dobrze. Może się na tym znają. Ale piaskownica
          nasza bo sie lepiej znamy na lepieniu babek.
          Ale ludzie wpuścili Was do piaskownicy, bo im naobiecywaliście, że babki w
          piaskownicy lepiej robicie od nas i nawet zrobicie ich 3 miliony. My mamy stac z
          boku i patrzeć. Ale jak nie wyjdzie to my mamy sie tłumaczyć, że nie wyszło. To
          ja mówię wychodzimy z piaskownicy. Jak ludzie zobacza ja Wy naprawdę lepicie te
          babki, to może następnym razem do piaskownicy Was juz nie wpuszczą.
          • lortea Po mojemu to jest tak.Sam się bałem 24.10.05, 20:49
            nieproporcjonalnego wyniku, bo wtedy i PIS i PO mogłyby coś manipulować z
            rządem mniejszosciowym. Dlatego ucieszyło mnie jako tako równe zwyciestwo.
            Byłeś naiwniakiem sądząc że jakakolwiek partia zadowoli się w rządzie paroma
            mało istotnymi resortami, w tym żadnym gospodarczym.
            Teraz urazy i ambicje do kieszeni i do roboty, to co proponujesz, skoro tak źle
            oceniasz ekonomiczne pomysły PIS-u, to przyzwolenie na 4 lata katastrofy
            gospodarczej w Polsce- tak wynika z tego co piszesz.
            Nikt nie mówi ze macie stać z boku i tylko patrzeć, ważne resorty wam przypadną.
            • filut69 To może trzeba było ponyśleć wcześniej i obiecywać 24.10.05, 21:15
              rzeczy wykonalne teraz jak przekonaliście motłoch to gacie pełne sraczki???
              drogie kaczki???
              wasz pomysł jest taki dajmy PO resorty w których naobiecywaliśmy dużo.
              Jak sie im uda to będzie nasza zasługa jak nie to będzie ich wina.
              Moim zdaniem cytując waszego klasyka "Spieprzaj dziadu!!!"
            • gregorak Re: Po mojemu to jest tak.Sam się bałem 24.10.05, 21:56
              lortea napisał:
              > Teraz urazy i ambicje do kieszeni i do roboty, to co proponujesz, skoro tak źle
              > oceniasz ekonomiczne pomysły PIS-u, to przyzwolenie na 4 lata katastrofy
              > gospodarczej w Polsce- tak wynika z tego co piszesz.

4 lata? Bez wsparcia rzadu przez PO będą przedwczesne wybory, bo na lojalnosć
              Leppera i Giertycha to ja bym nie liczył. Chyba że wcześniej Pisowcy się
              opamiętaja i wrzucą swoje ksiezycowe obiecanki-cacanki do kosza, co własciwie w
              sferze gospodarki oznacza realizację programu PO.
          • gosia_chello Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 22:19
            <Ale piaskownica
            > nasza bo sie lepiej znamy na lepieniu babek.

Tak, typowe dla UW-PO. Oni wszystko wiedza najlepiej, tylko oni maja racje...
            Buta i pewnosc siebie - dlatego wlasnie przegrywaja.

> To ja mówię wychodzimy z piaskownicy

I znowu typowe obrazanie sie na wyborcow.
            Naprawde bardzo to demokratyczna i szanujaca demokracje partia ;)
            • gregorak Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 22:33
              gosia_chello napisała:

> Tak, typowe dla UW-PO. Oni wszystko wiedza najlepiej, tylko oni maja racje...
              > Buta i pewnosc siebie - dlatego wlasnie przegrywaja.
              Uwazam, ze w dziedzinie gospodarki nie ma obecnie lepszego pomysłu dla Polski
              niz program liberalizacji gospodarki proponowany przez PO.
              Nie rozumiem nadal wyborcow PiS: po co wam ta Platforma skoro to wasza partia
              jest najlepsza. Przeciez to aferałowie! Tyle jest fajnych prosocjalnych partii...

> I znowu typowe obrazanie sie na wyborcow.
              > Naprawde bardzo to demokratyczna i szanujaca demokracje partia ;)
              Ja jestem z elektoratu PO. Chcę żeby MNIE PO szanowała. I dopóki PO nie jest w
              rzadzie niech sie inni od PO odstosunkują.
              • gosia_chello Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 22:44
                > Uwazam, ze w dziedzinie gospodarki nie ma obecnie lepszego pomysłu dla Polski
                > niz program liberalizacji gospodarki proponowany przez PO.

Ale sa tez inne koncepcje, ktore moga okazac sie sluszne.
                A koalicja rodzi sie w czasie dyskusji.

> Nie rozumiem nadal wyborcow PiS: po co wam ta Platforma skoro to wasza partia
                > jest najlepsza

Gdyby PO wygralo tez by chcialo rzadzic z PO, i po co by im byla
                taka "socjalna" i "populistyczna" partia jak PiS ?
                A no dlatego, ze jak powiedziala Nelly Rokita: PO nie moze rzadzic
                samodzielnie. Tak samo jest z PiSem.
                Zeby skutecznie i pewnie rzadzic, trzeba miec stabilne poparcie wiekszosci
                sejmu, a do tego jest potrzebna koalicja.
                Bez PiSu Po by nic nie zrobila, a bez PO nic nie zrobi PiS.
                Taki jest uklad w parlamencie, a gdyby wybory byly jeszcze raz, nic by to nie
                zmienilo, a kto wie, moze wiecej zgarnalby Lepper ...
                • gosia_chello Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 22:46

Poprawka:

Gdyby PO wygralo tez by chcialo rzadzic wspolnie z PiSem, i po co by im byla
                  taka "socjalna" i "populistyczna" partia jak PiS ?
                  A no dlatego, ze jak powiedziala Nelly Rokita: PO nie moze rzadzic
                  samodzielnie. Tak samo jest z PiSem.
                  Zeby skutecznie i pewnie rzadzic, trzeba miec stabilne poparcie wiekszosci
                  sejmu, a do tego jest potrzebna koalicja.
                  Bez PiSu Po by nic nie zrobila, a bez PO nic nie zrobi PiS.
                  Taki jest uklad w parlamencie, a gdyby wybory byly jeszcze raz, nic by to nie
                  zmienilo, a kto wie, moze wiecej zgarnalby Lepper ...
        • filut69 te przekręcona Loreta a co cię obchodzą 24.10.05, 21:20
          obietnice Tuska i PO? ty głosowałaś na kaczorów to zajmij się nimi bo to oni
          ci coś są winni nie Tusk i PO
          • lortea Jako politolog interesuję się całością polskiej po 24.10.05, 21:22
            lityki.
            Nic tu nie jest przekręcone, nie żadna loreta, tylko lortea.
            • idiotyzmy-kacze Re: Jako politolog interesuję się całością polski 24.10.05, 21:29
              politolog w dodatku klakier PiSu - i wszystko jasne. Ciąg do koryta, nic więcej
              • lortea Pisałem ci już cos o tym kilka dni temu. 24.10.05, 21:31

• idiotyzmy-kacze Re: Pisałem ci już cos o tym kilka dni temu. 24.10.05, 21:33
                  przypominam sobie, kłopot w tym, że ja nie łykam kitu
                  • lortea Re: Pisałem ci już cos o tym kilka dni temu. 24.10.05, 21:34
                    Ja próbowałem w dzieciństwie gdy budowaliśmy dom, rzeczywiście niesmaczne.
    • hamlet1111 Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 21:48
      > lortea napisał:
      > Pokazaliście swoją ohydną gebę która niewiele ma wspólnego z czyms co mozna
      > nazwac liberalizmem, pokazaliście gębę nienawistników dla których mieszkańcy
      > wsi to chamy,

Mieszkańcy wsi to w swojej masie bardzo sprytna nacja. Oni po prostu głosowali
      (na Kaczora) za tym aby dalej się lenić i żyć na koszt państwa - czysty
      interes. Najlepsze jest to że w swojej bezczelności(nie płacą podatków, dopłaty
      z UE, KRUS itd.) narzekają jeszcze na służbę zdrowia i szkolictwo:) Czasem nie
      dziwię się Warszawiakom, że maja dość przyjezdnych, którzy zabierają pracę
      tubylcom. Przecież taki człowiek ze wsi ma wszystko za darmo i i jeszcze
      zabiera pracę normalnym ludziom.
      • lortea Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 21:52
        Dla ciebie hasło które zachowuję na specjalne okazje- jesteś durniejszy niż
        buty w których chodzisz. Jeśli na wsi tak dobrze i deszcz pieniędzy spada, to
        niby dlaczego ci ludzie przyjeźdzają do Warszawy do pracy?

Rolnicy całe życie ciężko pracujący nie w ustalonych godzinach pracy tylko po
        kolkanaście godzin na dobę to lenie?

Jeszcze tobie napiszę że zbyt wielu ludzi się gapnęło że dojście do władzy PO i
        Tuska to dojscie do władzy takich jak ty, to zupełne zepchniecie prowincji na
        margines i zajmowanie sie tylko problemami dużych miast.
        • hamlet1111 Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 22:08
          I tu się mylisz. Akurat takich co pracują i żyją z ziemi jest naprawdę
          niewielu. Większość rolników nic nie sieje. Biorą tylko dopłaty z Uni za
          ziemie, która leży odłogiem, płacą 100PLN KRUS'u na trzy miesiące i pracują na
          czarno np. u farmerów itp. Ja im się nie dziwie że gosują na Kaczora aby
          utrzymać status quo.
          • sccyzor Wykształceni a Nieinteligentni 24.10.05, 23:07
            Trzeba być skończonym durniem żeby w kraju gdzie rolnicy stanowią 24%
            społeczeństwa zadzierać ze wsią tuż przed wyborami.To jest POTĘŻNY ELEKTORAT
            który w dodatku chodzi na wybory.Wy PO-cy jestescie niedorozwinięci umysłowo i
            dlatego przegraliscie.
            W Polsce bezrobocie to 17%.Jesli dowalicie podatkiem wies to będzie kolejne
            18%.Wy jestescie chorzy!!!
            To ma sens w przypadku wielkich gospodarstw i 'rolników miejskich'.Zachód na
            którym się tak wzorujecie(i USA) pompują gigantyczne pieniądze w rolnictwo.A wy
            mimo iż ono jest i tak dużo mniej doinwestowane niż na Zachodzie(przez Polski i
            Unijny rząd) chcecie jeszcze zniszczyć chłopów.
            Przyznajcie się oficjalnie-JESTEŚCIE ZDRAJCAMI POLSKI!!!
            • patty_vare Weź coś na ciśnienie, bo ci żyłka pęknie. 24.10.05, 23:09
              A wątek zaczął się od postu o braku szacunku dla wyborców PiS i Kaczyńskiego...

Taaa...
    • jasiuf Re: Logiczna analiza wyborców Tuska. 24.10.05, 23:02
      lortea napisał:

> Teraz apeluję już o spokój, naszej Ojczyźnie potrzebny jest nie tylko
      > prawicowy Prezydent, lecz i prawicowy rząd. Nie jątrzmy już dłużej, czerwona
      > hydra czai sie przyczajona i czeka na błędy zarówno PIS jak i PO.

Za późno żabciu.
      Trzebabyło apelowac o pokój jak ze smyczy spuszczano Kurskiego.
      Kto wiatr sieje ten burze zbiera

> Zatem powiedzmy sobie- wygrał lepszy, takie są regóły demokracji,
      > zaakceptujcie je wy, którzy zarzucacie Lechowi autorytane czy wręcz
      > dyktatorskie zapędy, i pomyślcie ilu swoich własnych rodakó obraziliscie
      > dzisiejszego dnie i wczorajszego wieczora na tym forum.

Wygrał lepszy hipokryta.
      Wygrał ten który w oczy mówi "przyjacielu", a pod stołem kopie w krocze
      Wygrał ten który gębe ma pełna frazesów, a za 1% poparcia gotów jest wysmarowac
      się gó.wnem.

Lech Kaczyński prezydentem wszystkich zaprzańców.
      • lortea O to chodzi w polityce by wygrać, a w demokracji 24.10.05, 23:28
        wygrywa sięzdobywajac jak najwięcej głosów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka