Dodaj do ulubionych

Będzie nocne spotkanie PO-PiS

• hgrzadzielski Re: Będzie nocne spotkanie PO-PiS 30.10.05, 20:06
      Boję się o wiarygodność PO w oczach wyborców! Już kilka razy dostali policzki i
      teraz wygląda na to, że to za mało! Przecież to śmierdzi na odległość!!!
      Najpierw marszałek Sejmu dla Komorowskiego, drugie to Jarosaw Kaczyński na
      Premiera!!!! Wtedy zrozumiem postępowanie PO i na jakiś czas prawdomówność
      PiS!!!!!!!!!!!!!
      • fromwindsor Radzic w dzien i przy swietle a nie noca.. 30.10.05, 20:34
        hgrzadzielski napisał:

> Boję się o wiarygodność PO w oczach wyborców! Już kilka razy dostali policzki
        i teraz wygląda na to, że to za mało! Przecież to śmierdzi na odległość!!!

Wiarygodnosc w oczach wyborcow traci PO na wlasne rzadanie poprzez taka a nie
        inna postawe Tuska i Rokity.Stawianie sprawy wedle reguly wszystko albo nic,
        przyniesie jedyny mozliwy wynik - nic.
        Dlaczego nie chca sie zgodzic na natychmiastowe zwolanie krajowej narady PO?
        Boja sie, ze po naradzie juz by ich nie bylo wsrod prowadzacych te partie albo
        zmieniliby swoja postawe.

> Najpierw marszałek Sejmu dla Komorowskiego,...

Czemu nie isc na calos i chowac za koszula jeszcze jedno rzadanie -
        prezydenture dla Tuska i pozycje premiera dla Rokity ( to wedle Tuska najlepiej
        przygotowany kandydat)?
        No wiec, jak idziemy na calosc i szczerosc, to do konca.
        To jest wlasnie to prawdziwe oblicze PO pod wodza Tuska i Rokity.

"...drugie to Jarosaw Kaczyński na Premiera!!!!...
        Na drugi dzien po wyborach parlamentarnych a jeszcze tydzien przed druga tura
        wyborow prezydenckich wszyscy pro-PO-wcy mowili, ze tragedia dla Polski byloby
        objecie funkcji premiera i prezydenta przez czlonkow jednej rodziny.
        Now wiec Pan Jaroslaw Kaczynski zrezygnowal z przyslugujacego mu prawa i nie
        objal funkcji premiera azeby dac odpor obawom Tuska i reszty PO.
        Teraz znow sie wam "koalicjanci" odmienilo?
        To tak w ramach zasady- kazdy tydzien- nowa recepta na rzadzenie krajem?
        Badzcie powazni i przynajmniej utrzymajcie swe opinie niezmienne przez ...dwa
        tygodnie.

... Wtedy zrozumiem postępowanie PO...
        Ja nadal nie rozumiem, podobnie, jak 80% elektoratu.
        Te brakujace 20% to czolowka PO i SLD z Urbanem, Millerem, Rakowskim ,
        Jaruzelskim i innymi "odnowicielami" Polski, ktorzy jednoczesnie jawia sie jako
        nowodeklarowani przyjaciele Tuska.

...i na jakiś czas prawdomówność PiS!!!!!!!!!!!!!"

Podaj definicje prawdomownosci- bo nie jestem pewien, czy wyznajemy te sama.

• liebermanns PO wali głupa 30.10.05, 20:12
      Troche mi szkoda platformersów, bo z dwójki tych żałosnych partii wole PO. Ale
      trzeba sobie powiedzieć, że non stop grają głupki, a PiS to widzi i ich wali
      ile wlezie. Przecież przed wyborami PO opowiadała, że np. MSWiA trzeba
      podzielić bo to moloch, że rząd będzie realizować program zwycięskiej partii, a
      partia druga ma mieć dużo mniej do powiedzenia, Rokita chciał powoływać rząd
      autorski wspierany przez PiS itd. ciąg na bramke platformersy miały spory. A tu
      kicha. PiS wygrał i PO nie bardzo wie co zrobić. Była tak pewna siebie, że ani
      przez moment nie pomyślała, że może przegrać i teraz już wali tylko w PiS byle
      czym. A to, że sie z Samoobroną kumplują, a to, że marszałka im nie dali i w
      ogóle jak to powiedział Komorowski "akt zdrady jest faktem". Jako zwolennik
      lewicy mam sporą radoche widząc jak te dwie według siebie najwspanialsze partie
      z każdym dniem sie pogrążają. Po pięciu latach kaczyzmu i rokicizmu prawica nie
      dojdzie w Polsce do władzy przez 30 lat. Wiwat odpowiedzialność SLD!
      • ginevra81 Politycy z PO - koniecznie przeczytajcie powyżej! 30.10.05, 20:16
        Przeczytajcie komentarz libermannsa - starego weterana SLD i nie dajcie mu
        satysfakcji. Pokażcie, że prawica potrafi się dogadać i rządzić Polską tak, aby
        przegonić takich jak libermanns.
      • wj_2000 Re: PO wali głupa 30.10.05, 20:17
        liebermanns napisał:
        > Jako zwolennik lewicy mam sporą radoche widząc jak te dwie według siebie
        > najwspanialsze partie z każdym dniem sie pogrążają

Próbowałem sprowokować jakąś dyskusję porównawczą pomiędzy tak wściekle
        atakowanym przez całe ostatnie 4 lata SLD, co to bezwstydnie nie robił
        wcześniejszych wyborów juz ze dwa lata temu, każąc Polsce "bezczynnie" czekać
        na ozdrowieńcze reformy wspaniałej koalicji POPiS, a dzisiejszą sytuacją.
        Ale poza jedna próbą obelgi (że jestem niezweryfikowany ubek) nikt nie zabrał
        głosu.
        Pozdrawiam podobnie myslącego!
      • rtg Re: PO wali głupa 30.10.05, 21:02
        liebermanns napisał:
        ....
        > Po pięciu latach kaczyzmu i rokicizmu prawica nie
        >
        > dojdzie w Polsce do władzy przez 30 lat. Wiwat odpowiedzialność SLD!

objaśnij nas co to jest SLD??
        • liebermanns Sojusz Lewicy z Duchowieństwem 30.10.05, 21:12
          ale to sie w końcu musi zmienić
    • hernandez Przepraszam a co robie pan abp.Goclowski?? 30.10.05, 20:13
      wydawalo mi sie ze Polska to kraj gdzie jest rozdzial panstwa od kosciola
      • polonus9 KK miesza jak diabel w kotle ! Oto debilna Polska 30.10.05, 20:15
        • hetman131 Re: KK miesza jak diabel w kotle ! Oto debilna Po 30.10.05, 22:40
          "Jeżeli środki, za pomocą których dąży się do celu są parszywe
          to cel również staje się PARSZYWY !!!!"

W Klasztorze??!!! A dlaczego nie na Babiej Gorze?????

Czarni do PIEKLA!!!
          Wyslac ich tam gdzie ich miejsce: Ciemnogrod XIII wiek!!!!!
          Lep-Per na inteligenta!!
          Niech ich oswieca swoja swiatloscia ciemniaka!!!!
          Im Ciemniej Tym Jasniej!!!!!!!!!!
          Reszta na kolana!!

I TAK WAM JUZ NIC NIE POMOZE!!!!

Macie Prze.........

....rabane!!!!

• hetman131 Re: KK miesza jak diabel w kotle ! Oto debilna Po 30.10.05, 22:50
          "Jeżeli środki, za pomocą których dąży się do celu są parszywe
          to cel również staje się PARSZYWY !!!!"
      • uu1 Re: Przepraszam a co robie pan abp.Goclowski?? 30.10.05, 20:19
        Pan T. Gocłowski reprezentuje Stella Maris.
        • polonus9 Hanba. Goclowski powinien siedziec 30.10.05, 20:27
          a nie wp.. sie do polskiej poltyki.
          • uu1 Re: Hanba. Goclowski powinien siedziec 30.10.05, 20:29
            Lud polski mówi - kto ma księdza w rodzie, tego bieda nie ubodzie. I wie co mówi.
    • tomekp1 Re: Będzie nocne spotkanie PO-PiS 30.10.05, 20:16
      rafwoj o czym ty piszesz kto i kogo oszukał wystawiając Marciniewicza ?
      Czy partia która zwyciężyla nie może wybrać na premiera osoby ,która wg.niej
      najbardziej pasuje na to stanowisko? Jakiego oszustwa w tym się doszukujesz.
      Może jeszcz powiesz,że oszukali wyborcy, bo L.Kaczyńskiego wybrali na prezydenta?
      • broetje tusk contra rokita = koniec PO 30.10.05, 20:19
        • uu1 Re: Najwyzszy czas. 30.10.05, 20:20
      • gg1968 Re: Będzie nocne spotkanie PO-PiS 30.10.05, 23:56
        tomekp1 napisał:

> rafwoj o czym ty piszesz kto i kogo oszukał wystawiając Marciniewicza ?
        > Czy partia która zwyciężyla nie może wybrać na premiera osoby ,która wg.niej
        > najbardziej pasuje na to stanowisko? Jakiego oszustwa w tym się doszukujesz.
        > Może jeszcz powiesz,że oszukali wyborcy, bo L.Kaczyńskiego wybrali na
        prezydent
        > a?
        Przed wyborami do sejmu PiS wskazywał JK jako premiera w razie zwycięstwa PiS,
        tak więc wystawiając Marcinkiewicza już złamali obietnicę. Nie pierwszą, nie
        ostatnią...
    • kaczory11 Nie ufam i nie wierze Kaczynskim. 30.10.05, 20:21
      Nie wierze i nie ufam Kaczynskim. Tusk kopie grob PO. Obawiam sie, ze za kilka
      lat (predzej niz przed czterema laty) PO skonczy jak swego czasu UW.
      PiS jest WIAROLOMNY, niewiarygodny i gra na wrobienie PO w role "chlopca do
      bicia" gdy padnie rzad Marcinkiewicza.
      Panie Tusk. Czy ma Pan zamiar splacac PiS-owskie "weksle" Lepperowi i "Radiu
      Maryja" zaciagniete przez Kaczynskich podczas kampanii wybirczych ?
      • sumienie.lk Re: Nie ufam i nie wierze Kaczynskim. 30.10.05, 20:23
        A kto powiedział, że PO ma obowiązek spłacać obietnice wyborcze Kaczyńskich?
        Rozmowy to jeszcze nie zobowiązania.
      • uu1 Re: Nie ufam i nie wierze Kaczynskim. 30.10.05, 20:24
        Pan Tusk musi spłacić r ó ż n e g o rodzaju zobowiązania wyborcze własne i
        POpaprańców. A Kaczory maja oczywiście do spłacenia długi o których piszesz.
    • czaromir PiS - partia, ktora klamie i manipuluje biednymi 30.10.05, 20:22
      Niech panowie zwyciezcy wyjda wreszcie z ukrycia, a nie wypuszczaja tylko
      swoich zolnierzy na I linie.
      I niech nie klamia w TV, ze rzad Marcinkiewicz jako premier byl ogloszony przed
      wyborami i wszyscy doskonale o tym wiedzieli. Stalo sie to ZARAZ PO WYBORACH
      PARLAMENTARNYCH.
      W ogole brak mi slow. A myslalem, ze jest szansa na Polske wolna i postepowa.

CZ
      • sumienie.lk Re: PiS - partia, ktora klamie i manipuluje biedn 30.10.05, 20:24
        Powiedz to tym, którzy na PiS głosowali, a teraz im głupio
      • broetje PiS - mówi prawdę!!! Kaczory są cool 30.10.05, 20:25
        • philips8 Kaczka na zimno? hmmm...ale tylko z buraczkami! 30.10.05, 20:30
          • uu1 Re: Kaczka na zimno? hmmm...ale tylko z buraczkam 30.10.05, 20:36
            Kaczka w maladze. Ale warunek - kaczka młoda a malaga stara. Nie na odwrót.
      • ginevra81 Re: jak masz gorączkę, to łyknij aspirynę i spać. 30.10.05, 20:25
      • wj_2000 Re: PiS - partia, ktora klamie i manipuluje biedn 30.10.05, 20:29
        Odpowiadasz na :
        czaromir napisał:

> Niech panowie zwyciezcy wyjda wreszcie z ukrycia, a nie wypuszczaja tylko
        > swoich zolnierzy na I linie.
        > I niech nie klamia w TV, ze rzad Marcinkiewicz jako premier byl ogloszony
        przed
        >
        > wyborami

Nie rozumiesz elementarnych zależności logicznych.
        Marcinkiewicza wysunięto PRZED finałem wyborów prezydenckich. JK powiedział
        całkiem otwarcie, że zdaje sobie sprawę, iż część potencjalnych wyborców Lecha
        nie zagłosuje na niego, gdyby premierem miał zostać (nieoczekiwanie, bo raczej
        mało kto wątpił w wygraną PO ), ni stad, ni z owąd, bliźniak kandydata.
        I ci wyborcy Lecha czuli by się (słusznie) ordynarnie oszukani.
        JK nie może być premierem w tej sytuacji. Chyba, że po nowych wyborach, jeśli
        Polacy, wiedząc kto jest prezydentem, i kto zostanie szefem nowego rządu,
        ponownie dadzą zwycięstwo PiS-owi.
        I przestańcie wreszcie na ten temat bredzić.
        Nie jestem zwolennikiem PiS-u, nigdy nie oddałem, ani nigdy nie oddam na nich
        głosu, ale w tej sprawie postępuja całkowicie fair.
        To PO jest pełne hipokryzji. Po prostu nie mając żadnych atutów, chłopaki z PO
        stosują tanie sztuczki zastępcze.
        • czaromir Re: PiS - partia, ktora klamie i manipuluje biedn 30.10.05, 20:42
          Dzieki za wytlumaczenie mi zawilosci i sprzecznosci logicznych i niesienie
          kaganka oswiaty pod strzechy. Trzeba tylko sie dobrze rozejrzec, zeby nie
          zapruszyc ognia.
          Ciekawi mnie jednak to, jak to jest, ze patrzymy sie na niby ta sama
          rzeczywistosc, a widzimy ja zupelnie inaczej?
          Nevermind.
          • uu1 Re: PiS - partia, ktora klamie i manipuluje biedn 30.10.05, 20:47
            > Ciekawi mnie jednak to, jak to jest, ze patrzymy sie na niby ta sama
            > rzeczywistosc, a widzimy ja zupelnie inaczej?
            To tak jak z ortografią.
        • rtg Re: PiS - partia, ktora klamie i manipuluje biedn 30.10.05, 21:09
          nie trzaskaj dziobem tylko zaczekaj na wynik rozmów..
    • maddoks NOCNA ZMIANA II... 30.10.05, 20:24
      Najsławniejszy polski rezyser polityczny Jacek Kurski będzie miał możliwość
      nakręcić drugą część Nocnej zmiany.
      Przedpremiera oczywiście w telewizji "Trwam"

ps.
      już lecę wykupić abonament ;-))
      • nawrocony1 Re: NOCNA ZMIANA II... 30.10.05, 20:29
        nie wiem tylko czy woz transmisyjny TV-Trwam dojechal na czas :)
        • maddoks Re: NOCNA ZMIANA II... 30.10.05, 20:53
          Bez obaw, ten chłopak jest tak doświadczony, że nawet bez wozu sobie poradzi.
          jacek nasz kochany oczywiście... ;)
          • maddoks Przy czym siedzą nasi pupile?? 30.10.05, 20:56
            czy wiecie przy czym siedzą nasi pupile i Gocek? W końcu go zlicytowali. Pewnie
            Lech podrzucił okrągły stół a Donek krzesła... ;-)))
    • dzielanski Komuna wróciła? 30.10.05, 20:24
      Czy pamiętacie jeszcze te rozmowy trójstronne: rząd - episkopat - opozycja?
      Wygląda na to, ze w Gdańsku ktoś za tym zatęsknił.
      • broetje tusk walczy o zachowanie stołka - boi się JMR 30.10.05, 20:26
        • mbugajski Re: tusk walczy o zachowanie stołka - boi się JMR 30.10.05, 21:06
          Jaaaasne. Tak się akurat składa, że najmniej 2/3 klubu poselskiego to ludzie
          wybrani na listy ze względu na lojalnośc do Donalda Tuska. Obawy o zachowanie
          stołka nie mają tu nic do rzeczy.
      • broetje tusk a za tuskiem schetyna - korupcja! 30.10.05, 20:27
      • halicz5 Wyborcy PiS krytykują Episkopat i bp Gocłowskiego? 30.10.05, 20:33
        Jakoś nie są zbytnio pokorni i nie wierzą w mądrość swych duchowych przywódców -
        biskupów... ciekawe czy są naprawdę tacy oddani wierze katolickiej, czy tylko
        zrobili z niej tarczę do ukrywania swych paranoi? A może to awanturnictwo
        wyborców PiS bierze się z frustracji seksualnych? Może panowie z PiS chcieliby
        komuś obciągnąć?
        • ginevra81 Re: wcale nie! 30.10.05, 20:37
          halicz5 napisał:

> Jakoś nie są zbytnio pokorni i nie wierzą w mądrość swych duchowych
          przywódców
          > -
          > biskupów... ciekawe czy są naprawdę tacy oddani wierze katolickiej, czy tylko
          > zrobili z niej tarczę do ukrywania swych paranoi? A może to awanturnictwo
          > wyborców PiS bierze się z frustracji seksualnych? Może panowie z PiS chcieliby
          > komuś obciągnąć?

Wyborcy PiS? Coś ty, wręcz przeciwnie. Ja bardzo doceniam to, że biskupi
          podjęli się mediacji w tej beznadziejnej sprawie koalicji między PiS a PO.
          Chwała biskupom za to!
          • uu1 Re: wcale nie! 30.10.05, 20:40
            > Chwała biskupom za to!
            I za H. Jankowskiego. I T. Rydzyka. Hosanna.
            • halicz5 Spadaj KOMUCHU uu1! 30.10.05, 21:00
              Gadaj ze swoją czerwoną bandą z SLD.
              • uu1 Re: Głupiś i źle wychowany. Co gorsze? 30.10.05, 21:13
                • colombina I jedno i drugie ale sie poprawia 31.10.05, 00:10
                  w oryginale bylo "spieprzaj dziadu"
                • colombina I jedno i drugie ale sie poprawia 31.10.05, 00:13
                  W oryginale bylo "sp...aj dziadu"
          • halicz5 Nareszcie jakiś nie-wściekły PiSowiec 30.10.05, 20:42
            Zgadzam się z Tobą i doceniam sensowność i spokój wypowiedzi. Kibicuję PO.
            Pozdrawiam.
            • ginevra81 Re: Nareszcie jakiś nie-wściekły PiSowiec 30.10.05, 20:52
              Wiesz co. A ja mam wrażenie, że na tym forum najwięcej to jest wściekłych
              POwców - ci, z wyjątkiem Ciebie - najbardziej zajadle mnie atakują za moje
              sympatie do PiS.
              • halicz5 Re: Nareszcie jakiś nie-wściekły PiSowiec 30.10.05, 20:58
                Ja tak naprawdę to myślę, że to jest jakaś kosmiczna bzdura, żeby PO i PiS się
                tak żarły... i to o kogo!!! O Leppera! Czy w Polsce nie ma ważniejszych spraw!?
                Czy warto było łapać od wyborców Samoobrony te 2,8% głosów więcej niż PO, żeby
                teraz i zapewne w przyszłości były takie problemy i takie rozdarcie ludzi o
                rodowodzie solidarnościowym? Nie lepiej było zostawić ten zafajdany KRUS i nie
                nie bratać się z Andrzejem L.? Po co Bracia to zrobili? Ja ich za to naprawdę
                szczerze nie lubię.
                • ubu_roy Re: Nareszcie jakiś nie-wściekły PiSowiec 30.10.05, 21:41
                  Bez Leppera PiS nie zrobi zadnej reformy. A obrazalscy z PO nie potrafia uznac
                  woli wyborcow Samoobrony bo nie lubia chamstwa z PGRow. Odwieczny konflikt
                  pomiedzy lumpenproletariatem na dorobku ktorego ambicje zaspakaja PO a
                  chamstwem ze wsi ktore nie daje sie zniszczyc wciaz trwa. Kaczki wiedza co jest
                  grane i Mulat tez wie, tylko panienki z PO chca miec przyjemnosc i zachowac
                  cnote. Zalamka.
    • a781936 Re: Będzie nocne spotkanie PO-PiS 30.10.05, 20:30
      Jak koscół zaczyna wtrącac sie do towrzenia rządu,to wnet panstwo bedzie
      zarzdzane tak ja Iran przez islam
      • fromwindsor jasne patrzenie na przyszlosc a nie nocne narady 30.10.05, 20:48
        a781936 napisał:

> Jak koscół zaczyna wtrącac sie do towrzenia rządu,to wnet panstwo bedzie
        > zarzdzane tak ja Iran przez islam

Jestes malej wiary czlowieku- malej wiary w sile demokratycznych zasad
        obowiazujacych w Polsce.
        Nie rozumiesz tez zasad mediatora. Zasad, ktore historycznie potwierdzily swa
        skutecznosc w sytuacjach konfliktowych, nie tylko w Polsce ale i w innych
        konfliktach miedzynarodowych. Jesli chociaz troche znasz historie wspolczesna,
        to wspomnij tylko przyklady konfliktow w Ameryce Poludniowej, rozwiazanych
        wlasnie dzieki mediacyjnej roli Watykanu.
        Dla mnie autorytet moralny Kosciola jest bardziej wiarygodny w rozwiazaniu
        wewnetrznych spraw politycznych w Polsce niz autorytet przywodcow z Moskwy,
        Berlina, czy Paryza.
        I gdyby to nie Jeden z tych "z Kosciola", to nie moglbys pisac takich glupot na
        Internecie, jak to robisz, bo komuna nie dawalaby do niego dostepu.
        Jak ci tak zle w obecnej Polsce z tym "wplywem Kosciola", to jedz do Chin, tam
        Kosciol jest w podziemiu wiec wedle twej "teorii" powinna byc najwieksza
        swoboda i wolnosc od "opresji religijnej".
        Watpie jednak, czy to zrozumiesz.
    • colombina PO nie do wyrebania 30.10.05, 20:30
      Anglosaskie powiedzenie mowi:

'Oszukaj mnie raz - hanba dla ciebie,
      oszukaj mnie dwa razy- hanba dla mnie'

Poza tym co to za miejsce spotkania? KK w roli przewodniej z Rydzolem dosc juz
      przy tych wyborach namiachal. Moze tak dla urozmaicenia Arcybiskup by sobie
      odpuscil polityke.
      • halicz5 Nie bredź, bp Gocłowski nie ma nic z nim wspólnego 30.10.05, 20:36
        z Rydzolem znaczy się. Co za komuch to pisał?!
        • uu1 Re: Nie bredź, bp Gocłowski nie ma nic z nim wspó 30.10.05, 20:38
          Puk, puk. Kto tam - rozum. Nie ma mnie w domu. Poszedłem do Halicza.
          • halicz5 Toś się, chłopie wypowiedział! Długo myślałeś? 30.10.05, 20:47
            • uu1 Re: Piszesz sam do siebie? 30.10.05, 20:48
        • colombina moze chcesz zobaczyc moja teczke? 30.10.05, 20:40
          IV Rzeczpospolita, kto nie ma jedynie slusznej opinii to komuch. Brawo oby tak
          dalej.

Co Goclowski ma do Rydzyka???? O grzechu zaniedbania slyszales?
          • halicz5 Grzech zaniedbania jak się nie chodzi na wybory 30.10.05, 20:44
            ... jasne, że biskup miał rację jeśli tak powiedział. Wybory to obowiązek wobec
            współobywateli, wobec sąsiadów, rodziców, kolegów, przeciwników politycznych,
            małych dzieci, itd.
            • colombina Re: Grzech zaniedbania jak się nie chodzi na wybo 30.10.05, 20:48

• colombina Zmieniles temat... 30.10.05, 20:50
              Tematem bylo co Ab Goclowski ma do Rydzyka

• notexistinggod Re: Zmieniles temat... 30.10.05, 20:55
                gocłowski z rydzykiem mają wspólnego choćby to , że obaj robią kasę na
                przekrętach, a mimo tego na dźwięk nazwiska obydwu tych panów polski wymiar
                sprawiedliwości dostaje sraczki ze strachu... :(
            • colombina i to ze jestem 'komuchem' 30.10.05, 20:54
              wg. jedynie slusznej od zeszlego poniedzialku panujacej ideologii.
              • uu1 Re: i to ze jestem 'komuchem' 30.10.05, 21:00
                To początek. Powszechnie wiadomo, że każdy komuch jest gejem i masonem.
                • colombina to nie wszystko 30.10.05, 23:51
                  uu1 napisała:

> To początek. Powszechnie wiadomo, że każdy komuch jest gejem i masonem.

Jest jeszcze gorzej. Jako kobieta jestem potencjalna morderczynia, czychajaca
                  tylko na okazje aby zabic nienarodzone.
    • brrr3 Re: Na kolana ! Na kolana ! 30.10.05, 20:32
      A teraz juz całkiem serio. Panowie K i T nie mają innego wyjścia i muszą się
      dogadać, bo inaczej naród ich zeźre bez chlebka i popitki. To oczywiste. Jak by
      to zależało od mojej osoby, to bym tych panów zamknął w pierdlu o suchym pysku
      i wypuscil dopiero po zawiązaniu koalicji. Jak tego nie zrobią, to juz widzę
      ten taniec radości komuchów a chocholi reszty narodu. Najbliższe godziny pokażą
      czy maja K i T resztki rozsądku, czy już tylko siano w głowie.
      • colombina Re: Na kolana ! Na kolana ! 30.10.05, 20:35
        Jestes marzycielem. Z tej koalicji nie bedzie chleba dla Polakow!
        • philips8 A ja im jednak szanse daje... 30.10.05, 20:39
          Glowny problem to ich fanatyczni doradcy dla ktorych krwawa walka miedzy PO i
          PISto zyciowa szansa. Takich extremalnych ostrozebnych kundelkow widac po obu
          stronach, tyle ze ci w PiS sa liczniejsi i nie szczepieni przeciw wsciekliznie.

Jest szansa ze Tusk, Kaka i Rakieta pokaza klase...
          • sarmata Nie chcemy koalicji PO-PiS 30.10.05, 20:45
            Ludzie glosujacy na PiS wychodza teraz z siebie, aby doprowadzic do powstania
            koalicji. Szkoda tylko ze byli na tyle glupi iz glosowali na Lecha w wyborach
            prezydenckich wiedzac ze partia Kaczynskich juz zdobyla wiekszosc w parlamencie
            i desygnowala nowego premiera. A wala oszolomy!
            • philips8 Przeczysz samemu sobie! 30.10.05, 20:54
              To ze kupa idiotow nierozwaznie na Kake glosowala to prawda. Przez to Pisiory
              poczuly szanse na dyktature. Ale przeciez POPiSowa koalicja to jedyna sensowna
              opcja. Oby tylko sie tych trutniow Leppera i Romusia dalo na margines
              zepchnac....DLA DOBRA OGOLU
        • midi.max DONALD!! szedles z wawy do Gdanska na kolanach? 30.10.05, 20:40
          tydzien ci to zajelo?
          :):)
        • nawrocony1 Re: Na kolana ! Na kolana ! 30.10.05, 20:41
          nie sadze by obie strony chcialy wojny
          - ale na pewno obie maja honor i urazone ambicje
      • wj_2000 jestem w komfortowej sytuacji 30.10.05, 20:37
        Jak się dogadają - będzie dobrze dla Polski.
        Jak się nie dogadają - będzie dobrze dla SLD, a wkrótce potem, też dla Polski.
        • nawrocony1 Re: jestem w komfortowej sytuacji 30.10.05, 20:42
          chcailes powiedziec dobrze dla towazyszy z SLD
          • wj_2000 Re: jestem w komfortowej sytuacji 30.10.05, 21:13
            nawrocony1 napisał:

> chcailes powiedziec dobrze dla towazyszy z SLD

Zaliczyłem podstawówkę. Nigdy bym nie napisał toważyszy.
            Jeśli już to towarzyszy.
            A co złego w tym słowie? Skrzetuski też był towarzyszem. (Jeśłi nie wiesz, kto
            to Skrzetuski, napisz, to ci wyjaśnię).
        • rtg Re: jestem w komfortowej sytuacji 30.10.05, 21:23
          wj_2000 napisał:

> Jak się dogadają - będzie dobrze dla Polski.
          > Jak się nie dogadają - będzie dobrze dla SLD, a wkrótce potem, też dla Polski.

kiedys była taka partia przekrętów i mafiokolesiów to co dla niej BEDZIE DOBRZE
          wyjaśnij? a co dla Polski? nowe przekrety??

• polonus9 Powinno sie zamknac Rydzyka i jego kundle z PiS 30.10.05, 20:40
        • ginevra81 Re: Powinno sie zamknac Rydzyka i jego kundle z P 30.10.05, 20:47
          Odchrzań się od Rydzyka i od PiS - a za co ich zamykać, czy za to, że chcieli
          prawego i sprawiedliwego państwa; dobra i naprawy tego państwa polskiego! to są
          patrioci, jakich teraz ze świecą w Polsce szukać!
          • uu1 Re: Ze świecą ale zgaszoną. 30.10.05, 20:49
      • uu1 Re: Na kolana ! Na kolana ! 30.10.05, 20:42
        czy już tylko siano w głowie.
        Słowa "siano" używasz zamiennie za "szmal"?
    • liebermanns Gocłowski: Donald jest pare złotych do zarobienia! 30.10.05, 20:41
      Wcale bym się nie zdziwił gdyby znany i podziwiany za umiejętność wychodzenia z
      trudnych sytuacji abepe Gocłowski namówił jednak PO do wejścia w koalicję.
      Przypomni im po prostu, że zachowują się idiotycznie rezygnująć z władzy i
      stanowisk, zabłyszczy pierścieniem, a Tusk powie "bene". Jak dotąd PO i PiS
      mówią ciągle o interesie partyjnym, nie państwowym, jak PO sie zgodzi na
      wejście i obsadzenie kilku ministerstw, a w efekcie kilku tysięcy stanowisk to
      zaraz będzie miała pełne gęby frazesów np. Nie chcieliśmy ale dla dobra
      Polski... Tusk i Rokita wiedzą, że to ostatni dzwonek, żeby coś obsadzić albo
      ich wewnątrz partii zjedzą.
      • nawrocony1 Re: Gocłowski: Donald jest pare złotych do zarobi 30.10.05, 20:45
        chcesz powiedziec ze niby PIS ma juz stolki?
        - no to po co chce sie stolkami dzielic?
        • halicz5 bo PiS niczego nie umie... i brakuje mu głosów 30.10.05, 20:49
        • liebermanns Re: Gocłowski: Donald jest pare złotych do zarobi 30.10.05, 20:52
          PiS przecież wie, że dogadując sie w sprawie większości z trzema partiami
          zapłaći więcej. Wszędzie malutkie, gó..ane drogie koalicyjki (najbardziej
          pazerny zawsze był i będzie... nie nie SLD - PSL!), po co im to a tak spokój i
          babach mamy wojewodów, babach mamay rady nadzorcze, babach mamy zarządy, babach
          kierownicy, asystenci, dziennikarze, sekretarki, panie z okienka, sprzątaczki i
          nikt nawet nie piśnie. Bo gdzie sie poskarżą w... TVP hehehehe:)
      • uu1 Re: Bingo. 30.10.05, 20:45
      • wj_2000 Komorowski czy Tusk? 30.10.05, 20:51
        Myślę, że to jedyna zagadka jak skończą się rozmowy o kompromisie.
        Bo nie sądzę, by Kaczyński zgodził się zostać premierem. PO musi teraz
        przełknąc i Marcinkiewicza i (chyba) Leppera. Odwołując Leppera, Kaczyński
        odciął by sobie na przyszłość rozmaite możliwości manewru.
        A pamietacię kto namówił ZSL i SD na koalicję z Komitetem Obywatelskim, co
        doprowadziło do upadku starego ustroju? Bo same wybory '89 jeszcze sprawy nie
        przesądzały.
        Komuszki zagwarantowały (niby) sobie przy Okrągłym Stole 65%, ale licząc jako
        swoich tzw. "sojusznicze stronnictwa", które im Kaczyński wyimpasował.
        Taka jest polityka. Ale, jeśli nawet złodzieje mają swoje zasady, to i
        Kaczyński je ma. Żądanie by teraz (od ręki) odwoływał Leppera, jest nierealne,
        po prostu nierealne.
    • vedymin Nie leczcie swoich kompleksów! 30.10.05, 20:44
      Jedni i drudzy.. jak pokazują sondaże, większość Polaków pragnie koalicji
      PO-PiS, czy też PiS-PO, więc może dajcie sobie na wstrzymanie, co?
      (no chyba że tym razem wszyscy uznamy (Pisowcy, i Peowiaki) dla odmiany, że
      jednak obop kłamie.. ;-P
      • midi.max PO założyło włosieniece!!! :):) 30.10.05, 20:46
      • halicz5 Nie bądź naiwny. PiS znowu oszuka. 30.10.05, 20:52
        PiS ma w garści elektorat Samoobrony: wieśniaki nie chcą płacić podatku
        dochodowego i lubią KRUS. Kto im zapewni nietykalność jak nie PiS? A PiS, a
        szczególnie Bracia nie znoszą organicznie krytyki, więc PO znowu spróbują
        wykiwać przy najbliższej okazji. Nie rozmawiać z oszustami i już. Żadnych rozmów
        z krętaczami i cwaniakami z PiSuaru.
        • broetje pis nie oszukuje nigdy 30.10.05, 20:58
          • filut69 pis oszukuje zawsze tak jak wcześniej pc 30.10.05, 21:02
          • rtg Re: pis nie oszukuje nigdy 30.10.05, 21:28
            bo nigdy prawdy nie mówi - racja.
    • piekny_romanek no to sobie znalezli miejsce chlopaki haha 30.10.05, 20:46
      Czarni Ninja zawsze przyjda z odsiecza gdy juz wszystko inne zawiedzie ;) No
      ale moze Ninja wybije PiSiorkom z glowy koalicje z Lepperem, a PO zeby
      przestalo stroic fochy. Kurcze ci politycy to w ogole jaja maja? Czasami wydaje
      sie, ze to sa panienki, ktore tylko mowia jak to bardzo by chcialy, ale sie
      bardzo boja. No i jak przyjdzie co do czego to stawiaja kolejne warunki i
      uciekaja struchlałe. No ale polityk - co to za zawod, na pewno nie dla
      normalnego faceta ;)))
    • zaem Re: Będzie nocne spotkanie PO-PiS 30.10.05, 20:47
      A Rydzyk gdzie??
      • piekny_romanek Nocna zmiana II 30.10.05, 20:49
        Ojciec Ryzyk z Kurskim pewno kreca film z ukrycia - za pare lat beda mieli haki
        na wszystkich lacznie z kaczkami, tuskiem i rokita ;)))
        • broetje czy ty wiesz co to nocna zmiana?? 30.10.05, 20:58
          • piekny_romanek To wtedy gdy ktos idzie do roboty na nocke. 30.10.05, 21:01
            Mimo to nie jestem milosnikiem sztuki Jacka K.
      • rtg Re: Będzie nocne spotkanie PO-PiS 30.10.05, 21:30
        zatrzasnął sie w samochodzie...
    • me-e ZAMILCZCIE chociaz na chile... 30.10.05, 20:48
      ...nie mylic z chile...czy te wasze obzydliwe klapaczki musza ciagle byc na
      chodzie...w chwili gdy decydyje sie los polski...-)))
      • sarmata Re: ZAMILCZCIE chociaz na chile... 30.10.05, 20:52
        Pocaluj mnie osobiscie w d..e. Czyzby Polska to zwolennicy PiSu? Olewam taka
        polske jaka chca nam zgotowac postsolidarnosciowe kaczory.
        • me-e Re: ZAMILCZCIE chociaz na chile... 30.10.05, 20:54
          sarmata napisał:

> Pocaluj mnie osobiscie w d..e. Czyzby Polska to zwolennicy PiSu? Olewam taka
          > polske jaka chca nam zgotowac postsolidarnosciowe kaczory.

...mee, trafil w dziesiatke...-)))
    • pwaligorski Re: Będzie nocne spotkanie PO-PiS 30.10.05, 20:48
      Ale sobie miejsce znalezli... Jak przystalo na oszustow spotkali sie w domu...
      • fromwindsor Re: Będzie nocne spotkanie PO-PiS 30.10.05, 20:51
        pwaligorski napisał:

> Ale sobie miejsce znalezli... Jak przystalo na oszustow spotkali sie w domu...

Zmien swoje haslo na "waliglupotski", bedzie bardziej odzwierciedlac poziom
        twoich mysli.
        • pwaligorski Re: Będzie nocne spotkanie PO-PiS 30.10.05, 20:57
          o moj poziom sie nie martwie ale z Toba nie zamierzam polemizowac
          • swirkrosnice Re: Będzie nocne spotkanie PO-PiS 30.10.05, 21:00
            Kaczory !!! NIE DAJCIE SIĘ ŻYDOM !
            Gocłowski !!!JAK TAM STELLA MARIS.
            DYKTATURY TU TRZEBA
      • uu1 Re: Będzie nocne spotkanie PO-PiS 30.10.05, 21:02
        > Ale sobie miejsce znalezli... Jak przystalo na oszustow spotkali sie w domu...
        jedynego sprawiedliwego... w tym towarzystwie.
    • gosia_chello Tusk a dobra wola 30.10.05, 20:49
      "Lider PO poprzestał na wygłoszeniu oświadczenia, nie chciał odpowiadać na
      pytania dziennikarzy. Zapytany, czy to prawda, że mediatorem ma być Kościół,
      powiedział tylko, iż "nie potrzeba mediacji żadnych instytucji jeśli ma się
      dobrą wolę".

No to jednak tej dobrej woli nie bylo, panie Donaldzie ?
    • notexistinggod IV rzeczparafialna 30.10.05, 20:50
      no to już wiadomo... o składzie rządu zadecyduje gocłowski po konsultacji z
      glempem... teraz wszystko zależy od tego, która ze stron będzie bić niższe
      pokłony i bardziej obślini pierścionek... no oczywiście od tego kto wziął
      więcej wazeliny... miłej zabawy (p)osły... to może być długa noc <lol2>
      • polonus9 klechy sie boja jak ognia wczesniejszych wyborow 30.10.05, 20:55
        Ustawili juz Polaczkom wladze. Tyle wysilku,a tu doopa zbita. Czarne popadlo w
        panike.
      • ginevra81 Re: IV rzeczparafialna 30.10.05, 21:04
        notexistinggod napisał:

> no to już wiadomo... o składzie rządu zadecyduje gocłowski po konsultacji z
        > glempem... teraz wszystko zależy od tego, która ze stron będzie bić niższe
        > pokłony i bardziej obślini pierścionek... no oczywiście od tego kto wziął
        > więcej wazeliny... miłej zabawy (p)osły... to może być długa noc <lol2>

Z jednej strony dobrze, że biskupi ruszyli na pomoc państwu polskiemu, ale z
        drugiej - to też niedobrze, że aż biskupi (czyli Kosciół) musieli się za to
        wziąć... To oznacza, że musi być naprawdę tragicznie. A Marcinkiewicz to aż na
        Jasną Górę pojechał...
    • zbyszek2005 Re: Będzie nocne spotkanie PO-PiS 30.10.05, 20:53
      No i dobrze. Czemu nie?
      Po 55 latach narzuconego Polsce bagnetami i naganem bolszewii, uzurpatorskiego
      szarogęszenia się w Polsce międzynarodowego robactwa i kosmopolitycznej hołoty,
      najwyższy czas na wzięcie spraw w swoje, polskie ręce.
      Największym wyzwaniem nie będzie jednak dogadanie się.
      Tylko najtęższe głowy będą w stanie poradzić sobie z tą lewicowo-bolszewicko-
      komunistyczno-liberalno-demokratyczną hałastrą.
      Kazik, miałeś rację.
      Tu chyba bez cudów się nie obejdzie.
    • sugarless Rokita uprawia terroryzm polityczny!!!!!!! 30.10.05, 20:54
      • ginevra81 Re: Rokita uprawia terroryzm polityczny!! - SIC! 30.10.05, 21:00
        Niestety, ale to prawda - coś sie stało z tym Rokitą - ostatnio wręcz
        terroryzuje polską scenę polityczną, w tym PiS! Kiedyś lubiłam Rokitę za jego
        inteligencję, al dziś już nie da się lubić...
        • halicz5 Szkoda, że Rokita cię nie porwał! 30.10.05, 21:05
          Byłoby mniej głupoty na tym forum.
          • ginevra81 Re: Szkoda, że Rokita cię nie porwał! 30.10.05, 21:11
            Widzę, że jesteś tak głupi i nieskory do zgody jak twój zadufały w sobie idolek
            Tusk. Jeśli wielu zwolenników PO jest takich jak ty, to ja się nie zdziwię,
            jeśli wkrótce w kraju dojdzie do wojny domowej! Trochę więcej pokory, a mniej
            bufonady i nienawiści!
          • ginevra81 Re: Szkoda, że Rokita cię nie porwał! 30.10.05, 21:19
            halicz5 napisał:

> Byłoby mniej głupoty na tym forum.

i jeszcze trochę samokrytycyzmu wobec siebie, wykształcone bałwany z PO,
            których trzeba przepraszać za to, że się żyje (Komorowski)!
        • maddoks PIS-SAMOOBRONA NAS NIC NIE POKONA!! 30.10.05, 21:07
          • maddoks Re: PIS-SAMOOBRONA NAS NIC NIE POKONA!! 30.10.05, 21:08
            SILNY PREMIER, SILNY PREZYDENT!!
            LECH KACZYŃSKI, ANDRZEJ LEPPER!!
          • maddoks ANDRZEJ LEPPER-PREMIER RP Z CHARAKTEREM!! 30.10.05, 21:10
    • piekny_romanek Zapewne bohatersko obalaja teraz kolejne 30.10.05, 20:54
      butelki. Zaraz dadza sobie po mordach, pozniej pogodzi ich Czarny, dadza sobie
      buzi, wyjasnia sobie wszystko, powiedza jak bardzo sie kochaja :PPP i do rana
      koalicja powstanie.
      • broetje dlaczego nikt tutaj nie analizuje na zimno? 30.10.05, 20:56
        tylko same emocje - w ten sposób nie można dyskutować!
        • maddoks Re: dlaczego nikt tutaj nie analizuje na zimno? 30.10.05, 21:00
          Spokojnie, daj im się wygadać.
          Zresztą i tak nic mądrego nie powiedzą.

ps.
          mądrze to mówi ostatnio tylko Pan Prezydent Kwaśniewski.
          Boże mój do jakich czasów doszliśmy...
          • piekny_romanek dwa nadete dupki 30.10.05, 21:03
            sami wygenerowali dwa spamy, ktore wniosly zupelnie nic. Pewno jacys pseudo-
            intelektualisci. No to analizujcie na zimno zobaczymy co z tego Waszego
            analizowania wyjdzie :P
          • maddoks NIE MA LEPSZEGO OD ANDRZEJA NASZEGO!! 30.10.05, 21:04
            ANDRZEJ LEPPER!! ANDRZEJ LEPPER!! ANDRZEJ LEPPER!! ANDRZEJ LEPPER!!
          • maddoks ANDRZEJ LEPPER TO MĄŻ STANU!! 30.10.05, 21:06
            SAMOOBRONA TO JEDYNA PARTIA, KTÓRA MA PROGRAM I JESZCZE NIE RZĄDZIŁA!!
    • loquin.phd Nie martwcie się, tej koalicji nie będzie. Chyba.. 30.10.05, 20:55
      ... że PiS przystanie na wszystkie warunki PO, gdyż ich przewaga jest jedynie
      retoryczna. Niestety są zbyt mało inteligentni, aby zrozumieć, że stoją nad
      przepaścią.

Brawo PO, do Ciebie należy przyszłość! To nb. niezły trick, że spotkanie odbywa
      się u abp. Gocłowskiego. Będzie to oznaczać, że PiS nawet mediację Kościoła
      odrzucił.
    • ksiezycowy_sekretarz Re: Będzie nocne spotkanie PO-PiS 30.10.05, 20:55
      Kaczorkowy licznik mieszkaniowy
      www.PiSda.org
    • wj_2000 Pobawmy się w prognozy 30.10.05, 20:55
      Oto moja:
      Komorowski Marszałkiem
      Marcinkiewicz Premierem
      Rokita Ministrem
      Lepper zostaje
      Niesiołowski vice
      • broetje prognoza rozsądna 30.10.05, 20:56
        • jolanta62 Re: prognoza rozsądna 30.10.05, 20:58
          Czy ktos z was wie z czyjej incjatywy odbywa sie to spotkanie?
          • broetje do tej pory tusk robi tylko to, co 30.10.05, 21:01
            zapewni mu stołek szefa PO - nie chce pozwolić rokicie się usamodzielnić -
            gdyby rokita dostał wojewodów - schetynowcy dostaliby figę!!!!!
          • zbyszek2005 Re: prognoza rozsądna 30.10.05, 21:02
            Jolu 62, inicjatywa pochodzi z maksymalnie zestresowanych kół międzynarodowego
            (niepolskiego) robactwa i kosmopolitycznej (ale niepolskiej)hołoty, którzy jak
            pijany brzytwy, łapią się już każdej propozycji...
            ---------------------
            jolanta62 napisał:

> Czy ktos z was wie z czyjej incjatywy odbywa sie to spotkanie?
          • philips8 To Ty nie wiesz? Andrew Leppa inicjatorem! 30.10.05, 21:03
          • wj_2000 Re: prognoza rozsądna 30.10.05, 21:04
            Sądząc po tajemniczej odpowiedzi Bielana na konferencji prasowej domyślam się,
            że jacyś PiS-owcy z Opus Dei (Mech) czy innego zakonu Kawalerów jakichs tam,
            poprosili Gocłowskiego o wystapienie z inicjatywą.
            • broetje Gocłowski = gej 30.10.05, 21:08
      • a.gajewski1 Lepper out! PiS musi zerwac mosty z Samoobrona!!!! 30.10.05, 21:00
      • philips8 Moje typy: 30.10.05, 21:01
        Marcinek premierem
        Rakieta wice
        Tusk marszalek Sejmu
        Lepper na Ksiezyc
        Romek na Bialorus
        Elvis spikerem Wiadomosci (na zywo)
        Rydzyk do Mekki
        Bubel: harakiri
        Marek Jurek na szefa NATO

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka