hgrzadzielski Re: Będzie nocne spotkanie PO-PiS 30.10.05, 20:06 Boję się o wiarygodność PO w oczach wyborców! Już kilka razy dostali policzki i teraz wygląda na to, że to za mało! Przecież to śmierdzi na odległość!!! Najpierw marszałek Sejmu dla Komorowskiego, drugie to Jarosaw Kaczyński na Premiera!!!! Wtedy zrozumiem postępowanie PO i na jakiś czas prawdomówność PiS!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Radzic w dzien i przy swietle a nie noca.. 30.10.05, 20:34 hgrzadzielski napisał: > Boję się o wiarygodność PO w oczach wyborców! Już kilka razy dostali policzki i teraz wygląda na to, że to za mało! Przecież to śmierdzi na odległość!!! Wiarygodnosc w oczach wyborcow traci PO na wlasne rzadanie poprzez taka a nie inna postawe Tuska i Rokity.Stawianie sprawy wedle reguly wszystko albo nic, przyniesie jedyny mozliwy wynik - nic. Dlaczego nie chca sie zgodzic na natychmiastowe zwolanie krajowej narady PO? Boja sie, ze po naradzie juz by ich nie bylo wsrod prowadzacych te partie albo zmieniliby swoja postawe. > Najpierw marszałek Sejmu dla Komorowskiego,... Czemu nie isc na calos i chowac za koszula jeszcze jedno rzadanie - prezydenture dla Tuska i pozycje premiera dla Rokity ( to wedle Tuska najlepiej przygotowany kandydat)? No wiec, jak idziemy na calosc i szczerosc, to do konca. To jest wlasnie to prawdziwe oblicze PO pod wodza Tuska i Rokity. "...drugie to Jarosaw Kaczyński na Premiera!!!!... Na drugi dzien po wyborach parlamentarnych a jeszcze tydzien przed druga tura wyborow prezydenckich wszyscy pro-PO-wcy mowili, ze tragedia dla Polski byloby objecie funkcji premiera i prezydenta przez czlonkow jednej rodziny. Now wiec Pan Jaroslaw Kaczynski zrezygnowal z przyslugujacego mu prawa i nie objal funkcji premiera azeby dac odpor obawom Tuska i reszty PO. Teraz znow sie wam "koalicjanci" odmienilo? To tak w ramach zasady- kazdy tydzien- nowa recepta na rzadzenie krajem? Badzcie powazni i przynajmniej utrzymajcie swe opinie niezmienne przez ...dwa tygodnie. ... Wtedy zrozumiem postępowanie PO... Ja nadal nie rozumiem, podobnie, jak 80% elektoratu. Te brakujace 20% to czolowka PO i SLD z Urbanem, Millerem, Rakowskim , Jaruzelskim i innymi "odnowicielami" Polski, ktorzy jednoczesnie jawia sie jako nowodeklarowani przyjaciele Tuska. ...i na jakiś czas prawdomówność PiS!!!!!!!!!!!!!" Podaj definicje prawdomownosci- bo nie jestem pewien, czy wyznajemy te sama. Odpowiedz Link Zgłoś
liebermanns PO wali głupa 30.10.05, 20:12 Troche mi szkoda platformersów, bo z dwójki tych żałosnych partii wole PO. Ale trzeba sobie powiedzieć, że non stop grają głupki, a PiS to widzi i ich wali ile wlezie. Przecież przed wyborami PO opowiadała, że np. MSWiA trzeba podzielić bo to moloch, że rząd będzie realizować program zwycięskiej partii, a partia druga ma mieć dużo mniej do powiedzenia, Rokita chciał powoływać rząd autorski wspierany przez PiS itd. ciąg na bramke platformersy miały spory. A tu kicha. PiS wygrał i PO nie bardzo wie co zrobić. Była tak pewna siebie, że ani przez moment nie pomyślała, że może przegrać i teraz już wali tylko w PiS byle czym. A to, że sie z Samoobroną kumplują, a to, że marszałka im nie dali i w ogóle jak to powiedział Komorowski "akt zdrady jest faktem". Jako zwolennik lewicy mam sporą radoche widząc jak te dwie według siebie najwspanialsze partie z każdym dniem sie pogrążają. Po pięciu latach kaczyzmu i rokicizmu prawica nie dojdzie w Polsce do władzy przez 30 lat. Wiwat odpowiedzialność SLD! Odpowiedz Link Zgłoś
ginevra81 Politycy z PO - koniecznie przeczytajcie powyżej! 30.10.05, 20:16 Przeczytajcie komentarz libermannsa - starego weterana SLD i nie dajcie mu satysfakcji. Pokażcie, że prawica potrafi się dogadać i rządzić Polską tak, aby przegonić takich jak libermanns. Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: PO wali głupa 30.10.05, 20:17 liebermanns napisał: > Jako zwolennik lewicy mam sporą radoche widząc jak te dwie według siebie > najwspanialsze partie z każdym dniem sie pogrążają Próbowałem sprowokować jakąś dyskusję porównawczą pomiędzy tak wściekle atakowanym przez całe ostatnie 4 lata SLD, co to bezwstydnie nie robił wcześniejszych wyborów juz ze dwa lata temu, każąc Polsce "bezczynnie" czekać na ozdrowieńcze reformy wspaniałej koalicji POPiS, a dzisiejszą sytuacją. Ale poza jedna próbą obelgi (że jestem niezweryfikowany ubek) nikt nie zabrał głosu. Pozdrawiam podobnie myslącego! Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: PO wali głupa 30.10.05, 21:02 liebermanns napisał: .... > Po pięciu latach kaczyzmu i rokicizmu prawica nie > > dojdzie w Polsce do władzy przez 30 lat. Wiwat odpowiedzialność SLD! objaśnij nas co to jest SLD?? Odpowiedz Link Zgłoś
liebermanns Sojusz Lewicy z Duchowieństwem 30.10.05, 21:12 ale to sie w końcu musi zmienić Odpowiedz Link Zgłoś
hernandez Przepraszam a co robie pan abp.Goclowski?? 30.10.05, 20:13 wydawalo mi sie ze Polska to kraj gdzie jest rozdzial panstwa od kosciola Odpowiedz Link Zgłoś
hetman131 Re: KK miesza jak diabel w kotle ! Oto debilna Po 30.10.05, 22:40 "Jeżeli środki, za pomocą których dąży się do celu są parszywe to cel również staje się PARSZYWY !!!!" W Klasztorze??!!! A dlaczego nie na Babiej Gorze????? Czarni do PIEKLA!!! Wyslac ich tam gdzie ich miejsce: Ciemnogrod XIII wiek!!!!! Lep-Per na inteligenta!! Niech ich oswieca swoja swiatloscia ciemniaka!!!! Im Ciemniej Tym Jasniej!!!!!!!!!! Reszta na kolana!! I TAK WAM JUZ NIC NIE POMOZE!!!! Macie Prze......... ....rabane!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hetman131 Re: KK miesza jak diabel w kotle ! Oto debilna Po 30.10.05, 22:50 "Jeżeli środki, za pomocą których dąży się do celu są parszywe to cel również staje się PARSZYWY !!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Przepraszam a co robie pan abp.Goclowski?? 30.10.05, 20:19 Pan T. Gocłowski reprezentuje Stella Maris. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus9 Hanba. Goclowski powinien siedziec 30.10.05, 20:27 a nie wp.. sie do polskiej poltyki. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Hanba. Goclowski powinien siedziec 30.10.05, 20:29 Lud polski mówi - kto ma księdza w rodzie, tego bieda nie ubodzie. I wie co mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekp1 Re: Będzie nocne spotkanie PO-PiS 30.10.05, 20:16 rafwoj o czym ty piszesz kto i kogo oszukał wystawiając Marciniewicza ? Czy partia która zwyciężyla nie może wybrać na premiera osoby ,która wg.niej najbardziej pasuje na to stanowisko? Jakiego oszustwa w tym się doszukujesz. Może jeszcz powiesz,że oszukali wyborcy, bo L.Kaczyńskiego wybrali na prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
gg1968 Re: Będzie nocne spotkanie PO-PiS 30.10.05, 23:56 tomekp1 napisał: > rafwoj o czym ty piszesz kto i kogo oszukał wystawiając Marciniewicza ? > Czy partia która zwyciężyla nie może wybrać na premiera osoby ,która wg.niej > najbardziej pasuje na to stanowisko? Jakiego oszustwa w tym się doszukujesz. > Może jeszcz powiesz,że oszukali wyborcy, bo L.Kaczyńskiego wybrali na prezydent > a? Przed wyborami do sejmu PiS wskazywał JK jako premiera w razie zwycięstwa PiS, tak więc wystawiając Marcinkiewicza już złamali obietnicę. Nie pierwszą, nie ostatnią... Odpowiedz Link Zgłoś
kaczory11 Nie ufam i nie wierze Kaczynskim. 30.10.05, 20:21 Nie wierze i nie ufam Kaczynskim. Tusk kopie grob PO. Obawiam sie, ze za kilka lat (predzej niz przed czterema laty) PO skonczy jak swego czasu UW. PiS jest WIAROLOMNY, niewiarygodny i gra na wrobienie PO w role "chlopca do bicia" gdy padnie rzad Marcinkiewicza. Panie Tusk. Czy ma Pan zamiar splacac PiS-owskie "weksle" Lepperowi i "Radiu Maryja" zaciagniete przez Kaczynskich podczas kampanii wybirczych ? Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Re: Nie ufam i nie wierze Kaczynskim. 30.10.05, 20:23 A kto powiedział, że PO ma obowiązek spłacać obietnice wyborcze Kaczyńskich? Rozmowy to jeszcze nie zobowiązania. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Nie ufam i nie wierze Kaczynskim. 30.10.05, 20:24 Pan Tusk musi spłacić r ó ż n e g o rodzaju zobowiązania wyborcze własne i POpaprańców. A Kaczory maja oczywiście do spłacenia długi o których piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir PiS - partia, ktora klamie i manipuluje biednymi 30.10.05, 20:22 Niech panowie zwyciezcy wyjda wreszcie z ukrycia, a nie wypuszczaja tylko swoich zolnierzy na I linie. I niech nie klamia w TV, ze rzad Marcinkiewicz jako premier byl ogloszony przed wyborami i wszyscy doskonale o tym wiedzieli. Stalo sie to ZARAZ PO WYBORACH PARLAMENTARNYCH. W ogole brak mi slow. A myslalem, ze jest szansa na Polske wolna i postepowa. CZ Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Re: PiS - partia, ktora klamie i manipuluje biedn 30.10.05, 20:24 Powiedz to tym, którzy na PiS głosowali, a teraz im głupio Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Kaczka na zimno? hmmm...ale tylko z buraczkam 30.10.05, 20:36 Kaczka w maladze. Ale warunek - kaczka młoda a malaga stara. Nie na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: PiS - partia, ktora klamie i manipuluje biedn 30.10.05, 20:29 Odpowiadasz na : czaromir napisał: > Niech panowie zwyciezcy wyjda wreszcie z ukrycia, a nie wypuszczaja tylko > swoich zolnierzy na I linie. > I niech nie klamia w TV, ze rzad Marcinkiewicz jako premier byl ogloszony przed > > wyborami Nie rozumiesz elementarnych zależności logicznych. Marcinkiewicza wysunięto PRZED finałem wyborów prezydenckich. JK powiedział całkiem otwarcie, że zdaje sobie sprawę, iż część potencjalnych wyborców Lecha nie zagłosuje na niego, gdyby premierem miał zostać (nieoczekiwanie, bo raczej mało kto wątpił w wygraną PO ), ni stad, ni z owąd, bliźniak kandydata. I ci wyborcy Lecha czuli by się (słusznie) ordynarnie oszukani. JK nie może być premierem w tej sytuacji. Chyba, że po nowych wyborach, jeśli Polacy, wiedząc kto jest prezydentem, i kto zostanie szefem nowego rządu, ponownie dadzą zwycięstwo PiS-owi. I przestańcie wreszcie na ten temat bredzić. Nie jestem zwolennikiem PiS-u, nigdy nie oddałem, ani nigdy nie oddam na nich głosu, ale w tej sprawie postępuja całkowicie fair. To PO jest pełne hipokryzji. Po prostu nie mając żadnych atutów, chłopaki z PO stosują tanie sztuczki zastępcze. Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir Re: PiS - partia, ktora klamie i manipuluje biedn 30.10.05, 20:42 Dzieki za wytlumaczenie mi zawilosci i sprzecznosci logicznych i niesienie kaganka oswiaty pod strzechy. Trzeba tylko sie dobrze rozejrzec, zeby nie zapruszyc ognia. Ciekawi mnie jednak to, jak to jest, ze patrzymy sie na niby ta sama rzeczywistosc, a widzimy ja zupelnie inaczej? Nevermind. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: PiS - partia, ktora klamie i manipuluje biedn 30.10.05, 20:47 > Ciekawi mnie jednak to, jak to jest, ze patrzymy sie na niby ta sama > rzeczywistosc, a widzimy ja zupelnie inaczej? To tak jak z ortografią. Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: PiS - partia, ktora klamie i manipuluje biedn 30.10.05, 21:09 nie trzaskaj dziobem tylko zaczekaj na wynik rozmów.. Odpowiedz Link Zgłoś
maddoks NOCNA ZMIANA II... 30.10.05, 20:24 Najsławniejszy polski rezyser polityczny Jacek Kurski będzie miał możliwość nakręcić drugą część Nocnej zmiany. Przedpremiera oczywiście w telewizji "Trwam" ps. już lecę wykupić abonament ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: NOCNA ZMIANA II... 30.10.05, 20:29 nie wiem tylko czy woz transmisyjny TV-Trwam dojechal na czas :) Odpowiedz Link Zgłoś
maddoks Re: NOCNA ZMIANA II... 30.10.05, 20:53 Bez obaw, ten chłopak jest tak doświadczony, że nawet bez wozu sobie poradzi. jacek nasz kochany oczywiście... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maddoks Przy czym siedzą nasi pupile?? 30.10.05, 20:56 czy wiecie przy czym siedzą nasi pupile i Gocek? W końcu go zlicytowali. Pewnie Lech podrzucił okrągły stół a Donek krzesła... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Komuna wróciła? 30.10.05, 20:24 Czy pamiętacie jeszcze te rozmowy trójstronne: rząd - episkopat - opozycja? Wygląda na to, ze w Gdańsku ktoś za tym zatęsknił. Odpowiedz Link Zgłoś
mbugajski Re: tusk walczy o zachowanie stołka - boi się JMR 30.10.05, 21:06 Jaaaasne. Tak się akurat składa, że najmniej 2/3 klubu poselskiego to ludzie wybrani na listy ze względu na lojalnośc do Donalda Tuska. Obawy o zachowanie stołka nie mają tu nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
halicz5 Wyborcy PiS krytykują Episkopat i bp Gocłowskiego? 30.10.05, 20:33 Jakoś nie są zbytnio pokorni i nie wierzą w mądrość swych duchowych przywódców - biskupów... ciekawe czy są naprawdę tacy oddani wierze katolickiej, czy tylko zrobili z niej tarczę do ukrywania swych paranoi? A może to awanturnictwo wyborców PiS bierze się z frustracji seksualnych? Może panowie z PiS chcieliby komuś obciągnąć? Odpowiedz Link Zgłoś
ginevra81 Re: wcale nie! 30.10.05, 20:37 halicz5 napisał: > Jakoś nie są zbytnio pokorni i nie wierzą w mądrość swych duchowych przywódców > - > biskupów... ciekawe czy są naprawdę tacy oddani wierze katolickiej, czy tylko > zrobili z niej tarczę do ukrywania swych paranoi? A może to awanturnictwo > wyborców PiS bierze się z frustracji seksualnych? Może panowie z PiS chcieliby > komuś obciągnąć? Wyborcy PiS? Coś ty, wręcz przeciwnie. Ja bardzo doceniam to, że biskupi podjęli się mediacji w tej beznadziejnej sprawie koalicji między PiS a PO. Chwała biskupom za to! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: wcale nie! 30.10.05, 20:40 > Chwała biskupom za to! I za H. Jankowskiego. I T. Rydzyka. Hosanna. Odpowiedz Link Zgłoś
halicz5 Spadaj KOMUCHU uu1! 30.10.05, 21:00 Gadaj ze swoją czerwoną bandą z SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
colombina I jedno i drugie ale sie poprawia 31.10.05, 00:10 w oryginale bylo "spieprzaj dziadu" Odpowiedz Link Zgłoś
colombina I jedno i drugie ale sie poprawia 31.10.05, 00:13 W oryginale bylo "sp...aj dziadu" Odpowiedz Link Zgłoś
halicz5 Nareszcie jakiś nie-wściekły PiSowiec 30.10.05, 20:42 Zgadzam się z Tobą i doceniam sensowność i spokój wypowiedzi. Kibicuję PO. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ginevra81 Re: Nareszcie jakiś nie-wściekły PiSowiec 30.10.05, 20:52 Wiesz co. A ja mam wrażenie, że na tym forum najwięcej to jest wściekłych POwców - ci, z wyjątkiem Ciebie - najbardziej zajadle mnie atakują za moje sympatie do PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
halicz5 Re: Nareszcie jakiś nie-wściekły PiSowiec 30.10.05, 20:58 Ja tak naprawdę to myślę, że to jest jakaś kosmiczna bzdura, żeby PO i PiS się tak żarły... i to o kogo!!! O Leppera! Czy w Polsce nie ma ważniejszych spraw!? Czy warto było łapać od wyborców Samoobrony te 2,8% głosów więcej niż PO, żeby teraz i zapewne w przyszłości były takie problemy i takie rozdarcie ludzi o rodowodzie solidarnościowym? Nie lepiej było zostawić ten zafajdany KRUS i nie nie bratać się z Andrzejem L.? Po co Bracia to zrobili? Ja ich za to naprawdę szczerze nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
ubu_roy Re: Nareszcie jakiś nie-wściekły PiSowiec 30.10.05, 21:41 Bez Leppera PiS nie zrobi zadnej reformy. A obrazalscy z PO nie potrafia uznac woli wyborcow Samoobrony bo nie lubia chamstwa z PGRow. Odwieczny konflikt pomiedzy lumpenproletariatem na dorobku ktorego ambicje zaspakaja PO a chamstwem ze wsi ktore nie daje sie zniszczyc wciaz trwa. Kaczki wiedza co jest grane i Mulat tez wie, tylko panienki z PO chca miec przyjemnosc i zachowac cnote. Zalamka. Odpowiedz Link Zgłoś
a781936 Re: Będzie nocne spotkanie PO-PiS 30.10.05, 20:30 Jak koscół zaczyna wtrącac sie do towrzenia rządu,to wnet panstwo bedzie zarzdzane tak ja Iran przez islam Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor jasne patrzenie na przyszlosc a nie nocne narady 30.10.05, 20:48 a781936 napisał: > Jak koscół zaczyna wtrącac sie do towrzenia rządu,to wnet panstwo bedzie > zarzdzane tak ja Iran przez islam Jestes malej wiary czlowieku- malej wiary w sile demokratycznych zasad obowiazujacych w Polsce. Nie rozumiesz tez zasad mediatora. Zasad, ktore historycznie potwierdzily swa skutecznosc w sytuacjach konfliktowych, nie tylko w Polsce ale i w innych konfliktach miedzynarodowych. Jesli chociaz troche znasz historie wspolczesna, to wspomnij tylko przyklady konfliktow w Ameryce Poludniowej, rozwiazanych wlasnie dzieki mediacyjnej roli Watykanu. Dla mnie autorytet moralny Kosciola jest bardziej wiarygodny w rozwiazaniu wewnetrznych spraw politycznych w Polsce niz autorytet przywodcow z Moskwy, Berlina, czy Paryza. I gdyby to nie Jeden z tych "z Kosciola", to nie moglbys pisac takich glupot na Internecie, jak to robisz, bo komuna nie dawalaby do niego dostepu. Jak ci tak zle w obecnej Polsce z tym "wplywem Kosciola", to jedz do Chin, tam Kosciol jest w podziemiu wiec wedle twej "teorii" powinna byc najwieksza swoboda i wolnosc od "opresji religijnej". Watpie jednak, czy to zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
colombina PO nie do wyrebania 30.10.05, 20:30 Anglosaskie powiedzenie mowi: 'Oszukaj mnie raz - hanba dla ciebie, oszukaj mnie dwa razy- hanba dla mnie' Poza tym co to za miejsce spotkania? KK w roli przewodniej z Rydzolem dosc juz przy tych wyborach namiachal. Moze tak dla urozmaicenia Arcybiskup by sobie odpuscil polityke. Odpowiedz Link Zgłoś
halicz5 Nie bredź, bp Gocłowski nie ma nic z nim wspólnego 30.10.05, 20:36 z Rydzolem znaczy się. Co za komuch to pisał?! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Nie bredź, bp Gocłowski nie ma nic z nim wspó 30.10.05, 20:38 Puk, puk. Kto tam - rozum. Nie ma mnie w domu. Poszedłem do Halicza. Odpowiedz Link Zgłoś
colombina moze chcesz zobaczyc moja teczke? 30.10.05, 20:40 IV Rzeczpospolita, kto nie ma jedynie slusznej opinii to komuch. Brawo oby tak dalej. Co Goclowski ma do Rydzyka???? O grzechu zaniedbania slyszales? Odpowiedz Link Zgłoś
halicz5 Grzech zaniedbania jak się nie chodzi na wybory 30.10.05, 20:44 ... jasne, że biskup miał rację jeśli tak powiedział. Wybory to obowiązek wobec współobywateli, wobec sąsiadów, rodziców, kolegów, przeciwników politycznych, małych dzieci, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Zmieniles temat... 30.10.05, 20:50 Tematem bylo co Ab Goclowski ma do Rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
notexistinggod Re: Zmieniles temat... 30.10.05, 20:55 gocłowski z rydzykiem mają wspólnego choćby to , że obaj robią kasę na przekrętach, a mimo tego na dźwięk nazwiska obydwu tych panów polski wymiar sprawiedliwości dostaje sraczki ze strachu... :( Odpowiedz Link Zgłoś
colombina i to ze jestem 'komuchem' 30.10.05, 20:54 wg. jedynie slusznej od zeszlego poniedzialku panujacej ideologii. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: i to ze jestem 'komuchem' 30.10.05, 21:00 To początek. Powszechnie wiadomo, że każdy komuch jest gejem i masonem. Odpowiedz Link Zgłoś
colombina to nie wszystko 30.10.05, 23:51 uu1 napisała: > To początek. Powszechnie wiadomo, że każdy komuch jest gejem i masonem. Jest jeszcze gorzej. Jako kobieta jestem potencjalna morderczynia, czychajaca tylko na okazje aby zabic nienarodzone. Odpowiedz Link Zgłoś
brrr3 Re: Na kolana ! Na kolana ! 30.10.05, 20:32 A teraz juz całkiem serio. Panowie K i T nie mają innego wyjścia i muszą się dogadać, bo inaczej naród ich zeźre bez chlebka i popitki. To oczywiste. Jak by to zależało od mojej osoby, to bym tych panów zamknął w pierdlu o suchym pysku i wypuscil dopiero po zawiązaniu koalicji. Jak tego nie zrobią, to juz widzę ten taniec radości komuchów a chocholi reszty narodu. Najbliższe godziny pokażą czy maja K i T resztki rozsądku, czy już tylko siano w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Re: Na kolana ! Na kolana ! 30.10.05, 20:35 Jestes marzycielem. Z tej koalicji nie bedzie chleba dla Polakow! Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 A ja im jednak szanse daje... 30.10.05, 20:39 Glowny problem to ich fanatyczni doradcy dla ktorych krwawa walka miedzy PO i PISto zyciowa szansa. Takich extremalnych ostrozebnych kundelkow widac po obu stronach, tyle ze ci w PiS sa liczniejsi i nie szczepieni przeciw wsciekliznie. Jest szansa ze Tusk, Kaka i Rakieta pokaza klase... Odpowiedz Link Zgłoś
sarmata Nie chcemy koalicji PO-PiS 30.10.05, 20:45 Ludzie glosujacy na PiS wychodza teraz z siebie, aby doprowadzic do powstania koalicji. Szkoda tylko ze byli na tyle glupi iz glosowali na Lecha w wyborach prezydenckich wiedzac ze partia Kaczynskich juz zdobyla wiekszosc w parlamencie i desygnowala nowego premiera. A wala oszolomy! Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 Przeczysz samemu sobie! 30.10.05, 20:54 To ze kupa idiotow nierozwaznie na Kake glosowala to prawda. Przez to Pisiory poczuly szanse na dyktature. Ale przeciez POPiSowa koalicja to jedyna sensowna opcja. Oby tylko sie tych trutniow Leppera i Romusia dalo na margines zepchnac....DLA DOBRA OGOLU Odpowiedz Link Zgłoś
midi.max DONALD!! szedles z wawy do Gdanska na kolanach? 30.10.05, 20:40 tydzien ci to zajelo? :):) Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Na kolana ! Na kolana ! 30.10.05, 20:41 nie sadze by obie strony chcialy wojny - ale na pewno obie maja honor i urazone ambicje Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 jestem w komfortowej sytuacji 30.10.05, 20:37 Jak się dogadają - będzie dobrze dla Polski. Jak się nie dogadają - będzie dobrze dla SLD, a wkrótce potem, też dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: jestem w komfortowej sytuacji 30.10.05, 20:42 chcailes powiedziec dobrze dla towazyszy z SLD Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: jestem w komfortowej sytuacji 30.10.05, 21:13 nawrocony1 napisał: > chcailes powiedziec dobrze dla towazyszy z SLD Zaliczyłem podstawówkę. Nigdy bym nie napisał toważyszy. Jeśli już to towarzyszy. A co złego w tym słowie? Skrzetuski też był towarzyszem. (Jeśłi nie wiesz, kto to Skrzetuski, napisz, to ci wyjaśnię). Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: jestem w komfortowej sytuacji 30.10.05, 21:23 wj_2000 napisał: > Jak się dogadają - będzie dobrze dla Polski. > Jak się nie dogadają - będzie dobrze dla SLD, a wkrótce potem, też dla Polski. kiedys była taka partia przekrętów i mafiokolesiów to co dla niej BEDZIE DOBRZE wyjaśnij? a co dla Polski? nowe przekrety?? Odpowiedz Link Zgłoś
ginevra81 Re: Powinno sie zamknac Rydzyka i jego kundle z P 30.10.05, 20:47 Odchrzań się od Rydzyka i od PiS - a za co ich zamykać, czy za to, że chcieli prawego i sprawiedliwego państwa; dobra i naprawy tego państwa polskiego! to są patrioci, jakich teraz ze świecą w Polsce szukać! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Na kolana ! Na kolana ! 30.10.05, 20:42 czy już tylko siano w głowie. Słowa "siano" używasz zamiennie za "szmal"? Odpowiedz Link Zgłoś
liebermanns Gocłowski: Donald jest pare złotych do zarobienia! 30.10.05, 20:41 Wcale bym się nie zdziwił gdyby znany i podziwiany za umiejętność wychodzenia z trudnych sytuacji abepe Gocłowski namówił jednak PO do wejścia w koalicję. Przypomni im po prostu, że zachowują się idiotycznie rezygnująć z władzy i stanowisk, zabłyszczy pierścieniem, a Tusk powie "bene". Jak dotąd PO i PiS mówią ciągle o interesie partyjnym, nie państwowym, jak PO sie zgodzi na wejście i obsadzenie kilku ministerstw, a w efekcie kilku tysięcy stanowisk to zaraz będzie miała pełne gęby frazesów np. Nie chcieliśmy ale dla dobra Polski... Tusk i Rokita wiedzą, że to ostatni dzwonek, żeby coś obsadzić albo ich wewnątrz partii zjedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Gocłowski: Donald jest pare złotych do zarobi 30.10.05, 20:45 chcesz powiedziec ze niby PIS ma juz stolki? - no to po co chce sie stolkami dzielic? Odpowiedz Link Zgłoś
liebermanns Re: Gocłowski: Donald jest pare złotych do zarobi 30.10.05, 20:52 PiS przecież wie, że dogadując sie w sprawie większości z trzema partiami zapłaći więcej. Wszędzie malutkie, gó..ane drogie koalicyjki (najbardziej pazerny zawsze był i będzie... nie nie SLD - PSL!), po co im to a tak spokój i babach mamy wojewodów, babach mamay rady nadzorcze, babach mamy zarządy, babach kierownicy, asystenci, dziennikarze, sekretarki, panie z okienka, sprzątaczki i nikt nawet nie piśnie. Bo gdzie sie poskarżą w... TVP hehehehe:) Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Komorowski czy Tusk? 30.10.05, 20:51 Myślę, że to jedyna zagadka jak skończą się rozmowy o kompromisie. Bo nie sądzę, by Kaczyński zgodził się zostać premierem. PO musi teraz przełknąc i Marcinkiewicza i (chyba) Leppera. Odwołując Leppera, Kaczyński odciął by sobie na przyszłość rozmaite możliwości manewru. A pamietacię kto namówił ZSL i SD na koalicję z Komitetem Obywatelskim, co doprowadziło do upadku starego ustroju? Bo same wybory '89 jeszcze sprawy nie przesądzały. Komuszki zagwarantowały (niby) sobie przy Okrągłym Stole 65%, ale licząc jako swoich tzw. "sojusznicze stronnictwa", które im Kaczyński wyimpasował. Taka jest polityka. Ale, jeśli nawet złodzieje mają swoje zasady, to i Kaczyński je ma. Żądanie by teraz (od ręki) odwoływał Leppera, jest nierealne, po prostu nierealne. Odpowiedz Link Zgłoś
vedymin Nie leczcie swoich kompleksów! 30.10.05, 20:44 Jedni i drudzy.. jak pokazują sondaże, większość Polaków pragnie koalicji PO-PiS, czy też PiS-PO, więc może dajcie sobie na wstrzymanie, co? (no chyba że tym razem wszyscy uznamy (Pisowcy, i Peowiaki) dla odmiany, że jednak obop kłamie.. ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
halicz5 Nie bądź naiwny. PiS znowu oszuka. 30.10.05, 20:52 PiS ma w garści elektorat Samoobrony: wieśniaki nie chcą płacić podatku dochodowego i lubią KRUS. Kto im zapewni nietykalność jak nie PiS? A PiS, a szczególnie Bracia nie znoszą organicznie krytyki, więc PO znowu spróbują wykiwać przy najbliższej okazji. Nie rozmawiać z oszustami i już. Żadnych rozmów z krętaczami i cwaniakami z PiSuaru. Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: pis nie oszukuje nigdy 30.10.05, 21:28 bo nigdy prawdy nie mówi - racja. Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek no to sobie znalezli miejsce chlopaki haha 30.10.05, 20:46 Czarni Ninja zawsze przyjda z odsiecza gdy juz wszystko inne zawiedzie ;) No ale moze Ninja wybije PiSiorkom z glowy koalicje z Lepperem, a PO zeby przestalo stroic fochy. Kurcze ci politycy to w ogole jaja maja? Czasami wydaje sie, ze to sa panienki, ktore tylko mowia jak to bardzo by chcialy, ale sie bardzo boja. No i jak przyjdzie co do czego to stawiaja kolejne warunki i uciekaja struchlałe. No ale polityk - co to za zawod, na pewno nie dla normalnego faceta ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek Nocna zmiana II 30.10.05, 20:49 Ojciec Ryzyk z Kurskim pewno kreca film z ukrycia - za pare lat beda mieli haki na wszystkich lacznie z kaczkami, tuskiem i rokita ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek To wtedy gdy ktos idzie do roboty na nocke. 30.10.05, 21:01 Mimo to nie jestem milosnikiem sztuki Jacka K. Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Będzie nocne spotkanie PO-PiS 30.10.05, 21:30 zatrzasnął sie w samochodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
me-e ZAMILCZCIE chociaz na chile... 30.10.05, 20:48 ...nie mylic z chile...czy te wasze obzydliwe klapaczki musza ciagle byc na chodzie...w chwili gdy decydyje sie los polski...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
sarmata Re: ZAMILCZCIE chociaz na chile... 30.10.05, 20:52 Pocaluj mnie osobiscie w d..e. Czyzby Polska to zwolennicy PiSu? Olewam taka polske jaka chca nam zgotowac postsolidarnosciowe kaczory. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: ZAMILCZCIE chociaz na chile... 30.10.05, 20:54 sarmata napisał: > Pocaluj mnie osobiscie w d..e. Czyzby Polska to zwolennicy PiSu? Olewam taka > polske jaka chca nam zgotowac postsolidarnosciowe kaczory. ...mee, trafil w dziesiatke...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
pwaligorski Re: Będzie nocne spotkanie PO-PiS 30.10.05, 20:48 Ale sobie miejsce znalezli... Jak przystalo na oszustow spotkali sie w domu... Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: Będzie nocne spotkanie PO-PiS 30.10.05, 20:51 pwaligorski napisał: > Ale sobie miejsce znalezli... Jak przystalo na oszustow spotkali sie w domu... Zmien swoje haslo na "waliglupotski", bedzie bardziej odzwierciedlac poziom twoich mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
pwaligorski Re: Będzie nocne spotkanie PO-PiS 30.10.05, 20:57 o moj poziom sie nie martwie ale z Toba nie zamierzam polemizowac Odpowiedz Link Zgłoś
swirkrosnice Re: Będzie nocne spotkanie PO-PiS 30.10.05, 21:00 Kaczory !!! NIE DAJCIE SIĘ ŻYDOM ! Gocłowski !!!JAK TAM STELLA MARIS. DYKTATURY TU TRZEBA Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Będzie nocne spotkanie PO-PiS 30.10.05, 21:02 > Ale sobie miejsce znalezli... Jak przystalo na oszustow spotkali sie w domu... jedynego sprawiedliwego... w tym towarzystwie. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello Tusk a dobra wola 30.10.05, 20:49 "Lider PO poprzestał na wygłoszeniu oświadczenia, nie chciał odpowiadać na pytania dziennikarzy. Zapytany, czy to prawda, że mediatorem ma być Kościół, powiedział tylko, iż "nie potrzeba mediacji żadnych instytucji jeśli ma się dobrą wolę". No to jednak tej dobrej woli nie bylo, panie Donaldzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
notexistinggod IV rzeczparafialna 30.10.05, 20:50 no to już wiadomo... o składzie rządu zadecyduje gocłowski po konsultacji z glempem... teraz wszystko zależy od tego, która ze stron będzie bić niższe pokłony i bardziej obślini pierścionek... no oczywiście od tego kto wziął więcej wazeliny... miłej zabawy (p)osły... to może być długa noc <lol2> Odpowiedz Link Zgłoś
polonus9 klechy sie boja jak ognia wczesniejszych wyborow 30.10.05, 20:55 Ustawili juz Polaczkom wladze. Tyle wysilku,a tu doopa zbita. Czarne popadlo w panike. Odpowiedz Link Zgłoś
ginevra81 Re: IV rzeczparafialna 30.10.05, 21:04 notexistinggod napisał: > no to już wiadomo... o składzie rządu zadecyduje gocłowski po konsultacji z > glempem... teraz wszystko zależy od tego, która ze stron będzie bić niższe > pokłony i bardziej obślini pierścionek... no oczywiście od tego kto wziął > więcej wazeliny... miłej zabawy (p)osły... to może być długa noc <lol2> Z jednej strony dobrze, że biskupi ruszyli na pomoc państwu polskiemu, ale z drugiej - to też niedobrze, że aż biskupi (czyli Kosciół) musieli się za to wziąć... To oznacza, że musi być naprawdę tragicznie. A Marcinkiewicz to aż na Jasną Górę pojechał... Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek2005 Re: Będzie nocne spotkanie PO-PiS 30.10.05, 20:53 No i dobrze. Czemu nie? Po 55 latach narzuconego Polsce bagnetami i naganem bolszewii, uzurpatorskiego szarogęszenia się w Polsce międzynarodowego robactwa i kosmopolitycznej hołoty, najwyższy czas na wzięcie spraw w swoje, polskie ręce. Największym wyzwaniem nie będzie jednak dogadanie się. Tylko najtęższe głowy będą w stanie poradzić sobie z tą lewicowo-bolszewicko- komunistyczno-liberalno-demokratyczną hałastrą. Kazik, miałeś rację. Tu chyba bez cudów się nie obejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ginevra81 Re: Rokita uprawia terroryzm polityczny!! - SIC! 30.10.05, 21:00 Niestety, ale to prawda - coś sie stało z tym Rokitą - ostatnio wręcz terroryzuje polską scenę polityczną, w tym PiS! Kiedyś lubiłam Rokitę za jego inteligencję, al dziś już nie da się lubić... Odpowiedz Link Zgłoś
halicz5 Szkoda, że Rokita cię nie porwał! 30.10.05, 21:05 Byłoby mniej głupoty na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
ginevra81 Re: Szkoda, że Rokita cię nie porwał! 30.10.05, 21:11 Widzę, że jesteś tak głupi i nieskory do zgody jak twój zadufały w sobie idolek Tusk. Jeśli wielu zwolenników PO jest takich jak ty, to ja się nie zdziwię, jeśli wkrótce w kraju dojdzie do wojny domowej! Trochę więcej pokory, a mniej bufonady i nienawiści! Odpowiedz Link Zgłoś
ginevra81 Re: Szkoda, że Rokita cię nie porwał! 30.10.05, 21:19 halicz5 napisał: > Byłoby mniej głupoty na tym forum. i jeszcze trochę samokrytycyzmu wobec siebie, wykształcone bałwany z PO, których trzeba przepraszać za to, że się żyje (Komorowski)! Odpowiedz Link Zgłoś
maddoks Re: PIS-SAMOOBRONA NAS NIC NIE POKONA!! 30.10.05, 21:08 SILNY PREMIER, SILNY PREZYDENT!! LECH KACZYŃSKI, ANDRZEJ LEPPER!! Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek Zapewne bohatersko obalaja teraz kolejne 30.10.05, 20:54 butelki. Zaraz dadza sobie po mordach, pozniej pogodzi ich Czarny, dadza sobie buzi, wyjasnia sobie wszystko, powiedza jak bardzo sie kochaja :PPP i do rana koalicja powstanie. Odpowiedz Link Zgłoś
broetje dlaczego nikt tutaj nie analizuje na zimno? 30.10.05, 20:56 tylko same emocje - w ten sposób nie można dyskutować! Odpowiedz Link Zgłoś
maddoks Re: dlaczego nikt tutaj nie analizuje na zimno? 30.10.05, 21:00 Spokojnie, daj im się wygadać. Zresztą i tak nic mądrego nie powiedzą. ps. mądrze to mówi ostatnio tylko Pan Prezydent Kwaśniewski. Boże mój do jakich czasów doszliśmy... Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek dwa nadete dupki 30.10.05, 21:03 sami wygenerowali dwa spamy, ktore wniosly zupelnie nic. Pewno jacys pseudo- intelektualisci. No to analizujcie na zimno zobaczymy co z tego Waszego analizowania wyjdzie :P Odpowiedz Link Zgłoś
maddoks NIE MA LEPSZEGO OD ANDRZEJA NASZEGO!! 30.10.05, 21:04 ANDRZEJ LEPPER!! ANDRZEJ LEPPER!! ANDRZEJ LEPPER!! ANDRZEJ LEPPER!! Odpowiedz Link Zgłoś
maddoks ANDRZEJ LEPPER TO MĄŻ STANU!! 30.10.05, 21:06 SAMOOBRONA TO JEDYNA PARTIA, KTÓRA MA PROGRAM I JESZCZE NIE RZĄDZIŁA!! Odpowiedz Link Zgłoś
loquin.phd Nie martwcie się, tej koalicji nie będzie. Chyba.. 30.10.05, 20:55 ... że PiS przystanie na wszystkie warunki PO, gdyż ich przewaga jest jedynie retoryczna. Niestety są zbyt mało inteligentni, aby zrozumieć, że stoją nad przepaścią. Brawo PO, do Ciebie należy przyszłość! To nb. niezły trick, że spotkanie odbywa się u abp. Gocłowskiego. Będzie to oznaczać, że PiS nawet mediację Kościoła odrzucił. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezycowy_sekretarz Re: Będzie nocne spotkanie PO-PiS 30.10.05, 20:55 Kaczorkowy licznik mieszkaniowy www.PiSda.org Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Pobawmy się w prognozy 30.10.05, 20:55 Oto moja: Komorowski Marszałkiem Marcinkiewicz Premierem Rokita Ministrem Lepper zostaje Niesiołowski vice Odpowiedz Link Zgłoś
jolanta62 Re: prognoza rozsądna 30.10.05, 20:58 Czy ktos z was wie z czyjej incjatywy odbywa sie to spotkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
broetje do tej pory tusk robi tylko to, co 30.10.05, 21:01 zapewni mu stołek szefa PO - nie chce pozwolić rokicie się usamodzielnić - gdyby rokita dostał wojewodów - schetynowcy dostaliby figę!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek2005 Re: prognoza rozsądna 30.10.05, 21:02 Jolu 62, inicjatywa pochodzi z maksymalnie zestresowanych kół międzynarodowego (niepolskiego) robactwa i kosmopolitycznej (ale niepolskiej)hołoty, którzy jak pijany brzytwy, łapią się już każdej propozycji... --------------------- jolanta62 napisał: > Czy ktos z was wie z czyjej incjatywy odbywa sie to spotkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: prognoza rozsądna 30.10.05, 21:04 Sądząc po tajemniczej odpowiedzi Bielana na konferencji prasowej domyślam się, że jacyś PiS-owcy z Opus Dei (Mech) czy innego zakonu Kawalerów jakichs tam, poprosili Gocłowskiego o wystapienie z inicjatywą. Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 Moje typy: 30.10.05, 21:01 Marcinek premierem Rakieta wice Tusk marszalek Sejmu Lepper na Ksiezyc Romek na Bialorus Elvis spikerem Wiadomosci (na zywo) Rydzyk do Mekki Bubel: harakiri Marek Jurek na szefa NATO Odpowiedz Link Zgłoś