Dodaj do ulubionych

dr Lepper - madrosci ludowe

10.11.05, 15:49
"Ja nie mowie, ze po wejsciu do Unii rolnikom jest gorzej, ja mowie, ze przed
wejsciem bylo lepiej."
Obserwuj wątek
    • bebe3 Re: dr Lepper - madrosci ludowe 10.11.05, 16:10
      Przykro mi , to dla mnie za mądre:)
      • po_godzinach Re: dr Lepper - madrosci ludowe 10.11.05, 16:11
        bo to jest dialektyka
      • bryt.bryt Re: dr Lepper - madrosci ludowe 10.11.05, 16:17
        bebe3 napisała:

> Przykro mi , to dla mnie za mądre:)

Nie dorastasz zatem Lepperowi do piet. Przykro mi. :-)
    • trouble_maker To ja już wolę... 10.11.05, 16:16
      ..."plusy ujemne" ;-)

P.S. Któraś ze stacji powinna zatrudnić na stałe Borowskiego do komentowania
      wypowiedzi Leppera - zdecydowanie on to robi najwdzięczniej ("współczynnik
      Leppera", "konkrety ogólne") ;-)
    • polonic Taa to było wyjątkowo blyskotliwe 10.11.05, 16:16
      nawet jak na Leppera :))))
    • pink.freud Re: dr Lepper - madrosci ludowe 10.11.05, 16:17
      Tak poza tym mówił z sensem, w odróżnieniu od bełkotu Olejniczaka czy Tuska.
      • bryt.bryt Re: dr Lepper - madrosci ludowe 10.11.05, 16:19
        pink.freud napisał:

> Tak poza tym mówił z sensem, w odróżnieniu od bełkotu Olejniczaka czy Tuska.

Rzeczywiscie, trudno bylo dzisiaj o bardziej sensownego polityka na sali
        sejmowej. Az zaczalem sie zastanawiac, czy nie zaglosuje na niego w nastepnym
        rozdaniu.
        • alicia83 Re: dr Lepper - madrosci ludowe 10.11.05, 16:21
          Lepper to prostak i nie pojmuje ,jak ponad 10%Polakow moze byc tak glupich,zeby na niego glosowac,co za wstyd....
          • bryt.bryt Re: dr Lepper - madrosci ludowe 10.11.05, 16:23
            alicia83 napisała:

> Lepper to prostak i nie pojmuje ,jak ponad 10%Polakow moze byc tak
            glupich,zeby
            > na niego glosowac,co za wstyd....

Mozna sie pocieszac, ze tak naprawde jest to ponizej 10% uprawnionych do
            glosowania, a jeszcze mniej jesli chodzi o ogol narodu.
          • kropekuk Masz slodkie bobo, Alu 10.11.05, 17:39

• pink.freud Re: dr Lepper - madrosci ludowe 10.11.05, 18:00
          Hehe, Lepper i Pawlak to nie są moi faworyci, ale dziś na tle Olejniczaka bredzącego o wojskach w Iraku i bełkotu Tuska, zupełnie już oderwanego od rzeczywistości, błyszczeli:)))
          To dość zabawna sytuacja, występ prostaka z PO na tle dr Leppera:)))))))))))))))
      • po_godzinach Re: dr Lepper - madrosci ludowe 10.11.05, 16:20
        to zrozumiałe, ze rozumiesz tylko Leppera.
        • pies_na_czarnych Fraszki 10.11.05, 16:22
          www.geocities.com/kurpieldariusz2000/LEPERfraszki.swf
          • po_godzinach i z zagadek: 10.11.05, 16:25
            - Jaki jest najlepszy środek antykoncepcyjny?

- Powiesić sobie nad łóżkiem hasło: I ty możesz spłodzić Leppera!.
            • pies_na_czarnych Re: i dowcipow 10.11.05, 16:28
              www.dhost.info/splintercell/lepper/infopage.php?id=5
              • ius_et_lex Re: i dowcipow, i nie tylko:-))) 10.11.05, 16:36

"Celem moim i Samoobrony jest rządzenie Polską i to jest kwestia czasu"
                "Za pięć lat będę żył w Polsce, którą będzie rządzić Samoobrona"

tomaszlis.wp.pl/gid,8079376,galeria_zdjecie.html?T%5Bpage%5D=9
                • po_godzinach Re: i dowcipow, i nie tylko:-))) 10.11.05, 16:37
                  Na początek miał 120 hektarów ...
                  Resztę dokupi. Stać go.
                  • ave.duce Re: i dowcipow, i nie tylko:-))) 10.11.05, 18:03
                    Jak przejmie NBP? Pewnie!
                    Andrju wykoleguje PiSuje...
                • patatipatata celem samoobrony 10.11.05, 19:25
                  jej poczatkiem i koncem jest zamet, rozruby, demagogia i warcholstwo. To ich
                  racja bytu. A nie wladza. Lepper jest zbyt cwany i wie, bo pokazal to juz
                  Walesa, ze najlepiej wychodzi mu bycie wsrod tlumu rozgrzanych glow. Wladza to
                  koniec leppera.
    • agnieszka568 Re: dr Lepper - madrosci ludowe 10.11.05, 17:21
      bryt.bryt napisał:

> "Ja nie mowie, ze po wejsciu do Unii rolnikom jest gorzej, ja mowie, ze przed
      > wejsciem bylo lepiej."

Trzeba potrafić zrozumieć Leppera :)Rozbawić na pewno potrafi , jego wypowiedzi były naprawde Rozbawiające(nie nudziłam się).
      • bryt.bryt Re: dr Lepper - madrosci ludowe 10.11.05, 17:25
        agnieszka568 napisała:

> bryt.bryt napisał:
        >
        > > "Ja nie mowie, ze po wejsciu do Unii rolnikom jest gorzej, ja mowie, ze p
        > rzed
        > > wejsciem bylo lepiej."
        >
        >
        >
        > Trzeba potrafić zrozumieć Leppera :)Rozbawić na pewno potrafi , jego
        wypowiedzi
        > były naprawde Rozbawiające(nie nudziłam się).

Problem w tym, ze nie o to chodzi. Lepper zachowuje sie jak dziecko, cieszac
        sie z wlasnych zarcikow, wypowiada sie i argumentuje ze "swada" prostaka. I
        tylko tak sie sklada, ze ma farta do tego, ze co chwila dostaje od otoczenia
        prezenty. Potrafi je wykorzystac na swoj mierny sposob, ale niepotrzebnie
        zaczyna sie tu i owdzie mowic, ze Lepper wydoroslal, ze to polityczny
        spryciarz. To prostak, ale i farciarz.
        • palnick Re: mgr Tusk- kultura i elegancja 10.11.05, 17:52

Problem w tym, ze nie o to chodzi. Tusk zachowuje sie jak dziecko, obrażając się
          na wszystkich za swoje niepowodzenia, po chamsku atakuje wszystkich "nie
          swoich", wypowiada sie i argumentuje ze "swada" prostaka. I tylko tak sie
          sklada, ze ma farta do tego, ze co chwila dostaje od otoczenia prezenty w
          postaci seryjnego zasiadania w sejmie. Potrafi je wykorzystac na swoj mierny
          egoistyczny sposob, ale niepotrzebnie zaczyna sie tu i owdzie mowic, ze Tusk
          wydoroslal, ze to polityczny spryciarz. To prostak, ale i farciarz.
          • bryt.bryt Re: mgr Tusk- kultura i elegancja 10.11.05, 17:55
            palnick napisał:

>
            > Problem w tym, ze nie o to chodzi. Tusk zachowuje sie jak dziecko, obrażając
            si
            > ę
            > na wszystkich za swoje niepowodzenia, po chamsku atakuje wszystkich "nie
            > swoich", wypowiada sie i argumentuje ze "swada" prostaka. I tylko tak sie
            > sklada, ze ma farta do tego, ze co chwila dostaje od otoczenia prezenty w
            > postaci seryjnego zasiadania w sejmie. Potrafi je wykorzystac na swoj mierny
            > egoistyczny sposob, ale niepotrzebnie zaczyna sie tu i owdzie mowic, ze Tusk
            > wydoroslal, ze to polityczny spryciarz. To prostak, ale i farciarz.

Bardzo sie ciesze, ze spodobal Ci sie moj tekst. Rzeklbym, ze jestem dumny. :-)
            A porownywanie Leppera i Tuska sobie daruje, bo nie ma czego porownywac.
            • palnick Re: mgr Tusk- kultura i elegancja 10.11.05, 17:59
              bryt.bryt napisał:

A porownywanie Leppera i Tuska sobie daruje, bo nie ma czego porownywac.
              -------
              Też nie chciałbym obrażać Leppera :)
          • po_godzinach tylko taki tani chwyt? a fuj 10.11.05, 17:56
      • po_godzinach A to nie lepiej na wodewil jakiś iść? 10.11.05, 17:33
        Parlament to raczej nie miejsce na rozbawianie publiki.
        • agnieszka568 Re: A to nie lepiej na wodewil jakiś iść? 10.11.05, 17:35
          po_godzinach napisała:

> Parlament to raczej nie miejsce na rozbawianie publiki.

Ale chociaż w tym jest dobry:)
          • po_godzinach Re: A to nie lepiej na wodewil jakiś iść? 10.11.05, 17:37
            to zły zawód obrał - do cyrku trzeba było iśc pracować)
            • agnieszka568 Re: A to nie lepiej na wodewil jakiś iść? 10.11.05, 17:44
              Tam za duża konkurencja.A w cyrku nie tylko humor się liczy a talent też jednak tego jeszcze nie posiada.
    • morgana_le_fay Re: dr Lepper - madrosci ludowe 10.11.05, 18:11
      Cała retoryka Leppera, jego niewybredne żarty i żarciki, chichot nad przegranymi ("miał być prezydent z Gdańska, a jest z Gorzowa", "nie udało się, co?" itp)...
      Przepraszam, ale mnie to nie śmieszy. Przypomina mi to opowiadania dziadków, jak to w 1920 i 1939 roku wkraczający Sowieci robili sobie podobne żarty z polskiej szlachty i kułactwa, a także niewybredne żarciki polskich fornali kiedy po 45 roku przejmowali tychże majątki w myśl zasady: TKM.

Smiechom nie było końca... A to jakiejś Pani Starszej założono publicznie pełen ekskrementów nocnik na głowę, a to dziedzica podczepiono pod wóz drabiniasty i obwożono po gnoju, a to na środku placu odbył się jeden, drugi, czy piąty gwałt zbiorowy na bladolicej dziedziczce - wszystko ku szczerej uciesze gawiedzi - i radosnych komentarzach tłuszczy.

Bardzo się boję, że ten sam typ poczucia humoru zagościł na Wiejskiej już na dobre. Że chcąc nie chcąc IV RP ma gębę Andrzeja Leppera.
      • po_godzinach Re: dr Lepper - madrosci ludowe 10.11.05, 18:17
        Bardzo trafna analogia.
        • kropekuk Odpowiedz wiecej niz trafna, ale wloscianstwo 10.11.05, 18:38
          w tych wyborach wybieralo, wloscianstwo widac w PiSie (takze na tym forum), a
          wiec taki bardziej PRL-owsko wloscianski :)
          • po_godzinach Re: Odpowiedz wiecej niz trafna, ale wloscianstwo 10.11.05, 18:43
            Nie o włościaństwie tu mowa, a o wodzu mas - Andrzeju L. i jego fanach, których
            triumfalna retoryka jako zywo przypomina tę, którą opisuje Morgana. Można
            powiedzieć - taka karma).
      • ave.duce Re: dr Lepper - madrosci ludowe:-((( n/t 10.11.05, 18:24
        morgana_le_fay napisała:

> Że chcąc nie chcąc IV RP ma gębę Andrzeja Leppera.

I nie tylko, niestety!

lepper.linuxpl.com/uploads/photos/77.jpg
        • morgana_le_fay Re: dr Lepper - madrosci ludowe:-((( n/t 10.11.05, 18:33
          Było ponoć za Sanacji takie powiedzenie: "Daj dziadowi grosz i niech się modli, żeby panem nie został"
          Widać dzisiaj już cała Rodzina RM wymodliła nam coś wręcz przeciwnego...
          • ave.duce Re: dr Lepper - madrosci ludowe:-((( n/t 10.11.05, 18:45
            Słoma na salonach - "weselmy" się;-)))
      • pink.freud Re: dr Lepper - madrosci ludowe 10.11.05, 18:31
        Nie bój żaby, tłuszcza teraz robi za inteligentów, za frontmana dali Olejniczaka, ale to wciąż stare dobre komuchy.
        • po_godzinach Re: dr Lepper - madrosci ludowe 10.11.05, 18:36
          Bardzo słusznie - "robi" za inteligentów.

Ale tłuszczą pozostaje.
          • pink.freud Re: dr Lepper - madrosci ludowe 10.11.05, 18:40
            Owszem dotyczy to nie tylko SLD ale i SO.
            Lepper jest dla mnie całkowicie niewiarygodny, co nie zmienia faktu, że mówił dziś z sensem (przez większość przemówienia) a Tusk zapluwał się z nienawiści.
            • ave.duce Re: dr Lepper - madrosci ludowe 10.11.05, 18:44
              A Prezesa Bliźniaka Starszego I o mało szlag nie trafił;-)))
              • morgana_le_fay Re: dr Lepper - madrosci ludowe 10.11.05, 18:48
                Nawet dziecko to widziało!

Pięcioletnia córeczka mojej koleżanki dzisiaj na widok Jarosława w Sejmie: "Mamusiu! Kto to ten pan jak czerwony balonik? Czy on nie _p-u-k-n-i-e_????
              • pink.freud Re: dr Lepper - madrosci ludowe 10.11.05, 18:50
                ???
                Dlaczego miałby? Dzisiaj PO zagłosuje ramie w ramię z SLD i poniesie kolejną już porażkę. Do tego jawne wtrącanie się Rosji w wewnętrzne sprawy Polski. To koniec Tuska i PO.
                • po_godzinach Re: dr Lepper - madrosci ludowe 10.11.05, 18:50
                  Ano pewnie dlatego, ze bardzo nie lubi słuchac prawdy?
                  • pink.freud Re: dr Lepper - madrosci ludowe 10.11.05, 19:07
                    Przykro mi, że postawiłaś na Tuska. To miernota, sprzedawczyk i nieudacznik, prowadzi PO od porażki do porażki, a dziś do tego odsłonił jeszcze jedno swoje oblicze-prostaka. Rozumiem, że jesteś nie w humorze.
                    Ale im wcześniej przejrzysz na oczy tym lepiej i będzie mniej bolało. Przyjrzyj się dokładnie jak PO wyciąga łapki razem z SLD pod patronatem Putina.
                    • morgana_le_fay Re: dr Lepper - madrosci ludowe 10.11.05, 19:24
                      pink.freud napisał:

> Przykro mi, że postawiłaś na Tuska. To miernota, sprzedawczyk i nieudacznik, pr
                      > owadzi PO od porażki do porażki, a dziś do tego odsłonił jeszcze jedno swoje ob
                      > licze-prostaka.

Cóż powiedzieć... Chyba, że w Twoich ustach to brzmi jak komplement...

I jeszcze jedno, Wypowiadasz się obraźliwie o człowieku, którego nie znasz. Zgodnie z przyjętą przez PiS formą maksymalnego ugrzecznienia swoich wypowiedzi liczysz na możliwość przemycenia w tej formie każdego absurdalnego oszczerstwa pod adresem przeciwnika politycznego. Taki zgrabny zabieg odnosi doraźny skutek nie dlatego, że przeciwnikowi braknie argumentów, ale dlatego, że najlepszą reakcją na bezpodstawne pomówienia i protekcjonalny ton jest najczęściej wymowne milczenie.
                      Wbrew obiegowej opinii kot nie da się zagłaskać na śmierć. Kiedy poziom jego zażenowania się podnosi - dyskretnie i w milczeniu odchodzi na stronę...
            • po_godzinach Re: dr Lepper - madrosci ludowe 10.11.05, 18:45
              Powtórzę za Morganą: "Przepraszam, ale mnie to nie śmieszy."

Nie śmieszą mnie chamskie zarty, ale o tym powinienes juz wiedzieć sam.
    • kaczkadziwaczka7 to teraz rolnikom jest lepiej 10.11.05, 18:50
      lepper to mowi.
      • po_godzinach Re: to teraz rolnikom jest lepiej 10.11.05, 18:51
        Mogę poprawic?

"Lepper wama to mówi".

)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka