Dodaj do ulubionych

I komisja sledcza w IV RP

15.11.05, 12:13
W zwiazku z "informacjami" o mozliwej wspolpracy Wassermana z mafia paliwowa
pora chyba wrocic do sprawy Orlenu.

Ja wiem ze milosnicy prawdy i zaprawieni w rzucaniu podejrzen na PIS moze
niespecjalnie za tym tesknia. Wszak lepiej pisac w przekaziorach ze cos jest
na rzeczy w twierdzeniach ze za np FOZZ stali kaczynscy - co mozna pisac w
nieskonczonosc. Komisje sledcze a wiec PUBLICZNE wyjasnianie spraw sa sola w
oku wszystkich milosnikow "faktow prasowych".

Jestem pewien ze Wasserman nie bedzie przedstawial zadnych ekspertyz nie
bedzie tez uchylal sie jak murowany swiadek nr 1 przyszlej komisji - prezio
Kwasniewski. Byly prezio.
Moze wreszcie i "ofiara" brudnej kampanii wyborczej - ponadpartyjny
Cimoszewicz - bedzie miala okazje do pokazania obiecanych kwitow :)

Komisje sledcze - owa zmora Tadeusza Mazowieckiego - to jedyny sposob na
PUBLICZNE wyjasnienie wszystkich spraw.
Im wiecej jawnosci tym mniej podszeptow. Im wiecej jawnosci tym wiecej prawdy.
Wreszcie im wiecej jawnosci tym szybszy koniec czerwonego i jego rozowych
kompanow.

Mam nadzieje ze PO wystawi do tej komisji Rokite.

Spodziewam sie ze pomysl nowej komisji d/s Orlenu wywola furie wyborczych
gazeciarzy. Tak chetnych dzis do rzucania pomowien. Jakas wanna jacys
gangsterzy...
To jedyny sposob na przelamanie monopolu informacyjnego a zarazem jedyna
szansa na obrone przed zabiegami w stylu: "i ty bedziesz umoczony" .

Wszak obrady komisji trzeba bedzie transmitowac.
Obserwuj wątek
    • bladatwarz Jesli PiS chce byc wiarygodny, to musi sprawe 15.11.05, 12:22
      wyjasnic.
      Belkot dwoch pijanych mafiozow, ktorzy opowiadaja sobie kogo znaja i na kogo
      maja wplyw, nie przemawia do mnie. Ja tez moge powiedzie w pijanym widzie (choc
      to malo prawdopodobne), ze Jola dla mnie zrobi wszystko, a Olek jest na kazde
      moje skinienie, no i moze niektorzy mi uwierza.
      Natomist oczekuje, ze krysztalowy Wasssermann jednak zostanie z jakichkolwiek
      podejrzen oczyszczony.
      • trevik I to jest wlasnie to.. 15.11.05, 12:37
        > Natomist oczekuje, ze krysztalowy Wasssermann jednak zostanie z jakichkolwiek
        > podejrzen oczyszczony.

Czyli tylko tego oczekujesz? A co staloby sie, gdyby jednak sprawa "przyschla" i
        nic nie zostalo dopowiedziane? Mysle, ze rowniez przeszlabys z tym do porzadku
        dziennego,

T.
        • bladatwarz No nic z tego przysychania 15.11.05, 14:38
          trevik napisał:

> > Natomist oczekuje, ze krysztalowy Wasssermann jednak zostanie z jakichkol
          > wiek
          > > podejrzen oczyszczony.
          >
          > Czyli tylko tego oczekujesz? A co staloby sie, gdyby jednak sprawa "przyschla"
          > i
          > nic nie zostalo dopowiedziane? Mysle, ze rowniez przeszlabys z tym do porzadku
          > dziennego,
          >
          > T.

Jak ma cos przyschnac, to Wassermann do widzenia!

Skonczmy z tym za przeproszeniem p.....onym relatywizmem!
      • nurni Re: Jesli PiS chce byc wiarygodny, to musi sprawe 15.11.05, 12:42
        Mysle ze o "wiarygodnosc" PIS dba tak wielu dziennikarzy Trybuny Faktu czy GW
        ze rzeczywiscie - komisja moze sluzyc rowniez i temu :)
        Aczkolwiek jestem pewien ze "obiektywnym" i szukajacym "prawdy" zadne dowody
        nie sa potrzebne.

Musialaby to byc jednak komisja do ostatecznego wyjasnienia sprawy Orlenu.
        Jestem pewien ze nikt nie zaslanialby sie znanym z poprzedniej komisji chwytem
        ze np. sprawa opisana przez Superexxpress nie jest przedmiotem prac komisji....

I jestem pewien ze pomysl na TAKA komisje wywola furie srodowisk
        zainteresowanych pomowieniami.
      • venus99 Re: Jesli PiS chce byc wiarygodny, to musi sprawe 15.11.05, 14:55
        gdybyś miał wanne za 10 tysięcy też byłbyś kryształowo czysty.
        • klick-klick PIS niczego nie musi ... 15.11.05, 19:02
          ani liderzy
          uzbrojeni w podległych funkcjonariuszy
      • 1normalnyczlowiek Re: Jesli PiS chce byc wiarygodny, to musi sprawe 15.11.05, 19:14
        bladatwarz napisała:
        > wyjasnic.
        > Belkot dwoch pijanych mafiozow, ktorzy opowiadaja sobie kogo znaja i na kogo
        > maja wplyw, nie przemawia do mnie. Ja tez moge powiedzie w pijanym widzie ...

Ty możesz sobie mówić...Natomiast tych "dwóch pijanych mafiozów" trzęsie
        niejedną gałęzią gospodarki. Czy zastanowiłeś się kiedyś choć raz, skąd się
        biorą te pieniądze, które oni kradną? To Cię nie interesuje. A są to m.in. Twoje
        i moje pieniądze.
      • kaczkadziwaczka7 hehehe 15.11.05, 22:12
        wiarygodny?
        a po nastepnych wyborach pisuary beda krojone? zarty wolne.
    • pies_na_czarnych Wasserman musi odejsc! 15.11.05, 12:26
      :))
    • elfhelm Wasserman - czas na dymisję 15.11.05, 12:43
      Podejrzenia są zbyt poważne, by mógł on kierować służbami w chwili obecnej.
      Niech dadzą Marczuka lub Rapackiego.
      • nurni Re: Wasserman - czas na dymisję 15.11.05, 12:45
        elfhelm napisał:

> Niech dadzą Marczuka lub Rapackiego.

Bardzo prosze by kolega nie promowal Marczuka - zdymisjonowanego swego czasu po
        zabiegach Balcerowicza.

Bardzo prosze by kolega go nie promowal bo tym samym rzuca kolega na niego
        jakies podejrzenie :)
      • kataryna.kataryna Re: Wasserman - czas na dymisję 15.11.05, 13:44
        elfhelm napisał:

> Podejrzenia są zbyt poważne, by mógł on kierować służbami w chwili obecnej.

Jakie podejrzenia?

• nurni Re: Wasserman - czas na dymisję 15.11.05, 13:46
          kataryna.kataryna napisała:

> elfhelm napisał:
          >
          > > Podejrzenia są zbyt poważne, by mógł on kierować służbami w chwili obecne
          > j.
          >
          >
          >
          > Jakie podejrzenia?

Powazne czyli te co zawsze. Prasowe :)
          • kataryna.kataryna Re: Wasserman - czas na dymisję 15.11.05, 14:22
            nurni napisał:

> kataryna.kataryna napisała:
            >
            > > elfhelm napisał:
            > >
            > > > Podejrzenia są zbyt poważne, by mógł on kierować służbami w chwili
            > obecne
            > > j.
            > >
            > >
            > >
            > > Jakie podejrzenia?
            >
            > Powazne czyli te co zawsze. Prasowe :)

Na razie nie ma nic. Ale myślę, że ta akcja jest obliczona właśnie na taką
            reakcję jak Elfhelma - są podejrzenia więc minister do dymisji. A potem tak
            można załatwiać każdego niewygodnego prokuratora, ministra itp.
            • nurni Re: Wasserman - czas na dymisję 15.11.05, 14:36

> Na razie nie ma nic. Ale myślę, że ta akcja jest obliczona właśnie na taką
              > reakcję jak Elfhelma - są podejrzenia więc minister do dymisji. A potem tak
              > można załatwiać każdego niewygodnego prokuratora, ministra itp.

To dopiero poczatek, to ledwie przygrywka. Jeszcze nie zagraly sluzby.

Im szybciej powstana komisje sldcze tym lepiej.
              Ich zasada jest to co spedza sen z oczu fachowcom od tworzenia czarnej legendy.
              Jawnosc.

Bloto na Wasermana na swoj cel dalekosiezny. Predzj czy pozniej zacznie on
              ujawniac dokumenty ktorej do tej pory byly tajne.
              Wiec wtedy w przekaziorach zacznie sie: "ujawnil Wasserman - ten od jacuzii
              ten 'zamieszany' w rozmowe 2 gangsterow, ten scigajacy jakas emerytke itd itd.

Pomysl na dymisje kolejnych ministrow tez nie jest nowy. Mozna skutecznie
              blokowac kolejne posuniecia rzadu. Na krotka mete ale zawsze.
              Jestem ciekaw - bardzo ciekaw - przy okazji jakich to wnioskow SLD o dymisje
              Platforma nie "skrewi".
              • ayran Re: Wasserman - czas na dymisję 15.11.05, 14:43
                nurni napisał:

> Jestem ciekaw - bardzo ciekaw - przy okazji jakich to wnioskow SLD o dymisje
                > Platforma nie "skrewi".

Ale zdajesz sobie sprawę, że "nieskrewienie" Platformy to dalece za mało, żeby
                kogokolwiek odwołać?
                • nurni Re: Wasserman - czas na dymisję 15.11.05, 14:46
                  ayran napisał:

> nurni napisał:
                  >
                  > > Jestem ciekaw - bardzo ciekaw - przy okazji jakich to wnioskow SLD o dymi
                  > sje
                  > > Platforma nie "skrewi".
                  >
                  > Ale zdajesz sobie sprawę, że "nieskrewienie" Platformy to dalece za mało,
                  żeby
                  > kogokolwiek odwołać?

Umiem liczyc by wiedziec ze za malo.
                  Tyle ze wybacz.... to ze media powtarzaja mantre Tuska o koalicji PIS z
                  Samoobrona LPR i PSL to troche za malo bym ja w to uwierzyl.
                  • ayran Re: Wasserman - czas na dymisję 15.11.05, 14:52
                    nurni napisał:

> Umiem liczyc by wiedziec ze za malo.
                    > Tyle ze wybacz.... to ze media powtarzaja mantre Tuska o koalicji PIS z
                    > Samoobrona LPR i PSL to troche za malo bym ja w to uwierzyl.

Czyli - jesli dobrze rozumiem uważasz, że jacyś ludzie z Samoobrony, lub LPR-u
                    lub PSL-u poparliby (podobnie jak PO) jakiś "krytyczny" wniosek o dymisję?
                    • nurni Re: Wasserman - czas na dymisję 15.11.05, 14:57
                      ayran napisał:

> nurni napisał:
                      >
                      >
                      > > Umiem liczyc by wiedziec ze za malo.
                      > > Tyle ze wybacz.... to ze media powtarzaja mantre Tuska o koalicji PIS z
                      > > Samoobrona LPR i PSL to troche za malo bym ja w to uwierzyl.
                      >
                      > Czyli - jesli dobrze rozumiem uważasz, że jacyś ludzie z Samoobrony, lub LPR-
                      u
                      > lub PSL-u poparliby (podobnie jak PO) jakiś "krytyczny" wniosek o dymisję?

Nie wykluczam z powodow o ktorych napisalem wyzej.
                      Tym bardziej z odwolanie jakiegos ministra nie skutkuje od razu wczesniejszymi
                      wyborami.
                      • ayran Re: Wasserman - czas na dymisję 15.11.05, 15:33
                        nurni napisał:

> Nie wykluczam z powodow o ktorych napisalem wyzej.
                        > Tym bardziej z odwolanie jakiegos ministra nie skutkuje od razu
                        wczesniejszymi
                        > wyborami.

Ja też ie wykluczam, bo i co tu wykluczać. Z tego co napisałeś wyżej ja
                        rozumiem, że uważasz taki scenariusz (że sld zgłosi wniosek o dymisję jakiegoś
                        ministra, poprze ten wniosek PO oraz wystarczająca dla zapewnienia skuteczności
                        liczba posłów z klubów SO+LPR+PS) za prawdopodobny w wysokim stopniu. No to
                        może zdradź którego ministra masz na myśli.
                        • nurni Re: Wasserman - czas na dymisję 15.11.05, 15:44
                          ayran napisał:

> nurni napisał:
                          >
                          > > Nie wykluczam z powodow o ktorych napisalem wyzej.
                          > > Tym bardziej z odwolanie jakiegos ministra nie skutkuje od razu
                          > wczesniejszymi
                          > > wyborami.
                          >
                          > Ja też ie wykluczam, bo i co tu wykluczać. Z tego co napisałeś wyżej ja
                          > rozumiem, że uważasz taki scenariusz (że sld zgłosi wniosek o dymisję
                          jakiegoś
                          > ministra, poprze ten wniosek PO oraz wystarczająca dla zapewnienia
                          skuteczności
                          >
                          > liczba posłów z klubów SO+LPR+PS) za prawdopodobny w wysokim stopniu. No to
                          > może zdradź którego ministra masz na myśli.

Obojetnie ktorego ze wzgledu na czytelna dla mnie taktyke PO i SLD. Obie te
                          partie beda kierowaly sie oczywiscie tym samym. "Dobro Polski".
                          Pisalem juz o tym ze sukces tego rzadu oznacza krach PO. Mysle ze nie ma
                          potrzeby rozwijac.

Zainteresowani wniskiem moga zawsze okazac "koalicjanci" PIS. Chocby po to by
                          dac Kaczynskiemu nauczke ze oczekuja cokolwiek za swe poparcie a nie policzka
                          jakim bylo mianowanie Mojzesowicza na szefa komisji rolnictwa.
                          • ayran Re: Wasserman - czas na dymisję 15.11.05, 15:52
                            nurni napisał:

> Pisalem juz o tym ze sukces tego rzadu oznacza krach PO. Mysle ze nie ma
                            > potrzeby rozwijac.

Nie do końca się zgadzam. Może nastąpić sukces w sferze "nadbudowy", oraz
                            spektakularna porażka w gospodarce. Na znaczący sukces w gospodarce liczyć nie
                            można - znaczący to znaczy taki, żeby docenili to wyborcy, na przykład spadek
                            bezrobocia do 10% albo bardzo znaczący wzrost gospodarczy przy niskiej
                            inflacji. Wyłapanie wszystkich co do jednego przestępców gospodarczych jest
                            niewykonalne, a i tak mogłoby się podobać do momentu, kiedy okaże się, że
                            odczuwalne dla codziennego życia to nie jest. Wiadomo, że przez 2-4 lata NFZ
                            będzie funkcjonował w obecnej formie, żeby tu się poprawiło, trzeba by podnieść
                            składkę. Możemy też podyskutować nad innymi "bazowymi" elementami programu
                            (mieszkania? autostrady?).
              • kataryna.kataryna Re: Wasserman - czas na dymisję 15.11.05, 14:49
                nurni napisał:

> Bloto na Wasermana na swoj cel dalekosiezny. Predzj czy pozniej zacznie on
                > ujawniac dokumenty ktorej do tej pory byly tajne.
                > Wiec wtedy w przekaziorach zacznie sie: "ujawnil Wasserman - ten od jacuzii
                > ten 'zamieszany' w rozmowe 2 gangsterow, ten scigajacy jakas emerytke itd itd.

I dlatego jest bardzo mało czasu. Może dobrze by zrobiło ujawnienie jednego czy
                dwóch agentów obecnych służb w mediach (a są, o czym wszyscy wiedzą), bo w
                starciu z mediami zawsze się będzie przegrywać bo dziennikarze cieszą się
                zupełnie niezasłużonym zaufaniem.

> Pomysl na dymisje kolejnych ministrow tez nie jest nowy. Mozna skutecznie
                > blokowac kolejne posuniecia rzadu. Na krotka mete ale zawsze.

Przypomniało mi się jak po wymyślonej aferze w Gazecie (wentylatory w
                komendzie) poszły czystki w kierownictwie policji. I choć Gazeta nakłamała, cel
                tego kto sprawę nakręcił został osiągnięty.

> Jestem ciekaw - bardzo ciekaw - przy okazji jakich to wnioskow SLD o dymisje
                > Platforma nie "skrewi".

Zobaczymy.
                • nurni Re: Wasserman - czas na dymisję 15.11.05, 15:02

> Przypomniało mi się jak po wymyślonej aferze w Gazecie (wentylatory w
                  > komendzie) poszły czystki w kierownictwie policji. I choć Gazeta nakłamała,
                  cel
                  >
                  > tego kto sprawę nakręcił został osiągnięty.

Nie prowadze bialej ksiegi klamstw Trybuny czy Wyborczej. Dlatego nie pamietam
                  tej historii.
                  O co chodzilo wtedy?

• kataryna.kataryna Re: Wasserman - czas na dymisję 15.11.05, 15:10
                    nurni napisał:

> kataryna.kataryna napisała:
                    >
                    > > Przypomniało mi się jak po wymyślonej aferze w Gazecie (wentylatory w
                    > > komendzie) poszły czystki w kierownictwie policji. I choć Gazeta nakłamał
                    > a,
                    > cel
                    > >
                    > > tego kto sprawę nakręcił został osiągnięty.
                    >
                    > Nie prowadze bialej ksiegi klamstw Trybuny czy Wyborczej. Dlatego nie
                    pamietam
                    > tej historii.
                    > O co chodzilo wtedy?

Chodzi o tekst "Gang w komendzie głównej". Gazeta powołując się na anonomowego
                    informatora opisała rzekome przekręty w komendzie głównej policji. Do dymisji
                    podał się minister sw, poleciały głowy w ministerstwie i w CBŚ, rozwiązano
                    zarząd poznańskiego CBŚ, była wielka zadyma. A okazało się, że Gazeta nie
                    sprawdziła informacji od swojego informatora tylko bezmyślnie dała się
                    wykorzystać w jakichś wewnętrznych rozgrywach w policji.

Nawiasem mówiąc wtedy obiecała, że wszystko wyjaśni do samego końca ale coś nie
                    słychać, żeby ciągnęła sprawę.
                    • nurni Re: Wasserman - czas na dymisję 15.11.05, 15:19

> nurni napisał:
                      >
                      > > kataryna.kataryna napisała:
                      > >
                      > > > Przypomniało mi się jak po wymyślonej aferze w Gazecie (wentylatory
                      > w
                      > > > komendzie) poszły czystki w kierownictwie policji. I choć Gazeta na
                      > kłamał
                      > > a,
                      > > cel
                      > > >
                      > > > tego kto sprawę nakręcił został osiągnięty.
                      > >
                      > > Nie prowadze bialej ksiegi klamstw Trybuny czy Wyborczej. Dlatego nie
                      > pamietam
                      > > tej historii.
                      > > O co chodzilo wtedy?
                      >
                      >
                      >
                      > Chodzi o tekst "Gang w komendzie głównej". Gazeta powołując się na
                      anonomowego
                      > informatora opisała rzekome przekręty w komendzie głównej policji. Do dymisji
                      > podał się minister sw, poleciały głowy w ministerstwie i w CBŚ, rozwiązano
                      > zarząd poznańskiego CBŚ, była wielka zadyma. A okazało się, że Gazeta nie
                      > sprawdziła informacji od swojego informatora tylko bezmyślnie dała się
                      > wykorzystać w jakichś wewnętrznych rozgrywach w policji.

Ach chyba przypominam sobie. To radosne czasy kiedy szefem rzadu byl....
                      polityk partii opozycyjnej. Jakos nikogo to nie smieszylo choc byl to rekord
                      swiata.

To jakies rozgrywki w tej samej druzynie.
                      Tym razem - wracajac do tego co napisalas wczesniej - tak sie to nie skonczy.
                      Klamstwo w Rywinlandzie mialo dlugie nozki.

> Nawiasem mówiąc wtedy obiecała, że wszystko wyjaśni do samego końca ale coś
                      nie
                      >
                      > słychać, żeby ciągnęła sprawę.

Wspominam z rozrzewnieniem sprawe kwitow ponadpartyjnego i oburzonego brudna
                      kampania Cimoszki. Wreszcie facet bedzie mial okazje pokazac swoje rachunki.

Mysle ze wiele spraw bedzie mozna wyjasnic do konca. Jazgot dyspozycyjnych
                      dziennikarzyn wcale mnie nie dziwi. Trzeba jakos znieczulic opinie publiczna.
                      Zwlaszcza swoje stadko ktoremu wystarczy haslo "Wasserman - jacuzii".

• panidalloway Świetny pomys, ale 16.11.05, 14:48

> nurni napisał:
                  >
                  > > Bloto na Wasermana na swoj cel dalekosiezny. Predzj czy pozniej zacznie o
                  > n
                  > > ujawniac dokumenty ktorej do tej pory byly tajne.
                  > > Wiec wtedy w przekaziorach zacznie sie: "ujawnil Wasserman - ten od jacuz
                  > ii
                  > > ten 'zamieszany' w rozmowe 2 gangsterow, ten scigajacy jakas emerytke itd
                  > itd.
                  >
                  >
                  >
                  > I dlatego jest bardzo mało czasu. Może dobrze by zrobiło ujawnienie jednego
                  czy
                  >
                  > dwóch agentów obecnych służb w mediach (a są, o czym wszyscy wiedzą), bo w
                  > starciu z mediami zawsze się będzie przegrywać bo dziennikarze cieszą się
                  > zupełnie niezasłużonym zaufaniem.

Chciałabym wiedzieć, czy lepiej jednego, czy jednak lepiej dwóch, żeby
                  dziennikarze przestali się cieszyć zaufaniem. No i jeszcze, jak działać
                  skutecznie w warunkach gwałtownego niedoboru czasu? Trzeba cos uchwalic na
                  kolanie, czy sie obejdzie.
                • leszek.sopot Kataryna na tropie 16.11.05, 15:02
                  Oczywiście przyczyną wszystkich niszczęść Wasermanna są tajni agenci w
                  mediach... Kataryna nawet wie, że jak się ich ujawni to kłopotów Wasermann nie
                  będzie miał.
                  Kataryno, po raz enty twierdzę, że agentura w mediach nie ma nic do rzeczy.
                  Jeśli nawet to tylko tyle, że taka menda zawsze pisała dla szmalu to teraz tym
                  bardziej. Problemem w mediach jest brak rzetelności, tumowisizm, pogoń za
                  sensacją i forsą. Mediamy rządzą liberalne prawa wolnego rynku - nie napiszesz
                  jak sobie życzy wydawaca to wylatujesz, powiesz o jedno słowo za duż -
                  wylatujesz, masz własne zdanie - wylatujesz. Dziennikarze (oprócz bardzo
                  nielicznych wyjątków, to trybiki w maszynie mające zapewniać atrakcyjne teksty
                  aby właściciel zgarniał szmal. Co do tego ma czy ktoś był/jest agentem czy
                  nie ? Nie ma to nic wspólnego. Liberałowie we współpracy z tzw. prawdziwymi
                  Polakami (np. Wyszkowski) w latach 1990-91 zniszczyli ideę spółdzielni
                  dziennikarskich, które mogły przejąć państwowe dzienniki. Polskie media zostały
                  oddane - wraz z dziennikarzami - na żer ludzi z forsą. Sama GW odeszła też
                  wtedy od swojego etosu gazety obywatelskiej mającej kontynuować tradycję prasy
                  podziemnej i zamieniła się w fabrykę mająca przynosić kokosowe zyski.
                  To nie TW i agenci rządzą mediami, ale szmal i układy.
                  • kataryna.kataryna Re: Kataryna na tropie 16.11.05, 15:11
                    leszek.sopot napisał:

> Oczywiście przyczyną wszystkich niszczęść Wasermanna są tajni agenci w
                    > mediach... Kataryna nawet wie, że jak się ich ujawni to kłopotów Wasermann
                    nie
                    > będzie miał.

Wcale tak nie twierdzę.

> Kataryno, po raz enty twierdzę, że agentura w mediach nie ma nic do rzeczy.
                    > Jeśli nawet to tylko tyle, że taka menda zawsze pisała dla szmalu to teraz
                    tym
                    > bardziej. Problemem w mediach jest brak rzetelności, tumowisizm, pogoń za
                    > sensacją i forsą.

Zgadzam się, poziom dziennikarstwa jest tragiczny i nie ma to nic wspólnego z
                    żadnymi służbami. Niemniej jednak służby mają swoich ludzi także w mediach i
                    jestem pewna, że teraz ci ludzie mącą na całego, co dodane to normalnego
                    niechlujstwa czyni sytuację beznadziejną.
                  • karlin Re: Kataryna na tropie 16.11.05, 15:13
                    leszek.sopot napisał:

> To nie TW i agenci rządzą mediami, ale szmal i układy.
                    ---------------------------------------------------------------

A kto ma w tej chwili szmal i układy?

No i jak by ta polska prasa wyglądała, gdyby ją przejęły "spółdzielnie
                    dziennikarskie", składające się w 90% (takie liczby TW wśród dziennikarzy w tym
                    czasie się podaje) z agentów?
                    • leszek.sopot Re: Kataryna na tropie 16.11.05, 17:01
                      karlin napisał:

> leszek.sopot napisał:
                      >
                      > > To nie TW i agenci rządzą mediami, ale szmal i układy.
                      > ---------------------------------------------------------------
                      >
                      > A kto ma w tej chwili szmal i układy?

Przebrzydli kapitaliści?

> No i jak by ta polska prasa wyglądała, gdyby ją przejęły "spółdzielnie
                      > dziennikarskie", składające się w 90% (takie liczby TW wśród dziennikarzy w
                      tym czasie się podaje) z agentów?

Kolega nie doczytał, jak będzie kolega miał lepsze informacje na temat agentów
                      w mediach to proszę zabrać głos.
                      • karlin Re: Kataryna na tropie 16.11.05, 17:06
                        "Kolega" l.s. jednak wyjątkowo drażliwy na punkcie agentów:)

Czyżby dziennikarz?

W sprawie "doczytywania" polecam cierpliwość.

Miast nerwowych, "rycerskich" ripost.
                        • leszek.sopot Re: Kataryna na tropie 16.11.05, 18:02
                          Największą grupą zawodową wyrzuconych z pracy w stanie wojennym byli
                          dziennikarze. Tylko jakiś bezrozumny smarkacz może się pysznyć swoją głupotą i
                          uogólniać jakieś brednie na całą grupę zawodową. To chyba radiomaryjne
                          zboczenie.
                          • karlin Re: Kataryna na tropie 16.11.05, 18:42
                            Poczekaj trochę, UWiędły nerwusie:)

Tym razem chyba się wam nie uda.
                          • nurni Ojcze Leszku ! Nie godzi sie tak ! 16.11.05, 18:47
                            leszek.sopot napisał:

> Tylko jakiś bezrozumny smarkacz może się pysznyć swoją głupotą i
                            > uogólniać jakieś brednie na całą grupę zawodową.

Zbyt latwo Ojciec wielebny popada w skrajnosc !
                            • leszek.sopot następny tropiciel agentów? 16.11.05, 22:34
                              Ach biednyż ci ten Wasermann otoczyny przez spisek dziennikarzy-agentów,
                              biznesmenów-agentów, elektryków-agentów, staruszki-agentki itd. Nurni musi
                              Wasermannowi bardzo współczuć i dlatego pochwali każdą głupotę wypowiadaną
                              przez bliskich mu ignorantów.
                  • panidalloway No to trzeba zrobic porządek! 16.11.05, 15:35
                    Zamknąć, czy co? Albo jakąś komisję powołać.
                    Ja to w ogóle myślę, że rząd Pana Marcinkiewicza powinien powołać niezwłocznie
                    Główny Urząd Do Bezspornego Odróżniania Prawdy Od Nieprawdy, Sprawiedliwości Od
                    Niesprawiedliwośći I Fajnych od Niefajnych. Taki urząd to by sobie ze wszystkim
                    poradził. Nie wiem tylko, jak dokonać obsady personalnej urzędu przed
                    rozpoczęciem jego funkcjonowania. No i skrót jakiś niewygodny.
                    • panidalloway I tak myślę sobie, że szefem mógłby 16.11.05, 15:43
                      zostać Kurski. On prawie nie skłamał. A to w dzisiejszych strasznych czasach
                      jest już całkiem niezła rekomendacja.
                      • leszek.sopot Re: I tak myślę sobie, że szefem mógłby 16.11.05, 17:02
                        panidalloway napisała:

> zostać Kurski. On prawie nie skłamał. A to w dzisiejszych strasznych czasach
                        > jest już całkiem niezła rekomendacja.

Kurski nie umywa się do tego, co to światłem i latarnią wiary oraz prawdy jest
                        w Toruniu.
        • elfhelm Kataryno 16.11.05, 11:37
          Wassermann nie jest ministrem kultury czy środowiska. Tylko szefem służb
          specjalnych nadzorującym AW i ABW (i być może WSI ale to chyba wbrew przepisom).
          Co do dymisji - to sobie pozwoliłem na małą prowokację. Sprawa z SE i tak
          przycichnie, być może była to tylko jakaś bzdura.
          Wassermann powinien odejść - bo są poważne wątpliwości co do jego zdrowia
          psychicznego. Pomijając kwestie procesowania się z jakąś babcią i zamachu w
          jaccuzzi, psychiatryk by się przydał po liście do GW zawierającym porównanie do
          Popiełuszki.
          A z rozmową rzekomą nie sposób się nie zgodzić. Wassermann jest wygodny dla
          układu - bo jest niekompetentny i łatwy do ośmieszenia (albo inaczej - sam się
          ośmiesza).
          I chyba nie taki człowiek powinien kierować dość ważną sferą...
          • ayran Re: Kataryno 16.11.05, 11:58
            elfhelm napisał:

> Wassermann powinien odejść - bo są poważne wątpliwości co do jego zdrowia
            > psychicznego. Pomijając kwestie procesowania się z jakąś babcią i zamachu w
            > jaccuzzi, psychiatryk by się przydał po liście do GW zawierającym porównanie
            do
            > Popiełuszki.

Od podnoszenia watpliwości co do stanu zdrowia psychicznego sa psychiatrzy. Od
            skłonności do dziwnych wypowiedzi (w przypadku Wassermanna faktycznie
            dziwacznych, ale niewykraczających poza normy wprowadzone na przykład przez
            Siemiątkowskiego czy Barcikowskiego) do stawiania diagnozy choroby psychicznej
            droga jest daleka.

> A z rozmową rzekomą nie sposób się nie zgodzić. Wassermann jest wygodny dla
            > układu - bo jest niekompetentny i łatwy do ośmieszenia (albo inaczej - sam
            się
            > ośmiesza).
            > I chyba nie taki człowiek powinien kierować dość ważną sferą...
          • kataryna.kataryna Re: Kataryno 16.11.05, 13:33
            elfhelm napisał:

> Wassermann powinien odejść - bo są poważne wątpliwości co do jego zdrowia
            > psychicznego. Pomijając kwestie procesowania się z jakąś babcią i zamachu w
            > jaccuzzi, psychiatryk by się przydał po liście do GW zawierającym porównanie
            do
            >
            > Popiełuszki.

Na szczęście to już nie te czasy kiedy można było zarzucić schizofrenię
            bezobjawową i wsadzić na dożywocie do psychiatryka osoby niewygodne.

Ale rozumiem, że Ty i inni zmartwieni zdrowiem psycgicznym Wassermana mogą
            woleć całkowicie normalnego Siemiątkowskiego od przecieków czy Barcikowskiego
            od biernego monitoringu. Z nimi wszystko było normalnie.

Mimo wszystko proponuję poczekać aż Wasserman zrobi coś złego jako minister ds.
            służb bo będzie głupio jeśli diagnozy dotyczące chorego psychicznie Wassermana
            okażą się równie trafione jak powszechne zachwyty nad Lubińską.
            • elfhelm manipulujesz... 16.11.05, 16:33
              Odnośnie Lubińskiej - już odpisałem i nie będę powtarzać.

Nigdy nie napisałem tym bardziej dobrego słowa o Siemiątkowskim czy
              Barcikowskim.

Jeżeli jednak w służbach ma się coś zmieniać, to nie sądzę, by Z.W. do tego się
              nadawał.
              Zwłaszcza, że nie jest to krystaliczna postać, na jaką się kreuje - o czym
              świadczy także jego działalność za czasów PRLu.

Sporo sędziów czy prokuratorów miało nieco więcej godności.
    • piotr7777 Re: I komisja sledcza w IV RP 15.11.05, 12:49
      > Jestem pewien ze Wasserman nie bedzie przedstawial zadnych ekspertyz nie
      > bedzie tez uchylal sie jak murowany swiadek nr 1 przyszlej komisji - prezio
      > Kwasniewski. Byly prezio.
      Nie była a obecny, nie prezio a prezydent. I nie ma żadnej IV RP, jest wciąż
      Trzecia.
      • ayran Re: I komisja sledcza w IV RP 15.11.05, 14:25
        piotr7777 napisał:

> Nie była a obecny, nie prezio a prezydent. I nie ma żadnej IV RP, jest wciąż
        > Trzecia.

Idą ciężkie czasy. Jeszcze parę tygodni i będziesz musiał zacząć się obruszać,
        jak ktoś o prezydencie napisze Kaczor.
    • nurni II komisja sledcza w IV RP 15.11.05, 13:43
      www.abcnet.com.pl/pl/artykul.php?art_id=2363&token=
      Okragly stol. Jak to doszlo do historycznego kompromisu.............
      • basia.basia Jestem za:) 15.11.05, 14:37
        nurni napisał:

> www.abcnet.com.pl/pl/artykul.php?art_id=2363&token=
        > Okragly stol. Jak to doszlo do historycznego kompromisu.............

Ale podejrzewam, że nie będzie potrzebna, bo Ci z IPN mają już dobry ogląd
        sytuacji i jak już wybiorą nowego prezesa to coś ciekawego przeczytamy:)
        • bladatwarz Basiu. Jestes zbyt cywilizowana. 15.11.05, 14:39
          To nie zarzut. To w pewnej mierze pochlebstwo!
        • nurni Re: Jestem za:) 15.11.05, 14:40
          Upieram sie ze to bedzie konieczne.
          By to byly komisje sledcze bo wtedy wszyscy mamay zagwarantowana jawnosc.

Bez tego zacznie sie mantra sprawdzonych juz w paszkwilach dziennikarzyn z
          Wyborczej o niefachowych i rozpolitykowanych historykach z IPN.

Wlasnie dlatego tak im (historykom z IPN) przyprawiano gebe.
      • kropekuk Wystarczy Leszka Kaczynskiego spytac. Przeciez 15.11.05, 14:42
        przy OKRAGLYM STOLE sam OSOBISCIE SIEDZIAL:)))

>>W spotkaniach w Magdalence udział brali (w różnych zespołach i składach
        osobowych): gen. Czesław Kiszczak, Stanisław Ciosek, Artur Bodnar, Jan Janowski
        (polityk), Jan Jarliński, Mieczysław Krajewski, Harald Matuszewski, Jerzy
        Ozdowski, Romuald Sosnowski, Bolesław Strużek, Jan Szczepański, Tadeusz
        Szymanek, Stanisław Wiśniewski, Andrzej Gdula, Bogdan Królewski, Janusz
        Reykowski, Aleksander Kwaśniewski, Ireneusz Sekuła, Jerzy Uziębło, Władysław
        Baka, Jan Błuszkowski, Leszek Grzybowski.

Lech Wałęsa, Andrzej Stelmachowski, Władysław Frasyniuk, LECH KACZYNSKI,
        Władysław Liwak, Tadeusz Mazowiecki, Jacek Merkel, Alojzy Pietrzyk, Edward
        Radziewicz, Henryk Sienkiewicz, Bronisław Geremek, Mieczysław Gil, Witold
        Trzeciakowski, Adam Michnik, Zbigniew Bujak, Jacek Kuroń, Andrzej Wielowieyski,
        Ryszard Bugaj.<<

Źródło: "pl.wikipedia.org/wiki/Rozmowy_w_Magdalence"
        • elfhelm Tu powinien być komplet OS i podstolików 16.11.05, 16:44
          OKRĄGŁY STÓŁ
          Obrady plenarne:
          Obserwatorzy
          ks Alojzy Orszulik
          ks Bronisław Dembowski
          ks Janusz Narzyński
          Siła-Nowicki Władysław

Strona Solidarnościowa:
          Bratkowski Stefan
          Bujak Zbigniew
          Findeisen Władysław
          Frasyniuk Władysław
          Geremek Bronisław
          Gil Mieczysław
          Hall Aleksander
          Kuroń Jacek
          Liwak Władysław
          Mazowiecki Tadeusz
          Merkel Jacek
          Michnik Adam
          Pietrzyk Alojzy
          Radziewicz Edward
          Samsonowicz Henryk
          Staniszewska Grażyna
          Stelmachowski Andrzej
          Stomma Stanisław
          Szaniawski Klemens
          Szczepański Jan Józef
          Szwajkiewicz Edward
          Ślisz Józef
          Trzeciakowski Witold
          Turowicz Jerzy
          Wałęsa Lech
          Wielowieyski Andrzej

Strona rządowa:
          Adamczuk Tomasz
          Aleksiewicz Norbert
          Ciosek Stanisław
          Gieysztor Aleksander
          Gwiżdż Wiesław
          Hołdakowski Marek
          Janowski Jan
          Jarliński Janusz
          Kiszczak Czesław
          Komender Zenon
          Kostrzewski Jan
          Kozakiewicz Mikołaj
          Królewski Bogdan
          Kwaśniewski Aleksander
          Manicki Maciej
          Matuszewski Harald
          Miller Leszek
          Miodowicz Alfred
          Morawski Kazimierz
          Ozdowski Jerzy
          Przecławska Anna
          Rączkiewicz Tadeusz
          Rychlewski Jan
          Sobotka Zbigniew
          Sosnowski Romuald
          Wiśniewski Stanisław
          Zaciura Jan
          Zgłobicki Edward

Pozostali członkowie zespołów roboczych:
          Strona Solidarnościowa:
          Balazs Artur
          Banaszkiewicz Bolesław
          Baumgart Piotr
          Beksiak Janusz
          Bender Ryszard
          Bojarski Włodzimierz
          Bugaj Ryszard
          Celiński Andrzej
          Góralska Helena
          Hagemejer Krzysztof
          Janowski Gabriel
          Józefiak Cezary
          Kaczyński Jarosław
          Kaczyński Lech
          Kozłowski Krzysztof
          Kozłowski Stefan
          Krankowski Marek
          Król Marcin
          Kuratowska Zofia
          Leopold Antoni
          Lipowski Adam
          Lis Bogdan
          Melcer Albin
          Miłkowski Andrzej
          Mujżel Jan
          Osmańczyk Edmund Jan
          Padlewski Jan
          Paszyński Aleksander
          Piszel Andrzej
          Polmański Piotr
          Reiff Ryszard
          Rosner Jan
          Sawicki Janusz
          Stankiewicz Tomasz
          Stawikowski Antoni
          Stawski Grzegorz
          Strzembosz Adam
          Topiński Andrzej
          Tuora Andrzej
          Urban Henryk
          Walukowa Janina
          Wieczorek Andrzej
          Woydt Marta
          Wójtowicz Grzegorz
          Wóycicka Irena
          Wujec Henryk
          Wujec Ludwika
          Zakrzewska Janina
          Zieliński Tadeusz

Strona rządowa:
          Baka Władysław
          Baszkiewicz Jan
          Błuszkowski Jan
          Bodnar Artur
          Brol Jan
          Chodnicki Zygmunt
          Cypryniak Kazimierz
          Czaja Zofia
          Czajkowski Zbigniew
          Daszewski Kazimierz
          Długosz Stanisław
          Fisiak Jacek
          Gdula Andrzej
          Gebethner Stanisław
          Gieryszewski Waldemar
          Gilejko Leszek
          Gorycki Ryszard
          Gozdek Krzysztof
          Góralski Witold M.
          Gracel Ludwik
          Gruchalski Jerzy
          Guglas Wojciech
          Gulczyński Mariusz
          Gustek Marian
          Ireneusz Sekuła
          Jachacz Bogdan
          Jachymek Jan
          Jacukowicz Zofia
          Jagiełło Stanisław
          Jagodziński Zbigniew
          Jakubowski Mieczysław
          Janowski Zbigniew
          Jeziorański Tomasz
          Kaczmarek Jan
          Kaczmarek Zbigniew
          Kaleta Józef
          Kalinowski Wiesław
          Kaliński Janusz
          Kawecki Władysław
          Kochan Zbigniew
          Kołodko Grzegorz
          Kołodziejczak Jan
          Kołodziejczyk Paweł
          Kołodziejski Jerzy
          Krużel Zdzisław
          Krzyżanowski Jacek
          Kubiak Hieronim
          Kulczycki Czesław
          Kulikowski Franciszek
          Lewandowski Wincenty
          Litwinowicz Marian
          Lubczyński Maciej
          Łukasz Balcer
          Majewski Stanisław
          Martyniuk Wacław
          Masewicz Walery
          Matey-Tyrowicz Maria
          Misiąg Wojciech
          Moric Rajmund
          Mżyk Kazimierz
          Nawacki Lesław
          Nawrocki Witold
          Nestorowicz Tadeusz
          Obsadny Kazimierz
          Okuniewski Józef
          Olechowski Andrzej
          Olesiak Kazimierz
          Oniszczuk Jerzy
          Orzechowski Kazimierz
          Paris Antoni
          Pawłowski Janusz
          Piotrowski Włodzimierz
          Podkaminer Leon
          Rajkiewicz Antoni
          Reykowski Janusz
          Rukat Wacław
          Rybarczyk Edward
          Ryms Włodzimierz
          Sadowski Zdzisław
          Sanetra Walerian
          Secomski Kazimierz
          Serafin Władysław
          Serwiński Mieczysław
          Skolasiński Ryszard
          Stankiewicz Wiesław
          Suzdorf Janina
          Szambelan Marek
          Szewczak Krzysztof
          Szreter Jerzy
          Szwarc Karol
          Szymański Władysław
          Szyndzielorz Karol
          Śliwiński Stanisław
          Świerczek Stefan
          Święcicki Marcin
          Tuszyński Zdzisław
          Uziębło Jerzy
          Wasiljew Anatol
          Wiatr Jerzy
          Wielańczyk Andrzej
          Wilczek Mieczysław
          Winczorek Piotr
          Witkowski Henryk
          Wojtczak Andrzej
          Wołek Jan
          Wyganowski Stanisław
          Wymysłowski Sławomir
          Zaciura Jan
          Zawadzki Sylwester
          Zowczak Andrzej
          Żółtkowski Wiesław
    • kropekuk Jestem ZA: wyjasnic role spolki SOLO/DUO i ich 15.11.05, 14:38
      zwiazki z dzisiejszymi liderami PiS. Ale sprawa Orlenu juz chyba pogrzebana...
    • ius_et_lex Re: Cała IV RzeczPiSpolita będzie... n/t b/o 15.11.05, 14:48
      jedną wielką Komisją Śledczą!!!
    • przyladek.dobrej.nadziei Z PiSu wychodzi zgnilizna moralna nt 15.11.05, 15:46
    • zetor.na.oszolomy aż tak boli ? 15.11.05, 15:46
      przecież nie jeden Wassermann jest w PiSie. Każdy się może pomylić obdażając kogoś zaufaniem.
    • karlin No właśnie 15.11.05, 18:46
      Mam nadzieję że obrady Komisja Pradwy i Sprawiedliwości, czy jak się on amikała
      nazywać, będą transmitowane na żywo.

Podobnie jak Trybunału Stanu.

Rekordy oglądalności gwarantowane.

Albo Polska pokryje się siecią anten Telewizji Trwam.

:)
      • ave.duce Re: No właśnie 15.11.05, 18:54
        A nie jest już pokryta?;-)))
    • nurni OBURZAJACE ! 15.11.05, 22:09
      Wlasnie dowiedzialem sie ze w przyszlym Urzedzie Antykorupcyjnym beda uzywac
      rowniez wykrywacza klamstw.

Coz za nieufnosc w stosunku do politykow i urzednikow!
      I jakie to populistyczne!

Lud przeciez od dawna podejrzewa nieslusznie administratorow tego kraju o
      machlojki.

Proponuje przygladac sie oburzonym. Najglosniej krzycza media i politycy.
      • nurni Re: OBURZAJACE ! 15.11.05, 22:23
        nurni napisał:

> Coz za nieufnosc w stosunku do politykow i urzednikow!
        > I jakie to populistyczne!

Mam nadzieje ze w obronie urzednikow, pardon, w obronie etosu zabierze glos
        Tadeusz Mazowiecki. Ten ufal zawsze kazdemu.

Swojemu.

Mysle ze zaniepokojenie wyraza wszystkie kulczyki tego kraju przyzwyczajone do
        przedsiebiorczosci polegajacej na lobbingu wsrod urzedasow.
        Nadchodza straszne czasy.
    • chyba_normalny Re: I komisja sledcza w IV RP 16.11.05, 13:27
      Jeżeli już to Cimoszewicz nie musi pokazywać żadnych kwitów - wszak sam piękny
      Romuś przyznał się do pomówienia ( a i kilkoro osób z komisji też - wszak
      chodziło o fotel "pierwszego ")
      A prezio - jak nazywasz urzędującego Prezydenta wykazał się opanowaniem nie
      stając przed błaznami ( przeprosiny jego żony kiedy było wiadomo kto kandyduje
      na fotel prezydencki )
      teraz może właśnie Wasserman niech zobaczy ( marzenia -przecież nie dopuszczą
      do tego )jakie idiotyczne pytania ma komisja i jakie jeszcze bardzie idiotyczne
      wnioski wysnuwają niektórzy z jej uczestników
      • alex.4 Re: I komisja sledcza w IV RP 16.11.05, 16:35
        fajnie by wyglądało przesłuchanie Dorna. Jak komisja zaczełąby wypytywać go o
        te wszystkie panienki, z krótymi sypiał...
    • polonic Gdzie ty masz tą IV RP????????? 16.11.05, 20:02

• nurni hej admini :) 16.11.05, 20:02
      Prosze mnie nie promowac.
      Ja musze dbac o swoja reputacje ! :)
      • basia.basia Re: hej admini :) 16.11.05, 20:31
        nurni napisał:

> Prosze mnie nie promowac.
        > Ja musze dbac o swoja reputacje ! :)

:)))))))))))))))
    • gutek.gutek Nonsens, nie bedziesz powolywal 16.11.05, 20:47
      komisji sledzcej tylko dlatego, ze "jedna baba drugiej babie", albo ze superexpres czy GW cos napisala.
      Prokuratura wyraznie oswiadczyla ze nie ma zadnego nagrania ktore potwierdza ze Waserman jest w jakis
      sposob zamieszany w cokolwiek.
      • nurni Re: Nonsens, nie bedziesz powolywal 16.11.05, 20:51
        gutek.gutek napisał:

> komisji sledzcej tylko dlatego, ze "jedna baba drugiej babie", albo ze
        superexp
        > res czy GW cos napisala.

Oczywiscie ze nie bo codziennie bedziemy zalewani "informacjami" tego typu co w
        Superexpresie.

Ale jesli chetni do sluchania takich "informacji" zadaja wyjasnien - trzeba to
        natychmiast wykorzystac. Podkreslajac fundamentalne zalozenie - ma sie to odbyc
        publicznie.

Zapewne wezwano by tez na nowa komisje orlenowska dziennikarzy Supeexpresu.
        Jakis tam nowy Rozanski by wezwal. Tez dobrze. Niech opowiedza co wiedza albo
        niech wzbudza politowanie jak Michnik zaslaniajacy sie tajemnica dziennikarska
        ktora nie pozwolala mu odpowiedziec na b wazne pytanie:
        "czy informowal Kwasniewskiego o wizycie Rywina".

W warunkach jawnosci klamcy sa bez szans.
        • gutek.gutek Re: Nonsens, nie bedziesz powolywal 16.11.05, 20:58
          Ogolnie masz racje, ale jak uniknac uruchamiania tej calej maszyny jaka jest komisja tylko dlatego ze ktos
          puscil tzw "kaczke". Komisja to pozyteczna rzecz, ja czekam na wystepy prezia i jego ekipy, z innych
          powodow czekam na wystep generala w mundurze szeregowca i calej tej Kiszczakowki.Orlen, wazna
          sprawa, ale to nie Wasserman jest bohaterem tej afery, a prezio, kulczyk i kregi ich sympatykow.
          • nurni Re: Nonsens, nie bedziesz powolywal 16.11.05, 21:04
            gutek.gutek napisał:

>Orlen, wazna
            > sprawa, ale to nie Wasserman jest bohaterem tej afery, a prezio, kulczyk i
            kreg
            > i ich sympatykow.

Ani przez chwile o tym nie zapominam.
            Ale skoro polykacze dziennikarskiej paki domagaja sie wyjasnien - wskazuje im
            rozwiazanie.

Nawet nie chce mi sie udawac ze jestem zdziwiony gdy nagle - na ten koncept -
            zaczynaja nabierac wody z brudnego akwarium w usta.
            Pomowienia usluznych psimakow maja sluzyc tylko stworzeniu atmosferey a nie
            wyjasnieniu czegokolwiek. Tak dzialala komunistyczna propaganda i tak dziala
            dziejsza.
            • basia.basia Nie trzeba kś! 16.11.05, 23:18
              nurni napisał:

> Pomowienia usluznych psimakow maja sluzyc tylko stworzeniu atmosferey a nie
              > wyjasnieniu czegokolwiek. Tak dzialala komunistyczna propaganda i tak dziala
              > dziejsza.

Jeżeli mamy budować normalne państwo to w tej sytuacji nie trzeba kś a tylko
              Wasserman musi zaskarżyć (podobno się szykuje) czym prędzej Superexpress
              i żądać dużej kary pieniężnej. Tylko to może oduczyć dziennikarzy pisania
              oszczerstw.
              Jednak ta sprawa wydaje się bardziej skomplikowana, bo gazeta dostała cynk od
              jakichś policjantów i tutaj trzeba osobnego śledztwa - w rzepie zresztą napisali
              dzisiaj:

"Krakowscy prokuratorzy przesłali do Prokuratury Krajowej zawiadomienie o
              podejrzeniu ujawnienia tajemnicy państwowej przez policjantów, którzy
              powiedzieli dziennikarzom o nagraniu."

Dorn też musi się zaiteresować tymi policjantami i jak się sprawa potwierdzi to
              wylać na zbity pysk!

Ale najważniejszy jest czas! W sprawach dotyczących polityków musi być
              superexpress:)) ze względu na ich wiarygodność.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka