akaida pedalcy powinni maszerować gównymi kanałami miasta 20.11.05, 23:21 np. w stolicy mogą zrobić paradę pt. szlakiem Powstańców Warszawy! Nauczyli by się historii, to może by się nie chcieli chwalić swoim skrzywieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: pedalcy powinni maszerować gównymi kanałami m 20.11.05, 23:24 "gównymi", głównymi czy gó..anymi - skarbeczku ?! akaida napisał: > np. w stolicy mogą zrobić paradę pt. szlakiem Powstańców Warszawy! > Nauczyli by się historii, to może by się nie chcieli chwalić swoim skrzywieniem > . Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: pedalcy powinni maszerować gównymi kanałami m 20.11.05, 23:25 "Gównymi", wychodzi z kolegi fiksacja analna po prostu ;). Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: to specjalnie, żeby oddać klimat 20.11.05, 23:27 Mówiłam.. no, pisałam :). Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Socjal ?! To alkud tyle się napracował nad 20.11.05, 23:24 uświadamianiem nas, iż to sprawka islamskich ekstremistów żebyś teraz dezawuował jego bohaterskie dokonania "socjalem" ? Odpowiedz Link Zgłoś
introvertic Katole co roku paraduja w boze cialo ulicami miast 20.11.05, 23:25 i reaogranizuja ruch uliczny. Dlaczegoby nie zrobic takiej masowej pacyfikacji na nich? Moherowe berety - to jest dopiero spam spoleczny... :| Odpowiedz Link Zgłoś
kutas_wielgus masz wtedy dzień wolny cieciu! 20.11.05, 23:30 i nie musisz iść do pracy. Więc nie marudź! Odpowiedz Link Zgłoś
introvertic i co z tego? 20.11.05, 23:35 naprawde bawet w pracy sa przyjemniejsze rzeczy niz ogladanie starych dewot zasmiecajacych ulice. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: masz wtedy dzień wolny cieciu! 21.11.05, 00:36 ja nie mam, iść muszę, bo mój pracodawca tego święta nie uznaje Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryna65 Re: Katole co roku paraduja w boze cialo ulicami 20.11.05, 23:33 hłe, hłe... ujawnia się nareszcie to , co kryje się pod płaszczykiem "tolerancji" i "równości".... chciałoby się pacyfikować jak za dawnych czasów? No kochany, to już nie wróci, możesz tylko pomarzyć.... :))))))))) MOHER GÓRĄ!!!!!!!!!!!!!! introvertic napisał: > i reaogranizuja ruch uliczny. Dlaczegoby nie zrobic takiej masowej pacyfikacji > na nich? Moherowe berety - to jest dopiero spam spoleczny... :| Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryna65 Re: Katole co roku paraduja w boze cialo ulicami 20.11.05, 23:35 introvertic napisał: > i reaogranizuja ruch uliczny. Dlaczegoby nie zrobic takiej masowej pacyfikacji > na nich? Moherowe berety - to jest dopiero spam spoleczny... :| i jeszcze jedno: skąd takie pomysły rodzą się w twojej głowie??? Twój stary nie był przypadkiem ZOMO-wcem????? :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
introvertic Re: Katole co roku paraduja w boze cialo ulicami 20.11.05, 23:40 nie, widze, ze nie za bardzo czaisz. pewnie jestes z mw... po prostu przedkladam dwie rownorzedne sytuacje - dwie pokojowe demonstracje. gejow spacyfikowano. co by sie stalo gdyby to samo zrobiono z katolikami? od razu podnioslyby sie krzyki lacznie z najglosniejszym - od benka z vatican city. ale wiadomo... pedalow mozna, czyz nie? ach ta polska podwojna katolicka moralnosc :D Odpowiedz Link Zgłoś
obserwatorpl2005 Re: co za lachociąg kasuje moje mądre wpisy? 20.11.05, 23:25 Najbardziej mi sie podobal ten chlopczyk (gej) w panoramie z wczorajsza ktorego policjanci skasowali za jego wypowiedz. Jesli tak maja wygladac przyszli mezczyzni w Polsce to wspolczuje biednym dzieciom, ale czego mozna sie spodziewac po gejach.. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: co za lachociąg kasuje moje mądre wpisy? 21.11.05, 01:22 No nie, chlopczyk Ci sie podobal? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 A czy "kiszka" to zakazane slowo? 20.11.05, 23:27 bo moze rani czyjes uczucia bo po gejowsku sie moze kojarzyc... Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: Nie gonili blokujacych drogi chlopów! 20.11.05, 23:31 A dlaczego ? Bo rolnicy - po bożemu...- Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 To pogrzeb demokracji - komentuje jedna z organiz 20.11.05, 23:27 Coś ty pier****wsza kapitulancka. Ja za Solidarności tej pierwszej zaliczyłem wszystkie cele w powiatowym wówczas posterunku, (trzy, dwie dwa razy,trecią trzy). Kolegium też zapłaciłem. Miałem wtedy troje wspaniałych dzieciaczków. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryna65 Re: To pogrzeb demokracji - komentuje jedna z or 20.11.05, 23:37 to już pogrzeb??? To znaczy, że to koniec tych wygłupów??? OBY!!!!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Ale o co tyle krzyku ? O to że niepoprawni 20.11.05, 23:46 i poprawni politycznie toczą walkę o to która opcja jest bardziej trendy i cool ? Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Polsce grozi faszyzm 20.11.05, 23:27 Niech ONZ zajmie się sytuacją Polaków w Polsce a nie na Białorusi. To co miało miejsce w Poznaniu wymaga natychmiastowej interwencji międzynarodowej. Brak reakcji prokuratury na na zachowanie faszyzujących bojówek wobec myślących inaczej niż przewodnia siła jest skandalem. Wzywanie do zrobienia z ludźmi tego co zrobił Hitler z Żydami ( takie okrzyki podały wobec uczestników demonstracji ) jest nakłanianiem do popełnienia zbrodni. Gdzie jest Ziobro, Wassermann, prawnicy Kaczyńscy? Gdzie są wogóle prawnicy? Dlaczego nie protestują przeciwko łamaniu podstawowych praw obywatelskich. Dlaczego nie protestują ptrzeciwko rodzącemu się faszyzmowi Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Polsce grozi faszyzm 20.11.05, 23:30 > popełnienia zbrodni. Gdzie jest Ziobro, Wassermann, prawnicy Kaczyńscy? Gdzie s > ą > wogóle prawnicy? Dlaczego nie protestują przeciwko łamaniu podstawowych praw > obywatelskich. Dlaczego nie protestują ptrzeciwko rodzącemu się faszyzmowi Bo on rodzi się w zgodzie z linią programową państwa. Dzięki "cudowi" jaki w wyborach się wydarzył. Szkoda Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
kutas_wielgus tia, przyjadą ruskie na tankach! 20.11.05, 23:32 23rbr napisał: > Niech ONZ zajmie się sytuacją Polaków w Polsce a nie na Białorusi. To co miało > miejsce w Poznaniu wymaga natychmiastowej interwencji międzynarodowej. Pieprzenie w bambus, nie zasługuje w ogóle na komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
wylkot Re: Polsce grozi faszyzm 20.11.05, 23:33 123rbr napisał: > Niech ONZ zajmie się sytuacją Polaków w Polsce a nie na Białorusi. To co miało > miejsce w Poznaniu wymaga natychmiastowej interwencji międzynarodowej. Brak > reakcji prokuratury na na zachowanie faszyzujących bojówek wobec myślących > inaczej niż przewodnia siła jest skandalem. Wzywanie do zrobienia z ludźmi tego > > co zrobił Hitler z Żydami > ( takie okrzyki podały wobec uczestników demonstracji ) jest nakłanianiem do > popełnienia zbrodni. Gdzie jest Ziobro, Wassermann, prawnicy Kaczyńscy? Gdzie s > ą > wogóle prawnicy? Dlaczego nie protestują przeciwko łamaniu podstawowych praw > obywatelskich. Dlaczego nie protestują ptrzeciwko rodzącemu się faszyzmowi Ty, 123 i coś tam. Ty sprawdź, czy masz zapas pasty do zębów, szczoteczkę i termos. A nóż się teraz przyda? Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Jak jesteś tak zbulwersowany to złóż doniesienie!! 20.11.05, 23:40 123rbr napisał: > Niech ONZ zajmie się sytuacją Polaków w Polsce a nie na Białorusi. To co miało > miejsce w Poznaniu wymaga natychmiastowej interwencji międzynarodowej. Brak > reakcji prokuratury na na zachowanie faszyzujących bojówek wobec myślących > inaczej niż przewodnia siła jest skandalem. Wzywanie do zrobienia z ludźmi tego > > co zrobił Hitler z Żydami > ( takie okrzyki podały wobec uczestników demonstracji ) jest nakłanianiem do > popełnienia zbrodni. Gdzie jest Ziobro, Wassermann, prawnicy Kaczyńscy? Gdzie s > ą > wogóle prawnicy? Dlaczego nie protestują przeciwko łamaniu podstawowych praw > obywatelskich. Dlaczego nie protestują ptrzeciwko rodzącemu się faszyzmowi Gadu Gadu kij do zadu. Albo zapisz się do partii, co walczy z tym. Np. Antyklerykalna Partia Postępu RACJA. Adresy w Faktach i Nitach. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryna65 Re: Polsce grozi faszyzm 20.11.05, 23:40 123rbr napisał: > Dlaczego nie protestują przeciwko łamaniu podstawowych praw > obywatelskich. Dlaczego nie protestują ptrzeciwko rodzącemu się faszyzmowi jeśli to jest faszyzm, to ja jestem za !!!! Niech szybciej się rodzi, a wszystkim nam będzie żyło się lepiej !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Socjalistka ! A co z wolnością i prawami 20.11.05, 23:43 jednostki, wracamy do ręcznie sterowanej urawniłowki ? Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryna65 Re: Socjalistka ! A co z wolnością i prawami 20.11.05, 23:45 koleżanka raczy mylić pojęcia... Jest dokładnie na odwrót! Pisałam o tym wielokrotnie: wszystkie prawa dla jednostki, żadnych praw dla grupy.... jasne???? orellafellaci napisała: > jednostki, wracamy do ręcznie sterowanej urawniłowki ? Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci A co z parami, co z parami że tak dualistycznie 20.11.05, 23:47 zapytam ?!! NA ten przykład gejowskimi / uch, boli !/ Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: Socjalistka ! A co z wolnością i prawami 20.11.05, 23:51 a czy takiemu jednostkowemu gejowi przysługują prawa jednostki ? Czy honorujemy wolność jednostki w przypadku obywatela geja czy raczej nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: Socjalistka ! A co z wolnością i prawami 20.11.05, 23:56 a może tak : wolność jednostki komfortowo ograniczamy sobie /jak liberalna konserwa/ tylko do sfery gospodarczej i hulaj dusza ... a w obyczajowej obłudnie nakładamy kaganiec pruderii ? Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn To bezmózgi, a nie konserwatyści. Żałosne scierwa. 21.11.05, 10:38 A potem jak się okaże, że w jakimś Jedwabnem, czy gdzie indziej polacy mordowali bezbronnych ludzi, to te same ciecie będą wołały "ależ nie, to antypolska propaganda, polak by nigdy". Zazwyczaj zwalczam w sobie pogardę, ale nie dla tych, dla których idolem jest ZOMOwiec. ORMO też wróci? Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: Polsce grozi faszyzm 21.11.05, 00:38 Toć drugą turą Borowski wyimki z Kaczego projektu konstytucji cytował i nie nowina, że faszyzm idzie. Jeżeli ktoś zdejmuje paragrafek antynazi, to prawnikiem będąc, chyba wie co robi... Toć prawniczką nie jestem, a wiem. Tera przez analfabetów, co na drób głosowali, znowu piśmienni po zadkach pałami dostaną. Taki los inteligencyi w Polszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 podobno czopki i lewatywy maja byc zakazane.... 20.11.05, 23:29 aby ludnosc uchronic przed wypaczajacymi doznaniami rektalnymi! Kaziu juz na to komisje specjalna rychtuje! Odpowiedz Link Zgłoś
zaba68 Re: Nie gonili Mlodziezy Weszpolskiej 20.11.05, 23:37 Naprawde nie lubie pedałów, ale władze troszeczke przesadziły. Dajcie zbokom pocieszyć się wolnością. Dopóki nie robią tego publicznie parady są OK. Odpowiedz Link Zgłoś
altspringe Dasz palec, za reke chwycą 20.11.05, 23:49 Top nie o to chyba chodzi. Te parady to fragment wiekszej akcji majacej na celu wywrócenie tradycyjnego porzadku spolecznego. Dasz im palucha, zaraz ci ręke wyrwą. Dzis pozwolisz na ekscentryczne parady, jutro zgloszą postulat adopcji dzieci. A pojutrze przeczytasz w czytance z 1 klasy wlasnego dziecka, że "Ala ma kota i dwóch tatusiow". Wolnosc i tolerancja to jedno, a afirmacja i godzenie w wartosci - drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba68 Re: Dasz palec, za reke chwycą 20.11.05, 23:52 To kłamstwo, Ala też był chłopiec!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ya_basta Re: Dasz palec, za reke chwycą 21.11.05, 01:10 a popojutrze heteroseksualistow beda zamykac w wiezieniach. Odpowiedz Link Zgłoś
asp420 demonstracja "nierownosci" 20.11.05, 23:35 Tak sobie czytam niektore histeryczne wywody niektorych i dochodze do wniosku, ze w pewnym sensie byla to "demonstracja nierownosci" w tym sensie, ze chyba niektorzy maja "nierowno pod sufitem". Czego nie bylo - porownanie sie do pokolenia '68 oraz pierwszej Solidarnosci. Proponuje od razu walnac z grubej rury i powolac sie na Czerwiec 56 i powstanie wielkopolskie, wzglednie na insurekcje kosciuszkowska jesli tego malo. Siegajac dalej i poza granice polskiego obskurvillu, ktory tak niektorych gniecie i nie pozwala wrecz zyc - Szymon Niemiec to ani chybi polski Martin Luther King, zas przy Robercie Biedroniu taki Nelson Mandela wypada wrecz zalosnie! Powiedzmy sobie szczerze, "Dni Rownosci i Tolerancji" mialy z samego zalozenia miec tyle z rownoscia i tolerancja ile berlinskie Love Parade z miloscia. Poza nazwa absolutnie nic, ale jakos przeca trzeba nazwac to zgromadzenie. Po prostu czysto manipulancka zaslona dymna. Nastepny raz proponuje nazwac te manife "Parada Rownosci, Tolerancji, Piekna, Szlachetnosci, Wyzszych Racji Moralnych, Madrosci, Humanizmu i Protestu Przeciw Obskurantyzmowi Oraz Zacofaniu" (koniecznie wszystko z duzych liter!). Teksty redaktorzy z "Wyborczej" moga juz teraz zaczac pisac, tak aby miec gotowce i nie meczyc sie w gdy bedzie sie podmieniac tekst nad komentarzami na forum internetowym. Tak trzymac! PS "Opiekunom z FK" (a moze i wyzej?) dziekuje za bana. Jest to chyba jakas forma dowartosciowania. Bardzo sie z niego ciesze. Odpowiedz Link Zgłoś
altspringe O czym tu gadac. Zlamali prawo i tyle. Niech sie.. 20.11.05, 23:37 nie dziwią, że ich zwieziono do komisariatow. I prawidlowo. Gorzej by bylo, gdyby policja nie reagowala. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Terapia wstrząsowa jest nam niezbędna!!!!!!!!!! 20.11.05, 23:47 PiS nam to gwarantuje!!! Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
wylkot Re: Terapia wstrząsowa jest nam niezbędna!!!!!!!! 20.11.05, 23:52 Terapia wstrząsowa - TAK!!!! Ale tylko od pasa w górę!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vitek25 _________________________________ _________________ 20.11.05, 23:48 "Spójrzcie, jak wciąż sprawna, jak dobrze się trzyma w naszym stuleciu nienawiść. ... Ma bystre oczy snajpera i śmiało patrzy w przyszłość - ona jedna." Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryna65 Re: _________________________________ ___________ 20.11.05, 23:54 vitek25 napisał: > Spójrzcie, jak wciąż sprawna, > a Gazeta jej sprzyja > nienawiść do Radia Maryja ... > Ma bystre oczy snajpera > i śmiało patrzy w przyszłość > - nienawiść do mohera ;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Mohery izolować, ignorować i tyle. 21.11.05, 00:00 sekta w ilości 2- 3 milionów / na 40 milionów / nie zasługuje na nienawiść i tyle medialnego szumu :D Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Pedepropaganda zboczeń - STOP 20.11.05, 23:49 I tyle w tym temacie... Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Small question - czy w krajach które 20.11.05, 23:53 zalegalizowały związki homoseksulane statystyki odnotowały wzrost liczby gejów ? Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryna65 Re: Small question - czy w krajach które 21.11.05, 00:02 orellafellaci napisała: > zalegalizowały związki homoseksulane statystyki odnotowały wzrost liczby > gejów ? przecież w Polsce związki homosek. są legalne. U mnie w akademiku jest kilka takich parek i nikomu to nie przeszkadza. Wszystko odbywa się dyskretnie i z kulturą... I komu to przeszkadza? Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Homoseksualizm przeszkadza demograficznym żywotnym 21.11.05, 00:11 interesom kraju !!!! O kurczę :D Nie bezrobocie, ani nie trudności potencjalnych matek w podjęciu i powrocie do pracy. Przecudnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz To co piszesz to demagogia i wrzask. 21.11.05, 00:19 Mamy więcej niz jeden problem ale rosnąca homoagresja jest jednym z nich. Na pewno jednak nie najwiekszym. To nie znaczy, że trzeba byc obojętnym. Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Przeczytaj najpierw swoje posty :D 21.11.05, 00:23 A potem zarzucaj innym demagogię - ok ? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Ja jako absolwent carskich jeszcze szkół 21.11.05, 00:25 z XIX wieku mam solidne logiczne podstawy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: Small question - czy w krajach które 21.11.05, 00:06 A potrafisz odpowiedzieć na pytanie ? Jeśli obecność homoseksualistów w przestrzeni publicznej nie wiąże sie z żadnymi ubocznymi skutkami społecznymi to jaki może być argument przeciwko takie demonstracji ? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Niestety - wiąże się z negatywnymi skutkami 21.11.05, 00:09 Część z tych skutków trzeba tolerować w imię właśnie tolerancji ale gdy homo stają sie krzykliwi i nasilają propagandę - wtedy trzeba zdecydowanie reagować. Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Co jest groźniejsze - publiczne propagowanie 21.11.05, 00:17 palenia tytoniu czy homosekusalizm ? Co pociąga za sobą większe wydatki państwowe ? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Znów demagogia. Trzeba przeciwdziałać i temu 21.11.05, 00:21 i temu. A nie tylko myć uszy albo szyję. Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Nasilenie tych działań powinno być proporcjonalne 21.11.05, 00:25 do skali problemu. Ile mozna patrzec na walenie z dział do wyimaginowanej muchy gdy z drugiej strony nadlatuje realna i rzeczywista eskadra bombowców ? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Szkoda dyskusji. Nie przyjmujesz argumentów 21.11.05, 00:27 po to tylko by przeforsować lekceważenie homoproblemu. Ale ja sobie nie zyczę jego lekceważenia. Mam dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci To zadbaj żeby zakładało szalik w zimne dni. 21.11.05, 00:33 I nie histeryzuj jak baba bo wychowasz mięczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Szkoda dyskusji. Nie przyjmujesz argumentów 21.11.05, 10:24 zatem to ty masz homoproblem. we własnej głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: Szkoda dyskusji. Nie przyjmujesz argumentów 21.11.05, 14:05 hehe ciekaw jestem twojej reakcji/postawy jesli za kilka lat to twoje dziecko powie ci tato jestem lesbijką/gejem :))). Wtedy rzeczywiście będziesz musiał się zmieżyć z problemem a nie tylko rzucac wyświechtanymi hasłami na forum Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryna65 Re: Co jest groźniejsze - publiczne propagowanie 21.11.05, 00:23 orellafellaci napisała: > palenia tytoniu czy homosekusalizm ? Co pociąga za sobą większe wydatki > państwowe ? publiczne propagowanie homoseksualizmu to nieuchronne rozbicie wewnętrznej tożsamości dla młodych, nieukształtowanych jednostek. Dla każdego choć trochę myślącego człowieka musi być jasne, że seksualność człowieka to nie miejsce na eksperymenty i przemoc mentalną. Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: Co jest groźniejsze - publiczne propagowanie 21.11.05, 00:27 Ten pseudopsychologiczny bełkot zostaw sobie na niedzielne pogadanki z koleżanką przy kawie , ok ? Czekam na konkrety. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Homośrodowiska z oczywistych powodów 21.11.05, 00:21 nakłaniają wahających się do "przyłączenia się". I to jest niekorzystne demograficznie. Odpowiedz Link Zgłoś
introvertic Re: Homośrodowiska z oczywistych powodów 21.11.05, 00:25 1.jesli ktos sie waha to jest bi. jesli ktos pod wplywem takich manifestacji zacznie zyc jak gej, poniewaz tak czuje, to wyjdzie to z korzyscia dla stanu jego psychiki. 2.to co? zgodnie z doktryna o.rydzyka mamy 'siac siac siac'. zastanow sie facet. mamy prawie 20-proc. bezrobocie. poza tym spoleczenstwa nie stac na mnozenie sie bez konca... Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Słaby psychicznie to nie bi. To po prostu po- 21.11.05, 00:29 datny na wpływy mediów i środowiska W Polsce liczba ludności spada i to nie jest dobre zjawisko. Wkrótce zrobi się zupełnie "luźno". Odpowiedz Link Zgłoś
introvertic Re: Słaby psychicznie to nie bi. To po prostu po- 21.11.05, 00:32 orientacja seksualna nie jest ksztaltowana przez media. geje byli zawsze i zawsze beda. albo sie cos lubi albo nie. amen! jak sie zrobi luzno, to przyjada azjaci. moim zdaniem polska jest zbyt jednorodna i stad nietolerancja dla odmiennosci. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz A owszem. Można zostać zboczeńcem poprzez 21.11.05, 00:34 otoczenie. Np. w seminarium duchownym albo w więzieniu gdzie jest tylko jedna płeć. Odpowiedz Link Zgłoś
introvertic Re: A owszem. Można zostać zboczeńcem poprzez 21.11.05, 00:36 nie. to od zawsze w takim czlowieku drzemie. tam po prostu sie ujawnia. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz E tam. Ja wiem jak na wpływy podatna jest 21.11.05, 00:40 młodzież i dzieci. A jeżeli cos drzemnie to lepiej aby tego nie budzić homoparadą. Mam rację ? Let the sleeping dogs lie. Odpowiedz Link Zgłoś
introvertic Re: E tam. Ja wiem jak na wpływy podatna jest 21.11.05, 00:47 i tak kiedys wyjdzie. chyba lepiej, zeby wyszlo za mlodu, niz kiedy facet bedzie zonay i dzieciaty i bedzie musial rozbijac familie? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Jeżeli ktoś ma np. genetyczne skłonności do 21.11.05, 00:49 cukrzycy to lepiej aby tak żył aby te skłonności sie wcale nie uaktywniły. To jest chyba możliwe. Podobno i alkoholizm też może byc genetycznie dziedziczny. Taki człowiek powinien unikać kieliszka i będzie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
introvertic Re: Jeżeli ktoś ma np. genetyczne skłonności do 21.11.05, 00:53 to jest niemozliwe... a zeby niuswiadomiony jeszcze co do swojej orientacji gej nie odkryl jej w koncu w sobie, musialbys chyba zagazowac wszystkich gejow. tego chcesz,prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Przestań majaczyć. Juz jutro idź do seksuologa 21.11.05, 00:58 tylko porządnego, nie takiego w stylu: "Niech pan raczej zaakceptuje swów problem!". Odpowiedz Link Zgłoś
introvertic Re: Przestań majaczyć. Juz jutro idź do seksuolog 21.11.05, 01:08 heh. nie potrzebuje seksuologa. nie mam kompleksow zwiazanych z seksem. swoja droga to tak jakby osoby lubiace truskawki kazali leczyc tych ktorzy lubia poziomki, tylko dlatego, ze lubia to co lubia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
introvertic Re: Przestań majaczyć. Juz jutro idź do seksuolog 21.11.05, 01:14 dobra misiek ja ide spac. i tak wyjdzie na moje. spojrz na lepiej rozwiniete od polszy kraje europy. oni sa pewnie jakies 10-20 lat do porzodu. nie wiem czy ty wtedy jeszcze bedziesz na tym swiecie, ale ja raczej tak, wiec jeszcze sobie uzyje :D Kolorowych snow ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Są do przodu ? A może już są do tyłu ? 21.11.05, 01:17 I starożytny Rzym kiedyś upadł po latach rozkwitu. W Europie zachodniej jest już masa immigrantów. Narastaja problemy. Co będzie dalej ? Sami nie wiemy na jakim jestesmy etapie. To się okaze. Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Codziennie widzę setki ludzi z papierosem 21.11.05, 00:38 twoje dziecko też to widzi. Dlaczego nie protestujesz przeciwko ich obecności - chcesz by twoje dziecko zostało palaczem i miało raka ?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Kampania antynikotynowa jest faktem. 21.11.05, 00:41 Palacze już są dyskryminowani i to jest OK. Nie gadaj, że jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Kampania antynikotynowa jest faktem. 21.11.05, 10:29 jest inaczej. palacze nie są dyskryminowani. stoją przed wejściem do każdego urzędu i uczelni generując kłąb dymu, przez który wszyscy muszą się przedzierać. okupują korytarze w wagonach pkp smrodząc do woli. na każdej imprezie zużywają resztki tlenu aż można się udusić. nikt im w tym nie przeszkadza, nikt ich nie piętnuje, nikt nie protestuje. wszyscy nie-palacze pokojowo znoszą te katusze. więc przestań chrzanić o dyskryminacji palaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryna65 Re: Homośrodowiska z oczywistych powodów 21.11.05, 00:32 co ty wiesz o psychice geja? co ty wiesz o cierpieniu człowieka , który odkrywa nagle odkrywa w sobie takie a nie inne skłonności, które nie są zgodne z jego sumieniem??? prawda jest taka : to nie jest tolerancja,,, to jest OLEWANIE drugiego człowieka. Umywanie rąk ... mówisz o korzyści dla TWOJEJ PSYCHIKI, Tobie może jest wszystko jedno, ale zrozum, że są ludzie, którym nie jest wszystko jedno, którzy wyznają jakieś WARTOŚĆI....!!!! introvertic napisał: > 1.jesli ktos sie waha to jest bi. jesli ktos pod wplywem takich manifestacji > zacznie zyc jak gej, poniewaz tak czuje, to wyjdzie to z korzyscia dla stanu > jego psychiki. > > Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Wartości ?!!! No to może w imię tych wartości 21.11.05, 00:34 przypomnisz sobie, że papież kazał nam traktować gejów z szacunkiem i uczył tolerancji dla innych ? Odpowiedz Link Zgłoś
t324911 "Goscie" z zagranicy 21.11.05, 00:44 Dla "gosci" z zagranicy ktorzy nie wiedza ze zakaz demonstracji to zakaz ,mozna wstawic po stempelku do paszportow zeby nie zaszczycali nas swoimi wizytami . Mamy jeszcze granice . Odpowiedz Link Zgłoś
introvertic Re: Homośrodowiska z oczywistych powodów 21.11.05, 00:35 wiem o psychice geja wiecej od ciebie. SAM NIM JESTEM. wiec przestan pieprzyc z laski swojej. to sumienie jest m.in. ksztaltowane przez srodowisko, przez ludzi takich jak ty! przez koscielna hipokryzje, hipokryzje, bo w kosciele jest chyba najwiecej gejow na metr kwadratowy. przez to czesc gejow cierpi! Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Współczuję ci, że jesteś chory. Ale może warto 21.11.05, 00:38 spróbować leczenia. Oczywiście nie wszystkie przypadki są uleczalne. Wcale nie jestem złosliwy. Mówię serio. Odpowiedz Link Zgłoś
introvertic Re: Współczuję ci, że jesteś chory. Ale może wart 21.11.05, 00:40 nie jestem chory. choroba wyniszcza organizm czy doprowadza do smierci. ze mna wszystko ok. za to widze, ze ty masz problem. tak ostro wojujesz z 'pedalami'... moze jestes niespelnionym kryptogejem? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Twoja choroba manifestuje się przez psychiczną 21.11.05, 00:44 bezpłodność. Zrozum - to rodzaj upośledzenie. Już wielokrotnie spotkałem się z tym, że homoseksualici podświadomie i świadomie podejrzewają otoczenie o podzielanie ich preferencji. Ale to zwykle nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
introvertic Re: Twoja choroba manifestuje się przez psychiczn 21.11.05, 00:49 alez jestem plodny, ale nie chce miec dzieci tak czy owak. czy wszyscy hetero maja dzieciaki? w ogole facet ty masz jakas obsesje na tym punkcie. jestes z wielodzietnej rodziny czy sam 'chcesz a nie mozesz'? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Mówiłem, że chodzi o psychikę. Homosekaualizm 21.11.05, 00:50 to choroba psychiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
introvertic Re: Mówiłem, że chodzi o psychikę. Homosekaualizm 21.11.05, 00:59 choroba psychiczna rowniez wyniszcza czlowieka, doprowadza do obledu. ja jestem szczescliwy z tego jaki jestem. heh... najlepsze jest to, ze to geje z reguly maja wieksze powodzenie u kobiet od heterykow. ech... chyba jestescie poprzednim ogniwem ewolucji czlowieka <lol> ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Niekoniecznie. Są różne choroby psychiczne np. 21.11.05, 01:03 napady nocnych koszmarów. Z tym mozna życ ale nie jest to przyjemne. Jak posuniesz sie w latach to wtedy przestaniesz byc taki "szczęśliwy". Brak normalnej rodziny szalenie wtedy doskwiera. Chyba, że nie planujesz długiego zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
introvertic Re: Niekoniecznie. Są różne choroby psychiczne np 21.11.05, 01:05 gdybym byl hetero tez nie chcialbym miec rodziny. nie urodzilem sie po to, zeby zaraz po studiach plodzic dzieci, tyrac na nich i wydawac moja kase. ja chce ZYC. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Żyć czyli użyć. Cha, cha, ładnie sobie wyobrażasz 21.11.05, 01:12 życie. Może z czasem zmądrzejesz. Ale to zupelnie inny temat niż homoseksualizm. Odpowiedz Link Zgłoś
introvertic Re: Żyć czyli użyć. Cha, cha, ładnie sobie wyobra 21.11.05, 01:16 trzeba zyc tak,zeby przezyc jak najwiecej i sprobowac jak najwiecej... Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Za wszystko się w sumie płaci rachunki. 21.11.05, 01:18 Za darmo nie ma juz nic, nie ma już nic.. Była taka piosenka. Odpowiedz Link Zgłoś
introvertic Re: Za wszystko się w sumie płaci rachunki. 21.11.05, 01:24 moglbys uszanowac to, ze ktos ma inne spojrzenie na swiat od ciebie. jesli ci pasuje mieszkanie z rodzinka, dzieciakami, wspolne ogladanie 'klanu' etc. to ok. szauje to i ty uszanuj moje poglady. o moja starosc sie nie martw. znajde kiedys faceta, z ktorym spedze jesien zycia. Kolorowych snow. :-P Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 [...] 21.11.05, 03:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: Współczuję ci, że jesteś chory. Ale może wart 21.11.05, 00:53 wlodzimierz.ilicz napisał: > spróbować leczenia. Oczywiście nie wszystkie przypadki są uleczalne. > Wcale nie jestem złosliwy. Mówię serio. Widać, Wołodia, że masz solidne XIX- wieczne wykształcenie/o czym nadmieniałeś powyżej z dumą/. Nadrób i zabieraj głos jak już będziesz na bieżąco, dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Cały czas nadrabiam. Co noc opuszczam sarkofag 21.11.05, 00:56 i uczę się z netu. Uczyć, się uczyć i jescze raz uczyć się - W.I. Lenin :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Każdy może być chory. Ale trzeba sie leczyć 21.11.05, 00:35 a nie żądać "akceptacji" dla choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Alkoholików i palaczy papierosów jednak bez 21.11.05, 00:40 większych problemów akceptujesz w przestrzeni publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
introvertic Re: Alkoholików i palaczy papierosów jednak bez 21.11.05, 00:41 tylko, ze palacz wyrzadza krzywde innym ludziom, ze wzgledu na bierne palenie. a gej nie wyrzadza innym ZADNEJ krzywdy. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Homoseksualiści nie wyrządzają krzywdy jeśli 21.11.05, 00:47 nie propagują publicznie tej choroby by skaptować nowych. Odpowiedz Link Zgłoś
ya_basta Re: Homoseksualiści nie wyrządzają krzywdy jeśli 21.11.05, 01:36 co ty za bzdury wypisujesz czlowieku? to sie wcale nie trzyma kupy. Zalozmy ze masz racje: homoseksualizm jest choroba. czy wiec demonstrujacy cukrzycy zwiekszaja liczbe chorych na cukrzyce? wiem wiem wiem to choroba psychiczna. czyli na przyklad marsz schizofrenikow powinien zostac zakazany bo inni sie zaraza? Czyli homoseksualizm jest zakazna choroba psychiczna? co go w taki razie przenosi? bakterie, wirusy? Bacillus Homosexualium? czy zgnile mysli moze go przenosza? a moze to od GMO sie bierze? kurcze coraz wiecej tego? Zalozmy ze nie masz racji: homoseksualizm nie jest choroba. czy wiec demonstracja homoseksualistow w jakis sposob ci szkodzi? a moze homoseksualizm to idea jak komunizm czy nacjonalizm i mozna go rozpropagowac? tylko czy spelnia definicje idei? Idea- myśl przewodnia wyznaczająca cel i kierunek działania, hmmm mozna mowic o idei tolerancji dla homoseksualistow, idei zrownania zwiazkow hom z malzenstwami, ale sam homoseksualizm idea raczej nie jest wedlug ciebie homoseksualistom przyswieca wredna idea zrobienia ze wszystkich homoseksualistow, tylko jak rozpropagowac cos co nie jest choroba ani idea (homoseksualizm sam w sobie idea nie jest) nie jest? bo jak ma sie to przenosic na ludzi? Podsumowujac jesli nie wierzymy w Bacillus Homosexualium to przy zalozeniu zarowno prawdziwosci tezy chorobowej jak i prawdziwosci tezy nie chorobowej to demonstracja homo nikomu nie powinna zagrazac. czy tak? Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 [...] 21.11.05, 03:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ya_basta Re: Demonstracje spolecznie nie akceptowalnych 21.11.05, 03:49 bardzo plytko rozumiesz demokracje oj bardzo plytko. nie wiem jak ty, ale ja widzac na ulicy demonstracje poparcia dla kradziezy samochodow chyba raczej nie poszedlbym krasc samochodow, ale wszystko zalezy od czlowieka. i to co najbardziej mnie boli NIE KUMASZ ZUPELNIE NA CZYM POLEGA NOWOCZESNA DEMOKRACJA. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 [...] 21.11.05, 07:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
introvertic Re: Niestety - wiąże się z negatywnymi skutkami 21.11.05, 00:17 propagande? wnioskuje,ze gdyby jakis gej powiedzial ci, zebys zostal homo, bo to jest cool etc, to bylbys teraz gejem? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Słaby psychicznie mógłby sie skusić. 21.11.05, 00:22 Tak rozpowszechnia się np. narkomania. Odpowiedz Link Zgłoś
wylkot Re: Niestety - wiąże się z negatywnymi skutkami 21.11.05, 00:46 wlodzimierz.ilicz napisał: > Część z tych skutków trzeba tolerować w imię właśnie tolerancji ale gdy homo > stają sie krzykliwi i nasilają propagandę - wtedy trzeba zdecydowanie reagować. Co Pan rozumie przez słowo "zdecydowanie reagować"? Odpowiedz Link Zgłoś
wylkot Re: Small question - czy w krajach które 21.11.05, 00:30 mandaryna65 napisała: > orellafellaci napisała: > > > zalegalizowały związki homoseksulane statystyki odnotowały wzrost liczby > > gejów ? > > przecież w Polsce związki homosek. są legalne. U mnie w akademiku jest kilka ta > kich parek i nikomu to nie przeszkadza. Wszystko odbywa się dyskretnie i z kult > urą... > I komu to przeszkadza? > Gzie jest ten akademik? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Small question - czy w krajach które 21.11.05, 10:33 tak jest w KAŻDYM akademiku Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Trzeba odczekać na zgromadzenie materiału 21.11.05, 00:03 statystycznego (ładne kilka lat) i przeprowadzić badania. Ale atmosfera jest tam bardzo sprzyjająca więc dlaczego nie. Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Owszem, trzeba czekać lecz póki 21.11.05, 00:21 nie zostanie jednoznacznie udowodnione iż obecność homoseksualistów w przestrzeni publicznej ma szkodliwe działanie, nikt nie ma prawa im tej obecności zabronić. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Jeśli są uzasadnione podejrzenia to trzeba prze- 21.11.05, 00:23 ciwdziałać nie czejakąc na powstanie problemu. Tak jak z grypą. Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Wojenka prewencyjna ? Tu nie USA, kolego. 21.11.05, 00:31 A na polityczne fotomontaże jak widzisz nie każdy się da nabrać. Odpowiedz Link Zgłoś
yuhma Re: Small question - czy w krajach które 21.11.05, 09:47 orellafellaci napisała: > zalegalizowały związki homoseksulane statystyki odnotowały wzrost liczby > gejów ? 1) nie zalegalizowaly, bo one legalne byly, tylko nadaly SPECJALNY status prawny. 2) Zmiany spoleczne nie zachodza z dnia nadzien. Na twoje pytanie bedzie mozna odpowiedziec tak za 100-200 lat (pewniejsze bedzie za 200). Jesli wowczas nie nastapia zadne znaczne zmiany w strukturze spolecznej, bedzie mozna z calym przekonaniem orzec, ze EKSPERYMENT spoleczny okazal sie dla homoseksualistow pozytywny i rozszerzyc specjalne prawa nadane im w kilku krajach na reszte swiata. Choc ja bylbym raczej za uznaniem zwiazkow homo za normalne malzenstwa z wszystkimi przywilejami i obowiazkami. Bo poki co to homoseksualisci chca samych przywilejow bez zadnych zobowiazan. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Small question - czy w krajach które 21.11.05, 10:35 żadnych? wylicz zatem wszystkie zobowiązania i przekonajmy się. Odpowiedz Link Zgłoś
sickboy1 I bardzo dobrze! 20.11.05, 23:54 Litości, ludzie czy wy nie pamiętacie informacji z przed jednego dnia? Nie dalej jak wczoraj widziałem krótki news w TVN 24 na ten temat i sprawa jest nieco bardziej skomplikowana niż by tego chciała gw. Otóż, prezydent Poznania w zeszłym roku wydał zgodę na paradę równości i w tym roku również by wydał, ale organizatorzy ubzdurali sobie że pójdą wąskim deptakiem pełnym witryn sklepowych i przypadkowych przechodniów. Policja obawiała się, że na tak wąskim trakcie nie zdoła zapewnić bezpieczeństwa uczestnikom osobom postronnym i tym faszystkom z MW, w związku z czym poproszono organizatorów o wybranie innej trasy. Organizatorzy jednak wybrali etos męczenników więc napewno są szczęśliwi że ich powleczono po ziemi do suk. Pewnie by jeszcze chcieli dostać wpie..żeby potem zdjęcia siniaków pokazywać. Odpowiedz Link Zgłoś
bogalfa Re: Wstyd i nietolerancja 21.11.05, 00:31 1. Marsz Równości nie groził nikomu, i obowiązkiem policji było zapewnić mu bezpieczeństwo przed nietolerancyjnymi przeciwnikami inności. 2. Zakaz marszu był przeciwcelowy z wielu względów: doprowadził do konfrontacji, przyniósł Polsce wstyd zagranicą, rozjątrzył nastroje. 3. Zakaz miał według wszelkiego prawdopodobieństwa charakter ideologiczno- polityczny, i jeżeli tak, to był złamaniem zasad Konstytucji. 4. Zamiast karać uczestników marszu władze miejskie i policja powinni ich przeprosić za naruszenie ich praw. 5. Natomiast ukarani powinni być Ci, którzy wykrzykiwali hasła świadczące o nienawiści i nietolerancji. Tolerancja ma to do siebie, że wycisza poczucie dyskryminacji i nierówności; brak tolerancji przeciwnie, zaognia. Tolerancja ma swoje granice, które określa konstytucja i prawo. W Polsce nie ma prawa przeciwko nieheteroseksualnej orientacji. Odpowiedz Link Zgłoś
sickboy1 Re: Wstyd i nietolerancja 21.11.05, 00:42 > 1. Marsz Równości nie groził nikomu, i obowiązkiem policji było zapewnić mu > bezpieczeństwo przed nietolerancyjnymi przeciwnikami inności. Dlatego właśnie policja i urząd miasta poprosiły organizatorów o zmianę trasy. > 2. Zakaz marszu był przeciwcelowy z wielu względów: doprowadził do > konfrontacji, przyniósł Polsce wstyd zagranicą, rozjątrzył nastroje. Do konfrontacji doprowadzili wszechidioci i dresiarze > 3. Zakaz miał według wszelkiego prawdopodobieństwa charakter ideologiczno- > polityczny, i jeżeli tak, to był złamaniem zasad Konstytucji. Spekulujesz i to ma właśnie charakter ideologiczny. > 4. Zamiast karać uczestników marszu władze miejskie i policja powinni ich > przeprosić za naruszenie ich praw. Ale przecież oni chcą być ukarani, dlaczego włądze nie nie miały by im pomóc. > 5. Natomiast ukarani powinni być Ci, którzy wykrzykiwali hasła świadczące o > nienawiści i nietolerancji. I policja zapowiedziała że to zrobi. Co z tego wyjdzie zobaczymy. > Tolerancja ma to do siebie, że wycisza poczucie dyskryminacji i nierówności; > brak tolerancji przeciwnie, zaognia. > > Tolerancja ma swoje granice, które określa konstytucja i prawo. W Polsce nie ma > > prawa przeciwko nieheteroseksualnej orientacji. Ale co to ma do rzeczy? Jeśli włądze miejskie istotnie wydały zakaz uczestniczą w spisku moherowej siatki spiskowej to dlaczego pozwoliły na marsz w zeszłym roku? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Wstyd i nietolerancja 21.11.05, 00:52 W zeszlym roku premierem byl Belka, takie zachowanie policji byloby nie do pomyslenia. A wladze miejskie w zeszlym roku jeszcze mialy poprcie PO, ktore ponoc zostalo cofniete, wiec prezio G. moze chciec sie przerzucic na poparcie PiS. Jest niezbyt madry, ale do tej pory takie cwane numery mu wychodzily... Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: I bardzo dobrze! 21.11.05, 14:17 A to akurat jest lekkie przekłamanie bo istotnie policja rekomendowała inną lokalizacje i do tek która rekomendowała nie wnosła zastrzeżeń na to prezydent odpowiedzial zakazem - tak więc się odbywła w miejscu w którym była pierwotnie planowana Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Dla rządu pedalstwo ważniejsze o gospodarki!!!!!!! 21.11.05, 00:18 Wyjdziemy na tym jak dupa pedała. amen. Odpowiedz Link Zgłoś
bimbalimba pogrzeb demokracji? chyba raczej rzadow holoty! 21.11.05, 00:26 gdy rolnicy pod wodza leppera robili nielegalne blokady to wszytskie liberalno- postepackie media chorem nazwaly ich prymitywnymi glupimi warcholami i nie szcedzily zartow i kpin ... gdy prawo lamia pederasci, lesbijki i feministki przytacza sie frazesy typu 'pogrzeb demokracji' ... polskojezyczne ujadanie! Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Niech płacą Wszechpolacy! 21.11.05, 00:38 Niech płacą Wszechpolacy! Kosztami wczorajszej wielkiej mobilizacji służb porządkowych powinni być obciążeni chuligani z Młodzieży Wszechpolskiej i ich zwolennicy. Po raz kolejny różne środowiska prawicowe i faszystowskie próbowały zaprezentować i rozpropagować w przestrzeni publicznej swoją interpretację moralności i wizję rodziny. Postanowili ponownie w grodzie Przemysława zablokować pokojową manifestację, aby Poznaniacy uznali ich światopogląd i styl życia za jedyny słuszny. Wszystko wskazuje na to, iż taki był cel blokady "Marszu Równości", a nie deklarowane troski o moralność oraz chęć krzewienia nauk JPII, ponieważ środowiskom faszystowskim tak zależało na tym, aby "zadyma" odbyła się w najbardziej ruchliwym w weekend miejscu Poznania - ulicy Półwiejskiej, że nie chcieli przepuścić uczestników marszu ani na centymetr. Otwarcie wyrażony sprzeciw większości Poznaniaków (zarówno tych przechodzących jak i tych, którzy postanowili się zatrzymać, aby wyrazić swój krytycyzm) wobec ich poglądów był szczególnie skumulowany właśnie w tym miejscu, które jest szczególnie oblężone w dni wolne od pracy. To co w zamyśle faszystów miało przynieść im chlubę stało się jednak przyczyną ich całkowitej porażki… (Cała Europa się śmieje z MW i LPR - to już kolejna wpadka prawicowców po niesmacznej ekspozycji w Europarlamencie) Pomimo faktu, iż Marsz Równości, a raczej wiec był w myśl prawa i konstytucji legalny (wg. konstytucji każdy obywatel ma prawo w pokojowy sposób demonstrować swoje poglądy) prezydent miasta nie wydał zgody na pochód, a wojewoda zakaz podtrzymał. Mimo to organizatorzy i zwolennicy postanowili zamiar swój zrealizować licząc na zdrowy rozsądek Poznaniaków i odpowiednią reakcję ze strony krajów UE (za łamanie praw człowieka grozi Polsce utrata prawa głosu w UE). Tak należy interpretować intencje środowisk homoseksualnych, które chcą na równych prawach zaistnieć w życiu publicznym. To, co się stało później wyraźnie pokazało, iż zwolennicy takich poglądów nie mylili się (wielu przechodniów wyrażało poparcie dla naszej sprawy, część z „obdarowanych” przygotowanymi przez MW ulotkami, natychmiast je wyrzucała, część była wyraźnie zaniepokojona widokiem agresywnych łysoli wykrzykujących nienawistne hasła, pewna dziewczyna na widok kiboli aż się popłakała, w jednym oknie pojawiła się flaga unijna, potem polska, biało-czerwona)... Wbrew zapowiedziom (MW odgrażała się, że nie będzie więcej swoją obecnością „promować homoseksualistów”) przeciwnicy marszu pojawili się przed godziną 15 w okolicach Starego Browaru. Ich liczebność potwierdza tezę o wyobcowaniu tych chuliganów z realnego świata - pojawiło się ich najwyżej kilkanaście może ze 20 osób. To, że było ich mało nie oznacza wcale, że trudno było ich zauważyć. Ciemne stroje do złudzenia przypominające uniformy „szalikowców” i „dresów”, smutne szare twarze, zacięte miny, łyso ogolone głowy prędko przyciągnęły wzrok zaciekawionych gapiów. Ich pojawienie się było poprzedzone przybyciem kilkuset policjantów, około setki dużych wozów policyjnych i kilkunastu ciężarówek bojowych (ciekawe, jakie były koszty tej mobilizacji, bo gdyby nie groźby faszystów oraz ich agresywne w przeszłości zachowanie, marsz nie wymagałby takiej mobilizacji sił). Około dwudziestu działaczy MW pojawiło się w miejscu pokojowej manifestacji, aby zbierać materiały na manifestujących. Byli wyposażeni w aparaty fotograficzne, którymi zrobili kilkaset zdjęć. Dzięki temu będą być może próbowali zastraszać uczestników manifestacji i szantażować podaniem do sądu. Ponadto rozdawali niezorientowanym w sytuacji przechodniom gotowe wzory powiadomienia prokuratury o popełnieniu przestępstwa - większość z nich natychmiast lądowała w koszu. Działacze MW i tzw. szalikowcy próbowali wciągnąć przechodniów w swój chory protest - bezskutecznie... Policja prędko utworzyła szczelny kordon rozdzielając tłum uczestników niedoszłego marszu od garstki ich przeciwników, którzy zaczęli rzucać jajami i pomidorami w stronę demonstrujących jak i policjantów, tym samym narażając na obrażenia przechodniów, którzy nie życzyli sobie, aby elegancka, reprezentacyjna dla Poznania ulica Półwiejska była miejscem faszystowskich burd. Z jednej strony mamy skromną liczebnie ale hałaśliwą grupkę chuliganów. Ich zachowanie i powierzchowność są sprzeczne z deklarowanymi ideami. Bo tak naprawdę zamiast deklarowanych nauk JPII, mamy ich zaprzeczenie oraz ohydną i wynaturzoną karykaturę. Prawdziwa miłość stawia wymagania człowiekowi a nie schlebia jego najniższym instynktom i to jeszcze w nienaturalny sposób. Wykrzykiwane hasła w stylu "pedofile", "seks po ślubie", "wypier...lać" świadczą nie o spokoju wypływającym z pewności słuszności wyznawanych poglądów, lecz o nienawiści. Ta frustracja z czasem coraz bardziej się pogłębiała, ponieważ przeciwnicy marszu zawiedli się na poznaniakach, na których z pewnością liczyli. Z drugiej strony coraz więcej osób, które chciały wyrazić sprzeciw, wobec próby faszyzacji kraju i obalenia porządku społecznego. Wśród nich była spora liczba dziewczyn, były całe rodziny oraz zwykli przechodnie udający się na zakupy, którzy nie mogli pozostać obojętni. Po wielu przeprowadzonych rozmowach można stwierdzić, że wszystkich tych, przypadkowych względem siebie ludzi połączyło jedno: takie wewnętrzne poczucie, że oto dzieje się coś złego, wobec czego nie można przejść obojętnie. Coś tak budzącego grozę (mimo, iż wygląd zgoła groteskowy) i wstręt, że u prawie każdego człowieka rodzi się naturalna reakcja sprzeciwu. 19 letnia Basia, studentka powiedziała mi, że nie wyobraża sobie, aby władze zakazywały pokojowych manifestacji pod naciskiem neonazistów. Darek i Dorota, para na oko trzydziestolatków prowadzący wózek z dzieckiem boi się myśleć, jak wyglądałoby społeczeństwo za kilkadziesiąt lat w przypadku lansowania takich postaw na szerszą skalę (normalnie hitleryzm się kłania, stwierdzili zgodnie). Pan Artur, prywatny przedsiębiorca, któremu agresywni łysole przeszkodzili w zakupach stwierdził, że nie dość, że zachowania faszystów są szkodliwe społecznie to jeszcze angażuje się do tego społeczne środki przez mobilizację policji. Niedoszły marsz, który posunął się najwyżej o kilka kroków już się miał zakończyć około godziny 17 kiedy zniecierpliwiona policja przypuściła szturm na siedzących spokojnie na ziemi manifestantów. Funkcjonariusze zaczęli brutalnie wyrywać uczestników jednego po drugim, a następnie z dala od kamer bili w wozach policyjnych po nerkach i nie tylko. Część poszkodowanych już złożyła doniesienie o nadużyciu siły przez funkcjonariuszy, dokumentując brutalność policji dowodami z obdukcji. Na koniec nasuwa mi się kilka refleksji związanych z tym w gruncie rzeczy smutnym wydarzeniem: - próba ukrycia prawdziwych celów przeciwników marszu poprzez powoływanie się na nauki JPII (który Młodzieżą Wszechpolską i tą międzywojenną i tą dzisiejszą oficjalnie pogardzał) jest wyjątkowo niemoralna, - wszechpolacy i wyznawcy ideologii endeckiej to w gruncie rzeczy nieszczęśliwi ludzie, których poziom ubóstwa zarówno materialnego jak i intelektualnego (biedota małomiasteczkowa często z patologicznych rodzin - vide Radosław Parda) i brak perspektyw jest wprost proporcjonalny do ich agresji, frustracji i odmienności w wyglądzie - jako światli Europejczycy powinniśmy starać się im pomóc, rozmawiać z nimi, wskazywać że możliwość uzdrowienia jest realna, - jednocześnie naszym obowiązkiem wobec Narodu i Ojczyzny jest niedopuszczenie do promocji postaw faszystowskich. - jest to także obowiązkiem wobec sprawców dzisiejszego zajścia - nasze Sumienie nakazuje, aby zstępujących na drogę bezprawia napomnieć, - niedobrze się stało, że prawo ugięło się pod naciskiem chuliganów, a policja (z kilkoma wyjątkami) nie popisała się, - kosztami tej wielkiej mobilizacji powinni być obciążeni przeciwnicy i organizatorz Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Nieprzekraczalne granice tolerancji 21.11.05, 00:50 sa tam gdzie narusza sie obowiazujace prawo. Organizatorzy pochodu, o ile nie zgadzaj sie z jej zakazem, powinni przede wszystkim wykorzystac, wszystkie stojace im do dyspozycji srodki prawne, aby takie zewolenie otrzymac. Maja do dyspozycji w Polsce cala mase organizacji pozarzadowych i obrony praw czlowieka. Nieststy nie skorzystaly z tego demokratycznego przywileju, siejac zgorszenie i dezaprobate spoleczenstwa Poaznania. To sa akty wandalizmu i anarchii, ktora zakolca spokoj spoleczny i godne sa najwyzszego potepienia. Prawo do pokojowej bezpiecznej demonstracji, anarchia, pladrowanie i podpalnie Nie. Nie chcemy w Polsce francuskich zmaieszek Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Nieprzekraczalne granice tolerancji 21.11.05, 00:55 Można dywagować nad tem, czy demonstracja powinna czy nie powinna się odbyć w świetle braku przywzolenia. Ale to nie tłumaczy ani zbyt drastycznych środków, jakich użyła policja, ani agresji łysych bojówek. Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Re: Nieprzekraczalne granice tolerancji 21.11.05, 01:00 to nie podlega dyskuscji, ze agresje i stress policjantow wywolalala niedopuszczona demonstarcja. Nielegalni naruszyli prawo i musza poniesc przewidziane prawem konskwencje, grzywny do 5000 zl, pokrycie kosztow bezpodstawnego zaangazowania policji dla ich ochrony. Ta demonstracja miala na celu prowokacje innych obywateli, o czym ostrzegaly wladze miasta, ostrzezenia zigorowano, dlatego nalezy zastosowac najostrzejsze srodki prewencyjne i odstaraszalace. To nauczy anarchistow, respektu dla wladzy panstwowej i poszanowania demokratycznych zasad wspolzycia. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Co za ton:) hohoho, pierwsza tuba Kwalibanu:)) 21.11.05, 01:03 Aplikowales o prace od Radia Madzioba? Odpowiedz Link Zgłoś
wylkot Re: Nieprzekraczalne granice tolerancji 21.11.05, 01:08 zygfryd.okrutny napisał: > to nie podlega dyskuscji, ze agresje i stress policjantow wywolalala niedopuszc > zona demonstarcja. Nielegalni naruszyli prawo i musza poniesc przewidziane praw > em konskwencje, grzywny do 5000 zl, pokrycie kosztow bezpodstawnego zaangazowan > ia policji dla ich ochrony. > Ta demonstracja miala na celu prowokacje innych obywateli, o czym ostrzegaly wl > adze miasta, ostrzezenia zigorowano, dlatego nalezy zastosowac najostrzejsze sr > odki prewencyjne i odstaraszalace. To nauczy anarchistow, respektu dla wladzy p > anstwowej i poszanowania demokratycznych zasad wspolzycia. Aha, czyli agresja polijantów, wynikająca z ich stresu jest, według Pana, całkowicie usprawiedliwiona. A co by Pan powiedział jak zestresowany policjant zastrzeliłby Pana ojca? Czułby Pan respekt do WŁADZY? Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Nieprzekraczalne granice tolerancji 21.11.05, 01:11 wylkot napisał: > A co by Pan powiedział jak zestresowany policjant zastrzeliłby Pana ojca? > Czułby Pan respekt do WŁADZY? A co by sie stalo, gdyby pan wsadzil palec miedzy drzwi, i zostaly one przyciete. Czy mailby pan pretensje do drzwi:)))))))))))))) Pa~ram~pam~pam? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Nieprzekraczalne granice tolerancji 21.11.05, 01:16 A co by sie stalo, gdybys chciala sie dostac do serka, a tu nagle lapka na myszy zlamala by Ci kregoslup? Tesknote za serkiem, czy pretensje do lapki? Aaa kotki dwa:)) Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Nieprzekraczalne granice tolerancji 21.11.05, 01:29 doktorhabilitowany.1 napisał: > A co by sie stalo, gdybys chciala sie dostac do serka, a tu nagle lapka na > myszy zlamala by Ci kregoslup? Tesknote za serkiem, czy pretensje do lapki? > Aaa kotki dwa:)) Szaro-bure obydwa.A teraz czas wyłożyc trutkę na myszatych.To bardziej humanitarne:)) Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Nieprzekraczalne granice tolerancji 21.11.05, 01:36 veglie napisał: > doktorhabilitowany.1 napisał: > > > A co by sie stalo, gdybys chciala sie dostac do serka, a tu nagle lapka n > a > > myszy zlamala by Ci kregoslup? Tesknote za serkiem, czy pretensje do lapk > i? > > Aaa kotki dwa:)) > Szaro-bure obydwa.A teraz czas wyłożyc trutkę na myszatych.To bardziej > humanitarne:)) Marzyciele :)))))))))))))) ~ niepoprawni:)))))))))))))))) ~ niestety!! Tu zla wiadomosc: myszy sa odporne, zwlaszcza _polne! Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Nieprzekraczalne granice tolerancji 21.11.05, 01:39 Jeszcze troche i zostaniesz Mysza Wielka Koronna:)) Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Nieprzekraczalne granice tolerancji 21.11.05, 01:51 doktorhabilitowany.1 napisał: > Jeszcze troche i zostaniesz Mysza Wielka Koronna:)) Phiii, nie dbam o to!:[[[ Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Nieprzekraczalne granice tolerancji 21.11.05, 01:11 > to nie podlega dyskuscji, ze agresje i stress policjantow wywolalala niedopuszc > zona demonstarcja. Jeżeli policjant jest tak słaby psychicznie, że stres u niego wywołuje manifestacja na jaką zgody nie wydano, to lepiej by szeregi policji opuścił, bo aż strach pomyśleć co w nim wyzwoli zetknięcie się z prawdziwym przestępstwem. > em konskwencje, grzywny do 5000 zl, pokrycie kosztow bezpodstawnego zaangazowan > ia policji dla ich ochrony. A może zadajmy sobie pytanie nie kogo chroniono, ale przed kim chroniono. > Ta demonstracja miala na celu prowokacje innych obywateli, o czym ostrzegaly wl > adze miasta, ostrzezenia zigorowano, dlatego nalezy zastosowac najostrzejsze sr Innych obywateli, czyli Młodzieży Wszechpolskiej? Przecież to jest uleganie sile i agresji. Jeżeli będzie się urządzać życie publiczne tak, aby nie "sprowokować" grupy ogolonych na łyso młodzieńców to rzeczywiście grozi nam totalna anarchia. > odki prewencyjne i odstaraszalace. To nauczy anarchistow, respektu dla wladzy p > anstwowej i poszanowania demokratycznych zasad wspolzycia. Demokratyczne zasady współżycia zapewniają każdemu prawo do demonstracji. One zostały złamane na samiuteńkim początku. Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: Nieprzekraczalne granice tolerancji 21.11.05, 14:24 hehe policja [władza :)] czuje respekt przed kibolami już nie raz policjanci dostali w d... od kiboli więc już im nie podskakują - teraz ich tylko ochraniają z szacunku żeby przypadkiem jakać wredna lesbijka nie obraziła słowem czy uczynkiem dresiarza :))) Świat stanął na głowie Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 A wlasnie, co z lysymi? 21.11.05, 01:01 Ciekawe czy policja wzywala lysoli do rozejscia sie? Bo chyba nie mieli zgody na zgromadzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: A wlasnie, co z lysymi? 21.11.05, 01:18 Ale oni działali w obronie moralności! Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: A wlasnie, co z lysymi? 21.11.05, 01:20 Na widok ich brunatnej moralnosci dzieci placza;) Odpowiedz Link Zgłoś
wylkot Re: Nieprzekraczalne granice tolerancji 21.11.05, 00:58 zygfryd.okrutny napisał: > sa tam gdzie narusza sie obowiazujace prawo. Organizatorzy pochodu, o ile nie z > gadzaj sie z jej zakazem, powinni przede wszystkim wykorzystac, wszystkie stoja > ce im do dyspozycji srodki prawne, aby takie zewolenie otrzymac. Maja do dyspoz > ycji w Polsce cala mase organizacji pozarzadowych i obrony praw czlowieka. Nies > tsty nie skorzystaly z tego demokratycznego przywileju, siejac zgorszenie i dez > aprobate spoleczenstwa Poaznania. To sa akty wandalizmu i anarchii, ktora zakol > ca spokoj spoleczny i godne sa najwyzszego potepienia. Prawo do pokojowej bezpi > ecznej demonstracji, anarchia, pladrowanie i podpalnie Nie. Nie chcemy w Polsce > francuskich zmaieszek Panie Zygfrydzie, małe pytanko. Czy Pan był w Poznaniu? Czy osobiście widział Pan, te akty wandalizmu, plądrowania, anarchii, podpalania etc.etc. I czy ich sprawcami byli uczestnicy pochodu (a byli przecież nie tylko homo)? Bo dobrze jest wiedzieć co się mówi, a tym bardziej, co się pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Ty chyba nie piszesz o Poznaniu. Masz gotowca? 21.11.05, 01:00 zygfryd.okrutny napisał: > sa tam gdzie narusza sie obowiazujace prawo. Organizatorzy pochodu, o ile nie z > gadzaj sie z jej zakazem, powinni przede wszystkim wykorzystac, wszystkie stoja > ce im do dyspozycji srodki prawne, aby takie zewolenie otrzymac. Maja do dyspoz > ycji w Polsce cala mase organizacji pozarzadowych i obrony praw czlowieka. Nies > tsty nie skorzystaly z tego demokratycznego przywileju, siejac zgorszenie i dez > aprobate spoleczenstwa Poaznania. Tia. I dlatego decyzja o braku zezwolenia pokazala sie na kilka dni przed marszem, a wojewoda zwlekal do przededna marszu:)) Kiedy oni mieli z tych wszystkich dobrodziejstw skorzystac? A co do zgroszenia i dezaprobaty, to spotakala sie z nimi kontrmanifestacja nazistow z MW:)) Dalej chyba piszesz o blokadach Sramoobory, bo w Poznaniu jedynymi osobami, ktore zachowywaly sie agresywnie, byli uczestnicy rownie nielegalnej 'kontrmanifestacji': > To sa akty wandalizmu i anarchii, ktora zakol > ca spokoj spoleczny i godne sa najwyzszego potepienia. Prawo do pokojowej bezpi > ecznej demonstracji, anarchia, pladrowanie i podpalnie Nie. Nie chcemy w Polsce > francuskich zmaieszek Ciekawe dlaczego prawo do pokojowej, bezpiecznej demonstracji umieszczasz w jednym szeregu z anarchia, pladrowaniem i podpalaniem:)) Czy Ty sie aby dobrze dzisiaj czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Re: Ty chyba nie piszesz o Poznaniu. Masz gotowca 21.11.05, 01:03 ma byc: Prawo do pokojowej bezpiecznej demonstracji-tak, anarchia, pladrowanie i podpalnie-Nie. ale kazdy nawet polinteligentny sie domysl o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Ty chyba nie piszesz o Poznaniu. Masz gotowca 21.11.05, 01:04 :)) A co z innymi bzdurami, o ktorych pisales? Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Gdy anarchia rzuca wladzy rekawice 21.11.05, 01:08 wtedy ja trzba podniesc i odpwieidzec szybko i zdeccydownaie, organizatorow obciazyc kosztami akcji policji, oczyszczania ulic, skargami mieszkancow o zakloceniu spokoju i to w niedziele. W tym wypadku, mimo calej tolerancji dla homoseksualistow, w tym wypadku zero tolerancji. Nie mozna sobie pozwolic na jakakolwiek slabosc. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Ale z ciebie falangista! nonono 21.11.05, 01:13 Pochwal sie na zbiorce swoimi wystapieniami na forum, moze je skopiuja i wysla do Romka Gie...;) Odpowiedz Link Zgłoś
wylkot Re: Ty chyba nie piszesz o Poznaniu. Masz gotowca 21.11.05, 01:11 zygfryd.okrutny napisał: > ma byc: > Prawo do pokojowej bezpiecznej demonstracji-tak, anarchia, pladrowanie i podpal > nie-Nie. > ale kazdy nawet polinteligentny sie domysl o co chodzi Może, ale ja nie wiem o co Panu chodzi, z wyjątkiem tego, że propaguje Pan stalinowskie metody postępowania ze społeczeństwem. I to wyziera z każdego postu. A na moje pytania Pan nie odpowiada. Ani tu, ani pod innymi tematami. Cóż, Pana prawo. Bolszewicy też tak czynili. Żegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
tomxp jakiejkolwiek slabosci powiedzmy n i e ! 21.11.05, 01:16 panie zygfrydzie.okrutny, jestesmy z panem!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomxp Re: jakiejkolwiek slabosci powiedzmy n i e ! 21.11.05, 01:17 po prostu powiedz sobie, nie . Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Re: jakiejkolwiek slabosci powiedzmy n i e ! 21.11.05, 01:22 ciesze sie!! ze konczymy z tym okresem rozpasania, czy wrecz karygodnej arogancji. Rzad i wladza panstwowa, potrzebuja jak nigdy szerokiego zaufania spolecznego, do rozbudowy odpowiedniego Panstwu Polskiemu, autorytetu, demokratycznie wybranej wladzy. Nie mozna sobie pozwolic, na jakiekolwiek przejawy niesubordynacji spolecznej, zle pojetej tolerancji, ktora podwaza zasady wpolzycia spolecznetwa obywatelskiego i dezorganizuje proces odnowy. Zero tolerancji dla przestepcow, zero tolerancji dla warcholow, zero tolerancji dla wspolnej nienawisci i braku poszanowania!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Zygfrydzie! 21.11.05, 01:28 Zdajesz sobie sprawę z tego, że to co postulujesz już było, choć ideologię miało może zdziebka inną, to formę tą samą. Było nawet dwukrotnie - raz zwało się faszyzmem, drugim razem komunizmem. W obudwu przypadkach się nie udało. Do trzech razy sztuka? Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny falszywi prorocy 21.11.05, 01:46 w ostatnich dniach obordzilo w prorokow, koalicje antyrzadowe, koalicje przeciwko wszystkiemu co sluzy odnowie sceny politycznej w Polsce. Gdy stare skorupowane pokolenie musza odejsc, gdy nadszedl czas zrzucania z pomnikow falszywych wieszczow i podjudzaczy antynarodowych, wowczas uzywa sie wszystkich rodzajow manipulacji spolecznej. Trudno oddac wladze, rowniez trudno jest odbudowac zaufanie do rzadu, rozbudzic entuzjazm i optymizm. Ale nie zatruja tego procesu jad anarchii, pogardy dla kultury polskiej i wiary, destrukcyjne dzialania grabazy Polski. Koniec i im szybciej to wszyscy zrozumiemy, tym lepiej dla nas i naszych rodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: falszywi prorocy 21.11.05, 01:50 > lski. Koniec i im szybciej to wszyscy zrozumiemy, tym lepiej dla nas i naszych > rodzin. Ano fakt... wciąż jeszcze można legalnie zwiać na zachód... Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Re: falszywi prorocy 21.11.05, 01:52 zostan, nie musisz sie tulac po swiecie, jako polski niewolnik, daj szanse nowemu rzadowi, a bedziesz za 2 lata Panem w swoim kraju. Jestes potrzebny, jak kazdy mlody, wyksztalcony w Polsce Polak!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: falszywi prorocy 21.11.05, 01:56 Ja bardzo chcę zostać. Ale chcę mieć ku temu szanse. Póki co malują się one dośc czarno. Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Re: falszywi prorocy 21.11.05, 02:00 nic sie nie boj, te bagno dookola maluja ci, ktorym jest wygodnie nas Polakow tam umiescic, ale sie przeliczyli i to bardzo. Polaka odzyskala niepodleglosc, po 400 latach niewoli, daj jej szanse, i sobie, bedzie trudno, ale ten rzad nie zawiedzie. Beda robic wszystko zeby nas osmieszyc, beda straszc Europa, calym switem, nazywac chamami i ciemniakami, takie sa metody antyposlkiego gada duszacego narod we wlasnym panstwie. Koniec, walka bedzie ciezka, ale zwyciezymy, bo innego wyjscia juz nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: falszywi prorocy 21.11.05, 02:03 Jest pewien problem - ja potrafię myśleć samodzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Re: falszywi prorocy 21.11.05, 02:10 to tym lepiej, dasz sobie rade. Niestety nie wszystcy umia wziasc odpowiedzialnosc za siebie, kraj, narod we wlasne rece. Panstwo, to nie tylko cwaniaczki, przeginacze, oligarhia, jest jeszcze cos innego, co dyktuje nieugiety patriotyzm, wiara w silne panstwo i narod i wola zmian wizerunku Ojczyzny na swiecie. Zycze ci powodzenia! Podr i donara Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Zygfryd: POLITRUK strikes back:)) 21.11.05, 01:56 Czy ty zywcem jedziesz z Trybuny Ludu z polowy grudnia 1981? Dobranoc Zygfrydzie, niech ci sie sni gilotyna, przy ktorej bedziesz stal patrzac z nalezna pogarda na kolejne spadajace z szyj lebki ministrow, libertynow, pralatow... stop, to nie ta rewolucja (tu pralat bedzie Ci dzielnie sekundowac)... bijacych dzieci (za to, ze smialy sie zamachnac na Zbigniwow Wassermana i Ziobre i za to, ze byly wzrostu braci Kaczynskich). Spij... Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: jakiejkolwiek slabosci powiedzmy n i e ! 21.11.05, 01:34 zygfryd.okrutny napisał: > ciesze sie!! ze konczymy z tym okresem rozpasania, czy wrecz karygodnej aroganc > ji. Rzad i wladza panstwowa, potrzebuja jak nigdy szerokiego zaufania spoleczne > go, do rozbudowy odpowiedniego Panstwu Polskiemu, autorytetu, demokratycznie wy > branej wladzy. W tym celu zapewnil sobie poparcie powazanych na calym podworku autorytetow moralnych: Pana Andrzeja Leppera, sedziego Kryze oraz nadlesniczego Tomaszewskiego. Nie mozna sobie pozwolic, na jakiekolwiek przejawy niesubordynac > ji spolecznej, zle pojetej tolerancji, ktora podwaza zasady wpolzycia spoleczne > twa obywatelskiego i dezorganizuje proces odnowy. Nowa moralnosc zostanie zbudowana na 'kodeksie etycznym', ktory, jakze slusznie Prezydent Elekt zaiwanil Tony'emu Blair'owi! Aby nowi urzednicy mieli pole manewru usunieto zapisy antykorupcyjne z ustwa o spolkach Skarbu Panstwa i powolano Urzad Antykorupcyjny, ktory da zatrudnienie 500set wskazanym prze Wodza i Partie najwierniejszym wykonawcom wszelkich rozkazow! > Zero tolerancji dla przestepcow, zero tolerancji dla warcholow, zero tolerancji > dla wspolnej nienawisci i braku poszanowania!!! Mialo, byc 'wzajemnej nienawisci' popraw szybciutko, bo bedzie bura:)) A wracajac do tematu: W walce z przestepcami dopomoze posel PiS z Olsztyna skazany za jazde po pijanemu! W walce z warholstwem dopomoze autorytet w tej materii Andrzej Lepper wspomagany przez Jacka Kurskiego! W walce z 'wspolna nienawiscia' i brakiem poszanowania dopomoga eksperci z MW i Radia MaDzioba! Tak Wam dopomoz Lesne Licho! Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Ty chyba nie piszesz o Poznaniu. Masz gotowca 21.11.05, 01:18 zygfryda peszy zwracanie sie do niego per 'Pan'. Oni na zbiorkach MW takich szykan nie stosuja:)) A moze chodzi o to, ze nie na kazdy temat ma gotowca... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wylkot Re: Ty chyba nie piszesz o Poznaniu. Masz gotowca 21.11.05, 01:20 HURRRRRA!!!! Będzie autostrada Warszawa - Radio Maryja !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Ty chyba nie piszesz o Poznaniu. Masz gotowca 21.11.05, 01:24 :)))) Najpierw zmiana nazwy Kwarszawa do Radio madzioba:)) Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Ty chyba nie piszesz o Poznaniu. Masz gotowca 21.11.05, 01:33 doktorhabilitowany.1 napisał: > :)))) > > Najpierw zmiana nazwy Kwarszawa do Radio madzioba:)) Qstatni kilometr wyściełac mohairem po którym kacze ministry mają się czołgac pokutnie do radyja łojca:)) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Ty chyba nie piszesz o Poznaniu. Masz gotowca 21.11.05, 01:36 Zlikwidowac papier toaletowy z papieru - wynalazek szatana i zastapic go brunatnym moherem!! Tak im dopomoz Chochol! Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Ty chyba nie piszesz o Poznaniu. Masz gotowca 21.11.05, 01:41 doktorhabilitowany.1 napisał: > Zlikwidowac papier toaletowy z papieru - wynalazek szatana i zastapic go > brunatnym moherem!! Tak im dopomoz Chochol! Szlachetny moher zasłużony w walce o Prawdziwą Polskę do du... du... dupy? Jak nie przymierzając jakieś geje? Wstydź się! Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Ty chyba nie piszesz o Poznaniu. Masz gotowca 21.11.05, 01:42 doktorhabilitowany.1 napisał: > Zlikwidowac papier toaletowy z papieru - wynalazek szatana i zastapic go > brunatnym moherem!! Tak im dopomoz Chochol! Jutro kupuję zapas na rok.Może starczy do "wyzwolenia"? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Ty chyba nie piszesz o Poznaniu. Masz gotowca 21.11.05, 01:47 Moher tez trzeba kupic. Niedlugo bedzie taki popyt, ze kazda ilosc moze sie stac bezcenna. No bo jak nie bedzie papieru, to czym pupcie podcierac? A wlasnie. Wiecie jak sie uzyskuje brunatny moher? Najpierw sie zjada duuzo czekolady, a lepiej nawet, kawy... Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Ty chyba nie piszesz o Poznaniu. Masz gotowca 21.11.05, 01:49 > Moher tez trzeba kupic. Niedlugo bedzie taki popyt, ze kazda ilosc moze sie > stac bezcenna. No bo jak nie bedzie papieru, to czym pupcie podcierac? Pupcie komune przeżyły to i Kaczorom się nie dadzą! Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Ty chyba nie piszesz o Poznaniu. Masz gotowca 21.11.05, 01:50 Dobranoc - tez sie usmialem z moheru do du...du... Dzieki za rozmowe;) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Ty chyba nie piszesz o Poznaniu. Masz gotowca 21.11.05, 01:35 wylkot napisał: > HURRRRRA!!!! > Będzie autostrada Warszawa - Radio Maryja !!!!!!! A ja myślałam, że Ty tak tylko żartujesz... ;( Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Ojcze Rydzyku, dzięki Tobie będzie droga 21.11.05, 06:48 bądź błogosławiony Nasz ojcze i Odtrupicielu, Zbawco Niepokalany Polski Umęczonej W Twoim Imieniu i w imieniu moich potrzeb mojej wiary w Twoją Osobę Żądam od rządu stanowczo: przedłużenia hajłeju ze Stolicy do mojego miasta. Też chcę wygodnie podróżować do Torunia do rodziny podczas pielgrzymek do Pana Boga w w Trujcy Anten i Radia Jedynego Zaraz zaczynam sporządzanie odpowiednich list i zabieram się za zbiórkę podpisów wśród Wyznawców Mocheru we Wrocławiu. Zapewne mieszkańcy Pragi, Wiednia i Rzymu też zechcą przedłużenia i powstanie międzynarodowa nić Mocher A 1 aż do Papalandu. Kilka podobnych inicjatyw katolickich i będziemy mieli takie drogi że Niemcy nam pozazdroszczą. Nie zaszkodziłyby również dodatkowe nitki mocheru dla różnych rowerzystów, proponuję oplecienie nimi całego kraju dla dobra i szczęścia gawiedzi na jednośladach która jak wieści niosą chętnie by się wybrała na urlopy oraz modły na rowerach i z reklamówkami waluty wszelkiej pochodzącej z mniej lub bardziej dobrowolnych darów na zakup kolejnej częstotliwości boskiej energii Mocher dla wszystkich. Mocher asfaltowy, betonowy i ceglano-puzzlany Jakże jestem szczęśliwy że mamy taki skarb jak niepokalanego o. Rydzyka. Twórce naszych nowych dróg, zbawcę ojczyzny, nauczyciela i wodza Niech nam żyje Józef S.. przepraszam Nasz Bóg z Torunia Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Ja bym chciala chodzic gola po miescie, ale przy 21.11.05, 03:42 takiej nietolerancji to nawet sie tak zimno zrobilo, ze nie mozna Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: A kopulować na ulicy nie chciałabyś? 21.11.05, 09:06 Może byś i chciała, ale przy twojej atrakcyjności to nierealne. Gdybys jednak miała zamiar pradować po ulicy goła, to uprzedź, nie będę wychodził tego dnia z domu. To byłby przykry widok. Odpowiedz Link Zgłoś
anka_zet_studio 19 listopada w Poznaniu umarła demokracja! 21.11.05, 01:32 uczcijmy Jej pamięć minutą ciszy. Zapraszamy do zapalania świeczek jako aktu solidarności z obrońcami wolności słowa, tolerancji, poszanowania praw dla wszelkiej różnorodności... Odpowiedz Link Zgłoś
himax [...] 21.11.05, 02:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Demokracja "inaczej" umarła dawno, razem z UW! 21.11.05, 09:09 I nie pomogła nawet jej reanimacja w wykonaniu Frasyniuka i jego PDeałów. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Wspolczuje wam policjanci z Poznania 21.11.05, 01:38 Zamiast bronic ludzi przed huliganami, szalikowcami i bojowkarzami Mlodziezy Wszechpolskiej, rozkazano wam stanac z nimi w jednym szeregu a nawet ich wyreczyc w biciu ich ofiar. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Wspolczuje wam policjanci z Poznania 21.11.05, 01:40 I to pod szantazem utraty stanowisk a moze nawet pracy:(( Kondolencje Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Kondolencje. 21.11.05, 01:47 Przyłączam się!Żal mi szantażowanych bo czasy nadchodzą ciężkie.Na krajem kacza "noc" zapada:( Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Dobranoc Chlopaki! 21.11.05, 01:49 Abstrahujac od 'Nocy Glebokich Kaczek', czy tez 'Nocy Kwakałowej', zycze Wam miłych snów dzisiejszej nocy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Dobranoc Chlopaki! 21.11.05, 01:51 doktorhabilitowany.1 napisał: > Abstrahujac od 'Nocy Glebokich Kaczek', czy tez 'Nocy Kwakałowej', zycze Wam > miłych snów dzisiejszej nocy:)) Dobranoc i snów bez kaczek:)) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Dobranoc Chlopaki! 21.11.05, 01:51 I Tobie dobrej nocy, niech Ci się żadna kaczka nie przyśni. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 [...] 21.11.05, 01:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin [...] 21.11.05, 02:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Dobranoc Wam obojgu:)) 21.11.05, 02:04 Sorki;) Kolorowych snow i naprawde lece:)) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Dobranoc Wam obojgu:)) 21.11.05, 02:06 Ja też spać, póki co w tym kraju wciąż trzeba pracować... Odpowiedz Link Zgłoś
patrickkolno Re: Dobranoc Wam obojgu:)) 21.11.05, 02:23 Euro w 2012 w Polsce? Po wybraniu pro-faszystowskiego rzadu ultrakatolikow i antysemitow, aferach wiezien CIA w Polsce i lamaniu praw czlowieka co jest przeciwne z prawami obowiazujacymi w UE, Polska zostanie wykluczona z Unii i bedzie kwita. Zostaje wspaniala droga rozwoju - przylaczenie sie do Bialorusi, albo stworzenia republiki koscielnej na wzor Iranu z ksiedzem Rydzykiem a la Ayatoylah Chomeini. Polska jest juz na dobrej drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Dobranoc, dzieweczki 21.11.05, 03:09 Euro w Polsce w 2012? Euro w 2012 nie bedzie istniec, no moze za wyjatkiem Polski wlasnie > Polska zostanie wykluczona z Unii i bedzie kwita. > Zostaje wspaniala droga rozwoju - przylaczenie sie do Bialorusi Litwy i Ukrainy - wreszcie sie spelni sen Marszalka uwaga - on tez nie lubil homo Odpowiedz Link Zgłoś
dolenicz Re: Dobranoc, dzieweczki 21.11.05, 04:01 Euro w Polsce w 2012? > Euro w 2012 nie bedzie istniec, no moze za wyjatkiem Polski wlasnie > > > Polska zostanie wykluczona z Unii i bedzie kwita. > > Zostaje wspaniala droga rozwoju - przylaczenie sie do Bialorusi > > Litwy i Ukrainy - wreszcie sie spelni sen Marszalka > uwaga - on tez nie lubil homo Hmm. Cos nowego Marszalku. Ale prosilbym konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Co, sam ze swoją hucpą zostałeś, Józefie? :-) 21.11.05, 04:17 dolenicz napisał: > Euro w Polsce w 2012? > > Euro w 2012 nie bedzie istniec, no moze za wyjatkiem Polski wlasnie > > > > > Polska zostanie wykluczona z Unii i bedzie kwita. > > > Zostaje wspaniala droga rozwoju - przylaczenie sie do Bialorusi > > > > Litwy i Ukrainy - wreszcie sie spelni sen Marszalka > > uwaga - on tez nie lubil homo > > Hmm. Cos nowego Marszalku. Ale prosilbym konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś
dolenicz Re: Co, sam ze swoją hucpą zostałeś, Józefie? :-) 21.11.05, 04:31 A, witam. Hucpa zyje swoim zyciem. A Józef? Milo mi, choc kula w plot! Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Co, sam ze swoją hucpą zostałeś, Józefie? :-) 21.11.05, 04:33 A szkoda! Mógłbym pewnego dnia napisać: "Józek! Nie daruję Ci tej nocy!" :-) dolenicz napisał: > A, witam. Hucpa zyje swoim zyciem. A Józef? Milo mi, choc kula w plot! Odpowiedz Link Zgłoś
dolenicz Re: Co, sam ze swoją hucpą zostałeś, Józefie? :-) 21.11.05, 04:45 No to z gory dobranoc. Bonne nuit, mon chou! Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Odezwij się do takiego ludzkim głosem! 21.11.05, 04:56 Od razu się spoufali! :-) I tak nie daruję ci tej gejowskiej hucpy! A tak a propos, to uzgodnijcie z silesiuszem, który z was jest autorem tego określenia. Chyba, że jesteście jedną i tą samą osobą, z rozdwojeniem jaźni? :-) dolenicz napisał: > No to z gory dobranoc. Bonne nuit, mon chou! Odpowiedz Link Zgłoś
dolenicz Re: Odezwij się do takiego ludzkim głosem! 21.11.05, 05:04 taziuta napisał: > Od razu się spoufali! :-) > I tak nie daruję ci tej gejowskiej hucpy! > A tak a propos, to uzgodnijcie z silesiuszem, który z was jest autorem tego > określenia. Chyba, że jesteście jedną i tą samą osobą, z rozdwojeniem jaźni? :- > ) > > > dolenicz napisał: > > > No to z gory dobranoc. Bonne nuit, mon chou! A silesiusa pytalas? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta A co, nie uzgodniłeś z nim odpowiedzi? :-) 21.11.05, 05:07 dolenicz napisał: > A silesiusa pytalas? > taziuta napisał: > > ... > > I tak nie daruję ci tej gejowskiej hucpy! > > A tak a propos, to uzgodnijcie z silesiuszem, który z was jest autorem te > > go określenia. Chyba, że jesteście jedną i tą samą osobą, z rozdwojeniem > > jaźni? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dolenicz Re: A co, nie uzgodniłeś z nim odpowiedzi? :-) 21.11.05, 05:11 Zapytaj Silesiua. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Chyba rzeczywiście nie jesteście jedną osobą :-) 21.11.05, 05:17 O silesiuszu można powiedzieć wszystko, tylko nie to że jest tak lakoniczny jak ty. Trudno uwierzyć, żeby się mógł aż tak maskować. No to od tej pory będę was traktował jak dwie różne osoby. A na razie, dobranoc/miłego dnia życzę. dolenicz napisał: > Zapytaj Silesiua. Odpowiedz Link Zgłoś
dolenicz Re: Chyba rzeczywiście nie jesteście jedną osobą 21.11.05, 05:27 taziuta napisał: > O silesiuszu można powiedzieć wszystko, tylko nie to że jest tak lakoniczny jak > > ty. Trudno uwierzyć, żeby się mógł aż tak maskować. No to od tej pory będę was > traktował jak dwie różne osoby. A na razie, dobranoc/miłego dnia życzę. > > dolenicz napisał: > > > Zapytaj Silesiua. A propos. Kto to jest Silesius? Odpowiedz Link Zgłoś
dolenicz Taziuta, co z tym Silesiusem? 21.11.05, 05:57 Uchyl rąbku, jak cos wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Zapytaj go sam. On tu bryluje codziennie :-) 21.11.05, 06:51 Silesiusz twierdzi, że to on wymyślił określenie gejowska hucpa, na określenie gejowskich parad w Niemczech. Ty byłeś uprzejmy go użyć na określenie zakazanej demonstracji w Poznaniu. Ciekaw byłem, czy sam niezależnie wpadłeś na to określenie, czy może jesteś nim pod innym nickiem. Ale jak rozumiem, jesteś sobą :-) Ale w niczym nie zmienia to mojej opinii, żo osoby używające tego określenia w stosunku do zakazanej parady w Poznaniu, po prostu się kompromitują! :-( dolenicz napisał: Taziuta, co z tym Silesiusem? > Uchyl rąbku, jak cos wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
dolenicz Z wyrazami uznania dla Silesiusa 21.11.05, 16:16 Zbitka 'hucpa gejowska' - jak swiadczy jej zywotnosc nie tylko na tym forum - okazala sie wyjatkowo celna i adekwatna na okreslenie ulicznych ekscesow srodowisk homo. Swiadczy o tym takze twoja reakcja, zas stwierdzenie, ze jej uzycie jest kompromitujace, jest raczej jalowe. Kompromituja sie raczej gejowskie kregi swoja nieporadnoscia (niewielka grupka w polmilionowym miescie, smiechu warte :))) przy ignorowaniem faktu, ze czasy na holubienie wszelkiego pokroju mniejszosci bezpowrotnie w swiecie mijaja. Krotko mowiac, lepiej manifestowac swoje upodobania seksualne - jakie by nie byly - w obrebie alkowy, a nie na forum publicum. Tego ostatniego, tzw. szeroka publicznosc, zwlaszcza w kraju takim jak RP, po prostu nie akceptuje, a raczej normarnie sie brzydzi. Dotarlo? Mowie zdaje sie o faktach dosc oczywistych. Jesli zas Silesius twierdzi, ze to on wymyslil, to pewnie tak jest i moge tylko pogratulowac inwencji. Co tez przy okazji zrobie. No to chyba wyczrpalismy temat, pani ziuto (jozefo?) :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
patrickkolno [...] 21.11.05, 04:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tato1 [...] 21.11.05, 04:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
patrickkolno [...] 21.11.05, 04:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin LOL 21.11.05, 09:16 Czy cenzura z leksza nie przesadza? Jedyne co w tych postach było "nieodpowiedniego" (sic) to słowo "łechtaczka". ŁECHTACZKA. Odpowiedz Link Zgłoś
jaro_ss Nareszcie równość!!!! 21.11.05, 06:33 I tak ma być, używanie demokracji do głupot nie służy jej dobrze. "Nietypowe" Zachowania seksualne, o ile mają być tolerowane - to zachowania prywatne, nie ma dla nich miejsca na ulicy...... Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l generał Kiszczak twierdził że w PRL mamy demokrac 21.11.05, 06:59 i była. A jej obrońcami byli chłopcy malowani z ZOMO Ale to było dawno i nieprawda, zresztą rozprawiali się z warchołami i elementem antypolskim popieranym przez zły zachód i zgniłe dolary. Niby odległa przeszłość.. Z przyjemnością patrzyłem na riplej z lat 80 tych. Nie będzie nam zgniła UE pluła w twarz ani dzieci nam germaniła. ;-) Plujmy na UE, najlepiej będąc na jej terenie bo ten kraj to ani Europa ani kultura, ani cywilizacja, ani demokracja. I germańmy się sami bo jakiś obcy język trzeba znać jak się chce żyć normalnie. po co było to wszystko? Kaczki są / będa gorsze na pohybel kaczyzmowi sieg kwajl Odpowiedz Link Zgłoś
grunio Re: generał Kiszczak twierdził że w PRL mamy dem 21.11.05, 08:05 r0b0l napisał: > > i była. A jej obrońcami byli chłopcy malowani z ZOMO > > Ale to było dawno i nieprawda, zresztą rozprawiali się z warchołami i elementem > antypolskim popieranym przez zły zachód i zgniłe dolary. > Niby odległa przeszłość.. > Z przyjemnością patrzyłem na riplej z lat 80 tych. > Nie będzie nam zgniła UE pluła w twarz ani dzieci nam germaniła. > ;-) > Plujmy na UE, najlepiej będąc na jej terenie bo ten kraj to ani Europa ani kult > ura, ani cywilizacja, ani demokracja. > I germańmy się sami bo jakiś obcy język trzeba znać jak się chce żyć normalnie. > > po co było to wszystko? Kaczki są / będa gorsze > na pohybel kaczyzmowi > sieg kwajl robOl-u, chodziło o tzw. demokrację socjalistyczną, która miała tyle wspólnego z tą prawdziwą co koniak z konikiem, lub rum z rumakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta [...] 21.11.05, 07:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: a rydzyk łaskawie do nich zadzwonił :-) 21.11.05, 07:08 Łykend to rzecz święta. Rydzyk zabawia (się) gdzie indziej, a do radia czasem łaskawie zadzwoni, jak się trafi jakiś ciekawy gość :-) starymason napisał: Re: a rydzyk sie bawi > Centrum informacyjne rządu-bis w Toruniu. W Radiu Maryja gościli kolejni > członkowie gabinetu Kazimierza Marcinkiewicza: szef resortu gospodarki oraz > minister transportu i budownictwa... Odpowiedz Link Zgłoś
iconoclast Demonstracja nierówności 21.11.05, 07:10 A można lżyć za popieranie PIS-u i Ligi Podłych Rodzin? Odpowiedz Link Zgłoś
grunio Re: Demonstracja nierówności 21.11.05, 07:44 iconoclast napisał: > A można lżyć za popieranie PIS-u i Ligi Podłych Rodzin? Myślę, że nie wypada. Trzeba przyjąć do wiadomości, że prawo wybierania przysługuje również ludziom o odmiennej od Twojej orientacji (politycznej lub seksualnej). Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Gdzie ta nierówność 21.11.05, 07:19 jestem nie w temacie, toteż uprzejmie proszę o podanie KONKRETNYCH przykładów dyskryminacji ze względu na : płeć, kolor skóry, orientację seksualną. Mam na myśli przykłady realnych zdarzeń z życia, kiedy np. pani Ziuta z osiedlowego spożywczego odmówiła sprzedaży np.bananów,klientowi o innym niż biały kolorze skóry, czy też osobie o innej niż normalna orientacji seksualnej.Można też podać przykład sytuacji na drodze, kiedy pan z radarem wlepia manadat za przekroczenie prędkości o 6km/h kierowcy, który okazał się być osobą o innej niż normalna orientacji seksualnej. Aha , proszę uprzejmie o wyłączenie z przykładów osób niepełnosprawnych,i sztandarowych tekstów typu brak wjazdu wóżkiem do urzędu itp. PRZYKŁADY,PRZYKŁADY i raz jeszcze przykłady. Może wtedy mój ciemny łeb zrozumie o co w tym chodzi..! Odpowiedz Link Zgłoś
grunio Re: Gdzie ta nierówność 21.11.05, 07:35 Myślę, że dosyć trudno będzie podać takie przykłady. Najwięcej takich sytuacji można znaleźć {moim zdaniem) w miejscu pracy. Wielu pracodawców realnie mobbinguje swoich pod(danych)władnych ze względu na wiek. Objawia się to pomijaniem przy awansowaniu, podwyżkach płac ludzi w "podeszłym" wieku (40 -55 lat). Jednak bardzo trudno jest udowodnić takie praktyki. W ostatnim czasie ukazało się szereg artykułów prasowych o mobbingu stosowanum przez szefów Państwowej Inspekcji Pracy wobec szeregowych inspektorów. I co z tego? Parlament milczy zajęty ważniejszymi problemami niż poniewieranie ludźmi w instytucjach nad którymi sprawuje nadzór. Odpowiedz Link Zgłoś