Dodaj do ulubionych

Lepper chce być wicepremierem

• filc1957 Re: Lepper chce być wicepremierem 22.11.05, 08:50
      Hm. Ciekaw tylko jestem, co na to Capo di tutti capi - padre etc, etc Rydzyk?
      Bo bez Jego błogosławieństwa nic z tego nie bedzie! No, to teraz należy
      oczekiwać częstych wizyt Endrju w mekce Polskości i patriotyzmu, w siedzibie
      naszego Pana i władcy... Wszyscy natychmiast nastawiać radia na to jedyne
      słuszne i prawdomówiące! To bedą dopiero igrzyska! Endrju będzie teraz po
      rękach całował naszego oświeconego i nieomylnego, jedynego krzewiciela madrości
      narodowej, etc, etc, etc .....
      • wylkot Re: Lepper chce być wicepremierem 22.11.05, 09:07
        filc1957 napisał:

> Hm. Ciekaw tylko jestem, co na to Capo di tutti capi - padre etc, etc Rydzyk?
        > Bo bez Jego błogosławieństwa nic z tego nie bedzie! No, to teraz należy
        > oczekiwać częstych wizyt Endrju w mekce Polskości i patriotyzmu, w siedzibie
        > naszego Pana i władcy... Wszyscy natychmiast nastawiać radia na to jedyne
        > słuszne i prawdomówiące! To bedą dopiero igrzyska! Endrju będzie teraz po
        > rękach całował naszego oświeconego i nieomylnego, jedynego krzewiciela
        madrości
        >
        > narodowej, etc, etc, etc .....

Toruński komtur jest za.
        • filc1957 Re: Lepper chce być wicepremierem 22.11.05, 09:10
          He he he. Podoba mi się to określenie. Pozdr.
          • wylkot Re: Lepper chce być wicepremierem 22.11.05, 09:21
            filc1957 napisał:

> He he he. Podoba mi się to określenie. Pozdr.

Dzięki. Określenie wziąło się stąd, że wczoraj czytałem m.in o
            naradzie "wierchuszki zakonnej" podczas trwania procesu przed Kurią papieską
            pomiędzy Władysławem Łokietkiem a Zakonem NMP o zwrot ziem zagarniętych przez
            Krzyżaków. No i miałem wrażenie, że tekst napisany przez autora (K. Bunsch), a
            wypowiadany przez komtura toruńskiego już gdzieś słyszałem. Czyżby autor
            popełnił plagiat - pomyślałem? Przecież żył już kawałek czasu temu. Dopiero po
            dłuższej chwili uświadomiłem sobie skąd ja znam to słownictwo i te określenia.
        • filc1957 Re: Lepper chce być wicepremierem 22.11.05, 09:17
          A co powiesz na 'Wielkiego Mistrza' ? Wiesz, za komtura to on może sie czuć
          urażony! Nie ta wysokość ...
          • wylkot Re: Lepper chce być wicepremierem 22.11.05, 09:24
            filc1957 napisał:

> A co powiesz na 'Wielkiego Mistrza' ? Wiesz, za komtura to on może sie czuć
            > urażony! Nie ta wysokość ...

No, oficjalnie nim nie jest, więc nie można. Ale historia uczy, że czasem
            komtur morze rządzić Mistrzem z tylnego szeregu, zanim sam zostanie Wielkim
            Mistrzem. Tyle, że czasem tego nie chce.
            • filc1957 Re: Lepper chce być wicepremierem 22.11.05, 09:34
              Dzięki za objaśnienie tych zawiłych kwestii. Pozdr.
              • wylkot Re: Lepper chce być wicepremierem 22.11.05, 09:36
                filc1957 napisał:

> Dzięki za objaśnienie tych zawiłych kwestii. Pozdr

Też pozdrawiam!
                • uchachany Taki premier - powód dumy 22.11.05, 09:49
                  dla Prawdziwych jest Polaków!
                  Jak salony lecą w gumy -
                  to wybierzmy coś z gumiaków...
                • xxara Komtur - a yeah! 22.11.05, 10:08
                  Komtur torunski - to boskie okreslenie, juz je sprzedalam dalej, powinienes to
                  opatentowac pzdr
          • abstracto Re: Lepper chce być wicepremierem 22.11.05, 13:06
            > A co powiesz na 'Wielkiego Mistrza' ? Wiesz, za komtura to on może sie czuć
            > urażony! Nie ta wysokość ...

Komtur jest niezły. O ile pamiętam z wizyty w Człuchowie to niewielu z nich
            pociągnęło dłużej niż 6 miesięcy. To była dość ry(d)zykowna robota :)
            • filc1957 Re: Lepper chce być wicepremierem 22.11.05, 14:03
              Zgadzam się. Nic dodać nic ująć. Wycofuję się z pomysłu 'Wielki Mistrz' dla
              padre, ale dla Jarka ? Choć on tak nikczemnej postury... A komtur toruński - to
              jest super. Pozdr.
    • philips8 Co za beznadziejny ćwok... 22.11.05, 08:51
    • philips8 do gnoju z nim i zapomniec jak najszybciej... 22.11.05, 08:52
    • ukos Lepsza byłaby pozycja prezesa Banku Zbożowego 22.11.05, 08:58
      Z niej się awansuje, a z wicepremiera rzadko.
    • stan16 Tego to juz za duzo 22.11.05, 09:03
      Pamietcie slowa tego przyglupa "oni juz rzadzili"wyglaszane jak mantre i co
      zlisiles sie gosciu dopuszczajac wiekszego p....lupa na swojego
      prowadzacego.Patrzac ma wasze oblesne mordy zygac sie chce a i w lbach pusto ze
      az dudni.Geba i postura madrosc i inteligencja pawiana tego Czarneckiego dziala
      na mnie jak plachta na byka.Jak narod mogl wybrac takie byle co na posla.Jak
      tak wladza ma wygladac to ja pie...
      • stan16 Re: Tego to juz za duzo 22.11.05, 09:06
        I przez takich bucow wykipiala mi zupa.O zgrozo.
        • uchachany My tu, kurna razem z Jarkiem 22.11.05, 09:32
          ełropejcom damy baty
          i yntelygentóf całkiem
          pogonimy z naszej chaty!

Był już Kazik u Ojdyra
          wraz ze Zbychem na spowiedzi,
          (wie, gdzie trzeba tera bywać,
          by na stołku se posiedzieć).

A się wkurzę - to i Reńce
          ministerstwo wnet załatwię!
          Zara to obgadam z Lechem,
          albo z mety z Ojcem Tadkiem...

Będąż miały miny głupie
          z "tolerancją" te salony!
          Weźta skoczta mi na pukiel -
          wersal U NASZ już skończony!
      • ewazh Re: Tego to juz za duzo 22.11.05, 12:10
        stan16 napisał:

> Pamietcie slowa tego przyglupa "oni juz rzadzili"wyglaszane jak mantre i co
        > zlisiles sie gosciu dopuszczajac wiekszego p....lupa na swojego
        > prowadzacego.Patrzac ma wasze oblesne mordy zygac sie chce a i w lbach pusto
        ze az dudni.Geba i postura madrosc i inteligencja pawiana tego Czarneckiego
        dziala na mnie jak plachta na byka.Jak narod mogl wybrac takie byle co na
        posla.Jak tak wladza ma wygladac to ja pie...
        -----
        Lepper musi odejść, Kaczyńscy muszą odejść.
    • bob_arctor A gdzie Jola z Dywit? 22.11.05, 09:04
      Zaraz Jola się pojawi i wszystkim wytłumaczy, że to Pan Lepper bierze władze w
      swoje ręce po to, by polskie rodziny nie popełniały juz masowych samobójstw a
      polscy rolnicy z głodu nie zjadali jeży. No i żeby skarać pedofila
      Balcerowicza. Tak, Jolu z Dywit? Tylko jak wyjaśnisz, że akurat z PISem do chce
      robić? Z PISem, którego ludzie byli w zbrodniczych rządach Suchockiej i Buzka?
      I byli jeszcze do niedawna takimi samymi złodziejami jak liberałowie? Aha,
      wiem. Jolu, uzasadnisz to "optymalnym pragmatyzmem Pana Leppera".
      W "komparatystycznym porównaniu" wyjdzie, że "Pan Lepper" faktycznie
      jest "optymalnie pragmatyczny". Mylę się, Jolu z Dywit?
      • filc1957 Re: A gdzie Jola z Dywit? 22.11.05, 09:07
        Nie odpowie. Szczena jej opadła. Nawet ona nie przewidywała, że z Endrju zrobi
        się, tfu - socliberał. Głupio jej teraz...
      • gilu33 Re: A gdzie Jola z Dywit? 22.11.05, 12:40
        no właśnie, co z analitycznymi komentarzami Madame Jola Dywity. Chyba
        faktycznie z wrażenia dopadła ją " niemoc twórcza", ewentualnie jako osoba
        blisko Endrju została zarażona " pomrocznością owsianą ".
    • jm19 Lepper wicepremierem? - to jakiś ponury żart!!! 22.11.05, 09:04
      Do takiej funkcji potrzebne są przynajmniej uniwersyteckie studia wyższe
      (koniecznie na uczelni państwowej!).
      Rozumiem, że kapitalizm, to ustrój dla idiotów, ale rządzenie państwem, to nie
      kupowanie i sprzedawanie na bazarze, a zatem pewien zasób wiedzy i rzetelnego
      wykształcenia jest niezbedny!
      Nie wystarczą przyśpieszone kursy i pseudostudia w jakichś koszmarnych
      prywatnych (przepraszam za wyrażenie) "wyższych uczelniach".
      Tak jak to robią posłanki-analfabetki z Samoobrony (towarzyszka Łyżwińska i
      inne), np. w Wyższej Szkole Mniemanologii i Bicia Piany Przy Pomocy Miksera
      Węgierskiego w ... Przemyśąlu!!! (WSMiBPPPMW w Przemyślu).

Druga sprawa, to zdumiewa mnie kariera polityczna Ryszarda Żużel-Czarneckiego,
      tego kwadratowego idioty z ZChN (przepraszam za wyrażenie), który naprzód był
      tak chrześcijański, że aż narodowy a aktualnie został liberalnym socjalistą.
      Ten lewus i zawodowe zero zrobi wszystko, żeby załapać się na darmowe zycie na
      wysokim poziomie i z niebywałym uposażeniem, nie robiąc literalnie nic, a
      czasami nawet kompromitując RP w Brukseli swoimi kreyńskimi wypowiedziami!
      Niestety do maja 2009 roku kroplówka o nazwie Parlament europejski jest nie do
      odłączenia od Ryśka Żużel-Czarneckiego!!!
      Jeżeli chodzi o towarzysza Filipka, to jest to facet o tak ograniczonej
      inteligencji, że aż dech zapiera. jak wszyscy kretyni i idioci ma on jeden dar:
      krasomówstwo i tupet, dzięki którym wypowiada się bez składu i ładu na każdy
      nieomal temat (prawie tak jak Lech Wałęsa!). Jednak prymitytwizm aż bije z jego
      prostego oblicza i porponowanie go na ministra, to kompletna paranoja!!!

A swoją drogą, to to co wygaduje pani Minister Finansów oraz pan Minister
      Gospodarki i Pracy, kompromitują ich całkowicie. Zresztą fizjonomia i sposób
      dialogu Ministra Gospodarki i Pracy z dziennikarzqami, pokazuje, że jest to
      niewyobrażalny prymityw, nie mający zielonego pojecia o tym co powinien robić.
      Z kolei wypowiedż pani Lubińskiej na temat centrów handlowych była tak
      żenująca, że powinna ona zostać natychmiast odwołana ze stanowiska Ministra
      Finansów. Wyłazi z niej ten prowincjonalna, małomiasteczkowa, ciasna mentalność
      oraz fragmentaryczność wiedzy ekonomicznej (ktoś po wydziale Inżynierjo-
      Ekonomicznym Politechniki Szczecińskiej nigdy nie był ani tym bardziej nie jest
      ekonomistą!!!).
      Doktoraty oraz habilitacje mogą świadczyć jedynie o sprycie i zaradności
      życiowej a nie o rzetelnej wiedzy ekonomicznej.
      Jest to taki Nikodem Dyzma w spódnicy!!!
      Jeżeli ktoś w PRL nie skończył SGPiS lub AE, to niestety nie jest ekonomistą.
      Może być co najwyżej "ekonomistą politycznym" - takim który nie ma rzetelnej
      wiedzy, a potrafi jedynie "to i owo werbalnie uwypuklić"!

Jeżeli PiS natychniast nie zmieni Minister Finansów i Miniostra Gospodarki i
      Pracy, to czeka go klęska w najbliższym czasie. Dobrze by było gdyby Premier
      kazimierz krzywousty zastanowił się nad tym tematem!
      • alessandro2005 Re: Lepper wicepremierem? - to jakiś ponury żart! 22.11.05, 11:26
        Dobrze, ze sa tacy co mysla podobnie do mnie.
        Pozdrawiam
    • adoczego A do tego 22.11.05, 09:05
      Wrzodaka na ministra wojny. Biedna Polska.
    • natural7 Re: Lepper chce być wicepremierem 22.11.05, 09:09
      Oto mamy skutki braku postawy obywatelskiej przez tych przygłupów, co siedzą w
      domach.
      GŁUPKI GŁUPKI GŁUPKI.
    • adoczego Niech zyja zlepperowani kurduple 22.11.05, 09:10
      z wrzodem na dupie.
      • pan12345 Re: Niech zyja zlepperowani kurduple 22.11.05, 15:01
        Jesteś tak blisko władzy, zejdź i wejdź w głąb, bedzie ci cieplej.
    • romcio123 Re: Lepper chce być wicepremierem 22.11.05, 09:12
      Mam pewna propozycje odnosnie tego jak Polska moglaby wygladac pod swiatłymi
      rządami braci oraz Andrzeja. Proponuje aby Polska została oficjalnie ogłoszona
      państwem wyznaniowym, gdzie wszystcy odmieńcy nie-katolicy zostaną usunięci ze
      zdrowego organizmu Państwa. Należy wprowadzić konstytucyjną zasadę podziału
      społeczeństwa katolickiego na 4 klasy: rządzącą, rolników, bezrobotnych oraz
      pracujących. Każdy pracujący otrzymałby jednego bezrobotnego do pilnowania, czy
      sumiennie wykonuje swoje obowiązki w firmie należącej w 100% do Państwa i czy
      nie trwoni zarabianych pieniędzy. Oczywiście zasiłek bezrobotnego będzie
      zrównany z pensją pracującego. W celu popierania rozwoju rodziny, kobiety nie
      będą miały prawa pracować, gdyż będą odpowiedzialne za posiadanie co najmniej 3
      dzieci. Wyższą kastę stanowić będą Rolnicy, którzy ze względu na uwarunkowania
      historyczne i reprezentancje w rządzie będą kastą uprzywilejowaną. Niepokorni
      pracujący będą pracowali przymusowo w latyfundiach należących do Rolnków. No i
      na końcu Rząd, który będzie sprawował konstytucyjną władzę absolutną.
    • t-800 Re: Lepper chce być wicepremierem 22.11.05, 09:13
      W Polsce wszystko jest możliwe - wiceminister Sobotka, minister w Kancelarii
      Prezydenta Ungier, wicepremier Lepper...
      • vitmik A JA CHCE ZEBY LEPPER POSZEDŁ DO PIERDLA 22.11.05, 09:18
        zasluguje na to,zostal skazany wiec na co czekaja ziobra,dorny i kaczki?
        • t-800 Re: A JA CHCE ZEBY LEPPER POSZEDŁ DO PIERDLA 22.11.05, 09:19
          Powinien siedzieć. Razem z Preziem. Lepper bliżej wyjścia.
          • pan12345 Re: A JA CHCE ZEBY LEPPER POSZEDŁ DO PIERDLA 22.11.05, 09:53
            a wy bliżej kiblowego wiadra. Tam wasza swojska atmosfera.
            • t-800 Re: A JA CHCE ZEBY LEPPER POSZEDŁ DO PIERDLA 22.11.05, 11:19
              Prezio nie będzie mógł liczyć na takie luksusy.
        • biserka79 Re: A JA CHCE ZEBY LEPPER POSZEDŁ DO PIERDLA 22.11.05, 10:32
          dobrze godosz!
          • dom_maklerski Re: A JA CHCE ZEBY LEPPER POSZEDŁ DO PIERDLA 22.11.05, 10:35
            ja też chcę :-)
    • jb777 Ziszcza się reklamowe hasło - Pedros 22.11.05, 09:32
      na prezydenta.
      Nie wiem czy pamiętacie w czasie kampanii wyborczej kiedy walczyli Tymiński z
      Wałęsą wisiały takie plakaty reklamujące kawę z hasłem "Pedros na prezydenta"
      Szybko je zdjęli - pewnie stwierdzili że to anty reklama ale pasowało to
      wówczas do sytuacji jak ulał.

Fajne określenia na formu - komtur toruński i kazimierz krzywousty
      • ewazh Re: Ziszcza się reklamowe hasło - Pedros 22.11.05, 12:51
        jb777 napisał:

> na prezydenta.
        > Nie wiem czy pamiętacie w czasie kampanii wyborczej kiedy walczyli Tymiński z
        > Wałęsą wisiały takie plakaty reklamujące kawę z hasłem "Pedros na prezydenta"
        > Szybko je zdjęli - pewnie stwierdzili że to anty reklama ale pasowało to
        > wówczas do sytuacji jak ulał.
        >
        > Fajne określenia na formu - komtur toruński i kazimierz krzywousty
        ---------
        Pasuje jak ulał.
        • wylkot Re: Ziszcza się reklamowe hasło - Pedros 22.11.05, 13:04
          ewazh napisał:

> jb777 napisał:
          >
          > > na prezydenta.
          > > Nie wiem czy pamiętacie w czasie kampanii wyborczej kiedy walczyli Tymińs
          > ki z
          > > Wałęsą wisiały takie plakaty reklamujące kawę z hasłem "Pedros na prezyde
          > nta"
          > > Szybko je zdjęli - pewnie stwierdzili że to anty reklama ale pasowało to
          > > wówczas do sytuacji jak ulał.
          > >
          > > Fajne określenia na formu - komtur toruński i kazimierz krzywousty
          > ---------
          > Pasuje jak ulał.

Zrzekam się praw autorskich (od komtura). Można wykorzystywać do woli.
          Z drugiego skorzystam. Też jest fajne.
    • screwball niech nikt nie zapomina 22.11.05, 09:39
      i nie zapomni w przyszlosci, ze reke do tej degrengolady ekonomiczno-
      cywilizacyjnej przylozyl kosciol. I nie mam tu tylko na mysli oficjeli ze
      swiecznika ale przede wszystkim zwyklych, szeregowych proboszczow.
      Przylozyli reke do tego ze skazaniec-kryminalista moze zostanie wkrotce
      wicepremierem. To bedzie wlasnie urzeczywistnienie sie IV RP, panstwa prawa i
      sprawiedliwosci, w ktorym hipokryzja, ciemnota i zaklamanie siegnie zenitu.
    • jasiek.pl Re:a ja chce być Leperem 22.11.05, 09:41
      mam słome, buty i traktor Zetor
      • bob_arctor Re:a ja chce być Leperem 22.11.05, 09:51
        Możesz być Lepperem jedynie pod warunkiem, że traktor masz na kredyt, którego
        wolisz nie płacić, bo żeby kredyt spłacić, trzeba pracować. Jeśli Ci się
        pracować na spłatę kredytu nie chce a potrafisz przekonać publike, że to wina
        jest liberałów i pedofila Balcerowicza-droga wolna, możesz być Lepperem. W
        ostateczności Łyżwińskim, Beger lub Hojarską. Pasuje?
        • pan12345 Re:a ja chce być Leperem 22.11.05, 09:57
          a tak na prawdę to macie wiiieeelkie g........no. I żałośc co wam d...pę ściska,
          biedne niedoróbki.
          • filc1957 Re:a ja chce być Leperem 22.11.05, 10:05
            Nerwy i zwieracze puszczają, że tu sobie podśmiechujki robimy z Twojego wodza?
            Ot naród durny, nie poznaje się na tak wybitnym człowieku ... hi hi hi!
            • pan12345 Re:a ja chce być Leperem 22.11.05, 10:39
              ani mój, ani wielki, ale trzecie ugrupowanie w Sejmie, więc obrażasz dość
              znaczny procent społeczeństwa, a jesli chodzi o zwieracze to raczej tobie nie
              trzymają boście pierwsi zaczęli obrażać, i to żeby ktoś ale takie wyskrobki,
              fuj!.
              • filc1957 Re:a ja chce być Leperem 22.11.05, 11:35
                No bez przesady z tym znacznym procentem społeczeństwa. To raz. Dwa, pokaż mi,
                gdzie i kogo obraziłem (może oprócz Ciebie - ale, w porownaniu z tym, co Ty
                piszesz, to to jest pikuś)? Poczytaj sobie Twoje posty i porównaj z moim. Czy
                widzisz różnicę? Ktoś poniżej, sądząc po stylu pisania, być może Polak z
                zagranicy już Ci wykazał "Twoje uprzejmości" (sądzę jednak, że te błędy były
                popełniane celowo). Ale rozumiem, że to Twój taki styl, być może wzorowany na
                Twoim idolu?
                • pan12345 Re:a ja chce być Leperem 22.11.05, 12:12
                  Jakoś cię szlag nie trafiał gdy jakiś szczyl wypróżnia się "polskim bydłem",
                  jakieś padlina szwabska (neofita) natrząsa się z Polski bełkocząc, że 1/3 kraju
                  to "reich". Jak wiele można chamstwa i antypolskości przemycić na forum pod
                  pretekstem walki, czy ośmieszania Leppera. Czy przy tym stanie dziwi cię, że
                  się leje na odlew. A Pan Lepper czy Panowie Kaczyńscy, dajmy im szansę, w swoim
                  czasie społeczeństwo akceptowało nawet "liberałów", z wiadomym dla kraju
                  skutkiem.
                  • filc1957 Re:a ja chce być Leperem 22.11.05, 12:48
                    Aleś dał czadu. Wiesz, ośmieszać Leppera nie trzeba, on z natury już jest
                    śmieszny. Czyli wg Ciebie ktoś, kto wyśmiewa i krytykuje Leppera lub Braci już
                    zasługuje na określenie 'antypolak, cham' czy jak tam? Dziwne to, przyznasz. A
                    z tymi"liberałami"... Cóż, widać inaczej sie nie DA !!!. Już nawet Twój idol
                    chce nim zostać (patrz niedawny wywiad w prasie). O czym to świadczy?! Albo
                    zmienia poglądy - co w świetle tego, co napisałeś powinno go zdyskwalifikować w
                    Twoich oczach, albo robi ludzi w balona, po to, aby dorwać sie do władzy !!!
                    Co do dawania szansy! Na prawdę wierzysz w te bajki o 3mln mieszkań ?
                    • pan12345 Re:a ja chce być Leperem 22.11.05, 14:57
                      Oczywiście, że jest, a także ośmieszanie nie jest zbrodnią, przejrzyj natomiast
                      posty - ze zrozumieniem ! -, a przekonasz się i gnojostwa obcego pałęta się
                      po "polskiej" sieci. A swoją drogą każdy zasługuje na czas ochronny i prof.
                      Kaczyński i pan Lepper (Leper? jak kolwiek się to pisze).
                      PS. Piłsudzki też do gigantów nie należał, a był.
          • jasiek.pl Re:a ja chce być Leperem 22.11.05, 10:31
            Muj Panie 1234 i itd. Poniewasz masz taki ostry jezyczek więc cofnołem sie
            rzeby zobaczyć co spłodziłeś. Cytóje:" ty schamiały foksie; takimi zdobiono
            latarnie; poeci klozetowi; polskie bydło; z jakiego stada jesteś;opinia
            usunięta; bliżej kiblowego wiadra". Widać rze w nocy nie miałeś orgazmu, ić sie
            wyśpij hłopcze i wruć na salony za 3 godziny. Kończe bo jusz sanitariusze
            pukają do drzwi. Panowie tylko kaftana mi niezakładajcie. Wyjde sam.
            • pan12345 Re:a ja chce być Leperem 22.11.05, 10:50
              Masz pewne braki, z czytaniem ci jakoś idzie, ale z rozumieniem, o to to nie.
              Powinienem się dopasować tak jak do poprzednich postów, ale szkoda zachodu,
              widocznie pasuje ci "polskie bydło", "siedziedź w celi z preziem"...etc. Widać
              Parada Oszustów słabo ostatnio płaci (korytko uciekło) więc i tekściarze marni.
              Bez odbioru.
    • szczypiorkowski A Joschka Fischer i Cohn-Bendit? 22.11.05, 09:50
      Tym wszystkim którzy wydziwiają nad przeszłością Leppera i jego udziale w
      nielegalnych demonstracjach przypominam kariery takich pieszczochów GWyb jak
      Joschka Fischer albo Cohn-Bendit. Ci uczestnicy gwałtownych walk ulicznych i
      przywódcy skrajnych ugrupowań lewackich stali się dziś szanowanymi w Europie
      mężami stanu. Jeden do niedawna pełnił rolę ministra spraw Zagranicznych
      Niemiec, drugi jest wieloletnim członkiem Parlamentu Europejskiego, aktywnym
      zwolennikiem Konstytucji UE.
      • xxara Re: A Joschka Fischer i Cohn-Bendit? 22.11.05, 10:24
        Oj chybas razem z Chojarskom stusunki polityczne studiowal na wyzszej szkole
        bicia piany w Dolnej Grajdolnej. Co za bzdury godos, chamie!
    • superkulfon no i mamy IV RP 22.11.05, 09:56
      Tylko chyba malo kto przypuszczal ze ta IV RP bedzie miala twarz leppera
      • screwball Re: no i mamy IV RP 22.11.05, 10:01
        superkulfon napisał:

> Tylko chyba malo kto przypuszczal ze ta IV RP bedzie miala twarz leppera

--nie zgadzam sie z Toba, ja wiedzialem ze wczesniej czy pozniej ta
        niewyparzona geba skazanca pojawi sie w "reprezentacji narodowej" IV RP.
        • arkras Re: no i mamy IV RP 22.11.05, 10:08
          "niewyparzona geba skazanca"

genialne porownanie czlowieku :-D

Wiekszosc ludzi krytykuje PiS i Leppera. Wiekszosc Internautow... jaki z tego
          wniosek? Wladze wybrala nam cholota ze wsi... Smutne, ale prawdziwe.
          • screwball Re: no i mamy IV RP 22.11.05, 10:29
            arkras napisał:

> Wiekszosc ludzi krytykuje PiS i Leppera. Wiekszosc Internautow... jaki z
            tego
            > wniosek? Wladze wybrala nam cholota ze wsi... Smutne, ale prawdziwe.

--cos mi mowi, ze wielu z tych, ktorzy obecnie sie tu produkuja na forum i klna
            na rzad, nie pofatygowala sie w dniu wyborow do urn- i dlatego mamy co mamy.
            • arkras Re: no i mamy IV RP 22.11.05, 10:36
              OOO Bardzo wazne spostrzezenie !!! Ja bylem, ale wiem, ze inteligencja ma to do
              siebie, ze jak moze cos zrobic to nie robi. wiesz co powiedzial Janusz K-M ? "
              dlaczego ludzie maja chodzic na wybory? Pradwopodobienstwo, tego, ze podczas
              pojscia na wybory przejedzie ich samochod jest 17 tysiecy razy wieksze, ze cos
              zmienia swoim glosem!"
    • monica28 Re: Lepper chce być wicepremierem 22.11.05, 10:00
      Wychowałam się w komunie ,maturę zdawałam w stanie wojennym. Gdy komuna
      upadła ,Lech Wałęsa wołał : musi byc pluralizm , koniec z dyktaturą jednej
      partii,koniec z dyktaturą proletariatu. Państwo musi mieć conajmniej dwie
      nogi ,lewą i prawą, albo nawet cztery ,jak koń ,wtedy dalej zajedzie.
      Dziś państwo o jednej nodze pisowskiej zaczyna gwałtownie kuleć,musi wspierać
      się kulami takimi jak Andrew i Radyjo ale te kule wkrótce zamiast pomagać staną
      się kulami u nogi....... Taka jest brutalna rzeczywistość........
    • pan12345 Re: nie chcę być kościelnym w PiSie 22.11.05, 10:09
      No proszę nawet poeci klozetowi w necie, a jaki nic "almagus"
      • orellafellaci Re: nie chcę być kościelnym w PiSie 22.11.05, 13:59
        PiS kontaktami z Rydzykiem i Radiem Maryja zablokował sobie drogę do tzw.
        elektoratu nieobecnych - ciemno widzę kolejne wybory, a nawet czerwono ...
    • oraw PIS MA LEPSZE PRAWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 22.11.05, 10:12
      I nie musi się wstydzić,
      bo współpraca
      z PRAWEM I SPRAWIEDLIWOŚCIĄ
      nawet DIABŁA NOBILITUJE!!!!

Połączcie swe siły MOCARZE ŚWIATA TEGO i .....
      wesołej zabawy VIATORES
    • domk1 SUPER - NIKODEM DYZMA POLSKIEJ POLITYKI 22.11.05, 10:17
      "Powiem krótko: robota to nie zabawa. U mnie musi się tyrać, bo za próżniactwo
      forsy dawać me myślę! Zrozumiano?! Wylewać będę na zbity łeb darmozjadów. A
      jeżeli. Boże broń, kogoś złapię na jakiejś machlojce, jeżeli dowiem się, że kto
      z was robi na lewo! No! To wsadzę do ciupy bez żadnego pardonu! U mnie żartów
      nie ma! Zrozumiano?"

"- Przyjedzie tu pan Krzepicki, którego wziąłem na administratora. Macie jego
      słuchać we wszystkim. Ale w dzisiejszych czasach to i rodzonemu bratu nie można
      wierzyć. Więc umyśliłem sobie tak: jakby który z panów zauważył, że szykuje się
      jaki kant, rozumiecie, to jeżeli mnie o tym doniesie, dostanie do łapy pięć
      tysięcy złotych i jeszcze podwyżkę pensji, ja krzywdy nikomu nie zrobię, będę
      dla was jak rodzony ojciec, ale nabić się w butelkę nie dam. To wszystko.
      Możecie panowie iść do zajęcia."
      • malpa-z-paryza a popularnosc PiS rosnie i rosnie 22.11.05, 10:24
        juz maja ponad 43% a jak Lepper bedzie vice premierem rozda pieniadze na becikowe, zapomogi i
        koleje, gornikom etc to bedziemy mieli tylko PiS na widoku. Gdzie sa myslacy obywatele???
        • uu1 Re: a popularnosc PiS rosnie i rosnie 22.11.05, 10:33
          Gdzie sa myslacy ob
          > ywatele???
          Ten gatunek nieomal wyginął. Pozostały jednostki a jak pisał wielki
          rewolucjonista - jednostka zerem, jednostka niczym.
          • kuznica24 Re: a popularnosc PiS rosnie i rosnie 22.11.05, 10:44
            Więcej optymizmu,
            na szczęście każde 5 minut ma swój koniec, a myślący obywatele są, tylko muszą
            pracować, zarabiać, wychowywać dzieci i myśleć jak za 4 lata wprowadzić swoje
            idee w życie.
            Niech każdy przekona tylko 1 osobę, a przy następnych wyborach będziemy mieli
            lepsze humory.
            • uu1 Re: a popularnosc PiS rosnie i rosnie 22.11.05, 10:55
              Witaj, pozwól, że posłużę się przykładem z życia. Trzech pijanych łobuzów jest w
              stanie sterroryzować kilkudziesięciu pasażerów autobusu. Dlaczego?
              • workpipeline A dla POo maleje i malec bedzie?Dlaczego?Proste 22.11.05, 11:07
                arogancja, chamstwo,nienarodowe dla Polakow dewiacje,podejrzane
                rodzinki(Tusk)zawiklanie w sluzby SB(Olechowski) i afery (Lewandowski).I
                niestalosc polityczna, taki Rokita siedem partyjek zaliczyl
                • uu1 Re: A dla POo maleje i malec bedzie?Dlaczego?Pros 22.11.05, 11:22
                  Masz wiele racji. Ale to jedynie wskazuje, że nie ma oferty dla myślącego
                  odbiorcy. I ludzie przestają myśleć, i stają się oportunistami. Zanika instynkt
                  propaństwowy. Powstaje pustka a ponieważ natura nie znosi pustki, zapełniają ją
                  tacy, jak obecnie wybrani. :-((
                  • eexmd2 Re: A dla POo maleje i malec bedzie?Dlaczego?Pros 22.11.05, 13:58
                    instynktu propanstwowego nigdy nie bylo na szeroka skale
                    bylo moze cos takiego u 10% spoleczenstwa albo mniej
                    byl jednak czas gdy panowal swojego rodzaju snobizm w dobrym tego slowa
                    znaczeniu; gdy ludzie wstydzili sie glosowac na ludzi bez przyzwotiosci i
                    oszolomow
                    teraz i to zaniklo i dlatego nie jest powodem do wstydu glosowanie na leppera,
                    bo 'inni to wiecej ukradli' albo tylko po to zeby narobil problemow tym
                    znienawidzonym 'onym'
                    byl w polsce krotki czas zrywu, dy ludzie glosowali nie na tych co obiecaja
                    wiecej zaraz, ale na tych ktorzy przynajmniej udawali, ze mowia z sensem
                    teraz wystarczy duzo krzyczec i obiecywac, nie zapominajc wskazywac latwych
                    wrogow, zlodziei, zydow, masonow, komuchow, spekulantow itp
              • cynik9 Re: a popularnosc PiS rosnie i rosnie 22.11.05, 13:04
                uu1 napisała:

> Witaj, pozwól, że posłużę się przykładem z życia. Trzech pijanych łobuzów jest
                > w
                > stanie sterroryzować kilkudziesięciu pasażerów autobusu. Dlaczego?

To jedna z mozliwosci, i nie trudna do wyjasnienia.

Inna z mozliwosci - pasazerowie sami wybieraja przewodnikow, mimo ze ci lojalnie
                ostrzegaja ich przed konsekwencjami ("spieprzaj dziadu"). A potem narzekaja na
                "terror". Dlaczego?
                • wylkot Re: a popularnosc PiS rosnie i rosnie 22.11.05, 13:06
                  cynik9 napisał:

> uu1 napisała:
                  >
                  > > Witaj, pozwól, że posłużę się przykładem z życia. Trzech pijanych łobuzów
                  > jest
                  > > w
                  > > stanie sterroryzować kilkudziesięciu pasażerów autobusu. Dlaczego?
                  >
                  > To jedna z mozliwosci, i nie trudna do wyjasnienia.
                  >
                  > Inna z mozliwosci - pasazerowie sami wybieraja przewodnikow, mimo ze ci
                  lojalni
                  > e
                  > ostrzegaja ich przed konsekwencjami ("spieprzaj dziadu"). A potem narzekaja na
                  > "terror". Dlaczego?

Bo w czasie wyboru przewoników byli w innym autobusie.
                  • malpa-z-paryza Re: a popularnosc PiS rosnie i rosnie 22.11.05, 13:56
                    rosnie, bo ta grupa ludzi uzywa metod ponizej jaj.. stara metoda uzywana przez wszytkie skrajne
                    ugrupowania, lewicowe jak prawicowe... niestety utoniemy jak przewidzial narodowy grzyb rydzek.
        • carlitos35 żałuję, że nie umiem odpowiedzieć na to... 22.11.05, 11:09
          ... pytanie-
    • roztropek1 Re: Lepper chce być wicepremierem 22.11.05, 10:18
      Lekkomyślnie ujawnił się wybitny mąż stanu Czarnecki.Teraz już się nie opędzi
      przed paparazzi.Co do Leppera to szkoda komentarza.No ale cóż naród ma takich
      przywódców na jakich zasługuje.To więcej niż smutne to prawdziwa tragedia.
    • uu1 Re: O tempora, o mores. 22.11.05, 10:22
    • domk1 A TERAZ, NAIWNI WYBORCY, PACUŁUJCIE NAS W D.... 22.11.05, 10:24
      Uwierzyliście w te brednie jakie wam opowiadaliśmy przed wyborami, wybraliście
      nas, więc teraz pocałujcie nas w d... , hołoto!!!!!
      • m15 Re: A TERAZ, NAIWNI WYBORCY, PACUŁUJCIE NAS W D.. 22.11.05, 10:50
        nawzajem ,nawzajem dobry człowieku:)
        • workpipeline JAK MAWIAL TUSK DO ROKITY TUZ PRZED 22.11.05, 11:27
    • chris12 Lepper jest premierem na miarę PiS 22.11.05, 10:30
      To partia moherowych berecików i bucików ze słomą w środku.
      • jago Porownywac Lepiego z Joschka i Cohn-Benditem?!?!? 22.11.05, 10:38
        To aberacja umyslowa! Andy to Dyzma III i IV RP. Na smietnik historii mu!
        • pan12345 [...] 22.11.05, 10:41
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • workpipeline Lepiej jak zMichnikiem,nazwiska nie zmienil jak Ar 22.11.05, 11:02
            Aron, jakos tym co wstydza sie nazwisk i imion swoich nie wierze i jakos ich nie
            lubie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka