werbownik Sprzedaly Michniki demokracje Klechom, wiec teraz 23.11.05, 16:33 klajstrowac musza jej nedze mondrosciami wyglaszanymi przez Safjanow. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Jeszcze jedna polityczna poprawnosc 23.11.05, 16:51 A perwesja jest perwersja, jakkolwiek by probowac inaczej ja nazywac Odniennosc, Innosc, NIe bedzie Tosamosc, wiekszosc, normalnosc Wiec nie pchajcie sie na chama gdzie was nie prosza! Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Jeszcze jedna polityczna poprawnosc 23.11.05, 16:56 chćbyś stanęla na swojej rozognionej glowie i tak nie bedziesz w stanie zabronić ludziom walki o swoje prawa...na szczescie Odpowiedz Link Zgłoś
angelo73 Re: Jeszcze jedna polityczna poprawnosc 23.11.05, 16:59 oni już stają na głowie...:))) aby się mozolnie poukładany zamknięty światek z pod kontroli nie wymknął...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
simpson0107 Smutno mi 23.11.05, 17:21 Przerazaja mnie to, co dzieje sie w naszym kraju. Nie przypuszczalem, ze w moich rodakach tkwi tyle nieuzasadnionej, chorej nienawisci. Naprawde przykro mi z tego powodu. Czy naprawde nie mamy innych problemow? Czy nie lepiej zajac sie soba w pierwszej kolejnosci, a dopiero potem naprawiac moralnosc innych? Jaki zwiazek ma to za kogo osobiscie uznajemy homoseksualistow z ograniczaniem ich wolnosci, unieszczesliwianiem ich w imie tego co nam sie wydaje sluszne? Kto z Was, Katolicy, jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci kamieniem! (Dla jasnosci: nie uwazam homoseksualizmu za grzech.) Jestem ciekaw jak wyglada zycie seksualne tych, ktorzy najglosniej krzycza o czystosci i chca ingerowac w intymne zycie innych. Przyznajcie sie, onanizujecie sie jak tylko nikt nie patrzy, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Smutno mi 23.11.05, 17:51 proszę nie mieszać do tego kościoła katolickiego,bo on nie namawia do nietolera ncji i nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
simpson0107 Re: Smutno mi 23.11.05, 18:03 Ok, jasne, ale chcemy czy nie chcemy pewne postawy kojarza sie z Kosciolem. Odpowiedz Link Zgłoś
angelo73 Re: Smutno mi 23.11.05, 18:14 sam należę (jeszcze) do tego kościoła i niestety widzę gołym okiem tak na spokojnie jaki wpływ na decyzję władzy oraz prostych ludzi ma ambona. Niestety żyjemy w skrajnie katolickim kraju któremu często daleko do idei chrześcijańskiej. Niestety kościół w Polsce ma władzę absolutną wręcz teokratyczną a przecież nie o to chodzi w demokracji, nie o to chodziło Jezusowi. Prawda??? Odpowiedz Link Zgłoś
simpson0107 Re: Smutno mi 23.11.05, 18:32 Rozsiewanie wizji o jakiejs Sodomie i Gomorze, ktora - (wg wielu przedstawicieli kosciola, np. ksiezy gloszacych swoje poglady z ambony; niekoniecznie ludzi inteligentnych, a niestety zakladajacych swoja nieomylnosc) - ktora mialaby nastapic w Polsce po zliberalizowaniu podejscia do homoseksualizmu jest jaknajbardziej pozbawione podstaw. Mozna to zweryfikowac w bardzo prosty sposob: Wystarczy porownac postawe zyciowa (nie chce uzyc slowa moralnosc) obywateli innych, wyzej od nas cywilizowanych i bardziej liberalnych krajow (np. Anglii, Niemiec, USA) z postawa zyciowa (moralnoscia?) obywateli Polski. Nie uwazam, by byla ona gorsza od naszej pseldo-katolickiej moralnosci. Co wiecej, smiem wysunac teze, ze jest lepsza. Wystarczy spojrzec na organizacje tych spoleczenstw, czy nawet na zachowanie w pociagu, autobusie, sklepie... Niestety, my Polacy jestesmy dzikusami, co wyraza sie takze w naszym podejsciu do homoseksualizmu. (Przepraszam wszystkich, ktorzy poczuja sie urazeni.) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Smutno mi 23.11.05, 22:33 simpson0107 napisał: > Ok, jasne, ale chcemy czy nie chcemy pewne postawy kojarza sie z Kosciolem. Jesteś niesamowicie uprzejmy wobec tej instytucji ... "pewne postawy".... Czy myslisz, ze my kiedykolwiek dowiemy się ilu wśród sukienkowych jest prawdziwych zboczeńców: okazyjnych homoseksualistów, pedofili, podglądaczy, podmacywaczy.... a także i zwyczajnych hetero, którzy także są zboczencami biorąc pod uwagę celibat i czystość, które ślubowali.... Na to trzeba jednak USA, gdzie lada dzień akta kościoła w stanie California ujrzą światło dzienne decyzją prokuratora.... odszkodowania szykują się w miliardach dolarów.... (ksiądz pedofil w Polsce dostaje śmieszny wyrok i nawet nie ma zakazu pracy z dziećmi - jeżeli tylko wcześniej nie ukręcono sprawie łba...) Odpowiedz Link Zgłoś
v0lrath Re: Smutno mi 24.11.05, 15:03 Kościół nie namawia, ale nie potępia tych, którzy namawiają - w tym także tych wywodzących się z ich szeregów (o.R. przykładowo). A więc cicho popiera. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: Smutno mi - Bis ! 23.11.05, 18:37 "Jaki związek ma to, za kogo osobiscie uznajemy homoseksualistow z ograniczaniem ich wolnosci, unieszczesliwianiem ich w imie tego co nam sie wydaje sluszne ? " - I dodam - od siebie - dokąd ta droga prowadzi ?- Eskalacja i polaryzacja coraz większe. I coraz większe zacietrzewienie. Homoseksualiści zaczynają zastępować - nieobecnych (Memento !) - żydów. A żyd był potrzebny; i to przecież nie taka stara historia.- Jakże nieliczne są te szczerze "zasmucone" głosy Simpsonów ! Odpowiedz Link Zgłoś
simpson0107 Re: Smutno mi - Bis ! 23.11.05, 18:45 Jak milo! Ciesze sie, ze jest nas wiecej. Robmy swoje, caly ten zament moze kiedys okaze sie oczyszczajacy? Miejmy nadzieje, ze nie pojdziemy w zlym kierunku (chociaz przed ostatnimi wyborami mialem podobna nadzieje, ktora pozniej zostala delikatnie acz stanowczo stratowana tupotem kaczych stopek) Odpowiedz Link Zgłoś
oko21 Re: W sprawie wolności zgromadzeń 23.11.05, 17:04 pisokracja., pisokracja., pisokracja! jurek marek jarek lech - niby czterech, ale trzech! pisokRACJA. wilczki w owczej skorze nieszczesnicy Odpowiedz Link Zgłoś
discourseur to PO i SLD a nie PiS 23.11.05, 17:18 prezydent poznania jest z PO wojewoda jest z SLD rachunek jest prosty to nie PiS pałował gejów i femki nasi ulubieńcy padli ofiarą politycznych girek komuchów i kryptokomuchów Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: to PO i SLD a nie PiS znowu sPiSek;=))) 23.11.05, 17:24 discourseur napisał: > prezydent poznania jest z PO > wojewoda jest z SLD > rachunek jest prosty > to nie PiS pałował gejów i femki > nasi ulubieńcy padli ofiarą politycznych girek komuchów i kryptokomuchów Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Ty sie lecz 23.11.05, 22:14 Lecz ty już nie... tobie nie pomoże leczenie... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: to PO i SLD a nie PiS 23.11.05, 22:14 discourseur napisał: > prezydent poznania jest z PO > wojewoda jest z SLD > rachunek jest prosty > to nie PiS pałował gejów i femki > nasi ulubieńcy padli ofiarą politycznych girek komuchów i kryptokomuchów Nawet jeśli.... to dali dupy PiSowi..... Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek FILM - pokojowa demonstracja w IV RP 23.11.05, 17:31 tinyurl.com/cm9ga Odpowiedz Link Zgłoś
homosexualista2 Nie mogli sie zatrzymac bo nie wystartowali... :-D 23.11.05, 17:36 w drodze ewolucji. No i mamy takie jakies Pomieszanie niewiadomo czego z niewiadomo czym. Odpowiedz Link Zgłoś
tannhauser mentalność Andrzeja Samsona 23.11.05, 18:25 typowo profesurski bełkot. Profesurek potrzebował całej strony, żeby napisać, że on tak właściwie do końca nie wie co to jest moralność. Przypomina mi się bełkot Samsona, który też nie potrafił określić granicy między badaniami naukowymi a molestowaniem seksualnym. Odpowiedz Link Zgłoś
simpson0107 Re: mentalność Andrzeja Samsona 23.11.05, 18:56 O! A co to wlasciwie jest moralnosc, panie Wszechwiedzacy? Chetnie sie dowiem. Skad ma Pan recepte na moralnosc? Wystawil ja moze Ojciec Dyrektor? Odpowiedz Link Zgłoś
angelo73 właśnie!CO TO JEST MORALNOŚĆ I Z KĄD SIĘ BIERZE??? 23.11.05, 19:00 no to się teraz dowiemy Odpowiedz Link Zgłoś
altspringe Wiec w czym rzecz? 23.11.05, 18:28 Przeraza mnie, że ktos kto jest prezesem czegos o najwyszyzym zaufaniu publicznym pisze do jednej gazety (dodajmy GW - co ma swoja wymowe), że wszytsko bylo OK. Zapomina, że bylo to BEZPRAWNE zgromadzenie. Poza tym, jak na czleka o tym (wskazywalaby jego funkcja) formacie, winien widziec takze kontekst spraw. I wiedziec np. że to, że w Poznaniu nie wystepowali faceci z piorami w dupie, to nie znaczy, że za sprawa takich listow jak jego wkrotce i tacy faceci na platformach wystąpią. Ze nie wspomnę o kolejnych cesjach, jak adopcja dzieci itp. Bo do tego to wszystko zmierza. Tylko slepy tego nie widzi, albo pieknoduch - a o te ceche pana prezesa nie podejrzewam. Że slepy - tez nie sadze. Wiec w czym rzecz? Odpowiedz Link Zgłoś
angelo73 ano w TYM że.... 23.11.05, 18:54 1/ strajki w sierpniu również były nielegalne 2/ pomarańczowa rewolucja również była nielagalna 3/ ogrom społeczeństwa we wszystkie brednie podawane na tacy ( czy to przez kościół, czy władzę czy zastaną kulturę ) uznaje za jedynie słuszną prawde i nieprzekraczalną linię bezpieczeństwa dla siebie i potomnych. 4/ nigdy nie wiesz czy Ciebie gej nie uczył w szkole lub spowiadał w kosciele 5/ żyją na świecie ludzie wychowani przez gejów i lesbijki , mają swe włąsne rodziny są tkzw. "normalni" 6/ kraje o wysoko rozwiniętej kulturze, wysoko rozwinięte socjalnie, równierz gospodarczo, również o wiele wyższej tolerancji religijnej nie spychają homoseksualistów ma margines społeczeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
altspringe Trzymaj proporcje chlopie 23.11.05, 19:59 Nikt nikogo nie spycha na żaden margines. Trzymaj proporcje chlopie. Czy uwazalbys za calkiem normalną demonstracje zwolennikow seksu oralnego? Albo marsz zwolennikow seksu analnego? Bądź zwolennikow wdzięków owiec i drobiu? Toż to jest chore - przyznasz. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Trzymaj proporcje chlopie 23.11.05, 20:28 a dlaczego nie ? , czy pary hetero preferujące seks oralny nie mogą urządzić pikniku czy parady ? a pary preferujące klasyczną pozycję hetero też mogą urzą- dzić sobie piknik i pograć w karty przy grilu ? I co się od tego stanie ?Karty zaczną uprawiać seks,czy może gril. Odpowiedz Link Zgłoś
angelo73 Re: Trzymaj proporcje chlopie 23.11.05, 21:02 takie zachowania seksualne są mi dalekie, nie jestem równierz gejem, jednak jedno z drugim nie ma nic wspólnego!!! a dlaczego miałbym zabraniać wyrażania komuś takich opinii??? czy to wpływa w jakiś sposób na moje życie? na moje postępowanie? Nie, Nie i jeszcze raz nie!!! Chorym jest natomiast zabranianie komukolwiek zwłaszcza w tak zwanym kraju demokratycznym wyrażania w sposób pokojowy własnego zdania. Jedną z podstawowych tez demokracji jest teza że; "demokracja jest żądem wiekszości z uwzględnieniem praw mniejszości. Chciałbym jeszcze raz podkreslić że homoseksualizm istniał od zarania dziejów ludzkości. Są kraje w których ci ludzie nie muszą się ukrywać jak również mogą oni normalnie funkcjonować w społeczeństwie. Pozdrawiam serdrecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Trzymaj proporcje chlopie 23.11.05, 22:22 altspringe napisał: > Nikt nikogo nie spycha na żaden margines. Trzymaj proporcje chlopie. Czy > uwazalbys za calkiem normalną demonstracje zwolennikow seksu oralnego? Albo > marsz zwolennikow seksu analnego? Bądź zwolennikow wdzięków owiec i drobiu? Toż > to jest chore - przyznasz. Chora ... i to nie do uleczenia jest 20 kilometrowa procesja z okazji bożego ciała..... A poza tym popieprzyły ci sie konteksty.... Cóz bowiem wspólnego z homoseksualizmem ma seks oralny czy analny??? Chcesz pierdyknąć jakąś mądrość a wychodzą ci głupoty ludowe a la Wałęsa... Odpowiedz Link Zgłoś
golota20 Re: Wiec w czym rzecz? 23.11.05, 18:55 > wiedziec np. że to, że w Poznaniu nie wystepowali faceci z piorami w dupie, to > nie znaczy, o co chodzi Tobie o piora czy o dupe???? piora sa wszedzie. Kaczki tez je maja, I dupy wszyscy maja, prawie wszyscy.... Propaganda jest potrzebna Narodowi.. Jak nie ma pracy to przynajmniej zadymy niech beda, policja ma prace dziennikarze moga pisac felietony.. Narod Niech czyta wypowiedzi nienawisci...... Mlodzi moga sie wyszumiec na wiecach rownosci. bo na boiskach pilkarskich jest malo szpany. i wogole jest nudno... Trzeba robis wiece Roznego typu. NP. stawiac pomniki A H. Przylaczyc polowe Polski do Wielkich NIEMIEC... Bialorus do Rosji. A polskie Resztowki Uznac 55 Stan USA Czy to nie piekne perspektywy..... Oglaszam Piekna Swiatowa Rewolucje na dzien 13 Grudnia 2005 roku........ Ale tylko dla POLSKI i Naszych sasjadow.Slowian...... Odpowiedz Link Zgłoś
simpson0107 Re: Wiec w czym rzecz? 23.11.05, 18:59 Bezprawne? Wedlug kogo? Czy wyrok w tej sprawie juz zapadl? Opozycja w ZSRR tez byla bezprawna, a KGB dzialalo w majestacie prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Nie wyrazono zgody na marsz. Był wiec neilega 23.11.05, 22:41 Zakaz był nielegalny... gorzej, bo był koniunkturalny, konformistyczny... czyli, po prostu zakazujący dali dupy władzy zwierzchniej... stołek okazał się być ważniejszy d konstytucji.... Odpowiedz Link Zgłoś
lodz123 ZDJAC SAFJANA Z URZEDU BO ROBI Z SIEBIE IDIOTE!!!! 23.11.05, 18:37 Mowi ze napisal list jako osoba prywatna. To tak samo jak by Prezydent Bush napisal list "prywatny" o wojnie w Iraku. Po drugie mysli ze demokracja do wolnosc zgromadzen. W rzeciwistosci demokracja jest rzadem ogolu. A ogol Polakow mysli ze pedaly to pedofile i zboczency ktorzy jesli juz chca maszerowac to tylko w zakladzie dla pszycholi. Demokracja to tez poszanowanie dla prawa cos co pedaly ciagle lamia. I safjan, ten "wysmienity" sedzia tego nie wie. Marsz pedalow byl nielegalny i mialki safjana na nic sie zdadza. Oby go szybko zdjeli z urzedu. Odpowiedz Link Zgłoś
simpson0107 Re: ZDJAC SAFJANA Z URZEDU BO ROBI Z SIEBIE IDIOT 23.11.05, 18:52 Nie rozumiem porownania Safjana do Busha. Czyzby to Safjan rozpetal cala ta awanture na temat homoseksualizmu? I czy on jest najwazniejsza osoba w panstwie - tak jak Bush w USA? Ma prawo wyrazac odwaznie swoja opinie. Dzieki Bogu sa jeszcze tacy ludzie w naszym kochanym i pieknym kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: ZDJAC SAFJANA Z URZEDU BO ROBI Z SIEBIE IDIOT 23.11.05, 22:49 simpson0107 napisał: > Nie rozumiem porownania Safjana do Busha. Czyzby to Safjan rozpetal cala ta > awanture na temat homoseksualizmu? I czy on jest najwazniejsza osoba w > panstwie - tak jak Bush w USA? Ma prawo wyrazac odwaznie swoja opinie. Dzieki > Bogu sa jeszcze tacy ludzie w naszym kochanym i pieknym kraju! Jedyne w co wątpię i to z mocą, to to, że to dzięki bogu.... Z cała reszta zgadzam się... bez reszty... Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: ZDJAC SAFJANA Z URZEDU BO ROBI Z SIEBIE IDIOT 23.11.05, 19:27 lodz123 myli pojęcie demokracji z bolszewizmem, tych ktorych więcej mają zawsze rację,a ci ktorych mniej nie mają nic do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
angelo73 Re: ZDJAC SAFJANA Z URZEDU BO ROBI Z SIEBIE IDIOT 23.11.05, 19:36 konformizm jest zawsze wygodny i wydaje sie bezpieczny dla jednostki która jest słaba. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: ZDJAC SAFJANA Z URZEDU BO ROBI Z SIEBIE IDIOT 23.11.05, 22:51 angelo73 napisał: > konformizm jest zawsze wygodny i wydaje sie bezpieczny dla jednostki która jest > > słaba. Dodaj do tego oportuniżm i będziesz miał Polskę własnie, Polskę na dzisiaj.... Dla konformistów i oportunistów piękne czasy nadeszły... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: ZDJAC SAFJANA Z URZEDU BO ROBI Z SIEBIE IDIOT 23.11.05, 22:48 lodz123 napisał: > Mowi ze napisal list jako osoba prywatna. To tak samo jak by Prezydent Bush > napisal list "prywatny" o wojnie w Iraku. > Po drugie mysli ze demokracja do wolnosc zgromadzen. W rzeciwistosci demokracja > > jest rzadem ogolu. A ogol Polakow mysli ze pedaly to pedofile i zboczency > ktorzy jesli juz chca maszerowac to tylko w zakladzie dla pszycholi. > Demokracja to tez poszanowanie dla prawa cos co pedaly ciagle lamia. I safjan, > ten "wysmienity" sedzia tego nie wie. Marsz pedalow byl nielegalny i mialki > safjana na nic sie zdadza. > Oby go szybko zdjeli z urzedu. Należysz do mniejszości, tumanie.... tak się składa, że znakomita mniejszość "twojego ogółu Polaków" uważa, ze homoseksualizm równy jest pedofilii... Jedynie w kościele katolickim, gdzie większość homoseksualistów, to homoseksualiści okazyjni a pedofile o tyle gorsi od "prawdziwych", że z dziećmi przychodzącymi na religię o wiele łatwiej i "dlatego, że bóg tak chce", pokutuje i to tylko na zewnątrz, przekonanie, ze homoseksualizm to grzech, choroba albo i jeszcze "bóg wi co" - pedofilia jakas... Może by ci było lepiej, gdybyś się na przykład powiesił za takie poglądy?? Odpowiedz Link Zgłoś
unicef123 Re: ZDJAC SAFJANA Z URZEDU BO ROBI Z SIEBIE IDIOT 23.11.05, 22:59 no nareszcie mądry głos !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
australopitecus Re: ZDJAC SAFJANA Z URZEDU BO ROBI Z SIEBIE IDIOT 24.11.05, 08:43 Nie wiem kim jest pan Safjan, szczerze mowiac zupelnie mnie to nie obchodzi. Niestety swiat jest pelen ".......". Geje maszerujacy w Sydney co roku nasmiewali sie z papieza, bo ten reprezentowal wartosci niekoniecznie wylacznie katolickie. Geje niesli karykatury obrazajace uczucia religijne, chociaz tego nie wolno robic. Zachowywali sie nietolerancyjnie wobec nas, chciaz sami dla siebie zadaja tolerancji. Tacy sa "........" i to oni niestety decyduja co jest dobre a co zle. (Kropki to zabezpieczenie przed moderatorami, ktorzy wbrew pogladom profesora Safiana nie zezwalaja w demokratycznym panstwie na swobodna prezentacje pogladow) Odpowiedz Link Zgłoś
werbus Re: W sprawie wolności zgromadzeń 23.11.05, 18:47 A mnie homoseksualiści nie przeszkadzają dopóki nie dobierają się do mnie od tyłu czy przodu. To bardzo fajni odmieńcy. Odpowiedz Link Zgłoś
fabian55 Re: W sprawie wolności zgromadzeń 23.11.05, 18:59 Dobze Prezydent Miosta Posen zrobil,procesye na Matki Boski cosik tam tyz powinin zabronic ,-jak demo kracya to demo kracya - wszyckich deminsracyi zabronic trza ! Odpowiedz Link Zgłoś
starymason Re: W sprawie wolności zgromadzeń 23.11.05, 19:37 solidaruchy aws pisuary ja ostatecznie rozwalily wlasnie mamay zaplacici 6 miliardow euro za afere pzy spolce eureko wszystkie rywiny starachowice przy tej sprawie bledna , TO JUZ JEST KONIEC POLSKO WYBACZ Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 [...] 23.11.05, 19:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: uciekamy z kraju? czy szczelamy do kaczek???. 23.11.05, 22:54 A wiesz jaki jest najlepszy sposób na zabicie strusia??... Przestrasz go na betonie... Może kaczek też to dotyczy??... Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: W sprawie wolności zgromadzeń 23.11.05, 19:45 Nareszcie KTOŚ u zarania IV RP wykazał "jej" pok(r)aczną nadbudowę! XXX-ie tysiąclecie Mamy ! Żyjemy w Europie ! ....... Kaczyzmowi_Iranowi Stop ! Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: W sprawie wolności zgromadzeń 23.11.05, 19:55 henryk.log napisał: > Nareszcie KTOŚ u zarania IV RP wykazał "jej" pok(r)aczną nadbudowę! > XXX-ie tysiąclecie Mamy !Żyjemy w Europie Kaczyzmowi_Iranowi Stop ! czyli co? w 3-cim tysiącleciu to ma być bydło na ulicach i rubta co chceta? toż to kompletne bezchołowie i mogło sie zdarzyć w 3-cim ale stuleciu! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkadziwaczka7 [...] 23.11.05, 19:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Glos w debacie 23.11.05, 20:23 nieatpliwie dajacy duzo do myslenia i spekulacji. Jak wynika z tekstu, kazdy ma swoje prawo do demonstacji swych pogladow, jednak tylko i wylacznie w obrebie obowiazujacego prawa. To prawo zostalo w Pozaniu jednoznacznie naruszone, demonstracja byla nielegalna i organizatorzy musza poniesc okreslone przepisami konsekwencje. Zakaz byl potwierdzony przez wladze dwoch szczebli i nie wymaga dalszego uzasadnienia, ubiegloroczny przemarsz, byl bezsprzecznie narazeniem dobra i porzadku publicznego na straty i byl podstawa do wydania zakazu w tym roku. Inne rozwazania nie maja najmniejszego sensu, prawo jest po to respektowac, rozmywanie tych granic to podwazanie praworzadnosci i tolerancja zalazkow anarchii. Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: Glos w debacie 23.11.05, 20:34 Oj, współczuję ze nie bylo wtedy jeszcze internetu, musiałeś chyba ręcznie przepisywać. Ale bardzo dobry dokumentalny materiał - tylko podaj numer i rocznik tej Trybuny Ludu. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Glos w debacie 23.11.05, 23:02 zygfryd.okrutny napisał: > nieatpliwie dajacy duzo do myslenia i spekulacji. Jak wynika z tekstu, kazdy ma > swoje prawo do demonstacji swych pogladow, jednak tylko i wylacznie w obrebie > obowiazujacego prawa. To prawo zostalo w Pozaniu jednoznacznie naruszone, demon > stracja byla nielegalna i organizatorzy musza poniesc okreslone przepisami kons > ekwencje. Zakaz byl potwierdzony przez wladze dwoch szczebli i nie wymaga dalsz > ego uzasadnienia, ubiegloroczny przemarsz, byl bezsprzecznie narazeniem dobra i > porzadku publicznego na straty i byl podstawa do wydania zakazu w tym roku. > Inne rozwazania nie maja najmniejszego sensu, prawo jest po to respektowac, roz > mywanie tych granic to podwazanie praworzadnosci i tolerancja zalazkow anarchii > . I niech prawo - Prawo znaczy a sprawiedliwośc - Sprawiedliwość.... I niechaj narodowie wżdy postronne znają iż Polacy to kaczki i że stołki trzymaja... A krócej: w dupie mam konstytucję, kiedy stołek spod dupy ma się wyśliznąc.... Odpowiedz Link Zgłoś
mareck_83 Re: W sprawie wolności zgromadzeń 23.11.05, 20:32 Wolnosc moze sobie byc, ale z pedrylami porzadek zrobic trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: W sprawie wolności zgromadzeń 23.11.05, 22:17 przypadek napisał: > Wykastrować. Ja tam jestem za wykastrowaniem katoli... a juz polono-katoli w 110%.... Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 "porządek z pedrylami..." 23.11.05, 20:47 A jaki to "porządek", można wiedzieć ? ------------------------------------------ mareck_83 napisał: > Wolnosc moze sobie byc, ale z pedrylami porzadek zrobic trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 "porządek z pedrylami..." 23.11.05, 20:47 A jaki to "porządek", można wiedzieć ? ------------------------------------------ mareck_83 napisał: > Wolnosc moze sobie byc, ale z pedrylami porzadek zrobic trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
angelo73 Re: "porządek z pedrylami..." 23.11.05, 21:06 witam! nie doczekasz się odpowiedzi... pytanie zbyt skomplikowane...:))) pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
pro_michnik DOMAGAM SIĘ WOLNOŚĆI ZGROMADZEŃ !!!!! 23.11.05, 21:13 Gazeta Polska nr 47 (dzisiejsza) W przeddzień Marszu Równości miał przejść Marsz Onanistów zorganizowany przez Akcję Alternatywną Naszość. Został zakazany - to dwód że prezydent poznania jest onanofobem - uważa Piotr Lenin Lisiewicz, lider Naszości. O przeprowadzeniu zgromadzeniu onaniści zawiadomili prezydenta w przepisowym terminie. Napisali że jego celem jest protest przeciwko nietolerancji i dyskryminacji onanistów. Zapowiedzieli że na marsz przyjdą z trzepaczkami - nowym międzynarodowym symbolem onanistycznej dumy. "Domagamy się zwolnienia usług internetowych z podatku VAT oraz reaktywacji kultowego pisma <Sex Donosiciel>. Sprzeciwiamy się pomysłom by państwo dofinansowywało bezużytecznych dla nas prezerwatyw. Zwrócimy uwagę na fakt, że onanistyczna orientacja seksualna sprzyja zwalczaniu AIDS i ptasiej grypy. Żądamy zrównania w terminologii medycznej aktu samogwałtu ze stosunkiem seksualnym. Wystąpimy też z żądaniem prawa do adopcji dzieci przez onanistów. Od rządu domagać się będziemy sfinansowania Kampanii Przeciw Ignorancji, uświadamiającej społeczeństwu nie jest gorszą od innych orientacją seksualną. Wywalczeniu naszych praw powinno służyć powołanie Parlamentarnej Grupy Onanistów - przedstawili w zgłoszeniu swoje żądania. Prosimy o liczną i uzbrojoną ochronę policyjną, gdyż boimy się ataku ze strony agresywnych bojówek homoseksualistów i heteroseksualistów - napisali członkowie Naszości. To grupy znane z wyśmiewania naszej orientacji seksualnej. Kiedy opowiadam o swojej orientacji z reguły reagują ironicznym śmiechem - uzasadniał w rozmowie z GP Filip Rdesiński z Naszości. Ponieważ prawo o zgromadzeniach wymaga by organizatorzy określili, jakim językiem będą się posługiwać, onaniści wskazali że będzie to język polski, angielski oraz mowa ciała. Zapowiedzieli że w marszu weźmie udział 400 tysięcy osób, w tym onaniści z zagranicy. Program przewidywał tez przemówienie prezydenta Poznania oraz przekazanie onanistom kluczy do bram miasta (o ile prezydent wyrazi na to zgodę), a także mowy przedstawicieli świata nauki, kultury i sportu. Na najbardziej ruchliwym w Poznaniu Rondzie Kaponiera miał odbyć się piknik. W specjalnych namiotach planowano pokazy filmów Kina Onanistycznego Niepokoju oraz warsztaty onanistyczne. Marszu Onanistów podobnie jak Marszu Równości zakazał prezydent Poznania. O ile jednak w przypadku Marszu Równości wskazał jedynie na przeszkody techniczne (ubezpieczeńestwo) to w przypadku Marszu Onanistów powołał się na treści głoszone przez manifestantów. Kuriozalne uzasadnienie jest przejawem onanofobii a więc nietolerancji wobec naszej orientacji seksualnej - uważa Krzysztof Konieczka - Czyżby poprawność polityczna, która chroni gejów i lesbijki a nie chroni onanistów, spowodowała ostrzejsze potraktowanie nas przez prezydenta? - Dodaje. W uzasadnieniu powołano się na art. 140 i 141 KW. [.] To onanofobia. Podczas Warsztatów planowaliśmy emisje filmów, muzyki oraz pokaz obrazów metaforycznie pokazujących samotność człowieka we współczesnym świecie - Mówi Jarosław Czarnecki z Naszości. Odpowiedz Link Zgłoś
angelo73 Re: DOMAGAM SIĘ WOLNOŚĆI ZGROMADZEŃ !!!!! 23.11.05, 21:20 ŻADNE MIASTO EUROPEJSKIE NIE PRZYJĘŁO BY TAK OGROMNEJ ILOŚCI LUDZI !!! PRZECIEŻ Z BADAŃ WYNIKA ŻE PRAWIE KAŻDY TO ROBI...:))) TO BYŁBY MARSZ!!! O JA CIE.... Odpowiedz Link Zgłoś
australopitecus Re: DOMAGAM SIĘ WOLNOŚĆI ZGROMADZEŃ !!!!! 24.11.05, 08:28 Doskonaly tekst, obrazujacy do czego moze prowadzic PPP czyli (Profesorska Poprawnosc Polityczna). Do autora mam niesmiale pytanie czy "Naszosc" ma jakies frakcje np lewice i prawice? - centrum jakos trudno sobie wyobrazic. Odpowiedz Link Zgłoś
angelo73 Re: DOMAGAM SIĘ WOLNOŚĆI ZGROMADZEŃ !!!!! 24.11.05, 19:39 niestety, nie działam w żadnej organizacji, czy to politycznej czy to anarchistycznej. Tylko w społecznych ale to nie dotyczy konwersacji. Z mojej posiadanej wiedzy tego typu problemy mają charakter polityczny z prostego powodu - często nie można kształtować społeczeństwa w kierunku demokratyczno- tolerancyjnym w innym sposób niż poprzez działanie polityczne. Dlatego mamy tutaj w większości debatę polityczną gdyż mechanizmy polityczne umożliwiają zmiany w społeczności. To znaczy powodują kształtowanie odpowiedniego prawa które pozwala każdego traktować w ten sam sposób. Doskonałym przykładem takich działań są kraje skandynawskie. Odpowiedz Link Zgłoś
unicef123 Re: W sprawie wolności zgromadzeń 23.11.05, 22:22 zastanawia mnie dlaczego do tej pory heteroseksualni nie obnoszą się w paradach , nie krzyczą o swojej opcji seksualnej nie domagają się aby było ich widać ! Masz jakąś opcję to ją miej . Ja się tobie nie narzucam i ciebie też nie chcę oglądać w telewizji i na ulicy. Gwiazdy!!! jeśli jest wam w tej opcji źle to idżcie do psychiatry !!!! I przestańcie nękać tymi demonstracjami !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
duk123 Re: W sprawie wolności zgromadzeń 23.11.05, 22:23 Ogólnopolskie wiece solidarności z Poznaniem 26 (sobota) i 27 (niedziela) listopada 2005 Elbląg, Gdańsk, Kraków, Łódź, Poznań, Warszawa Wypadki poznańskie - wydany przez władze Poznania zakaz Marszu Równości, a potem brutalne pacyfikowanie przez policję pokojowego zgromadzenia - pokazały, że Polska nie jest państwem prawa. Władza publiczna udowodniła właśnie, że ma za nic konstytucję i wolności obywatelskie. Kierując się czysto ideologicznymi względami i doraźnym interesem politycznym nie tylko uniemożliwia obywatelom i obywatelkom wyrażanie swoich poglądów, ale też pozwala, by faszystowskie bojówki i policja bezkarnie atakowały bezbronnych ludzi. Gdyby władza nie złamała prawa do organizowania zgromadzeń, nigdy by do tego nie doszło. Przypomnijmy, że 11 listopada br. agresywna demonstracja ONR-owska mogła manifestować legalnie chroniona przez policję. Biorąc pod uwagę efekt zakazu, pobitych uczestników marszu, władze z całą pewnością nie miały na celu zapewnienia komukolwiek bezpieczeństwa. Polska demokracja wymaga reanimacji. W najbliższy weekend 26 (sobota) i 27 (niedziela) listopada w różnych miastach w Polsce (m.in. w Elblągu, Gdańsku, Krakowie, Łodzi, Warszawie) odbędą się pokojowe manifestacje na znak solidarności z Poznaniem. Wiece są wyrazem protestu przeciwko postępującemu procesowi ograniczania i łamania praw człowieka w Polsce. To jest chwila, żeby pokazać władzy, że nie godzimy się na nowe warunki wolności tylko dla wybranych obywateli o prawicowych poglądach. W samym Poznaniu, dokładnie tydzień po tym, co się stało, w tym samym miejscu, odbędzie się wiec w obronie demokracji i demonstracji. Marsz Równości idzie dalej! Marsz Równości nie zatrzymał się na Półwiejskiej w Poznaniu. Marsz Równości idzie dalej po całym kraju. Mówimy NIE dyskryminacji ze względu na płeć, wiek, niepełnosprawność, orientację seksualną, kolor skóry, wyznanie czy poglądy polityczne. Mówimy NIE łamaniu podstawowych praw człowieka i wolności obywatelskich. Mówimy NIE zakazowi odbywania pokojowych zgromadzeń i wyrażania swoich poglądów. Mówimy TAK demokracji, tolerancji i solidarności z grupami dyskryminowanymi. Mówimy TAK wolności zgromadzeń. Mówimy TAK wolności wyrażania swoich poglądów. ****************************************** Wiece solidarności z Poznaniem odbędą się w: Elblągu, 27 listopada (niedziela), godz. 18.00, Pl. Słowiański Gdańsku, 27 listopada (niedziela), godz. 13.00, Plac Trzech Krzyży Krakowie, 26 listopada (sobota), godz. 14.00, Rynek Główny przy Wieży Ratuszowej Łodzi, 27 listopada (niedziela), godz. 12.00, Pasaż Schillera Warszawie, 27 listopada (niedziela), godz. 12.00, Pl. Konstytucji (między ul. Koszykową i Śniadeckich) Wiec w Poznaniu: 26 listopada (sobota), godz. 15.00, ul. Półwiejska 42 Kontakt do organizatorów: Elbląg, Michał Płaczek, tel. 0 698 640 871, e-mail: holy.innocent@gmail.com Gdańsk, Beata Maciejewska, tel. tel.: 0 609 770 793, email: beata.maciejewska@zieloni2004.pl; Artur Czerwiński, tel. 0 500 671 463, e-mail: trojmiasto@kampania.org.pl Kraków, Samuel Nowak, tel. 0 509 530 588, e-maill: press@tolerancja.org.pl Mike Urbaniak, tel. 0 600 447 593, e-mail: office@tolerancja.org.pl Łódź, Izabela Desperak, tel. 0 696 864 884, e-mail: idespera@uni.lodz.pl Tomasz Drabowicz, tel. 0 607 444 008 Poznań, Izabela Kowalczyk, tel. 0 605 114 971, e-mail: iza.kowalczyk@zieloni2004.pl Marta Jermaczek, tel. 0 509 097 716, e-mail: marta.jermaczek@zieloni2004.pl Warszawa, Agnieszka Grzybek, tel. 0 504 266 495, e-mail: agnieszka.grzybek@zieloni2004.pl Małgorzata Głowania, tel. 0 691 891 924, e-mail: gaman@wp.pl Julia Kubisa, tel. 0 607 061 266, e-mail: perlin@poczta.onet.pl *********************************************** W skład Ogólnopolskiego Komitetu "Solidarność z Poznaniem" wchodzą następujące organizacje (w porządku alfabetycznym): Demokratyczna Unia Kobiet (Gdańsk), Federacja Anarchistyczna (Gdansk), Federacja Młodych Unii Pracy (Gdańsk), Fundacja eFKa (Kraków), Fundacja Kultura dla Tolerancji (Kraków), Fundacja Przestrzenie Dialogu (Gdańsk), Kampania Przeciw Homofobii, Koło Naukowe Gender Studies, Uniwersytet Gdański, nieformalna grupa Łódź Gender (Łódź), łódzki oddział Centrum Praw Kobiet (Łódź), Młode Centrum (Gdańsk), Partia Demokratyczna (Gdańsk), Porozumienie Kobiet 8 Marca (Warszawa), Porozumienie Lesbijek (LBT), Socjaldemokracja Polska (Gdańsk), Stowarzyszenie Młodzi Socjaliści (Gdańsk), Unia Lewicy (Gdańsk), Zieloni 2004. Odpowiedz Link Zgłoś
unicef123 Re: W sprawie wolności zgromadzeń 23.11.05, 22:53 a za chwilę będziemy mieć demonstracje złodzieji , bandytów , morderców i innych upiorów . Nie mieszać w jednym kotle niepełnosprawnych z gejami - nie macie już kim sie podeprzeć ? A wasze demontsracje powinny być zakazane ! I wogóle jesteście frajerami , ktoś wami manipuluje a wy sie dajecie bo co ? coś wam skapnie ? hahahaha napewno nie Odpowiedz Link Zgłoś
79er histeria filo_homoseksualna i anty-homoseksualna 23.11.05, 22:43 histeria filo_homoseksualna i anty-homoseksualna a zwlaszcza jej natezenie, epitety z obydwu stron, poziom argumentow dosyc metodologicznie zblizony choc na przeciwnych biegunach dowodza, ze po obydwu stronach znajduja sie poglady calkowicie ekstremalne i odbiegajace od tego co dzieje sie w centrum, a w centrum wlasnie jest mozliwosc prowadzenia publicznie takiej dyskusji i raczej niemozliowsc przesladowania kogokolwiek za poglady lub orientacje seksualna dopoki nie sa naruszone przepisy prawa. Nigdy w historii homoseksualisci nie mieli takiej swobody wyrazania swoich pogladow i realizowania swoich seksualnych zaintersowan jak w tej chwili i nigdy dotad nie bylo takiego nasilenia psychozy z ich strony ze sa przesladowani, mysle ze to przesladowanie i przypisywanie calemu spoleczenstwu i wspolczesnej kulturze homofobicznych nastawien jest aberacja proszaca sie o terapeute. Kogo obchodzi co maja do powiedzenia konwentykle dewotek w beretach i garstka nacjo_oszolomow, to ci sami co wolaja ze Polska zadza Zydzi i sa w stanie wygenerowac na zadanie kazdemu zydowski rodowod 10 generacji wstecz. I nie ma dla nich nic do rzeczy ze ani Zydow ani jakiejkolwiek innej grupy kulturowo-etnicznej liczacej sie czy to statystycznie, czy politycznie czy kulturowo w Polsce po prostu nie ma, Mamy za to spojny elektorat potrafiacy wybrac post-komunistow, , ktorzy gnebili ich przez dziesieciolecia, w tym dwoch postkomunistycznych aparatczykow na urzad Prezydenta Najasniejszej Rzeczpospolitej a potem udawac ze wybrali ich inni, Mamy 99% katolikow tylko jakos w zyciu codziennym nie za bardzo widac stosowanie 10 przykazan latwo zajmowac sie homoseksualistami, cyklistami, zydami, czy czymkolwiek innym co odwraca uwage od wlasnej mizerii i braku tolerancji, i dotyczy to obydwu stron dyskusji o wonosci w Polsce, moze prosciej byloby przestac zagladac innym w spodnie czy pod sukienke, albo pod kolderke i zajac sie swoim zyciem a nie zyciem innych, Odpowiedz Link Zgłoś
noga333 Re: W sprawie wolności zgromadzeń 23.11.05, 22:47 Gietrych jest brakującym ogniwem w teorii ewolucji. Odpowiedz Link Zgłoś
unicef123 Re: W sprawie wolności zgromadzeń 23.11.05, 22:55 a co? za wcześnie o jakiś tydzień? Odpowiedz Link Zgłoś
veritas Dziękuję Panu Safjanowi za ten list n/txt 23.11.05, 23:01 ------------------------------ Kiedy gasną stosy, robi się jaśniej. Odpowiedz Link Zgłoś
unicef123 Re: W sprawie wolności zgromadzeń 23.11.05, 23:02 DOMAGAM SIE ABY PRZESTANO MANIFESTOWAC - mam do tego prawo , DOMAGAM SIE ABY MNIE NIE DENERWOWANO MANIFESTACJAMI - mam do tego prawo a wogóle to precz z preczem . Odpowiedz Link Zgłoś
huski Re: W sprawie wolności zgromadzeń 23.11.05, 23:28 Nie liczy sie to co ma sie do powiedzenia, ale tylko to czy ma sie wystarczajaca sile zeby obronic swoje zdanie. Pytanie jest takie czy Lukaszenko bedzie wystarczajaco silny zeby utrzymac swoja pozycje albo inaczej kiedy ja straci. Stawianie tezy, ze spoleczenstwo ma byc demokratyczne jest tak samo absurdalne jak stawianie tez, ze ludzie zasluguja na szczescie. Nie i nie. Ostatnia rzecza na jaka malezy pozwolic ludziom to mowic im to co maja na mysli. Z definicji, wiekszosc ludzi nie ma nic wartosciowego do powiedzenia a ludzkosc to przypadek, ktory calkiem zle wyszedl. Gowniane spoleczenstwo ma gownianych politykow, sprawiedliwosc jest ostatnia rzecza do ktorej nalezy dazyc, moze trzba byc psychologiem zeby to zrozumiec, ale wolnosc slowa jest potrzebna ludziom jak piate kolo u wozu. Wolnosc slowa to po prostu ograniczenia definiowane przez tych, ktorzy obecnie sprawuja wladze. P.S. Przepraszam za swoja ortografie, polski to trudny jezyk. P.S. 2 Jaki interes ekonomiczny Polacy maja na Bialorusi, jesli jakis dyskusja ma sens, jesli zaden to nawet spluniencie na pusty padol jaki moze zostac po Bialorusi to niepotrzebna strata energii. Odpowiedz Link Zgłoś