Dodaj do ulubionych

PWC 40% chce wyjechać za granicę. Polscy socjologowie: bzdury !!!

IP: 195.205.211.* 29.09.01, 01:17
Ludzie !!!

Podchodźcie z rezerwą do tego co piszą takie niby-autorytety. PWC jest firmą
nastawioną na kasę, kieruje się swoimi interesami. Albo ktoś im zapłacił za
taki raport albo jest im na rękę, żeby Polska nie wchodziła do Wspólnoty. Banda
pijących wódę sprzedajnych prawników bez zasad i ekonomistów. Za kasę wszystko
udowodnią i zrobią. Wiem co mówię!!!
W swojej działalności starają się sprawić wrażenie jak gdyby potencjalny
klient nie byłby w stanie się bez nich obejść. Ludzie wierzą im, bo
to "autorytet". W ten raport pewnie wielu też uwierzy (mimo, że raporty np.
samej Wspólnoty mówią coś zupełnie przeciwnego, polskie zresztą też). Na pewno
są kompetentni, ale nie popadajmy w skrajności i nie wierzmy we wszystko!!!

MYŚLENIE!!!

Dlaczego Polacy są głupim narodem i dają się "rąbać" innym (np. Amerykanom) ???
Obserwuj wątek
    • Gość: TeżPolak Re: PWC 40% chce wyjechać za granicę. Polscy socjologowie: bzdury !!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.09.01, 01:57
      Podanie do publicznej wiadomości (i to na forum europejskim) takiego raportu
      znów ustawi Polaków w pozycji czychajacych na łatwy zarobek "Polaczków". Znów
      będziemy widziani jako lenie, którym nie chce się zakasać rękawów i popracować
      we własnym kraju...
      Kto dopuścił do tego, żeby firma PWC przedstawiała autorytatywnie wyniki swoich
      badań w Brukseli ? Czy sugestie mojego przedpiscy sa słuszne ? Mnie się wydaje,
      że tak. Komuś wyraźnie zależało, żeby wynik sondażu był taki, a nie inny. Tylko
      komu i dlaczego ?
      • Gość: TeżPolak Re: PWC 40% chce wyjechać za granicę. Polscy socjologowie: bzdury !!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.09.01, 02:10
        Przepraszam wszystkich purystów językowych za błąd ortograficzny w mojej
        wypowiedzi - oczywiście nie "czychających" lecz "czyhających".
        • Gość: Bezrobot Re: Dajemy sie rabać amerykanom bo nie mamy IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.01, 04:11
          lotniskowców choc jeden zbudujmy i nazwijmy ORPAleksander Kwaśniewski odrazu
          nas do uni przyjma

[
          • Gość: jajacek Re: Dajemy sie rabać amerykanom bo nie mamy IP: *.kabel.telenet.be 29.09.01, 08:05
            Gość portalu: Bezrobot napisał(a):

> lotniskowców choc jeden zbudujmy i nazwijmy ORPAleksander Kwaśniewski odrazu
            > nas do uni przyjma

Dobrze ze nie robia innych opracowan !
            Bo taki kolega Bezniczego statystyki by nam nie poprawil.
            >
            >
            >
            > [

• Gość: Johnny Re: PWC: 40% chce wyjechać za granicę. Polscy socjologowie: bzdury !!! IP: 195.205.211.* 29.09.01, 13:31
        PWC:

Swoją profesjonalność dewaluują za pieniądze albo za układy.
        Robią z siebie durniów na własne zyczenie (albo na czyjeś).
        Absolutny brak profesjonalizmu.

Sprzedają się.
        Jak prostytutki.

Jak wielką trzeba być szmatą, żeby tak się sprzedać...
        Firma szmata.
        Antypolska.

Ciekawe kto zrobił ten raport (personalnie) i kto pozwolił na jego publikację?
        Czy takie ludzkie gówno nie powinno być wyrzucane z firm typu PWC?
        A może to sama "wierchuszka"?

Czy PWC działa na korzyść tych, którzy są przeciwko wstąpieniu Polski do Europy?
        Czy to antypolscy Europejczycy czy amerykańscy właściciele ulegający wpływom
        Stanów?

A może to polskie partie antyeuropejskie dają kaskę?

A może chodzi tylko o to, żeby mówiło się o PWC? Jak o Microsofcie. Nieważne,
        że system się zawiesił na prezentacji (oglądający w zwolnionym tempie pokaz
        wiedzą, że to lipa). Byleby się o firmie mówiło...

Raport to chwyt reklamowy czy dowód na to, że PWC to najniższej klasy
        prostytutka?

• Gość: Spoznion Re: PWC 40% chce wyjechać za granicę. Polscy socjologowie: bzdury !!! IP: *.vancouver32.dialup.canada.psi.net 29.09.01, 10:16
      Ze swojej strony dziwie sie ze mowa tylko o 40%. Sam wyjechalem 20 lat temu. Jedyny blad ktory
      popelnilem, to ze wyjechalem tak pozno.
      Pozdrowienia
    • Gość: Ogorek Re: PWC 40% chce wyjechać za granicę. Polscy socjologowie: bzdury !!! IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.01, 10:21
      jako gosc z branzy uprzejmnie wyjasniam, ze konsultanci tez ludzie i tez muza
      wykarmic rodzinki, zony, dzieci, siebie samego itp. W zwiazku z czym, jak
      czesto piszemy w wielu rozmaitych kolorowych i niekolorowych (zeby wygladalo
      powaznie)broszurkach, a przede wszystkim prezentacjach - dzialamy
      dla "klienta", aby klient mogl osiagnac swoje cele (moga one byc ekonomiczne,
      polityczne, karierowiczne itp.) Efekt tego moze byc, ze n.p. obiektywne wyniki
      badan moga sie nagle o n.p. 5-12% przesunac w jakas strone - bardziej
      interesujaca z punktu widzenia klienta.

Kto zlecil PWC ten raport?

Przypadek inny, tzn. ze PWC zrobil ten raport na wlasna lape i dumnie publikuje
      wyniki, nie jest mozliwy, poniewaz jest dosc male prawdopodobienstwo duzego
      stopnia kretynizmu u tzw. partnerow duzych firm konsultingowych. Jedli oni
      chleb z wielu piecow i wyciagali go wieloma rekami i zdaja sobie sprawe, ze
      taki raport moze miec negatywne skutki dla byznesu w ogole... chociaz, z drugie
      strony PWC nalezy do duzych firm, ale nie ma duzego image co do jakosci pracy,
      wiec moze rzeczywiscie ....
      • Gość: lokis Re: PWC 40% chce wyjechać za granicę. Polscy socjologowie: bzdury !!! IP: *.pl 29.09.01, 11:09
        Ogórek ma sporo racji. PWC to hipermarket konsultingu. Od kilku lat (jeszcze od
        starych, dobrych czasów C&L) mam z nimi regularny kontakt na tzw płaszczyźnie
        profesjonalnej. Polityka kadrowa tej firmy, standard jej usług, a przede
        wszystkim skłonność do bezczelnego wciskania kitu - wszystko to budzi mój
        głęboki niesmak. Gdyby to ode mnie zależało, PWC miałby już o jednego klienta
        mniej...

Myślę, że ten nieszczęsny raport nie zrobi wrażenia na tzw kręgach
        opiniotwórczych, jednak przeciętni obywatele państw UE mogą w nim znaleźć
        potwierdzenie swoich fobii. Cóż, trzeba się liczyć z takimi zagrywkami,
        niejeden "obiektywny" raporcik zostanie jeszcze wysmażony. Zapamiętajmy dobrze,
        komu zawdzięczamy tę świnię, bo może kiedyś niektórym z nas przyjdzie decydować
        o wyborze firmy doradczej albo audytora ?
        • Gość: Ogorek Re: PWC 40% chce wyjechać za granicę. Polscy socjologowie: bzdury !!! IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.01, 15:39
          Gość portalu: lokis napisał(a):
          Gdyby to ode mnie zależało, PWC miałby już o jednego klienta
          > mniej...
          >
          > Myślę, że ten nieszczęsny raport nie zrobi wrażenia na tzw kręgach
          > opiniotwórczych, jednak przeciętni obywatele państw UE mogą w nim znaleźć
          > potwierdzenie swoich fobii. Cóż, trzeba się liczyć z takimi zagrywkami,
          > niejeden "obiektywny" raporcik zostanie jeszcze wysmażony. Zapamiętajmy dobrze,
          > komu zawdzięczamy tę świnię, bo może kiedyś niektórym z nas przyjdzie decydować
          > o wyborze firmy doradczej albo audytora ?

Jeste za.
          Jezeli PWC sie blazni do tego stopnia to powinno dostac przykladnie po nosie.
          Jezeli sobie te kmioty wyobrazaja, ze przejdzie ten numer bez echa, to mozna im
          dosadnie zwrocic uwage, ze nie... Firm konsultingowych i audytowych jest bez
          liku - mozna krytycznie spojrzec jak sie te kmioty profiluja w chwilach
          wolnych... i wyciagnac wnioski...

Ogorek

• Gość: ,., a może to te 40 % co głosowało na komuchów? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.01, 13:48
      • Gość: KAT Re: a może to te 40 % co głosowało na komuchów? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.01, 14:14
        byłem,4 lata w BRD,2 lata w gównianych stanach,2 lata w Norwegii i rok w Rosjii
        i co? kasa jest,i to wszystko.Ja jestem Hanysem i tam nie mogłem wytrzymać,dla
        mnie Polska to RAJ tylko niech te dupki z sld wypierdalają z mojego kraju
        (zolo).Bezdomnych się utrzyma,a tym ,którym się nie chce się na prawdę pracować
        zapraszam do USA-tam Polaków jest od zajebania-bezdomnych.
        WELKOM TO AMERICA!!!!!!!JAk chcecie być ludżmi to mieszkajcie u siebie,wierzcie
        mi.Ci wstanach czy w brd to obywatele II kategorii.Jednostki się wybijają a w
        usa i tak na boku mówią ,że to "polaczek".Brzezińskim i tak nigdy nie
        zostaniecie ,bo do tego trzeba być agentem a takim ludziom pluje się w pysk.
        Wyjątek to J>N> Jeziorański ale chyba kuma się z Żydami za kasę.Za dużo
        widziałem i mu troszkę nie ufam.
        • Gość: Polak Re: 40% za granicą - inny wątek... IP: 195.205.211.* 29.09.01, 22:11
          Zerknijcie na:

https://www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=30&wid=321119&aid=321119
          • Gość: info Raport powstał podobno w Londynie!!! IP: 195.205.211.* 29.09.01, 22:44
            Raport powstał podobno w Londynie!!!
            • Gość: TeżPolak Re: Raport powstał podobno w Londynie!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.09.01, 23:08
              Gość portalu: info napisał(a):

> Raport powstał podobno w Londynie!!!

A w innym wątku napisał ktoś, że raport robiono na SGH.......
              To jak jest naprawdę, Szanowni Państwo z PricewaterhouseCoopers ????

• Gość: pollak Re: a może to te 40 % co głosowało na komuchów? IP: *.jgora.dialog.net.pl 29.09.01, 23:07
          Gość portalu: KAT napisał(a):

> Brzezińskim i tak nigdy nie
          > zostaniecie ,bo do tego trzeba być agentem

Ooo, u nas z tym nie problem.

> Jeziorański
          > za dużo widziałem i mu troszkę nie ufam.

Nie tylko Ty.

• Gość: Janusz K Re: PWC 40% chce wyjechać za granicę. Polscy socjologowie: bzdury !!! IP: *.proxy.aol.com 29.09.01, 23:25
      Moze mi wytlumaczysz co tu jest do rabania w Polsce.
      Polska ekonomia jest ponad 10-razy mniejsza od trzy razy mniejszego stanu
      Michigan, w ktorym mieszkam. Wartosc transakcji handlowych tzw. Europy
      Srodkowej nie przkracza 1% obrotow Europejskich!!!
      Wiem! polskie piwo! nie - dziewczyny! Teraz rozmawiamy.
      Masz racje chlopie, PWC powinni zadzwonic do ciebie i zapytac o zezwolenie na
      wyrazanie ich analiz. Zadzwon, napewno cie przeprosza.

My Polacy stoimy teraz w jednym rzedzie z Kuba, Kore Pln. i polami moskiewslimi
      jezeli chodzi o swiadomosc grupowa, ale napewno jestesmy w eksprtami w
      wiedzeniu kto jest ekspertem......!!!

Chlopie daj se spokoj - idz poczytaj cos madrego - nie gazety lewicowe - cos
      madrego.

Janusz K.
    • Gość: Janusz K Moze mi wytlumaczysz co tu jest do obrabania w Polsce? IP: *.proxy.aol.com 29.09.01, 23:26
      Moze mi wytlumaczysz co tu jest do obrabania w Polsce?
      Polska ekonomia jest ponad 10-razy mniejsza od trzy razy mniejszego stanu
      Michigan, w ktorym mieszkam. Wartosc transakcji handlowych tzw. Europy
      Srodkowej nie przkracza 1% obrotow Europejskich!!!
      Wiem! polskie piwo! nie - dziewczyny! Teraz rozmawiamy.
      Masz racje chlopie, PWC powinni zadzwonic do ciebie i zapytac o zezwolenie na
      wyrazanie ich analiz. Zadzwon, napewno cie przeprosza.

My Polacy stoimy teraz w jednym rzedzie z Kuba, Kore Pln. i polami moskiewslimi
      jezeli chodzi o swiadomosc grupowa, ale napewno jestesmy w eksprtami w
      wiedzeniu kto jest ekspertem......!!!

Chlopie daj se spokoj - idz poczytaj cos madrego - nie gazety lewicowe - cos
      madrego.

Janusz K.
      • Gość: Polak Moze mi wytlumaczysz co tu jest do obrabania w Polsce? IP: 195.205.211.* 30.09.01, 09:58

Drogi Januszu!
        Zastanów się nad tym co mówisz czasami.

TEZA: W Polsce nie ma nic do obrabiania.
        Dlaczego więc firmy zachodnie otwierają tu swoje supermarkety i swoje filie?
        Przyjechały tu po to, żeby popatrzeć jak żyjemy, nie? Wcale nie chcą zarabiać
        pieniążków i przelewać ich na swoje zagraniczne konta, nie? A że nie ma tego
        dużo to inna sprawa. Dlaczego kupę kasy przepływa do zachodnich koncernów (Coca-
        Cola, koncerny chemiczne i inne)?
        Proponuję włączyć myślenie zanim zacznie się pisać. Warto też mieć kontakty z
        tymi, którzy zajmują się usługami np. konsultingowymi. Wtedy nie pisałbyś
        głupot, bo wiedziałbyś jak zarabiają firmy. Twoje wnioski wynikają z niewiedzy.
        Rozumiem Cię, ponieważ nie dysponujesz pewną wiedzą. Nie jest to głupota a
        tylko niewiedza.

Nie czytam gazet lewicowych. Jestem umiarkowanym liberałem. I Polakiem.

PS. Według danych z PWC raport powstał w Londynie.

• Gość: Zenek Zakladaja firmy aby was okrasc IP: *.sanjose-03-04rs16rt.ca.dial-access.att.net 01.10.01, 06:22
          Sklepy aby was okrac z pieniedzy jak byscie sami swoich sklepow nie mogli
          otwierac. A inni bo tania sila robocza na miare prawdziwaego trzeciego swiata.
          Pamietaj kolego ladne sklepy sa tez w Indiach
          • Gość: PWC Info od PWC IP: 195.205.211.* 02.10.01, 19:06
            > Statement from PwC
            >
            > Following the coverage in the media - some of which questioned the
            > validity
            > of research commissioned by PricewaterhouseCoopers on the Mobility of
            > Labour in the New Europe - we would like to make the following points.
            >
            > The survey of Polish people was undertaken earlier this summer as part of
            > a
            > much broader project being undertaken on the whole issue of labour
            > mobility
            > in Europe. The project is being entirely funded by PwC as part of its
            > continued work to understand and explore the key issues which will affect
            > businesses operating across all of Europe. Previous research has looked
            > at
            > various other issues such as pension reform and enlargement.
            >
            > Labour mobility is an increasingly important issue for business throughout
            > Europe. Indeed, within the EU, considerable work is being undertaken to
            > look at the need for greater mobility in the European Union. For example,
            > the Skills and Mobility Task Force was set up with this is mind.
            >
            > The research covers nine countries besides Poland. These are: the Czech
            > Republic, France, Germany, Hungary, Netherlands, Spain, Sweden,
            > Switzerland
            > and the United Kingdom. The research sought to establish if people of
            > working age would like to live and work abroad, and, if so, where.
            >
            > The survey work in Poland (together with the other nine countries) was
            > undertaken on behalf of PwC by Market & Opinion Research International Ltd
            > (MORI). In each of the countries, responses to a series of questions were
            > collected through an omnibus survey which covered a nationally
            > representative sample of about 1,000 adults aged 16 or over. Each
            > interview was conducted face-to-face at home with respondents selected as
            > part of a quota sample. The resulting data were then weighted to ensure
            > that the results reflect the national population profile.
            >
            > Omnibus surveys are undertaken regularly by MORI to collect information
            > and
            > views on a wide range of topics and issues. MORI were used by PwC to
            > undertake the survey work because of their strong track record and
            > reputation in the field of polling and because of their international
            > network in the countries of relevance to our study.
            • Gość: Ogorek Jak ochlodzic zapal PWC - sprawdzona w praktyce metoda IP: *.dip.t-dialin.net 02.10.01, 20:39
              Gość portalu: PWC napisał(a):

> > Statement from PwC
              > >
              > > Following the coverage in the media - some of which questioned the
              > > validity of research commissioned by PricewaterhouseCoopers on the Mobility of
              > > Labour in the New Europe - we would like to make the following points.
              > >
              > > The survey of Polish people was undertaken earlier this summer as part of
              > > a much broader project being undertaken on the whole issue of labour
              > > mobility in Europe. The project is being entirely funded by PwC as part of
              >> its continued work to understand and explore the key issues which will affect
              > > businesses operating across all of Europe. Previous research has looked
              > > at various other issues such as pension reform and enlargement.

He he he... Po cholere wydaje PWC pieniadze na takie badania?... Za kogo oni nas
              biora? Nie robi sie "bezmyslnych" badan w firmach tego typu - pytanie zawsze
              pozostaje: czemu wynik badania ma sluzyc. PWC nie jest instytucja charytatywna i
              patrzenie na wyniki pracy jest tam jednym z ulubionych zajec rozmaitych szefow i
              szefkow. Naturalnie, zauwazyli (po czasie) ze wdepneli w gowno i probuja zamydlic
              sytuacje. A jesli kto z panstwa chce PWC teraz juz kompletnie zalatwic, to dzaial
              sie wedlug nastepujacego scenariusza:
              1. prosi sie PWC, zeby wyjasnili w jaki sposob przeprowadzili badania (jakiego
              typu statystyka, jak liczono probki statystyczne itp.)
              2. prosi sie PWC z jaki reprezentantami Polski rozmawiali: jakie regiony, jakie
              segmenty ludnosci, jaka plec, jaki wiek itd.)
              3. prosi sie PWC o pytania jakie zadawali pszczegolnym segmentom - analizuje sie
              pytania na zawartosc sugestywna etc.
              4. prosi sie PWC o orginalne ankiety, na ktorych odnotowano odpowiedzi
              uczestnikow badania
              5. prosi sie PWC o miejsca/adresy rejonow ktore oni podobno badali
              6. przeprowadza sie wlasne badania
              7. Robi sie w mediach n.p. GW konfrontacje wlasnych badan z wynikiem ankiety PWC -
              wykazujac wszystkie ich bledy (ktorych - wierzcie mi - bedzie cala masa) i
              podwaza sie skutecznie pochopny wynik PWC

No a teraz jeszcze lepsza propozycja: n.p. dla SLD, najlepiej zleca sie
              podwazenie badan PWC innej firmie konsultingowej, czy mam doradzic jakiej? Oni
              zrobia to tym razem (wiedzac ze PWC sprawdzi wyniki) wyjatkowo bardzo dokladnie -
              przez co nie dadza PWC szans riposty. PWC juz nigdy przez kolejne 10 lat nie
              zabierze sie do analizy rynku polskiego na chybil trafil (po to aby zasluzyc sie
              jakims podejrzanym gremiom na zachodzie europy).

No a teraz mozemy sie zalozyc, czy to podejscie podwazy PWC opinie na 2-3%, na
              5%, czy na 16,5%? Ja jestem za degresywnym podejsciem: najpierw 4%, po roku okolo
              11% straty w image, potem beda straty malec... az do zera...
              Ale w tym czasie inne firmy konsultingowe zabiora okolo 30-40% rynku PWC....
              He he he...

Dziwnie nieobliczalny ogorek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka