Dodaj do ulubionych

Wątek sportowy

• homosovieticus Włochy-Australia jak typujecie? Stawiam na Włochów 26.06.06, 17:02
      • goniacy.pielegniarz Też niestety stawiam na Włochów. 26.06.06, 17:16
        Ale niestety dzisiaj też nie obejrzę żadnego meczu poza początkiem tego, który
        teraz leci:( Może jak się sprężę, to wrócę na końcówkę lub drugą połowę
        drugiego meczu.
        Ale jakby to pięknie było, gdyby Australijczycy odprawili Włochów...
        • homosovieticus służba medyczna trafnie wytypowała zwyciestwo 26.06.06, 19:07
          Azzurri. Gratuluje GP. Sam też sie ciesze.
          • goniacy.pielegniarz Ale ten karny dla Włochów to jakaś parodia... 26.06.06, 23:09
            Widziałem fragmenty w powtórce i ten karny to jakiś żart. Niestety Włosi aż do
            półfinału mają drogę otwartą.
            • homosovieticus Włosi, Drogi GP to potęga...finansowa i medialna. 27.06.06, 09:31
              Karny, który podyktował sędzia był popisem aktorskim obrońcy włoskiego.Włosi to
              Naród wszechstronnie utalentowany.
              Dla mnie najwazniejsze ,że prowadze w zakładowym totku z czteropunktową
              przewagą. Do wzięcia jest 2800.Może i w tym roku się uda.Kupię sobie dużo Kapra
              i bedę go sączył trzymajac nogi w Zatoce Puckiej.
              • goniacy.pielegniarz A pisałeś ostatnio, że Kapra już nie ma. n/t 27.06.06, 13:14
                • homosovieticus Nie ma w sklepach. W piwnicach moich jest. 27.06.06, 13:19
    • goniacy.pielegniarz Pytanie do Kataryny! 27.06.06, 01:23
      Komu bedziesz kibicowac w ćwierćfinale - Włochom czy Ukrainie?
    • homosovieticus Postawiłem na Ukraine i ...udało sie. Mecz był 27.06.06, 11:57
      niezły. Podziwiałem Błochina. Ma głowę ten napastnik.
      • echo_o Re: Postawiłem na Ukraine i ...udało sie. Mecz by 27.06.06, 12:01
        Dziś o 17.00 zapowiada się ostra batalia.
        Ghana nie podda się bez walki.
        'Moja' Brazylia - coraz większy znak zapytania...

• homosovieticus Brazylia i moja. W naszym totku zwycięzca Mundialu 27.06.06, 12:05
          otrzymuje 5 puntów. Postawiłem na Brazylie bo wszyscy tak stawiali. Dzisiaj
          także stawiam na Brazylię. W finale spotkaja sie Brazylijczycy z Niemcami i
          wtedy ...postawie na Niemców z dwoma Polakami w napadzie.
          • echo_o Re: Brazylia i moja. W naszym totku zwycięzca Mun 27.06.06, 12:08
            Ja nie uprawiam hazardu, ale gdybym...to na Brazylię nie stawiałabym.
            Póki co, moje herubinki rozczarowują.
            Holandia odpadła.
            Pozostaje mi jeszcze kibicowanie Argentynie.
            Niemcy ?
            Oby nie...
            • homosovieticus zawirusowałaś się Parmenidesem? 27.06.06, 12:24
              Jakie cherubińki, dlaczego nie Niemcy, dlaczego nie Brazylia?
            • homosovieticus echo_o zapraszam Cię na zielone korty Wimbledonu 27.06.06, 12:31
              Siądziemy sobie w cieniu i popatrzymy na herosów wspólczesnego tenisa. Boginie
              tenisa obejrzymy jutro .Zgoda?

www.wimbledon.org/en_GB/index.html
              • echo_o Z natury rzeczy wolę herosów :) Możemy... 27.06.06, 12:44
                ...się umówić na video-konferencję, jak będzie grał ten oto heros kortu:

www.safinator.com/home.html
                :)

Ewentualnie skrzyżujmy rakiety osobiście! :)
                (jedyny warunek! nie lubię kortów trawiastych)

Tyle odpoczynku od pracy, pa!
      • leszek.sopot mecz był jak flaki z olejem 27.06.06, 12:29
        to spotkanie można zaliczyć za jedne z najgorszych na mundialu. Gra dwóch
        słabeuszy, którzy boją się stracić bramkę.
        Obstawiałęm na Ukraine i cieszę się, że przeszli dalej. Niestety, więcej meczy
        już nie wygrają i patałachy z półbuta wejdą do półfinału.
        • homosovieticus Nie narzekaj. Było widowisko ale dla znawców. 27.06.06, 12:35
          Widziałes z jaka laska siedział na trybunie Marek Belka?
          • leszek.sopot Dla znawców to było piwo Kaper 27.06.06, 12:48
            homosovieticus napisał:

> Widziałes z jaka laska siedział na trybunie Marek Belka?

Nie!

Tyle niedokładnych podań, źle przyjętych piłek, za lekkich bądź za mocno
            kopniętych piłek, tak wolne tępo - to dla "znawców" po 7 Kaprze mogło być
            widowisko.
            • homosovieticus Re: Dla znawców to było piwo Kaper 27.06.06, 13:00
              Nie jest łatwo kopac piłke w takim upale i przy takim tłoku na boisku. Biegało
              tam chyba ze trzydzistu osmiu piłkarzy. Nie wiem czemy sedziowie dopuscili do
              gry tak wielu piłkarzy.
              Mundial, a wyglada ,że afery wcale nie mniejsze niz u Nas.
    • leszek.sopot La viva Espana? 27.06.06, 16:10
      Koguty ze swoją słaba grą pojadą do domu.
      • homosovieticus Re: La viva Espana? 27.06.06, 16:32
        Też tak homos mysli. i kcuki zaciska.
        A co Ty, jełopo sportowy i polityczny oczywiscie równiez, o Wimbledonie
        powiesz? Jak oceniasz szanse Agassiego?
        • leszek.sopot Re: La viva Espana? 27.06.06, 18:36
          homosovieticus napisał:

> Też tak homos mysli. i kcuki zaciska.
          > A co Ty, jełopo sportowy i polityczny oczywiscie równiez, o Wimbledonie
          > powiesz? Jak oceniasz szanse Agassiego?

na półfinał, troche wątpię by doszedł do finału, ale kciuki za niego będę
          trzymał.
      • goniacy.pielegniarz Stawiam na dogrywke, w ktorej padnie gol dla... 27.06.06, 18:24
        Hiszpanii!
        • zalogowany.franek Re: Stawiam na dogrywke, w ktorej padnie gol dla. 27.06.06, 19:22
          Ja jak zwykle wszystko czarno widzę - wygrają Żabojady. Obym się mylił.
          • homosovieticus Czarno widzisz dookoła ale w GW to widzisz rózowo 27.06.06, 19:25
            Ciagnie forumowego oszusta do ateistów kopiących piłkę.
            • goniacy.pielegniarz Re: Czarno widzisz dookoła ale w GW to widzisz ró 27.06.06, 19:36
              Homoś, proszę o spokój i bez wyzwisk w tym apolitycznym wątku, bo Ci naślę
              Inicjatywę Uczniowską i zdemolują Ci piwnicę z resztkami Kapra.
          • goniacy.pielegniarz Re: Stawiam na dogrywke, w ktorej padnie gol dla. 27.06.06, 19:37
            zalogowany.franek napisał:

> Ja jak zwykle wszystko czarno widzę - wygrają Żabojady. Obym się mylił.

Mnie humor opuścił, jak Makaroniarze przeszli i to po ustawionym meczu.
            • zalogowany.franek Re: Stawiam na dogrywke, w ktorej padnie gol dla. 27.06.06, 20:18
              Nie oglądałem tego meczu. Ale zdaje się, że i ta czerwona specjalnie uzasadniona nie była. Zresztą, co
              tam Makaroniarze - najgorzej było, jak Czesi odpadli. Że niby ta Ghana lepsza? Wolne żarty!
              • homosovieticus <a href="https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=3315" targe 27.06.06, 20:28
    • homosovieticus ach Ci brazylijczycy! Juz strzelili gola Afrykanom 27.06.06, 17:12
      I to Ronaldo, nieruchawy grubas.
      • echo_o Ano :) 27.06.06, 17:19

• homosovieticus Ajajajjjj mało co a by wyrównali Afrykanie. 27.06.06, 17:25
          Mecz ,ze dech zapiera. Gdzie ta jełopa z soptu się podziała?
          • homosovieticus No i 2:0 dla Rinalda. jednak grają niczym Bednarz 27.06.06, 18:14
            w konkursie.
      • leszek.sopot Człapak 27.06.06, 18:37
        homosovieticus napisał:

> I to Ronaldo, nieruchawy grubas.

On nie biega ale człapie jak hipopotam
        • goniacy.pielegniarz Re: Człapak 27.06.06, 18:38
          leszek.sopot napisał:

> homosovieticus napisał:
          >
          > > I to Ronaldo, nieruchawy grubas.
          >
          > On nie biega ale człapie jak hipopotam

Kilka minut temu zapodali, ze jak przyjechał na zgrupowanie, to ważył 94kg, a
          teraz zbił do 90,5kg:)
          • leszek.sopot Re: Człapak 27.06.06, 19:27
            goniacy.pielegniarz napisał:

> leszek.sopot napisał:
            >
            > > homosovieticus napisał:
            > >
            > > > I to Ronaldo, nieruchawy grubas.
            > >
            > > On nie biega ale człapie jak hipopotam
            >
            >
            > Kilka minut temu zapodali, ze jak przyjechał na zgrupowanie, to ważył 94kg, a
            > teraz zbił do 90,5kg:)

No to może nie człapie jak hipopotam ale jak hipcio.
            • homosovieticus religijna Hiszpania vs ateistyczna Francja kto 27.06.06, 19:31
              wygrać może, no kto?
              • goniacy.pielegniarz Re: religijna Hiszpania vs ateistyczna Francja kt 27.06.06, 19:35
                Gdybyś tam był, to nie wątpię, że wygrałaby Hiszpania. Wystarczyłoby zamachać
                habitem a Francuzów na pewno krew by z miejsca zalała ze wściekłości. Ale w
                takiej sytuacji, to trudno powiedzieć...
                • homosovieticus Re: religijna Hiszpania vs ateistyczna Francja kt 27.06.06, 19:39
                  To co trudne bywa najczęsciej wartosciowym . Mów wiec pilegniarzu!
                  • goniacy.pielegniarz Re: religijna Hiszpania vs ateistyczna Francja kt 27.06.06, 19:43
                    Kibicuję Hiszpanom, ale zastanawiam się jednocześnie, która z tych dwóch drużyn
                    będzie miała większe szanse w kolejnym meczu z Brazylią.
                    • homosovieticus Re: religijna Hiszpania vs ateistyczna Francja kt 27.06.06, 19:46
                      Obie będą miały podobnie nikłe szanse. Także kibicuje Hiszpanom. Francja
                      podpadła mi przez Geremka i Jego zachowanie w sadzie gdańskim na rozprawie
                      Wałęsaprzeciw Wyszkowskiemu.
                    • nurni Re: religijna Hiszpania vs ateistyczna Francja kt 27.06.06, 20:17

> Kibicuję Hiszpanom, ale zastanawiam się jednocześnie, która z tych dwóch
                      drużyn
                      >
                      > będzie miała większe szanse w kolejnym meczu z Brazylią.

Ja tez :)

I ja tez sie zastanawiam :)
                      • homosovieticus na razie remis. Jaki czort pomaga tym Francuzom 27.06.06, 21:56
                        graja jednak ateisci z jakąś wiarą w zwyciestwo!
                        • nurni Re: na razie remis. Jaki czort pomaga tym Francu 27.06.06, 21:59
                          homosovieticus napisał:

> graja jednak ateisci z jakąś wiarą w zwyciestwo!

:)

Jesli chodzi o pilke to ja zmieniam sie nie do poznania.
                          I Ruskim kibicowalbym zapamietale - gdyny tylko kopali jak trzeba.
                          • homosovieticus Może i tenis polubisz? Spróbuj poogladac Wimbledon 27.06.06, 22:11
                            Własnie sie rozpoczął. Jutro trzeci dzień turnieju. Polsat Sport transmituje.
                            Zachęcam
                            • nurni Re: Może i tenis polubisz? Spróbuj poogladac Wimb 27.06.06, 22:15
                              homosovieticus napisał:

> Zachęcam

Nie. Nie lubie.
                              To jak gimnastyka artystyczna - umre i nie docenie....

Ale jakos idzie zyc z ta mysla :)
                              • homosovieticus Re: Może i tenis polubisz? Spróbuj poogladac Wimb 27.06.06, 22:23
                                Wex rakiete do reki i spróbuj piłke tenisowa poodbijac z kimkolwiek.
                                zaręczam,że połkniesz tenisowego bakcyla!
              • leszek.sopot Wygrają Hiszpańscy anarchiści! 27.06.06, 20:12

• echo_o Re: Wygrają Hiszpańscy anarchiści! 27.06.06, 22:07
                  Adelante España !
                  Lucha!
                  Arriva!

(oczywiście), że nie kibicuję Żabo_zjadkom...
                  • leszek.sopot Przegrali frankiści:( 27.06.06, 22:57

• goniacy.pielegniarz Co to jest kontrowersyjny rzut karny? 27.06.06, 20:27
      Zwróciliście uwagę, jak mówi się o karnych?
      Próba wymuszenia karnego, którego nie było, zauważona przez sędziego, spokojnie
      nazywana jest po imieniu. Mówi się po prostu, że karnego nie było.
      Natomiast, gdy sędzia podyktuje karnego, którego nie było, to nigdy nie mówi
      się kategorycznie, że karnego nie było, a mówi się o "kontrowersyjnej decyzji
      sędziego", "kontrowersyjnym karnym", "dyskusyjnym karnym",itp:))
      • goniacy.pielegniarz To kiedy stawiamy pomnik Listkiewiczowi, he,he?n/t 27.06.06, 20:30
    • goniacy.pielegniarz Coż, trzeba będzie dopingować Francuzów w meczu 27.06.06, 22:48
      z Brazylią:)
      • echo_o Carramba! :( Ale wynik odwozrowuje grę. Hiszpanie 27.06.06, 22:53
        ...nic nie pokazali.
        Kibicować Francji w meczu z Brazylią ?
        Never ever!
        Moje futballowe love affairs wychodzą (szczególnie w wypadku Francji) poza UE.
      • zalogowany.franek Re: Coż, trzeba będzie dopingować Francuzów w mec 27.06.06, 23:02
        Jasna cholera! I jak tu być kibicem? No jak?
    • homosovieticus Zadziwili Francuzi cały piłkarski świat i mnie:)) 28.06.06, 13:48
      Najdziwniejsze,że ci "starsi panowie" mieli do końca wyśmienitą kondyncje i
      biegali po murawie, do samego końca, jak rącze jelenie.
    • goniacy.pielegniarz Argentyna wraca do domu! 30.06.06, 21:40
      Niestety...

A teraz Włosi odprawiają Ukrainę.
      • echo_o Re: Argentyna wraca do domu! 30.06.06, 21:52

> Niestety...

Popłakałam się dziś po porażce Argentyny.
        Mecz nie był sędziowany sprawiedliwie...
        Przed rundą karnych wiedziałam, że będzie '(don't) cry for me Argentina'
        • goniacy.pielegniarz Re: Argentyna wraca do domu! 30.06.06, 21:55
          A ja myślałem, że po meczach to tylko faceci płaczą!
          Tak przynajmniej wynika, z tego co słyszałem od innych.... facetów.
          • echo_o Re: Argentyna wraca do domu! 30.06.06, 21:57

> A ja myślałem, że po meczach to tylko faceci płaczą!

```````````````````````````````````````````

Niniejszym dementuję...
            • goniacy.pielegniarz Re: Argentyna wraca do domu! 30.06.06, 21:58
              A nie jesteś może z Argentyny???
              • echo_o Re: Argentyna wraca do domu! 30.06.06, 22:00

> A nie jesteś może z Argentyny???

Nie jestem, ale bywałam tam i znam i bardzo lubię...
                Przeżyli traumę krachu gospodarczego.
                W ogóle historia ich nie oszczędzała i nie oszczędza.
                To dumny, szlachetny naród.
                Wiem, że dziś panuje tam narodowa żałoba.
                Futball to ich żywioł...
                • goniacy.pielegniarz Re: Argentyna wraca do domu! 30.06.06, 22:08
                  Nie wiedzie im się w ostatnich latach na MŚ. A co do dwóch gigantów z Ameryki
                  Południowej to zawsze dużo bardziej kibicuję Argentynie.
                  Odpadnięcie Włochów by mi w pełni zrekompensowało porażkę Argentyny, bo Niemcom
                  dobrze życzę na tym Mundialu, więc tak całkiem tragicznie nie jest po tym meczu.
                  Tylko że Włosi nie odpadną. Przynajmniej teraz.
                  O, Buffon właśnie przywalił głową w słupek!
                  • echo_o Re: Argentyna wraca do domu! 30.06.06, 22:14

> Nie wiedzie im się w ostatnich latach na MŚ. A co do dwóch gigantów z Ameryki
                    > Południowej to zawsze dużo bardziej kibicuję Argentynie.

Brazylia odtrąbiła już swoje zwycięstwo przed mundialem.
                    Pycha często gubi. Nie zachwycają mnie póki co, choć duszę mam poniekąd
                    latynoską, więc i rozdarta jestem między sympatiami na tym kontynencie.
                    Argentyny bardzo, bardzo mi szkoda...

> Niemcom dobrze życzę na tym Mundialu

A ja nie i nie kryję tego.
                    Stąd podwójny smutek po tym ćwierćfinale...

> Tylko że Włosi nie odpadną. Przynajmniej teraz.
                    > O, Buffon właśnie przywalił głową w słupek!

Tu: bez emocji u mnie...

• zwykly2 Re:A ja postawiłem 5 funtów, że Niemcy 30.06.06, 22:19
      zostaną mistrzami świata; Wygram?
      • goniacy.pielegniarz Re:A ja postawiłem 5 funtów, że Niemcy 30.06.06, 22:49
        zwykly2 napisał:

> Wygram?

Nie sądzę.

Choć nie narzekałbym, gdyby Niemcy wygrali.
        Kibicuję Anglikom, ale nie postawiłbym na nich żadnych pieniędzy.
        • zwykly2 Re:Coś mi się majaczy: Wszysy graja w płkę 30.06.06, 22:59
          nożną, a Niemcy wygrywają? Trener Angielski?
          • goniacy.pielegniarz Re:Coś mi się majaczy: Wszysy graja w płkę 30.06.06, 23:31
            Ostatnio sprawdzilo sie 16 lat temu. Ale fakt, z nimi nigdy nic nie wiadomo...
    • goniacy.pielegniarz Anglia - Portugalia,a wieczorem Brazylia - Francja 01.07.06, 16:26
      Jak obstawiacie?
      • michal00 Re: Anglia - Portugalia,a wieczorem Brazylia - Fr 01.07.06, 16:31
        2:1 dla Anglii po dogrywce.
        • michal00 Re: Anglia - Portugalia,a wieczorem Brazylia - Fr 01.07.06, 16:36
          Francja-Brazylia - remis, Francja wygra w karnych. Ronaldinho nie strzeli
          karnego.
          • deszcz.jesienny Re: Anglia - Portugalia,a wieczorem Brazylia - Fr 01.07.06, 16:48
            michal00 napisał:

> Francja-Brazylia - remis, Francja wygra w karnych. Ronaldinho nie strzeli
            > karnego.

Dostąpiłeś objawienia? :-)))
            • michal00 Re: Anglia - Portugalia,a wieczorem Brazylia - Fr 01.07.06, 16:52
              Nie, obliczylem to wszystko matematycznie. :-))
              • deszcz.jesienny Re: Anglia - Portugalia,a wieczorem Brazylia - Fr 01.07.06, 16:55
                michal00 napisał:

> Nie, obliczylem to wszystko matematycznie. :-))

A mogłbyś przy okazji tą samą metodą obliczyć czy przyjdzie jutro
                do mnie brunet wieczorową porą?
                Bo dziś to sama wiem, że nie przyjdzie. Woli oglądać mecze :-)))
                • michal00 Re: Anglia - Portugalia,a wieczorem Brazylia - Fr 01.07.06, 16:59
                  Niestety, mam za malo danych by orzec z cala stanowczoscia. Na podstawie danych
                  czastkowych moge jednak pokusic sie o hipoteze, ze o ile jutro spadnie deszcz,
                  to jest ponad 50% szans, ze brunet przyjdzie.
                  • deszcz.jesienny Re: Anglia - Portugalia,a wieczorem Brazylia - Fr 01.07.06, 17:07
                    michal00 napisał:

> Niestety, mam za malo danych by orzec z cala stanowczoscia. Na podstawie
                    danych
                    >
                    > czastkowych moge jednak pokusic sie o hipoteze, ze o ile jutro spadnie
                    deszcz,
                    > to jest ponad 50% szans, ze brunet przyjdzie.

Rozumiem. Potrzebny byłby numer kołnierzyka i rozmiar butów.
                    Trudno. Pozostawię tę sprawę losowi :-)
                    W kwestii meritum - zwycięstwa życzę Portugalii i Brazylii,
                    a stąd wniosek, że zarówno jedna, jak i druga mogą przegrać :-)
                    Nie będę się już jednak przesadnie emocjonować, bo mój
                    faworyt odpadł już wczoraj :-(
                    • deszcz.jesienny Re: Anglia - Portugalia,a wieczorem Brazylia - Fr 01.07.06, 19:48
                      deszcz.jesienny napisała:

>zwycięstwa życzę Portugalii i Brazylii,
                      > a stąd wniosek, że zarówno jedna, jak i druga mogą przegrać :-)
                      > Nie będę się już jednak przesadnie emocjonować, bo mój
                      > faworyt odpadł już wczoraj :-(

A jednak emocje były :-)
                      Cieszę się!!! :-)))
      • zalogowany.franek Re: Anglia - Portugalia,a wieczorem Brazylia - Fr 01.07.06, 18:03

> Jak obstawiacie?

Trochę spóźniony, ale pierwszej połowy nie oglądałem, więc grą się nie sugeruję:

Anglia-Portugalia 2:0 (jednak - przez kartki dla Portugalczyków z poprzedniego meczu)
        Brazylia-Francja 3:0.

Adieu, Żabojady! Nareszcie. Niemców wczoraj wyeliminować się nie udało, niech chociaż Francuzi
        odpadną :-)
    • strajker Paweł Nastula wygrał w PRIDE Fc!!! 01.07.06, 16:59
      Założył Drago-nowi dźwignię na staw łokciowy!!!

PS- Wygrają Anglicy 2-0 i Francuzi 3-1
    • echo_o Re: Wątek sportowy 01.07.06, 20:58
      Wiecie co ?
      Czuję się coraz bardziej rozczarowana tym mundialem.
      Całym mundialem...
      Oczywiście, że nie jestem fachowcem, że bardziej intuicyjnie to odbieram.
      Jednak większość meczy, które dane mi było obejrzeć było po prostu kiepskie.
      (nie bijcie mnie, proszę!)

To już drugi mecz ćwierćfinału roztrzygnięty w karnych.
      Mam wrażenie, że to wcale nie wynikało z wysokiego poziomu.
      O ile wczorajsza Argentyna-Niemcy obfitowała w piekne akcje podbramkowe, to
      dzisiejsza Anglia-Portugali ani ani...Może to mój stosunek emocjonalny do
      Argentyny sprawił, że przeżywałam ten mecz tak intensywnie. Dziś nie było
      emocji. Znowu karne, czyli szczęście roztrzygnęło losy spotkania.
      Cieszę się z roztrzygnięcia. Kibice angielscy to sobie z pewnością, niestety,
      odbiją na ulicach...

Teraz 'moja' Brazylia z Francją.
      Oczywiście serce mi pracuje w rytm samby, ale boję się kolejnego rozczarowania.
      Niech to w końcu będzie piękny mecz!
      • goniacy.pielegniarz Francja! 01.07.06, 22:05
        Moim zdaniem mecze nie są aż takie złe. Myślę, że góre bierze taktyka i
        piłkarskie szachy, a w wielu przypadkach wpływ na taką a nie inną grę mają
        czerwone kartki, które wpływają na to, jaką taktyką zmuszone są grać drużyny.
        Tak jak się to stało dzisiaj po kretyńskim faulu Rooney'a, który spowodował, że
        Anglia odpadła. Gdyby Rooney nie zachował się tak idiotycznie, to Portugalia
        pakowałaby się już i wracała do domu, bo nawet z przewagą nie potrafili NIC
        zrobić i w żaden sposób zagrozić Anglii.
        A co do meczu Francja-Brazylia, to myślę, że jeden Wielki Piłkarz zasługuje na
        to, żeby odejść w glorii chwały i z wielką klasą, więc mam nadzieję, że
        Brazylia będzie się dzisiaj pakować. Ale znając moje szczęście, co potwierdzają
        rozstrzygnięcia na tym Mundialu, to pewnie Brazylia wymęczy zwycięstwo.
        A mój finał przy obecnych możliwościach to Niemcy-Francja.
        Włosi oczywiście do domu i niech się martwią, gdzie będą grali, jeśli połowa
        drużyn zostanie zdegradowana do drugiej ligi, he,he.
        • goniacy.pielegniarz Re: Francja! Yes!Yes!Yes! 01.07.06, 22:16
          Zidane-Henry!
          • jaa_ga Re: Europa! Yes!Yes!Yes! 01.07.06, 22:55
            Francja, Niemcy, Włochy, Portugalia !
          • nielubiegazety2 Blee :(((. Wq.iłem się. Z tych, którym kibicowałem 01.07.06, 23:21
            przeszli tylko Włosi.
            Do du.y
      • goniacy.pielegniarz Re: Wątek sportowy 01.07.06, 22:34
        echo_o napisała:

> Oczywiście serce mi pracuje w rytm samby, ale boję się kolejnego
        rozczarowania.
        > Niech to w końcu będzie piękny mecz!

Póki co to jedno z najlepszych spotkań na tym Mundialu, jeśli nie najlepsze.
        Świetny mecz, zwłaszcza w wykonaniu Francji.

• echo_o Re: Wątek sportowy 01.07.06, 22:47

> Póki co to jedno z najlepszych spotkań na tym Mundialu, jeśli nie najlepsze.
          > Świetny mecz, zwłaszcza w wykonaniu Francji.

Wyłącznie w wykonaniu Francji, choć i ona nie zachwyca...
          Pisałam już o Brazylii w kilku wcześniejszych wątkach.
          Pycha...
          Zamki na piasku Copacabany obracają się w proch.
          Moje obawy właśnie się urzeczewistniają...
          Wczoraj zapłakała Argentyna,
          dziś zaszlocha meu Brasil, Brasileiro...

Zasłużenie.
          Boli...

• deszcz.jesienny Re: Wątek sportowy 01.07.06, 23:05
            No i zrobiły nam się z Mundialu mistrzostwa Europy.
            Niemcy, Francja, Portugalia i Włochy...
            Szkoda...
            • echo_o Re: Wątek sportowy 01.07.06, 23:07

> No i zrobiły nam się z Mundialu mistrzostwa Europy.

To samo napisałam właśnie mojemu bratu w sms'ie.

> Szkoda...

Bardzo szkoda...

Od tej chwili kibicuję (gradacja):
              Portugalia
              Włochy
              Francja

Niemcom nie, ale mogą (niestety) wygrać ten mundial...

• deszcz.jesienny Re: Wątek sportowy 01.07.06, 23:19
                echo_o napisała:

> Od tej chwili kibicuję (gradacja):
                > Portugalia
                > Włochy
                > Francja
                >
                > Niemcom nie, ale mogą (niestety) wygrać ten mundial...

Hmmm... dlaczego dokładnie tak, jak ja? :-)
                I to mimo tego, że drabinka powinna być chyba odrotna :-)
                To miłe, że nie tylko ja nie liczę się z realiami :-))

Ech... Echo :-)
                • echo_o Re: Wątek sportowy 01.07.06, 23:26

> Hmmm... dlaczego dokładnie tak, jak ja? :-)

A mnie czemu to wiedzieć ?
                  Ale to miłe :)

> I to mimo tego, że drabinka powinna być chyba odrotna :-)

Widocznie są jakieś irracjonalne powody, które nad tymi racjonalnymi uzyskały
                  przewagę.
                  Też tak miewam...

> To miłe, że nie tylko ja nie liczę się z realiami :-))

Przyznaję się z calą stanowczością do tej 'dziwaczności' :)

> Ech... Echo :-)

Ech Deszczyku :)

Buzia!

ps. życzę, by tajemniczy brunet wieczorową porą jutrzejszą zapukał do drzwi.
                  Mój prywatny kibic zbyt daleko, by go przytulić w dzisiejszej
                  futballowej 'żałobie'

• deszcz.jesienny Re: Wątek sportowy 01.07.06, 23:46
                    Dzięki za życzenia :-)))

Dobranoc Echo. Miłych snów :-)
    • homosovieticus Wielka niespodzianka w Londynie! 03.07.06, 12:12
      Agnieszka Radwanska vs. Kim Clijsters Round 4 - Day 7: Monday, 3 July
      Aż trudno uwierzyć,że te wspaniała dziewczyna z Krakowa doszła do czwartej
      rundy wimbledowskiego turnieju i zmierzy się dzisiaj z jedną z najlepszych
      tenistej świata belgijką Kim Clijsters rozstawioną z nr 2.
      Trzymajmy kciuki za Agnieszkę.
      ps
      Teraz kiedy Pan Bóg utarł nosa, zbyt pewnym swego, piłkarzom południowo
      amerykańskim mkloże łaskawszym okiem popatrzy na skromna i ambitną dziewczynę z
      Kraju JPII?
      • homosovieticus No i po niespodziance 6:2 i ... 6:2 dla Kim :(( 03.07.06, 16:45
        Brawo jednak dla dzielnej i sporo juz umiejacej polskiej tenisistce.
    • homosovieticus 2:1 dla ......Włochów. Tak zakończył się ten mecz! 04.07.06, 22:58
      • homosovieticus Zaraz, zaraz a kiedy Niemcy strzelili bramkę? 04.07.06, 23:35
        • echo_o 2:0 !!! I to jakie 2:0 !!! Na jednym wdechu :))) 04.07.06, 23:37
      • echo_o Jestem w tej chwili .... 04.07.06, 23:36
        ...nieziemsko szczęśliwa !!!!!!! :))))))))))))))))
    • zalogowany.franek Re: Wątek sportowy 04.07.06, 23:43
      "Berlin, Berlin, wir fahren nach Berlin!!!"
      Jezus, dawno się tak nie cieszyłem. I jeszcze Niemcom dowalili! :-)
      • deszcz.jesienny Re: Wątek sportowy 05.07.06, 00:32
        Z mlekiem matki to my chyba nie antysemityzm wyssaliśmy ale...
        Ech! Szkoda gadać! Lepiej się po prostu cieszyć :-)))))))))))))))

echo_ napisała:

>...nieziemsko szczęśliwa !!!!!!! :))))))))))))))))

zalogowany.franek napisał:

> "Berlin, Berlin, wir fahren nach Berlin!!!"
        > Jezus, dawno się tak nie cieszyłem. I jeszcze Niemcom dowalili! :-)
        • zalogowany.franek Re: Wątek sportowy 05.07.06, 00:36

> Z mlekiem matki to my chyba nie antysemityzm wyssaliśmy ale...
          > Ech! Szkoda gadać! Lepiej się po prostu cieszyć :-)))))))))))))))
          >

Kiedy ja się cieszę przede wszystkim dlatego, że to Włosi! A że Niemców odprawili - to tylko tak
          troszkę bardziej :-))) A najdziwniejsze jest to, że ci Niemcy to są naprawdę fajni ludzie. Pewnych
          stereotypów jednak nijak nie przeskoczysz :-)
          • ab554 Re: Wątek sportowy 05.07.06, 00:52
            O Jezu , o co wam chodzi ? Lubic Niemcow , albo im kibicowac to jakies zboczenie
            dla mnie , i takie jakies mega nienaturalne.Kogo to moze dziwic , ze Polacy byli
            za Wlochatymi?
    • homosovieticus tak napisał o meczu "Nasz dziennik" 05.07.06, 13:45
      Ależ wspaniały był to mecz - toczony w niesamowitym tempie, dramatyczny,
      emocjonujący, piękny! Przez 120 minut i Niemcy, i Włosi walczyli z niebywałym
      zaangażowaniem i sercem, stwarzając niezapomniany spektakl. O wszystkim
      zadecydowały dwie ostatnie minuty dogrywki - Italia wygrała 2:0 i awansowała do
      finału mistrzostw świata.
    • homosovieticus Jak typują dzisiaj Panie a jak Panowie? 05.07.06, 20:50
      Stawiam na Portugalie 2:1
      • goniacy.pielegniarz Re: Jak typują dzisiaj Panie a jak Panowie? 08.07.06, 18:46
        Mój typ się sprawdził. Serio!
    • goniacy.pielegniarz FINAŁ i półFINAŁ. 08.07.06, 18:49
      Ja kibicuję Francji i Niemcom(Boże, jak to brzmi!:))

Niemcy - Portugalia 2:0

Francja - Włosi 1:0 lub wygrana Francji po karnych

• obraza.uczuc.religijnych Forza Italia!!! 08.07.06, 18:55
        A małym finale niech wygra lepszy.
        • goniacy.pielegniarz Ale klops! 08.07.06, 18:57
          Oczywiście chodziło mi o mały finał, a nie półfinał!

A liczę, że Zidane udzieli na zakończenie kariery ostatniej lekcji Włochom. Hej!
          • obraza.uczuc.religijnych Zidane na koniec dostanie srogą lekcje od Pirlo. 08.07.06, 18:59

• goniacy.pielegniarz Ooops, pomyliłem się. Jest już 3:0 08.07.06, 22:35
              Czy to znaczy, że jutro Francuzi ograją Włochów 2:0?
              • echo_o Szkoda Portugalio, szkoda... :( 08.07.06, 22:37
                • obraza.uczuc.religijnych Niech Portugalia strzeli honorowego gola. 08.07.06, 22:42
                  W mundialmanii obstawiłem 3:1 dla Niemców.
                  • obraza.uczuc.religijnych Jeeeest! 08.07.06, 22:45
                    14 punktów dla mnie!
                    • goniacy.pielegniarz Gratuluję trafienia! 08.07.06, 22:51
                      A jak obstawiałeś Francja - Włochy?
                      • obraza.uczuc.religijnych 2:0 dla Włochów. 08.07.06, 22:56

• homosovieticus Wielki finał Wimbledonu w grze Panów godz.15-sta 09.07.06, 15:09
      w POlsacie Sport.
      Grają
      Mistrz nad Mistrze Szwajcar Federer z kandydatem na mistrza Hiszpanem Nadalem

Mecz można obserwować na monitorze dzieki planszy IBM
      www.wimbledon.org/en_GB/ibmrealtime/scoreboard.html
      • goniacy.pielegniarz Re: Wielki finał Wimbledonu w grze Panów godz.15 09.07.06, 16:24
        No właśnie, a Ty tymczasem, zamiast oglądać, rozprawiasz o jakichś pierdołach
        na forum:) Masz aż taką podzielność uwagi?
        • homosovieticus Re: Wielki finał Wimbledonu w grze Panów godz.15 09.07.06, 16:25
          Ogladam i rozprawiam o pierdołach. 6;5 dla federera i 30:15 w gemach dla Nadala
          • homosovieticus 6:6 "tajbrek" i już 1:1 09.07.06, 16:28
            • goniacy.pielegniarz A tak gwoli ścisłości... 09.07.06, 16:36
              To finał można oglądać nie tylko na Polsacie Sport, ale także na szerzej
              dostępnym TV4, podobnie zresztą jak było z finałem kobiecym.

Federer już 2:0.
        • homosovieticus Re: Wielki finał Wimbledonu w grze Panów godz.15 09.07.06, 16:30
          te pierdoły o,których rozmawiam na forum daja możliwośc lepszego rozumienia
          tego co pisza ludzie na forum.
          A Ty "kłamiesz notyrycznie" czy "raczej rzadko bardzo" lub "Nigdy" :))
          • homosovieticus 2:0 dla Federera. 09.07.06, 16:35
            • homosovieticus 3:1 dla Federera i 4-ty milion $ w kieszeni 09.07.06, 18:12
              • goniacy.pielegniarz Gratulacje dla Federera. n/t 09.07.06, 18:24
                • homosovieticus Ale było, co nie? 09.07.06, 18:40
                  • goniacy.pielegniarz Re: Ale było, co nie? 09.07.06, 18:53
                    Całego nie oglądałem. Po trzecim secie obstawiałem, że będzie pięciosetówka.
    • goniacy.pielegniarz No to FINAŁ! 09.07.06, 18:25
      Francja - Włochy

I raz jeszcze, jakie typy?

• homosovieticus Fracja zwycięzy.! 09.07.06, 18:39
    • zalogowany.franek Dziś jest Ten Dzień! 09.07.06, 18:42
      Za te karne i nieuznanego gola Baggio w Stanach;
      za karne i pudło Di Biagio we Francji;
      za tę koszmarną bramkę Wiltorda w 90 minucie w Holandii;
      za wydrukowany mecz z gospodarzami w Korei;
      za ustawiony mecz Skandynawów w Portugalii...

FORZA ITALIA!!!
      • goniacy.pielegniarz Czyli jednym słowem... 09.07.06, 18:45
        tradycji musi stać się zadość.

Dopinguję Francję!
        • homosovieticus a wynik? 09.07.06, 19:48
          • goniacy.pielegniarz Re: a wynik? 09.07.06, 19:50
            1:0 dla Francji lub wygrana po karnych.
            Choć tu chyba rozum bardziej próbuje uzasadnić decyzję, którą podjęła sympatia.
            • homosovieticus Re: a wynik? 09.07.06, 19:54
              Dokładnie tak. Cholera, lubie Włoszki a Włochów nie. Zacofany jezdem
              ciemnogrodzianin.
              • goniacy.pielegniarz Fortuna kołem się toczy, w sporcie też. 09.07.06, 22:26
                Zidane mógł strzelić piękną bramkę głową i odejść z wielką klasą, zostając
                bohaterem finału, a stało się coś strasznego...
                • homosovieticus Re: Fortuna kołem się toczy, w sporcie też. 09.07.06, 22:50
                  Podobno zdarzały mu sie podobnie brutalne(chamskie) zachowania.Szkoda. Mecz był
                  bardzo emocjonujacy. Dzisiejsze finały ( tenis, piłka nożna) były WYSMIENITE.
    • goniacy.pielegniarz Prawdziwy raport Janasa. 11.07.06, 18:24
      Prawdziwy raport Janasa:

1. Selekcja Kadry - powołałem najlepszych zawodników, jakich ma Polska w tym
      momencie. Dowodem na to jest Bosacki, który został bohaterem naszej ekipy.
      Inni zawodnicy, którzy się wyróżnili to: Mila - ani razu się nie przewrócił,
      Kosowski - wreszcie wpuścił koszulkę w spodnie, Giza i Gancarczyk - będący
      dobrymi duchami naszej ekipy i Grzesiu Rasiak - przez 10 min skutecznie
      wprowadzał chaos w szeregach rywali i naszej linii napadu, z czego mogła paść
      bramka.

2. Bank Informacji - swoich rywali mieliśmy rozpracowanych doskonale.
      Potwierdziło się na 100%, że Ekwadoru nie można lekceważyć, Kostaryka to
      najsłabszy zespół w naszej grupie, a Niemcy to gospodarze tej imprezy.

3. Przygotowania fizyczne - przygotowani byliśmy świetnie. Potwierdzało się
      to przez pierwsze 15 minut każdego meczu.

4. Zamknięte treningi - ukrywanie przed rywalami naszej siły, a zwłaszcza
      rozgrywanie stałych fragmentów gry miało sens, gdyż 100% bramek na tych
      mistrzostwach zdobyliśmy właśnie po stałych fragmentach.

5. Analiza i taktyka - moja taktyka sprawdziła się doskonale. Nagłą zmianą
      systemu tuż przed mistrzostwami, pozornie dziwnymi roszadami w składzie,
      wystawianiem pomocników do napadu, a napastników do pomocy - wprawiłem w
      zakłopotanie naszych rywali. Zarzucając mi, że zbyt defensywnie ustawiałem
      zespół z jednym tylko napastnikiem odpowiem, że ja to widziałem inaczej.
      Mieliśmy po 3, 4 napastników w składzie i dziwię się, że nie strzeliliśmy
      bramek w pierwszych dwóch meczach. Chłopaki perfekcyjnie realizowali moje
      założenia, fakt, że nie grali na swoich pozycjach, ale zakładana wymienność
      pozycji potwierdziła się w wygranym w dobrym stylu meczu z Kostaryką, gdzie
      bramki zdobywał obrońca. Przecież tak się teraz gra na świecie. Jedyne, czego
      żałuję, to że od początku nie wystawiłem Żurawskiego w obronie, Bąka w
      napadzie, Boruca na skrzydle a Kosowskiego na bramce.

6. Motywacja i podejście mentalne - uważam, że dobrze zmotywowałem chłopaków,
      co było widać po odwadze, z jaką wychodzili na boisko i śpiewali hymn, po ich
      wybieganiu, chęci do gry, nie odpuszczaniu rywalowi w żadnym momencie. To
      nieprawda, że osłabiłem zespół mentalnie nie zabierając zawodników z
      charakterem i niepokornych, bo nie lubię sprzeciwu i się denerwuję, gdy ktoś
      ma inne zdanie ode mnie.

7. Wspólpraca z mediami - być może współpraca nie była idealna, ale ileż
      można odpowiadać na te same pytania. Przecież wszystko było widać gołym
      okiem. Nieprawda, że przerywałem dziennikarzom w połowie wypowiedzi, byłem po
      prostu błyskotliwy, bo wiedziałem, o co chcą spytać. A nawet, jeśli nie
      wiedziałem, to przypuszczałem. Nieprawda, że się peszę, irytuję i wściekam,
      gdy zadają niewygodne pytania o skład i taktykę na mecz. Nie robię tego z
      dwóch powodów: po pierwsze nie będę zdradzał prasie całego świata naszej
      taktyki i koncepcji, po drugie: wymyślam ją 15 min przed ogłoszeniem składu
      na mecz. Na zakończenie tego punktu dodam, że bardzo zależało mi na dobrym
      wizerunku medialnym, czego dowodem wysyłanie na konferencje prasowe
      zawodników rezerwowych, fizjologa oraz naszego sympatycznego kucharza.

Uważam, że nie mam sobie nic do zarzucenia i nie popełniłem błędów w
      przygotowaniach do mistrzostw świata. Z czystym sumieniem, pokornie i z
      nadzieją, że zostanie wydana obiektywna ocena mojej pracy, czekam na decyzję
      Zarządu Komisarycznego PZPN a zwłaszcza mojego przyjaciela Michała
      Listkiewicza.
    • goniacy.pielegniarz Kochani! 29.07.06, 15:04
      Już się wszyscy otrząsnęli po Mistrzostwach. Ruszają ligi krajowe. Można
      obstawiać, wygrywać kasę, bądź ją utopić.
      Alleluja i od przodu!
      • goniacy.pielegniarz Re: Kochani! 29.07.06, 15:05

> Alleluja i od przodu!

To jest literówka, żeby była jasność!
        • kataryna.kataryna Re: Kochani! 29.07.06, 15:13

> goniacy.pielegniarz napisał:
          >
          >
          > > Alleluja i od przodu!
          >
          >
          > To jest literówka, żeby była jasność!

:))))

Przodem do przodu.
      • kataryna.kataryna Re: Kochani! 29.07.06, 15:15

> Już się wszyscy otrząsnęli po Mistrzostwach. Ruszają ligi krajowe. Można
        > obstawiać, wygrywać kasę, bądź ją utopić.
        > Alleluja i od przodu!

Dzięki za podbicie wątku bo znalazłam coś specjalnie dla Franka a nie miałam
        gdzie wstawić, żeby nie wyleciało za niekrajowość.

Ty się Pielęgniarzu nie patrz :)

www.youtube.com/watch?v=_1PyO_sReh8
        • goniacy.pielegniarz Re: Kochani! 29.07.06, 15:17
          kataryna.kataryna napisała:

> Ty się Pielęgniarzu nie patrz :)

Ależ ja do Włochów nic nie mam...
          • goniacy.pielegniarz Re: Kochani! 29.07.06, 15:40
            A tak swoją drogą, to dawno Franka nie było. Wygrana Włochów to jedno, ale ile
            można świętować???
            • kataryna.kataryna Re: Kochani! 29.07.06, 15:44

> A tak swoją drogą, to dawno Franka nie było. Wygrana Włochów to jedno, ale ile
              > można świętować???

Może się boi wracać, tu taki faszyzm.
              • goniacy.pielegniarz Re: Kochani! 29.07.06, 15:49

> Może się boi wracać, tu taki faszyzm.

Albo okupuje siedzibę Juventusu.

• kataryna.kataryna Re: Kochani! 29.07.06, 15:44

> kataryna.kataryna napisała:
            >
            >
            > > Ty się Pielęgniarzu nie patrz :)
            >
            >
            > Ależ ja do Włochów nic nie mam...

Ale prawdy jacy uroczy? :)))
            • goniacy.pielegniarz Re: Kochani! 29.07.06, 15:46

> Ale prawdy jacy uroczy? :)))

Jakoś nie zdążyłem się przyjrzeć:)
          • kataryna.kataryna Re: Kochani! 29.07.06, 23:27

> Ależ ja do Włochów nic nie mam...

A teraz coś specjalnie dla Ciebie:

www.youtube.com/watch?v=slNRbJH9jvc&search=calcio
            I jeszcze jedno, włącz dźwięk:

www.youtube.com/watch?v=w3JdUAYxbH8&search=calcio
            • homosovieticus "Sport jest nuczycielen życia" - Tomaszewski 30.07.06, 09:39
            • goniacy.pielegniarz Re: Kochani! 30.07.06, 17:31

> A teraz coś specjalnie dla Ciebie:
              >
              > www.youtube.com/watch?v=slNRbJH9jvc&search=calcio

Aż się boję zapytać..... Czy to autentyk????

> I jeszcze jedno, włącz dźwięk:
              >
              > www.youtube.com/watch?v=w3JdUAYxbH8&search=calcio

Nie mam w ogóle dźwięku.

Dzięki, zaraz to zacznę rozsyłać. Głównie ten pierwszy rzecz jasna.
              • kataryna.kataryna Re: Kochani! 30.07.06, 19:54

>
                >
                > > A teraz coś specjalnie dla Ciebie:
                > >
                > > www.youtube.com/watch?v=slNRbJH9jvc&search=calcio
                >
                >
                > Aż się boję zapytać..... Czy to autentyk????

Chyba nie :)

> > I jeszcze jedno, włącz dźwięk:
                > >
                > > www.youtube.com/watch?v=w3JdUAYxbH8&search=calcio
                >
                >
                > Nie mam w ogóle dźwięku.
                >
                > Dzięki, zaraz to zacznę rozsyłać. Głównie ten pierwszy rzecz jasna.

Ten drugi też jest niezły.
              • kataryna.kataryna Re: Kochani! 01.08.06, 19:13

>
                >
                > > A teraz coś specjalnie dla Ciebie:
                > >
                > > www.youtube.com/watch?v=slNRbJH9jvc&search=calcio
                >
                >
                > Aż się boję zapytać..... Czy to autentyk????

To jest fragment filmiku reklamowego zakładów bukmacherskich. Cała reklama
                tutaj:

www.soccerclips.net/comercials2.php?page=47

• goniacy.pielegniarz Re: Kochani! 01.08.06, 19:28

> To jest fragment filmiku reklamowego zakładów bukmacherskich. Cała reklama
                  > tutaj:
                  >
                  > www.soccerclips.net/comercials2.php?page=47
                  >

Dzięki. Choć ja i tak będę to uważał za autentyk.
                  • kataryna.kataryna Re: Kochani! 04.08.06, 14:08

> Dzięki. Choć ja i tak będę to uważał za autentyk.

Masz tu jeszcze coś:

www.youtube.com/watch?v=Tt3TaIIQJuM&NR
    • goniacy.pielegniarz Robert Kubica pojedzie w Grand Prix!! 01.08.06, 20:10
      sport.onet.pl/0,0,1364854,wiadomosc.html

Fantastyczna wiadomość! Trzymajmy za niego kciuki, bo to może być prawdziwa
      perełka.
      • homosovieticus polscy pływacy w podzience PiS-owi zdobyli dzisiaj 03.08.06, 20:13
        dwa złote i jeden srebny medal na mistrzostwach Europy.
        Brawo Kuczka, brawo Korzeniowski i brawo mokra damo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka