Dodaj do ulubionych

Igrzyska u Lisa

08.12.05, 23:12
18% za
72% przeciw - tak można w skrócie podsumoawć działalność RM, którą ocenili
widzowie "Co z tą Polską" Lisa.
Kto nie widział, niech żałuje!
Obserwuj wątek
    • aron2004 Re: Igrzyska u Lisa 08.12.05, 23:15
      czyli jeżeli przyjąć poprawkę 10% to 62% jest przeciw Radyju. Wygląda na to ze
      Kaczyński i PiS wygrali nie dzięki, ale MIMO poparcia Radia Maryja.
      • przepedzic.oszolomstwo.z.kraju Re: Igrzyska u Lisa 08.12.05, 23:17
        Przeciez w tej sondzie brala garstka ludzi,Pis wygral dzieki Lepperowi i RM
      • skun2 Re: Igrzyska u Lisa 09.12.05, 00:18
        aron2004 napisał:

> czyli jeżeli przyjąć poprawkę 10% to 62% jest przeciw Radyju. Wygląda na to
        ze
        > Kaczyński i PiS wygrali nie dzięki, ale MIMO poparcia Radia Maryja.

I to jest właśnie tragiczne, że cała spiskowa teoria wyborów lansowana przez
        POwców jest tak głupia jak złote myśli Donalda w trakcie kampanii.
        • skun2 Re: Igrzyska u Lisa 09.12.05, 00:32
          sęk w tym, że właśnie GW próbuje wbijać - bezskutecznie, co wybory pokazały, że
          PIS to RM, moherowe berety, skrajna prawica itp, itd.
          Lis też dostał już szajby, zamierza teraz skompromitować za wszelką cenę radio,
          które jest słuchane przez ... ile? kilkaset tysięcy ludzi:)
          W gruncie rzeczy chodzi o skompromitowanie PIS, a bierze w tym
          udział...Niesiołowski - eks ZCHN.
          • don.kichote Re: Igrzyska u Lisa 09.12.05, 00:51
            skun2 napisał:

> sęk w tym, że właśnie GW próbuje wbijać - bezskutecznie, co wybory pokazały, że
            > PIS to RM, moherowe berety, skrajna prawica itp, itd.

Coś Ci się myli.
            To PiS sam i na własne życzenie się kompromituje, afiszując się otwarcie z RM.
            Czy dziś u Lisa, a wczoraj w TVN-ie, Cymański nie miał swobody wypowiedzi? Ktoś
            mu kneblował usta, niedopuszczał do głosu? Nie! Mógł się tak samo wypowiadać jak
            w RM, z ta tylko różnicą, że był kontrowany przez innych uczestników programu.
            I to być może jest przyczyną, dla której PiS-iaki do RM jeżdżą jakdo uzdrowiska.
            Tam nikt z nimi nie polemizuje. Nikt ich nie krytykuje. Ojczulek nawet chwali.
            Żyć nie umierać. No - kurort!
            • mirmat1 Podniecajcie sie POstKomuchy ale kto oglada Lisa ? 09.12.05, 01:58
              Biedne POstKomuchy. Przegrali wybory do Sejmu. Przegrali wybory do Senatu.
              Przegrali wybory na Prezydenta RP !
              Wiec sie podniecaja nakrecanymi przez Lisa SMS-ami.
              • mao111 [...] 09.12.05, 11:57
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • elfhelm Re: Igrzyska u Lisa 08.12.05, 23:16
      don.kichote napisał:

> 18% za
      > 72% przeciw

82% przeciw.

Punkt dla Cymańskiego - goni Gosiewskiego na najbardziej "coolowego" posła PiS
      tej kadencji.
      • don.kichote Re: Igrzyska u Lisa 08.12.05, 23:18
        jasne że 82% sorry!
    • przyladek.dobrej.nadziei Re: Igrzyska u Lisa 08.12.05, 23:17
      don.kichote napisał:

> 18% za

Dlaczego te 18% nie ogladalo w tym czasie TV Trwam?

> 72% przeciw - tak można w skrócie podsumoawć działalność RM, którą ocenili
      > widzowie "Co z tą Polską" Lisa.
      > Kto nie widział, niech żałuje!
      • don.kichote Re: Igrzyska u Lisa 08.12.05, 23:22
        przyladek.dobrej.nadziei napisał:

> Dlaczego te 18% nie ogladalo w tym czasie TV Trwam?

To chyba ci, co nie mają tej TV i są zmuszeni do oglądania Polsatu, licząc na
        to, że ich obrońcy się nie skompromitują.
        Jadnak się przeliczylirzeliczyli się!
    • echo_o Re: Igrzyska u Lisa 08.12.05, 23:22
      Programy Lisa są coraz bardziej beznadziejne i to bez względu na temat wzięty
      na tapetę. A temat RM wylewa mi się już dosłownie uszami i oczami... Lisa nie
      stać na oderwanie się od szablonów, jest schematyczny w doborze topic matters i
      w ich obróbce. Zero kreatywności, powielanie cytatów. Nudy na pudy i flaki z
      olejem razem wzięte. To tylko Lisowi wydaje się, że jak jest głośno, to można
      uznać program za interesujący. No i gawiedzi gustującej w takich, no właśnie
      don.kichote, igrzyskach...Bo debatą tego nie można nazwać.

ps. senator Niesiołowski do lekarza ! Niepokoję się o staruszka...
      • deltalima Re: Igrzyska u Lisa 08.12.05, 23:35
        o, widzę że koleżanka łapie się do tych 18%. w świetle tak druzgocącej porażki
        i kompromitacji nie dziwię się, że próbujesz krytykować lisa, przecież
        najlepszą obroną jest atak. a jaki koń jest każdy mógł zobaczyć. najbardziej
        wzruszyły mnie historie o mamusiach i babciach.
        • echo_o A ja widzę, że koleżanka cierpi na dysfunkcję... 08.12.05, 23:45
          ...zwaną nieumiejętnością czytania ze zrozumieniem...
          Precyzuję: Właśnie dlatego, że temat Radia Maryja guzik mnie obchodzi program
          Lisa był dla mnie nudny i w połowie go wyłączyłam...A Lis zatrzymał się w
          rozwoju i tyle. Kiedyś agresywny młody wilczek, teraz monotonny efekciarz,
          wtórny komentator...
          Mam nadzieję, że teraz wyraziłam się na tyle klarownie , by koleżanki precepcja
          to ogarnęła...
          • deltalima Re: A ja widzę, że koleżanka cierpi na dysfunkcję 08.12.05, 23:48
            a ja widzę, że koleżanka nawet płci rozmówcy nie odróżnia (to tak a'propos
            dysfunkcji i percepcji). jeżeli coś (np. nick) kończy się na 'a' to nie oznacza
            to automatycznie, że mamy do czynienia z kobietą. dla ułatwienia przykład:
            wojtyła nie była kobietą.
            • po_godzinach Re: A ja widzę, że koleżanka cierpi na dysfunkcję 08.12.05, 23:51
              mama Karola nie była kobietą?

o mój Boze
              • deltalima Re: A ja widzę, że koleżanka cierpi na dysfunkcję 08.12.05, 23:54
                podobnie jak skłodowska ;-))
                • po_godzinach Re: A ja widzę, że koleżanka cierpi na dysfunkcję 08.12.05, 23:55
                  dziwy prawisz waść)
                  • deltalima Re: A ja widzę, że koleżanka cierpi na dysfunkcję 08.12.05, 23:58
                    tudzież aczkolwiek bynajmniej niekoniecznie :-))
            • echo_o Re: A ja widzę, że koleżanka cierpi na dysfunkcję 08.12.05, 23:56
              Przepraszam !!!
              i zwracam Ci Twoją płeć :)
              (wiem, że to przykre, mnie też często na FK brano i bierze się za faceta)
              • deltalima Re: A ja widzę, że koleżanka cierpi na dysfunkcję 08.12.05, 23:59
                przykra to była konieczność patrzenia i słuchania pana wierzejskiego. winszuję
                sobie, że dzielnie to zniosłem :-))
                • po_godzinach Re: A ja widzę, że koleżanka cierpi na dysfunkcję 09.12.05, 00:02
                  tudziez tego, co tak palcem wygraża, tego z uszami., tego, co to o mamusi
                  opowiada wciąż (?)

Ale obecny ksiądz bardzo miły człowiek - a i popatrzeć mozna z przyjemnością.
                  • deltalima Re: A ja widzę, że koleżanka cierpi na dysfunkcję 09.12.05, 00:04
                    zaiste, krętymi drogami kobiece gusta chadzają skoro na takim mężczyźnie jak
                    obecny w studiu dobrodziej raczyłaś oko zawiesić, niewiasto.
                    • po_godzinach Re: A ja widzę, że koleżanka cierpi na dysfunkcję 09.12.05, 00:06
                      no ładny, miły, uśmiechnięty człowiek to i popatrzeć dobrze - a nie na takie
                      cuś, co paluchem wygraża, aż człek się przestrasza

albo na tę drugą strzygę, Boże uchowaj
                    • echo_o Re: A ja widzę, że koleżanka cierpi na dysfunkcję 09.12.05, 00:23
                      deltalima napisał:

> zaiste, krętymi drogami kobiece gusta chadzają skoro na takim mężczyźnie jak
                      > obecny w studiu dobrodziej raczyłaś oko zawiesić, niewiasto.

```````````````````````````````

Prawdę rzekłeś...
                      Gusta kobiece bywają często niebezpiecznie nieodgadnione.
                      Uznawany za społeczność międzynarodową za zbrodniarza wojennego, a przez
                      Chorwatów za bohatera - gen. Ante Gotovina niezwykle przystojnym mężczyzną
                      będąc (mówię o moim guście) jest właśnie przykładem takiej ambiwalencji i
                      rozdarcia kobiecej duszy...

www.antegotovina.com/default.aspx
                      A tak serio: czym są nasze rozterki i dysputy wobec tragedii narodów w kotle
                      bałkańskim...

• 3promile Re: A ja widzę, że koleżanka cierpi na dysfunkcję 09.12.05, 12:52
                    "tudziez tego, co tak palcem wygraża, tego z uszami." to ja sobie upatrzyłem już
                    w czasie kampanii, jak w tiwi trwam właził pod habit, uszka wcześniej posłusznie
                    po sobie kładąc - zaprawdę, powiadam wam, Cymański będzie gwiazdą mediów i
                    nieraz powodów do śmiechu (przez łzy) nam dostarczy!
                    • 3promile Re: A ja widzę, że koleżanka cierpi na dysfunkcję 09.12.05, 12:59
                      PS. Obawiam się jednak, że wyniki wspomnianego sondażu wyglądałyby nieco
                      inaczej, gdyby standardowy słuchacz RM potrafił bezboleśnie przebrnąć przez
                      procedurę wysyłania esemesa...
          • skun2 Re: A ja widzę, że koleżanka cierpi na dysfunkcję 09.12.05, 00:27
            echo_o napisała:

> ...zwaną nieumiejętnością czytania ze zrozumieniem...
            > Precyzuję: Właśnie dlatego, że temat Radia Maryja guzik mnie obchodzi program
            > Lisa był dla mnie nudny i w połowie go wyłączyłam...A Lis zatrzymał się w
            > rozwoju i tyle. Kiedyś agresywny młody wilczek, teraz monotonny efekciarz,
            > wtórny komentator...
            > Mam nadzieję, że teraz wyraziłam się na tyle klarownie , by koleżanki
            precepcja
            >
            > to ogarnęła...

To prawda, jego programy stały się żenujące jak gazeta wyborcza, pewnie nie
            przypadkowo reprezentują ten same sympatie polityczne i te same poglądy i tą
            samą histeryczną formę ich przedstawiania.
            dlaczego gazeta jest żenująca? zacietrzewienie panuje po wyborach, co drugi
            artykuł o moherowych beretach, o Rydzyku.
            Ilu słucha tego radia?
            Nikt z czytelników GW i pewnie nikt z widzów Polszmatu, ale mają za to ci,
            którzy nie słuchają mają podniety, że plebiscyt wykazał i...

To samo możnaby wykazać 5 lat temu.

ALE KOGO TO OBCHODZI???????????????????????????

• po_godzinach Re: A ja widzę, że koleżanka cierpi na dysfunkcję 09.12.05, 00:28
              Jak widać - Ciebie, bo zabierasz w tej sprawie głos.
        • leszab Wygląda na to że dupki z PO mają za dużo telefonów 09.12.05, 14:15
      • don.kichote Re: Igrzyska u Lisa 08.12.05, 23:36
        echo_o napisała:

> Programy Lisa są coraz bardziej beznadziejne i to bez względu na temat wzięty
        > na tapetę.

W pewnym sensie, to Cię nawet rozumiem. I nie mam dobrych wieści. Teraz tak już
        będzie. I w Polsacie, TVN-ie i publicznej. Czasy Cimoszwicza, Sobotki, Pęczaka i
        inn. to już przeszłość. Teraz na tapecie będą przede wszystkim Twoi ulubieńcy.
        Ta więc, jeżeli jeszcze nie zakupiłaś dekodera do odbioru TV Trwam, radzę Ci,
        pośpiesz się, bo może zabraknąc! Takich jak Ty "zdegustowanych", przybywa w
        zastraszającym tępie!

> No i gawiedzi gustującej w takich, no właśnie
        > don.kichote, igrzyskach...Bo debatą tego nie można nazwać.

Pozostawię bez komentaża.

> ps. senator Niesiołowski do lekarza ! Niepokoję się o staruszka...

Miły, chrześcijański akcent.
        • po_godzinach Re: Igrzyska u Lisa 08.12.05, 23:42
          cześć reprezentancie gawiedzi - don kichotcie)

• don.kichote Re: Igrzyska u Lisa 08.12.05, 23:45
            Kłaniam uniżenie!
            I po rączkach całuję!!! :)))
            • po_godzinach Re: Igrzyska u Lisa 08.12.05, 23:46
              jam tez gawiedź)

miło mi
              • don.kichote Re: Igrzyska u Lisa 09.12.05, 00:03
                po_godzinach napisała:

> jam tez gawiedź)
                >
                > miło mi

W tych "ustach" to ani wstyd, ani grzech.
                • po_godzinach Re: Igrzyska u Lisa 09.12.05, 00:09
                  zostawmy opery wysublimowanym, przeżartym znudzeniem gustom sami operetty
                  wybierając i wodewile - aby tylko w dobrym towarzystwie)

• don.kichote Re: Igrzyska u Lisa 09.12.05, 00:31
                    Z tymi operetkami i wodewilami wskazany byłby pośpiech. Coraz więcej
                    "wrażliwych" znawców sztuk wszelakich się namnożyło i wszystko ich obraża. A w
                    operetce, czy takim wodewilu, to te aktorki WYDEKOLTOWANE ponad miarę wszelką, a
                    i treści...
                    • po_godzinach Re: Igrzyska u Lisa 09.12.05, 00:34
                      Taaak, jasełka pozostają.
                      • don.kichote Re: Igrzyska u Lisa 09.12.05, 00:37
                        po_godzinach napisała:

> Taaak, jasełka pozostają.

To teraz, w "sezonie".
                        A latem?
                        • po_godzinach Re: Igrzyska u Lisa 09.12.05, 00:43
                          latem będziemy na okrągło wianki puszczać

• joella.r a gdzież tam jasełka 09.12.05, 01:38
                        toż przecie trzeba się tam z Lucyfera przebrać!
        • echo_o Twój świat przebiega w drastycznie prostym... 08.12.05, 23:53
          podziale...Radio Maryja i cała reszta.
          Ja poruszam się w szerszej przestrzeni i nie ma w niej ani RM ani TV Trwam.
          Ale nie ma w tej przestrzeni także zgody z Twoimi politycznymi sympatiami...
          Jak mi się to godzi ?
          Ano właśnie...

Ps.
          Oddychaj głębiej, patrz szerzej...
          To nie chrześcijański, tylko czysto ludzki akcent.
          • don.kichote Re: Twój świat przebiega w drastycznie prostym... 09.12.05, 00:11
            echo_o napisała:

> podziale...Radio Maryja i cała reszta.

Prawie trafiłaś! Prawie!
            A podział wygląda tak:

PiS, LPR, SO i Radio Maryja po jednej i cała reszta drugirj stronie.
      • przyladek.dobrej.nadziei Re: Igrzyska u Lisa 09.12.05, 02:46
        echo_o napisała:

> Programy Lisa są coraz bardziej beznadziejne i to bez względu na temat wzięty
        > na tapetę. A temat RM wylewa mi się już dosłownie uszami i oczami... Lisa nie
        > stać na oderwanie się od szablonów, jest schematyczny w doborze topic matters i
        >
        > w ich obróbce. Zero kreatywności, powielanie cytatów. Nudy na pudy i flaki z
        > olejem razem wzięte. To tylko Lisowi wydaje się, że jak jest głośno, to można
        > uznać program za interesujący. No i gawiedzi gustującej w takich, no właśnie
        > don.kichote, igrzyskach...Bo debatą tego nie można nazwać.
        >
        > ps. senator Niesiołowski do lekarza ! Niepokoję się o staruszka...

Niesilowski wypunktowal oszolomow, gowniarzy, ktorzy sikali w pieluchy, gdy
        siedzial w wiezieniu, a ojciec bokser szlajal sie w Niemczech.
      • bracia_zbrojek Re: Igrzyska u Lisa 09.12.05, 13:49
        Spotkanie u Lisa było dosc ciekawe. Forsę na Stocznię ojciec dyrektor normalnie
        zagarnał. Obrona sprytnego ojczulka beznadziejna. A chamstwo Wierzejskiego z
        LPR w stosunku do Niesiołowskiego siegnęło bruku.
      • leszab Jak ja teraz widzę Lisa to mi kartofle w piwnicy 09.12.05, 14:12
        Jak ja teraz widzę Lisa to mi kartofle w piwnicy gniją.
    • skin.pl Re: Igrzyska u Lisa 08.12.05, 23:36
      widzowie..selektywnie dobrana widownia i tyle
      • hrabia.m.c Re: Igrzyska u Lisa 08.12.05, 23:42
        skin.pl napisał:

> widzowie..selektywnie dobrana widownia i tyle

Szczególnie dobrze dobrany byl zwolennik mr ,ten niby wydawca:)
        ktory podobno wspolpracowal...:))
        a tak przy okazji.
        Kto to ten trupioblady wytrzeszcz ,ktory siedział obok Cymańskiego?
        • deltalima Re: Igrzyska u Lisa 08.12.05, 23:46
          > Kto to ten trupioblady wytrzeszcz ,ktory siedział obok Cymańskiego?

no właśnie. typowa aryjska uroda, nieprawdaż?
        • polkala Lis jest beznadziejny BO: 08.12.05, 23:49
          w programie to ON chce się popisywać, grać pierwsze skrzypce, ON GADA, zamiast
          wspierać i kierować dyskusją ciekawszych zaproszonych gości. Ale LIS jest
          GWIAZDOREM, SHOWMANEM, ze chce przycmić zaproszonych ludzi - w kazdym
          programie. A on ma byc dzienikarzem, i, jesli potrafi, obiektywnym.
          • kum.z.antalowki Nie Lis tylko Cymański zakrzykiwał cały program 09.12.05, 02:10
            Lis próbował mimo to "popychac rozmowę do przodu", poddajac pod dyskusję kolejne
            tematy. Ale pos. Cymański i pos. Wierzejski - na widok sen. Niesiołowskiego i
            marsz. Komorowskiego wpadają w stan chorobliwego pobudzenia i zaczynają się
            zachowywać jakby mieli nieczyste sumienie i wstawiali "bajer", żeby zagadać swą
            niezręczną pozycję, przekrzyczeć wszystkich w studiu i zbajtlować widzów przed
            telewizorami.
            No bo faktycznie głupio, że taka "ideowa" partia jak PiS nie ma własnej
            ideologii, a jedynie opiera się na "myślach o. Rydzyka", zaś kiedy się niektóre
            z tych kuriozalnych "myśli" cytuje, to nawet duet Cymański - Wierzejski nie
            potrafi bez krętactw wyjaśnić "czemu mysliciel ma tak plugawe mysli".
      • don.kichote Re: Igrzyska u Lisa 08.12.05, 23:51
        skin.pl napisał:

> widzowie..selektywnie dobrana widownia i tyle

I mnie sią tak wydaje, jak sobie przypomnę kiedy Lis podszedł do radiomaryjnego
        sektora.
        Płacili na samochód a dostali rower, ale problemu nie widzą! Takie "okazy"
        trzeba szczególnie dokładnie wyselekcjonować!
    • basia.basia Zwykłe psykówki, nad którymi Lis nie panuje:( 08.12.05, 23:51
      Nie lubię takich programów. A przede wszystkim to jest wtórne; RM jest na fali
      zaintersowania, więc i Lis musi swoje 3 grosze ogłosić ale nie ma żadnego
      pomysłu jak "ugryźć" RM. A ja uważam, że jak robić program o RM to należało
      zaprosić zwierzchnika O. Rydzyka, samego Rydzyka oraz jeszcze parę osób (nie
      polityków)
      - publicystów katolickich, autorytety kościelne. A tak to wyszło jak zawsze i
      ten Niesiołowski w roli primadonny - to jest nudne!!!
      • don.kichote Re: Zwykłe psykówki, nad którymi Lis nie panuje:( 08.12.05, 23:58
        basia.basia napisała:

> RM jest na fali zaintersowania, więc i Lis musi swoje 3 grosze ogłosić ale nie
        ma żadnego
        > pomysłu jak "ugryźć" RM. A ja uważam, że jak robić program o RM to należało
        > zaprosić zwierzchnika O. Rydzyka, samego Rydzyka

Teoretycznie to Ty masz rację! Ale tylko teoretycznie, i wiesz dlaczego!

> ten Niesiołowski w roli primadonny

Jak na niego, to i tak wielkie postępy!
        • basia.basia Re: Zwykłe psykówki, nad którymi Lis nie panuje:( 09.12.05, 00:08
          don.kichote napisał:

> basia.basia napisała:
          >
          > > RM jest na fali zaintersowania, więc i Lis musi swoje 3 grosze ogłosić al
          > e nie
          > ma żadnego
          > > pomysłu jak "ugryźć" RM. A ja uważam, że jak robić program o RM to należa
          > ło
          > > zaprosić zwierzchnika O. Rydzyka, samego Rydzyka
          >
          > Teoretycznie to Ty masz rację! Ale tylko teoretycznie, i wiesz dlaczego!

Byłoby bardzo ciekawe poznać powody np. odmowy wystąpienia w programie.
          I to byłby dobry sposób na rozpoczęcie dyskusji, ta nieobecność.

>
          > > ten Niesiołowski w roli primadonny
          >
          > Jak na niego, to i tak wielkie postępy!

To jest zwykły pieniacz, niestety:( Może sobie mieć zasługi i to wielkie
          ale dla mnie jest niestrawny.

• don.kichote Re: Zwykłe psykówki, nad którymi Lis nie panuje:( 09.12.05, 00:19
            basia.basia napisała:

> Byłoby bardzo ciekawe poznać powody np. odmowy wystąpienia w programie.
            > I to byłby dobry sposób na rozpoczęcie dyskusji, ta nieobecność.

Może i tak, ale obawiam się, że dyskusja mogłaby zejść na Rydzyka, zostawiając
            samo radio niejako w cieniu. A tematem było jednak "radio"!
            Co do pieniactwa Niesiołowskiego, to faktycznie nic się nie zmieniło, ale jego
            podejście i spojrzenie na rzeczywistość, uległo znacznej - moim zdaniem -
            pozytywnej zmianie!
            • skun2 Re: Zwykłe psykówki, nad którymi Lis nie panuje:( 09.12.05, 00:37

ZCHN już nie istnieje - Niesiołowskiego ktoś inny przygarnął - to i poglądy się
              zmieniły...Oj smutne...
      • elfhelm Rydzyka podobno zapraszali Sekielski z Morozowskim 08.12.05, 23:58
        ale nie dostali odpowiedzi :)
      • b.krakus basia.basia napisała.napisała… 09.12.05, 00:57
        „a ja uważam, że jak robić program o RM to należało zaprosić zwierzchnika O.
        Rydzyka, samego Rydzyka oraz jeszcze parę osób (nie polityków")…

• przyladek.dobrej.nadziei Nad moherami panuje tylko ojciec bokser :) nt 09.12.05, 02:48
      • paero123 Re: Zwykłe psykówki, nad którymi Lis nie panuje:( 09.12.05, 15:57
        Nie przyszliby do Polstatu, bo:
        - "ekspert RM: – Masoni są narzędziem szatana, a ich znakiem jest słońce.
        Zwróćcie uwagę, że ten znak starają się umieścić wszędzie. Na przykład w
        Polsacie się ono pojawia i na butelkach wody „Bonaqua”, i jako logo partii Unia
        Wolności"
        - "telefon do RM: – Postuluję wyrzucenie z nazwy telewizji Polsat liter: pol. Bo
        to nie polskie. I co wtedy zostanie? Sat zostanie. I jak dodamy do tego skrót od
        anteny, zobaczymy całą prawdę Sat-an!"
    • jastan1 Re: Igrzyska u Lisa 08.12.05, 23:53
      Ciekaw jestem ilu uczestników sondy słucha tego radia. Żeby w jakiejś sprawie
      zabrać głos trzeba w tej sprawie mieć własne doświadczenia.
      • hrabia.m.c Re: Igrzyska u Lisa 09.12.05, 00:00
        jastan1 napisał:

> Ciekaw jestem ilu uczestników sondy słucha tego radia. Żeby w jakiejś sprawie
        > zabrać głos trzeba w tej sprawie mieć własne doświadczenia.

Dokładnie TAK!!!!!
        Pozbawic prawa wyborczego 95% Polaków:)
        • kum.z.antalowki Re: Igrzyska u Lisa. Ten Cymanski był na moherze? 09.12.05, 00:49

Na PiS oddało głos 3185714 osób, to jest 10,51% ogółu uprawnionych.

Na PO oddało głos 2849259 osób, to jest 9,42% ogółu uprawnionych.

PiS wygrał z PO różnicą 284925 głosów (1,09% ogółu uprawnionych).

I niewątpliwie szalę na korzyść PiS przechyliło poparcie o. T Rydzyka CSsR, (z
          równoczesną propagandą wrogą wobec PO) za pośrednictwem Radia Maryja, Telewizji
          Trwam i Naszego Dziennika. Trzeba też doceniać środowiskowe oddziaływanie
          "Moherowych Beretów", powielających opinie mediów podległych Lux Veritatis.

Ale "doceniać" to nie znaczy "przeceniać". To jest raptem ok. milionowa publiczność.

Faktem jest jednak, że "moherowa mysz urodziła górę", cos tak jak kret - kopiec.

A stało sie tak, bo - polski system władzy jest tak skonstruowany, że owa
          niespełna 1,1 procentowa przewaga daje PiS-owi pełnię władzy w państwie.

Ale jednak z drugiej strony - Jest to władza, która nie uzyskała legitymizacji
          ze strony 89,9% społeczeństwa.

Dlatego - choć już upłynęły prawie 2 miesiące od wyborów - PiS, zamiast
          realizować obiecywane w programie wyborczym przekształcenie państwa w IV RP musi
          grać na zwłokę - a w tym czasie - nadal prowadzić intensywana kampanię
          "podlizywania się" różnym środowiskom politycznym i umizgać do różnych grup
          zawodowych.

Stąd też to nadymanie ponad realną miarę znaczenia "Moherowej Koalicji".

Ale - nie przesadzajmy. Choć... Każdy niemal ma w rodzinie jedną lub kilka
          ciotek-dewotek (i ich zahukanych mężów). To są cudowni ludzie, godni szacunku i
          miłosci. Pokolenie, które przeżyło wiele gorzkich doświadczeń. Ja np. się do
          moich ciotek i wujków (a takze stryjenek i stryjków) odnoszę z wielkim
          szacunkiem. Zapraszam na rodzinne uroczystości. Bywam zapraszany. W rozmowach im
          potakuję, bo to sa starsi ludzie i nie ma potrzeby sprawiać im przykrość. Ale w
          swych planach osobistych, rodzinnych i zawodowych - ich opinii nie traktuję zbyt
          serio.
          Podobnie ma sie rzecz z moimi sympatiami czy antypatiami politycznymi.
          I myslę, ze tak odczuwa i postępuje większość ludzi.
          A pisząc wiekszość - mam na myśli ok.90%.
    • b.krakus basia.basia napisała.napisała dowcip.roku... 09.12.05, 00:58
      „a ja uważam, że jak robić program o RM to należało zaprosić zwierzchnika O.
      Rydzyka, samego Rydzyka oraz jeszcze parę osób (nie polityków)…
      • kum.z.antalowki Basia wie co pisze, w czerwcu będzie szef szefa 09.12.05, 01:05
        i gdyby sie dał, razem z osobami towarzyszacymi, zaprosic do studia, to moznaby
        wiele spraw wyjaśnic u źródła i definitywnie.
        Basia pisze: Lisie, "ja wam rzucam myśl, wy go łapta", iteraz piłka na jego
        stronie i jego problem.
        I jak tu nie uwielbiac Basi?

b.krakus napisał:

> „a ja uważam, że jak robić program o RM to należało zaprosić zwierzchnika
        > O.
        > Rydzyka, samego Rydzyka oraz jeszcze parę osób (nie polityków)…
        • b.krakus Re: Basia wie co pisze, w czerwcu będzie szef sze 09.12.05, 01:09
          bo nasza basia.basia przekochana jest - a jak będzie stara to będzie
          barbara.barbara...
          • kum.z.antalowki Podoba mi sie wydajność p. T. Cymańskiego 09.12.05, 01:24
            Istny stachanowiec. A zwłaszcza imponujące jest to, że umie mówić na każdy
            temat. Może troche szkoda, że bez wzgledu na to na jaki temat sie wypowiada,
            mówi zawsze to samo. Ale z jaką swadą! I jak głosno!
            • b.krakus Re: Podoba mi sie wydajność p. T. Cymańskiego 09.12.05, 01:27
              on podobno to nawet samego siebie potrafi tak zapędzić w kozi róg, że potem
              przez tydzień wraca do formy...
    • b.krakus a ten, kto podnieca się samymi procentami… 09.12.05, 01:20
      bez wiedzy chociażby o liczbie respondentów (oraz innych czynnikach, na które
      należy w takich wypadkach brać poprawkę), ten jest matoł, i tu rzeczywiście -
      program lisa nieco przypomina radyjo, bo stosuje podobne chwyty i adresowany
      jest do podobnej widowni, co widać chociażby po postach mądrali ciężko
      zaaferowanych tą statystyką dla ubogich….
      • kum.z.antalowki Procenty? W miłym towarzystwie? Wieczorową porą? 09.12.05, 01:27
        Czemu nie?
        • b.krakus Re: Procenty? W miłym towarzystwie? Wieczorową po 09.12.05, 01:29
          niestety nie mogę - bo prowadzę... dialog z basią.basią i jeszcze coś mi umknie!
      • don.kichote Re: a ten, kto podnieca się samymi procentamiR 09.12.05, 01:43
        Nie wiem, czy takie były Twje intencje, ale swoim postem, "wyrwałwś" mnie do
        odpowiedzi.
        Powołując się na owe %, zaznaczyłen jakiej sondy one dotyczą, a więc spełniłem
        chyba kryteria, o których wspomniałeś. Jeżeli zatem, ten "matoł" był adresowany
        do mnie, to... chyba nie muszę kończyć?
        A co do:

> program lisa nieco przypomina radyjo, bo stosuje podobne chwyty i adresowany
        > jest do podobnej widowni,

to żadnej Amerykli nie odkryłeś. Znakomita większość tych programów kieruje się
        tymi samymi kryteriami i tylko od widza zależe które argumenty zaakceptuje, a
        które odrzuci.

> co widać chociażby po postach mądrali ciężko
        > zaaferowanych tą statystyką dla ubogich….

I o to właśnie chodziło.
        • b.krakus Re: a ten, kto podnieca się samymi procentamiR 09.12.05, 01:47
          przepraszam za mocne słowa, ale dajcie się robić w konia jak dzieci...
          • kum.z.antalowki PiS ma władzę i nadzieje, ale procentów mu brak 09.12.05, 02:34
            I to jest, niestety, w systemie demokratycznym powód, dla którego musi puszczac
            tyle pary w gwizdek.
            Ten brak szerokiego zaplecza społecznego zmusza do PiS do odwoływania się do RM
            i do identyfikowania się z jego słuchaczkami (oraz słuchaczami)- a to z kolei
            sprawia, że wiąkszość społeczeństwa, która nie akceptuje wtrącania się we
            wszystko ciotek-dewotek i w kolejnych sondażach daje temu wyraz - zaczyna się
            orientować antypisowsko.
            W ogóle - przesadne moralizatorstwo to jest w polityce ślepy zaułek. Przesadne
            moralizatorstwo ze strony władzy w kraju, w którym władza jest najbardziej
            skorumpowana w całej Europie, a do tego - podpieranie się autorytetem
            charyzmatycznego duchownego, o którym (jak mawia J. Kurski) - krążą pogłoski, że
            zrobił brzydki "przekręt" pod pretekstem zbierania datków na "ratowanie Stoczni
            Gdańskiej" - to wszytko sprawia, że owe procenty z róznych sondaży - przestają
            być "gołe"... Natomiast coraz bardziej nagi okazuje się obóz rządzący...

• b.krakus ależ kumie kumplikujecie... 09.12.05, 03:24
              a nie prościej byłoby napisać, że wchodzenie komuś do d…, nawet przez złoty
              lejek, to mało ekscetyczne zajęcie jest?
              • kum.z.antalowki ja o polityce, a pan o frymuśnym analu przez lejek 09.12.05, 03:40
                Co to jest, że jak się wspomni o RM i PiSowskiej etyce, to zaraz na mysl
                przychodzą takie rózne pomysły. Czasem niebezpieczne. Słyszałem o facecie
                któremu przy orgaźmie pękł 2-gi kręg szyjny. Ponoć próbował samooralu. Az
                starch pomusleć, co będzie ludziom pękać dziać, gdy spróbują samopisu...

b.krakus napisał:

> a nie prościej byłoby napisać, że wchodzenie komuś do d…, nawet przez zło
                > ty
                > lejek, to mało ekscetyczne zajęcie jest?
                • b.krakus Re: ja o polityce, a pan o frymuśnym analu przez 09.12.05, 12:14
                  z samopisem jest jak z samopałem, trzeba cholernie uważać żeby sobie jakiej
                  krzywdy nie zrobić...
            • aron2004 Re: PiS ma władzę i nadzieje, ale procentów mu br 09.12.05, 08:04
              kum.z.antalowki napisał:

> I to jest, niestety, w systemie demokratycznym powód, dla którego musi
              puszczac
              > tyle pary w gwizdek.
              > Ten brak szerokiego zaplecza społecznego zmusza do PiS do odwoływania się do
              RM

za to Platforma ma szerokie zaplecze społeczne, że ho ho!
    • 22091960u Re: Igrzyska u Lisa 09.12.05, 08:28
      U Lisa są "sondaże innaczej"
    • margala proszę o ścisłość 09.12.05, 09:27
      don.kichote napisał:

> 18% za
      > 72% przeciw - tak można w skrócie podsumoawć działalność RM, którą ocenili
      > widzowie "Co z tą Polską" Lisa.
      > Kto nie widział, niech żałuje!

proszę o ścisłość.
      pytanie nie brzmiało: czy jestes za czy przeciw Radiu Maryja?

zapytano: Czy Radio Maryja służy demokracji?
      • indris Pytania a odpowiedzi 09.12.05, 09:47
        Pytanie istotnie brzmiało: "czy RM słuzy demokracji w Polsce". Ale jestem
        prawie pewny, że większść respondentów odpowiadało w rzeczywistości na INNE
        pytanie: "czy lubisz Radio Maryja ?".
        • margala Re: Pytania a odpowiedzi 09.12.05, 10:28
          indris napisał:

> Pytanie istotnie brzmiało: "czy RM słuzy demokracji w Polsce". Ale jestem
          > prawie pewny, że większść respondentów odpowiadało w rzeczywistości na INNE
          > pytanie: "czy lubisz Radio Maryja ?".

nie przepadam za RM ale uważam, że służy demokracji.
          tak samo jak nie lubię tygodnika NIE, ale uważam, że służy demokracji.
          demokracja bez pluralizmu mediów jest niemożliwa.

chyba wysyłający sms-y rzeczywiście nie rozumieli istoty problemu.

• simr1979 Re: Pytania a odpowiedzi 09.12.05, 12:47
            margala napisał:

(...)> nie przepadam za RM ale uważam, że służy demokracji.

Popadasz - obawiam się - w lekką paranoję: nie może służyć demokracji coś, co
            demokrację z całych sił zwalcza. W każdym cywilizowanym DEMOKRATYCZNYM kraju RM
            zostałoby już dawno zamknięte za szerzenie nienawiści rasowej. Przy RM Le Pen
            czy Haider to poprawni politycznie koserwatyści;)
            • margala Re: Pytania a odpowiedzi 09.12.05, 12:59

simr1979 napisał:

> margala napisał:
              >
              > (...)> nie przepadam za RM ale uważam, że służy demokracji.
              >
              > Popadasz - obawiam się - w lekką paranoję: nie może służyć demokracji coś, co
              > demokrację z całych sił zwalcza.

w jaki sposób RM zwalcza demokrację?

> W każdym cywilizowanym DEMOKRATYCZNYM kraju RM
              > zostałoby już dawno zamknięte za szerzenie nienawiści rasowej. Przy RM Le Pen
              > czy Haider to poprawni politycznie koserwatyści;)

jakoś nie słyszałem o zgłoszeniach przestępstwach do prokuratury. jeśli
              dysponujesz dowodami, to może powinieneś zacząć działać. w imię demokracji.
          • don.kichote Re: Pytania a odpowiedzi 09.12.05, 13:29
            margala napisał:

> nie przepadam za RM ale uważam, że służy demokracji.
            > tak samo jak nie lubię tygodnika NIE, ale uważam, że służy demokracji.
            > demokracja bez pluralizmu mediów jest niemożliwa.

To chyba trochę nie tak.
            Nie powinno się porównywać "NIE" z "RM", bo to - z natury rzeczy - dwa różnego
            rodzaju media, a co najwyżej z "ND". I nie ulega żadnej dyskusji, że NIE i ND
            reprezentują ten sam poziom, ten sam styl i skierowane są do tego samego typu
            odbiorcy a jedyne co je różni to to, że stoją po dwóch przeciwnych biegunach tej
            samej machiny medialnej.
            Czy służą demokracji? W pewnym sensie tak, chociaż to raczej "niedżwiedzia
            przysługa"!
            Czy odpowiadają standartom pluralizmu? Tu miałbym pewne wątpliwości, wynikające
            z natury tych mediów, tzw. papierowych. Papier - jak powszechnie wiadomo -
            wszystko przyjmie, a ewentualne sprostowania? No cóż...
            Oba te media, głoszą - wg. nich - jedyną świętą, objawioną i niepodważalną
            prawdę. SWOJĄ prawdę i nie ma w nich miejsca na inne.
            I o ile w przypadku tego rodzaju mediów można to jeszcze jakoś zaakceptować, to
            już w przypadku radia, o zasięgu ogólnokrajowym, brak pluralizmu jest nie do
            przyjęcia - przynajmniej moim zdaniem.
            Brak pluralizmu, przejawiający się m.inn. tym, że audycje polityczne w RM,
            przekształcają się w audycje "TOWARZYSTW WZAJEMNEJ ADORACJI", gdzie dyskutanci
            albo "słodzą" sobie na wzajem, albo opluwają w niewybredny sposób przeciwników
            albo jedno i drugie naraz, nie dając szans na wypowiedzenie się drugiej stronie.

W świetle powyższego, będę się upierał przy swoim; RM nie służy rozwojowi
            demokracji, a wrcz ją cofa.
            • margala pluralizm 09.12.05, 13:41
              Don Kichocie,

Różnimy się.

Moim zdaniem wystarczy, że rynek mediów jest pluralistyczny.
              Nie trzeba wymagać aby każdy z podmiotów tego rynku był pluralistyczny.

Przeciez nie wymagamy, aby partia reprezentowały reprezentowała całe spektrum
              poglądów od lewa do prawa. Byłoby to absurdalne. Wystarczy, że scena polityczna
              jako całość jest pluralistyczna.
              • don.kichote Re: pluralizm 09.12.05, 13:48
                margala napisał:

> Moim zdaniem wystarczy, że rynek mediów jest pluralistyczny.
                > Nie trzeba wymagać aby każdy z podmiotów tego rynku był pluralistyczny.

Czyli potwierdzasz? W RM pluralizmu nie ma!?
                Czy tak?
                • 3promile Re: pluralizm 09.12.05, 13:53
                  RM to nie medium publiczne - nie musi być pluralistyczne - niech sobie głosi
                  postulaty samobiczowania nawet, ale niech nie rozpowszechnia treści
                  ksenofobicznych. Mnie nie przeszkadza, że ktoś chce sobie przez eter te różańce
                  odmawiać; mnie przeszkadza, jak słyszę np., że "wszystkie pieniądze w bankach
                  należą do pana boga. Te w żydowskich bankach też"
                • margala Re: pluralizm 09.12.05, 14:00
                  don.kichote napisał:

> margala napisał:
                  >
                  > > Moim zdaniem wystarczy, że rynek mediów jest pluralistyczny.
                  > > Nie trzeba wymagać aby każdy z podmiotów tego rynku był pluralistyczny.
                  >
                  > Czyli potwierdzasz? W RM pluralizmu nie ma!?
                  > Czy tak?

moim zdaniem nie ma. ale czy coś w tym złego?
                  kto powiedział, że podmioty na rynku medialnym muszą być pluralistyczne?
                  chyba wystarczy, że ten rynek jest pluralistyczny.
                  • don.kichote Re: pluralizm 09.12.05, 18:13
                    margala napisał:

> moim zdaniem nie ma.

I rozumiem, że jest to tylko i wyłącznie TWOJE zdanie.

> ale czy coś w tym złego?

No to mamy problem.
                    Nie! Nie byłoby w tym nic złego, gdyby tę samą miarę przykładać i do innych mediów.
                    Ale poczytaj posty choćby w tym wątku, w których to, kibicyjący właśnie "prawej"
                    stronie, zarzucają brak pluralizmu i stronniczość pozostałym mediom. To jak to w
                    końcu jest? Inne media mają być pluralistyczne a RM mie?
                    Wyjaśnij to?
                    • margala Re: pluralizm 09.12.05, 18:26
                      don.kichote napisał:

> margala napisał:
                      >
                      > > moim zdaniem nie ma.
                      >
                      > I rozumiem, że jest to tylko i wyłącznie TWOJE zdanie.
                      >
                      > > ale czy coś w tym złego?
                      >
                      > No to mamy problem.
                      > Nie! Nie byłoby w tym nic złego, gdyby tę samą miarę przykładać i do innych med
                      > iów.
                      > Ale poczytaj posty choćby w tym wątku, w których to, kibicyjący właśnie "prawej
                      > "
                      > stronie, zarzucają brak pluralizmu i stronniczość pozostałym mediom. To jak to
                      > w
                      > końcu jest? Inne media mają być pluralistyczne a RM mie?
                      > Wyjaśnij to?

uważam, że wymóg pluralizmu powinien odnosić się jedynie do mediów publicznych.
                      jeśli chodzi o media prywatne, to powinny mieć prawo do wyrażania dowolnych,
                      zgodnych z prawem, poglądów. to chyba oczywiste.
    • b.krakus co do tej statystyki dla ubogich… 09.12.05, 11:57
      to ciągle czekam, aż któryś z gości pana redaktora w końcu przeciwko niej
      zaprotestuje, ale oni zawsze są zbyt zajęci sobą…
    • qlezanka Wykończymy RM!!! Druki w dłoń i na pocztę! 09.12.05, 13:35
      Krotka procedura postepowania :)
      Normalni ludzie, zapraszam na poczte...

1.W UP znajdują się specjalne druki o następującej treści: " Radio Maryja Dar
      dla Radia Maryja w Toruniu Bank Pocztowy....."
      2.Wypełniamy druk i wpłacamy na konto Radia Maryja 1 grosz (słownie: jeden
      grosz). W urzędzie mogą nie chciec przyjąć wpłaty na jeden grosz, ale wtedy
      należy się kłócić bo Pani w okienku nie ma prawa odmówić przyjęcia wpłaty,
      nawet na jeden grosz. UWAGA!!!!nie płacimy nic za przekaz, ponieważ płaci za
      niego odbiorca - taka jest umowa Radia z pocztą.
      3.Za nami staje nasz kolega i też wpłaca jeden grosz.
      4.Za nim staje nasz drugi kolega i również wpłaca jeden grosz.
      5.Następnie znowu my wpłacamy grosz i tak w kółko.
      6.Powtarzamy całą operacje 120 razy (w sumie będzie ich 360, gdyż 3x120=360)
      7.Pytacie czy to ma sens? Oczywiście, za każdą operację Radio płaci 3,60
      Poczcie Polskiej. 3,6x360=1296zł!!!W sumie niezła sumka...
      8.1296zł odjąć 3,6zł wpłacone przez nas daje 1292,4zł!!!!! ujemnego wsparcia
      dla Radia Maryja.
      9.Wpłacać pieniądze mogą również ludzie niewierzący!!!!!
    • saszamisza Re: Igrzyska u Lisa 09.12.05, 13:53
      Radzę olać to wszystko. Z Liem w kieszeni. Lis to niezła małpa.
    • leszab Jestem przekonay,że olbrzymia więkrzość tych 09.12.05, 14:01
      Jestem przekonay,że olbrzymia większość tych co głosowali przeciw RM i TV Trwam
      nigdy nie słuchali ani nie oglądali tych medii a ich polądami są poglady GW i
      innch tego typu szmatławców.
      • keller1 Re: Jestem przekonay,że olbrzymia więkrzość tych 09.12.05, 14:19
        manipulacje Gazety nie są nowością,tkwią z chwilą przejęcia władzy przez.....
        • borbali Re: Jestem przekonany 09.12.05, 14:52
          że jeżeli ktoś uaważa,że GW manipuluje i chwali Radyjo Maryja za "prawdę"to
          powinien domagać się awansu o.Rydzyka na miejsce Michnika.
      • ave.duce Re: Medii nie oglądałam, ani nie słuchałam;-))) 09.12.05, 15:23
        Mea culpa...
      • malaszaramysz Czy medie to coś takiego jak erynie? n/t 09.12.05, 15:51

• ave.duce Czy medie to coś takiego jak erynie? Albo harpie?? 09.12.05, 16:03

• 8macek Re: Jestem przekonay,że olbrzymia więkrzość tych 09.12.05, 18:30
        zapewniam cię,że słucham i oglądam systematycznie kiedy tylko mi czas pozwala...
        czego dowodem jest moja sygnaturka!

:-DDDDD
    • borbali Re: Igrzyska u Lisa 09.12.05, 14:10
      Dwie sympatyczki o.Rydzyka pozwoliły sobie w tym wątku określić program Lisa
      jako nudny.Chyba bym zgodził się na każde inne określenie programu ale
      określenie nudny program jest tak nieracjonalne jak obserwacja tonącego,którym
      w tym przypadku było Radyjo Maryja i PIS w osobie oszołoma Cymańskiego i
      durnowatego Wierzejskiego.
      Dla zwolenników Kaczyzmu to był dramat,bo Niesiołowski,Komorowski,ks.Sikora i
      Lis udowodnili,że król[PIS]jest moralnie i intelektualnie nagi.
    • keller1 Re:Igrzyska u Lisa,czyli Lis jak i program fatalny 09.12.05, 14:17
      są tu dwie sprawy:
      1.Tomasz Lis dziennikarz prowadzący i jego program
      2.Radio Maryja, temat tegoż programu,są to dwie odrębne sprawy!
      • borbali Re:Igrzyska u Lisa,czyli Lis jak i program fataln 09.12.05, 14:25
        Zgadzam się całkowicie,że program Lisa o RM był fatalny,ale tylko dla....
        zwolenników Kaczyzmu.
        Dla mnie był interesujący,bo obnarzył nikczemność o.Rydzyka i zwolenników
        Kaczyzmu.
        • keller1 Re:Igrzyska u Lisa,czyli Lis jak i program fataln 09.12.05, 14:30
          ocena warta tego, kto to pisał!
          Uwielbiam kaczki, zwłaszcza jak są dobrze przyrządzone,przyznaję się!
          ?
          • borbali Re:Igrzyska u Lisa 09.12.05, 14:44
            Nie ma jak dyskutant z podstawowym i średnim niepełnym wykształceniem czyli
            pisiorowy wyborca o przyziemnym poczuciu humoru.
        • piaf.e Re:Igrzyska u Lisa,czyli Lis jak i program fataln 09.12.05, 15:26
          borbali napisał:

> Zgadzam się całkowicie,że program Lisa o RM był fatalny,ale tylko dla....
          > zwolenników Kaczyzmu.
          > Dla mnie był interesujący,bo obnarzył nikczemność o.Rydzyka i zwolenników
          > Kaczyzmu.

Program był świetny, choc za krotki.Głównie mowili obroncy RM(posłowie z pis i
          so).
          Cymański zawsze tak wykrzykuje ???(az sie mało nie opluł)
    • przyladek.dobrej.nadziei Brawo Niesiolowski, brawo Komorowski! 09.12.05, 17:09
      Wypunkotwaliscie oszolomow z LPR i PiSu. Tak trzymac!
      • melisa-bb Re: Brawo Niesiolowski, brawo Komorowski! 09.12.05, 18:57
        Sprawdzałeś czy te punkty sa prawdziwe.
      • piaf.e Re: Brawo Niesiolowski, brawo Komorowski! 09.12.05, 19:56
        przyladek.dobrej.nadziei napisał:

> Wypunkotwaliscie oszolomow z LPR i PiSu. Tak trzymac!

nawet nie musieli duzo punktowac.Powiedzieli kilka slow prawdy, za co im bardzo
        dziekuję.

a oszołomi, kompromitowali się sami.
        • przyladek.dobrej.nadziei Re: Brawo Niesiolowski, brawo Komorowski! 09.12.05, 20:06
          piaf.e napisała:

> przyladek.dobrej.nadziei napisał:
          >
          > > Wypunkotwaliscie oszolomow z LPR i PiSu. Tak trzymac!
          >
          >
          > nawet nie musieli duzo punktowac.Powiedzieli kilka slow prawdy, za co im
          bardzo
          >
          > dziekuję.
          >
          > a oszołomi, kompromitowali się sami.

Dokladnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka