Dodaj do ulubionych

Michnik o stanie wojennym

• polonic A co na to oficer prowadzacy panie adamie? 14.12.05, 14:16

• leszek1025 Re: Michnik o stanie wojennym 14.12.05, 14:34
      Szanowny Panie Michnik to Pan zdradził solidarność i pokumał się z parasitami
      czerwonej bandy.Jesteś Pan obłudny do granic.I ja emigrant ze stanu wojennego
      mam Panu wybaczyć??????Pan chyba żartujesz.To Pan się uwłaszczył na minimalną
      sumkę 38 milionów złotych a nie ja.Jesteś gościu śmieszny.
    • wp2221 Panie Michnik - gruba kreska to już była ... !!! 14.12.05, 14:35
      i skutki widzimy przez ostatnie 15 lat .... spadaj facet
    • brynk Michnik - ty naprawde jestes chory na mózg 14.12.05, 14:40
      Jaki red. naczelny taka gazeta Chyba żałowac nalezy , ze w siedząc w wiezieniu
      nie "załatwili" ciebie . Kuroń w grobie sie przewraca słusząc co ty gadasz .
      Na rente szybko ....
      • lubat Re: Michnik - ty naprawde jestes chory na mózg 14.12.05, 14:45
        To jest Polska właśnie... To są Polacy. Pan Bóg wybaczy - Polak nigdy, chociaż
        codziennie bełkoce "odpuść nam nasze winy, jako i my odpuszczamy..." Komu wy
        odpuszczacie, i co?!!!
        • oraw ŻEBY CHOROWAĆ NA MÓZG TRZEBA GO POSIADAĆ 14.12.05, 14:47
          i korzystać z taką MAESTRIĄ jak
          PAN ADAM!!!!!
          Serdecznie pozdrawiam VIATORES
      • barbara444 On nie jest chory na mozg tylko nadal manipuluje 14.12.05, 14:51
        Michnik byl motorem a teraz jest kontynuatorem "reformistycznej" frakcji
        UB-owsko-Syjonistycznej w PZPR. Frakcja zawsze dazyla do wladzy i stad wypadki
        marcowe, duza czesc dzialalnosci KORU itd.

Teraz jest przesem tego co z frakcji zostalo. Majac takie powiazania za komuny
        mogl sobie bezpiecznie pozwolic na "dysydenctwo" (cztaj manipulanctwo) bo mu nic
        nie grozilo gdyz byl w rzeczywistosci wtyczka frakcji PZPR w ruchu dysydenckim.
        Zgrywal trybuna ludu i dzis zgrywa wodza ideowego. Panie Michnik ludzie sie na
        tym dawno poznali. Osmieszasz sie daj sobie spokoj.
        • sclavus Re: On nie jest chory na mozg tylko nadal manipul 14.12.05, 15:07
          ejże Basiu... jestes pewna, że już biją w tarabany???
          • barbara444 Re: On nie jest chory na mozg tylko nadal manipul 14.12.05, 15:15
            Slavusku kochany,

W tarabany nie bija ale to co napisalem jest tak oczywiste.
            Ja sam studiowalem obok Adasia i znam dobrze jego "bohaterstwo".

On sie nigdy praca uczciwa nie zajmowal. Politykowal tak jak mu jego wujkowie z
            UB i PZPR kazali. Do dzis to robi. Nie moze sie wyrwac z tego kola.

dziekuje
            • sclavus Re: On nie jest chory na mozg tylko nadal manipul 14.12.05, 15:22
              Byłbyż to dowód, że z tego rocznika samo kretyństwo wyszło??
              A. Michnik jest tego całkowitym zaprzeczeniem...
              PS: SCLAVUS...
            • bikej5 Re: On nie jest chory na mozg tylko nadal manipul 14.12.05, 15:29
              co za znajomość faktów z życia Michnika a także jego umysłu....koleżanka pisala
              jakoweś raporty?(czytaj sprawozdania),pytanie komu????
    • brynk Michnik ! - ty zdrajco ! 14.12.05, 14:43
      • veglie Re: Michnik ! - ty zdrajco ! 14.12.05, 14:53
        Ale wysiłek intelektualny:)))))
        • sclavus Re: Michnik ! - ty zdrajco ! 14.12.05, 15:09
          To nie ja - to "oraw"... ale popieram: żeby chorować na mózg, trzeba go miec....
    • tadeusz1965 Idiota w rękach postkomunistów. Szkoda gadać 14.12.05, 14:56
      • sclavus Re: Idiota w rękach postkomunistów. Szkoda gadać 14.12.05, 15:10
        A po co postkomunistom idiota w rękach??? Twoja logika PORAŻA....
    • silesius.monachijski "I nie przebaczaj;..zaiste nie w Twojej mocy 14.12.05, 14:56
      przebaczac w imieniu tych, ktorych zdradzone o swicie"; prosilbym p. Michnika,
      zeby przemawial tylko w swoim imieniu, i w imieniu swoich nowych przyjaciol,
      ludzi "honoru", jaruzela i kiszczaka; od Solidarnosci niech sie juz raz na
      zawsze odczepi; bylbym temu panu za taka postawe bardzo wdzieczny
      • taziuta A Michnik pewnie byłby Tobie wdzęczny, gdybyś... 14.12.05, 16:09
        Gdybyś się od niego odpalantował, to Michnik pewnie byłby Tobie z kolei
        wdzięczny. Choć ja już mniej, bo tak to przynajmniej mamy stały temat :-)

silesius.monachijski napisał:
        Re: "I nie przebaczaj;..zaiste nie w Twojej mocy
        > przebaczac w imieniu tych, ktorych zdradzone o swicie"; prosilbym p.
        > Michnika, zeby przemawial tylko w swoim imieniu, i w imieniu swoich nowych
        > przyjaciol, ludzi "honoru", jaruzela i kiszczaka; od Solidarnosci niech sie
        > juz raz na zawsze odczepi; bylbym temu panu za taka postawe bardzo wdzieczny
        • silesius.monachijski Re: A Michnik pewnie byłby Tobie wdzęczny, gdybyś 14.12.05, 16:25
          chyba masz racje; trzeba sie wreszcie przestac tym blaznem zajmowac; szkoda
          klepania w klawisze; adas to przypadek dla psychiatry a nie dla filozofa; chce
          sie adas osmieszac dalej, to niech to robi; ja juz sie nim wogole nie bede
          zajmowac; pozostawiam to Tobie i innym; dla mnie naprawde strata czasu;
          pozdrawiam

taziuta napisał:

> Gdybyś się od niego odpalantował, to Michnik pewnie byłby Tobie z kolei
          > wdzięczny. Choć ja już mniej, bo tak to przynajmniej mamy stały temat :-)
          >
          > silesius.monachijski napisał:
          > Re: "I nie przebaczaj;..zaiste nie w Twojej mocy
          > > przebaczac w imieniu tych, ktorych zdradzone o swicie"; prosilbym p.
          > > Michnika, zeby przemawial tylko w swoim imieniu, i w imieniu swoich nowyc
          > h
          > > przyjaciol, ludzi "honoru", jaruzela i kiszczaka; od Solidarnosci niech s
          > ie
          > > juz raz na zawsze odczepi; bylbym temu panu za taka postawe bardzo wdziec
          > zny
          • bikej5 Re: A Michnik pewnie byłby Tobie wdzęczny, gdybyś 14.12.05, 16:31
            jak na filozofa(?) przystalo, po prostu sprawę oceniłeś z perspektywy ŻABY
            • silesius.monachijski Re: A Michnik pewnie byłby Tobie wdzęczny, gdybyś 14.12.05, 17:31
              bo Michnika nie moge juz brac na powaznie; ale - rozumiem - Ty masz inne zdanie;

bikej5 napisała:

> jak na filozofa(?) przystalo, po prostu sprawę oceniłeś z perspektywy ŻABY
          • lks17 Dlaczego mamy kłopoty z rozumieniem polszczyzny AM 14.12.05, 17:21
            no dlaczego silesiusie.monachijski? Trzeba najpierw przeczytać (i tu masz
            pierwszy problem, bo "błaznem sie nie będziesz zajmował), następnie zrozumnieć
            (tu następny problem, także dla ciebie, choć sądząc po niektórych postach,
            trochę kumasz w odróżnienie od 70% forumowiczów) i wtedy byśmy podyskutowali. A
            tak szkoda czasu, skoro jedyne co produkujesz to obelgi.
    • tadeusz1965 A co z przestepcami wojennymi? Też im Adas daruje? 14.12.05, 14:57
      • bikej5 "Lustratorzy" i "Naganiacze"!!!Czas na żer!!! 14.12.05, 15:01
        • silesius.monachijski Re: "Lustratorzy" i "Naganiacze"!!!Czas na żer!!! 14.12.05, 15:05
          no cos Ty bikej; ktoby sie polasil na takie stare i zepsute mieso wolowe; zeby
          to jescze jakas swieza cielencimka byla;
          • bikej5 Re: "Lustratorzy" i "Naganiacze"!!!Czas na żer!!! 14.12.05, 15:09
            tobie i tak by sie dieta przydała-"ograniczyć forum"-to moja pierwsza rada!
            Jak katarynka powtarzasz te same frazesy ,a to oznaka zmęczenia...albo wypalenia
            • sclavus Re: "Lustratorzy" i "Naganiacze"!!!Czas na żer!!! 14.12.05, 15:12
              Oraw napisał: "żeby chorować na mózg, trzeba go posiadać".... podpisuję się pod
              tym i przyjmuję jako moje do stosowania.... silesius.monachijski jeszcze o tym
              nie wie....
              • silesius.monachijski Re: "Lustratorzy" i "Naganiacze"!!!Czas na żer!!! 14.12.05, 15:24
                nie rozumiem Twojego sclavusie wyznania: ze niby nie masz mozgu? no wiesz, zeby
                tak publicznie o tym mowic; chyba ze chodzilo o michnika; to moglbym zrozumiec;
                podzrawiam

sclavus napisał:

> Oraw napisał: "żeby chorować na mózg, trzeba go posiadać".... podpisuję się
                pod
                >
                > tym i przyjmuję jako moje do stosowania.... silesius.monachijski jeszcze o
                tym
                > nie wie....
                • sbig hej mr J. Nie podpuszczaj sclavusa bo jemu tak 14.12.05, 15:29
                  niewiele trzeba by sie przegrzal. On juz wolal po lekarza (pare postow nizej)
                  tak zle sie czuje. Choc waleczny: lediwe zipie ale jeszcze poklepie w klawiature.
                  • sclavus Re: hej mr J. Nie podpuszczaj sclavusa bo jemu 14.12.05, 15:39
                    Wściekłość nie jest najlepszym doradca.... Teraz muszę napisać, ze jesteś
                    upierdliwy z wściekłością lub jak wolisz... wściekle upierdliwy....
                    No cóż, zawsze możesz -* z braku innych argumentów - zwrócić się do admina o
                    ban dla mnie.... Będzie to zaszczytem być na banie sprowokowanym przez
                    ciebie....
                    • sbig alez cos ty! Zwrocic sie o ban dla ciebie. 14.12.05, 15:44
                      Pewnie bys sie obnosil/a tym faktem przez miesiace. Poczytaj troche swoich
                      postow a zauwazysz ze wlasciwie nic konstruktywnego nie mowisz. Sa osoby z
                      ktorymi mozna zaciecie debatowac (panna po_godzinach, czy Oraw) ktorzy nie
                      uciekajac od uszczypliwosci prezentuja opinie prowokujace do wymiany mysli.
                      Jako ze twoj styl sie do tego nie kwalifikuje, bede sie z toba bawil (dopoki i
                      sie nie znudzi) na twym poziomie: dagadywania. Lubie to, choc wole adwersarzy
                      bystrzejszych w dogadywaniu.
                    • orellafellaci Re: hej mr J. Nie podpuszczaj sclavusa bo jemu 14.12.05, 16:13
                      .. jesteś na bani ? Admin - cut ! Do bani z takim forum ....
      • barbara444 Adas niech daruje w swoim imieniu i spada 14.12.05, 15:03
        Dlaczego on tak uparcie broni komunistycznych przestepcow?.

Bo sam z nich pochodzi.
    • isa.stern nie rozumiem, dlaczego czepiacie się Michnika 14.12.05, 15:03
      przecież nawet on ma prawo do własnego osądu, do własnego zdania... w końcu za
      to siedział nawet w więzieniu, a ja nie muszę się zgadzać z jego tezami.
      Inna sprawa, że dziennikarz napisał o tym tekst prawie na kolanach, to ostatnie
      rozdzierające zdanie, że sala przyjęła jego słowa owacją na stojąco (widocznie
      nie było gdzie przyklęknąć.... :D)
      • barbara444 Re: nie rozumiem, dlaczego czepiacie się Michnika 14.12.05, 15:07
        Dlatego ze ten manipulator rodem z UB i PZPR nadal miesza.
        Wykorzystuje "demokracje" do kontynuacji swojej brudnej roboty.

• bikej5 Re: nie rozumiem, dlaczego czepiacie się Michnika 14.12.05, 15:14
          barbara444 napisał:

> Dlatego ze ten manipulator rodem z UB i PZPR nadal miesza.
          > Wykorzystuje "demokracje" do kontynuacji swojej brudnej roboty.
          >
          Litości!!!czy mamy lekarza na sali???
          • barbara444 Re: nie rozumiem, dlaczego czepiacie się Michnika 14.12.05, 15:27
            Przydal by sie lekarz zeby ci zapiasal pare tablek na prawdomownosc kochany.
        • sclavus Re: nie rozumiem, dlaczego czepiacie się Michnika 14.12.05, 15:15
          ... a "ojczenaszka" jak dawno temu wyklepałas?? Musi dawno temu, bo mohairek
          coś się przekrzywić zdążył...
          • bikej5 Nadleciało nowe ptaszysko tać prosto z Klewek!!! 14.12.05, 15:20
            • sclavus Re: Nadleciało nowe ptaszysko tać prosto z Klewek 14.12.05, 15:24
              On(a) twierdzi , że z Michnikiem na roku był(a).... spójrz jej(go) post z
              15:15...
          • barbara444 Re: nie rozumiem, dlaczego czepiacie się Michnika 14.12.05, 15:24
            Ja nawet nie rozumiem co to sa te moherki. Daleko mi do tego.

Koncentruje sie na tym co wiem o Adasiu ktorego nie raz widzialem za jego
            mlodzienczych lat.

Ojczenaszki tobie by sie kochany(a) przydaly.

Bronicie tego postkomunistycznego szczurka tak zaciecie. Czy aby w imie
            demokracji ?.
            • sclavus Re: nie rozumiem, dlaczego czepiacie się Michnika 14.12.05, 15:34
              No to z nieba spadłeś(aś)..... Co to są mohairki, wiedzą już nawet w Gwinei
              Równikowej.. (dzięki międzynarodowemu zasięgowi tego radia..) i do ojczenaszków
              przyznac się nie chcesz a to cię całkowicie dyskwalifikuje...
              No i... parę razy Michnika w młodości
              9swojej, domniemywam) spotkałaś a to nie to samo, co być z nim na roku....
              • orellafellaci Re: nie rozumiem, dlaczego czepiacie się Michnika 14.12.05, 16:21
                ależ się rozdywagowałaś/eś moja/ój droga/i ...

" - dlaczego nie wierzysz w Boga ?
                - bo nie rozumiem, jak można wierzyć w coś czego nie widać ?
                - no i to wyjaśnia dlaczego w nic nie wierzysz ... "
    • pws3 Michnik o stanie wojennym a warunki miłosierdzia 14.12.05, 15:07
      "Niechaj znakiem rozpoznawczym polskiej demokracji stanie się nie duch odwetu,
      lecz zmysł miłosierdzia". Naczelnym wzorem miłosierdzia jest dla mnie Boże
      miłosierdzie. Jestem głeboko przekonany, że doznałem tego miłosierdzia zarówno
      w skali osobistej, jak i narodowej. Zacnym jest wezwanie do miłosierdzia, łatwo
      temu przyklasnąć, a szczególnie w tłumie. Za cytowanym listem biskupów poszły
      liczne dowody skruchy Niemców. Wszystkich krzywd nie da się naprawić, ale
      Niemcy podjęły próbę, przyjęły swą winę.
      Inaczej jest w naszym kraju. Lidzie pokroju Wojciecha Jaruzelskiego do dziś nie
      znajdują w sobie winy. Wobec oczywistych stwiedzeń prawników, także polski
      Parlament i polskie sądownictwo zaniechały tych działań. Czy w duchu
      miłosierdzia, czy obrony siebie i ludzi pokroju wspomnianego powyżej?
      Ojciec Święty Jan Paweł II powiedział, że prawda nas wyzwoli. Warto ją poznać,
      miłosierdzie wyawolonego narodu będzie miało znacznie większą wartość niż gest
      ludzi pozbawionych dostępu do prawdy o tamtych czasach.
      Numer mojego wniosku w INP to 28, a do dziś nie mam dostępu ani do swoich
      danych, ani do danych najbliższych, których jestem prawnym spadkobiercą.
      Moim zdaniem krokiem miłosierdzia mógłby być akt łaski ze strony Prezydenta RP.
      Miłosierdziem może być także mój stosunek do tych, którzy sami mieli już dostęp
      do akt SB i nie działali skutecznie, aby innym, wszystkim Polakom, umożliwić
      ten dostęp,
    • realista1000 "Owacja na stojąco..", stali, bo już chcieli wyjść 14.12.05, 15:17
      mieli dosyć słuchania kazania Michnika o miłosierdziu.
      • sclavus Re: "Owacja na stojąco..", stali, bo już chcieli 14.12.05, 15:18
        Jak dorozumiewam, jest to twoje "votum separatum"...
      • barbara444 Adas mysli ze jest biskup i mowi kazania ? 14.12.05, 15:29
        Pomylil sie czy co ?.

Jemu sie czesto zdarzalo mylic prawde z falszem.
        • sbig Adas jest milosierny jak JPII i stad ma prawo 14.12.05, 15:32
          prawic kazania. W dodatku jego niezlomnosc w krzewieniu daje mu tytul Wielkiego
          Inkwizytora, dlatego ma tez prawo do palenia na stosie wszystkich ktorzy mysla
          inaczej.
          • realista1000 Prawo to on może ma, ale za grosz Sprawiedliwości 16.12.05, 14:42
            Michnik mitoman!
    • me-e OWACJE NA STOJACO... 14.12.05, 15:20
      ...co za jednomyslnosc tlumu ...na uw...michnik prawda ...prawda michnik...-)))
      • me-e ILU Z NICH WYJEDZIE DO LONDYNU... 14.12.05, 15:31
        ...bo kolejnych szesnastu lat zaklamania polska juz nie wytrzyma...zdajcie
        sobie sprawe wy z uw...ze przyczynacie sie do tego...waszym tepym
        zachowaniem...a mee, myslal ze student w polsce jest niezalezny...samomyslacy i
        krytyczny wrecz zbuntowany...a tu sie okazuje ,ze tam na uw same bezkrytyczne
        lizaki...kariery to wy nie zrobicie chyba ze w patii..lub w ladynie...-)))
        • ziuta38 Re: ILU Z NICH WYJEDZIE DO LONDYNU... 14.12.05, 16:17
          nie masz litosci dla komuchow,
          miej chociaz litosc do polskiej
          ortografii.
          to tez czesc naszej tozsamosci.
          tak jak ty,to pisali wyzwoliciele
          w 1939 roku."do rzowniezy pojskich"
          • me-e Re: ILU Z NICH WYJEDZIE DO LONDYNU... 14.12.05, 16:34
            ...zebys byla mlodsza ...ziuta...to bym cie wziol chetnie...na
            koopyratorke...)))

ziuta38 napisał:

> nie masz litosci dla komuchow,
            > miej chociaz litosc do polskiej
            > ortografii.
            > to tez czesc naszej tozsamosci.
            > tak jak ty,to pisali wyzwoliciele
            > w 1939 roku."do rzowniezy pojskich"

• barbara444 Michnik 14.12.05, 15:33
        Po prostu bezczelny UBowski i post Ubowski manipulator od lat 60tych.
        • bikej5 Re: Michnik 14.12.05, 15:35
          oplułaś się???nie podam ci jednak chusteczki-wytrzyj w rękaw...
          • barbara444 Re: Michnik=Bikej 14.12.05, 15:37
            Prawda w oczy kole a najbardziej klamcow jak Ty.
            • bikej5 Re: Michnik=Bikej 14.12.05, 15:40
              widzę,że już wytarłaś buzię ,bo kłapiesz ponownie-sfrustrowana istoto adieu!
              • barbara444 Re: Michnik=Bikej 14.12.05, 16:05
                Ignorancja jest najgorsza choroba idz do doktora
                • bikej5 Re: Michnik=Bikej 14.12.05, 16:18
                  Poleć mi któregoś z twoich "młodzieńczych lat" ,kogoś co był "obok " ciebie,i zapewne z troską pochylał się nad tobą....:)teraz cię już zupełnie zignoruję -
                  tzn. twoje posty...ale nie złość się ,trzeba dbac o urodę - w kazdym wieku:)
    • basia.basia Re: Michnik o stanie wojennym 14.12.05, 15:32
      "- Będziemy się spierać o stan wojenny, jednak czas najwyższy zakończyć
      porachunki kryminalne. Niechaj prokuratorzy ścigają korupcję, złodziejstwo i
      mafię, a nie przeciwników politycznych sprzed ćwierćwiecza.

A jeśli przeciwnicy polityczni to złodzieje, bandyci, skorumpowana sitwa
      nomenklaturowa to co?

> Niechaj znakiem rozpoznawczym polskiej demokracji stanie się nie duch odwetu,
      lecz zmysł miłosierdzia - mówił wczoraj Adam Michnik."

Nie chodzi o odwet, panie Michnik!!! Chodzi o prawdę. Wybaczać będziemy tym,
      którzy wyznają swoje winy i okażą skruchę! A pan niech sobie wybacza komu pan
      chce. Już dawno udowodnił pan, że naczej niż większość rozumie pan pojęcie honoru.
      • posik Re: Michnik o stanie wojennym 14.12.05, 15:44
        Jak nie wybaczyć gebelsowi jeśli robi takie fajne imprezki, podaje koszerne
        jedzonko i drogą szkocką gorzałę na myszach?
        Z kim ma trzymać - z katolicką biedotą?
        Kościoły były dobre w stanie wojennym a dziś się na ich szkalowaniu dobrze
        zarabia.
      • ziuta38 Re: Michnik o stanie wojennym 14.12.05, 16:18
        a co ty ksiadz,aby rozgrzeszac?
    • owrank okrągły stół ? chyba największą manipulacją XX w 14.12.05, 15:33
      okrągły stół najwiekszym dokonaniem ? chyba największą manipulacją Polakami w
      XX wieku...
      • me-e BOLSZEWICY SAMI SIEBIE POKONALI...-))) 14.12.05, 15:36
        ...razem ze swoimi kapusiami...bo wszem juz wiadomo...ze solidarnosc byla
        opanowana przez ludzi terrorysty kiszczaka i ich kapusi...tak twierdzi IPN...
        • ziuta38 Re: BOLSZEWICY SAMI SIEBIE POKONALI...-))) 14.12.05, 16:21
          czyli IVRP to mamy w darze od ubecji?
          • me-e Re: BOLSZEWICY SAMI SIEBIE POKONALI...-))) 14.12.05, 16:25
            ziuta38 napisał:

> czyli IVRP to mamy w darze od ubecji?

...o widzisz ...wy wiecie jak robic propagande...bo jezeli czwarta mamy po
            ubecji...to trzecia mamy po kim...pada tu pytanie...?...-)))
            • ziuta38 Re: BOLSZEWICY SAMI SIEBIE POKONALI...-))) 14.12.05, 16:35
              jakie wy towarzyszu mee?
              jesli solidarnosc idioto to dla
              ciebie ubecja,to ty jestes ubeckim
              agentem na michnikowym forum.
              • me-e Re: BOLSZEWICY SAMI SIEBIE POKONALI...-))) 14.12.05, 16:38
                ziuta38 napisał:

> jakie wy towarzyszu mee?
                > jesli solidarnosc idioto to dla
                > ciebie ubecja,to ty jestes ubeckim
                > agentem na michnikowym forum.

...wiem, prawda boli ...a wrecz rani twe przekonania kochanie...wyssane
                z ...gazety...jednak fakty sa niezaprzeczalne...-)))
                • ziuta38 Re: BOLSZEWICY SAMI SIEBIE POKONALI...-))) 14.12.05, 16:51
                  fakty z magla,fakty od pajaka,fakty od nowaka,
                  dziela zabrane pod nadzorem mee.
                  ja chce widziec dokumenty,nie kopie,nie ambicjonalne
                  pomowienia chorych-niedocenionych.
                  chce znac prawdziwa prawde,a nie nagiecia
                  do partyjnej ideologii.
                  niestety to w dzisiejszej Polsce dlugo
                  jeszcze niemozliwe.
                  znasz nazwiska ubeckich agentow,dobrze.
                  a dla rownowagi podaj mi liste ubekow
                  tych czasow,powiedz co dzisiaj robia.
                  tylko nie pieprz mi znow o bolku,wolskim,
                  kiszczaku.
                  daj tych ponizej poziomu wojewodztwa.
                  to beda fakty niezaprzeczalne.
                  • me-e Re: BOLSZEWICY SAMI SIEBIE POKONALI...-))) 14.12.05, 16:55
                    ziuta38 napisał:

> fakty z magla,fakty od pajaka,fakty od nowaka,
                    > dziela zabrane pod nadzorem mee.
                    > ja chce widziec dokumenty,nie kopie,nie ambicjonalne
                    > pomowienia chorych-niedocenionych.
                    > chce znac prawdziwa prawde,a nie nagiecia
                    > do partyjnej ideologii.
                    > niestety to w dzisiejszej Polsce dlugo
                    > jeszcze niemozliwe.
                    > znasz nazwiska ubeckich agentow,dobrze.
                    > a dla rownowagi podaj mi liste ubekow
                    > tych czasow,powiedz co dzisiaj robia.
                    > tylko nie pieprz mi znow o bolku,wolskim,
                    > kiszczaku.
                    > daj tych ponizej poziomu wojewodztwa.
                    > to beda fakty niezaprzeczalne.

...sa papiery...nato...przestac rozumowac twym rozumem...sztota go walnij z
                    rana, zeby za dnia cie nie zwodzil...ziuta...
                  • me-e Re: BOLSZEWICY SAMI SIEBIE POKONALI...-))) 14.12.05, 16:56

...sa papiery...nato...przestac rozumowac twym rozumem...sztota go walnij z
                    rana, zeby za dnia cie nie zwodzil...ziuta...
                    • ziuta38 Re: BOLSZEWICY SAMI SIEBIE POKONALI...-))) 14.12.05, 17:00
                      gdzie sa te papiery,kto je ma,konkretnie odpowiedz.
                      • me-e Re: BOLSZEWICY SAMI SIEBIE POKONALI...-))) 14.12.05, 17:02
                        ziuta38 napisał:

> gdzie sa te papiery,kto je ma,konkretnie odpowiedz.

...ziuta...w belgiI wynalezli czekoladki odmladzajace...przeciez nie swistak ma
                        papierki a IPN...-)))
                        • ziuta38 Re: BOLSZEWICY SAMI SIEBIE POKONALI...-))) 14.12.05, 17:09
                          no to niech ipn cos zrobi oprocz oczyszczenia walesy.
                          no i niech nasz dziennik otworzy forum,bo to juz IVRP
                          i dyskusja na michnikowej gazecie to zaden honor dla
                          antybolszewika-teoretyka.
                          • me-e Re: BOLSZEWICY SAMI SIEBIE POKONALI...-))) 14.12.05, 17:16
                            ...to nie ipn oczyscil wa*ese...a kruczek prawyn , ktory wa*esa
                            wykozystal...ziuta...sorry ale juz musze isc...obowiazki mee wzywaja...-)))

ziuta38 napisał:

> no to niech ipn cos zrobi oprocz oczyszczenia walesy.
                            > no i niech nasz dziennik otworzy forum,bo to juz IVRP
                            > i dyskusja na michnikowej gazecie to zaden honor dla
                            > antybolszewika-teoretyka.
      • indianski Re: okrągły stół ? chyba największą manipulacją X 14.12.05, 15:52
        jakby nie okragly stol zarlbys zupe z trawy , jak w KRLD . Smacznego .
        • me-e Re: okrągły stół ? chyba największą manipulacją X 14.12.05, 15:59
          indianski napisał:

> jakby nie okragly stol zarlbys zupe z trawy , jak w KRLD . Smacznego .

...alez towarzyszu ...trzeba bylo poczekac na ...amerykanow...po obaleniu muru
          berlinskiego i nas by wyzwolili...o bolszewikach polska by juz dawno
          zapomniala...i sie rozwijala...a nie ciagle w ogonie dzieki bolszewickim
          aferom...obalaniom rzadu...i innych wielu ich swinstwach...-)))
          • ziuta38 Re: okrągły stół ? chyba największą manipulacją X 14.12.05, 16:25
            mee,jak zwykle pleciesz glupoty.
            czy mur rozwalili amerykanie?
            a moze niemiaszki pozazdroscili
            nam wywalczonej wolnosci?
            • me-e Re: okrągły stół ? chyba największą manipulacją X 14.12.05, 16:29
              ziuta38 napisał:

> mee,jak zwykle pleciesz glupoty.
              > czy mur rozwalili amerykanie?
              > a moze niemiaszki pozazdroscili
              > nam wywalczonej wolnosci?

...czy uwazasz ,ze w srodku europy ...ciagle by rzadzil general bolszewicki
              jaruzelski...czy raczej by sie on general bolszewicki zmienil w jedna noc
              czytaj ;okragly stol...w demokrate i zostal prezydentem trzeciej...to dzieki
              ameryce europa pozbyla sie terrorystow bolszewickich...nie mylic ze skansenem
              bolszewickim...polska...-)))
              • ziuta38 Re: okrągły stół ? chyba największą manipulacją X 14.12.05, 16:40
                jaruzela na prezydenta wytypowal
                twoj prezydent-Regan.
                o czym tu gadac.
                • me-e Re: okrągły stół ? chyba największą manipulacją X 14.12.05, 16:45
                  ziuta38 napisał:

> jaruzela na prezydenta wytypowal
                  > twoj prezydent-Regan.
                  > o czym tu gadac.

...wlzesz...amerykanie nie wtracaja sie w ...polska demokracje bis...terrorysci
                  bolszewiccy w jedna noc zrobili sie ...swiatowcami z majatkami...i to swiatu
                  wystarczy...kogo obchodza polskie wewnetrzne sprawy...jak rzad nie wprowadza
                  stanu wojennego i przestal mordowac...
    • lodz123 MICHNIK NIE MA PRAWA MOWIC O STANIE WOJENNYM 14.12.05, 15:34
      Juz sie skompromitowal podajac reke czerwonej holocie. I potem jak taka hiena
      moze mowic "Będziemy się spierać o stan wojenny, jednak czas najwyższy
      zakończyć porachunki kryminalne." Czy dla niego sprawiedliwosc jest
      porachunkiem kryminalnym? Czy ukaranie jaruzela jest porachunkiem kryminalnym?
      A na dobra miare zadne "porachunki kryminalne" sie nie zaczely. Glowne opryszki
      takie jak jaruzel i kiszczak nadal na wolnosci przez opieszalosc rzadow post-
      komuszych i solidaruszych
      • indianski Re: MICHNIK NIE MA PRAWA MOWIC O STANIE WOJENNYM 14.12.05, 15:50
        a jak to bedzie po polsku ?
        • me-e Re: MICHNIK NIE MA PRAWA MOWIC O STANIE WOJENNYM 14.12.05, 16:18
          indianski napisał:

> a jak to bedzie po polsku ?

...jestes ...ZERO...-)))
    • deboras Jeden z bohaterów 14.12.05, 15:45
      moim zdaniem Adam Michnik jest człowiekiem godnym najwyższego szacunku. Jego
      wystąpienie na UW jest poruszającym świadectwem moralnym. Ponieważ był to
      człowiek niezłomny w czasach walki z komuną warto poważnie się nad jego apelem
      zastanowić. Sam mam wątpliwości - abolicją można chyba nazwać przebieg wydarzeń
      w 1989 r., teraz to byłaby jakaś druga abolicja... Ale jeśli miałoby to być
      wyrzeczenie się odwetu na ludziach dawnego systemu to jestem oczywiście za.
      Sądzę jednak, ze nie należy rezygnować z poszukiwania sprawiedliwości i z
      rozbijania nieuzasadnionych przywilejów ludzi dawnej władzy bo chyba jednak
      szkodzą one gospodarce i strukturom państwa.
      Choć może filozoficznie patrząc - każda władza się degeneruje a więc czy gdy
      nastanie "prawowita, solidarnościowa nomenklatura" to państwo i gospodarka
      ozdrowieją? Chyba zawsze nieformalne kontakty i działania w sferze władzy bedą
      miały miejsce...
    • stiopa46 Re: Michnik o stanie wojennym 14.12.05, 15:45
      ..."Stan wojenny obnażył fałszywe prognozy kierownictwa "S" i złudne poczucie
      siły. "S" nie została jednak złamana, przetrwała fale represji i doprowadziła
      obóz polskiej demokracji do lepszych czasów"...
      Dwa zdania i pierwsze jest zaprzeczeniem drugiego. Co się stało u Pana z tą
      logiką Panie Michnik?

Czemu nie wybaczył Pan Rywinowi jak przyszedł do Pana z korupcyjną propozycją?
      Czemu tu nie skorzystał Pan z wzorców na które się Pan powołuje?
      • indianski Re: Michnik o stanie wojennym 14.12.05, 15:49
        a plebs swoje
      • mordzinas JAKI DUCH ODWETU ADASIU ???? 14.12.05, 15:59
        O czym Michnik mówi??? Czy on jest świadomy tego co robi????

O jakim odwecie mówisz Adasiu????

Przecież tu chodzi o elementarną sprawiedliwość a nie żaden odwet!
        Chodzi o to by zbrodniarze zostali osądzeni przez Sąd.
        Zbrodnia musi być osoadzona i ukarana.

Nikt przecież nie chce że towarzysz Jaruzelski szedł do więżienia.
        Nikt tego nie chce. Jest już w takim wieku ,że karanie go więzieniem
        byłoby niehumanitarne. To oczywiste.

Ale powinien zostać osądzony bo popełnił zbrodnie.

Gdyby nie zgineli ludzie to ocena tego co zrobił Jaruzelski byłaby
        dyskusyjna.

Ale komuniści zabili ok 100 osób w stanie wojennym. A tego płazem
        puścic nie wolno. Nawet po ćwierćwieczu . Choćby dlatego ,żeby w
        przyszłości każdy następny który by odważył się strzelać do swoich
        rodaków - żeby wiedział ,ze kary nie uniknie!!!!

A Jaruzelski strzelał do rodaków nie tylko w stanie wojennym ale
        wcześcniej , na Wybrzeżu w 1970 r....

Mordowania Polaków nie powinno się tak łatwo darować...
        • sbig on jest swiadomy. Bo nie o sprawiedliwosc mu 14.12.05, 16:13
          przeciez chodzi. Przy tym michnik spalilby na stosie kazdego ktory nie okaze
          miloscierdzia zbrodniarzowi nie okazujacemu skruchy.
          Problem w tym ze michnik uwaza iz mordowanie Polakow bylo najlepszym
          rozwiazaniem, stad tak zaciekle broni kiszczaka i jaruzela.

Smutne ze dla tak wielu piewcow michnika wydarzenia stanu wojennego czy grudnia
          70 sa obce.
    • aekielski Re: Michnik o stanie wojennym 14.12.05, 16:03
      Poglądy pana redaktora Adama Michnika znane mi są już od dawna i w pełni je
      podzielam.Nie można budowac przyszłości na "prawdzie" zawartej w aktach służb
      specjalnych.Jak taką "prawdę" się preparuje wiedzą dobrze oficerowie tych
      służb.Tylko ludzie,którzy sami nic nie potrafią za wszelką cenę szukają laurek
      dla siebie,a pomówień dla przeciwników.Nawet do piątego pokolenia,aż
      znajdą.Rywalizacja,owszem,ale nie w tej dziedzinie.Przestępców należy ścigać,ale
      w zgodzie z prawem.Pomawiać mnie tylko za to,że się za wcześnie urodziłem,nie
      zgadzam się.IPN jak chce znać prawdę historyczną,to nie poszerzy swoje horyzonty
      wiedzy-mogę udostępnić swoje niewielkie zasoby.
      • barbara444 Mistrz propagandy i manipulacji tryumfuje w UW 14.12.05, 16:12
        Choc posterow go uwielbiajacych i broniacych duzo to nic nie zmieni faktu ze to
        wieczny manipulator i ujadacz. Za komuny chowal sie za swych wujkow z grupy
        pulawskiej PZPR a za postkomuny za Sorosa wspolpracujac z mafia Kwacha.

Nie chce ukarania przestepcow komuny boc to jego ludzie.

Wszystkim to pachnie tylko nie polityczna uczciwoscia.
    • lob1 Re: Michnik o stanie wojennym 14.12.05, 16:12
      Michnik ma rację.Stan wojen. zastał mnie Czechach Zach. Widziałem jak sowieckie
      wojska ciągnęły dzień i noc na Polską Granicę,pytam po co? I politycy dobrze
      wiedzą.Tylko wykorzystują ten fakt żeby poróżniać społ. Najlepiej się łapie
      ryby w mętnej wodzie!
    • zbyszek2005 Re: Michnik o stanie wojennym 14.12.05, 16:14
      "Niech pan wystąpi z aktem abolicyjnym, który sprawi, że Polska stanie się
      godna swej wielkiej tradycji państwa bez stosów, bez procesów politycznych,
      państwa tolerancji i kompromisu."
      -----------------------------------------------------------------------
      I do czego to doprowadziło?
      -Do tego, że na UW jest pełna sala potomków czerwonych, dla których
      Szechter, brat Stefana, jest gloryfikowany na guru sprawiedliwości.
      -Do trgo, że panosza się w tym kraju polskojęzyczne Szechtery, Geremki,
      Sztolzmani, dla których najważniejszym zadaniem jest robienie ideologi
      chroniących szmoncesów, złodziei, gwałcicieli czy wreszcie morderców.
      -Wreszcie do tego, że na naszych oczach Goebelsi Stanu Wojennego mają
      się bardzo dobrze i prosperują w niszczeniu wszystkiego co ma związek
      z polską tradycją, kulturą i racją stanu.
      • barbara444 Re: Michnik o stanie wojennym mocno powiedziane 14.12.05, 16:22
        ale prawda. Madrosci Michnika sa na Wisla niepotrzebne. On ktory wymanipulowal
        razem z Geremkien itd. okragly stol jest moralnie osobiscie odpowiedzialny za
        korupje i manipulacje po okraglym stole.

Problem w tym ze bedac mistrzem subwersji i judzenia opanowal umysly wielu
        porzadnych ludzi. Za komuny mial poparcie UB teraz Sorosa. Te same zrodla wplywow.
    • dari1963 Re: Michnik o stanie wojennym 14.12.05, 16:19
      Wstyd mi za bylego bohatera a dzisiejszego zdrajce. co dostal ze kocha kwacha i
      generala.
    • wojtek2784 Re:Stan wojenny to pryszcz w porównaniu do teraz 14.12.05, 16:24
      To co się stało później do był dopiero bandytyzm. Polska rozkradziona, ludzie
      młodzi bez perspektyw pracy. Polska wasalem oligarchów europejskich. Tak to
      oceniają ludzie. Tylko oszołomy wracają jak bumerang do stanu wojennego. Polska
      to jest to - co dzisiaj.
    • tigerizi AGENTEM 14.12.05, 16:24
      się nie bywa - agentem się JEST
      • wojtek2784 Re: AGENTEM 14.12.05, 16:26
        idiotom się bywa i jest / codziennie /
        • tigerizi IDIOM 14.12.05, 16:30
          to taki?
          • orellafellaci Re: IDIOM 14.12.05, 16:33
            to pa russski.
            • tigerizi my zza 14.12.05, 16:37
              Boga takia som
              • orellafellaci Za Boga nie mogę pojąć ... 14.12.05, 16:47
                ..you say what ?
    • m635 A cenzura GW wywala co drugi post. Gratulacje! 14.12.05, 16:24
      Wystarczy napisać, że "ludzie honoru" powinni wreszcie dołączyć do tow. Pęczaka
      i Rywina i post już wyleciał... Ot, michnikowa wolność słowa...
      • sbig Tu sie za lzejsze rzeczy wylatuje. 14.12.05, 16:27
        Pocieszam sie ze u bram niebios bedzie mi to policzone na plus. Oni tam nie
        zapominaja nawet o takich drobnostkach jak post wyrzucony z forum za prawde.
    • danek5 Re: Michnik o stanie wojennym 14.12.05, 16:27
      Panie Adamie! Ma Pan rację, to zresztą od dawna jedyna prosta, niewyboista droga
      dla Polski i Polaków. Budujmy i wybaczajmy, nie polujmy na czarownice bez końca!
      Pozdrawiam i cieszę się, widząc w dobrym zdrowiu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka