leszek1025 Re: Michnik o stanie wojennym 14.12.05, 14:34 Szanowny Panie Michnik to Pan zdradził solidarność i pokumał się z parasitami czerwonej bandy.Jesteś Pan obłudny do granic.I ja emigrant ze stanu wojennego mam Panu wybaczyć??????Pan chyba żartujesz.To Pan się uwłaszczył na minimalną sumkę 38 milionów złotych a nie ja.Jesteś gościu śmieszny. Odpowiedz Link Zgłoś
wp2221 Panie Michnik - gruba kreska to już była ... !!! 14.12.05, 14:35 i skutki widzimy przez ostatnie 15 lat .... spadaj facet Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Michnik - ty naprawde jestes chory na mózg 14.12.05, 14:40 Jaki red. naczelny taka gazeta Chyba żałowac nalezy , ze w siedząc w wiezieniu nie "załatwili" ciebie . Kuroń w grobie sie przewraca słusząc co ty gadasz . Na rente szybko .... Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: Michnik - ty naprawde jestes chory na mózg 14.12.05, 14:45 To jest Polska właśnie... To są Polacy. Pan Bóg wybaczy - Polak nigdy, chociaż codziennie bełkoce "odpuść nam nasze winy, jako i my odpuszczamy..." Komu wy odpuszczacie, i co?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oraw ŻEBY CHOROWAĆ NA MÓZG TRZEBA GO POSIADAĆ 14.12.05, 14:47 i korzystać z taką MAESTRIĄ jak PAN ADAM!!!!! Serdecznie pozdrawiam VIATORES Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 On nie jest chory na mozg tylko nadal manipuluje 14.12.05, 14:51 Michnik byl motorem a teraz jest kontynuatorem "reformistycznej" frakcji UB-owsko-Syjonistycznej w PZPR. Frakcja zawsze dazyla do wladzy i stad wypadki marcowe, duza czesc dzialalnosci KORU itd. Teraz jest przesem tego co z frakcji zostalo. Majac takie powiazania za komuny mogl sobie bezpiecznie pozwolic na "dysydenctwo" (cztaj manipulanctwo) bo mu nic nie grozilo gdyz byl w rzeczywistosci wtyczka frakcji PZPR w ruchu dysydenckim. Zgrywal trybuna ludu i dzis zgrywa wodza ideowego. Panie Michnik ludzie sie na tym dawno poznali. Osmieszasz sie daj sobie spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: On nie jest chory na mozg tylko nadal manipul 14.12.05, 15:07 ejże Basiu... jestes pewna, że już biją w tarabany??? Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 Re: On nie jest chory na mozg tylko nadal manipul 14.12.05, 15:15 Slavusku kochany, W tarabany nie bija ale to co napisalem jest tak oczywiste. Ja sam studiowalem obok Adasia i znam dobrze jego "bohaterstwo". On sie nigdy praca uczciwa nie zajmowal. Politykowal tak jak mu jego wujkowie z UB i PZPR kazali. Do dzis to robi. Nie moze sie wyrwac z tego kola. dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: On nie jest chory na mozg tylko nadal manipul 14.12.05, 15:22 Byłbyż to dowód, że z tego rocznika samo kretyństwo wyszło?? A. Michnik jest tego całkowitym zaprzeczeniem... PS: SCLAVUS... Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: On nie jest chory na mozg tylko nadal manipul 14.12.05, 15:29 co za znajomość faktów z życia Michnika a także jego umysłu....koleżanka pisala jakoweś raporty?(czytaj sprawozdania),pytanie komu???? Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Michnik ! - ty zdrajco ! 14.12.05, 14:53 Ale wysiłek intelektualny:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Michnik ! - ty zdrajco ! 14.12.05, 15:09 To nie ja - to "oraw"... ale popieram: żeby chorować na mózg, trzeba go miec.... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Idiota w rękach postkomunistów. Szkoda gadać 14.12.05, 15:10 A po co postkomunistom idiota w rękach??? Twoja logika PORAŻA.... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski "I nie przebaczaj;..zaiste nie w Twojej mocy 14.12.05, 14:56 przebaczac w imieniu tych, ktorych zdradzone o swicie"; prosilbym p. Michnika, zeby przemawial tylko w swoim imieniu, i w imieniu swoich nowych przyjaciol, ludzi "honoru", jaruzela i kiszczaka; od Solidarnosci niech sie juz raz na zawsze odczepi; bylbym temu panu za taka postawe bardzo wdzieczny Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta A Michnik pewnie byłby Tobie wdzęczny, gdybyś... 14.12.05, 16:09 Gdybyś się od niego odpalantował, to Michnik pewnie byłby Tobie z kolei wdzięczny. Choć ja już mniej, bo tak to przynajmniej mamy stały temat :-) silesius.monachijski napisał: Re: "I nie przebaczaj;..zaiste nie w Twojej mocy > przebaczac w imieniu tych, ktorych zdradzone o swicie"; prosilbym p. > Michnika, zeby przemawial tylko w swoim imieniu, i w imieniu swoich nowych > przyjaciol, ludzi "honoru", jaruzela i kiszczaka; od Solidarnosci niech sie > juz raz na zawsze odczepi; bylbym temu panu za taka postawe bardzo wdzieczny Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: A Michnik pewnie byłby Tobie wdzęczny, gdybyś 14.12.05, 16:25 chyba masz racje; trzeba sie wreszcie przestac tym blaznem zajmowac; szkoda klepania w klawisze; adas to przypadek dla psychiatry a nie dla filozofa; chce sie adas osmieszac dalej, to niech to robi; ja juz sie nim wogole nie bede zajmowac; pozostawiam to Tobie i innym; dla mnie naprawde strata czasu; pozdrawiam taziuta napisał: > Gdybyś się od niego odpalantował, to Michnik pewnie byłby Tobie z kolei > wdzięczny. Choć ja już mniej, bo tak to przynajmniej mamy stały temat :-) > > silesius.monachijski napisał: > Re: "I nie przebaczaj;..zaiste nie w Twojej mocy > > przebaczac w imieniu tych, ktorych zdradzone o swicie"; prosilbym p. > > Michnika, zeby przemawial tylko w swoim imieniu, i w imieniu swoich nowyc > h > > przyjaciol, ludzi "honoru", jaruzela i kiszczaka; od Solidarnosci niech s > ie > > juz raz na zawsze odczepi; bylbym temu panu za taka postawe bardzo wdziec > zny Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: A Michnik pewnie byłby Tobie wdzęczny, gdybyś 14.12.05, 16:31 jak na filozofa(?) przystalo, po prostu sprawę oceniłeś z perspektywy ŻABY Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: A Michnik pewnie byłby Tobie wdzęczny, gdybyś 14.12.05, 17:31 bo Michnika nie moge juz brac na powaznie; ale - rozumiem - Ty masz inne zdanie; bikej5 napisała: > jak na filozofa(?) przystalo, po prostu sprawę oceniłeś z perspektywy ŻABY Odpowiedz Link Zgłoś
lks17 Dlaczego mamy kłopoty z rozumieniem polszczyzny AM 14.12.05, 17:21 no dlaczego silesiusie.monachijski? Trzeba najpierw przeczytać (i tu masz pierwszy problem, bo "błaznem sie nie będziesz zajmował), następnie zrozumnieć (tu następny problem, także dla ciebie, choć sądząc po niektórych postach, trochę kumasz w odróżnienie od 70% forumowiczów) i wtedy byśmy podyskutowali. A tak szkoda czasu, skoro jedyne co produkujesz to obelgi. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: "Lustratorzy" i "Naganiacze"!!!Czas na żer!!! 14.12.05, 15:05 no cos Ty bikej; ktoby sie polasil na takie stare i zepsute mieso wolowe; zeby to jescze jakas swieza cielencimka byla; Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: "Lustratorzy" i "Naganiacze"!!!Czas na żer!!! 14.12.05, 15:09 tobie i tak by sie dieta przydała-"ograniczyć forum"-to moja pierwsza rada! Jak katarynka powtarzasz te same frazesy ,a to oznaka zmęczenia...albo wypalenia Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: "Lustratorzy" i "Naganiacze"!!!Czas na żer!!! 14.12.05, 15:12 Oraw napisał: "żeby chorować na mózg, trzeba go posiadać".... podpisuję się pod tym i przyjmuję jako moje do stosowania.... silesius.monachijski jeszcze o tym nie wie.... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: "Lustratorzy" i "Naganiacze"!!!Czas na żer!!! 14.12.05, 15:24 nie rozumiem Twojego sclavusie wyznania: ze niby nie masz mozgu? no wiesz, zeby tak publicznie o tym mowic; chyba ze chodzilo o michnika; to moglbym zrozumiec; podzrawiam sclavus napisał: > Oraw napisał: "żeby chorować na mózg, trzeba go posiadać".... podpisuję się pod > > tym i przyjmuję jako moje do stosowania.... silesius.monachijski jeszcze o tym > nie wie.... Odpowiedz Link Zgłoś
sbig hej mr J. Nie podpuszczaj sclavusa bo jemu tak 14.12.05, 15:29 niewiele trzeba by sie przegrzal. On juz wolal po lekarza (pare postow nizej) tak zle sie czuje. Choc waleczny: lediwe zipie ale jeszcze poklepie w klawiature. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: hej mr J. Nie podpuszczaj sclavusa bo jemu 14.12.05, 15:39 Wściekłość nie jest najlepszym doradca.... Teraz muszę napisać, ze jesteś upierdliwy z wściekłością lub jak wolisz... wściekle upierdliwy.... No cóż, zawsze możesz -* z braku innych argumentów - zwrócić się do admina o ban dla mnie.... Będzie to zaszczytem być na banie sprowokowanym przez ciebie.... Odpowiedz Link Zgłoś
sbig alez cos ty! Zwrocic sie o ban dla ciebie. 14.12.05, 15:44 Pewnie bys sie obnosil/a tym faktem przez miesiace. Poczytaj troche swoich postow a zauwazysz ze wlasciwie nic konstruktywnego nie mowisz. Sa osoby z ktorymi mozna zaciecie debatowac (panna po_godzinach, czy Oraw) ktorzy nie uciekajac od uszczypliwosci prezentuja opinie prowokujace do wymiany mysli. Jako ze twoj styl sie do tego nie kwalifikuje, bede sie z toba bawil (dopoki i sie nie znudzi) na twym poziomie: dagadywania. Lubie to, choc wole adwersarzy bystrzejszych w dogadywaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: hej mr J. Nie podpuszczaj sclavusa bo jemu 14.12.05, 16:13 .. jesteś na bani ? Admin - cut ! Do bani z takim forum .... Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 Adas niech daruje w swoim imieniu i spada 14.12.05, 15:03 Dlaczego on tak uparcie broni komunistycznych przestepcow?. Bo sam z nich pochodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern nie rozumiem, dlaczego czepiacie się Michnika 14.12.05, 15:03 przecież nawet on ma prawo do własnego osądu, do własnego zdania... w końcu za to siedział nawet w więzieniu, a ja nie muszę się zgadzać z jego tezami. Inna sprawa, że dziennikarz napisał o tym tekst prawie na kolanach, to ostatnie rozdzierające zdanie, że sala przyjęła jego słowa owacją na stojąco (widocznie nie było gdzie przyklęknąć.... :D) Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 Re: nie rozumiem, dlaczego czepiacie się Michnika 14.12.05, 15:07 Dlatego ze ten manipulator rodem z UB i PZPR nadal miesza. Wykorzystuje "demokracje" do kontynuacji swojej brudnej roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: nie rozumiem, dlaczego czepiacie się Michnika 14.12.05, 15:14 barbara444 napisał: > Dlatego ze ten manipulator rodem z UB i PZPR nadal miesza. > Wykorzystuje "demokracje" do kontynuacji swojej brudnej roboty. > Litości!!!czy mamy lekarza na sali??? Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 Re: nie rozumiem, dlaczego czepiacie się Michnika 14.12.05, 15:27 Przydal by sie lekarz zeby ci zapiasal pare tablek na prawdomownosc kochany. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: nie rozumiem, dlaczego czepiacie się Michnika 14.12.05, 15:15 ... a "ojczenaszka" jak dawno temu wyklepałas?? Musi dawno temu, bo mohairek coś się przekrzywić zdążył... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Nadleciało nowe ptaszysko tać prosto z Klewek 14.12.05, 15:24 On(a) twierdzi , że z Michnikiem na roku był(a).... spójrz jej(go) post z 15:15... Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 Re: nie rozumiem, dlaczego czepiacie się Michnika 14.12.05, 15:24 Ja nawet nie rozumiem co to sa te moherki. Daleko mi do tego. Koncentruje sie na tym co wiem o Adasiu ktorego nie raz widzialem za jego mlodzienczych lat. Ojczenaszki tobie by sie kochany(a) przydaly. Bronicie tego postkomunistycznego szczurka tak zaciecie. Czy aby w imie demokracji ?. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: nie rozumiem, dlaczego czepiacie się Michnika 14.12.05, 15:34 No to z nieba spadłeś(aś)..... Co to są mohairki, wiedzą już nawet w Gwinei Równikowej.. (dzięki międzynarodowemu zasięgowi tego radia..) i do ojczenaszków przyznac się nie chcesz a to cię całkowicie dyskwalifikuje... No i... parę razy Michnika w młodości 9swojej, domniemywam) spotkałaś a to nie to samo, co być z nim na roku.... Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: nie rozumiem, dlaczego czepiacie się Michnika 14.12.05, 16:21 ależ się rozdywagowałaś/eś moja/ój droga/i ... " - dlaczego nie wierzysz w Boga ? - bo nie rozumiem, jak można wierzyć w coś czego nie widać ? - no i to wyjaśnia dlaczego w nic nie wierzysz ... " Odpowiedz Link Zgłoś
pws3 Michnik o stanie wojennym a warunki miłosierdzia 14.12.05, 15:07 "Niechaj znakiem rozpoznawczym polskiej demokracji stanie się nie duch odwetu, lecz zmysł miłosierdzia". Naczelnym wzorem miłosierdzia jest dla mnie Boże miłosierdzie. Jestem głeboko przekonany, że doznałem tego miłosierdzia zarówno w skali osobistej, jak i narodowej. Zacnym jest wezwanie do miłosierdzia, łatwo temu przyklasnąć, a szczególnie w tłumie. Za cytowanym listem biskupów poszły liczne dowody skruchy Niemców. Wszystkich krzywd nie da się naprawić, ale Niemcy podjęły próbę, przyjęły swą winę. Inaczej jest w naszym kraju. Lidzie pokroju Wojciecha Jaruzelskiego do dziś nie znajdują w sobie winy. Wobec oczywistych stwiedzeń prawników, także polski Parlament i polskie sądownictwo zaniechały tych działań. Czy w duchu miłosierdzia, czy obrony siebie i ludzi pokroju wspomnianego powyżej? Ojciec Święty Jan Paweł II powiedział, że prawda nas wyzwoli. Warto ją poznać, miłosierdzie wyawolonego narodu będzie miało znacznie większą wartość niż gest ludzi pozbawionych dostępu do prawdy o tamtych czasach. Numer mojego wniosku w INP to 28, a do dziś nie mam dostępu ani do swoich danych, ani do danych najbliższych, których jestem prawnym spadkobiercą. Moim zdaniem krokiem miłosierdzia mógłby być akt łaski ze strony Prezydenta RP. Miłosierdziem może być także mój stosunek do tych, którzy sami mieli już dostęp do akt SB i nie działali skutecznie, aby innym, wszystkim Polakom, umożliwić ten dostęp, Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 "Owacja na stojąco..", stali, bo już chcieli wyjść 14.12.05, 15:17 mieli dosyć słuchania kazania Michnika o miłosierdziu. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: "Owacja na stojąco..", stali, bo już chcieli 14.12.05, 15:18 Jak dorozumiewam, jest to twoje "votum separatum"... Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 Adas mysli ze jest biskup i mowi kazania ? 14.12.05, 15:29 Pomylil sie czy co ?. Jemu sie czesto zdarzalo mylic prawde z falszem. Odpowiedz Link Zgłoś
sbig Adas jest milosierny jak JPII i stad ma prawo 14.12.05, 15:32 prawic kazania. W dodatku jego niezlomnosc w krzewieniu daje mu tytul Wielkiego Inkwizytora, dlatego ma tez prawo do palenia na stosie wszystkich ktorzy mysla inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Prawo to on może ma, ale za grosz Sprawiedliwości 16.12.05, 14:42 Michnik mitoman! Odpowiedz Link Zgłoś
me-e OWACJE NA STOJACO... 14.12.05, 15:20 ...co za jednomyslnosc tlumu ...na uw...michnik prawda ...prawda michnik...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e ILU Z NICH WYJEDZIE DO LONDYNU... 14.12.05, 15:31 ...bo kolejnych szesnastu lat zaklamania polska juz nie wytrzyma...zdajcie sobie sprawe wy z uw...ze przyczynacie sie do tego...waszym tepym zachowaniem...a mee, myslal ze student w polsce jest niezalezny...samomyslacy i krytyczny wrecz zbuntowany...a tu sie okazuje ,ze tam na uw same bezkrytyczne lizaki...kariery to wy nie zrobicie chyba ze w patii..lub w ladynie...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta38 Re: ILU Z NICH WYJEDZIE DO LONDYNU... 14.12.05, 16:17 nie masz litosci dla komuchow, miej chociaz litosc do polskiej ortografii. to tez czesc naszej tozsamosci. tak jak ty,to pisali wyzwoliciele w 1939 roku."do rzowniezy pojskich" Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: ILU Z NICH WYJEDZIE DO LONDYNU... 14.12.05, 16:34 ...zebys byla mlodsza ...ziuta...to bym cie wziol chetnie...na koopyratorke...))) ziuta38 napisał: > nie masz litosci dla komuchow, > miej chociaz litosc do polskiej > ortografii. > to tez czesc naszej tozsamosci. > tak jak ty,to pisali wyzwoliciele > w 1939 roku."do rzowniezy pojskich" Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 Michnik 14.12.05, 15:33 Po prostu bezczelny UBowski i post Ubowski manipulator od lat 60tych. Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Michnik 14.12.05, 15:35 oplułaś się???nie podam ci jednak chusteczki-wytrzyj w rękaw... Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 Re: Michnik=Bikej 14.12.05, 15:37 Prawda w oczy kole a najbardziej klamcow jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Michnik=Bikej 14.12.05, 15:40 widzę,że już wytarłaś buzię ,bo kłapiesz ponownie-sfrustrowana istoto adieu! Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 Re: Michnik=Bikej 14.12.05, 16:05 Ignorancja jest najgorsza choroba idz do doktora Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Michnik=Bikej 14.12.05, 16:18 Poleć mi któregoś z twoich "młodzieńczych lat" ,kogoś co był "obok " ciebie,i zapewne z troską pochylał się nad tobą....:)teraz cię już zupełnie zignoruję - tzn. twoje posty...ale nie złość się ,trzeba dbac o urodę - w kazdym wieku:) Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Michnik o stanie wojennym 14.12.05, 15:32 "- Będziemy się spierać o stan wojenny, jednak czas najwyższy zakończyć porachunki kryminalne. Niechaj prokuratorzy ścigają korupcję, złodziejstwo i mafię, a nie przeciwników politycznych sprzed ćwierćwiecza. A jeśli przeciwnicy polityczni to złodzieje, bandyci, skorumpowana sitwa nomenklaturowa to co? > Niechaj znakiem rozpoznawczym polskiej demokracji stanie się nie duch odwetu, lecz zmysł miłosierdzia - mówił wczoraj Adam Michnik." Nie chodzi o odwet, panie Michnik!!! Chodzi o prawdę. Wybaczać będziemy tym, którzy wyznają swoje winy i okażą skruchę! A pan niech sobie wybacza komu pan chce. Już dawno udowodnił pan, że naczej niż większość rozumie pan pojęcie honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
posik Re: Michnik o stanie wojennym 14.12.05, 15:44 Jak nie wybaczyć gebelsowi jeśli robi takie fajne imprezki, podaje koszerne jedzonko i drogą szkocką gorzałę na myszach? Z kim ma trzymać - z katolicką biedotą? Kościoły były dobre w stanie wojennym a dziś się na ich szkalowaniu dobrze zarabia. Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta38 Re: Michnik o stanie wojennym 14.12.05, 16:18 a co ty ksiadz,aby rozgrzeszac? Odpowiedz Link Zgłoś
owrank okrągły stół ? chyba największą manipulacją XX w 14.12.05, 15:33 okrągły stół najwiekszym dokonaniem ? chyba największą manipulacją Polakami w XX wieku... Odpowiedz Link Zgłoś
me-e BOLSZEWICY SAMI SIEBIE POKONALI...-))) 14.12.05, 15:36 ...razem ze swoimi kapusiami...bo wszem juz wiadomo...ze solidarnosc byla opanowana przez ludzi terrorysty kiszczaka i ich kapusi...tak twierdzi IPN... Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta38 Re: BOLSZEWICY SAMI SIEBIE POKONALI...-))) 14.12.05, 16:21 czyli IVRP to mamy w darze od ubecji? Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: BOLSZEWICY SAMI SIEBIE POKONALI...-))) 14.12.05, 16:25 ziuta38 napisał: > czyli IVRP to mamy w darze od ubecji? ...o widzisz ...wy wiecie jak robic propagande...bo jezeli czwarta mamy po ubecji...to trzecia mamy po kim...pada tu pytanie...?...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta38 Re: BOLSZEWICY SAMI SIEBIE POKONALI...-))) 14.12.05, 16:35 jakie wy towarzyszu mee? jesli solidarnosc idioto to dla ciebie ubecja,to ty jestes ubeckim agentem na michnikowym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: BOLSZEWICY SAMI SIEBIE POKONALI...-))) 14.12.05, 16:38 ziuta38 napisał: > jakie wy towarzyszu mee? > jesli solidarnosc idioto to dla > ciebie ubecja,to ty jestes ubeckim > agentem na michnikowym forum. ...wiem, prawda boli ...a wrecz rani twe przekonania kochanie...wyssane z ...gazety...jednak fakty sa niezaprzeczalne...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta38 Re: BOLSZEWICY SAMI SIEBIE POKONALI...-))) 14.12.05, 16:51 fakty z magla,fakty od pajaka,fakty od nowaka, dziela zabrane pod nadzorem mee. ja chce widziec dokumenty,nie kopie,nie ambicjonalne pomowienia chorych-niedocenionych. chce znac prawdziwa prawde,a nie nagiecia do partyjnej ideologii. niestety to w dzisiejszej Polsce dlugo jeszcze niemozliwe. znasz nazwiska ubeckich agentow,dobrze. a dla rownowagi podaj mi liste ubekow tych czasow,powiedz co dzisiaj robia. tylko nie pieprz mi znow o bolku,wolskim, kiszczaku. daj tych ponizej poziomu wojewodztwa. to beda fakty niezaprzeczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: BOLSZEWICY SAMI SIEBIE POKONALI...-))) 14.12.05, 16:55 ziuta38 napisał: > fakty z magla,fakty od pajaka,fakty od nowaka, > dziela zabrane pod nadzorem mee. > ja chce widziec dokumenty,nie kopie,nie ambicjonalne > pomowienia chorych-niedocenionych. > chce znac prawdziwa prawde,a nie nagiecia > do partyjnej ideologii. > niestety to w dzisiejszej Polsce dlugo > jeszcze niemozliwe. > znasz nazwiska ubeckich agentow,dobrze. > a dla rownowagi podaj mi liste ubekow > tych czasow,powiedz co dzisiaj robia. > tylko nie pieprz mi znow o bolku,wolskim, > kiszczaku. > daj tych ponizej poziomu wojewodztwa. > to beda fakty niezaprzeczalne. ...sa papiery...nato...przestac rozumowac twym rozumem...sztota go walnij z rana, zeby za dnia cie nie zwodzil...ziuta... Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: BOLSZEWICY SAMI SIEBIE POKONALI...-))) 14.12.05, 16:56 ...sa papiery...nato...przestac rozumowac twym rozumem...sztota go walnij z rana, zeby za dnia cie nie zwodzil...ziuta... Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta38 Re: BOLSZEWICY SAMI SIEBIE POKONALI...-))) 14.12.05, 17:00 gdzie sa te papiery,kto je ma,konkretnie odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: BOLSZEWICY SAMI SIEBIE POKONALI...-))) 14.12.05, 17:02 ziuta38 napisał: > gdzie sa te papiery,kto je ma,konkretnie odpowiedz. ...ziuta...w belgiI wynalezli czekoladki odmladzajace...przeciez nie swistak ma papierki a IPN...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta38 Re: BOLSZEWICY SAMI SIEBIE POKONALI...-))) 14.12.05, 17:09 no to niech ipn cos zrobi oprocz oczyszczenia walesy. no i niech nasz dziennik otworzy forum,bo to juz IVRP i dyskusja na michnikowej gazecie to zaden honor dla antybolszewika-teoretyka. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: BOLSZEWICY SAMI SIEBIE POKONALI...-))) 14.12.05, 17:16 ...to nie ipn oczyscil wa*ese...a kruczek prawyn , ktory wa*esa wykozystal...ziuta...sorry ale juz musze isc...obowiazki mee wzywaja...-))) ziuta38 napisał: > no to niech ipn cos zrobi oprocz oczyszczenia walesy. > no i niech nasz dziennik otworzy forum,bo to juz IVRP > i dyskusja na michnikowej gazecie to zaden honor dla > antybolszewika-teoretyka. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: okrągły stół ? chyba największą manipulacją X 14.12.05, 15:52 jakby nie okragly stol zarlbys zupe z trawy , jak w KRLD . Smacznego . Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: okrągły stół ? chyba największą manipulacją X 14.12.05, 15:59 indianski napisał: > jakby nie okragly stol zarlbys zupe z trawy , jak w KRLD . Smacznego . ...alez towarzyszu ...trzeba bylo poczekac na ...amerykanow...po obaleniu muru berlinskiego i nas by wyzwolili...o bolszewikach polska by juz dawno zapomniala...i sie rozwijala...a nie ciagle w ogonie dzieki bolszewickim aferom...obalaniom rzadu...i innych wielu ich swinstwach...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta38 Re: okrągły stół ? chyba największą manipulacją X 14.12.05, 16:25 mee,jak zwykle pleciesz glupoty. czy mur rozwalili amerykanie? a moze niemiaszki pozazdroscili nam wywalczonej wolnosci? Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: okrągły stół ? chyba największą manipulacją X 14.12.05, 16:29 ziuta38 napisał: > mee,jak zwykle pleciesz glupoty. > czy mur rozwalili amerykanie? > a moze niemiaszki pozazdroscili > nam wywalczonej wolnosci? ...czy uwazasz ,ze w srodku europy ...ciagle by rzadzil general bolszewicki jaruzelski...czy raczej by sie on general bolszewicki zmienil w jedna noc czytaj ;okragly stol...w demokrate i zostal prezydentem trzeciej...to dzieki ameryce europa pozbyla sie terrorystow bolszewickich...nie mylic ze skansenem bolszewickim...polska...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta38 Re: okrągły stół ? chyba największą manipulacją X 14.12.05, 16:40 jaruzela na prezydenta wytypowal twoj prezydent-Regan. o czym tu gadac. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: okrągły stół ? chyba największą manipulacją X 14.12.05, 16:45 ziuta38 napisał: > jaruzela na prezydenta wytypowal > twoj prezydent-Regan. > o czym tu gadac. ...wlzesz...amerykanie nie wtracaja sie w ...polska demokracje bis...terrorysci bolszewiccy w jedna noc zrobili sie ...swiatowcami z majatkami...i to swiatu wystarczy...kogo obchodza polskie wewnetrzne sprawy...jak rzad nie wprowadza stanu wojennego i przestal mordowac... Odpowiedz Link Zgłoś
lodz123 MICHNIK NIE MA PRAWA MOWIC O STANIE WOJENNYM 14.12.05, 15:34 Juz sie skompromitowal podajac reke czerwonej holocie. I potem jak taka hiena moze mowic "Będziemy się spierać o stan wojenny, jednak czas najwyższy zakończyć porachunki kryminalne." Czy dla niego sprawiedliwosc jest porachunkiem kryminalnym? Czy ukaranie jaruzela jest porachunkiem kryminalnym? A na dobra miare zadne "porachunki kryminalne" sie nie zaczely. Glowne opryszki takie jak jaruzel i kiszczak nadal na wolnosci przez opieszalosc rzadow post- komuszych i solidaruszych Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: MICHNIK NIE MA PRAWA MOWIC O STANIE WOJENNYM 14.12.05, 15:50 a jak to bedzie po polsku ? Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: MICHNIK NIE MA PRAWA MOWIC O STANIE WOJENNYM 14.12.05, 16:18 indianski napisał: > a jak to bedzie po polsku ? ...jestes ...ZERO...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
deboras Jeden z bohaterów 14.12.05, 15:45 moim zdaniem Adam Michnik jest człowiekiem godnym najwyższego szacunku. Jego wystąpienie na UW jest poruszającym świadectwem moralnym. Ponieważ był to człowiek niezłomny w czasach walki z komuną warto poważnie się nad jego apelem zastanowić. Sam mam wątpliwości - abolicją można chyba nazwać przebieg wydarzeń w 1989 r., teraz to byłaby jakaś druga abolicja... Ale jeśli miałoby to być wyrzeczenie się odwetu na ludziach dawnego systemu to jestem oczywiście za. Sądzę jednak, ze nie należy rezygnować z poszukiwania sprawiedliwości i z rozbijania nieuzasadnionych przywilejów ludzi dawnej władzy bo chyba jednak szkodzą one gospodarce i strukturom państwa. Choć może filozoficznie patrząc - każda władza się degeneruje a więc czy gdy nastanie "prawowita, solidarnościowa nomenklatura" to państwo i gospodarka ozdrowieją? Chyba zawsze nieformalne kontakty i działania w sferze władzy bedą miały miejsce... Odpowiedz Link Zgłoś
stiopa46 Re: Michnik o stanie wojennym 14.12.05, 15:45 ..."Stan wojenny obnażył fałszywe prognozy kierownictwa "S" i złudne poczucie siły. "S" nie została jednak złamana, przetrwała fale represji i doprowadziła obóz polskiej demokracji do lepszych czasów"... Dwa zdania i pierwsze jest zaprzeczeniem drugiego. Co się stało u Pana z tą logiką Panie Michnik? Czemu nie wybaczył Pan Rywinowi jak przyszedł do Pana z korupcyjną propozycją? Czemu tu nie skorzystał Pan z wzorców na które się Pan powołuje? Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas JAKI DUCH ODWETU ADASIU ???? 14.12.05, 15:59 O czym Michnik mówi??? Czy on jest świadomy tego co robi???? O jakim odwecie mówisz Adasiu???? Przecież tu chodzi o elementarną sprawiedliwość a nie żaden odwet! Chodzi o to by zbrodniarze zostali osądzeni przez Sąd. Zbrodnia musi być osoadzona i ukarana. Nikt przecież nie chce że towarzysz Jaruzelski szedł do więżienia. Nikt tego nie chce. Jest już w takim wieku ,że karanie go więzieniem byłoby niehumanitarne. To oczywiste. Ale powinien zostać osądzony bo popełnił zbrodnie. Gdyby nie zgineli ludzie to ocena tego co zrobił Jaruzelski byłaby dyskusyjna. Ale komuniści zabili ok 100 osób w stanie wojennym. A tego płazem puścic nie wolno. Nawet po ćwierćwieczu . Choćby dlatego ,żeby w przyszłości każdy następny który by odważył się strzelać do swoich rodaków - żeby wiedział ,ze kary nie uniknie!!!! A Jaruzelski strzelał do rodaków nie tylko w stanie wojennym ale wcześcniej , na Wybrzeżu w 1970 r.... Mordowania Polaków nie powinno się tak łatwo darować... Odpowiedz Link Zgłoś
sbig on jest swiadomy. Bo nie o sprawiedliwosc mu 14.12.05, 16:13 przeciez chodzi. Przy tym michnik spalilby na stosie kazdego ktory nie okaze miloscierdzia zbrodniarzowi nie okazujacemu skruchy. Problem w tym ze michnik uwaza iz mordowanie Polakow bylo najlepszym rozwiazaniem, stad tak zaciekle broni kiszczaka i jaruzela. Smutne ze dla tak wielu piewcow michnika wydarzenia stanu wojennego czy grudnia 70 sa obce. Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Re: Michnik o stanie wojennym 14.12.05, 16:03 Poglądy pana redaktora Adama Michnika znane mi są już od dawna i w pełni je podzielam.Nie można budowac przyszłości na "prawdzie" zawartej w aktach służb specjalnych.Jak taką "prawdę" się preparuje wiedzą dobrze oficerowie tych służb.Tylko ludzie,którzy sami nic nie potrafią za wszelką cenę szukają laurek dla siebie,a pomówień dla przeciwników.Nawet do piątego pokolenia,aż znajdą.Rywalizacja,owszem,ale nie w tej dziedzinie.Przestępców należy ścigać,ale w zgodzie z prawem.Pomawiać mnie tylko za to,że się za wcześnie urodziłem,nie zgadzam się.IPN jak chce znać prawdę historyczną,to nie poszerzy swoje horyzonty wiedzy-mogę udostępnić swoje niewielkie zasoby. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 Mistrz propagandy i manipulacji tryumfuje w UW 14.12.05, 16:12 Choc posterow go uwielbiajacych i broniacych duzo to nic nie zmieni faktu ze to wieczny manipulator i ujadacz. Za komuny chowal sie za swych wujkow z grupy pulawskiej PZPR a za postkomuny za Sorosa wspolpracujac z mafia Kwacha. Nie chce ukarania przestepcow komuny boc to jego ludzie. Wszystkim to pachnie tylko nie polityczna uczciwoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
lob1 Re: Michnik o stanie wojennym 14.12.05, 16:12 Michnik ma rację.Stan wojen. zastał mnie Czechach Zach. Widziałem jak sowieckie wojska ciągnęły dzień i noc na Polską Granicę,pytam po co? I politycy dobrze wiedzą.Tylko wykorzystują ten fakt żeby poróżniać społ. Najlepiej się łapie ryby w mętnej wodzie! Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek2005 Re: Michnik o stanie wojennym 14.12.05, 16:14 "Niech pan wystąpi z aktem abolicyjnym, który sprawi, że Polska stanie się godna swej wielkiej tradycji państwa bez stosów, bez procesów politycznych, państwa tolerancji i kompromisu." ----------------------------------------------------------------------- I do czego to doprowadziło? -Do tego, że na UW jest pełna sala potomków czerwonych, dla których Szechter, brat Stefana, jest gloryfikowany na guru sprawiedliwości. -Do trgo, że panosza się w tym kraju polskojęzyczne Szechtery, Geremki, Sztolzmani, dla których najważniejszym zadaniem jest robienie ideologi chroniących szmoncesów, złodziei, gwałcicieli czy wreszcie morderców. -Wreszcie do tego, że na naszych oczach Goebelsi Stanu Wojennego mają się bardzo dobrze i prosperują w niszczeniu wszystkiego co ma związek z polską tradycją, kulturą i racją stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 Re: Michnik o stanie wojennym mocno powiedziane 14.12.05, 16:22 ale prawda. Madrosci Michnika sa na Wisla niepotrzebne. On ktory wymanipulowal razem z Geremkien itd. okragly stol jest moralnie osobiscie odpowiedzialny za korupje i manipulacje po okraglym stole. Problem w tym ze bedac mistrzem subwersji i judzenia opanowal umysly wielu porzadnych ludzi. Za komuny mial poparcie UB teraz Sorosa. Te same zrodla wplywow. Odpowiedz Link Zgłoś
dari1963 Re: Michnik o stanie wojennym 14.12.05, 16:19 Wstyd mi za bylego bohatera a dzisiejszego zdrajce. co dostal ze kocha kwacha i generala. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re:Stan wojenny to pryszcz w porównaniu do teraz 14.12.05, 16:24 To co się stało później do był dopiero bandytyzm. Polska rozkradziona, ludzie młodzi bez perspektyw pracy. Polska wasalem oligarchów europejskich. Tak to oceniają ludzie. Tylko oszołomy wracają jak bumerang do stanu wojennego. Polska to jest to - co dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
m635 A cenzura GW wywala co drugi post. Gratulacje! 14.12.05, 16:24 Wystarczy napisać, że "ludzie honoru" powinni wreszcie dołączyć do tow. Pęczaka i Rywina i post już wyleciał... Ot, michnikowa wolność słowa... Odpowiedz Link Zgłoś
sbig Tu sie za lzejsze rzeczy wylatuje. 14.12.05, 16:27 Pocieszam sie ze u bram niebios bedzie mi to policzone na plus. Oni tam nie zapominaja nawet o takich drobnostkach jak post wyrzucony z forum za prawde. Odpowiedz Link Zgłoś
danek5 Re: Michnik o stanie wojennym 14.12.05, 16:27 Panie Adamie! Ma Pan rację, to zresztą od dawna jedyna prosta, niewyboista droga dla Polski i Polaków. Budujmy i wybaczajmy, nie polujmy na czarownice bez końca! Pozdrawiam i cieszę się, widząc w dobrym zdrowiu. Odpowiedz Link Zgłoś