Dodaj do ulubionych

Platforma ściąga cugle

15.12.05, 07:16
Ten Załuska to jedeyny koleś z GW ktory umie pisać analizy. Mozna sie z nimi
zgadzac badz nie, ale są strawne. Nie ma w nich pouczania i mędrkowania jak u
innych kolesi. Felerem jest powoływanie się i cytowanie bliżej neiokreslonych
informatorow. Rodzi to podejrzenie, że te cytaty stanowią raczej pewien zabieg
formalny. Zapewne są one zbiorowym głosem zasłyszanych tu i owdzie opinii i
własnych przemyslen.
Obserwuj wątek
    • miss.take Ilu odejdzie? 15.12.05, 07:31
      Dzisiaj dowiedzialem sie, ze Religa zaproonowal Sosnierzowi szefostwo NFZ.
      Buhahahahaha...
      Ciekawe ilu nastepnych platformowcow sie skusi, trzeba sie spieszyc bo liczba
      miejsc w nfz jest ograniczona.
      • mg2005 Rokita to "skrajna prawica" - wg Frasyniuka 15.12.05, 08:42
        Kierowca lewoskrętny))
        • pndzelek platforma musi przejsc do jakiejs ofensywy 15.12.05, 12:52
          inaczej jej grozi zupelna marginalizacja
          • mr_perfekt Platforma Obwiesi - partia liberalna! 15.12.05, 13:11
            Liberalna to nie znaczy ze bedzie sie tolerowac wszystkie poglady...
            Poglady musza byc zbiezne z pogladami wodzusia.

Teraz mozna glosic poglady lewicowe i komunistyczne, zblizenie z lsd trwa.
            Zakazane sa obecnie poglady prawicowe i jakiekolwiek pozytywne opinie o pis.

Pare miesiecy temu gdy Tusk chcial tworzyc koalicje bylo troszke inaczej... ale
            wodzus zmeznial... zmienil sie... wzrok ma jakis taki metny...
        • jola_z_dywit ZMIEŃCIE NAZWĘ I MÓWCIE ŻE TERAZ BĘDZIE UCZCIWIE 15.12.05, 15:21
          Większość i tak się nie da nabrać ale parę procent to zawsze parę procent.
          • yarecki21 Re: ZMIEŃCIE NAZWĘ I MÓWCIE ŻE TERAZ BĘDZIE UCZC 15.12.05, 15:27
            znasz Golika osobiście?
    • arekk22 Rozparcelować PO dla dobra Polski 15.12.05, 08:59
      Na dzisiaj to jedyna możliwość ułożenia koalicji z udzialem prawicowych ludzi z
      PO. Pozostali w typie Schetyny dogadają sie latwo z lsd.
      • uu1 Re: Rozparcelować PO dla dobra Polski 15.12.05, 11:54
        Chciałbym poznać adres krawca, który uszył J.M.W.O.T.C.P. Rokicie tę gustowną,
        czarną kamizeleczkę. A następnie adres szewca, który szyje mu buciki.
      • realista1000 Plum! Plum! Co to?-Nic, to tylko Platforma tonie! 15.12.05, 12:02
        Kochany PiS-ie, rzuć im koło, może nie wszyscy wtedy utoną!
    • stinger47 Jakie tam dyscyplinowanie!! 15.12.05, 09:26
      To, że PO ogarnęła totalna frustracja nie ulega żadnej wątpliwości. Drugie
      miejsce jest dla członków PO klęską, która nie podlega dyskusji. Nastawienie
      przedwyborcze pozwalające myślec o rządzeniu krajem (ba!!! nawet strach przed
      zbyt du żym zwycięstwem i rządzenim samodzielnie) spowodowało w szeregach
      euforię, ustawianie przyszłego rządu (premier już był). A co działo się w
      terenie i jakie były apetyty to ho ho!!! (wojewodowie, wice, agencje, spólki
      itp.) Jak wielu było takich co już przymierzali się do miękkich fotelików. I
      nagle nic. Po prostu zero. Stąd ta frustracja. I co pozostało? Rzucanie
      obraźliwych inwektyw na „moherowe bereciki”. Tak na marginesie to moja mama też
      taki nosi i głosowała na PO. Tym bardziej jest to przykre. Szkoda tylko, że
      liderzy PO nie mogą zrozumieć dlaczego tak przerżnęli. A sprawa jest prosta.
      Bardzo prosta. Ich elektorat ich olał. Nie zdołali przekonać swojego elektoratu
      do pójścia na wybory. Zresztą nie za bardzo do tego się wysilali. Byli
      przekonani, że i tak wygrają. A elektorat pojedynczo uważał, że jak tam ktoś
      nie pójdzie to i tak się nic nie stanie. Przecież wiadomo, że wygramy. Co dalej
      z PO? Raczej wiadomo. Liderom nie jest już do niczego potrzebna. No! Może
      jeszcze do wyborów samorządowych, chociaż myślę kandydaci PO będą startować z
      list jakiś nowoutworzonych organizacji typu „Koalicja dla miasta”, „My 2006”
      itp. Bo teraz obawa przed przerznięciem jest już jak najbardziej. Liderzy do
      parlamentu się dostali. Maja na razie z czego żyć. W następnych wyborach
      stworzy się jakąś nową partię, nowe hasła, nowy bajer i paru znowu wjedzie do
      sejmu. Zobaczycie, że tak będzie. Przypomnijcie sobie taką partie jak SKL.
      Całkiem sobie dobrze radziła. Aż do czasu jak szefem został Rokita. Jak mu nie
      była potrzebna do ja rozp….ił. I już. I Panie Gadomski! Szkoda, że Pan taki
      wytrawny dziennikarz nie wie albo udaje ze dziwne jest to, że w PO nic się nie
      dzieje. A po co ma się dziać? Jaki interes mają liderzy Po w tym?. I tak tę
      partię spisali na straty. Razem z jej członkami. Oni sobie dadzą radę. To
      gracze polityczni z doświadczeniem w tej grze. Starzy wyjadacze. Tusk,
      Komorowski, Schetyna, Zdrojewski inni. Prześledzcie ich drogę polityczną. Komu
      i kiedy byli wierni? Jak coś się zawirowało to pierwsi spieprzali jeszcze
      niszcząc wszystko za sobą bo po co komu konkurencja. Zobaczycie. Tak będzie.
      Oni nie popełniają żadnych błedów. Realizuja swoje cele. Te cele to utrzymanie
      się na topie politycznym za wszelka cene, nawet kosztem rozpieprzenia PO. A
      reszte to maja gdzieś . PO jest w totalnej rozsypce a liderom wcale nie zalezy
      na ratowaniu. Bo po co? Jka nie wierzysz to zobacz strone www wrocławskiej PO.
      Nawet lista parlamentarzystów jest z zeszłej kadencji. Nikt nie wpadł na pomysł
      zeby uaktualnić. Napisałem 18 maili do wrocławskiego biura poselskiego z prośbą
      o podanie godzin i dni urzędowania posłów. Nie dostałem odpowiedzi na żaden.
      Zapisałem się na rozmowę z jednym z posłów dwa dni po wyborach. Byłem sześc
      razy spytać się czy jakiś termin jest możliwy. Dzwoniłem chyba ze 20 razy. Za
      każdym razem ze dadza znac. Podałem maile, telefony i dupa do dzisiaj. Totalny
      rozp....ach. Mają wszystko gdzies co tylko potwierdza moja opinie. I na koniec.
      Nie jestem w organizacji PO przypadkowym czlonkiem. Twierdze to wszystko bo
      bylem przez dlugi czas blisko tych panów. Poznałem ich dobrze. I nie jestem
      zawiedzionym czlonkiem ktory nie zalapal sie na stołek bo taki juz mam. Wlasny
      i dobry. I dobrze płatny. Lepszy niż poselski.
      Rokita i Tusk nie pasuja do ZADNEJ PARTII !!!!!!! Jak tylko sie do niej
      dopasuja to zaraz ja rozpieprza. widzialem to z bliska. Ich nie interesuja
      zadna partia!!!! Ich interesują oni sami. A partia to tylko narzedzie. A ludzie
      w tych partiach to tumany co daja sie nabierac. Dotyczy to nie tylko tych dwoch
      ale jeszcze paru w PO. Trzeba byc naiwnym zeby myslec ze PO chciala rzadzic w
      koalicji z PIS. Apo co im to by było???. Teraz to maja komfortowa sytuacje.
      Cztery lata luzu na fajnych poselskich stoleczkach.
      Rokitę dobrze poznałem jako szefa SKL-u. Rozpieprzy platforme. To pewne!

• gjete Re: Jakie tam dyscyplinowanie!! 15.12.05, 11:50
        Ta wielka frustracja jak dla mnie coś mówi o najgłośniej narzekających. Znaczy
        to tyle że oni przyszli do partii dla stołków i skoro nie ma stołków to jest źle
        i tragedia. Nie mówię że jest dobrze ale stało się w wyborach jak stało. Jestem
        przeciwny koalicji "na siłę" na warunkach PiS.

Elektorat PO olał PO??? Ciekawa teoria. Bardzo. Jak dotąd NIGDY partia
        przyznająca się do liberalizmu nie usyskała aż takiego poparcia. Było blisko
        zwycięstwa!
        I chyba gołym okiem widać dlaczego PiS a nie PO - dzięki cyrografowi z
        oszołomami Smardzyka i prostakami Lepierza (Lepierzu, Lepierzu, bagienny zwierzu
        :-) Taki sobie kaczory wymyśliły sposób na rządzenie i niech teraz piją to piwo.
        Zresztą widać było przed wyborami że niestety PiSowi bliżej do oszołomów niż
        liberałów.

Pozdrawiam
        • stinger47 no pewnie ze dla stolkow. 15.12.05, 12:29
          a co oni umieja innego robic niz ZASIADAC na stolkach? ludzie merytorycznie
          przygotowani i majacy doswiadczenie oraz wiedze po kolei sa eliminowani.
          gilowska i sosnierz to tylko przykaldy z najwyzszego szczebla.
      • yarecki21 Question 15.12.05, 12:06
        <To
        > gracze polityczni z doświadczeniem w tej grze. Starzy wyjadacze. Tusk,
        > Komorowski, Schetyna, Zdrojewski inni.>

Czy mógłby mi Pan przybliżyć polityczny życiorys Pana Schetyny, choć w skrócie.
        ?
        • stinger47 Re: Question 15.12.05, 12:29
          he he! duzo by pisac
          • yarecki21 Re: Question 15.12.05, 15:26
            cała historia:
            WKS -> PO.
    • johann3 Re: Platforma ściąga cugle 15.12.05, 10:00
      PO potrafi doskonale wytykać cudze błędy i niedociągnięcia, sama za to nie daje
      dobrego przykładu, słabo u niej z pokorą i zdrowym rozsądkiem, najgorzej z
      pamięcią i dopełnieniem dawanych obietnic, co tam, przecież to nie politycy w
      naszym kraju ponoszą odpowiedzialność za beznadziejne kierowanie Państwem,
      Panowie śmiało i głośno powiedzcie, że to wina narodu, że zabrakło paru procent
      do dalszego napychania własnych kieszeni i przygotowywania sobie miłych posadek
      na przyszłość, gdy już nie będziecie potrzebni w polityce, pozdrawiam z
      nadzieją, że mądrości, którymi szafowaliście przed wyborami nie wywietrzały
      całkiem z Waszych głów...
      • hummer Takie są podstawy demokracji 15.12.05, 10:19
        johann3 napisał:

> PO potrafi doskonale wytykać cudze błędy i niedociągnięcia, sama za to nie daje
        > dobrego przykładu, słabo u niej z pokorą i zdrowym rozsądkiem, najgorzej z
        > pamięcią i dopełnieniem dawanych obietnic, co tam, przecież to nie politycy w
        > naszym kraju ponoszą odpowiedzialność za beznadziejne kierowanie Państwem,

Tak być powinno, że partia opozycyjna wytyka i śledzi błędy partii przy władzy. Ot, tak by ta przy władzy się nie rozochociła. Powoli jednak na przykładzie PiS, który ma całą władzę, nauczymy się, że rządzący bierze wszystko i za wszystko odpowiada. PiSowie nie pozostaje nic innego, jak dobrze i prawie rządzić inaczej skończy na śmietniku historii. Osobiście wolę by PiSowi się udało, z pobudek troski o Polskę. Jeśli się jednak mu nie uda, na co się zanosi, to i tak dobrze. Przynajmniej jedna partia oszołomska zniknie z polskiego krajobrazu politycznego.
      • isa.stern Re: Platforma ściąga cugle 15.12.05, 13:39
        johann3 - właściwie to hummer powiedział już wszystko, ja tylko dodam, że tak
        to zachowują się wszystkie partie (nie tylko PO, jak chciałbyś), wszyscy
        polityce, każdemu można coś zarzucić,
        radzę także zdjąć różowe okulary, kiedy przyglądasz się PiS-owi
        • hummer PiS 15.12.05, 16:16
          isa.stern napisała:

> johann3 - właściwie to hummer powiedział już wszystko, ja tylko dodam, że tak
          > to zachowują się wszystkie partie (nie tylko PO, jak chciałbyś), wszyscy
          > polityce, każdemu można coś zarzucić,
          > radzę także zdjąć różowe okulary, kiedy przyglądasz się PiS-owi

Wygląda na to, że PiS po stanowczym zdaniu PO, nie mogąc mieszać w jej szeregach wypuścił krzykaczy na forum i tyle.
          Jak narazie jest nieźle. Najgorze dla polityka to się zeszmacić a PO jako jedyna partia w Polsce postawiłą sprawę jasno. Szmat u nas nie będzie. I dobrze, bo w końcu polskie partie zaczynają równać do światowych standardów.
          A Kurski tak de facto bardziej zaszkodzi PiSowi niż PO.
    • brynk Wywalic z PO Tuska i Rokite - na zbity ryj!!! 15.12.05, 10:28
      Nie podoba mi sie ich dyktatorski sposób zarządzania partia . Oni wiecej
      szkodza niz dobrego robia . Dziekuje wam panowie w/w . Uwazam ze dodatkowo do
      nich mozna by dołaczyć Gronkiewiczówne i Komorowskiego nie mówiąc o
      podejrzanym Schetynie
      • hummer I wtedy PiS rządzi Polską bez kontroli :-) 15.12.05, 16:24
        brynk napisał:

> Nie podoba mi sie ich dyktatorski sposób zarządzania partia . Oni wiecej
        > szkodza niz dobrego robia . Dziekuje wam panowie w/w . Uwazam ze dodatkowo do
        > nich mozna by dołaczyć Gronkiewiczówne i Komorowskiego nie mówiąc o
        > podejrzanym Schetynie

Dobrze, że przynajmniej wiadomo co wam chodzi po głowach :-)
    • jkmjkm ostatnie podrygi... 15.12.05, 10:28
      Platforma Obywatelska to partia, której członkowie nie mogą wypowiadać własnych
      myśli, to partia, w której tępione są frakcje polityczne niezgodne z a k t u
      a l n y m i pogladami kierownictwa (choć zgodne z pogladami kierownictwa
      sprzed dwóch miesięcy)
      I to jest ta nowa jakość w polskiej polityce? Na czym ta nowa jakość polega?
      • hummer A w PiS można gadać do woli co się myśli :-) 15.12.05, 16:26
        jkmjkm napisała:

> Platforma Obywatelska to partia, której członkowie nie mogą wypowiadać własnych
        > myśli, to partia, w której tępione są frakcje polityczne niezgodne z a k t u
        > a l n y m i pogladami kierownictwa (choć zgodne z pogladami kierownictwa
        > sprzed dwóch miesięcy)
        > I to jest ta nowa jakość w polskiej polityce? Na czym ta nowa jakość polega?

Już to widzę. To dobrze, że w PO się gada. Jednak po gadaniu jak się przyjmie stanowisko to obowiązuje ono do następnych ustaleń.
    • brynk Oczyścić POmyje z Tuska i Rokity 15.12.05, 10:34
    • brynk Tusku i Rokito ! - najlepiej wyrzućcie wszystkich 15.12.05, 10:38
      ...członków parti , zostawcie tylko siebie i Schetyne
    • seawolfie Re: Platforma ściąga cugle 15.12.05, 10:38
      Tak wygląda wolność słowa i dyskusji w PO.

Nie rozumiem Tuska, którego kiedyś popierałem. Nie potrafi wznieść sie ponad
      osobiste upokorzenia, zabiera zabawki i idzie do domu. Dobro kraju jest
      nieważne, urażona miłość własna i partyjny partykularyzm są na pierwszym
      miejscu. Im gorzej dla rządu, tym lepiej.

To PO zerwało rozmowy i zepchnęło PiS w stronę Samoobrony i LPR. To oczywiste
      dla każdego, z wyjątkiem najbardziej ślepo zacietrzewionych. A co PiS miał
      robić? jak inaczej miał stworzyć rząd? Głosami Marsjan? I to dlaczego zerwał
      rozmowy? Bo jeden palant nie został marszałkiem? Bo Schetyna bał sie o swoje
      interesy? Żenada.
      • junkier Pieprzysz wasc 15.12.05, 12:05
        pieprzysz wasc jw.
      • isa.stern PiS na Marsa?! 15.12.05, 13:46
        seawolfie, pomijając fakt, że gadasz od rzeczy (gdzie byłeś przez ostatnie
        miesiące? werbowałeś Marsjan do PiS?!, to chyba fakt, że na temat polityki nie
        masz żadnego pojęcia, nie ma większego znaczenia... :D
    • pan.nikt Platforma ściąga cugle, a wybotrcy opaski z oczu 15.12.05, 10:43
      Platforma ściąga cugle, a wybotrcy opaski z oczu

Jeszcze miesiąc, czy rok i PO zostanie z żelaznym elektoratem, jak SLD Te 7 czy
      8%.
      • isa.stern Re: Platforma ściąga cugle, a wybotrcy opaski z o 15.12.05, 13:49
        to ciekawe, bo Twoje tezy pozostają w sprzeczności z sondażami, obecnie
        poparcie dla PO wzrosło do 31 proc. i jest o jeden punkt niższe niż PiS-u
    • hwadu NIESIOŁOWSKI:agresja ze strony pederastów i lesbij 15.12.05, 11:15
      Rafał Domański RADIO ZET: Pański kolega klubowy, pan Marcin Libicki, także z
      ZChN, zaproponował, żeby przed wyborami kandydaci na prezydenta i
      przedstawiciele najważniejszych środowisk politycznych przedstawili, co myślą
      na temat wzrastającej aktywności środowisk homoseksualnych. Czy pan się pod tą
      inicjatywą podpisuje?

Stefan Niesiołowski: Myślę, że to racjonalna inicjatywa. Nachalność, żądanie
      przywilejów, agresja ze strony homoseksualistów, pederastów i lesbijek przede
      wszystkim pedofile są na razie, że tak powiem, bardziej dyskretni, ukryci w
      cieniu, podobnie ekshibicjoniści, różne inne typy zboczeń; najbardziej
      agresywni są pederaści i lesbijki jest tak natrętna, jest tak wielka, że byłoby
      dobrze, gdyby politycy się wypowiedzieli, czy będą tego typu agresję popierać,
      czy będą ją zwalczać. Chodzi o to, co obserwujemy w Europie Zachodniej, w
      Polsce na znacznie mniejszą skalę, ale to, co dziś jest w Europie Zachodniej,
      może być jutro w Polsce. Byłoby więc dobrze, gdybyśmy wiedzieli, czy nasi
      politycy będą Polskę chronić przed tego typu wybrykami, ekscesami, jak na
      przykład w Rzymie, kiedy pielgrzymka światowa zostaje zakłócona przez to, że
      pederaści sobie organizują swoje prowokacje; czy tego rodzaju działania, czy
      tego rodzaju prowokacja, agresja zaleje Polskę czy nie. I dlatego myślę, że
      uzasadnione jest pytanie do polityków, czy będą Polskę chronić przed tym, żeby
      nasze ulice nie przypominały ulic Rzymu czy Berlina, w pewnych okresach
      sprawiających wrażenie jakiegoś niebywałego zupełnie spektaklu można
      powiedzieć, że świat zwariował, jak się patrzy, co oni wyprawiają. Czy Polska
      będzie od tego wolna? Uważam to pytanie, zwłaszcza wobec faktów, które ostatnio
      miały miejsce w Rzymie i w Berlinie, za uzasadnione.

• brynk Re: NIESIOŁOWSKI:agresja ze strony pederastów i l 15.12.05, 12:02
        i tu sie zgadzam z Niesiołowskim . Napewno bedzie sprostowanie ze strony POmyj ,
        wystapi Tusk i powie , ze to jest prywatna opinia członka partii ...., a moze go
        wyrzucą z partii, bo to Tuska i Rokity specjalność.
        • zhk Re: NIESIOŁOWSKI:agresja ze strony pederastów i l 15.12.05, 13:56
          Żeby tylko specjalnością Kaczorów nie zrobił się zwyczaj niejakiego
          Jagielińskiego z poprzedniej kadencji...
    • maria-anna Re: Platforma ściąga cugle 15.12.05, 11:30
      Może p. Załuska dokona analizy różnych frakcji w Platformie.PO -nie jest to
      odkrywcze- składa się z wielu osobowości,wokół których skupiają się działacze
      lokalnych PO. Szkoda byłoby,aby w zbliżajacych się wyborach samorządowych,
      badż przyspieszonych parlamentarnych,Platforma osiągnęła tylko wspomniane na
      forum 8%...
    • realista1000 Platforma tonie! To początek końca tej partii! 15.12.05, 11:56
      To początek końca tej partii! Zmieńcie przywódcę i jego ludzi, a może się
      utrzymacie! Dobrze wam radzę, zmieńcie przywódcę!
      • stinger47 Re: Platforma tonie! To początek końca tej pa 15.12.05, 12:30
        w 100% prawda
        • yarecki21 Re: Platforma tonie! To początek końca tej pa 15.12.05, 15:29
          prawdy się nie mierzy w procentach, albo cos jest prawdą albo nią nie jest. Obie
          poprzednie wypowiedzi nią nie są.
      • jkmjkm Re: Platforma tonie! To początek końca tej pa 15.12.05, 12:38
        Pan Tusk nie sprawdził się jako polityk, w chwilach kryzysowych stracił głowę,
        nie potrafi trzeżwo, rozsądnie ocenić sytuacji.
        • isa.stern Re: Platforma tonie! To początek końca tej pa 15.12.05, 13:58
          jkmjkm, masz rację, że Tusk "w chwilach kryzysowych stracił głowę, nie potrafi
          trzeżwo, rozsądnie ocenić sytuacji" - oczywiście, szczególnie przed wyborami,
          kiedy pozwolił sie mieszać z błotem wysługaczom Kaczyńskich pokroju Kurskiego,
          zamiast odpowiedzieć np. tym samym liczył, że może jednak PiS zachowa jakąś
          klasę, chłopina całkiem stracił rozum i jasny ogląd, zapłacił za to najwyższą
          cenę: nie został prezydentem i obecnie zasiada w ławach poselskich jako
          opozycjonista
      • zhk Re: Platforma tonie! To początek końca tej pa 15.12.05, 13:23
        Sądzę, że sięmylisz. Jeśli zmienią "szefów" to dopiero utoną. Coś mi sięwydaje,
        że "ideowi" i zdeterminowani (motywacja może być różna) sąwłaśnie ci wodzowie.
        Tusk, Rokita, Komorowski, Niesiołowski... Reszta to mogą być zwykli
        karierowicze niestety. Znam kilku ludzi z PO i wspierających PO, którzy tylko
        dlatego to robili, by zdobyćjakieśpaństwowe stanowiska. I podobnie jest w PIS,
        jak sądzę.
    • observer2006 Do jeszcze normalnych 15.12.05, 12:31
      Panowie Tusk, Rokita, Olejniczak, Lepper, Pawlak.

Macie problem. My, wyborcy mamy problem. Polska ma bardzo duży problem.
      Dwóch Bliźniaków i jeden klecha stanowią o tych problemach. Postępują cynicznie
      i bez żadnych zasad. Kolejno wybierają całe grupy społeczne, partie polityczne
      i poszczególnych ludzi do podporządkowania lub unicestwienia. Polityka państwa
      schodzi na psy, państwo schodzi na psy. Szerzy się nienawiść i zwątpienie,
      zwyczajny strach.

Trzeba zdefiniować zagrożenie i odrzucić zasady w walce z przeciwnikiem bez
      zasad. Trzeba odrzucić partykularne interesy w walce o normalny kraj.
      Trzeba powiedzieć stop nawiedzonym klechom i półpsycholom przed wpadnięciem
      całego kraju w ich łapy.

PO ma porządny program. Razem macie 268 kresek w Sejmie. Problemem jest Senat,
      ale można to pokonać. Zresztą PiS się rozpadnie a jest tam sporo porządnych
      ludzi, którym polityka Kaczyńskich nie odpowiada.
      Idźcie na dobrą polską wódkę do tej waszej sejmowej knajpy i obgadajcie solidny
      rząd z solidnym programem dla normalnego kraju.
      Poprą was media i wyborcy. Tylko szczyle będą wrzeszczeć, że im się krzywda
      dzieje.
      Wyborcy PO to ludzie inteligentni. Na pewno zrozumieją potrzebę koalicji z
      Samoobroną i SLD w tak ważnej sprawie. Nowa jakość w polityce po roku, dwóch
      zatrze podziały jeżeli pozwolicie nam głosować na ludzi a nie na poszczególne
      partie.

Zbudujcie tamę przed faszyzacją i klerykalizacją tego państwa. Wyborcom mówcie
      zawsze prawdę, choćby najgorszą.
      • kataryna.kataryna Re: Do jeszcze normalnych 15.12.05, 12:34
        Observer2006, czy to bylo serio?
        • observer2006 Re: Do jeszcze normalnych 15.12.05, 12:46
          kataryna.kataryna napisała:

> Observer2006, czy to bylo serio?

Oczywiście, przecież taka możliwość musi być brana pod uwagę w obawie przed
          unicestwieniem. Panowie Kaczyńscy zapowiadają wszystkim "kęsim".
          • seawolfie Re: Do jeszcze normalnych 15.12.05, 13:05
            Zaraz usłyszymy o holokauscie i komorach gazowych. Co za psychol!
            • observer2006 Re: Do jeszcze normalnych 15.12.05, 13:45
              Dlaczego zaraz psychol? Ale dostosowanie byłych PGRów na potrzeby programu
              rozwoju więziennictwa z czymś mi się kojarzy. Niektórzy tak zaczynali.
      • rysiunamisiu Do inteligentnych inaczej 15.12.05, 13:21
        Co to za inteligentny co glosuje na partie looserow??? hihi
        • hummer Re: Do inteligentnych inaczej 15.12.05, 16:35
          rysiunamisiu napisał:

> Co to za inteligentny co glosuje na partie looserow??? hihi

Bo ludzie dzielą się na takich, którzy mają honor i tych którzy go nie mają :-)
          Ja tam wolę tych honorowych.
    • niezalogowany1 Re: Platforma ściąga cugle 15.12.05, 13:00
      Wiemy już jak będzie wyglądać polityka w wykonaniu PiS. Widać to po aktywności
      aparatczyków PiS na forum. Główną ich troską jest PO. mają tysiące rad dla
      niej - najcześciej sprowadzających się do tego by PO wybrała sobie takie władze
      jak chce PiS. Bezustannie powtarza się też watek rozpadu PO. Bo pisuarom na tym
      zależy. Nie będzie dobrych rządów tylko doraźne decyzje pod publikę i 4 lata
      knucia i spisków, bo po to by cockolwiek ze swych głupich i szkodliwych
      pomysłów zrealizować PIS będzie uprawiał intryganctwo i handelek. A "geniusz"
      Jarosław nie wykozrysta swego geniuszu dla dobra kraju tylko do knucia by
      rozwalić opozycyjną partię. Ot cała miałkość PiSu. Mnie to nie dziwi. Nie
      spodziewam się niczego dobrego po zakłamanych ludziach, którzy w zamian za
      poparcie zaproponowali stołek oszustowi i kryminaliście. Prawi i Sprawiedliwi -
      żałosne.
      • jkmjkm Re: Platforma ściąga cugle 15.12.05, 13:05
        Zwolennicy PO wpadaja w histerię, cóż spadek z wysokiego, a na dodatek
        w y i m a g i n o w a n e g o
        konia może nadszarpnąć nawet zdrowy umysł, a co dopiero mówić o wielu
        zwolennikach platformy. (jezu co to za nazwa- platforma)
        • niezalogowany1 Re: Platforma ściąga cugle 15.12.05, 13:20
          jkmjkm napisała:

> Zwolennicy PO wpadaja w histerię, cóż spadek z wysokiego, a na dodatek
          > w y i m a g i n o w a n e g o
          > konia może nadszarpnąć nawet zdrowy umysł, a co dopiero mówić o wielu
          > zwolennikach platformy. (jezu co to za nazwa- platforma)
          jestem zwolennikiem PO i nie zauważyłem u siebie żadnych objawów histerii.
          Koalicje można zawierać z partnerami, którzy są wiarygodni. Z kłamcami nie
          warto bo oszukają. pewnie że dobrze byłoby rządzić dla dobra kraju. Ale skoro
          nie da się rządzić z pozytkiem dla Polski, trzeba stać z boku, bo po
          kompromitacji Pisu musi być jakaś alternatywa.
          • zhk Re: Platforma ściąga cugle 15.12.05, 13:31
            Zobaczymy czy się skompromitują. Co by nie gadać, Marcinkiewiczowi dobrze z
            oczu patrzy. I życzę mu powodzenia, mimo, że też jestem bardziej za PO niż
            Kaczorami. Bo 'skuś baba na dziada' mi nie odpowiada. Bo to nie gra w durnia,
            tylko moje państwo i moi rodacy są talią kart. W dupie mam ambicje Kaczora,
            czy Tuska, Rokity itd.. Jak ktośma robi ćdobrze to trzeba popierać, kur.a nawet
            gdyby był z SLD, czy Chamoobrony.
    • zhk Re: Platforma ściąga cugle 15.12.05, 13:04
      Muszą być różnice zdań i inne poglądy. W Polsce gdzie 2 Polaków tam 3 poglądy
      polityczne. Tak było zawsze. Tylko w pzpr było inaczej. No, tam właściwie to
      żadnych poglądów nie było. Tylko wszyscy pieprzyli te same głuppoty.
      • rysiunamisiu moim zdaniem do platforma sciaga portki 15.12.05, 13:26
        szykujac sie do dania dupala PiS-owi, widac podwojnie przegrane wybory nie
        zaspokoily ich zadzy kleski hehe
        • zhk Re: moim zdaniem do platforma sciaga portki 15.12.05, 13:34
          No, dostali od kolegów z nienacka "wpie.ol". Za bardzo opuścili gardę, bratając
          sięz nimi. Mają problem i sporą pi.dę pod okiem.
          • fervex.adult Re: moim zdaniem do platforma sciaga portki 15.12.05, 15:17
            wlasnie o to chodzi, mysle ze sa jeszcze w szoku, ze PiS sie zachowal jak
            kanalia. A teraz zastanawiaja sie jak skutecznie grac z prymitywami. Moim
            zdaniem znajda sposob :)
    • bodo1983 PO załozyli rozłamowcy AWS I UW, którzy teraz prze 15.12.05, 13:14
      prowadzają rozłam na platformie
    • brynk PO z Rokitka i Tuskczykiem to poprostu trumna 15.12.05, 13:15
    • an9991 wychodzi szydło z worka 15.12.05, 13:15
      platforma w jej dzisiejszej postaci jest partią powstałą z frustracji.
      frustracji tuska który chciał odgrywać kluczową rolę na polskiej scenie
      politycznej a nie mógł tego dokonać w uw ponieważ na tle jej liderów
      prezentował się blado i frustracji rokity który zawsze w pozostając w cieniu
      chciał w końcu rządzić. spoiwem łączącym platformę była historia, triumfalizm
      budowany na upadku sld i własne ambicje. to za mało żeby zbudować coś sensonego
      i trwałego.
      • block-buster Pogloski o rozpadzie PO sa mocno przesadzone 15.12.05, 13:31
        To tylko pobozne zyczenia kaczorow i poplecznikow,ktorzy sobie ubzdurali,ze PO
        sie sypie.Jeden posel wyrzucony z partii za niesubordynacje w ciagu dwoch
        miesiecy to tyle co nic.Ja widze cos przeciwnego.Widze,ze rzadzenie PiS nie
        wychodzi.Poki co drepcza w miejscu.Liga juz sie wycofuje.Leppery moga odejsc za
        miesiac.Nowe wybory.Wcale nie powiedziane,ze wygraja kaczory.Ludzie sa
        wystraszeni tym,co pokazali na poczatku i mozliwe jest,niewykluczone,ze wygra
        PO.A jesli do wyborow pojdzie milczaca dotad wiekszosc to na bank wygra PO,bo
        przeciez nikt normalny nie poprze fanatykow,ktorzy chca wylacznie dzielic biede
        i walczyc z historia.Pomyslu na Polske nie maja zadnego.To widzi nawet
        slepy.Tak wiec czas PO jeszcze nadejdzie.Nie dzis to jutro...
        • zhk Re: Pogloski o rozpadzie PO sa mocno przesadzone 15.12.05, 13:38
          Obyśmiał rację, że się nie rozlecą. Ale wvrew pozorom, to mało od nich zależy.
          Powodzenie Marcinkiewicza jest tu kluczem. Ja szczerze mówiąc chcę by dobrze
          rządził. I w dupie mam PIS i PO i inne partie, bo nie oni sątutaj celem samym w
          sobie. I ambicje kaczorotuskorokit. Niech się rozpadają, łączą, czy inne
          fikołki robią, bawią się sami dla siebie.
        • gogol66 Re: Pogloski o rozpadzie PO sa mocno przesadzone 15.12.05, 16:11
          taki tępy i twardogłowy burak jak ty
          to powinien z czerwonymi w parze iść
    • brynk hej Tusku ! - wyrzuć mnie z PO , bardzo proszę 15.12.05, 13:26
      Widzisz przeciez , ze robię sobie z ciebie podsmiehujki, ze drwie , szydze- jak
      ty z moherowych beretów , nawołuje do rozbicia PO , rządam twojego i roiktki
      ustąpienia , ...a ty [wy] mnie tolerujecie ?.... Stosujcie jednakowa miare do
      wszystkich a nie tylko dla Sośnierza.
      • niezalogowany1 Re: hej Tusku ! - wyrzuć mnie z PO , bardzo prosz 15.12.05, 13:57
        brynk napisał:

> Widzisz przeciez , ze robię sobie z ciebie podsmiehujki, ze drwie , szydze-
        ja
        > k
        > ty z moherowych beretów , nawołuje do rozbicia PO , rządam twojego i roiktki
        > ustąpienia , ...a ty [wy] mnie tolerujecie ?.... Stosujcie jednakowa miare do
        > wszystkich a nie tylko dla Sośnierza.

Niby jak Tusk miałby wyzrucać z czegokolwiek pisowskiego aparatczyka?
        • brynk Re: hej Tusku ! - wyrzuć mnie z PO , bardzo prosz 15.12.05, 16:38
          niezalogowany - ale sie mylisz , nie jestem zadnym aparatczykiem PiS ale
          członkiem PO , mówie to szczerze
          • hummer Członkiem to może jesteś ale nie PO :-) 15.12.05, 16:41
            brynk napisał:

> niezalogowany - ale sie mylisz , nie jestem zadnym aparatczykiem PiS ale
            > członkiem PO , mówie to szczerze
    • isa.stern trudno się z tym nie zgodzić 15.12.05, 13:32
      altspringe, mam podobne przemyślenia, co do dziennikarzy a włąsciwie
      dziennikarstwa "Wyborczej", te info, które mogę sama zweryfikować, najczęściej
      są nieścisłe, bądź po prostu - nieprawdziwe.
      Podejrzewam także, że tego typu głosy są po prostu wymyślone na potrzeby
      tekstu, aby go zrównoważyć czy też pokazać wszystkie opcje...
    • ukos Najlepszy czas, żeby pozbyć się karierowiczów 15.12.05, 13:36
      Teraz sami ujawniają się amatorzy konfitur, którzy przyszli do PO tylko po
      stołki. Pozbycie się ich to uwiarygodnienie się i zbudowanie podwalin pod
      samodzielną władzę PO w przyszłości.
      • zhk Re: Najlepszy czas, żeby pozbyć się karierowiczów 15.12.05, 13:43
        Naiwność przez Ciebie przemawia. "Kilku" przywódców, czy to w PIS, czy w PO
        może jest "ideowych" (no, osobiste ambicje pomijam...), a szara partyjna masa
        jest wyłącznie po to by sięzałapać na państwowe posady. Znam takich i i wiem co
        mówię. Tak na prawdęzależy wszystko od liderów, jacy są. A mendy i tak zawsze
        będą mendami. Kto idzie do partii z powodów ideowych? Idioci.
    • jasiek.pl Zostaną tylko kobyły pociągowe 15.12.05, 14:01
      We Wrocławiu mówiliśmy, że Schetyna rozłoży PO bo nie jest medialny. Sprawdził
      się w radiu i koszu bo mógł w każdej chwili dokonać podmiany, wycofać się z
      decyzji. Lecz polityka to jest wyższa szkoła jazdy i nawet chłopi już to
      zrozumieli. A Kapalusznik z Krakowa od początku postepuje jak stary lawirant i
      zwieje im przy najbliższej okazji. Bilety wstępu zostały już rozdane!
    • fervex.adult bez przesady 15.12.05, 14:28
      I slusznie ze platforma ma teraz ciche dni. Po pierwsze jest to czas zeby we
      wlasnym gronie uczciwie omowic bledy kampanii wyborczej (jak mozna bylo zostawic
      oczerniajace i nieprawdziwe ataki PiSu zostawic bez odpowiedzi?). Po drugie,
      znowu ten PiS... przeciez nie tylko platforma, ale wszyscy sa w szoku ze Polska
      rzadza teraz ludzie nieobliczalni i niestety populisci (ja do tej pory mam
      wrazenie, ze wstepne negocjacje PiS i PO byly glownie po to zeby PiS ukradl PO
      program gospodarczy, ten krytykowany podczas kampanii wyborczej). Potrzebny jest
      czas zeby pogodzic sie z ta sytuacja i ustalic strategie na przyszlosc. I tyle.
      Mowienie o rozpadzie jest nieporozumieniem. Co pokazuja sondaze, czas dziala
      teraz na korzysc PO. Im dluzej bedzie rzadzic PiS, tym gorzej dla niego.
      • rysiunamisiu ukradl program 15.12.05, 14:48
        jak mozna ukrasc cos czego nie bylo, czy 3x15 mozna nazwac programem??? i ze
        nikt nie straci???? Juz nie mowiac o tym, ze srednia stwaka podatkowa PIT jest
        wyzsza niz 15%, wiec to nie mialo szansy sie zamkna w ramach ksiegowego
        spojrzenia na budzet i ze podatek liniowy to kit, wystarczy porzeanalizowac
        podatki na Slowacji , czy w Estoniii, by wiedziec ze ta liniowa stwak to stawka
        skrajna dla najepiej zarabiajacych, zas dla tych slabo zarabiajacych jest tam
        silna progresja podatkowa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka