fan.club1 16.12.05, 07:19 Gabinet cieni ma sens przed wyborami. Gabinet cieni ustanawiany po wyborach jest gabinetem cieniasów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rafsiek1 Re: Jaki będzie gabinet cieni Platformy? 16.12.05, 07:38 No moze nie \cieniasów\ ale jak przed wyborami : dzieci zagubionych we mgle... Odpowiedz Link Zgłoś
viiva Wlasnie jestesmy przed wyborami, wiec... 16.12.05, 08:54 Wszystko wskazuje na to, ze zachlysnieci sondazami panowie z PiS szykuja nam nowe igrzyska wyborcze, wiec zgodnie z twoja logika gabinet cieni ma sens. Ale wedlug mnie bez wzgledu na to czy beda wybory, czy tez nie, opozycja ma prawo oraz obowiazek sprawdzac i monitorowac poczynania rzadu i z tego powodu powolanie gabinetu cieni jest bardzo dobrym pomyslem. Nareszcie Platforma podejmuje jakies kroki, by powstrzymac moherowa dyktature PiSu i Samoobrony. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_perfekt Gabinet Cieniasów z Platformy Obwiesi 16.12.05, 09:28 Bo tylko tak można nazwać grupę tych kilku smutnych panów z kompleksami wyższości... Odpowiedz Link Zgłoś
miguell ŻAŁOSNY PIS 16.12.05, 09:41 Mam wrażenie, że poplecznicy PiS to chyba hipokryci. Chcieliby mieć pupolizów jak Samoobronę i LPR albo wyraźnego wroga jak SLD Konstruktywna opozycja, która wybiera osoby odpowiedzialne za przyglądanie się poszczególnym sferom posunięć rządu i będzie zgłaszać propozycje legislacyjne jest jej największym wrogiem - jak to wytłumaczyć?? Ja sądzę, że PiS nie znosi żadnej, nawet konstruktywnej krytyki. Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor to PO nie znosi krytyki vide: Sośnierz. 16.12.05, 10:14 A co do Samoobrony i LPR: "Tak krawiec kraje, jak mu materii staje". miguell napisał: > Mam wrażenie, że poplecznicy PiS to chyba hipokryci. > Chcieliby mieć pupolizów jak Samoobronę i LPR albo wyraźnego wroga jak SLD > Konstruktywna opozycja, która wybiera osoby odpowiedzialne za przyglądanie się > poszczególnym sferom posunięć rządu i będzie zgłaszać propozycje legislacyjne > jest jej największym wrogiem - jak to wytłumaczyć?? > > Ja sądzę, że PiS nie znosi żadnej, nawet konstruktywnej krytyki. Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: to PO nie znosi krytyki vide: Sośnierz. 16.12.05, 10:17 Sosnierz powinien zostac wyrzucony. Zreszta wczesniej byly jakies doniesienia prasowe, ze z nim spotykali sie ludzie z PiS. Po nie potrzebuje koni trojanskich w swoich szeregach. Glosowanie bylo i ten pan przegral odosobniony w swoich pogladach. Nie moze narzucac pogladow PO przez prase. Niekompetentnych pracownikow sie wyrzuca. Politykow tez. Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Nowa defincja sprawiedliwosci. 16.12.05, 10:50 Skazywanie na podstwie "jakis doniesien prasowych", ze ktos sie z kims spotkal. Widocznie wodz tak uznal (vide: dobry krol z reklam, majacy czas wszykich straruszek, no moze z wylaczeniem tych co nosza moheru). A podobno partia wodzowska jest LPR. U innych sie wzywa do konstruktywnej krytyki a u siebie sie tepi konie trojanskie. To pachnie na kilometr podwojnymi standardami. evald napisał: > Sosnierz powinien zostac wyrzucony. Zreszta wczesniej byly jakies doniesienia > prasowe, ze z nim spotykali sie ludzie z PiS. Po nie potrzebuje koni > trojanskich w swoich szeregach. Glosowanie bylo i ten pan przegral odosobniony > w swoich pogladach. Nie moze narzucac pogladow PO przez prase. Niekompetentnych > > pracownikow sie wyrzuca. Politykow tez. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_perfekt Metne oczy wodza 16.12.05, 11:00 Problem PO jest taki ze dzialacze w regionie nie nadazaja za zmieniajacymi sie humorami wodzusia Tuska. Sosniez zostal wyrzucony za poglady ktore miesiac temu byly oficjalna linia partii. Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu WESOLE MIASTECZKO RUSZA. Kto bedzie to finansowal 16.12.05, 16:25 Moze niech przeniosa stolice do miasta premiera z Krakowa, albo do miasta prezydenta z Gdanska i tamci mieszkancy ochoczo beda utrzymywac taka wladze. Obawiam sie, ze z takiego finansowania tez bylby tylko cien. Tymczasem, poki co, chlopaki szykuja sie na karnawal - jeden bedzie udawal premiera, a drugi prezia. ALE KINO! Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Będą się bawić za swoje pieniądze. 16.12.05, 17:50 pozlotemu napisał: To jak w Polsce jest wolność czy też wszystko musi zaakceptować PiS :-) Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Metne oczy wodza 16.12.05, 11:23 Byly oficjalne. Wikoszsc Po chciala koalicji, tak samo jak ja wyborca PO. Ale niestety koalicja nie byla mozliwa i to IMHO z zdecudowanej winy PiSu. Wiec Ci co nadal chca koalicji w tej chwili sa fantastami lub nie potrafia sie pogodzic z rzeczywistoscia. Jesli powstanie realna szansa koalicji mozna ja rozwazyc, na razie nic takiego nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_perfekt PO zmarnowalo historyczna szanse na naprawe RP 16.12.05, 14:02 PO zmarnowalo historyczna szanse na naprawe RP przez swoje chore urazone ambicje i w imie niejasnych celow wodzusia Tuska i ma pretensje do swiata ze nikt nie potrafi tego zrozumiec... Żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu PO zmarnowalo historyczna szanse zniszczenia RP 16.12.05, 16:32 PO zmarnowalo historyczna szanse na ostateczne zniszczenie RP przez swoje chore urazone ambicje i w imie niejasnych celow wodzusia Tuska i ma pretensje do swiata ze nikt nie chce ich juz finansowac... Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Nowa defincja sprawiedliwosci. 16.12.05, 11:05 To nie jest skazanie. To jest wykluczenie go z partii. To nie wodz go wyrzucil, ale wladze w glosowaniu. DLa mnie nie ma podwojnych standardow. Miejsce na dyskusje bylo. W glosowaniu zostalo ustalone oficjalne stanowisko PO. Takie wypowiedzi dla prasy nic obecnie nie wnosza poza ewentualnie checia szkodzenia partii. A SOsnierz za pewne za jakis czas dostanie jakas "fuche" od PiS. Po nie potrzebuje ludzi ktorzy chca tylko stolkow. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_perfekt Z PO odchodza ludzie ktorzy potrafia myslec... 16.12.05, 11:47 I ludzie ktorzy zamiast biadolic pragna wziac czynny udzial w naprawie panstwa. Zostaja nieudacznicy i lenie ktorzy duzo mówią a mało robią Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Z PO odchodza ludzie ktorzy potrafia myslec.. 16.12.05, 12:03 Fajnie jakby wszyscy byli tacy nieudacznicy jak PO, ktorzy mniej mowia a wiecej robia. PiS potrafi tylko siac propagande jak na razie, bo nie odbieram im szans w przyszlosci do zmiany postawy. A co do PO nie zauwazylem zeby duzo mowili. Nawet slyszalem zarzuty ze za malo. Wiec nigdy sie nie zadowoli tych ktorzy maja cos przeciwko PO. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekzpoznania a kogo to interesuje-robią szum medialny 16.12.05, 11:06 Kogo interesują prawicowcy o gospodarczych poglądach liberalnych, gdy Polska potrzebuje ruchu i dynamiki, a nie konserw(at)y(zmu). Prawica właśnie zademostrowała jak się nadaje do reformowania. Konserwatywność z założenia jest przeciwna reformom, gdyż zakłada wartości konserwtywne. A w tę możliwość nie wierzą z reguły też ci, którzy te poglądy głoszą. A naiwni z nich wierzą, że da się cofnąć czas. Smiech pusty pozostaje. Reformator Rokita??? Oksymoron. Zawsze byłem przeciwny udziałowi postkomunistów w wyborach. Ale naród ich wybrał. Spoglądałem na znajomych zadziwiony, że mogą głosować na Kwaśniaka. Nie mogę znieść ich sitwiarskiej mentalności. Ale jeszcze bardziej obrzydzeniem napawa mnie sitwiarstwo wodzowskich prawicowych partyjek. Gdyż to są wciąż małe partyjki, a o dużym poparciu. Z PO włącznie. Dlatego nie zdziwi mnie, gdy w końcu liberałowie zaczną ją opuszczać. Ciekawe jak się zachowa Tusk po liście Frasyniuka. Pokaże to czy bliżej mu do SKLu (przypomnę negatywną wypowiedź o homoseksualistach) i towarzystwa Palikota, czy dawnych ideałów KLD pozostawionych dla zagospodarowania postawuesowskiego elektoratu. Oczywiście na prezydenta Tuska głosowałem. Ale na PO już nie. I każdy dzień potwierdza, ża nie zagłosuję. Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy sosnierz polakomil sie na NFZ... 16.12.05, 10:22 ...i to co zrobil bylo poczatkiem prowokowania PO do wyrzucenia go z partii zareczam ci ze gdyby go teraz nie wyrzucili to sosnierz klapal by jadaczka az by go wyrzucili bo jemu zalezy na powaznym stolku a nie byciu poslem opozycji Odpowiedz Link Zgłoś
millo Czemu zniknelo forum pod atykulem PIS A OPUS DEI?? 16.12.05, 10:35 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,55670,3069600.html Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Czemu zniknelo forum pod atykulem PIS A OPUS 16.12.05, 10:49 Przestraszyli sie zbyt odwaznego artykulu. Szczerze powiem, ze tez bym sie bal taki umieszczac. Chociarz nie popieram PiS to jakos nie chcialo mi sie az wierzyc w to co tam pisze. Tylko dziwne ze jest tam tez wypowiedz ministra w srodku. Minister jakby posrednio potwierdza ze ta organizacja ma jakies wplywy. ALe GW zapewne boi sie rozpraw sadowych - takie teorie ciezko udowodnic (nie rozstrzygajac czy sa czy nie sa bzdura). Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Re: Czemu zniknelo forum pod atykulem PIS A OPUS 16.12.05, 11:00 A a jak sie do tego ma Pani Gronkiewicz Waltz PO/Odnowy w Duchu Swietym? Fakt ona nie potrzebuje zadnych doradcow... evald napisał: > Przestraszyli sie zbyt odwaznego artykulu. Szczerze powiem, ze tez bym sie bal > taki umieszczac. Chociarz nie popieram PiS to jakos nie chcialo mi sie az > wierzyc w to co tam pisze. Tylko dziwne ze jest tam tez wypowiedz ministra w > srodku. Minister jakby posrednio potwierdza ze ta organizacja ma jakies wplywy. > > ALe GW zapewne boi sie rozpraw sadowych - takie teorie ciezko udowodnic (nie > rozstrzygajac czy sa czy nie sa bzdura). Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Bo wiekszych bzdur nie widzialem 16.12.05, 10:56 Jesli ktos zaczyna artykul w powazniej gazecie od powylania sie na "Kod Leonarda Da Vinci" to mowim samo za siebie. A potem bzdura goni bzdure. Moze zlekli sie osmieszenia lub procesu sadowego? Odpowiedz Link Zgłoś
maria333 Re: Czemu zniknelo forum pod atykulem PIS A OPUS 16.12.05, 11:08 Przeczytałam... ZGROZA!!! Meksykanin - teoretyk i emisariusz KK, doradcą Ministra Finansów Polski? To chyba jakiś żart?? Odpowiedz Link Zgłoś
maria333 Re: Czemu zniknelo forum pod atykulem PIS A OPUS 16.12.05, 11:13 ...a teraz zniknąła artykuł! Pokazują się tylko zdjęcia, i informacje o meczach... Odpowiedz Link Zgłoś
mr_perfekt Podobno Michnik biega po mieście i wykupuje GW! 16.12.05, 11:55 ... z kiosków ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Gabinet Cieniasów z Platformy Obwiesi 16.12.05, 10:01 Ty masz kompleksy piszac takie bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy ci co nabijaja sie z GC chyba niewiedza ze.... 16.12.05, 10:20 ....w Wielkiej Brytanie najstarszej demokracji parlamentarnej na swiecie gabinet cieni to podstawowa instytucja na ktorej opiera sie lad demokratyczny i funkcjonowanie opozycji, gabinet cieni w WB uznawany jest za jeden z konwenansow konstytucyjnych - czyli filatrow ustroju, poza tym tworzenie gabinetu cieni przez najwieksza opozycyjna partie w Polsce moze w konsekwencji prowadzic do polaryzacji i uporzadkowania sceny politycznej na dwa bloki - co przydalo by sie naszemu systemowi partyjnemu Odpowiedz Link Zgłoś
hummer PiS chciał IV RP to ją ma i tyle 16.12.05, 10:48 jakrzy napisał: > funkcjonowanie opozycji, gabinet cieni w WB uznawany jest za jeden z > konwenansow konstytucyjnych - czyli filatrow ustroju PiS chciał IV RP to ją ma i tyle. Jak do tej pory to PO reformuje państwo, a nie partia rządząca czyli PiS okopująca się na zastanej pozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_perfekt Wypowiedz "Hamera" a logika rozmyta 16.12.05, 11:59 IV=II ? palantunio Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Wypowiedz "Hamera" a logika rozmyta 16.12.05, 12:00 mr_perfekt napisał: > IV=II ? > > palantunio Właśnie mnie to śmieszy bo według PiS właśnie IV - II Odpowiedz Link Zgłoś
mr_perfekt Re: Wypowiedz "Hamera" a logika rozmyta 16.12.05, 17:17 Proponuje taki kompromis: IV-II=II Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Wypowiedz "Hamera" a logika rozmyta 16.12.05, 17:48 mr_perfekt napisał: > Proponuje taki kompromis: > > IV-II=II Nie nadarmo podaję linki na dole. Jakby nie patrzeć to to co chce zrobić PiS to reaktywować sanację. Teżmi rozwój do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Jak zwał tak zwał jest to największa p. opozycyjna 16.12.05, 10:45 mr_perfekt napisał: "Gabinet cieni, rodzaj drugiego, "rezerwowego" rządu tworzonego przez polityków głównej partii opozycyjnej. Instytucja ta funkcjonuje w dwupartyjnym systemie politycznym Wielkiej Brytanii, a także w kilku innych krajach np. Australii, Kanadzie, Nowej Zelandii. W państwach tych partia, która odniosła zwycięstwo w wyborach, formuje rząd. Natomiast przywódca największej partii opozycyjnej powołuje gabinet cieni. Jest on odwzorowaniem struktury urzędującego rządu. Gabinet cieni zbiera się pod kierownictwem przewodniczącego Izby Gmin, który uznany jest w Wielkiej Brytanii za lidera opozycji. Podczas posiedzeń gabinetu cieni analizowane są decyzje rządu oraz dyskutowana strategia polityczna opozycji." Dobrze, że do Polski docierają dobre wzorce sprawdzające się gdzie indziej. U nas Komorowskiego zastąpił Jurek więc jest jeszcze nad czym popracować, by w kraju było normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_perfekt Niech sie cieniasy uczą od najlepszych 16.12.05, 11:54 Być może to jedyna szansa Obwiesi żeby się czegoś nauczyć. Nie byli gotowi do rządzenia dlatego być może dobrze się stało że koalicji nie ma. Może za pare lat jak będą pilnie notować i analizować spektakularne sukcesy Premiera Kazimierza Marcinkiewicza to się przygotują na tyle żeby do takiej koalicji wejść na zasadach młodszego braciszka. Odpowiedz Link Zgłoś
pluteq Re: Jaki będzie gabinet cieni Platformy? 16.12.05, 09:22 Moze PIS powinien wziąć się do roboty - nie byłby potrzebny żaden gabinet cieni. Na razie widac tylko populistyczne gesty czołowych przestawicieli.... Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit PASOŻYTNICZE PO ZNOWU CHCE SZKODZIĆ POLSCE 16.12.05, 12:15 Ugrupowanie pieniackiej niemocy i niekompetencji o przepastnych kieszeniach i chciejskim oku lecz z zbrzydłymi do uczciwej, rzeczywistej, pracy rękami,montuje piątą kolumnę.Faktycznie Platforma umie jedno perfekcyjnie "psom szyć buty" ale tylko to. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Dlaczego szkodzić? Możesz uzasadnić? 16.12.05, 12:29 jola_z_dywit napisała: Odpowiedz Link Zgłoś
witek57 Re: Jaki będzie gabinet cieni Platformy? 16.12.05, 07:52 banda czworga : 1.Schetyna 2.Tusk 3.Rokita 4.Komorowski ----------------- 5.Gronkiewicz (v-ce) Usunięcie tych osób z PO jest dla mnie warunkiem uzyskania minimum zaufania społecznego tej grupy politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
pluteq Re: Jaki będzie gabinet cieni Platformy? 16.12.05, 09:25 witek57 napisał: [...] > Usunięcie tych osób z PO jest dla mnie warunkiem uzyskania > minimum zaufania społecznego tej grupy politycznej. Dobre. Podobnie jak z PiSu Wassermana, kaczorów (za niedotrzymanie wyborczych obietnic), połowy SLD, o populistycznych partiach nie ma co pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmaranowicka Re: Jaki będzie gabinet cieni Platformy? 16.12.05, 10:26 zza niedotrzymanie wyborczych obietnic????? kurde koles wez sie bujaj.ile czasu minelo od wyborow, ze niby nagle wszystkie obietnice mmaja byc spelnione? moze wyluzuj i poczekaj do konca zamiast piep...rzyc pierdoly. Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Jaki będzie gabinet cieni Platformy? 16.12.05, 10:59 "kurde koles wez sie bujaj", "Wyluzuj", "piep...rzyc pierdoly" - jakie to kulturalne i w ogole super :). Widocznie dla Ciebie wazniejsza jest ortografia niz kulturalne wypowiedzi/poprawna polszczyzna ;). A co do Twojej wypowiedzi (w odroznieniu od Ciebie mam cos do powiedzenia poza ortografia). A co do czasu i obietnic, to nie chodzi o czas. Zreszta fakty - wybrane bo nie chce mi sie pisac calej litani: 1) budowa 3 mln mieszkan - rozumiem, ze PiS poczeka na 3 rok swoich rzadow a potem bedzie budowal po 1,5 mln rocznie mieszkan? 2) Tanie panstwo <- zwiekszenie ilosci urzednikow i jeszcze wyzsze zwiekszenie pieniedzy na nich przeznaczanych 3) Przed wyborami obietnica, ze niezaleznie kto wygra przegrana partia (PO lub PiS) bedzie miala marszalka 4) Ulgi dla przedsiebiorcow - wazniejsze bylo becikowe 5) Walka z bezrobociem poprzez obnizenie kosztow pracy (takze poprzez ulgi dla przedsiebiorcow, ktore nie wprowadzaja) - na razie slysze tylko o dluzszych urlopach, jakich chorych projektach "bykowego", ubezpieczeniu od bezrobocia, ktore zwieksza koszty pracy 6) Przed wyborami mowili zle o Samoobronie i zapewniali ze jakby oni rzadzili to Lepper nie bylby marszalkiem (krytykowali tez za to sld). Po wyborach zmienili zdanie. Zreszta nie sadze zeby cokolwiek do Ciebie trafialo, wiec nie chce mi sie pisac wiecej. Pisze szybko, ale troche czasu mi tez to zajmuje. Za to pewnie zaraz sie doczepisz do jakiegos bledu w tekscie lub literowki... Odpowiedz Link Zgłoś
bloczek4 Można się bawić w dom i w lekarza, to i w rząd... 16.12.05, 07:57 ...można. Chyba jednak bardziej śmieszne niż straszne Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 SPELNIONE MARZENIA? 16.12.05, 08:13 Tak bardzo chcieli rzadzic ze utworzyli podziemny rzad.Bo jak to inaczej skomentowac?Beda mogli w koncu tytulowac sie ministrami i prezydentami.Za nic maja demokracje.Nie potrafia zrozumiec ze to nie ich wybralo spoleczenstwo wiec teraz beda szkodzic panstwu.SZKODNIKI. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Gabinet UPOSLEDZONYCH 16.12.05, 08:13 i prosze bardzo, jak tzw partia polityczna PO pieknie i szybko zareagowala na ogloszenie poprzednich wyborow. Mowa o tych w ktorych dali ostatnio ciala. no bo chyba tworzenie tych cieni nie jest reakcja na nowe wybory w ktorych tez dadza ciala. normalna partia przystepujac do wyborow wie, kto bedzie premierem, i jaki stworzy rzad. Ile bylo tych mozliwosci ? Wygrywamy prezia i sejm, Pis sejm Po prezia, dowrotnie, i dajemy ciala tu i tu. Normalna partia przed wyborami wie, i jest przygotowana na warianty. No ale nie PO bo to nie jest partia tylko zbieranina sierot. Ile to juz tygodni minelo od przegranych wyborow ? ktos policzy ? i juz PO zakumala, no tak, trzeba by wiecie rozumiecie zastanowic sie kogo panie Donaldzie Janie Mario by tu desygnowac na te cienie. i pomyslec ze wcale niezle im szlo mieszanie w ludzkich glowach w czasie wyborow. Owszem dali ciala, lecz niewiele. Strach pomyslec co by bylo jskby wygrali. Kto bylby premierem tez pewnie wymysliliby teraz. Kamien szybciej zaczalby mowic niz PO myslec Odpowiedz Link Zgłoś
o90 zapomnialem dopisac pytanie 16.12.05, 08:25 Kto jest w owym rzadzie ministrem do spraw pederastii ? ostatni taki modny temat w kregach PO te wszystkie marsze, rownosc, milosc, i ogolne kochajmy sie zadam tez zachowania parytetu kobiet i pederastow w gabinecie cieni cala europa patrzy !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: zapomnialem dopisac pytanie 16.12.05, 10:04 Pewnie Ty. Tym pytaniem sie skompromitowales calkowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Gabinet UPOSLEDZONYCH 16.12.05, 10:03 Skoro wg ciebie dzadza ciala to sie ciesz. Ja nie znam przyszlosci. Niemniej niezaleznie od ocen szans w wyborach (a chyba tylko duren odmawia jakichkowliek szans PO przy podobnych notowaniach i podobnych wynikah w poprzednich wyborach) Gabinet Cieni to wprowadzania dobrych praktyk do bagnistej polityki PL. Moze wreszcie cos dobrego sie dzieje w polskiej polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Gabinet UPOSLEDZONYCH 16.12.05, 10:39 ;). Zawsze rozsmieszaja mnie ludzie ktorzy czepiaja sie literowek zamiast tresci. Ja pisze b szybko i niestety czasem cos nie wcisne, albo wcisne w zlej kolejnosci i nie mam zamiaru pisac wolniej zeby zadowolich ortograficznych malkontentow. Jesli tylko tyle masz do powiedzenia to zamiast pisac na forum zatrudnij sie w korekcie. Odpowiedz Link Zgłoś
stinger47 chyba jest jakas granica śmieszności??? 16.12.05, 08:20 PO to jednak chłopcy w krótkich majtkach. poszli sie bawic do swojej piaskownicy. tyle ze piasku w niej nie ma. dobrze jednak ze nie wygrali wyborow. ale byłby rzad!!! zdrojewski ministrem obrony! a gdzie schetyna? na ministra gospodarki go!!! chlpcy beda recenzowac poczynania rzadu. ha ha . i do tego potrzebne im to towarzystwo wzajemnej adoracji?? a od czego sa poslami. czasem nie od tego? to sejm nie jest forum do recenzowania poczynan rzadu? kto w takim razie jest premierem tego "rzadziku"? Tusk? faktycznie nie wiadomo juz czy smiesznie czy strasznie. cos mi sie zdeje ze zostana wysmiani przez wszystkich a kariera tego "rzadu" skonczy sie jeszcze szybciej niz rzadu Marcinkiewicza Odpowiedz Link Zgłoś
ukos A skąd wiesz, że wkrótce nie będzie wyborów? 16.12.05, 08:26 fan.club1 napisał: > Gabinet cieni ma sens przed wyborami. Gabinet cieni ustanawiany po wyborach > jest gabinetem cieniasów. Przecież PiS mówi, że rozważa możliwość przedterminowych wyborów. Co do gabinetu cieniasów, to on już istnieje, a ten przecież dopiero powstaje. Odpowiedz Link Zgłoś
stinger47 a jak beda to co? 16.12.05, 08:32 a jak beda wybory to PO cos w nich zwojuje? no zobaczymy. trzeba byc bardzo naiwnym!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Jak będą wybory, to sytuacja zmieni się radykalnie 16.12.05, 08:52 PiS prawdopodobnie osiągnie bezwzględną większość, a jedyną opozycj pozostanie PO - z reszty zostaną jedynie marne resztki. A jeśli się ma monopol na opozycję, to się jest jedyną alternatywą dla partii rządzącej i gabinet cieni jest wtedy koniecznie potrzebny. Ostateczna polaryzacja sceny jest w interesie nie tylko PO, ale także, a może nawet przede wszystkim PiS, więc najprawdopodobniej nastąpi (do tego wystarczy, żeby Kaczory zaakceptowały jednomandatową ordynację z jedną turą). Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: A skąd wiesz, że wkrótce nie będzie wyborów? 16.12.05, 08:35 nawet jezeli beda nowe wybory to niczego to nie zmienia bo i tak nie dowiemy sie teraz jakich ministrow PO zaplanuje na po wyborach. oni maja spozniony zaplon a rzad PiS rzadzi. Kraj pograzyl sie w anarchii, wieszaja na szubieniecach, rabunki, mordy, zamkniete granice, hiperinflacja ect ect O sorka zaczytalem sie w Wybiorczej... Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: A skąd wiesz, że wkrótce nie będzie wyborów? 16.12.05, 11:26 Dziwne, nie widzialem zeby tak pisali w GW. Prosze wskaz artykuly. Czy to nastepne fantazje PiSowca? :) Odpowiedz Link Zgłoś
yetti50 Re: Jaki będzie gabinet cieni Platformy? 16.12.05, 08:29 Głosowałem na PO-to co wyprawiaja,jak sie zachowuja woła o pomstę....,tak dalej Panowie ,a elektorat będzie zanikał-los AWS-u was czeka. Gabinet cieni-nie macie co robić tylko wszystko negować,a GĆ po co???-przerost formy. Panie Marcinkiewicz tak dalej-ma Pan ze Szczecina(sądzę,że nie tylko) głosy w najbliższych wyborach-Proszę tylko więcej pokory-jako przeciwagi dla nadętemu stylowi PO. Panie prof.Religa-dziekuję za dotychczasową pracę dr Yetti Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Co zanegowało PO? 16.12.05, 10:57 yetti50 napisał: > Głosowałem na PO-to co wyprawiaja,jak sie zachowuja woła o pomstę....,tak dalej > Panowie ,a elektorat będzie zanikał-los AWS-u was czeka. > Gabinet cieni-nie macie co robić tylko wszystko negować,a GĆ po co???-przerost > formy. > Panie Marcinkiewicz tak dalej-ma Pan ze Szczecina(sądzę,że nie tylko) głosy w > najbliższych wyborach-Proszę tylko więcej pokory-jako przeciwagi dla nadętemu > stylowi PO. > Panie prof.Religa-dziekuję za dotychczasową pracę > dr Yetti Sądząc po argumentacji słusznie zrobisz stając się elektratem PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: Jaki będzie gabinet cieni Platformy? 16.12.05, 11:43 > Panie Marcinkiewicz tak dalej-ma Pan ze Szczecina(sądzę,że nie tylko) głosy w > najbliższych wyborach-Proszę tylko więcej pokory-jako przeciwagi dla nadętemu > stylowi PO. To trzeba było głosować na swój PiSd. Zasrani socjaliści z PiS-u skończycie jak AWS i SLD. Dosyć mam czerwonych oszołomów wierzących i niewierzących. Ten premier w nijakości bije wszystkich swoich poprzedników na głowę. Jak można określać siebie prawicą mając lewicowy program gospodarczy nigdy tego nie zrozumiem? Pisowcy chcecie koalicji to 3X15!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jaki będzie gabinet cieni Platformy? 16.12.05, 11:59 natural7 napisał: > > Panie Marcinkiewicz tak dalej-ma Pan ze Szczecina(sądzę,że nie tylko) gło > sy w > > najbliższych wyborach-Proszę tylko więcej pokory-jako przeciwagi dla nadę > temu > > stylowi PO. > > To trzeba było głosować na swój PiSd. Zasrani socjaliści z PiS-u skończycie jak > > AWS i SLD. Dosyć mam czerwonych oszołomów wierzących i niewierzących. > Ten premier w nijakości bije wszystkich swoich poprzedników na głowę. > Jak można określać siebie prawicą mając lewicowy program gospodarczy nigdy tego > > nie zrozumiem? Pisowcy chcecie koalicji to 3X15!!!!!!!!!!!!!!!!! Odbiją sobie na prądzie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=33578958 Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: Jaki będzie gabinet cieni Platformy? 16.12.05, 12:13 hummer napisał: > natural7 napisał: > > > > Panie Marcinkiewicz tak dalej-ma Pan ze Szczecina(sądzę,że nie tylk > o) gło > > sy w > > > najbliższych wyborach-Proszę tylko więcej pokory-jako przeciwagi dl > a nadę > > temu > > > stylowi PO. > > > > Odbiją sobie na prądzie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=33578958 > Pewnie miałeś na myśli coś takiego. www.upr.org.pl/main/artykul.php?strid=1&katid=74&aid=2376 Odpowiedz Link Zgłoś
zasmucony1 Re: Jaki będzie gabinet cieni Platformy? 16.12.05, 08:36 Niczym sie nie zajmą...bo ich po prostu nie ma. Wirtualny rząd wirtualnej partii:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
rysiunamisiu A pomyslce sobie co ... PD tez cieniowac zaczelo 16.12.05, 09:05 To przeciez, dla takiego PiS i rzadu no to to by gorsze bylo niz AK dla Niemcow. To takie dwa gabinety cieni jak by sie cieniem polozyly na ten nasz rzad teraz, to Marcinkiewicz zacieniony to by chyba jak osika drzal nie ;-))))) Taki cien to cos trasznego musi byc, szczegolnie jak odbicia w lustrze nie ma jak Rokito-Frasyniuk Odpowiedz Link Zgłoś
srubkap Re: Jaki będzie gabinet cieni Platformy? 16.12.05, 09:15 A my w Poznaniu chcemy stworzyć Gabinet Cieni Pracowników Poczty Polskiej, ja będę chodził za listonoszemz Wildy na samą myśl już się cieszę. Wszyscy twórzmy takie gabinety.Ale będzie supergajsko.A jak cień będzie miał cienia to będzie cieńcienia. Po wyborach zajebisty jest wkład PO w budowanie normalnej Polski.Najgorsze jest to że na PO głosowałem.TOTALNA WTOPA. Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Jaki będzie gabinet cieni Platformy? 16.12.05, 10:06 To Tworzcie nikt wam nie zabrania. Przecienicy gabinetu cieni nie maja ani jednego sensownego argumentu poza szczekaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford fan.club - a wskaz mi kraj na swiecie, gdzie 16.12.05, 09:24 "gabinety cieni" powstaja PRZED wyborami? Czy ty jestes glupi czy tylko glupiego udajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty czekamy na gabinet cieni PD 16.12.05, 09:30 PD ma takie sme szanse wyborcze jak i PO maja szanse wejsc do Knesetu w najblizszych wyborach Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Gabinety cieni tworza tylko partie opozycji 16.12.05, 11:00 parlamentarnej, nieuku. Uwazajcie, PiSiaki, by Lepper wam kolejnego "cienia" nie stworzyl:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Zdecydowanie przyjemniej 16.12.05, 09:34 bawić się w rządzenie niż rządzić? Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Jaki będzie gabinet cieni Platformy? 16.12.05, 09:41 Przyjemnie poczytać jak ta PiSowsko - rydzykowa hołota wrzeszczy. To nieomylny znak, że czują się zagrożeni i zagubieni. Małpy reagują podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Gabinet cieni sądząc po małpiej reakcji PiS 16.12.05, 12:09 haen1950 napisał: > Przyjemnie poczytać jak ta PiSowsko - rydzykowa hołota wrzeszczy. To nieomylny > znak, że czują się zagrożeni i zagubieni. > Małpy reagują podobnie. To strzał w 10 i co więcej to dobre dla Polski. Nie rozumiem ludzi, którzy nic nie robią i zabraniają innym robienia czegokolwiek. Faktycznie jak małpy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Jaki będzie gabinet cieni Platformy? 16.12.05, 10:00 A nie przyszlo Ci do glowy ze zawsze jest po jakichs wyborach i przed jakimis wyborami. Wiec nie wiem o co Ci chodzi. Gabinet cieni to jest wprowadzanie dobrych standardow w polityce, ktore sa korzystne dla Polski niezaleznie od tego jaka partia bedzie tworzyla taki gabinet. Wg mnie kazda partia majaca szanse w wyboracg w przyszlosci powinna robic cos podobnego. Zreszta od wieeelu lat takie gabinety sa tworzone w Wielkiej Brytani i zawszemi sie to podobalo. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Jaki będzie gabinet cieni Platformy? 16.12.05, 10:05 Skoro Ci sie to zawsze podobalo?Tak trzymaj.A standarty w polityce?PO nie ma szans na objecie wladzy.Wiec standartem ma byc zabawa? Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Jaki będzie gabinet cieni Platformy? 16.12.05, 10:09 Dlatego ze Ty ta piszesz, ze nie ma szans? MOze nie wygra. ALe w takim razie kto ma szanse? Moze SO? PO ma podobne notowania w sondazach, uzyskalo wynik poodbny do PiS. TO oznacza ze w tej chwili jest najpowazniejszym konkurentem PiS w polityce i ma szanse na wygrana. A nawet jesli nie wygra to gabinet cieni przynosi tylko korzysci, a na pewno nie przynosi strat (ewentualne straty to wydane pieniadze przez PO) Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Jaki będzie gabinet cieni Platformy? 16.12.05, 10:11 Ale zapomnialem, ze zwolennicy PiSu oddziedziczyli po Kaczkach wszechwiedze i nieomylnosc ;)... Wiec juz masz pewnosc ze PO nie ma szans... Ja glosowalem i bede glosowal na PO, dokad nie zmienie zdania. A na razie obecny rzad nieudacznikow tylko mi daje dodatkowe argumenty za PO. Odpowiedz Link Zgłoś
zettomez Re: Jaki będzie gabinet cieni Platformy? 16.12.05, 10:05 Tym POpie..ńcom już całkowicie palma odbiła. A ten trampkarz z Gdańska niech weźmie się lepiej znowu za malowanie kominów. Oni już z tego cienia nie wyjdą. Ich miejsce jest na śmietniku histori. Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Program rzadu tez prezentuje sie PRZED wyborami... 16.12.05, 10:19 A tu wlasnie Rokita i spolka radosnie oglosili, ze program juz "prawie gotowy" do zaprezentowania. fan.club1 napisał: > Gabinet cieni ma sens przed wyborami. Gabinet cieni ustanawiany po wyborach > jest gabinetem cieniasów. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Gabinetu cieni NIE tworzy sie przed wyborami, bo 16.12.05, 11:04 powstaje on tylko w OPOZYCJI SEJMOWEJ. A program tego gabinetu, jako glownie recenzujaco-doradczy jest zawsze czyms zupelnie innym niz program wyborczy, czy - dla odmiany - program rzadu. O Jezu, ludzie, wasza niewiedza o systemach wladzy w cywilizowanym swiecie jest wrecz PRZERAZAJACA. Ile pokolen bedzie w Polsce cywilizacyjnymi kalekami po tej waszej komunie? Odpowiedz Link Zgłoś
bronek25 Re: Jaki będzie gabinet cieni Platformy? 16.12.05, 10:24 Tak powinno chyba być , że aspirujący do władzy powinni byc do niej przygotowywani! Wydaję sie,ze pomysł jest wlaściwy, chociaż nie licze na szybkie zmiany w tym obszarze!Okazuje sięże ten rzad jest forowany nie tylko przez wpływowe radyjko ale organizacje znacznie potęzniejsza jaka jest Opus Dei, mającą własnych ludzi na waznych stanowiskach w tym rządzie! Zmiana jakakolwiek może mięc miejsce w wyniku rewolucji! A ta juz mamy za sobą ! to rewolucja moherowa! A,że nie będzie lepiej? Ale za to jak wesoło! Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 A kogo to obchodzi, poza PO i różowymi??/ 16.12.05, 10:31 niech sie dzieciaki bawia w gabienty cieni, i krzywych luster. Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj Re: Jaki będzie gabinet cieni Platformy? 16.12.05, 10:58 chodzą słuchy że Rokita może dać sobie spokój z Tuskiem i jego kompanią. a wtedy paltforma zatopiona. Rokita, zostaw ich bo to cieniasy... przecież Kaczyński będzie z radości podskakiwał i na pewno nie da zmarnować Pańskiego potencjału. A to tylko dobrze. A tusk niech płacze... pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
paul_78 Drzewiecki i sport :))) 16.12.05, 11:22 Ha ha, cała Łódź wie o skłonnościach pana Drzewieckiego do pewnych substancji dopingujących. Odpowiedz Link Zgłoś
towarzysz7 Re: Jaki będzie gabinet cieni Platformy? 16.12.05, 11:22 Z tym gabinetem cieni, to chyba trochę za wcześnie, pachnie to bufonadą i naiwnością polityczną. Obawiam się że PO, jest chyba dalej w transie kampanii wyborczej i byłych sondaży prorokujących ich absolutne zwycieństwo parlamentarne i prezydenckie! Panowie PO obudźcie kampania się już skończyła, żyjecie nie w Wielkiej Brytanii, Austarlii, lecz w Polsce! Zacznijcie lepiej od rozliczenia swojego ścisłego kierownictwa partii za błędy wyborcze, stancie się konstruktywną opozycją parlamentarną (byle bez pocałunku z SLD), wyluzujcie się ,zachowajcie puralizm poglądów wewnątrz partyjnych, czyli nie wyrzucajcie ze swoich szergów inaczej myślących - bo jesteście tylko opozycją, uzbrójcie się w cierpliwość i spokojnie przekonujcie społeczenstwo do swoich projektów politycznych, gospodarczych itp. To być może będzie mieli jeszcze jedną szansę a może już nie? Pamiętajcie że ludzie nie media was wybierają, a oni będą pamiętać, że już raz dostawaliście 50% władzy w rządzie, ale chcieliscie wiecej - a więc byliście nieopowiedzialni i zbyt zachłanni. Moherowi będą wam to długo pamiętać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
witek57 Re: Jaki będzie gabinet cieni Platformy? 16.12.05, 11:45 słusznie prawisz,ale czy oni to zrozumieją? Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: Jaki będzie gabinet cieni Platformy? 16.12.05, 12:06 > pamiętać, że już raz dostawaliście 50% władzy w rządzie, ale chcieliscie > wiecej - a więc byliście nieopowiedzialni i zbyt zachłanni. Moherowi będą wam > to długo pamiętać !!! Pewnie ci chodzi o realizację programu gospodarczego PiS przez PO, nie my dziękujemy. Jak na PiS-owskiego propagandystę wysil się trochę bardziej. Jak będziecie przedstawiać rozsądne projekty ustaw my na pewno je poprzemy. Odpowiedz Link Zgłoś
stinger47 jacy WY??? 16.12.05, 12:13 WAS to juz własciwie nie ma. tylko ze WY niewszyscy jeszcze o tym wiecie Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Sądząc po krzyku PiS, to PO ma się dobrze :-) 16.12.05, 12:30 stinger47 napisał: > WAS to juz własciwie nie ma. tylko ze WY niewszyscy jeszcze o tym wiecie Odpowiedz Link Zgłoś
lavojtek Gabinet cieni :) 16.12.05, 12:35 Gabinet cieniasów lub też gabinet w cieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer No i co ulżyło Ci :-) 16.12.05, 13:08 lavojtek napisał: > Gabinet cieniasów lub też gabinet w cieniu. Pokrzycz sobie jeszcze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh "Gabinet cieni" ?? Bawcie sie dalej a PO rozpada 16.12.05, 11:22 się w oczach ! Czy chcecie na zawsze pozostać w "krainie cieni" ? Odpowiedz Link Zgłoś
julita28 Re: Jaki będzie gabinet cieni Platformy? 16.12.05, 11:28 I oto monarcha absolutny, najjaśniejszy Dlanot Skut w swej łaskawości pozwolił swoim poddanym na istnienie a swym dzielnym wojom na odciążenie najświatlejszego umysłu i objęcie pewnych obowiązków. Odpowiedz Link Zgłoś