grom3 19.12.05, 21:08 Jak najbardziej tak mamy ladny palac w Warszawie Sejm moze powolac za zaslugi dla Polski wielebnego Ojca Rydzyka na KROLA,i bedziemy mieli jak w Angli symboliczna glowa Polski bedzie Rydzyk. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lortea W Anglii następna królowa będzie się nazywała 19.12.05, 21:19 Gabriela I. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: W Anglii następna królowa będzie się nazywała 19.12.05, 21:22 :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: W Anglii następna królowa będzie się nazywała 19.12.05, 21:24 W Angli sa same baby a my bedziemy mieli chlopa i to jakiego RydzykI,juz ma swoje rycerstwo i to jakie Moherowe berety. Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: W Anglii następna królowa będzie się nazywała 19.12.05, 21:26 W zakladach psychiatrycznych co drugi to król! Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford A reszta to "Jezusiczki" - Rydzyk laczy w sobie i 20.12.05, 05:22 jedno, i drugie...:) Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Moherowe berety wzor cnot wojskowych 20.12.05, 20:29 Ale zobacz jak potezna ma armie Moherowych beretow,sa lepsi od piechoty morskiej Amerykanskiej.Sa zdyscyplinowani a nie jak te rozwydrzone znarkotyzowane wojsko Amerykanskie. Odpowiedz Link Zgłoś
buraque jasne, vivemichnik będzie szambelanem, lortea zaś 19.12.05, 21:45 grom3 napisał: > Jak najbardziej tak mamy ladny palac w Warszawie Sejm moze powolac za zaslugi > dla Polski wielebnego Ojca Rydzyka na KROLA,i bedziemy mieli jak w Angli > symboliczna glowa Polski bedzie Rydzyk. podczaszym, niech nam żyje król Tadeusz I Wspaniały i jego wierni poddani: vivemichnik i lortea :) Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Dzięki za podczaszego, wymarzona funkcja dla mnie. 19.12.05, 21:49 Kontrola nad piwnicami pełnymi wina, strzał w dziesiątkę kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Re: Dzięki za podczaszego, wymarzona funkcja dla 19.12.05, 21:55 lortea napisał: > Kontrola nad piwnicami pełnymi wina, strzał w dziesiątkę kolego. nie zapomnij, że to ja zgłosiłem twoja kandydaturę :) mam nadzieję na co smaczniejsze łyczki z tej piwnicy... Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Co prawda z Gabrysi krolowej zrobić się nie da 19.12.05, 22:12 tak latwo, ale barek jej opróżnić to i owszem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Re: Co prawda z Gabrysi krolowej zrobić się nie d 19.12.05, 22:13 asienka32 napisała: > tak latwo, ale barek jej opróżnić to i owszem :))) Asienka jakiej Garbysi? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Co prawda z Gabrysi krolowej zrobić się nie d 19.12.05, 22:18 Nie czytasz buraku wszystkich postów w wątku :) Nie znasz Gabrysi??? Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Re: Co prawda z Gabrysi krolowej zrobić się nie d 19.12.05, 22:20 asienka32 napisała: > Nie czytasz buraku wszystkich postów w wątku :) > Nie znasz Gabrysi??? znam, Gabrysię "Naćpaj się" Janowską Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Co prawda z Gabrysi krolowej zrobić się nie d 19.12.05, 22:25 Tamta to nie Gabrysia tylko Gabryś :) Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Re: Co prawda z Gabrysi krolowej zrobić się nie d 19.12.05, 22:26 asienka32 napisała: > Tamta to nie Gabrysia tylko Gabryś :) jak myślisz Asiu kto mógłby stanąć u boku Tadeusza I w charakterze królowej? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Co prawda z Gabrysi krolowej zrobić się nie d 19.12.05, 22:32 posłanka /lub już nie/ Sobecka? Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Re: Co prawda z Gabrysi krolowej zrobić się nie d 19.12.05, 22:36 asienka32 napisała: > posłanka /lub już nie/ Sobecka? Sobecka nadawałaby sie jedynie do garkuchni, to musi być KRÓLOWA Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Co prawda z Gabrysi krolowej zrobić się nie d 20.12.05, 19:24 Do garkuchni? Ciekawe czy zjadłbyś cos cokolwiek wiedząc, ze Sobecka maczala w tym palce :))) Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Re: Co prawda z Gabrysi krolowej zrobić się nie d 20.12.05, 22:30 asienka32 napisała: > Do garkuchni? Ciekawe czy zjadłbyś cos cokolwiek wiedząc, ze Sobecka maczala w > tym palce :))) racja, chociaż nie można jej skreslać tylko dlatego, że jest oszołomką, to nie ma nic wspólnego z gotowaniem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: Co prawda z Gabrysi krolowej zrobić się nie d 21.12.05, 05:24 Jakby Sobecka maczala palce to jeszcze bym zjadl.Gorzej jak by maczala dupe to juz kaplica. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Troll i trollowa juz zastrzezone - dla Kaczynskich 20.12.05, 05:24 Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Wydaje mi sie, ze wymagaloby to sporych zmian 19.12.05, 21:55 w konstytucji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Kolejna... 19.12.05, 21:55 ...Rydzyk ob-session. Nie słuchać! i po sprawie. Ja nie słucham... Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra polecam dzienniki 19.12.05, 22:29 echo_o napisała: > ...Rydzyk ob-session. > Nie słuchać! i po sprawie. > Ja nie słucham... a ja po raz pierwszy (wczoraj) wysłuchałem rozmowy z Wassermanem i Marcinkiewiczem (TV Trwam). I co ? Z przyjemnoiścia słuchałem co mieli do powiedzenia - nie atakowała ich wściekłą Olejnik, której ciągle włosy zalewają oczy, szczególnie prawe oko, nie widziałem Lisa, nieustannie pomagającego właściwej stronie, nie słyszałem fałszu głosu Durczoka - który się zmienia wraz z kierunkiem wiatru. Polecam, do tej pory słuchałm z nagrań cyfrowych - ponadto polecam dzienniki TV Trwam. Inne zdjęcia niż gdzie indziej :) Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: polecam dzienniki 19.12.05, 22:42 Dziękuję, rekontro :) Ale...ze mną to tak jest, że nawet zakresu RM nie znam i jakoś nie czuję potrzeby...Co do Trwam, to oglądałam dokładnie 2 razy. (Chyba) miesiąc temu, gdy Marcinkiewicz był po raz pierwszy i wczoraj właśnie (bo ktoś zamieścił na FK właśnie) komunikat o tym spotkaniu z premierem...To dziwna stylistyka, chyba nie do końca moja - choć jestem pro PiS. Chodzi mi o sterylną ciszę w studio, która jest kontrastowa wobec przepychanek u Olejnikowych-Lisów. Gdzieś w środku byłoby mi chyba' najcieplej'... Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra bez tylnego siedzenia 19.12.05, 23:01 echo_o napisała: > Dziękuję, rekontro :) > Ale...ze mną to tak jest, że nawet zakresu RM nie znam i jakoś nie czuję > potrzeby...Co do Trwam, to oglądałam dokładnie 2 razy. (Chyba) miesiąc temu, > gdy Marcinkiewicz był po raz pierwszy i wczoraj właśnie (bo ktoś zamieścił na > FK właśnie) komunikat o tym spotkaniu z premierem...To dziwna stylistyka, chyba > > nie do końca moja - choć jestem pro PiS. Chodzi mi o sterylną ciszę w studio, > która jest kontrastowa wobec przepychanek u Olejnikowych-Lisów. Gdzieś w środku > > byłoby mi chyba' najcieplej'... wolałbym szybsze tempo wypowiedzi, pytania jakie ja bym zadał, nie inni :)) ale myślę, że stronniczość mediów, przewidywalność zachowań Lisa, Olejnik, czy innego dziennikarza TVN24 jest bardzo męcząca. Przy tych dwóch "wywiadach", pomimo że nie powiedzieli wiele nowego wypocząłem :) Myślę sobie, że tak jak dzienikarstwo telewizyjno radiowe, jak i dziennikarstwo prasowe znalazło się w wielkim kryzysie. Nie ma czego oglądać, nei ma czego słuchać, nie ma czego czytać. Czekam na wydarzenia medialne - a będzie ich niebawem wiele. Ujawnienie archiwów układu warszawskiego, Dochnal zacznie świadczyć koronnie, ruszą się procesy - kilka w pierwszym półroczu, może jakieś ciekwawe zatrzymania, trochę nowych faktów z IPN, odtajnionych akt inwigilacji prawicy. No i ten neisamiwicie, niespotykanie spokojny i samodzielny Marcinkiewicz. Kaczynski Jarosław ma ważniejsze sprawy na głowie, niż kierowanie z tylnego siedzenia. Jakoś nikt z dziennikarzy nie pisze, że Marcinkiwicz jest samodzielny, że jest dobry :) A jego tajemnica to pracowitość, konkretność i ambicja bycia dobrym w tym co robi. Czasmi może denerwować - ale jest dobry. Nie mityczna szuflada Rokity pełna programów :) Zdaje się, że PO na własne życzenie przspało swoje pięć minut. Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: bez tylnego siedzenia 20.12.05, 00:17 rekontra napisał: > wolałbym szybsze tempo wypowiedzi, pytania jakie ja bym zadał, nie inni :)) > ale myślę, że stronniczość mediów, przewidywalność zachowań Lisa, Olejnik, czy > innego dziennikarza TVN24 jest bardzo męcząca. > Przy tych dwóch "wywiadach", pomimo że nie powiedzieli wiele nowego > wypocząłem :) Wiem, co masz na myśli i gdzieś tam cząstką mnie samej podzielam... Z jednej strony, taka (szokująca w zestawieniu z 'normalnymi' programami) sterylna, wyciszona konwencja, mikroskopijna, statyczna scenografia sprzyja wsłuchaniu się w słowa i intensywniejszej obserwacji choćby mowy ciała, twarzy - to takie mini-misterium (wcale nie religijne!) sztuki konwersacji... Jednak, z drugiej strony, chromatyczność i archaiczność formy - wada i zaleta, kontrast wobec przywykłego do codziennej intensywności homo-informaticus, szybko, intensywnie, mocno - ale płytko. Wypośrodować pewnie trdno, no chyba, że nowe twarze i coś zaskakującego, łączącego oba światy. Dlatego napisałam, że jestem gdzieś pośrodku... > Myślę sobie, że tak jak dzienikarstwo telewizyjno radiowe, > jak i dziennikarstwo prasowe znalazło się w wielkim kryzysie. > Nie ma czego oglądać, nei ma czego słuchać, nie ma czego czytać. > Czekam na wydarzenia medialne - a będzie ich niebawem wiele. > Ujawnienie archiwów układu warszawskiego, Dochnal zacznie świadczyć koronnie, > ruszą się procesy - kilka w pierwszym półroczu, może jakieś ciekwawe > zatrzymania, trochę nowych faktów z IPN, odtajnionych akt inwigilacji prawicy. Wiesz, że życie nie kończy się na polityce... Jest cały kosmos spraw i róznych wrażliwości do zagospodarowania. Ja weszłam na FK na fali przedwyborczego uniesienia...Przez to zaniedbuję trochę moje dotychczasowe zainteresowania. Ty też je masz, na pewno. Spełniło się moje marzenie: PiS wygrał. Ani ze mnie wolontariat ani tym bardziej najemnik. Ot jestem. Nie wiem ile jeszcze, bo życie, również to zawodowe ma swoje prawa i wymagania. Schyłek roku mniej intensywny. Ale jest inny świat i trzeba go chronić. Film, muzyka, teatr, a w nich też polityka, zdystansowany jej wizerunek... > No i ten neisamiwicie, niespotykanie spokojny i samodzielny Marcinkiewicz. > Kaczynski Jarosław ma ważniejsze sprawy na głowie, niż kierowanie z tylnego > siedzenia. > > Jakoś nikt z dziennikarzy nie pisze, że Marcinkiwicz jest samodzielny, że jest > dobry :) A jego tajemnica to pracowitość, konkretność i ambicja bycia dobrym w > tym co robi. Czasmi może denerwować - ale jest dobry. > Nie mityczna szuflada Rokity pełna programów :) > Zdaje się, że PO na własne życzenie przspało swoje pięć minut. Piszą, już go chwalą i powiem Ci, że właśnie tego się zaczynam bać. Nie o niego, ale o sinusoidę polskiej historycznej powatarzalności. Słusznie napisałeś, że J.Kaczyński ma co innego do roboty - dlatego nie został premierem. To cholernie mądry człowiek, a taki brzydki i taki niepozorny. Być może nie uda mu się jego zamysł, ale genialnie go wydedukował. Nie ma w tym żadnej kalkulacji. To czysta myśl i idea. Oczywiście może ponieść fiasko. Ale cenię go za sam już sposób patrzenia na Polskę - kompleksowy i niezwykle analityczny. O Marcinkiewiczu piszę na FK dużo, za dużo nawet, to z pewnością nowy koloryt, wartość w polskiej polityce. Ale nie przestaję być czujna - nawet wobec własnych osądów :) Zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Aha jest jeszcze jeden problem 19.12.05, 21:56 grom3 napisał: > Jak najbardziej tak mamy ladny palac w Warszawie Sejm moze powolac za zaslugi > dla Polski wielebnego Ojca Rydzyka na KROLA kto będzie królową? i co z następcą tronu? Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Żaden problem- tylko klonowanie i króla i królowej 19.12.05, 22:26 buraque napisał: > grom3 napisał: > > > Jak najbardziej tak mamy ladny palac w Warszawie Sejm moze powolac za zas > lugi > > dla Polski wielebnego Ojca Rydzyka na KROLA > > kto będzie królową? > > i co z następcą tronu? Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Re: Żaden problem- tylko klonowanie i króla i kró 19.12.05, 22:27 nie nie, przecież Tadeusz I nie zgodzi się na jakieś genetyczne, podejżane eksperymenta Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Alez RYDZYK MA DZIECKO. Niestety, z jakas 20.12.05, 05:26 Niemra, co min. spowodowalo jego usuniecie z Reichu. Niemniej, w historii swiatowych dynastii to juz wielokrotnie przerabiano - ilu to polskich wladcow baby zza Odry bralo... Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: Alez RYDZYK MA DZIECKO. Niestety, z jakas 20.12.05, 05:30 Rydzyk nie chcial sluzyc dwa pana wybral Polske i wrocil,kto by przypuszczal ze bedziemy jego koronowali na Krola Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkadziwaczka7 Po co mu,. on juz jest smeiciem. starczy naziscie 19.12.05, 22:53 Odpowiedz Link Zgłoś
t324911 Re: Czy Rydzyk moze byc krolem 19.12.05, 23:06 A co korone z Wawelu ktos podprowadzil ???. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe255 Re: Czy Rydzyk moze byc krolem 19.12.05, 23:18 Na razie jest to niemozliwe, bo koronacja Lecha dopiero 23 grudnia, a on na pewno nie ma zamiaru zdejmowac jej z glowy w najblizszym czasie. Nie po to szedl po trupach do celu, zeby ja teraz oddawac. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Po trupach do celu?Czy to przenośnia? 19.12.05, 23:32 bebe255 napisała: > po trupach do celu, zeby ja teraz oddawac. 1nc: Jeśli tak, to po trupach politycznych a dokładniej mówiąc: po samobójcach politycznych. Ci wszyscy co przegrali, to przegrali na własną prośbę m.in. matacząc lub mając na sumieniu afery. Jeśli rozumieć dosłownie, to pomyliłaś z postkomunistami skupionymi przede wszystkim w SLD. Na czele tej smutnej listy (dla przypomnienia): Marek Papała. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe255 Re: Po trupach do celu?Czy to przenośnia? 19.12.05, 23:35 Chodzilo mi o to, ze Kaczynski zrobil wszystko, zeby tym prezydentem zostac, na czele z poswieceniem koalicji z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
t324911 Re: Po trupach do celu?Czy to przenośnia? 19.12.05, 23:40 A to juz ciekawostka przyrodnicza . co ma jego wybor na prezydenta z upadkiem rozmow koalicyjnych poza moze tempym uporem Tuska . Odpowiedz Link Zgłoś
bebe255 Re: Po trupach do celu?Czy to przenośnia? 19.12.05, 23:41 Nie badz smieszny, gdyby nie wrogie zachowanie Kaczynskich, PO mialaby inny stosunek do PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Po trupach do celu?Czy to przenośnia? 19.12.05, 23:42 bebe255 napisała: > Chodzilo mi o to, ze Kaczynski zrobil wszystko, zeby tym prezydentem zostac, na > czele z poswieceniem koalicji z PO. 1nc: Żeby zostać prezydentem musiał walczyć i z PO i z SLD i z innymi. Oni z kolei walczyli z nim o to samo. Nie walczył z ideą koalicji z PO. Swiadczyły o tym jego wypowiedzi po wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe255 Re: Po trupach do celu?Czy to przenośnia? 19.12.05, 23:43 Zeby zostac prezydentem trzeba przekonywac do siebie wyborcow, a nie wmawiac im tylko, ze przeciwnik jest gorszy, bo jak dojdzie do wladzy, to opustoszeja wszystkie lodowki. To byl cios ponizej pasa. Odpowiedz Link Zgłoś
t324911 Re: Po trupach do celu?Czy to przenośnia? 20.12.05, 00:28 bebe255 napisała: > Zeby zostac prezydentem trzeba przekonywac do siebie wyborcow, a nie wmawiac im > > tylko, ze przeciwnik jest gorszy, bo jak dojdzie do wladzy, to opustoszeja > wszystkie lodowki. To byl cios ponizej pasa. A opustoszaly ??. Nie wierze az sprawdze . Eeee.......... piwo jest . Nikt nie wypil a i jest czym przekasic . Ludzie glosowali na PiS bo nie dowierzali PO i chyba dzis widza dlaczego . Partia bez programu zato z ukladami z ex-komuna . Piekna kombinacja . Szkoda ze wyborcy PO wczesniej nie wiedzieli . Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkadziwaczka7 Czy Rydzyk moze byc krolem antysemitow i nazistow? 20.12.05, 00:21 Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: Czy Rydzyk moze byc krolem antysemitow i nazi 20.12.05, 05:20 Krol Rydzyk I moze miec swoich nastepcow a co to za problem dla niego zaadoptowac jakiegos ministranta,bardzo wazna czesc musi miec porzadna bryczke a nie jakiegos Mercedesa z demobilu., Odpowiedz Link Zgłoś
indris Rydzyk nie może byc królem... 20.12.05, 19:29 ...i pozostać księdzem, bo tego zakazuje kodeks prawa kanonicznego. A gdyby przestał być księdzem, to jego popularność stałaby się taka jak Henryki Bochniarz. Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: Rydzyk nie może byc królem... 20.12.05, 19:48 Z Michnika jest Cysorz jak z piczki muchy raizentasze,widzialem jego w Toronto beznadziejnie slaby moze by byl dobrym blaznem dla KROLA RYDZYKA. Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: Juz jest krolem 20.12.05, 19:51 Mysle ze lepszej osoby jak Wielebny Ojciec Rydzyk na stanowisko KROLA w Polsce nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: Juz jest krolem 20.12.05, 19:53 grom3 napisał: > Mysle ze lepszej osoby jak Wielebny Ojciec Rydzyk na stanowisko KROLA w Polsce > nie ma. Oj nie, nikt tak nie kocha tarzac sie w mamonie. Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: Juz jest krolem 20.12.05, 19:54 Przynajmniej bedziemy mieli bogatego KROLA a nie jakiegos golodupca. Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: Juz jest krolem 20.12.05, 19:56 grom3 napisał: > Przynajmniej bedziemy mieli bogatego KROLA a nie jakiegos golodupca. Bogaty ojciec bokser nie wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś