Dodaj do ulubionych

Czy Rydzyk moze byc krolem

19.12.05, 21:08
Jak najbardziej tak mamy ladny palac w Warszawie Sejm moze powolac za zaslugi
dla Polski wielebnego Ojca Rydzyka na KROLA,i bedziemy mieli jak w Angli
symboliczna glowa Polski bedzie Rydzyk.
Obserwuj wątek
    • t-800 Re: Czy Rydzyk moze byc krolem 19.12.05, 21:10
      Tak jak w Anglii?
      • lortea W Anglii następna królowa będzie się nazywała 19.12.05, 21:19
        Gabriela I.
        • asienka32 Re: W Anglii następna królowa będzie się nazywała 19.12.05, 21:22
          :)))))))
        • grom3 Re: W Anglii następna królowa będzie się nazywała 19.12.05, 21:24
          W Angli sa same baby a my bedziemy mieli chlopa i to jakiego RydzykI,juz ma
          swoje rycerstwo i to jakie Moherowe berety.
          • janbezziemi Re: W Anglii następna królowa będzie się nazywała 19.12.05, 21:26
            W zakladach psychiatrycznych co drugi to król!
            • kropek_oxford A reszta to "Jezusiczki" - Rydzyk laczy w sobie i 20.12.05, 05:22
              jedno, i drugie...:)
      • dr.szfajcner KSIECIEM 20.12.05, 19:59
        Krolem grzybow jest Rydz.
        • grom3 Moherowe berety wzor cnot wojskowych 20.12.05, 20:29
          Ale zobacz jak potezna ma armie Moherowych beretow,sa lepsi od piechoty
          morskiej Amerykanskiej.Sa zdyscyplinowani a nie jak te rozwydrzone
          znarkotyzowane wojsko Amerykanskie.
    • buraque jasne, vivemichnik będzie szambelanem, lortea zaś 19.12.05, 21:45
      grom3 napisał:

> Jak najbardziej tak mamy ladny palac w Warszawie Sejm moze powolac za zaslugi
      > dla Polski wielebnego Ojca Rydzyka na KROLA,i bedziemy mieli jak w Angli
      > symboliczna glowa Polski bedzie Rydzyk.

podczaszym, niech nam żyje król Tadeusz I Wspaniały i jego wierni poddani:
      vivemichnik i lortea :)
      • lortea Dzięki za podczaszego, wymarzona funkcja dla mnie. 19.12.05, 21:49
        Kontrola nad piwnicami pełnymi wina, strzał w dziesiątkę kolego.
        • buraque Re: Dzięki za podczaszego, wymarzona funkcja dla 19.12.05, 21:55
          lortea napisał:

> Kontrola nad piwnicami pełnymi wina, strzał w dziesiątkę kolego.

nie zapomnij, że to ja zgłosiłem twoja kandydaturę :) mam nadzieję na co
          smaczniejsze łyczki z tej piwnicy...
          • asienka32 Co prawda z Gabrysi krolowej zrobić się nie da 19.12.05, 22:12
            tak latwo, ale barek jej opróżnić to i owszem :)))
            • buraque Re: Co prawda z Gabrysi krolowej zrobić się nie d 19.12.05, 22:13
              asienka32 napisała:

> tak latwo, ale barek jej opróżnić to i owszem :)))

Asienka jakiej Garbysi?
              • asienka32 Re: Co prawda z Gabrysi krolowej zrobić się nie d 19.12.05, 22:18
                Nie czytasz buraku wszystkich postów w wątku :)
                Nie znasz Gabrysi???
                • buraque Re: Co prawda z Gabrysi krolowej zrobić się nie d 19.12.05, 22:20
                  asienka32 napisała:

> Nie czytasz buraku wszystkich postów w wątku :)
                  > Nie znasz Gabrysi???

znam, Gabrysię "Naćpaj się" Janowską
                  • asienka32 Re: Co prawda z Gabrysi krolowej zrobić się nie d 19.12.05, 22:25
                    Tamta to nie Gabrysia tylko Gabryś :)
                    • buraque Re: Co prawda z Gabrysi krolowej zrobić się nie d 19.12.05, 22:26
                      asienka32 napisała:

> Tamta to nie Gabrysia tylko Gabryś :)

jak myślisz Asiu kto mógłby stanąć u boku Tadeusza I w charakterze królowej?
                      • asienka32 Re: Co prawda z Gabrysi krolowej zrobić się nie d 19.12.05, 22:32
                        posłanka /lub już nie/ Sobecka?
                        • buraque Re: Co prawda z Gabrysi krolowej zrobić się nie d 19.12.05, 22:36
                          asienka32 napisała:

> posłanka /lub już nie/ Sobecka?

Sobecka nadawałaby sie jedynie do garkuchni, to musi być KRÓLOWA
                          • asienka32 Re: Co prawda z Gabrysi krolowej zrobić się nie d 20.12.05, 19:24
                            Do garkuchni? Ciekawe czy zjadłbyś cos cokolwiek wiedząc, ze Sobecka maczala w
                            tym palce :)))
                            • buraque Re: Co prawda z Gabrysi krolowej zrobić się nie d 20.12.05, 22:30
                              asienka32 napisała:

> Do garkuchni? Ciekawe czy zjadłbyś cos cokolwiek wiedząc, ze Sobecka maczala
                              w
                              > tym palce :)))

racja, chociaż nie można jej skreslać tylko dlatego, że jest oszołomką, to nie
                              ma nic wspólnego z gotowaniem ;)
                              • grom3 Re: Co prawda z Gabrysi krolowej zrobić się nie d 21.12.05, 05:24
                                Jakby Sobecka maczala palce to jeszcze bym zjadl.Gorzej jak by maczala dupe to
                                juz kaplica.
    • po_godzinach krolem czy trollem? 19.12.05, 21:47
      • kropek_oxford Troll i trollowa juz zastrzezone - dla Kaczynskich 20.12.05, 05:24

• frank_drebin Wydaje mi sie, ze wymagaloby to sporych zmian 19.12.05, 21:55
      w konstytucji ;)
    • echo_o Kolejna... 19.12.05, 21:55
      ...Rydzyk ob-session.
      Nie słuchać! i po sprawie.
      Ja nie słucham...
      • rekontra polecam dzienniki 19.12.05, 22:29
        echo_o napisała:

> ...Rydzyk ob-session.
        > Nie słuchać! i po sprawie.
        > Ja nie słucham...

a ja po raz pierwszy (wczoraj) wysłuchałem rozmowy z Wassermanem i
        Marcinkiewiczem (TV Trwam). I co ?
        Z przyjemnoiścia słuchałem co mieli do powiedzenia - nie atakowała ich wściekłą
        Olejnik, której ciągle włosy zalewają oczy, szczególnie prawe oko,
        nie widziałem Lisa, nieustannie pomagającego właściwej stronie, nie słyszałem
        fałszu głosu Durczoka - który się zmienia wraz z kierunkiem wiatru.
        Polecam, do tej pory słuchałm z nagrań cyfrowych - ponadto polecam dzienniki
        TV Trwam. Inne zdjęcia niż gdzie indziej :)
        • echo_o Re: polecam dzienniki 19.12.05, 22:42
          Dziękuję, rekontro :)
          Ale...ze mną to tak jest, że nawet zakresu RM nie znam i jakoś nie czuję
          potrzeby...Co do Trwam, to oglądałam dokładnie 2 razy. (Chyba) miesiąc temu,
          gdy Marcinkiewicz był po raz pierwszy i wczoraj właśnie (bo ktoś zamieścił na
          FK właśnie) komunikat o tym spotkaniu z premierem...To dziwna stylistyka, chyba
          nie do końca moja - choć jestem pro PiS. Chodzi mi o sterylną ciszę w studio,
          która jest kontrastowa wobec przepychanek u Olejnikowych-Lisów. Gdzieś w środku
          byłoby mi chyba' najcieplej'...
          • rekontra bez tylnego siedzenia 19.12.05, 23:01
            echo_o napisała:

> Dziękuję, rekontro :)
            > Ale...ze mną to tak jest, że nawet zakresu RM nie znam i jakoś nie czuję
            > potrzeby...Co do Trwam, to oglądałam dokładnie 2 razy. (Chyba) miesiąc temu,
            > gdy Marcinkiewicz był po raz pierwszy i wczoraj właśnie (bo ktoś zamieścił na
            > FK właśnie) komunikat o tym spotkaniu z premierem...To dziwna stylistyka,
            chyba
            >
            > nie do końca moja - choć jestem pro PiS. Chodzi mi o sterylną ciszę w studio,
            > która jest kontrastowa wobec przepychanek u Olejnikowych-Lisów. Gdzieś w
            środku
            >
            > byłoby mi chyba' najcieplej'...

wolałbym szybsze tempo wypowiedzi, pytania jakie ja bym zadał, nie inni :))
            ale myślę, że stronniczość mediów, przewidywalność zachowań Lisa, Olejnik, czy
            innego dziennikarza TVN24 jest bardzo męcząca.
            Przy tych dwóch "wywiadach", pomimo że nie powiedzieli wiele nowego
            wypocząłem :) Myślę sobie, że tak jak dzienikarstwo telewizyjno radiowe,
            jak i dziennikarstwo prasowe znalazło się w wielkim kryzysie.
            Nie ma czego oglądać, nei ma czego słuchać, nie ma czego czytać.
            Czekam na wydarzenia medialne - a będzie ich niebawem wiele.
            Ujawnienie archiwów układu warszawskiego, Dochnal zacznie świadczyć koronnie,
            ruszą się procesy - kilka w pierwszym półroczu, może jakieś ciekwawe
            zatrzymania, trochę nowych faktów z IPN, odtajnionych akt inwigilacji prawicy.
            No i ten neisamiwicie, niespotykanie spokojny i samodzielny Marcinkiewicz.
            Kaczynski Jarosław ma ważniejsze sprawy na głowie, niż kierowanie z tylnego
            siedzenia.

Jakoś nikt z dziennikarzy nie pisze, że Marcinkiwicz jest samodzielny, że jest
            dobry :) A jego tajemnica to pracowitość, konkretność i ambicja bycia dobrym w
            tym co robi. Czasmi może denerwować - ale jest dobry.
            Nie mityczna szuflada Rokity pełna programów :)
            Zdaje się, że PO na własne życzenie przspało swoje pięć minut.
            • echo_o Re: bez tylnego siedzenia 20.12.05, 00:17
              rekontra napisał:

> wolałbym szybsze tempo wypowiedzi, pytania jakie ja bym zadał, nie inni :))
              > ale myślę, że stronniczość mediów, przewidywalność zachowań Lisa, Olejnik,
              czy
              > innego dziennikarza TVN24 jest bardzo męcząca.
              > Przy tych dwóch "wywiadach", pomimo że nie powiedzieli wiele nowego
              > wypocząłem :)

Wiem, co masz na myśli i gdzieś tam cząstką mnie samej podzielam... Z jednej
              strony, taka (szokująca w zestawieniu z 'normalnymi' programami) sterylna,
              wyciszona konwencja, mikroskopijna, statyczna scenografia sprzyja wsłuchaniu
              się w słowa i intensywniejszej obserwacji choćby mowy ciała, twarzy - to takie
              mini-misterium (wcale nie religijne!) sztuki konwersacji... Jednak, z drugiej
              strony, chromatyczność i archaiczność formy - wada i zaleta, kontrast wobec
              przywykłego do codziennej intensywności homo-informaticus, szybko, intensywnie,
              mocno - ale płytko. Wypośrodować pewnie trdno, no chyba, że nowe twarze i coś
              zaskakującego, łączącego oba światy. Dlatego napisałam, że jestem gdzieś
              pośrodku...

> Myślę sobie, że tak jak dzienikarstwo telewizyjno radiowe,
              > jak i dziennikarstwo prasowe znalazło się w wielkim kryzysie.
              > Nie ma czego oglądać, nei ma czego słuchać, nie ma czego czytać.
              > Czekam na wydarzenia medialne - a będzie ich niebawem wiele.
              > Ujawnienie archiwów układu warszawskiego, Dochnal zacznie świadczyć koronnie,
              > ruszą się procesy - kilka w pierwszym półroczu, może jakieś ciekwawe
              > zatrzymania, trochę nowych faktów z IPN, odtajnionych akt inwigilacji
              prawicy.

Wiesz, że życie nie kończy się na polityce... Jest cały kosmos spraw i róznych
              wrażliwości do zagospodarowania. Ja weszłam na FK na fali przedwyborczego
              uniesienia...Przez to zaniedbuję trochę moje dotychczasowe zainteresowania. Ty
              też je masz, na pewno. Spełniło się moje marzenie: PiS wygrał. Ani ze mnie
              wolontariat ani tym bardziej najemnik. Ot jestem. Nie wiem ile jeszcze, bo
              życie, również to zawodowe ma swoje prawa i wymagania. Schyłek roku mniej
              intensywny. Ale jest inny świat i trzeba go chronić. Film, muzyka, teatr, a w
              nich też polityka, zdystansowany jej wizerunek...

> No i ten neisamiwicie, niespotykanie spokojny i samodzielny Marcinkiewicz.
              > Kaczynski Jarosław ma ważniejsze sprawy na głowie, niż kierowanie z tylnego
              > siedzenia.
              >
              > Jakoś nikt z dziennikarzy nie pisze, że Marcinkiwicz jest samodzielny, że
              jest
              > dobry :) A jego tajemnica to pracowitość, konkretność i ambicja bycia dobrym
              w
              > tym co robi. Czasmi może denerwować - ale jest dobry.
              > Nie mityczna szuflada Rokity pełna programów :)
              > Zdaje się, że PO na własne życzenie przspało swoje pięć minut.

Piszą, już go chwalą i powiem Ci, że właśnie tego się zaczynam bać. Nie o
              niego, ale o sinusoidę polskiej historycznej powatarzalności. Słusznie
              napisałeś, że J.Kaczyński ma co innego do roboty - dlatego nie został
              premierem. To cholernie mądry człowiek, a taki brzydki i taki niepozorny. Być
              może nie uda mu się jego zamysł, ale genialnie go wydedukował. Nie ma w tym
              żadnej kalkulacji. To czysta myśl i idea. Oczywiście może ponieść fiasko. Ale
              cenię go za sam już sposób patrzenia na Polskę - kompleksowy i niezwykle
              analityczny. O Marcinkiewiczu piszę na FK dużo, za dużo nawet, to z pewnością
              nowy koloryt, wartość w polskiej polityce. Ale nie przestaję być czujna - nawet
              wobec własnych osądów :) Zobaczymy...

• buraque Aha jest jeszcze jeden problem 19.12.05, 21:56
      grom3 napisał:

> Jak najbardziej tak mamy ladny palac w Warszawie Sejm moze powolac za zaslugi
      > dla Polski wielebnego Ojca Rydzyka na KROLA

kto będzie królową?

i co z następcą tronu?
      • 1normalnyczlowiek Żaden problem- tylko klonowanie i króla i królowej 19.12.05, 22:26
        buraque napisał:

> grom3 napisał:
        >
        > > Jak najbardziej tak mamy ladny palac w Warszawie Sejm moze powolac za zas
        > lugi
        > > dla Polski wielebnego Ojca Rydzyka na KROLA
        >
        > kto będzie królową?
        >
        > i co z następcą tronu?
        • buraque Re: Żaden problem- tylko klonowanie i króla i kró 19.12.05, 22:27
          nie nie, przecież Tadeusz I nie zgodzi się na jakieś genetyczne, podejżane
          eksperymenta
      • kropek_oxford Alez RYDZYK MA DZIECKO. Niestety, z jakas 20.12.05, 05:26
        Niemra, co min. spowodowalo jego usuniecie z Reichu. Niemniej, w historii
        swiatowych dynastii to juz wielokrotnie przerabiano - ilu to polskich wladcow
        baby zza Odry bralo...
        • grom3 Re: Alez RYDZYK MA DZIECKO. Niestety, z jakas 20.12.05, 05:30
          Rydzyk nie chcial sluzyc dwa pana wybral Polske i wrocil,kto by przypuszczal ze
          bedziemy jego koronowali na Krola Polski.
    • kaczkadziwaczka7 Po co mu,. on juz jest smeiciem. starczy naziscie 19.12.05, 22:53
    • t324911 Re: Czy Rydzyk moze byc krolem 19.12.05, 23:06
      A co korone z Wawelu ktos podprowadzil ???.
      • bebe255 Re: Czy Rydzyk moze byc krolem 19.12.05, 23:18
        Na razie jest to niemozliwe, bo koronacja Lecha dopiero 23 grudnia, a on na
        pewno nie ma zamiaru zdejmowac jej z glowy w najblizszym czasie. Nie po to
        szedl po trupach do celu, zeby ja teraz oddawac.
        • 1normalnyczlowiek Po trupach do celu?Czy to przenośnia? 19.12.05, 23:32
          bebe255 napisała:
          > po trupach do celu, zeby ja teraz oddawac.

1nc: Jeśli tak, to po trupach politycznych a dokładniej mówiąc: po samobójcach
          politycznych. Ci wszyscy co przegrali, to przegrali na własną prośbę m.in.
          matacząc lub mając na sumieniu afery.

Jeśli rozumieć dosłownie, to pomyliłaś z postkomunistami skupionymi przede
          wszystkim w SLD. Na czele tej smutnej listy (dla przypomnienia): Marek Papała.
          • bebe255 Re: Po trupach do celu?Czy to przenośnia? 19.12.05, 23:35
            Chodzilo mi o to, ze Kaczynski zrobil wszystko, zeby tym prezydentem zostac, na
            czele z poswieceniem koalicji z PO.
            • t324911 Re: Po trupach do celu?Czy to przenośnia? 19.12.05, 23:40
              A to juz ciekawostka przyrodnicza . co ma jego wybor na prezydenta z upadkiem
              rozmow koalicyjnych poza moze tempym uporem Tuska .
              • bebe255 Re: Po trupach do celu?Czy to przenośnia? 19.12.05, 23:41
                Nie badz smieszny, gdyby nie wrogie zachowanie Kaczynskich, PO mialaby inny
                stosunek do PIS.
            • 1normalnyczlowiek Re: Po trupach do celu?Czy to przenośnia? 19.12.05, 23:42
              bebe255 napisała:
              > Chodzilo mi o to, ze Kaczynski zrobil wszystko, zeby tym prezydentem zostac, na
              > czele z poswieceniem koalicji z PO.

1nc: Żeby zostać prezydentem musiał walczyć i z PO i z SLD i z innymi. Oni z
              kolei walczyli z nim o to samo.
              Nie walczył z ideą koalicji z PO. Swiadczyły o tym jego wypowiedzi po wyborach.
              • bebe255 Re: Po trupach do celu?Czy to przenośnia? 19.12.05, 23:43
                Zeby zostac prezydentem trzeba przekonywac do siebie wyborcow, a nie wmawiac im
                tylko, ze przeciwnik jest gorszy, bo jak dojdzie do wladzy, to opustoszeja
                wszystkie lodowki. To byl cios ponizej pasa.
                • t324911 Re: Po trupach do celu?Czy to przenośnia? 20.12.05, 00:28
                  bebe255 napisała:

> Zeby zostac prezydentem trzeba przekonywac do siebie wyborcow, a nie wmawiac
                  im
                  >
                  > tylko, ze przeciwnik jest gorszy, bo jak dojdzie do wladzy, to opustoszeja
                  > wszystkie lodowki. To byl cios ponizej pasa.

A opustoszaly ??. Nie wierze az sprawdze . Eeee.......... piwo jest . Nikt nie
                  wypil a i jest czym przekasic . Ludzie glosowali na PiS bo nie dowierzali PO i
                  chyba dzis widza dlaczego . Partia bez programu zato z ukladami z ex-komuna .
                  Piekna kombinacja . Szkoda ze wyborcy PO wczesniej nie wiedzieli .
    • bebe255 Re: Czy Rydzyk moze byc krolem 19.12.05, 23:47
      www.ojciec-dyrektor.de/
    • kaczkadziwaczka7 Czy Rydzyk moze byc krolem antysemitow i nazistow? 20.12.05, 00:21
      • grom3 Re: Czy Rydzyk moze byc krolem antysemitow i nazi 20.12.05, 05:20
        Krol Rydzyk I moze miec swoich nastepcow a co to za problem dla niego
        zaadoptowac jakiegos ministranta,bardzo wazna czesc musi miec porzadna bryczke
        a nie jakiegos Mercedesa z demobilu.,
    • ratatatam a Adam Michnik cysorzem??? 20.12.05, 19:25
      moze byc???
    • indris Rydzyk nie może byc królem... 20.12.05, 19:29
      ...i pozostać księdzem, bo tego zakazuje kodeks prawa kanonicznego. A gdyby
      przestał być księdzem, to jego popularność stałaby się taka jak Henryki
      Bochniarz.
      • grom3 Re: Rydzyk nie może byc królem... 20.12.05, 19:48
        Z Michnika jest Cysorz jak z piczki muchy raizentasze,widzialem jego w Toronto
        beznadziejnie slaby moze by byl dobrym blaznem dla KROLA RYDZYKA.
    • przyladek.dobrej.nadziei Juz jest krolem 20.12.05, 19:50
      przekretu i mamony.
      • grom3 Re: Juz jest krolem 20.12.05, 19:51
        Mysle ze lepszej osoby jak Wielebny Ojciec Rydzyk na stanowisko KROLA w Polsce
        nie ma.
        • przyladek.dobrej.nadziei Re: Juz jest krolem 20.12.05, 19:53
          grom3 napisał:

> Mysle ze lepszej osoby jak Wielebny Ojciec Rydzyk na stanowisko KROLA w
          Polsce
          > nie ma.

Oj nie, nikt tak nie kocha tarzac sie w mamonie.
          • grom3 Re: Juz jest krolem 20.12.05, 19:54
            Przynajmniej bedziemy mieli bogatego KROLA a nie jakiegos golodupca.
            • przyladek.dobrej.nadziei Re: Juz jest krolem 20.12.05, 19:56
              grom3 napisał:

> Przynajmniej bedziemy mieli bogatego KROLA a nie jakiegos golodupca.

Bogaty ojciec bokser nie wystarczy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka