Dodaj do ulubionych

PiS bierze media na Sylwestra

21.12.05, 07:41
no to w koncu PIS bierze sie za to czerwone scierwo, jak ich niebedzie to
Polska moze bedzie Polska???
Obserwuj wątek
    • piotrernst61 Re: PiS bierze media na Sylwestra 21.12.05, 09:05
      Jestem ciekawy, czy program w telewizji będzie nadal tak mizerny?
      I czy nadal bedziemy placic haracz za to badziwie?
      • uchachany Popieram PiS! Publicystykę polityczną w TVP już od 21.12.05, 10:52
        lat oglądam li tylko gwoli rozrywki. Jestem zadowolony, że i pod rządami PiSu
        mi jej nie zabraknie , a nawet jej rozrywkowy charakter zostanie pogłębiony :-
        ))!

Liczę też na interesujące interwencje cenzorskie w wyświetlanych filmach, co
        będzie źródłem dodatkowych uciech.
        • haen1950 Re: Popieram PiS! Publicystykę polityczną w TVP j 21.12.05, 11:17
          uchachany napisał:

> lat oglądam li tylko gwoli rozrywki. Jestem zadowolony, że i pod rządami PiSu
          > mi jej nie zabraknie , a nawet jej rozrywkowy charakter zostanie pogłębiony :-
          > ))!
          >
          > Liczę też na interesujące interwencje cenzorskie w wyświetlanych filmach, co
          > będzie źródłem dodatkowych uciech.

Fascynujący będą Wiadomości pod redakcją Jacusia.
          • uchachany No :-))! Liczę też na powrót Pierwszego Kowboja 21.12.05, 11:25
            Cejrowskiego, a nade wszystko - na Łysiaka!
            • mmoonchild wybieramy najwiekszego brzydala PiSu? 21.12.05, 11:50
              Wybor przyznam sie jest ogromny ale wsrod meskiej czesci na uznannie zasluguje
              pan Urbanski...Ja nie wiem skad sie takie potwory na naszej ziemi
              biora.Rozumiem ze mozna byc przy kosci, miec malo pieniazkow na dobre ubranie
              ale zeby w tak okrutny sposob szpecic krajobraz. A najwiekszy wstyd to bedzie
              wyslac Kaczynskiego w swiat....taki z niego niekumaty kurdupel...dobrze ze
              Maryske ma przy boku bo inaczej zgubilby sie gdzies w tlumie.
            • haen1950 Re: No :-))! Liczę też na powrót Pierwszego Kowbo 21.12.05, 12:23
              Ciekawe jaką konwencję przyjmą: Gierek i Studio 2, czy przaśny Rydzyk Gomułka.
              Medialni to oni też są, po trzech miesiącach zapas kitu się wyczerpie, Kaziu
              Maniana już jest nudny, chyba tylko filmy.
              • idiotyzmy-kacze PiS to SLD bis 21.12.05, 17:12
                Tylko w wersji katolicko-narodowej.
                • ryszard.siwinski HURRA! MEDIA WOLNE OD MAFII !!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.12.05, 01:49
                  nareszcie media po latach okupacji
                  beda zwrocone spoleczenstwu !
                  • niesiolek_matolek Re: HURRA! MEDIA WOLNE OD MAFII !!!!!!!!!!!!! 23.12.05, 03:36
                    ryszard.siwinski napisał:

> nareszcie media po latach okupacji
                    > beda zwrocone spoleczenstwu !

dobrze !!
                    a bolszewie i esbecje skreca ze zlosci !!!
                    po-sld malo nie zrobi pod siebie !
                    • robert.wigodzki Re: HURRA! MEDIA WOLNE OD MAFII !!!!!!!!!!!!! 25.12.05, 00:42
                      niesiolek_matolek napisał:

> ryszard.siwinski napisał:
                      >
                      > > nareszcie media po latach okupacji
                      > > beda zwrocone spoleczenstwu !
                      >
                      > dobrze !!
                      > a bolszewie i esbecje skreca ze zlosci !!!
                      > po-sld malo nie zrobi pod siebie !

nareszcie skonczy sie propaganda prl-u
                      a zacznie sie informowanie !!!

no i miejmy nadzieje, że te
                      gawryluki, durnioki, skowronki,
                      orlosie, olgi lipinskie, rolinskie,
                      pseudodziennikarze z polityki, rzepy, gw itp.
                      znikną wkrótce ze sceny !
    • joannabarska Re: PiS bierze media na Sylwestra 21.12.05, 09:27
      supremum1 napisała:

> no to w koncu PIS bierze sie za to czerwone scierwo, jak ich niebedzie to
      > Polska moze bedzie Polska???
      -------------------Program katalicki jeden za drugim, transmisje z Watykanu,
      pogrzeb JPII bez przerwy i Ty mowisz o "czerwonym scierwie". Normalne chamstwo.
      Jeszcze zobaczysz, co bedzie w TVP. Ja, na szczescie, mam CNN i RTL...
      • frigidus Re: PiS bierze media na Sylwestra 21.12.05, 11:51
        Jeszcze zobaczysz, co bedzie w TVP. Ja, na szczescie, mam CNN i RTL...
        Ale masz szczęście....
    • aaronbund Mój przyjaciel Putin - tak działa Kaczyński, cała 21.12.05, 09:37
      władza w ręce rad.
      • polonic Rada Komisarzy Ludowych (gabinet cieni PO) 21.12.05, 09:42
        wierzga i poci sie na samą mysl o PiS w KRRiTV bo to oznacza koniec POwskiej
        propagandy w mediach czyli koniec PO :))))))
        • kxx1 Ale targowisko,brawo.Juz chce V RP bo IV to dowcip 21.12.05, 10:26
    • yarixch nareszcie zniosa oplate/podatek za posiadanie RTV? 21.12.05, 09:38
      skadze gdy blizniaki mialy taki cel, nie zawlaszczalyby z takim pospiechem mediow!
      • evald Re: nareszcie zniosa oplate/podatek za posiadanie 21.12.05, 09:59
        Tiaa.. Kaza Ci odprowadzac z pensji, a nie zniosa...
    • polonic Niesiołowski ty DEMOKRATO od 7 bolesci!!!!!! 21.12.05, 09:38
      Senator Stefan Niesiołowski (PO): - Jest to zamach na media, zawłaszczenie
      mediów przez jedną partię. Uchwalenie ustawy jest jaskrawo sprzeczne z
      demokracją w Polsce.

Czy ten prawie-marszałek Senatu wie ze KRRITV POWOŁUJE SEJM SENAT I PREZYDENT NA
      PODSTAWIE KONTYTUCYJNYCH ZAPISÓW?!?!?!?! Czy robi z ludzi idiotów?!?! A moze to
      Agorowy przekazior zmanipulował jego wypowiedz bo az z taką glupota nie mielismy
      dawno do czynienia... PiS wygrał z PO w wyborach DEMOKRATYCZNYCH, frustracje PO
      są zrozumiałe ale coraz smieszniejsze! :)))
      • xxxxxyyyyy Typowe objawy boreliozy 21.12.05, 10:20
        Podobno jej sie nabawił, gdy oglądał kleszcza prze lupę, a ten go znienacka
        chapnął w nos.
      • util Wyluzuj, przeczytaj artykuł... 21.12.05, 11:13
        Przeczytaj może artykuł, bo bez sensu wydzierasz się na człowieka, któremu za kilka spraw powinieneś być wdzięczny.
      • evald Re: Niesiołowski ty DEMOKRATO od 7 bolesci!!!!!! 21.12.05, 11:26
        Tak, ale ona nie wskazuje w jaki dokladnie sposob ma to byc robione. Na pewno
        nie poprzez zmienianie prawa byle tylko wprowadzic swoich kolesiow. Zreszta
        nawet wskazuje ze powinno sie wybierac ludzi spoza polityki (oczywiscie to
        ideal, do ktorego rea dazyc, bo nikt tego nie zapewnie do konca). "Członek
        Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji nie może należeć do partii politycznej,
        związku zawodowego ani prowadzić działalności publicznej nie dającej się
        pogodzić z godnością pełnionej funkcji."

Co do wygranej PiS. Wygrana PiSu, szczegolnie przy tak malej frekwencji i malej
        przewagi glosow nie upowaznia PiS do podejscia "to my jestesmy panstwem i wara
        od tego co robimy". Ja nie glosowalem na PiS, ale mam prawo do oceny ich
        dzialan. Jesli chcesz zakazac wolnosci slowa to tez masz poglady
        antywolnosciowe.

Wiec pytanie jest raczej (zapominajac co bylo wczesniej) czy dobra praktyka
        jest zmianianie prawa pod partie, tlyko po to zeby moc objac kontrole nad
        mediami. Drugie pytanie czy chodzi im o tylko posady, czy o kontrolowanie
        mediow? Wg mnie o kontrole, czyli wplywanie na ludzi poprzez media.

I nie ejst argumentem, ze SLD robila podobnie (poza zmiana prawa, przynajmniej
        styl mieli lepszy). Cos jest albo zle albo nie. A nie jest argumentem ze ktos
        tez tak robil kiedys.
        • cetriolo Re: Niesiołowski ty DEMOKRATO od 7 bolesci!!!!!! 21.12.05, 11:31
          Bedziemy mieli dramat jak we Wloszech. Totalna kontrola mediow przez
          Berlusconiego i jednej opcji politycznej. I kryzys, nie tylko polityczny.
    • t-800 Re: PiS bierze media na Sylwestra 21.12.05, 09:39
      "GW" i Prezio z Kwiatkowskim załamani!
    • agelasta PiS bierze media na Sylwestra 21.12.05, 09:47
      Mam nadzieję, że opozycja zewrze szeregi - resztki RSW Prasa, pieniądze Agory i
      Urbanowego NIE mogą dać wyniki. Proponuję tytuł; Wyborcza Trybuna Ludu.
    • rsrh Brawa za szybka realizację ! Koniec dominacji 21.12.05, 09:52
      postkomuny w TV i kretactw pani Waniek!! I tak trzeba we wszystkich dziedzinach
      i instytucjach państwa gdzie przybrali forme przetrwalnikowa czekajac na kolejna
      okazje dorwania się do koryta.
    • aner1 hahahahahahahahahahahahaha 21.12.05, 09:52
      To najlepsza wiadomość ostatnich dni. Kochana GW, usuwa ci się grunt spod nóg!
      • polonic No i Radio Maryja wazniejsze 21.12.05, 09:53
        Wielkiego Przekaziora Prasowego Adama. :))) toz to faszyzm!
      • evald Re: hahahahahahahahahahahahaha 21.12.05, 10:00
        Lecz sie. Dlaczego ja nie moge zyc w normalnym panstqwie :(? A ludzie jeszcze
        klaszcza totalitarnym balwanom zawlaszczajacym panstwo. Tak jakby oni byli
        wlascicielem panstwa. A to nie oni tylko spoleczenstwo...

Jestem zniesmaczony PiSem. Jedyny czlowiek ktory jako tako sie tam prezentuje
        to MArcinkiewicz, ale to nie jest w stanie zmienic oceny calego tego rzadu i
        PiS.
        • polonic Zawłaszczanie zawłaszczonych mediów???? 21.12.05, 10:02
          buahahaha :))))) Wiń za to system a nie PiS, oni korzystają z drogi jaką
          stworzyły rządy demolyberalów z SLD i PO :)))))
          • evald Re: Zawłaszczanie zawłaszczonych mediów???? 21.12.05, 10:03
            Myslisz sie. SLD (ktorego b nie lubie) korzystal z istniejacego prawa. PiS nie
            korzysta z tgo prawa, on tworzy swoje. Zmienia panstwo pod swoje potrzeby a nie
            spoleczenstwa. To najghorsze co mozna robic. RObia to w 2 razy gorszym stylu
            niz SLD.
            • metall Re: Zawłaszczanie zawłaszczonych mediów???? 21.12.05, 10:24
              Ale teraz to jest dobrze, bo to robimy MY. W końcu tylko MY w PiS(dz)-ie
              jesteśmy apolitycznymi fachowcami.
              • evald Re: Zawłaszczanie zawłaszczonych mediów???? 21.12.05, 10:29
                Niestety to stale myslenie PiSu i zwolennikow PiSu. Najgorsze ze PiS w ten
                sposob wprowadza bardzo zly zwyczaj. Teraz kazda nowa ekipa rzadzaca bedzie
                chciala oprocz wymiany kadr na swoich kolesi dodatkowo tworzyc prawo pod
                siebie. Az nie dojdzie do wladzy partia ktora zamiast o swojej kieszeni i
                interesach pomysli wreszcie o Polsce (marzenie sietej glowy). Pytanie czy taka
                jest? Jedyne co rokuje pewne szanse to PO, ale tez nie wiadomo co by bylo po
                wygranych wyborach. Na pewno nie byloby takiego cyrku jak z PiS.
                • uchachany Nie narzekaj, Kalizm jest u nas podstawową formułą 21.12.05, 11:00
                  uprawiania polityki. Będzie zabawne obserwować zmianę kitu wciskanego przez TVP
                  po zmianie ekipy wciskającej.
                • polonic Kto tworzy prawo pod siebie 21.12.05, 11:26
                  jakie to prawo i z czego wynika ten podsiebizm???
              • polonic Juz tesknię za fachową Danką Waniek :))))) 21.12.05, 10:34
                czemu Pis(da) nie lubi Danuski?? Taka obrotna kobitka i w ogole... straszno i
                smieszno :)))) Nie dobry PiS, afe!
                • evald Re: Juz tesknię za fachową Danką Waniek :))))) 21.12.05, 10:45
                  Ja tez jej nie lubie. ALe to nie uzasadnia zmiany prawa pod PiS zeby PiS mogl
                  sie nachlapac i wplywac na media przed wyborami... PiS jest w mojej opini
                  sporym zagrozeniem dla ksztaltowania sie demokracji oraz zdrowego systemu
                  politcznego w Polsce. Wprowadza kolejne zle praktyki do panstwa. Wyobraz sobie
                  ze teraz zamiast wprowadzac sensowne zmiany i reformowac panstwo kazda nowa
                  ekipa wprowadza 100 ustaw ktore pozwalaja jej objac wiecej stanowisk i wiecej
                  sie nachlapac. Jesli takiego panstwa oczekujesz to jest krok w dobra strone.
                  Tak samo jesli chodzi o wypinianie sie na spoleczenstwo, a spoleczenstwo
                  jeszcze pocaluje z wdziecznoscia ;). Tutaj Kurski mial racje. Spoleczenstwu
                  mozna wcisnac kazda glupote, tym bardziej przy pomocy kontrolowanych mediow.
                  • polonic Ależ oni jeszcze nic NIE ZROBILI!!! 21.12.05, 10:48
                    a juz są zagrozeniem?!?!? Czy ty nie za duzo czytasz wybiorczy brukowiec?
                    • evald Re: Ależ oni jeszcze nic NIE ZROBILI!!! 21.12.05, 10:56
                      Nie, to sa moje przemyslenia. W tym co mowia i robia widze ciagotki
                      totalitarne. Do tego PiS jest medialny, dobrze manipuluje spoleczenstwem. To
                      jest jego najwieksza "zaleta", potrafi sie wypromowac. A co do brukowca, to
                      czytam wiele gazet. W kazdej fakty sa pokazane odrobine inaczej. Ja jednak nie
                      sugeruje sie interpretacja tylko sam interpretuje. Taki mam charakter.

Poza tym lepiej ostroznie podchodzic. Kiedy juz bedzie w 100% jasne ze dzieje
                      sie cos zlego z Polska moze byc juz za pozno. Tak do lwadzy dochdozilo wielu
                      dyktatorow.
                      • polonic Normalnie przerazasz mnie :))) 21.12.05, 11:03
                        Kaczyńscy to Franco pomnozeni razy dwa, PiS to Falanga a media to
                        falangistowskie bombardiery :))))) jednym slowem idzie faszyzm :))) Media budują
                        atmosferę grozy bo ustawa dotyczy wlasnie ich :))) Poleca prezesiki polecą
                        Wankowny... POwska telewizja byla OK, PiSowska bedzie nie OK :)))

ah gdyby tak... pomazyc dobra rzecz :P
                        • evald Re: Normalnie przerazasz mnie :))) 21.12.05, 11:05
                          Ja nie mowie ze tak jest na pewno. ALe widze pewne ciagotki. Jesli takie
                          ciagotki ma partia rzadzaca i stara sie te aspiracje realizowac to trzeba
                          uwazac. Kiedy TV bylo POwska? Podobno mediami rzadzili koleszkowie z SLD?

Zreszta niezaleznie od oceny czy maja ciagotki totalitarne czy nie, to
                          zachowanie PiSu jest naganne. To sie nazywa zawlaszczanie panstwa.
                          • polonic Haloooooo, pobudka! :))) 21.12.05, 11:11
                            Pan Dworak kolega POwców objąl rządy po kolezce prezia i Czarzastego i wiele sie
                            nie zmienilo poza orientacją publicznego przekaziora... PO dobre, PiS zły i do
                            tego mimo... PO po wygranych wyborach pewnie by niewiele zmienilo po sytuacje
                            mają calkiem do pozazdroszczenia... ah zapomnialbym ze Radę zmieniliby rownie
                            szybko jak PiS czego jednak nie udowodnię... moze po nastepnych wyborach ? :)))
                            tylko czy ta biedna i dyskryminowana przez faszystowski PiS Platforma dotrwa w
                            jednosci i czy przekroczy próg wyborczy po zmasowanej, krwawej i bezwzględnej
                            propagandzie serwowanej przez nienawistnikow z PiSu... no coz pozyjem zobaczym :))
                            • evald Re: Haloooooo, pobudka! :))) 21.12.05, 11:14
                              Nie piszemy tu o PO bo zadnego argumentu nie mozemy potwierdzic w
                              rzeczywistosci. Ja wierze ze by bylo lepiej, ktos moze sadzic odwrotnie.
                              • polonic Jeszcze nie wiemy kogo PiS powola do Rady 21.12.05, 11:22
                                wiec po co dyskutujemy i "gdybamy"?
                                • evald Re: Jeszcze nie wiemy kogo PiS powola do Rady 21.12.05, 11:46
                                  Mozemy gdybac o czyms co ma jakies zaczepienie w rzeczywistosci. A PiS ma, bo
                                  jego zmiany w prawie i jego chec przejecia wladzy nad mediami (przeprowadzone w
                                  super pospiesznym tempie) sa faktem. Tak samo jak inne dzialania rzadu i
                                  lamanie obietnic wyborczych. Zreszta program PiSu nie dalo sie zrealizowac,
                                  wiec wiedzialem juz przed wyborami ze nie zostanie spelniony
                                  • polonic Nie narzekasz jakos na obecną sytuację 21.12.05, 12:02
                                    gdzie Wańkowa trzyma władzę i traktuje ten folwark jak wlasną kieszeń pełną
                                    pieniedzy podatnikow (czyli moich i Twoich i calej rzeszy Polaków ciezko
                                    pracujacych na biurokratów)...Zmniejszenie liczby ludzi w tej radzie to kolejny
                                    plus dodatni. A ze bedzie 3 pisowców??? Co z tego? Moze w koncu bedzie to RADA a
                                    nie rada kolesiow prezia, ktora w koncu postara sie o jakis obiektywizm w
                                    mediach. I dalej opowiadam sie za likwidacją tego organu. Nikt tego jednak nie
                                    slucha bo kazdy lubi miec propagande w reku powtarza każdy!!! nawet Korwin -
                                    Mikke tylko ze on prywatną a nie z podatkow ludzi.
                                    • evald Re: Nie narzekasz jakos na obecną sytuację 21.12.05, 12:18
                                      Wlasnie ze narzekam. Ale wole TV w rekach opozycji niz rzadzacych. Poza tym nie
                                      chodzi mi o to w czyich sa rekach, nie widze sensu kontynuacji tego zlego co
                                      bylo, w jeszcze gorszym wydaniu.

KRRiT trzeba by zlikwidowac, albo baaardzo ograniczyc kompetencje. Ale skoro na
                                      razie nie mozna zlikwidowac to mozna wlasnie zrobic to co napisalem wyzej +
                                      wprowadzic mechanizmy ktore uniemozliwa dominacji tej rady przez jedna
                                      ugrupowanie.

W zamian PiS zmiania prawo ale tylko op to zeby osiagnac efekt odwrotny i
                                      przejac CALKOWITA wladze w mediach. A to ze wtedy TV bedzie bardziej obiektywna
                                      nie jest mozliwe. Sytuacja bedzie calkowicie odwrotna, tym bardziej ze Pis
                                      majakas manie i skrzywienie na punkcie mediow. Dla nich kazda krytyka jest
                                      nieobiektywizmem. TO sa bardzo niebezpieczne zapedy.
                                      • polonic Wciąż nie podoba Ci sie system nie przez PiS 21.12.05, 17:06
                                        stworzony... naprawdę, oni teraz tylko go nieco zmniejszą ale system jest jasny
                                        i czytelny radę powoluje prezydent sejm i senat!!! Gdyby PiS chciał mialby nawet
                                        6 ludzi a bedzie mial 3!!
                        • neolith Re: Normalnie przerazasz mnie :))) 21.12.05, 11:06
                          Po pierwsze naucz sie ortografii, a po drugie nie odpowiedziales na zaden
                          zarzut Twojego rozmowcy.
                          • polonic No fakt, ortografia jest najwazniejsza zapomnialem 21.12.05, 11:14
                            josz sie poprawiam czy josz OKej??? a wiec mozna merytorycznie??? Czy jeszcze
                            gdzies jakies blendy??? :D

Wprowadzenie swoich ludzi do wladzy to normalna procedura w dupokracji i
                            etetyzmie wiec nie wiem skad wielce szacowny przedmówca wziął te
                            totalitaryzmu... to pozbawione podstaw merytorycznych gdybanie.
                            • evald Re: No fakt, ortografia jest najwazniejsza zapomn 21.12.05, 11:16
                              Weic wg Ciebie zmienianie prawa po dojsciu do wladzy zeby wprowadzic swoich
                              ludzi i wywierac naciski na media jest jak najbardziej ok i prowadzi do
                              powstania obiektywnych mediow?
                              • polonic Ale skąd Ty czerpiesz taką wiedzę??? 21.12.05, 11:25
                                rozumiem ze mozna w jakis logiczny sposob udownodnic na przykladzie poprzednich
                                ekip jak politycy potrafią wplywac na media...SLD perfekt, swoi ludziem swoja
                                telewizja, eseldewizja niemal... po aferze rywin-michnik mamy Dworaka...
                                kolejnego kolesia mocnych polityków platformy... czy ktos zawlaszczyl telewizję?
                                Zobaczymy kogo PiS wprowadzi, jak bedzie ta telewizja wyglądać to ocenimy a
                                teraz to gdybanie jak Stasinskiego i Pacewicza o przesladowaniach gejow...
                                • evald Re: Ale skąd Ty czerpiesz taką wiedzę??? 21.12.05, 11:29
                                  Gdyby nie chciala zawlaszczyc to skoro ma istniec taka KRRiT to powinni
                                  zostawic wieksza ilosc czlonkow i ustalic sposob ustalania czlonkow tak, zeby
                                  zadna partia nie miala wiekszosci. W tym wypadku calosc bedzie wybierana przez
                                  PiS. Zeby przepchnac ustawe oddali mniejszosc partia ktore beda glosowali za
                                  tym projektem. Wiekszosc i tak maja...
                                  • polonic Re: Ale skąd Ty czerpiesz taką wiedzę??? 21.12.05, 11:40
                                    www.gazetapolska.pl/?module=content&article_id=661
                                    zgadzam sie mniej wiecej z Łysiakiem... rząd powinien miec dobry kontakt ze
                                    spoleczenstwem... oczywiscie nie wstylu eseldowskim czy gazetko-wybiorczym aczp
                                    o prostu informacyjnym. Jesli beda ciagle napady, ataki i pyskówki na Kaczki i
                                    Marcinkiewicza wmiejsce jakiejsc w miare rzetelnej informacji (a nie
                                    dezinformacji w stylu Olejnikowej) to jest szansa ze cos ten rząd zmieni... ja
                                    ustawowo od lat jestem za likwidacja rad, izb, stowarzyszen, funduszy i fundacji
                                    na rzecz czegokolwiek fundujacych za panstwowe pieniadze kolejne etaty kolejnym
                                    kolesiom a tym bardziej wiec jestem za prywatyzacja nieodwracalną i calkowita
                                    telewizji tzw publicznej. JEsli chcemy oczywiscie lepszej telewizji... tu PiS
                                    nie spelnia moich oczekiwań, tak samo zreszta jak komuchy z SLD, lyberaly z PO i
                                    narodowcy z LPR.
                                    • evald Re: Ale skąd Ty czerpiesz taką wiedzę??? 21.12.05, 11:52
                                      Pozwol ze pozniej przeczytam artykul. Ale moja opinia: kontakt z spoleczenstwem
                                      to jedno. To zapewniaja wszystkie media i czym wiecej roznych mediow tym
                                      lepiej. ALe co innego kontakt a co innego pokazywanie nieobiektywne. Nie chce
                                      propagandy, chce faktow ktore sam zinterpretuje. ALe niestety wiekszosc
                                      spoleczenstwa (?) nie jest w stanie sama interpretowac, wie propaganda dziala.

A TVP jest nawet za bardzo skoncentrowana na polityce, wiec nie mozna mowic o
                                      braku kontaktu z spoleczenstwem.

Co do napadow na PiS. To ja w TVN (np. TVN, bo TVP raczej nie ogladam za bardzo
                                      polityczna i zalezna od politykow) widze opinie za i przeciw PiS tak samo jak
                                      za i przeciw PO. TEgo oczekuje od klazdej TV, nie jednostronnego pokazywania i
                                      selekcji pogladow.

ZA to TV Trwam jest baaardzo jednostronna. ROzumiem, ze dla wielu osob i
                                      politykow "prawicy"to jest wlasnie ideal pokazywania informacji?
                                      • polonic Telewizja Trwam jest telewizją PRYWATNĄ!!! 21.12.05, 11:58
                                        tak jak Polsat i TVN wiec na nich nazekac nie bede...zresztą TRWAM ma swoje
                                        plusy ( PO byla zaproszona - zrezygnowała ich sprawa ale prosze nie mowic ze ich
                                        w TRWAM nie lubi sie i sie ich zatapia, sami sie zatopili) nie zaprasza sie tam
                                        czerwonych ... co przypisuje Rydzykowi za plus - czlowieka nie mozna kopac,
                                        chyba ze czerwony... swiete slowa.
                                        • evald Re: Telewizja Trwam jest telewizją PRYWATNĄ!!! 21.12.05, 12:08
                                          A kto jest czerwony wskazuje Rydzyk. To sa wlasnie metody manipulowania i
                                          prania mozgow. Poczytaj sobie jakie metody stosuje sie przy menipulowaniu
                                          ludzmi i jakie sa techniki. I jakie techniki stosuja sekty. Pasuje jak ulal.

Co do TV Trwam wystarczylo mi posluchanie wiadomosci przed wyborami, zeby
                                          stwierdzic jak obiektywna jest to TV.
                                          • polonic Re: Telewizja Trwam jest telewizją PRYWATNĄ!!! 21.12.05, 17:08
                                            No i bardzo dobrze, pierwszy raz w histroii III RP wybory wygralo ugrupowanie
                                            popierane przez to radio... niech sie cieszą a Tomek Lis niech sie smuci... co
                                            do technik manipulacji bardzo sie oklamujesz jesli uwazasz ze obecne sa tylko w
                                            TRWAM... powiem szczerze ze w tej telewizji nie widzialem nigdy tyle falszu i
                                            obludy co w publicznej.
                      • uchachany Dojrzyj w tym i dobre strony. Nic tak nie 21.12.05, 11:10
                        stymuluje dociekliwości użytkownika mediów, jak świadomość politrukowskiej
                        natury ludzi mediów :-)). Zmiana ekipy politruczej na inną ma poza tym też i
                        walor świeżości.
            • polonic Jak bylo SLD bylo dobrze :)))) 21.12.05, 10:32
              PiS robi to nawet gorzej od SLD... moze dlatego ze w mediach mamy do czynienia z
              nagonką na PiSowców? :)) Jak SLD przejmowalo wladze nie pamietam tych
              hektolitrów łez mediow... zapowiedzi likwidacji KRRITV muszą poprzedzic zmiany w
              konstytucji co jak wiadomo dzisiaj jest malo prawdopodobne...
              • evald Re: Jak bylo SLD bylo dobrze :)))) 21.12.05, 10:35
                Wole zeby na razie konstytucja sie nie zmianiala. Obawiam sie ze za rzadow PiSu
                wyszedlby jakis potworek a nie konstytucja. Pewnie ja tez by uchwalali w super
                szybkim tempie ;).

A co do SLD nie rozumiales. SLD nie zmieniala prawa pod siebie. PiS to robi.
                PiS wyznaje zasade "Jesli prawo nam czegos zabrania, tym gorzej dla prawa". I
                to ma byc partia "Prawo" i "Sprawiedliwosc". Smiechu warte. Chyba ze oni
                rozumieja tak prawo jak sedzie Dread "Prawo to ja!" :)
                • polonic Całe lata prawo stanowili bolszewicy z SLD 21.12.05, 10:37
                  o czym ty mowisz, o jakim prawie??? Zmniejszenie liczby czlonkow rady
                  pasibrzuchów to i tak krok w dobrą stronę, a to ze nie bedzie tam
                  megapasibrzuchów z SLD i PO to tylko pochwalic Kaczyńskich! Brawo blizniaki!
                  • evald Re: Całe lata prawo stanowili bolszewicy z SLD 21.12.05, 10:42
                    Wg prawa nie moga wprowadzic tam swoich czlonkow w tej chwili. To im nie
                    pasuje, wiec zmieniaja prawo pod pretekstem zmniejszenia ilosci czlonkow. ALe
                    oni od poczatku wiedzieli ze bedzie ich 5 nie 3 (widzialem po pierwszch
                    sugestiach). Trzeba czyms przekupic popierajace partie. A wladza jest dzieki
                    temu mozna przygotowac sie do wiosennych wyborow. Tak na prawde ta nowelizacja
                    jest calkowicie pozbawiona sensu, poza checia objecia jak najszybciej wladzy
                    nad mediami. Widac ten pospiech w komisjach. W koncu do wyborow niedlugo... Mam
                    nadzieje, ze sie na tym przejada. Nie nawidze kombinatorow. Polska to nie
                    piaskownica i teatr zabaw, to wszyscy ludzie ktorzy tu mieszkaja. Ja nie chce
                    rozciagniecia propagandy TV Trwam na TVP. Poza tym przez KRRiT mozna wplywac
                    tez na prywatne media. Czas pokaze kto mial racje. Na razie to co przewidywalem
                    sie realizowalo (jesli chdozi o PiS). Licze ze tym razem sie myle.
                    • polonic No, przynajmniej siatkarki nam poprawily humor... 21.12.05, 10:52
                      25 września w kilkanascie minut po ogloszeniu wyników w studiu "Jedynki" jedna z
                      tych prezenterek i dziennikarek o wysokim IQ... no szkoda, PiS wygrał...

Poza tym wedle przepisów PiS moglby powolac i tak swoich ludzi ale 9!!! Moze nie
                      od razu ale po jakims tam czasie mogliby postawic swoich ludzi i to az uwaga
                      6!!!! Ale o tym nie powiedzą Tobie i mnie w tzw mediach obiektywnych i nie
                      zaleznych :)))
                      • evald Re: No, przynajmniej siatkarki nam poprawily humo 21.12.05, 11:01
                        No moglby i nie mialbym nic przeciwko. Ale po szybkosci i nieodpartej rzadzy
                        posiadania mediow mozna wnioskowac tylko zle cele. Normalnie by spokojnie
                        poczekali az prawo im umozliwi to. Tak jak to zrobil SLD.

Poza tym nie myl kilka spraw. Jestem za likwidacja KRRiT albo powaznym
                        zreformowaniu. ALe tego nie osiaga sie poprzez wprowadzenie swoich ludzi oraz
                        wieksze uzaleznienie od politykow rzadzacych ale przez uregulowania idace w
                        preciwnia strone. Dla mnie nie ma rownicy miedzy SLD i PiS poza tym, ze PiS
                        robi to w nedznym stylu, bo jest tak napalony na wladze ze musi zmieniac prawo
                        specjalnie zeby szybciej ja osiagnac. Na razie nie ma zadnych reform jest tylko
                        obejmowanie wladzy. PiS tak na prawde nie ma pomyslow na reformy on chce pelnej
                        wladzy pozniej sie zastanowi co z nia zrobic. Mam nadzieje, ze na koncu cos
                        chce jednak zrobic dla Polski nie tylko dla siebie.
                        • polonic A to feler ta wredna demokracja... 21.12.05, 11:05
                          ten jeszcze wredniejszy PiS wygral wybory... pewnie zmanipulował, ogłupił ludzi
                          poprzez te wredne ups sorry cudowne media PeOwskie :)))
                          • evald Re: A to feler ta wredna demokracja... 21.12.05, 11:12
                            Demokracja to nie tylko wybory. To ze ilus tam ludzi postanowilo z roznych
                            powodow glosowac na PiS (glownie niezrealizowanych obietnic) nie upowaznia ich
                            do zawlaszczania pastwa.

Tak samo jak to nie upowaznialoby ich do dyskryminowania osob ktore na nich nie
                            glosowaly czy do dyskryminowania mniejszosci. Czy tez wprowadzania z pospiechem
                            kazdego ich pomyslu.
                            • polonic Re: A to feler ta wredna demokracja... 21.12.05, 11:20
                              > Demokracja to nie tylko wybory. To ze ilus tam ludzi postanowilo z roznych
                              > powodow glosowac na PiS (glownie niezrealizowanych obietnic) nie upowaznia ich
                              > do zawlaszczania pastwa.

Huh... chcialbym miec tak potęzną wiedzę jak waćpan... wiedziec kto czym sie
                              kierował wiedząc ze jest 40 mln narodu to wiedza wrecz rewolucyjnie bogata! A
                              zawlaszczanie panstwa zawlaszczonego przez inną ekipę to chyba jednak nie to...
                              przypominam PiS dopuscil do tak skandalicznego posuniecia jak dopuszczenie
                              KONKURSÓW na przyjmowanie nowych ludzi do spolek skarbu panstwa... to przejaw
                              ich faszystowskiej checi zawlaszczenia panstwa i stworzenia totalitaryzmu!
                              PEWNIE TE WREDNE KACZORY BEDĄ USTAWIAC te konkursy jak to faszysci... ah gdyby
                              tak PO wygrala wybory.

> Tak samo jak to nie upowaznialoby ich do dyskryminowania osob ktore na nich nie
                              >
                              > glosowaly czy do dyskryminowania mniejszosci. Czy tez wprowadzania z pospiechem
                              >
                              > kazdego ich pomyslu.

O czym prawisz kolego? O jakich znowu mniejszosciach?? ilez mozna litości!!!
                              rozgonienie tazw marszów rownosci to wielka zasluga kaczystów bo w
                              przeciwienstwie do dupokratów zauwazają zapisy w konstytucji przez samych
                              dupokratow stworzonej o moralnosci publicznej... lewacy maj za nic moralnosc i
                              wolą jej nie zauwazać... wszak jest w nieco innym paragrafie z dala od zapewnien
                              o rownosci braterstwie i prawie do manifestacji... czekam na manify pedofilów i
                              maksistów.
                              • evald Re: A to feler ta wredna demokracja... 21.12.05, 11:37
                                > > Tak samo jak to nie upowaznialoby ich do (...)
                                > O czym prawisz kolego?

Napisalem "nieupowaznialoby". Nie zarzucam niczego. Celowo, bo nie chce znowu
                                rozpoczynac dyskusji na nowy temat. Ale skoro juz to poruszasz, to o ile
                                homoseksualisci nie chcieli biegac nago/polnago i zachowywac sie prowokacyjnie
                                na ulicach to Twoje argumenty nie trzymaja sie kupy. To ze nie zgadzasz sie z
                                ich trybem zycia badz pogladami nie upowaznia Ciebie ani wladzy do lamania praw
                                konstytucyjnych. Wlasnie w demokracji prawa mniejszosci musza byc chronione. TO
                                ze wiekszosc spoleczenstwa uwaza inaczej nie oznacza zakazu dla wyrazania
                                pogladow mniejszosci. Wlasnie m.in to mialem na myli ze demokracja to nie tylko
                                glosowanie...

>lewacy maj za nic moralnosc

Nie jestem lewakiem, wrecz przeciwnie. A co do moralnosci to chcialbym tez
                                moralnosc w polityce. Chyba za duzo wymagam od PiSu.

ALe jak juz uzywasz takich argumentow to co jest bardziej moralne lub mniej
                                niemoralne wg Ciebie:
                                - walke mniejszosci z dyskryminacja spoleczenstwa, czy
                                - moralizujace przemowy Dorna, podczas gdy Dorn zdradza zone i nie wiem czy w
                                to wierzyc, ale podobno z aktorka porno (to drugie podkreslam ze nie wiem,
                                tylko tak slyszalem wiec moge sie mylic).

Nie ma to jak podwojna moralnosc.

>czekam na manify pedofilów

Pedofilia jest zakazana przez prawo, homoseksualizm nie. Wiec znowu chybiony
                                argument.
                                • polonic Re: A to feler ta wredna demokracja... 21.12.05, 11:49
                                  o ile
                                  > homoseksualisci nie chcieli biegac nago/polnago i zachowywac sie prowokacyjnie
                                  > na ulicach to Twoje argumenty nie trzymaja sie kupy. To ze nie zgadzasz sie z
                                  > ich trybem zycia badz pogladami nie upowaznia Ciebie ani wladzy do lamania praw
                                  >
                                  > konstytucyjnych.

czekam na marsze solidarnosci z pedofilami... idziesz? wszak to dyskryminowana
                                  mniejszosc przez panstwo, jak za sredniowiecza... pedalstwo uwazam za zboczenie
                                  a prawa homoseksualistów za byt ktory nie istnieje bo istniec nie moze w
                                  normalnym panstwie... jesli oczywiscie uznac homosiow za ludzi a tu chyba
                                  watpliwosci nie mamy.

> Nie jestem lewakiem, wrecz przeciwnie. A co do moralnosci to chcialbym tez
                                  > moralnosc w polityce. Chyba za duzo wymagam od PiSu.

JA nie napisalem ze jestes lewakie.. wymaganie od PiSu to wymaganie wybiorcze...
                                  jesliby uznac ze PiS jest partią juz jedną, narodową, jak nieprzymierzając PZPR
                                  za PRLu...

Co do moralnosci Dorna ciezko mi cos stwierdzic gdyz nie bazuje na informacjach
                                  brukowych szmatlawców. jesli bylo tak jak podobno było to pan Dorn zarobil
                                  wielką wtope jesli nie to sie tego i tak z tych brukowcow nie do wiemy... ja
                                  moge mowi we wlasnym imieniu, toleruje homoseksualistow bo tolerowac to zgadzac
                                  sie na istnienie zła ale Chrystus powiedział: "przynosze miecz". Mieczem
                                  zwalczac nalezy domaganie sie tzw praw homoseksualistow i ich gejowskie
                                  organizacje rujnujace opienie o homosiach z dosc lagodnej w skrajne.

Wiec znowu chybiony
                                  > argument.

A to bardzo zabawne... dupokraci rowniez poprzez glosowanie przed laty
                                  wykreslili homoseksualizm z listy chorób... ciekawe co ich do tego skloniło???
                                  jeden glos jakiegos urzędasa zdecydował o takiej sprawie... wiec moze zarzadzimy
                                  jutro niedzielę???
                                  • evald Re: A to feler ta wredna demokracja... 21.12.05, 12:05
                                    polonic napisał:

> o ile
                                    > > homoseksualisci nie chcieli biegac nago/polnago i zachowywac sie prowokac
                                    > yjnie
                                    > > na ulicach to Twoje argumenty nie trzymaja sie kupy. To ze nie zgadzasz s
                                    > ie z
                                    > > ich trybem zycia badz pogladami nie upowaznia Ciebie ani wladzy do lamani
                                    > a praw
                                    > >
                                    > > konstytucyjnych.
                                    >
                                    > czekam na marsze solidarnosci z pedofilami... idziesz? wszak to dyskryminowana
                                    > mniejszosc przez panstwo, jak za sredniowiecza... pedalstwo uwazam za
                                    zboczenie
                                    > a prawa homoseksualistów za byt ktory nie istnieje bo istniec nie moze w
                                    > normalnym panstwie... jesli oczywiscie uznac homosiow za ludzi a tu chyba
                                    > watpliwosci nie mamy.
                                    >
                                    > A to bardzo zabawne... dupokraci rowniez poprzez glosowanie przed laty
                                    > wykreslili homoseksualizm z listy chorób... ciekawe co ich do tego skloniło???
                                    > jeden glos jakiegos urzędasa zdecydował o takiej sprawie... wiec moze
                                    zarzadzim
                                    > y
                                    > jutro niedzielę???

To znowu jest temat rzeka. I raczej dla biologow i psychologow.

Ale zauwaz:
                                    1) Homoseksualisci robia "to" za zgoda i wiedza wszystkich osob
                                    uczestniczacych. Te osoby juz sa wystarczajaco dorosle zeby podejmowac decyzje.
                                    Pedofile wrecz przeciwnie, wykorzystuja wbrew woli i swiadomosci i to osoby
                                    ktore nie sa jeszcze dojrzale.
                                    2) Dura lex, sed lex. Zle prawo, ale prawo (chcoiaz wg nie w tym wypadku nie
                                    jest to zle prawo). Na razie prawo tak mowi i trzeba prawo respektowac. Jesli
                                    bedzie chcial ktos je zmienic to mozemy dyskutowac czy robi wlasciwie czy nie.
                              • aaargh Re: A to feler ta wredna demokracja... 21.12.05, 11:40
                                > O czym prawisz kolego? O jakich znowu mniejszosciach?? ilez mozna litości!!!
                                > rozgonienie tazw marszów rownosci to wielka zasluga kaczystów bo w
                                > przeciwienstwie do dupokratów zauwazają zapisy w konstytucji przez samych
                                > dupokratow stworzonej o moralnosci publicznej... lewacy maj za nic moralnosc i
                                > wolą jej nie zauwazać... wszak jest w nieco innym paragrafie z dala od zapewnie
                                > n
                                > o rownosci braterstwie i prawie do manifestacji... czekam na manify pedofilów i
                                > maksistów.

Taaak... A zauważyłeś, że pedofile to nie to samo co homoseksualiści? Że to
                                pierwsze jest karane więzieniem i z tej racji taka manifestacja nie może się odbyć?
                                Moralność publiczna? Może od razu według metod irańskich?
                                Czy wiesz, co to jest demokracja, wolność słowa, apolityczność? Bo cieszysz się
                                jak dziecko, że PiS buduje prawo, które WYRAźNIE pozwoli mu na kontrolę mediów.
                                Czy za 3 - 4 lata, jak będzie nowy rząd (np. lewicowy) też będziesz piał z
                                zachwytu jak zastosują politykę TKM? Jak zaczną tworzyć prawo, żeby nachapać się
                                zaszczytów, posadek i wpływów? No chyba, że lubisz moralność Kalego...
                                • polonic Re: A to feler ta wredna demokracja... 21.12.05, 11:55
                                  > Taaak... A zauważyłeś, że pedofile to nie to samo co homoseksualiści? Że to
                                  > pierwsze jest karane więzieniem i z tej racji taka manifestacja nie może się od
                                  > być?

pewno ze zauwazylem... nawet biurokraci zauwazyli... przeciez jednak pedofilia
                                  niczym nie rozni sie od homoseksualizmu - jest rowniez dewiacją i odchyleniem od
                                  normy. odchyleniem od normy jest rowniez zlodziejstwo - normą jest nie kraść.
                                  Jesli juz takie masz zdanie, powiedz mi dlaczego ci biedni pedofile są karani???
                                  Kto tak zdecydował... pewnie jacys faszysci?

> Moralność publiczna? Może od razu według metod irańskich?
                                  > Czy wiesz, co to jest demokracja, wolność słowa, apolityczność? Bo cieszysz się
                                  > jak dziecko, że PiS buduje prawo, które WYRAźNIE pozwoli mu na kontrolę mediów.

Moralnosc, zadna tam publiczna, jest tylko moralnosc i zachowanie jakis zasad
                                  moralnych, stawianie sprawy na ostrzu noza wtedy gdy moralnosc jest zamiatana
                                  pod dywan... wiem co to jest demokracja, wolnosc słowa, apolitycznosc - ale co
                                  wiec powiesz na marsz pedofilów, maksistów, nazistów??? Albo zwolennikow
                                  zamordowania nowego prezydenta??? Tacy są na tym forum niektorzy przejawiaja
                                  takowe sklonnosci... widac po skali nienawisci jaka sacza z klawiatury.

I nie ciesze sie jak dziecko a raczej smieje z ludzi ktorym to przeszkadza...
                                  chcielista demokracji to macie.
                                  > Czy za 3 - 4 lata, jak będzie nowy rząd (np. lewicowy) też będziesz piał z
                                  > zachwytu jak zastosują politykę TKM? Jak zaczną tworzyć prawo, żeby nachapać si
                                  > ę
                                  > zaszczytów, posadek i wpływów? No chyba, że lubisz moralność Kalego...

Nie bede pial z zachwytu ale ze smiechu nad demokratami i ludzmi wierzącymi w
                                  demokrację.

PS pytanie - ty bys sie cieszyl z rządo lewicowych? :D
                                  • evald Re: A to feler ta wredna demokracja... 21.12.05, 12:21
                                    polonic napisał:

> pewno ze zauwazylem... nawet biurokraci zauwazyli... przeciez jednak pedofilia
                                    > niczym nie rozni sie od homoseksualizmu - jest rowniez dewiacją i odchyleniem
                                    o
                                    > d
                                    > normy. odchyleniem od normy jest rowniez zlodziejstwo - normą jest nie kraść.
                                    > Jesli juz takie masz zdanie, powiedz mi dlaczego ci biedni pedofile są
                                    karani??

Przeczytaj moj post. Rozni sie i to znaczaco:
                                    - wolna wola osob uczestniczacych
                                    - ich dojrzalosc

> ?
                                    > Kto tak zdecydował... pewnie jacys faszysci?

Czytaj wyzej. To sa b wazne argumenty. A czy to skrzywienie czy nie to niech
                                    decyduja biolodzy i psychologowie. Duo ma to wpsolnego z genami IMHO. Reszte
                                    nie komentuje, bo zmeczylem sie chwilowo pisaniem hehe...

• aaargh Re: A to feler ta wredna demokracja... 21.12.05, 12:27
                                    polonic napisał:

> > Taaak... A zauważyłeś, że pedofile to nie to samo co homoseksualiści? Że
                                    > to
                                    > > pierwsze jest karane więzieniem i z tej racji taka manifestacja nie może
                                    > się od
                                    > > być?
                                    >
                                    > pewno ze zauwazylem... nawet biurokraci zauwazyli... przeciez jednak pedofilia
                                    > niczym nie rozni sie od homoseksualizmu - jest rowniez dewiacją i odchyleniem o
                                    > d
                                    > normy.

Gdzie wyczytałeś, że jest dewiacją? Jak Niesioł, w "jakiejś encyklopedii"? Co to
                                    znaczy "odchylenie od normy"? Czy jeśli ktoś jest kaleką (nie ma np. nogi), to
                                    jest to według Ciebie odchylenie od normy? Czy nie (ale przecież "norma" ma dwie!)?

> odchyleniem od normy jest rowniez zlodziejstwo - normą jest nie kraść.
                                    > Jesli juz takie masz zdanie, powiedz mi dlaczego ci biedni pedofile są karani??

Istnieje dla Ciebie różnica, gdy dwóch facetów (dwie babki), dorosłych zgadza
                                    się na "coś", a tym, kiedy facet gwałci małe dziecko? Jeśli nie ma różnicy, to
                                    przepraszam - dyskusja z Tobą jest jałowa...

> ?
                                    > Kto tak zdecydował... pewnie jacys faszysci?
                                    >
                                    > > Moralność publiczna? Może od razu według metod irańskich?
                                    > > Czy wiesz, co to jest demokracja, wolność słowa, apolityczność? Bo cieszy
                                    > sz się
                                    > > jak dziecko, że PiS buduje prawo, które WYRAźNIE pozwoli mu na kontrolę m
                                    > ediów.
                                    >
                                    > Moralnosc, zadna tam publiczna, jest tylko moralnosc i zachowanie jakis zasad
                                    > moralnych, stawianie sprawy na ostrzu noza wtedy gdy moralnosc jest zamiatana
                                    > pod dywan... wiem co to jest demokracja, wolnosc słowa, apolitycznosc - ale co
                                    > wiec powiesz na marsz pedofilów, maksistów, nazistów???

Powtarzam jeszcze raz - homoseksualizm nie jest w Polsce zabroniony. Faszyzm,
                                    pedofilia i kilka innych rzeczy tak. Sprawdź w kodekscie i konstytucji, co jest
                                    dozwolone, a co nie.
                                    Widzę, że nie wiesz jednak co to jest wolność słowa. To m.in. szanowanie praw
                                    mniejszości, ale przecież według Ciebie, kto nie jest podobny do Ciebie, to ma
                                    przechlapane, prawda?

> Albo zwolennikow
                                    > zamordowania nowego prezydenta??? Tacy są na tym forum niektorzy przejawiaja
                                    > takowe sklonnosci... widac po skali nienawisci jaka sacza z klawiatury.

Zgodnie z prawem, mogą odpowiadać za groźby karalne. Nie odpowiadam za posty
                                    innych, więc po co je tutaj przywołujesz?

>
                                    > I nie ciesze sie jak dziecko a raczej smieje z ludzi ktorym to przeszkadza...
                                    > chcielista demokracji to macie.
                                    > > Czy za 3 - 4 lata, jak będzie nowy rząd (np. lewicowy) też będziesz piał
                                    > z
                                    > > zachwytu jak zastosują politykę TKM? Jak zaczną tworzyć prawo, żeby nacha
                                    > pać si
                                    > > ę
                                    > > zaszczytów, posadek i wpływów? No chyba, że lubisz moralność Kalego...
                                    >
                                    > Nie bede pial z zachwytu ale ze smiechu nad demokratami i ludzmi wierzącymi w
                                    > demokrację.

W takim razie bardzo mi Cię żal... Proponuję też wyjazd np. do Korei Płn. Tam
                                    nie mają takich "śmiesznych" rzeczy jak demokracja. Będzie Ci tam przyjemniej.

>
                                    > PS pytanie - ty bys sie cieszyl z rządo lewicowych? :D

Cieszyłbym się z każdych, które sprzyjają demokracji, wolności słowa, wyznania,
                                    tolerancji, rozwojowi gospodarki i kilku innym rzeczom, które Ciebie też pewnie
                                    śmieszą. Mnie nie - biorę je na poważnie.
                                    • polonic Re: A to feler ta wredna demokracja... 21.12.05, 17:24
                                      > Istnieje dla Ciebie różnica, gdy dwóch facetów (dwie babki), dorosłych zgadza
                                      > się na "coś", a tym, kiedy facet gwałci małe dziecko? Jeśli nie ma różnicy, to
                                      > przepraszam - dyskusja z Tobą jest jałowa...

obawiam sie ze nie rozumiesz o co mi chodzi... mnie naprawde za przeproszeniem
                                      g.... obchodzi co dwoch ludzi robi ze sobą w lozeczku po zmroku... cokolwiek
                                      robią za obopolną zgodą mnie nic nie interesuje za to interesuje mnie by to co
                                      robia pozostalo w lozeczku i by nie wywlekali tego na widok publiczny ani nie
                                      promowali tego jako czegos nie normalnego... i tyle.

> znaczy "odchylenie od normy"? Czy jeśli ktoś jest kaleką (nie ma np. nogi), to
                                      > jest to według Ciebie odchylenie od normy? Czy nie (ale przecież "norma" ma dwi
                                      > e!)?

no cóz, podałes niezły przykład...

> Powtarzam jeszcze raz - homoseksualizm nie jest w Polsce zabroniony. Faszyzm,
                                      > pedofilia i kilka innych rzeczy tak. Sprawdź w kodekscie i konstytucji, co jest
                                      > dozwolone, a co nie.
                                      > Widzę, że nie wiesz jednak co to jest wolność słowa. To m.in. szanowanie praw
                                      > mniejszości, ale przecież według Ciebie, kto nie jest podobny do Ciebie, to ma
                                      > przechlapane, prawda?

jeszcze by tego brakowało by jakis faszol zabronil homoseksualizmu... wolnosc
                                      słowa jest i wiem co to jest ale widze ze ty nie wiesz ze skoro jest wolnosc
                                      słowa to faszysci rowniez mają prawo powiedziec na forum publicznym co im sie
                                      zywnie podoba... skoro są banowani to znaczy ze są dyskryminowani!?!?! no i tak
                                      robimy kołko, petle z ktorej nie mozna wyjsc albo przywalamy na wszystko albo
                                      nie wtedy to juz jest wolność słowa inaczej jakby powiedzial jakis postepowy
                                      urzędas. Tylko uznaniowosc prawodawcy pozwala okreslic co jest zakazane a co
                                      nie, moim zdaniem zakazac powinno sie tych parad zboczeńców i propagatorów
                                      zboczeń na ulicach polskich miast... nikt im do lozka nie bedzie wlazil

> Cieszyłbym się z każdych, które sprzyjają demokracji, wolności słowa, wyznania,
                                      > tolerancji, rozwojowi gospodarki i kilku innym rzeczom, które Ciebie też pewnie
                                      > śmieszą. Mnie nie - biorę je na poważnie.

uwierz mi ze lewica nie sprzyja niczemu, lewica bierze sobie taką oto tolerancję
                                      na hasła przewodnie, ktore po pewnym czasie zamieni innymi... lewica nadaje sie
                                      tylko do roboty w kamieniolomie (oczywiscie lewicowi politycy a nie tzw
                                      zwyczajni obywatele)... Jestem wolnorynkowcem, jestem tolerancyjny (przyjmuje do
                                      wiadomosci ze homoseksualizm istnieje) nie przyjam jedynie demokracji bo nie
                                      jestem demokratą.
    • rozbrat1 I BARDZO DOBRZE! I BARDZO DOBRZE! i BARDZO DOBRZE! 21.12.05, 09:57
      Może po Nowym Roku media publiczne (zwłaszcza) przestaną szczekać a zaczną mówić!
      Nastepny ruch to Prawo Prasowe!!!
      • evald Re: I BARDZO DOBRZE! I BARDZO DOBRZE! i BARDZO DO 21.12.05, 10:01
        Tak zaczna prac mozgi wreszcie. Na moich oczach Polska dazy do upadku...
        • dupaasi Re: I BARDZO DOBRZE! I BARDZO DOBRZE! i BARDZO DO 21.12.05, 10:06
          evald napisał:

> Tak zaczna prac mozgi wreszcie. Na moich oczach Polska dazy do upadku...

Może cierpisz na zaćmę???
          • evald Re: I BARDZO DOBRZE! I BARDZO DOBRZE! i BARDZO DO 21.12.05, 10:10
            Nie. Widze co sie dzieje. Rzady PiSu sa tak na prawde antydemokratyczne i
            malymi krokami zmieniaja panstwo. Moze Ci sie to wydac dziwne, ale o demokracje
            trzeba b dbac. Nie chce zeby w przyszlosci powstalo panstwo w stylu Bialorusi
            (chodzi mi o styl rzadzenia).

A Polska dazy do upadku, w sensie ze zatracamy pewne wartosci demokratyczne i
            spoleczesntwa obywatelskiego ktore dopiero zaczely sie budowac w Polsce. W
            przyszlosci oznacza to powazne straty. A inne normalnie rzadzone kraje
            rozwijaja sie. Polska niedlugo bedzie gonila zamiast zachod to takie kraje jak
            Czechy, Slowacja itp.

Bardzo niepokojaca jest takze zmiana pogladow spoleczenstwa na rzady
            totalitarne. Polacy chca byc wziety za morde i rzadzeni, tak na prawde duzej
            czesci spoleczenstwa nie zalezy na wolnosci i demokracji. Dla mnie te wartosci
            sa niezwykle wazne.
            • rafvonthorn Re: I BARDZO DOBRZE! I BARDZO DOBRZE! i BARDZO DO 21.12.05, 11:25
              Byle granic nie zamknęli...
            • uchachany Jesteś wrogiem demokracji? Skoro Polacy chcą być 21.12.05, 11:37
              wzięci za mordę i w ten sposób rządzeni, to w imię umiłowania demokracji należy
              im na to pozwolić.
              Jak sam słusznie stwierdziłeś (co podzielam w pełni), dużej częsci
              społeczeństwa nie zalezy na demokracji i wolności. Ja dodałbym jeszcze, że
              zgoła WIĘKSZOŚCI na tym nie zależy.
              A dziwić się nie ma co: wszak dotychczasowe praktykowanie demokracji bynajmniej
              nie przeszkodziło, by w jej ramach powstawały jeno kolejne mutacje Republik
              Kolesiów. Spora część narodu doszła więc do wniosku, że niechby już była może i
              jedna, rządząca w sposób zamordystyczny.

Przejawia się w tym głęboki pragmatyzm ludowy, w myśl którego na wójta czy
              sołtysa wybiera się ciagle te same osoby, jako że oni, jak też i ich rodziny
              już zdążyli skorzystać z owoców władzy (kolokwialnie - nakraść się), o nowi
              bedą musieli najpierw to zrobić, zanim się wezmą do pracy dla innych.
              • evald Re: Jesteś wrogiem demokracji? Skoro Polacy chcą 21.12.05, 11:44
                Niby ok to co mowisz. Ale ja nie chce byc tak rzadzony. Demokracja daje
                mozliwosc zycia ludziom o roznych pogladach. Co jest jednoczesnie sila i
                slaboscia tego systemu. Bo niestety do glosu dochodza tez przeciwnicy samej
                demokracji. Ale niezaleznie od tego demokracja jest lepsza niz zamordyzm. Ja
                nie nadaje sie na wtloczenie w ramy wiekszosci. Nie nadaje sie przez charakter.
                Nigdy nikomu nie udalo sie narzucic mi swoich pogladow, chyba ze mnie logicznie
                do nich przekonal - wtedy jestem w stanie przyznac sie do bledu.

Podsumowujac. Demokracje treba naprawiac, a nie z niej rezygnowac.
                A co do politykow to mamy takich politykow jakie spoleczenstwo. Wiec to
                kolesiostwo wynika z akceptacji tego stanu rzeczy przez Polakow, ktorych prawo
                uczy nie szacunku do prawa ale do kombinacji i jego omijania. Kto nie omija
                jest uwazany za "frajera". To sa pozostalosci po czasach PRLu. To trzeba
                wykorzeniac a nie poddawac sie temu. Pierwszym krotkiem powinno byc zmienienia
                prawa na proste i nie dajae mozliwosci roznej interpretacji. M.in tez dlatego
                podatek liniowy mi sie podobal. Do kombinowania sklania m.in. system podatkowy
                i ulgi.
                • uchachany Re: Jesteś wrogiem demokracji? Skoro Polacy chcą 21.12.05, 12:05
                  evald napisał:

> Niby ok to co mowisz. Ale ja nie chce byc tak rzadzony. Demokracja daje
                  > mozliwosc zycia ludziom o roznych pogladach.

Alez i łagodny zamordyzm (a na inny chyba szans nie ma) też daje mozliwośc
                  życia ludziom o różnych poglądach. Ba, nawet toltalitaryzm daje. Tyle, że
                  trzeba się z nimi mniej czy bardziej chować, no i oczywiście kariery sie nie
                  zrobi.

> Co jest jednoczesnie sila i
                  > slaboscia tego systemu. Bo niestety do glosu dochodza tez przeciwnicy samej
                  > demokracji. Ale niezaleznie od tego demokracja jest lepsza niz zamordyzm. Ja
                  > nie nadaje sie na wtloczenie w ramy wiekszosci. Nie nadaje sie przez
                  charakter.
                  >
                  > Nigdy nikomu nie udalo sie narzucic mi swoich pogladow, chyba ze mnie
                  logicznie
                  >
                  > do nich przekonal - wtedy jestem w stanie przyznac sie do bledu.

Poglądów nie bedziesz musiał zmieniać - co najwyżej nie będziesz je mógł
                  eksponować, co najwyżej w wąskim zaufanym gronie. W PRL to była normalka :-)).

> Podsumowujac. Demokracje treba naprawiac, a nie z niej rezygnowac.

U nas się chyba nie da - narodek nasz ma jej po prostu dosyć.

> A co do politykow to mamy takich politykow jakie spoleczenstwo. Wiec to
                  > kolesiostwo wynika z akceptacji tego stanu rzeczy przez Polakow, ktorych
                  prawo
                  > uczy nie szacunku do prawa ale do kombinacji i jego omijania. Kto nie omija
                  > jest uwazany za "frajera".

Całkowicie podzielam ten pogląd, aczkolwiek obowiązująca frazeologia jest
                  zupełnie inna (proponuję wyczyć się na pamięć):

- szlachetny, ubogacony Wiarą i Tradycją Naród Polski ocieka wprost od
                  uczciwości i umiłowania prawa, a jest okradany przez podłych polityków, którzy
                  z racji swej podłości z owego tak doskonałego Narodu pochodzić oczywiscie nie
                  mogą: są mianowicie z "nacji wiadomej" :-))

> To sa pozostalosci po czasach PRLu.

Nie zgadzam się. Ma to o wiele dłuższą tradycję - przypomnij sobie schyłek I-
                  szej Rzeczypospolitej.

> To trzeba
                  > wykorzeniac a nie poddawac sie temu.
                  > Pierwszym krotkiem powinno byc zmienienia
                  > prawa na proste i nie dajae mozliwosci roznej interpretacji. M.in tez dlatego
                  > podatek liniowy mi sie podobal. Do kombinowania sklania m.in. system
                  podatkowy
                  > i ulgi.

Tyle, że nie ma żadnej siły politycznej, która się tego podejmie. Jak słusznie
                  zauważyłeś, jaki naród, tacy politycy. Skąd więc znajdziesz jakimś cudem
                  polityków szanujących prawo i chcących wykorzenić nieprawości, skoro naród go
                  nie szanuje i takich polityków spośród siebie nie wyłoni?
                  I przez przywracanie prawa rozumie po prostu rządy swych ulubieńców
                  (szczególnie tych, którzy owo przywracanie prawa obiecują), i na łamanie prawa
                  przez nich nie zareaguje, co najwyżej tłumacząc owo łamanie wymogami walki
                  politycznej z poprzednikami, którzy to owo prawo łamali. Więc walkę z nimi
                  można prowadzić dowolnymi metodami.

Chyba trzeba sobie dać spokój ze złudzeniemi, że uda się w Polsce zaprowadzić
                  demokratyczne państwo prawa, a nie jakąś kolejną Republikę Kolesiów.
                  • evald Re: Jesteś wrogiem demokracji? Skoro Polacy chcą 21.12.05, 12:11
                    W duzej czesci sie zgadzam. Tez uwazam ze sa male szanse na naprawe z takim
                    spoleczenstwem, ale jakos nie lubie sie poddawac.
                    • uchachany No mam (bardzo nieśmiałą) nadzieję, że może Wy, 21.12.05, 12:22
                      młodzi będziecie w stanie to z czasem zmienić. Chociaż z moich obserwacji
                      wynika, że i młodzi w wielu przypadkach bardzo chętnie przyjmują mentalność
                      Kalego, charakterystyczną dla plemienngo etapu rozwoju naszego życia
                      społecznego.

Jak to Norwid pisał? "Polak jest olbrzym jako Naród i karzeł jako
                      Społeczeństwo"? Nie pamiętam - Norwid już nie w modzie (zresztą nigdy nie był :-
                      )), a i ja dawno do niego nie sięgałem...
                      • evald Re: No mam (bardzo nieśmiałą) nadzieję, że może W 21.12.05, 12:25
                        uchachany napisał:

> młodzi będziecie w stanie to z czasem zmienić. Chociaż z moich obserwacji
                        > wynika, że i młodzi w wielu przypadkach bardzo chętnie przyjmują mentalność
                        > Kalego, charakterystyczną dla plemienngo etapu rozwoju naszego życia
                        > społecznego.

Wynik wychowania i presji spoleczenstwa + czasem tak wygodniej. Zmiany
                        nastawienia i pogladow ludzi odbywaja sie nie przez jedno pokolenie. Ale musza
                        isc w dobrym kierunku, nie w zlym...

• evald Re: PiS bierze media na Sylwestra 21.12.05, 09:58
      Teraz bedzie czarne scierwo przy poklasku glupich Polakow (czarne w moim
      rozumieniu to nie kosciol, ale totalitaryzm, zamordyzm z lekka domieszka
      faszyzmu). PiS robi to czego nie roil nikt, nawet SLD> PiS przebila w
      kombinacjach nawet znienawidzony SLD. Zenada.

A ja powiem wam czemu im potrzebne media. Chca wyborow przedterminowych, a zeby
      je wygrac musza wyprac mozgi ludziom. Wiekszosc nie oglada TV Trwam, ale TVP
      juz b duzo osob. Az strach pomyslec co sie staloby jakby PiS wygral i mogl
      zmienic konstytucje. Istna Bialorus :(
      • szczykaczka Evald madrze dyskutujesz ale ze slepcami o kolorac 21.12.05, 18:13
        Przeciez te pisuary, za komuny bylyby wzorowymi czlonkami PZPR albo ZMS. Taka
        mentalnosc. Szkoda wysilku na normalna dyskusje z nimi.
    • mzok Re: PiS bierze media na Sylwestra 21.12.05, 10:00
      Nie wiem czy PiSaki-głuptaki wiedzą, że Polska jest demokratycznym panstwem
      prawa, a z orzecznictwa TK wynika, że nie można zmieniać ustawy w sposób, który
      zmienia jej skład, a tym samym skraca kadencje członkom konstytucyjnych
      organów, gdyż jest to właśnie sprzeczne z zasadą dpp. Ale co tam dla nich
      państwo prawa, przecież dla nich prawo to tylko wtedy jest dobre, gdy przynosi
      im profity. Oczywiście co innego byłoby, gdyby Sejm, Senat i Prezydent nie
      przyjęli sprawozdania Rady, no ale to byłoby parę miesięcy później a bolszewicy
      z PiS-u chcą wszystko od razu, jak towarzysz Łukaszenka, ich guru. Niestety
      tylko Polski szkoda. Ja chcę do V Rzeczpospolitej, gdzie Kaczory będą tylko
      niemiłym wspomnieniem
      • dupaasi Re: PiS bierze media na Sylwestra 21.12.05, 10:11
        mzok napisał:

> Nie wiem czy PiSaki-głuptaki wiedzą, że Polska jest demokratycznym panstwem
        > prawa, a z orzecznictwa TK wynika, że nie można zmieniać ustawy w sposób, który
        >
        > zmienia jej skład, a tym samym skraca kadencje członkom konstytucyjnych
        > organów, gdyż jest to właśnie sprzeczne z zasadą dpp. Ale co tam dla nich
        > państwo prawa, przecież dla nich prawo to tylko wtedy jest dobre, gdy przynosi
        > im profity. Oczywiście co innego byłoby, gdyby Sejm, Senat i Prezydent nie
        > przyjęli sprawozdania Rady, no ale to byłoby parę miesięcy później a bolszewicy
        >
        > z PiS-u chcą wszystko od razu, jak towarzysz Łukaszenka, ich guru. Niestety
        > tylko Polski szkoda. Ja chcę do V Rzeczpospolitej, gdzie Kaczory będą tylko
        > niemiłym wspomnieniem

Albo masz coś do stracenia albo masz co na sumieniu.Dlaczego się tak boisz? Nie
        lękaj się skoro jesteś uczciwym Polakiem.
    • tepiciel.gazety.wyborczej Dobra wiadomosc , mam swoja kolede... 21.12.05, 10:13
      IV RP sie rodzi , moc truchleje ( michnikowszczyzna itp )
      a Polska stanie sie Polska , szczekacze zamilkna...
      • m15 Re: Dobra wiadomosc , mam swoja kolede... 21.12.05, 10:20
        tepiciel.gazety.wyborczej napisał:

> IV RP sie rodzi , moc truchleje ( michnikowszczyzna itp )
        > a Polska stanie sie Polska , szczekacze zamilkna...
        szkoda czasu na jałowe dysputy,pis szedł do wyborów z hasłami budowy IV
        rp ,zaczyna realizację tej ideii ,najpierw miękka rozprawa z czerwonym betonem
        umiejscowionym na szczytach ,potem będzie już łatwiej,a peowiacy niech się uczą
        skuteczności ,może zmądrzeją i wsolnie z pisem będą budować nowy ład ,bo obrona
        starego zatopi ich ,nawet pis nie będzie musiał palca przylożyć do tego
      • evald Re: Dobra wiadomosc , mam swoja kolede... 21.12.05, 12:31
        Przez szczekaczy masz na mysli ludzi o innych pogladach? Jesli tak
        to "gratuluje". Wlasnie takie postawy sa najbardziej niebezpieczne dla Polski -
        to sa postawy antydemokratyczne a sprzyjajace rzadom totalitarnym.
    • domk1 CZARNO SIĘ ROBI W POLSCE.IRAN NASZYM SOJUSZNIKIEM? 21.12.05, 10:17
      Kiedy Rydzyk jedzie do Teheranu odwiedzić naszych braci muzułmanów?
      • m15 Re: CZARNO SIĘ ROBI W POLSCE.IRAN NASZYM SOJUSZNI 21.12.05, 10:24
        domk1 napisał:

> Kiedy Rydzyk jedzie do Teheranu odwiedzić naszych braci muzułmanów?
        problem w tym ,że to może nawet i wasi bracia ,lecz na pewno nie nasi:)
        wy tacy ortodoksyjni-najlepsze wszystko co czerwone
        • domk1 DLACZEGO NIE BRACIA? TEŻ CHRONIĄ ŻYCIE POCZETE 21.12.05, 10:26
          I to jeszcze skuteczniej niż nasi talibowie.
          Za skrobanke szubienica.
      • polonic Gorąca herbata i mleczko z miodziem 21.12.05, 10:36
        oraz zimne okłady na głowę... moze wyjdziesz z tego.
        • wieslaw_st ...i PIELGRZYMKA DO TEHERANU. DO SWOICH. 21.12.05, 11:26
          • polonic Lizut!! To ty?!?!?! co u Kobylańskiego??? 21.12.05, 12:03
            Jak sie dzisiaj nazywasz?
        • john_jasny Re: Gorąca herbata i mleczko z miodziem 25.12.05, 10:34
          Po co ma stosowac jak ta znana tobie kuracja nic ci nie pomogla.
    • xxxxxyyyyy No i bardzo dobrze. Waniek do łopaty! 21.12.05, 10:18
    • domk1 SPÓJRZCIE NA BUŹKĘ PANA URBAŃSKIEGO..... 21.12.05, 10:21
      On ma w oczach wypisane: JA CHCĘ KASY !!!!!!!!!!!!!!!
      • metall Re: SPÓJRZCIE NA BUŹKĘ PANA URBAŃSKIEGO..... 21.12.05, 10:27
        Nawet ma taki zmyślny worek pod brodą na kasiorkę.
        • domk1 PANIE URBAŃSKI!! KURACJA ODCHUDZAJĄCA POTRZEBNA!!! 21.12.05, 10:29
          Nie tylko tanie państwo.
          Tani poseł też by się przydał.
      • m15 Re: SPÓJRZCIE NA BUŹKĘ PANA URBAŃSKIEGO..... 21.12.05, 10:29
        domk1 napisał:

> On ma w oczach wypisane: JA CHCĘ KASY !!!!!!!!!!!!!!!
        tak jak prezio?mniej czy więcej?może jak czarzasty lub jak lwica lewicy ,a może
        jak full wypas -pęczak
        • domk1 CZARNE TEŻ ZŁAKNIONE KASY. 21.12.05, 10:37
          4 lata przerwy to sporo.
          Teraz zobaczymy do czego sa zdolni ludzie przepełnieni "wartościami".
          UCZCIWA POLSKA - buhahahahahah!!!!!
          • polonic Ah znowu czarne wraca... coz za kataklizm!! 21.12.05, 10:54
            uczciwa Polska to Polska lewicowa ewentualnie SLDowska ale w to spoleczenstwo
            juz chyba nie uwierzy tak chetnie jak w 2001 roku ;-)))

liftingi juz nie te, stare czerwone mordy zza pianina wystają...
            • domk1 RADYJOWE ZŁODZIEJSTWO U WŁADZY. 21.12.05, 11:08
              Lifting nie potrzebny - czarni też kradną.
              I to nawet wiecej od czerwonych, którzy się odkuli wcześniej.
            • john_jasny Re: Ah znowu czarne wraca... coz za kataklizm!! 25.12.05, 10:40
              polonic napisał:

> uczciwa Polska to Polska lewicowa ewentualnie SLDowska ale w to spoleczenstwo
              > juz chyba nie uwierzy tak chetnie jak w 2001 roku ;-)))
              >
              > liftingi juz nie te, stare czerwone mordy zza pianina wystają...

ale ty jestes idiota. A kto jak nie AWS i ZCHN utorowal poprzez swoje rzady
              droge SLD do wladzy .A 90% tych kanali znalazlo sie w PISie
    • sumienie.lk Nie ma Mysiej? 21.12.05, 10:25
      Na pewno nie ma? No.. może i nie ma, ale za to jest rydzykowo...

(dla młodzieży informacja: na Mysiej w Warszawie znajdowała się cenzura)
    • domk1 CZERWONYCH ZASTĄPIŁY MÓZGI OGRZEWANE MOHERAMI 21.12.05, 10:27
      I stało się dobro!!!!!
      • realista1000 A ty, to już jesteś chyba całkiem łysiutki, co? 21.12.05, 11:43
        Załóż berecik moherowy, to ogrzejesz swoje zwoje! I już bedziesz zdowy (na
        umyśle), chłopcze!
    • polonic SLD, PO - a my to k.... od macochy?? 21.12.05, 10:34

• uliar Wazne czytaj TO !!! panstwo prawa 21.12.05, 10:39
      Zgodnie z przepisami ustawy z dnia 20 lipca 2000 r. o ogłaszaniu aktów
      normatywnych i niektórych innych aktów prawnych (Dz. U. Nr 62, poz. 718) akty
      normatywne, zawierające przepisy powszechnie obowiązujące, ogłaszane w
      dziennikach urzędowych wchodzą w życie po upływie czternastu dni od dnia ich
      ogłoszenia, chyba że dany akt normatywny określi termin dłuższy. W
      uzasadnionych przypadkach akty normatywne, mogą wchodzić w życie w terminie
      krótszym niż czternaście dni, a jeżeli ważny interes państwa wymaga
      natychmiastowego wejścia w życie aktu normatywnego i zasady demokratycznego
      państwa prawnego nie stoją temu na przeszkodzie, dniem wejścia w życie może być
      dzień ogłoszenia tego aktu w dzienniku urzędowym. Przepisy porządkowe wchodzą w
      życie po upływie trzech dni od dnia ich ogłoszenia. W uzasadnionych przypadkach
      przepisy porządkowe mogą wchodzić w życie w terminie krótszym niż trzy dni, a
      jeżeli zwłoka w wejściu w życie przepisów porządkowych mogłaby spowodować
      nieodwracalne szkody lub poważne zagrożenia życia, zdrowia lub mienia, można
      zarządzić wejście w życie takich przepisów z dniem ich ogłoszenia.
      • piglowacki Re: Wazne czytaj TO !!! panstwo prawa 21.12.05, 11:19

umiar napisał: ….

Ależ będąca u WADZY neobolszewia prawo, zasady i dobre obyczaje ma głęboko w d…
        e. SIC!

Jaruś GENIALNE SŁONECZKO ANALIZY POLITYCZNEJ od dłuższego czasu "idzie na
        całość" i kieruje się kanonem: „CEL UŚWIĘCA ŚRODKI” (vide: Kurski; władze Sejmu
        i Senatu; obsada Rządu; Kurtyka; berecikowe; nowelizacja ustawy KRRiT; ….).

I tak codziennie: wzniosła retoryka WADZY w jedną, a czyny w drugą stronę; a
        zza każdego zamysłu spoziera bolszewizm; prawo to jest dla ……, a nie dla
        ODNOWICIELI MORALNYCH z PiS; im wszystko wolno, cel uświęca środki, podstępy,
        kupczenie i matactwa, nieformalne układy, nikt obcy, wyłącznie swoi; stały
        numer z „łapcie złodzieja”, …

Info o kandydatach do KRRiT:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=33748846&v=2&s=0

• realista1000 Bredzisz, piglowacki, bredzisz! Otwórz oczy i włą 21.12.05, 11:45
          cz mózg, abyś był wreszcie myślącym człowiekiem! Dotąd było ci dobrze? Daj
          teraz żeby innym też tak było, samolubie!-
          • piglowacki Orle sokole intelektu oświeć! 21.12.05, 17:19

realista1000 napisał: ….

Orle sokole intelektu oświeć!
            Komu to teraz ma być dobrze? SIC!

„Ludzie ograniczeni, a przy tym fanatycy, stanowią plagę ludzkości. Biada
            państwu, w którym tacy ludzie mają władzę. Są nietolerancyjni i pozbawieni
            wszelkich skrupułów. Uważają, że cały świat kłamie, a tylko oni mówią prawdę”
            Mikołaj Gogol

• hihiro Hop siup - zmiana dup :) 21.12.05, 10:54
      > no to w koncu PIS bierze sie za to czerwone scierwo,

...i osadzi na stołkach własne ścierwa

> jak ich niebedzie to Polska moze bedzie Polska???

będzie PiS'owa - do polskiej jeszcze jej daleko :)
    • dominik.olsztyn Re: PiS bierze media na Sylwestra 21.12.05, 11:05
      > no to w koncu PIS bierze sie za to czerwone scierwo, jak ich niebedzie to
      > Polska moze bedzie Polska???

Mam nadzieje że nawet takie "ścierwo" jak Ty nie będzie musialo odczuwać na
      swej skurze autorytaryzmu i zamachu na demokracje przeprowadzanego przez
      katolickich narodowych socjalistów z PiS, LPR i Samoobrony.

P.s. Włącz sobie Pie(t/p)rzaka. Jeszcze większą będziesz miał Polske z Polski
    • realista1000 Czuję wreszcie powiew prawdziwej wolności !! 21.12.05, 11:40
      Bo to już nie była IV władza, ale V kolumna! I koniec! Do widzenia! Nareszcie
      rozsądni ludzie bedą w mediach! I będzie wiadomo, że czarne - to czarne, a
      białe - to białe! Czekaliśmy na to od 1945 roku! Powodzenia PiS-ie, powodzenia!
    • rafikman Nareszcie ! 21.12.05, 12:07
      W końcu będę mógł sobie w każdą Niedzielę obejrzeć 4-godzinną transmisję z Watykanu, ponadto codzienne specjalne pół godzinne wydanie "Między niebem a ziemią" współprowadzone przez przenajświętszą Iwonę Shymalę dodatkowe 3 odcinki "Plebanii" a może nawet bezposrednią transmisję z Parafiady a nie jakieś debilne MŚ w piłce noznej. Nareszcie nadchodzą normalne czasy dla telewidza, aż mi się łezka w oku kręci...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka