Gość: edfkmwdfmow IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.11, 18:07 Ile kosztuje wyrobienie zdjęć legitymacyjnych w fotokalinie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: emi Re: Fotokalina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 18:46 20 zł do paszportu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Fotokalina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 21:15 tylko pamiętajcie, że w fotokalinie nie zapisują sobie tych zdjęć, późniejsze odbitki niemożliwe!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emi Re: Fotokalina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 21:26 zapisują na płycie za 5 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Fotokalina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 07:20 Robiłam do dokumentów do szkoły.25 zł. za 8 szt.zdjęć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Fotokalina IP: *.tktelekom.pl 05.07.11, 20:36 Ceny mają wszędzie umownie takie same. Promocje bywają :-). Jeśli jakość to Fotokalina. Ale zależy na kogo się trafi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Fotokalina IP: *.146.121.177.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.07.11, 13:06 CO DO JAKOŚCI W FOTOKALINIE TO MAM DUŻE ZASTRZEŻENIA !bo sorki, ale zielone włosy na zdjęciu do dyplomu to chyba jakaś pomyłka i oczywiście zero reklamacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość:   Re: Fotokalina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 13:41 Jak się kupuje farbę do włosów w Biedronce to tak wychodzi :). Zawsze kilka zdjęć do wyboru pokazywanych jest na ekranie monitora a jeśli żadne nie jest dobre zdjęcia są powtarzane czyli widziały gały co brały. Zresztą takie bzdury może wypisywać tylko konkurencja która najwyraźniej nie może znieść, że 90% zdjęć ślubnych, z komunii, ze studniówek z Ciechanowa i okolic jest wywoływanych u Fotokaliny. No ale takiej jakości i takich zniżek nie ma nigdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vifii Re: Fotokalina IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.11, 15:46 może i 90% ale nie każdy chce mieć takie zdjęcia jak wszyscy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Fotokalina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.11, 00:56 masz rację, robiłem tam chrzest, kontrast tragedia!! FOTOKALINA JEDZIE NA OPINII I IDZIE NA ILOŚĆ, NIE NA JAKOŚĆ!! Odpowiedz Link Zgłoś
przegladbiznesowy.com Re: Fotokalina 07.07.11, 12:00 W dawnym budynku Fotokaliny niedawno otworzył się Bank. A tak było jeszcze wiosną tego roku w trakcie budowy. www.przegladbiznesowy.com/index.php?option=com_content&view=article&id=252&Itemid=150 Odpowiedz Link Zgłoś
johnniep Re: Fotokalina 28.06.17, 10:44 No te zielone włosy to mnie rozwaliły!! :-) Nie wiem jak to możliwe, chyba rzeczywiście tylko farba z biedronki jest w stanie to wyjaśnić ... ale nawet jeśli by takie wyszły, to zawsze sprawdzają w komputerze jak wyszło, pokazują, korygują, a jak już nic się z tym nie da zrobić to cykają jeszcze raz! Tak zawsze w Fotokalinie było, jest i mam nadzieję że będzie. Ja jestem ich klientem od wielu lat i jestem bardzo zadowolony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: Fotokalina IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.11, 15:43 zrobiłam taniej w innym miejscu niż w fotokalinie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Fotokalina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.11, 18:30 a ja wolę zapłacić 2 zł więcej i mieć jak należy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Fotokalina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.11, 21:35 to nie w fotokalinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość:   Re: Fotokalina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.11, 22:26 Zapewne kilkudziesięciu profesjonalistów którzy wywołują w Fotokalinie nie zna się na jakości :). Nie podoba się? nie musi. Znalazłeś taniej? to wywołuj po 30 groszy w Rossmanie lub Media Expert a ja nigdy tego nie zrobię. Oj boli, boli konkurencję 90% lokalnego rynku odbitek w jednych rękach :). Niech się ogarną z cenami to może trafi się ktoś poza tymi co pierwszy i ostatni raz :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmmmmmmm Re: Fotokalina IP: *.mimer.net 13.07.11, 18:22 Co do fotokaliny mam mieszane uczucia. Kiedy robiłam odbitki zdjęć z urodzin chrześniaka były rewelacyjne... Poszłam tam zatem drugi raz z prośbą aby wydrukowali mi na poduszce zdjęcie. Nie było problemu, musiałam tylko zanieść ową poduszkę i wybrane zdjęcie w jakości cyfrowej. Tak też zrobiłam. Pan przyjął zamówienie,poduszke, zdjęcie i numer telefonu i kazał poczekać na telefon około tygodnia... Po upływie tyg poduszka nie była jeszcze gotowa, więc czekałam następny tydz, potem kolejny i jeszcze jeden.... Tak czekam do tej pory a poduszki jak nie było tak nie ma... A minęły już dwa lata... Prezent nieudany... Cierpliwość popłaca, może jeszcze kiedyś się doczekam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Fotokalina IP: *.204.4.113.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.07.11, 19:04 ja poduszkę robiłam w agfie na warszawskiej czekałam 2 godz. i dałam tylko zdjęcie na cd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowana Re: Fotokalina IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.07.11, 19:22 ile kosztuje takie zdjęcie na poduszce ,trzeba zanieść poduszkę czy tylko poszewkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ty Re: Fotokalina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.11, 01:47 tam mało ludzi chodzi, bo panuje przekonanie, że jest drogo, gucio prawda... zdjęcia OBRABIAJĄ, dlatego 80 gr, a nie 72 gr jak u fotokaliny, ale przynajmniej nie jest za jasne/za ciemne, nie ma czerwonych oczu... to samo do dowodu, wyretuszowali mi cerę, doły pod oczami, 20 zł za 4 sztuki i zostaje w archiwum, w fotokalinie od razu trzeba na płytę, więc wychodzi drożej... robiłem u nich misia-studenta, super sprawa na urodziny, a co do poduszek to dają swoją poszewkę, polecam ich, bo korzystam z ich usług i jestem zadowolony, puzzle na rocznicę też mega sprawa, zadowolenie - bezcenne :D w tym roku planuję dać koszulkę z nadrukiem i też zrobię u nich, nie mówię, że inne firmy są złe, ale mi oni odpowiadają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: Fotokalina IP: *.cnow.pl 14.07.11, 09:58 Extra zdjęcia robi tylko pani Dolecka-Żbikowska na ul.Płońskiej -polecam,miła i profesjonalna obsługa.Fotokalina jest dobra dla DINOZAURÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksandra Re: Fotokalina IP: *.icpnet.pl 31.07.11, 23:43 Nie jestem "dinozaurem" i zdjęcia zawsze wywołuję w Fotokalinie.Jeśli ktoś jest niezadowolony, to tylko dlatego, że nie potrafi wytłumaczyć jakie ma oczekiwania. Zamawialiśmy różne (ja i moi znajomi),plener i studio ze "zwykłą" sesją zdjęciową, także zdjęcia w plenerze poza granicami Ciechanowa.Fotki wyszły naprawdę bardzo dobrze,oglądamy, wspominamy i nadal robią wrażenie.To jest mój ulubiony fotograf, ale każdy ma prawo do własnej oceny.Nikt "na siłę" nie każe tam robić zdjęć . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Fotokalina IP: *.centertel.pl 16.07.13, 11:56 najładniejsze zdjęcia w Ciechanowie to robi pan Prus ale niestety tylko do Tygodnika Ciechanowskiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
mika0506 Re: Fotokalina 13.06.17, 17:33 Fotokalina się nie nadaje po prostu. Szybko, byle jak, prawie bez retuszu. Zwłaszcza ta pani, która tam pracuje - mało, że nieuprzejma to jeszcze bez talentu. Odpowiedz Link Zgłoś
cie_chan Re: Fotokalina 13.06.17, 21:44 Fotokalina od kiedy pamiętam (a pamiętam jeszcze poprzednią ekipę z 3 Maja) to najlepszy zakład fotograficzny w Ciechanowie. Zdjęcie do dokumentów to nie portret - ma przedstawiać stan faktyczny a nie wyidealizowany obraz. Odpowiedz Link Zgłoś
mario_1313 Re: Fotokalina 25.07.17, 16:17 Zawsze korzystam z usług Fotokaliny. Szybko, miło i kompetentnie. Podziwiam ludzi pracujących w usługach z klientami za ich cierpliwość i wytrzymałość. Jak ktoś jest niezadowolony ze swojego wyglądu to i talent fotografa nie pomoże. A ta pani robiła nam zdjęcia na ślubie i jesteśmy bardzo zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
pkochma Re: Fotokalina 21.06.17, 11:01 Ja mam bardzo dobre doświadczenia z Fotokaliną. Jestem zadowolony z albumu ślubnego, za chwilę będą odbitki z wakacji. Zakład moim zdaniem trzyma poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
mark1357 Re: Fotokalina 21.06.17, 09:52 Ja akurat robiłem za 25zł i jestem zadowolony. Szybko, miła obsługa i pełen profesjonalizm. Czego chcieć więcej, no jeszcze masaż karku ;-) A co się tyczy przechowywania zdjęć, to raczej nie życzyłbym sobie żeby ktoś je posiadał oprócz mnie. Jednak dbajmy o bezpieczeństwo swojego wizerunku!!!. Ktoś mógłby wykorzystać to nie tak, jak byśmy tego sobie życzyli. Nietrudno sobie wyobrazić że ktoś sprzedaje/kradnie taką bazę ze zdjęciami do dowodów osobistych, nazwiskami i imionami oraz telefonami, (a może ktoś poda jeszcze adres i o przesłanie pocztą.) Dopasować następnie datę urodzenia, adres w takiej małej miejscowości jak Ciechanów to niezbyt duży problem. Podejrzewam, że jeśli ktoś ma dostęp do jakiejś innej bazy to i PESEL też. (tu już nie będę podpowiadał jak ja bym to zrobił) I co teraz już tylko brać pożyczki/kredyty internetowe w necie. Albo podszywać się pod kogoś we wszelkich portalach. Zresztą to chyba przetrzymywanie zdjęć innych ludzi bez udzielenia zgody jest nielegalne. Zdaje się że takie dane można przechowywać tylko przez 2 tygodnie a potem należy skasować. (trzeba by poszukać w ustawie) Odpowiedz Link Zgłoś
pk_trelkowo Re: Fotokalina 23.06.17, 18:03 Ja również płaciłem 25zł i również pełne zadowolenie: super zdjęcia w krótkim czasie (bardzo dobre kolory, dobry retusz, krótki czas oczekiwania) Odpowiedz Link Zgłoś