Dodaj do ulubionych

Wywiad z Kaczyńskim - dziennikarska żenada...

23.12.05, 20:50
Nie jest to prezydent moich marzeń, nie głosowałem
na niego. Natomiast po obejrzeniu przed chwilą wywiadu
z Kaczyńskim przeprowadzonego przez Gawryluk
i Skowrońskiego wiem jedno. Ci dziennikarze zamienili
się na mózgi z umundurowanymi prezenterami ze stanu
wojennego. Dawno nie widziałem tak żenującego popisu,
cieniutkiego merytorycznie i kłującego w oczy
nieukrywaną niechęcią i brakiem szacunku dla rozmówcy.
Obserwuj wątek
    • aaki skowroński i gawryluk pokazali brak szacunku 23.12.05, 20:53
      dla urzędu prezydenta RP
      • kropek_oxford A co? STALI zamiast USIASC? Wiecej konkretow, 23.12.05, 22:07
        nie kazdy ma polska telewizje w domu.
        • ryszard.siwinski GAWRYLUK + SKOWRONSKI = KOMPROMITACJA TVP1 !!!!!!! 24.12.05, 03:55
          to co wyprawialo
          tych dwoje prostackich pseudoredaktorków
          w wywiadzie z prezydentem RP
          Lechem Kaczynskim
          woła o pomstę do nieba !!!

albowiem jest to
          kompromitujace TVP1
          nieetyczne, chamskie i prostackie
          prowadzenie wywiadów (nie po raz pierwszy)
          za ktore oboje powinni poniesc
          konsekwencje personalne i dyscyplinarne

• kropek_oxford I nadal nie wiem, CO sie tam dzialo:((( 24.12.05, 03:59

• no.logo Re: I nadal nie wiem, CO sie tam dzialo:((( 24.12.05, 10:21
              A nie zauważyłeś, że po prostu nikt nie ma
              tutaj ochoty z Tobą dyskutować? Ludzie już
              wiedzą, że nie zgadzając się z Tobą od razu
              zostaną sklasyfikowani jako katofaszyści
              i wyzwani w chamski sposób, więc po prostu
              dostajesz ignora. Nie dziwię się.
          • ewa_wojtyga Re: GAWRYLUK + SKOWRONSKI = KOMPROMITACJA TVP1 !! 24.12.05, 04:19
            ryszard.siwinski napisał:

> to co wyprawialo
            > tych dwoje prostackich pseudoredaktorków
            > w wywiadzie z prezydentem RP
            > Lechem Kaczynskim
            > woła o pomstę do nieba !!!
            >
            > albowiem jest to
            > kompromitujace TVP1
            > nieetyczne, chamskie i prostackie
            > prowadzenie wywiadów (nie po raz pierwszy)
            > za ktore oboje powinni poniesc
            > konsekwencje personalne i dyscyplinarne
            >

sprawą tą w trybie pilnym powinna się zająć nowa KRRT.
            albowiem
            brak kompetencji, nieumiejetność zachowania sie
            na poziomie podczas wywiadu (m.in.chamskie, ordynarne
            przerywanie w pół zdania Prezydentowi), wulgaryzacja omawianych
            zagadnień, niznajomość omawianych tematów - oto
            wątpliwej jakości atrybuty jakimi błysnęli
            gawryluk i skowronski.
    • karlin No cóż 23.12.05, 20:53
      To są właśnie dziennikarze, którzy podnieśli zbiorowy wrzask, że ktoś im coś
      będzie usiłował o "etyce dziennikarskiej" ględzić!

Zbiorowości prymitywne największy strach manifestują wobec nieznanego.

:)
    • artsg Re: Wywiad z Kaczyńskim - dziennikarska żenada... 23.12.05, 20:54
      no.logo napisał:

> Nie jest to prezydent moich marzeń, nie głosowałem
      > na niego. Natomiast po obejrzeniu przed chwilą wywiadu
      > z Kaczyńskim przeprowadzonego przez Gawryluk
      > i Skowrońskiego wiem jedno. Ci dziennikarze zamienili
      > się na mózgi z umundurowanymi prezenterami ze stanu
      > wojennego. Dawno nie widziałem tak żenującego popisu,
      > cieniutkiego merytorycznie i kłującego w oczy
      > nieukrywaną niechęcią i brakiem szacunku dla rozmówcy.
      >

Takie miernoty pewno niedługo podpiszą stosowny dokument "za porozumieniem
      stron"
      • lhotse89 Re: Wywiad z Kaczyńskim - dziennikarska żenada... 23.12.05, 21:01
        "jak będzie liczba mnoga w trzeciej osobie" ....hę????
        Pani Gawryluk po raz kolejny dała pokaz elokwencji i błyskoliwości. Ci ludzie
        nie mogą zrozumieć że prezydentowi nie przerywa się ot tak w pół zdania jak
        Liepiejowi czy Biegiej.
        Ja też nie głosowałem na Kaczkę, ale od dzisiaj to szef zagrody i basta. Prawdę
        mówił mi koleś że Gawryluk to pisowski sługus i dlatego dostała robote w TVP.
        Tyle że ona nawet do zwykłego wywiadu się nie nadaje a co dopiero do publicystyki.
        "picie herbaty jest na przykład łatwe" - Skowroński. Następny filozof. Szkoda
        tylko że w rzeczywistości też nim jest. Pierwszy wywiad z prezydentem okazał
        się pogdanką o stosunkach pracy.
        Gratulacje.
        "Czy konstytucja europejska będzie pisana w tym pałacu"? Na miejscu Kaczki
        puknął bym się w głowe a potem odpowiedział Gawryluk
        • no.logo Przepraszam dziennikarzy! 23.12.05, 21:04
          Strasznie sie pomyliłem pisząc o
          "dziennikarskiej żenadzie". Nie można
          dziennikarzem nazwać pani czytającej
          z telepromptera wiadomości.
          Jednak po Skowrońskim spodziewałem się
          więcej niż idiotyczny tekst o herbacie
          i ciągłe przerywanie w pół słowa.
          • karlin Przerywanie w pół słowa 23.12.05, 21:06
            to dowód klasowej czujności i pełnej kontroli nad tym, co trafia na wizję i
            fonię.
    • ratatatam Re: Wywiad z Kaczyńskim - dziennikarska żenada... 23.12.05, 21:06
      zgadza sie, pani Gawryluk z trudem skrywala pod makijazem zmieniajace sie na
      twarzy kolory i swoja niechec do kaczora :D - a womencie gdy kaczor zwrocil
      uwage na "bezstronnosc" telewizji w okresie kampanii wyborczej Gawryluk miala
      taka mine jak Pochanke w momencie ogloszenia wyniku wyborow :DDD
      zenada powinni ich uczyc panowania i nad mimika twarzy i nad emocjami
      • piotr7777 Re: Wywiad z Kaczyńskim - dziennikarska żenada... 23.12.05, 21:09
        I D. Gawryluk i K. Skowroński mają opinię prawicowców - czyżby atakowali
        prezydenta, który znowu tak bardzo radykalny nie jest, z pozycji narodowo -
        konserwatywnych?
        • hulaj_dusza Re: Dziwne: Skowroński zawsze popierał kaczki... 23.12.05, 21:11

• ratatatam Re: Wywiad z Kaczyńskim - dziennikarska żenada... 23.12.05, 21:37
          no popatrz, a ja oczekuje od pismakow profesjonalizmu, a nie obnoszenia sie ze
          swoimi pogladami politycznymi - jakiekolwiek by one nie byly
      • lhotse89 Re: Wywiad z Kaczyńskim - dziennikarska żenada... 23.12.05, 21:10
        Gawryluk jest propis, tylko jest tak mądra inaczej ze bardzo chce być "sprawna
        dziennikarsko" i wychodzi jej że jest anty. przecież nikt nie dostaje wywiadu z
        prezydentem PIS za ładne oczy. W tokfm przecież zawsze broniła pis . pochankie
        jest organem platformianym.
        No a dzis dała taką jazdę że przez tydzień nie powinna zagladać do internetu.
        Infantylne zachowanie tej pani było żenujace niestety
        • radnydzielnicy Re: Wywiad z Kaczyńskim - dziennikarska żenada... 23.12.05, 21:19
          Szkoda gadać... Skowroński juz raz wylecieł chyba z TVP? Czy się mylę? Kto go
          tam na powrót wpycha. Jest cienki, nieprzygotowany i przerywa rozmówcom. Pewnie
          w domu u żony pod stołem siedzi... Ale foruje uparcie takiego cieniasa w
          telewizji państwowej? Oto jest pytanie. Gawryluk nadaje się do czytania tekstów
          na Dzienniku.
          Ale nie do inteligentnego wywiadu. Pochanke jest dobra ale pieniądze bierze od
          Waltera i nie ma wyjścia bo Walter to ojczulek KwasoPlatformiany...
    • idiotyzmy-kacze Aż nie mogę uwierzyć w to co czytam 23.12.05, 21:13
      Może Gawryluk i Skowroński powinni na klęczkach ten wywiad z preziem przeprowadzać, co pisuary?
      • no.logo Re: Aż nie mogę uwierzyć w to co czytam 23.12.05, 21:16
        Synku, jeśli masz zamiar obrzucać dyskutantów
        inwektywami, to przespaceruj się na forum
        onetu, ok? Jeśli nie dociera do Ciebie sens
        tej dyskusji, to lepiej zamilcz. A wyzwisk
        typu "pisuar" sobie nie życzę, głosowałem
        na PO. Widziałeś w ogóle ten wywiad? Masz
        coś do powiedzenia na temat? Zapraszam
        do rozmowy. Rozmowy właśnie, a nie tekstów
        Twojego poziomu.
        • lhotse89 Re: Aż nie mogę uwierzyć w to co czytam 23.12.05, 21:21
          zwróciłbym uwagę że tego wywiadu nie dostała dyżurna diennikarka belwederska i
          pracownica jakby nie było TVP - Monika O. Mieszka w Varsovie, przy garach nie
          stoi bo nie lubi więc chyba nie dlatego że nie miała czasu.
          • melisa-bb Re: Aż nie mogę uwierzyć w to co czytam 23.12.05, 21:30
            Ludzie czy w naszej TV są jacyś dziennikarze z prawdziwego zdarzenia.No może
            widzę 2.
        • idiotyzmy-kacze [...] 23.12.05, 21:24
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • mlot.na.lewactwo Oni rozmawiali z prezydentem a nie 23.12.05, 21:34
            pierwszym lepszym pastuchem z PO.
            • ratatatam nie zauwazyli ze czasy naprutego prezia minely 23.12.05, 21:38
              ?
              • idiotyzmy-kacze nastały czasy nadętego prezia 23.12.05, 21:41
                który mamrocze w jakimś dziwnym języku
            • idiotyzmy-kacze Raczej z "prezydentem" 23.12.05, 21:40
              A w PO nie ma pastuchów. Pomyliło ci się z koalicjantami Pisuarów - Samoobroną. Poza tym - Polska to jeszcze nie Białoruś, chociaż Pisuary bardzo by z niej Białoruś zrobić chcieli
              • mlot.na.lewactwo Re: Raczej z "prezydentem" 23.12.05, 21:42
                No dobra, nie lubisz prezydenta za to ze jest ale poczekaj moze na DZIAŁANIA..
                jesli beda złe to nawet ci przyznam racje!
                • borbali Re: Raczej z "prezydentem" 23.12.05, 22:03
                  Już ci podpowiem Młocie pierwsze nieudane DZIAŁANIA nowego "Wodza Narodu".
                  -Rozdęte uroczystości analogiczne do koronacji dawnych monarchów,ktorzy jak
                  wiadomo żyli w przepychu,a w Kaczolandzie miało być oszczędnie.
                  -Podpisanie[w zamiarze] rydzykowo-buraczanej ustawy kneblującej usta opozycji i
                  dziennikarzom.
                  • mlot.na.lewactwo Re: Raczej z "prezydentem" 23.12.05, 22:06
                    pierwszego nie bede komentował bo intronizacja ( :) ) nowego prezydenta to nie
                    wydazenie pierwsze z brzegu a co do drugiego nie masz kompletnie zadnych
                    dowodów, powiem wiecej wymyslasz sobie niestworzono bo NIE ISTNIEJACE jeszcze
                    rzeczy... jak SLD kneblowało usta była jak zwykle wszystko w porządku...
                • idiotyzmy-kacze Re: Raczej z "prezydentem" 23.12.05, 22:38
                  Nawet jeśli jego działania będa pozytywne w co wątpię to nie znaczy, że dziennikarze mają mu czapkować. Dziennikarze muszą być krytyczni wobec władzy - to podstawa demokracji
    • radnydzielnicy Re: Wywiad z Kaczyńskim - dziennikarska żenada... 23.12.05, 21:32
      Aha, i jeszcze jedno. Nareszcie wyrazisty Prezydent RP. Gdybym zniżył się do
      jezyka niektórych na tym forum, którzy jeszcze są "w szoku poklęskowotuskowym"
      to bym z satysfakcją określił nowego Prezydenta RP - oto mamy nareszcie
      Prezydenta "z jajami". Ale to wulgarne chociaż słuszne...
      • idiotyzmy-kacze Buahahahahahahahahahahaha 23.12.05, 21:44
        ten mamroczący otyły dziadek jest wyrazisty? i z jajami? tym postem przekroczyłeś granice śmieszności
    • mlot.na.lewactwo Gawryluk wyglądała na lekko zszokowaną 23.12.05, 21:33
      tym co mówił Kaczyński o mediach publicznych ;-)))
      • ratatatam Re: Gawryluk wyglądała na lekko zszokowaną 23.12.05, 21:39
        no mordka jej sie wydluzyla nieco - zaczela nawet przypominac z wygladu Kamilę -
        ksiezna Kornwalii
    • borbali Re: Wywiad z Kaczyńskim - dziennikarska żenada... 23.12.05, 21:36
      Wywiadu nie słuchałem.Podobnie jak wszystkich dzisiejszych uroczystości
      koronacyjnych Kurdupla na "Wodza Polskiego Narodu" z bożej[Rydzykowo-buraczanej]
      łaski.Włączyłem tylko na fragment kiedy Kurdupel narzekał na stronniczą
      telewizję w czasie kampanii wyborczej.
      Kilku internautow w wątku krytykuje Skowrońskiego i Gawryluk za przerywanie
      wypowiedzi Preziowi.Jeżeli tak było to w pełni popieram dziennikarzy bo tak
      nudnych wypowiedzi "Wodza" trudno wysłuchać do końca.Wolę już słuchać Buraka.
      Kurdupel kłamie jak najęty mówiąc o stronniczości mediów w czasie
      wyborów.Jeżeli media były stronnicze to na korzyść PISiorów.Ciekawe jak będzie
      wyglądała TV pod panowaniem Kaczorów.
      • no.logo Re: Wywiad z Kaczyńskim - dziennikarska żenada... 23.12.05, 21:39
        borbali napisał:
        > Wywiadu nie słuchałem.

I właściwie na tym mógłbyś skończyć tę wypowiedź.
        Nie chce mi się dyskutować z kimś, kto nie potrafi
        szanować innych ludzi. Choćby nie wiem jak bardzo
        się z nimi nie zgadzał. Więc dodaję Cię do swojej
        listy ignorowanych forumowych chamów.
        • borbali Re: Wywiad z Kaczyńskim - dziennikarska żenada... 23.12.05, 21:53
          Gdybyś Logo postarał się zrozumieć co napisałem to byś zauważył,że moja
          wypowiedż oznaczała,że aby ocenić człowieka nie potrzeba słuchać go
          godzinami.Wystarczy fragment.
          Współczuję ci wyboru nudnego i kłamliwego idola.
          • jarecky.jarecky Re: Wywiad z Kaczyńskim - dziennikarska żenada... 23.12.05, 22:31
            To sie nazywa uprzedzenie czyz nie ?
            • idiotyzmy-kacze Re: Wywiad z Kaczyńskim - dziennikarska żenada... 23.12.05, 22:39
              W przełożeniu na twój język "Mądremu wystarczą dwa słowa a głupiemu to i referatu mało, jak powiedział Sofronow"
    • dr.szfajcner Re: Wywiad z Kaczyńskim - dziennikarska żenada... 23.12.05, 21:38
      no.logo napisał:

> Nie jest to prezydent moich marzeń, nie głosowałem
      > na niego.

..
      Zadziwiajace ze malo kto w tym watku
      ( i nie tylko ), glosowal na PiS czy Kaczynskiego.
      A powinien co trzeci!

Czyzby PiS sfalszowalo wybory?! :-)
    • keller1 Re: Wywiad z Kaczyńskim -Gawryluk do odstrzału. 23.12.05, 21:47
      Skowroński do warsztatu,poprawić rozrusznik!
      A Gawryluk, wydaje mi się,że dotarło do niej "na złego konia postawiłam"
      i czuje spadanie....1
      • verbaveritatis Re: Wywiad z Kaczyńskim -Gawryluk do odstrzału. 23.12.05, 22:00
        Gdzie był ten wywiad? Na TVP1? Moze bedzie powtorka na Polonii, albo znajdziemy
        w internecie? Nie słuchałem ,wiec milczę,ale jak ktos tu pisze "Gawryluk do
        odstrzału" ,to staję po jej stronie. Kwasniewskiego dołowano jak sie dało,a
        Kaczyński to co? Swięta krowa? Pytam tak,choc tej pary dziennikarskiej nie
        lubię.
        • keller1 Re: Wywiad z Kaczyńskim -Gawryluk do odstrzału. 23.12.05, 22:07
          no może "na półkownika".
          Wzasadzie całość była żenująca.Muszisz to sam ocenić ,moja wypowiedź jest
          subiektywna oczywiście.
        • lhotse89 Re: Wywiad z Kaczyńskim -Gawryluk do odstrzału. 23.12.05, 22:15
          nie chodzi o to że dołowano. po prostu dziennikarze zadawali idiotyczne
          p[ytania. Kaczor w ogóle nie wieddział czy ma się śmiać czy oni tak na poważnie.
          gawryluk chwilami zaczynała się rechotać, skowroński zaczął coś o herbacie.
          potem że już tylko ostatnie pytanie a okazało się że jeszcze gadają piec minut.
          o polityce zagranicznej to już popis Gawryluk."Czy konstytucja Europejska będzie
          pisana w tym pałacu" Na to Kaczor " pani raczy żartować?"
          Ten facet już jako kajtek puścił Księżyc z torbami a Ci mu takich patafianów
          podsyłają więc ich spławił nie dając dojść do głosu. mi dzisiejszy wywiad
          uświadomił ze ten kto myślał że wizyta u Kwaśniewskich i buziaki z Jolantą to
          zmieczyły Kaczorka był w duym błędzie. Kaczorek pokazał różki i powiedział że z
          nim żartów i układów "nie bedzie". Ot próby spoufalania się zbył szorstkim
          słowem. maroce to fakt - może bidak sie wyrobi. Wygląda jak woskowa mumia - to
          też fakt. Coś musi z tym zrobić.
          Gorze komunie jednak bo będą lecieć wióry czuję mimo zapewnień.
    • adam81w czyli nie wolno krytykowac kaczora tak ? 23.12.05, 22:08
      nie ogladalem tgeo wywiadu ale wole krytyke niz lizanie tylka nowemu
      prezydnetowi i oby nam razdil jak najkrocej
      • mlot.na.lewactwo Re: czyli nie wolno krytykowac kaczora tak ? 23.12.05, 22:34
        a mozna, jasne zawsze mozna ale ci dwoje wygladali tak jakby ich zmuszano
        torturami do tego wywiadu ;-))
    • dr.krisk Święta racja - jak mogli!!! 23.12.05, 22:26
      Przecież wiadomo, że z prezydentem Prawdziwych Polaków rozmawia się na
      klęczkach, zadaje się ustalone z góry pytania, zaś na zakończenie wywiadu
      całuje się go w pierścień i wychodzi z komnaty w głębokim ukłonie. Obowiązuje
      uśmiech i styl dziennikarski "późny Gierek".
      Jak oni śmieli!!!
      • keller1 Re: Święta racja - jak mogli!!! 23.12.05, 22:29
        jest coś takiego jak późne dojrzewanie,/a czsami w ogóle /wszystko przed tobą
        • dr.krisk No to dojrzej i spadaj. 23.12.05, 22:35
    • frank_drebin A po wywiadzie duecik Gawryluk, Skowronski udali 23.12.05, 22:29
      sie do prezesa Dworaka, zameldowali "Panie prezesie zadanie wykonane" i
      odebrali wyplate w kasie ;)
      • idiotyzmy-kacze A po napisaniu tego posta frank_drebin udał się 23.12.05, 22:36
        do nadzorcy z Pisuaru i powiedział: "Panie nadzorco zadanie wykonane". Po czym odebrał te ciężko zarobione 50 gr w kasie
        • frank_drebin Hihi ja tu pisze bezinteresownie. Wiem, ze trudno 23.12.05, 22:40
          to zrozumiec ludziom, ktorzy pisza tu za pieniazki ;)
          idiotyzmy-kacze napisał:

> do nadzorcy z Pisuaru i powiedział: "Panie nadzorco zadanie wykonane". Po
          czym
          > odebrał te ciężko zarobione 50 gr w kasie
          >
          • idiotyzmy-kacze To bardzo ciekawe - zwolennik (podobno) wolnego 23.12.05, 22:48
            rynku w wersji ultraliberalnej i (podobno) konserwatysta całkowicie za darmo jest klakierem Pisuaru. Czy jest w tym jakaś logika?
            • frank_drebin Poczytaj posty zalozyciela watku i zacznij 23.12.05, 22:51
              odrozniac popieranie Kaczorow od prostowania bzdur na ich temat wypisywanych.

idiotyzmy-kacze napisał:

> rynku w wersji ultraliberalnej i (podobno) konserwatysta całkowicie za darmo
              je
              > st klakierem Pisuaru. Czy jest w tym jakaś logika?
              >
    • no.logo To ja już chyba ostatni raz... 23.12.05, 22:39
      ... coś napiszę w tym wątku. Niektórym tutejszym przeciwnikom (wrogom) Kaczora spróbuję grzecznie wytłumaczyć jedną rzecz. Czym innym jest dociekliwe, niepodlizujące się, czasem nawet wścibskie i niewygodne dla polityka dziennikarstwo, a czym innym jest chamskie przerywanie co chwila, idiotyczne żarciki o herbacie i żenująca niewiedza na temat zagadnień poruszanych w wywiadzie. I nie chodzi o to, żeby stać przed prezydentem (kimkolwiek!) na baczność i się podlizywać. Chodzi o przyzwoitość i zwykłą kulturę dyskusji. I dziennikarzom, i wielu z tutaj wypowiadających się, obu tych cech brakuje.
      • frank_drebin Nie wytlumaczysz - to rzucanie grochem o sciane. 23.12.05, 22:43
        Po prostu jak ktos ma maly mozg to myli prostowanie czegokolwiek o Kaczorach z
        popieraniem ich.
        no.logo napisał:

> ... coś napiszę w tym wątku. Niektórym tutejszym przeciwnikom (wrogom)
        Kaczora
        > spróbuję grzecznie wytłumaczyć jedną rzecz. Czym innym jest dociekliwe,
        niepodl
        > izujące się, czasem nawet wścibskie i niewygodne dla polityka dziennikarstwo,
        a
        > czym innym jest chamskie przerywanie co chwila, idiotyczne żarciki o
        herbacie
        > i żenująca niewiedza na temat zagadnień poruszanych w wywiadzie. I nie chodzi
        o
        > to, żeby stać przed prezydentem (kimkolwiek!) na baczność i się podlizywać.
        Ch
        > odzi o przyzwoitość i zwykłą kulturę dyskusji. I dziennikarzom, i wielu z
        tutaj
        > wypowiadających się, obu tych cech brakuje.
        >
        >
        • verbaveritatis Chyba 2-a po północy na Polonii 23.12.05, 23:07

Sprawdzilem - chyba o drugiej po północy jest powtorka tej rozmowy na Polonii.
          Juz zaprogramowałem nagrywanie.
          "Młody człowiek nie będzie dobrym sędzią, trzeba żeby był stary i miał
          znajomość niesprawiedliwości". PLATON
          • sawa.com Łokietek II 23.12.05, 23:26
            Irytujecie mnie tymi wyzwiskami pod adresem nowego prezydenta. Rzeczywiście,
            jest odrobinę niższy od Kwasniewskiego. Wylewając tu na forum wiadra inwektyw
            wystawiacie tym tylko sobie świadectwo.
            A ja przypominam, ze wśród naszych władców mieliśmy Łokietka, który był tym
            władcą, który wziął Polskę w garść po rozbiciu dzielnicowym, i machnął taki
            fundament pod jak sie potem okazało I RP, że przetrwała niemalże pół
            tysiąclecia.
            I z tym wzrostem to nie jest tak jak myślicie. Jest przysłowie: wysoki jak
            topola a głupi jak fasola. - Ciekawe dlaczego fasola jest synonimem głupoty.

Co do wywiadu. Był rzeczywiście bardzo kiepski. I wina była po stronie
            dziennikarzy. Sprawiali wrażenie jakby nie słuchali tego co mówi Kaczyński.
            Jakby nie kontaktowali. Lubię ich oboje i Gawrylukową i Skowrońskiego. Z tym
            większą przykrością na to patrzyłam, aż zrezyzgnowałam, wszak mamy czas
            przedświąteczny, i w kuchni jest roboty huk.
            A już to przerywanie... Nie dało się tego słuchać bo powstawała kakofonia.
            Ja bym ich na miejscu Kaczyńskiego wywaliła za drzwi.
        • asienka32 Zmień nicka z frank_drebin na don_kichote 23.12.05, 23:11

• frank_drebin Przenigdy nie zmienie :) Uwielbiam byc najbardziej 23.12.05, 23:14
            nieudanym policjantem w dziejach policji ;)
            asienka32 napisała:

>
    • borbali Re: Wywiad z Kaczyńskim - dziennikarska żenada... 24.12.05, 00:06
      Ten wywiad to są przedbiegi tego co nas czeka kiedy Kaczyzm rozwinie się w
      pełni.Będziemy otoczeni miernymi,ale oddanymi bez reszty nowej władzy.My jako
      społeczeństwo lubimy taką sytuację czego dowodem jest PRL.Trzy miliony oddanych
      partyjnych co wraz z rodzinami stanowiło 10-cio milionową armię wazeliniarzy,
      ktora z żalem wspomina te czasy.Teraz jest jeszcze gorzej,bo ta bezideowa armia
      wzrosła do ponad 50% społeczeństwa.
      Ludzie ideowi i zasadami są wyśmiewani.W takim państwie wszystko przepadło.
      • palnick Re: Wywiad z Kaczyńskim - dziennikarska żenada... 24.12.05, 07:57
        borbali napisał:

> Ludzie ideowi i zasadami są wyśmiewani.W takim państwie wszystko przepadło.
        ---------
        Kogóż to masz na myśli...?
        • gienia.gienia Re: Wywiad z Kaczyńskim - dziennikarska żenada... 24.12.05, 15:26
          palnick napisał:

> borbali napisał:
          >
          > > Ludzie ideowi i zasadami są wyśmiewani.W takim państwie wszystko przepadł
          > o.
          > ---------
          > Kogóż to masz na myśli...?
          Dyducha i Oleksego ?
        • borbali Re: Wywiad z Kaczyńskim - dziennikarska żenada... 26.12.05, 00:56
          Moralność polskiej klasy politycznej i społeczeństwa.Jedno i drugie na niskim
          poziomie.
    • palnick Najlepszy był moment kiedy Kaczyński zapytał 24.12.05, 08:02
      dwójkę partaczy czy znają skład Rady Bezpieczeństwa Narodowego w kancelarii
      Kwaśniewskiego, co powinno być obowiązkiem dziennikarza zajmującego się
      polityką.
      Wtedy Gawryluk i Skowroński dostali kociej mordy a wytrzeszcz bezmyślnych ocząt
      odkrył brak podstawowego przygotowania uzasadniającego pobieranie
      jakiegokolwiek wynagrodzenia za to co robią.
      • sawa.com Re: Najlepszy był moment kiedy Kaczyński zapytał 24.12.05, 08:29
        palnick napisał:

> dwójkę partaczy czy znają skład Rady Bezpieczeństwa Narodowego w kancelarii
        > Kwaśniewskiego, co powinno być obowiązkiem dziennikarza zajmującego się
        > polityką.
        > Wtedy Gawryluk i Skowroński dostali kociej mordy a wytrzeszcz bezmyślnych
        ocząt
        >
        > odkrył brak podstawowego przygotowania uzasadniającego pobieranie
        > jakiegokolwiek wynagrodzenia za to co robią.

Niestety to jeszcze widziałam, zanim postanowiłam wrócić do kuchni i zrobic
        karpia w galarecie na dzisiejszą kolację. Żal mi jak diabli tej dwójki
        przesympatycznych dziennikarzy. Taka wpadka.
        Mogli przewidzieć, ze wywiad z profesorem prawa to nie to samo co wywiad z
        niedoszłym magistrem i to zreszta jeszcvze kłamiącym. No, ale żeby aż tak być
        nie przygotowanym!
        Do wszystkich, którzy wybrzydzają, ze Kaczyński miał przekrzywiony szalik w
        czasie przejmowania zwierzchnictwa nad armią. I jak on wobec tego będzie nas
        reprezentował za granicą.
        Chcę przypopmnieć, ze prezydentura Kwaśniewskiego rozpoczęła sie skandalem z
        jego kłastwem i brakiem magisterium. To był dopiero śmiech na cała Europę.
        • joannabarska Słaba cała trojka 24.12.05, 09:51
          Skorzystałam z zawartych tu informacji i tez nagrałam wywiad na Polonii po
          północy, a dzisiaj rano go wysłuchalam. Porazili mnie zarówno dziennikarze,jak
          i osoba nowego prezydenta. Wszystko było po prostu NUDNE! P.Lech Aleksander
          Kaczynski nie jest dobrym mówcą (prawnik, gdyby występował w sądzie jako
          obrońca ,wszyscy mogliby sobie pospac!), chciał pewne tematyu rozwinac, fakt,
          ale program był zaplanowany na okreslony czas, więc dziennikarze popędzali. O
          całe niebo lepsze były rozmowy jednej Moniki Olejninik z Aleksandrem
          Kwasniewskim, poniewaz oboje mają i odpowiedni temperament (Olejnik większy) i
          umiejętnosć formułowania mysli. To - jak powiadają Czesi - se ne vrati, więc
          tymbardziej telewizja powinna do rozmow z Preziem II kierować dziennikarzy może
          nie tyle mądrzejszych, co bardziej przygotowanych. Pozostaje z nadzieją, ze tak
          się stanie i kamery nie bedą zbyt czesto zagladac do Pałacu Prezydenckiego
          łącznie z kamerami Rydzyka, ale TV Trwam oglądam bardzo rzadko.
          • palnick Re: Słabi dziennikarze 24.12.05, 10:02
            joannabarska napisała:

> (...) więc tym bardziej telewizja powinna do rozmow z Preziem II kierować
            dziennikarzy może nie tyle mądrzejszych, co bardziej przygotowanych.
            ------------
            Nie widzę mądrzejszych a co ważniejsze bardziej przygotowanych. Poziom naszego
            dziennikarstwa jest żaden. Ci ludzie nie mają pojecia o czym mówią, nie
            potrafią zadawać merytorycznych pytań, brakuje im koniecznej inteligencji oraz
            refleksu. To dziennikarz jest odpowiedzialny za to czy wzbudzi w polityku
            temperament. Przy pytaniach Skowrońskiego i Gawryluk zasypia się już po
            pierszych słowach :-)
            Wystarczy posłuchać rozmów dziennikarzy BBC z zapraszanymi politykami...a żal
            narasta.
            • forresty Re: Słabi dziennikarze 24.12.05, 10:54
              kłopot dziennikarzy z nowym preziem będzie polegał na tym że z nim nie da się
              zrobić show jak z Kwachem. nie ma pogaduch o podarkach i herbacie. może to i
              lepiej ale kaczka jest za bardzo mrukliwa. czasem nie słychać co mówi. KKaczka
              będzie killerem dziennikarskich gwiazd. Zauważmy że jak była mowa o nowej
              konstytucji (polskiej) to nie było pytań ;co w niej zmienić, jak i po co, ale
              para prowadzaca chciała zwąchać sensejszyn czyli: Kaczyńscy knują nowe wybory,
              założą kaganiec mediom itp. Takie dziennikarstwo należy tępić gorącym żelazem bo
              to dziennikarstwo tabloidowe a tabloidy z prezydentami wywiadów nie przeprowadzają.
              Podsumowując Skowroński pała, Gawryluk pała z wykrzyknikiem! Kaczka do poprawki
              bo ględzenie o kodeksie pracy w pierwszym interview to za ostra jazda.
              W końcu doszło do mnie że Gawryluk to mądra inaczej a Skowroński to facet w
              krótkich portkach a nie dziennikarz i wcale się nie dziwie że wywalają go z
              kolejnych telewizji. Zastanawia mnie konwencja jego programu. Dziennikarze na
              baczność wokół szynku, jakieś historyjki ... Wcześniej był Żakowski z sumem. Co
              jeszcze? Może niedługo Gawryluk wystąpi nago a goście Skowrońskiego staną na
              głowie powtarzajac "Kwas kwasi kaczce kiszonkę, kwas kwasi kaczce kiszonkę, kwas
              kwasi kaczce kiszonkę"
              • kahlil Re: Słabi dziennikarze 24.12.05, 13:34
                dobre,ale oglądalność będzie full!!!
                • pies_na_czarnych Re: Słabi dziennikarze 24.12.05, 13:38
                  Nie lizali mu dupy? Nic nie kumam z tych waszych wypowiedzi.
                • gienia.gienia Re: skowroński i gawryluk pokazali brak szacunku 24.12.05, 13:39
                  Przede wszystkim powinni klęczeć, a Gawrylukowa powinna zakryć swój wyuzdany
                  erotycznie biuist. Przecież mogło to wzbudzić bolesną erekcję u Rozmówcy.
                  • pies_na_czarnych Re: skowroński i gawryluk pokazali brak szacunku 24.12.05, 13:41
                    gienia.gienia napisała:

> Przede wszystkim powinni klęczeć, a Gawrylukowa powinna zakryć swój wyuzdany
                    > erotycznie biuist. Przecież mogło to wzbudzić bolesną erekcję u Rozmówcy.

Nareszcie odpowiedz wyjasniajaca oburzenie widzow :o))
                  • palnick Re:skowroński i gawryluk pokazali brak kompetencji 24.12.05, 13:46
                    gienia.gienia napisała:

> Przede wszystkim powinni klęczeć, a Gawrylukowa powinna zakryć swój wyuzdany
                    > erotycznie biuist. Przecież mogło to wzbudzić bolesną erekcję u Rozmówcy.
                    ---------
                    Gawrylukowa powinna zakryć kocem swój pusty łeb a Skowroński głupawy wytrzeszcz.
                    Oboje powinni też zwrócić pobory za ostatni miesiąc ze względu na brak
                    kwalifikacji merytorycznych do wykonywania zawodu dziennikarza politycznego.
            • pies_na_czarnych Czyli wracaja czasy Tumanowicza? :o)) 24.12.05, 13:39
              palnick napisał:

> joannabarska napisała:
              >
              > > (...) więc tym bardziej telewizja powinna do rozmow z Preziem II kierować
              >
              > dziennikarzy może nie tyle mądrzejszych, co bardziej przygotowanych.
              > ------------
              > Nie widzę mądrzejszych a co ważniejsze bardziej przygotowanych. Poziom
              naszego
              > dziennikarstwa jest żaden. Ci ludzie nie mają pojecia o czym mówią, nie
              > potrafią zadawać merytorycznych pytań, brakuje im koniecznej inteligencji
              oraz
              > refleksu. To dziennikarz jest odpowiedzialny za to czy wzbudzi w polityku
              > temperament. Przy pytaniach Skowrońskiego i Gawryluk zasypia się już po
              > pierszych słowach :-)
              > Wystarczy posłuchać rozmów dziennikarzy BBC z zapraszanymi politykami...a żal
              > narasta.

Czyli wracaja czasy Tumanowicza? :o))
          • pies_na_czarnych Re: Słaba cała trojka 24.12.05, 13:46
            joannabarska napisała:

> Skorzystałam z zawartych tu informacji i tez nagrałam wywiad na Polonii po
            > północy, a dzisiaj rano go wysłuchalam. Porazili mnie zarówno
            dziennikarze,jak
            > i osoba nowego prezydenta. Wszystko było po prostu NUDNE! P.Lech Aleksander
            > Kaczynski nie jest dobrym mówcą (prawnik, gdyby występował w sądzie jako
            > obrońca ,wszyscy mogliby sobie pospac!),

:o( Przeciez on jest jakims tam prawnikiem od prawa pracy. Ten kierunek
            wybierali tylko ci, ktorzy chcieli wymigac sie przed wojskiem. Nie wymagaj od
            niego zbyt wiele :o(
    • stpaul Re: Wywiad z Kaczyńskim - dziennikarska żenada... 24.12.05, 13:41
      Gawryluk i Skowroński nie popisali się, to fakt. Zwłaszcza Skowroński. Ale
      warto też zauważyć, że nowy prezydent to dziad. To niestety jest i będzie
      widoczne, bo jaki jest dziad każdy widzi. No, chyba że Lechu zacznie wciągać
      coś do nosa i lekko przyspieszy.
      • gienia.gienia Re: Wywiad z Kaczyńskim - dziennikarska żenada... 24.12.05, 13:43
        stpaul napisał:

> Gawryluk i Skowroński nie popisali się, to fakt. Zwłaszcza Skowroński. Ale
        > warto też zauważyć, że nowy prezydent to dziad. To niestety jest i będzie
        > widoczne, bo jaki jest dziad każdy widzi. No, chyba że Lechu zacznie wciągać
        > coś do nosa i lekko przyspieszy.

Viagra mu pomoże. Bo jak nie to Marycha ... .
        • joannabarska Re: Wywiad z Kaczyńskim - dziennikarska żenada... 25.12.05, 13:02
          gienia.gienia napisała:

> stpaul napisał:
          >
          > > Gawryluk i Skowroński nie popisali się, to fakt. Zwłaszcza Skowroński. Al
          > e
          > > warto też zauważyć, że nowy prezydent to dziad. To niestety jest i będzie
          >
          > > widoczne, bo jaki jest dziad każdy widzi. No, chyba że Lechu zacznie wcią
          > gać
          > > coś do nosa i lekko przyspieszy.
          >
          > Viagra mu pomoże. Bo jak nie to Marycha ... .

================ANI VIAGRA ANI MARYCHA. ZEBYSMY BYLI CHOCIAZ SKAZANI NA NUDYZM,
          ALE W WYKONANIU NIEPREZYDENCKIM...
          • palnick Re: Wywiad z Kaczyńskim - dziennikarska żenada... 25.12.05, 20:35
            Nie masz w Polsce profesjonalnego dziennikarstwa politycznego. Ani Olejnik, ani
            Gawryluk, ani Skowroński...Dno.
            • borbali Re: Wywiad z Kaczyńskim - dziennikarska żenada... 26.12.05, 01:07
              Jeszcze większe dno jest z prezydentem Kaczyńskim i internautą Palnickiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka