Dodaj do ulubionych

Gilowska wicepremierem

• 4krzych1 co oni wiedzą o damskich twarzach... 07.01.06, 02:09
      • me-e po rekach poznaje sie kobiete...... 07.01.06, 02:19
        ...
    • japin Re: Gilowska wicepremierem 07.01.06, 02:26
      Ale sypnęło kutafonami na tym forum mimo, że dużo tu kobiet. Swoją drogą Jaś
      już dawno napisał w szkolnym kiblu, że wszystkie baby to ch..e.
      • me-e KOBIETY TO NERWY SWIATA... 07.01.06, 02:30
        japin napisał:

> Ale sypnęło kutafonami na tym forum mimo, że dużo tu kobiet. Swoją drogą Jaś
        > już dawno napisał w szkolnym kiblu, że wszystkie baby to ch..e.

...mezczyzni...muskuly
    • colombina Pytanie do wyborcow PiSu 07.01.06, 02:28
      Teraz kiedy Was Kwaczki tak bezczelnie wykiwaly; gdy mial byc socjalizm,
      sprawiedliwosc spoleczna, zabieranie baogatym i rozdawnictwo biednym co Wy
      oszukani wyborcy czujecie. Kaczory zaintalowali Wam ta bezwzgledna
      spadochroniarke z PO. Jedzenie bedzie Wam znikac z lodowek a te chamy bogacze
      nie beda musieli przesiadac sie na rower.

Jak sie czujecie?
      • mamablues Re: Pytanie do wyborcow PiSu 07.01.06, 02:31
        colombina napisała:

> Teraz kiedy Was Kwaczki tak bezczelnie wykiwaly;

Wykiwało PO nie wchodząc do koalicji. A po wiadomości o Gilowskiej czuję się o
        wiele lepiej niż przed jej ogloszeniem, choć też nie narzekałam:)
        • colombina Re: Pytanie do wyborcow PiSu 07.01.06, 02:44
          mamablues napisała:

> A po wiadomości o Gilowskiej czuję się o
          > wiele lepiej niż przed jej ogloszeniem, choć też nie narzekałam:)

Ciesze sie ze czujesz sie nawet jeszcze lepiej niz z Leperem?
          • mamablues Re: Pytanie do wyborcow PiSu 07.01.06, 02:57
            colombina napisała:

> Ciesze sie ze czujesz sie nawet jeszcze lepiej niz z Leperem?

Już dziś pisałam na ten temat:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=34550793&wv.x=1&a=34555667
            • colombina odpowiadam 07.01.06, 03:10
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=34550793&a=34559915
            • silesius.monachijski Re: Pytanie do wyborcow PiSu 07.01.06, 03:37
              cenie madrosc i zdrowy rozsadek

mamablues napisała:

> colombina napisała:
              >
              > > Ciesze sie ze czujesz sie nawet jeszcze lepiej niz z Leperem?
              >
              > Już dziś pisałam na ten temat:
              > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=34550793&wv.x=1&a=34555667
          • silesius.monachijski Re: Pytanie do wyborcow PiSu 07.01.06, 02:58
            tak, tak; jak brakuje argumentow, to zostaje kurski i wehrmacht dziadka (choc
            to Kurski mial racje); Gilowska "wypiela sie" - i slusznie, na smiesznych
            glupcow typu Tuska i Rokity; to musi "platfusow" bolec; rozumiem bol

colombina napisała:

> mamablues napisała:
            >
            > > A po wiadomości o Gilowskiej czuję się o
            > > wiele lepiej niż przed jej ogloszeniem, choć też nie narzekałam:)
            >
            > Ciesze sie ze czujesz sie nawet jeszcze lepiej niz z Leperem?
            >
            • colombina nie zmieniaj tematu 07.01.06, 03:01
              Czy mozesz (jesli oczywiscie jestes wyborca PiS) odpowiedziec na pytnaie.
              • mysz_polna5 Re: nie zmieniaj tematu 07.01.06, 03:07
                colombina napisała:

> Czy mozesz (jesli oczywiscie jestes wyborca PiS) odpowiedziec na pytnaie.

Upraszczasz rzeczywistosc. Polacy moze nie sa najmadrzejszym narodem, ale
                najglupszym tez nie! Wiec nie oskarzaj ich, ze sa glupcami ~ tylko dlatego,
                zeby lepiej sie poczuc po wlasnej przgranej!

Nie kompromituj sie, lecz mysl! To tyle, jak na mozliwosc odpowiedzi w krotkim
                poscie.
                • colombina czlowieku idz juz spac 07.01.06, 03:30
                  bo Ci najwyrazniej mozg nie pracuje, ja oskarzam kogos o bycie glupkami(?)
                  Mylisz sie i to bardzo, jestem demokratka i na kogokolwiek zaglosujesz to jest
                  mi z tym dobrze, jak to mowi lacinskie przyslowie: "De gustibus non est
                  disputandum."

W Polsce nie mieszkam i w polskich wyborach nie biore udzialu. Wiem tylko, ze
                  gdybym glosowala na partie ktora obiecwalaby to co PiS (np odnowe moralna) a ich
                  pierwszym posunieciem byloby wystawienie Leppera i raportowanie do szarej
                  eminencji z Torunia, zamiast zrobienie dobrego gestu w strone obiecanego
                  koalicjanta, to bylabym niezle wkurzona.

Ciesze sie ze Wy nie jestescie!

mysz_polna5 napisała:

> colombina napisała:
                  >
                  > > Czy mozesz (jesli oczywiscie jestes wyborca PiS) odpowiedziec na pytnaie.
                  >
                  >
                  > Upraszczasz rzeczywistosc. Polacy moze nie sa najmadrzejszym narodem, ale
                  > najglupszym tez nie! Wiec nie oskarzaj ich, ze sa glupcami ~ tylko dlatego,
                  > zeby lepiej sie poczuc po wlasnej przgranej!
                  >
                  > Nie kompromituj sie, lecz mysl! To tyle, jak na mozliwosc odpowiedzi w krotkim
                  > poscie.
              • silesius.monachijski Re: nie zmieniaj tematu 07.01.06, 03:31
                odgrzewanie starej "lisowej" zupy; tak twierdza Lis i Pochanke; Kurski mowi
                inaczej; Ty wierzysz jednym; ja osadzam fakty; Kurski mial z wehrmachtem racje:
                Tusk sklamal; i co Ty na to? nawet nie byl dziadek w armii Andersa, bo w
                Aachen, gdzie wzieto go do niewoli, byla tylko brygada generala Maczka; w tej
                sprawie dokladnie studiowalem zdrodla; poza tym: dziadek Tuska nie byl
                dezerterem; poprosil o zapisanie do polskiej brygady Maczka, bedac alienckim
                jencem; to wszytsko stawia w innym swietle; i to nie ja jestem historykiem,
                tylko Tusk i jego zona; bez dalszych komentarzy

colombina napisała:

> Czy mozesz (jesli oczywiscie jestes wyborca PiS) odpowiedziec na pytnaie.
                >
                • adas313 Re: nie zmieniaj tematu 07.01.06, 03:35
                  W takim razie kłamali obydwaj.
                  Kurski sugerował, że dziadek Tuska wstąpił OCHOTNICZO, co było niemożliwe.
                  Do Wehrmachtu się trafiało tylko z poboru. Dla ochotników było Waffen-SS.
                  • silesius.monachijski Re: nie zmieniaj tematu 07.01.06, 03:40
                    Kurski nie klamal: nigdy nie mowil, ze Josef Tusk wstapil na ochotnika do
                    wehrmachtu; mowil tylko o tym, ze tam byl, czemu wyksztalcony historyk, wnuk
                    Donald zaprzeczal; klamal tylko Donald Tusk

adas313 napisał:

> W takim razie kłamali obydwaj.
                    > Kurski sugerował, że dziadek Tuska wstąpił OCHOTNICZO, co było niemożliwe.
                    > Do Wehrmachtu się trafiało tylko z poboru. Dla ochotników było Waffen-SS.
                    • adas313 Re: nie zmieniaj tematu 07.01.06, 03:51
                      Ano tak: powiedział tylko, że "poważne źródła na Pomorzu mówią, że"...

Moim zdaniem na jedno wychodzi.
                      Nie wnikając już w to, jaki cel ma wyciąganie tego typu rzeczy na światło
                      dzienne podczas kampanii wyborczej.
                      • silesius.monachijski Re: nie zmieniaj tematu 07.01.06, 04:16
                        nie zapominaj o tym, ze to Tusk - zawodowy historyk, i wspolautor ksiazki o
                        dziejach Gdanska i okolic - pisal o zdecydowanie propolskiej, i o Polske
                        walczacej - postawie rodziny, i dziadkow; klamal, i wiedzial o tym; sam
                        sprowokowal sytuacje

adas313 napisał:

> Ano tak: powiedział tylko, że "poważne źródła na Pomorzu mówią, że"...
                        >
                        > Moim zdaniem na jedno wychodzi.
                        > Nie wnikając już w to, jaki cel ma wyciąganie tego typu rzeczy na światło
                        > dzienne podczas kampanii wyborczej.
                        • adas313 Re: nie zmieniaj tematu 07.01.06, 04:27
                          A kto zaczął?
                          • silesius.monachijski Re: nie zmieniaj tematu 07.01.06, 04:43
                            niezyczlwi koledzy z dawnego kld i potem uw; wiem cos o tym; kurski dostawal
                            codziennie materialy na tuska, od jego bylych "przyjaciol"; probowali go
                            wciagac w "rozrobe"; dlugo sie bronil; wkurzylo go to, jak tusk (z miodowiczem
                            i brochwiczem) obszedl sie z cimoszewiczem; wtedy "pumscil" slawetnego baka wq
                            angorze; tylko mi nie mow, ze tusk jest swietoszkiem; zeby zgnoic
                            cimoszewicza "puscil" miodowicza do rm, zeby cimoszewicza oszkalowac; to, ze
                            potem sam oberwal, w niczym nie umniejsza jego lajdactwa; "kto, jaka bronia
                            walczy, ten od tej broni ginie"; przestroga dla wszystkich

adas313 napisał:

> A kto zaczął?
                            • adas313 Re: nie zmieniaj tematu 07.01.06, 13:36
                              Tusk świętoszkiem nie jest, ale zrobiono mu zwyczajne świństwo.

Tyle że to nie Tusk za fundament uznał odnowę moralną.
                              Nie miałbym ŻADNYCH pretensji do PiS o tą awanturę (w końcu polityk ma być
                              skuteczny), gdyby nie to, że przedstawiali się jako partia wysokich standardów
                              moralnych.

Makiawelizm moralny nie jest.
                              • silesius.monachijski Re: nie zmieniaj tematu 07.01.06, 13:46
                                mala poprawka: to nie Kaczynski i PiS stali za ta sprawa; to trwajaca od lat
                                wzjamna niechec Tustka do Kurskiego i vice versa; jeden drugiemu niczego nie
                                przepusci; Kaczynscy byli na serio przerazeni, kiedy to wyszlo; oni sie
                                przeciez z Tuskiem znaja, i takich metod nie stosuja; poza tym sam zauwazyles,
                                ze na poczatku sprawy poparcie dla Tuska skoczylo; Kaczynski musial dlugo
                                odrabiac straty; sadze, ze ani Kurski, ani Tusk sobie nie odpuszcza, i jeszcze
                                bedziemy mieli niejedna afere z ich udzialem; oni sie zwyczajnie nie cierpia;
                                wiem to od kolegi z Gdanska

adas313 napisał:

> Tusk świętoszkiem nie jest, ale zrobiono mu zwyczajne świństwo.
                                >
                                > Tyle że to nie Tusk za fundament uznał odnowę moralną.
                                > Nie miałbym ŻADNYCH pretensji do PiS o tą awanturę (w końcu polityk ma być
                                > skuteczny), gdyby nie to, że przedstawiali się jako partia wysokich standardów
                                > moralnych.
                                >
                                > Makiawelizm moralny nie jest.
                                • mamablues Re: nie zmieniaj tematu 08.01.06, 00:33
                                  silesius.monachijski napisał:

> oni sie zwyczajnie nie cierpia;
                                  > wiem to od kolegi z Gdanska

Też o tym słyszałam, za dużo wspólnych, nieoficjalnych imprez mają za sobą, a
                                  Kurski zbyt wiele wie o Tusku.
                                  • silesius.monachijski Re: nie zmieniaj tematu 08.01.06, 00:52
                                    mysle, ze zaczelo sie od "nocnej zmiany"; sposob, w jaki Kurski osmieszyl tam
                                    Tuska, musial Donalda wsciec; a potem to juz bylo tylko z gorki; zreszta prawad
                                    jest - o czym wspomnialas, ze Kurski bardzo duzo o machlojkach
                                    gdanskich "aferalow" wie; nie zapominajmy, ze Kurscy to bardzo upolityczniona
                                    rodzina: Jaroslaw, o pogladach wiadomych, to zupelne przeciwienstwo Jacka, i
                                    dziennikarz GW; ich mam, to senator PiS-U; a Jacek wiadomo;

mamablues napisała:

> silesius.monachijski napisał:
                                    >
                                    > > oni sie zwyczajnie nie cierpia;
                                    > > wiem to od kolegi z Gdanska
                                    >
                                    > Też o tym słyszałam, za dużo wspólnych, nieoficjalnych imprez mają za sobą, a
                                    > Kurski zbyt wiele wie o Tusku.
                                    >
                  • colombina adas daj sobie spokoj 07.01.06, 04:39
                    Juz drugi dzien z rzedu Silesius meczy mnie o moja sygnaturke, jednoczesnie
                    ignorujac moje posty. Nawet sie nie zorientowal ze "Wehrmacht" nie jest tu
                    wcale zadnym keywordem.
                • mario.osh niektórzy głupi pozostana za wszelką cenę, 07.01.06, 15:35
                  no nie, panie monachijski? :>

sam autor ściemy przyznał że to ściema

...ale miał rację "że ciemny naród to kupi"

buhahahaha :D

ps.
                  zamontuj sobie mocniejsze żarówki w chacie, bo wzrok sie psuje domownikom przy
                  czytaniu, jak wchodzisz do mieszkania.
                  • silesius.monachijski Re: niektórzy głupi pozostana za wszelką cenę, 07.01.06, 15:51
                    udajesz glupiego? faktem, powtarzam, FAKTEM jest, ze Josef Tusk byl w 1944 roku
                    zolnierzem wehrmachtu, walczyl pod aachen, i tam zostal w paazdzierniku 1944
                    roku wziety do niewoli przez wojska alianckie (w tym brygade maczka); w
                    listopadzie 1944 roku wstapil do polskiego wojska (pewbie zupa jeniecka nie
                    smakowala); jaka to sciema? sama kuzynka Tuska przyznala w wypowiedzi dla
                    TVN24, ze cala rodzina o wehrmachcie dziadka wiedziala, i wyrazila zdziwienie,
                    ze Donald (ponoc wyksztlacony historyk, piszacy o Gdansku) mogl o tym nie
                    wiedziec; wiec kto tu sciemnia?

mario.osh napisał:

> no nie, panie monachijski? :>
                    >
                    > sam autor ściemy przyznał że to ściema
                    >
                    > ...ale miał rację "że ciemny naród to kupi"
                    >
                    > buhahahaha :D
                    >
                    > ps.
                    > zamontuj sobie mocniejsze żarówki w chacie, bo wzrok sie psuje domownikom
                    przy
                    > czytaniu, jak wchodzisz do mieszkania.
                • normalny_inaczej Re: nie zmieniaj tematu 07.01.06, 15:42
                  Fakt. Kurski -> "..z Wermachtem to była ściema, ale ciemny naród to kupi"

A teraz silesius wyjaśni nam co chciał powiedzieć pisarz mówiąc "ściema" i "ciemny naród". A ubierze to w słowa piękne, omami słowną ekwilibrystyką, doda żart uszczypliwy, rozgrzeszenia udzieli chociaż grzesznik skruchy żadnej nie okazał.

To ci powiem silesiusie: gdybyż Kurski odpowiadałby przed trybunałem Inkwizycji to zginąłby niechybnie za uparte trwanie w grzechu kłamstwa. Bo kłamie on zawsze kiedy otwiera usta. Uznanie dostaje zaś za skuteczność z jaką swoim panom służy, ci jednak nawet dobrze o nim nie myślą gdyż wiedzą, że człek to jest bezwględny i podstępny. Za bulteriera dzikiego go używają, do szczucia wrogów jedynie zdatnego.

www.bies.pl
                  wiadomości bieżące
                  • silesius.monachijski [...] 07.01.06, 16:48
                    Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • me-e Re: Pytanie do wyborcow PiSu 07.01.06, 02:33
        colombina napisała:

> Teraz kiedy Was Kwaczki tak bezczelnie wykiwaly; gdy mial byc socjalizm,
        > sprawiedliwosc spoleczna, zabieranie baogatym i rozdawnictwo biednym co Wy
        > oszukani wyborcy czujecie. Kaczory zaintalowali Wam ta bezwzgledna
        > spadochroniarke z PO. Jedzenie bedzie Wam znikac z lodowek a te chamy bogacze
        > nie beda musieli przesiadac sie na rower.
        >
        > Jak sie czujecie?

...zaglosuj na ...gruszki na wierzbie...frajerze...
        >
        • colombina Re: Pytanie do wyborcow PiSu 07.01.06, 02:49
          me-e napisał:

> ...zaglosuj na ...gruszki na wierzbie...frajerze...
          > >

Glosowanie na gruszki na wierzbie zostawiam rodakom w kraju, ktorym jescze czka
          sie socjalizm.
          • me-e Re: Pytanie do wyborcow PiSu 07.01.06, 02:55
            colombina napisała:

> me-e napisał:
            >
            >
            > > ...zaglosuj na ...gruszki na wierzbie...frajerze...
            > > >
            >
            > Glosowanie na gruszki na wierzbie zostawiam rodakom w kraju, ktorym jescze
            czka
            > sie socjalizm.
            >

...a kiedy w polsce byl socjalizm...
      • seawolfie Re: Pytanie do wyborcow PiSu 07.01.06, 03:03
        Jaki, k... socjalizm????!!! Na dzwięk słowa socjalizm wyciągam pistolet.
        Kaczory obiecywały komuś socjalizm? Oj, chyba na inne Kaczory głosowałem.

Gilowska, to mistrzowskie zagranie, wrzutka za trzy punkty, pognębienie i
        ośmieszenie Tuska. W te klocki Kaczyński, to ekstraklasa, Tusk to trampkarz.

Program polityczny PiS, program gospodarczy PO. Tak miało byc, tylko sie pary
        palantów poobrażało na naród, który żle głosował. Czekamy na następne transfery-
        i w końcu będę miał swój POPiS, za którym głosowałem. Tyle że bez tego losera
        Tuska :-0))). Niech zabiera te swoje zabawki i wyp.... z piaskownicy,
        infantylny egocentryk.

Nawiasem mówiąc, może się mylę, ale to chyba potwierdzenie przygotowań do
        wiosennych wyborów. Gilowska jako minister nie jest az tyle warta, co jako
        odciągacz głosów elektoratu PO. Aż tak wiele PiSowi do większości nie brakuje-
        może wystarczyć. Czego wam i sobie życzę. Tak naprawdę, PO i PiS różnią głownie
        ambicje i obrażalstwo liderów. Które z nich uzyska trwałą większość, nie ma
        większego znaczenia. Ze względu na konsekwentny antykomunizm PiS - wole , by to
        był PiS.
        • colombina Re: Pytanie do wyborcow PiSu 07.01.06, 03:36
          Po wygranych wyborach Kaczynski zaczal ukladanie stosunkow z PO od osmieszania
          Tuska and Co. Nlezy przyuszczac, ze przestalo mu na koalicji zalezec. Po
          trzech miesiacach widzi ze nie ma tak lekko!

Moze dojdzie jeszcze do koalicji ale bedzie to juz tylko malzenstwo z rozsadku.
      • 1normalnyczlowiek Najzwyczjniej w świecie kłamiesz 07.01.06, 17:23
        colombina napisała:
        > Teraz kiedy Was Kwaczki tak bezczelnie wykiwaly...

1nc: Program PiS-u odczytałaś tak jak chciałaś odczytać. Wielu innych, ale nie
        zwolenników PiS, też tak odczytało. Zacytuj, jeśli nie chcesz wyjść na kłamcę,
        kto i kiedy takie bzdury obiecywał.
        Nie obiecywali socjalizmu - gdyby tak było odpadliby w przedbiegach.
        Nie chcą zabierać bogatym - chcą rozliczyć oszustów i odebrać im to co wyłudzili
        od państwa
        ...i dawać biednym - chcą dać szansę i bezrobotnym i uczciwym przedsiębiorcom
        Zyta Gilowska nie jest "spadochroniarką z PO", bo już dawno tam nie jest; nie
        jest też "bezwzględna" lecz stanowcza i wie czego chce.
        Tak więc czujemy się bardzo dobrze.
    • zygfryd.okrutny Zdrada inteligencji polskiej 07.01.06, 02:36
      i poczatek konca PO, zaraz bedzie Sosierz i inni. Tak sie zdradza wartosci dla kasy, kto w tych czasach wspomaga intelektualnie motloch, zasluguje na pogarde.
      • me-e Re: Zdrada inteligencji polskiej 07.01.06, 02:46
        zygfryd.okrutny napisał:

> i poczatek konca PO, zaraz bedzie Sosierz i inni. Tak sie zdradza wartosci
        dla
        > kasy, kto w tych czasach wspomaga intelektualnie motloch, zasluguje na
        pogarde.

...wlasnie gdzie te czasy...gdy dla wspomagania intelektualnego
        motlochu...inteligencja...oraganizowala ...nocna zmiane...
      • mamablues Re: Zdrada inteligencji polskiej 07.01.06, 02:46
        zygfryd.okrutny napisał:

> i poczatek konca PO, zaraz bedzie Sosierz i inni. Tak sie zdradza wartosci
        dla
        > kasy, kto w tych czasach wspomaga intelektualnie motloch, zasluguje na
        pogarde.

O co Ci chodzi z tą inteligencją polską? Że niby prof. Gilowska zdradziła
        magistra od gazetek dla dzieci dla doktora prawa? To chyba nie taki znowu zły
        wybór:)
        • adas313 Re: Zdrada inteligencji polskiej 07.01.06, 03:04
          Daj sobiee z zygfrydem spokój.
          Pisanie na forum to jego zawód, niech więc spokojnie zarabia na chleb, a Ty nie
          szargaj swoich nerwów.

A gwoli ścisłości: zdradziła dla magistra fizyki ;o)
          • mamablues Re: Zdrada inteligencji polskiej 07.01.06, 04:06
            adas313 napisał:

> A gwoli ścisłości: zdradziła dla magistra fizyki ;o)

Ale ja szefów partii miałam na myśli:)
            Dziękuję za radę.
        • zygfryd.okrutny Gilowska przez pryzmat Leppera 07.01.06, 03:04
          oczywiscie Kaczynski gardzi nia, bo on nienawidzi ludzi zmieniajacych partie jak rekawiczki, tacy ludzie sa przekupni, tacy ludzie chca wladzy dla zysku, nie pasuja do image rzadu entuzjastow i wizjonerow. Gilowska to tylko sygnal dla poslow PO, przechodzcie, a posady juz czekaja, na jak dlugo? Ta panie profesor minister finansow musi odejsc, to juz trzecia dymisja w rzadzie Marcinkiewicza po miesiacu sprawowania wladzy. Ten rzad to rzad oszustow Polski, nie chodzi o Polske, chodzi o wladze absolutna, totalitaryzm i zamordyzm.
          • me-e Re: Gilowska przez pryzmat Leppera 07.01.06, 03:15
            ...kto potrafi rzadzic kobieta...potrafi takze rzadzic panstwem...

zygfryd.okrutny napisał:

> oczywiscie Kaczynski gardzi nia, bo on nienawidzi ludzi zmieniajacych partie
            ja
            > k rekawiczki, tacy ludzie sa przekupni, tacy ludzie chca wladzy dla zysku,
            nie
            > pasuja do image rzadu entuzjastow i wizjonerow. Gilowska to tylko sygnal dla
            po
            > slow PO, przechodzcie, a posady juz czekaja, na jak dlugo? Ta panie profesor
            mi
            > nister finansow musi odejsc, to juz trzecia dymisja w rzadzie Marcinkiewicza
            po
            > miesiacu sprawowania wladzy. Ten rzad to rzad oszustow Polski, nie chodzi o Po
            > lske, chodzi o wladze absolutna, totalitaryzm i zamordyzm.

• seawolfie Re: Zdrada inteligencji polskiej 07.01.06, 03:09
        A ty, Zygfryd, jako portier przemawiasz w imieniu inteligencji polskiej, czy
        może alaskańskiej, jak kiedys twierdziłeś? (twoje słynne AKORANGE- błąd , jak w
        orginale, HI,HI!).
        • zygfryd.okrutny Re: Zdrada inteligencji polskiej 07.01.06, 03:12
          widze ze gdynia nie spi, czuwa, stoczniowcy z PO
          • me-e INTELIGENCJA...to myje gary w ladynie... 07.01.06, 03:19
            ...jedyna nadzieja na powroty... w kaczorach i pis...
        • zygfryd.okrutny Re: Zdrada inteligencji polskiej 07.01.06, 03:18
          pisze sie Achorange, jak juz probujesz cos szapanowac to rob juz cos porzadnie, bo wygladasz na nieuka.
          • adas313 Re: Zdrada inteligencji polskiej 07.01.06, 03:21
            Pisze się Anchorage.
            Zygfrydzie, rażący brak profesjonalizmu!
            • zygfryd.okrutny Re: Zdrada inteligencji polskiej 07.01.06, 03:26
              adas, zejdz juz ze mnie bo mi duszno i ide juz spac
          • seawolfie Re: Zdrada inteligencji polskiej 07.01.06, 03:40
            Pisze się ANCHORAGE, czyli kotwicowisko, już ci to kiedys tłumaczyłem, cieciu.
            Z angielskim kiepsko, ale tobie chyba raczej rosyjski pasuje, zgadza się?
          • seawolfie Re: Zdrada inteligencji polskiej 07.01.06, 03:43
            Achorange, to pisza ciecie, wszyscy inni pisza Anchorage, czyli kotwicowisko,
            już ci to kiedys tłumaczyłem. Trzymaj sie ty juz lepiej rosyjskiego, bo
            angielski kiepsko ci wychodzi....
      • langston Masz na mysli Tusia? tak on zasluguje na pogarde 07.01.06, 04:45
        Masz na mysli Tusia? tak on zasluguje na pogarde kilka dni temu razem
        z Lepperem i Giertychem glosowal za becikowym =2tys!!!!

Jak to nazywasz?
    • lolowedzynski Re: Gilowska wicepremierem 07.01.06, 03:05
      Tyle wpisów,a dla mnie jest to proste.Jedna rozmodlona idiotka zastąpiła
      poprzednią rozmodloną idiotkę i nie bardzo widzę tu jakąkolwiek zmianę.Jedna z
      tajnej opus,druga z jawnej KUL ,ale łączy je jedno -Służalczość wobec kleru.
      • adas313 Re: Gilowska wicepremierem 07.01.06, 03:11
        Och, jaki ten świat prosty.
        Chyba sobie ułatwię życie i w końcu przeczytam "Kod da Vinci".
        • mamablues Re: Gilowska wicepremierem 07.01.06, 04:16
          adas313 napisał:

> Och, jaki ten świat prosty.
          > Chyba sobie ułatwię życie i w końcu przeczytam "Kod da Vinci".

Jeśli lubisz dobrą sensację - odradzam. Kompletnie skopane zakończenie. Z tego
          typu literatury (z domieszką teorii spiskowych i żonglowania faktami
          historycznymi dla zbudowania atrakcyjnej fikcji) zdecydowanie lepsza
          jest "Ósemka" Katherine Neville, której struktura oparta jest na partii
          szachów.
          • adas313 Re: Gilowska wicepremierem 07.01.06, 04:27
            Dziękuję za radę.
      • o90 TAAAAAAAAAAAkie Proste !!!! 07.01.06, 10:52
        nie wpadlem na to ze takie to proste.
        premierem i prezydentem w Polsce jest Benedykt XVI
        niezle. czyli mam paszport Watykanu, czyli jako taki moge legalnie pracowac we
        Wloszech i w calej UE.niezle.
        i znowu kler wiecej zdzialal niz ta cala integracja z UE negocjacje
        weszlismy na rynek pracy odtylcowo
        lolowedzynski jestes moim politycznym guru !!!!
        takie proste
        • adas313 Re: TAAAAAAAAAAAkie Proste !!!! 07.01.06, 13:40
          Jak na razie się okazuje, że kler (który nie zawsze był orędownikiem UE) potrafi
          korzystać lepiej z unijnej kasy niż PT. urzędnicy.

Może antyklerykałowie zamiast się oburzać i sączyć jad powinni zdjąć klapki z
          oczu i udać się do najbliższej parafii/kurii aby zapytać "Jak porządnie wypełnić
          papiery, żeby dostać kasę z Brukseli?".

• henryk.log Re: Gilowska wicepremierem 07.01.06, 03:47
      gina.gina napisała:

> Komedyja, "kobieca twarz",....tytoniarki ? !
    • fxvi Wreszcie wraca i dobrze, ze z Orlami a nie Tuskiem 07.01.06, 04:03
    • fxvi Tusk won z PO: obudz sie PO i pojdz za Gilowska... 07.01.06, 04:04
      • wodnik38 Re: Tusk won z PO: obudz sie PO i pojdz za Gilows 07.01.06, 09:43
        Święta prawda. Gdyby nie Tusk - drażliwy, wrażliwy, wygodnicki, to w PO byłoby
        znacznie lepiej. Jego posunięcie z usunięciem Gilowskiej z PO, było ogromnym
        błędem. Nadrobiłaby te brakujące do zwycięstwa PO kilka procent. Swoją drogą
        dla mnie, osoby kompletnie przerażonej zwycięstwem oszołomów z PiS wejście
        Gilowskiej do rządu bardziej uwiarygodniłoby go.
    • fxvi Gronkowiec-Walec tez sio z PO 07.01.06, 04:04
    • fxvi A Rokito, Ty wez sobie cos na biegunke i po- 07.01.06, 04:08
      prawiaj to PO, bo mozesz jeszcze byc sensowny a soie wyglupiasz coraz bardziej:
      wygon Tuska i jego bande nadetych pseudointelektualistow etc. Zbudz sie czleku.
      Opuscily Cie "Twoje kobiety" (jak je nazywal Przekroj) i dostales glupawki?
    • fxvi Niech zyje Zyta Gilowska. Brawo PiS. 07.01.06, 04:09
    • fxvi Gilowska = zwyciestwo polskiej inteligencji nad p- 07.01.06, 04:09
    • fxvi Gilowska=zwyciestwo polskiej inteligencji nad pse- 07.01.06, 04:11
      udointeligencja duzej czesci PO i "warszawki" i "krakowka" z TP i inna
      postkomuna na czele.
      • po-st-komuch UCZCIWI PO-WCY ! ZYTA WASZYM WZOREM !!!!!!! 07.01.06, 05:03
        za Zytą pójdą wszyscy z PO
        którzy chcą działać dla Polski !

• noelkabat Re: UCZCIWI PO-WCY ! ZYTA WASZYM WZOREM !! 07.01.06, 05:51
          po-st-komuch napisała:

> za Zytą pójdą wszyscy z PO
          > którzy chcą działać dla Polski !
          >
          Dla jakiej Polski? Dla Polski Dyktatorka Jaroslawa K.?
          Nie wierze, ze PO sie podda, musi tylko znalezc sposob na zagrania
          dyktatorka-chytruska i nie lamac sie...
          • po.pieprz.ony1 [...] 07.01.06, 14:07
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • mamablues Re: UCZCIWI PO-WCY ! ZYTA WASZYM WZOREM !! 08.01.06, 00:37
            noelkabat napisał:

> Dla jakiej Polski? Dla Polski Dyktatorka Jaroslawa K.?
            > Nie wierze, ze PO sie podda, musi tylko znalezc sposob na zagrania
            > dyktatorka-chytruska i nie lamac sie...

Och, to celem PO jest walka z dyktatorkiem-chytruskiem, a nie działanie dla
            dobra Polski? Wyżej oceniałam tę partię, a przynajmniej niektórych polityków,
            którzy do niej należą.
    • noelkabat Re: Gilowska wicepremierem 07.01.06, 05:43
      Dyktatorek Jaroslaw Kaczy. poczyna sobie zupelnie niezle: dazy do absolutnej
      wladzy stosujac rozne kruczki, jednych mami "wadzom" (Zyta), innych poniewiera
      (byla Min Fin), jak trzeba to postraszy, ale glownie dowala POsiom. Musze
      przyznac, ze jest lepszy od Rokity: nie ma "inteligenckich" zahamowan, jest
      bezwzgledny, jak trzeba to "komisarow" mianuje - istna "bolszewia"... Szkoda
      Polski!
      • goldilock Re: Gilowska wicepremierem 07.01.06, 06:31
        PiS to pospolite ruszenie powstale na bazie niecheci do zlodziejskiej
        postkomuny. Stoi w razkroku- jedna noga na lewo , druga na prawo i niedlugo sie
        rozjedzie. Elektorat zostanie tak szybko rozproszony jak powstal, kiedy nie
        bedzie zadnych komuchow do lapania i PiS bedzie musial pokazac czym naprawde
        stoi. Stoi prawie niczym i dolapywanie ludzi na boku jest tego dobrym obrazem.
        • goldilock Re: Gilowska wicepremierem 07.01.06, 06:37
          takie posuniecie swiadczy po prostu o desperacji i Kaczorow i Gilowskiej....
          Juz niedlugo skoncza sie te podrygi...
        • mamablues Re: Gilowska wicepremierem 08.01.06, 00:39
          goldilock napisała:

> PiS to pospolite ruszenie powstale na bazie niecheci do zlodziejskiej
          > postkomuny.

Co ty, k..., wiesz o elektoracie PiSu?:)
    • poster012 BOŻE, DLACZEGO NAS KARZESZ TAKIM RZĄDEM? 07.01.06, 06:45
    • halfliner No i wlazł kon trojański di pisuaru. 07.01.06, 07:10
    • krzych.korab Re:Skompromitowaną Lubińską bo mówiła prawdę 07.01.06, 07:18
      Klasyk powiedział "można przywyknąć do myśli o przegranej wojnie bo to tylko
      znaczy że wróg był potężniejszy, ale utrata gospodarki oznacza że wróg jest
      mądrzejszy.Okupacja trwa wówczas dłużej i dłużej leczą się rany." Dlatego prasa
      tzw polskojęzyczna napadła na Lubińską.
      • chris12 Lubińską mówiła co wiedziała a to za mało! 07.01.06, 10:43
        Niestety.
        • krzych.korab Re: Ale 1 miejsce pracy w hipermar.to strata 4-6 07.01.06, 12:40
          ito nie tylko w handlu ale i produkcji.
    • golcon KORYTO. KASA, ZROBI WSZYSTKO.... 07.01.06, 08:05
      Pani Gilowska, niszczyła wszelkie próby naprawy gospodarki przez Pana Hausnera.
      Żenujące były jej argumentacje, na poziomie pyskówek bazarowych.
      Plan Hausnera był naprawdę najlepszym planem naprawy gospodarki w ciągu
      ostatnich 16 lat istnienia III RP. Niestety oszołomy prawicowe torpedowały
      jakiekolwiek zmiany na lepsze, według zasady "IM GORZEJ, TYM LEPIEJ".
      Dla tych ludzi absolutnie najważniejszym celem jest zdobycie władzy, koryta i
      kasy a nie dobro publiczne.
      Będą to kolejne stracone miesiące i lata przez rząd Pana Marcinkiewicza.
      Pani Gilowska wchodząc do rządu , potwierdziła jeszcze raz co dla niej jest
      najważniejsze, czyli koryto. Z tych względów PO wywaliło tą kobitę ze swych
      szeregów. Napewno będzie stosować taktykę Pana Religi, wszelkie istotne zmiany
      po 2010 roku, kiedy już dawno będzie na rządowej emeryturce.
      Hańbą dla PiS jest angażowanie odpadów z PO do rządzenia.
      • qc PiS jest od Policji, tortur i szpiegowania 07.01.06, 09:05
        reszta spraw panstwa jest niewazna i najlepiej przekazana w ajencje.
    • ks.krzysztof A co Ojciec Dyrektor na to? Liberał w Rządzie? 07.01.06, 08:26
      I to na stanowisku szefa finansów i wicepremiera?
      Liberał w solidarnościowym Rządzie? Przecież tacy byli źli i nie dobrzy ci
      liberałowie a ich wyliczenia to ponoć kłamstwa i niesprawiedliwość?!!
    • carlitos35 Mam całkowite zaufanie do Pani Zyty ! 07.01.06, 08:28
      I to może nie być głupie. Nie może być głupie.-
    • carlitos35 Mam całkowite zaufanie do Pani Zyty ! 07.01.06, 08:28
      I to może nie być głupie. Nie może być głupie.-
    • radiomaryja1 dymanie platfusów 07.01.06, 08:34
      teraz Gilowska, potem Rokita i może jeszcze ktoś i z Platformy zostanie tylko deseczka (ta ostatnia od ratunku), jest dobrze, czyli zgodnie z ich głównym hasełkiem - bo to co nas podnieca, to się nazywa kasa - hehehe
    • realista1000 no, to teraz PO leży i kwiczy! Kaczyński ich 07.01.06, 08:36
      wykolegował! Świetny strateg polityczny!
      • jacekm22 Re: no, to teraz PO leży i kwiczy! Kaczyński ich 07.01.06, 08:52
        A co z wyborcami PIS , czekajacymi na solidarna - socjalistyczna Polske??
        Tez wydymani ??? Z Gilowska socjalizmu sie nie zbuduje!!
        • ppppp7 Re: no, to teraz PO leży i kwiczy! Kaczyński ich 07.01.06, 08:55
          Właśnie to samo chciałem napisać. Co z wyborcami PIS? Co z koalicjantami z LPR
          i Samoobrony? Co z poparciem RM? Liberał wicepremierem! Ludzie. Pilnujcie
          swoich lodówek!
        • 1normalnyczlowiek To jesteś jedynym takim wyborcą,który na to czekał 07.01.06, 18:02
          jacekm22 napisał:
          > A co z wyborcami PIS , czekajacymi na solidarna - socjalistyczna Polske??
          > Tez wydymani ??? Z Gilowska socjalizmu sie nie zbuduje!!

Sam siebie wydymałeś.
        • mamablues Re: no, to teraz PO leży i kwiczy! Kaczyński ich 08.01.06, 00:40
          jacekm22 napisał:

> A co z wyborcami PIS , czekajacymi na solidarna - socjalistyczna Polske??

Nie znam takich wyborców PiS. A paru znam:)
      • qc A moze jeszcze Rokite, damy doplate. 07.01.06, 09:01
    • qc Tragedia. Nastepny PRLowski profesor ekonomii 07.01.06, 08:51
      w maszynowni z dostepem do przyciskow, dzwigni i pokretel.
    • wan4 :-))) dobre :) 07.01.06, 08:59

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka