aksamitny.kapelusz 09.01.06, 13:33 W maju wybory władz Platformy. Kto powinien zostać następcą Tuska? Może Komorowski? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artsg Może niech lepiej sztandar wyprowadzą. 09.01.06, 13:41 aksamitny.kapelusz napisał: > W maju wybory władz Platformy. Kto powinien zostać następcą Tuska? Może > Komorowski? Odpowiedz Link Zgłoś
aksamitny.kapelusz Re: Może niech lepiej sztandar wyprowadzą. 09.01.06, 13:45 A dlaczego? Są jeszcze wybory samorządowe a tam są prawdziwe konfitury, ekipa Piskorskiego już wraca i Hanna nie ma czego szukać w Warszawie, Wrocław obstawia Grzesiek, weźmiemy też inne większe miasta. A PiS niech się męczy z rządzeniem. Pytanie tylko kto powinien przejąć po Tusku Platformę. Chyba Komorowski byłby najlepszy bo się potrafi dogadać ze wszystkimi i nie jest uprzedzony do zaszczutych przez media i konkurencję piskorczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Może niech lepiej sztandar wyprowadzą. 09.01.06, 16:33 To najlepsza decyzja. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Schetyna ma wielkie wpływy we Wrocku? Jasne 10.01.06, 00:06 tak wielkie, że sam emigrował do Legnicy, a 6 wrocławskich posłów PO to ekipa Zdrojewskiego, który za Grzesiem nie przepada zbytnio, Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany heh. bo rozumiesz, to jest ekspert PiS ds PO :))) 11.01.06, 01:16 aksamitny.kapelusz to jakis PiSowiec, ktory pojecia o PO nie ma, ale pod sympatyka PO sie podszywa i "doradza". ilu zwolennikow PO dalo sie nabrac? Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: heh. bo rozumiesz, to jest ekspert PiS ds PO 11.01.06, 01:22 niezapowiedziany napisał: > aksamitny.kapelusz to jakis PiSowiec, ktory pojecia o PO nie ma, ale pod sympat > yka PO sie podszywa i "doradza". ilu zwolennikow PO dalo sie nabrac? > Niemożliwe. Nie lansował by Komorowskiego. Pisiacy nie lubią Komoro... Ale nick ma fajny, taki gładziutki i nowiutki. Ale rzeczywiście coś z nim nie tak bo się gubi. I z "sympatyka" wyziera "antysympatyk. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: heh. bo rozumiesz, to jest ekspert PiS ds PO 11.01.06, 02:07 ja jestem z Wroclawia. tu na pewno Schetyna nie rzadzi. w ogole mowienie o czyichs rzadach w PO generalnie sa dosc dyskusyjna sprawa :) podobnie z lansowanym konfliktem Rokita - Tusk. to jak sie ma do niego osobiste zaangazowanie Rokity w obrone Tuska przed atakami PiS [to bylo w stylu Rokity zaangazowanego :)]? i to jest moim zdaniem sila PO - nie ma bossow wszechmocnych. Odpowiedz Link Zgłoś
aksamitny.kapelusz Re: Bogdan Borusewicz. 09.01.06, 13:45 A co Bogdan Borusewicz miałby u nas robić? Odpowiedz Link Zgłoś
aksamitny.kapelusz Re: Bogdan Borusewicz. 09.01.06, 13:51 franciszekszwajcarski napisał: > koalicje z PiSem A po co komu koalicja z PiSem? Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: Bogdan Borusewicz. 09.01.06, 14:00 Gra sie tak jak przeciwnik pozwala. Lepszy Popis niż Samopis. Odpowiedz Link Zgłoś
aksamitny.kapelusz Re: Bogdan Borusewicz. 09.01.06, 14:01 franciszekszwajcarski napisał: > Gra sie tak jak przeciwnik pozwala. Lepszy Popis niż Samopis. To dlaczego Tusk tego nie rozumie? Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: Bogdan Borusewicz. 09.01.06, 14:04 Rozumie. Ale daje sie ustawiać Kaczyńskiemu w roli takiego co nie rozumie. Myśle, że jest za mało zdeterminowany, za mało mu sie chce walczyć, a z Kaczorami niestety jeśli nie chce sie im poddać trzeba walczyć wytrwale i ostro. Donald za cienki na to jest. Za delikatny i za uczciwy. Odpowiedz Link Zgłoś
aksamitny.kapelusz Re: Bogdan Borusewicz. 09.01.06, 14:08 franciszekszwajcarski napisał: > Rozumie. Ale daje sie ustawiać Kaczyńskiemu w roli takiego co nie rozumie. > Myśle, że jest za mało zdeterminowany, za mało mu sie chce walczyć, a z > Kaczorami niestety jeśli nie chce sie im poddać trzeba walczyć wytrwale i > ostro. Donald za cienki na to jest. Za delikatny i za uczciwy. A Borusewicz jest mniej uczciwy niż Tusk? Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: Bogdan Borusewicz. 09.01.06, 15:07 Z Borusewiczem nikt nie będzie walczył, bo Borusewicz pasuje Kaczyńskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
get.up.stand.up Re: Bogdan Borusewicz. 09.01.06, 14:09 Bądźmy szczerzy: Tusk jest być może dobrym człowiekiem, ale do d... politykiem. I nic nigdy nie osiągnie. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Bogdan Borusewicz. 09.01.06, 23:22 Mnie się podobają gładkie gadki Tuska (dobry jest w te klocki), ale na dłuższą metę nic z nich nie wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Bogdan Borusewicz. 10.01.06, 00:07 Racja. Ale tak samo nic nie wynika z potężnych haseł obu Kaczorów - wystarczy spojrzeć na legislacyjny dorobek ministra Kaczyńskiego (rok prawie na tronie...). Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak a wlasnie ze nie :D 09.01.06, 14:29 lepszy samopis - bo po 2 latach takiej koalicji bedzie juz tylko PO :D Odpowiedz Link Zgłoś
noiska Re: a wlasnie ze nie :D 15.01.06, 23:34 to może tak: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=34882763 Odpowiedz Link Zgłoś
gejeb Re: Platforma się samorozwiąże -SZTANDAR WYPROWADZ 09.01.06, 13:55 I bedzie ja PZPR - sztandar wyprowadzić - DO MUZEUM NIEUDACZNICTWA Odpowiedz Link Zgłoś
aksamitny.kapelusz Re: Następca Tuska powinien być i będzie Tusk 09.01.06, 14:15 Tak by sobie życzyli pisowcy bo to gwarantuje szybki zjazd PO. A czego chcieliby zwolennicy PO? Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: Następca Tuska powinien być i będzie Tusk 09.01.06, 14:17 w tym jednym jestesmy z PiS zgodni :) Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Przecież ty jesteś pisowcem 09.01.06, 14:30 Jak na razie dzięki Tuskowi PO uzyskała 24% głosów w wyborach i 133 mandaty w sejmie a Tusk jest jednym z najbardziej popularnych polityków w Polsce. Teraz wystarczy, że będzie opozycją do zdegenerowanych rządów PiSuaru i gładko wygra zarówno wybory samorządowe za pół roku jak i parlamentarne za rok czy dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Bronisław Komorowski 10.01.06, 00:11 mimo, że nie mam konserwatywnych poglądów w kwestiach społecznych, to mi odpowiada ta kandydatura (jako umiarkowanemu zwolennikowi PiS). Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Tusk albo śmierć! 09.01.06, 14:15 Tak niestety wygląda teraz sytuacja w PO. Odpowiedz Link Zgłoś
baabeczka Re: Tusk albo śmierć! 09.01.06, 14:24 Po co PO gęgający Borusewicz ? A Tusk po prostu chamskimi metodami nie umie sie poslugiwac, a tu trzeba ostro i prawde miedzy oczy, a przy okazji za pleckami. Ale tu mistrzami w kreciej robocie sa Bielan i Kaminski oraz bracia, szczegolnie jeden, baaardzo moralnie i po rydzykowemu:-((( Odpowiedz Link Zgłoś
zdybex Re: Tusk albo śmierć! 09.01.06, 14:27 Po Tusku każdy, bo takiego zerola zastapi sprzataczka z biura. Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Kalisz zostanie ministrem w rządzie PiSu 09.01.06, 15:01 Będzie to kolejne błyskotliwe pociągnięcie Jarosława, obliczone na przyciągnięcie elektoratu SLD w celu budowy wielkiej ludowo-narodo-socjalistyczno-populistyczno-postkomunistycznej partii prawicowej. Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: Kalisz zostanie ministrem w rządzie PiSu 09.01.06, 15:11 a po wciągnięciu Julii Tymoszenko do PiSu powstanie IV Rzeczpospolita Obojga Narodów od morza do morza. Odpowiedz Link Zgłoś
baabeczka Re: Kalisz zostanie ministrem w rządzie PiSu 09.01.06, 16:01 ;-))) Ot i cala madrosc pisiu, brac skad sie da w tym zakresie. Odpowiedz Link Zgłoś
skin.pl nikt! ta formacja lada dzień się rozleci 09.01.06, 16:30 abp Dziwisz udzielił kierowcinctwu PO ostatniego namaszczenia Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: nikt! ta formacja lada dzień się rozleci 09.01.06, 16:35 skin.pl napisał: > abp Dziwisz udzielił kierowcinctwu PO ostatniego namaszczenia ------ Teraz trzeba tylko uprzątnąć zwłoki:) Odpowiedz Link Zgłoś
x27y60 Re: i o co tu się spierać - ten Donald Tusk 09.01.06, 16:37 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30304806 to żenujące Odpowiedz Link Zgłoś
baabeczka Re: Po tusku Pułtusk 09.01.06, 20:07 Haha, Miler z SLD tez byl taki nadety a dzisiaj ? tak bedzie z Pisem za kilka miesiecy, kibice sa paskudni jak sie odwracaja, Malysz moze cos tym powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Może Gosiewski? 09.01.06, 20:10 Komentując jakąkolwiek sprawę nigdy nie omieszka zaznaczyć, że wypowiada tę opinię "w tym zakresie", z czego wynika, że w każdym zakresie jest jednakowo przygotowany. Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Moja 8 letnia córka Zuzia 09.01.06, 20:14 nadaje się -jest na wyszym poziomie emocjonalnym od tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: I się obraża góra 2 godziny. 09.01.06, 20:17 Ale Tusk miał rodziców z czynnym mózgiem. Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Ale też miałem dziadka w Wehrmachcie! 09.01.06, 20:19 Wprawdzie był w artylerii we Francji , a nie na linii Zygfryda, ale to nie daleko prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: I się obraża góra 2 godziny. 09.01.06, 23:17 :-))) Uściskaj Córę od wujka T-800! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Jesteś księdzem i masz córkę ? 09.01.06, 20:19 Co na to Rydzyk ? Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: Jesteś księdzem i masz córkę ? 09.01.06, 20:20 może Rydzyk ma syna ? Wtedy sprawa byłaby rozwojowa. Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Nie wiem jak tam rydzyk. 09.01.06, 20:20 To wy nasłuchujecie i nie wiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Aż tak się wczuwasz w rolę bolszewika, że używasz 10.01.06, 02:24 drugie osoby liczby mnogiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej Może Śpiewak? 09.01.06, 20:20 Śmiechu byłoby co niemiara. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Podobne pytania mnie nachodziły 09.01.06, 20:26 Tylko trochę wszcześniej forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30487874&a=30487874 Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Podobne pytania mnie nachodziły 09.01.06, 23:06 rydzyk_fizyk napisał: > Tylko trochę wszcześniej > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30487874&a=30487874 Myślę, że Rokita właśnie na to liczy - że w maju w pięknym styku obali Tuska i przejmie podupadającą już wtedy Platformę. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com PO powiem - a róbta co chceta 09.01.06, 23:22 Już wystarczającą gardłowałam za tym , że przegrana drużyna powinna wymienić kapitana. A tu "na zachodzie bez zmian" w dodatku dzierżacy władzę ściaga posiłki - media wieszczą powrót piskorczyków. Zamieszanie okrutne się zrobiło. Już nie wiadomo kto kain a kto abel? Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: PO powiem - a róbta co chceta 09.01.06, 23:32 Najlepsze jest to, że Rokicie rzeczywiście udało się zagadać i zakamuflować swoją porażkę jako Premiera z Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: PO powiem - a róbta co chceta 10.01.06, 07:26 rydzyk_fizyk napisał: > Najlepsze jest to, że Rokicie rzeczywiście udało się zagadać i zakamuflować swo > ją porażkę jako Premiera z Krakowa. Rzeczywiście, tez odnosze takie wrażenie. Faktem jest, że w kampaniach stał z boku. Chyba się obraził za to, że na listach nie wszystko było zgodne z jego zamysłami. I tym samym nie czuł się ojcem tej klęski. Chociaż nie tylko kształt list był zapewne kością niezgody. Ja do dziś nie potrafię zrozumieć braku reakcji na przecież we wszystkich kamnpaniach świata uznawane za normalne ataki na program. Dlaczego PO nie broniło swojego programu. Nie pokazało go jako zbawienia Polski? Nie potrafiło? W tym ugrupowaniu tylko Zyta coś potrafiła? Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Rokita? raczej nie 10.01.06, 00:20 on z PO zrobiłby PiS-Bis. A to oznaczałoby stagnację w najlepszym razie. Poza tym słaby relatywnie wynik w Małopolsce - jakby nie było obciąża "premiera z Krakowa" (50 tys. głosów mniej niż "prawnik" Z.). A jeśli Tusk pozyska Śląsk i Mazowsze, a z personalnych sojuszników Komorowskiego - to Rokita nie wystartuje. Odpowiedz Link Zgłoś
anyab1 Re: Rokita? raczej nie 11.01.06, 13:29 > z Krakowa" (50 tys. głosów mniej niż "prawnik" Z.). nota bene w Krakowie w miejscu zmieszkania Z., tam gdzie prawnika Z. i jego rodzinę znają, Rokita z nim wygrał Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Podobne pytania mnie nachodziły 10.01.06, 00:37 kataryna.kataryna napisała: > rydzyk_fizyk napisał: > > > Tylko trochę wszcześniej > > > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30487874&a=30487874 > > > > Myślę, że Rokita właśnie na to liczy - że w maju w pięknym styku obali Tuska i > przejmie podupadającą już wtedy Platformę. Coś gdzieś usłyszałam, za język ciągnęłam. Coś dziwnego się dzieje. Widziałam w krakowskich gazetach zdjęcia z tej rekolekcyjnej wizyty i widać dystans (przestrzenny) między Tuskiem i Rokitą. Rokita jest im potrzebny, bo ma nazwisko i bez niego leżą. Ale miałaś rację co do tego, że Schetyna ma o wiele silniejszą pozycję. A ja jestem bardzo niezadowolona, że Tusk skreślił z krakowskiej listy Lilianę Sonik! Myślę, że Rokita nie będzie w nieskończoność znosił takiej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: Podobne pytania mnie nachodziły 09.01.06, 23:36 Nie wiem czy Rokicie było to na rękę czy na nogę... Wiem jedno i utwierdzam się w tym z każdym dniem: nie chcę w jakimkolwiek układzie i kiedykolwiek, by Rokita był premierem. Złapał taką fazę, że sam już nie wie w co gra, bo on gra, permanentnie gra... To nie jest gościu, któremu powierzyłam stery całego państwa. Intelekt, erydycja, patriotyzm - to jedno. Przewidywalność i pewien constans w postępowaniu, choćby minimalny, ale taki na fest i do końca - to drugie. I tego drugiego, a przecież zasadniczego, by to pierwsze wykorzystać w dobrej sprawie - Rokita nie ma, może miał,ale zatracił, a może nigdy nie miał... Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Podobne pytania mnie nachodziły 09.01.06, 23:40 Racja. Pewnie śpi ze swoją pieczątką szefa URMu. Co do fazy przypomniałeś mi dowcip: Mecz pomiędzy reprezentacjami Kolumbii i Jamajki się nie odbył - Jamajczycy spalili całą trawę a Kolumbijczycy wciągneli wszystkie kreski :) Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Podobne pytania mnie nachodziły 10.01.06, 07:33 echo_o napisała: > Nie wiem czy Rokicie było to na rękę czy na nogę... > Wiem jedno i utwierdzam się w tym z każdym dniem: nie chcę w jakimkolwiek > układzie i kiedykolwiek, by Rokita był premierem. Złapał taką fazę, że sam już > nie wie w co gra, bo on gra, permanentnie gra... To nie jest gościu, któremu > powierzyłam stery całego państwa. Intelekt, erydycja, patriotyzm - to jedno. > Przewidywalność i pewien constans w postępowaniu, choćby minimalny, ale taki na > > fest i do końca - to drugie. I tego drugiego, a przecież zasadniczego, by to > pierwsze wykorzystać w dobrej sprawie - Rokita nie ma, może miał,ale zatracił, > a może nigdy nie miał... Coś w tym jest. Szczególnie teraz po powrocie Pani Gilowskiej mówi jak bokser, który przed chwilą leżał na deskach i głowę ma jeszcze obok. Rzeczywiście kiepskie rokowania. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza A kto pyta? 09.01.06, 23:36 aksamitny.kapelusz napisał: > W maju wybory władz Platformy. Kto powinien zostać następcą Tuska? Może > Komorowski? Członek/sympatyk PO czy PiS stawia to pytanie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: A kto pyta? 09.01.06, 23:39 Sądząc po nicku to chyba sam pan Rokita. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: A kto pyta? 09.01.06, 23:52 t-800 napisał: > Sądząc po nicku to chyba sam pan Rokita. ;-) A ja myślę, że sam pan Jarosław:) Odpowiedz Link Zgłoś
aksamitny.kapelusz Re: A kto pyta? 10.01.06, 12:37 iza.bella.iza napisała: > aksamitny.kapelusz napisał: > > > W maju wybory władz Platformy. Kto powinien zostać następcą Tuska? Może > > Komorowski? > > Członek/sympatyk PO czy PiS stawia to pytanie? :) A jakie to ma znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: A kto pyta? 15.01.06, 21:55 aksamitny.kapelusz napisał: > iza.bella.iza napisała: > > > aksamitny.kapelusz napisał: > > > > > W maju wybory władz Platformy. Kto powinien zostać następcą Tuska? > Może > > > Komorowski? > > > > Członek/sympatyk PO czy PiS stawia to pytanie? :) > > > > A jakie to ma znaczenie? A takie, że nie cierpię prowokatorów, którzy udają kogoś innego niz rzeczywiście są. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_perfekt Grzegorz "Spicy" Schetyna 09.01.06, 23:40 Grzegorz "Spicy" Schetyna Na jego widok topi się słonina Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: :) oj tak, bazyliszkowy zgryz... 09.01.06, 23:46 Znowu wrocławskie koła wrócą do czasów świetności ;) Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: :) oj tak, bazyliszkowy zgryz... 09.01.06, 23:48 Moi wrocławscy przyjaciele z PO (a jako zwolenniczka PiS mam ich to tu to tam, ale mam) są już w strachu... Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: :) oj tak, bazyliszkowy zgryz... 09.01.06, 23:54 echo_o napisała: > Moi wrocławscy przyjaciele z PO (a jako zwolenniczka PiS mam ich to tu to tam, > ale mam) są już w strachu... Dlaczego? We Wrocławiu od dawna rządzi Schetyna i nic nie wskazuje, żeby to się miało zmienić więc powinni być przyzwyczajeni. Gorzej z Warszawą bo tutaj coraz gorzej wygląda sytuacja Waltzowej bo wrcają piskorczycy a i Komorowski się z nimi kuma. Może się okazać, że kogo innego wystawią w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: :) oj tak, bazyliszkowy zgryz... 09.01.06, 23:56 Komorowski to jest dopiero obrotowy facet - juz na początku swojego "komisarzowania" w stolicy dawał na dwie strony. Teraz jeszcze będzie mógł robić za usuwającego złą HGW. Może Pablo wróci z wojaży żeby wystartować, jeśli nie teraz to w ustawowym terminie wyborów? Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: :) oj tak, bazyliszkowy zgryz... 10.01.06, 00:04 rydzyk_fizyk napisał: > Może Pablo wróci z wojaży żeby wystartować, jeśli nie teraz to w > ustawowym terminie wyborów? Czy wszystkie twoje spekulacje na temat PO opierają się tylko na Twoich imaginacjach? Piskorski jest obecnie posłem do UE i przez najbilższe 3 lata jeszcze będzie, więc możesz go spojnie wykreślić ze swoich "prognoz". Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: :) oj tak, bazyliszkowy zgryz... 10.01.06, 00:09 Opieram na moim analitycznym umyśle ;)) Niestety Piskorski w PE jest outsiderem, na przymusowym wygnaniu/kwarantannie, ale przy słabych konkurentach i fermencie w Platformie może wrócić żeby odzyskać pozycję. Wiadomo że stolec warszawski to trampolina, miejsce gdzie można zgarnąć kasę na kampanię skonsolidować dawnych kumpli. Nawiasem mówiąc Piskorskiemu już dawno przypisywano prezydenckie ambicje. Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: :) oj tak, bazyliszkowy zgryz... 10.01.06, 00:10 rydzyk_fizyk napisał: > Nawiasem mówiąc Piskorskiemu już dawno przypisywano prezydenckie ambicje. ``````````````````````````````` Miej Waść litość i nie emituj horroru na kran przed snem :) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: :) oj tak, bazyliszkowy zgryz... 10.01.06, 00:13 rydzyk_fizyk napisał: > Opieram na moim analitycznym umyśle ;)) > Niestety Piskorski w PE jest outsiderem, na przymusowym wygnaniu/kwarantannie, > ale przy słabych konkurentach i fermencie w Platformie może wrócić żeby odzyska > ć pozycję. Wiadomo że stolec warszawski to trampolina, miejsce gdzie można zgar > nąć kasę na kampanię skonsolidować dawnych kumpli. > > Nawiasem mówiąc Piskorskiemu już dawno przypisywano prezydenckie ambicje. Dla Piskorskiego to najlepszy moment na powrót z idiotycznego wygnania do krajowej polityki. Platforma jest w stanie totalnej niemocy więc nie będzie komu go powstrzymać. Możemy się zdziwić. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: :) oj tak, bazyliszkowy zgryz... 10.01.06, 00:15 Cieszę się że oprócz mnie ktoś to zauważa. Może niektórzy zapomnieli jaką kiedyś Pawełek był gwiazdką naszej polityki. Chociaż chyba wolałbym nie mieć racji. Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: :) oj tak, bazyliszkowy zgryz... 10.01.06, 00:20 kataryna.kataryna napisała: > Dla Piskorskiego to najlepszy moment na powrót z idiotycznego wygnania do > krajowej polityki. Platforma jest w stanie totalnej niemocy więc nie będzie > komu go powstrzymać. Możemy się zdziwić. ``````````````````````````````` Jeśli to come back Piskorskiego ma być tym chałstem świeżego powietrza, jakiego potrzebuje dziś PO (za senatorem Bachalskim) - to gratuluję i nie mam więcej pytań... Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Powrót Pabla 10.01.06, 07:39 rydzyk_fizyk napisał: > Komorowski to jest dopiero obrotowy facet - juz na początku swojego "komisarzow > ania" w stolicy dawał na dwie strony. Teraz jeszcze będzie mógł robić za usuwaj > ącego złą HGW. Może Pablo wróci z wojaży żeby wystartować, jeśli nie teraz to w > ustawowym terminie wyborów? Może i wystartuje. Ale co to za start będzie! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: :) oj tak, bazyliszkowy zgryz... 10.01.06, 00:04 kataryna.kataryna napisała: > Dlaczego? We Wrocławiu od dawna rządzi Schetyna i nic nie wskazuje, żeby to się > > miało zmienić więc powinni być przyzwyczajeni. W strachu w tym sensie, że liczyli na to, że Schetyna po wygranych przez PO wyborach wypchnie swoich wiernych poddanych do przodka, czyli do W-wy, a we wrocławiu będą mogli dojść do głosu ci spychani dotąd na zaplecze...Lokalnie wyszłoby to in plus, czego osobiście (w rozmowach z nimi) nie podzielam w skali makro (wejście Schetynowców na centralny 'pułap'). > Gorzej z Warszawą bo tutaj coraz gorzej wygląda sytuacja Waltzowej bo wrcają piskorczycy a i Komorowski się z nimi kuma. Może się okazać, że kogo innego wystawią w wyborach. Tu jestem między młotem i kowadłem. Piskorczycy budzą we mnie awersję tak samo jak kandydatura HGW. Mam nadzieję (jako elektorka PiS, ale warszawianka - zakładająca możliwość, że w W-wie porządzi teraz PO, choć ufająca, że nie: w każdym razie obiektywnie, lokalnie, patriotycznie mam nadzieję), że PO wystawi kogoś kompletnie innego niż HGW, ale nie post-Piskorowca. Ot fantastka ze mnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Rządy Schetyny to wymysł w dużej mierze 10.01.06, 00:23 Gdyby miał tak wielkie wpływy - to przynajmniej część posłów z Wrocławia byłaby z nim związana. A tak są ludzie Zdrojewskiego (Zdrojewski, Młyńczak, Piechota i Huskowski, Misiak) lub dawnej AWS (Wolak i Piechota oraz sen. Sidorowicz). Wystarczy przyjrzeć się biografiom. No i sam rządzący we Wrocławiu musiał emigrować na Legnicę (chociaż tam PO miała popularnego posła Maćkałę). Zdrojewski ze Schetyną zaś niekoniecznie za sobą przepadają. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Rządy Schetyny to wymysł w dużej mierze 10.01.06, 00:29 Może taka fama idzie bo Schetyna trzyma kasę? Żeby przypomnieć niepozornego mechanika czy ślusarza Tomaszewskiego. W końcu każda partia musi mieć takiego "załatwiacza" a on zyskuje swoją pewną pozycję zależną od siły władz. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: :) oj tak, bazyliszkowy zgryz... 11.01.06, 01:31 > We Wrocławiu od dawna rządzi Schetyna i nic nie wskazuje, żeby to się > miało zmienić więc powinni być przyzwyczajeni. hahahahahahahahaha tu cie mam. ty nie jestes obeznana - po prostu bazujesz na niewiedzy reszty i duzym prawdopodobienstwie. nie masz o czyms pojecia, a zabierasz glos i stawiasz sprawe tak, jakbys przedstawiala fakt. we Wroclawiu w PO rzadzi Schetyna... dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Polecam serdecznie:))))))) 09.01.06, 23:55 Czy dyskutanci z tego wątku to czytali? Polecam serdecznie:)))))) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=34671264 Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Tusk forever:) 10.01.06, 00:09 www.dziennik.krakow.pl/public/?Kraj/07/07.html Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Powrót Pabla 10.01.06, 07:52 Tusk opiera swoje władztwo na dwóch filarach: Schetynie i Piskorskim. Zesłanie Pabla do Brukseli było tylko takie na przeczekanie burzy. Ja już tu pisałam, że pan Paweł nie zrezygnuje z polityki. I to nie jakiejś tam kariery parlamentarnej. Jemu chodzi o grę w I lidze. Jego pojawienie się w kadrach kamer jest przedwczesne i nieplanowane. Na powrót jest jeszcze za wcześnie. A tu w dodatku jeszcze pani Zyta pomieszała szyki. Bardzo pomieszała. I szala znów jest na naszej stronie. Obywateli. Bo Pani Profesor jest autentycznie po naszej stronie. Tylko czy jej się uda?! Odpowiedz Link Zgłoś
dyl.sowizdrzal Re: Powrót Pabla 10.01.06, 12:40 sawa.com napisała: > Tusk opiera swoje władztwo na dwóch filarach: Schetynie i Piskorskim. Zupełna brednia. To dlatego, że Tusk opiera się na Piskorskim, narzucił w Warszawie, wbrew piskorczykom, Gronkiewicz-Waltz jako kandydatkę na prezydenta miasta? Z taką logiką daleko nie zajedziesz, Koleżanko. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Powrót Pabla 10.01.06, 13:05 dyl.sowizdrzal napisał: > sawa.com napisała: > > > Tusk opiera swoje władztwo na dwóch filarach: Schetynie i Piskorskim. > > Zupełna brednia. To dlatego, że Tusk opiera się na Piskorskim, narzucił w Warsz > awie, wbrew > piskorczykom, Gronkiewicz-Waltz jako kandydatkę na prezydenta miasta? Z taką lo > giką daleko nie > zajedziesz, Koleżanko. Kolego, nie takie piruety w polityce się kręci. To było taktyczne posunięcie. Gdyby było inaczej Piskorski nie znalazłby sie na pierwszym miejscu do Europarlamentu. Zresztą PO zapłaciło za to słabym wynikiem i stratą jednego mandatu. Twarzy także. Tusk dobrze wiedział, że za to zapłaci. I postanowił zapłacić ten rachunek. A poza tym HGW nie zrobiła żadnej krzywdy układowi warszawskiemu, podobnie jak Komorowski. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Powrót Pabla 11.01.06, 01:01 Poza tym HGW może być kandydatem na pierwszą, uzupełniającą kadencję - jeśli przerżnie to w ustawowym terminie wystartuje Pablo. Dla niego nawet lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Powrót Pabla staje się faktem? 15.01.06, 20:50 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3114505.html Sorry że nie odpisałem w sprawie Tuska ale zmiana sytuacji uczyniła te rozważania bezprzedmiotowymi - przynajmnie na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Tusk forever stupid :) 10.01.06, 20:36 Tusk okazał się człowiekiem słabym, bez zasad, a Rokita to po prostu bajarz ludowy i nikt go poważnie nie traktuje - ocenia profesor Jacek Wódz z Uniwersytetu Śląskiego.Wejście Gilowskiej do rządu zmienia układ sił w PO na niekorzyść Donalda Tuska.To początek kryzysu przywództwa.W PO dokonuje się powolny rozpad więzi między liderami oraz członkami partii. PO będzie zdecydowanie tracić na znaczeniu.Platforma rozpadnie się, ale jeszcze nie w tej chwili.Zarówno Tusk, jak i Jan Rokita są "naznaczeni klęską". Odpowiedz Link Zgłoś
pamiec.leszka Kto po Tusku? Tusk:)))) 11.01.06, 01:05 aksamitny.kapelusz napisał: > W maju wybory władz Platformy. Kto powinien zostać następcą Tuska? Donald Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Kto po Tusku? Tusk:)))) 11.01.06, 13:10 I słychać w około plusk. wody w której tonie Tusk :) Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Donald Tusk. drogi kolego z PiS, troska zbyteczna. 11.01.06, 01:45 Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Czy naprawdę zwolennicy PO nie widzą kryzysu? 11.01.06, 01:50 w każdym razie kryzysu Tuska jako szefa PO? Ruch z proponowaniem PiSowi koalicji jest przecież niczym innym jak "ucieczką do przodu" żeby nie zostać wyeliminowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: Czy naprawdę zwolennicy PO nie widzą kryzysu? 11.01.06, 02:17 ja mysle, ze istnieje powazny konflikt na linii premier-Jaroslaw. powiedzialbym amibicjonalny i prestizowy. premier po prostu jest osmieszany naglymi posunieciami Jaroslawa i jego chwilami szczerosci (jak z Zyta w RM). co wiecej, to PiS jest partia bardziej zroznicowana niz PO. PiS stosuje taktyke obrony przez atak - wie, ze jest koalicja roznych frakcji i opcji, wiec zeby byc monolitem, musi wmawiac wszystkim ze pozostale to juz sie sypia :) Bielan w dalszym ciagu nie podal nazwisk poslow PO maszerujacych do PiS. mimo, ze Rokita zarzucil mu klamstwo. zamilkl... po trzecie. dlaczego mielibysmy zmieniac Tuska? To Tusk ciagnal PO w gore i w PO to wiadomo, nie jestesmy idiotami. Panie Boze chron mnie od przyjaciol (zwlaszcza przyjaciol z PiS), a od wrogow uchronie sie sam. Mozesz mi powiedziec z jakis przeslanek wyciagacie wnioski o kryzysie Tuska jako szefa PO? Odpowiedz Link Zgłoś
ksiundz Komorowski ? - tak źle PO nie życzę , Zyta będzie 11.01.06, 13:30 po Tusku :))))) Odpowiedz Link Zgłoś