andrzej-ap 10.01.06, 09:48 www.nettax.com.pl/serwis/publikatory/du/2005/Nr266/poz.2236.htm i mówcie mi jeszcze o tanim Państwie!!!! 1 głos Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bryt.bryt Re: Sknadal!!! 10.01.06, 09:53 andrzej-ap napisał: > <a href="www.nettax.com.pl/serwis/publikatory/du/2005/Nr266/poz.2236.htm" target="_blank">www.nettax.com.pl/serwis/publikatory/du/2005/Nr266/poz.2236.htm</a> > i mówcie mi jeszcze o tanim Państwie!!!! Mowia i beda mowic, robiac jednoczesnie cos innego. Ale kogo to obchodzi, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
chyba_normalny Re: Sknadal!!! 10.01.06, 09:53 Dlaczego - sami zagłosowaliśmy na takie a nie inne rozwiązania Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Sknadal!!! 10.01.06, 10:13 Ile glosow dostala zwycieska partia ktora sama sobie uchwalila te pieniadze? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Sknadal!!! 10.01.06, 10:43 To sie nazywa tanie panstwo w/g PiS.Jako to sie ma do becikowego,ktorego Oberkaczor nie chce podpisac poniewaz IV RP ma byc oszczedna? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Sknadal!!! 10.01.06, 11:42 Jak widac pisuary sa zadowoleni z roztrwonienia kolejnych pieniedzy.W tym tempie to zadluzenie pod koniec rzadow kaczystow bedie wynosilo 1000 miliardow zlotych. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Zrobiłam sobie wyliczenie i tak: 10.01.06, 12:31 PiS - 13,8 mln (27% GŁOSÓW) PO - 12,3 mln (24,1) SO - 11,2 mln (11,4) SLD - 10,1 mln (11,3) LPR - 8,175 mln (8) PSL - 1,150 mln (7) SdPL - 5,0 mln (3,9) Razem -67,700 mln rocznie (podwyżka wynosi 5,2 mln w stosunku do poprzedniej kampanii) Dziwny system! Samoobrona np. dostała 3 x mniej głosów niż PiS ale pieniędzy tylko odrobinę mniej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hawranekslonko Re: Zrobiłam sobie wyliczenie i tak: 10.01.06, 12:40 LAPAJ ZLODZIEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
ppppp7 Re: Zrobiłam sobie wyliczenie i tak: 10.01.06, 14:13 Na pewno dobrze liczyłaś? Moim zdaniem te progi się sumują (jak w PITach) i PIS ok. 25 mln, PO ok. 23 mln. SBR ok. 13 mln. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil PO nie weźmie! 10.01.06, 12:43 Czytałem o tym prasie i mówili w telewizorze. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: PO nie weźmie! 10.01.06, 12:54 Pieniadze to nie problem.Dla kaczystow.Wlasie wysluchalem w radiu ze Marcinkiewicz postanowil zaplacic skladki za chlopskie zwiazki zawodowe z ktorymi leppery zaegaja w ich europejskiej organizacji.Slkodki plus zalegle odsetki.Moze Kazio zaplaci rowniez moje skladki? Bez odsetek! Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk PO weźmie kasę budżetu - Tusk się przyznał 11.01.06, 01:37 w wywiadzie dla "Przekroju": Dotąd chwaliliście się partyjnym wstrętem do budżetowych pieniędzy, a teraz chyba weźmiecie te 20 milionów państwowej dotacji. Jak pan to wytłumaczy swoim wyborcom? –Jestem jednym z ostatnich w Platformie, którzy wierzą w to, że można robić politykę bez budżetowych pieniędzy, ale też brakuje mi już argumentów. Ludzie w PO pytają: no dobrze, podzielamy twój pogląd, w końcu Platforma wytrzymała cztery lata bez tej dotacji i uzyskała nie najgorszy wynik, ale jak wygrać wybory z partiami, które biorą dziesiątki milionów złotych i później wykorzystują je jak PiS w wyborach prezydenckich? Więc co pan powie wyborcom? – Jeśli mam alternatywę: Platforma nadal nie bierze dotacji, ale z braku pieniędzy się marginalizuje, albo zwiększamy szansę na wygraną, ale odchodzimy od tego ideału finansowania się wyłącznie dzięki sympatykom i członkom – to ja wezmę na siebie odpowiedzialność za wytłumaczenie tego opinii publicznej. Że dzisiaj po ostatnich doświadczeniach kampanii, szczególnie prezydenckiej, moim obowiązkiem jest dać Platformie równe szanse z tymi, którzy nie mają żadnych zahamowań Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Oj,czepiacie sie!!! 10.01.06, 13:43 Przeciez PiS nie mowił dla kogo ma być panstwo tanie.Wiadomo,ze jak tanie dla rządu,to drogie dla obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
hawranekslonko Re: Sknadal!!! 10.01.06, 16:54 Czy nie czas aby partie rozliczyly sie z zobowiazan wobec wyborcow Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Wigilijne Dzieło Pomocy Partiom :) 11.01.06, 01:30 Poczuliście siłę własnego głosu? Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Tyle z nas, "dziadów" drą na swoje solidarne bajdy 11.01.06, 01:49 Jak to śpiewał Michnikowski w Kabarecie Starszych Panów? My jesteśmy tanie dranie dranie tanie niesłychanie nie potrzeba mnożyć zdań by wykazac czym dla pań i dla panów tani drań Za świństewko drobne proszę pani, pani płaci grosze I za świństwo wiekszej skali budżet panu nie nawali Stosujemy zniżek system za abonamencik świństew Kto rąk nie chce kalać zań je pokala tanio drań My jesteśmy tanie dranie dranie tanie niesłychanie nie potrzeba mnożyć zdań by wykazać czym dla pań i dla panów tani drań Zakopanie trupa w porcie Zakładanie myszy w torcie Uwiedzenie córki w poście Uczynienie dziurki w moście Zanurzanie wuja w stawie Osaczanie pary w trawie Usuwanie zbędnych pań oferuje tani drań My jesteśmy tanie dranie dranie tanie niesłychanie nie potrzeba mnożyć zdań by wykazać czym dla pań i dla panów tani drań Dokuczanie radiem z góry Wymuszanie przez tortury Usypianie extra proszkiem Uduszanie przez pończoszke Obrzydzanie cynaderką Usuwanie śladów ścierką Całą listę takich dań oferuje tanio drań My jesteśmy tanie dranie dranie tanie niesłychanie nie potrzeba mnożyć zdań by wykazać czym dla pań i dla panów tani drań Odpowiedz Link Zgłoś
cheetah51 Re: Bardzo lubię tę piosneczkę - zawsze jest 11.01.06, 07:07 na czasie!;-))) Odpowiedz Link Zgłoś