Dodaj do ulubionych

Wybory mimo wszystko?

12.01.06, 22:59
Jeżeli będzie koalicja z Lepperem i PSL to wystarczy, że dwóch posłów
zatrzaśnie się w toalecie i będzie po budżecie. I trzeba będzie rozwiązać
parlament.
Obserwuj wątek
    • franciszekszwajcarski Re: Wybory mimo wszystko? 12.01.06, 23:01
      Wystarczy, że Kaczyński podpisze drugie becikowe. Wtedy trzeba będzie przesłać
      do Sejmu kolejną autopoprawke i budżet będzie musiał wrócić do drugiego
      czytania. Proste.
      • vvojtek29 Re: Wybory mimo wszystko? 12.01.06, 23:20
        To w takim razie to co się działo ostatnio w Sejmie to było tylko bicie piany
        przez chłopców co się chcieli koniecznie pokazać w TV?
      • vvojtek29 Re: Wybory mimo wszystko? 13.01.06, 11:51
        Czyli teraz posłowie z LPR i PO stoją przed alternatywą - niechcę ale muszę
        poprzeć budżet bo może zabraknąć głosów. I trzeba będzie rozwiazać ten
        Parlament.
      • cimoszenka Re: Wybory mimo wszystko? 13.01.06, 11:54
        O ile rozumiem mentalność holoty z prawa i syfilisu to oni uważają, że 236
        głosów to lepiej jak 288 głosów. W związku z tym wysoki inaczej prezydent
        becikowego (2) nie podpisze i powie, że za okolo 500 pln mozna wiecej kupić
        lepszych rzeczy niz za okolo 1000 pln.
        Nie sadza, ze będą wyobry. Hołotę bolszewicka jak raz dopuscisz do koryta to
        nawet granatem nie wykurzysz.
        • vvojtek29 Re: Wybory mimo wszystko? 13.01.06, 11:59
          cimoszenka napisał:
          Hołotę jak raz dopuscisz do koryta to
          > nawet granatem nie wykurzysz.

I dlatego własnie PO i LPR tak sie wystraszyły wizji nowych wyborów, że
          zafundowali nam to szaleństwo i cyrk w Sejmie.
          • cimoszenka Re: Wybory mimo wszystko? 13.01.06, 12:06
            Tak macie rację towarzyszu. PO i LPR to są specjaliści , którzy uważają, że
            lepiej jest miec 236 orgazmów aniżeli 288 orgazmów. Nieźle towarzyszu
            kombinujecie. Jeszcze powinniście wyryrać się to może Wam coś pod mózgownicą
            odblokuje się.
            • vvojtek29 Re: Wybory mimo wszystko? 13.01.06, 12:09
              A jesteś pewien, że po nowych wyborach nic się nie zmieni w ilości mandatów?
              I teraz masz odpowiedź o tą całą koalicję strachu - tych co moga stracić stołek
              • noiska Re: Wybory mimo wszystko? 13.01.06, 18:14
                Teraz rzeczywiście wyglada to tak, że PiS nic nie musi robić, a opozycja choć
                będzie się strasznie pluła to i tak uchwali budżet. Bo inaczej po stołkach.
                • bebe3 Re: Wybory mimo wszystko? 13.01.06, 18:18
                  Tu nie chodziło o budżet. LPR i SB mówiły że go poprą przed tą rozróbą.
    • wiewiorzasta Przyszło mi do głowy, że to pic 13.01.06, 18:19
      Kaczyński będzie mamił SO i PSL w sprawie koalicji do momentu przegłosowania
      budżetu, a potem ich pogoni, dając np. jakieś kosmiczne warunki.

Ale - pożyjemy, zobaczymy... Może przeceniam Jarosława.
      • bebe3 Re: Przyszło mi do głowy, że to pic 13.01.06, 18:21
        Wiewiórzasta, przecież oni nawet gdyby PIS im zabronił głosowaliby za budżetem:)
        • wiewiorzasta Re: Przyszło mi do głowy, że to pic 13.01.06, 19:44
          bebe3 napisała:

> Wiewiórzasta, przecież oni nawet gdyby PIS im zabronił głosowaliby za budżetem:
          > )

Heh :)) pewnie tak, ale mamieni koalicją nie będą brykać w trakcie debat, kilka
          poprawek odpadnie... no i będą mogli spokojnie jeździć po poprowkach PO ramię w
          ramię PiS z SO i PSL.
          • bebe3 Re: Przyszło mi do głowy, że to pic 13.01.06, 19:48
            Moim zdaniem obecny rząd jest bardziej zainteresowany ideologią, a nie gospodarką.
            Nawet gdyby go nie było (budżetu)prezydent nie rozwiązałby tylko z tego powodu
            sejmu.
            No chyba,że chodziłoby mu o coś innego to to mogłoby posłużyć za pretekst
            • wiewiorzasta Re: Przyszło mi do głowy, że to pic 13.01.06, 19:58
              bebe3 napisała:

> Moim zdaniem obecny rząd jest bardziej zainteresowany ideologią, a nie gospodar
              > ką.

Może to i lepiej - im mniej państwo gmera w gospodarce, tym lepiej dla gospodarki :)

> Nawet gdyby go nie było (budżetu)prezydent nie rozwiązałby tylko z tego powodu
              > sejmu.

A nie ma takiego obowiązku konstytucyjnego (sorry, nie chce mi się szukać, bo
              właśnie pracuję :)), ale wydaje mi się że coś tam jest o braku budzetu)

> No chyba,że chodziłoby mu o coś innego to to mogłoby posłużyć za pretekst

Bogini! Weź i traf za Kaczorami! Takie krótkie łapki, a tak szybko pomykają :)

Chyba się jednak do roboty wezmę, zamiast ściganiem ich toku myslenia...
              • bebe3 Re: Przyszło mi do głowy, że to pic 13.01.06, 20:07
                Juz gdzieś pisałam ,że prezydent może rozwiązac sejm gdy nie wyłoni on rządu, lub
                gdy nie przedstawi budżetu. Może, ale nie musi:)
                • noiska Re: Przyszło mi do głowy, że to pic 13.01.06, 21:59
                  Czyli PO nie będzie w komplecie w trakcie głosowania by mniejsze było qworum, a
                  LPR chociaż nikt go nie będzie prosił i tak zagłosuje za budżetem - podobnie jak
                  SO i PSL - koalicja strachu - nie chcOM ale muszOM
                  • vvojtek29 Re: Przyszło mi do głowy, że to pic 15.01.06, 18:58
                    Tego się właśnie boi PO w tej "szalonej koalicji"
                    Wybory to chyba w chwili obecnej jedyne racjonalne rozwiązanie.
                    • noiska Re: Przyszło mi do głowy, że to pic 15.01.06, 23:48
                      Ale jak można iść na piwo z osobą, która mówi, że pójdzie tylko wtedy jak jej
                      postawisz to piwo.
                      • vvojtek29 Re: Przyszło mi do głowy, że to pic 16.01.06, 00:42
                        No tak PO i za to sie boi brać odpowiedzialność. Tam była Pełna Odpowiedzialność
                        tylko na plakatach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka