Dodaj do ulubionych

Prezesem PGNiG jest astronom !!!

20.01.06, 09:18
Podczas konkursu dostał 13 punktów na 100, ale jest the best bo kocha kaczory
i pis. Czyli ma kwalifikacje.
Obserwuj wątek
    • bryt.bryt Re: Prezesem PGNiG jest astronom !!! 20.01.06, 09:19
      inna57 napisała:

> Podczas konkursu dostał 13 punktów na 100, ale jest the best bo kocha kaczory
      > i pis. Czyli ma kwalifikacje.

Gdzie jest info na ten temat?
      • inna57 Re: Prezesem PGNiG jest astronom !!! 20.01.06, 09:28
        Rano w wywiadzie z Kukiełkiewiczem wyciągnęła to Monika Olejnik (Zet-ka o
        8.15), wymieniła jeszcze jednego geniusza z pisu, ale nie zakonotowałam.
        Kukiełkiewicz powiedział że on nie łapie bo jest dużo spółek skarbu państwa i
        wszystkich prezesów nie zna. Czy on czasem nie musi podpisywać nominacji?
        Ogólnie wił się jak piskorz.
        • bryt.bryt Re: Prezesem PGNiG jest astronom !!! 20.01.06, 09:39
          inna57 napisała:

> Rano w wywiadzie z Kukiełkiewiczem wyciągnęła to Monika Olejnik (Zet-ka o
          > 8.15), wymieniła jeszcze jednego geniusza z pisu, ale nie zakonotowałam.
          > Kukiełkiewicz powiedział że on nie łapie bo jest dużo spółek skarbu państwa i
          > wszystkich prezesów nie zna. Czy on czasem nie musi podpisywać nominacji?
          > Ogólnie wił się jak piskorz.

Warto by to pociagnac i poszperac.
          • inna57 Re: Prezesem PGNiG jest astronom !!! 20.01.06, 09:44
            wybacz jestem kiepska w szukaniu linków, nie moje pokolenie
            • anna_rapacka TOW. GOMÓŁKA NIE MIAŁ PODSTAWÓWKI !!!!!!!!!! 20.01.06, 15:09
              a prezio-kwach nie mial wksztalcenia wyzszego !
              • anna_rapacka A PRZIO KWACH NIE MA STUDIÓW :))))))))) !!!!!! 20.01.06, 15:11
                HE HE HE HE HE !!!!
                co nie przeszkadzalo mu sie dorobic !!!
                • inna57 Re: A prezydent nie jest profesorem 20.01.06, 15:20
                  Po co ta licytacja. Pis podejmuje beznadziejne, kompromitujące decyzje
                  personalne, a obiecywał zupełnie coś innego.
              • inna57 Re: to nie ma w tym wypadku znaczenia 20.01.06, 15:15
                to nie jest analiza historyczna, tylko ocena tego co dzieje się tu i teraz. pis
                obiecywał fachowe kadry, ludzie to kupili, a teraz są tylko "krewni i znajomi
                królika". mogli powiedzieć uczciwie - robimy skok na kasę, a nie mamić ludzi o
                uczciwości.

dziękować Bogu, mogę spokojnie patrzeć w lustro, co niektórym wyborcom pisu już
                się nie udaje.
          • iothe Re: Prezesem PGNiG jest astronom !!! 20.01.06, 19:10
            Monika Olejnik: A czy pan premier wie, kto jest szefem rady nadzorczej PGNiG? (od red. – chodzi o szefa rady nadzorczej Nafty Polskiej, przepraszamy)

Kazimierz Marcinkiewicz: Trudno mi pamiętać wszystkie nazwiska.

Monika Olejnik: Szefem rady nadzorczej jest pan Woyciechowski, który jest astronomem, który w konkursie zdobył 13 punktów na 100. A dziś pan Gadomski pisze, że wiceprezesem banku PKO BP został Sławomir Skrzypek, który niedawno pracował w ratuszu i nie zna się kompletnie na bankowości.

Kazimierz Marcinkiewicz: Pani redaktor, proszę zwrócić uwagę na CV tych ludzi, na to w jaki sposób Sławomir Skrzypek jest przygotowany do tej pracy, jakie ma wykształcenie, jakie szkoły skończył, gdzie w Stanach Zjednoczonych się uczył. To są totalnie niesprawiedliwe oceny dziennikarzy, z którymi się absolutnie nie zgadzam. Nie ma w naszym wydaniu żadnego kolesiostwa w odniesieniu do spółek skarbu państwa. Będziemy tego pilnowali i przestrzegali w sposób bardzo skrupulatny. Te zarzuty są niesprawiedliwe.

Monika Olejnik: W sprawie pana Woyciechowskiego też, panie premierze?

Kazimierz Marcinkiewicz: Nie znam człowieka, sprawdzę.

Monika Olejnik: Dziękuję bardzo, gościem Radia ZET był premier Kazimierz Marcinkiewicz.
            www.radiozet.pl/n_rozmowy.htm,4165
            bryt.bryt napisał:
            > Warto by to pociagnac i poszperac.
      • pro.filutek1 Re: Prezesem PGNiG jest astronom !!! 20.01.06, 13:57
        Przypomina mi się sytuacja z Alotem.
    • t-800 Sobotka był wiceministrem po zawodówce 20.01.06, 09:42
      I wyroki mu niestraszne, jak miał przyjaciela prezydenta.
      • inna57 Re: Sobotka był wiceministrem po zawodówce 20.01.06, 09:45
        ale miała być odnowa, a jest jak było albo nawet gorzej
        • karbat Re: Sobotka był wiceministrem po zawodówce 20.01.06, 09:50
          astronomem ??? nie to za malo !
          to dzis nie wystarczy ,musial sie udzielac w parafii,miec punkty u biskupa ,
          moze jakas szkola Wyszynskiego ,rekolekcje u rycyka

z takimi referencjami to mozna robic kariere
        • t-800 Re: Sobotka był wiceministrem po zawodówce 20.01.06, 10:23
          Mnie to też się nie podoba, aczkolwiek samo "nieprofilowe" wykształcenie jeszcze
          nie dyskwalifikuje.
          • inna57 Re: Sobotka był wiceministrem po zawodówce 20.01.06, 10:27
            ale wynik Cię zadowala, czy tak? ja wiem, "nie matura lecz chęć
            szczera .....", "mierny, bierny ale wierny" oto są motta którymi kieruje się
            pis i jego zwolennicy. dość, zasługujemy na coś więcej niż rządy indolentów.
            • t-800 Re: Sobotka był wiceministrem po zawodówce 20.01.06, 10:40
              inna57 napisała:

> ale wynik Cię zadowala, czy tak?

Jaki wynik? W przypadku Sobotki jest wynik. Tutaj na wynik trzeba poczekać.

> ja wiem, "nie matura lecz chęć
              > szczera .....", "mierny, bierny ale wierny" oto są motta którymi kieruje się
              > pis i jego zwolennicy. dość, zasługujemy na coś więcej niż rządy indolentów.

A SLD z wiceministrem po zawodówce czym się kierował? Albo ze "specjalistą" od
              specsłóżb i antyterrorystów, który kupił kradziony samochód?
              • t-800 Re: Sobotka był wiceministrem po zawodówce 20.01.06, 10:41
                t-800 napisał:

> specsłóżb i antyterrorystów, który kupił kradziony samochód?

Specsłużb.
                • inna57 Re: Sobotka był wiceministrem po zawodówce 20.01.06, 11:01
                  ale wynik 13 na 100 to ci pasuje, nie analizujemy decyzji poprzedniego tylko
                  obecnego rządu więc skończ z tym Sobotką.
                  • t-800 Re: Sobotka był wiceministrem po zawodówce 20.01.06, 13:56
                    inna57 napisała:

> ale wynik 13 na 100 to ci pasuje,

Już się do tego ustosunkowałem:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=35300290&a=35304270
          • bush_w_wodzie Re: Sobotka był wiceministrem po zawodówce 20.01.06, 16:01
            t-800 napisał:

> Mnie to też się nie podoba, aczkolwiek samo "nieprofilowe"
            > wykształcenie jeszcze nie dyskwalifikuje.

o ile mi wiadomo w konkursie brano pod uwage nie tylko wyksztalcenie akademickie
            ale rowniez inne elementy. np dowiadczenie w zarzadaniu.

jak widac ten pan w niczym sie nie wykazal.

co ztego ze takie jak on kwalifikacje ma w polsce kilka milionow ludzi? pgnig to
            przeciez tylko strategiczna firma warta kilka mld dolarow
      • lolowedzynski Re: Sobotka był wiceministrem po zawodówce 20.01.06, 13:22
        Wałesa był prezydentem po zawodówce.
        • olany_klient Re: Sobotka był wiceministrem po zawodówce 20.01.06, 13:27
          lolowedzynski napisał:

> Wałesa był prezydentem po zawodówce.

Z tą różnicą, że Wałęsa wygrał wybory, a szanowny pan Woyciechowski został
          przywieziony wprost z planetarium w partyjnej teczce ;-)
    • bryt.bryt Re: Prezesem PGNiG jest astronom !!! 20.01.06, 09:53
      inna57 napisała:

Cos mi tu nie pasuje. Znalazlem na szybko taka notke:

"Wiemy już, jak będzie przebiegał konkurs na stanowisko prezesa PGNIG. Nowego
      szefa gazowego potentata poznamy po 20.
      Oprócz prezesa poszukiwani są także jego dwaj zastępcy - wiceprezes ds.
      ekonomiczno-finansowych oraz techniczno-inwestycyjnych. Termin składania ofert
      upływa 30 stycznia. Od 14 do 20 lutego będą prowadzone rozmowy kwalifikacyjne.
      Poprzedni szef PGNiG Marek Kossowski oraz jego zastępca Paweł Kamiński podali
      się do dymisji pod koniec listopada. Kolejny wiceprezes Marek Foltynowicz został
      zawieszon"

gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33207,3116288.html
      • bpkw Re: Prezesem PGNiG jest astronom !!! 20.01.06, 10:11
        Tez sluchalem dzisiejszej "zetki" i Moniki Olejnik. Rzeczywiscie byla mowa o
        prezesie astronomie, ktory w konkursie uzyskal 13 punktow na 100 mozliwych.
        No i ma racje INNA57, ze Kazimierz Krzywousty wil sie jak piskorz, gdy
        Olejnikowa przyciskala go delikatnie do muru w sprawie tej nominacji...
        Witamy w IV RP, panstwie tanim, ale dla milosnikow PiS-u. Placi za to reszta
        narodu...:(((
        • bryt.bryt Re: Prezesem PGNiG jest astronom !!! 20.01.06, 10:15
          bpkw napisał:

> Tez sluchalem dzisiejszej "zetki" i Moniki Olejnik. Rzeczywiscie byla mowa o
          > prezesie astronomie, ktory w konkursie uzyskal 13 punktow na 100 mozliwych.
          > No i ma racje INNA57, ze Kazimierz Krzywousty wil sie jak piskorz, gdy
          > Olejnikowa przyciskala go delikatnie do muru w sprawie tej nominacji...
          > Witamy w IV RP, panstwie tanim, ale dla milosnikow PiS-u. Placi za to reszta
          > narodu...:(((

To by znaczylo, ze prezesa znamy na miesiac przed rozstrzygnieciem konkursu.
          Niezaleznie od jego "kwalifikacji", jest to (bylby to) skandal po prostu.
        • inna57 Re: Prezesem PGNiG jest astronom !!! 20.01.06, 10:16
          A może ta nominacja to będzie usprawiedliwienie tego że już wkrótce ceny gazu
          będziemy mieli z kosmosu. W tym wypadku astronom to najlepszy wybór.

Tak się zastanawiam, czego jeszcze trzeba (dla pisowców "czeba") żeby to
          wszystko Naród wysadził w powietrze. W rakietę ich wszystkich i w kosmos !!!!
          • 9111951u Re: Prezesem PGNiG jest astronom !!! 20.01.06, 11:18
            inna, powiem wprost, po tych "byłych fachowcach" z PGNiG, którzy tak
            działali,ze w cztery litery zbieramy wolę aby ich zastąpił astronom i na pewno
            zrobi to lepiej jak ci "fachowcy"
      • iza.bella.iza Re: Prezesem PGNiG jest astronom !!! 20.01.06, 13:56
        bryt.bryt napisał:

> Cos mi tu nie pasuje.

Nadeszło sprostowanie:) Rzeczywiście chodzi o Naftę:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=35300290&a=35317512
    • witek.bis Re: Prezesem PGNiG jest astronom !!! 20.01.06, 10:16
      Jarosław Kaczyński coraz częściej i głośniej mówi o zagrożeniu energetycznym
      kraju. W tej sytuacji całkiem zrozumiałe jest, ze szefem PGNiG zostaje facet o
      rozmiarze 13/100.
      • swansea Re: Prezesem PGNiG jest astronom !!! 20.01.06, 10:29
        a pamięta ktoś jego nazwisko???

atb
        • witek.bis Re: Prezesem PGNiG jest astronom !!! 20.01.06, 10:36
          :)
          "A imię jego 13/100."
          • swansea Re: Prezesem PGNiG jest astronom !!! 20.01.06, 10:37
            jezdem z branży, to bym może coś o nim powiedział...:)

atb
            • witek.bis Re: Prezesem PGNiG jest astronom !!! 20.01.06, 10:39
              Z branży naftowej czy astronomicznej? ;-)
              • swansea Re: Prezesem PGNiG jest astronom !!! 20.01.06, 10:44
                tej bardziej odległej od Ziemi...:)

• witek.bis Re: Prezesem PGNiG jest astronom !!! 20.01.06, 10:46
                  To rzeczywiście możesz coś wiedzieć o nowym prezesie ;-)
        • witek.bis Re: Prezesem PGNiG jest astronom !!! 20.01.06, 10:59
          Mam! Chodzi chyba o Piotra Woyciechowskiego. Nie powiodło mu się w konkursie na
          prezesa IPN, zostanie prezesem PGNIG. Te firmy są zdaje się bardzo do siebie
          podobne. Proszę zwrócić uwagę, ze w nazwie PGNIG zawiera się nazwa IPN.
          • swansea Re: Prezesem PGNiG jest astronom !!! 20.01.06, 11:03
            tzw. noname

nigdy nie obił mi się o uszy. astronomem musi być z nazwy tylko i nie ma nic
            wspólnego ze środowiskiem. po studiach musiał się przerzucić na coś innego.
            potem bedą na moich wieszać psy znowu.. :(

atb
            • inna57 Re: Prezesem PGNiG jest astronom !!! 20.01.06, 11:14
              Wybacz, to faktycznie zabrzmiało trochę niefortunnie. Osobiście bardzo wysoko
              sobie cenie astronomów, zwłaszcza polskich, poczynając od Kopernika na Prof.
              Wolszczanie kończąc. Być może że facet tylko skończył astronomię, ale bardziej
              dyskwalifikujący dla niego jako człowieka (nie jako astronoma) który ma objąć
              tak odpowiedzialne stanowisko jest wynik jaki osiągnął na egzaminie. W tym
              względzie to on jest mniej niż zero i nie powinien reprezentować skarbu państwa
              w tak strategicznej spółce, tu nie powinno być miejsca dla miernot.
              • swansea Re: Prezesem PGNiG jest astronom !!! 20.01.06, 11:21
                indeed, jak to mówią anglicy..
                zresztą nawet przez myśl mi nie przeszło piętnowanie ..:)
                dla mnie to żaden problem. tylko ogólnie może się taki malutki syf przetoczyć..:)

atb
            • iza.bella.iza Re: Prezesem PGNiG jest astronom !!! 20.01.06, 11:33
              swansea napisał:

> tzw. noname
              >
              > nigdy nie obił mi się o uszy. astronomem musi być z nazwy tylko i nie ma nic
              > wspólnego ze środowiskiem. po studiach musiał się przerzucić na coś innego.
              > potem bedą na moich wieszać psy znowu.. :(
              >
              > atb

Intuicja Cię nie zawodzi. Błyskotliwa kariera tego pana zaczęła się za rządów
              Olszewskiego w MSW u ministra Maciarewicza, który uczynił go szefem ekipy
              archiwistów tworzących sławetna listę Maciarewicza. Miał wtedy niewiele ponad
              20 lat i niedokończone studia. Pan Woyciechwski ma więc duża wprawę w
              obejmowaniu stanowisk, na które brakuje mu kwalifikacji. Ma za sobą potężnego
              bliźniaczego promotora i to wystarczy.
              • inna57 Re: Prezesem PGNiG jest astronom !!! 20.01.06, 11:49
                Serdeczne dzięki dobra kobieto za to że zadałaś sobie trud odszukania tak
                ciekawych informacji.

Trzymaj się cieplutko bo mróz siarczysty.
                • iza.bella.iza Re: Prezesem PGNiG jest astronom !!! 20.01.06, 11:52
                  inna57 napisała:

> Serdeczne dzięki dobra kobieto za to że zadałaś sobie trud odszukania tak
                  > ciekawych informacji.

Nie musiałam sobie trudu zdawać, bo ja ministrowanie Maciarewicza i działalność
                  Woyciechowskiego po prostu pamiętam. Taki ze mnie matuzalem;)

> Trzymaj się cieplutko bo mróz siarczysty.

Ty też:)
                  • inna57 Re: Prezesem PGNiG jest astronom !!! 20.01.06, 11:57
                    szczerze, ja też z tych bardziej wiekowych, ale jakoś mi to umknęło.
      • jaerk Re: Prezesem PGNiG jest astronom !!! 20.01.06, 10:34
        Co wy chcecie od astronomów. Kopernik też nim był. A sformułował ekonomiczne prawo wypierania lepszego pieniądza przez gorszego. A poza tym Olejnik jest zootechnikiem czy kimś takim;-)
        PS. Wałęsa był marnym elektrykiem.
        • witek.bis Re: Prezesem PGNiG jest astronom !!! 20.01.06, 10:38
          Tu chyba mniej chodzi o jego wyuczony zawód. Zdecydowanie większe wrażenie robi
          rezultat 13/100. Na Kopernika to on raczej nie wygląda.
          • jaerk Re: Prezesem PGNiG jest astronom !!! 20.01.06, 10:46
            No, szczerze to nie wiem jak wygląda a post napisałem pół żartem, pół serio - czasem zdaża się, że ludzie bez kwalifikacji w danym zawodziem podejmują lepsze decyzje niż sztab fachowców. np. taka historia www.nowydzien.pl/nowydzien/1,70091,3122123.html
    • cygnus11 Re: Prezesem PGNiG jest astronom !!! 20.01.06, 10:59
      no wlasnie po zawodowce to mozna byc i prezesem, premierem czy nawet
      prezydentem. Rzecz w tym czy ktos sie sprawdza na danym stanowisku. A znasz
      wydawnictwo Proszynski i S-ka? A wiesz ze jeden z udzialowcow to Mieczyslaw
      Proszynski - astronom ? I co ty na to? To prywatna firma, tu nie mozna nic wziac
      z panstwowej kasy. I co astronom nie moze ?. Musz ci powiedziec ze na calym
      swiecie ludzie po naukach scislych (nie wszyscy oczyioscie) to cenieni przez
      biznes pracownicy lub sami rozny biznes prowadzacy. pozdrawiam
      • swansea Re: Prezesem PGNiG jest astronom !!! 20.01.06, 11:01
        Prószyński to kumpel Wolszczana.. Razem alk walili w Toruniu.

Innym przykładem jest Ochojska, też astronom po UMK.

Ważny raczej jest wynik.. 13/100.. no żekłbym, że po takim wyniku na 100%
        wysłałbym studenta na poprawke...:(

atb
        • swansea Re: Prezesem PGNiG jest astronom !!! 20.01.06, 11:04
          rzekłbym oczywiście

sorry...:)

• kropek_oxford To jeszcze nic: SZEFEM ABW jest OCEANOGRAF :))) 20.01.06, 11:26
      Bedzie lowil "rekiny finansjery";)
      • indris A 1 Lordem Admiralicji w 1914... 20.01.06, 11:37
        ..był KTO z wykształcenia ?
        • witek.bis Re: A 1 Lordem Admiralicji w 1914... 20.01.06, 12:41
          indris napisał:

> ..był KTO z wykształcenia ?

Rzeźnik. A dokładniej "rzeźnik z Gallipoli".
          • indris Pomyłka 20.01.06, 13:07
            Walki na Gallipoli były na pewno PO r. 1914.
            • witek.bis Re: Pomyłka 20.01.06, 13:38
              indris napisał:

> Walki na Gallipoli były na pewno PO r. 1914.

Z całą pewnością były PO roku 1914. Dokładnie w roku 1915. Ale mimo wszystko
              nie popełniłem chyba "pomyłki". Najzwyżej wyraziłem się nie dość precyzyjnie.
              Skoro bowiem Pierwszy Lord Admiralicji dochrapał się dyplomu rzeźnika w roku
              1915, to można domniemywać, że w roku 1914 był adeptem sztuki rzeźniczej (może
              słuchaczem jakiejś Wyższej Szkoły Rzeźnictwa?), a więc "rzeźnikiem in spe".
              • indris No to muszę wyjaśnić 20.01.06, 15:53
                Pierwszy Lord Admiralicji, Winston Churchill, w r. 1914 był z zawodu
                dziennikarzem, posłem do Izby Gmin i weteranem wojny burskiej. W tej wojnie
                zasłynął brawurową ucieczką z niewoli. Ale jeszcze bardziej zwrócił na siebie
                uwagę, gdy w Izbie Gmin zażądał maksymalnie koncyliacyjnej postawy wobec
                pokonanych Burów. Nic więc nie wskazywało na jego kwalifikację jak "rzeźnika".
                • witek.bis Re: No to muszę wyjaśnić 20.01.06, 16:32
                  Serdeczne dzięki za te obszerne wyjaśnienia. Dzieki Twojej tytanicznej pracy
                  wiemy nareszcie, że Churchill "był z zawodu dziennikarzem, posłem do Izby Gmin
                  i weteranem wojny burskiej." (ten ostatni zawód wydaje mi się najbardziej
                  interesujący). Ale skoro już czujesz się w obowiązku coś wyjaśniać, to
                  wytłumacz mi, proszę, po co wtryniłeś do tego wątku akurat Pierwszego Lorda
                  Admiralicji z roku 1914?

PS
                  Nie muszę Ci chyba wyjaśniać, że określenie "rzeźnik z Gallipoli" nie jest moim
                  wynalazkiem? Ja jestem wobec niego o wiele bardziej wyrozumiały i gdybym chciał
                  się go czepiać, to pewnie użyłbym okreslenia "osioł dardanelski" ;-)
                  • kropek_oxford Witek: Dardanele maja nie tylko jednego "autora": 20.01.06, 19:54
                    Jest sprawa powszechnie znana, ze zawinila ambicjonalna przepychanka pomiedzy
                    Churchillem, a Lordem Fisherem - wniosek: w bitwie nie moze byc dwoch
                    dowodcow:))) Poza tym, jak wspomnialem, PORUCZNIK HUZAROW niezbyt sie nadaje do
                    prowadzenia operacji morskich, i to na duza skale.
                    www.winstonchurchill.org/i4a/pages/index.cfm?pageid=181
                • kropek_oxford Churchill ukonczyl SZKOLE KADETOW i zdazyl jeszcze 20.01.06, 19:44
                  walczyc jako mlodziutki oficer Husarii Krolewskiej z mahdystami w Sudanie
                  (szarza pod Omdurmanem), gdzie zreszta wslawil sie brawurowa odwaga. Niemniej
                  chlopaka dobilo dozynanie setek rannych przeciwnikow, glownie przez wojska
                  egipskie. Wkrotce potem w stopniu porucznika wystapil z armii i rozpoczal -
                  wowczas bez wiekszych sukcesow - kariere polityczna: startowal na posla, ale mu
                  sie nie udalo. Z wojna burska mial zas tyle wspolnego co KORESPONDENT WOJENNY
                  (zreszta wziety do niewoli, z ktorej sprytnie zwial - to byl wowczas zupelnie
                  inny czlowiek nizli ow grubas z cygarem).
                  Poza wyksztalceniem uniwersyteckim, mial wiec takze i przyzwoite wyksztalcenie
                  wojskowe: ukonczyl slawny Sandhurst (w tej szkole kadetow ucza sie min. chlopcy
                  z krolewskiej rodziny), gdzie wstapil 1 wrzesnia 1893 roku jako kadet
                  kawalerii, a ukonczyl rok pozniej z niezlym wynikiem (20 miejsce na 130
                  absolwentow rocznika). W pare miesiecy po tym jako podporucznik zaczal swa dosc
                  krotka, ale "podroznicza" kariere wojskowa: Kuba, Indie i wspomniany juz Sudan.
                  SKAD ty indris te swoje bajeczki wzielas? Biografia Churchilla jest latwo
                  dostepna nawet w necie:)))
                  www.winstonchurchill.org/i4a/pages/index.cfm?pageid=114
    • karlin Z takich instytucji jak PGNiG trzeba 20.01.06, 11:54
      przede wszystkim wypędzić polsko-mafijną i ruską agenturę oraz przywrócić jej
      władze państwu polskiemu.

Jeśli zrobi to sprawnie sprzątaczka z grubym kijem od miotły, chwała jej za to.
    • frank_drebin Nic nowego w koncu Sobotka jest tokarzem po 20.01.06, 12:53
      technikum a byl wiceministrem MSWiA ;)
      inna57 napisała:

• inna57 Re: Nic nowego w koncu Sobotka jest tokarzem po 20.01.06, 12:58
        czyli jest OK ? tak wygląda zmiana stylu rządzenia, czyściutkie państwo, odnowa
        moralna ? nie! logicznie rzecz ujmując pis głosząc swoje hasełka świadomie i z
        premedytacją oszukał naiwną część elektoratu.

nie za każdą dobrotliwą twarzyczką kryje się uczciwy człowiek.
        • frank_drebin Co do sedna to prosze mnie nie rozsmieszac co 20.01.06, 13:01
          do oszukiwania w kampanii wyborczej. Kazda partia startujaca w wyborach tak robi
          i trzeba byc ostatnim naiwnym zeby wierzyc, ze jest inaczej.
          inna57 napisała:

> czyli jest OK ? tak wygląda zmiana stylu rządzenia, czyściutkie państwo, odnowa
          >
          > moralna ? nie! logicznie rzecz ujmując pis głosząc swoje hasełka świadomie i z
          > premedytacją oszukał naiwną część elektoratu.
          >
          > nie za każdą dobrotliwą twarzyczką kryje się uczciwy człowiek.
          • normalny.normals Re: Nie PGNiG tylko Nafty Polskiej 20.01.06, 13:12
            a konkretnie jest rpzewodniczącym rady nadzorczej NP:

"Monika Olejnik: A czy pan premier wie, kto jest szefem rady nadzorczej PGNiG?
            (od red. – chodzi o szefa rady nadzorczej Nafty Polskiej, przepraszamy)

Kazimierz Marcinkiewicz: Trudno mi pamiętać wszystkie nazwiska.

Monika Olejnik: Szefem rady nadzorczej jest pan Woyciechowski, który jest
            astronomem, który w konkursie zdobył 13 punktów na 100. A dziś pan Gadomski
            pisze, że wiceprezesem banku PKO BP został Sławomir Skrzypek, który niedawno
            pracował w ratuszu i nie zna się kompletnie na bankowości.

Kazimierz Marcinkiewicz: Pani redaktor, proszę zwrócić uwagę na CV tych ludzi,
            na to w jaki sposób Sławomir Skrzypek jest przygotowany do tej pracy, jakie ma
            wykształcenie, jakie szkoły skończył, gdzie w Stanach Zjednoczonych się uczył.
            To są totalnie niesprawiedliwe oceny dziennikarzy, z którymi się absolutnie nie
            zgadzam. Nie ma w naszym wydaniu żadnego kolesiostwa w odniesieniu do spółek
            skarbu państwa. Będziemy tego pilnowali i przestrzegali w sposób bardzo
            skrupulatny. Te zarzuty są niesprawiedliwe.

Monika Olejnik: W sprawie pana Woyciechowskiego też, panie premierze?

Kazimierz Marcinkiewicz: Nie znam człowieka, sprawdzę."
            www.radiozet.pl/n_rozmowy.htm,4165
            • witek.bis Re: Nie PGNiG tylko Nafty Polskiej 20.01.06, 13:41
              No i sprawa się wyjaśniła! Okazuje się, że Woyciechowski po nieudanym starcie w
              konkursie na przesa IPN bardzo polubił "naftę". Niektórzy ludzie tak właśnie
              reagują na różne życiowe niepowodzenia :-(
              • normalny.normals Re: Nie PGNiG tylko Nafty Polskiej 20.01.06, 14:09
                Teraz niech się Piotrek w nafcie sprawdzi :)
          • inna57 Re: A nie przyszło Ci do głowy 20.01.06, 13:13
            że są na świecie ludzie uczciwi, którzy nie muszą podpierać się kłamstwem na
            każdym kroku.
            • frank_drebin Oj przyszlo. Nie mam tylko zludzen co do 20.01.06, 13:19
              "wiarygodnosci" deklaracji gloszonych przez partie podczas kampanii wyborczych.
              inna57 napisała:

> że są na świecie ludzie uczciwi, którzy nie muszą podpierać się kłamstwem na
              > każdym kroku.
              • inna57 Re: Ale kampania już się skończyła. 20.01.06, 13:31
                Przyszedł czas rządzenia i to już nie może być konkurs piękności, trzeba
                (pisowcy czytają - czeba) podejmować konkretne decyzje. W świetle tego wybór
                aparatczyka (wybór w stylu prl-u) jest naprawdę dyskwalifikujący.
                • frank_drebin No i wszystko sie zgadza z tym co pisalem. Podczas 20.01.06, 13:48
                  kampanii PiS mowil co innego a teraz robi cos innego :)
                  inna57 napisała:

> Przyszedł czas rządzenia i to już nie może być konkurs piękności, trzeba
                  > (pisowcy czytają - czeba) podejmować konkretne decyzje. W świetle tego wybór
                  > aparatczyka (wybór w stylu prl-u) jest naprawdę dyskwalifikujący.
      • bush_w_wodzie Re: Nic nowego w koncu Sobotka jest tokarzem po 20.01.06, 16:02
        frank_drebin napisał:

> technikum a byl wiceministrem MSWiA ;)

i za to wlasnie kochamy sld?
    • hulaj_dusza Re: Bo "nie o to chodzi, jak co komu wychodzi";))) 20.01.06, 13:19
      inna57 napisała:

Właśnie! No i wiadomo, dlaczego kaczyści nie chcą konkursów... Po co ma im ktoś
      wytykać jakieś niestotne punkty! A tak - znajomy Zbynia Zera też się załapał
      w Karkowie na dobrą fuchę. I o to chodzi...
      • inna57 Re: Bo "nie o to chodzi, jak co komu wychodzi";)) 20.01.06, 13:33
        a jak im się skończą znajomi to co będzie ? będą obsadzać stanowiska i funkcje
        po przeprowadzeniu losowania wśród moherek ?
        • hulaj_dusza Re: Bo "nie o to chodzi, jak co komu wychodzi";)) 20.01.06, 13:35
          Jeszcze mają kołalicjantów, równie kompetentnych, a ci mają swoje rodziny
          i znajomych, etc. Nawet nie chce mi się wymieniać nazwisk;)))

Pozdrowienia.
        • olany_klient Re: Bo "nie o to chodzi, jak co komu wychodzi";)) 20.01.06, 13:35
          inna57 napisała:

> a jak im się skończą znajomi to co będzie ? będą obsadzać stanowiska i funkcje
          > po przeprowadzeniu losowania wśród moherek ?

Samoobrona ma ogromne zaplecze intelektualne, będą się posiłkować.
          • inna57 Re: Bo "nie o to chodzi, jak co komu wychodzi";)) 20.01.06, 13:38
            Dzięki za podpowiedź, fakt zapomniałam o tak bogatym zapleczu
            intelektualnym ;)))))
            • hulaj_dusza Re: Bo "nie o to chodzi, jak co komu wychodzi";)) 20.01.06, 13:39
              Zawsze do usług:)))

b/o
    • humbak Re: Prezesem PGNiG jest astronom !!! 20.01.06, 13:34
      Skoro dyrektorem koaplni może być Ciepłownik...
      • humbak Re: Prezesem PGNiG jest astronom !!! 20.01.06, 13:34

hmmm... ciepłownik:)
        • witek.bis Re: Prezesem PGNiG jest astronom !!! 20.01.06, 13:48
          :)
          Akurat ciepłownik całkiem nieźle pasuje do każdej ciepłej posadki ;-)
    • kasibrod Re: Fachowiec pełną gębą :) 20.01.06, 14:22
      gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33207,3076995.html
    • hoomboog Re: Prezesem PGNiG jest astronom !!! 20.01.06, 14:38
      przynajmniej d a l e k o widzi;)
      • inna57 Re: Prezesem PGNiG jest astronom !!! 20.01.06, 14:41
        czyli będzie prowadził "dalekowzroczną politykę" ;)
        • aktsieta Dlatego ceny gazu z kosmosu? 20.01.06, 16:07

• gorby speca od gazu kaczory zrobia dyrektorem opery 20.01.06, 18:08
            • karbat Re: PZPR a IV rp 20.01.06, 18:53
              kryteria zmian personalnych pis u w IV RP
              -lojalny czlonek partii
              -namaszczony przez kleche
              -poparcie u moherow (moze byc nie musi )

kryteria zmian personalnych PZPR w PL
              -lojalny czlonek partii
              -namaszczony przez sekretarza
              -poparcie klasy robotniczej ( moze byc nie musi)
    • iza.bella.iza Kariera Piotra Woyciechowskiego 20.01.06, 19:46
      Rada Nadzorcza spółki Nafta Polska S.A. składa się nie z ośmiu, jak dotychczas,
      lecz z trzech osób. Do nowej rady powołano:

10 lutego 1992 roku Macierewicz wydaje Zarządzenie nr 15, w którym powołuje do
      życia nową strukturę organizacyjną MSW: Wydział Studiów Gabinetu Ministra. W
      tym samym dokumencie minister stwierdza, że: "Dyrek-tor Gabinetu Ministra w
      terminie trzech miesięcy od daty wejścia w życie niniejszego zarządzenia
      określi szczegółowy zakres działania Wydziału Studiów". Dyspozycja ta nie
      została nigdy wykonana. W każdym razie w dokumen-tach MSW nie ma żadnego śladu.
      Tak drobnym szczegółem nikt się jednak przy tworzeniu Wydziału nie przejmował.
      Praktycznie w ciągu 24 godzin znalazło się dla nowej struktury 30 etatów. I to
      nie byle jakich. Wydział otrzymał 5 stanowisk głównego specjalisty i 25 -
      specjalisty. Wielu pracowników MSW mimo ukończonych studiów dok-toranckich nie
      było w stanie otrzymać tak wysokich stanowisk. Tymczasem, zaufany człowiek
      Macierewicza, student V roku astronomii Uniwersytetu i Warszawskiego, rozpoczął
      rekrutację do Wydziału.
      Warto w całości przytoczyć listę zaangażowanych pracowników. Nie, dlatego, że
      nigdy dotąd nie była publikowana, ale przede wszystkim, by| przekonać się, komu
      Macierewicz powierzył "do obróbki" tajne dokumenty:
      www.golimont.pl/generalowie10.php--------------------------------------------------------------------------------

Rada Nadzorcza spółki Nafta Polska S.A. składa się nie z ośmiu, jak dotychczas,
      lecz z trzech osób. Do nowej rady powołano:

Piotra Woyciechowskiego na przewodniczącego rady – absolwenta Uniwersytetu
      Warszawskiego i Wojskowej Akademii Technicznej, prezesa zarządu spółki Gminna
      Gospodarka Komunalna Ochota Sp. z o.o., eksperta sejmowej komisji śledczej do
      zbadania zarzutu nieprawidłowości w nadzorze Ministerstwa Skarbu Państwa nad
      przedstawicielami Skarbu Państwa w spółce PKN Orlen S.A.,

www.tworzywa.com.pl/aktualnosci/aktualnosci.asp?ID=2452--------------------------------------------------------------------------------

Startował też w konkursie na szefa IPN. Na szczęście tam Kaczor jeszcze nie ma
      decydującego wpływu:)
      • iza.bella.iza Re: Kariera Piotra Woyciechowskiego 20.01.06, 19:49
        ND podaje, że Woyciechowski ukończył również WAT:)

www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20051221&id=po70.txt
      • inna57 Re: Izo jesteś wielka !!! 20.01.06, 19:59
        Gratuluję zdolności tropienia absurdów.
        Dzięki wielkie.
        • iza.bella.iza Re: Izo jesteś wielka !!! 20.01.06, 20:09
          inna57 napisała:

> Gratuluję zdolności tropienia absurdów.
          > Dzięki wielkie.

Mam wprawę:) Byłam aktywną śledczą w forumowej komisji śledczej d/s Rywina.
          Dzięki za uznanie.:)
      • iza.bella.iza Link do strony radnego Golimonta 20.01.06, 20:06
        Link do strony radnego Golimonta nie chce się otworzyć. Gdyby nadal nie
        działał, to trzeba na stronie www.polimont.pl kliknąć w "generałowie bezpieki".
        Bardzo przepraszam, że korzystam z urbanowego źródła, ale innego w necie nie
        znalazłam. Dla równowagi powołałam sie też na ND:)

www.golimont.pl/generalowie.php
        • kropek_oxford Hej Iza, to jest fajne: 20.01.06, 20:27
          www.golimont.pl/glosowalem2.php

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka