Dodaj do ulubionych

Spotkanie PO - PiS???

22.01.06, 09:24
Zetka, Olejnik, Rokita, Bielan.

Rokita o żadnym spotkaniu nic nie wie. Bielan twierdzi, że wysoki szczebel PO
i PiS się spotkają. Kompletna aberacja?
Jedyne, co mi przychodzi na myśl, to zaproszenie Tuska od Lecha Kaczyńskiego
i tete a tet Tuska i Jarka w Pałacu wieczorem. Tusk albo nic nie powiedział
Rokicie, zobowiązany przez Jarosława, albo nie otrzymał jeszcze zaproszenia.
Obserwuj wątek
    • haen1950 Re: Spotkanie PO - PiS??? 22.01.06, 09:50
      Prawdziwą politykę w Polsce robi Monika Olejnik. Jestem o tym coraz bardziej
      przekonany słuchając audycji. To jedyne miejsce, gdzie Lepper nie ma wstępu,
      faceci muszą mówić prawdę lub kłamać i mówią, że kłamią w imię wyższych celów.
      Czyli w sumie mówią prawdę.
      Własciwie to po co nam ten sejm i senat. Wystarczy zespół prawników do pisania
      ustaw do ustaleń zawartych u Moniki.
      • smok5 Ale poważnie. O co chodzi z tym spotkaniem? 22.01.06, 10:29
        a) odejście do PISu kolejnej grupy posłów PO
        b) schetyna lub ktoś podobny postawił krzyżyk na czołowych platfusach?
        c) tusk, rokita i komorowski kłamią,ze nic nie wiedzą o tym spotkaniu
        Możliwośc, ze PIS wymyślił sobie to spotkanie jest żadna -ujawnił je Główny
        Kaczor. A co by o nim powiedziec idiotą nie jest -epitet kłamcy i konfabulanta
        miałby jak dwa i dwa jest cztery.
        • hihiro Trafiłeś w sedno :) 22.01.06, 10:38
          smok5 napisał:

> Możliwośc, ze PIS wymyślił sobie to spotkanie jest żadna -ujawnił je Główny
          > Kaczor. A co by o nim powiedziec idiotą nie jest -epitet kłamcy i
          > konfabulanta miałby jak dwa i dwa jest cztery.

On juz od dawna jest z tego znany - kłamstwo to jego matka, a konfabulacja kochanką.

A tak na poważnie to kolejny element wielopietrowej gry kaczora pt.: robimy
          wszystkich w bambuko. Do niedawna łudził się, że naród pójdzie za nim jak
          onegdaj za fuhrerem, ale po ostatnich wydarzeniach stracił tę wiare i teraz
          kręci się wokół własnego ogona.

Z PO koalicji zawrzeć nie może
          Z SO tez nie
          Wcześniejsze wybory to prawdopodobnie klęska PiS
          Dalsze rządy mniejszościowe klęska PiS
          Jedyne co mu zostało to ...łgac, łgać, łgać, a nuż coś wyrośnie :)
          • smok5 Oczekiwałe poważnego postu. 22.01.06, 10:42
            A nie chciejstwa. Chcę kurna wiedzieć o co chodzi z SAMYM spotkaniem -bo to ze
            się odbędzie to fakt.
            • haen1950 Re: Oczekiwałe poważnego postu. 22.01.06, 10:49
              smok5 napisał:

> A nie chciejstwa. Chcę kurna wiedzieć o co chodzi z SAMYM spotkaniem -bo to ze
              > się odbędzie to fakt.
              Konfabulujesz. Jeżeli to nie tajne spotkanie Tuska z Kaczorami, to uwazasz, że
              pół platformy prowadzi tajne rokowania z Jarkiem? Oni tam wszystko o wszystkich
              wiedzą, łacznie z preferencjami seksualnymi i adresami burdeli.
              • smok5 To tym bardziej pytam się jaka jest Twoja opinia 22.01.06, 10:53
                Tusk wie i ukrywa tą wiedzę -po co?
                • hihiro Tusk, Rokita i Komorowski powiedzieli 22.01.06, 10:58
                  smok5 napisał:

> Tusk wie i ukrywa tą wiedzę -po co?

prostą prawdę - nikt sie z nimi nie umawiał i nikt z PO na żadne rozmowy się
                  dzisiaj nie wybiera. Reszta to konfabulacje Kaczyńskiego który rozpaczliwie
                  próbuje wybrnąć z patowej sytuacji w którą sam się zapędził.
                • haen1950 Re: To tym bardziej pytam się jaka jest Twoja op 22.01.06, 11:00
                  smok5 napisał:

> Tusk wie i ukrywa tą wiedzę -po co?

Jezeli wie. Może coś się wydarzyło w pałacu, o czym nie chciał nikomu mówić, bo
                  się zobowiązał. Rokita też może wiedzieć i pary nie puszcza.
                  Ale to wszystko przy założeniu, że wódz nie konfabuluje. Mało prawdopodobne, bo
                  po co by o tym gadał.
                  Ale mogę sobie wyobrazić sytuację, że musiał to powiedzieć na nasiadówce PiS,
                  bo inaczej miałby rewoltę u siebie.
    • ppppp7 Re: Spotkanie PO - PiS??? 22.01.06, 10:57
      Trzydzieste spotkanie PISu z PO w sprawie koalicji, przy jednoczesnych
      zaawansowanych negocjacjach PISu z Samoobroną? Czyli nic nowego pod słońcem.
      Kaczory nie mogą się zdecydować i dla zyskania na czasie generują totalny
      chaos. A w tym są dobrzy.
      • haen1950 Re: Spotkanie PO - PiS??? 22.01.06, 11:13
        ppppp7 napisał:

> Trzydzieste spotkanie PISu z PO w sprawie koalicji, przy jednoczesnych
        > zaawansowanych negocjacjach PISu z Samoobroną? Czyli nic nowego pod słońcem.
        > Kaczory nie mogą się zdecydować i dla zyskania na czasie generują totalny
        > chaos. A w tym są dobrzy.

Zgadzam się. Im większy bajzel, tym samopoczucie Jarka lepsze.
        • p.smerf Re: Spotkanie PO - PiS??? 22.01.06, 11:14
          Czyli Wałęsa się nie mylił.
          • niezapowiedziany Re: Spotkanie PO - PiS??? 22.01.06, 11:19
            Rokita mowi, ze nic nie wie nt tego spotkania.
            Tusk mowil, ze ustalili z prezydentem, ze ten drugi spotka sie z PiS
            Komorowski twierdzi, ze PO nie dostala zadnej informacji i nic nie bylo z nia umawiane, a to przedstawienie przez media terminu rzekomo ustalonego spotkania na jutro (dzis) jest niespodzianka.
            Jaroslaw Kaczynski mowi, ze dojdzie dzis do spotkania liderow obu partii, ale o w nim nie bedzie uczestniczyl...

to ilu liderow ma PiS? Gosiewskiego wysla?? (jesli w ogole to spotkanie bedzie, ale moze chodzi o to zeby Jaroslaw mogl powiedziec potem, ze PO nawet nie przyszla. :)
    • anitka221 Re: Spotkanie PO - PiS??? 22.01.06, 11:39
      Bedzie rozłam w PO byc może, bo Kaczyński ma spotkanie zaprosił szefów PO
      oprócz tych z którymi nie można się dogadać.Sytuacja w układzie politycznym
      podobna jest do tej w Stanach kiedy Kennedy został Prezydentem, popierany przez
      ludzi, ale nie przez kogos tam ważnego i wpływowego (kogo??? - to jest jeszcze
      do wyjasnienia). No oczywiście realia w Polsce sa inne.
    • niezapowiedziany sciema PiS albo proba rozbicia PO 22.01.06, 11:42
      "Po audycji Bielan powiedział dziennikarzom, że do spotkania dojdzie, jednak jego miejsce i czas oraz to, kto personalnie będzie w nim uczestniczył, zobowiązany jest zachować w sekrecie. Były już rozmowy w świetle kamer, które nic nie przyniosły, teraz chcemy porozmawiać bez udziału mediów - mówił Bielan."

rownie dobrze moze byc to wymysl PiS (i jako, ze sie nic nie odbedzie, to sie bedzie utrzymywac tajemnice :)

moze dojsc do spotkania z czescia PO w celu ich wyrwania z PO. czy to mozna nazwac rozmowami z PO? :) niech tak znaczy tak, a nie - nie :)
      • smok5 A jednak do chodzi we Wrocławiu. 22.01.06, 13:46
        I co poitykierzy amatorzy?
        • haen1950 Re: A jednak do chodzi we Wrocławiu. 22.01.06, 13:56
          Proszę coś bliżej na ten temat.
          • smok5 Schetyna spotyka się we Wrocławiu z Lipińskim 22.01.06, 13:58
            pytanie tylko za wiedzą Rokity?
            • kalak1 Re: Schetyna spotyka się we Wrocławiu z Lipińskim 22.01.06, 14:03
              Ale co to za spotkanie.
              czy tak panowie sobie o babkach pogadają.
              czy maja jakieś prerogatywy do podejmowanie decyzji?
              • smok5 Schetyna w PO dzieli i rządzi 22.01.06, 14:10
                Jarek K. platformy.
            • haen1950 Re: Schetyna spotyka się we Wrocławiu z Lipińskim 22.01.06, 14:10
              smok5 napisał:

> pytanie tylko za wiedzą Rokity?

Wiesz, co ja sądzę? Faceci się umówili na drinka, czy kolację żeby sobie
              pogadać o tym o owym i Jarosław zrobił z tego medialny show.

Domyślam się tylko, że było mu to bardzo potrzebne na tej naradzie. Nędzne
              rezultaty swojej strategii mógł tym ludziom przedłożyć żeby uzyskać akceptację
              dla swoich poczynań.
              Pewnie nic z tego nie wyjdzie w tej sytuacji. Ale przez tę głupotę BNP mu się
              rozpada i nawet Giertych wrzuca wsteczny bieg.

• niezapowiedziany Lipinski jest w Warszawie poki co 22.01.06, 14:12
          a lotnisko we Wroclawiu jest zamkniete.
          • niezapowiedziany no i jezeli to jest tajna narada, to czy to rozmow 22.01.06, 14:14
            rozmowy z PO czy ze Schetyna?

podtrzymuje moje zdanie. w zwiazku ze sprawa z lotniskiem (jak podala Trojka), moze sie okazac, ze wariant 1 okaze sie prawdziwy :)
            • haen1950 Re: no i jezeli to jest tajna narada, to czy to r 22.01.06, 14:40
              niezapowiedziany napisał:

> rozmowy z PO czy ze Schetyna?
              >
              > podtrzymuje moje zdanie. w zwiazku ze sprawa z lotniskiem (jak podala
              Trojka),
              > moze sie okazac, ze wariant 1 okaze sie prawdziwy :)

Co to za tajne spotkanie, jeżeli wszyscy o nim wiedzą zanim się odbyło. Jarek
              pierwszy je ujawnił i nie wiadomo dlaczego. Albo chciał te rozmowy storpedować
              albo nie miał nic ciekawszego swoim do powiedzenia na zjeździe w sobotę.
              Rozmowy się skończyły, zanim się zaczęły. Nie wiem, czy Tusk o nich wiedział,
              mógł nie wiedzieć, lub nie chciał wiedzieć.
              Wniosek jest jeden: Jarek jak ruski czołg prze do wyborów.
              • niezapowiedziany Re: no i jezeli to jest tajna narada, to czy to r 22.01.06, 14:50
                tajne bylo rano. idac troche spiskowa teoria: uczestnicy (Schetyna we Wroclawiu i Lipinski teraz w Warszawie) i miejsce (Wroclaw) zostali ujawnieni, gdy okazalo sie, ze spotkanie stoi pod duzym znakiem zapytania, bo we Wroclawiu lotnisko jest zamkniete z powodu awarii samolotu :)

jestem bardzo ciekaw efektow tego spotkania.
          • wiewiorzasta Re: Lipinski jest w Warszawie poki co 22.01.06, 15:53

> a lotnisko we Wroclawiu jest zamkniete.
            >

Bóg nie chce doprowadzić do rozmów PO i PiS i zesłał śnieżycę...
            • niezapowiedziany Re: Lipinski jest w Warszawie poki co 22.01.06, 15:55
              nie, to podobno cos z samolotem. nie mniej daje sie wyczuc ingerencje ;)

mnie intryguje, dlaczego miejsce spotkania podano po tym jak okazalo sie, ze we Wroclawiu lotnisko bedzie nieczynne. :)

ciekawi mnie efekt tych rozmow.
              • wiewiorzasta Re: Lipinski jest w Warszawie poki co 22.01.06, 16:21

> nie, to podobno cos z samolotem. nie mniej daje sie wyczuc ingerencje ;)

Wyjrzałam przez okno i założyłam, że to przez śnieg :)

Ale może to PiSiaki ten samolot zepsuły?
                >
                > mnie intryguje, dlaczego miejsce spotkania podano po tym jak okazalo sie, ze we
                > Wroclawiu lotnisko bedzie nieczynne. :)

Heh :)))) Nie zwróciłam na to uwagi, ale to dosc zabawne jest - może po prostu
                Bielan nie może wyjść na aż takiego kretyna.

> ciekawi mnie efekt tych rozmow.

Mnie też. Ale pewnie znowu skonczy się na komunikacie Jarosława, że do rozmów
                nie doszło, bo PO zablokowała lotnisko w ramach destrukcji.
                • niezapowiedziany Re: Lipinski jest w Warszawie poki co 22.01.06, 16:26
                  > Mnie też. Ale pewnie znowu skonczy się na komunikacie Jarosława, że do rozmów
                  > nie doszło, bo PO zablokowała lotnisko w ramach destrukcji.

hahahahahaha
            • haen1950 Re: Lipinski jest w Warszawie poki co 22.01.06, 16:17
              wiewiorzasta napisała:

> niezapowiedziany napisał:
              >
              > > a lotnisko we Wroclawiu jest zamkniete.

> Bóg nie chce doprowadzić do rozmów PO i PiS i zesłał śnieżycę...

Nie mieszaj do tego Boga. To robota Rydzyka.
              • wiewiorzasta Re: Lipinski jest w Warszawie poki co 22.01.06, 16:24
                haen1950 napisał:

> Nie mieszaj do tego Boga. To robota Rydzyka.

Właśnie się dowiedziałam, że to nie przez śnieg, a zepsuty samolot.
                Myślisz, ze to R. ten samolot...?
                • haen1950 Re: Lipinski jest w Warszawie poki co 22.01.06, 16:34
                  wiewiorzasta napisała:

> haen1950 napisał:
                  >
                  > > Nie mieszaj do tego Boga. To robota Rydzyka.
                  >
                  > Właśnie się dowiedziałam, że to nie przez śnieg, a zepsuty samolot.
                  > Myślisz, ze to R. ten samolot...?

No jasne. Pamiętam, jak załatwił helikopter Millera.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka