Dodaj do ulubionych

Lipinski o spotkaniu

22.01.06, 21:54
"Lipiński: Media i pogoda uniemożliwiły spotkanie PO-PiS
Jutro w Warszawie dojdzie do spotkania wiceprezesa PiS Adama Lipińskiego i sekretarza Platformy Grzegorza Schetyny. Informacje potwierdził Polskiemu Radiu Wrocławi poseł Adam Lipiński.
Według niego zaplanowane na dziś we Wrocławiu rozmowy przeniesiono z powodu dużego zainteresowania mediów. Dodał, że także pogoda utrudniała dotarcie na wrocławskie spotkanie.

Lipiński nie chciał ujawnić, gdzie i o której godzinie dojdzie jutro do spotkania w sprawie koalicji obu partii. Podkreślił, że zależy mu na tym, żeby nie wiedzieli o tym dziennikarze. Grzegorz Schetyna nie chciał rozmawiać o jutrzejszym spotkaniu. Wcześniej powiedział, że dzisiejsze spotkanie miało mieć charakter półprywatny, a wyszła "wielka polityka", dlatego zmieniono termin rozmowy."

OK. czyli spiskowa teoria z wtorkiem i totalna sciema odpada.
ale tu pojawia sie kolejne pytanie dlaczego, jesli spotkanie mialo miec charakter poufny (co to znaczy polprywatny???) i bez mediow, Jaroslaw Kaczynski o nim powiedzial wczoraj? (moze dlatego Rokita mowil tak a nie inaczej? liczac, ze opadnie zainteresowanie... jakos nie bardzo pasuj mi teza o jego klamstwie w tej idiotycznej sprawie czy swiadomym wylaczeniu go przez Tuska). a moze to tylko ze Schetyna rozmowa (a nie z PO?)?
Obserwuj wątek
    • franciszekszwajcarski Lipiński chciał przejść do PO 22.01.06, 22:08
      Chciał ze sobą przyprowadzić 40 posłów, ale Kaczyński sie w pore dowiedział i
      spacyfikował pomysł Lipińskiego :)
      • jackmal Re: Lipiński chciał przejść do PO 22.01.06, 22:15
        Co raz bardziej nabieram podejrzeń (na granicy pewności), że oba Kaczory żyją w
        wyimaginowanym świecie. Słyszą co chcą słyszeć, widza nieistniejące spiski. Stąd
        nieustająca orgia nieporozumień. Wszystkie partie poza PiSSem myślą, że
        występują w dramacie, a to komedia z Flipem i Flapem. A może "Kacza zupa"?
      • niezapowiedziany Re: Lipiński chciał przejść do PO 22.01.06, 22:15
        hahahaha. ale mnie naprawde intryguje, jak to z tym spotkaniem bylo.
      • haen1950 Re: Lipiński chciał przejść do PO 22.01.06, 22:26
        franciszekszwajcarski napisał:

> Chciał ze sobą przyprowadzić 40 posłów, ale Kaczyński sie w pore dowiedział i
        > spacyfikował pomysł Lipińskiego

To tylko pozorny absurd, inaczej trudno sobie wytłumaczyć postepowanie Jarka.
    • andrzejg Lipiński,Schetyna i....Czarnecki 22.01.06, 22:15
      szare eminencje z Wrocławia

A.
    • niezapowiedziany i jeszcze to. 22.01.06, 22:20
      "Nie chcę komentować moich spotkań. Poza tym ja nie uprawiam takiej polityki, że o moich ewentualnych zamiarach informuję innych za pomocą mediów" - mówił Lipiński."

przeciw Jaroslawowi Kaczynskiemu? a moze naprawde to nie mialo byc spotkanie polityczne, a polprywatne jak powiedzial Schetyna?
    • nurni Ty masz dzis wyraznie zly dzien 22.01.06, 22:27
      Oczywiscie wszystko przez wredny PIS.

niezapowiedziany napisał:
      (moze dlatego Rokita mowil tak a nie inaczej? liczac, ze op
      > adnie zainteresowanie...

Napisz wprost. Klamal bo liczyl ze opadnie zainteresowanie?
      A jakiz to wielki cel wymagal ze sklamal? Tak bardzo chcial Bielanowi przytrzec
      nosa w porannej zetce ze postanowil.....odwrocic zainteresowanie.
      To jest rekord swiata! :)

jakos nie bardzo pasuj mi teza o jego klamstwie w tej
      > idiotycznej sprawie czy swiadomym wylaczeniu go przez Tuska a moze to tylko z
      > e Schetyna rozmowa (a nie z PO?)?

Zdecyduj albo jest to idiotyczna sprawa - a jak zwykle posluzyla do ataku na PIS
      - albo powazna. Problem wiarygodnosci. Czy Rokicie zdarzalo sie juz wczesniej
      "odwracac zainteresowanie" ?
      • niezapowiedziany Re: Ty masz dzis wyraznie zly dzien 22.01.06, 22:39
        idiotyczna o tyle, ze sa wazniejsze sprawy w panstwie niz takie spotkanie. samo wyjasnienie okolicznosci i zagran w okol niego nie jest idiotyczne.

ja nie stawialem od razu sprawy tak, ze to jest jakis kant PiS. ale tak wynika z kolejnych szczegolow. w kazdym razie najmniej sensowne jest tu wyjawienie tej informacji na konferencji. moim zdaniem mozliwosci sa dwie: kant PiS, albo indywidualna gra Schetyny. naprawde nie sadze, zeby Rokita mial klamac w sprawie Tuska a Tusk oklamywac Rokite.

nie wiem czy Rokita, kiedys chcial "odwracac zainteresowanie".

jestem zly, bo mialem zrobic cos sensownego, a caly dzien siedze na forum :|
        • nurni Re: Ty masz dzis wyraznie zly dzien 22.01.06, 23:05

> idiotyczna o tyle, ze sa wazniejsze sprawy w panstwie niz takie spotkanie. samo
          > wyjasnienie okolicznosci i zagran w okol niego nie jest idiotyczne.

Szkoda ze nie moze przeczytac Cie Komorowski.

> ja nie stawialem od razu sprawy tak, ze to jest jakis kant PiS.

Na faktycznie. Bryt Cie wpuscil.

ale tak wynika
          > z kolejnych szczegolow. w kazdym razie najmniej sensowne jest tu wyjawienie tej
          > informacji na konferencji. moim zdaniem mozliwosci sa dwie: kant PiS, albo ind
          > ywidualna gra Schetyny. naprawde nie sadze, zeby Rokita mial klamac w sprawie T
          > uska a Tusk oklamywac Rokite.

Rokita powolywal sie na Tuska, prawda? Nie zrozumieli sie dwaj "przyjaciele" w
          sprawie tak trywialnej jak to czy jest spotkanie we wroclawiu czy nie ma?
          Jesli tak, jesli mamy do czynienia z problemami TAKIEJ natury, to jak wymagac od
          liderow PO by porozumieli sie z PIS w czymkolwiek innym. Tylko rece rozlozyc.

> nie wiem czy Rokita, kiedys chcial "odwracac zainteresowanie".

To Twoja teoria ze sklamal bo chcial. Jesli mialby klamac w tak durnej (jak
          piszesz) sprawie to chyba jeszcze gorzej prawda?

> jestem zly, bo mialem zrobic cos sensownego, a caly dzien siedze na forum :|

Donald wlasnie live na TVP2. Odprez sie :)
          • niezapowiedziany Re: Ty masz dzis wyraznie zly dzien 22.01.06, 23:52
            Tusk chyba wiedzial o tym spotkaniu Schetyna - Lipinski, bo powiedzial, ze ono nie mialo byc o koalicji, ale o okresleniu warunkow, jakie sa niezbedne do rozpoczecia rozmow o koalicji (rozmowa o rozmowie troche). Mialo byc poufne i to juz jest pewne - jakies porozumienie z Lechem Kaczynskim (jednak ci informatorzy zdaje sie tym razem prawdziwi :). Rokity nie wtajemniczyli i troche przez to go dzis wypuscili, podobnie jak Komorowskiego (tez mowil, ze nikt nic nie wie). Wyglada na to, ze w PO wiedzieli tylko Tusk i Schetyna oraz Prezydent Kaczynski (?) i Lipinski (?). mialo byc poufne i to juz wiadomo. dlaczego JAroslaw powiedzial o nim publicznie? (i jak sie dowiedzial, wiedzial od poczatku?)

(#@%$#&%$*#@%#@^$#^ zadam wyjasnien. chce powrotu do tej sprawy i reakcji zamieszanych w nia osob.
            • nurni Re: Ty masz dzis wyraznie zly dzien 23.01.06, 00:40

> (#@%$#&%$*#@%#@^$#^ zadam wyjasnien. chce powrotu do tej sprawy i reakcji zamie
              > szanych w nia osob.

Z takim podejsciem to szybko zyskasz w PO opinie warchola i awanturnika.
              Szkoda Cie chyba w tym PO.
              • niezapowiedziany Re: Ty masz dzis wyraznie zly dzien 23.01.06, 00:44
                ???
                po pierwsze nie zgadzam sie. powtarzasz obiegowa opinie na temat PO. tu naprawde tocza sie spory. (tyle, ze po ustaleniu jakiegos kierunku, nie ma, ze kazdy bezkarnie plecie co mu slina na jezyk przyniesie)

po drugie ja nie jestem w PO :) (jeszcze)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka