Gość: x IP: 217.153.49.* 07.11.02, 10:13 Komuchy znowu kombinuja... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ...!... Koszyk kamuflowany IP: 213.17.236.* 07.11.02, 10:20 "...ja teraz niestety mam władze!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary byk Re: Koszyk kamuflowany IP: *.imgw.pl 07.11.02, 14:13 Ministra Łapińskiego mam za najgorszego dogmatyka (centralizacja, rządy jednoosobowe, wyrzucanie kompetentnych ludzi np. szefa ŚKCH), poza tym prawdopodobnie robienie koszyka jest bez głowy. Trzeba jednak uczciwie przyznać, że taki koszyk jest od dawna potrzebny. Musimy wiedzieć, co się nam należy za darmo, a za co trzeba płacić! Jeśli ktoś powie: "wszystko się należy", to oznaczać może tylko że "nic się nie należy bez kolejek, chodów i łapówek". Jest oczywiste, że nie możemy wydawać na lecznictwo tyle co Europa zachodnia, czy USA, bo oni zarabiają 5 razy tyle co my i 1/5 zarobków mogą wydać na zdrowie. My chcąc tyle wydać, nie mielibyśmy na nic, ani na mieszkanie, ani ubranie, jedzenie itd. Dotychczas jednak żaden polityk nie ośmielił się powiedzieć prawdy i zaproponować realistycznego zakresu świadczeń medycznych. Może wreszcie coś się ruszy. Chcę stwierdzić, że jestem w wieku emerytalnym i nie najlepszego zdrowia, ale nie uważam, żeby dawać wszystko na leczenie, zaniedbując np. szkolnictwo, naukę, technikę itd. Przyszłość w dobrze wyedukowanej młodzieży, a nie w staruchach, którzy tylko psują powietrze, a mają wielkie wymagania! Odpowiedz Link Zgłoś