Gość: Lech IP: *.orasoft.pl 21.05.04, 10:01 Chcę zrezygnować z usług UPC (Chello) i przejść na neostradę. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tym zkresie ? Nie bardzo ufam firmie TP SA.... Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Papas Re: Neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 10:20 Większośc Polaków nie ufa tej firmie ale jednak w niej pozostaje. Ja używam Neostrady od dosyć dawna fakt bywało różnie ale zawsze w miarę stabilnie. Teraz jest to naprawdę super, zwiększona transmisja jest odczuwalna, sam system pracuje wręcz idealnie, tak więc co jeszcze mozna o tym powiedzieć??? Osobiście uważam że nic.Oby tylko jeszcze spadła cena to byłby juz prawdziwy "luksusik" Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Lech Re: Neostrada IP: *.orasoft.pl 21.05.04, 11:42 a ile to teraz kosztuje ? UPC: 159,- Link Zgłoś
Gość: Jasiu Re: Neostrada IP: *.wodgik.katowice.pl 21.05.04, 11:54 Usługa Neostrada TP opcja 320/64 kb/s (w przypadku zawarcia Umowy na czas określony - 12 miesięcy): 92,52 zł Przy umowie na czas nieokreślony : 139,25 www.neostrada.pl Link Zgłoś
Gość: Royal Re: Neostrada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.04, 14:59 i jakie masz mniej więcej transfery jeżeli np. ściągasz 700MB ze strony. Link Zgłoś
Gość: SsMyKoWiSkO Re: Neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 15:47 Wiesz to zalezy z jakiej strony i czy moze z jakiegoś P2P,np na Kazaa jest miernie a na DC+ osiąga sie do 80 kb/s czyli nieźle... ze stron transfer jest rózxny od 20 do 220kb/s Pozdrooo Słonecznie i Majowo Link Zgłoś
Gość: jjj Re: Neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 15:55 A co dolega temu Chello? Nie słyszałem jakiś złych opinii. Link Zgłoś
Gość: Lech Re: Neostrada IP: *.chello.pl 21.05.04, 22:52 Gość portalu: jjj napisał(a): > A co dolega temu Chello? Nie słyszałem jakiś złych opinii. Dział Windykacji. Windykują ze mnie niezapłacone rachunki za okresy przyszłe i mam już tego dość. Nie mam takich zapisów w umowie. I jeszcze grożą, że obniżą szybkość transferu, jak nie zapłacę za rachunek za okres, który kończy się w przyszłości. Ale neostrada mnie przeraziła: nikt nie umiał mi u nich odpowiedzieć czy ( i jak) mogę sobie zainstalować w neostradzie router bezprzewodowy(a mam taki). Zdaje się (to było parę miesięcy temu) odpowiedzieli mi, że nie można, a poza tym kolejne osoby (odsyłano mnie telefonicznie od osoby do osoby) nie wiedziały co to takiego. Zwątpiłem. Link Zgłoś
lukesky1 Re: Neostrada 21.05.04, 16:17 Jak z Neo mozna wycisnac 220kB/s? To, co pokazuje IE przy sciaganiu na poczatku, to tyle ile zdazyl sciagnac zanim zaznaczyles gdzie ma to umiescic. Jakbys poczekal dluzej, to transfer moglby byc nawet ɭMB/s, po czym by spadal az do osiagniecia normalnej wartosci. (czyli max do 80kB/s przy Neo w wersji 640kb/s) Na DC mozna wycisnac wiecej, ale jest to wynikiem kompresji, a nie szybkosci lacza. Link Zgłoś
allumeuse_21 Re: Neostrada 21.05.04, 16:34 na poczatku sprawdzaja parametry lini.. czy sie nadaje.. moja sie nadawala, podpisalam, zaplacilam, korzystam.. dziala "jak chce". jak nie chce to nie dziala. nekalam ich telefonami, w koncu powiedzieli ze linia przestala [po kilku miesiacach uzytkowania] spelniac parametry.. tlumienie sygnalu na pasmie ADSL.. dopiero jak zagrozilam ze nie wywiazuja sie z warunkow umowy i zamierzam ja rozwiazac to robole z Tepsy pokopali w ziemi, skrocili kable i sie poprawilo. ogolnie nie polecam. sa tansze i mniej nerwowe sposoby. Link Zgłoś
Gość: dfg Re: Neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 00:59 oto moja historia z tepsą: zamówiłem, odczekałem, popieprzyli zamówienie, trzeba było 3 razy weryfikować, (zamówiłem modem ze swichem), przywieźli modem USB, po opieprzeniu przywieźli modem... bez swicha, za trzecim razem przywieźli właściwy modem. (dalej będzie pozytywnie ;-) jak już włączyli, to sieć działa bezawaryjnie. w ciągu 4 miesięcy nie było ani jednej przerwy. Inna sprawa, że nie wiem, jak z grwarantowanym transferem, bo nie ściągam dużych plików- używam tylko do przegl. str. www i wysyłania poczty. Oceń sam. Obiegowa opinia jest taka, że po "chorobie wieku dziecięcego" neostrada jest ok. Chyba, że ma się pecha , ale (jak mawiał Jan Pietrzak pechowcó nam nie potrzeba ;-) Pozdrawiam! Link Zgłoś
Gość: jarb1 Re: Neostrada IP: *.krosniewice.sdi.tpnet.pl 22.05.04, 18:19 kable gościowi skrócili naprawde dobre Link Zgłoś
dariusz-m Re: Neostrada 23.05.04, 06:00 Działa ok. Tylko trzeba wypieprzyć ten ich program, zainstalować sam modem. Co ciekawe kilka razy zdarzyła im się przerwa w działaniu. Właśnie wczoraj po 23, nie mogłem się zalogować. Był to 3 raz, przerwy trwały parę godzin. Nie można ufać fachowcom z tej firmy, najlepiej jak się sam dobrze znasz na wszystkim. Kiedyś pobierali wysokie (chore) opłaty za zainstalowanie np. modemu. Link Zgłoś
dziuunia Re: Neostrada 23.05.04, 09:51 dariusz-m napisał: Co > ciekawe kilka razy zdarzyła im się przerwa w działaniu. Właśnie wczoraj po 23, > nie mogłem się zalogować. Też wczoraj to miałam,pierwszy raz po ponad roku użytkowania.Zero sygnału.Ale tak poza tym to wcale nie narzekam.Tylko żeby cena była jeszcze niższa to byłoby idealnie. Link Zgłoś