Dodaj do ulubionych

Zyta nadal w Platformie

26.01.06, 11:06
Zyta Gilowska nie złożyła formalnej rezygnacji ani nie została wyrzucona z
Platformy, jest więc nadal jej członkiem. I co z taką zrobić?
Obserwuj wątek
    • karlin Wydawać partyjne polecenia /nt 26.01.06, 11:08
    • bladatwarz Re: Zyta nadal w Platformie 26.01.06, 11:09
      A jakie ma to znaczenie?
      • kataryna.kataryna Re: Zyta nadal w Platformie 26.01.06, 11:14
        bladatwarz napisała:

> A jakie ma to znaczenie?

Nie wiem, pewnie jakieś ma :) Na przykład takie, że wicepremierem w rządzie PiS
        jest członek Platformy. Albo takie, że członkiem Platformy jest osoba oskarżana
        (głównie przez zdradzony elektorat PO) o nepotyzm. Trochę głupia sytuacja się
        zrobiła. Ale i tak Zyta pewnie wróci do PO.
        • bladatwarz Re: Zyta nadal w Platformie 26.01.06, 11:22
          Watpie.
          Nie sadze, zeby PO w obecnej formie przetrwalo do nastepnych wyborow.
        • niezapowiedziany Re: Zyta nadal w Platformie 26.01.06, 15:11
          "oskarżana (głównie przez zdradzony elektorat PO) o nepotyzm."

no i znow manipulacja. symaptycy PO choc troche moze "zdradzeni" mowili i mowia
          o niej z uznaniem
          • 6nine9 Re: Zyta nadal w Platformie 26.01.06, 15:26
            Zgadzam się, kataryna.kaczoryna nie jest idiotką, by wypisywac takie głupstwa
            nieswiadomie.
    • eurobecik Re: Zyta nadal w Platformie 26.01.06, 11:10
      "kret" PO w PiS?
    • anyab1 nie tylko Zyta wstydzi się Pisu 26.01.06, 11:12
      www.sejm.gov.pl/poslowie/posel5/348.htm
      www.sejm.gov.pl/poslowie/posel5/043.htm
      www.sejm.gov.pl/poslowie/posel5/043.htm
      • haen1950 Re: nie tylko Zyta wstydzi się Pisu 26.01.06, 11:53
        No nie, wszyscy odejmuję tą trójcę od PO i dodają do PiS.
        Warto wyjaśnić, chociaż teraz to bez znaczenia.
    • x2468 Re: Zyta nadal w Platformie 26.01.06, 11:20
      kataryna.kataryna napisała:

> Zyta Gilowska nie złożyła formalnej rezygnacji ani nie została wyrzucona z
      > Platformy, jest więc nadal jej członkiem. I co z taką zrobić?
      Bielan rowniez.Co z takim zrobic? Dac na ryngraf i wyslac wraz z Kaminski do
      Pinocheta?A moze poczuja zew krwi i rusza na Czechy popierac aferzyste Klausa?
    • haen1950 Re: Zyta nadal w Platformie 26.01.06, 11:29
      Całe ten pomysł PiS na Gilowską w Warszawie jest przedwczesny i chybiony. Zyta
      go nie kupi. Plota w ramach ataku na PO.
      Chyba, że zaczęła uwierać Kazia w skoku na państwową kasę i kombinują już
      koniec tej wiązanej transakcji.
    • loppe Re: Zyta nadal w Platformie 26.01.06, 11:55
      To jej tylko dodaje powabu...
    • create Co do Zyty 26.01.06, 11:59

Nie jestem przeciwnikiem jej sposobu postępowania, nieuwazam jej postępowania za
      zdradę. Przyjmuje jej tłumaczenie, że wchodząc do rzadu kierowała się
      przesłankami ponadpartyjnymi.

Kto więc jest zdajcą?

Ci wszyscy mali posłowie którzy teraz doczepiają się do PiS przechodząc z innych
      ugrupowań. Oni zdobyli mandat zaufania z innej listy. Wyborcy głosujac na nich
      glosowali tez na konkretna partie, a teraz Ci parlametrzysci sprzedja sie PiS
      jak marne ladacznice.

Zyta i Religa to zupełnie inne przypadki.
      • x2468 Re: Co do Zyty 26.01.06, 12:40
        Mam nadzieje ze zyta jakos ulozy sobie wspolprace z pozostawionym przez
        Kaczynskiego "ukladem warszawskim".Sadze ze nie powinna z tym miec wiekszych
        problemow.ich historia jest podobna.Wyrzuceni z Platformy za drobne,nazwijmy to
        "zapobiegliwosci",przyholubieni przez Kaczynskich teraz kwitna.Odda nie Warszawy
        przez PiS to moze oznaczac dla "towarzystwa"katastrofe.
      • janbezziemi Usuwac zdrajców! 26.01.06, 12:49
        Głosuje się na partie czy na człowieka? Obecnie bez partii nikt się nie dostaje
        do Sejmu. Moze ewent. do Senatu, ale tam tez ktoś placi za kampanie wyborczą!
        Pomysł, aby tak zmienic ordynacje zeby usuwac z Sejmu zdrajców ,a na ich
        miejsce przyjmowac drugich na liscie jest niezły.(Lepper nie musiałby zbierac
        specjalnych oswiadczen i grozic karami pienięznymi).
    • witek.bis Re: Zyta nadal w Platformie 26.01.06, 12:48
      kataryna.kataryna napisała:

> Zyta Gilowska nie złożyła formalnej rezygnacji ani nie została wyrzucona z
      > Platformy, jest więc nadal jej członkiem. I co z taką zrobić?

No właśnie! Co z taką zrobić? Co z robić z osobą, która mataczy nawet w sprawie
      swojej partyjnej przynależności i która wielokrotnie zapewniała, że odeszła z
      PO?

Dla przykładu jeden zytacik:

„Dlaczego miałabym się nie zdecydować? Jestem człowiekiem wolnym, od ośmiu
      miesięcy bezpartyjnym […] Sądzę, że byłam na takim etapie, że była to moja
      powinność” – powiedziała Gilowska pytana o motywy swojej zgody na wejście do
      rządu.

www.bankier.pl/wiadomosci/article.html?article_id=1387445
      Oczywiście pozostaje jeszcze inna ewentualność - taka, że pani Gilowska nie
      zdawała sobie sprawy z faktu, że jej rezygnacja z członkowstwa w PO była
      wadliwa pod względem formalnym. Tym samym potwierdziłaby opinię, że w Polsce
      praktycznie nie ma polityków, którzy potrafiliby z czegoś zrezygnować.
      • wartburg4 Re: Zyta nadal w Platformie 26.01.06, 14:53
        witek.bis napisał:

> > www.bankier.pl/wiadomosci/article.html?article_id=1387445
        > Oczywiście pozostaje jeszcze inna ewentualność - taka, że pani Gilowska nie
        > zdawała sobie sprawy z faktu, że jej rezygnacja z członkowstwa w PO była
        > wadliwa pod względem formalnym. Tym samym potwierdziłaby opinię, że w Polsce
        > praktycznie nie ma polityków, którzy potrafiliby z czegoś zrezygnować.

:))))))
    • loppe w platformie, czy na platformie? 26.01.06, 12:50
      w platformie?
      • sawa.com Rezygnacja została złożona publicznie 26.01.06, 14:42
        To jest ważne. Pani prof. powiedziała publicznie - odchodzę. Władze PO o ile
        mnie pamięć nie myli, przyjęły to do wiadomości. Nie wstawiły pani prof na
        żadną ze swoich list.
        Nie znam statutu PO, ale nie sądzę, że jest w nim zapis mówiący że rezygnację
        nalezy składać pisemnie pod rygorem nieważności.
        • kataryna.kataryna Re: Rezygnacja została złożona publicznie 26.01.06, 14:48
          sawa.com napisała:

> To jest ważne. Pani prof. powiedziała publicznie - odchodzę. Władze PO o ile
          > mnie pamięć nie myli, przyjęły to do wiadomości. Nie wstawiły pani prof na
          > żadną ze swoich list.
          > Nie znam statutu PO, ale nie sądzę, że jest w nim zapis mówiący że rezygnację
          > nalezy składać pisemnie pod rygorem nieważności.

A ja znam i jest tam zapis o pisemnej rezygnacji.
        • x2468 Re: Rezygnacja została złożona publicznie 26.01.06, 14:52
          Swoja droga to jest interesujace pytanie.Jesli oddalem swoj glos na pana X z
          parti Y,to oddalem glos na partie ktora ma odpowiedni moim oczekiwaniom
          progam.Oddalem moj glos na tego konkretnego pana,poniewaz on byl dla mnie
          przedstawicielem "mojej" parti w moim okregu wyborczym.Teraz pan X pokazal mi
          "gest Kozakiewicza".Zabral zabawki i przeszedl do konkurencji.Czyli moich
          przeciwnikow politycznych.Oszukal mnie( i tysiace innych) ktorzy go
          wybrali.Okazal sie zdrajca,Judaszem i oszustem. Czy moge dochodzic w sadzie
          swoich praw?Odszkodowania finansowego,oraz uniewaznienia mandatu tego polsla?Czy
          ktos potrafi odpowiedziec na to pytanie.Co maja do powiedzenia prawnicy?
          • ayran Re: Rezygnacja została złożona publicznie 26.01.06, 15:28
            Obawiam się, że w świetle tajności wyborów jesteś na straconej pozycji.
            Tak z ciekawości - który to pan?
            • x2468 Re: Rezygnacja została złożona publicznie 26.01.06, 16:26
              To pytanie o zasady.O to czy posel reprezentuje wyborce czy wylacznie siebie.I
              oczywiscie cz odpowiada wylacznie politycznie,czy rowniez prawnie.Rowniez przed
              partia ktora wydala konkretne pieniadze na jego reklame(promocje).Czy partia
              ktora posla zdrajce wypromowala i zostala oszukana moze domagac sie zwrotu
              wydatkow poniesinych na promocje?
              • ayran Re: Rezygnacja została złożona publicznie 26.01.06, 16:31
                x2468 napisał:

> To pytanie o zasady.O to czy posel reprezentuje wyborce czy wylacznie siebie.I
                > oczywiscie cz odpowiada wylacznie politycznie,czy rowniez prawnie.Rowniez
                przed
                > partia ktora wydala konkretne pieniadze na jego reklame(promocje).Czy partia
                > ktora posla zdrajce wypromowala i zostala oszukana moze domagac sie zwrotu
                > wydatkow poniesinych na promocje?

Myślę, że to zależy od przypadku. Sądzę że na przykład taki Sośnierz zdobył
                trochę głosów dla Platformy, tak więc w jego przypadku miałbym wątpliwości kto
                komu powinien płacić. Niezależnie jak oceniam jego późniejsze działanie.
                Inaczej w przypadku tego leśnika, który został do Sejmu "wciągnięty" przez
                kogoś z wyższego miejsca na liście.
    • albinia Polubic,Zyta jest super. 26.01.06, 14:49
    • karlin Zyta w Galarecie 26.01.06, 16:35
      Przede wszystkim (o ile wcześniejsze wybory nie wyrócą wszystkiego) Zyta musi
      zdać test na rzeczywistą przydatność w rządzeniu. Wspólnym rządzeniu. Jeśli jej
      się to uda, jej cena - dla każdej parti - niepomiernie wzrośnie.

Jeśli natomiast, co może jej się marzyć i do czego z pewnością będzie popychana,
      zachce się jej głównie promować własną osobę, straci u wszystkich.
      • vitoleone to nie tak. 26.01.06, 16:39
        jesli Zyta ma program i jego realizacja popchnie PiS w gore,cala chwala bedzie
        dla PiS.Jesli sie nie uda,PiS wykorzysta to do osmieszenia PO,no bo patrzcie
        ludzie,czolowy logistyk partii a tu takie cos.
        • andrzejg Re: to nie tak. 26.01.06, 16:53
          vitoleone napisała:

> jesli Zyta ma program i jego realizacja popchnie PiS w gore,cala chwala bedzie
          > dla PiS.Jesli sie nie uda,PiS wykorzysta to do osmieszenia PO,no bo patrzcie
          > ludzie,czolowy logistyk partii a tu takie cos.

takie zamierzenia były w stosunku PO jako koalicjanta
          Wygrać wybory dzieki obietnicom , a potem ich realizacje przekazać w ręce PO,
          która miała miec resorty gospodarcze i w razie nieudanej próby (na 100 %
          nieudanej,bo jakże mozna realizować tak rozdmuchane obietnice) wszystko zwalić
          na PO.Jak widzę dochodzisz do wniosku,ze to samo chcą zrobic w mniejszej skali
          w stosunku do Zyty, ale z pewnoscia wykorzystaja ja jako łącznik z PO.

A.
    • humbak Re: Zyta nadal w Platformie 26.01.06, 16:38
      Mieć nadzieję że nic nie zchrzani;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka