Dodaj do ulubionych

Skandaliczny występ Kaczyńskiego w Katowicach

• elfhelm Dziwne to trochę rzeczywiście 29.01.06, 23:35
    • idiotyzmy-kacze Zostawili tych ludzi na pewną śmierć 30.01.06, 00:09
      To ich "Polska solidarna". Oczywiście o PRze nie zapomnieli:

i28.photobucket.com/albums/c242/ik8/blazen.jpg
      • rydzyk_fizyk Rzeczywiście mu ten hełm nasadzili 30.01.06, 01:34
        Co za sępy
      • henryk.log Re: Zostawili tych ludzi na pewną śmierć 30.01.06, 01:55
        idiotyzmy-kacze napisał:

> To ich "Polska solidarna". Oczywiście o PRze nie zapomnieli:
        >
        > i28.photobucket.com/albums/c242/ik8/blazen.jpg
        !!
        Jeżu! kaczka_strażak ! :-))))))))))
    • mimolek Re: Chybaś zdurniał wartburgu 30.01.06, 01:41
      Głupiś wartburgu czy jak? Kaczyński mimo choroby pojechał do Katowic, a Ty
      chcesz żeby się mizdrzył jak kwas?
      A my mamy gdzieś te Twoje durne gazety. Polscy ratownicy są sami specjalistami i
      to wysokiej klasy. Dobrze jest wymądrzać się z daleka. Jak ci specjaliści
      porównują Polskę z Pakistanem, to świadczy o poziomie mediów na które się powołujesz
      • kum.z.antalowki Napewno Niemcy chcieli podpatrzeć naszą technikę 30.01.06, 05:09
        Wczoraj widziałem jak polski ratownik miał bardzo ładną, nową łopatę o kształcie
        asa pik stał na zwalonym dachu i drapał szpicem tego swojego szpadelka po
        falistej blasze. To robiło wrażenie, choć kask miał mniej efektowny od p.
        Prezydenta.
        • 9119511tu Re: Napewno Niemcy chcieli podpatrzeć naszą techn 30.01.06, 07:07
          kum.z.antalowki napisał:

> Wczoraj widziałem jak polski ratownik miał bardzo ładną, nową łopatę o
          kształci
          > e
          > asa pik stał na zwalonym dachu i drapał szpicem tego swojego szpadelka po
          > falistej blasze. To robiło wrażenie, choć kask miał mniej efektowny od p.
          > Prezydenta.

Jak nie Bolek to inna łajza ... .
        • didasowski Re: Napewno Niemcy chcieli podpatrzeć naszą techn 30.01.06, 11:00
          kum.z.antalowki napisał:

> Wczoraj widziałem jak polski ratownik miał bardzo ładną, nową łopatę o kształci
          > e
          > asa pik stał na zwalonym dachu i drapał szpicem tego swojego szpadelka po
          > falistej blasze. To robiło wrażenie, choć kask miał mniej efektowny od p.
          > Prezydenta.

Rany ludzie opamiętajcie się. Jesteśmy chyba jedynym narodem, który w obliczu
          tragedi nie solidaryzuje się, a szuka sposobu jak dokopać leżącemu.
          Wszyscy na świecie są dobrzy tylko my Polacy be, wszyscy są lepszymi specjalista,
      • x2468 Re: Chybaś zdurniał wartburgu 30.01.06, 11:08
        Tak Byl ciezko chory i pan doktor zalecil Marcinkowi jazde na nartach.Dlatego
        wlasnie(w ramach kuracji) byl w Zakopanem.
    • aaniulka Re: Skandaliczny występ Kaczyńskiego w Katowicach 30.01.06, 10:57
      a czy zauważyliście, że on powiedział, że to jest największa katastrofa w
      dzijach III RP??!!! Przecież on jest prezydentem IV Rzeczpospolitej skoro
      dobrze pamiętam jego hasła wyborcze i plakaty!!!! Zbulwersowała mnie jego
      wypowiedź! uważam, że należałoby mu to wygarnąć i nie pozostawić bez echa! Dla
      niego ta hala to pewnie wytwór lewicy ale niech nie zapomina, że jak ta hala
      była oddana 6 czy 7 lat temu do użytku to przy władzy nie było SLD!!!
      jestem wściekła na niego i cała moja rodzina też!
      Ogłosiliśmy sezon polowań na kaczki i nigdy już nie pojawi się na naszym stole
      kaczka na Świeta!
      A jak Wy uważacie?
      ps. celowo wszystko co tyczy sie naszego prezydenta napisałam z malej litery
      bo - moim zdaniem - na duza litere nie zasluguje!!!!!!!!!!!1
      • x2468 Re: Skandaliczny występ Kaczyńskiego w Katowicach 30.01.06, 11:11
        On dobrze wiedzial co powiedzial.W IV RP zadnych katastrof nie bedzie.Nie bedzie
        rowniez chorych,inwalidow i starcow.I korupcji nie bedzie.Spoleczenstwo bedzie
        zdrowe i szczesliwe.Podobnie jak nie bylo w III Rzeszy i ZSRR.
      • mysz_polna5 Re: Skandaliczny występ Kaczyńskiego w Katowicach 30.01.06, 12:43
        aaniulka napisała:

> a czy zauważyliście, że on powiedział, że to jest największa katastrofa w
        > dzijach III RP??!!! Przecież on jest prezydentem IV Rzeczpospolitej skoro
        > dobrze pamiętam jego hasła wyborcze i plakaty!!!! Zbulwersowała mnie jego
        > wypowiedź! uważam, że należałoby mu to wygarnąć i nie pozostawić bez echa!
        Dla
        > niego ta hala to pewnie wytwór lewicy ale niech nie zapomina, że jak ta hala
        > była oddana 6 czy 7 lat temu do użytku to przy władzy nie było SLD!!!
        > jestem wściekła na niego i cała moja rodzina też!
        > Ogłosiliśmy sezon polowań na kaczki i nigdy już nie pojawi się na naszym
        stole
        > kaczka na Świeta!
        > A jak Wy uważacie?
        > ps. celowo wszystko co tyczy sie naszego prezydenta napisałam z malej litery
        > bo - moim zdaniem - na duza litere nie zasluguje!!!!!!!!!!!1

A ja uwazam, droga anulko, ze po tym wysilku yntelektualnym, ktorego tworem
        jest ten post, twoj mozg sprasowal sie jak nalesnik.

IV RP, ma dopiero byc. Prezydent obiecal ja zbudowac, ale przez
        takich 'nalesnikowcow' jak ty, i innych podobnych ~ ma sporo problemow, o czym
        zaswiadczaja tez posty na tym formum.

Jezeli oprocz tego 'nalesnika', pina ci wystapila na tez usta, to naprawde nic
        innego nie moge ci doradzic, jak udac sie do najblizszego osrodka zdrowia,
        celem przyjecia bardzo bolesnych zastrzykow przeciw wsciekliznie. Nie wiem
        tylko, czy w twoim przypadku okaza sie one skuteczne! Pa pa.

• 3promile Re: Ad vocem 30.01.06, 11:06
      Pewien katowiczanin napisał m.in. do mnie, że służby ratownicze nie mogły
      dolecieć w rejon katastrofy, bo akurat korytarz powietrzny został zablokowany
      dla erforsłan pana premiera...
    • gonzales.wroclaw Re: Skandaliczny występ Kaczyńskiego w Katowicach 30.01.06, 11:38
      Niemcy chyba nie są w stanie zrozumieć, że w Polsce też mamy niegorszych, wyszkolonych ratowników. Nie są też chyba w stanie przyjąć, że Polscy dowódcy są w stanie podejmować kompetentne i racjonalne decyzje, niezależnie od tego, co myślą sobie zagraniczni eksperci czy też wietrzący sensację dziennikarze. To częściowo zrozumiałe, bo w końcu wiele wysiłku włożyli w to, aby najbardziej wartościowo polskiego narodu przestali istnieć, ale przez 60 lat zdążyliśmy częściowo odrobić straty.
      Co do wystąpienia Kaczyńskiego. Nie jestem fanem ani PiSu, ani Kaczora ale doprawdy, trudno mu cokolwiek zarzucić. Gość był po prostu chory i z tego co widziałem, nie czytał z kartki. Fakt, że jego mimika jest fatalna, ale nie zmienia to faktu, że wypadł po prostu naturalnie. Oczywiście, jest to kontrast po wiecznie wypacykowanym Kwaśniewskim, gładko gadającym na każdy temat, niezależnie od tego, czy gada o Małyszu czy o śmierci Papieża, ale cóż.
    • krem23 Skandaliczny występ Kaczyńskiego w Katowicach 30.01.06, 11:50
      Nie dajmy się ogłupić ludzie! Przecież władza wykorzystuje czyjeś nieszczęście
      i zaniedbanie zasad BHP dla własnych celów!
      Tego weekendu zginęło tyle samo osób na drogach!!! I dalej nic się nie robi,
      aby poprawić bezpieczeństwo na drogach!
      To jeszcze cienki przykład! Ale ten już jest konkretny: Na tą tragedię (nie
      katasrtofę!!!) już 3mln zł poszły z kasy państwa, a na pomoc dla organizacji
      pozarządowych pomagającym bezdomnym i ubogim, aby wspomóc je podczas tęgich
      mrozów t y l k o 600tys. zł!!! A placówek takich jest ponad 200, więc wychodzi
      mniej niż 3tys. zł na każdą!!! To jest pomoc?! Śmiechu warte!!!
      A teraz mega przykład: Ile osób umiera, bo służba zdrowia nie ma kasy na
      zabiegi, operacje, czy też badania profilaktyczne? 100tys. to już mało!
      Robi się wielkie halo, bo coś się stało! Dlaczego w innych województwach
      sprawdzano ilość śniegu na dachach przed tą sobotą, a tam nie?
      Nie widzę potrzeby żałoby narodowej i to aż 3 dni! Władza i media robią z nas
      idiotów i tyle!
      I nie ripostujcie mi, że tam mógłby być ktoś mi bliski! To jest tragedia
      lokalna i dla tych rodzin, ale nie narodowa!!! I tyle!
      Panie świeć nad ich duszami i oświeć umysły ludzi ogłupianych i ogłupiających
      ten naród!
      • mim05 Re: Skandaliczny występ Kaczyńskiego w Katowicach 30.01.06, 12:32
        Przeczytałem wszystkie dotychczasowe wpisy na tym Forum. Niestety mało jest
        obiektywnych. Większość to ataki jednej grupy forumowiczów na drugą (i
        odwrotnie). Jeszcze jest za wcześnie, aby oceniać całość akcji. Oglądałem
        początek akcji (zacząłem jeszcze przed 18-tą) na lokalnym kanale TV. Nic
        dziwnego, że byli tam tak szybko. Teren Targów (dawny Ośrodek Postępu
        Technicznego) leży tylko ok. 500m od Ośrodka TV Katowice. Co mnie uderzyło, to
        wołania ratowników o oświetlenie. I nie pomogą tu ręczne latarki, które
        dowieziono z supermarketów i rozdano policjantom (tak podał w audycji TVN jeden
        z interlokutorów prowadzącego). Policjanci nie są od ratowania. Oni powinni
        zapewnić porządek na miejscu zdarzenia. Od ratowania są strażacy i oni powinni
        mieć nagłowne lampy (takie jak mieli górnicy) aby mieć wolne ręce. Brak było
        też lekkiego sprzętu do podnoszenia i usuwania konstrukcji stalowych. Strażacy
        dysponowali tylko poduszkami powietrznymi, które sprawdzają się w ratownictwie
        drogowym, ale nie w przypadku takiej katastrofy o jakiej mówimy (piszemy). O
        innych problemach nie piszę, bo mam za mało wiarygodnych danych. Może za dwa,
        trzy dni. I "last but not least": Czy ktoś nie chciał ośmieszyć prezydenta
        wkładając mu hełm, opuszczając zasłonę przyciemniającą, gdy wokół ludzie
        występują nawet bez nakrycia głowy?
    • titerlitury Prasa francuzka 30.01.06, 12:03
      Czytałam Le Figaro, Le MOnde i La Liberation. Komentarze bazuja głównie na
      doniesieniach polskich mediów. Zwraca sie uwagę na tragiczna w skutkach zimę
      (gazety zgodnie podają, ze jak dotąd mrozy w Polsce zebrały 199 ofiar
      smiertelnych). Nie ma słowa krytyki nt sposobu prowdzenia akcji ratowniczej.
      • x2468 Re: Prasa francuzka 30.01.06, 12:17
        Macie tutaj artykul z najwazniejszej Berlinskiej gazety
        www.tagesspiegel.de/dritte-seite/archiv/30.01.2006/2320815.asp
        • x2468 Re: Prasa francuzka 30.01.06, 12:23
          Tu jest artykul FAZ.Tez bez sensacyjnych doniesien o ktorych
          piszecie.www.faz.net/s/RubB08CD9E6B08746679EDCF370F87A4512/Doc~E4C0BA6FB69FF486581FDC5E45A0D90A5~ATpl~Ecommon~Scontent.html
    • moni58 Re: Skandaliczny występ Kaczyńskiego w Katowicach 30.01.06, 12:37
      Przeciez trzeba bylo pokazac ze jestesmy niezalezni, kompetentni, bogaci (nie
      zadnych srodkow pomocowych z zagranicy) i niedlugo bedziemy najwieksza potega
      europejska bo z nami bog honor i ojczyzna w kazdej sytuacji.Wiec zaden niemiec
      nie bedzie plul nam w twarz. Typowa kacza filozofia - wszystko na pokaz, co z
      tego ze glupio i bezsensownie.
    • aleksandrad2 Re: Skandaliczny występ Kaczyńskiego w Katowicach 30.01.06, 12:41
      zgadzam sie z Panem,
      na poczatku ogladajac niemieckie wiadomosci myslalam,
      ze przesadzaja z krytyka i odrzuceniem niemieckiej pomocy,
      ale to naprawde musialo tak byc.
    • alienor Re: Skandaliczny występ Kaczyńskiego w Katowicach 30.01.06, 13:29
      Nie rozumiem skąd w wielu z was tyle żółci, którą wylewacie bez skrępowania
      nawet w obliczu tragedii. Najbardziej przykre są ataki na ludzi, którzy
      ratowali ofiary. To nieprawda, że tylko polskie media chwalą akcję ratowniczą.
      Nieprawdą jest też, że pochlebne relacje w zachodnich mediach to tylko efekt
      pisania artykułów na podstawie doniesień naszych mediów. Na miejscu było wielu
      przedstawicieli zachodnich mediów, którzy robili relacje z miejsca zdarzenia.
      Nie dziwi mnie, że Niemcy krytykują wszystko w czambuł, skoro polscy ratownicy
      nie skorzystali z ich pomocy. Skoro polscy ratownicy mieli wystarczająco dużo
      ludzi iśrodków, to po co mieli wpuszczać Niemców na teren akcji? Żeby im zrobić
      grzeczność, po przyjechali? (za co im chwała). Zreszta niemiecka krytyka jest
      trudna do zaakceptowania, bo np. nieprawdą jest, że akcja została przerwana
      z "niewiadomych powodów". Ratownicy na bieżąco informowali co robią i dlaczego.
      Wielu świadków tragedii, ofiar, które przeżyły, ludzi, którzy dowiadują się o
      swoich bliskich - wszyscy mówią o kompetencji, skuteczności i braku chaosu.
      Bardzo proszę tych, którzy nie mogą żyć bez obrzucania innych błotem, odpuście
      sobie tych ludzi i ten temat, jest tyle innych.
      • x2468 Re: Skandaliczny występ Kaczyńskiego w Katowicach 30.01.06, 13:52
        U gory macie dwa linki do artykulow w najwazniejszych niemieckich gazetach.Jesli
        nie nie znacie niemieckiego,to uwierzcie ze nima tam slowa o niemieckich
        ratownikach ktorzy mieli zekomo przybyc do Katowic.Gdyby byli,to napewno by o
        tym napisali.Chocby aby wyrazili swoje zdanie o przebiegu akcji.
        Taka akcja przerzutu ratownikow z Bawari do Katowic to przynajmnie 24 godziny
        jazdy.Mozna oczywiscie przerzucic ludzi samolotami,jednak tylko ludzi.Bez
        ciezkiego sprzetu o ktorym ciagle ktos tu pisze.
        I jeszcze jedno.Wprowadzanie nieprzewidzianej,nawet najlepszj pomocy to tak jak
        gdyby kierowcy samochodu wyscigowego w czasie jazdy ktos zaoferowal zamontowanie
        piatego,dodatkowego kola.
    • dziewica.konsystorska Re: Pan Prezydent Kaczyński pięknie przemówił! 30.01.06, 13:51
      Cały Naród popiera Pana, Panie Prezydencie!
      • almahler Re: Pan Prezydent Kaczyński pięknie przemówił! 30.01.06, 15:12
        dziewica.konsystorska napisała:

> Cały Naród popiera Pana, Panie Prezydencie!
        >
        mow za siebie, a nie za caly narod
        • dziewica.konsystorska Re: Pan Prezydent Kaczyński pięknie przemówił! 30.01.06, 16:24
          Ten, kto jest prawdziwym Polakiem, popiera Pana Prezydenta.
          Tak tworzy się NARÓD POLSKI!
          • karbat Re: Pan Prezydent Kaczyński pięknie przemówił! 30.01.06, 18:45
            trzeba byc czlowiekiem globokiej wiary aby w to uwierzyc , ... kaczka erudytka

• pensionistka Re: Uwaga ! program n-tv 30.01.06, 19:29
      "wartburg 4" , "freemason"
      nie moge was zrozumiec, jakie cele wam przyswiecajä!!!

oglädalam wczoraj i dzisiaj relacje, na temat katastrofy na kanale "n-tv"
      dzisiaj bedzie specjalne wydanie o godz. 19,30.
      kto ma mozliwosc niech ogläda.

Takich bzdur, jak podajä w/w nie slyszalam.
      Slusznie zauwazono: chyba ktos im za takie "rewelacje" placi.

Wrecz przeciwnie:
      Niemcy (sprawozdawcy) wypowiadali sie:
      zadziwiajäca, szybka akcja ratownicza,
      poziom akcji - jak u nas (w Niemczech)
      wyposazenie ratowniköw - jak u nas,
      konstrukcje (hali) - jak u nas,
      ratownicy niemieccy, ktörzy przybyli na miejsce: nie mielismy nic do roboty,
      akcja przebiegala pierwszorzednie, nie mozemy niczego Polakom zarzucic,
      trudno sie dziwic, ze nie korzystajä z naszej pomocy - robiä wszystko, co my
      zrobilibysmy röwniez, na ich miejscu, jest ich bardzo duzo i doskonale
      wyposazeni, wyszkoleni itp, same superlatywy,
      nie moglam oderwac sie od tego programu, i uwierzyc: co sie stalo, ze tak nas
      wychwalajä,

"didasowski", "puucek" majä racje, wszystko sie zgadza,

Do tego wszystkiego, pojawil sie (der deutsche) Generalkonsul z Wroclawia,
      odwiedzil poszkodowanych Niemcöw w szpitalu i stwierdzil: niczego rannym, w
      szpitalu, nie brakuje, fachowa, wspaniala opieka, aparatura - jak u nas!!!!!!!!
      A mial zamiar, ich, przewozic do Niemiec - zdecydowal, ze mogä pozostac!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka