Dodaj do ulubionych

Sondaż "Gazety": Patriota Kaczyński, światowiec...

10.02.06, 07:10
co za wybor? Jak nie g.. to nas..ne.
Jeden lepiej wygladal, ale lepiej krecil. Drugi nadaje sie do szopki (moglby
grac osla albo siano), kreci inaczej.
Patrioci robia cos dla ojczyzny, a nie partii, czytaj braciszka i kumpli.
Kwasniewski mogl byc swiatowcem dla takich tuzow polityki jak Czyrak, Szroeder
czy Wowka Putana - Putin.
Ale czego oczekiwac od mieszkancow kraju, w ktorym wujo Grzybek ma wiecej do
powiedzenia niz caly parlament do kupy?
Obserwuj wątek
    • gw_klamie [...] 10.02.06, 07:40
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • ascasc Tylko "Nasz dziennik" nie klamie buhaha :) 10.02.06, 09:14
        • pndzelek Nasz Dziennik to teraz gazeta rzadowa 10.02.06, 13:36
          a co rzad i prezydent robi to zawsze dobrze robi
          • sansibar KOLEJNY PRZEKRĘT ŚWIATOWCA KWAŚNIEWSKIEGO 10.02.06, 13:48

Czego Wyborcza nie napisze podała juz Interia. Kolejna afera finansowa z
            fundacjami Kwasniewskich na koniec jego kadencji.
            fakty.interia.pl/news?inf=716514
            • marek.filipski KWACH = ĆWIERĆ-ŚWIATOWIEC Z NAJNIŻSZEJ PÓŁKI !! 10.02.06, 15:01
              KWACH = ĆWIERĆ-ŚWIATOWIEC Z NAJNIŻSZEJ PÓŁKI !!!!!!!!!!!!!

światowiec przetrzymywany przez putinokio w poczekalni
              przez pare godzin !!!
              światowiec, który nie zna jezyków !!
              światowiec tytułowany przez Busha premierem zamiast prezydentem !!
              światowiec, którego nie chce ONZ !!
              światowiec, którego nie chce NATO !!
              światowiec, którego nie chce bruksela !!
              światowiec, który pijany słania się nad grobami pomordowanych Polaków !!
              itd.
              Boże chroń Polske od takich kosmopolitycznych ćwierćłświatowców
              • zibiwrocek 5 zł za mkw w centrum Warszawy płaci Kwaśniewski 10.02.06, 16:06
                za tyle to nie wynajmiesz budy czy nieogrzewanego magazynu na peryferiach miasta
                powiatowego rangi C (poniżej 15 000) a co dopiero kamienicę w dobrym miejscu i
                stanie.
                Tak urządzały się wszystkie komuchy. "Niepotrzebne" nieruchomości, maszyny,
                samochody oddawano w wieloletni najem na śmiesznych warunkach. Stąd ci wspaniali
                "fachowi" biznesmeni z lewicy. Sklepy przy głównych ulicach (po społem, GS, WPHU
                itp.), maszyny budowlane i kontrakty na roboty na mieniu komunalnym, wojskowym,
                itp.. Zakładowe stacje benzynowe. Ajencje w CPN.
                To jest nasz "biznes". Nasi "menedzerowie" w ankietach niezmiennie wychwalający
                komuchów.
                • zibiwrocek Kurde - Wrocław 600 tyś, ja mgr. inż. + dwa 10.02.06, 16:17
                  kierunki podyplomowe, dochody coś tak ponad średnią (żona nie musi pracować a na
                  wszystko starcza a i odłożyć można) jeno wiek się zgadza - 43 to chyba stary. A
                  jakoś Kwacha nie znosiłem ani chwili. Jak został pierwszy raz preziem to z
                  rozpaczy upiłem się do imentu po raz 3 w życiu (pierwsza sesja, pierwsza impreza
                  w pierwszej pracy, wybór prezia).
                • mariantonia Re: 5 zł za mkw w centrum Warszawy płaci Kwaśniew 12.02.06, 00:15
                  A ja w to nie wierzę. Kwaśniewski i jego żona to nie są głupi ludzie. Po jaką
                  cholerę mieliby robić tak idiotyczny przekręt? Żeby mieć w kraju i zagranica
                  przechlapane? Coś mi tu nie pasuje! Zresztą ataki na Kwasniewskiego są obecnie
                  wyraźnie wywoływane przez Ważniejszego Wielkiego - Małego Brata. Myślę, że
                  idzie tu o polepszenie wizerunku drugiego brata, który ciągle przegrywa w
                  popularności z Kwasnmiewskim.
        • 79er gdyby sondaz dotyczyl 4 wygralby Jaruzel 10.02.06, 13:37
          gdyby sondaz dotyczyl 4 wygralby Jaruzelski drugi by byl Kwasniewski potem
          Kaczynski a na koncu Walesa,
          gdyby w sondazu zapytano tylko kto byl najlepszym prezydentem bez podawania
          nazwisk do wyboru wygralby Gierek przed Gomulka, coz taka percepcja a czy ktos
          sekretarz z nominacji Moskwy czy wbrany glosami Polakow to juz drugoplanowa
          kwestia
      • jola_z_dywit [...] 10.02.06, 11:51
        • mysz_polna5 Re: GADZINÓWKA WYBIÓRCZA ZAWSZE KŁAMIE TO LINIA 10.02.06, 11:56

Takie sadaze, to kolejne robienie podzialow ... na tych lepszych i tych
          gorszych!

Co za durnoty siedza w tej redakcji.
          Pewnie 'wyksztalune', ale z ich pomyslunkiem cos nie tak!
          • mariantonia Re: GADZINÓWKA WYBIÓRCZA ZAWSZE KŁAMIE TO LINIA 12.02.06, 00:19
            Rozumiem, że ty nie jesteś "wykształcuny", a szkoda, może to co piszesz byłoby
            lepsze nie mówiąc już o umiejętnosci nie tylko odczuwania ale i myślenia.
        • wilmor1 Re: GADZINÓWKA WYBIÓRCZA ZAWSZE KŁAMIE TO LINIA 10.02.06, 12:28
          jola_z_dywit.... po co czytasz?..rydzyk ci pozwolił?.. ja tego.ćwoka nie czytam
          i nie słucham!
          • marc1951 Re: GADZINÓWKA WYBIÓRCZA ZAWSZE KŁAMIE TO LINIA 10.02.06, 14:57
            Jola chetnie by widziala prezydentem czlowieka o usmiechu Pawiana,czyli
            swojego szefa,brrrr co za brak smaku!
      • aradian Laur pierwszeństwa dla Gazety Wyborczej 10.02.06, 18:05
        Uwielbiam wasze sondaże, wywołują wiele śmiechu, bawią i poprawiają człowiekowi
        humor. To prawdziwe majstersztyki. Jesteście w badaniach opinii najlepsi.
        Brakuje tylko dla czytelników informacji, że wasze pismo ma charakter
        satyryczny, służy zatem zabawie i w związku z tym nie należy traktować go
        poważnie. Bez tego wielu forumowiczów popada we frustracje, zalewa ich krew ze
        złośi i stąd obelgi pod waszym adresem. A to zupełnie niepotrzebne. Bawmy się
        wszyscy dobrze.
    • amdrzej11 Re: Sondaż "Gazety": Patriota Kaczyński, światowi 10.02.06, 08:05
      Uczciwosc, patriotyzm, prawdomownosc i bezinteresownosc Kwasniewskiego jest
      rownie wysokich lotow jak uczciwosc, patriotyzm, prawdomownosc
      i bezinteresownosc zespolu redakcyjnego Gazety Wyborczej. Wart Pac palaca
      a palac Paca!
      • anka1 Re: Sondaż "Gazety": Patriota Kaczyński, światowi 10.02.06, 08:10
        wiarygodnosc sondazy to juz wybory zweryfikowaly. zadnym nie wierze a juz
        szczegolnie sondazowi GW, ktora opluwa bylo nie bylo zwyciezcow gdzie i kiedy
        tylko moze.
        • tales1 Re: Sondaż "Gazety": Patriota Kaczyński, światowi 10.02.06, 10:10
          Dziwi mnie właśnie, że niewielu ludzi to widzi, a to aż w oczy kłuje, a jad
          wylewa sie przez ekrany telewizorów!
        • stary_szczur Re: o rany... 10.02.06, 11:47
          anka1 napisała:

> wiarygodnosc sondazy to juz wybory zweryfikowaly. zadnym nie wierze a juz
          > szczegolnie sondazowi GW, ktora opluwa bylo nie bylo zwyciezcow gdzie i kiedy
          > tylko moze.

rany, coż za retoryka, jako żywo wyjeta z kart dowolnego plenum KC, czy wy w
          tym PiSie możecie dać sobie wreszcie spokój z dziełami ulubionego myśliciela
          Jarosława czyli towarzysza Stalina

GW ma swoją politykę to jasne, ale z bólem stwierdzam, że bardziej jadowicie
          całą resztę opluwa Nasz Dziennik 'katolicki głos w twoim domu' :/

jako kraj najwyraźniej na układy mafijne jesteśmy skazani, ale zdecydowanie
          wolę już ten, w którym Panu Bogu nie każe się nosić legitymacji partyjnej!

-----------------------------------------------------------------------
          Polska to postaw czerwonego sukna, my zaś ciągnąć będziem, by nam się najwięcej
          w garści zostało...
          • isa.stern Re: o rany... 10.02.06, 15:09
            nom, jednak coś jest w tych sondażach, gdyż mimo iż Kaczyński dobrze w nich
            wypadł (np. wg respondentów 55 proc. uważa, że Kaczyński jest uczciwszy od
            Kwaśniewskiego), to i tak PiS-owcy "plują" na niego.
            Wydaje mi sie, że najb. ich ruszyła info o tym, kto sympatyzuje z Kaczyńskim
            (ludzie nie wykształceni ze wsi i małych miasteczek), bo to ich bezpośrednio
            dotyczy...;))) A styl wypowiedzi jest tego nalepszą egzemplifikacją. ;)
      • prusak75 Re: Sondaż "Gazety": Patriota Kaczyński, światowi 10.02.06, 09:19
        nie ma jak Prezio Magister, Spec od Zdrabniana Wyroczkow i Wolnych Sobotek,
        taki nasz smiechu warty "Prezydent Wszystkich Polakow", cwaniak i cynik
        • a.barbarus nareszcie poznałem... 10.02.06, 09:24
          ...tych kilku starych, gorzej wykształconych Polaków z głębokiej prowincji, na
          którą (za czasów Kwasniewskiego jednak) dotarł internet :)
        • marc1951 Re: Sondaż "Gazety": Patriota Kaczyński, światowi 10.02.06, 15:05
          Prusak ,za duzo cie spryskali DDT?
      • sclavus Re: Sondaż "Gazety": Patriota Kaczyński, światowi 10.02.06, 11:39
        amdrzej11 napisała:

> Uczciwosc, patriotyzm, prawdomownosc i bezinteresownosc Kwasniewskiego jest
        > rownie wysokich lotow jak uczciwosc, patriotyzm, prawdomownosc
        > i bezinteresownosc zespolu redakcyjnego Gazety Wyborczej. Wart Pac palaca
        > a palac Paca!

W pałacu siedzi Kaczor... ale czy on wart pałaca???? Wątpię...
      • mariantonia Re: Sondaż "Gazety": Patriota Kaczyński, światowi 12.02.06, 00:28
        Nie wiem czy Kwaśniewski jest taki, siaki czy owaki, ale jego działalność jako
        Prezydenta była bardzo pozytywnie ocenoane, a ponadto wśród społeczeństwa był
        bardzo popularny. Pozwole sobie zauważyć, że Kwaśniewski miał być dobrym
        prezydentem, nie świętym. Próby zdyskredytowania go jako człowieka uczciwego
        to bardzo, ale to bardzo złe doświadczenie dla społeczeństwa polskiego, które
        zniechęcone do moralności i poziomu intelektualnego polityków, coraz bardziej
        zniechęca się do polityki. Dziwię się, że jeszcze nikt na to nie zwraca uwagi.
    • galba Dziwna logika... 10.02.06, 08:39
      "Najlepszym" preziem został Kwaśniewski ale więcej osób uważa, że lepszym
      prezydentem jest Kaczyński...
      • charnel Re: Dziwna logika... 10.02.06, 09:50
        - Przeczytaj komentowany artykuł » SONDAŻ
        Kto był/będzie najlepszym prezydentem po 1990 r.?

Mimo, że żaden z nich nie jest wart takiego określenia :)
        • sclavus Re: Dziwna logika... 10.02.06, 11:45
          charnel napisał:

> - Przeczytaj komentowany artykuł » SONDAŻ
          > Kto był/będzie najlepszym prezydentem po 1990 r.?
          >
          > Mimo, że żaden z nich nie jest wart takiego określenia :)

galbie trzeba łopatą.... bez pewności co do skutku... :-)
          • charnel Re: Dziwna logika... 10.02.06, 13:12
            Tak, on jak PieSek, tu szczeknie tam szczeknie i poleci na inny wątek...
            Inny natomiast mało jada, też jak PieSek :)

Miłego dnia
      • marc1951 Re: Dziwna logika... 10.02.06, 15:20
        Galba,masz racje ze Kaczynski lepszy prezydent ,lepiej placi za twoje
        wypociny , jak zostal prezydentem.Wiecej osob uwaza ze Kaczynski jest krotszy
        od Kwasniewskiego.Nastepne,prezydent Kaczynski nie slyszy dobrze,jak rozmawial
        z Bushem,to mial sluchawke w uchu,Bush wpatrzony w Kaczora a ten ani klap,co
        Lechowi jest,brak jezyka w dziobie ?
    • pralkosuszarka Re: Sondaż "Gazety": Patriota Kaczyński, światowi 10.02.06, 08:50
      haha! i dlatego prezydenta trzeba chodowac od malenkiego jak Dalajlame, wtedy
      bedzie idalem ;)))))))))))
      • piotr7777 Re: do galby 10.02.06, 09:03
        61 procent internautów (w tym ja) uważa, że najlepszym prezydentem był
        KWaśniewski.
        Nie iwdzisz tego czy nie chcesz widzieć?
        • ascasc Re: do galby 10.02.06, 09:15
          daj spoko - to galba :)

> 61 procent internautów (w tym ja) uważa, że najlepszym prezydentem był
          > KWaśniewski.
          > Nie iwdzisz tego czy nie chcesz widzieć?
        • tomekp1 Re: do piotra7777 10.02.06, 09:21
          61 procent internautów czytających GW /większość internautów nie czyta tej
          gazety,są inne czasopisma godne uwagi.

Ja zaglądam tutaj bo można się nieżle rozbawić czytając niektóre artykuły - 61
          procent internautów to jest też dobre ha, ha, ha

• sclavus Re: do piotra7777 10.02.06, 11:48
            tomekp1 napisał:

> 61 procent internautów czytających GW /większość internautów nie czyta tej
            > gazety,są inne czasopisma godne uwagi.
            >
            > Ja zaglądam tutaj bo można się nieżle rozbawić czytając niektóre artykuły -
            61
            > procent internautów to jest też dobre ha, ha, ha
            >
            >

Już 64%... z 12000 internautów...
            Na Naszym Dzienniku - ile was??? Niech będzie, że z redakcją i ojczulkiem....
        • ksiaze.ciemnogrodu Re: do galby 10.02.06, 10:23
          to aż tylu mamy złodzieji i aferzystów?? nie dziwę się że nasz kraj ma się tak
          źle
        • obalymkaczyzm Re: do galby 10.02.06, 10:44
          piotr7777 napisał:

> KWaśniewski.
          No to wspaniały wybór, złodziej, alkocholik i prawdopodobnie zdrajca. Brawo.
          wiadomosci.wp.pl/kat,9932,wid,8182647,wiadomosc.html
          • sclavus Re: do galby 10.02.06, 11:49
            obalymkaczyzm napisała:

> piotr7777 napisał:
            >
            > > 61 procent internautów (w tym ja) uważa, że najlepszym prezydentem był
            > > KWaśniewski.
            > > Nie iwdzisz tego czy nie chcesz widzieć?
            > No to wspaniały wybór, złodziej, alkocholik i prawdopodobnie zdrajca. Brawo.
            > wiadomosci.wp.pl/kat,9932,wid,8182647,wiadomosc.html

Zawsze.... Zawsze można widzieć inaczej... to nie boli... hehe :-((
            • obalymkaczyzm Re: do galby 10.02.06, 12:15
              sclavus napisał:
              > Zawsze.... Zawsze można widzieć inaczej... to nie boli... hehe :-((
              Ciebie to napewno myślenie nie boli. Zakuty łeb i rozluzniony odbyt. hehe
              • sclavus Re: do galby 10.02.06, 13:17
                obalymkaczyzm napisała:

> sclavus napisał:
                > > Zawsze.... Zawsze można widzieć inaczej... to nie boli... hehe :-((
                > Ciebie to napewno myślenie nie boli. Zakuty łeb i rozluzniony odbyt. hehe

Jedyne co naprawdę godne zauważenia w twoim poście, to: "hehe" - smiech..
                bolesny..
                A poza tym.. obalmy kaczyzm - zrzućmy jarzmo bliźniakokracji... I tu masz
                rację..
                • xx23 Re: do sclavusa 10.02.06, 14:49
                  Najnowsza mutacja "homo sclavusa" to: "homo creutzfeldta-jakoba".... z
                  leninem...
                  mutacja nad podziw złośliwa... powodująca sraczke..

• buckiler Re: do sclavusa 10.02.06, 16:02
                    xx23 napisał:

> Najnowsza mutacja "homo sclavusa" to: "homo creutzfeldta-jakoba".... z
                    > leninem...
                    > mutacja nad podziw złośliwa... powodująca sraczke..
                    >
                    Absolutna racja.
                    Poza tym ten gnojek jest całkiem aktywny średnio 13 postów dziennie.
                    Z ich lobby ( od biedronia ) lepszy jest tylko niejaki mangold 18 dziennie.
                    • sclavus Re: do sclavusa 10.02.06, 16:48
                      buckiler napisał:

> xx23 napisał:
                      >
                      > > Najnowsza mutacja "homo sclavusa" to: "homo creutzfeldta-jakoba".... z
                      > > leninem...
                      > > mutacja nad podziw złośliwa... powodująca sraczke..
                      > >
                      > Absolutna racja.
                      > Poza tym ten gnojek jest całkiem aktywny średnio 13 postów dziennie.
                      > Z ich lobby ( od biedronia ) lepszy jest tylko niejaki mangold 18 dziennie.

Znam go qrna... będę musiał podgonić... Ale będziecie mieli dokopane...
                      36 razy dziennie uwypuklone tumaństwo...Wow!!! Nigdy tyle radochy nie miałem
                      A tobie buckiler dziękuję za podliczenie - jestem spokojny, nie jest źle... Z
                      dwóch nicków nadajesz???? Przed chwilą jeden inny PiSiorowaty mnie podliczał i
                      to samo mu wyszło.... :-(((
                      • buckiler Re: do sclavusa 10.02.06, 21:22
                        Uprzejmie prosze, ale nie jestem pisiorowaty. Poza tym, nie masz szans dogonić
                        mistrza. Oto rekordzista wszechczasow kropek_oxford Srednia 113 dziennie!!!
                        Kto Cie jeszcze podliczał?
                        • silesius.monachijski Re: do sclavusa 10.02.06, 21:49
                          sclavus - podobnie jak jego idol kwach - cierpi namanie wielkosci: tylko on
                          moze miec racje; reszta to malo inteligentni forumowicze, ktorzy, kiedy probuja
                          obnazac polatkosc jego tzw. "wiedzy" otrzymuja w odpowiedzi: "no comments, no
                          response"; ale da sie go telerowac; tylko: czy on sam toleruje siebie?

buckiler napisał:

> Uprzejmie prosze, ale nie jestem pisiorowaty. Poza tym, nie masz szans
                          dogonić
                          > mistrza. Oto rekordzista wszechczasow kropek_oxford Srednia 113 dziennie!!!
                          > Kto Cie jeszcze podliczał?
                          • buckiler Re: do sclavusa 10.02.06, 23:18
                            silesius.monachijski napisał:

> sclavus - podobnie jak jego idol kwach - cierpi namanie wielkosci: tylko on
                            > moze miec racje; reszta to malo inteligentni forumowicze, ktorzy, kiedy
                            probuja
                            >
                            > obnazac polatkosc jego tzw. "wiedzy" otrzymuja w odpowiedzi: "no comments, no
                            > response"; ale da sie go telerowac; tylko: czy on sam toleruje siebie?
                            Przejrzałem trochę postów slavusa, w większości odpowiada tylko jednym zdaniem.
                            Nie świadczy to raczej o wybitnym intelekcie.
                            • silesius.monachijski Re: do sclavusa 10.02.06, 23:36
                              intelekt to towar deficytowy; szczegolnie we Francji, "najstarszej corze
                              Kosciola"

buckiler napisał:

> silesius.monachijski napisał:
                              >
                              > > sclavus - podobnie jak jego idol kwach - cierpi namanie wielkosci: tylko
                              > on
                              > > moze miec racje; reszta to malo inteligentni forumowicze, ktorzy, kiedy
                              > probuja
                              > >
                              > > obnazac polatkosc jego tzw. "wiedzy" otrzymuja w odpowiedzi: "no comments
                              > , no
                              > > response"; ale da sie go telerowac; tylko: czy on sam toleruje siebie?
                              > Przejrzałem trochę postów slavusa, w większości odpowiada tylko jednym
                              zdaniem.
                              >
                              > Nie świadczy to raczej o wybitnym intelekcie.
          • sclavus Re: do galby 10.02.06, 16:53
            obalymkaczyzm napisała:

> piotr7777 napisał:
            >
            > > 61 procent internautów (w tym ja) uważa, że najlepszym prezydentem był
            > > KWaśniewski.
            > > Nie iwdzisz tego czy nie chcesz widzieć?
            > No to wspaniały wybór, złodziej, alkocholik i prawdopodobnie zdrajca. Brawo.
            > wiadomosci.wp.pl/kat,9932,wid,8182647,wiadomosc.html

Mógłbyś przynajmniej się zaczerwienić, dając tutaj linka na Gazetę Polską....
            Plujka zwykła a nie Polska... Jakieś kwity w załączeniu czy same goła słowa??
            A może: jeden ksiądz drugiemu księdzu...???
        • sansibar Nie chcesz widzieć? 10.02.06, 14:03

piotr7777 napisał:

> KWaśniewski.

Kuna i Żagiel, Ałganow ,Rywin, Kulczyk, Pęczak, Dochnal, Jakubowska, Ordynacka,
          GTW, paliwowi baronowie, ubecy, esbecy, usłużni prokuratorzy .... itp. itd.
          sądzą podobnie.
      • tomekp1 Re: Sondaż "Gazety": Patriota Kaczyński, światowi 10.02.06, 09:05
        Nie wierzę w sondaże GW.
        Kwaśniewski grał rolę prezydenta./jako aktor spisał się nie żle tylko szkoda że
        musiał grać rolą prezydenta tak nieodpowiedzialnego za losy swojej ojczyzny/

• x2468 Re: Sondaż "Gazety": Patriota Kaczyński, światowi 10.02.06, 09:13
          Kaczynski-prezio wszystkich burakow pastewnych.Gra role patrioty,a jest tylko
          partyjnym aparatczykiem.
        • umo Re: Sondaż "Gazety": Patriota Kaczyński, światowi 10.02.06, 09:15
          A moze Kaczynski jest odpowiedzialny ? Hehe to,zes mnie rozsmieszyl jezeli ktos
          to jedzie do USA ,chce zeby amerykanie mieli wizy i mysli,ze to mu sie uda to
          albo jest idiota albo wielkim optymista.USA najwyzej stwierdzi,ze jak tak to
          nie ma sensu utrzymywac dalszych stosunkow dyplomatycznych i nie wujaszek Putin
          robi co mu sie podoba z tym panstewkiem, moze go nawet zniszczyc bo ani USA ani
          NATO nie zareaguje bo po co? Albo pakt stabilizacyjny gdzie 3 partie podpisuja
          go przed kamerami TV TRWAM i mikrofonami RADYJA, to juz widac kto bedzie
          rozdawal karty w tym kraju, bedzie nim Ojczulek Rydzyk, czy to tez swiadczyc o
          trosce za losy ojczyzny ?
          • mcgoo Re: Sondaż "Gazety": Patriota Kaczyński, światowi 10.02.06, 09:45
            z dwojga zlego wole ojczulka Rydzyka
            niz Olejniczaka Wojciecha
            --
            McGoo
            ----------------------------------
            • sclavus Re: Sondaż "Gazety": Patriota Kaczyński, światowi 10.02.06, 16:56
              mcgoo napisał:

> z dwojga zlego wole ojczulka Rydzyka
              > niz Olejniczaka Wojciecha
              > --
              > McGoo
              > ----------------------------------

Wolny wybór jest "świętością"... w demokracji...
        • etylkapl Re: Sondaż "Gazety": Patriota Kaczyński, światowi 10.02.06, 09:17
          i znowu analfabeta
        • sclavus Re: Sondaż "Gazety": Patriota Kaczyński, światowi 10.02.06, 16:55
          tomekp1 napisał:

> Nie wierzę w sondaże GW.
          > Kwaśniewski grał rolę prezydenta./jako aktor spisał się nie żle tylko szkoda
          ż
          > e
          > musiał grać rolą prezydenta tak nieodpowiedzialnego za losy swojej ojczyzny/
          >
          >
          >
          Kaczor próbuje grać rolę prezydenta... jakoś go słabo widać...
        • mariantonia Re: Sondaż "Gazety": Patriota Kaczyński, światowi 12.02.06, 00:39
          A cóż on w końcu tak skrajnie nieodpowiedzialnego zrobił jesli idzie o Polskę?
      • etylkapl Re: Sondaż "Gazety": Patriota Kaczyński, światowi 10.02.06, 09:16
        pralkosuszarka napisała: haha! i dlatego prezydenta trzeba chodowac od
        malenkiego jak Dalajlame, wtedy
        > bedzie idalem ;)))))))))))
        i dlatego trzeba od maleńkiego uczyć ortografii żeby się nie ośmieszać

• tales1 ŚWIATOWIEC? CHYBA ŚWIATOWID! ZWIDY MIAŁ! 10.02.06, 10:02
    • wisnia już wam mówiłęm gdzie sobie te sondy macie włożyć 10.02.06, 09:10

• siedzeipisze przeczytajcie SALON Łysiaka 10.02.06, 13:47
        Polecam!
    • ekumeniczny Czy PREZYDENT moze byc pijany podczas pracy? 10.02.06, 09:12
      Redakcja zapomniala o jeszcze jednej roznicy miedzy obydwoma panami. Pan
      Kaczynski nie pije w pracy.... bo nie jest swiatowy ;-)
      • x2468 Re: Czy PREZYDENT moze byc pijany podczas pracy? 10.02.06, 09:17
        Nie pije i nie myje zebow i.Kwasniewski sam dbal o swoj wyglad.O kaczynskiego
        dba Kaczynska.Rowniez o zapiety rozporek.Obaj maja jednak pare cech wspolnych.Np
        ich psy na spacer musza wyprowadzac wysoko oplacani oficerowie BOR.
        • obalymkaczyzm Re: Czy PREZYDENT moze byc złodziejem? 10.02.06, 10:39
          • fakopis [...] 10.02.06, 11:18
      • mariantonia Re: Czy PREZYDENT moze byc pijany podczas pracy? 12.02.06, 00:49
        Prezydent nie ma być świętym, tylko sensownym politykiem, umiejacym poruszać
        się w świecie polityki. Każdy prezydent ma słabe strony. I ci najlepsi np
        Kennedy i ci gorsi np Nixon. Jelcyn mógł śmieszyć swymi wyskokami po pijaku,
        ale jak by się na to nie patrzeć nie najgorszym prezydentem. Nie lubię obecnego
        prezydenta, ale nie wydaje mi się, że to, że nie pije w pracy, a może wogóle,
        było jego najlepsza stroną.
    • widziane_inaczej Te Wasze Wybiórcze sondaże to możecie sobie... 10.02.06, 09:12
      ...schować tam gdzie plecy kończą swoją szlachetną nazwę
      • london13 Re: Te Wasze Wybiórcze sondaże to możecie sobie.. 10.02.06, 09:34
        widziane_inaczej napisał:

> ...schować tam gdzie plecy kończą swoją szlachetną nazwę

a zza tej dupy wylania sie niczym sloneczko - twarz ojca dyrektora, wielkiego
        patrioty i katolika, mysliciela, czystej krwi polskiej, mistrza cietej riposty,
        idola mlodziezy wszechpolskiej, budowniczego stoczni, inwestora babcinych
        pieniazkow, fana motoryzacji, zbawiciela emerytow, rencistow, slowem wszystkich
        Prawdziwych Polakow, ktorzy to po rozwiazaniu polskiej zjednoczonej partii
        robotniczej nie potrafili sie odnalezc w rzeczywistosci.
        Tylko ja, lewak i zdrajca jakos nie moge wyodrebnic, gdzie konczy sie dupa, a
        zaczyna sloneczko..
        • widziane_inaczej Rozumiem, że Wybiórcze Sondaże Ciebie tak rajcują 10.02.06, 09:38
        • widziane_inaczej [...] 10.02.06, 09:40
    • widziane_inaczej Gazeta Wybiórcza ma sondażowe kompleksy 10.02.06, 09:17
    • london13 Re: Sondaż "Gazety": Patriota Kaczyński, światowi 10.02.06, 09:17
      insite napisał:

> co za wybor? Jak nie g.. to nas..ne.
      > Jeden lepiej wygladal, ale lepiej krecil. Drugi nadaje sie do szopki (moglby
      > grac osla albo siano), kreci inaczej.
      > Patrioci robia cos dla ojczyzny, a nie partii, czytaj braciszka i kumpli.
      > Kwasniewski mogl byc swiatowcem dla takich tuzow polityki jak Czyrak, Szroeder
      > czy Wowka Putana - Putin.
      > Ale czego oczekiwac od mieszkancow kraju, w ktorym wujo Grzybek ma wiecej do
      > powiedzenia niz caly parlament do kupy?

ze rusza na Berlin?
    • widziane_inaczej Ta Gazeta chyba nie może istnieć bez Sondaży 10.02.06, 09:18
      • tales1 ...no, bo kto by ją wtedy czytał? No, bo ilu mamy 10.02.06, 10:43
        ateistów "przeorientowanych" ideologicznie?
        • evald Re: ...no, bo kto by ją wtedy czytał? No, bo ilu 10.02.06, 10:45
          Ty na pewno bys czytal, bo masz na jej punkcie manie:). Ja traktuje GW jako
          jedna z wielu gazet i nie widze w ich artykulach nic zlego. Jak chcesz miec
          pelniejszy poglad na sprawe sam myslisz + czytasz/ogladasz inne media.
          • tales1 Re: ...no, bo kto by ją wtedy czytał? No, bo ilu 10.02.06, 15:26
            Możesz oglądać nawet 100 programów i czytać 100 innych gazet, ale jak nie
            potrafisz się do nich odnieść krytycznie, to szkoda twojego czasu!
    • mika68 światowa moczymorda kwaśniekwski, 10.02.06, 09:28
      zataczający się na grobach polskich żołnierzy w Charkowie, wchodzący po pijaku
      do bagażnika limuzyny rządowej u Łukaszenki w Mińsku, owijający się polską
      flagą i podtrzymujący ściany w Nowym Jorku, padający na gębę w Iraku po
      libacjach z oficyjerami z PRLu. To Ci dopiero prezyDentura:))))
    • gw_klamie [...] 10.02.06, 09:28
    • widziane_inaczej A ja znam ludzi wykształconych, którzy cenią ... 10.02.06, 09:34
      ... sobie przede wszystkim uczciwość i prawdę,
      A Kwaśniewski nie należy do grona osób uczciwych i prawdy nie ma w nim za grosz
    • jacekdnt GW jest to d.u.p.y 10.02.06, 09:42
      • jacekdnt Re: GW jest to d.u.p.y 10.02.06, 09:43
        Najbardziej mi się podoba "....a on sam wyruszył na Kijów"

Tak on sam, jak już nie miał wyjścia tak jak putek z bolszej rosiji to wyruszył
        na Kijów
        • malpa-z-paryza [...] 10.02.06, 09:48
          • widziane_inaczej PoTobie widać,intelekt miłośników GW jest żenujacy 10.02.06, 09:51
          • malpa-z-paryza inteligenta wyprawa Prezydenta 10.02.06, 09:54
            Druga wizyta naszego kochanego Prezydenta odbywa sie daleko, za oceanem u kowboja Busha. Daj mu
            Boze. Niech korzysta z lotow darmowych, oplacanych przez swych lennikow by poznac swiat i obyczaje
            innych. Zwlaszcza, ze nasz kochany Prezydent jest gnusnym domownikiem i nie lubi nosa wychylac
            poza Odra ni Bugiem.
            Tylko sie pytam, co go zagnalo az za ocean?
            dowiezialam sie, dzieki GW ,ze nasz kochany Prezydent nie lubi sasiadow. Jest uprzyjemy, kulturalny bo
            tak wymagaja standarty kamienicy przy ulicy Czerwonego Krzyza, ale to tylko tak na dziendobry.
            Moge juz pojac dlaczego nasz kochany Prezydent udal sie w tak daleko droge, ale nie rozumiem dalej
            dlaczego wybral tego kowboja ?
            kazdy zna mentalnosc kowboi, pistolecik, wrzask i my jestesmy naj...Super macho na globusie.
            Wiemy wszyscy, ze na solidarnosc sasiadow mozna liczyc, bo tworzy sie jakas '"komuna" ( tutaj padna
            gromy na to slowo) jakas wspolnota. Trzymajmy sie kupy, wspomagajmy sie, pozyczamy sobie sol i
            cukier, fajnie jest i jestesmy silni.
            Nasi sasiedzi, to kto.. - lekcja z geografi..
            ale nasi sasiedzi to rowniez UNIA bo jestesmy w niej, tworzymy ta wspolnate.
            Ale nasz kochany Prezydent nie lubi swych sasiadow, nie chodzi na kawke do nich, a ni na plotki i nic
            nie pozycza. nawet puszki dla swego kota!

Bo on chce brylowac na wielkich salonach, bywac u najlepszych i znanych. Jak mawiala moja pra-
            babcia; sra wyzej niz siedzi.

oto wizyta pana Prezydenta w USA.. krok chybiony na wielkich salonach. Bo na coz kowbojowi wizyta
            Kaczynskiego, kilka zdjec do gazety, uscisk rak. Koniec epizodu. Co gorsza cala ta komedia tylko dla
            polskiej prasy, bo amerykanie nie zauwayli naszego wielkiego Wodza. A Kowboj sobie przypomni o nas
            jesli bedzie chcial zaatkowac Iran, lub stworzyc "couloir" w Europie.. a tak na codzien, zapyta sie Ty,
            powiedz mi gdzie lezy Polska?
            • widziane_inaczej [...] 10.02.06, 09:57
              • michalo8 Re: Napisał elaborat i zaplątał się w swojej głup 10.02.06, 10:02
                a najlepsze jest to ze posilkuje sie wczorajszym GW artykulikiem o tym ze
                sasiedzi ciesza sie z wyprowadzki Kaczynskiego. Nawet jak GW bedzie pisac o
                cyckach Dody to prostaczki beda sie na takie arykuliki powolywac, ha ha
                • tales1 MAŁPKA Z PARYŻA CZY MAŁPKA NA DRUCIE? 10.02.06, 10:05
                  Pacynka czy kukiełka? Nieważne, sama nie myśli, jest nieświadoma a zależy od
                  tego, kto nią steruje!
                  • malpa-z-paryza Re: MAŁPKA Z PARYŻA CZY MAŁPKA NA DRUCIE? 10.02.06, 10:12
                    dlaczego czytasz GW?.. Rydzyk wam kazal aby nastepnie szerzyc propagande na forum.. i tak was jest
                    mniej..
                    • tales1 Re: MAŁPKA Z PARYŻA CZY MAŁPKA NA DRUCIE? 10.02.06, 10:48
                      Ty robisz i za małpkę, i za drut, i za tego, kto cie pociąga! To juz trzech!
                      Małpko na drucie, choćbyś była z Paryża, to ci powiem, że nie liczy się ilośc
                      ale jakość! Nawet trzy małpki to jeszcze nie człowiek! A jak jeszcze na dodatek
                      są to pawiany, to i całe stado nie stworzy homo, chyba że takiego małego
                      kretynko-imbecylka! Teraz policz, kto tu jest wiekszością!
    • lej_czerwonego A co teraz robi swiatowy polityk Kwasniewski? 10.02.06, 09:55
      Moze GW przygotowuje mu grunt pod jakas krajowa kariere, bo jak wiadomo na
      zachodzie za bardzo go nie chca. Dla mnie to moze zostac nawet nowym szefem
      PeDe.
      • widziane_inaczej Z pewnością teraz pije wódkę z Michnikiem 10.02.06, 09:58
        • michalo8 Re: Z pewnością teraz pije wódkę z Michnikiem 10.02.06, 10:02
          a za chwile dolaczy do nich Urban i czlowiek honoru Kiszczak!
          • tales1 Re: Z pewnością teraz pije wódkę z Michnikiem 10.02.06, 10:06
            I będzie "czworokąt" grupowy!
            • obalymkaczyzm Re: Z pewnością teraz pije wódkę z Michnikiem 10.02.06, 11:41
    • mikron Pacewicz - mistrz eufemizmu 10.02.06, 09:57
      "Przewaga nowego prezydenta jest głównie natury moralnej: znacznie więcej ludzi
      wyżej ocenia jego uczciwość i patriotyzm. To była zresztą pięta achillesowa
      starego prezydenta. W sondażu "Gazety" z maja 2005 r. wśród trzech polskich
      prezydentów po 1989 r. Kwaśniewski wyraźnie wygrał w konkurencji "dobry
      prezydent" i "kompetentny polityk", ale został oceniony jako najmniej uczciwy[...]"

Nieuczciwosc prezydenta to jego pieta achillesowa.
      Takie kwiatki sa do znalezienia chyba tylko w GW.

--mikron
      • tales1 Co jest piętą achillesową GW? Moralność! 10.02.06, 10:08
        Żenujący poziom artykułów, pisanych na zamówienie starej władzy, mocno
        trzymajacej sie w grupie (cholera, może GTW?)
        • wilmor1 Re: Co jest piętą achillesową GW? Moralność! 10.02.06, 12:33
          tales1...po co czytasz GW? bo możesz na jej łamach gadać co ci ślina do mordy
          przyniesie! Na łamach mediów rydzyka nie miałbyś szans ćwoku!
          • mysz_polna5 Re: Co jest piętą achillesową GW? Moralność! 10.02.06, 12:38
            wilmor1 napisał:

> tales1...po co czytasz GW? bo możesz na jej łamach gadać co ci ślina do
            mordy
            > przyniesie! Na łamach mediów rydzyka nie miałbyś szans ćwoku!

Teee, bedzie skuteczniej jak zatkasz mu gebe gipsem i strzelisz w czache.
            Powrot do wyprobowanych obyczajow i praktyk? Ho ho ho ho ho!

• wilmor1 Re: Co jest piętą achillesową GW? Moralność! 10.02.06, 13:08
              mysz_ polna5... co ty wypisujesz! to właśnie metody sekty rydzyka!Cz ja mógłbym
              wypowiedziec sie w mediach sekty rydzyka tak swobodnie, jak ty tu
              teraz!..teee...
              • michalo8 Re: Co jest piętą achillesową GW? Moralność! 10.02.06, 13:14
                tu jest internet.
                czy widzisz w mediach Agory (GW albo TokFM) mozliwosc wypowiadania sie osob z
                opiniami niezgodnymi z linia Michnika?
                Agora i imperium Rydzyka niewieloma aspektami sie roznia.
                • wilmor1 Re: Co jest piętą achillesową GW? Moralność! 10.02.06, 13:27
                  michalo8.. oczywiście że tak.. chcesz sprawdzic?. napisz teraz!
    • sansibar Re: Sondaż "Gazety": Patriota Kaczyński, światowi 10.02.06, 09:58

insite napisał:

> co za wybor? Jak nie g.. to nas..ne.
      > Jeden lepiej wygladal, ale lepiej krecil. Drugi nadaje sie do szopki (moglby
      > grac osla albo siano).

Za dużo filmów oglądasz, najwyraźniej robią ci wode z mózgu. Stąd zbyt wysokie
      wyobrażenie ideału. Porzuć też kreskówki. Prezydenta traktuj jak faceta którego
      chciałbyś mieć za sąsiada jak juz dorośniesz.
    • ewswr Re: Sondaż "Gazety": Patriota Kaczyński, światowi 10.02.06, 10:01
      nawet na zdjęciu widac różnicę poziomów
    • ksiaze.ciemnogrodu Re: Sondaż "Gazety": Patriota Kaczyński, światowi 10.02.06, 10:12
      Lech Kaczyński to prezydent na jakiego Polska czekała własciwie od 1939 roku...
    • meritum3 Re: Sondaż "Gazety": Patriota Kaczyński, światowi 10.02.06, 10:26
      Niech będzie pochwalony Lech Kaczyński prezydent Najjaśniejszej
      Rzeczypospolitej,
      i jego brat Jarosław - zawsze dziewica Amen
      • melisa-bb Re: Sondaż "Gazety": Patriota Kaczyński, światowi 10.02.06, 10:39
        Nie rozumiem , wobec Kwaśniewskiego istnieje tyle zarzutów, jak to sie
        dzieje ,że niektórzy tak go uwielbiają. Kwaśniewski był owszem może piękniejszy
        zwłasza po diecie prezydenckiej i na błękitnym tle, ale czy to jest
        najwazniejsze.Putin nie jest ani piękny , ani przystojny, Bush też ma na
        sumieniu,SChroeder farbował włosy i zmieniał żony itp. a naszemu co
        zarzucacie ,że małego wzrostu,jest dobrym politykiem i został prezydentem
        pomimo,że jak sama Paradowska powiedziała , nie zna polityka który by
        przebrnął w swoim życiu politycznym taką nagonkę jak Kaczyński.
        • michalo8 Re: Sondaż "Gazety": Patriota Kaczyński, światowi 10.02.06, 10:53
          "elokwentne pustoslowie", mowienie tego co ludzie chca uslyszec, no i wyglad,
          przemawia do pospolstwa, nawet do tego z wyzszym wyksztalceniem, to chyba
          wyjasnienie popularnosci Kwacha.
        • ewswr Re: Sondaż "Gazety": Patriota Kaczyński, światowi 10.02.06, 15:10
          melisa-bb napisała:

> Nie rozumiem , wobec Kwaśniewskiego istnieje tyle zarzutów, jak to sie
          > dzieje ,że niektórzy tak go uwielbiają

te zarzuty są wyssane z brudnego pisiorskiego palca. do spółki z PO pluli w
          jego stronę, widac że skutecznie, debile im uwierzyli

Kwaśniewski był owszem może piękniejszy>
          > zwłasza po diecie prezydenckiej i na błękitnym tle, ale czy to jest
          > najwazniejsze.Putin nie jest ani piękny , ani przystojny, Bush też ma na
          > sumieniu,SChroeder farbował włosy i zmieniał żony itp.

racja, nie sa piękni i cnotliwi, ale są skuteczni, każdy na swój sposób.
          Kaczynski pokazał co potrafi - w Warszawie. gó..no potrafi. gęba pełna frazesów
          i szczerych chęci.
    • trzeci6 Re: Sondaż "Gazety": Patriota Kaczyński, światowi 10.02.06, 10:38
      Niby magistrzy beda zawsze zab niby magistrem
    • wisnia dobrze wiedzieć 10.02.06, 10:47

• to_nie_spam ja juz tesknie 10.02.06, 10:47
      bedziemy dumni z polski

--
      • marek.filipski KWACH = ĆWIERĆ-ŚWIATOWIEC Z NAJNIŻSZEJ PÓŁKI ! 10.02.06, 11:24
        kwach to
        światowiec przetrzymywany przez putinokio w poczekalni
        przez pare godzin !!!
        światowiec, który nie zna jezyków !!
        światowiec tytułowany przez Busha premierem zamiast prezydentem !!
        światowiec, którego nie chce ONZ !!
        światowiec, którego nie chce NATO !!
        światowiec, którego nie chce bruksela !!
        światowiec, który pijany słania się nad grobami pomordowanych Polaków !!
        • sclavus Re: KWACH = ĆWIERĆ-ŚWIATOWIEC Z NAJNIŻSZEJ PÓŁ 10.02.06, 11:38
          marek.filipski napisał:

> kwach to
          > światowiec przetrzymywany przez putinokio w poczekalni
          > przez pare godzin !!!
          > światowiec, który nie zna jezyków !!
          > światowiec tytułowany przez Busha premierem zamiast prezydentem !!
          > światowiec, którego nie chce ONZ !!
          > światowiec, którego nie chce NATO !!
          > światowiec, którego nie chce bruksela !!
          > światowiec, który pijany słania się nad grobami pomordowanych Polaków !!

... a ty ile już dzisiaj wypiłeś?????
          Kaczor - prezydent, którego nie widać... i w przenośni i ... dosłownie... hehe
          • obalymkaczyzm Re: KWACH = ĆWIERĆ-ŚWIATOWIEC Z NAJNIŻSZEJ PÓŁ 10.02.06, 12:35
            sclavus napisał:
            > Kaczor - prezydent, którego nie widać... i w przenośni i ... dosłownie... hehe
            sclavus - nie dość, że zboczeniec to jeszcze zwykły cham. hehe
            • sclavus Re: KWACH = ĆWIERĆ-ŚWIATOWIEC Z NAJNIŻSZEJ PÓŁ 10.02.06, 13:19
              obalymkaczyzm napisała:

> sclavus napisał:
              > > Kaczor - prezydent, którego nie widać... i w przenośni i ... dosłownie...
              > hehe
              > sclavus - nie dość, że zboczeniec to jeszcze zwykły cham. hehe

Zauważyłes może u mnie słowa, generalnie uważane za obraźliwe???? Nie!!!
              Więc uważaj... sqrwielu kaczy...
              • obalymkaczyzm Re: KWACH = ĆWIERĆ-ŚWIATOWIEC Z NAJNIŻSZEJ PÓŁ 10.02.06, 14:22
                sclavus napisał:
                > Zauważyłes może u mnie słowa, generalnie uważane za obraźliwe???? Nie!!!
                KŁAMIESZ
                To są cytaty z twoich chamskich postów:

Pieprzysz ... gó..arzu...

kaprawej gęby

pieprzą na twoich własnych (kaprawych??) oczkach...

w dupę kopnąć

Ten jest chyba najbardziej dowcipny:
                spadaj pachciarzu, zabluzgany cw..u bez komponentów z
                gnojem zamiast mózgu... Gdyby głupota twoja objawiała się brodawkami na
                mordzie, wyglądał byś jak kołacz z posypką!!!
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=521&w=21084152&a=21128962
                Oczywiście to nie wszystko bo piszesz ok 14 postów dziennie!!!!!
                sclavus napisał:
                > Więc uważaj... sqrwielu kaczy...
                Na co mam uważać zboczeńcu? Zgwałcisz mnie? Skocz mi, palancie.
                • sclavus Re: KWACH = ĆWIERĆ-ŚWIATOWIEC Z NAJNIŻSZEJ PÓŁ 10.02.06, 16:31
                  obalymkaczyzm napisała:

> sclavus napisał:
                  > > Zauważyłes może u mnie słowa, generalnie uważane za obraźliwe???? Nie!!!
                  > KŁAMIESZ
                  > To są cytaty z twoich chamskich postów:
                  >
                  > Pieprzysz ... gó..arzu...
                  >
                  > kaprawej gęby
                  >
                  > pieprzą na twoich własnych (kaprawych??) oczkach...
                  >
                  > w dupę kopnąć
                  >
                  > Ten jest chyba najbardziej dowcipny:
                  > spadaj pachciarzu, zabluzgany cw..u bez komponentów z
                  > gnojem zamiast mózgu... Gdyby głupota twoja objawiała się brodawkami na
                  > mordzie, wyglądał byś jak kołacz z posypką!!!
                  > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=521&w=21084152&a=21128962
                  > Oczywiście to nie wszystko bo piszesz ok 14 postów dziennie!!!!!
                  > sclavus napisał:
                  > > Więc uważaj... sqrwielu kaczy...
                  > Na co mam uważać zboczeńcu? Zgwałcisz mnie? Skocz mi, palancie.

Sam se skocz... Dokonasz nielada wyczynu... ani mi się śni wchodzić na
                  wyszukiwarkę, zeby ci cokolwiek udowadniać.... skocz se i będziesz miał
                  autoudowodnienie....
                • sclavus Re: KWACH = ĆWIERĆ-ŚWIATOWIEC Z NAJNIŻSZEJ PÓŁ 10.02.06, 16:35
                  obalymkaczyzm napisała:

> sclavus napisał:
                  > > Zauważyłes może u mnie słowa, generalnie uważane za obraźliwe???? Nie!!!
                  > KŁAMIESZ
                  > To są cytaty z twoich chamskich postów:
                  >
                  > Pieprzysz ... gó..arzu...
                  >
                  > kaprawej gęby
                  >
                  > pieprzą na twoich własnych (kaprawych??) oczkach...
                  >
                  > w dupę kopnąć
                  >
                  > Ten jest chyba najbardziej dowcipny:
                  > spadaj pachciarzu, zabluzgany cw..u bez komponentów z
                  > gnojem zamiast mózgu... Gdyby głupota twoja objawiała się brodawkami na
                  > mordzie, wyglądał byś jak kołacz z posypką!!!
                  > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=521&w=21084152&a=21128962
                  > Oczywiście to nie wszystko bo piszesz ok 14 postów dziennie!!!!!
                  > sclavus napisał:
                  > > Więc uważaj... sqrwielu kaczy...
                  > Na co mam uważać zboczeńcu? Zgwałcisz mnie? Skocz mi, palancie.

Pieprzysz... no ciekawe, jak to się ma do twojego słownika... gó..arz -
                  takoż...
                  jedyny ostry post to ten który przytaczasz... ale przeczytaj sobie poprzednika..
                  Jeżeli zgadzasz się z przedmówcą - czuj się, jakbyś był również adresatem...
                  No More Comments - No Respons
            • cossack1 Re: KWACH = ĆWIERĆ-ŚWIATOWIEC Z NAJNIŻSZEJ PÓŁ 10.02.06, 17:30
              Droga, gazeto nie jestem przekonany, czy wyniki sondażu rokują tak dobrze
              Szanownemu ex-prezydentowi Kwaśniewskiemu
              O poziomie naszych "młodych, wykształconych" Droga Gazeto, świadczą doniesienia
              o wprowadzanym na wyższych uczelniach zakazie przeklinania. Wystarczy przejść
              sie po korytarzach uniwersytetów, aby usłyszeć bluzgi jak z najgorszego
              rynsztoka. Taki jest poziom wychowania naszych przyszłych "elyt
              intelektualnych' .
              Po drugie, nie zawsze skończenie wyższej uczelni świadczy o poziomie
              wykształcenia- zwłaszcza, kiedy miało się wykłady w Wyższej Szkole Studiów
              Paneuropejskich, czy innym badziewiu, gdzie do indeksu dają komórkę, aby
              zachęcić kandydatów, a na wykłady przyjeżdżają asystenci w ramach odwalania
              pańszczyzny (a pieniążki i tak kasują profesorowie- chałturnicy-elita polskiej
              nauki :-),, zapewne też postępowi przeciwnicy kaczo-totalitaryzmu). W takich
              szkółkach dostać dyplom magistra jest naprawdę łatwo, i gdyby funkcjonowały one
              powiedzmy 20 lat temu, nasz szanowny ex-prezydent nie musiałby sie tłumaczyć ze
              swego kłamstwa o wykształceniu- miałby magistra i juz. koniec kropka. nie
              przeczę, że wśród studentów są zdolni młodzi ludzie ale to kropla w morzu tych,
              którzy przyszli skuszeni papierkiem, ale niestety chęć szczera nie
              wystarcza...myśle że to duża część tych 50% wielbicieli Kwaśniewskiego
              także posiadanie Internetu nie jest dzisiaj wyznacznikiem sukcesu- można sie
              podłączyć do sieci za cenę kilkunastu butelek piwa, czasami za darmo w ramach
              promocji. ewentualnie zawsze można poprosić mamę o wspomaganie finansowe.
              Ilu gazeto, z tych „wykształconych” posiada rzeczywiście wiedzę i erudycję, a
              ilu tylko może pochwalić się papierkiem,? Może przeprowadzicie sondaż na tym
              obszarze? Ciekawe do jakich zaskakujących wnioskow byście doszli? Moge sie
              założyć, ze te do takich iż 50% młodych wykształconych popierających
              Kwaśniewskiego kończyło AGH i czy UW, UJ, reszta zaś wykształconych optującą za
              Kaczyńskim, dostała dyplomy na śmiesznych szkółkach w Pcimiach dolnych.  tak
              już wam wychodzi każdy sondaż, że po jednej stronie Tusk i tytany intelektu, po
              drugiej jakaś kaczka i szare babcie w moherowych beretach Dwukolorowe to jest,
              jak okładka Prawdy czy trybuny ludu.

Aha, jeszcze jedna uwaga. Porównywanie sukcesów prezydenta, który ma za soba 10
              letnią kadencję, i takiego który dopiero ją rozpoczyna, jest pomyłką
              metodologiczną i nie prowadzi do żadnych konkretnych wniosków i służy jedynie
              zwykłemu praniu mózgu (prymitywna metoda)-co jednak odnosi sukces, ponieważ
              większość naszego społeczeństwa nie jest w stanie myśleć samodzielnie. A cześc
              tych którzy umyśla, uległa anty-kaczej paranoi i zagłosuje na Kwaśniewskiego
              tylko po to aby opluć Kaczyńskiego.

Czekam aż jutro zaczniecie porównywać efektywność rządu Marcinkiewicza z
              poprzednikami (tylko musicie się natrudzić, aby znaleźć takiegto premiera,
              którego by potem nie obsmiano na forum- i na Boga, nie wspominajcie i Millerze
              • marek.filipski Re: KWACH = ĆWIERĆ-ŚWIATOWIEC Z NAJNIŻSZEJ PÓŁ 11.02.06, 00:14
                cossack1 napisał:

> Droga, gazeto nie jestem przekonany, czy wyniki sondażu rokują tak dobrze
                > Szanownemu ex-prezydentowi Kwaśniewskiemu
                > O poziomie naszych "młodych, wykształconych" Droga Gazeto, świadczą doniesienia
                >
                > o wprowadzanym na wyższych uczelniach zakazie przeklinania. Wystarczy przejść
                > sie po korytarzach uniwersytetów, aby usłyszeć bluzgi jak z najgorszego
                > rynsztoka. Taki jest poziom wychowania naszych przyszłych "elyt
                > intelektualnych' .
                ...............................

BARDZO DOBRA ANALIZA DEMASKUJACA
                PROPAGANDOWY POPULIZM TAKICH ARTYKULOW !!
      • critic Elektorat Kaczora 10.02.06, 12:01
        "Kaczyński to (...) ulubiony prezydent starszych i mniej wykształconych.". No to
        chyba można mieć nadzieję, że jego elektorat jest na wymarciu...
    • ekopomoc [...] 10.02.06, 11:01
      • wisnia ciekawe czy TVN i Polsat o tym zajękną 10.02.06, 11:04

• michalo8 Re: ciekawe czy TVN i Polsat o tym zajękną 10.02.06, 11:09
          taaak, a swistak siedzi i zawija.
          • mysz_polna5 Re: CIEKAWE? 10.02.06, 11:32
            Chyba rozpoczne moj post od smiechu. Hahahahahahaha :)))))!

Jak to wyjasnic, ze mlodsi i lepiej wyksztalceni, popieraja nieuka, no to moze
            za wiele, ale prawie magistra Kwasniewskiego ~ i do tego czlowieka o metnej
            przeszlosci ~ wywolujacej wiele kontrowersji!

A starsi i mniej wyksztalceni, popieraja czlowieka wyksztalconego i o
            przeszlosci nie budzacej zadnej watpliwosci!

Chyba nalezy ten wynik wpisac do ksiegi rekordow Guinesa, albo zapisac w
            kominie ... albo zastanowic sie nad naszymi mozgami ... no ewentualnie nad
            prwadziwoscia kolejnego sondazu?! Hej ho!

Kogo ta redakcja Gazety Wyborczej zatrudnia jako 'redahtorow'? Co? Chyba lepiej
            juz nie mozna sie osmieszyc!

• mysz_polna5 Re: Sadaz trzeba wpisac do ksiegi Guinesa! 10.02.06, 11:49
              Koniecznie ... i na wieczna pamiatke!
            • wisnia chodzi o artykuł o ostatnim skoku OLKA K. 10.02.06, 12:03
              ocenzurowano to wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?
              kat=9932&wid=8182647&rfbawp=1139569379.643&ticaid=110ed

Ostatni skok Kwaśniewskiego

Prezydent Aleksander Kwaśniewski przygotował sobie w ostatnich dniach
              urzędowania miękkie lądowanie za pieniądze podatników. Sam sobie i swoim
              fundacjom wynajął państwowy budynek. Za grosze i na pięć lat, czyli całą
              kadencję Lecha Kaczyńskiego. Luksusów prywatnemu obywatelowi Kwaśniewskiego nie
              zabraknie, bo w 2005 r. jego kancelaria przeznaczyła na remont budynku prawie
              milion złotych
              • mysz_polna5 Re: chodzi o artykuł o ostatnim skoku OLKA K. 10.02.06, 12:07
                wisnia napisał:

> Ostatni skok Kwaśniewskiego
                >
                > Prezydent Aleksander Kwaśniewski przygotował sobie w ostatnich dniach
                > urzędowania miękkie lądowanie za pieniądze podatników. Sam sobie i swoim
                > fundacjom wynajął państwowy budynek. Za grosze i na pięć lat, czyli całą
                > kadencję Lecha Kaczyńskiego. Luksusów prywatnemu obywatelowi Kwaśniewskiego
                nie
                >
                > zabraknie, bo w 2005 r. jego kancelaria przeznaczyła na remont budynku prawie
                > milion złotych

Folwarku zwierzecego ... ciag dalszy! Hoho!
              • wisnia cały tekst 10.02.06, 12:08
                Ostatni skok Kwaśniewskiego

Prezydent Aleksander Kwaśniewski przygotował sobie w ostatnich dniach
                urzędowania miękkie lądowanie za pieniądze podatników. Sam sobie i swoim
                fundacjom wynajął państwowy budynek. Za grosze i na pięć lat, czyli całą
                kadencję Lecha Kaczyńskiego. Luksusów prywatnemu obywatelowi Kwaśniewskiego nie
                zabraknie, bo w 2005 r. jego kancelaria przeznaczyła na remont budynku prawie
                milion złotych.

Działania byłego prezydenta potępiają zgodnie przedstawiciele zwalczających
                korupcję organizacji – Transparency International, stowarzyszenia Stop Korupcji
                i Programu przeciw Korupcji Fundacji im. Stefana Batorego. – To ewidentne
                nadużycie funkcji publicznej dla celów prywatnych. Z pewnością należy je
                zaliczyć do szeroko rozumianej korupcji – mówi Małgorzata Wojciechowska-
                Brennek, prezes Transparency International Polska.

REKLAMA Czytaj dalej

Kominki, cokoły, klimatyzacja

Willa przy ulicy Bacciarellego 4 w Warszawie. Do niedawna mieszkali tu
                pracownicy Kancelarii Prezydenta. Ale w ubiegłym roku w budynku rozpoczął się
                wielki remont. Zainstalowano klimatyzację, wybudowano ozdobne kamienne cokoły,
                przeprowadzono renowację kominków, wbudowano w ściany meble, wstawiono nowe
                drzwi, przeprowadzono malowanie i położono nową posadzkę. Wymieniono też
                instalację elektryczną i wodno-kanalizacyjną. Na te i inne remonty Kancelaria
                Prezydenta wydała prawie milion złotych z pieniędzy podatników (dokładnie 981
                tys. 130 zł i 34 gr).

Gdy nowy prezydent Lech Kaczyński wprowadził się do Pałacu Prezydenckiego,
                okazało się, że to nie jego pracownicy mają zamieszkać pośród tych luksusów. Bo
                tuż przed zakończeniem kadencji Kwaśniewskiego jego urzędnicy zawarli po cichu
                i w wielkim pośpiechu trzy umowy, przekazujące willę w prywatne ręce.

Kiedy Kaczyński składał przysięgę...

23 grudnia 2005 r. Polacy oglądali w telewizji zaprzysiężenie prezydenta Lecha
                Kaczyńskiego. W tym samym czasie będący na wylocie urzędnicy Kwaśniewskiego nie
                próżnowali. Właśnie podpisywali umowę najmu części willi przy Bacciarellego dla
                biura byłego prezydenta. Dlaczego tylko części? Bo reszta budynku była w
                prywatnych rękach już od miesiąca.

17 listopada i 21 listopada inne części kamienicy trafiły w ręce Fundacji
                Jolanty Kwaśniewskiej „Porozumienie bez barier” i nowej fundacji samego
                Kwaśniewskiego – Amicus Europae (niewielki fragment budynku wynajmował też
                jeden z urzędników). Umowy podpisano na pięć lat. Tyle, ile trwać będzie
                kadencja prezydenta Kaczyńskiego.

Wyremontowaną willę wynajęto po 5,50 zł za m kw. Oznacza to, że za wynajem
                mającej ogółem ponad 300 m kw. willi trzy instytucje zapłacą grosze. Biuro
                Aleksandra Kwaśniewskiego – 856,90 zł miesięcznie, Fundacja Amicus Europae –
                470,25 zł miesięcznie, Fundacja „Porozumienie bez barier” – 530,59 zł
                miesięcznie. Umowy podpisali dyrektorzy Biura Administracyjno-Gospodarczego
                oraz Finansowego po akceptacji kierownictwa Kancelarii.
                Na wolnym rynku wynajem podobnych lokali kosztowałby wielokrotnie więcej. Parę
                miesięcy wcześniej, we wrześniu 2005 r., urzędnicy kancelarii Kwaśniewskiego
                podpisali umowę najmu na znajdujący się tuż obok, przy Klonowej 6, budynek
                Polskiej Konfederacji Pracodawców Prywatnych. Płaci ona za metr kwadratowy 12
                euro, czyli ponad 40 zł.

Jak dowiedzieliśmy się w Agencji Nieruchomości „Finpol”, jest to cena zbliżona
                do rynkowej. – W przypadku starych willi w okolicach ulicy Klonowej cena
                wynajmu kształtuje się w granicach 30-40 zł za m. Jeśli chodzi o biurowce czy
                budynki lepszej jakości, może być to znacznie więcej – powiedziano nam w
                agencji.

REKLAMA Czytaj dalej

Przyjaciele Europy, Ordynackiej i PZPR

Tymczasem Waldemar Dubaniowski, były szef kancelarii prezydenta Aleksandra
                Kwaśniewskiego, nie widzi w zawarciu umów nic złego. – O remontach nic mądrego
                nie powiem, bo nie znam szczegółów. Mogę tylko powiedzieć, że remontowaliśmy
                np. dach w Kancelarii Prezydenta czy ośrodki wypoczynkowe wiedząc, że korzystać
                z nich będzie następca Aleksandra Kwaśniewskiego – mówi „Gazecie Polskiej”. Jak
                wspomina, kancelaria szukała wcześniej odpowiedniego lokalu w mieście, ale to
                co jej oferowano, nie nadawało się, bo standard nie zadowalał byłego
                prezydenta. – Były prezydent nie może urzędować w suterenie czy miejscu
                nadającym się na magazyn.

Dubaniowski niczego wstydliwego nie widzi też w niskiej cenie wynajmu. – Taka
                cena zbliżona jest do tego, co miasto oferuje niekomercyjnym instytucjom –
                uważa. Co ciekawe, fundacji Kwaśniewskiego Amicus Europae (Przyjaciel Europy)
                lokal wynajęto na preferencyjnych warunkach zanim zdołała się jakąkolwiek
                pożyteczną działalnością wykazać. Choć na papierze istniała od lata 2004 r., to
                działalność zainaugurowała dopiero 13 grudnia 2005 r. Szefem rady fundacji jest
                Wiesław Olszewski, działacz SLD i Stowarzyszenia Ordynacka. Prezesem – Marek
                Słęcki, były pracownik Biura Prac Sejmowych PZPR. Z wypowiedzi Olszewskiego
                wynika, że fundacja zamierza strzec „dorobku prezydenta Kwaśniewskiego”.

Publiczny urząd i prywatne cele

Z tłumaczeniami Dubaniowskiego nie zgadzają się organizacje walczące z
                korupcją. Według Janusza Kowalskiego, prezesa stowarzyszenia Stop Korupcji,
                zachowanie kancelarii Kwaśniewskiego było skandaliczne. – To niesłychane. Jest
                oczywiste, że mamy tu do czynienia z działaniem nieetycznym. Istnieje także
                domniemanie korupcji. Wszystko wskazuje na to, że prezydent Kwaśniewski
                wykorzystał sprawowany urząd i majątek publiczny dla prywatnych celów – uważa
                Kowalski. Jego zdaniem, prezydent Kaczyński powinien rozwiązać umowę z
                wszystkimi trzema instytucjami. – I wszcząć kontrolę w kancelarii, by
                sprawdzić, czy ci, którzy je podpisali, nie złamali prawa. Waldemar Dubaniowski
                przyznaje, że Kaczyński ma prawo wypowiedzieć umowę. – Ale to świadczyłoby
                tylko o jego klasie – szantażuje jednak.

Także Grażyna Kopińska, dyrektor Programu przeciw Korupcji Fundacji im. Stefana
                Batorego, krytykuje działania kancelarii prezydenta Kwaśniewskiego. – Wynajęcie
                przez prezydenta budynku samemu sobie jest bardzo nieeleganckie. Prezydent
                powinien poczekać, aż urząd obejmie jego następca i wtedy mógłby wnioskować o
                biuro dla siebie.

Krętactw od metra

Organizacji zwalczających korupcję nie przekonuje też obniżenie czynszu do 5,50
                zł za m kw. Same, mimo że są organizacjami pożytku publicznego, płacą więcej. –
                Za wynajem naszej siedziby w Opolu płacimy 25 zł za m kw. – mówi Janusz
                Kowalski, prezes Stop Korupcji. – Takiej ceny jak 5,50 za m kw. na rynku nie
                ma. Kiedy my rozmawialiśmy na temat lokalu z warszawskim ZDM, to usłyszeliśmy
                wyjściowo o 15 zł – wspomina Małgorzata Wojciechowska-Brennek. Jak mówi
                dyrektor Grażyna Kopińska, najniższą stawkę w Warszawie, 7 zł za m, płaci grupa
                organizacji pozarządowych, które umowy podpisały 5-6 lat temu.

Rzecz w tym, że takie uregulowania trudno odnosić do biura byłego prezydenta,
                bo przecież nie jest ono organizacją pozarządową. – Jeśli zaś chodzi o
                wspomniane fundacje, to lepiej by było, gdyby miały one podobne warunki rozwoju
                jak wszystkie inne – mówi Kopińska. Jak wynika z informacji na stronie
                internetowej Ministerstwa Sprawiedliwości, Fundacja Amicus Europae nie figuruje
                obecnie w rejestrze organizacji pożytku publicznego.

Kowalskiego nie przekonuje tłumaczenie, że trzy instytucje dostały lokal
                taniej, bo są niekomercyjne. – Jeśli byłoby tak, że prezydent chciał wynająć
                lokale pożytecznym organizacjom, powinien to ogłosić publicznie i dać równe
                szanse wynajęcia willi Fundacji Helsińskiej, Caritas czy Polskiej Akcji
                Humanitarnej. A nie po cichu oddawać budynek na
                • mysz_polna5 Re: cały tekst 10.02.06, 12:12
                  No to przeczytajcie sobie ! 'mlodsi' i 'lepiej wyksztalceni" ~ 'paste' wisni!

Folwark zwierzecy, bazczelnych czerwonych swin!
      • t-800 Ostatni? 10.02.06, 11:08
        Ostatni? Ja bym nie był takim optymistą. :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka