Dodaj do ulubionych

strony nienawiśći Gazety Wyborczej

17.02.06, 16:21
WOJNA TO POKÓJ
WOLNOŚĆ TO NIEWOLA
IGNORANCJA TO SIŁA

PRECZ Z WIELKIM BRATEM

znamy? znamy, dwie minuty nienawiści Orwella.

Czy tak by wyglądały minuty nienawiści w telewizji Agory?
Bardziej finezyjnie?

Wziąłem do ręki wyborczą, i czytam: ADWOKACI NA CEL !!

i migają słowa CEL, CEL, CEL, ADWOKACI NA CEL, ADWOKACI

serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1756847,34439.html?skan=3168841
informacja podana na pierwszej stronie Gazety Wyborczej, teraz na celowniku
adwokaci !!

czyj jest celownik? kto celuje? kto w w obrońców będzie strzelał?

czytam dalej "Prawnicy znów wadzą Prawu i Sprawiedliwośći. ....
"znów" ... "wadzą" i dalej CBA "zajmie się"

Centralne Biuro Antykorupcyjne ZAJMIE się samorządem adwokackim.

postanowiłem zobaczyć jak mija luty Gazecie Wyborczej i jak mija luty
Michnikowi (czy pierwsza strona należy do Michnika?),
jak mija LUTY najwiękdszej polskiej gazety opiniotwórczej, spadkobierczyni
Solidarności przez duże i małe "s", gazety propaństwowej, politpoprawnej,
tolerancyjnej, gazety Michnika obrońcy wszelakich praw i prawd, wszystkich
ukąszonych, gazety liżącej rany po ukąszeniach, jak mija luty na pierwszej
stronie:

ideks lutego
serwisy.gazeta.pl/wyborcza/0,49622,1754390.html

ADWOKACI NA CEL 17 lutego

JUŻ DOŚĆ RYDZYKA 16 lutego

PREZYDENT STRACIŁ 14/15 lutego

KACZKA POLITYCZNA 13 lutego

O TRZECH TAKICH CO POSADY DZIELĄ 9 lutego

LIS Z PIS W KURNIKU 8 lutego

OBURZENIE ROZUMIEMY NIENAWIŚCI NIE 7 lutego

RÓŻGI PiS NA MEDIA 4 lutego

NOWI PRZYJACIELE PiS 3 lutego

TAK WYKUWA SIĘ IV RP 2 lutego

100 USTAW PiS Z LPR I LEPPEREM 1 lutego

w międzyczacie incydentalnie na pierwszej stronie poijawiły się igrzyska i
sprawa karykatury Mahometa. W styczniu także PiS - NOCNE ŻNIWA PiS,
PiS PREZESOLIŁ Z MEDIAMI oraz JAK SIĘ W PIS RODZIŁ UKŁAD Z SAMOOBRONĄ

co się dzieje z gazetą? gazeta przeprowadza ankietę, zadaje pytania:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=36608220&a=36608220
i co? czy "gazeta" się dziwi że jest nazywana wybiórczą? gadułą wyrodną?
koszerną? Czy siędziwi, że jest gazetą obcą?

czy w wyborczej ktoś jeszcze pamięta czym racja stanu? czym Polska?

DWA I DWA TO PIĘĆ - Winston Rekontra
Obserwuj wątek
    • kaczy.pisiorek Re: strony nienawiśći Gazety Wyborczej 17.02.06, 16:24
      Czym się zajmujesz na co dzień?
      • elfhelm Re: strony nienawiśći Gazety Wyborczej 17.02.06, 16:38
        monitoringiem mediów :)
    • buffalo_bill Strony miłości Gazety Polskiej 17.02.06, 16:27
      kolumny przyjaźni Naszego Dziennika, wersety miłosierdzia Radia Maryja...
      Aż szkoda cytować.
      • madana Re: Strony miłości Gazety Polskiej 17.02.06, 16:30
        Myślę,że założycielowi postu chodziło raczej o tendencyjność GW, przy jednoczesnym sileniu się na bycie jedynym sprawiedliwym i mądrym. RM czy ND to raczej niszowe media i "urosły" w siłę (jeżeli w ogóle tak się stało) dzięki natrętnemu przywoływaniu ich przez niektórych polityków czy dziennikarzy.
        • buffalo_bill Re: Strony miłości Gazety Polskiej 17.02.06, 16:36
          Z tego co znam GP, ND czy RM to oni też nie uważają się za głupich
          i niesprawiedliwych. A są niszowi bo...? Mają niski poziom i szkoda
          ludziom wydawac na nie pieniądze?
          • madana Re: Strony miłości Gazety Polskiej 17.02.06, 16:44
            Wiesz,nie chce mi się tego nawet sprawdzać:)
            • buffalo_bill Re: Strony miłości Gazety Polskiej 17.02.06, 16:51
              Ja wiem, bo sprawdzam. W ostatniej GP jedyny artykuł bieżący i podający
              fakty był o Kwaśniewskich. Bardzo ciekawy. Reszta to historia i różne
              takie brednie Ziemkiewiczów czy Łysiaków. A jeden news za 3 zł to trochę
              drogo.
        • rekontra Re: Strony miłości Gazety Polskiej 17.02.06, 20:55
          madana napisała:

> Myślę,że założycielowi postu chodziło raczej o tendencyjność GW, przy
          jednoczesnym sileniu się na bycie jedynym sprawiedliwym i mądrym.

czyli po prostu nieodrodne dzieci redakcyjne, ojców założycieli UD, UW,
          demokratów PL :)

nie tylko chodzi mi o tendencyjność, chodzi mi również o podgrzewanie atmosfery
          zagrożenia, o stosowanie środków dziennikarskich nieadekwatnych do sytuacji.

Wystarczy przeanalizować dzisiejszą pierwszą stronę .
      • ratatatam zacytuj 17.02.06, 17:19
        no czekam
      • waldam Znajdziesz na stronach GW 17.02.06, 21:10
        RODZINY ZBRODNIARZY
        pl.wikipedia.org/wiki/Stefan_Michnik
        pl.wikipedia.org/wiki/Ozjasz_Szechter
        UCZCIWI
        pl.wikipedia.org/wiki/Paweł_Piskorski
        wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8192435&rfbawp=1140205210.377&ticaid=1119d
        PRAWDOMÓWNI I UCZCIWI
        wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8192285&rfbawp=1140205253.75
        UCZIWI I NIESKAZITELNI
        wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8192285&rfbawp=1140205253.756
        wiadomosci.wp.pl/kat,9932,wid,8114385,prasaWiadomosc.html
    • homosovieticus W Wyborczej racja stanu jest inaczej rozumiana niż 17.02.06, 16:30
      zwykle.Żwykle racje stanu utożsamia się z racja Narodu.
      W Wyborczej racje narodu były drugorzędnymi racjami.Tam miał bowiem wbite do
      głowy, najprawdopodobniej przez Rodziców, sam nadredaktor, kiedy był dzieckiem
      jeszcze i czytywał Miłosza zamiast Sienkiewicza. Obaj dostali Nobla ale
      zupełnie za co innego.
      • mak67 Re: W Wyborczej racja stanu jest inaczej rozumian 17.02.06, 16:44
        Zgadzam się, nadredaktor ma już tak wbite do głowy przez rodziców, braciszka
        zbrodniarza, przyjaciół typu Jaruzelski, Kiszczak, Urban, ze każdy co nie
        podziela jego zdania jest wrogiem. Am byłby niewatpliwie wspaniałym
        inkwizytorem każdy wróg by skwierczał na stosie.
        • madana Re: W Wyborczej racja stanu jest inaczej rozumian 17.02.06, 16:48
          No, ale Nadredaktor w swoich esejach aż do oplucie używa WIELKICH SŁÓW.Jaki to mądry, sprawiedliwy, wszystkowiedzący.Cóż za irytująca maniera! Ta maniera w stanie zaawansowanym wystąpująca u Michnika, jest charakterystyczna dla dziennikarzy GW. Prawie bez pudła już potrafię przewidzieć, w jaki sposób skomentują różne wydarzenia polityczne.Są przewidywalni do bólu.
          • mak67 Re: W Wyborczej racja stanu jest inaczej rozumian 17.02.06, 16:50
            Myślę, ze sprawa jest prosta, to wynik szkolenia.
            • madana Re: W Wyborczej racja stanu jest inaczej rozumian 17.02.06, 16:51
              Czyli "rzeźbienia ścieżki w mózgu"?
      • homosovieticus dodać należy,że wsród "komandosów" mysl narodowa 17.02.06, 16:45
        była własciwie zawsze w pogardzie i to z przyczyn,których przyczyn należy
        szukać w fascynacji heglizmem a potem marksizmem.Fascynacji tej z łatwościa
        ulegali i trwali w niej zatwardziali ateiści bez wzgledu na swoje etniczne
        pochodzenie.Dotyczy ta uwaga zdecydowanej większości komandosów.Lwia ich częśc
        stanowi aktualne "elyty polityczne" i "zamieszkuje" "salom warszawsko-krakowski"
        • great.one kolejny besensowny watek.Po co sie tak katujesz 17.02.06, 16:51
          i czytasz ta "szmate" ???? Nie wiesz ze permanentny stres skraca zycie??
          • homosovieticus Re: kolejny besensowny watek.Po co sie tak katuje 17.02.06, 16:53
            great.one napisał:

> i czytasz ta "szmate" ???? Nie wiesz ze permanentny stres skraca zycie??

Nie można nie czytają jakiejkolwiek gazety czynic jej racjonalne uwagi. W tym
            krytyczne.
            • great.one odwracasz sytuacje.On nienawidzi gazety,ale 17.02.06, 16:56
              zyc bez niej nie moze.Klasyczny masochizm.
              • homosovieticus piszę co myślę i wiem, i niczego nie odwracam 17.02.06, 16:59
          • mak67 Re: kolejny besensowny watek.Po co sie tak katuje 17.02.06, 16:53
            A kto by to czytał. Mój kot nie chce sikać na GW.
            • great.one zajrzyj do poczty 17.02.06, 17:01
        • nowytor Tusk powiedział: My Kaszubi mamy kartoflane twarze 17.02.06, 16:56
          Ciekawe jak Michnik dokończyłby zdanie:
          My..................
          właściwie nie wiem co napisać, ciekawe co Michnik by napisał?
          • buffalo_bill Re: Tusk powiedział: My Kaszubi mamy kartoflane t 17.02.06, 16:59
            Może tak:
            My... z Bronkiem Wildsteinem i Ludwikiem Dornem mamy semickie rysy?
            • homosovieticus semickie rysy nie tłumaczą postaw antynarodowych. 17.02.06, 17:02
              buffalo_bill napisał:

> Może tak:
              > My... z Bronkiem Wildsteinem i Ludwikiem Dornem mamy semickie rysy?

• great.one Dorn ma rysy klasowego przyglupa.kazdy w szkole 17.02.06, 17:04
                znal takiego
              • buffalo_bill Re: semickie rysy nie tłumaczą postaw antynarodow 17.02.06, 17:06
                A ja mówię, że oni mają postawy antynarodowe???
                Oni nawet bardzo są za narodem. Wybranym.
                • homosovieticus Oni to znaczy kto? 17.02.06, 17:09
                  • buffalo_bill Wildstein, Dornbaum... o, przepraszam Dorn 17.02.06, 17:14
                    I ich narodowi koledzy.
                    • homosovieticus a w czym się przejawia ich antynarodowa mysl? 17.02.06, 17:16
                      • buffalo_bill Antynarodowa? Ich myśl jest bardzo narodowa. 17.02.06, 17:27
                        Są po prostu cymes.
                        • homosovieticus Narodowa znaczy dla mnie polska. Nie mam podstaw 17.02.06, 17:33
                          sadzić,że Widstein lub Dorn pilnuja w Polsce interesów innej narodowości lub
                          jakiś grup międzynarodowych.
                          Jeśli coś wiesz na ten temat lub masz jakies własne przemyslenia to podziel sie
                          nimi ze mną.

• buffalo_bill Kochajmy się jak bracia, liczmy się jak... 17.02.06, 17:39
                            Ja mam się z Tobą dzielić moją wiedzą, a Ty w zamian podzielisz się ze
                            mną aluzjami? Aluzjami o niepolskich interesach Tuska? Czy Michnika?
                            Kiepski geszeft.
                            • homosovieticus Nie czynię aluzji.O stosunku Michnika do tego co 17.02.06, 17:47
                              polskie pisał on sam.I to wiele razy. Zawsze pokrętnie, nigdy nie wprost, ale
                              wyczytać z tego "miłosc" do niechcianej Polski nie jest tak trudno. Podobnie
                              uczynił Tusk.
                              Byki nie są stworzone do interesów.Nawet żydowskie.
                              • buffalo_bill No, to żeś "upisał" :-))) 17.02.06, 17:52
                                Ten ogrom faktów i logicznej argumentacji w pełni mnie przekonał.
                                A z tymi wycieczkami osobistymi daj sobie spokój. Nie zniżajmy się
                                do poziomu Marcinkiewicza.
                                • homosovieticus nie za wysokie mniemanie masz o sobie, byku, jako 17.02.06, 18:14
                                  o forumowym 'polityku'.
                                  Marcinkiewicz, to prawie doskonały premier i polityk na dzisiejsze czasy i
                                  uwarunkowania.Istny Blair.
                                  Gdzież Nam do Niego.Tyś zwykłym wyszczekanym i przemądrzałym młodym pismakiem a
                                  ja kuchennym filozofem.
                                  • buffalo_bill Blair raczej nie jest polityczną marionetką 17.02.06, 18:27
                                    I posiada kulturę osobistą. W przeciwieństwie do Kazia. A co do ocen
                                    naszych osób - to zgadzam się z nią połowicznie. A tak dokładniej to do
                                    Twojej połowy.
                                  • kropek_oxford Fakt - istny Blair. Ksywka: KLAMCZUSZEK:))) 18.02.06, 03:48

• great.one dokonczyl by tak/gdyby wiedzial ze istniejesz/ 17.02.06, 17:03
            my w redakcji wciaz sie zastanawiamy,skad bierze sie irracjonalna nienawisc np.
            pana-jak mu tam- a tak;nowytor
            • nowytor A twoja racjonalna nienawiść skad? 17.02.06, 17:04

• great.one G.W. jest najlepsza gazeta w Polsce,z duzym 17.02.06, 17:11
                odstepem od calej reszty.A ze zdarzaja sie jej potkniecia??? Nikt nie jest
                doskonaly.Jesli uwazasz inaczej,mozesz przeciez wydawac wlasna.Ze kazdy moze,
                swiadcza wypociny Bubla.
                • mak67 Re: G.W. jest najlepsza gazeta w Polsce,z duzym 17.02.06, 17:28
                  Prawda też wg jej czytelników była swietna i wiarygodna gazetą.
            • mak67 Re: dokonczyl by tak/gdyby wiedzial ze istniejesz 17.02.06, 17:06
              Ale idzie nowe. Poczytajcie o wynikach Agory. Jeszcze roczek i moze po
              szmatławcach
              • frau_blada Oby 17.02.06, 19:06
                mak67 napisał:

> Ale idzie nowe. Poczytajcie o wynikach Agory. Jeszcze roczek i moze po
                > szmatławcach
            • nowytor Ja Michnika nie nienawidzę ja się go brzydzę 17.02.06, 17:12
              Chociaż przyznaję mu to, że jest człowiekiem bardzo inteligentym, bardzo
              sprawnym menadżerem i ma wiele cech bardzo pożądanych przez wielu ludzi, ale ma
              jeszcze to coś. Ma charakter i duszę "michnika", cecha bardzo unikalna,
              porównałbym tę cechę do panienki spod latarni, która stoi pod tą latarnią nie
              dlatego, że musi, ale dlatego, że lubi.
        • tojajurek Re: dodać należy,że wsród "komandosów" mysl narod 17.02.06, 20:21
          homosovieticus napisał:

> była własciwie zawsze w pogardzie i to z przyczyn,których przyczyn należy
          > szukać w fascynacji heglizmem a potem marksizmem.Fascynacji tej z łatwościa
          > ulegali i trwali w niej zatwardziali ateiści bez wzgledu na swoje etniczne
          > pochodzenie.Dotyczy ta uwaga zdecydowanej większości komandosów.Lwia ich
          częśc
          > stanowi aktualne "elyty polityczne" i "zamieszkuje" "salom warszawsko-
          krakowski
          > "

Ble, ble, ble.
          Biedaku. Dłuższa absencja na forum powoduje wyraźnie atrofię (uwaga - trudne
          słowo) szarych komórek.
          • homosovieticus Masz jakaś wiedze o komandosach? 18.02.06, 15:05
            Jeśli masz to uzyj jej ajeśli nie masz to ją uzupełnij. Na forum dosyć
            dadaistycznych wynurzeń bezmyślnych i zadufanych w sobie i jałowych jak Gobi
            piszących ćwiercinteligentów.
      • asso1 Homosiu! 17.02.06, 22:30
        Znowu bełkoczesz? I po co ci to?
        • homosovieticus Jeśli masz coś ciekawego do powiedzenia to powiedz 18.02.06, 15:19
          Zadziwia mnie natomiast dlaczego reagujesz na coś co okreslasz mianem bełkotu?
          Bardzo podobnie "bełkotał" pod koniec swego tragicznego a zarazem malowniczego
          i awanturniczego zycia Jacek Kuroń.Dlatego tak rzadko gościł na łamach Gazety,
          która dla Ciebie i wielu pałkarzy-sprzataczek w "salonie" jest JEDYNYM zródłem
          wiedzy o najnowszej historii Polski,opozycji wobec tzw. dyktatury proletariatu,
          reżimu Jaruzelskiego,"Solidarności", umów okragłostołowych i wreszcie przemian
          ustrojowych nazywanych bezprawnie III-cią RP.
    • kubala11 Re: strony nienawiśći Gazety Wyborczej 17.02.06, 17:29
      Im więcej będzie takich tytułów jak zacytowałes tym lepiej. Znaczyć to będzie,
      że w tym państwie zaczyna być normalnie czyli powoli z mozołem Kaczory
      przetrącają jedną z nóżek "stolika".
    • nielubiegazety2 Święte słowa. Klasyczny Orwell. Zionące miłosier- 17.02.06, 17:32
      dziem teksty to, IMO, najbardziej charakterystyczna cecha tego pisemka.

Pod płaszczykiem humanistycznej krucjaty Gazeta dokonuje intelektualnej hucpy.
      Do klasycznych hucpiarskich publikacji, oprócz esejów Nadredaktora, zaliczyłbym
      teksty prof. Barbary Skargi.
      Na szczęście to już łabędzi śpiew tej formacji intelektualnej.
      • great.one na szczescie to 500 tys.kupujacych G.W. 17.02.06, 17:37
        i kilka razy tyle ja czytajacych ma racje,a nie wy.Policzcie ilu was jest i
        zastanowcie sie nad tym
        • mak67 Re: na szczescie to 500 tys.kupujacych G.W. 17.02.06, 17:39
          Prwdę czytało ze 100 mln i co mieli rację. Podobnie było z Trybuna Ludu. Nie
          ilość się liczy
          • great.one caly cywilizowany swiat uwaza ze Michnik jest 17.02.06, 17:43
            KIMS.Ma niezliczone nagrody i podziekowania.Doktoraty honoris causa rowniez od
            najlepszych polskich uczelni.I nie ma najmniejszego znaczenia co napiszecie,bo
            dla tych ktorzy tworza wspolczesnosc wogole nie istniejecie.
            • mlot.na.lewactwo Cały "cywilizowany świat" to banda lewaków 17.02.06, 21:38
              prawica nie potrzebuje poklasku i sama sobie medalów nie wrecza.
        • kubala11 Re: na szczescie to 500 tys.kupujacych G.W. 17.02.06, 17:40
          Nie żebym nie wierzył w podane 500 tys. kupujących, ale mógłbys napisać skąd
          wziąłeś te dane? Najlepiej jakbys poparł to jakimś linkiem.
          • mak67 Re: na szczescie to 500 tys.kupujacych G.W. 17.02.06, 17:42
            Kompletna bzdura sprzedają około 400 tys. ale ile z tego idzie na prenumeraty
            do urzędów i nikt ich nie czyta.

www.wirtualnemedia.pl/
            • great.one zwlaszcza tam czytaja.Chocby z nudow. 17.02.06, 17:47
              I cokolwiek napiszesz,to G.W. i Rzeczpospolita wciaz sa najwazniejsze.I wciaz
              nie probuja sie znizac do poziomu bulwarowek,choc to dzis bardzo trudne,w tym
              zalewie kartoflanej" kultury"
            • kubala11 Re: na szczescie to 500 tys.kupujacych G.W. 17.02.06, 17:49
              Moim zdaniem te 400 tysiaków też przesadzone (mogę sie mylić). Nie znam danych
              o nakładzie i zwrotach, jedyne co wiadomo to bezprecedensowa kampania reklamowa
              w mediach oraz dokładanie róznego rodzaju badziewia do gazety co świadczy (moim
              zdaniem) o spadku nakladu i próbach jego ratowania .
      • paseo G.W. IS THE BEST 17.02.06, 17:38
        • ave_duce Re: G.W. IS THE BEST - STILL... b/t 17.02.06, 17:43
          Chociaż pod rządami Łuczywa - gaśnie...

;)
          • mak67 Re: G.W. IS THE BEST - STILL... b/t 17.02.06, 17:45
            Gdyby tak jeszcze ludzie władzy pomysleli i wydali zakaz prenumeraty szmatławca
            do urzadów państwowych to kleska byłaby większa
            • great.one czy nie potrafisz prowadzic dyskusji uzywajac 17.02.06, 17:49
              normalnych slow??? Zazwyczaj jest to oznaka braku argumentow.
              • mak67 Re: czy nie potrafisz prowadzic dyskusji uzywajac 17.02.06, 17:53
                Podstawowym argumentem przeciw GW jest jej nieobiektywność. Każda gazeta ma
                prawo a wrścz powinna krytykować to co złe i chwalić to co dobre i to bez
                wzgledu na to czy robi to opozycja czy rządzący. A tu mamy tylko krytyke,
                manipulacje i ordynarne kłamstwa oblane sosem poprawności politycznej
                • ave_duce Re: czy nie potrafisz prowadzic dyskusji uzywajac 17.02.06, 19:32
                  mak67 napisał:

> Podstawowym argumentem przeciw GW jest jej nieobiektywność. Każda gazeta ma
                  > prawo a wrścz powinna krytykować to co złe i chwalić to co dobre i to bez
                  > wzgledu na to czy robi to opozycja czy rządzący. A tu mamy tylko krytyke,
                  > manipulacje i ordynarne kłamstwa oblane sosem poprawności politycznej

To czytaj "polski"... "Nasz Dziennik"! Nie katuj się!

;)
    • smok5 A myslale,ze tylko ja to zauwazylem 17.02.06, 17:57
      Gie WU walczy o zycie. Nie dziw sie Rekontra.
    • aaki ciekawe czy to "przyszpilą" na górze??? 17.02.06, 18:21
      w sumie interesujący watek
      • kubala11 Re: ciekawe czy to "przyszpilą" na górze??? 17.02.06, 18:25
        Gdyby w temacie w połączeniu w nienawiścią była nazwa PiS mógłbys być pewny
        przyszpilenia.
    • po_godzinach bardzo dobre tytuły 17.02.06, 18:23
      wolałbyś politycznie poprawne?
    • kropek_oxford Jakiej NIENAWISCI? To tylko krytyka DURNEGO RZADU 17.02.06, 19:09
      W szczegolnosci zas niekompetentnego malego karierowicza i wyjatkowo podlego
      czlowieka pt. ZBYNIO ZIOBRO:)))
    • tojajurek Re: strony nienawiśći Gazety Wyborczej 17.02.06, 20:13
      I po cóż - Panie Rekontra - tyle gdakania, bicia skrzydłami i marnowania czasu
      na flekowanie Gazety Wyborczej?
      Po prostu niech Pan jej nie bierze do ręki, a czyta wyłącznie Nasz Dziennik.
      A na Orwella bardzo słusznie się Pan powołuje uważając, że wszystkie gazety
      powinny w jednakowo entuzjastyczny sposób chwalić Jedyną Słuszną Linię Partii
      Rządzącej.
      Zdaje się, że Pana autorytety myślą w ten sam sposób.
      Gratulacje.
    • cyfer_blat Re: strony nienawiśći Gazety Wyborczej 17.02.06, 20:20
      rekontra napisał:

> WOJNA TO POKÓJ
      > WOLNOŚĆ TO NIEWOLA
      > IGNORANCJA TO SIŁA
      >

a rekontra to kontra
      • joannabarska Tytuły sa znakomite 17.02.06, 20:27
        Tytuły w "GW" ąznakomite, mogłyby służyc jako pomoc naukowa dla studentów
        dziennikarstwa. Sympatie "GW" są jasne, podobnie jak moje. "GW" miałaby chwalic
        blizniakow? Niedoczekanie!
        • rekontra już ten jeden fakt powinien zmusić redaktorów do m 17.02.06, 20:41
          joannabarska napisała:

> Tytuły w "GW" ąznakomite, mogłyby służyc jako pomoc naukowa dla studentów
          > dziennikarstwa. Sympatie "GW" są jasne, podobnie jak moje.

już ten jeden fakt powinien zmusić redaktorów do myślenia
          nie czytałem wielu Twoich listów, ale tych kilka wystarczy.
          gdybyś mnie poparła w czymkolwiek natychmiast bym zmienił zdanie :))
          • po_godzinach to się nazywa "uprzedzenie"- niemiła przypadłość:) 17.02.06, 20:46
            • rekontra a możesz na poczekaniu wymyślić kilka adekwatnych 17.02.06, 20:51
              tytułów, gdyby nie było paktu stabilizacyjbego, a skrócona kadencja sejmu?

kilka tytułów abyś złapała wenę

JUŻ DOŚĆ RYDZYKA, PREZYDENT STRACIŁ , O TRZECH TAKICH CO POSADY DZIELĄ
              LIS Z PIS W KURNIKU, NOWI PRZYJACIELE PiS, TAK WYKUWA SIĘ IV RP 2 lutego
              100 USTAW PiS Z LPR I LEPPEREM, NOCNE ŻNIWA PiS, JAK SIĘ W PIS RODZIŁ UKŁAD Z
              SAMOOBRONĄ

a może Kaczyński miał stać się zakładnikiem Leppera i Giertycha?
              i nie zmusić ich do podpisania podpunktów a i b i c
              • po_godzinach tytuły ... 17.02.06, 20:56
                w wypadku nowych wyborów?

SMAK ODGRZEWANEGO KOTLETA - CZY BĘDZIEMY MIELI OBSTRUKCJĘ? :)

"> a może Kaczyński miał stać się zakładnikiem Leppera i Giertycha?
                > i nie zmusić ich do podpisania podpunktów a i b i c"
                Powaznie: jasne, że nie. To, że Kaczyński ma na głowie ten cały "pakt" jest
                skutkiem tego, że nie zna słowa "kompromis". Jak więc sobie ściele,tak się i
                wysypia.

• rekontra Re: tytuły ...a swoją drogą błędny tytuł 17.02.06, 21:10
                  po_godzinach napisała:

> w wypadku nowych wyborów?
                  >
                  > SMAK ODGRZEWANEGO KOTLETA - CZY BĘDZIEMY MIELI OBSTRUKCJĘ? :)

za długi

Przecież tytuł dzisiejszy nie powinien brzemić "ADWOKACI NA CEL"
                  skrócono go, by był z jednej strony krótszy a litery większe.

ewentulanie Adwokaci na celowniku, ale by się nie zmieściło w jednej linijce

Adwokaci celem - nie o to chodziło redakcji, inny sens
                  Adwokaci w celu ?? powinno być Adwokaci na celowniku.

Na celu można coś mieć, ale nie adwokaci na cel.

• po_godzinach masz rację 17.02.06, 21:18
                    to "na cel" mozna różnie czytać: adwokaci na celująco, na celowniku, ale też -
                    adwokaci wzięci za cel (ataku).

Dwuznaczność tytułu jest atutem (ale tylko dla inteligentnych i dowcipnych
                    ludzi), tytuł wprost ("Prezydent Klaus zablokował legalizację dewiacji "ND")
                    mówi bez owijania w bawełnę, jak należy myśleć. W porónaniu z tym, GW daje
                    wybór czytelnikowi (celująco,celownik); wybór bowiem jest istotą wolności :)
    • rekontra obrońcy pierwszej strony, czy porównujecie GW z ND 17.02.06, 20:38
      przecytałem kilka listów, ale argumentacja idzie w stronę - a Nasz
      dziennik .....a Gazeta Polska ....

Chciałbym przypomnieć z jakiego punktu strartowała Gzeta Wborcza.
      (nie muszę przypominać dlaczego "wyborcza")

otóż na początku miałą do dyspozycji najlepsze pióra, najlepsszych publicystów,
      najlepszych felietonistów, najlepszych pisarzy, mogła zamówić artykuł u każdego

Gazeta odniosła wielki sukces, ma olbrzymi nakałd i CO ???

Jaka jest jej MISJA? jaka WIZJA ?

jaka jest linia redakcyjna ??? czy czytając te krzyczące tytuły z pierwszej
      strony, obrońcy gazety nie macie żadnych refleksji, że coś nie jest tak?

czy misją gazety jest obvrona Polski przed PiSem? A co się stanie, jeżeli się
      okaże, że to PiS ma rację? jeżeli się stanie oczywiste, że panstwo jest chore?

Pogodzinach, moja od kilku wątkach polemistka pisze o politpoprawności.
      Ale przecież ja wymieniłem politpoprawność pośród wielu innych argumentów.

27 stycznia p[ierwsza podróż zagraniczna Prezydenta Polski

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=35725569&a=35725569
      jesteście tak zaślepieni niechęcią do PiSU ?

ps. wracam do lektury pozostałych listów :)
      • po_godzinach odpowiadam 17.02.06, 20:48
        "Jaka jest jej MISJA? jaka WIZJA ?"

i misja i wizja są takie: ma być w Polsce normalnie.
      • buffalo_bill Ostatnią gazetą od MISJI i WIZJI była Trybuna Ludu 17.02.06, 20:49
        Nie była zaślepiona niechęcią do PZPR i wierzyła, że partia ma rację.
        Niestety po upadku komunizmu większość gazet się ucywilizowała i jak
        wszędzie na świecie zajmuje się wytykaniem błędów i potknięć władzy.
        Co poradzić?

Może tak na pocieszenie - pamiętasz jak aferą Rywina GW wykończyła rząd
        Leszka Millera? Chyba nie miałeś wtedy żalu do "lini redakcyjnej" GW...
        • rekontra gazeta MUSI być wiarygodna 17.02.06, 21:01
          buffalo_bill napisał:

> Nie była zaślepiona niechęcią do PZPR i wierzyła, że partia ma rację.
          > Niestety po upadku komunizmu większość gazet się ucywilizowała i jak
          > wszędzie na świecie zajmuje się wytykaniem błędów i potknięć władzy.
          > Co poradzić?

gazeta musi być wiarygodna, to jest warunek konieczny. A MUSI znaczyć A, nie
          może Ą, ani b.
          Wpadka poważna może się zdarzyć raz na kilka lat. Pamiętasz krzyczący
          nagłówek "Janusz Leksztoń nie żyje ". Gazeta poważna nie może sobie pozwolić
          na amatorskie komentarze polityczne Kuczyńskiego.

>
          > Może tak na pocieszenie - pamiętasz jak aferą Rywina GW wykończyła rząd
          > Leszka Millera? Chyba nie miałeś wtedy żalu do "lini redakcyjnej" GW...

inaczej to widzę, to był wypadek przy pracy. Uboczne skutki.
          Po cóż było półroczne śledztwo dzienikarskie?
          Jako kto Rywin przyszedł do Michnika? Przecież on był prawie pewien, że deal
          wyjdzie. Deal jeden z wielu jakie się w Polsce robiło.
          Przecież nie przychodzi się z taką propozycją prosto z ulicy.
          Trzeba mieć notowania u kontrahenta, być wuwiarygodnionym. Przez co ? :)
          • buffalo_bill A czy ja napisałem gdzieś, że nie musi? 17.02.06, 21:38
            Być wiarygodna. Musi, bo jak za dużo nazmyśla to splajtuje :-)))
            Nawet "Skandale" przez to padły ;-)

Wiesz... doceniam Twoją ideowość i zaangażowanie. I chyba minąłeś się
            z czasami, w których lepiej by Ci się żyło. Dziś już tak jest, że mało
            WIZJI, MISJI i IDEI. Aktorzy zamiast być władcami dusz sprzedają papier
            toaletowy w telewizyjnych reklamach, gazety przekrzykują się w chwytliwych
            tytułach i w dokopywaniu władzy, media pokazują ziewających Tusków
            i Dornów i obwisłymi skarpetami, itp., itd.
            A komentarze polityczne? Wszystkie są amatorskie i te Kuczyńskiego i te
            Łysiaka i te Gadzinowskiego i te Ziemkiewicza. Żaden z nich nie jest
            z zawodu komentatorem politycznym. Sami amatorzy.
            • waldam Re: A czy ja napisałem gdzieś, że nie musi? 17.02.06, 22:01
              1.W jakim celu wykończyła Millera?
              2.Czy wytykanie błędów to, to samo co manipulacja? Jakich błędów?
              3.Którzy komentatorzy są kompetentni?

RODZINY ZBRODNIARZY
              pl.wikipedia.org/wiki/Stefan_Michnik
              pl.wikipedia.org/wiki/Ozjasz_Szechter
              UCZCIWI
              pl.wikipedia.org/wiki/Paweł_Piskorski
              wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8192435&rfbawp=1140205210.377&ticaid=1119d
              PRAWDOMÓWNI I UCZCIWI
              wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8192285&rfbawp=1140205253.75
              UCZIWI I NIESKAZITELNI
              wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8192285&rfbawp=1140205253.756
              wiadomosci.wp.pl/kat,9932,wid,8114385,prasaWiadomosc.html
              • buffalo_bill Re: A czy ja napisałem gdzieś, że nie musi? 17.02.06, 22:12
                1. A skąd ja mam to wiedzieć? Wcześniej sądziłem, że Michnik z Millerem
                to się nawet lubią.
                2. A nie jest błędem stwierdzenie bez przedstawienia dowodów, że Naczelna
                Rada Adwokacka to środowisko korupcyjne?
                3. Kompetentni są ci, których lubisz czytać lub słuchać. Każdy ma swoich.

A Stefan Michnik był zbrodniarzem. Bezdyskusyjnie.
                • rekontra a propos Stefana Michnika zaskakująca rozbieżność 17.02.06, 22:27
                  buffalo_bill napisał:

> A Stefan Michnik był zbrodniarzem. Bezdyskusyjnie.

Marian Brandys podaje w swoim dzinniku, pisanym w roku 1977, że "Po podpisaniu
                  przez tego brata pierwszego wyroku śmierci ojciec Adama wyrzucił go z domu i
                  zerwał z nim wszelkie stosunki"

Jak to się ma do obrony Stefana przez brata Adama w rozmowie z Kiszczakiem?
                  Adam Michnik powiedział w jego obronie - "nikomu paznokci nie wyrywał"

Oto fragment wywiadu:

Żadnych rozliczeń nie powinno być? Żadnych sądów?
                  Michnik: Z nimi nie. Z nimi zamykamy rachunek, wojna skończona.

A z tymi, co w latach 50. wyrywali paznokcie?
                  Michnik: Jeżeli ktoś rzeczywiście to robił i są na to dowody, należy go sądzić.
                  Ale jeśli z mojego brata - który w owym czasie był pętakiem, miał 23 lata, był
                  podporucznikiem i nikomu paznokci nie wyrywał - nagle robi się "polskiego
                  Eichmanna", to ja pozwolę sobie powiedzieć, że to jest polityczna manipulacja.
                  Tu nie chodzi o sprawiedliwość, lecz o bardzo bieżącą politykę. Jestem
                  absolutnie za tym, żeby krytykować każdą formację polityczną. SLD też - ale za
                  to, co robi dzisiaj.

zaskakująca rozbieżność.

• waldam Re: A czy ja napisałem gdzieś, że nie musi? 17.02.06, 22:28
                  1.Odpwiedż masz w pierwszym poście autura
                  2.Ostatnio zapomieli o: "remantach i wynajmach Kwaśniewskich", przeprosić lub sprostować za "rurę Wasermanna"
                  Ostatnio było triumfalny tutuł "PO goni PIS" teraz powinni napisać "Tempo pogoni lekko spada" lub "Samoobrona traci aż 13% do PO" - Nie zauwazasz dysproporcji?
                  3.Niektórzy podają jakie mają światopogląd,sympatie polityczne...

Dlaczego tylko MICHNIK?
                  • buffalo_bill Re: A czy ja napisałem gdzieś, że nie musi? 17.02.06, 22:41
                    1. Chyba nie mogę znaleźć. Mógłbyś ją krótko streścić?
                    2. Co to ma do błędów partii rządzącej?
                    3. W większości komentarzy politycznych widać światopogląd i sympatie
                    polityczne autora. Nic nadzwyczajnego.
                    • waldam Re: A czy ja napisałem gdzieś, że nie musi? 17.02.06, 23:53
                      1.Przepraszam chodziło o autora forum - rekontra. Zasada ta sama.
                      2.Kilka tytułów artykułów z GW.
                      Niedługo (czasami już) PiS będzie musiał się tłumaczyć z tego o czym jeszcze nie pomyślał?

Po co PiS wszystkich straszył?(wyborami) - Skąd przypuszczenie że straszył?
                      PiS, LPR i Samoobrona jednak dzielą posady – to podzielili czy nie?
                      PiS poluje na PSL – znajdż w artykule jakieś fakt?
                      3.n
                      PiS poluje na PSL – jw.
                      Opolski poseł PO Ryszard Knosala przechodzi do PiS. – to przeszedł czy nie ?
                      Wybory w Częstochowie. Wygrał PiS, frekwencja 9,3 proc. – kiedy Gazeta raczyła zamieścić?
                      PiS majstruje przy ustawie o służbie cywilnej – czy to znaczy majstruje ?
                      Przyśpieszone wybory coraz pewniejsze – były ?
                      Zbigniew Wassermann szuka kwitów na PO – są jakies dowody?
                      Itd.

Zauważyłeś, że GW rzadko używa słowa rząd.
                      3.Niby tak. Przy założeniu,że wszyscy posiedli umiejętnośc czytania ze zrozumienim i nie ograniczają się do tytułow.

Brak odpowiedzi na ostanie pytanie

• buffalo_bill Re: A czy ja napisałem gdzieś, że nie musi? 18.02.06, 00:32
                        1. Może wyrażę się jaśniej. Wyjaśnij mi proszę dlaczego Michnik
                        wykończył rząd Millera. W paru słowach. Bez odsyłania do jakiś
                        wątków, których jest tu już sporo.
                        2. Nie zauważyłem żeby GW rzadko używała słowa "rząd". A na te
                        pozostałe pytania to oczekujesz moich odpowiedzi??? Chyba przeceniasz
                        moją pracowitość ;-) Zresztą podobną analizę logiczną można zrobić
                        z każdym tytułem, np. z "Claudii":
                        Maria Anna Jopek: Mój mąż podejrzewa, że jestem aniołem - skąd
                        przypuszczenie, że podejrzewa? są jakieś dowody? dlaczego mój to
                        inni mężowie nie podejrzewają? jakieś fakty na potwierdzenie?
                        3. No, chyba tylko o takich mówimy. Ci co czytają litery i nie rozumieją
                        to już chyba inny problem.

"Dlaczego tylko MICHNIK?"??? Dlaczego co? Co to za pytanie???
    • franciszekszwajcarski bardzo ładna analiza. 17.02.06, 21:19
      pozwala sobie uzmysłowić, że rzeczywiście GW czasami przypomina sobie o tym
      czym jest racja stanu. Szkoda, że nie pamiętała o tym w sierpniu robiąc laske
      za laską Cimoszewiczowi.
      • asso1 Wyborcza to.... 17.02.06, 22:57
        ...gazeta dla ludzi inteligentnych. I dla tych, którzy za takich chcą sie
        uwazać. Jedni się z nią zgadzają lub nie, inni ją czytają i nic nie rozumiejac
        odsądzają ją od czci i wiary. Zwlaszcza wiary. Na tym forum jest pełno takich,
        którzy nie rozumiejąc z Gazety niczego, właśnie ją odsądzają. Tracą czas, bo to
        co do nich trafia, znajdą w Naszym Dzienniku lub, za przeproszeniem w Gazecie
        Polskiej. Ale taka lektura nie zapewnia im, także w ich glebokim przekonaniu,
        statusu człoiwieka inteligentnego. Słusznie, bo czytanie Roberta Nowaka skazuje
        każdego na status idioty. Wiec czytają GW i plują na nią, bo, ku ich skrywanej
        rozpaczy - niczego nie rozumieją. Dla nich GW to jest "inna" gazeta a wszystko
        co jest "inne" jest obce i trzeba to zwalczać. W imię "polskiej" racji stanu. A
        co to znaczy? ONI to wiedzą najlepiej! W historii Polski sprawdzili to już tyle
        razy....
        • franciszekszwajcarski Re: Wyborcza to.... 17.02.06, 23:01
          Wyborcza ma swoje straszne wady nie do zniesienia. Ale przekreślanie całego
          wydawnictwa ze świetnym działem zagranicznym, działem nauki i ciekawymi
          dodatkami publicystycznymi tylko dlatego, że za często mają głupawo-mentorskie
          komentarze na drugiej stronie jest przesadą. Natomiast Gazete Polską w
          przeciwieństwie do Naszego Dziennika lubie. Gdyby ci wszyscy, którzy plują na
          GW czytali chociaż GP, to nie byłoby tak źle.
        • korowiow86 Re: Wyborcza to.... 18.02.06, 00:17
          Rzeczywiście,Wyborcza jest tylko dla ludzi inteligentnych - ponieważ tylko ktoś
          krytycznie myślący i wyrobiony może wyciągnąć z takiego stosu manipulacji i
          bzdur jakiekolwiek konkretne i prawdziwe informacje.

Poza tym cholera mnie bierze, kiedy dziennikarze i wielbiciele GW nazywają ją po
          prostu "Gazetą". Póki co nie jest to jedyny dziennik (choć niektórzy bardzo tego
          chcą), więc takie nazewnictwo to kompletny kretynizm. "Gazetą" możan było
          nazwywać Trybunę Ludu za PRL.
    • gorby1 strony nienawisci ND na podst.dzisiejszego numeru 17.02.06, 23:19
      1. "Rzeczpospolita" i "Machina" pod lupą prokuratury
      2. Kto się boi CBA?
      3. Prezydent Klaus zablokował legalizację dewiacji
      4. PE przyjął dyrektywę liberalizującą rynek usług
      5. Piasek w trybach machiny skandalu
      6. W obronie naruszonego monopolu
      7. Lincz w majestacie prawa
      8. My chcemy Boga
      9. Speckomisja: SLD nie wyklucza bojkotu
      10. Nie będzie mercedesów w prezencie
      11. Proboszcz z Krzeptówek oczerniany
      12. Zbadać istotę prywatyzacji

Zdaje sie rekontra,ze cie polozylem na plecy przykladem jadliwych tytulow ND
      wylacznie z dzisiejszego dnia. hehehe, oszolomski stronniczy propagandzisto.
      • sas12 trucizna poprawnosci politycznej 17.02.06, 23:42
        pis psuje spoleczenstwo,czeka nas polska gnusnosc,moralny nihilizm u wladzy,
        pod rzadami popis czeka nas peryferyzacja,wasserman sciga tesciowa,rzad jedynie
        tymczasowy,kaczka niech nam naczka,krotka acz burzliwa historia politycznej
        kaczki,jak pis zjadl kaczke o wczesniejszych wyborach,ludwik dorn o krowich
        cyckach - to eleganckie tytuły GAZETY WYBORCZEJ -zwierzeca ,biblijna,nienawisc
        wyssana z czosnkiem matki.lewactwo z szamba urbana.ND morzez gorby czyscic buty.
        • gorby1 trucizna oszolomskiego pseudokatolicyzmu 17.02.06, 23:48
          To jest gorsze.To ohyda ze strony ludzi,ktorzy przyjeli swiecenia kaplanskie i
          maja wplyw na znaczna czesc polskiego spoleczenstwa. ND nie bede czyscil butow,
          bo nigdy nie wydam zlotowki aby go kupic.
      • frau_blada Re: strony nienawisci ND na podst.dzisiejszego nu 17.02.06, 23:43
        gorby1 napisał:

> 1. "Rzeczpospolita" i "Machina" pod lupą prokuratury
        > 2. Kto się boi CBA?
        > 3. Prezydent Klaus zablokował legalizację dewiacji
        > 4. PE przyjął dyrektywę liberalizującą rynek usług
        > 5. Piasek w trybach machiny skandalu
        > 6. W obronie naruszonego monopolu
        > 7. Lincz w majestacie prawa
        > 8. My chcemy Boga
        > 9. Speckomisja: SLD nie wyklucza bojkotu
        > 10. Nie będzie mercedesów w prezencie
        > 11. Proboszcz z Krzeptówek oczerniany
        > 12. Zbadać istotę prywatyzacji
        >
        > Zdaje sie rekontra,ze cie polozylem na plecy przykladem jadliwych tytulow ND
        > wylacznie z dzisiejszego dnia. hehehe, oszolomski stronniczy propagandzisto.

Jak widze same jadowite tytuly
        Buahahahaha
        tytul 4 i 12 to juz szczyt perwersji i agresji dziennikarskiej, a 8 dewiacji.
      • rekontra cenzurujesz nienawiść ? sowiecką menażerię? 17.02.06, 23:45
        gorby1 napisał:
        > Zdaje sie rekontra,ze cie polozylem na plecy przykladem jadliwych tytulow ND
        > wylacznie z dzisiejszego dnia. hehehe, oszolomski stronniczy propagandzisto.

nie będę strzępił pióra, i tak niezbyt wiele zrozumiesz

ale jedno pytanie

dlaczego nie podałeś tytułu artykułu "Sowiecka sprawiedliwość w Polsce 1944-1956
        wprost ocieka rewanżyzmem, nienawiścią,

czytaj

Sowiecka menażeria:

Bardzo cenny jest obszerny aneks opracowania - stanowiący połowę objętości 500-
        stronicowej książki. Autor zamieścił tu swego rodzaju "słownik biograficzny"
        byłych sędziów i prokuratorów. Zebrał 421 biogramów! Bezcenne źródło informacji
        dla historyków, dziennikarzy zajmujących się historią, nauczycieli i innych
        osób zainteresowanych tym okresem. W tej galerii znajdziemy m.in. znane z
        licznych publikacji, niesławne postacie Fajgi Danielak; Iwana vel Jana Amonsa;
        Abrahama Kleina vel Romana Bojki; Lucjana Czubińskiego, który już w wieku 23
        lat był prokuratorem wojskowym (!), w czasach Gierka prokuratorem generalnym, a
        w czasach Jaruzelskiego wiceministrem w stopniu komunistycznego generała; Adama
        Gajewskiego, który w roku 1946 w Gdańsku skazał na śmierć 17-letnią
        sanitariuszkę AK Dankę Siedzikównę; Abrama Wolfa vel Władysława Litmanowicza,
        który po gorliwej służbie w "ludowej" sprawiedliwości poświęcił się szachom;

www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20060217&id=my11.txt
        a jeżeli masz encyklopedię szachową Litmanowicza, to przeczytaj biogram
        szachisty Stalina.

• gorby1 nedzna rekontra,oszolomski propagandzisto 17.02.06, 23:56
          Nie jestem tak stronniczym glupcem jak ty, a sowieka sprawiedliwosc,o ktorej
          pisze twoja szmata bardzo mi przypomina te, ktora ma zamiar wprowadzis banda
          oszolomskich PiSuarow. Zreszta czerpie ona garsciami ze stalinowskiego
          PRLowskiego prawa, bo innego nie zna i nie zna zycia w
          cywilizowanych,demokratycznych krajach.
          • rekontra Re: nedzna rekontra,oszolomski propagandzisto 18.02.06, 00:06
            Odpowiadasz na :
            gorby1 napisał:

> Nie jestem tak stronniczym glupcem jak ty, a sowieka sprawiedliwosc,o ktorej
            > pisze twoja szmata bardzo mi przypomina te, ktora ma zamiar wprowadzis banda
            > oszolomskich PiSuarow.

nie jesteś w stanie mnie obrazić.

Jesteś tak zaślepiony, że nie zauwazyłeś nawet, że jest to recenzja książki
            wydanej wspólnie z IPN. Prawnicy czasu bezprawia. Sędziowie i prokuratorzy
            wojskowi w Polsce 1944-1956. 2005.

Dlaczego tego tytułu z pierwszej strony nie wykorzytstałeś?

ps. wiesz, że IPN został dofinansowny? 12 milionów złotych.
            • gorby1 Re: nedzna rekontra,oszolomski propagandzisto 18.02.06, 00:14
              Wiem, ze oszolomski propagandzista na garnuszku Rydzyka nie ma ambicji,
              podobnie jak n ie mieli jej aparatczycy PRL Ten tytul, oszolomie byl jedynym
              niejadliwym w calyym dzisiejszym wydaniu ND. Nie czytalem go oczywiscie, bo nie
              mam zamiaryu czytac czegokolwiek w rydzykowej szmacie. Nie podnieca mnie tez
              stalinowska historia, bo wspolczesnosc polska jest wazniejsza, a przypomina
              niestety coraz bardziej tamte czasy z tym,ze stalina zastepuja powoli
              neoinkwizytorzy sterowani przez twojego guru.
          • sas12 Re: nedzna rekontra,oszolomski propagandzisto 18.02.06, 00:12
            lewactwo twoje nigdy nie wzniesie ponad dno trybuny robotniczej i kursow w na
            wumlu ,ten cywilizowany kraj to dla ciebie gorby zsrr.wyjedz na odwyk do krld.
            • gorby1 oszomomstwo jest na poziomie bolszewi 18.02.06, 00:19
              Twoja " kultura" i tobie podobnych kultura dokladnie o tym swiadczy.Co do
              lewactwa to i tak je wole niz faszystow w polskim wydaniu.
              • sas12 Re: oszomomstwo jest na poziomie bolszewi 18.02.06, 00:29
                faszyzmu to w Polsce nigdy nie bylo i nie ma. lewactwa i z.komuny w nadmiarze
                czego jestes dowodem .Nie uzywaj slowa kultura bo go nie rozumiesz.stac cie co
                najwyzej na zalozenie tshirtu z napisem jestem che lub kaczki precz.
                • gorby1 Re: oszomomstwo jest na poziomie bolszewi 18.02.06, 00:42
                  Koszulki to minimum co robie i co zrobie ws oszolomstwa,ktorego nienawidze tak
                  samo jak bolszewi, maly czlowieczku z klapami dorozkarskimi na oszolomskich
                  podlych oczkach.
    • mannaznieba4 Re: strony nienawiśći Gazety Wyborczej 18.02.06, 00:26
      rekontra: co ty życia nie znasz????
      od kiedy pani prezes rapaczyńska z łatwościa sarenki uzyskała od żydowskich
      bankierów z new york olbrzymie kredyty na działalnośc agory i gazety wyborczej
      to cele zostały wyznaczone inne tu nie chodzi od pytanie :jaka racja stanu,
      czym polska? to sa pytania pomiocnicze albo zastepcze.
      celem glównym jest odtworzenie i umocnienie syjonizmu w polsce , odtworzenie i
      umocnienie żydów w polsce. wszystko co te cele wzmacnia a osłabia inne np.
      takie jak postawiłeś są o.k.
      to wszystko dzieje sie i możesz sobie tylko popatrzeć!!!
      • gorby1 parchawy antysemita ma czelnosc wypowiadac sie 18.02.06, 00:37
        na temat "niennawisci" , bo w swojej glupocie nie jest w stanie pojac,ze jego
        nienawisc jest tylko ohydna nienawiscia, a jego zawisc tylko ohydna zawiscia.
        • sas12 Re: parchawy antysemita ma czelnosc wypowiadac si 18.02.06, 00:47
          własnie twoje wypowiedzi sa przepojone nienawiscia i zawiscią -do ND.RM itd
          -zazdrościsz ze istnieja i rozszerzają swoja działalnośc - przejmujac
          czytelników GW / tendencje spadkowe Agory,niewypal Now. Dz./ Slowo parchawy
          niezrozumiale przeinaczasz , w Polsce ma ono inną konotację.
          • gorby1 Re: parchawy antysemita ma czelnosc wypowiadac si 18.02.06, 00:59
            Parchawy antysemita to jest moja definicja.W nosie mam ND i RM pod
            warunkiem,ze nikt mi nie przypomina o ich istnieniu.Mam zwyczaj wypraszac z
            mojego domu ludzi,ktorych nie lubie.Unikam tez wszelkich kontaktow z nimi.
            Ozolomow nienawidze jak stalinowcow wiec sprawa jest chyba jasna,panie oszolom.
      • tojajurek Re: strony nienawiśći Gazety Wyborczej 18.02.06, 00:43
        mannaznieba4 napisała:

> rekontra: co ty życia nie znasz????
        > od kiedy pani prezes rapaczyńska z łatwościa sarenki uzyskała od żydowskich
        > bankierów z new york olbrzymie kredyty na działalnośc agory i gazety wyborczej
        > to cele zostały wyznaczone inne tu nie chodzi od pytanie :jaka racja stanu,
        > czym polska? to sa pytania pomiocnicze albo zastepcze.
        > celem glównym jest odtworzenie i umocnienie syjonizmu w polsce , odtworzenie
        i
        > umocnienie żydów w polsce. wszystko co te cele wzmacnia a osłabia inne np.
        > takie jak postawiłeś są o.k.
        > to wszystko dzieje sie i możesz sobie tylko popatrzeć!!!

Dawno nie czytałem tak idiotycznego bełkotu - nawet w tym wątku.
        Skąd Ty czerpiesz takie "mądrości", bo sama przecież nie byłabyś w stanie ich
        wymyślić?
        Może od tych ufoludków, co wylądowały w Klewkach?
    • biczogan Re: strony nienawiśći Gazety Wyborczej 18.02.06, 02:25
      gazeta wyborcza to sowiecka prawda
    • nowytor gorbi1 - on rzeczywiście tak myśli i czuje jak to 18.02.06, 03:06
      co tutaj wypisuje.
      Niesamowite.
      Ciekawe czy to boli?
      • hatra Re: gorbi1 - on rzeczywiście tak myśli i czuje ja 18.02.06, 04:33
        www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20060218&id=my11.txt
    • smok5 Jestem zauroczony tym przyszpileniem. 18.02.06, 06:47
      To takie sado-maso Gie Wu.
      • ave_duce Re: Jestem zauroczony tym przyszpileniem. 18.02.06, 07:33
        smok5 napisał:

> To takie sado-maso Gie Wu.

To takie bliskie Czerwonemu Smokowi5...

;)
    • rekontra Michnik - Kaczyński - bananowa republika 18.02.06, 07:41

CREDO Kaczyńskiego - a jaka była misja Michnika ??

Credo + Kaczyński grożńy + wyraz twarzy :)

serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1715307,49622.html?skan=3170992
      manipulacja wyborczej zdjęciami to osobny temat. Zdjęcia z kampanii wyborczej.

Kurski pisze posłannictwo Kaczyńskiego. Ja od dawna piszę na forum o misjonarzu
      Michniku i jego misji Panie Kurski :) Pisałem o podobieństwach Michnika i
      Kaczyńskciego, o dwóch koncepcjach.

Zobaczymy - od siedemnastu lat Polska rzeczywsitość jest układana na modłę
      Michnika. Pozwoli Pan, że spróbuje innej drogi. Polska w ciągu kilku lat
      spoadła z cztredziestego miejsca na około osiemdziesiąte pod względem korupcji.
      A wy chcecie pudrować, przylizywać?

Kaczyński mówi:

(...) rządy Leszka Millera, można powiedzieć, zupełnie już nieokiełznane w
      realizacji celów układu, doprowadziły do jego bardzo częściowego, to tylko
      takie lekkie uchylenie kurtyny, odsłonięcia.

Dziś tak łatwo, jak wtedy, kłamać się we wszystkich sprawach nie da. Chociaż w
      dalszym ciągu się próbuje. W dalszym ciągu się próbuje, ale trzeba także szukać
      innych metod. Trzeba szukać innych metod także dlatego, a może nawet przede
      wszystkim dlatego, że my chcemy tę kurtynę lekko odsłoniętą zerwać do końca.
      (Oklaski) Chcemy ją zerwać do końca, a to oznacza nie tylko gigantyczną
      kompromitację układu i jego obrońców, ale to także oznacza drogę do tego, by to
      państwo, nasze państwo, polskie państwo stało się państwem Polaków, państwem
      polskich obywateli. (Długotrwałe oklaski)

Bardzo szybko się okaże co zbudował układ. Czy wątpi Pan w demokrację Panie
      Kurski?
      • ave_duce Standing ovation!!! Niech żyją kaczyści-faszyści! 18.02.06, 07:44

• asso1 Re: Standing ovation!!! Niech żyją kaczyści-faszy 18.02.06, 23:56
          Rekontra napisała - między innymi: Bardzo szybko się okaże co zbudował układ.
          Czy wątpi Pan w demokrację Panie Kurski?

Chodzi o układ Kaczyńskich? To się rzeczywiście okaże, nie wiem czy szybko.
          Zresztą już się okazuje. Póki co nie są to przekręty na miarę epoki - na to
          jeszcze czas. A tu będą jeszcze takie niespodzianki, że ho ho! Póki co okazuje
          się piramidalna głupota tej "elity" i jej nieudaczność. To już widać a kto tego
          nie widzi - jest albo ślepy albo tak samo głupi.
          Pan Kurski napewno nie wątpi w demokrację. On jej broni, jak każdy uczciwy
          człowiek. I mądry - zaniepokojony tym co widzi i slyszy.
          A co do stron nienawiści. Jeżeli w GW jest nienawiść to co jest w Naszym
          Dzienniku czy w Radiu M.? Może miłość lub miłosierdzie? A może prawda? Skończę,
          nie mam ochoty na żarty.
    • rekontra dzisiejszy tytuł z pierwszej strony ? 20.02.06, 10:35
      rekontra napisał:

> postanowiłem zobaczyć jak mija luty Gazecie Wyborczej i jak mija luty
      > Michnikowi (czy pierwsza strona należy do Michnika?),

nie ma dzisiejszej okłądki, jest dwudniowa nieświeża

serwisy.gazeta.pl/wyborcza/0,0.html
      zgaduję:

Obwodnica Wassermanna

Ofensywa Radia Maryja

Ziobro nie wie, co czyni

stawiam na obwodnicę

Czy ktoś miał już w ręku papierowe wydanie? Jaki tytuł bije po oczach.

Obwodnica, wojenny tytuł Ofensywa czy biblijne "Ziobro nie wie co czyni" ?
      • po_godzinach Re: dzisiejszy tytuł z pierwszej strony ? 20.02.06, 10:48
        > Czy ktoś miał już w ręku papierowe wydanie? Jaki tytuł bije po oczach.

Ja miałam. W oczy rzuca się "Obwodnica..."

Coś z tego wynika?
        • rekontra posuwanie myśli 20.02.06, 11:11

po_godzinach napisała:

> > Czy ktoś miał już w ręku papierowe wydanie? Jaki tytuł bije po oczach.
          >
          > Ja miałam. W oczy rzuca się "Obwodnica..."
          >
          > Coś z tego wynika?

jeżeli czytałaś post otwierającxy wątek, to wynika

że GW przebywała długą i pełną chwały drogę
          począwszy od czterokartkowej ośmiostronicowej gazetki wyborczej solidarności
          az do wielkiej gazety sił postępu i jedynie słusznej RACJI

że redakcja zawsze kierowałaa się i kieruje nauką michnikizmu-czworobocznego
          że GW potężiała i hartowała się w rewolucyjnej wallce z polską ksenofobią i
          polskim zaściankiem
          że GW potężniała w walce ze wszystkimi wrogami postępu i przodującej mysli
          Adama Michnika
          w walce ze wszelkimi najmitami Prawa i Sprawiedliwości

że chwilowe trudności POkona

na łamach wyborczej wyłożone są podstawowe prawdy michnkizmu

i dziennikarze wyborczej są jedynymi którzy posuwają myśl
          ubogacają ją o nowe doświadczenia w walce z niesłusznymi rurami i obwodnicami

takie są podstawowe nauki wypływające z dziejowej drogi jaką przebyła
          nieśmiertelna myśl redaktora naczelnego Adama Michnika

obwodnicom stanowcze nie, ruro, zdecydowane nie,
          listom i a[pelom tak, masówkom tak,
          profesura do listów zbiorowwtch i apeli stawać
          a linia gw jest niugięta pozostanie,
          • po_godzinach Re: posuwanie myśli 20.02.06, 11:21
            Wiele rzeczy mi się w Gazecie nie podoba.
            Niemniej - uważam, że tytuły zawsze miała znakomite oraz - co wazniejsze -
            myślę, że od tego są gazety, aby pilnie patrzyły osobom publicznym na ręce.

Nie rozumiem, dlaczego "dziennikarze wyborczej są jedynymi którzy posuwają myśl
            > ubogacają ją o nowe doświadczenia w walce z niesłusznymi rurami i
            obwodnicami" - dlaczego jedynymi? Przecież jest wiele gazet i każda z nich
            wyraża własny punkt widzenia. Z jednymi się zgadzasz,z innymi nie, to normalne.

Ja - dla przykładu - zupełnie nie zgadzam się z punktem widzenia Gazety
            Polskiej, ale do głowy by mi nie przyszło twierdzić, że uzurpuje ona sobie
            jakies prawa, albo - że nie wolno jej pisać o tym, o czym chce pisać. Jak długo
            ma czytelników - niech pisze, jak chce. Podobnie Gazeta. Nie wiem, w czym
            widzisz problem.

PS Poza tym, jeśli masz uwagi dotyczące Gazety, zawsze możesz zgłosić je do
            redakcji w formie listu.

• rekontra ewakuacja Kwaśniewskiego 20.02.06, 11:44
              po_godzinach napisała:

> Wiele rzeczy mi się w Gazecie nie podoba.
              > Niemniej - uważam, że tytuły zawsze miała znakomite

na poziomie mojego tytułu "posuwanie myśli", bardzo dwuznaczne, w stylu
              politycznej kaczki, czy wykluwania się IV RP.

Czy w okresie kwachowania kwasa tez tytuły miała takie dobre?
              przy okazji zachlania - przekwsił, zakwasił, małosolne ogórki,
              Jolka na Żaglu?
              gdy Kwach podjudzał Siwca, by ten całował ziemie jakie były tytuły?
              Kwaśniewski na siwku? a gdy Kwaśniewski ewakuował się z sejmu po drabinie?

> oraz - co wazniejsze -
              > myślę, że od tego są gazety, aby pilnie patrzyły osobom publicznym na ręce.

oczywiuście, że tak. Ale to już jest jakaś paranoja. A czy wyborcza poszła
              śladem Kuny? żagla? londyńskim prezydenckim? szwajcarskim bankowym?

wyborcza markuje dociekliwość, artykuły śledcze zatrzymują się na poziomie afer
              w Sochaczewie czy Grójcu.

> Nie rozumiem, dlaczego "dziennikarze wyborczej są jedynymi którzy posuwają
              myśl

jeżeli chcesz bym wyborczą porównywał z Faktem i Superexpresem to mogę :)

> Ja - dla przykładu - zupełnie nie zgadzam się z punktem widzenia Gazety
              > Polskiej, ale do głowy by mi nie przyszło twierdzić, że uzurpuje ona sobie
              > jakies prawa, albo - że nie wolno jej pisać o tym, o czym chce pisać.

ja nie mówię o punkcie widzenia. Ja mówię o tytułach na pierwszej stronie.
              Tytułach kształtujących opinie swoją powtarzalnością, swoją agresywnością.
              Jeżeli chcesz tytuły porównać z tytułąmi faktu, to okej.

> Jak długo ma czytelników - niech pisze, jak chce. Podobnie Gazeta. Nie wiem,
              > w czym widzisz problem.

problem widzę w zakłamywaniu rzeczywistości, w kreowaniu rzeczywistości, w
              kłamaniu i w obłudzie gazety. Niebawem wyjdzie gazeta redagowana przez
              Lisieckiego, będzie można porównać linie redakcyjne, tabloidalność tytułów.

> PS Poza tym, jeśli masz uwagi dotyczące Gazety, zawsze możesz zgłosić je do
              > redakcji w formie listu.

możesz napisać po co ?

:)

• po_godzinach Re: ewakuacja Kwaśniewskiego 20.02.06, 12:02
                Przecież napisałam, że wiele mi się w Gazecie nie podoba - ale tytuły podobaja
                mi się odwielu lat (co nie znaczy, że wszystkie). Nie pamiętam tego, o co
                pytasz (Kwaśniewski), bo nie mam talentu do pamietania afer, ale pamiętam, że
                od bardzo dawna Gazeta miała bardzo dobre, inteligentne tytuły. Nie można mieć
                pretencji do żadnej gazety, że usiłuje miec wpływ na świadomość czytelników.
                Robi tak każda gazeta.

" Ale to już jest jakaś paranoja."

Nie zauważyłeś, że ta "paranoja" jest odpowiedzią na "paranoję" języka i
                sposobu sprawowania władzy dzisiaj? Ja zauważyłam.

Tytuł z Gazety Polskiej "Piąty bok czworokąta" sugerujący, że media są częścią
                przestępczego układu jest zjawiskiem o wiele gorszym, niż ujawnienie przez
                Gazetę "objazdu Wassermana". Czyz nie jest to wpływanie na opinię publiczną -
                sugerowanie przestępczości mediów w ogóle? Dlaczego tego nie zauważasz? Nie
                pasuje do tezy?

Powtarzam: wielość tytułów na rynku jest pozytywna o ile gazety znajdują
                czytelników. Wiele gazet powstawało i upadało po to, aby w ich miejsce
                powstawały nowe, nie ma w tym nic niezwykłego. Nikt nikogo niezmusza doczytania
                Gazety.

"> możesz napisać po co ? "

Mogę. Jeśli masz tak wiele uwag, myślę, że byłoby uczciwie przesłać je na ręce
                redakcji, nie zaś wylewać żale po kątach :)
                • rekontra Re: ewakuacja Kwaśniewskiego 20.02.06, 12:19
                  po_godzinach napisała:

> Nie pamiętam tego, o co pytasz (Kwaśniewski), bo nie mam talentu do
                  pamietania afer, ale pamiętam, że od bardzo dawna Gazeta miała bardzo dobre,
                  inteligentne tytuły.

inteligncja inaczej :)

> Nie można mieć pretencji do żadnej gazety, że usiłuje miec wpływ na
                  > świadomość czytelników. Robi tak każda gazeta.

ale przede wszystkim musi występować w interesie czytelników, wyborcó. Jest
                  czwartą włądzą, a nie władzą partyjną.

> Tytuł z Gazety Polskiej "Piąty bok czworokąta" sugerujący, że media są
                  częścią
                  > przestępczego układu jest zjawiskiem o wiele gorszym, niż ujawnienie przez
                  > Gazetę "objazdu Wassermana".

sądzisz, że to jest ujawnienie? czy raczej fakt prasowy, a zawsze coś się
                  przylepi.

> Powtarzam: wielość tytułów na rynku jest pozytywna o ile gazety znajdują
                  > czytelników. Wiele gazet powstawało i upadało po to, aby w ich miejsce
                  > powstawały nowe, nie ma w tym nic niezwykłego. Nikt nikogo niezmusza
                  > doczytania Gazety.

mnie akurat zmusza :)

> "> możesz napisać po co ? "
                  >
                  > Mogę. Jeśli masz tak wiele uwag, myślę, że byłoby uczciwie przesłać je na
                  > ręce redakcji, nie zaś wylewać żale po kątach :)

uczciwie i po kątach :)

nie przemyślałana odpowiedz na moje pytanie
    • rekontra OBJAZD WASERRMANA - 20 lutego 20.02.06, 11:49

Obwodnica Wassermanna, czyli jak minister dba o swoje osiedle

tytuł za długi

obwodnica Wassermana też źle się układa w linijce

serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1715307,49622.html?skan=3173089
      ps. poczekamy na brak sprostowania gw

• asso1 rekontra! 20.02.06, 23:52
        ..,obetrzyj buźkę! Strasznie się zapluleś!
    • rekontra Najładniejsze gazety świata 22.02.06, 07:36
      rekontra napisał:

Pierwsza strona wyborczej, jak nakrótszy tytuł bieżącego "dealu", czyli
      przeważnie antyPiSowski, krótki by litery mogły być jak największe
      i by biły po oczach i więcej nic.

serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1715307,49622.html?skan=3174741
      A tak wyglądają pierwsze strony poważnych dzienników

rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060222/kraj/kraj_a_1.html
      rzeczpospolita.pl/teksty/wydanie_060222/kraj_a_1-1.F.jpg
      • rekontra czy dostanę tiszerta z napisem "Czytam wyborczą" 02.03.06, 11:34

gdzie się podział list zatytułowany:

"czy dostanę tiszerta z napisem "Czytam wyborczą"

• rekontra odtworzenie listu 02.03.06, 11:41

streszczenie listu któy został usunięty bez śladu. Przywołąłem tytuły z
      pierwszej strony:

> ADWOKACI NA CEL 17 lutego
      >
      > JUŻ DOŚĆ RYDZYKA 16 lutego
      >
      > PREZYDENT STRACIŁ 14/15 lutego
      >
      > KACZKA POLITYCZNA 13 lutego
      >
      > O TRZECH TAKICH CO POSADY DZIELĄ 9 lutego
      >
      > LIS Z PIS W KURNIKU 8 lutego
      >
      > OBURZENIE ROZUMIEMY NIENAWIŚCI NIE 7 lutego
      >
      > RÓŻGI PiS NA MEDIA 4 lutego
      >
      > NOWI PRZYJACIELE PiS 3 lutego
      >
      > TAK WYKUWA SIĘ IV RP 2 lutego
      >
      > 100 USTAW PiS Z LPR I LEPPEREM 1 lutego
      >

podałem link do indeksu pierwszych stron wyborczej:

serwisy.gazeta.pl/wyborcza/0,49622,1754390.html
      i pochwaliłęm wyborczą za radykalną zmiane linii redakcyjnej.
      uprzejmie zapytałem, czy dostanę jakiś suwenir, może koszulkę z
      napisame "czytam wyborczą".

dlaczego właśnie ten list zniknał? kiego rokity?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka